Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/74 oldal   Bejegyzések száma: 736 
2014: Menzalázadás tört ki a p
  2010-12-31 10:29:03, péntek
 
  2014: Menzalázadás tört ki a parlamentben (élő)


Elképesztő jelenetek zajlanak ezekben a percekben is az Országház kupolacsarnokában, az országgyűlési nagyebédlőnek számító vadászteremben és a mellette lévő büfében. Elkeseredett ellenzéki - elsősorban szocialista - politikusok tömegei tányérokon, tálcákon és poharakon kanalakkal, késekkel, villákkal csörömpölve követelik a parlamenti büfé korábbi üzemeltetőjének visszahelyezését, tiltakozva a szolgáltatás színvonalának romlása ellen. Több évtizedes országházi tudósítói múlttal rendelkező kollégáim szerint az MSZP-s képviselők az elmúlt tíz-tizenkét évben egyszer sem mutattak ennyi erőt és elszántságot, mint ezen a spontán szerveződött demonstráción.

A tiltakozás hátterében az áll, hogy a Fidesz, az elmúlt években megszokottá vált személyzeti politikájának jegyében a parlamenti büfébe - új nevén a Magyar Nemzeti Összefogása Köztársasága Országházának Élelmiszerellátmányozási Kft.-jének élére - is új vezetőt nevezett ki Csintalan Sándor személyében, a társaságban pedig tulajdont szerzett az Infocenter-csoport és a Közgép Zrt. is (utóbbit a hírek szerint céggé alakítani tervezett Állami Számvevőszék lehetséges szakmai befektetőjeként is emlegetik). Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, személyi javaslatuk a politikai összefogást szimbolizálja - Csintalan a kilencvenes évek elején még MSZP-s politikus volt, majd korábbi elvtársaihoz, Szűrös Mátyáshoz és Pozsgay Imréhez hasonlóan a Fidesz holdudvarában kötött ki -, emellett szakmailag is megalapozott döntésnek minősül, hiszen Csintalan korábban már foglalkozott az élelmiszeriparral, amikor a 2000-es évek elején a Budai Hengermalom tulajdonosa volt.

A parlamenti büfében szokatlan lépések követték a Csintalan-Infocenter-Közgép hármas megjelenését: a vevők csak egy Magyar Nemzet megvásárlásával szereztek jogot a büfébe lépésre, egyéves előfizetés fejében ülhettek be a vadászterembe. A büfé étlapja fokozatosan lecserélődött, a menüt Török Zsolt szocialista képviselő szerint az elmúlt hetekben Lévai Anikó szakácskönyve alapján állították össze (ezt az MNÖKOÉ cáfolta). Az ételeket és italokat viszont a múlt hét kezdete óta kizárólag a Magosz által javasolt magyar gazdáktól, elsősorban őstermelőktől vásárolják, így a parlamenti kólakészletek máris kifogyóban vannak.

A mostani lázadást azonban nem is a kóla, hanem a külföldi sörök és egyéb márkás italok eltűnése okozta, "ezt elkúrtátok, de nagyon, igyon kőbambit, akinek két anyja van, én követelem a nekem kijáró Heinekent" - hallatszott ki az imént a Népszavával és 168 Órával is felfegyverzett MSZP-sek tömegéből. Lendvai Ildikó a kupolateremben rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta: a szocialista párt visszautasít minden, a demokrácia ellen irányuló támadást. Mint fogalmazott: "minden demokrata, így a Magyar Szocialista Párt valamennyi politikusa számára mélységesen felháborító a Fidesz közjogi ámokfutása, ami már a megfeszített munkát végző parlamenti képviselők mindennapjait is súlyosan befolyásolja".

A szocialista politikusok évek óta kritizálják a kormány személyi politikáját. Négy éve Domokos László fideszes képviselőből ÁSZ-elnök lett, majd Schmitt Pált választotta az országgyűlés államfőnek. Nem sokkal később a kormánypártok az Alkotmánybíróság tagjának választották a KDNP-képviselő Salamon Lászlót, valamint a fideszes Balsai Istvánt, Mátrai Mártát és Papcsák Ferencet. A kormány úgy módosította a jegybanktörvényt, hogy az MNB élére egy háromtagú kormányzóságot helyezett, amelybe a fideszes Tállai Andrást és Babák Mihályt, valamint a KDNP-s Hargitai Jánost választotta meg a parlament.

