Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Dom Perignon
  2009-02-11 18:44:29, szerda
 
  Dom Perignon
2009.02.09.

Nem tudom, van-e még ember az országban, aki egy év alatt annyiszor ejtette ki a száján, hogy "monnyonle", mint Szijjártó Péter, mindannyiunk kedvence, a komoly tekintetű, lánglelkű megmondólegény.

http://m.blog.hu/ho/holdrablo/image/2009%20februar/peti_enekel.jpg


A Kommunikációs Batman példa nélküli szorgalommal oszt mindent, ami a Fidesztől balra mozog. Aztán tessék, mik történnek. Az az autós dolog túl egyszerűnek tűnt, talán azért, mert az is. Az emdéef meg úgy bukott rá, mint tyúk a takonyra. És megtörtént az elképzelhetetlen: Szijjártó Péter monnyonle, cifrázta a magyar demokrata Karsai Péter.

"Mint azt az Orbán Viktor által a pártelnöki stáb vezetésére felkért politikus a Hírszerző internetes hírlapnak adott interjúban elismerte, autóját 2006 óta egy autóforgalmazó magánvállalat ingyenes juttatásaként használja, amely vállalat a győri kosárlabdacsapat főszponzora. Szijjártó Péter tehát beismerte, hogy nagy értékű gépkocsiját egy magáncégtől kapta ingyenes juttatásként. Ez egy országgyűlési képviselőnél megengedhetetlen. Ez nem más, mint korrupció és adócsalás. Szijjártó Péter cselekedete több ponton is etikátlan, elfogadhatatlan és törvénytelen, hiszen - szemben más, nem Fidesz-képviselő állampolgárral, nem fizet adót az autó után, ami felveti az adócsalás gyanúját; az utóbbi hetekben ugyanilyen ügyek miatt az Egyesült Államokban több kormánytag-jelölt is kénytelen volt visszalépni. - nem tüntette fel vagyonbevallásában sem, pedig ez a nagy értékű gépkocsi egyértelmű juttatás. (...) Itt az ideje, hogy Veres János miniszter és Szijjártó Péter egyaránt levonják a megfelelő konzekvenciákat, és tegyék azt, ami egy demokráciában kötelező egy ilyen ügybe belebukott politikus számára: távozzanak."

Érdekes, hogy az emdéef rávilágított a problémára, de ezzel nem fogják meg Szíjjártót. Morálisan erősen kifogásolható a dolog, főleg az Ágh Péter-féle baromságok után, jogilag viszont nehéz lesz belekötni. Az autót egyébként Peti nem is köteles beírni a vagyonnyilatkozatába, hiszen nem az ő nevén van. Ez ismét Orbán jobbkezének apró piszokfoltjait jelzi, egyebet azonban nem. Kedvelem a Fidesz egymondatos közleményeit, ebben az esetben biztos voltam benne, hogy ilyet fog kapni az MDF, nem is csalódtam. A kommunikációs válaszcsapás tankönyvbe illő példáját hozta a felelet, könyörtelen, mindent megsemmisítő, porba alázó mondat, amely kitűnően jelzi azt az örökérvényű politikai alapigazságot, amely szerint amiről nem beszélünk, az nincs is.

"A Bagó-ügyben felsült Karsai Péter buta vádaskodásaival a Fidesz nem kíván foglalkozni."

Wow! Oszt jónapot! Csúcslogika. A Fidesz azért nem kíván foglalkozni Karsai felvetésével, mert felsült a Bagó-ügyben. Mármint Karsai, nem a felvetés. A "buta" szócska az egyik kedvencem, hülyegyereket mégsem írhatnak, ám tökéletes szinonimát találtak rá. A dolog el is lenne intézve, ám az emeszpénél jobban mozgatják az agysejteket, mint a demokratáknál. Hamar levették, hogy itt bizony van kapirgálnivaló. Ha csak a kocsival nem lehet megfogni eszpét, akkor a vagyonnyilatkozatán át próbálják megszivatni. (Persze az az audis dologra is rámásztak mellette. Mert az rendben van, hogy egy sportklubot működtető káeftétől kapja a kocsit, csak azt elfelejtette hozzátenni, hogy a káefté igen zsíros önkormányzati támogatást kap, tavaly például 41 milliót. Tehát a közpénzből (is) finanszírozott cég ad Péter segge alá ingyenautót, nem is akármilyet.) Én ugyan nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan képviselő, aki ne hazudott volna a parlament.hu-ra felkerült dokumentumokban, ezért egy kissé röhejesnek tartom, hogy az egyik turkál a másik zsebében, de hajrá, szedjék egymást darabokra.

