Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
"Kedves Volt Kommunisták!
  2013-08-30 21:12:20, péntek
 
  "Kedves Volt Kommunisták!
(Beleértve a tömeggyilkosokat)

"A múlt héten végleg eljött a bocsánatkérés ideje.
Előzmény: az elmúlt 18 évben kiderült: annyi mindenben tévedtem, és önöknek annyi mindenben igazuk volt.
Legsúlyosabban abban, hogy míg önök mindenhol, az ENSZ-től a Helsinki Egyezményig a jogok közül a gazdasági jogokra akarták fektetni a hangsúlyt, felültem nemcsak a Nyugat ideológiájának, de saját magam késztetésének is, és azt hittem, az embereknek a jogok legfontosabbika valóban az emberi- és polgári jogok.
Azóta már Magyarországtól Szingapúrig első kézből is tapasztalhatom, hogy mennyire igazuk volt önöknek, és mekkorát tévedtem én.
Alig vannak ma nálunk is olyanok, akik életszínvonaluk jelentős megemeléséért ne bocsátkoznának be egy fausti alkuba és ne fogadnák el érte - ha ez lenne az ára - akár egy olyan jobboldali vagy baloldali tekintélyelvű kormányt, de diktatúrát is, amely valóban a nép életszínvonalának emeléséért és a nemzet érdekeiért dolgozik. És megfordítva, Szingapúrban, Katarban, Ománban sincs olyan, aki felcserélné ottani életét a magyarországi ,,szabadságért" és ,,demokráciáért". De még a csehért sem.
A másik tévedésem az volt - és ezt a Szabad Európa Rádiónál egyöntetűen vallottuk -, hogy a rádióadások zavarása is a (kommunista) diktatúra egyik ismérve.
Nos, e meggyőződésem ment füstbe a múlt héten, és ezért kérek önöktől ismét bocsánatot.
A demokratikus berendezkedésű, szabad Németország betiltotta az Al-Manar libanoni televíziós állomást. Nem zavarni fogja. Nem. Betiltotta, és vételét lehetetlenné tette azzal, hogy a kábeltévé társaságok nem vehetik fel kínálatukba.
A Hezbollah - Libanon egyik teljesen legális pártja - csatornáját az Egyesült Államokban egyébként már 2004-ben betiltották.
Mint ismeretes, az Al-Manar nem kedveli Izraelt, amiért az évtizedek óta megszállva tart palesztin területeket és emberi kísérletet folytat milliókkal. A szándék szerint kipusztításukig vagy addig, ameddig mérhetetlen szenvedésük miatt fel nem kerekednek.
A nyugati közfelfogás szerint az Egyesült Államok és Németország demokrácia. Vagyis ha tévéállomásokat nem hogy zavarni, de be lehet tiltani demokráciákban, akkor önök nem lettek volna bírálhatóak azért, mert zavarták a külföldi adásokat. Ami még fontosabb: most e nyugati demokráciák bebizonyították: nem hogy médiumok zavarása, de betiltása nem tekinthető kommunista diktatúrák sajátos bűnének.
Bocsánat, bocsánat.
Ha maliciózusabb akarnék lenni, akkor persze mondhatnám, hátha mégis csak akkor hirdettük helyesen az igét és a ma az ENSZ egyetemes emberjogi kartája 19. cikkelyét megsértők (információk akadálytalan áramlása határokon át, amely cikkely szövege a müncheni SZER bejáratán volt olvasható) nem is valódi, csupán látszatdemokráciák.
Azt is tudjuk, hogy az Al-Dzsazíra televíziót miként tiltották be nem egy nyugati demokráciában. Nem csak az adást, de tudósítóit se engedik már be sok országba.
Azt is tudjuk, hogy az Egyesült Államok Kabulban és Bagdadban bombázta és lőtte e pánarab tévé irodáit, mielőtt bezáratták volna őket, több halálos áldozatot is szedve újságírók és operatőrök között. A sajtószabadság legnagyobb dicsőségére.
És még egy.
A múlt héten e helyütt Bloombergnek, New York polgármesterének és a vele azonos nevű üzleti hírszolgálat, illetve tévécsatorna tulajdonosának írtam, amelyre Amerikából érkezett egy olyan olvasói levél, amelyből most idézek.
Az olvasónak egyébként a Demokrata múlt heti számát egy rokona vitte ki.
,,A Bloomberg-csatornát - amelyet itt se néz senki, akit ismerek - nálunk a 353-ason lehet fogni. Felhívtam kábeltársaságunkat, a Directv-t és megkérdeztem, foghatnám-e a BBC World Service-t úgy is, ha külön fizetek érte. Azt felelték, hogy az Egyesült Államokban csak a BBCAmerica engedélyezett. Ami csapnivaló. Arra a kérdésemre, hogy miért nem lehet, a válasz az volt, az FCC (a magyar ORTT megfelelője - L.I.) nem engedélyezte. Írtam az FCC-nek, és ők azt válaszolták, hogy nincs rá igény, ami persze hazugság.
Az Al-Dzsazíra angol nyelvű adását sem engedélyezik, mert a CNN-en elhangzott hivatalos nyilatkozat szerint ,,az amerikai közvélemény nincs felkészülve az Al-Dzsazíra által sugárzott propaganda megértésére". Az érdekessége a dolognak az, hogy ez a nyilatkozat az azt követő napon hangzott el, amikor ez az adó megkezdte angol adását. Ugye milyen gyorsan meg tudták állapítani az amerikai nép felkészületlenségét? Nem egészen egy nap alatt! Az NBC-n pedig azt mondták, hogy az amerikai nézők nem eléggé érettek, hogy kihámozzák az Al-Dzsazíra híreiből a megfelelő információt".
Régi kommunisták, bocsánat, bocsánat.
(Lovas István - Demokrata)"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabó Dezső: Levél a tisztviselőkérdésről
  2013-08-30 19:54:21, péntek
 