A következő években fideszes politikusok kerültek a főügyészség és az ügyészségek, a Legfelsőbb Bíróság és a táblabíróságok, a gazdasági és szakmai kamarák, a közigazgatási hivatalok, de még a hegyközségek nemzeti tanácsának élére is. Jelenleg is a parlament előtt van az a törvényjavaslat, amely valamennyi önkormányzat élére egy, a kormány által kinevezett ispánt delegálna. Nem kommentált hírek szerint a Fideszben felmerült egy olyan javaslat is, hogy az EKB, az Európai Bizottság, valamint a New York-i Filharmonikusok élére is a magyar kormánypártnak kellene jelöltet állítania. A kormánypárt soraiban azt a lapértesülést sem cáfolták, miszerint a Fidesz arra készül, hogy a párttörvény átírásával parlamenti hatáskörbe utalná az egyes pártok elnökeinek kinevezését is. Mint emlékezetes, Lázár János erről azt mondta: "a parlamenti választások megmutatták, hogy a választóppolgárok kikben látják a nemzeti összefogás letéteményeseit, így a parlament döntései a nemzeti összefogás szellemében a nemzet egészének, és nemcsak szűk pártcsoportok érdekeit képviselik".


http://holnapiujsag.blog.hu/2010/06/15/2014_menzalazadas_tort_ki_a_parlamentben_e lo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2019: Bocsánatkérés
  2010-12-31 10:05:31, péntek
 
  2019: Bocsánatkérés


A Holnapi Újság szerkesztősége ezúton kér bocsánatot Schmitt Páltól, a Nemzeti Összefogás Első Emberétől. Lapunk 2019. július 15-i számában azt állítottuk róla megtévesztő, szenzációhajhász, félrevezető címmel, a Nemzeti Összefogás Első Emberéhez méltatlan szövegkörnyezetben, hogy Schmitt Pál lett a Legfőbb Magyar Strucc.

A valóság ezzel szemben az: a Magyar Strucc és Futómadár Szakszövetség valóban létező szervezet. A szervezet valóban felkérte Schmitt Pált, hogy legyen tiszteletbeli elnöke. Schmitt Pál, mint azt a Négyharmad című elnöki lapban is közzétette, valóban eleget tett a felkérésnek.

Azonban épp azért, hogy az Nemzeti Összefogás Első Emberének neve ne kerüljön éretlen, serdületlen szellemiségű, a nemzeti sorsközösség iránt kellően el nem kötelezettek számára élcelődés alapjául szolgáló szövegkörnyezetbe, azonnali hatállyal és visszamenőleg megváltoztatta az alapszabályát. Így a Magyar Strucc és Futómadár Szakszövetség tiszteletbeli elnöke mostantól és a múltban is a Nemzeti Összefogás Legjelesebb Futómadár-pártoló Jósága címet viseli.

Ezt a szabályváltoztatás lapunk nem követte nyomon, így adhattuk az Áldott Elnök Urat méltatlan helyzetbe hozó, a Nemzeti Együttműködés Alaptörvényében foglalt védettségét sértő címet cikkünknek. A hibáért alázatos bocsánatot kérünk, reméljük, ez az apró malőr - aminek természetesen a személyi konzekvenciáit is levontuk - nem veszélyezteti működési engedélyünket. A Nemzeti Együttműködés Köztájékoztatási és Jógondolkodási Hatósága által várhatóan jogosan megítélendő 50 000 000 forintos bírságot önként befizettük (aki beszállna a cehbe, az írjon a szerkesztőségbe, küldjük a számlaszámot), ezzel is jelezve jóhiszeműségünket és lojalitásunkat az új, a nemzet egészét örömteli felvirágzásba rittyentő dicsőséges kormányzat irányába.


http://holnapiujsag.blog.hu/2010/12/14/2019_bocsanatkeres
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2017: Bezúzatnák a Márai- és S
  2010-12-31 10:03:34, péntek
 
  2017: Bezúzatnák a Márai- és Széchenyi-naplót


— Rövidhír —
HIP (Hungarian Independent Press), Brazzaville

A Nemzeti Együvétartozás Kormányának előterjesztésére a jövő januártól már Nemzeti Egység Gyűlésének hívott magyar országgyűlés elfogadta a médiaalkotmány hetedik kiegészítését. Az új jogszabály a korábbinál szigorúbban és visszamenő hatállyal szabályozza az internetes médiatartalmakat, köztük a blogokat és fórumokat. A visszamenő hatály azonban egy, a törvény-előkészítés során bekövetkezett elírás miatt - a hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint a gépírónőt már elbocsátották - 2000. január 1-je helyett 1000. január elsejéig datálódik. Bár a jogszabályt várhatóan napokon belül kijavítják - úgy tudjuk, a kormányzat a törvényerejű rendelet jogintézményét is újraélesztené ennek érdekében -, Nemzeti Együvétartozás Médiaártalmatlanítási Hivatala, közkeletű nevén a NeMár a törvényalkotás napján máris több, a hivatalos közleményekben provokatívnak mondott bejelentést kapott.

