Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Nap képe: miniszter a temetése
  2008-11-11 18:46:36, kedd
 
  Nap képe: miniszter a temetésen

2008.11.11. 11:11


A nagycsécsi temetésen részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is. A miniszter a szertartás után azt mondta, hogy fontosnak tartotta, hogy ott legyen a temetésen, mert meg kell mutatni, hogy a "sunyi, gyáva bűncselekmény" áldozatává vált emberek számíthatnak a társadalmi szolidaritásra. "Minden erővel kézre kell keríteni az elkövetőket" - tette hozzá.

A blog emailcímére várjuk azokat a hasonló fényképeket, amikor bűncselekményben elhunyt magyar ember temetésén szintén jelen volt már miniszter...

Gyengébb felfogúképességű és/vagy vérliberális olvasóknak: A "magyar" itt nem állampolgárságot jelent.

58 komment

http://vastagbor.blog.hu/2008/11/11/nap_kepe_miniszter_a_temetesen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon szép magyar oldal
  2008-11-11 18:36:53, kedd
 
  MINDENKINEK SZERETNÉM A FIGYELMÉBE AJÁNLANI A KÖVETKEZŐ LINKET.
NAGYON SZÉP MAGYAR OLDAL. AKI GONDOLJA AZ CSATLAKOZZON AZ OLDALHOZ.

http://prohungaria.ning.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a kutyakajának puncisza
  2008-11-11 18:22:22, kedd
 
  Amikor a kutyakajának punciszaga van (a jószándéknak meg érdek)
2008.11.11. 14:30



Mészáros Dóra és Rácz Linda a minap úgy gondolta, hogy kurva jófej lesz és egy fotózásból befolyt összegért 200 kg kutyakonzervet vesz és ajándékoz a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek. A hölgyek és a pornón szocializálódós múltat tagadó urak kedvéért elmondom, hogy a két lányzó, erotikus táncos és leszbipornó színésznő, kik emellett amolyan Hajdú Péteresen mindent megtesznek, hogy valamivel az újságba/netre/tvbe kerüljenek. Szerepeltek ők már erotikus videóklipben, mosták már Jáksó kocsiját bikiniben, fociztak az Újpest játékosaival és az Erotika Kiállításon is mindig feltűnnek.(A héten pedig Dóra a TV2 Hal a tortánjában domborít.) Jobban belegondolva valszeg ez a hír is egy kreálmány hasonlóan a fent említett ripacs és két kollegina, Judy Nero és Alexandra Diamond meséihez. Észrevettétek, hogy a pornószínésznők, erotikus táncosok szép lassan benyelik a bulvárpiacot is? Igaz, kell is nekik a hírverés, hisz minnél nevesebbek, annál több felkérést kapnak, és a megrendelő tolla is annál vastagabban fog.

Na, de a friss hír: a baloldalt feszítő két angyalka sajtófőnöke mondta a lányoknak, hogy ne fáradjanak, majd ő elintézi az adakozást. Az úr fel is hívta a Lelencet és elmondta, hogy Mészáros Dóra és Rácz Linda adományozna 200 kg papit a kutyiknak. Az elbeszélés szerint a kutyaotthonnál azt mondták, hogy riherongyokkal nem foglalkoznak és rácsapták a telefont. Dóra blogján a következő képen kommentálta a történteket: "Azt gondolom, ha nekem menhelyem lenne, nem érdekelne, ki hoz az állatoknak kaját. Politikus, tanár, énekesnő, sztriptíztáncosnő vagy akár kurva. A szándék a lényeg. Vagy a pénznek szaga van? Punciszaga? Szerintem a kutyák nem érezték volna, maximum jóllaktak volna abból a 200 kiló konzervből, pár napig-hétig."

