Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
HATALMAS OLVASD vÉGIG!!
  2014-04-27 22:37:05, vasárnap
 
  HATALMAS OLVASD VÉGIG!!

Január elején történt, valamelyik éjjel, ülünk a konyhában az öreggel, épp könnyben ázik a kis szeme, na nem a cigifüsttől, csak csütörtökön
reppenek vissza a ködös fisendcsipszek földéje és ez eléggé tönkrevágja Fatert, szóval ültünk a konyhában és K1-et néztünk, hogy ne sírjunk, meg fröccsöztünk.

Már úgy hajnali 1 óra lehetett, épp szünet volt a mérkőzésben, idösapám meg elkezdi kattintgatni a távbizgentyűt, hogy ugye hol-mi van.

Kapcsol ide, kapcsol oda, hopp, ezoterikus műsor, betelefonálós, tudod melyik, Te biztos nem nyersz, csak a vonal másik végén kaszál valaki kb. 600.- forintot percenként.

Épp ott tartott az asztrológus(nak mondott), 60-65 év körüli nőszemély, hogy a betelefonáló 80 éves Magdi néni magánéleti dolgait elemezte bőszen, hogyaszonyga idén jön a nagy változás (gondolom csökken a nyugdíj vagy felfedez egy új hentest, mi más lehet ebben a korban), meghogy költözést lát (körfolyosós szuterénből nyuggerotthonba valószínűleg), DE még az is benne van a pakliban, hogy fellángol egy új szerelem.

Nabazmeg, itt esett ki fater kezéből a realitás meg a Kékfrankos, "a kurva anyját, add ide a mobilomat kis Viku!!!!"-ordította dühödten, én meg levettem a frigó tetejéről és a kezébe nyomtam. Kérdeztem, mit csinál, mondta, hogy ő most ide betelefonál és rendet tesz, mert mekkora egy genya dolog így lerántani öreg, beteg, tudatlan embereket és a szemükbe hazudni, hát majd ő, mint önjelölt ombuccmann és Igazság Bajnoka, majd ő rendet tesz itt a rohadt életbe!

Próbáltam rávilágítani a dolog anyagi hátterére, hogy hát percdíjak meg minden, de nagyon idegállapotba' volt és betelefonált. Hosszasan jelzett foglaltat a szerkezet majd kicsörgött és Fater benne volt a tévében, mármint hangilag mindenképp.

-Haló!

-Haló, üdvözlöm, miben segíthetek az úrnak?

-Haló! Na idefigyeljen maga piócás asszony, maga kókler, sarlatán! Adja vissza mindenkinek a pénzét, mert ez, amit maguk művelnek, hogy ráteszik a kezüket a képernyőre meg bazmeg műtenek meg össze vissza hazudoznak, ezzel nekünk, tisztességese embereknek, a faszunk televan! Mégis minek néznek minket?

-Drága Uram, a Mars most lépett a skorpióba, ezáltal harcias, ingerlékeny lehet...

-Dugja fel magának a skorpióját meg a mittudomén micsodáját, egész egyszerűen ez vérlázító! Maguk csak hablatyolnak baromságokat, hogy egészség meg jön a pénz meg az energia, mi meg közben nem bírjuk befizetni a sárga csekkeket, maguk meg ott szépen, békésen üldögélnek a fűtött stúdióban és ellopják az emberek pénzét! Ha olyan kurva jó boszorkány, tessék, mondja meg, milyen kocsim van???!!!

-Drága uram, egyrészt nem is tudom mikor született, mi a neve, miért nem ad egy esélyt hogy...

-Nincs itt semmilyen esély! A látnokok mindent látnak nem?! Mondja meg milyen autóm van, aztán beszélgethetünk tovább!

-De ez nem így megy, ha tudnám a születési idejét, akkor sem tudnám, milyen autója van hiszen azt nem mutatja a radix horoszkóp, de kérdezhet egészségről, párkapcsolatról...

-Na tessék! Erről pofázok! Van egy általános sémájuk, aztán azt ráhúzzák mindenkire! Össze vissza ködösítenek, hogy "hát igen, úgy látom gondok vannak a házasságában" "dehát nem is vagyok házas" ja igen, akkor a munkahelyén!" Hát bazmeg, ilyet én is tudok! Ránézek magára és simán kielemzem!!!!

-Tessék uram, elemezzen ki!

-Maga 62 éves, 25 évig volt rajz tanár a Fő utcai általános iskolában, van 3 gyereke, egyik nagyobb köcsög, mint a másik, a férjét 30 éve csalja, hála a jó Istennek a férje is csalja magát, akinek egy 1980-as Ford Fiestája van és kedvenc csapata a Ferencváros.

Hát öcsém, én csak leszakadt pofával néztem az öregre, a tévében a nőnek a feje hasonlóan eltorzult geometriai formát vett fel és vagy 30 másodpercig köpni nyelni nem tudott, majd sokkos állapotban csak ennyit kérdezett:

-Maga...maga tisztánlátó?

