Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Davos - részletesen - Peresz k
  2009-02-04 22:02:30, szerda
 
  Davos - részletesen - Peresz kontra Erdogán!
2009-02-03. 16:21 Kuruc.info

Olvasónk kiegészítései Davoshoz: bocsánatért esedezett Peresz, majd megszegte a szavát

Mint már megszokhattuk, a magyar hírközlő szervek nem a valóságot adták hírül a Davosban tartott "csúcstalálkozó" Gázával foglalkozó ülésén a Recep (ejtése: Redzsep) Tayyip Erdogan, Törökország miniszterelnöke és Simon Peresz, Izrael köztársasági elnöke közt zajlott vitáról, mely után Erdogan elhagyta az üléstermet és hazament Ankarába. Peresz azonnal telefonált Erdogannak, rövid beszélgetést folytattak. A repülőtéren több tízezres ünneplő tömeg, köztük több muzulmán vallási vezető fogadta. Másnap Isztambulban - ekkor már több százezres tömeg előtt - egy újabb metrószakasz állomásainak ünnepélyes megnyitásán Erdogan beszédében rátért a davosi eseményre. Vegyük sorban a történteket.

Kapcsolódó: Erdogan Peresznek: "Önök gyermekeket ölnek Gázában!"; Isztambulban ezrek éltették a Pereszt kiosztó török kormányfőt

Erdogan beszéde

...Mi humanitárius segélyeket küldünk, amelyeket 15 napig várakoztatnak a határátkelőknél. A Vörös Félholdat is 15 napig várakoztatták... Még érdekesebb, hogy Szíriában 5-6 órát tárgyaltunk az izraeliekkel, még 4 nappal december 27-e előtt. Már csak egy-két szó (értelmezése) maradt hátra, melyről a hét végén akartunk dönteni. Olmertnek azt mondtam: mi ki tudjuk szabadítani a Hamasz keze közül a (fogoly) katonáját. Azt kérem öntől (Olmerttől), miután a Reform és Változás Pártja Palesztinában megnyerte a választást, és önök mindig azt mondták, hogy a demokrácia mellett vannak, akkor ebben a demokratikus választási küzdelemben nyertesekre nekünk (mindannyiunknak) tisztelettel kell tekintenünk. De ezek a választott képviselők, miniszterek az önök fogságában vannak. Gyerünk, készítsünk itt egy csomagtervet, a tisztelt Abbász iránt tanúsított gesztusát nekik is (a Hamásznak) mutassa ki. Ő (Olmert) azt mondta erre, ha ezt rájuk hagyom, akkor Abbász krízisbe kerül. Erre mondtam, hogy akkor legalább a fogoly gyerekeket hagyja. Erre annyit mondott, hogy ezt meg kell beszélnie a barátaival, aztán majd visszatérünk rá. Még mindig nem tért rá vissza.

Aztán mi történt? (azóta) 1400 ember meghalt, köztük sok gyermek.

Hogy az emberségességre térjünk, azt kérdezzük öntől (Peresztől): van-e egyetlen olyan fegyver, interkontinentális fegyver a palesztinoknál, mint amilyen Izrael kezében van? Ha tudnék egyet (megmondanám), de a legkisebb sincs.

A Hamász más formátumú, mint egy reformpárt. De ki hozta őket ebbe a helyzetbe? Azok, akik a választások után nem adták meg a nekik kijáró demokratikus jogaikat. Ezeket a kapukat ki kell tárni (ezt lehetővé kell tenni). Azoknak az embereknek börtönben kell élniük?... Az embereknek először az élethez való jogot kell elnyerniük. Nem azt mondják-e, hogy ne jusson be fegyver? Ha az alagutak vége Egyiptomban van, akkor zárják el ők.
Azt mondtam még Olmertnek, önök egyoldalúnak nézik ezt a tárgyalást, mert önök csak az Al Fatahhal tárgyalnak, pedig a Hamász egy része ennek (Izraelnek) az országnak.