  Szabó Dezső: Levél a tisztviselőkérdésről



Tisztelt Tanár Úr!

Levelét, panaszait vettem. Ön azt kívánja, hogy a nyilvánosság elé vigyem az Önök szomorú helyzetét, megteszem. Írja Ön, hogy öt gyermeke és beteges felesége van. Hogy négy évig volt a fronton s ez az Ön idegeiben is helyrehozhatatlan nyomokat hagyott. És hogy a front után jött az irtózatosabb harc: harc a megélhetéssel. Eladták minden kedves tárgyukat, végül a szükségeseket is, a felesége kelengyéjét is. Ön naponta nyolc-tíz órát ad, hogy a túlságos munka és a gondok bódultságában képtelen már a tanítványai arcát is meglátni. És lelkifurdalást érez, hogy már nem tud semmi hasznára lenni tanítványainak.

Írja, hogy az utolsó állami segítség a legvéresebb gúny az Önök nyomora ellen. Hogy mikor az állam valami lényegtelen pénzösszeggel felemelte az Önök illetékét, ugyanakkor megvonta a cseléd-ellátási kedvezményét. Szóval: azt a falatot, melyet a nyilvánosság előtt ad, szelíd intimitással más címen visszaveszi.

Írja Ön, hogy ebben a lehetetlen állapotban mennyire lezüllik anyagilag és szellemileg a tanárság. Hogy mennyit süllyed ezzel közoktatásunk és a közélet morálja. Végül ecseteli kollégáinak és általában az egész tisztviselőségnek az elkeseredését. Rámutat, hogy az állam csak azért hirdeti a tisztviselő-felesleget, csak azért jelenti be a tisztviselők húsz percentjének elbocsátását, hogy ezzel pórázon tartsa ezt az elkeseredést. Mert tisztviselő-feleslegről szó sem lehet, hiszen a mai gazdasági helyzetben így is mindenkinek holtra kell dolgoznia magát. Végül hozzáteszi: ,,Pedig kár az államnak ilyen immorális eszközökkel dolgoznia, mert a hazafias tisztviselőség ideálizmusa még ebben a nehéz küzdelemben is tisztelni fogja a kellő határokat."

