Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Orbán kisebbségben maradt a Fi
  2008-11-17 22:56:28, hétfő
 
  Hírszerző, Index 2008. november 17. 17:27 Gondola

Orbán kisebbségben maradt a Fidesz elnökségében?
http://www.gondola.hu/cikkek/62220

Orbán Viktor népszavazással vette volna elejét a Főgáz eladásának - erősítették meg a Hírszerző forrásai az Index információját. A kezdeményezés Tarlós István ellenállásán bukott meg. Tarlós István szerint ugyanakkor Orbán Viktor nem kardoskodott a népszavazás mellett.


Orbán Viktor rendkívül rossz néven vette, hogy Tarlós István a Fidesz legutóbbi elnökségi ülésén nem támogatta, hogy a párt népszavazást kezdeményezzen a Főgáz eladásának megakadályozásáért - értesült a Hírszerző. A lap informátorai megerősítették az Index értesülését, amely szerint Orbán alulmaradt az elnökségben a népszavazást támogató véleményével, ám úgy tudjuk: a pártelnök kiakadását nem ez okozta.

No de mit akart Tarlós?

Az Index azt írta, hogy Orbán visszakozásának az volt az oka, hogy a pártelnök nem kívánt egy ennyire pénz- és energiaigényes vállalkozásba bonyolódni a korábban éppen általa a budapesti jobboldal erős emberévé tett Tarlós István támogatása nélkül. Ám lapunk információi szerint a pártelnök azt vette rossz néven, hogy Tarlós a legutóbbi elnökségi ülésen egy olyan kezdeményezést minősített kalandorakciónak, amelyet néhány héttel korábban ő maga vetett föl elsőként a Fidesz vezérkarának.

Tarlós István korábban ugyanis nyilvánosan is ellenezte a nyereségesen működő Főgáznak a fővárosi közgyűlés által a múlt héten jóváhagyott eladását, a főváros "családi ezüstjének" elherdálásaként értékelve azt, s információink szerint elsőként vetette föl, hogy a Fidesznek népszavazással kellene megakadályoznia az üzlet tető alá hozását.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője viszont a múlt hétre meggondolta magát, s ennek köszönhető, hogy a Fidesz elnöksége nem támogatta a népszavazás ötletét. Tarlós az Indexnek azzal indokolta mostani álláspontját, hogy "a jelenlegi helyzetben" nem látja célszerűnek a fővárosban "tovább növelni a feszültséget"; a politikai ellenfelek ugyanis a Fideszt okolhatnák a Főgáz eladásából származó bevételek s az azokból finanszírozott fejlesztések elmaradásáért.

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés múlt heti ülésén kifogásolta, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy a főváros mire költené az eladásból származó pénzt, továbbá azt, hogy a városvezetés nem egyeztetett az ügyben az ellenzékkel. A frakcióvezető szerint a padlás lesöprése zajlik, és félő, hogy 2013-ra finanszírozhatatlanná válik a főváros.

A Fidesz frakcióvezetője egyébként az MTI-nek cáfolta mindezeket, mint mondta, Orbán Viktor nem kardoskodott amellett a Fidesz múlt keddi elnökségi ülésén, hogy a párt kezdeményezzen népszavazást a Főgáz eladásáról. A politikus elmondta: ő valóban azt tanácsolta Orbán Viktornak és az elnökségnek, hogy ebben a szituációban a Fidesz ne fokozza a feszültséget a népszavazással, mert könnyen fejlesztésellenesnek állíthatják be, teljesen alaptalanul. Szerinte egyébként mások már kezdeményeztek népszavazást az ügyben, de kérdéses, hogyan akarnak elvinni 700 ezer ember szavazni az európai parlamenti választások előtt két hónappal, amikor a főpolgármester-választásra mozdult meg 700 ezer ember.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Orbán Viktor akceptálta észrevételeit, és nem ő volt az, aki küzdött a népszavazásért, hanem az elnökség egy másik tagja. Tarlós István azt nem akarta elárulni, hogy kiről van szó, de azt hangsúlyozta, hogy nem Orbán Viktor kardoskodott a népszavazás mellett. Mint mondta, az elnökség végül elvetette a népszavazás ötletét, amit a végén már csak egyetlen ember támogatott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bocs, de ez nem a mi hullánk
  2008-11-17 21:56:58, hétfő
 
  Bocs, de ez nem a mi hullánk
2008.11.17.

Ez most nagyon morbid lesz. Halottam már szomszédos települések megromlott viszonyáról, kélgyót-békát kiabálást, de hogy a halottakon álljanak bosszút, az azért cifra egy kicsit. Boba és Nemeskocs között mára annyira elmérgesedett a viszony, hogy a közös ravatalozón balhéztak össze.