-NEM TE KIÉGETT BOSZORKÁNY, ÉN A FÉRJED AUTÓSZERELŐJE VAGYOK BAZMEG!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit a Fidesz ma megtehet...
  2014-04-27 22:32:19, vasárnap
 
 
Amit a Fidesz ma megtehet...
2014.04.27. 20:18

Városi legenda? " Oda kell figyelni, mit lájkol az ember a Facebook-on."- mondta a kisváros polgármestere, mielőtt kirúgta az iskola igazgatóját. És hogy ne legyen magányos, vele küldte el egyik kollégáját is, mert ugye nem lehet egyedül aki elköveti azt a gazságot, hogy nem kormányoldali poszt tetszik neki a közösségi oldalakon. Csak szóbeszédben terjed ez a sztori a fővárostól alig húsz kilométerre fekvő településen, ahol eddig nem nagyon történt semmi említésre méltó ami miatt bekerülhetett volna a közbeszédbe. Talán akkor említik a nevét a híradások, ha egy rabot hoznak a város börtönébe, vagy börtönkórházába, vagy megemlékeznek róla amikor régen a repülőterén tartották fogva Maléter Pált az azóta már felszabadítóból barátivá is atomizált orosz (szovjet) csapatok.

Még akkor sem említették meg a nevét a helynek, mikor az ottani Eu támogatásból nyert pályázat munkáit egy szolnoki cég vitte el a helyiek elől, mert a pártpolitika így kívánta. Nem is lett az ügyből semmi felháborodás, mert általánosan elfogadott a pályáztatás ezen módja a kormánypárt köreiben. Hiszen alig pár milliárdos üzlet volt ez, lehet a helyi vállalkozóknak ez nem is számított, annyi volt a munkájuk. Ezért is nyert el akkor a szolnoki cég három hasonlót egyszerre, egyet Pesten, egyet egy másik Főváros közeli kistelepülésen, egyet pedig a városi legenda helyszínén. A kisvárosi polgármester meg amúgy is a visszavonulásán gondolkodik, csak most még előtte be kell fejezni a budai hegyek között épülő villája építését. Így akkoriban nem is tiltakozott a munka ilyen formán való elvégzése ellen. Biztosan nem lesz álmatlan éjszakája egyetlen cselekedete miatt sem, hiszen minden törvényt megszavazott, sosem tért el a központi irányelvektől, igazi pártkatona volt. Ez is városi legenda.

Terjed más is az interneten, de kis lakossága miatt ezt csak falusi legendának lehet nevezni. Hiszen egy kis községben, ami még zsákfalu is, kit érdekel egy helyi közmunkás sorsa. Amúgy rendes, becsületes ember az illető, iparművész, érettségizett, és magányos. A minimálbér az álma. Már annak is örült közmunkát kapott a falujában, nem kellett neki elköltözni szülőfalujából. Nem is lett volna neki hova, és miből. Azt a tényt is örömmel vette, télen is lehet közmunkás, nem a segélyből kell megélnie, és így kevesebb fát kell neki “gyűjteni" a tüzeléshez a környék erdeiből. Most mégis összeomolni látszik élete, egyszer elmesélte sorsát egy riporternek, aki ezt meg is írta. Most, a választások után a kormánynak már nem kell győzelmi jelentéseket készíteni a foglalkoztatásról, vagy félkész építkezéséket átadni a vár alatt, visszatérhetnek a szürke hétköznapok. Meg lett választva a Fidesz, innen már nem kell betartania az ígéreteit. Először a közmunkások létszámát felezik meg, mert végül már meg tudnak élni havi negyvenhétezerből, most az ettől még kevesebből is megpróbálhatják. És a félkész építkezést is lehet folytatni a Várkertben, ha már az emléktáblán kijavították a helyesírási hibát. Az olyan személy, aki meg a választás előtt el merte mesélni a közbeszédnek a sorsát, az elsők között lehet tanúja milyen az a sors, amit a kormánypárt szánt a választás után azoknak, akik csak egy kicsit is ellene beszéltek, de tőle függnek. Mert a kormány csak folytatja, ugye ennyit mondott. Lassan kiderül, mit is értett ezalatt.

Csak két példa, két pletyka, két történet. De még amúgy istengazából nem indult be a kormány gépezete, lesz még két választás, addig még egy kicsit szebbnek kell mutatnia magát. A közmunkások sorsa egy kis szelet a megélhetési tortán, igazából a magyar szokás szerint ez csak nekik fáj, mások csak sajnálkoznak majd a sorsán. Nyilvánosságra is csak nyáron kerülnek majd azok az adatok, amelyek akár már holnap valóságosak lesznek az ő életükben, de lehet addig megtanulnak megélni havi negyvenhétezerből kevesebb jövedelemből. Nyáron majd kiderül mennyien vesztették el a csekély megélhetésüket, a miértre is lesz válasz, a kormány már gyártja hozzá a tündérmesét. Ebben biztos lehet mindenki. Abban is, a városi legendában szereplő polgármesternek addig sem lesznek álmatlan éjszakái, a közmunkásnak viszont nagyon is.

