Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Nem volt puccs, de levertük!
  2012-02-11 10:43:59, szombat
 
  Nem volt puccs, de levertük!

2012. február 10. 19:20

A kormánypárti sajtó szerint is volt Orbán-ellenes puccs, Lázár János szerint szó sem volt ilyenről.

,,Rosszul tudtuk. Sőt, más is rosszul tudta: semmi olyasmi nem történt a Fidesz egri frakcióülésén, amiről - a hvg.hu nyomán - elhűlve számolt be a teljes magyar média. Orbán Viktor nem beszélt puccsról, nem beszélt három lábon álló, őt elmozdítani szándékozó összeesküvésről, és ha egy kicsit várunk, kiderül az is, hogy Óceánia soha nem állt hadban Eurázsiával.

A kormányzati kommunikáció legújabb unortodox húzása Lázár »Tőzsdelovag« Jánoshoz kötődik, aki péntek délelőtt cáfolta az egri meetingről kiszivárgott, mit kiszivárgott, folyamként kiáramlott infómennyiséget. (...)

De van-e tanulsága a fenti esetnek? Bizony van.

1) A kormányzati kommunikáció előzőnyolcév miatt érdes felületén még van számos csiszolnivaló, egyengetnivaló.

2) Lázár Jánosnak érdemes volna részt vennie a frakció késő esti megbeszélésein is, mert így kimarad a legjobb részekből.

3) Ha legközelebb sikerül a nemzetközi puccskísérlet, ne Lázár János álljon ki a sajtó elé, hogy sikerült, mert másnap Selmeczi Gabriella cáfolni fogja, Szijjártó Péter meg azt fogja közölni, hogy az emberek akarták így. Amiben egyébként addigra már lesz igazság."

http://mandiner.hu/cikk/20120210_seres_laszlo_nem_volt_puccs_de_levertuk#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2 hülye, ha egymásra talál:
  2012-02-11 10:34:31, szombat
 
  2 hülye, ha egymásra talál:

kepgep.hu/2012/02/11/main/408939_281741531893171_114324688634857_747728_1693.jpg


‎"140 éve védjük a Szlovák földet! Orbán hajója süllyed" A Slovenska Narodna Strana Szlovák párt választási plakátja Szlovákiában, Vámosszabadiban a magyar határ közelében. (Fotó: MTI)

itt választást lehet nyerni azzal, h utáljuk a szlovákokat,
ott, hogy a magyarokat.
amúgy meg együtt kurváznak a srácok.
csak nehogy fotó készüljön arról is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
magyar küldöttség érkezik a Vatikánba
  2012-02-11 10:04:37, szombat
 
  magyar küldöttség érkezik a Vatikánba, és a kegytárgy bazárban szuvenírt vennének a hazaiaknak. Turkálnak a szobrocskák, feszületek, szentképek között mikor az egyiknek megtetszik valami:

- Dicsértessék az Úrjézus kegyelmes atyám, mennyibe kerül ez a kis szobor?
- 30 euró.
- Akurvaistenit! Ez a tetves kis szar???
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
az SZDSZ kilencvenéves köztársasági elnöke
  2012-02-11 10:03:43, szombat
 
  2012-02-10. 20:33
Köszöntjük az SZDSZ kilencvenéves köztársasági elnökét. Isten éltesse!