Peresz válasza

Tisztelt Miniszterelnök! Tudjuk, mikor vártak önök. Abban az időszakban dinamit volt és halottak voltak abban az időszakban (ő ismétli). Nem akarom a televíziót követni, de önnek sokkal több részletet szükséges megismerni. Izrael 60 éves ország és harcolunk (folyamatosan). Van-e még egy ország, amelyik ennyit harcol? Tisztelt Mubarak ismeri a valós helyzetet. Tisztelt Abbász is ismeri a helyzetet, úgy, mint ön.

Mi történik itt? (Izraelt érti ez alatt.) Minden nap 1 millió személy óvóhelyen kell hogy tartózkodjon. Minden rendben van így? Napokig, hónapokig, évekig vártunk, csak vége legyen - mondtuk -, de nem ért véget.
Egy kérdésem van, és ezt nem akarom elrejteni (elhallgatni). Irán Közép-Keleten uralmat akar alapítani (hatalomra szert tenni). Fegyvert biztosítanak, bombát biztosítanak (maguknak). Mit kell tennünk? Ha minden éjjel Isztanbult rakétatámadás érné, mit tenne ön, kérdezem öntől. Amit mi akarunk tenni az ez. Mi békét akarunk, más jobb lehetőségünk nincs, ezért ezt tettük azokkal, akik rakétákat használnak, és zsidókat akarnak megölni. Nem egyszerű, de ezt a terrorszervezetet kezdetétől fogva ismerjük. Izrael senkit se akar megölni. A gyerekek a legmagasabb fokon fontosak. Az összes pénz, amit mi gyűjtöttünk, a gyermekközpontoknak ment (a palesztinokhoz). Például 5 évig nem volt kórház. Például 5.500 gyereknek segítettünk. Arab doktoraik se voltak, Izraelben gyógyítottunk.

Ha ártatlan családokra támadnak, abból mi lesz? Például mi telefonáltunk az embereknek, hogy távozzanak onnan. Szíveskedjenek elhagyni ezeket a helyeket, mondtuk. Ezt meg kellett tennünk. Bármely kormány mit tett volna ebben a helyzetben? Tisztelt főtitkár (ENSZ) szavait is megértem. Kérem, ne adjanak ilyen üzenetet (teljes kivonulás, tűzszünet), nem akarom. Izraelnek nincs szüksége tűzszünetre, mert nem mi kezdtük. Csak az lehet, hogy ők állítják le (a harcot). Mi nem foglalkozunk emberöléssel. A tisztelt Arab iniciatíva (?) megkezdését tartom fontosnak. Azokkal a kérdésekkel foglalkozni, amelyhez hozzáfogtunk a palesztinokkal. Tisztelt Mubarak azt mondta: a békéért ezt kell, és kellett volna megtennünk. Nekünk összetett kérdéseink vannak egymással (egymás közt?).

Erdogan viszontválasza

Tisztelt Peresz, nálam idősebb vagy, hangod nagyon hangos, tudom, hogy azért vagy ennyire hangos, mert ez a bűnösség (vétek, bűntudat) pszichológiai jele. Hogy az öldöklésre térjek, önök azt nagyon is jól tudnak. Országukban volt miniszterelnökök is szóltak erről. Van olyan (köztük) aki, azt mondta: "amikor egy tank tetején bevonultam Palesztinába, boldognak éreztem magam."
(Ekkor az ülés résztvevői tapsolni kezdtek.)

Erdogan így folytatta: Szégyellem, azt is, hogy ezt a gonoszságot megtapsolják. Most csak két szót fogok mondani, ne szakítsanak félbe. Az Tízparancsolat azt mondja: ne öljetek! Itt gyilkolás van. Van egy zsidó, aki Izrael barbár kegyetlenségéről beszél. Avi Salom a Guardianban (angliai újság) ezt mondja: Izrael rablóállam állapotába került. Számomra Davos véget ért. Önök nem engedtek beszélni. Ő 25 percet, én 12-t beszélhettem.
Többé Davosba nem jövök - mondta -, miközben elhagyta a termet. Ekkor újságírók és biztonsági őrök körülvették Erdogant és feleségét, aki sírt.

