Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Cigarettát követelt, de nem kapott: szíven szúrta áldozatát
  2012-10-08 21:14:07, hétfő
 
  Cigarettát követelt, de nem kapott: szíven szúrta áldozatát a cigánygyerek


Cigarettát követelt, de nem kapott, ezért szíven szúrta áldozatát egy cigánygyerek Nagykanizsán, a magyar igazságszolgáltatás (?) azonban nem siette el ennyire.

A személyzet járandóságához mérten rendkívül lassú tempóban dolgozó Győri Ítélőtábla jogerősen mindössze csupán öt év börtönre ítélte azt a cigánygyereket, aki 2009 szilveszterének délutánján Nagykanizsán állította bele a kését vitapartnerébe. Kovács Tamás tanácsvezető azzal indokolta az első fokon eljáró Zala Megyei Bíróság döntésének helybenhagyását, hogy csak a gyors orvosi beavatkozásnak és a szerencsének köszönhető, hogy nem halt bele sérülésébe az áldozat.

A bíró szerint csak az emberölés kísérletét lehet megállapítani, a védő által kért jogos védelmi helyzetet nem. Nehéz volna ugyanis támadásnak értékelni a sértett fellépését, aki korábban már jelezte, kiszáll a vitából, amely azért tört ki, mert nem adott cigarettát későbbi támadójának, a kellemes csengésű névvel anyakönyvezett Orsós Nándornak.

Úgy fest, hogy az egyre súlytalanabb ítéleteket hozó bíróságok már lassan elnézést is kérnek a kiszabott büntetésekért. Meg is látszik a közbiztonságon: nyoma is sincs már azoknak az időknek, amikor például egy lakótelepen lezáratlanul lehetett hagyni egy kerékpárt és nem piszkálta senki. Sőt, felnőtt egy generáció, aki soha nem is tapasztalt meg ilyet.


http://harcunk.info/index.php/bulvar/340-cigarettat-koevetelt-de-nem-kapott-szive n-szurta-aldozatat-a-ciganygyerek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar tanárt...!
  2012-10-08 20:13:13, hétfő
 
 
Magyar tanárt...!

2012. 10. 7. vasárnap. - 15:29

Sajnos mindennapossá váltak olyan hírek, melyek arról szólnak, hogy diákok, vagy szülők bántalmazták, megalázták tanítójukat. Nem mehetünk el szó nélkül az ilyen eseteken. Nem vonhatunk egyszerűen vállat, hogy majd az iskola és az élet megneveli a gyereket, mert nem fogja! A mostani rendszer ugyanis ellehetetleníti azt, hogy a felnövekvő ifjúság erkölcsös nevelést kapjon, amivel hasznos és építő tagja lehet a közösségnek.

A pedagógusoktól elvettek minden eszközt, mellyel nevelni tudná a gyereket. A letűnő és a mostani rendszer is közre játszott abban, hogy a tanítókból tanárok lettek. Eltűnt a tanítókkal szembeni közvetlen bizalom, s ezzel együtt eltűnt a tisztelet is. A pályaválasztás előtt állókat nem csábítja erre a hivatásra a magas fizetés sem, hiszen nevetséges összeggel akarják kiszúrni azoknak a szemét, akik a nemzet felemelkedését szolgálnák.

Ez a tanító szerep pedig napról-napra nehezedik és egyre nagyobb terhet rak azoknak a vállára, akik mégis ezt választják. A demográfiai adatok sajnos ellenük, ellenünk és egész nemzetünk ellen szólnak. Az iskolákba egyre több olyan kerül be, akiknek nem áll sem céljukban, sem szándékukban a tanulás. Ezek a kisebbségi csoportok pedig olyan ijesztő mértékben növekednek, hogy a magyar gyermek jövője is veszélyben van. A szellemi lezüllést pedig a nevelő nem tudja megakadályozni, mert minden eszközt kivettek a kezéből. Ha pedig fegyelmezni nem tud, sokszor szemet huny a dolgok alakulása felett, amivel talán a legnagyobb kárt okozza a gyerekeknek. Nem szabad engedni, hogy gyermekeink már az iskolában, a tudás templomában félelemben éljenek és érezzék magukat, azonban ki kell, hogy alakuljon bennük egy értékrend, mely megfelel az erkölcsi és társadalmi normáknak, tiszteletre, megértésre, nemzet- és fajszeretetre tanít s nem utolsó sorban a vallásos életre ösztönöz.

Erre pedig csakis olyan tanár lehet képes, aki maga is alárendeli magát ezeknek az értékeknek, híven szolgálva ezzel hazáját. A mostani rendszer azonban pont ezt irtaná ki nemcsak a tanárokból, de minden emberből. Ehhez pedig első lépés a tanári pálya lezüllesztése volt, melyet sajnos rendkívül eredményesen oldottak meg. Aki utánanézett mostanában az egyetemi felvételi pontszámoknak, jól láthatja, hogy az ide jelentkezőknek alig kell teljesíteniük, annyira alacsony a szükséges ponthatár. Ezzel pedig megvalósult a második lépés is.