Miként az szinte minden hazai médiumban megjelent, ma ünnepelte kilencvenedik születésnapját az 1990 és 2000 közötti időszakban a köztársasági elnöki tisztséget betöltő SZDSZ-es pártkatona, Göncz Árpád. Ebből az alkalomból Göncz Vérhalom téri otthona előtt Bródy János zenész, Gyurcsány Ferenc - vele kapcsolatban sok titulus, illetve díszítő jelző említhető, így e helyen most tekintsünk el ezek felsorolásától -, Konrád György, a marihuána fogyasztásának legalizálása mellett egykoron nagy vehemenciával kiálló író és Kuncze Gábor volt SZDSZ-es politikus, miniszter, a közpénzek lenyúlása elleni harcnak modernkori keresztes lovagja (,,lop stop"), újabban a hitgyülis ATV egyik műsorvezetője szerenádot adott Árpi bácsinak, a nóta pedig Bródy Ha én rózsa volnék című műve volt. Ámbár az alább vázolandó életút ismeretében a ,,rózsa" helyett szerencsésebb volna a ,,szélkakas" szóalak használata. S miként az objektív és részrehajlás nélküli tudósításairól elhíresült Népszava mai számának címoldalán olvasható, egyúttal két szakmai konferenciát is rendeztek Göncz életútjának méltatása végett.
Nos, mielőtt dióhéjban áttekintenénk ezt a közéleti pályafutást, egy elvi kérdést tisztázzunk. Voltaképpen maga a köztársasági elnöki titulus használata is problémás, azon egyszerű oknál fogva, hogy történelmünkben az ún. köztársaságnak nevezett formációk állam- és alkotmányjogi értelemben egytől egyig illegitimek voltak. Az elsőnek mondott, Károlyi-féle őszirózsás ,,népköztársaságot" egy magát Nemzeti Tanácsnak kinevező, erre felhatalmazást senkitől sem kapott szedett-vedett kompánia kiáltotta ki. A másodikként számontartott respublikát egy olyan ország törvényhozása deklarálta 1946-ban, amely idegen, szovjet megszállás alatt állott, s a társadalom jelentős rétegeit eleve kizárták a parlamenti választójog gyakorlásából, nem is szólva a mintegy negyedmillió, nyugatra menekült magyar állampolgárról. Végül a mai, harmadikként definiált köztársaságot sem egy szabadon választott országgyűlés kiáltotta ki, s nem is népszavazás eredményként jött létre, hanem az utolsó, kommunista korszakbeli parlament döntése alapján született 1989. október 23-án. Szűrös Mátyás ideiglenes elnöksége után ennek az államalakulatnak lett első legfőbb közjogi méltósága, Göncz Árpád.
Göncz apai ágon csáktornyai - a Zrínyiek egykori birtokközpontja -, anyai ágon erdélyi eredetű családban született 1922-ben. 1944-ben szerzett jogi diplomát a Pázmány Péter Tudományegyetemen, ezt követően hívták be katonai szolgálatra. 1945-ben Németországba vezényelt egységétől megszökött, de nem volt szerencséje: orosz fogságba került, de onnan is sikerült kereket oldania. 1945-ben belépett a Kisgazdapártba, amelyben számos ügynök, illetve kriptokommunista tevékenykedett, itt a főtitkárságig vitte. Bár Göncz egy rádióinterjúban azt vallotta, hogy 1945-ben sem jobbra, sem balra nem kívánta elhagyni az országot, bár lehetősége lett volna rá, ezen állításának ellentmond - miként az Ilkei Csaba kutatásainak eredményeként közismert -, hogy miután a Nagy Ferenc-féle, ún. köztársaság-ellenes összeesküvéssel összefüggésben 1947 júliusa és szeptembere között előzetes letartóztatásban volt, onnan szabadulva tiltott határátlépést kísérelt meg Ausztria irányába. Egyúttal valutacsempészettel is megvádolták a kommunista irányítás alatt álló belügyi hatóságok. Ez akkoriban rendkívül súlyos büntetőjogi következményekkel, internálással, börtönnel, folyamatos rendőrségi vegzatúrával járt, Árpi bácsi mégis megúszta szűk két hét fogva tartással, s utána mehetett Isten hírével. 1956-ban a Magyar Parasztszövetségben ténykedett, a következő évben pedig segített Nagy Imre A magyar nép védelmében című röpiratának külföldre történő kijuttatásában. Ezért letartóztatták, majd 1958-ban a Bibó-perben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, a fellebbezés lehetősége nélkül. Azonban 1963-ban több száz elítélttel együtt ő is amnesztiában részesült, és 1965-től szabadfoglalkozású íróként és műfordítóként tevékenykedhetett. Olvasóink fantáziájára bízzuk a talány megfejtését, hogy Göncz sok tízezer '56-os szabadságharcossal ellentétben vajon miért részesülhetett 1947-ben, majd 1963 után is effajta kivételezett bánásmódban, némi koordinációs támpontként azonban megjegyezzük, hogy 1989. december 18-22. között, amikor az állambiztonsági főcsoportfőnökség archívumában a nagy tisztogatások folytak - ekkor már a globalista háttérhatalom vezetői kiválasztották hazánk majdani politikai vezetőit -, selejtezés fantázianév alatt több mázsányi iratot eltüntettek, többek között a leendő elnök dossziéiból is az említett büntetőeljárási és peres anyagaiból több mint 100 oldalnyi dokumentumot.
Göncz 1988-ban csatlakozott az SZDSZ-embrió Szabad Kezdeményezések Hálózatához, majd a szabadmadarak egyik ügyvivője lett. Köztársasági elnöki kinevezése először 1988-ban egy Fidesz-gyűlésen merült fel. 1990 áprilisában országgyűlési képviselő lett, s a hírhedett Antall -Tölgyessy-paktum értelmében az MDF és az SZDSZ megállapodott Göncz jelölésében és megválasztásában. A mameluk Országgyűlés 1990. május 2-án meg is választotta ideiglenes köztársasági elnökké, majd ezt augusztus 3-án az alkotmány értelmében 5 éves időtartamra meghosszabbították.