Tisztelt Tanár Úr! Az Ön egyszerű szavai borzalmasabb rémregényt adtak össze, mint a Ponson du Terrail kötetei. És mégis: én, akiből máig is a legnaivabb ponyvamozidarab ki tud facsarni egy gyermekkönnyet, hidegen nézem az Önök szenvedését. Írja, hogy elpusztulnak: hát elpusztulnak. Írja, hogy elpusztul az egész magyar lateiner társadalom: hát elpusztul. Az a sors éri Önöket, melyet megérdemelnek. De ez még csak az Önök sorsa volna. De az Önök sírján örök szenny marad. Nagyobb szenny, mint a gyáva katona sírján. Önök hazaárulók voltak és a magyarság bűnös sírásói.

Van olyan korlátoltság, mely már gaztett, van olyan nemlátás, mely már gyilkosság. Önöknek látniuk kellene, hogy a mai állam kapitalista-tényezők erőhatalmi intézménye. Önöknek látniuk kellene, hogy a magyarság fennmaradásának primitív feltétele, hogy az állam átalakuljon a magyarság dolgozó tömegeinek jogi intézményévé. Önök már az ézopuszi mesékből tudhatták volna; hogy az erővel szemben csak erővel lehet eredményeket elérni. Mi lett volna az Önök teendője? Megteremteni az összes dolgozó kéz és dolgozó agy egyetemes szolidaritását az országban. Ahol minden egyes dolgozó ember halálig menő garancia lett volna minden egyes dolgozó ember életjogaiért. Ahol a kézimunkások számrendje védte volna az Önök szellemi küzdelmét. Ahol az Önök intelligenciája utat nyitott volna a dolgozó tömegek jogainak. Ahol egyetlen óriási szervezetben, egyetlen diszciplina alatt, egységes stratégiával és eszközökkel kicsikarták volna a jogtalan erők kezéből a minden becsületes munkát jogaihoz juttató magyar demokráciát.

Ehelyett mit tettek Önök? Önök úri emberek voltak. Önök ideálisak voltak. Önök lojálisak voltak. Mit jelentett ez? Ismeri Ön az amerikai regényekből annak a rabszolgának a típusát, ki saját nyomorult sors- és vértestvéreivel szemben a kizsákmányoló úr mellé áll? Annak lesz mindenre kapható eszköze, bálványozója, korbácsa, még ha önmaga is korbácsokat kap? Ezt a szerepet játszották Önök a magyar gyarmaton. Két egyenlőtlen csoport tragikus küzdelme volt Magyarország. Azoké, akik a munkájukból élnek és azoké, akik e dolgozók munkájából élnek. Az Önök lojális, morális, úri ideálizmusa mindig ez utóbbiak oldalán volt. Ezeknek szőttek Önök nimbuszt és mitológiát, ezeknek izzadtak védő ideológiát, ezeknek voltak mindenre kapható eszközei. Teljesen érthető, hogy ezek vetették meg Önöket a legjobban s úgy bántak Önökkel, amint a megvetett eszközökkel bánni szoktak.

Az Önök hazaáruló baromi ideálizmusa miatt ment tönkre szellemileg és anyagilag a magyar középosztály. Az Önök magyargyilkos, gyáva ideálizmusa miatt maradt szervezetlen a magyar intelligencia. Az ember lényegileg ragadozó állat s kisebb' bűnös az, aki rabol, a nagy bűnös az, aki rabolni enged. A bekövetkezett tragédiákért, a szétdarabolt országért, a kirabolt magyarságért a felelősség nagy része Önöket terheli. .

