Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Egy kis írónia
  2015-09-06 20:29:53, vasárnap
 
  EGY AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓ CIKKE MAGYARORSZÁGRÓL

Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de ká...
romolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből,‐bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nyugodt nap
  2015-09-06 17:54:40, vasárnap
 
  Őszi reggel, aztán pár óra nyár. Szeszélyes az idő, de jobban szeretem az őrült hőségnél. Ma töltött hús, fokhagymaleves, madártej.
Dolgaimaz rakom össze. A szél-járás is szerkesztődik, holnap kismenyem gépel egy kicsit, s elvégzi az utalásokat. Olvasok, nézem a tévét, elszörnyülködök, Isten nagyon rossz kedvében teremtette ezt az állatkertet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forgószélben
  2015-09-06 06:16:33, vasárnap
 
  "A migráns kérdésben két élesen szembenálló álláspontot tapasztalhatunk: 1.) ide menekült be ne tegye a lábát 2.) szegény hontalanok, akiknek segítségre van szükség...Elűzzük őket, vagy segítsük...? Fehér vagy fekete, pedig tudjuk, hogy van köztes állapot is. Más kultúra, más mentalitás, nem tudjuk, honnan jönnek, mit akarnak, zavar a jelenlétük, idegenek... Akikkel ma találkoztunk, mind elcsigázott, mégis egy új élet reményében menetelő emberek voltak. Nem tudjuk, mit éltek át a háborúban, nem tudjuk, mi hajtja őket előre ezen a hatalmas úton. Ne itéljünk róluk elhamarkodottan!"
Kimle polgármester asszonya írta a facebookon a fenti mondatokat, miután Károlyházán vonatra tették azt a kétszáz embert, aki Vámosszabiból menetelt.
Gizi okos mondatai után az ígért - nem túl hosszú - magánvélemény.

Hetek óta belül mardos a tehetetlenség, közelről látva ezeket az embereket. S a kétség, hogy mit lehet tenni, s a jövőtől való félelem.
Van tapasztalatunk - kétszáz éves - a nyugati világ cinizmusáról, most ismét bebizonyította ez a világ, hogy nem alkalmas másra, mint mások kihasználásra, letaposására.
Miután ránkszabadította a fél arab világot - valahai gyarmatait végleg tönkretéve, hogy majd az újabb haszon reményében rendbehozza azt - szidalmazásunkkal, gyűlöletkeltéssel van elfoglalva.
A közös gond közös megoldása helyett.
A világ ismét át fog alakulni, én gyorsnak tartom a tempót.
Inkább az emberi szempontok: Nem tudunk mit kezdeni mi sem ezzel a helyzettel. Meg akarunk felelni a Nyugat által kitalált eus szabályoknak, amit pont ott nem tartanak be, de meg is akarjuk védeni magunkat, s még szeretnénk emberségesen kijönni ebből a dologból.
Nem fogunk, mert nem is lehetséges. Olyan nagy a tömeg, a nyomás, hogy óhatatlanul el is bénázzuk lehetőségeinket.
Vagyis nincs más megoldás, a menekülök akaratából Nyugatra kell engedni azokat, akik oda akarnak menni. Akik nálunk akarnak maradni, azokat be kell fogadni. Nem lesznek sokan. Addig is emberségesen kell bánni velük. Ellátni, megérteni, s megpróbálni segíteni.
Persze a világ nem a megértésről szól. Ebben a médiaricsajban nem is lehet kiigazodni, a globális világ parazitái ellen nehéz védekezni. De azért lehet embernek maradni. Legyünk akár osztárkok vagy magyarok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1250
  • e Hét: 4394
  • e Hónap: 14357
  • e Év: 59330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.