1990. augusztus 3. - A Magyar Köztársaság Országgyűlése ünnepi ülésén Göncz Árpádot választotta meg Magyarország köztársasági elnökévé
(Rákattintva mindegyik kép nagyítható!)
Jellemző, hogy Árpi bácsi első útja a beiktatási ceremóniáról nyílegyenesen az SZDSZ-frakció irodájába vezetett, mintegy demonstrálandó pártok fölötti, elfogulatlan politikai szerepvállalását. Akkoriban a széles közvéleményt megdöbbentette a hír, miszerint a ,,népi-konzervatív-keresztény" MDF lepaktált - parlamenti felhatalmazás nélkül - az urbánus-neoliberális-ateista SZDSZ-szel, de az azóta eltelt fejleményeket tekintve, ez egy teljesen törvényszerű ,,egymásra találás" volt: már ekkor összenőtt, ami összetartozott, hogy 1998-ban ráadásként még az MSZP is odaforrjon hozzájuk. Göncz politikai hitvallását rá jellemző módon ekképpen fogalmazta meg: ,,Magyarország nagypapájának érzem magam, akinek az a dolga, hogy megbékítse az egymással veszekedő gyerekeket". A szerencsétlen, naiv és a vélt szabadság illúziójától egy történelmi pillanatra megmámorosodott magyar nép mit sem tudott arról, hogy még a választások előtt, 1990 februárjában a leendő miniszterelnök egy másik paktumot is kötött, csak azt nem Budapesten, hanem Londonban. Mégpedig a zsidó Soros védnöksége alatt Magyarországnak a kommunista rezsim alatt hitelező két fő pénzügyi terrorszervezettel, a zsidó Rotschild és Warburg bankházakkal. A ,,magyar" delegációban olyan jelességeket találunk, mint a Bilderberg-csoportos és világbankos MNB-elnök, Surányi György, Tardos Márton leendő SZDSZ-es frakcióvezető, és Csillag István, Medgyessy későbbi gazdasági és közlekedésügyi minisztere. A titkos szerződésben a felek megállapodtak abban, miszerint a megalakítandó új kormány kötelezettséget vállal a Kádár-korszakban felhalmozott államadósság maradéktalan visszafizetésére, továbbá a magyar nemzeti vagyon elkótyavetyélésére és a köznyelvben privatizációként elhíresült kifosztásra. Ezek után azt kell mondanunk, hogy mindaz, ami 1990-1994 között a Parlamentben látványos összecsapásként az MDF és az SZDSZ között lezajlott, nem volt több olcsó politikai pankrációnál.

2000. június 22. - Évzáró a Közép-európai Egyetemen Soros Györggyel
Minthogy Magyarországon 1990-ben az ún. kancellári típusú kormányzati formát vezették be, az államelnök csekély hatalmi súlyt képviselt, mindazonáltal - különösen az első ciklusban - Göncz sok zavart és bonyodalmat volt képes okozni a hazai belpolitikában. Az első ilyen emlékezetes eset az ún. taxisblokád volt 1990. október 25-28. között. Ennek előzménye az volt, hogy a kormány bejelentette, miszerint 64 forintra emeli a benzin árát. Mai árfolyamon számítva ez persze nevetségesen hangzik, de ne feledjük, hogy akkor ez 65%-os árnövekedést jelentett. (Vagyis, mint ha máról holnapra a kormány 600 forintra emelné fel az üzemanyagárat. Ámbár könnyen megélhetjük még ezt is.) Válaszként a taxisok és a teherfuvarozók úttorlaszokat emeltek, és megbénították az ország életét. Antall miniszterelnök halálos betegségének gyógyítására éppen ekkor feküdt be kórházi kezelésre, tehát Göncz mozgástere és felelőssége - aki az alkotmány szerint a hadsereg főparancsnoka is volt egyben - megnőtt e válságos napokban. Minthogy az egész felfordulás mögött pártja - igaz, formálisan az elnök szüneteltette tagságát, de ez nem jelentett gyakorlatilag semmit -, az SZDSZ állott, Göncz azonnal kijelentette, hogy inkább lemond, de nem hajlandó erőszakot alkalmazni. Pedig a hatályos törvények szerint az a több százezer ember, aki részt vett a blokádban, bűncselekményt követett el, ugyanis 72 órával korábban nem jelentették be a demonstrációt, és közérdekű üzem működését zavarták meg. Mi több, az elnök írásos parancsot adott ki, miszerint ,,a honvédség erői semmilyen rendfenntartó feladatra nem használhatók fel". Ezen utasítás kiadására egyébként nem volt joga, mert elmulasztotta az előzetes egyeztetést a kormánnyal, és az alkotmány értelmében annak döntési jogkörét nem vonhatta el. Ehelyett folyamatosan egyeztetett ,,volt" pártjával, míg végül önkényesen bejelentette: ,,Javaslatot tettem a kormánynak, hogy függessze fel a benzináremeléssel kapcsolatos intézkedést, és megkértem a személy- és teherfuvarozókat, hogy a felfüggesztés bejelentésével egyidejűleg térjenek haza, és szüntessék meg az útlezárásokat". Végül elnöki kegyelmi jogkörénél fogva - amely igazságügy-miniszteri ellenjegyzéssel vált jogerőssé - amnesztiában részesítette a taxisblokád résztvevőit, s utóbb az Országgyűlés ezt törvénybe is iktatta.
A nemzet ,,nagyapjának" hivatali idejére esik máig kiható következményekkel, hogy 1991-ben nem írta alá az ún. Zétényi -Takács-féle törvénytervezetet, amely az 1944-1990 közötti, a kommunista rémuralom alatt elkövetett bűncselekmények elévülhetetlenségét garantálta volna - ellenben, miként az közismert, az ún. holokauszt bűntette soha nem évül el, akár Göncz-korú aggastyánokat infúzióval és lélegeztetőgépre kapcsolva is bíróság elé lehet állítani -, ugyanis az elnök úgymond a társadalmi megbékéléssel ellentétesnek találta az előterjesztést. Döntésére rákontrázott a Sólyom László vezette Alkotmánybíróság, amely 1992-ben alkotmányellenesnek nyilvánította a törvényjavaslatot.