Utána következik az a kerettanterv, mely nemcsak a diákok, de a tanárok számára is nehezen megoldható, vagy néha egyenesen kivitelezhetetlen. A diákok túlterheltsége, a tananyag mennyisége és milyensége ellehetetleníti a tanítói munkát. Sokszor már maga az oktató sem tud mit csinálni tanuló ifjúsággal, hiszen azok annyira túl vannak terhelve, hogy nem képesek a koncentrációra. Rengeteg olyan dolgot próbálnak a fejükbe verni, amire pedig az életben talán sohasem lesz szükség. De nem baj, a diák még fiatal, fog az agya, meg tudja tanulni...- mondják odafent az okos. A mai tanárok legtöbbje pedig jó robothoz méltóan engedelmeskedik a parancsnak. Így hát tökéletesen összeállt a terv a fiatalság lezüllesztésére, de foglaljuk csak össze. Egyre több a kisebbség az iskolában, a gyerekek gyakran félnek oda menni, a tanárok gyakran szakmai ismeretek nélkül kezdik el a diákság tanítását, ezen kívül a felsőbb vezetés olyan tananyagot ad a tanárság kezébe, mellyel a gyerekeket túlterhelik, s megpróbálják belőlük az önálló gondolkodás szikráját is kiirtani.

A megoldás pedig nem más, mint a hungarizmus!

Hungarista szellemben kell létrehozni egy olyan oktatási rendszert, mely a valódi értékekre, és a szükséges és valóban fontos dolgokat helyezi középpontba. Mely újra tanítóvá teszi a tanárt, visszaadja annak minden jogát, hogy tisztelet övezze. Olyan tanárt kell a diákseregek élére állítani, mely feltétlen hisz az egyetlen igaz Istenben, hisz a hazájában, hiszi és vallja, hogy a haza iránti hűségét pedig a magyar ifjúságával tudja kifejezni!

Úgy legyen!

Dalma Staß - Kitartás.hu



http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/magyar-tanart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Hazaellenes mindenki, ki azt mondja a nyomorgóknak,
  2012-10-08 20:06:50, hétfő
 
 
,,Hazaellenes mindenki, ki azt mondja a nyomorgóknak, ne gondoljatok az anyagiakkal, éhezzetek a hazáért"
2012. október 07. 16:08
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Ha van írónk, akinek műveit bárhol felütve mai valóságunkat megvilágító mondatokba ütközünk, akkor Szabó Dezső valahogy feltétlenül közéjük tartozik: regényeiben, elbeszéléseiben, s nem utolsósorban ,,Ludas Mátyás Füzetek" című publicisztikai sorozatában nem győzte minduntalan hangsúlyozni, hogy ,,hazaellenes mindenki, ki öt, tíz vagy nem tudom hány ezer holdnyi vagyonnal azt mondja a nyomorgóknak, ne gondoljatok az anyagiakkal, éhezzetek a hazáért", vagyis hogy egyéni és közösségi szinten miként lett egyként úrrá rajtunk a mortalitás a moralitás helyett.
Minderről drámai erővel számol be különösen két levele. Az egyiket 1911-ben írta gróf Tisza István földbirtokos úrnak, Magyarország miniszterelnökének, a tanári bérek emelését kívánva, leszögezve benne, hogy igenis

,,hazaellenes mindenki, ki öt, tíz vagy nem tudom hány ezer holdnyi vagyonnal azt mondja a nyomorgóknak, ne gondoljatok az anyagiakkal, éhezzetek a hazáért. Hazaellenes, mert kompromittálja a haza fogalmát. Nagyméltóságod szereti a hazát a maga módja szerint (tízezer jóllakott, húsz millió éhes idealistával), mi a magunk módja szerint (minden becsületes munkát gond nélküli, elégedett élet illet meg".

A másikat 1923-ban a tisztviselőkérdésről, rámutatva, mikor van és mikor nincs helye a hatalommal szembeni lojalitásnak (amelyért mellesleg dr. Töreky Géza államügyész kétévi fegyházra és 100 000 korona pénzbüntetésre ítélte s csupán ügyvédje fellebbezési beadványainak volt köszönhető, hogy a harmadfokú tárgyaláson az ítélete egy hónap felfüggesztettre és 50 000 koronára mérsékelték): ebben egy helyzetét tűrhetetlennek tartó tanár panaszlevelére válaszolva azt írta, hogy egyenesen csak azt kapják, amit megérdemelnek, amiért, hasonlóan az amerikai regények azon rabszolgáihoz, akik kizsákmányolóik mellé állnak, akárhányszor megkorbácsolják is azok őket, amiért nem teremtették meg ,,az összes dolgozó kéz és dolgozó agy egyetemes szolidaritását az országban": ,,Az Önök hazaáruló baromi idealizmusa miatt ment tönkre szellemileg és anyagilag a magyar középosztály. Az Önök magyargyilkos, gyáva idealizmusa miatt maradt szervezetlen a magyar intelligencia. Az ember lényegileg ragadozó állat, s kisebb bűnös az, aki rabol: a nagy bűnös az, aki rabolni enged. A bekövetkezett tragédiákért, a szétdarabolt országért, a kirabolt magyarságért a felelősség nagy része Önöket terheli."