A két falu szinte összeér. Nemrégiben még közös körjegyzőséghez tartoztak. Mára már nem. Az ottaniak bizonyára tudják, mi a problémájuk egymással. Kívülről eléggé érthetetlen és zagyva az egész. Magánügy, legyinthetnénk, ha most nem halottakról lenne szó. Kérdés, hogy nekik mennyire magánügy. Nemeskocs önkormányzata januári határidővel kitiltotta a bobai elhunytakat az eddig közösen használt ravatalozóból.

Két falu, két külön temető, egy ravatolozó. Olyannyira, hogy 92-ben közös pénzből újították fel és vásároltak bele...khm...hűtőt. Bár Bobán is van hasonló létesítmény, az hűtőhiányban szenved, ami ugye kifejezetten hátrány, főleg a nyári hónapokban. Arról suttognak az emberek, hogy mindez a bobai polgármester, Szabó Ferenc és a nemeskocsi vezetőség viszonyának megromlására vezethető vissza. A nemeskocsi monster, László Ervin nem kíván nyilatkozni, "nem akarja újságban híresíteni magát". (Éppen újságban híresíti magát.)

Aki vájkálni akar a dologban, olvassa el ezt itt, igen régi és keserves a történet. A bobaiak -ha addig nem szereltetnek hűtőt a ravatalozójukba- vihetik kedves halottjaikat máshová. Mégis mit mondhattak a derék nemeskocsi önkormisok, miközben ezt egymás közt eldöntötték? Olyasmit, hogy:

"Na végre! Ide aztán bobai halott be nem teszi még egyszer a lábát!" ?

Aztán a Végítéletkor majd rá ne pacsázzanak. Ember esze megáll.


http://holdrablo.blog.hu/2008/11/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécsi Vízmű: ezt már nem aka
  2008-11-17 21:48:52, hétfő
 
  http://ctrlma.hu/?q=content/p%C3%A9csi-v%C3%ADzm%C5%B1-ezt-m%C3%A1r-nem-akarja-fi desz


Pécsi Vízmű: ezt már nem akarja a Fidesz
A Fidesz tematizációs kampányba kezdett, bár az kissé sántít


Mint ismeretes nemrégiben derült ki, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat értékesítené a Pécsi Vízműben még meglévő tulajdonrészének egy részét. Az ellenzék azonnal tiltakozni kezdett az ügyben és most tematizációs kampányba is kezdett, bár korábban pont Páva Zsolt fideszes polgármester idejében kezdődött meg a privatizáció.

Érdekes tendenciák figyelhetők meg hazánk egyik legnagyobb és egyben leginkább csődközelbe került városába. Pécs 40 milliárdos éves költségvetése mellé, már több mint 20 milliárd forint adósságot halmozott fel, ennek ellenére az önkormányzatban min ellenzéki, mind pedig városvezetői oldalon teljes csönd uralkodik arról, hogy vajon milyen módon lehet majd visszafizetni a hatalmas adósságokat.
A szocik a túlélésre játszanak, az ellenzék segít?

A város brutálisan szétesett finanszírozási helyzetét a szocialisták a régen is jól bevált módszerekkel szándékoznak megoldani: Privatizálnak. Az első nagy botrányt kavaró ügylet az 5 milliárd forint értékű ingatlancsomag privatizációja volt, melyben a város utolsó nagy jelentősséggel és értékkel bíró ingatlanjait verték dobra egy spanyol befektetőnek, melynek akkor még az anyagi háttere sem látszott biztosnak.

A jelenlegi helyzetben - amit leginkább a nemzetközi hitelválság befolyásol - még inkább távolinak látszanak a számításaink szerint 80-100 milliárdra rúgó ingatlanfejlesztési tervek. Mindemellett érdemes megjegyezni, hogy az előzetes egyeztetésekkel ellentétben a spanyol befektető több pici projektcégben vásárolta meg a város különböző pontjain található és egyben igen eltérő értékű ingatlanokat. A város eredeti célja az volt, hogy a kevésbé értékes ingatlanokat - mint például a 25 emeletes szellemházat - is rásózza valakire, éppen ezért hirdette meg 5 milliárdos csomag formájában a tendert egyébként meglehetősen alsó áron, mivel egyes becslések szerint a csomag normális értéke a 10 milliárdot is megközelítheti. Ahogy említettük, a spanyol befektető kis projektcégekkel vásárolta meg az egyes ingatlanokat, így gyakorlatilag a város körül lebeg annak a réme, hogy mondjuk a 25 emeletes magasházat megvásárló egység véletlenül csődbe megy, ahogy az történt már a korábbi eladási kísérletek idején is.