2000. január 15. - Tízéves az Alkotmánybíróság - szakmai konferencián Sólyom Lászlóval
A legsúlyosabb, három évig húzódó konfliktus a kormány és a köztársasági elnök között a médiaháború néven elhíresült összecsapás volt. Minthogy a médiatörvény ekkoriban még nem született meg, a közszolgálati rádió és televízió élére a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnöknek kellett kineveznie a vezetőket. Ma már a temérdek kereskedelmi médium és az internetes portálok világában szánalmasan kicsinyesnek tűnhet az akkori perpatvar, mindenesetre Göncz ekkor is megszegte a hatályos jogszabályokat. Nem volt hajlandó leváltani a Magyar Rádió éléről Gombár Csabát, a Magyar Televízió elnöki posztjáról pedig az évekkel később majd Magyarországot ,,kitalálni" akaró Hankiss Elemért, minthogy mindketten neoliberális, SZDSZ-es kötődésű személyek voltak.

1991. Antall József miniszterelnök és Göncz Árpád köztársasági elnök az Országgyűlés ülésén
Minthogy az üggyel összefüggésben az MDF a ,,legnépszerűbb" politikus ellen tüntetéseket szervezett, ráadásul Csurka István1992. augusztus 20-án megjelentette Néhány gondolat a rendszerváltozás két esztendeje és az MDF új programja kapcsán című tanulmányát, amelyet a neoliberálisok antiszemitának, sőt az akkor még MDF-es Debreczeni József ,,náci alapvetésnek" minősített, ami persze vegytiszta baromság volt a részéről. Részükről persze ez teljesen érthető volt, hiszen Csurka például olyan borzasztó kijelentésre ragadtatta magát írásában, miszerint Göncz Árpádot izraeli és amerikai ügynökök irányítják. Válaszként a ,,szélsőjobboldali" veszedelemre a balliberálisok, nevezetesen az addig maga körül ,,harcos antikommunista" imázst kialakító SZDSZ és a kommunista utódpárt, az MSZP 1992-ben létrehozták a Demokratikus Chartát, amelynek egyik jelmondata az "elnök=demokrácia" volt. Olyan közéleti bölcsek csatlakoztak mások mellett a mozgalomhoz, mint Pető Iván, a magyar közoktatás szétverésében a későbbiekben elévülhetetlen érdemeket szerző Fodor Gábor, a nemrégiben hírportálunk által is bemutatott fénykép tanúsága szerint a parlamenti ülésteremben az asztalon elterülve alvó gyurcsányista Vitányi Iván, Konrád György, Jancsó Miklós, a leendő heti heteses, március 15-ét tagadó - nosza, rögvest börtönbe vele! - Farkasházy Tivadar, s a már akkoriban is a ,,Tarts ki, Elnök úr!" krédóját valló Kerényi Imre.
További nevezetes botránya volt a politikusok népszerűségi toplistáját állítólagosan vezető Árpi bácsinak a nevezetes 1992. október 23-i Kossuth téri meghiúsult ünnepi beszéd. Történt ugyanis, hogy különböző '56-os szervezetek képviselői, akik teljes joggal árulónak tartották az elnököt - egyebek között a fentebb már említett történelmi igazságtételi törvényjavaslat aláírásának elszabotálása, illetve az ÁVH-s apukák SZDSZ-es fiacskáival történő összeölelkezése okán - hangoskodásukkal Gönczbe fojtották a szót. Az esetről a szélsőségesen liberális és manipulatívan hazug Esti Egyenleg című hírműsor úgy tudósított, miszerint bőrfejűek, neonácik egy csoportjának rendzavarása akadályozta meg az államfői szónoklat elmondását. Utóbb a Sony cég vizsgálata kiderítette a hamisítás tényét. Az sem lehet érdektelen olvasóink számára, hogy az említett hírműsor felelős szerkesztője, a csalás bebizonyítása utáni sajtótájékoztatón erősen verejtékező Bánó András volt, aki ma Kuncze mellett a hitgyülis ATV egyik meghatározó arca.
A meglehetősen viharos első öt évet egy sokkalta harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb második ciklus követte Göncz közéleti pályafutásában, lévén, hogy ezen időszak nagyobbik részében (1994-1998) a szívének oly kedves szabad demokraták, s egykori, életfogytig tartó ítéletét meghozó kommunistáinak jogutódai, politikai örökösei voltak hatalmon a pufajkás hazaáruló, Horn Gyula kormányfősége alatt. Göncz meglátása szerint ugyanis ,,Horn Gyula az ujja hegyén érzi, érzékeli a hétköznapok, az elesett emberek minden gondját-baját". Ennek jegyében a szociálisan oly érzékeny nagyapó a Bokros-csomag néven hírhedtté vált sarctörvényeket rögvest aláírta.