Önöknek két Magyarország közt kellett választaniok. Az egyik a dolgozó emberek győzelmes szolidaritásának nagyszerű alkotása lett volna. Ez jelentett volna földet, tisztességes megélhetést, fizikai és szellemi fejlődési lehetőséget minden dolgozó magyar számára. A magyar család biztos bőségben hajthatta volna ágait: kenyér, egészséges lakás, megvédett egészség, ígérő holnap várta volna az új csemetéket. Ez a Magyarország minden rabló és élősdi halála lett volna. És a másik Magyarország? Nem merem részletezni. De, tisztelt Tanár Úr, tisztítsa meg egy percre az ideálizmus csipáitól a szemeit s próbáljon látni a halál előtt! Nézze: mi sorsa van annak, aki érték, aki dolgozik, aki becsületes? És nézze: mi sorsa van annak, aki becstelen, aki harácsol, aki csal, aki rabol, aki visszaél? Ha egy országban csak egyetlen immoralitás tűretnék meg: az, amit ma koszt-pénznek neveznek; az az ország már az egyetemes rablás lupanárja volna Csak ez az egyetlen szörnyűség van itt? Ez a Magyarország minden rabló, minden élősdi melegágya. Ez a Magyarország hétmillió dolgozó magyar mindennapi halálos agóniája, lassú elpusztulása. Az Önök ideálizmusa ezt a Magyarországot választotta.

Elpusztulnak Önök. Sok szerencsétlen nő és ártatlan gyermek pusztul el Önökkel. De az Önök pusztulása nem tragédia lesz s az emberi méltóság fényéből egy sugár sem fog felcsillanni fölötte. Elpusztulnak, amint kidől az igás barom, amint elvágódik az agyonstrapált lakáj. És a szabad zsákmánnyá lett pusztuló magyar faj átka lesz egyetlen síri emlékük.

Ez a válaszom. Önnek, Tanár Úr.

Gellérthegy, 1923. március 15.

http://mkdsz1.freeweb.hu/n52/tj-szabodezsolevel.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az izraeliek gázmaszkért állnak sorba
  2013-08-30 19:45:51, péntek
 
  Az izraeliek gázmaszkért állnak sorba

http://www.dailymotion.com/video/x13yxke_az-izraeliek-gazmaszkert-allnak-sorba_ne ws#.UiDX7WmgVuo.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netanjahu két arca - Kifelé fenyeget, befelé megnyugtat
  2013-08-30 19:45:07, péntek
 
 
Netanjahu két arca - Kifelé fenyeget, befelé megnyugtat

08/30/2013


Különös dilemmával szembesül Izrael vezetése ezekben a napokban.
Egyszerre próbálják fenyegetésekkel elrettenteni Szíriát egy esetleges ellencsapástól és megnyugtatni az ország lakosságát, hogy az ellencsapás valószínűsége roppant csekély.

A civilek nem bíznak a politikusokban, és ellentmondást látnak abban, hogy egyrészt roppant csekélynek nevezik egy vegyi támadás valószínűségét, másrészt a hadsereg növeli készültségét és légvédelmi rendszerekkel próbálja lefedni az országot.
A gázálarcot osztó állomások előtt kígyózó sorok tanúsága szerint a nyugtatás sikertelen volt, az izraeliek nem hisznek a veszélyt tagadó és elhanyagolhatónak nevező politikusi nyilatkozatoknak. A központi gondoskodás helyett az egyéni utat keresik. Személyes biztonságérzetük növelése érdekében, és persze évekig tartó cionista agymosás miatt, melyben állandóan ellenségeket kreálnak a lakosságnak, készek egész nap sorban állni a tűző napon.