Én meg azt gondolom, hogy lehet ám névtelenül is adakozni Kedves Dóra. magánemberként, ha már mindenképp segíteni akarsz. Nem kell mindenből PR-fogást csinálni. Szerencsére Tenner Anna a Lelenc vezetője leírta az ő szemszögéből a történetet Dóra blogján. Miszerint a 200 kg átadásának feltétele az lett volna, hogy készül egy fotósorozat Annával és a két szoftprostival a menhelyen, hogy aztán megjelenhessen, hogy milyen tündibündik ezek a lányok. "Időbeosztásom igen szoros, nem érek rá napközben ... azt is elmondtam, a kutyák köszönik az adományt, ám ha annak “ára" van, azt nem tudjuk kiegyenlíteni ... NEM minősítettelek sehogyan, őszintén szólva ezidáig azt sem tudtam, ki vagy, nem vagyok jártas az erotika business világában."- írta Tenner Anna kommentkét a blogra és mi Neki hiszünk, nem pedig az egymásnak falazó bulvármocskoknak.

Dórka egy későbbi kommentben elismerte, hogy készültek volna fotók, de azok kizárólag azért, hogy a menhelyet népszerűsítsék és, hogy "minden nyilvánosság, fotó megjelenése, a nevük megemlítése egy újabb lépés újabb adományok felé." Nyihaha!

Szerencsére a kutyakajáknak találtak szájat és nem a Hal a tortánban lesz felszolgálva Miss Mészáros konyhájában. A hölgy és sajtófőnöke csütörtökön utazik Kecskemétre és átadják a flamót a Mentsvár az Állatokért Alapítványnak. Mi pedig várjuk a képeket és a további hírverést!

67 komment

http://vastagbor.blog.hu/2008/11/11/amikor_a_kutyakajanak_punciszaga_van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lev Pinszker zsidó orvos írása
  2008-11-11 18:15:16, kedd
 
  Lev Pinszker zsidó orvos írása az 1800-as évekből:

"Ma a zsidók nem léteznek nemzetként, mindenhol idegennek számítanak.....Csak a vak nem veszi észre, hogy a zsidóság kiválasztott népe egyetemes utálatnak örvend, nem tudnak beolvadni egyetlen nemzetségbe sem és ebből következően egyik nemzet sem képes megértést tanúsítani irántuk. A gyakorlati megoldás tehát a saját területén élő nemzet megalakításában rejlik."

A korábbi, megelőző századokban a zsidókat szinte minden országból kitiltották, kiutasították összeférhetetlenségük miatt. Kereskedésük és banki tevékenységük mindenhol az őslakosság uzsorával történő kizsákmányolását jelentette és jelenti a Földön globálisan ma is.

Sir Moses Montefiore:
Az 1800-as évek második felében Angliában hatalmas karriert befutott zsidó üzletember a világban szétszórtan élő zsidókat az "ígéret földjének" elfoglalására ösztönözte. Az Izraelita Világszövetség felhívása a következőkről szólt:
"Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot birtokba vehessétek, hogy minden keresztényt elűzzetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elég anyagi eszközötök, párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog titeket. Erre a célra szövetségünk máris gyűjtéseket rendez és az adományok bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és a magyarországi területeket kiragadjátok a keresztényektől, s azok kizárólag zsidó kézbe kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányellenes időközi válas
  2008-11-11 18:04:10, kedd
 
  Alkotmányellenes időközi választás?

Index/MTI - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. 11. 11., 12:20 | Frissítve: 3 órája

2005-ben az Alkotmánybíróság (Ab) elrendelte a választókerületek határainak a rendezését, miután súlyos aránytalanságok alakultak ki a választási rendszerben. Mivel a törvényhozás nem reagált, a Political Capital a januári szavazás másnapján kifogással fog élni.

A demográfiai változások következtében kialakult aránytalanságok miatt a legkevesebb és a legtöbb választót számláló egyéni választókerületek (evk) között a különbség mára hatalmasra nőtt. A veszprémi 6. evk 27 ezer választójának 2,5-szer többet ér a szavazata, mint a Pest megyei 4. evk 67 ezer gödöllői választójáé, ami súlyosan sérti az egyenlő választójog alkotmányos alapelvét.

Az 1990-es népességi adatoknak megfelelően megrajzolt választókerületi határok mára tarthatatlanná váltak, amit az Ab 2005-ös határozata is rögzít. Az Országgyűlés a 2007-es határidő letelte óta mulasztásos alkotmánysértő állapotot tart fenn - szögezi le a budapesti politikai elemző és tanácsadó cég közleménye.