Antifasiszta tüntetés a budai Várban - Kovács László, Horn Gyula és Göncz Árpád
Hivatali ideje utolsó másfél évében az első Orbán-kormány hatalomra kerülését követően ismét megromlott valamelyest a kormány és az elnöki hivatal közötti politikai viszony.

1998. június 2. - Göncz Árpád az új kormányfőjelölttel a parlament Nándorfehérvári termében
Ezen utolsó periódusnak még az MSZP-SZDSZ kormányzat idejére eső eseményei közül végezetül feltétlenül szólnunk kell a Farkas Flórián-ügyről.
Az ügyészség akkoriban a Lungo Drom nevű cigány szervezet alapítványának ügyében vizsgálódott. Ezzel összefüggésben Farkas Flóriánt hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével vádolták meg. Azonban csodák csodájára a bírósági tárgyalás elmaradt, mert a mai fideszes díszcigány eljárási kegyelemben részesült a jó Árpi bácsitól. Akkoriban terjengtek olyan mendemondák, hogy maga a derék pufajkás járt közben Göncznél, hiszen abban az időben - el sem hinné ma már az ember - Farkas még MSZP-s vonalon futott, s ugye, közeledvén a választásokhoz, szükséges volt a cigány szavazóbázis mozgósítása. Azonban a legpikánsabb motívum Flórink büntetőügyében, hogy az eljárás iratait 30 évre titkosították. Vajha miért? Talán a Parlamentben magát az érintettet kellene megkérdezni e tárgykörben, hiszen maga a legilletékesebb a válaszadásra. Míg ez nem történik meg, mindenféle gonosz sugallataink, feltételezéseink támadhatnak.

A Szabad Demokraták Szövetsége 15. születésnapi ünnepségén a Budapesti Kongresszusi Központban. Képünkön Kuncze Gábor, Göncz Árpád és Demszky Gábor
Hogy hírportálunk még a látszatát is elkerülje annak a gyanúnak, miszerint a Hankiss Ágnes által említett ,,néhány förtelmes orgánum" soraiban lenne a helye, ez úton is további jó egészséget és még eljövendő hosszú éveket kívánunk 90. születésnapján a népe által modern kori Mátyás királyként tisztelt és szeretett Árpi bácsinak, mindazonáltal azt a véleményünket sem hallgathatjuk el, hogy bizony, politikusnak nagyon szürke, mi több, nemzetünknek temérdek kárt okozó köztársasági elnök volt Göncz Árpád. Nem véletlenül kapta meg 1997-ben a Francia Becsületrend lovagja szabadkőműves kitüntetést.

2005. április 1. - A Demos Magyarország alapítvány bemutatkozó rendezvényén Gyurcsány Ferenccel
Méltó utóda volt ugyanis a patkányforradalom által 1918-ban államfővé tett vörös grófnak, Károlyi Mihálynak, illetve az 1946-ban köztársasági elnökké választott palástos hóhérnak, Tildy Zoltánnak.