A telefonbeszélgetés

Peresz szinte azonnal felhívta telefonon Erdogant. A beszélgetésüket a török sajtó közzétette.
Peresz: Sajnálom (1. bocsánatkérés!), hogy hangosan szóltam. Barátok közt előfordul ilyesmi, ma már nagyon-nagyon sajnálom, ami történt. Mindennél előbbrevaló az, hogy a Török Köztársaság és a miniszterelnöke iránti tiszteletem és magatartásom sohasem változott meg.
Erdogan: Mindenekelőtt természetes, hogy a barátok egymás között vitatkoznak, de egy nemzetközi gyűlésen így kiabálva nem lehet még egy törzsfőnökkel sem, de (különösen) a Török Köztársaság vezetőjével beszélni.
Peresz: Felemeltem a hangom. De a barátaim azt mondták, alig hallják a hangom és nem érthető. Ennek nincs semmi köze a Török Köztársaság miniszterelnökével való kapcsolatomnak. A történteket bánom. (2. bocsánatkérés! Az angol "sorry" török megfelelője: üzgünüm.)
Erdogan: Úgy halottam, nemsokára sajtótájékoztatót fog tartani.
Peresz: Ma nem, holnap.
Erdogan: A holnapi sajtótájékoztatón az e pillanatban őszinte érzéseit kinyilatkoztathatja. Úgy vélem, hogy ez megszünteti a sajnálatos helyzetet egy bizonyos mértékben.
Peresz: Természetesen, amit (most önnek) mondtam, ugyanúgy fejezem ki a sajtónak.
Erdogan: Telefonbeszélgetésünket köszönöm, tisztelt köztársasági elnök.
Peresz: Én is köszönöm önnek, jó utazást kívánok. (Tehát még el se utazott Erdogan!)
(A másnapi sajtótájékoztatón Peresz egy szót se szólt a telefonbeszélgetés során kétszer is megismételt bocsánatkéréséről.)

Részletek Erdogannak az isztambuli metróavatáson mondott beszédéből

"Mi nem törzsfőnökök vagyunk. A Török Köztársaság miniszterelnöke vagyok. Törökország tiszteletreméltóságát, tekintélyét csorbítani..., gazdasági erejét, súlyát jól meg kell érteni, és ezeknek megfelelően kell viselkedni...
A magában és hazájában nem bízó, erejét nem ismerő, (mások előtt) hajbókoló, meghajló felfogás nem a mi karakterünk, és nem is lehet az... Azoknak a gyermekeknek megölését, az asszonyok megölését közönséges balesetként láttatni, mekkora értelmetlenség! Az átélteket meg nem hallani, meg nem látni, nem beszélni róla, át nem érezni, embertelen értelmetlenség. A kegyetlenséggel szemben érzéketlennek maradni is kegyetlenség...
Majd rátért a foszforbombákra, a távolsági rakétákra, a légibombázásokra, a tankágyúzás során kioltott gyermekéletekre, női, civil áldozatokra, és az ezek által okozott közállapotra. Izrael minden ellene irányuló kritikát antiszemitizmussal azonosít, ezt mi nem tartjuk helyesnek - mondta Erdogan.

Kérdések, tanulságok, következtetések

1./ Miért volt külön tárgyalási téma Gáza egy gazdasági fórumon, s ha már volt, ki képviselte Gázát és a palesztinokat?

2./ Erdogan, amikor Izraelt terroristának nevezte és szólt a kegyetlenségekről, akkor szakított PC (political correctness) szólásszabadságot korlátozó szabályával?

3./ Peresz "csúsztatott", amikor Erdogantól azt kérdezte, mit tenne, ha Isztambult lőnék éjjelenként rakétákkal. Tel-Avivot vagy Jeruzsálemet sohasem érte rakétatámadás a Hamász részéről.

4./ Erdogan az őt félbeszakító tapsról, és arról, hogy nem kapott több szót, nyíltan, keményen elmondta a véleményét, majd elhagyta a "konferenciát" és Svájcot.