Az ellenzék gond nélkül támogatta ezt a privatizációs csomagot, amit akkor úgy indokoltak, hogy a város fizetésképtelenné vált volna ha ez az üzlet nem köttetik meg, viszont az általunk utólagosan elvégzett elemzések ezt az állítást nem feltétlenül támasztják alá. Félő, hogy a város még ingatlanban meglévő utolsó tartalékai komoly üzleti érdekek áldozatai lettek.
És a tömegközlekedés...

Hasonló boltolás zajlott le a Pécsi Közlekedési Zrt. vonatkozásában nemrégiben. Itt egy vállalkozás először a cég 39 százalékához jut hozzá 1 milliárd forintos tőkeemelés révén, és a továbbiakban még valamivel több mint 500 millió forint átutalásával 49 százalékra duzzasztja tulajdonhányadát.

Az ígéretek szerint rövid időn belül kínai buszokra cserélik a Pécsett közlekedő járművek jelentős részét, és még a szolgáltatás minőségét is megőrzik. Nos már itt sántít a dolog, ugyanis információink szerint a szolgáltatás minőségét illetően, - ami már így is gyalázatos a folyamatos nyomor miatt - nincsenek igazán garanciák beépítve a vonatkozó szerződésben, márpedig ebbe a kategóriába a járatsűrűség is beletartozik. Az kétségtelen, hogy némi szerkezeti racionalizálással lehet pénzt spórolni, de hogy nyereséges nem lesz a vállalat az egyenlőre biztosnak tűnik.

Mint ismeretes a városnak évente 100 milliókat kell normatíva, vagy támogatás gyanánt a közlekedési vállalatba beletömnie, aminek részben oka, hogy korábban még a Toller-érában megkötötték a rendkívül kedvezőtlen és korrupciógyanús Mercedes-szerződést, így a városnak évente meghatározott mennyiségű buszt kell vennie a cégtől.

Az mostani privatizáció megítélésén azonban ezek a fenti érvek nem sokat javítanak, ugyanis hosszabb távon egyszerűen láthatatlan annak haszna. Információink szerint például az ellenzék azért támogatta ezt az üzletet, mert a városnak így majd egy fillért nem kell támogatásként adni a vállalatba. Nos ez az állítás finoman szólva is ingoványos, mivel Európában nincs még egy város, ahol a tömegközlekedést ne kellene támogatni állami, vagy éppen önkormányzati-állami szintekről. EZ a műfaj ugyanis képtelen nyereségesen működni, az már jó eredménynek számít, ha működésének 50 százalékát ki tudja gazdálkodni.
És akkor a vízmű sztori

A Fidesz telefonos kampányba kezdett, melyben azt a kérdést teszik fel, a vízmű privatizációjával kapcsolatban tesznek fel kérdést. Az ilyen kampányoknak egyébként erős tematizációs hatásuk van, és gyakorlatilag elültetik az emberekben, hogy ilyen kérdésről szó van, tehát alkalmas a vélemények befolyásolására azok megalapozására.

Ha a körülményeket nézzük, akkor a Fidesznek valószínűleg igaza van, tehát Pécs városának elemi érdeke, hogy megtartsa maradék részesedését a Pécsi Vízműben. Egyébként még a Toller-érában volt is szándék a 95-ben Páva Zsolt fideszes polgármester idejében privatizált tulajdonrész visszaszerzésére ám az ötlet végül valahogy elsikkadt.

A mostani privatizációs szándék háttere egyenlőre még nem tiszta, mindenesetre a civil szerveződés már megindult az ügyben. A Fidesz álláspontja viszont annak ellenér hogy jogos a tiltakozás, meglehetősen ingatag talajra épült.

Ahogy fent is említettük, a korábbiakban megszavazták a stratégiai szempontból kiemelt jelentősségű ingatlancsomag értékesítését, továbbá a nem kevésbé fontos PK Zrt. privatizációját, így a sorba az illeszkedne, hogy ezt a tendert is támogassák. Persze ettől a Mindenható mentse meg a pécsi polgárokat de a logikai sorrend mégis ezt feltételezné.
CTRL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyugodhatunk: a digitális t
  2008-11-17 21:38:19, hétfő
 
  Megnyugodhatunk: a digitális tábla projekt sínen van!

2008.11.17. 09:01 zero
Figyelem! A következő posztbejegyzés erős, ironikus éha szarkasztikus szavakat használ. Ha ön ez irányban immunins, kérem kérje ki a szomszédja tanácsát, véleményét!

Minden este enyhe (néha erősebb) gyomorgörccsel ültem le a Híradó elé, vagy félve kattintottam rá a hírportálokra, mióta a Gazdasági Válság a tehetséges miniszterelnökünk ígérete ellenére mégiscsak átcsapott a zord Kárpátokon, és egyre gyorsabban indult meg lefelé a hegyoldalakról kis hazánk irányába...