Amit a Fidesz ma megtehet, azt meg is teszi. Folytatja a gazdaság saját párt érdekkörbe való irányítását, mindenhova a kipróbált embereit fogja betenni, akik hűségesek is lesznek hozzá. Az állami pénzek továbbra is elszámolatlanul fognak az ilyen társaságokhoz ömleni, azok azt fel is fogják használni a párt érdek kiépítése mellett. Lassan a magyar gazdaság ezen párt érdekkörébe fog kényszerülni, és lesz hozzá pár millió ember, aki ki is fogja szolgálni ezt a rendszert alacsony bérért, mert nem lesz más lehetősége. Továbbra is ömleni fog a győzelmi jelentés a híradásokból, a valóság majd csak utána fog továbbra is kullogni az eseményeknek. Sokan lesznek akik jól járnak a rendszer ilyen berendezkedésével, a többiekről elég lesz a mély hallgatás, a folyamatos hazudozás. Pedig azok lesznek többen akik rosszul járnak ezzel a rendszerrel, de ezt választotta az ország. Most egy darabig nem kell az újraválasztásával foglalkozni, mindenre bőségesen lesz ideje a Fidesz gátlástalanjainak. Ki is lesz préselve megfelelő mese mellett minden adóforint a zsebekből, ami aztán tovább gazdagítja párt hűbéreseit. Egy darabig erre kell a tehetségnek, és a szorgalomnak berendezkedni, akár szabadságra is mehetnek, nem lesz rájuk szükség. Most nem az ő idejük következik. Elég lesz a boldoguláshoz meg az életben maradáshoz a hallgatás, és a talpnyalás.

http://banditapolitika.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkelt helyretették Washingtonban
  2014-04-27 22:30:16, vasárnap
 
 
Merkelt helyretették Washingtonban
2014.04.27 10:48


Angela Merkel német kancellár látogatást tesz Washingtonban 2014. május 1-3 között, hivatalosan az Oroszországgal szembeni további szankciókról folytat megbeszélést, valamint találkozik az IMF vezetőjével, Christine Lagarde-vel. Merkel előzetesen már jelezte, hogy meg szeretné tekinteni azokat az adatokat, amiket az NSA (National Security Agency, Nemzetbiztonsági Szolgálat) gyűjtött róla. Mindezt annak fényében, hogy a német látogatással az USA jelezni kívánja a többi szövetségesének szerte a világon, hogy "helyreállt a bizalom" az Egyesült Államok és legnagyobb európai szolgaállama szövetségese között.

Hídfő.net | Merkelt helyretették WashingtonbanAngela Merkel

Obama személyesen ígérte meg Merkelnek 2013 októberében, hogy többet nem hallgatják le a német kancellár telefonját. Ennek ellenére a német kormány hivatalos kérésére, még 2013 október 24-én, miszerint szeretnék látni a rögzített telefonbeszélgetéseket a kancellár és a német kormány többi tagja között, nemleges választ kaptak. Az ügy azért is pikáns, mert az NSA szerint legalább 300 (a valós adat ennek a tízszerese lehet) beszélgetést rögzítettek Merkel és a kormány többi tagja, valamint magas rangú német tisztviselők között. A német belügyminiszter, Thomas de Maiziere egy a Der Spiegelnek adott interjúban nyilatkozott az ügyről, és "nagyon nem megfelelő"-nek nevezte az amerikai fél hozzáállását.

Sejthető, hogy a német fél nem túl elégedett azzal, hogy Németország első emberét gyakorlatilag hülyének nézi Washington tavaly október óta. Gyanítjuk, hogy előbb-utóbb a németek is az orosz útra lépnek információbiztonság tekintetében. A németek nagyon komolyan vették a demokrácia-mesét, ez az ügy az egész társadalmat sokkolta. Ami a legérdekesebb, hogy Washington ezzen nyílt üzenetet küldött, hogy mit is gondol német szövetségeséről, hol is képzeli el Németországot a világpolitikában. Merkel kancellár asszony pedig, jó "szövetséges" révén nem is nagyon fogja feszegetni az egész kémhistóriát. Hiszen a barátok ilyent nem tesznek.


http://www.hidfo.net/2014/04/27/merkelt-helyretettek-washingtonban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre varrjanak gombot: Nyugaton nagyobb az antiszemitizmus,
  2014-04-27 22:22:17, vasárnap
 
  Erre varrjanak gombot: Nyugaton nagyobb az antiszemitizmus, mint itt
2014, április 27 - 19:48



Tavaly világszerte csökkent az erőszakos antiszemita támadások száma, de Európában a ,,szélsőséges" pártok népszerűségének emelkedésével egyre elterjedtebb az antiszemitizmus - áll a tel-avivi egyetem vasárnap, az izraeli holokauszt-emléknap előestéjén kiadott jelentésében.

Az egyetem kutatói 2013-ban 554 antiszemita incidenst jegyeztek fel: zsidó emberek megtámadását, valamint zsinagógák, temetők, emlékművek, zsidó intézmények elleni vandál akciókat. Ez a szám tizenkilenc százalékkal alacsonyabb az előző évinél, amikor többen is megpróbálták utánozni a toulouse-i zsidó iskola elleni halálos lövöldözést.

A legtöbb, szám szerint 116 támadás a Franciaországban élő zsidókat érte. Kilencvenötöt rögzítettek Nagy-Britanniában, tizeneggyel többet, mint 2012-ben. Szintén emelkedett ez a szám Kanadában, Németországban, Ukrajnában, Oroszországban és Magyarországon, ahol tavaly tizennégy támadást regisztráltak.