2004. október 25. - Az utolsó sorkatona leszereléséig hátralévő utolsó tíz napot jelképező mérőszalag első darabjának ünnepélyes levágása előtt Göncz Árpád aláírja a centimétert
A Kuruc.info - mintegy Bródyék mai szerenádjának folytatásaképpen - ez úton, ha nem is Mozart Eine kleine Nachtmusik című művével, de egy kis szimbolikus macskazenével rója le tiszteletét az ex-államfő előtt.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info

(Képek: MTI - HVG)
Kapcsolódó: "Pozitív történelmi szereplő volt" - SZDSZ-esek társaságában magasztalta Gönczöt Kósa

További részletek: http://kuruc.info/r/9/91925/#ixzz1m3uTDHgI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arculcsapás volt az első fizetés
  2012-02-11 09:05:51, szombat
 
  Arculcsapás volt az első fizetés

2012, február 10 - 19:39

Félpályás útlezárással demonstrált a kormány politikája és az Európai Unióval való megállapodás ellen a Jobbik Fejér megyei és Veszprém megyei szervezete pénteken a 8-as főúton, a két megye határán, Csór és Inota között.

Kepli LajosÁrgyelán János, a párt Fejér megyei elnöke elmondta: az üzemanyagárak tarthatatlanul magassá váltak. A Fidesz ellenzékben kiállt a jövedéki adó csökkentése mellett, ezzel szemben folyamatosan emelik az adótartalmat, amióta a párt kormányon van - tette hozzá. Az adórendszerről szólva közölte, a kiskeresetűeket újabb arculcsapásként érte az idei első havi fizetésük, amely az adójóváírások megszüntetése miatt ezrekkel kevesebb, mint a tavalyi volt.

Kepli Lajos, a Jobbik Veszprém megyei országgyűlési képviselője azt mondta, "szükségtelen intézkedésekkel szemben" a rászoruló emberek életét jobbá tevő lépéseket várnak. "Radikális és sürgős változásokat követelünk, mert hamarosan súlyos gondokkal kell szembenéznünk. A készülő megállapodás az IMF-fel és az unióval további megszorításokat hozhat, ami ismételten a kispénzűeket fogja sújtani" - fogalmazott.

A Jobbik politikusai kitértek arra, hogy népszavazást szeretnének mind az uniós megállapodás, mind az Európai Unióban való maradás ügyében, mert szerintük "2003-ban nem ebbe az unióba kényszerítették bele az országot". Úgy vélik, a tapasztalatok alapján újra meg kell kérdezni a magyar embereket arról, továbbra is szeretnék-e, hogy "Magyarország az Európai Egyesült Államok piaca és szemétlerakója maradjon".

Kepli Lajos elmondta, a megoldási javaslataik között szerepel még az államadósság újratárgyalása, mert szerintük a csökkentett adósságteherrel "felpörgethető lenne a mezőgazdaság és lélegzetvételhez jutna a magyar gazdaság".

MTI - barikad.hu



http://barikad.hu/arculcsapas_volt_az_elso_fizetes-20120210
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Csak higgadtan az unióval!
  2012-02-11 09:04:13, szombat
 
  Orbán: Csak higgadtan az unióval!

4 komment|
Megjelent: 2012.02.11. 07:57|


Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az Egri Városi Televíziónak adott interjúban.
Orbán: Csak higgadtan az unióval!
"Nem érünk abból, hogy beleszóljanak az életünkbe"

"Nagyon sok, az európaiság iránt elkötelezett ember él, a többségünk ilyen Magyarországon. De az, amit tapasztalunk, az a viselkedés, az a bánásmód, az a nyegleség, az a bántó, sértő, inzultáló hangnem, ahogyan velünk és rólunk beszélnek, az bizony nem barátaivá tesz minket az Európai Uniónak és az európai gondolatnak, hanem inkább ellenfelévé" - fogalmazott a miniszterelnök. Vagyis az, amit ma Magyarországgal csinálnak, pont az ellenkező hatást váltja ki - tette hozzá a kormányfő.

Nyomásgyakorlás

"Az a helyzet, hogy bele akarnak szólni abba, hogy miként éljünk, de ebből nem kérünk, ezt a kérdést majd 10 millió magyar fogja eldönteni" - hangsúlyozta. Ugyanis kívülről akarnak nyomást gyakorolni arra, hogy a magyarok hogyan szervezzék az alkotmányukat, hogyan védjék meg a gazdasági érdekeiket, vagy hogy a bankokat is bevonják-e a teherviselésbe - tette hozzá.