Lehet, hogy most fogom megtudni a rossz hírt? Nem, nem arra gondolok, hogy bedőlt-e a svájci frank ... Van itt valami sokkal fontosabb, ami miatt már legalább 7 ujjamról lerágtam a körmömet, az a már elfeledett, de mint kiderült, a felszín alatt csordogáló "digitális tábla projekt". Minden józan, egy gyűszűnyi kis ésszel és empátiával rendelkező honfitársam valószínűleg már azt gondolta, hogy a 300 milliárdos megszorítás elvitte a kanálisba a projektet, de most közlöm: rég tévedtünk ekkorát! Mégis mit képzeltünk? Holmi "válság" miatt kerüljön veszélybe a jövőnk? A gyermekeink jövője?! A gyermekeink tudása?!

Évről-évre mindenféle felmérésen hozzák az első helyet, ezt itt kérem 1 millió, szövegértésben, olvasásban és matematikában aranyérmes gyerek országa! Hozzánk járnak a külföldi országok oktatási kutatócsoportjai, hogy tanulmányozzák, hogyan is vagyunk képesek ezt a világbajnoki szintet hozni: digitális táblák nélkül?

Szerencsére olyan remek szakemberek irányítják az országot, mint Hiller Haver vagy Gyurcsány Feri bácsi, akik megérezték, így nem sokáig maradhatunk az élvonalban. Muszáj lesz beruházni az interaktív táblákba! Így született meg a csak a Gróf Klebelsberg Kunó oktatási reformjához mérhető, az országunk jövőjét biztosító projekt ... egy kis hatásszünet ... levegővétel ... wait for it ... minden tanterembe digitális táblát!
El sem tudjuk mi képzelni, átlagpolgárok, milyen nehéz döntést kellet meghozni Hiller Havernak?


Valami ilyesmi játszódhatott le benne:
"Digitális tábla, vagy a tanárok 13. havi fizetése? 13. havi fizetés vagy digitális tábla??? Forgott-hánykolódott éjszakánként a súlyos dilemmától gyötört Hiller Haver ... Most mi legyen? Már 2 éve folyik a projekt... Miért nem jövőre jött ez a kurva válság? Már le vannak zsírozva a táblák a haverom sógorával. Szerencsére csak 2 cég közül kell választani, a HP és az IBM között. Már a raktárakban állnak a táblák, most már nincs visszaút. De a tanárok pénze! Amikor így is olyan kevés pénzért dolgoznak. Meg az óraszámot is most emeltük meg. Számítanak arra kis (megadóztatott) 13. havira. Most mit kezdjek ezzel a 24 milliárd forinttal? HP/IBM vagy tanárok? Adhatnék a 159 506 tanárnak nettó 150 000 forintot. De a táblák! Mindegy, nincs mese, döntenem kell! Ferihez nem fordulhatok segítségért, ő most nagyon kimerült abban, hogy feltartóztassa a Válságot Hegyeshalomnál. Jó legyen, döntöttem: jöjjenek a táblák, még most karácsonyra!"

Index:
"Karácsonyra megérkeznek az iskolákba az első digitális táblák - írta a szombati Magyar Nemzet. "A több mint 24 milliárd forintos beruházást - szemben az iskolákkal és a tanárokkal - nem érinti a válság". A digitális táblát laptoppal kell összekapcsolni, hogy a készülék a táblára vetítse a tananyagot. A beszállító céget december elején választják ki a két jelentkező, a HP Magyarország és az IBM közül, s a milliárdos tender győztese még ebben a hónapban megkezdi az eszközök kiszállítását. "

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke:
"Házunk ugyan nincs, de plazmatévét kapunk. Elképesztő, hogy miközben a kormány a válságra hivatkozva a korábbi megállapodáshoz képest 18 százalékkal csökkenti a közalkalmazottak keresetét, valamit újabb iskolabezárásokat, osztályösszevonásokat, elbocsátásokat generálva reálértékben a források tíz százalékát vonja ki a közoktatásból, megteheti, hogy több tízmilliárd forintot adjon ki digitális táblákra."

Azt hiszem mindenkinek megvan a véleménye... Jó dolog a digitális tábla? Jó dolog. Hasznos? Hasznos? (Íme egy tanár véleménye.) Kell minden tanteremben? Dehogy kell! Ha a gyerek a digitális táblát bámulja, attól megtanulna jobban olvasni meg számolni? Dehogy tanul ...