Úgy értesültünk, hogy a Jó gondolkodás érdekében, a destruktív nemzetromboló eszmék térnyerése ellen címmel elfogadott törvény alapján több bejelentő szerint nemcsak a blogokra, tehát az internetes naplókat, hanem az elmúlt évezredben papíralapú naplókra is kiterjed. Ennek jegyében, azok destruktivitását támadva több, a magyar történelemben és irodalomban meghatározó személyiség naplóját is támadják.

Így szóvá tették, hogy Márai Sándor saját Naplóinak egyikében az alkoholizmusról és saját destruktív alkoholfogyasztásáról értekezett. A bejelentő, úgy tudjuk, az alábbi részletet idézte: Az alkoholizmus 'mértékét' nagyon nehéz megállapítani. Én most 1,2 liternél tartok - ez az 'adagom', ha este leülök a borhoz -, s ez lehet kevés, de lehet már sok is. Mindenesetre emelkedés a múlthoz képest. Mindez azért figyelemreméltó, mert emlékezetes, hogy nemrégiben 5 millió forintos bírsággal sújtották azt a blogot, amely a Fenséges Jövőt Építő Nemzeti Kormányról, és annak nyugdíj- és egészségkassza-megtakarításokat elvonó intézkedéseiről szóló posztban azt írta: "Mindig az ükunokák számára készítik a zsarnokságok a világot: akkor majd minden szép lesz, jó lesz, tökéletes lesz, a kortárs csak viseljen el minden áldozatot és nyomorúságot" - és csak a bírság befizetése után tette közzé, hogy ez is egy Márai-idézet volt.

Úgy tudjuk, Márai mellett Széchenyi naplóinak bezúzására is javaslatot tettek a NeMárhoz intézett más beadványok szerzői. Szerintük túl destruktív a Nemzet Legnagyobbjának minősített Széchenyi utolsó naplóbejegyzése, miszerint Nem tudom megmenteni magam, és egy ilyen szellemiségű írás nem lehet példa a nemzet ifjai számára. Mások azt tették szóvá, hogy a széppé bimbózó jövőnkbe nem vihetünk magunkkal egy olyan, belső viszályokra utaló szövegrészt, miszerint: sokan mondják: mégsem rendjén való honfi­társainkat, hazánkat nevetségessé tenni - egyébiránt mi sem könnyebb dolog. - Én azonban úgy vélem, nemcsak rendjén való, hanem kötelesség is az elbizakodottságot, az önzést, a hiúságot etc. leleplezni, megbüntetni (...) ha a haza valóban nevetséges.

A beadványokról a Nemár még nem döntött, úgy tudjuk, a hatóság a gyors törvénymódosítást várja. Szalai Annamária Nemár-elnök megkeresésünkre nem reagált, nem hivatalos információink szerint a hivatal informatikusainak azt az utasítást adta, hogy még csak az e-mailünket be sem engedjék a számítógépes rendszerükbe.

http://holnapiujsag.blog.hu/2010/12/20/2017_bezuzatnak_a_marai_es_szechenyi_naplo t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2031 vezető híre
  2010-12-31 10:01:08, péntek
 
  2031: Budai Gyula újabb hangfelvételeket hoz nyilvánosságra



Napokon belül három olyan újabb hangfelvételt tesz közzé honlapján Budai Gyula, amelyek a kormánymegbízott szerint egyértelműen bizonyítják majd, hogy huszonhárom évvel ezelőtt nemcsak a sukorói telekcsere-szerződésbe avatkoztak be központi kormányzati szereplők. "A honlapomon hamarosan megjelenő bizonyitoerejuleleplezes.mp9 hangfájlon olyan politikusok nevei olyan szövegkörnyezetben szerepelnek, ami magától értetődővé teszi, hogy itt súlyos, a nemzetgazdaságot milliárdokkal megkárosító bűncselekmények történtek" - mondta Budai, aki 2010 óta vizsgálja a megelőző nyolc év kormányzati ügyleteit.