Az ifjú titán ellen egy másikat vetettek be. Varga László egyáltalán nem rottyantotta össze magát a feladattól, egész ügyes dumát hozott össze, amelyben felszólította Petit, hogy most akkor nagyon gyorsan számoljon el a vagyonával. Okosan rájött arra, hogy nem csak az Audit kell bazirgálni, hanem az egészet, úgy, ahogy van. Ha valamivel meg lehet mogyorózni Szijjártót, akkor ez az.

"A napokban nyilvánosságra került adatok és nyilatkozatok szerint Szijjártó Péter vagyonosodása igazi sikertörténet. A luxus szót szitokszóként előszeretettel használó fideszes országgyűlési képviselőnek három lakása, luxusautója, és jelentős megtakarításai vannak, miközben nagyjából egymillió forintot keres. A Fidesz elnöki kabinetvezetőjének egy 371 négyzetméteres ház és udvar háromötöde, a fővárosban egy 69 négyzetméteres lakása, Dunakeszin pedig egy 140 négyzetméteres háza van."

Ügyes kezdés, a folytatás még jobb.

"Ahogy az ellenzéki politikus természetesnek tartja, hogy egy magáncégtől luxusautót kapott, amely után nem fizet semmilyen fenntartási költséget, úgy azt is szemrebbenés nélkül elmondta, hogy családjától ajándékba kapott 50 millió forintot. Szijjártó Péter a televízió sajtónyilvánosság előtt azt állította, hogy a 19 millió forintnyi bankban lévő pénzét és a tulajdonában lévő 31 millió forintnyi értékpapírt a szüleinek köszönheti. (...) Mi ezt készséggel elhisszük, ahogyan nyilván az emberek többsége is. Bárkivel előfordulhat, hogy két házat, egy lakást és 50 millió forintot kap a szüleitől. Már csak azért is elhisszük ezt, mert a képviselői fizetésből ennyi pénz tisztességesen semmiképp nem kereshető meg ennyi idő alatt. Túl azon, hogy a hatályos jogszabályok szerint erről 30 napon belül bejelentést kell tennie, az illetékről szóló 1990. évi XCIII. Törvény (Itv.) 11. §(1) bekezdésének b) pontja alapján ezután illetéket is kell fizetnie. Szijjártó úr esetében, attól függően, hogy pontosan kitől és mennyit kapott, az illeték összege minimum 9, de akár 10 és fél millió forint is lehet."
Kezd a dolog fejvakarósba átcsúszni. A lezárás csodálatos, látszik, hogy az emeszpések tanulnak fideszes kollégáiktól, ami a finom lébe pácolt anyázást illeti.
"Törvénytisztelő politikusként, tisztességesen meggazdagodott polgárként Szijjártó Péter nyilván eleget tett ezen kötelezettségeinek, és ennek dokumentációjával bizonyára rendelkezik is. Amennyiben ezek az iratok valamilyen oknál fogva nem állnak rendelkezésére, vagy nem emlékszik, hogy a három közül melyik ingatlanjában tartja, úgy hétfőn beszerezheti őket az illetékes APEH kirendeltségnél. (...) Várjuk, hogy Szijjártó Péter ugyanolyan gyorsasággal és vehemenciával kiáll még ma a sajtó elé, mint ezt minden alkalommal teszi, ha más politikusok vagyonáról van szó. Várjuk továbbá azt is, hogy bemutassa azokat a hivatalos dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy vagyonszerzései után megfizette a közterheket."
Lesz-e a dolognak bármiféle folytatása? Semmi. Péter megérdemli azt a kocsit, és minden egyebet. Hogy az eset megkérdőjelezi szavahihetőségét és erkölcsi alapját a folyamatos kárálásra? Senkit nem izgat. Mert Péter azon dolgozik, hogy ezek végre eltakarodjanak. Akkor pedig a mi emberünk.


Pedig jobb, hogy a jövőben nem fog minden órában négy sajtótájékoztatót tartani. Valahogy röhejes lenne, ahogyan penge szájával kipréseli magából a "kormányzati luxus" kifejezést.

Vizet prédikálni jó dolog.