A szüleinket még krétával oktatták, mégis elvégezték a főiskolát vagy az egyetemet, és sikeres emberek lettek. Minket is krétával oktattak, néha írásvetítővel, mi is elvégeztük a főiskolást vagy az egyetemet, és sikeres emberek lettünk. Olyan jól áll az ország, olyan jól áll a hazai oktatás, az infrastruktúra, a tanárképzés, hogy most azonnal karácsonyra ott kell lenniük a digitális tábláknak, 24 milliárdért?

Balázs1983 ezt írta:
"Amerikában tanulok, a helyiek köszönik szépen, megvannak digitális tábla nélkül. Viszont van pénz fűtésre, légkondira, wc-papírra stb. Aki hülye itt (és hát valljuk be, vannak páran), az nem azért hülye, mert nem digitális táblán oktatták, hanem mert vagy lusta disznó tanulni vagy egész egyszerűen agyilag alkalmatlan egy bizonyos szint elérésére. Aki meg értelmes (van ilyen is bőven az amcsik között, én is rácsodálkoztam, hogy mennyi), az meg digitális tábla nélkül is az."

Vajon az önkormányzatok, hogy fogják kifizetni az idén már ötször emelt gáz árát? Vajon hogyan fognak oktatni a 14 fokos tanteremben a digitális táblán? Kesztyűben?

Természetes gyönyörűen meg is van indokolva az egész projekt. Olyan szép mondatok, majdnem elbőgtem magam:
" ...tudás megszerzésének folyamatát ki kell egészíteni az adatok, információk tudássá szervezésének képességével és a kritikai hozzáállással, méghozzá önállóan, illetve egyenrangú tagokból álló csoportokban. A tudás alkalmazásánál pedig ki kell fejleszteni az egyedi megközelítési módszerek kialakításának és alkalmazásának képességét a sablonszerű módszerekkel szemben. (...) Az élethosszig tartó tanulás képességeinek megteremtése ugyanakkor új szellemi és fizikai infrastruktúra megteremtését kívánja meg, amely képes kiszolgálni a megváltozó igényeket. A fentebb leírt információ-tudás megközelítési paradigma váltás kihat a tananyagok szerkezetére, az alkalmazandó pedagógiai módszerekre, valamint áttételesen a szükséges fizikai infrastruktúrára is.

Ma már, éppen a technika fejlődésének köszönhetően, a tudás átadás, illetve az előzőekben leírt egyéni tanulási folyamat könnyebb elsajátítását lehetővé tévő eszközök, berendezések is megjelenhetnek a tantermekben. Mindezek közül kiemelkedik az interaktív tábla, amely átmenetet jelent a frontális és egyéb oktatási módok között; lehetővé teszi az informatika előnyeinek széleskörű alkalmazását (gyors tartalom elérés, multimédia, stb.) annak hátrányai nélkül.

A nemzetközi folyamatoknak megfelelően a munkaerőpiaci igényekre, illetve az oktatással szembeni igények változására figyelemmel az Oktatási Minisztérium megkezdte az oktatási módszertan fejlődéséhez szükséges infrastruktúrafejlesztéseke. Az Oktatási Minisztérium által előkészített Nemzeti Fejlesztési Terv II. alapján 2010-ig a 62 ezer tanteremből 40 ezerben interaktív tábla kerül felszerelésre."

Íme, egy interkatív tábla a Educatio 2008 kiállításon:




És használat közben egy érdi általános iskola 4.-es osztályában. 03:00-nál keződik a rész:


http://vastagbor.blog.hu/2008/11/17/megnyugodhatunk_a_digitalis_tabla_projekt_sin en_van

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhasalt a bankmentő csomag
  2008-11-17 21:33:39, hétfő
 
  Elhasalt a bankmentő csomag
2008. november 17. 20:34:26

Komoly vereséget szenvedett a kisebbségi szocialista kormány az Országgyűlés költségvetési bizottságában. Az MSZP-s képviselők igen voksai kevésnek bizonyultak: a testület tagjai 15-14 arányban általános vitára alkalmatlannak tartották a kabinet bankmentő csomagját.

A kormány a Nemzetközi Valutaalap óriáshiteléből 600 milliárd forintot költene a pénzintézetekre: a pénz egyik fele garanciavállalásra, a másik pedig tőkeemelésre szolgálna. Utóbbival az állam gyakorlatilag bevásárolná magát a bankokba. Több ellenzéki képviselő éppen ezt kifogásolta, szerintük alkotmányossági aggályokat is felvethet, hogy a törvény túlzott jogokat adna az államnak a pénzintézetek irányításában. A jogszabályt egyébként a szakemberek szerint a kormány gyakorlatilag az OTP-re szabta. A legnagyobb magyar bank vezérigazgató-helyettese pénteken közölte, hogy nem kérnek a mentőcsomagból. Urbán László a pénzügyminisztérium által kidolgozott jogszabályt elfogadhatatlannak nevezte és az nem ajánlotta elfogadásra részvényeseiknek sem.