A Political Capital ezért kilátásba helyezte, hogy az első választási forduló másnapján, azaz 2009. január 12-én kifogással fog élni az illetékes választási bizottságnál. Miután a választókerületek határainak rendezése 2007-ig a vonatkozó 2005-ös alkotmánybírósági határozat ellenére sem történt meg, az Országgyűlés mulasztásos alkotmánysértő állapotot tart fenn.

"A határidő lejárta azt vonhatja maga után, hogy a soron következő parlamenti választás komoly jogbizonytalanságot eredményezne, mivel az AB-határozatra hivatkozva bárki megóvhatná a végeredményt" - áll a Political Capital közleményében. A tanácsadó cég önálló testület felállításá szorgalmazza, mely a választókerületek határait 8-10 évente a lakosság mozgásához igazítaná.

Eközben a Ferencvárosban már megkezdődött az ajánlószelvények gyűjtése. A választáson azok indulhatnak a mandátumáról lemondott Gegesy Ferenc (SZDSZ) parlamenti székéért, akik december 19-éig 750 érvényes szelvényt gyűjtenek össze.

Gegesy, aki egyben a kerület polgármestere, szeptember közepén mondott le az SZDSZ színeiben szerzett egyéni képviselői mandátumáról, és a pártból is kilépett. A választókerületnek az MTI szerint 38 ezer lakója van. Hivatalos jelölt még nincs, de az előzetes jelzések szerint a Fidesz várhatóan Bácskai János helyi önkormányzati képviselőt, az MSZP Bánsághi Tamás alpolgármestert, az SZDSZ pedig John Emese fővárosi politikust indítja. Az MTI úgy tudja, rajtuk kívül még legalább négyen szállnak versenybe a mandátumért.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocialisták előre menekülne
  2008-11-11 17:59:04, kedd
 
  A szocialisták előre menekülnek?
Újra jelentkezett szocialista informátorunk
2008-11-11 12:21

"Az IMF által Magyarország rendelkezésére bocsátott óriási hitelkeret kellő bátorságot szolgáltathat Gyurcsány Ferencnek arra, hogy előre meneküljön" - fogalmazott magát megnevezni nem kívánó szocialista informátorunk.

"Ma még kevés jel mutat erre, de a bennfentesek már láthatják, hogy az előre hozott választásoknak sokkal nagyobb az esélye, mint eddig bármikor" - fogalmazott informátorunk. Ezen elsőre mi is meglepődtünk, aztán további okfejtését hallgatva rá kellett döbbennünk: valóban igaza lehet.

Az eddig sem volt kérdés, hogy a Fidesz és szövetségesei egyaránt az előrehozott választások mellett törtek lándzsát. A belpolitika mélyebb összefüggéseit vizsgálva azonban rájöhetünk, hogy az előrehozott országgyűlési képviselő-választás a két kis pártnak is érdeke. Tudvalevő ugyanis, hogy Európában azokat a pártokat veszik komolyan, amelyek valamelyik nagyobb európai pártcsaládhoz tartoznak, és brüsszeli képviselettel is rendelkeznek. A nagy nyugat-európai testvérpártok erkölcsi és anyagi támogatására, így pedig politikai perspektívára a hazai közéletben aligha számíthat akár az MDF, akár az SZDSZ, ha a 2009-ben megtartásra kerülő EU-s képviselőválasztáson nem lépik át az 5%-os küszöböt, s ezáltal jelentéktelenné válik. A két kis párt érdeke valójában az, hogy ha 2009 tavaszán-nyarán úgyis át kell lépniük az 5%-os küszöböt, egyúttal még négy évre bebiztosítsák magukat az Országgyűlésben, s így a honi közéletben is.

Látható, hogy a korábban vízválasztónak tartott költségvetési szavazás eredményétől függetlenül az ötből négy parlamenti pártnak érdeke, hogy 2009-ben egy füst alatt letudja az európai parlamenti és az országgyűlési képviselőválasztásokat is.