A Dom Perignon viszont baromi finom. Úgyhogy a picsába a vízzel.

http://holdrablo.blog.hu/2009/02/09/dom_perignon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bekóstolták a Skorpiót - Sztoj
  2009-02-11 18:39:44, szerda
 
 


2009-02-11. 16:17

Bekóstolták a Skorpiót - Sztojka egykori társa beszél


Veszprém - Megkereste szerkesztőségünket egy neve elhallgatását kérő férfi, aki azt állítja, a kilencvenes évektől kezdve egészen tavalyig kapcsolatban állt Sztojkáék bandájával. Ugyan a kemény maghoz soha nem tartozott, tartozhatott, de részt vett velük kisebb-nagyobb bűncselekményekben.

A többszörösen büntetett, saját bevallása szerint a rendőrségnek besúgóként dolgozó férfi azt mondta, azért szólal meg, mert felháborítja, ahogy a rendőrség a Cozma gyilkosságot kezeli.

Nem kevesebbet állít, mint hogy 1: a 20-30 fős csoport azért jött Veszprémbe, hogy védelmi pénzt kérjen a Patrióta lokáltól. 2: a rendőrség évek óta pontosan tudja, Sztojkáék bandája miből él, mégsem lépett fel velük szemben, sőt a Cozma gyilkosság kapcsán sem beszél arról, hogy bandaháború van a háttérben.

Lapunknak nincs módjában ellenőrizni a férfi állításait, aki a megszólalás lehetőségét maga kérte. Nyilatkozatát mégis közöljük, mert talán ez is egy adalék lehet a tragikus veszprémi gyilkosság körülményeinek tisztázásához.

Felháborító a rendőrség szenteskedése. A rendőrök évek óta tudnak a bandáról, azt is tudják, mit csinálnak, miből élnek, sőt azt is tudhatták, hogy múlt szombaton készülnek valamire. Mégsem tesznek semmit. Ezt a rendőrség rontotta el, ezelőtt tíz évvel már le kellett volna kapcsolni őket.

Olyan nincs, hogy ők csak úgy elmenjenek egy idegen szórakozóhelyre lötyögni. Ugyan már! Konkrét céllal jöttek Veszprémbe, kerestek valakit.

Az kamu, hogy összetévesztették Cozmával, pontosan tudták kit keresnek.

Másrészt terjeszkedni akartak, azért jöttek, hogy beterrorizálják a helyiséget. A módszer felismerhető. Balhét kreálnak, - itt például nem akartak fizetni-, széttörnek ezt-azt, némi verekedés, másnap meg felajánlják a védelmet.

A napi bevétel tíz százaléka, plusz a kuverosokat ők adják, akiket a hely fizet. Ez teljesen bevett, több szórakozóhelyen megcsinálták.

Nem tudsz jót lépni, nem lehet védekezni ellenük, ha valakire rászállnak, akkor annak vége. Vagy fizet, vagy mondjuk véletlenül leég az üzlete. Veszprémben is ez volt, csakhogy közbejöttek a kézilabdások, akiket biztos, hogy nem ismertek. A rendőrség ki akar hátrálni. Sztojkáék azért jöttek, hogy bekóstolják a Skorpiót.

Az is felháborító, hogy a rendőrség most is csak Sztojka Ivánnal kapcsolatban kér vagyonosodási vizsgálatot. Miért? Hol van a többi ember, aki katonaként részt vett ebben a bűncselekményben? Hol van a banda vezére, akit egy hír kapcsán sem lehet fellelni? Róla miért nem beszélnek?

Sztojka bandája veszélyes és az összetartozásuk miatt nagyon erős is. Rendszeresen kardokkal, késekkel járkálnak, a kemény mag 100-120 családtagból áll. Testvérek, unokatestvérek, sógorok, egyéb rokonok, akik segítik és védik egymást, közösen építik a saját jövőjüket.

Vezetőjük Sztojka Titi, aki ha szükséges, akár négyszáz embert is össze tud gyűjteni.

Pénzbehajtással, szórakozóhelyek védelmével, kurvák futtatásával, nagy értékű lopott autók romániai eladásával, rablásokkal tartják fenn magukat. Siófok, Érd, Székesfehérvár, Enying ezek voltak a legfőbb helyeik, de az se véletlen, hogy most Olaszország felé menekültek Raffaellék, ott örömlányokat futtatnak. Ezek soha nem dolgoztak egy percet sem.