A politikus a vizsgálat eredményességére hivatkozva ezúttal sem árult el többet annál, mint hogy a hanganyagon Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Szanyi Tibor, Draskovics és Veres János nevei is hallhatók. "A birtokomban lévő fájlok a nemzeti vagyontanács egyik üléséről készültek, ahol a résztvevők szavai egyértelművé tették, hogy az állami vagyon állítólagos gazdái csak bábok voltak egy nagyobb játszmában" - fogalmazott. Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a multimédiás adathordozó hibás, "helyenként érthetetlen módon recseg, illetve olykor részletek vannak rajta az őszödi beszédből, illetve Gyurcsány Ferenc egykori, a nemzet egésze számára elkeserítő kutyakomédiaként jellemezhető páviántáncából".

Budai Gyula az elmúlt két évtizedben a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok összesen 53 ügyéről jelentette be, hogy perdöntő bizonyítékai, leleplepző erejű dokumentumai vannak vezető politikusok érintettségéről. A sorban a sukorói telekcsere, Bábolna ügyei, a Hajógyári szigetre tervezett Álomsziget projekt mellett szerepelt számos megdöbbentő tétel (ugyanakkor civilek egyre hangosabb tiltakozása ellenére sem foglalkozik a sávolyi Moto GP-pálya és a pátyi golffalu ügyével, sem egyes futballklubok állítólag 2000 óta tartott titkos állami-önkormányzati támogatásának ügyeivel).

Így állítása szerint bizonyítani tudja, hogy általában a BKV, és különösen a 4-es metró építése körüli botrányok a kormányzat érdekeit szolgálták, mert így az emberek azzal voltak elfoglalva a kormányzati botrányok helyett. A metró kapcsán beszélt arról is: Veres János egyszer dührohamot kapott, amikor Katona Mindig A Szikár Tények Embere Voltam Tamástól megtudta: hiába vásárolta fel a 4-es metró nyomvonala fölötti ingatlanokat egy állami cég közbeiktatásával a piaci ár negyedéért, a metró ugyanis alagútban épül, így a telkeket nem fogják kisajátítani.

Súlyos visszásságok voltak a tervek szerint 2035-től most már tényleg épülő Nabucco gázvezeték magyarországi előkészítése kapcsán is egy másik Budai-bejelentés szerint. Egy korábbi nyilatkozata úgy szólt: "az ügyben a nemzetközi nagypolitika szereplői és külföldi multinacionális cégek is érintettek, de kapcsolódik hozzá a rejtélyes makói gázvagyon is és a kurva nagy atom-gáz-olaj tároló építésének szövevényes ügye is; egy szót szólok, és megértik: Probatbicol!"

A Gyurcsány- és Bajnai-kormány felelős volt abban is, hogy a Mercedes csak 200 milliárd forintos beruházást hozott Magyarországra, és telekügyleteket sejt a nemzeti összhanggal felkent politikai államtitkári tisztségben tevékenykedő kormánymegbízott abban is, hogy éppen Kecskemétet választották. "Erről többet nem árulhatok el, mert veszélyeztetné a megalapozott vizsgálatok eredményeit" - mondta egy korábbi sajtótájékoztatóján, de független lapértesülések, így például a Helyi Nemzeti Téma szerint az erről szóló telefonbeszélgetések egy részét Nokia készülékeken folytatták, márpedig "ahol Nokia telefon van, ott Nokiás doboz is van, amiről pedig tudjuk jól, hogy mit jelent".

Aki szerint indokolt feltételezni, hogy "Gyurcsány és bandája" a nemzetbiztonság bevonásával tevőleges szerepet vállalt több franciaországi zavargás előkészítésében és egy napfoltkitörésben is, ezekkel ugyanis "el tudták terelni a nemzetközi média figyelmét a magyarországi mutyizásaikról". Állította azt is: a 2000-es évek elején Brüsszelben az Atomium különbiztosítását fontolgatták valahányszor olyan magyar delegáció járt ott, amelynek tagja volt a pénzügyminiszter.