A jelentés szerint "Európa számos részén még mindig a zsidók a legüldözöttebb kisebbség, különösen a lakossághoz viszonyított számarányukat figyelembe véve". Franciaországban például a lakosok egy százaléka zsidó, de ellenük történt a rasszista támadások negyven százaléka.

A kutatók arra figyelmeztettek, hogy különösen az európai fiatalok körében egyre növekszik a rasszista és az antiszemita hozzáállás. Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke szerint Európa sok részén a zsidók kevésbé érzik magukat elfogadottnak és félelemben élnek.

A szóbeli zsidógyűlölet fizikai erőszakhoz vezethet, főleg a fiataloknál. Kantor elmondta, hogy szervezetében vita folyt arról, hogy kevésbé foglalkozzanak-e a verbális és írásbeli gyűlölködéssel, de tekintettel annak potenciális veszélyére, a kongresszus elhatározta, hogy ezeket a fenyegetéseket is figyelembe veszik.

"Egyre terjed a nyilvános antiszemitizmus fertőzése"- mondta Kántor, és aggodalmát fejezte ki a ,,szélsőjobboldali" pártok különösen Franciaországban, Magyarországon és Görögországban növekvő népszerűsége miatt.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/erre_varrjanak_gombot_nyugaton_nagyobb_az_antiszemitizmus_mint_ itt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki fizet, azt soron kívül meggyógyítják
  2014-04-27 22:11:53, vasárnap
 
  Aki fizet, azt soron kívül meggyógyítják

Hosszú várakozás helyett magánbetegként akár műtétet is vásárolhatnak a tehetősebbek az Uzsoki Kórházban. Ezzel a kórház kihasználatlan kapacitást bocsát áruba, ugyanis az állam csak meghatározott számú ellátást finanszíroz egy-egy intézményben. Tehát hiába fizet valaki TB-t, jó ha van néhány milliója, ha valódi segítséget akar. Mit is mondott Orbán? "Az államtól azt várjuk el, hogy a járulékunkért, és az adónkért cserébe megszervezze az egészségügyi szolgáltatást, és ott nincs különbségtétel pénzügyi, anyagi helyzet szempontjából állampolgár és állampolgár között". Igaz, ezt még megválasztása előtt mondta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionista tervezők stratégiája:
  2014-04-27 22:10:44, vasárnap
 
  A cionista tervezők stratégiája:

Céljaik elérése érdekében a különböző politikai pártok háttér-irányítása mellett iszlamista, szeparatista, antiszemita, szélsőjobboldali segédcsapatokat támogatnak, hogy zavarokat idézzenek elő.
Ezek súlyos társadalmi gondokat, fegyveres harcokat, polgárháborút, zűrzavart, gazdasági gondokat váltanak ki, - így kedveznek a cionista térségi befolyás megerősödésének, hatalmi helyzetbe kerülésüknek.
A területért, olajért, földért, vízért folytatott harcok során módszeresen kirabolják az országokat műkincsektől az aranykészletig, ami aztán egy-egy család birtokába kerül,- csöpögtetve némit a kormányok kasszájába is, menet közben szépen elvarrva a szálakat.
Médiagépezet, vesztegetések, fenyegetések alapozzák meg embereik elhelyezését a politikában.
Háborúk során a támadó országokban a fegyvergyárosok, a bankárok és a spekulánsok gazdagodnak,- valamint az "elit".
Az embereket éhbérért vonják be a háborús termelésbe.
A megtámadott nemzet népe tartós rabigával, országuk kirablásával, tömeggyilkosságokkal, a kábítószer-kereskedelem és a prostitúció fellendülésével nézhet szembe a megszálló erők igényei szerint.


Hosszútávú stratégia:

beszivárgás, hitelek, uzsorakamatok, gyárak rombadöntése,
divizionált egypártrendszer,- ez alakítja saját érdekei szerint az ország közjogi berendezkedését, történelemhamisítás, nyelvrombolás, iskolarendszer-, egészségügy padlórafektetése, antiszemita-kártya -kötelező vallással, bűntudat súlykolása.
Magyarországon az elmúlt 20 év alatt először a gyárakat, üzemeket vették át, majd megszüntették a termelést, széthordták a gépeket, berendezéseket.
szétrabolták a jól működő mezőgazdasági szövetkezeteket, állami gazdaságokat, végül pedig eladósították az államot és az állampolgárokat.
A magyar föld idegenek és oligarchák kezébe került.
A nemzeti vagyon 97 %-át eladták.
Íme a rablóváltás.
1918 óta névleges köztársaságok.(nép-tanács, illegitim és a többi, tákolmány jogfolytonos Alkotmány helyett)

Egyetlen lövés nélkül újragyarmatosítottak "demokrácia" címén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lezárják a fél várost az Élősködők menete kedvéért
  2014-04-27 22:05:04, vasárnap
 