Az izraeliek gázmaszkért állnak sorba by kozelkeletjelene
A 2006-os második izraeli-libanoni háború óta világos, hogy a hadműveletek legalább annyira a hátországban dőlnek el, mint a csatamezőn, a hadsereg mellett célba vett civil lakosság türelmének függvényében, az izraeli hadvezetés nem tanult a történtekből, és nem gondoskodott az emberek számára a csillapító szavaknál fontosabb gázálarcról vélekednek sokan Izraelben.

Ráadásul a Szíria elleni hangzatos fenyegetések sem tűnnek hatékonynak. A Maariv izraeli napilap szerint a vezérkarnál nem örülnek ennek, és túlzásnak tartják Benjamin Netanjahu miniszterelnök kirohanásait, védelmi szempontból hasznosabbnak tartanák az önmegtartóztatást és a hallgatást.
Sokak szerint fenyegetéseivel Netanjahu csapdát állít magának, behatárolja jövőbeni mozgásterét, hasonlóan Barack Obama amerikai elnökhöz, aki Bassar al-Assad szíriai elnök számára “tűréshatárt" határozott meg, és ezzel a maga kezét is megkötötte.
A Maariv közvélemény-kutatása szerint az izraeliek döntő többsége, a lakosság 77 százaléka úgy véli, hogy az országnak nem kellene részt vennie egy Szíria elleni katonai akcióban, s erről még Netanjahu saját likudos “héja" szavazótáborának 79 százaléka is hasonlóképp vélekedik.


http://kozelkeletjelene.weebly.com/21/post/2013/08/netanjahu-kt-arca-kifel-fenyeg et-befel-megnyugtat.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre kell a pénzünk: különvonat ingyen nyaraló retkeknek a B
  2013-08-30 18:43:07, péntek
 
  2013-08-27. 19:10
Erre kell a pénzünk: különvonat ingyen nyaraló retkeknek a Balatonra

Olvasónk írja:
Tisztelt Szerkesztőség!
A napokban a közpénzek elköltésének egy fölöttébb hasznos módjával ismerkedtem meg: két intercity kocsival különvonatot indítottak purdéknak a Balatonra (még jó, hogy nem csúcsszezonban nyaraltatják őket, mert akkor még többet tudnának lopni a turistáktól).
A vonat tehát tele volt cigánypurdéval, akik teljesen ingyen nyaralnak a Balatonon államilag finanszírozva, miután egy különvonat elvitte oda őket (mert ugye a menetrend szerinti nem jó már nekik), persze ingyen, ráadásul két klímás intercity kocsit kellett kivonni a fizető utasoknak fenntartott forgalomból! (Mert hát ugye meleg van, és kell nekik a klíma, meg ezeknek központilag záródik az ajtajuk, és elvileg nem eshetnek ki menet közben...)
Volt szerencsém látni a kocsik belsejét a végállomáson... Olyan szinten összekenték, -hányták, -szarták (igen, a kocsi előterében a földre!) őket, hogy takarításra vissza kellett húzni őket Budapestre. Na így üljön az ember intercityre! A gyomrom fordult fel tőlük - és nemcsak nekem, hanem az ott dolgozóknak is.
Arról nem is beszélve, hogy a pályahasználati költségek, a vonatkísérők, a kocsik díja, a takarítás, a fertőtlenítés stb. további súlyos százezrek, plusz maga a nyaralás. Tehát, ha lakossági áron kellene kifizetni, akkor ezen az úton elfogyasztottunk vagy 200+ ezer forintnyi áramot + még 100 ezer körül, amit csak a klíma fogyasztott. (Persze a MÁV, mint az ország egyik legnagyobb áramfogyasztója, olcsóban kapja az áramot, mint mi.)
Erre költi az állam az Erzsébet kártyás mutyizásból befolyó pénzeket!
A cigányokkal teli különvonat mint ötlet nem rossz, csak az útirány és a kocsik nem stimmelnek...