Mindkét nyilatkozata megmagyarázza, miért volt számára az erkölcs az élet, a politika egyedüli alfája és ómegája, miért, hogy nem ismert más mércét, mint a jézusi parancsot (,,Adjátok meg a császárnak, ami a császáré és Istennek, ami Istené" (Mt 22, 21)), amelynek hiányát személyes életében is, főleg a munkáiért járó szerzői jogokat úgyszólván semmibe vevő kiadók vele kapcsolatos magatartásában annyiszor megtapasztalta, olyannyira, hogy erről a ,,Ludas Mátyás Füzetek" 8. számában 1935-ben közölt ,,napi jegyzet"-ében így vallott:

,,Egy kis természetrajzi tanulság. Mióta megint van egy ablakom a lelkek felé: megint garmadával kapom a leveleket. Ezek a levelek általában rajongók, ziláltan lelkesek és legtöbbször: legalább még egy szál füvet akarnak kaszálni az én tarlómon.

Így például naponta ilyen ajánlatokat kapok: - Mester, én rajongok Önért. Én vagyok a legrajongóbb rajongója. Műveit könyv nélkül tudom. Ezeket a műveket világgá akarom propagálni. Engem nem üzleti szempontok vezérelnek, hanem rajongás a Mester iránt s a magyar irodalom szeretete. Mester, adja nekem Segítség! című regénye német fordítási jogát.

Vagy húsz ilyen levél van az asztalomon. Csak abban különböznek egymástól, hogy más-más művem kérik fordításra, hol olasz, hol francia, hol más nyelvre.

E levelek elolvasása után felkiáltottam: Szüret! Végre meg van oldva megélhetésem felette rozoga problémája. Tanulékonynak áll a világ.

Van a Vár oldalán egy pompás bérpalota. Egy építész tulajdona, aki maga építette. Harmadik emeletén e háznak csoda háromszobás lakás van, erkélyekkel, ablakokkal a Dunára, az egész Budapestre. Az Isten is nekem gondolta ezt a lakást. Belibbentem az építész irodájába, tótágast álltam, kezdtem:

- Mester, maga a világ legnagyobb építésze. Én rajongok a maga építési művészetéért. Adja nekem át tíz évi lakásra azt a harmadik emeleti lakást. Engem nem üzleti szempontok vezérelnek és esküszöm, hogy a tíz év alatt egy fillér lakbért nem fogok fizetni. De boldog képemen mindenki látni fogja, hogy milyen nagyszerű érzéseket vált ki az Ön építő művészete az emberből. Ó Mester...

Az építész a telefonhoz ment és már le is tárcsázta a mentőközpontot. Búsan elléptem. De nem csüggedtem. Beállítottam egy Roham utcai hentes-mészároshoz. Új tótágas, új zengzet:

- Mester, maga a világ legnagyobb hentesművésze. Én rajongok a maga művészetéért. Engem nem üzleti szempontok vezérelnek, adjon nekem egy prágai sokát...

- Menj fiam, hívd ide a rendőrt a Krisztina tér sarkáról - szólt a hentes inasához. Aztán próbálkoztam a péknél, a szabónál, a cipésznél, a kalaposnál, a kesztyűsnél, a papírkereskedőnél stb. Mindenütt ugyanazzal a sötét jellegű eredménnyel. Csak éppen hogy haza tudtam cipelni a testi épségemet.

Otthon úgy tettem, mint az oxfordi pietisták: leültem, csendet parancsoltam magamra. Megkérdeztem a Csendtől: mi az értelme mindennek? A Csend ezt felelte:

- Fiam, ne engedd, hogy bármily szép frázis leple alatt palivá készítsenek ki. Az áru: anyagba tömörített munka, melyet becsületesen meg kell fizetni. A szerzői jogok és így a fordítási jog is: áru, azaz tömörített munka, tehát: azt is becsületesen meg kell fizetni. Te neked épp úgy kell táplálkoznod, öltözködnöd és laknod valahol, mint az építésznek, a hentesnek, a péknek és más kétágú ideálizmusnak. Hogyan kívánhatják hát éppen a te árudat potyára? Ha valaki le akarja fordítani valamelyik művedet, kerítsen előbb egy kiadót, fizettesse meg vele neked a fordítási jogot, aztán spriccelhet a szív-slagjával addig, amíg jól esik. De hogy éppen a te sok viharba tört, sokszor megrabolt hajódra menjen valaki potyázni, az igazán piszkos dolog, még ha szívvel kandírozza is körül a szándékát.

Ezt mondta a Csend. Ha valaki haragszik érte, ne rám, hanem az oxfordi piétistákra haragudjék."