A kérdés csak az, hogy mik a Magyar Szocialista Párt céljai? "Ne legyenek kétségeink, hiába nominálisan kisebbségi a kormány, a parlamenti többséghez szükséges szavazatmennyiséget képviselők megvásárlásával, durvább helyzetben megzsarolásával úgyis megszerzi" - fogalmaz informátorunk. Tehát az, hogy lesz-e előrehozott választás vagy sem, egyedül azon múlik, hogy a szocialisták a kettő kézenfekvő lehetőség közül melyikre összpontosítják erejüket: arra, hogy kihúzzák 2010-ig, vagy arra, hogy 2009-ben minél jobban szerepeljenek egy előrehozott választáson?

Mielőtt rávágnánk, hogy jelen helyzetben a szocialistáknak esélyük sincs, ne feledkezzünk meg valamiről: az IMF által Magyarország rendelkezésére bocsátott óriási hitelkeret kellő bátorságot szolgáltathat Gyurcsány Ferencnek arra, hogy előre meneküljön. Láttunk már erre példát Európában, amikor Gerhard Schröder német kancellár 2005-ben bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen. A szociáldemokrata kancellár azzal indokolta saját maga megbuktatását, hogy előre hozott választásokon kíván támogatást kapni a koalíciója által elkezdett reformok folytatásához, ezért arra kérte a szociáldemokrata képviselőket, hogy szavazzanak igennel a bizalmatlansági indítványra. Az előrehozott választást megelőzően talán senki nem lett volna, aki akárcsak egy lyukas garast tett volna az SPD sikerére - a választásokra azonban a szociáldemokraták ledolgozták a konzervatív CDU/CSU pártszövetséggel szembeni tetemes hátrányukat, s az eredmény: vereséggel felérő jobboldali győzelem, szociáldemokrata-konzervatív nagykoalíció.

"Gyurcsány Ferencnek azért van betonbiztos támogatottsága az MSZP-n belül, mert 2006-ban már bizonyította: számára nincs eleve vesztes helyzet, bármilyen pozícióból képes lehet arra, hogy pártját sikerre vigye. Ezt az MSZP tagság többsége továbbra is így gondolja, s ami a fő: ő is így gondolja magáról. Lehetséges, hogy a pártelnök-kormányfő a Schröder-i utat fogja választani. Most egy-két PR-értékű megszorítást végre kell hajtania az IMF miatt, de ezek a megszorítások busásan megtérülnek majd. Tavasszal ugyanis a rendelkezésére álló hitelkeret segítségével felszabadított költségvetési források felhasználásával olyan osztogatást tud majd véghezvinni, amihez képest akár a 100 napos program, akár a 2006-os választások előtti osztogatás eltörpül majd. S akkor, megerősödve, társadalmi támogatottságát visszanyerve ő maga fogja kezdeményezni azt, hogy az EP-választásokkal egy időben előrehozott országgyűlési képviselőválasztást is tartsanak." Gyurcsány valószínűleg nem törekedne meg egy Fidesz-MSZP nagykoalícióra - már csak azért sem, mert egy Orbán Viktor vezette Fidesz aligha lépne koalícióra a szocialistákkal. "Gyurcsány a ma még reménytelennek tűnő helyzetből nyerni akar, épp úgy, mint 2006-ban. Ezért a célért számára semmi se drága, még az a hatalmas adósság sem, amibe ő taszítja az országot, s amit még unokáink is nyögni fognak" - zárta gondolatait informátorunk.

Egy biztos: bár a közvélemény-kutatások nagyon bíztatóak, a német példát is szem előtt tartva sose felejtsük: akár 2010-ben, akár előbb lesznek országgyűlési képviselőválasztások Magyarországon, nincs előre lefutott meccs.

A magunk véleménye szerint a közvélemény-kutatástól
függetlenül ma még a Fidesz-Szövetségnek Magyarországon többségi támogatottsága van. Az elkövetkező idők számunkra legfontosabb feladata a jelenlegi többség megerősítése, az eddig jól működő Szövetség kiteljesítése, a lehető legszélesebb jobboldali egység megteremtése.

kpe.hu webszerkesztőség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne lehessen gazembereké az éte
  2008-11-11 17:57:16, kedd
 
  Állásfoglalás a médiatörvény tervezetről

Ne lehessen gazembereké az éter!