5./ Peresz megrettent, gyorsan telefonált, bocsánatot kért kétszer is Erdogantól. Erdogan ügyesen beugratta a sajtókonferenciát említve, hogy ne csak négyszemközt egy telefonbeszélgetésben kérjen bocsánatot, hanem nyilvánosan. Peresz ígéretet tett rá, de nem tartotta meg Erdogannak adott szavát, mert a másnapi sajtótájékoztatón már egy szót se ejtett a bocsánatkéréséről.

6./ Erdogan mellett áll országa népe, hősként ünnepelték Ankarában. A transzparenseken ilyenek voltak olvashatók: A világ új vezetője (Erdogan). Isztambulban százezrek ünnepelték davosi szókimondását és magatartását.

7./ Melyik országnak van még ilyen vezetője, akit spontán tüntető tömeg fogad hazaérkezésekor? A magyar gyülekezési törvény engedélyezi-e az ilyen repülőtéri fogadást? Törökország nem "demokratikus" állam?

8./ Melyik magyar politikus merné vállalni azt a szerepet, amit Erdogan vállalt Davosban?

Bocsánat elkapkodott írásomért, döcögő, de a hitelességet óvó stílusomért. Számos török internetes sajtóforrást használtam, azokból "ollóztam". Mégis azt kérem terjesszék, barátaik és ismerőseik közt.

Tisztelettel,
Adorján Imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra dönthet feloszlatásáról a
  2009-02-04 22:01:08, szerda
 
  Újra dönthet feloszlatásáról a parlament
2009. február 4. 18:50 MNO

A jelenlegi Országgyűlésnek napirendre kell vennie a feloszlatását, miután az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén jóváhagyta az erre irányuló népi kezdeményezés aláírásainak ellenőrzését.

Az OVB 2008 májusában hitelesítette a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott kezdeményezést. A hitelesített íven az szerepel: "Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlatását." A határozat ellen kifogásokat nyújtottak be, ám az Alkotmánybíróság helybenhagyta az OVB döntését.

Népi kezdeményezés esetén két hónapon belül ötvenezer érvényes aláírást kell összegyűjteni. Ha az aláírásgyűjtés érvényes, akkor az Országgyűlésnek napirendre kell tűznie a kérdést. A népi kezdeményezés azonban csak arra kötelezi az Országgyűlést, hogy napirendjére tűzze a kérdést, ám arra már nem, miként döntsön.

Az OVB szerdán népszavazási kezdeményezésekről is tárgyalt. A testület - mivel nem tartotta egyértelműnek - nem hitelesítette azt az aláírásgyűjtő ívet, amelyen az a kérdés szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy töröljék el a pártok állami támogatását?" (MTI)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gálvölgyi lecsukná
  2009-02-04 21:19:38, szerda
 
  Gálvölgyi lecsukná

http://www.youtube.com/watch?v=4zFgfVBnDxg&NR=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népesedés
  2009-02-04 21:07:20, szerda
 
  Nagyon jo video,kerettetik terjeszteni:

http://www.metacafe.com/watch/2123225//
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigánybűnözés a cionizmus bi
  2009-02-04 21:02:42, szerda
 
 
A cigánybűnözés a cionizmus biológiai fegyvere



2008, április 13 - 17:50 Cigánybűnözés

A cionista-hedonista politikai nomenklatúra döntő támadásra szánta el magát, a magyar nemzeti ellenállás totális és végleges megsemmisítését záros határidőn belül be akarja fejezni. Évek óta erre készül.
Törekvéseinek nyílt színi megjelenése két üzenetet hordoz magában: már
elég erősnek érzi magát arra, hogy ezt meg is tegye, de azt is, hogy mindez átkozottul sürgős a számára!

Most kell, hogy ellenálljunk!

Minden törvényes eszközzel, ésszel, összetartással, kitartással, a gyarmatosításunkat megakadályozó kidolgozott, tehát teljesen tudatos nemzetvédelmi stratégiával.

Mert az ellenünk fellépő erők olyan történelmi tapasztalatokon nyugvó évezredes hatalomgyakorlási-gyarmatosítási technikákat vetnek be a megtörésünk érdekében, amelyekkel szemben csak hasonló eszközökkel, és a sarokba szorított vadállat elszántságával védekezhetünk.
Védekezzünk?