A gyerekek, ahogy kijönnek az általános iskolából, már lopnak. Általában hozzájuk képest piti bűnözőkkel, a sittről épp kikerülőkkel, magyarokkal dolgoztatnak, aztán az elkövetett bűncselekménnyel zsarolják őket, ha kell, feldobják a rendőröknek. Mindenkit leszednek.

Az a lényeg, hogy ne közülük egy cigány bukjon le. Nagyon jó kapcsolataik vannak, van összeköttetésük a rendőrséggel is. Régóta harcban állnak a veszprémi bandákkal, most úgy érezték eljött az ő idejük.

(naplo-online.hu)


http://kuruc.info/r/35/35133/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épül a királyok (azaz a kivál
  2009-02-11 18:31:08, szerda
 
  2009-02-11. 18:08

Épül a királyok (azaz a kiválasztottak) városa a Velencei-tó partján


Kings' City néven másfél milliárd eurós, azaz több mint 400 milliárd forintos turisztikai beruházásra készül Sukorón egy befektetőcsoport. Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings' City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján.
A 70 hektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna. A fejlesztésre kiszemelt terület már a befektetők - pontosabban Joáv Blum izraeli származású magyar állampolgár - kezébe került. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joáv Blum úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található - összesen 183 hektáros - gyümölcsöseit. (Hogy mindez milyen körülmények között történt, lásd kapcsolódó írásunkat - a szerk.)
Az elmúlt hetekben éles bírálatok érték a gigaberuházást, miszerint az tönkreteszi a tó északi partjának természeti értékeit.
(Székesfehérvár.hu)
Kapcsolódó: Igen, felvásárolják Magyarországot! Újabb hazai föld került izraeli kézbe + olvasónk kiegészítése

http://kuruc.info/r/2/35142/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na sok görény rasszista!
  2009-02-11 18:19:53, szerda
 
 

Na sok görény rasszista! Leírom, hogy mi történt! A szegény cigányok éppen kulturáltan szórakoztak és arról társalogtak, hogy a veszprémi volt vegyipari egyetemen újraélesszék a vegyészetet. Egy spéci szénvegyületről, a fullerénekről társalogtak, és azok orvosi és gyógyszerészeti alkalmazásának lehetőségeit tárgyalták. Ekkor a pultos lány obszcén módon, rasszista és fasiszta jelszavak ordítása közben egy számla segítségével rájuk rontott. Ők védekezésül kitértek. A magából kivetkőzött nő ekkor elbotlott és beverte az orrát az asztalba. A társaság ekkor jobbnak látta, ha fizet és elmegy. A tömegben viszont, a fizetésül hátrahagyott összeget valami mocskos, tolvaj magyar ellopta! Ekkor támadta meg őket a három külföldi! A szórakozó helyről mikor kiléptek a gaz idegenek rájuk rontottak. Hogy kihasználják a látens rasszizmust, a lappangó fajgyűlöletet, a románul beszélő háromszor szíven és mellkason szúrta magát, a másik a saját veséjébe hátulról szúrt kést, a harmadik ennek láttán fejbe rúgta magát bosszúból! A szegény cigányok segíteni akartak, de összezavarodtak. A vért és a hörgő hangokat nem bírták elviselni, ráadásul mert segíteni akartak és a késeket eltávolították, de közben véresek lettek, még azt a téves képet alkották volna a műintézményből kilépőkben, hogy ők a tettesek, ezért jobbnak látták az elvonulást. A kettő azért ment Olaszország felé, mert a milánói egyetemen pont a saját témájukban szerveztek előadásokat a szerves kémia témakörében. A Sztojka nevű meg most nem bujkál, hanem a disszertációját írja Svédországban a szénvegyületek stabilitási és kombinációs problémáiról, és nem tud arról, hogy keresik! Hiszen ártatlan! Őket érte támadás!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívás Seres Mária népszavaz
  2009-02-11 18:13:26, szerda
 
 

Meghívás Seres Mária népszavazási kezdeményezése gyűjtőíveinek átadására - 2009.02.12.
Sajtótájékoztató

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

Magánszemélyként indítottam országos népszavazási kezdeményezést ebben a kérdésben.
A négy hónapos aláírásgyűjtés határideje február 12-én jár le.
Ezen a napon 10 és 14 óra között Budapesten a Parlament előtt a Kossuth téren még folyik majd az aláírásgyűjtés, és leadhatók a gyűjtőívek is.
A 15 órára tervezett leadást követően a Kossuth téren az aktivisták közös záró-gyűlést szerveznek, melyre minden érdeklődőt és támogatót szeretettel várnak.
Délután 15 órakor a sajtónyilvánossága előtt szeretném átadni a több mint 200.000 aláírást az Országos Választási Bizottság elnökének.
Ennek kapcsán a helyszínen sajtótájékoztatóra is hívom a sajtó tisztelt munkatársait.