Forrás: hírtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fico ütőkártyája
  2008-11-17 21:31:42, hétfő
 
  Fico ütőkártyája

Pataky István
2008. november 17. 00:01


Magyar Nemzet
Eredménytelen volt a révkomáromi magyar-szlovák egyeztetés, de valljuk be őszintén, másra nem is számíthattunk. A tárgyalás szükségességét a kudarc ellenére sem vonhatja kétségbe senki, egyrészt azért, mert azt elsősorban a felvidéki magyarok érdekképviseletét ellátó Magyar Koalíció Pártja is szorgalmazta, másrészt a párbeszéd megszakítása semerre sem vezet.

Tény, hogy a királyhelmeci egyenruhás felvonulás és a dunaszerdahelyi brutális rendőrattakot követő szlovákellenes magyarországi megnyilvánulások pillanatok alatt eljátszották erkölcsi előnyünket a soviniszta Ján Slota-féle pártot keblére ölelő pozsonyi kabinettel szemben, így ezzel a teherrel kell megoldásokat keresni a továbbiakban. Kérdés azonban, hogy a valós megoldás felé vezet-e egy olyan nyilatkozat, amelynek első pontja hosszasan ostorozza a szélsőségeket, de konkrétumokról nem tesz említést. Robert Fico a tárgyalást követő sajtótájékoztatón mindvégig súlyosabb incidensekként tálalta a magyar szélsőjobboldali megmozdulásokat, mint Slotáék ámokfutását. A nyilatkozat elfogadása azért is meglepő, mert a média képviselői előtt Gyurcsány mindvégig hosszasan érvelt amellett, hogy óriási különbség van a kormányzati szinten megnyilvánuló szélsőségesség, sovinizmus és néhány zászlóégető, táblarongáló, vonulgató csoport között.

A dunaszerdahelyi brutális rendőrattak ügyének mellőzése a közös nyilatkozatból a találkozó létrejöttének lényegét kérdőjelezi meg. Ne feledjük, éppen a magyar szurkolók megverése vezetett az indulatok olyan mértékű felkorbácsolásához, hogy azok lecsitítása már elkerülhetetlenné tette a magas szintű politikai egyeztetést. Ráadásul ez az a dokumentum, amely a konfliktus iránt érdeklődő brüsszeli illetékesek asztalára kerülhet és tovább erősítheti a népszerű tévhitet, miszerint a két kelet-európai ország viszálykodásáért egyenlő felelősség terheli a feleket. Megkockáztatható a kérdés, volt-e értelme egyáltalán egy ilyen dokumentum megfogalmazásának? A révkomáromi találkozó legérdekesebb, s vélhetőleg leghasznosabb része ugyanis élesen ellentmondott az udvariaskodó, hamis hangú nyilatkozatnak. A tárgyalást követő nemzetközi sajtótájékoztatón a két fél nyílt kesztyűkkel vázolta nézeteit a kétoldalú konfliktusról.

Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy e hasábokon nem sok dicséret éri a jelenlegi miniszterelnököt, ezúttal azonban kijelenthető: Gyurcsány magyar kormányfőhöz méltó módon érvelt Magyarország és a felvidéki magyarok érdekei mellett. A határozott érvelés azonban egy adott ponton ellehetetlenült. Robert Fico emlékeztette az újságírókat, hogy a szlovák kormányt demokratikusan választották, a nép akaratát fejezi ki, a kabinet stabil, az ország gazdasági, pénzügyi helyzete rendkívül jó. A célzás telibe talált. Gyurcsány Ferenc kormánya már régen nem a népakarat megtestesítője, kisebbségi kabinetként az unió egyik leginstabilabb végrehajtó hatalma, Magyarország gazdaságáról, pénzügyeiről pedig az IMF-hitel után kizárólag elrettentő példaként beszélnek Európa-szerte. És eljutottunk a lényeghez, ami miatt ma nemzetközi szinten nem lehet hatékony magyar politikai érdekérvényesítésről beszélni. Gyurcsány kormányának teljesítménye, a miniszterelnök bel- és külföldi hiteltelensége kudarcra ítéli hazánkat. A budapesti hatalmi agónia azoknak kedvez, akik egy gyenge Magyarországban érdekeltek. Például Ficóéknak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt cigány lány verte, rúgta az
  2008-11-17 21:29:53, hétfő
 
  Öt cigány lány verte, rúgta az osztálytárs kislányt
2008. november 17. 18:32
HunHír.Hu