  : 2014-04-27. 09:51
Lezárják a fél várost az Élősködők menete kedvéért

Vasárnap tartják az Élősködők menetét Budapesten, azelőtt pedig konferenciát rendeznek az ún. holokauszt™ történetéről, valamint "az antiszemitizmus európai és magyarországi jelenlétéről".
A felvonulás után a sajnos csak 600 tagú delegáció vonattal indul a lengyelországi Auschwitzba, hogy részt vegyen a nemzetközi megemlékezésen.
Délután az Élet menete résztvevői az Erzsébet híd pesti hídfőjétől indulnak és a Keleti pályaudvarhoz mennek. Itt a tervek szerint Simon Perez, Izrael elnöke és Konrád György Kossuth-díjas író videoüzenetben mondja el gondolatait. Beszédet tart Gordon Gábor, a magyarországi Élet Menete Alapítvány elnöke, Éli Rubinstein, a kanadai szervezet nemzetközi igazgatója, Douglas Davidson, az Egyesült Államok külügyminisztériumának "antiszemitizmus- és holokausztügyekkel foglalkozó" különmegbízott nagykövete, Jobst Bittner németországi lelkész és Kardos Péter főrabbi.
Az Élet menetét tizenkettedszer tartják meg Budapesten azzal a céllal, hogy a résztvevők felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül együtt róhassák le kegyeletüket az ún. holokauszt áldozatainak emléke előtt, és "tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikai kultúra" mellett.
Forgalmi változások
Az Élet menete miatt forgalmi változásokra kell készülni délután a belvárosban, a megemlékezés idején több busz- és villamosjárat közlekedése is módosul. Az esemény miatt fél 3-tól lezárják az Erzsébet hidat, illetve szakaszosan a vonulás útvonalát is.
A forgalomkorlátozások a 4-es és 6-os, 47-es, 48-as és 49-es villamos, 5-ös, 8-as, 112-es és 178-as, 7-es és 107-es, 9-es, 15-ös, 20E, 30-as, 30A és 230-as autóbusz valamint a 73-as és 76-os trolibusz közlekedését érinti. A BKK közleményében kiemelte, hogy a közúti lezárások, és ezzel együtt a tömegközlekedési járatokra is érvényes forgalomkorlátozások a rendőrségi döntések függvényében változhatnak. A részleteket a BKK honlapján olvashatja el.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/127086/#ixzz307RP0TRR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holokamus kohnferencián ismét megtudhattuk, hogy az antisz
  2014-04-27 22:03:25, vasárnap
 
  2014-04-27. 16:15
A holokamus kohnferencián ismét megtudhattuk, hogy az antiszemitizmus a legrégebbi és legkitartóbb gyűlöletforma