Leszögezte, hogy az európai szabályokat betartjuk, de hogy nekünk mi a jó, azt nem tudják megmondani Brüsszelből, de ha meg akarnák mondani, akkor nagyon sokat ártanának az európai eszmének. Ezért - folytatta - arra szokta kérni az európaiakat: vegyék figyelembe, hogy ez egy tartással, önbecsüléssel rendelkező büszke nép.

Törekvések

Gazdasági kérdésekről szólva azt hangsúlyozta: akkor lesz nyugodt, akkor lesz Magyarország biztonságban, ha legalább öt és fél millióan dolgoznak és fizetnek adót, miközben a kormányváltáskor mindössze 2,6 millió volt ez a szám. Ennek érdekében növelni kell a teljesítményünket, például a mérnökképzésben vagy az informatikai képzésben. Ugyanis az a "beteges" helyzet állt elő, hogy miközben szakemberhiánytól szenved a gazdaság, sok a munkanélküli.

Ennek megfordítását szolgálja az a törekvés is, amely az általános- és a középiskolai képzés megújítására irányul. Ezért a jövőben kiemelt figyelemre számíthatnak az olyan tanárképzéssel is foglalkozó intézmények, mint az egri Eszterházy Károly Főiskola - emelte ki Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva a kormányfő arról is beszélt, hogy nem elsősorban pénzkérdés az Eger és az M3-as autópálya között közvetlen összeköttetést teremtő gyorsforgalmi út megépítése, hanem a tervezés és az előkészítéssel kapcsolatos bürokrácia odázza el a beruházás megvalósítását. A források megvannak erre - mondta Orbán Viktor.

Forrás: MTI/Hir24


http://www.hir24.hu/belfold/2012/02/11/orban-csak-higgadtan-az-unioval!/

FIDESZBIRKÁK MÉG EL IS IGAZÍTJÁK A KÖTELET A NYAKUKON, HÁTHA NEM FOG SZORÍTANI!
MEGSÚGOM, SZORÍTANI FOG!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van 3 pohár bor az asztalon:
  2012-02-11 08:27:50, szombat
 
  Van 3 pohár bor az asztalon:
Francia, Olasz, Magyar.
A francia borba beleraknak egy egeret. Az egér 3-at kortyol, kiveszik, lerakják az asztalra. Az egér lép 2-őt, majd elalszik.
Következő az olasz. Beleraknak egy egeret. Kortyol 3-at, kiveszik, lerakják, megy 2 lépést, majd elalszik.
Az utolsó a magyar bor. Belerakják az egeret. Kortyol 3-at, kiveszik, leteszik, mire az egér megszólal:

“Hol van az a köcsög macska, szétütöm a száját!"
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A görög radikális jobboldal beintett Brüsszelnek
  2012-02-11 08:15:59, szombat
 
  A görög radikális jobboldal beintett Brüsszelnek
2012, február 10 - 20:39


Kiszálltak az egységkormányból a radikális nemzeti-konzervatív Ortodox Népi Riadó (LAOS) miniszterei a görög kormányból, mert nem hajlandók végrehajtani Brüsszel dikátumait. A rendőrszakszervezet egyenesen lecsukatná az EU, az IMF, és az Európai Központi Bak helyi képviselőit.

Az Unió Görögország nyakánBomlófélben van a görög kormány, miután pénteken este további kormánytagok jelentették be távozásukat, így tiltakozva az újabb megszorítások ellen, amelyeket a 130 milliárd eurós újabb mentőcsomag fejében kért a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió (EU).

Benyújtotta lemondását Makisz Voridisz közlekedési miniszter és a kereskedelmi hajózásért felelős miniszterhelyettes, Adonisz Georgiadisz - jelentette az állami rádió. Mindketten a radikális nemzeti-konzervatív Ortodox Népi Riadó (LAOS) nevű párthoz tartoznak.

Távozott posztjáról a szocialista párti külügyminiszter-helyettes, Marilisza Xenojanakopulu is.

Ezt megelőzően Aszteriosz Rundulisz, a mezőgazdasági miniszter helyettese (LAOS) jelentette be kiválását, csütörtökön pedig Jánisz Kucukosz, a munkaügyi miniszter szocialista párti helyettese.

A lemondásokkal ismét bizonytalanná vált Görögország megmenekülése a csődtől. A LAOS már kilátásba helyezte, hogy nem szavazza meg a takarékossági programot a parlamentben a hét végén.