A 15 éves lány a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy támadói - öt cigánylány - minden ok nélkül ront rá. Háromszor verték már meg, legutóbb múlt héten. Kitépték a haját és megpofozták. Amint szülei meglátták a sérüléseit, azonnal orvoshoz vitték, majd a rendőrségen is feljelentést tettek. A támadók azonban ezt megtudták, és újra megverték.
szolgai_naptar

A fiatal azt mesélte, hogy nemcsak őt, hanem másokat is megvertek már támadói. A többi diák azonban nem mer szólni, mert fél a következményektől. Szeptemberben, ugyanabban az iskolában, ahol a kislányt megverték egy zsarolási ügy borzolta a kedélyeket. Három fiatalkorú cigány több héten keresztül terrorizálta középiskolai diáktársait. Pénzt, mobiltelefont követeltek a kisebb fiúktól, ha nem adtak nekik, csúnyán megverték őket. A három fiatal közül a két idősebbik került előzetesbe, korábban mindketten büntetve voltak hasonló bűncselekményért is. Az iskolában féltek a gyerekek, voltak olyanok is, akiket tanárok kísértek a buszmegállóba.

HunHír.Hu kommentár:
Ebből véres háború lesz, s Gyurcsányék ezt is akarják. Addig feszíttetik a húrt, amíg valamelyik szülőnek elszáll az agya, aztán szétveri ezeket a bűnöző, elállatiasodott mocsadékokat.S n azért üti szét a gyermeke támadójának a fejét, mert az cigány, hanem mert brutálisan bántalmazta szeretett gyermekét. Aztán akkor a szülőt meg lehet hurcolni, óbégathat a cionista média, s evvel foglalkozik majd a politika ahelyett, hogy a gazdasági problémákat orvosolná.

idirablo - 2008.11.17. 20:30
A kényszermunka-tábor nagyobb büntetés ezeknek, mint a "szétverés"...
Jozsó mint Jozsó - 2008.11.17. 19:34
Le kell vadászni ezeket. Hamarosan idehaza is feláll a "halálbrigád". Az USA-ban már eredményesen működnek olyan tagállamokban, ahol nincs halálbüntetés.
2T - 2008.11.17. 19:13
Elore szolok, senkit ne erjen varatlanul:

Ha megtudom (es marpedig megtudom, ha megtortenik), hogy akarmelyik gyerekemet akar fizikailag akar lelkileg bantalmazza egy ilyen elallatiasodott csurhe, akkor nem teszek feljelentest. Egyesevel megnyuvasztom a mocskokat, utanna lehet majd ajvekolni, meg razsisztazni azt garantalom!

Eleg volt ezekbol a civilizalatlan (es civilizalhatatlan) mocskokbol!

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=14438

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horn Gyula nyomdokain: elinná
  2008-11-17 21:22:08, hétfő
 
  Horn Gyula nyomdokain: elinná az IMF-hitelt egy MSZP-s
2008-11-17. 19:23

Amikor a mai ülésen Varga Mihály azt firtatta, hogy a kormány akkor mire is költi az IMF-hitelt, az egyik szoci bebődült: "Elisszuk!". Ez a Magyar Országgyűlés 2008-ban.

(Zsindex)

http://kuruc.info/r/1/30871/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap vicce: fideszesnek nézté
  2008-11-17 21:17:16, hétfő
 
  A nap vicce: fideszesnek nézték, pofán vágták az antimagyar Érsek-Obádovicsot
2008-11-17. 15:11

Mocskos fideszesnek nevezték, megverték és leköpködték az Érsek-Obádovics Nándor nevű magyargyűlölőt, aki a gárdistákat egyszerűen kiseperné az országból, szabadidejében pedig a Kuruc.info ellen gyűjt aláírást. A vicces az esetben egyrészt az, hogy a pofozkodó nagy valószínűséggel a magukfajtából került ki, s vagy ős-MSZP-s, vagy valamely agyonsztárolt kisebbség tagja lehet (tehát éppen Obádovicsék védett állatfajtái valamelyikének példánya), azok szoktak mocskosfideszesezés után ilyen módon akcióba lépni. Másrészt pedig az a jópofa benne, hogy éppen annak vélelmezése miatt kapott egyik kedvenc zsidónk, amihez végképp semmi köze: mert magyarkodó orbánviktorista, azaz fideszes lenne. (Amúgy tényleg úgy néz ki, mint egy vinnyogó Fidesz-aktivista.)

Mocskos fideszesnek nevezték, megverték és leköpködték a Humanista Párt kampányaktivistáját a IX. kerületben - írja megrendülten, értetlenül állva a tény előtt a Zsindex. A ferencvárosi időközi választásokon a Humanista Párt a párt elnökét, 2006-os fővárosi listavezetőjét, a 29 éves dr. Várady Tibort indítja.