Minden antiszemita demonstráció és megmozdulás ellen fel kell lépni, a nyugati társadalmaknak együtt, összefogva kell leküzdeniük az antiszemitizmust, amely a legrégebbi és legkitartóbb gyűlöletforma - hangoztatták a "holokauszt" történetéről szóló nemzetközi konferencia felszólalói vasárnap Budapesten.
Konsztantinosz Karagunisz görögországi igazságügyminiszter-helyettes azt hangsúlyozta, hogy nem csak a "neonácizmus", hanem az Izrael egésze ellen újonnan feltámadó antiszemitizmus ellen is harcolni kell. "Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten", amely a térségben egyedüliként küzd az "iszlamista fundamentalizmus ellen", a nyugati társadalmaknak pedig együtt, összefogva kell leküzdeniük az antiszemitizmust - mondta.
A görögországi politikus kiemelte: országuk kiállt a szabadság, az emberi méltóság, a béke és az igazságosság mellett, és "nem engedi meg, hogy a történelem megismételje önmagát".
Konsztantinosz Karagunisz beszélt arról, hogy Görögországnak rengeteg veszteséget okozott a "holokauszt", amelynek "szenvedései semmi mással nem hasonlíthatók össze". Görögországban már börtönben van az "antiszemita eszméket hirdetők" nagy része, ugyanakkor a görögök 7 százaléka rájuk szavazott, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez a politikai irányzat ne kerüljön előtérbe - mondta az Arany Hajnal elleni koncepciós perre utalva.
Az antiszemitizmus a leg-leg
Irwin Cotler volt kanadai igazságügy-miniszter előadásában rámutatott: az új antiszemitizmus nem egyénileg, hanem kollektíven támadja a zsidóságot, tehát Izrael állam létezése ellen szól, ezáltal pedig a zsidó emberek jogait tagadják meg.
Megemlítette: vannak zsidó fiatalok, akik manapság is céltáblájává válnak az antiszemitizmusnak, akár az egyetemeken is. Az új antiszemitizmus "zsidómentessé" akarja tenni a világot, a "holokauszt túlélői" pedig pontosan tudják, mit jelent ez a valóságban - fogalmazott.
Elie Wiesel Nobel-díjas csalót idézve Irwin Cotler felhívta a figyelmet arra: eljött az idő, hogy mozgósítsák az egész emberiség erejét az "új antiszemitizmus ellen". Egy korábbi konferencia megállapítására emlékeztetve szólt arról, hogy "az antiszemitizmus a legrégebbi és legkitartóbb gyűlöletforma".
Az EU alapjogi ügynökségének 2013 novemberében, nyolc országban végzett felmérését ismertetve közölte: a válaszadók 26 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt 12 évben Európában, az antiszemita atrocitások elszenvedőinek 64 százaléka pedig "nem teszi szóvá sehol a sérelmeit".
A gaz antiszemiták Izraelbe küldenék a zsidókat
Viviane Teitelbaum belgiumi parlamenti képviselő megjegyezte: hazájában mindig is létezett antiszemitizmus, most is van, még akkor is, ha "Belgium nem fasiszta állam". A parlamentben és a közbeszédben is terjed az antiszemitizmus, annak ellenére, hogy vannak náluk törvények az ellen - állapította meg.
Beszámolt arról, hogy Antwerpenben az ortodox zsidókat a megjelenésük miatt támadják, sok városban a falfirkákkal is antiszemita megjegyzéseket tesznek. A tanárok sokszor megtagadják a holokauszt tanítását, mert félnek a diákok reakcióitól, és mostanában egyre erősödnek az antiszemita hullámok még az interneten is, és az anticionizmus is növekszik, amely Izrael állama ellen szól - fogalmazott.
Ismertetése szerint volt olyan lány, akit zsidó származása miatt vertek meg Belgiumban, és azt mondták neki, "menjen haza Izraelbe", holott a lány apja is Belgiumban született - tette hozzá.
Visszatérhetnek Spanyolországba az 500 éve elűzött zsidók
Andrés Herzog, a Spanyol Demokrata Párt vezető tanácsának tagja emlékeztetett arra: Spanyolország nem vett részt a második világháborúban, ezért nem is kollaborált a "náci" Németországgal, ugyanakkor a spanyol lakosságban van egyfajta kulturális gyökerű elutasítás a helyi kis létszámú zsidó közösség ellen.
Kitért arra: törvényt fogadtak el a szefárd zsidó származású állampolgárok spanyol állampolgárságának elismeréséről, ami azt jelenti, hogy a 15. században az Ibériai-félszigetről elűzött több százezernyi zsidó ember leszármazottai visszatérhetnek oda.
Van olyan vélemény a spanyol médiában, miszerint "progresszív dolog" Palesztinát pozitív színben feltüntetni, országukban pedig "a szeparatisták legradikálisabb csoportja Izraelt is gyűlöli" - fogalmazott.
A zsidó kultúra virágzik Lengyelországban, pedig mélyen gyökerezik ott is az antiszemitizmus
Jozef Pinior lengyelországi szenátor az 1943-as szervezett varsói gettófelkelésre emlékeztetett, ami "hősies tett volt és az emberi méltóság mellett állt ki". Mint mondta, minden antiszemita demonstráció és megmozdulás ellen fellépnek, így a zsinagógák és a zsidó temetők elleni vandalizmus ellen is.
Rámutatott: zsidó közösségük kis létszáma ellenére megjelenik az antiszemitizmus Lengyelországban, amely "mélyen gyökerezik az emberek gondolkodásában". Az előítéletek ellen szóló törvényeket sokan szorgalmazzák a lengyel parlamentben - fűzte hozzá.
A zsidó kultúra mindezzel együtt virágzásnak indult Lengyelországban, számos közösségi programot szerveznek, emellett pedig az oktatás területén is küzdenek az antiszemitizmus ellen, miközben még az egyetemeken is megjelent az Izrael állama ellen szóló új antiszemitizmus.
A konferencia után rendezik az Élet menetét, amely délután az Erzsébet híd pesti hídfőjétől indul és a Keleti pályaudvarhoz érkezik. A hivatalos beszédek és megemlékezés után 600 tagú magyar delegáció utazik vonattal Auschwitzba.
Az Élet menete felvonulással tizenkettedszer provokálnak a mindent túlélők Budapesten.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/56/127099/#ixzz307R3dTMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre bocsánatot kértek az általunk szisztematikusan és hide
  2014-04-27 22:02:10, vasárnap
 
  Holokamu, Zsidóbűnözés :: 2014-04-27. 16:46
Végre bocsánatot kértek az általunk szisztematikusan és hidegvérrel kiirtottaktól bűnös hallgatásunk miatt

Ha esetleg eddig nem lett volna holokauszt, akkor az a mai napon mindenképpen megtörtént. Mégpedig az emberi méltóság holokausztja. Nézni is kínos a magukat megalázó, az el nem követett bűnökért térden csúszva bocsánatért esedező szerencsétlenek vergődését, látni is félelmetes a hetedíziglen bosszúra szomjazó, "hidegvérrel és szisztematikusan kiirtottak" ószövetségi ábrázatára kiülő fölényt.
Egyes emberi roncsok hitvány módon, könnyeikkel küszködve, a világ legjövedelmezőbb hazugsága miatt tagadják meg felmenőiket, más, magyarul beszélő pojácák pedig arra veszik a bátorságot, hogy a mi nemzetünk nevében kérjenek bocsánatot a "hallgatásért", soha, senki által el nem követett "bűnökért". Mert igen, a magyarok tömeggyilkosok, a németek pedig mindennek a felelősei - paszírozzák a fejekbe különösen ma a dollár- és eurómilliárdokat bőségesen fialó szavakat.
Megérkeztek Magyarországra a holozarándokok.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=chhtyCpz75k

Friss: Kósa, Rogán, Vadai és Szanyi kéz a kézben, szív a szívben menetel az élősködőkkel az izraeli zászlók árnyékában

További részletek: http://kuruc.info/r/56/127100/#ixzz307QdxDHr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért akarják látni Matolcsyék az átutalásainkat?
  2014-04-27 22:00:02, vasárnap
 
  Miért akarják látni Matolcsyék az átutalásainkat?