További részletek: http://kuruc.info/r/20/116780#ixzz2dTITneQZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfordult az évtizedes trend: a többség már hátrányosnak lá
  2013-08-30 18:42:21, péntek
 
  2013-08-30. 16:51
Megfordult az évtizedes trend: a többség már hátrányosnak látja az EU-tagságot

A nyilvános közvélemény-kutatási adatok szerint majdnem egy egész évtized szükségeltetett ahhoz, hogy a többségnek is leessen: az EU-s tagság bizony nem fenékig tejföl, mint ahogy azt annak idején a költségvetési forrásokból erősen megtámogatott csatlakozási kampány hurráoptimizmusa a fejekbe sulykolta. A tanulópénzt sajnos már kamatostól megfizettük, és ki tudja, mennyi hátralék lóg még a saját kárán is késve tanuló nemzet feje fölött. Évtizedes trend fordult meg az ország európai uniós tagságának megítélésével kapcsolatban: a Tárki felmérése szerint valamivel többen gondolják hátrányosnak a tagságot, mint ahányan jónak.

A társadalomkutató intézet nyári, országos reprezentatív felmérése szerint jelentős azok aránya is, akik szerint a kérdés nem dönthető el egyértelműen. A magyarok 39 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz, 32 százalékuk szerint viszont inkább jó, míg 22 százalékuk véli úgy, hogy nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása.
Közleményük szerint az ország 2004-es uniós csatlakozása óta egészen 2011-ig, az Eurobarometer ezzel kapcsolatos utolsó vizsgálatáig mindig azok voltak nagyobb arányban, akik szerint Magyarország számára az EU-csatlakozás egyértelműen pozitív (30-40 százalék) vagy se nem jó, se nem rossz, a tagságról csak tízből egy-két ember nyilatkozott negatívan.
Az elmúlt három évben azonban másfélszeresére nőtt a tagságot hátránynak tartók aránya. Jelentősen csökkent a tagságot vegyesen érékelők száma és kisebb mértékben ugyan, de mérséklődött az unióhoz pozitívan viszonyulóké.
A felmérés eredményei azt mutatják, hogy az iskolázottsági szint, valamint a jövedelmek emelkedésével nő a tagságot pozitívumként értékelők száma: a legfeljebb érettségivel rendelkezők között tízből hárman, a diplomások körében viszont már tízből öten tartják jó dolognak azt.
A legrosszabb jövedelmi helyzetben lévők alig negyede áll pozitívan az uniós tagsághoz, az anyagi gondok nélkül élők körében az arány 61 százalék. Ugyancsak az átlagosnál több támogató van a foglalkoztatottak, a budapestiek, a dél-dunántúliak és az internetezők, valamint a politikailag aktívak körében.
Pártpreferenciák szerint csak az Együtt-PM szövetség tábora emelhető ki: az átlagoshoz képest csaknem kétszeres, 58 százalékos az EU-tagságot jónak tartók tábora a tollas hátúak körében.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117013/#ixzz2dTIHgwfm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kőbe vésett Alaptörvény 5.0
  2013-08-30 18:31:28, péntek
 
  Kőbe vésett Alaptörvény 5.0

2013. augusztus 29. csütörtök, 15:55
Kurír/MTI

Megosztom

A brüsszeli aggályok után egyszer már megírták az alaptörvény ötödik módosítását. Az Európai Bizottság meggyőzésére még júniusban be is nyújtották a Parlamentnek. Azóta eltelt a nyár, és újabb tételekkel egészült ki a javaslat.

Új változatban nyújtja be az Alaptörvény ötödik módosításának javaslatát a Parlamentnek a kormány. Az átvezetendő változások első tervét már júniusban beterjesztették. Már akkor egyértelmű volt, hogy a javaslatot csak ősszel tárgyalhatja a parlament, így a feltűnően gyors lépésnek politikai indíttatása lehetett. Meg kellett győzni az Európai Bizottságot arról, hogy Magyarország elkötelezett a hagyományos értelemben vett demokrácia mellett. Ez is kimondatlan érv volt az országgal szembeni túlzottdeficit-eljárás pár héttel későbbi felfüggesztése mellett.