Budai korábban többször beszélt arról is: meg kell vizsgálni, milyen manipulációkkal érte el a bukott Gyurcsány Ferenc, hogy a 2010-es kormányváltás idején a közbeszéd ne a szavazófülkés forradalom dicsőségéről, hanem árvízről, vöröiszapról, Liptai Claudiáról, Stohl Buciról és Hullé Éváról szóljon. Az államtitkár egy ízben azért is felelősségre vonási eljárást kezdeményezett volna, mert a 2008-as olimpián - "nagyrészt a kormány elhibázott sportpolitikája és a gyurcsányi sportvezetés idején elmutyizott pénzek miatt" - Magyarország évtizedek óta nem látott gyenge teljesítményt nyújtott.

Budai Gyulát kijelentéseiért - amiket egyelőre egyetlen jogerős ítélettel sem támasztott alá - már több mint húsz alkalommal fogták perbe volt szocialista politikusok, ám a Nemzeti Egységes Tekintélyes és Független Bölcs Magyar Bírósága minden perben a kétszeres Papcsák- és háromszoros Keller-díjas politikusnak adott igazat.


http://holnapiujsag.blog.hu/2010/10/21/2031_budai_gyula_ujabb_hangfelveteleket_ho z_nyilvanossagra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldi munkahelyek a fogyasz
  2010-12-31 09:42:48, péntek
 
  Külföldi munkahelyek a fogyasztók pénzéből
2010-12-31 08:15 hírTV

A megújulóenergia-piac nagy részét nyugat-európai befektetők uralják, nekik kedvez a támogatás

Zömmel külföldi befektetőket, gyártókat és munkahelyeket támogat Magyarország akkor, amikor óriási pénzeket költ a megújuló energiára. A mostani rendszer nem a hazai érdekeket szolgálja - véli Kassai Ákos, a tőzsdén jegyzett energiatermelő cég, a Regionális Fejlesztési Vállalat vezérigazgatója. Más szakértők szerint a jelenlegi támogatási rendszernél gazdaságosabbat még nem találtak ki, bár kisebb módosításokra valóban szükség lenne.

Veszendőbe megy az elköltött közpénz nagy része - állítja a megújuló energia támogatásáról A Magyar Nemzetnek készített elemzésében Kassai Ákos, a Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV Nyrt.) vezérigazgatója. A tőzsdén jegyzett, elsősorban megújuló forrásokra alapozott hazai energiatermelő cég első embere szerint a támogatási rendszer nem Magyarország érdekeit szolgálja, mivel a piacot külföldi befektetők, gyártók és szolgáltatók uralják. (rá)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz Hit Gyülekezetének 2
  2010-12-31 09:08:46, péntek
 
  Az orrodon látom Pinocchio, hogy azt mondtad, a médiatörvényed megfelel az európai normáknak...

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/2/7/4/BIG_0008473274.jpg


A Fidesz Hit Gyülekezetének 21 pontja

1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.
2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.
3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.
4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.
5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.
7. 5 gyerekéből 3-at maga Orbán Viktor szült.
8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.
9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.
10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen.
11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.
12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót ismer fejből, de ennél jóval többet használ.
13. Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző kárpáti hegyi-jetivel, Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté.
14. Ha valami nem sikerül elsőre 2/3-dal, akkor Te nem vagy Viktor.
15. OV-nek nincs órája, mert Ő mondja meg mennyi az idő!
16. Orbán Viktor nem épít hidat. Orbán Viktor egyesíti a két oldalt!
17. OV nem kap napszúrást. viszont a nap rosszul lesz, ha sokáig nézi.
18. Az emberek csak agyuk 10%-át használják. A maradék 90%-ot Orbán Viktor használja helyettünk!
19. Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
20. Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
21. Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!


http://files.myopera.com/kati39/albums/4241822/image0011.jpg


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth-ok jönnek, Tóth-ok mennek
  2010-12-31 08:00:52, péntek
 
  Carpe diem azaz, Tóth-ok jönnek, Tóth-ok mennek - nyugdíjba


Posted on 2010/12/31 by Nifadmin

Azt már megszokhattuk az elmúlt évtizedek alatt, hogy vannak kiemelt “szakmák", melyek művelőit egészen másként könyvelik el párthatalmi szerepkörben a nyugdíjazás tekintetében, mint egy egyszerű, a családjáért hosszú évtizedeken át keményen, épphogy csak a minimálbér felett díjazott dolgozót. Nos a rendőrség is egy ilyen kiemelt intézmény, ahonnan, akár néhány évvel negyven fölött nyugdíjba mehetnek életerős, a társadalom számára még továbbra is aktívkorúnak számító emberek. Teljes nyugdíj a többségi társadalom dolgozó részének rovására, majd elhelyezkedés - a legrosszabb esetben is - egy őrző-védő Kft.nél.