2014. április 23., szerda, 06:30
Szerző: hvg.hu

Közel 10 milliárd forint közpénzt költ a Magyar Nemzeti Bank az átutalásainkat bonyolító cég megvásárlására, bármiféle hivatalos magyarázat nélkül. Így minden hozzáértő csak találgat: vannak, akik szerint az utalásainkat venné közelebbről szemügyre, mások szerint inkább az adósságainkra kíváncsi.

Hiába kérdezősködtünk, senki nem tudta megmondani, mi értelme annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 9,5 milliárd forint közpénzt fizet ki arra, hogy egyedül az övé legyen a lakossági és vállalati átutalásokat lebonyolító Giro Zrt. Az MNB a múlt héten megszerezte a magyarországi bankoktól a cég több mint 86 százalékát, két hónapon belül megveszi a maradékot is, de már a májusi közgyűlésen átveszi a vállalat irányítását.

Az ügyletre az MNB semmilyen magyarázatot nem adott, és cikkünk megjelenéséig a hvg.hu e-mailben feltett kérdéseire sem válaszolt. Megkeresésünkben az iránt érdeklődtünk, miért szükséges a Giro Zrt. felvásárlása, milyen előnyökkel jár a tulajdonosváltás a magyar adófizetők, valamint a banki ügyfelek számára, és milyen változtatásokat tervez az MNB a többségi tulajdon megszerzése után a Giro Zrt. által működtetett pénzügyi elszámolási rendszerben.

Az átutalásaink rendszere

A céggel az MNB lényegében azt a rendszert vette meg, amely a magyarországi átutalások döntő részét bonyolítja. A Giro Zrt. által működtetett rendszeren (az úgynevezett Bankközi Klíring Rendszeren, BKR) keresztül zajlik minden egyenként kisebb összegű, kevésbé sürgős belföldi forintátutalás, ami két, Magyarországon működő hitelintézet között történik.

Ez a pénzforgalmi rendszer kezeli a legtöbb belföldi tranzakciót, évente mintegy 300 millió fizetési megbízás fut keresztül rajta. A tranzakciók döntő része átutalás, a havi jövedelmek (munkabér, nyugdíj, társadalombiztosítási járandóságok) kifizetésére alkalmazott csoportos átutalás, és a közüzemi tartozások kiegyenlítésére vagy például hiteltörlesztésre alkalmas csoportos beszedés. Ez a rendszer csaknem teljesen lefedi a lakossági és reálgazdasági céges tranzakciókat, a teljes összeget tekintve ugyanakkor ez a magyarországi belföldi tranzakciók kisebb része (2012-ben a teljes pénzforgalom a Giro Zrt. rendszerében mintegy 65 ezer milliárd forint volt).

A nagy összegű, jellemzően kis számban előforduló, sürgős átutalások teljesítésére egy másik elszámoló rendszert használnak a hitelintézetek. Ez az úgynevezett Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer (VIBER), amit 1999-es indulása óta az MNB működtet (2012-ben ebben a rendszerben 1242 ezermilliárd forint forgalom volt, ez jellemzően nem a lakossági pénzmozgatás terepe, például nagy pénz- és tőkepiaci ügyletekhez szükséges összegek mozgatására használják, vagy nagy értékű vállalati kifizetésekre).

Annak, hogy a Giro Zrt. rendszerét kevésbé sürgős, a VIBER-t pedig sürgősebb utalásokra használják 2012. július 2. előtt volt nagyobb jelentősége, addig ugyanis a Giro Zrt. rendszere csak a következő munkanapra tudta teljesíteni az utalásokat, ezzel szemben a VIBER-utalással gyakorlatilag azonnal megérkezett az utalás a címzetthez. Azóta egy jelentős fejlesztésnek köszönhetően már a Giro rendszere is 4 órán belül teljesíti az utalást.

Adatfélelmek

A hvg.hu több banki vagy bankokkal foglalkozó szakértőt is megkeresett, de a legtöbben értetlenül állnak az ügylet előtt. Így hivatalos válasz híján csak találgatásokat tudtunk összegyűjteni arról, mire kellhet az MNB-nek a Giro Zrt. és az utalásokat működtető rendszer. A cég felvásárlásának tervéről már fél éve felröppent a pletyka a szektorban, de ésszerű magyarázattal a bankok utalásokkal foglalkozó, a Giro rendszerével napi szinten kapcsolatban álló szakemberei akkor sem találkoztak.

Az egyetlen értelmezés, amelyet több szakember egymástól függetlenül megfogalmazott, az az aggály volt, hogy az MNB az eddiginél jóval többet láthat majd a tranzakciókból. Az egyik bank munkatársa úgy vázolta a problémát, hogy az MNB eddig csak a VIBER-en keresztül zajló pénzmozgásokat látta az egyedi tranzakciók szintjén, de ott jellemzően egyébként is a legtranszparensebb gazdasági szereplők (például bankok, nagy befektetési cégek) mozgatják a pénzüket.