Érsek-Obádovics Nándor Váradynak gyűjtött kopogtatócédulákat, amikor egy Tompa utcai társasház egyik lakója "inzultálta". A nagydarab férfi el akarta zavarni az aktivistát a házból: gyalázkodott, köpködött, és többször meg is ütötte a nyikhajt.

A kampányaktivisták kihívták a rendőrséget, de a támadó nem nyitott ajtót a kiérkező járőrnek, így jogi következménye nem lett az incidensnek. Nándorkának javasoljuk: minél több hasonló látogatásban vegyen részt, hadd ismerkedjen testközelből a "humanisták" védenceivel.

(Kuruc.info - Zsindex)

http://kuruc.info/r/6/30862/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag mindent tudott a rend
  2008-11-17 21:10:13, hétfő
 
 

Zuschlag mindent tudott a rendőrségi nyomozásról

Az elvtársak figyelmeztetése ellenére tovább folyt a mutyi, mert sérthetetlennek gondolták magukat.
Lehel vezér, h, 2008/11/17 - 18:50



Kapcsolatot tartott a rendőrséggel és egy belügyminisztériumi dolgozóval is a nyomozás idején a nagy kárt okozó csalással vádolt egykori megélhetési politikus, Zuschlag. Ez derült ki a bírósági tárgyaláson lejátszott telefonbeszélgetésekből, amelyet az első- és a negyedrendű vádlott folytatott.

A lejátszott beszélgetéseket tavaly ősszel rögzítették. A beszélgetést az egykori MaSZoP-s képviselő, Zuschlag János és a per negyedrendű vádlottja, Őri András között folyt abban az időben, amikor a rendőrség már megindította az eljárást a fiktív alapítványok ügyében.

A bejátszásokból az derült ki, hogy Őri András - aki 2002 és 2004 között az MaSZoP parlamenti frakció gyermek, ifjúsági és sport munkacsoportjának alkalmazottja volt - a nyomozás és a házkutatások miatt nagyon aggódott, míg Zuschlag János a dolgot félvállról vette. A telefonbeszélgetésekből ugyanis kiderült, hogy a volt képviselő a rendőrségi kapcsolatain keresztül információkat kapott az egyesületek gazdálkodását vizsgáló nyomozásról, illetve megpróbálta annak kimenetelét befolyásolni.

A negyedrendű vádlott viszont kifogásolta, hogy az egykori Baranya megyei rendőrfőkapitány, aki Lampert Mónika belügyminiszter kabinetirodájának munkatársa volt, miért nem tájékozódik az ügyben.

A telefonbeszélgetésből kiderül, hogy az elsőrendű vádlott többször is próbálja nyugtatni egykori társát és megígéri, hogy beszél a belügyminisztériumi dolgozóval. Arról is biztosítja, hogy az ügy nem kerül bíróság elé, legfeljebb ügyészi megrovást kapnak.

Az egykori képviselő emlékeztette társát arra, hogy a rendőrséget nem igazán foglalkoztatja az ügyük. Az eljárást egyébként a rendőrség le akarta zárni, mert a nyomozás ideje alatt nem tudtak eredményeket elérni. Ezért az ügyészség saját hatáskörébe vonta a nyomozást. Néhány hónap múlva pedig már az ügyészség őrizetbe vette Zuschlag Jánost és társait.

A tárgyaláson lejátszották azt a beszélgetést is, amelyben a képviselő arra utasítja társát, hogy ne beszéljen, majd személyesen találkoznak. A vádlott ekkor már tudta, hogy telefonját lehallgatják.

A tárgyaláson a bíró azt mondta, hogy Zuschlag János telefonon beszélt a nyomozásról Lusztig Péter, szintén MSZP képviselővel, aki akkor a Belügyminisztériumban dolgozott. Ezt a beszélgetést a tárgyalás későbbi szakaszában ismerteti a bíróság.

Zuschlag János a bírósági tárgyaláson elismerte büntetőjogi felelősségét a nagy értékre elkövetett csalásban és bűnpártolásban is. Azt viszont cáfolta, hogy bűnszervezetet hoztak létre.

Zuschlag János és 15 társa ellen a vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak különböző civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre. A volt képviselő ötvenmillió forintot megtérített a kárból.

Mint a tárgyalás során meghallgatott telefonbeszélgetésekből kitűnik tudták, hogy nyomoznak ellenük mégis nyíltan beszéltek arról, hogy el lesz simítva az ügy. Még a büntetést is sejteni vélték tehát nem feltételezhetjük, hogy nem csak a nyomozásra gyakoroltak nyomást hanem a bírósági ítéletek meghozatalára is.

(inforadio nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_11_17_zuschlag-mindent-tudott-a-rendorse gi-nyomozasrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.