Naná!

Jogunk van hozzá!

Történelmi jogunk, erkölcsi kötelességünk és erkölcsi fölényünk is, mivel csak a legteljesebb megvetéssel és undorral tekinthetünk le az olyanokra, akik felsőbbrendűségük hamis tudatában, kihaló fajként aposztrofálnak bennünket.

Sok múlik rajtunk.

Nemcsak Magyarország, hanem az egész nemzetünk megszűnik, amennyiben egyesével szivárogva, külföldön keresünk munkát, feladjuk a harcot, vagy behódolunk csak azért, mert Izraelben ezt így akarják.
A cionisták gyarmatosítási módszereiben semmi új nincs: az ókori Róma egykoron jól bevált birodalmi politikáját alkalmazzák, amely egymásnak ugrasztott nációk természetszerű legyengülését követően az ellentéteket gerjesztő nevető harmadik uralkodását eredményezi.

Az ,,oszd meg, és uralkodj" elvű zsidó politikai sakkjátszmában a honi cigánysággal igyekeznek a magyarságot sakkban tartani abban a biztos tudatban, hogy amíg a goj a cigánybűnözés elviselhetetlen pressziójával hadakozik, addig nem a zsidók honi dominanciájával van elfoglalva.
Cinikus, de célravezető uralkodási technika ez, aminek lényegét felismerve a parlamenti pártok egyértelmű és szándékos felelősségének megállapításáig juthatunk el, amennyiben a magyarországi cigányság megoldatlan helyzetének okaira keressük a választ.

Miért hallgat ugyanis az összes döntéshozó helyzetben lévő politikai erő a cigánybűnözés témájában?

Nem látják, hogy etnikai bomba ketyeg Magyarországon?
Nem tűnik fel nekik, hogy a honi cigányságot rendőri eljárás alatt álló, vagy már el is ítélt alakok vezetik?

Dehogynem!

Csak vélhetően abban érdekeltek, hogy a Simon Peresz, izraeli államfő által elmondottak megvalósulhassanak, és Magyarország teljes egészében zsidó befolyás alá kerüljön.

Mi is tehát a cigánybűnözés?

Ne áltassuk magunkat: biológiai fegyver a cionizmus kezében.
De ne feledjük: ki kardot ránt, kard által vész el, és különben is, hol van már a Római Birodalom?

Budapest, 2008. április 13.

Bíber József Tibor
a Jobbik alelnöke

http://zuglo.jobbik.hu/a_ciganybunozes_a_cionizmus_biologiai_fegyvere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aranyköpések gépjárműoktatóktó
  2009-02-04 20:57:45, szerda
 
  Aranyköpések gépjárműoktatóktól

1. Indulás előtt legközelebb győződjön meg róla, hogy bent ülök-e a
kocsiban.
2. A frontális ütközés nincs benne a tananyagban.
3. Kérem, tolatásnál ne térdeljen fel az ülésre.
4. A bekanyarodási szándékát legközelebb ne a hátsó ablaktörlővel jelezze!
5. Mivel KIT nem tudott eljönni, így ma is magának kell vezetnie.
6. Az előzésnek nem az a lényege, hogy kikerüli az Ön előtt haladó autót,
aztán a szembejövők őszinte megdöbbenésére hosszan egymás mellett haladnak.
7. Nagyon jól látja, hogy a sebességváltó feladata az, hogy a motor ne
12000-es fordulatszámon működjön, mint az elmúlt húsz percben… De ezt jó lenne a gyakorlatban is bemutatni.
8. A gyalogos a legocsmányabb állatfajta, mert mindig azon töri a fejét,
hogy mikor ugorjon az autó elé…
9. Igen. Valóban. Ebben a tükörben akár sminkelni is lehet, de nem ez az
elsődleges cél…
10. Ne hullámozzon már itt az úton, nem hoztam a tengeri betegség elleni
gyógyszerem!
11. Kedves! A szlalom célja nem ugyanaz, mint a bowlingé…
12. Már nem vagyunk gyalogosok. Nem a járdán közlekedünk…
13. Legközelebb ne kérje meg a vizsgabiztost, hogy nézze a hátsó ablakon
át, hogy merre kanyarodjon tolatásnál, miközben maga előre néz …
14. Ne Úristenezzen! Isten most értem imádkozik, hogy egyben hazaérjek…
15. Veresegyháza óta nem nézett a jobb oldali visszapillantó tükörbe…
nézze már meg, hogy megvan-e még!
16. Mi lenne, ha használná a pedálokat és nem én vezetnék maga helyett?
17. A STOP tábla nem javaslat, hanem parancs!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gyurcsány-család napi megélh
  2009-02-04 20:29:02, szerda
 