Eltelt a nyár, újabb ötletek is érkeztek az alaptörvény átalakításához. Répássy Róbert, igazságügyi államtitkár azt mondta, a módosítások értelmében a jövőben az Országgyűlés nem az összes vallási közösség, hanem csak a bevett egyházak elismeréséről dönthet. Változást jelent az is, hogy a választásokat megelőző kampányban a kereskedelmi televíziók és rádiók is sugározhatják a pártok hirdetéseit, de ingyenesen.

Emellett az Országos Bírói Tanács jogállásának szabályozása is bekerül az alaptörvénybe. Az ötödik módosítási javaslat része továbbra is a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonásának lehetőségét biztosító kitétel, valamint a bírósági ügyáthelyezések és az állam váratlan fizetési kötelezettségének jogán kivetett adó megszüntetése.

http://www.kurir.hu/komoly/komoly-hirek/beluegyek/4608-kobe-vesett-alaptorveny-50 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint azokkal fizettetik,akiknek semmi köze az egészhez
  2013-08-30 18:16:15, péntek
 
  Adósok, bankok és az adófizetők is fizetik majd az új mentőcsomag árát
2013. augusztus 30., péntek 10:41



Az OTP vezére, Csányi Sándor szerint a kormány a devizahiteles mentőcsomagnál az arányos megosztásra törekszik - olvasható a Világgazdaság Online-nak adott interjúban.

Csányi Sándor a lap kérdésére válaszolva elmondta, hogy még folynak a tárgyalások a devizahiteles mentőcsomagról, de olyan sok variációról van szó, hogy amíg nem lesz döntés, nincs értelme beszélni a csomag hatásairól. Ugyanakkor a bankvezér közölte, hogy úgy tűnik, a terhek arányos megosztására készül a kormány.

Nem csak a bankokra, hanem mindenkire át kell hárítani a terheket, akik hibáztak: a bankok a kormányok és az ügyfelek egyaránt viselik majd a mentőcsomag költségeit - tette hozzá Csányi.

Pénzcentrum vélemény
A kormány valójában biztosan nem fizet, csak az állam. Az államnak meg az adófizetőktől van pénze, akik nagy részének semmi köze a devizahitelezéshez...

http://www.penzcentrum.hu/hitel/adosok_bankok_es_az_adofizetok_is_fizetik_majd_az _uj_mentocsomag_arat.1037517.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail& utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még nem kapta meg az ukázt Szíria ügyben a magyar külügy
  2013-08-30 18:10:55, péntek
 
 
Még nem kapta meg az ukázt Szíria ügyben a magyar külügy

Magyarország megvárja, hogy az ENSZ vegyifegyver-szakértői milyen eredményre jutnak szíriai vizsgálódásuk után, valamint folyamatosan egyeztet a szövetségeseivel, és ezek függvényében alakítja ki álláspontját egy esetleges katonai akcióról - mondta a betanult sablonszöveget Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szerdán az MTI-nek.

A szóvivő kiemelte: a szövetségesekkel folytatott konzultáció egyik fontos állomása lesz az EU-tagállamok külügyminisztereinek informális találkozója szeptember 6-án és 7-én Vilniusban. Az eseményen részt vesz John Kerry amerikai külügyminiszter, Magyarországot pedig Martonyi János tárcavezető képviseli - közölte. Magyarán itt fogják magkapni az utasítást arról, hogy mit is kell gondolniuk, nyilatkozniuk.