Idézett sorait, különösen is hetvennégy évvel ezelőttieket olvasva aligha csodálhatjuk, hogy mindmáig várat magára az életében annyiszor megjövendölt magyar feltámadás, elvégre ma sincs más maradandó morális mérce, mint amit ő mutatott, vagyis hogy mindennek ára van, elvégre ,,hazaellenes mindenki, ki öt, tíz vagy nem tudom hány ezer holdnyi vagyonnal azt mondja a nyomorgóknak, ne gondoljatok az anyagiakkal, éhezzetek a hazáért"



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58186
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai régiók vármegyéink helyett
  2012-10-08 20:05:08, hétfő
 
 
Európai régiók vármegyéink helyett

Ezeréves fennállását ünnepelte az ország 1896-ban . Egészen addig nem változott szinte semmit . Időnként megszálltak bennünket idegen hadak, de mindig helyreállt a Rend 150 év, vagy akár 400 év után is, akkor ezek szerint a trianoni 92 éves megcsonkításunk is véget ér majd egyszer . Szlovákiát csináltak korábbi színmagyar vármegyékből . Íme : Abauj-Torna, Árva, Bars, Esztergom, Gömör és Kishont, Győr, Hont, Komárom, Liptó, Moson, Nógrád, Nyitra, Pozsony, Sáros, Szepes, Trencsén Túróc, Ung, Zólyom és Zemplén .

Ukrajnához kerültek valami érthetetlen módon a következő magyar vármegyék : Bereg, Máramaros, Szabolcs, Ugocsa és Ung . Sem a Szovjetúnió, sem pedig Ukrajna nem jutott magyar területekhez a trianoni békediktátum idején, hiszen a Kárpátok vonulata elzárta őket hazánktól, ahol menedéket találtak ruszinok, sőt a Galiciából nagyszámban hozzánk betelepülő zsidók is, akiket államisággal láttak el a kiegyezés szellemisége folytán .

Románia soha sem uralta Erdélyt történelme során, bár rokonságot feltételeznek a Dáciának nevezett, s egy ideig a Római Birodalomhoz tartozó megszállt terület lakóival . Nyelvük, vallásuk, népszokásaik szláv eredetre utal, ami semmiképpen sem jogosítja fel őket keleti ortodox templomok építésére a nyugati kereszténység határterületein belűl . Még is, hozzájuk kerültek a következő teljes, vagy részeiben magyar vármegyék : Alsó Fehér, Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Csanád, Csík, Fogaras, Háromszék, Hunyad, Kis Küküllő, Kolozs, Krassó-Szörény, Maros-Torda, Máramaros, Nagy Küküllő, Szatmár, Szeben, Szilágy, Szolnok-Doboka, Temes, Torda-Aranyos, Torontál, Udvarhely és Ugocsa .

Jugoszláviához kerültek olyan színmagyar területek, amelyek még ma is többséget mutatnak az erőszakos szerb betelepítéseket követően . Íme : Bács-Bodrog, Csongrád, Temes és Torontál . Szerbia magára maradt a délszláv birodalom maradékában, magára hagyták őket a pánszláv nyomulás csatlósai, akik önállóan szeretnék továbbfolytatni nemzeti létüket, szerb nagyravágyás nélkül . Így van ez, amikor összecsődítenek mindenkit egy hamis ideológia esernyője alá, ahol a hatalomvágy megöli a korábban hangzatos elveket .

850 évig éltünk együtt a horvátokkal mégis, amikor a pánszláv trombita felharsant, egyesültek ellenünk a testvéreinknek hitt katolikus horvátok, az ortodox szerbekkel . Nesze neked királyság, közös sors, az első zökkenőnél megfeneklik a szekér . Jellasics horvát bán szobrát bár megfordították, de kardjával sokáig Magyarország felé mutatott, akit a Habsbourgok béreltek fel ellenünk . Nem kellett volna, hiszen, mi mindig is egyek voltunk velük . Ők a hegyekben, mi pedig kint a szabadban végeztük a dolgunkat . Hozzájuk kerültek azokból a magyar vármegyékből, amelyek mindig magyarok voltak : Baranya és Zala megye méretes földjei .

Szlovénia is kapott Vas és Zala vármegye részeiből, valami érthetetlen elgondolás alapján . Létező megyehatárokat szelt keresztül az új határ, néhol három ország is osztozott az elrabolt földeken . Városokat, falvakat, magánbirtokokat szelt át ez a határvonal, amit gondos kezek egy fordított disznó alakját rajzolták ki benne nekünk a Kárpátmedence közepén . Szerettek volna egy szláv folyosót kiépíteni az Őrvidéken, de az osztrákok nem engedték . Népszavazásra egyedül Sopronban került sor, ahol hála a Rongyos Gárda működésének visszakerült hozzánk Sopronnal jónéhány falu .

Ausztria megkapta az Őrvidéket, s vele a Fertő tó nagy részét, ahol gazdálkodhatnak a sógorok . Ez az egyedüli terület, ahol a magyarokkal szemben semmiféle kiemelkedő gaztettet nem követtek el, sőt örökölték a nyugati országok szerencsés sorsát a két világháborút követően . Még is említenem kell : Moson és Sopron vármegyéink elorzott területeit, amelyek Ausztriához kerültek a trianoni döntést követően . Kinek van joga más területeiről dönteni ? Hogyan adományozhatnak színtiszta magyar területeket, magyar városokat, teljes vármegyéket, országrészeket idegeneknek ? Ki hatalmazta fel őket erre ? Miért tették ezt az aljasságot ? Nem tudom...