  A Gyurcsány-család napi megélhetése sokba kerül
2009.02.04. 16:35

Egészen pontosan évi 114 millió forintba kerül. Ugyanis Gyurcsány minden évben ennyi osztalékot kap a cégétől, de nyoma sincs a vagyonnyilatkozatában mondjuk a 2007-es összegnek, mint megtakarítás, vagyis elköltötte. De nem vett belőle autót, házat, telket, erdőt, mert ilyenek szintén hiányoznak a vagyonnyilatkozatából.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a bánatos szemeivel meg is magyarázza, sokba kerül a család...

Jaj, az éhhalál fenyeget a Gyurcsány-villában!!!

A nap legpofátlanabb -következmények nélküli- mondata:

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=389536


http://vastagbor.blog.hu/2009
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ember okozhatta a tavalyi föld
  2009-02-04 20:09:07, szerda
 
 
Ember okozhatta a tavalyi földrengést Kínában
Index
|
2009. február 3., kedd 14:55

Több szakértő szerint egy hatalmas víztározó okozta azt a nagy földrengést, ami tavaly májusban Kína nyugati részén megölt 80 ezer embert, és milliókat tett otthontalanná - írja a Telegraph. A kormány szerint nincs összefüggés a gát és a katasztrófa között.



2008 májusában a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés rázta meg Szecsuánt. A Kína nyugati részén levő tartományban a leghitelesebb becslések szerint legalább 80 ezren meghaltak, a földrengés után majdnem 5 millió ember marad hajlék nélkül. Amerikai és kínai tudósok szerint egyre valószínűbb, hogy a katasztrófát az epicentrumtól öt kilométerre található cepingpui víztározó okozta. A víztározó 153 méter magas gátja 315 millió tonna vizet tart meg, és csupán 500 méterre fekszik a földrengés törésvonalától. A kutatók úgy gondolják, hogy a víz olyan nyomással nehezedett az alatta levő kőzetrétegekre, hogy az a törésvonalat szétfeszítette, és ez olyan láncreakciót indított el, ami a földrengéshez vezetett.

A cepingpui gát műholdképen

http://index.hu/cikkepek/0902//tudomany//zipingpu_dam.jpg

Fan Hsziao, a Szecsuáni Geológiai és Ásványtani Intézet munkatársa szerint igen valószínű, hogy a gát megépítése és a víztározó 2004-es feltöltése vezetett a katasztrófához. Fan utalt arra, hogy a földrengés nagyon szokatlan volt, korábban soha nem volt hetesnél erősebb földmozgás a térségben. Christian Klose, a Columbia Egyetem egy megfigyelőközpontjának kutatója szerint ilyen mértékű aktivitás a törésvonalon évmilliók óta nem volt. Az viszont már korábban több esetben is igazolódott, hogy a víztározók tudnak földrengéseket okozni - az amerikai Hoover-gát esetében is tapasztaltak ilyen, de jóval gyengébb jelenséget.

A cepingpui gát építését - ami 2000-től 2006-ig zajlott - egyébként végigkísérte a geológus szakértők tiltakozása, akik úgy vélték, hogy nem szabadna egy ekkora létesítmény egy törésvonalhoz ilyen közel megépíteni. Ráadásul a létesítmény csak egy a 400 hasonló gát közül, ami szeizmikusan aktív területen áll. Fan egyébként nemcsak a cepingpui gát megépítése ellen tiltakozott a kormánynál, hanem azért is, mert a Minjang folyón tucatjával találhatók a geológiai szempontból aggályos helyzetű gátak.