Időpont: 2009. február 12. csütörtök 15 óra
Helyszín: Országos Választási Bizottság
Budapest - Roosevelt tér 3. (Nádor u. 2.)
(az Önkormányzati Minisztérium épülete)

Ezen a napon az Országos Választási Bizottság 17 óra kezdettel nyilvános ülést tart az alábbi napirendi pontokkal:
1. Országos népszavazási kezdeményezés-benyújtott aláírások ellenőrzésének elrendelése,
2. Ruszin Országos Kisebbségi Önkormányzat megüresedett mandátumainak betöltése,
3. Állásfoglalás tervezet az ajánlószelvények és az ajánlás folyamatának tárgyában,
4. Országos népszavazási kezdeményezések, illetve népi kezdeményezések elbírálása,
5. Egyebek.

Az 1. pont a jelen kezdeményezésre vonatkozik.
Az elmúlt hónapok tapasztalata alapján további népszavazási kezdeményezéseket is benyújtottam, melyekkel kapcsolatban vélhetően a 4. napirendi pontban dönt majd a Bizottság.

Megtisztelő érdeklődésükre és a hír továbbadására feltétlenül számítok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Princz Gábor: 150 milliárdot l
  2009-02-11 16:49:16, szerda
 
  2009-02-11. 16:02


Princz Gábor: 150 milliárdot lopott, pármillás büntetéssel megússza a zsidó bankár


Helybenhagyta a Legfelsőbb Bíróság a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét a Postabank-ügyben, ezzel 12 év után jogerős döntés született Princz Gábor, a pénzintézet volt elnök-vezérigazgatója és három társa perében.
A zsidó média ma már zömmel agyonhallgatja, hogy a cionista bankár csőbe vitte bankját és eltüntetett 150 milliárd forintot. Börtön és vagyonelkobzás helyett megússza szaros, 3,6 milliós büntetéssel, köszönhetően a tetves, korrupt ügyészségnek és bíróságnak. Nem csoda, hiszen Princz hatalmas , törvénytelen pénzekkel támogatta az össze parlamenti pártot, MSZP-től, SZDSZ-en át a Fideszig, MDF-től a KDNP-ig .
Tavaly januárban hozott ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a Postabank-ügyben. Akkor hanyag kezelés miatt bűnösnek találta a bíróság a Postabank egykori vezérigazgatóját és vádlott-társait. Ezért Princz Gábort 3,6 millió, míg három bűntársát - vagyis a bank helyettes vezetőit - 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a bíró.
Ezt az ítéletet hagyta helyben szerdán a cionista nyomásnak engedő Legfelső Bíróság.


(InfoRádió korrigálva)

http://kuruc.info/r/2/35129/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ártatlan nyaralók esti nézelőd
  2009-02-11 16:43:57, szerda
 
  Ez -nagy valószínűséggel - csak ártatlan nyaralók esti nézelődése.

Siófok,Petőfi sétány, 2008. július 24.

http://www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

"...a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője elmondása szerint nem tud arról a videóról, amelyen az enyingi bűnbanda szablyákkal és késekkel végigvonult Siófokon.
...Az enyingi bűnbanda egy, még a maffiakörökben is hírhedtnek számító 100-150 fős csoport, amely a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemmel, prostitúcióval, védelmi pénzek beszedésével foglalkozhat, emellett többek szerint lakásmaffiát is működtetnek -/egy neve elhallgatását kérő forrás/.
...."az Enyingért is felelős rendőrségnek fogalma sincs a banda létezéséről"
"
"Nem tudtam a videóról, de köszönöm, hogy szólt róla. Megnézzük, és ha azt a megyei rendőrkapitányság igényli - ez ugyanis nem hozzánk tartozik, hanem a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysághoz -, akkor segítünk a felvételen szereplők beazonosításánál" - tájékoztatott. Arról, hogy ők indítanak-e nyomozást az enyingi bűnbanda ügyében, elmondta: ha érkezik bejelentés, akkor igen, addig viszont nem, ugyanakkor ezután "jobban oda fognak figyelni".
..."videófelvétel - melyet a rendőrségi térfigyelő kamera rögzített a siófoki sétányon, 2008. 07. 24-én este 8 óra 51 perctől - megtalálható a legnagyobb videómegosztó oldalon. Az is különös, hogy miként tudnának segédkezni a somogyi kollégáknak az azonosításnál, ha nem ismerik az enyingieket."
"az Országos Rendőr-főkapitány sajtószóvivője a Nemzeti Nyomozóirodához irányított minket, mondván, ők az illetékesek, "az ilyen ügyek hozzájuk tartoznak"...