Rengeteg kérdés, de ha ezeket ki merjük ejteni a szánkon, azonnal jön az irredenta jelző, ami legalább olyan megbélyegző, mint a fasiszta, soviniszta, vagy antiszemita . Kik húzgálták ezeket a furcsa határvonalakat ? Már 1915-ben léteztek ezek a kiigazítások a szabadkőműves páholyokban . Ott döntöttek Magyarország sorsáról, érdekeinkkel szemben . Pángermán és pánszláv birodalomépítés áldozatai lettünk, felmorzsolódtunk ebben az évezredes küzdelemben . Pedig, mindannyian ismertük az ezeréves határokat, tudtuk, hogy más földjén járunk, amikor átléptük a hegyek vonalát, vagy átkeltünk egyes nagyobb folyókon . Alattunk feküdt a Balkán, mellettünk Nyugat, a hegyeinken túl az ortodox vallásközösség . Mindenki tiszteletben tartotta ezeket a határokat, de egyszer csak végetért a türelem, és a kirekesztők összekeverték a lapokat .

Hatvannégy vármegye egy ezer év munkáját jelenti . Magyarok vérével áztatott hegyvonalak védték Európát . Nélkülünk talán már Európa sem lenne . Afrikaiak szállták meg a fehér ember kontinensét felőlük . A törökök már Németországban járnak, pedig mi megállítottuk őket ötszáz évvel ezelőtt . Térhódítást folytat az iszlám megint Európában, s a zsidók sunyin mosolyognak a háttérből . Van akinek érdeke a viszályosság, pénzt hoz számukra a háború, határok húzogatásával örökös ellentéteket lehet megalapozni .

Megmaradt számunkra csonkán a következő néhány vármegye : Abaúj, Arad, Baranya, Bodrog, Bereg, Békés, Bihar, Borsod, Csanád, Csongrád, Esztergom, Fejér, Gömör, Győr, Hajdú, Heves, Hont, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Moson, Nógrád, Pest-Pilis, Solt, Kiskun, Pozsony, Somogy, Sopron, Szabolcs, Szatmár, Tolna, Torontál, Vas, Veszprém, Zala és Zemplén . Szinte mindegyik magyar vármegye csak részben maradt a miénk ! Átlóg a gúnyhatáron szinte mind . Elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy ebből a középeurópai térségből olyan régiókat hoznak majd létre, ahol a magyarság kisebbségben lesz . Látható ez Szlovákiában, Romániában és a többi belőlünk kiszakított országrészeken .

Csak szülőanyja szereti feltétel nélkül a gyermekét !



VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: miért nem szerettek?
  2012-10-08 18:49:32, hétfő
 
  Orbán: miért nem szerettek?


2012.10.08. 05:14
Orbán: miért nem szerettek?


Kedves Szarháziak turulban született népem!

Itt állok előttetek kialvatlanságtól felpüffedt arccal és fenyőmikisre bőgött szemekkel! Mi a büdöskurvaélet fene történt veletek, ti hálátlan semmirekellők? Hová tűnt a hit, az erő és a belém vetett bizalom? Hová lettek a szavazóim? Hová tűnt belőletek az optimizmus, hová a vakhit képessége? Hová az irántam érzett feltételek nélküli rajongás és szeretet? Ti elfelejtitek, hogy a NER ezek nélkül nem működik?

Ómájfaszom, két héten belül másodszor hagytok magamra!

Milyen magyarázatot találtok ti erre, he? Mivel tudjátok mentegetni magatokat, hogy a rátok kirótt Szent Kötelességeteket hitszegő módon nem teljesítitek? Nem magyarázta el érthetően az arca helyén pártjelvényt hordó fidesztotem tegnap, hogy az elmúttnyócév megagyurcsány tehet az elmaradó pedagógus életpályamodellről is?

selmeczi gabriella2.jpg

Az államadósság és a felültervezett, megalapozatlan költségvetés ismeretében ígértük, de na és? Szegény ember az aki ígérni, és utána hülyeséget beszélni sem tud. Ideje lenne belátnotok végre, hogy a válság közepén, a hanyatló nyugat és a turulszobrok árnyékában dideregve, negatív zabszemteszttel a kezünkben mindenre nem futja egyszerre! A beszerzési stop ellenére 89 910 963 285.- forintot voltunk kénytelen elkölteni mégis autókra, utazásokra, telefonra, bútorokra és számtalan egyéb hasznos holmira. De hátralévő életemben felcsúti pályagondnok legyek, ha nem volt minden fillér indokolt! Hegedűs Zsuzsa mégsem járhat Skodával napocsibét osztani sofőr nélkül, hogy nézne az ki. Sokkal jobban veszi ki magát a szegények között is a sofőrös Audiból mosolyogva integető jótevő.