A FIKSZ Egyesület állásfoglalása a médiatörvény tervezetről

Helyszín: METESZ székház, Budapest, Fő utca 68., III. em. 305
Időpont: 2008. november 12., szerda, 14 óra 30 perc

M E G H Í V Ó !

Ne lehessen gazembereké az éter!

A FIKSZ Egyesület állásfoglalása a médiatörvény tervezetről

Helyszín: METESZ székház, Budapest, Fő utca 68., III. em. 305
Időpont: 2008. november 12., szerda, 14 óra 30 perc
A FIKSZ Egyesület - amely 1990-es megalakulása óta folyamatosan részt vesz a különböző médiatörvény-tervezetek előkészítésében és bírálatában - megütközéssel és harsány röhögéssel olvasta el az országgyűlés honlapján megjelent, ún. szakanyagot, amelynek szakmai szerzői nem vállalják a nevüket.

A FIKSZ Egyesület szerint a ,,nímandság" nem véletlen. A tervezetben már első olvasásra is kb. 200 szakmai képtelenség található (ezekről - jól fizető megrendelés esetén - listát készítünk). A szakrizsa mögé rejtett hozzá nem értés azonban sunyi politikai és korrupciós szándékokat is mutat, továbbá folyamatos bűnelkövetésre vagy ,,disszidálásra" ösztönözné a médiavilág összes szereplőjét - ideértve a hallgatókat, nézőket, internetes felhasználókat is.

A tervezet értelmében anyagi és jogi szempontból is szinte lehetetlenné válik a közösségi rádiózás; a tervezet megfosztja az állampolgárokat a médiához való szabad hozzáférés jogától.

A FIKSZ Egyesület szerint a tervezet - ha törvény lesz belőle - szerencsére könnyen kijátszható. A törvény nem kívánt, és esetleges elfogadásának napján nyilvánosságra fogjuk hozni a ,,Kijátszási utasítást" is, valamint az Alkotmánybírósághoz fogunk fordulni.

A FIKSZ Egyesület szerint ez a rendőrállamot megszégyenítő, nem a digitális kor, hanem a középkor szellemét idéző gyűjtemény nemcsak alkalmatlan arra, hogy tárgyalások alapját képezze, hanem méltatlan is arra, hogy a médiavilág bármely szereplője komolyan foglalkozzon vele.
Mi is elsősorban mint szánalmas humorforrást mutatjuk be a dolgozatot, nem vagyunk irigyek, hadd kacagjon velünk együtt minden épelméjű ember. De közben nem feledjük, milyen sötétség uralja a tervezet egészét - s a sötétséget a szó minden elképzelhető értelmében használjuk.

Sajtótájékoztatónkon megmutatjuk továbbá, hogy a józan észen és a tisztességességen kívül milyen sok ponton sérti a tervezet az ENSZ emberi jogokról szóló nyilatkozatát, az EU Alapjogi Chartáját és az egyesülési jogról szóló törvényt. Olyan csapdákra hívjuk föl a figyelmet, amelyeket a médiajoggal nem foglalkozók, a törvényhozásnak tehát kiszolgáltatottak nagyon nehezen vennének észre.

A ceremóniát Cs. Kádár Péter vezeti, és - ahogy mondani szokták - mindenkit szeretettel várunk.

A FIKSZ Egyesület nem területi alapon szerveződő, országos társadalmi szervezet. Fő tevékenysége az ifjúsági és állampolgári értékek, érdekek védelme és megjelenítése a tömegkommunikációban. Az egyesület 1991-ben hozta létre a FIKSZ Rádiót - www.fikszradio.hu -, amely 1992. március 8-án sugározta első adását a ,,Nálunk nem dönt az állam" című műsorral - akkor még kalózrádióként. A FIKSZ Rádió sokáig a Civil Rádióval közös frekvencián sugárzott, ezt az együttműködést azonban a Civil Rádió egyoldalúan felmondta. A FIKSZ Rádió jelenleg az interneten továbbítja négy, napi 24 órás programját, és több kisközösségi rádió műsorát is.

A FIKSZ Egyesület a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének alapító, rendes tagja. A szervezet tevékenységében azonban mindaddig nem vesz részt, ameddig annak olyan tagrádiója is van (Fúzió Rádió), amelynek vezetője a FIKSZ egyesület egyik tagjával szemben - a szervezet jóváhagyásával - köztörvényes, illetve magánvádas bűncselekményeket követett el.