A görög tömegtájékoztatás szerint azonban a többség ennek ellenére biztosítottnak tűnik. A kormány fő pillérét képező táborban legalább harminc "elhajló" lehet, s hozzájuk csatlakozna a LAOS 16 képviselője. A döntő az, hogy miként szavaznak a szocialisták (PASZOK) és a konzervatívok (Új Demokrácia). A kormánytábornak 252 képviselője van a 300 tagú parlamentben. A törvény elfogadásához 151 szavazat szükséges, az új segélycsomaghoz elengedhetetlen az athéni parlament jóváhagyása.

Egyes elemzők kormányátalakításra számítanak, s arra, hogy a párton kívüli Lukasz Papademosz kormánya immár csak technokratákból fog állni.

A LAOS párt mindeközben "uralomvággyal" vádolta meg Angela Merkel német kancellárt. "Az Európai Unió szenved Németország miatt" - közölte Jéorjiosz Karatzaferisz, a párt elnöke pénteken. Szerinte a tehetős Németország rákényszeríti akaratát a dél-európaiakra, "mert vastag a pénztárcája". A vezérlőpult a berlini kancellári hivatalban van, s nem Brüsszelben, az EU-nál - vélte Karatzaferisz.

A görög rendőrök szakszervezeti szövetsége sürgette az EU, az IMF és az Európai Központi Bank athéni misszióvezetőinek letartóztatását, azzal vádolva őket, hogy a harmadik éve tartó takarékossági programmal szétrombolták a társadalmi kohéziót Görögországban.

MTI nyomán barikad.hu


http://barikad.hu/a_goeroeg_radikalis_jobboldal_beintett_bruesszelnek-20120210
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KIMARAD AZ ÚJ POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYVBŐL A SZABAd
  2012-02-11 08:02:40, szombat
 
 

KIMARAD AZ ÚJ POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYVBŐL A LELKIISMERETI SZABADSÁG VÉDELME!!!
A lelkiismereti szabadság törvényben nevesített személyhez fűződő jog.

A lelkiismereti szabadság alapvető emberi jog, magában foglalja a személyes meggyőződés, világnézet, vallás szabad megválasztásának szabadságát.

Ez tehát egy gyűjtőfogalom, mely jóval tágabb a vallásszabadságnál, így például az ateista nézetek vállalása is beletartozik, mely nyilvánvalóan nem férne össze a vallás szabad megválasztásának jogával. A lelkiismereti szabadság garantálása a jogállam egyik elsődleges feladata, mivel elképzelhetetlen egy szabad társadalom ott, ahol az állam polgárai jogszabályi kötelezettségük teljesítése okán - például törvénybe iktatják, hogy mely vallásokat nem lehet gyakorolni - lelkiismereti konfliktusba kerülnek önmagukkal.



A lelkiismereti és vallásszabadság joga magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos szertartások végzése útján, nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy ha úgy gondolja kinyilvánítását mellőzze - tehát rejtve maradjon -, gyakorolhassa vagy taníthassa. A lelkiismereti meggyőződés terjesztése a tömegtájékoztatási eszközök útján is történhet. Nem tiltható be tehát vallási újság, vagy például ateista nézeteket valló tömegtájékoztatási eszköz. A lelkiismereti szabadságra való tekintettel lehetett a fegyveres katonai szolgálatot megtagadni Magyarországon, míg el nem törölték a kötelező katonai szolgálatot.

Vallása, meggyőződése és azok kinyilvánítása, gyakorlása miatt senkit semmilyen hátrány nem érhet és semmiféle előny nem illet meg. Állami nyilvántartásba vallási és más meggyőződésre vonatkozó adatot felvenni nem szabad, ilyen adatok alapján nem kategorizálhatók az állampolgárok. A lelkiismereti és vallásszabadság gyakorlásában senkit sem szabad akadályozni.

* A szülőnek, gyámnak joga van ahhoz, hogy a kiskorú gyermek erkölcsi és vallási neveléséről döntsön, és arról megfelelően gondoskodjék, így tehát a szülő joga kiterjed arra, hogy kiskorú gyermekének vallásos nevelést adjon.
* Az egyéni és közösségi vallásgyakorlást lehetővé kell tenni a szociális, egészségügyi intézményben gondozott, a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott számára.
* A katonai szolgálatot teljesítő a vallását szabadon gyakorolhatja.

E három garanciális szabály jelentősége azért nagy, mert a rendszerváltást megelőző szocialista diktatúra évtizedeiben éppen ezeken a vallásgyakorlás során speciális körülményű területeken nem valósult meg a lelkiismereti szabadság."/Wikipédia

EDDIG ÍGY VOLT /?!/:

MOST -UGYAN "MELLESLEG" EMLÍTVE A CIKKBEN : http://www.origo.hu/itthon/20120208-uj-polgari-torvenykonyv-valtozasok-az-orokoso des-szabalyaiban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.