Most a Giro Zrt. rendszerére is ugyanígy rálát majd az MNB, ami a bank tranzakciókkal foglalkozó munkatársa szerint azért problémás, mert ,,ebben a rendszerben gyakorlatilag minden lakossági és céges tranzakció ott van, az átutalásaink, a hiteltörlesztéseink, a közüzemi számláink kiegyenlítése". Meg kell jegyezni, azok a szakértők, akik ilyen aggályokat fogalmaztak meg, hangsúlyozták azt is, hogy ez csak spekuláció arról, hogyan lehet visszaélni a rendszerrel, ha egy tulajdonoshoz kerül. A spekulációval szemben felhozható egy fontos ellenérv is: az MNB eddig is mindent láthatott, amit akart, hiszen a nemzeti bank felügyeli a pénzforgalmat, és így mindenhez van hozzáférése.

Még azok a szakértők sem találják azonban megnyugtatónak a helyzetet, akik nem látnak problémát vagy nagy változást abban, hogy az MNB könnyebben rálát majd a tranzakcióinkra. Többen úgy vélik, hogy a Giro Zrt. megvásárlásában nem a tranzakciókat működtető rendszer megszerzése az igazán érdekes, hanem az, hogy a céggel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) is az MNB-hez kerül. A KHR-t ugyanis a BISZ Zrt. működteti, melynek egyedüli tulajdonosa a Giro Zrt. Ez lényegében a bankok pozitív és negatív adóslistája, és tartalmazza a bankok összes adósának adatait. Volt olyan szakértő, aki a hvg.hu-nak úgy vélekedett, hogy ez egy gazdag adatbázis, és ebben már valóban vannak az MNB számára eddig nem látott egyedi ügyféladatok, gyakorlatilag minden hitel minden adata.

Simorék még el akarták adni

A Giro Zrt. lényegében egy hatalmas informatikai rendszer, amelyet Budapestről, két helyszínről működtetnek. A céget még 1988-ban alapította 12 pénzintézet, köztük az MNB, és a jegybank azóta társtulajdonos volt. A cég elsődleges tevékenysége, az elszámolásforgalmi szolgáltatás 1994-ben indult el. A rendszer indulása előtt a bankokban teljesen eltérő volt a bankszámlaképzés, és az elszámolóház létrehozása után alakultak ki a ma használatos egységes formájú számlaszámok. A rendszer lényege, hogy egységesíti, egyszerűsíti és gyorsítja az elszámolást. A részvénytársaság az ügylet előtt 21 bank tulajdonában állt, és az ügylet körülményeiről annyit lehet sejteni, hogy nem a bankok igyekeztek megszabadulni a nyereséges cégtől.

A Giro Zrt. jelenlegi felvásárlása azért meglepő, mert a Járai Zsigmond, majd a Simor András vezetése alatt álló jegybank is meg akart válni az MNB Giro-részesedésétől. Az MNB-nek 2005-ig 14,6 százalékos részesedése volt a társaságban. Akkor eladták a részesedés felét, így alakult ki a mostani felvásárlásig fennálló 7,3 százalékos tulajdon. A Járai Zsigmond vezette jegybank 2005-ben közölte, hogy az MNB a stratégiájában hosszabb távon nem számol a Giro Zrt.-ben meglévő tulajdonosi pozíciójának megtartásával.

Öt évvel később, 2010-ben Simorék meg is hirdették a részesedést, de nem kellett senkinek. Az eladási szándékot a jegybank azzal indokolta, hogy hosszú távon csak olyan cégekben kíván tulajdonos lenni, amelyekben a tulajdonlás a jegybank alapvető feladatainak ellátásával összefügg vagy ahhoz nélkülözhetetlen. 2011-ben kiírtak egy második pályázatot is, amelyben több részre bontva kínálták a részesedést, de így sem kelt el. A jegybank akkor bejelentette, hogy a Giro-részesedés értékesítését akkor veszi újra napirendre, ha megfelelő áron lehet rá vevőt találni.

Szakmailag elfogadható?

Találkoztunk olyan véleménnyel is, mely szerint szakmailag teljesen elfogadható, hogy az MNB-hez kerül az elszámolóház, ha már a VIBER-t is kezdettől fogva a jegybank működteti. Ennek alapján nem indokolt, hogy két külön szervezet legyen, ami elszámolóházat működtet - szól az érvelés.

Valóban van olyan ország, ahol a központi bank tulajdonolja és működteti a rendszert. Németországban például nincs magántulajdonban lévő elszámolóház, így a német központi banknak kell működtetnie a bankközi elszámolórendszert. Ellenpélda viszont az eurózóna elszámolórendszere, a STEP 2-t, amit az Euró Bankszövetség működtet. A szövetségnek 200 tagja van, elsősorban bankok, illetve más európai intézetek, mint például az Európai Beruházási Bank. Az Egyesült Államokban szintén a bankok által alkotott szövetség tulajdonában van az elszámolórendszer.

Volt olyan banki munkatárs is, aki azt mondta, megbízható forrásból tudja, hogy a Giro Zrt. megvásárlásával a bankok közötti verseny erősítése az MNB célja. Azt viszont, hogy ez hogyan történne, egyelőre nem tudják.


http://hvg.hu/gazdasag/20140423_Mire_kell_Matolcsyeknak_a_nagy_adatbank/print
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.