Nem vádolhattok részrehajlással sem. Igazságosan, sok tízmillióval tolom a két Libling Intézet, a Századvég és a Nézőpont szekerét is ahogy erőmből telik. Mit gondoltok, géfodorgábor különben írna olyan veribig megfejtéseket, hogy az IMF és az MSZP ilyenek? Frászt írna! Ingyen? Ingyen azt sem írná le, hogy olyanok, ne vicceljetek már! Ha ez nem elég elárulom, Mráz Ágoston nézőpontja sem lenne tele hurráoptimista jelentésekkel havi harminc millió nélkül. Ilyen napi szükségletek viharában meg ne rendelgessenek a tanárok holmi konyakot, ahogy Giró-Szász Bandika, általános alkoholügyi szóvivő és rendkívüli VSOP nagykövet is megmondta.

giró szász andrás.jpg

Tessék tudomásul venni, nekünk a szükségleteink mellett a pedagógusok életpályamodelljére nem telik. Pedagógus napra majd 40 ezres pakkot meg adócsokrot kapnak, örülni annak kell amit nyújtani tudunk. Ha ez megszorítás, akkor annak. Elvégre a Füstbement Terveket nem ők írják, a feritélt nem ők álmodják, és még egy Közgép - A NER legbravúrosabb közbeszerzései című kódexszel vagy valami egyéb, szolidan jelképes ajándékkal sem kedveskedtek a születésnapomon. Mindig csak ez az elégedetlenkedés, hogy az oktatási törvényeket egy őskommer félbolond írta, hogy az iskolaigazgatóknak kinevezett új helytartók menjenek a francba. Tartsunk már valami sorrendet, jóvan?! Ők csak a jövő nemzedékéért felelnek, az meg a legegyszerűbb tanáraggyal is felfogható, hogy belőlük választópolgár többnyire csak a ciklus után lesz. Ilyen messze meg érthető okokból nem gondolunk, képzőiket nem dotáljuk, vili?

Hallom ám, hogy a kötelező regisztrációt sem értitek, és 80% az elutasítottsága köztetek. Ezért nem szavaztatok rám mostanában? Ezért?? Nem értitek, hogy ez a demokrácia kiszélesítése? Nem értitek, hogy ez értetek van? Nem értitek, hogy Salamon László képviselő nem öncélú heccelésből indítványozta, hogy ti, határon belül élő adófizető választók a határon túliakkal ellentétben levélben egyáltalán ne regisztrálhassatok, hanem a testi és szellemi egészségetek érdekében kényszerítene személyes zarándoklatra? 200 ezer határon túli szavazó regisztrálhat levélben, 8 millió hazai választó meg nem. Hol itt az egyenlőtlenség? Mit kell hőbörögni, hogy a KDNP egy képviselője sem vett részt a regisztrációs törvény parlamenti vitáján? Hogy a Jóisten megfeszítve kíntornázó, szomorú szemű édesgyereke tekintsen le rátok a felcsúti golgotáról, hát nem mindegy? Nincs már mit vitatkozni azon amit én egyszer eldöntöttem. Én pedig be vagyok tojva tőletek, az utóbbi két hétben tanúsított magatartásotokkal is csak a félelmeimet, elkeseredettségemet növeltétek annak ellenére, hogy tudjátok mennyire utálok kicsinek, bénának és legyőzhetőnek látszani.



Hogy szűzmariska fosson homlokon titeket narancsmaggal, szeressetek már egy kicsit!

Csókpuszi, Viktor

http://varanus.blog.hu/2012/10/08/orban_miert_nem_szerettek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idén tovább mélyül a recesszió
  2012-10-08 18:43:57, hétfő
 
  Idén tovább mélyül a recesszió

2012, október 8 - 14:22


A K&H Alapkezelő szerint az év hátralévő részében mélyülhet a recesszió Magyarországon, miután az alacsony belső fogyasztás mellett a külpiacok is egyre gyengébben teljesítenek. A későbbi növekedéshez szükséges beruházások is hiányoznak, emiatt középtávon is alacsony lehet a magyar gazdaság növekedése.

Hétfőn az MTI-hez eljuttatott elemzésében az alapkezelő befektetési igazgatója, Horváth István kifejtette: Magyarországon a tőkepiaci hangulat pozitív, de a hozamcsökkenésnek nincs alapja, mivel a hazai gazdaságpolitika nem ért el előrelépést sem a jövő évi költségvetés összeállításában, sem a külső hivatalos hitelezőkkel folyó tárgyalásokon.

A gazdasági növekedés pályáján ugyan nincs áttörés, a jegybanki politikában viszont jelentős változás történt - fogalmaz az igazgató. Úgy tűnik, az Magyar Nemzeti Bank is újfajta jegybanki politikát folytat, hiszen az emelkedő inflációs előrejelzések ellenére is kamatot csökkentett - hívja fel a figyelmet az alapkezelő, megjegyezve, hogy ez a stratégia kockázatos. Optimista környezetben elfogadják a pénzpiacok, ugyanakkor az alacsony alapkamat még kiszolgáltatottabbá teszi az országot a befektetői hangulatváltozásoknak, ami romló hangulat esetén jelentős forintgyengülést, illetve hozamemelkedést okozhat (azt nem teszi hozzá a K&H elemzése, hogy hazánkban messze a legmagasabb a kamatszint az Európai Unióban, amely rendkívül káros a nemzetgazdaságra - a szerk.)