A FIKSZ Egyesület 2003-ban határozta el a ,,Ne lehessen gazembereké az éter" akciósorozatot. Ennek célja az, hogy a tömegkommunikáció intézményeinek vezetői büntetlen előéletűek legyenek, és hogy olyan jogszabályi környezet jöjjön létre, amely gátolja az elektronikus tömegkommunikáció bűnözésre történő használatát. Ennek az akciósorozatnak a keretén belül - egyebek között - tiltakozó sétát tartott az egyesület az ORTT székháza felé vezető úton, vagy - győzelemmel végződő módon - eljárást és sajtókampányt kezdeményezett a TV2-vel szemben, mert a TV2 teletextjének sms-csetjén hónapokon keresztül pedofil és gyermekprostitúciós hirdetések jelentek meg.

A FIKSZ Egyesületet a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja. Az így kapott támogatások törvényes felhasználásával az egyesület mindig el tudott számolni. Az egyesület tagjai a tevékenységükért semmilyen díjazásban nem részesülnek. Az egyesület jelenlegi elnöke, Kalmár Gabriella két alkalommal is tagja volt az MTV kuratóriumának.

Felvilágosítás: 06-30-449-8089
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hiszek az 5%-os rendszerv
  2008-11-11 17:52:45, kedd
 
  Vona Gábor: Nem hiszek az 5%-os rendszerváltozásban (Rend, Jólét, Ébredés - 16. rész)
2008-11-11 00:28 barikád.hu


Mindent beleadunk, aztán fokozzuk a tempót!Mindent beleadunk, aztán fokozzuk a tempót!Rend, Jólét, Ébredés. Ezzel a hármas jelszóval indítok heti rendszerességgel cikksorozatot, de nem a magam szórakoztatására, hanem hogy vitára ingereljek, hogy problémákra világítsak rá, hogy megoldásokat keressek, és hogy kiutat találjak. Hiszem, hogy Magyarországra szebb jövő várhat. Hiszem, hogy többre vagyunk képesek, és többet érdemelünk a jelenleginél. Hiszem, hogy semmi másra nincs szükség, mint hitre, erőre és akaratra. Jóistenbe és nemzetbe vetett hitre, a magunk erejére és tenni akarásra. Most útjára bocsátandó írásaimmal bizonyítani kívánom, hogy a magyarság számára nem vágyálom a rend, a jólét és az ébredés. Sőt, csupán a kezünket kell kinyújtanunk érte. Első lépésként egymás felé.

16. rész: Nem hiszek az 5%-os rendszerváltozásban

A nemzeti oldalon az elmúlt 20 év komoly pusztítást végzett a pártok megítélését illetően. Nem véletlenül, hiszen amit a politikai pártok tettek, vagy éppen nem tettek, az vérlázító. Foglalkoztam már ezzel a kérdéssel ennek a sorozatnak a 2. részében, ahol leírtam, hogy a Jobbikot másnak, többnek tartom a jelenlegi felhozatalnál. Mi nem a Soros Alapítvány köpönyegéből ugrottunk elő, bennünket nem találtak ki nemzetközi háttérhatalmak, nem alapítottak meg az MSZMP-ből kimenekült opportunisták, nem kellett vargabetűket írnunk, mire rájöttünk, hogy kik vagyunk és soha nem árultuk el a saját nemzetünket. Alulról szerveződő, mozgalmi jellegét megőrző, fiatalos nemzeti párt vagyunk.

A pártokból való kiábrándulás terhét így nem akarjuk és nem is szükséges cipelnünk. Mások bűnéért nem kívánunk vezekelni. De nem tehetjük meg azt sem, hogy nem látjuk, hogy nem vesszük észre a magyar emberek körében megjelenő reménytelenséget. Ugyanis még azok is, akik elismerik, hogy a Jobbik - a magyar közéletet halálos méregként letaglózó hiteltelenség közepette is - hiteles párt, még azok is tamáskodnak. ,,Jó, jó, bejut a Jobbik az Országgyűlésbe, de hát, mit tud ott kezdeni az 5%-ával? Ha nem kerül kormányra, semmit sem tud elérni, ellenben ha koalícióra lép a Fidesszel, akkor meg fel kell adnia a programját." Hangzik el számtalanszor a vélekedés, amely válaszért kiált.