Kaleta Gábor emlékeztetett arra: Magyarország a szíriai konfliktus kitörése óta folyamatosan és következetesen elítéli az erőszak alkalmazását, amely rengeteg emberéletet követelt, továbbá nagyon sok a sebesült és a menekült is. Magyarország már korábban megszakította kapcsolatait az Aszad-rezsimmel (ezzel a kifejezéssel egyébként előrevetíti, hogy a felforgatók és a cionista beavatkozás mellé fog állni a külügy -szerk), és ezt a lépést a fejlemények igazolták - mutatott rá. Kitért arra is, hogy a múlt heti vegyifegyver-támadást semmi sem igazolhatja.

Szerdán második helyszíni szemléjüket végezték az ENSZ vegyifegyver-szakértői Damaszkusz környékén, ahol a felforgatók vádjai szerint a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg a múlt héten vegyi fegyvereket vetett be. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár bejelentette, az ellenőröknek még négy napra van szükségük a helyszíni mintavételhez.

Közben egyre több ország jelezte, hogy kész lenne részt venni egy ENSZ-felhatalmazás nélküli, vagyis a nemzetközi joggal szöges ellentétben álló, az Egyesült Államok által vezetett Szíria elleni agresszióban. A szíriai felforgatókat is támogató Szaúd-Arábia, Katar és az Egyesült Arab Emírségek is hajlanak a katonai beavatkozásra. Az agresszió támogatói között van Ausztrália, Dánia, Törökország és Lettország. Az akciótól nem zárkózik el, de azt csak ENSZ-felhatalmazás esetén támogatná Svédország és Olaszország.

A beavatkozás három fő ellenzője Oroszország, Kína és Irán, de nem támogatja Lengyelország és Ausztria sem.
Forrás:
MTI nyomán


http://www.deres.tv/20130828/meg-nem-kapta-meg-az-ukazt-sziria-ugyben-magyar-kulu gy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnaiék most jól kicselezték Orbán Viktort!
  2013-08-30 17:50:08, péntek
 
  Bajnaiék most jól kicselezték Orbán Viktort!
2013.08.29. 19:19 Mária

.

A demokratikus ellenzék alaposan túljárt a miniszterelnök eszén. Nem szeretnénk most Orbán Viktor helyében lenni!

Ezt bírta mondani Bajnai Gordon ma délután, a Mesterházy Attilával folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón:

"A mai nappal kicseleztük Orbán Viktort!"

Miből áll a nagy csel? A két párt nem tudott megegyezni a miniszterelnök-jelölt személyében, és abban sem, hogy tárgyalás útján, közvéleménykutató cég felmérésével, vagy "hús-vér" előválasztáson döntsenek a 106 egyéni választókerületi közös jelöltről.

Ezért - figyelem, most jön a csel! - az MSZP és az Együtt-PM külön listán indul, nem állít egymás ellen képviselőjelölteket az egyéni választókerületekben, és egyik párt sem jelöl ki miniszterelnök-jelöltet.

Nekem erről a zseniális húzásról, amelyet mától nyugodtan nevezhetünk cselnek is, Pelikán gátőr és Virág elvtárs párbeszéde jutott az eszembe, amikor azon elmélkednek, jó ötlet volt-e az első és egyetlen darab frissen szüretelt magyar narancs hűlt helyére egy citromot csempészni.

Idézet Bacsó Péter filmjéből:

Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.

Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

Ugyanez az aktuális belpolitikai eseményekhez igazítva:

Mesterházy Attila: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.

Bajnai Gordon: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A sajtót? Azok örülnek, hogy végre írhatnak valamit rólunk. A széles tömegeket? Azok úgyse fogják fel, hogy mi is leszarjuk őket, ti is leszarjátok őket, és boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Orbán Viktort? Ühüm, neki alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyében lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen ellenzéki összefogás! És lett helyette külön pártlista, egymásnak fordítjuk a választóinkat mind a 106 kerületben, miniszterelnök-jelöltünk meg egyáltalán nem is lesz. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Attikám.

Taps!


http://maria.blog.hu/2013/08/29/bajnaiek_jol_kicseleztek_orban_viktort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.