Az alapkezelő egyelőre úgy látja, hogy a jelenlegi kedvező környezet stabilizálja a forintot, ami a nemzetközi viszonylatban magas kamatokkal párosulva vonzóvá teszi a rövid futamidejű forinteszközöket (természetesen a nemzetközi befektetőknek - a szerk.)

Az elmúlt hetek nemzetközi jegybanki és gazdaságpolitikai döntései után már vannak biztató jelek a kilábalásra, bár a növekedési mutatók egyelőre nem adnak okot az optimizmusra - jegyzi meg a K&H Alapkezelő. Horváth István szerint a következő hónapokban a piacokat döntően az fogja befolyásolni, hogy a javuló bizalmi indexek után a makrogazdasági mutatók is növekedni tudnak-e. A reálgazdasági folyamatok továbbra is azt jelzik, hogy Európa recesszióban van, az Egyesült Államok lassan növekszik, és az eddig húzóerőt jelentő kínai gazdaság is lassul.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/iden_tovabb_melyul_a_recesszio-20121008
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási belharcok a Fidesz szövetségesénél
  2012-10-08 18:35:29, hétfő
 
  Óriási belharcok a Fidesz szövetségesénél
2012, október 8 - 16:02

Soltész Miklós szerint ezzel nem kell foglalkozni. Spaller Endre nem tud a kizárásról. A KDNP etikai bizottsága cáfol. Kereszténydemokrata belharc a háttérben?

"A Kereszténydemokrata Néppárt XIII. kerületi szervezetének vezetősége törölte tagjai közül Soltész Miklós államtitkárt és Spaller Endre országgyűlési képviselőt. A döntésre azt követően került sor, hogy a két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére sem fizette be a tagdíjat." - olvasható a párt közleményében.

Megszűnt a KDNP-tagsága két országgyűlési képviselőnek - áll a párt XIII. kerületi szervezetének közleményében, amely szerint Soltész Miklós országgyűlési képviselő és államtitkár, valamint Spaller Endre országgyűlési képviselő már nem tagjai a Kereszténydemokrata Néppártnak. Az indoklás szerint a két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére sem fizette be a tagdíjat. Ez a párt alapszabálya szerint a tagság megszüntetésével büntethető.

Simor Miklós kerületi KDNP-elnök közleményében arra hívta fel a figyelmet: ,,elfogadhatatlan, hogy két olyan személy, aki az országos átlagnál jóval magasabb fizetéssel rendelkezik, nem teljesíti az öregségi nyugdíjasokra szabott csekély fizetési kötelezettséget. Felháborító, hogy egyes személyek megtehetik a fizetés elodázását, semmibe véve ezzel saját anyapártjuk minden írott és íratlan szabályát." Simor úgy véli, hogy Soltész és Spaller semmibe vették a pártjukat, ezért annak országgyűlési és kormányzati képviseletére is alkalmatlanok.

Spaller Endre a hírről értesülve az index.hu-val azt közölte: nem kapott értesítést a fejleményről, és azt meglepődve vette tudomásul, mivel úgy tudja, hogy a tagdíjfizetési ügyei rendben vannak. Ha nem, akkor természetesen rendezi az elmaradást - tette hozzá a hírportál parlamenti tudósítójának. Továbbá megjegyezte: a történteket nem tartja az ügyek megfelelő elintézési módjának.

Soltész Miklós úgy kommentálta a hírt az index.hu-nak, hogy azzal nem kell foglalkozni. KDNP-s vagyok, és kész - szögezte le a megismételt kérdésre.

A KDNP etikai bizottsága cáfol

Rubovszky György, a KNDP etikai bizottságának elnöke az MTI kérdésére azt mondta: "nincs kizárás". Az alapszabály szerint ha valaki a tagdíjfizetési kötelezettségét írásbeli felszólítás ellenére egy évig nem teljesíti, törölni lehet a tagok névsorából. Ezt a kerületi szervezet vezetősége teheti meg - jelezte. Hozzátette: azt mindkét képviselő tagadja, hogy többszöri írásbeli és szóbeli felszólítás ellenére sem fizették volna be több mint egy évig a tagdíjat.

Azt mondta: arra nem volt még példa, hogy aktív pozícióban lévő politikust támadtak volna. Ez egy belső kör kezdeményezése - mondta, konkrét neveket azonban kérdésre sem kívánt megjelölni.

Rubovszy György kiemelte: azt kérte a két képviselőtől, ha bármilyen határozatot kaptak, azonnal fellebbezzék meg alapszabályszerűen a megyei fegyelmi és etikai bizottságnál.

Kitért arra, neki ebben eljárási kötelezettsége is lesz, mert az nem fordulhat elő, hogy egy kerületi szervezet elnöke a párt a lejáratására akciót kezdeményezzen.

Egymásra mutogatnak a kereszténydemokraták

Ez a KDNP elleni nyílt támadása Simor Miklósnak - fogalmazott az etikai bizottság elnöke, hozzátéve: végére akar ennek járni ennek az ügynek, ezért nagyon komolyan ki fogja vizsgálni a történteket.