A logikailag egyébként helytálló vélekedést miért tartom mégis csalódottságból fakadó tévedésnek? Azért, mert az. Ugyanis, aki a fenti álláspontot képviseli, általában nem képes egyéb alternatívát mutatni. Nem tud más kiutat, így jobb híján a fantazmagóriák világába menekül és teljesen irracionális forgatókönyveket fabrikál magának. Könnyebb ugyanis egy álomvilágban szenderegni, mint harcolni, áldozatokat hozni és fel nem adni a valóságban. Könnyebb struccként élni, mint magyar emberként.

De nem szeretném pusztán érzelmi oldalról megválaszolni a fenti aggodalmaskodást. Nézzünk tehát szembe a kérdéssel: mit is kezd a Jobbik azzal a bizonyos 5%-kal?

Először is a Jobbik nem a Parlamentbe készül, hanem az Országgyűlésbe. Nekünk a Kossuth téren nem egy szép épület, egy fontos munkahely áll, hanem a nemzet temploma. Oda pedig csak tiszta cipővel és tiszta lelkülettel szabad belépni. És ahogy azt már számtalanszor elmondtam, mi nem a mutyizás újabb alanyaként érkezünk majd, hanem kardot viszünk oda. Kardot, amellyel ki akarunk verni mindenkit onnan, aki rablótanyát csinált ebből a szent helyből. Koszos asztalra ugyanis nincs értelme megteríteni. Előbb le kell sikálni az odaszáradt és büdös mocskot, ha kell, a legerősebb kefével és mosószerrel, hogy utána jöhessen az ünnepi tálalás.

Másodszor. Amennyiben 2010-ben, vagy egy esetleges előre hozott választáson a Jobbik 5%-ot ér el és bejut az Országgyűlésbe, én csalódott leszek. Csalódott, mert a Jobbikban több van, mint 5%. A jelenlegi tendenciák folytatódása mellett én 10%-os eredményt tartok reálisnak. Ezzel pedig már komoly beleszólásra nyílik lehetőség. A párt gondolatainak, programjának nagyobb nyilvánossága, nagyobb anyagi és szellemi bázisa lesz, és még hatékonyabban folytatódhat az építkezés. Az építkezés, amely az Országgyűlésen kívül már most is zajlik. A Jobbik ugyanis nem vár ölbe tett kézzel a mandátumokra. A Gárda, a népfőiskolai előadások, a megnyíló könyvtárak, a fesztiválok, a piacok és a többi kezdeményezés mind-mind kitapossa azt az utat, amelyen a jövőben - az országgyűlési siker után is - járni fogunk. Ez a nemzeti intézményesedés útja. A gyengülő neoliberális állam romjain egy új nemzetállam alapköveinek lefektetése. Mindenki számára nyilvánvaló kell, hogy legyen, sokkal hatékonyabban segítheti az építkezést egy 10%-os parlamenti párt, mint egy partvonalon kívülről kiabáló.

Harmadszor. Mi valódi rendszerváltozást akarunk. Ez sem 5, sem 10%-kal nem megy. Ahhoz kormányra kell kerülni. 2010-ben ez csupán a Fidesszel való koalíció révén lenne elérhető, de ezt a Jobbik nem vállalhatja. A Fideszt örömmel segítjük a Gyurcsány-kormány leváltásában, de egy pillanatig sem fogunk asszisztálni atlantista irányvonalához. Amennyiben a nemzetstratégiai kérdésekben a Fidesz továbbra is megmarad a szavak szintjén, és kerüli a tetteket, úgy tőlünk semmi jóra ne számítson.