Boncoljuk egy kicsit tovább a dolgot. Egy egyszerű, a “munka súlya alatt" (és ma már a közutálatnak is örvendő) “megöregedett" közrendőr húsz év szolgálati idő után akár nyugdíjba is mehet, miközben a fizetése jóval meghaladja már eközben a 100-150 ezer forintot. Ez a rendőr roppant feledékeny - nem csoda - , nem emlékszik, a 2006-os lövöldözésekre, amikor is ő célzott és tett tönkre embereket. Ma pedig vígan él és nincs semmi lelkiismeret-furdalása. Minek is lenne, hiszen a parancs az parancs, azt “megtagadni nem lehet, mert akkor csak szaporodik". A nyugdíj ma már megvan, az őrző-védő cég szintén jól fizet a semmittevésért. Lehet, hogy egy kicsit szélsőségesen gondolkodom, de én mindig is úgy véltem, hogy rendőrnek jelenlegi társadalmunkban a munkát kerülni vágyó agresszív, bármilyen rendet kiszolgáló önálló gondolkodással és lelkiismerettel nem rendelkező, gyáva alakok mennek, akik saját perverzitásukat élhetik ki ebben a szakmában - tisztelet a kivételnek, amiből sajnos keveset láttam. Az elmúlt húsz évre legalábbis ez volt jellemző. Ez persze csak az én véleményem, lehet róla nyugodtan vitatkozni, hiszen valamikor, de elsősorban a II. világháború előtt rangot és valódi hivatást jelentett ez a szakma, melynek kifejezett célja volt az állampolgár és a magyarság védelme. Ma erről szó sincs. 2002-ben, 2003-ban, kiemelten 2006-ban jól láthattuk, mit jelent rendőrnek lenni, szembefordulni nemzetünkkel, aljas eszközöket használni ártatlan emberek ellen, megkínozni, megalázni őket. Nekem ma csak ez jut eszembe a “rendőrökről". Különbséget nem teszek köztük, nem finomkodok velük, ez az idő már elmúlt. Számomra mind bűnös. És jogom van megvetni őket, főképpen, ha nyugdíjukra és a 2006-os eseményekre gondolok.

Hogy hogyan is jönnek ide ezek a gondolatok? Nos, a Hír Tv információja alapján hamarosan, egészen pontosan 2011. szeptember elsejével nyugdíjba vonul 45 évesen Tóth Gábor Budapest egykori rendőrfőkapitánya. Jött helyette egy másik Tóth, a Tamás, aki július 1. óta áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság élén. Csak jelzem, én is elmúltam 45-éves, de mivel nem volt “szerencsém" nyalni egyetlen éppen aktuális hatalomnak sem, lehet, hogy a nyugdíjas koromat sem érem meg, mert ahogyan a helyzet áll úgy tűnik, azt nagyon szeretnék olyan magasra kitolni, hogy a nyugdíjba vonulás után mihamarabb következzen a temetőbe vonulásom is. De ha makacs vagyok és csak nem “akarok" kimúlni, hanem előre megfontolt aljas szándékkal élvezni szeretném a nyugdíjaskor “gyönyöreit", majd tesznek róla, hogy a csekély nyugdíjvegetálásom és végül teljes egészségügyi leépülésem, fizikai megsemmisítésem célját szolgálja. Szóval nekem, egyszerű földi (nem rendőr) halandónak ezek a kilátásaim.

Persze ezzel nem vagyok egyedül, hiszen bérből és fizetésből élő sorstársaim hasonló cipőben járnak. És a fonáksága a dolognak az, hogy mi csak örüljünk, hiszen nekünk jelenleg van állásunk. Jelszó tehát: Carpe diem, hiszen úgysem tudod, mit hoz a holnap.

Új Ernő

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/12/31/carpe-diem-azaz-toth-ok-jonnek-to th-ok-mennek-nyugdijba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Véres arany" - Kína hajtja fe
  2010-12-31 07:57:48, péntek
 
  "Véres arany" - Kína hajtja fel az árakat
2010. december 31. - 00:42

Kína 2007-ben kiszorította Dél-Afrikát, mint a világ legnagyobb aranytermelője, és idén októberig már csaknem ötször annyi aranyat importált, mint a tavaly egész évben. Yuichi Ikemizu, a tokiói Standard Bank nyersanyag-kereskedelmi részlegének vezetője azt jósolja, hogy a nemesfém ára jövőre elérheti unciánként az 1600 dollárt. Az aranyár már december 7-én rekord magasságra, unciánként 1431,25 dollárra szökött. Az elemző szerint innen egyértelműen felfelé vezet a nemesfém útja.