Képek a tragédia helyszínről

A tavalyi földrengés érzékeny téma Kínában, a kormányhivatalok igyekeznek gyorsan eltussolni minden olyan véleményt, ami összefüggésbe hozza a gátat a földrengéssel. A hivatalos álláspont is az, hogy a gát nem okozhatta a katasztrófát. A független kutatóknak nem engedélyezték, hogy a földrengés szeizmológiai adataihoz hozzáférjenek.

http://index.hu/tudomany/kornyezet/quake90203/
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
szárba szökkent az SZDSZ vetés
  2009-02-04 19:37:48, szerda
 
  Ny. J. - blikk.hu nyomán 2009. február 4. 06:22

Közoktatás: szárba szökkent az SZDSZ vetése


A Pedagógusok Szakszervezete mereven elutasítja Eszter fotóit - ezzel a szöveggel kínálja saját cikkét a Blikk. A humorosnak szánt ajánló tömören jelzi: a liberális magyar közoktatás elért a falig. Erre nincsen tovább út, akinek még fontos a gyermeke fejlődése, az ne adja iskolába.

http://gondola.hu/kep.php?oid=19207163&ct=image%2Fjpeg



,,Nem nevezhetünk a kollégánknak egy olyan embert, aki miatt az egész pedagógustársadalomnak szégyellnie kell magát" - nyilatkozta a Pedagógusok Szakszervezete válaszul arra a tényre, hogy a marcali Berzsenyi gimnázium tanárnője interneten hirdeti magát, mégpedig partnerestül s bármilyen együttlétre.

Csak az a bökkenő, hogy a Pedagógusok Szakszervezetének nincsen erkölcsi alapja ilyesmit kijelenteni azután, hogy vagy 15 éve asszisztál az iskolarendszer erkölcsi szétzüllesztéséhez.

Amióta a Horn-kormány megkezdte a ,,világnézetileg semleges iskola" nevű jövőpusztítást, a PSZ egyetlen egyszer sem tiltakozott. A PSZ ugyanakkor mindig asszisztált a világnézetileg egyáltalán nem semleges egyházi iskolák elleni MSZP-s és SZDSZ-es támadásokhoz.

A társadalom rosszabbik felének, választási többségének sincsen nagyon min csodálkoznia. Amíg százezres olvasótábora van a Blikknek, addig nem kell meglepődni azon, hogy valaki pedagógusnak képzelheti magát, miközben olyan magánélete van, mint a cikkbeli Eszteré.

Szép példája a közoktatás teljes erkölcsi lenullázódásának a tavaly őszi eset, amikor egy zalaegerszegi szakközépiskolában az lehetett a hivatalos iskolai ,,gólyaköszöntő" program része, hogy a tanárok mutassanak be sztriptízt - és a végén az egyik tanárnőt marasztalták el, aki átéléssel adta elő a ,,feladatot". És mindenki maradt a helyén, igazgató, pedagógus, programszervező tanár stb.

Ha egy társadalomban semmi sem szent, akkor miért pont az iskolában kell másképpen viselkedni?

Pedig lehetne másképpen is. Ha lenne Pedagógus Kamara, ha lenne pedagógus etikai kódex, ha lenne felelős szakmai vezetés...

Szellemi alapvetés egyébként van. 2004-ben jelent meg a Nemzeti Tankönyvkiadónál a Szakmai etikai kódex pedagógusoknak, Hoffmann Rózsa szerkesztésében. A kötetben a címadó normagyűjetményen kívül a pedagógiai szakértők és a római katlikus iskolák etikai kódexe is megtalálható.

Elmélázhatunk rajta, vajon miért tapossák egymást a szülők az egyházi inétzményekbe bejutásért, miközben a "világi" tanintézetek vadásszák a gyermekeket.


http://gondola.hu/cikkek/63361
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP teljes fordulaton műkö
  2009-02-04 19:28:09, szerda
 
  Nyiri János 2009. február 4. 10:26

Az MSZP teljes fordulaton működik: mindent el fognak pusztítani?