A KDNP honlapján szereplő alapszabály azt rögzíti: törléssel szűnik meg annak a tagnak a tagsági viszonya, aki tagdíjat 1 (egy) évig nem fizet és tagdíjhátralékát írásbeli felszólítás ellenére sem egyenlíti ki. A törlésről a helyi szervezet vezetősége határoz, és arról a tagot írásban értesíti. A határozat ellen a Megyei Fegyelmi és Etikai Bizottsághoz lehet fellebbezni.



index.hu és MTI nyomán - barikad.hu


http://www.barikad.hu/kirugtak_a_tagdijat_nem_fizeto_kdnp_s_kepviseloket-20121008
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann Cipruson tudta meg, hogy nem lesz pedagógusbér-eme
  2012-10-08 18:32:35, hétfő
 
  2012-10-08. 11:02
Hoffmann Cipruson tudta meg, hogy nem lesz pedagógusbér-emelés

Nem mond le az oktatási államtitkár - Hoffmann Rózsa ezt a Hír TV Kontraszt című műsorában jelentette ki. A szakpolitikus alternatív javaslatokat dolgozott ki a kormány számára, amelyekkel szerinte 2013 szeptemberében elindulhat a pedagógusbér-emelés.
A szakpolitikus szerint nem követett el olyan hibát, ami indokolná távozását. Az államtitkár beszélt arról is: pénteken egy uniós miniszteri értekezleten, Cipruson értesült arról, hogy a kormány a pedagógusbér-emelés elhalasztásáról döntött. Az erről szóló híreket kedden még cáfolta Hoffmann Rózsa, az ellenzéki pártok ezért követelték lemondását.
Hoffmann azt mondta: a hétvégén alternatív javaslatokat dolgozott ki a kormány számára, amelyekkel akár 2013 szeptemberében elindulhat a program: például úgy, hogy a béremelést késleltetve, visszamenőlegesen kapnák meg a tanárok.
Hoffmann Rózsa azt mondta: ,,Abban bízom, hogy a kormány megtalálja a lehetőséget ennek a nem csekély, de nem is óriási összegnek az előteremtésére, vagy kötünk valami olyan kompromisszumot, ami mind a két felet kielégíti." Szerinte ez lehetne egy késleltetett béremelés azzal a garanciával, hogy a pedagógusok visszamenőleg megkapják az elmaradt bért. ,,Ez egy elfogadható kompromisszum lehet, és még más megoldás is számításba jöhet" - fűzte hozzá az államtitkár.
(MNO)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102355/#ixzz28j4RQuY1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az a különbség az MSZP és a Fidesz között, hogy előbbiek az
  2012-10-08 18:29:04, hétfő
 
  2012-10-08. 15:06
"Az a különbség az MSZP és a Fidesz között, hogy előbbiek az IMF-fel szeretnek megszorítani, utóbbiak anélkül is"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YUsJcW8R6q4

Vona Gábor mai napirend előtti felszólalása:

További részletek: http://kuruc.info/r/34/102368/#ixzz28j3NIn2j


http://kuruc.info/r/34/102368/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor nyilatkozott egy „művelt nyugati”
  2012-10-08 18:25:13, hétfő
 
 
Orbán Viktor nyilatkozott egy ,,művelt nyugati" hírforrásnak!

Azt találta mondani, hogy tízmillió szabadságharcos országa vagyunk, és nehéz velünk bánni. 2010 tavaszán még fülkeforradalmárok voltunk. 2010 óta Orbán Viktor vezetésével Magyarországon megszorításügyi és adókivetési kormány működik. Amióta bejelentették például a munkahelyvédelmi programot, azóta munkahelyek ezreinek megszűnését jelentették be. A rendkívül munkavállaló ellenes új munkatörvénykönyv és az a híres alaptörvény ránk csapta a vasfüggönyt! Az alaptörvényben nem helyezték védelem alá a termőföldet, a vízbázist, a társadalombiztosítást és a nyugdíjat, amely miatt Magyarország folyamatosan el fog lehetetlenülni! Alkotmányos védelem alatt van a hatalomnak és holdudvarának, valamint a gazdagoknak oly kedves egykulcsos adó.
1999-ben a NATO-csatlakozást eldöntő népszavazáson a választójoggal rendelkező polgárok 49,24 százaléka, 2003-ban az EU-csatlakozást eldöntő népszavazáson 45,62 százaléka vett részt. Attól függetlenül, hogy az 50 százalékos részvételi arány egyik esetben sem volt meg, mégis mindkét népszavazást érvényesnek mondták ki!
Örömmel venné a magyar társadalom, ha végre számára is kedvező törvényeket alkotnának a fülkeforradalom parlamenti kétharmados többségű képviselői. Egyébként 2010-ben a nyolcmillió választásra jogosultnak csak fele ment el szavazni, és a felének az 53 százaléka (2,2 millió körül!) szavazott a Fidesz-KDNP-re. Ebből lett aztán a parlamentben a kétharmadot is meghaladó parlamenti többség, amely többséget lehetett volna jó cél érdekében is ,,használni"! Ez azonban mind a mai napig nem jött össze...
,,A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!" (Orbán Viktor, 2008. március)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.