A 2002-ben létrehozott sanghaji aranytőzsdén a kereskedelem volumene az október 31-vel zárult évben 43 százalékkal növekedett a 2009. év azonos időszakához viszonyítva - közölte december 2-án Shen Xiangrong, a tőzsde elnöke a Bloomberg szerint. Az ország aranyfogyasztása pedig a következő évtizedben megkétszereződhet az Arany Világtanács szerint.

Kína az engedéllyel működő aranybányák számát a 2002-ben feljegyzett 1200-ról tavaly már kevesebb mint 800-ra csökkentette. Tekintve, hogy emellett is a világ legnagyobb aranytermelője, egyértelmű, hogy a bányabezárások a kínálat mesterséges szűkítését célozzák.

Ugyanakkor a magas aranyárak fenyegetik Kína törekvését azzal kapcsolatban, hogy fenntartsa saját aranybányászati iparágát, amely rendkívül olcsó, rossz körülmények között dolgozó munkásokra épít. Az elmúlt két hónapban több mint százharminc kínai bányamunkás fordult panasszal az államhoz, akik azt állították: ugyanabban az üzemben betegedtek meg. Egy a dolgozók jogait védő szervezet szerint további, erőteljesebb demonstrációkra kerülhet sor, ha a kormány nem tesz a munkások egészségének védelme érdekében.

A kínai egészségügyi minisztérium adatai szerint a tavalyi, 10.829 esethez képes idén 14.495-re emelkedett azok száma, akik a belélegzett por miatt kaptak tüdőbetegséget. Egy a bányászok kezelésére specializált kórház munkatársa szerint az aranybányászok általában mintegy három hónapnyi munka után megbetegednek, ellentétben a szénbányászokkal, akikre lassabban hat a szennyezés.

Forrás: VG.hu

http://szebbjovo.hu/node/6172
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Számvetés
  2010-12-31 07:56:44, péntek
 
  Jobbik: Számvetés

2010. december 31. - 01:40

Vége felé közeledik a Jobbik történetének eddigi legnehezebb, egyben legsikeresebb éve, a 2010-es esztendő. Tavaly az EP-választások során berobbantunk a köztudatba, idén az országgyűlési választásokkal átütő eredményt értünk el, majd ősszel hídfőállásokat építettünk ki az önkormányzatokban is. Büszkén kijelenthetjük: a nemzeti tábor immár a közélet minden szegletében megtalálható, és mindenütt éberen felügyelhetjük a kormányzat munkáját.

A 2010-es évben országgyűlési képviselőink is emberfeletti munkát végeztek. Ez számokban a következőket jelenti: 45 törvényjavaslatot, 26 határozati javaslatot, 59 interpellációt, 136 írásbeli kérdést és 65 azonnali kérdést terjesztettek a nemzeti tábor képviselői az országgyűlés elé.

Rendkívüli sikerként értékelhetjük, hogy egy határozati javaslatunkat (Kepli Lajos indítványa a kolontári katasztrófát vizsgáló eseti bizottság létrehozásáról) valamint egy törvényjavaslatunkat (Szilágyi György javaslata a Nemzet Sportolója címre jogosultak körének bővítéséről) az országgyűlés nagy többséggel el is fogadta! (Valamit kifőztek ezek a srácok ott az Irodaház 231-es szobájának boszorkánykonyhájában!) Megjegyezzük, más ellenzéki javaslatot eddig nem fogadott el a Tisztelt Ház.

Ezen 331 önálló irományunk mellé további 632 módosító javaslatot nyújtott be a Jobbik frakciója, melyek közül szép számmal akadt a kormánytöbbség által is támogatott javaslat. Így többek között a Jobbik módosító javaslata révén kaphatnak többlettámogatást a határon túli magyar iskolák, véget érnek a vérfürdőnek is nevezhető bulvárhíradók, a bíróságok működésének anyagi fedezetére szereztünk többletforrást, megakadályoztuk az adóforintok sportból adókikerülés révén történő kiszivattyúzását.