Az elmúlt napokban eldőlt: az MSZP mostani személyi összetételében nem ismer sem Istent, sem embert. Minden eszközt meg fognak ragadni hatalmuk megtartására. A megyei szervezetek egymás után sorakoznak föl Gyurcsány mögött, és most már a magyar baloldal erőszakbarát hajlamai sem képeznek tabut.



Egy nyugat-dunántúli MSZP-s Cigány Gárdát alakít. Az MSZP vezetése nem tiltakozik, az SZDSZ nem tiltakozik, a baloldali sajtó nem tiltakozik.

Egyidejűleg az adófizetők pénzéből bőséggel részesülő Klubrádióban Gyurcsány Ferenc Bolgár Györggyel beszélget. Kifejti, hogy a Fidesz gyűlöli a szocialistákat, ezzel szemben sem ő, Gyurcsány, sem a szocialisták nem gyűlölik a Fideszt. Bolgár György helyeselt.

Nagyon meggyőzőek voltak, ismerve munkásságukat...

Gyurcsány Ferenc egyébként már 2004-ben megírta Medgyessy Péternek, miniszteri-tanácsadói búcsúlevelében, hogy a választási kampány az előző választás másnapján elkezdődik. Hihető-e, hogy csak ő maga nem ismeri a maga által megfogalmazott politikai maximát?

Gyurcsány Ferenc néhány órával klubrádióbeli látogatása előtt nyomta tele a sajtót ,,közjogi reformjavaslataival". Ötletéről mindenki, aki kicsit is érti a választások matematikáját, azonnal belátta: mivel nagyarányú vesztésre áll a mostani szisztéma szerint, szeretné inkább egy másik szisztémára cserélni a mostanit.

Ezzel az aljas módszerrel már többször tették lehetetlenné a magyar választástörténetben, hogy a hatalmon lévőket megbuktassák. Gyurcsánynak tehát vannak elődei a magyar közjog történetében. Ilyen módon járt el a Tisza-féle Szabadelvű Párt, aztán élt ezzel Bethlen is, és emlékezetes az, hogy Hitlerék ,,iránti barátságból" is változtattak a választási rendszeren — be is jutottak a nyilasok szép számban a Parlamentbe 1939-ben.

Apropó, nyilasok és nácik. Gyurcsány Ferenc egyre többször él olyan fordulatokkal, megközelítésekkel, amelyek Szálasi Ferenctől, illetve a Göbbels-Hitler-féle ,,kommunikációból" ismertek. Például Szálasi élt azzal a módszerrel, hogy a saját messianisztikus küldetéstudatát tette meg pártja szervező eszméjévé. Azt mondta, hogy mindenki elmehet, az sem baj, ha egyedül marad, mert őt a magyarok istene küldte, és ennek a megváltásnak, amelynek a végén meg fog születni a Hungarista Magyar Állam, ő akkor is a végére jár, ha esetleg párttársai elhagynák.

Gyurcsány Ferenc többször élt ezzel a módszerrel, és az MSZP teljesen behódolt neki, amint Szálasi is maga alá gyűrte a hazai nemzetiszocialista mozgalmakat. Nincs más program, nincs más eszme, csak a párt Vezére, Szálasi... akarom mondani, Gyurcsány.

És a dolog vége akkor országos pusztulás volt. De ez az út ma sem vezethet máshová, ennek az egész néppel szembe menő, tűzön-vízen át hajszolt ,,országmentésnek" egyszerűen nem lehet más vége.

Ezt támasztja alá Gyurcsánynak a Hírszerzőben kiemelt klubrádióbeli mondata: "Ha itthon a politikát a gyűlölet fogja alakítani, akkor lesz nemulass". Amit úgy kell érteni, hogy Gyurcsányék fejében a Fidesz gyűlölködő, tehát el fogják pusztítani.

Akinek kételyei vannak, olvasgassa a magyar baloldal történetét 1945 után.

http://www.gondola.hu/cikkek/63372
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.