STOP.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elég volt a cigány bűnözésből!
  2009-02-11 16:39:56, szerda
 
  Elég volt a cigány bűnözésből!
Demonstráció: 2009. 02. 13., 17 óra, Budapest Sportaréna

http://magyargarda.hu/sites/magyargarda.hu/files/images/plakat_ cb_kicsi.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőr felesége elküldi a fé
  2009-02-11 16:37:10, szerda
 
  A rendőr felesége elküldi a férjét a boltba.
- Hozzál margarint, és ha van tojás, akkor hozz tízet!
Hazajön a férj tíz margarinnal.
- Volt tojás!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mi jelenti a legnagyobb veszél
  2009-02-11 16:26:37, szerda
 
  Mi jelenti a legnagyobb veszélyt az EU-ra? - Feszült Ecofin ülés

Pillanatnyilag a protekcionizmus feléledése jelenti a legnagyobb veszélyt az EU egésze számára - nyilatkozott az unió soros elnökségét ellátó Csehország pénzügyminisztere, Miroslav Kalousek az Ecofin tegnapi ülésén. A prágai elnökség és Franciaország között a protekcionizmusról kirobbant vita (VG, február 10., 5. o.) a tagállamok pénzügyi tárcavezetőinek tegnapi találkozójára is kihatott, amellyel egy időben Mirek Topolánek cseh kormányfő a közös uniós szabályok felrúgását vetette az euróövezet tagállamainak a szemére a válságra adott különböző gazdaságpolitikai lépéseik kapcsán.
A feszült hangulat szinte beárnyékolta annak a konszenzusnak a hírét is, amelynek értelmében a pénzügyminiszterek felkérték az Európai Bizottságot, hogy mindenkire érvényes közös elveket dolgozzon ki az európai bankokat terhelő ,,rossz követelések" elkülönítéséről és felszámolásáról. Joaquín Almunia uniós pénzügyi biztos szerint pár héten belül elkészülhet az erről szóló dokumentum. Christine Lagarde francia pénzügyminiszter is konkrét eredményeket helyezett kilátásba február folyamán, a cseh elnökség pedig rendkívüli uniós csúcsot sürgetett a kérdés megvitatása végett. A legfontosabb problémát a kétes kinnlevőségek kiválogatása, valós piaci értékének megállapítása, illetve annak rögzítése jelenti, hogyan oszoljon meg a felelősség a művelet során a részvényesek, illetve az állam - vagyis az adófizetők - között - mutat rá a BruxInfo.
A Nicolas Sarkozy francia kormányfő által hétfőn bejelentett, 6 milliárd euró összértékű autóipari mentőcsomag kapcsán immár nemcsak Csehország hangoztatta aggályait. Az Európai Bizottság felvilágosítást kért Párizstól, hogyan is gondolta azt a kitételt, amely szerint csak a termelésüket Franciaországban tartó cégek kaphatnak állami támogatást. Ettől függetlenül Szlovákia és Németország is nemtetszésének adott hangot, Anders Borg svéd pénzügyminiszter pedig ,,problematikusnak" titulálta Párizs terveit - írja a Reuters.
A cseh elnökség ugyanakkor a protekcionista tagállamok mellett Brüsszellel is ,,szóváltásba" keveredett, amikor az Ecofin-ülés után Kalousek továbbra is elérendő célként említette a bizottság által korábban javasolt, 2012-re elérendő pénzügyi egyensúlyról szóló célkitűzést. Bár a cseh tárcavezető csupán a tagállamok ilyen irányú elkötelezettségéről beszélt, Almunia a sajtó nyilvánossága előtt szokatlanul személyeskedő és kioktató hangnemben hangsúlyozta, hogy még semmilyen megállapodás nem született a fiskális konszolidáció céldátumával kapcsolatban.


http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=259997
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.