És ami a legfontosabb: a kormánytöbbség kénytelen-kelletlen, de számtalan programpontunkat is elkezdte végigvinni. Csak a legfontosabbak: Trianon-emléknap, megemelt büntetés a visszaeső bűnözőknek, magán-nyugdíjpénztári pénzlenyúlás felszámolása, multik megadóztatása vagy éppen a rendőrterror áldozatainak kárpótlása.

Következik a 2011-es esztendő. Új év, új feladatok állnak a Jobbik családja előtt, ehhez az ideihez hasonló lendület szükséges. Köszönet mindenkinek, aki velünk harcolt, aki segítette a munkánkat. Tartsatok velünk továbbra is!

Így jöhet el a várva várt szebb jövő!

Jobbik Magyarországért Mozgalom

http://szebbjovo.hu/node/6178
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virsli 250 forintért: akarod t
  2010-12-31 07:55:31, péntek
 
  Virsli 250 forintért: akarod tudni, miből készül?

Posted on 2010/12/31 by Nifadmin
A LIDL-BEN 999 FORINT AZ ELTÉRÉS A GAGYI ÉS A PRÉMIUM KÖZÖTT

Habár év közben is sok virslit fogyasztunk, de a húsipari remekből szilveszterkor szinte mindenki lakmározik. A virsli - akár a pezsgő, a sípok és a konfetti - hozzátartozik a szilveszterhez, bár sokak számára kellő mennyiségű alkoholos ital kell ahhoz, hogy már ne érdekelje őket, hogy miből is készültek a roppanó falatok.

A pépes massza - állagából kifolyólag - csak sejteti az összetevőket, melyeket a termék csomagolásán részletesen is megtalálhatunk.

A legolcsóbb termékek - melyek kilogrammonkénti árát idén két üzletláncnak (Tesco, Lidl) is sikerült 250 forint alatt tartani - jellemzően 40 % körüli baromfi húspépet tartalmaznak (a juhbeles és a Bécsi virsli esetében ez az arány sertéshúsból 60-80 %), ezt egészítik ki ivóvízzel, konyhasóval és fűszerekkel.
A termékek tartalmaznak még sertésbőrkét (élelmiszeripari szakemberek szerintük a bőrke ugyanolyan értékes fehérjeforrás, mint az izomfehérje), szalonnát, szóját, keményítőt, ízfokozót, dextrózt, stabilizátort, E331-et (nátrium-dihidrogén-citrátot), E450-et (kálium-bifoszfátot), antioxidánsként E300-at (aszkorbinsavat), tartósítószerként E250-et (nátrium-nitritet), valamint a (mű)belet és némi füstöt. A virsli nyomokban tartalmaz allergéneket, laktózt és glutént.

A virsli készítésével kapcsolatban számos rémtörténet kering. Sokan tudni vélik, hogy mindenféle nyesedékeket és egyéb hasznosításra alkalmatlan mócsingokat is beledarálnak a virsli anyagául szolgáló pépbe. Az ilyen sztorikat a polcokon található termékek nyomott ára erősítheti meg, vajon milyen húsból készülhetett egy kilogrammonként 250 forintba sem kerülő élelmiszeripari árucikk.

A filléres tömegáruk láttán biztosak lehetünk benne, hogy minden olyan maradékot beleraktak, ami egyedül pépesítve egy műbélben mutathat elfogadható képet. A jobb minőségű virslik a Pénzcentrum.hu adatgyűjtését alapul véve valahol 689 - 999 forintos kilónkénti egységárnál kezdődnek, a 80 %-os hústartalmú termékeket ezer forint felett kínálják.

http://penzcentrum.hu/images/content/201012/29-virsliarak1229.jpg

Az élelmiszerkönyv szerint a virsli a vörösárufélék családjába tartozó, pépesítéssel készülő húskészítmény. Fix receptúrát nem ír elő a nagykönyv, inkább a végtermék jellemzőiről rendelkezik. A húsipari cégek ezt követően az úgynevezett gyártmánylapon rögzítik, hogy pontosan miből, milyen körülmények között gyártják terméküket, az ezen vállaltakat be kell tartani.

Virsliből a szuper- és hipermarketekben, diszkontokban vásárolják a legtöbbet. Ezekben az áruházakban a legnagyobb a választék, a 249 forintos kilónkénti ártól kezdődően megtalálhatók az ezer forint feletti áron értékesített kisebb csomagolású prémium termékek is.

Pénzcentrum.hu

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/12/31/virsli-250-forintert-akarod-tudni -mibol-keszul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/74 oldal   Bejegyzések száma: 736 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.