Most, hogy összeomlás előtt áll a neoliberális világrendszer, végre mindenki számára világossá vált, hogy amit mi évek óta mondunk, az nem összeesküvés-elmélet, és a pénzügyi lufi egyszer tényleg ki fog pukkanni. Egy új világ épül a szemünk előtt. Hogy milyen? Azt még nem tudjuk, de bizonyos, hogy a nemzeti önvédelem szerepe felértékelődik. Mi is egyre nagyobb lépéskényszerbe fogunk kerülni. Október 23-án már láthatóvá vált, hogy az utca egyre inkább a miénk. A Jobbik rendezvényén közel annyian voltak, mint a Fideszén. Ez a tendencia pedig folytatódni fog. Persze még nagyon sok munka vár ránk. Kénytelenek leszünk előbb mindent beleadni, aztán pedig fokozni a tempót. Ma csak az utca a miénk, holnaptól már az Országgyűlés.

És itt érkeztem el a valódi válaszadáshoz. Igen, én sem hiszek az 5%-os rendszerváltozásban. De ki beszélt valaha is arról, hogy a Jobbik csupán 5 vagy 10%-ot akar? Lehet, hogy 2010-ben ez a realitás, de a mi célunk, mint minden pártnak, a kormányzati hatalom. A Jobbik bejutva az Országgyűlésbe megmutathatja magát az egész országnak, és innen már nem lehet megállás a győzelemig. 2010-ben bejutunk, és el fogjuk érni, hogy legkésőbb 2012-ben előre hozott választások legyenek. Ott a Jobbik - vagy nevezzük inkább a nemzeti oldalnak - győzni akar és győzni is fog.

Mindenkinek, aki magyar, fontos küldetése van a fenti küzdelemben. De erről majd a jövő héten.

(A szerző a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilvánosságra kell hozni a re
  2008-11-11 17:46:24, kedd
 
  Nyilvánosságra kell hozni a rendőrség belső utasításait
2008-11-11. 17:24


Közérdekű adatok a rendőrség belső utasításai - mondta ki jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kontra Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) perben kedden. A szervezet két éve, a 2006. őszi fővárosi rendőri zavargások kapcsán kérdezett rá egyes intézkedések jogszerűségére.

Akkor az ORFK belső utasításokra hivatkozott. Ezeket a civil szervezet kérte kiadni azért, mert álláspontja szerint az állampolgároknak alkotmányos joguk van megismerni azokat a rendelkezéseket, melyek alapján jogaikat korlátozhatják a hatóságok.

A rendőrség nyilvános utasításainak 90 százalékát, több száz belső rendelkezést korábban már átadott a TASZ-nak, 27-et azonban arra való hivatkozással, hogy bűnüldözési, bűnmegelőzési érdeket sértene a nyilvánosságra hozásuk, nem adott ki. Emiatt indította meg 2007 elején a polgári pert a jogvédő szervezet.

Az eljárás korábbi szakaszában még néhány további belső utasítás nyilvánosságáról döntött nem jogerősen a Fővárosi Bíróság, és ezeket az ORFK már kiadta a civil szervezetnek.

A kedden kihirdetett másodfokú, jogerős ítélet szóbeli indoklása szerint pedig 15 belső utasítás esetében a rendőrség okkal, megalapozottan és törvényesen tagadta meg a nyilvánosságra hozást, ezért ezeket továbbra sem kell kiadnia.

Ezek között van például a terrorelhárítással, a csapaterő alkalmazásával, a rendkívüli halálesettel vagy a tanúvédelemmel kapcsolatos belső utasítás.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mintha nem tudná a fidesz: Ki
  2008-11-11 17:42:13, kedd
 
  Mintha nem tudná a fidesz: Ki és miért döntött






Ki és miért döntött az ötmilliárd lehívásáról?

Az IMF-hitelszerződés feltételeinek 24 órán belüli nyilvánosságra hozatalát követeli a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt tudni akarja, mekkora a kamat, milyen határidővel kell visszafizetni a hitelt, és milyen további megszorításokat írt elő a Nemzetközi Valutaalap.

A fidesz még egy vekkert is ad -:))

Mintha rémlene nekem valami előző "ultimátumokról" is.... Vajon mire való ez az újabb lejáratása a műellenzéknek? És amikor az "ultimátum" lejár, akkor mi lesz? Na mi lesz - nagy büdös semmi, de jót röhöghet megint mindenki a teljesen megbolondult és fejét vesztett Fideszeseken.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.