Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Nem ember, nem állat – v
  2009-03-13 23:56:50, péntek
 
  2009-03-13. 09:09

Nem ember, nem állat - véglény


Talán a Moszkva téri kardozással kezdődött. Hadjárat a többségi magyar társadalom becsülete ellen, amelyet bizonyos liberálisnak mondott személyek indítottak el az egyik buszon történt esemény miatt. Másnap rögtön gyűlést tartottak, és élesen elítélték a számukra nyilvánvalóan rasszista megmozdulást, sőt a parlamentben jobb téma híján kitárgyalták, mert már akkor sem volt nagyobb gond az országban.
Pár napra rá aztán kiderült, hogy az elkövető ugyanúgy cigány származású volt, mint az áldozat. Ekkor azonban már nem volt annyi becsület valamennyi szószólóban, hogy bocsánatot kérjenek a nyilvánvalóan aljas vádjaik miatt.

Később pedig, akármikor követtek el támadást cigányok ellen, már egyértelmű volt, hogy csak magyarok követhették el. Igaz, eddig ezt még egyetlen bírósági ítélet sem támasztja alá, de egyesek fennen hangoztatják, mert hangoztathatják.
Nincs ebben az országban olyan személy, beleértve az állampolgári jogok biztosát és a köztársasági elnököt is, aki megálljt parancsolna a vádaskodóknak. Nincs olyan ember, aki azt mondaná, elég volt a tisztességtelen, szavazatra ácsingózó kampányok ellen. Az interneten számtalan olyan levél kering, amelyben a közelmúltban cigányok által a magyarok ellen elkövetett életellenes bűncselekményeket sorolják fel. Ezt azonban a liberálisok természetesnek veszik, hiszen még egyik sem szólalt fel a magyarok ellen elkövetett rasszista támadások miatt. Talán azért, mert "csak" magyarok? Sőt, még a bűnözőket védik, hogy a rendszerváltás károsultjai, csak megélhetési bűnelkövetők.

Rasszizmus az is, amikor Szögi tanár úr meggyilkolásánál azt kiabálták: "Öld meg a magyart!"
Nem kisebb aljasság az sem, hogy az egész magyar társadalmat külföldön rasszizmussal vádolják, közben elhallgatják a valós tényeket.

Ha szétnézünk Európában és a világban, mindenhol hasonló problémák vannak. Az, hogy ezek a problémák mennyire élesednek ki, függhet az adott rendszertől, de sajnos az egyes embereken csapódik le. Vallom azt, hogy akik olyan bűncselekményt követnek el, mint Olaszliszkán, Veszprémben vagy Tatárszentgyörgyön, azokra nem lehet emberként tekinteni, hanem csak mint biológiai véglényekre.

(MH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baloldali értékek
  2009-03-13 23:52:59, péntek
 
 
Baloldali értékek

Politikailag és történetileg csak a francia nemzetgyűlés megalakulásától létezik a ,,baloldal" szó, amely a francia nemzetgyűlés baloldalán ülésből származott. A szegények és elesettek iránti empátia, mint ,,baloldali értékek" nem a baloldal találmányai. Ezen értékek létezése egyidős a kereszténységgel. Van a baloldalon más is. Nikolaj Berdjajev: (1874-1948) orosz filozófus pályáját, mint kanonizált marxista ideológus kezdte, de felvilágosult és 1922-ben emigrálni kényszerült, Párizsban telepedett le. Szoros kapcsolatot tartott fenn a francia szellemi körökkel.

Részlet: A KOMMUNIZMUS IGAZSÁGAI ÉS HAZUGSÁGAI könyvéből.

A proletáriátus messiási küldetésre vonatkozó marxi teória fő vonása: Isten választott népének tulajdonságait a proletáriátusra ruházzák át. Marx zsidó származású volt, aki ugyan elhagyta atyái hitét, lelke mélyén azonban megőrizte a messiásváró reményt. Marx messianisztikus reményei megtalálták céljukat: a proletáriátust. Ebből lett az ,,új Izrael." ,,Isten választott népe," vagyis a marxi-lenini ,,élcsapat," amely felszabadítja és megalkotja az ,,eljövendő birodalmat a földön." Marx proletár kommunizmusa nem más, mint a régi Izrael szekularizált változata. Tudományos alapon lehetetlen eljutni a proletáriátus történelmi szerepének ehhez a felfogásához, itt vallásos jelleggel van dolgunk. Ez képezi a kommunista ,,vallás" magvát.

Marx-Engels levelezéseiből tudjuk, hogy bűntudata volt Marxnak, mert nem tett semmit, hogy enyhítse családja nyomorúságát, hogy emberibb életet teremtsen, amire a kapitalista rendszeren belül volt lehetőség. Nemesi származású felesége cselédjét sem fizette, helyette teherbe ejtette. Engels, hogy mentse barátját, magára vállalta. Marx család becsületes, dolgos tagjai, hollandiai nagybátyja a világméretű Philips cég alapítója, amerikai rokonai sikeres vállalkozók és írók voltak. Engels angliai emigrációjuk alatt gazdag gyáros lett. Marx munka helyett egész életében anyját, családját és Engelst zsarolta pénzért, ezért nagyon vehemensen elhárította a személyes sors felelőségét, és megírta a világdöngető vádiratot, a Tőkét, amiben a maga-magukfajta nyomorúságáért áthárította a felelőséget a társadalomra, a kapitalista rendszerre, a sikeres ipari forradalomra. Ellendrukkerként bizonygatva, hogy a termelés technikai tudáson, szervezettségen és személyes szorgalmon alapuló forradalmi hatékonyságnak fokozódása, nem hozza el a tömegek jobblétét. Azt állítva, hogy a termelés hatékonyságával, nő a kizsákmányolás hatékonysága is, és a dolgozóknak, egyre csak rosszabb lesz. Engels célzott arra, helyesebb lenne az érintettekre bízni, hogy fogalmazzák meg ők követeléseiket, aztán tenni írásba a doktrínát. De a balprófétát soha nem érdekelte az érintettek véleménye. (Követőit sem érdekli az érintettek véleménye, élete, vagy esetleges halála.) Marx, saját sikertelenségétől feldühödve, indulataitól vezérelve, beszűkült tudatállapotban, megírta a maga-magukfajta felelőtlenek, érdemtelenek, alkalmatlanok ,,bibliáját", a Tőkét. A Tőkében a saját sikertelenségét és az ipari forradalom sikerét szembeállítva, önmegvalósításra, sikerek elérésére eredendően alkalmatlan, lényegileg reménytelen életű, kilátástalan jövőjű személyek, a MAGA-MAGUKFAJTA FELELŐTLENEK, ÉRDEMTELENEK, ALKALMATLANOK erkölcsi felsőbbrendűségének, vagyis a kontraszelekciónak doktrínáját fejtette ki. Marx azt javasolta, hogy a társadalom, legfelelőtlenebb, legérdemtelenebb, legalkalmatlanabb rétege, a proletáriátus, véres forradalmi erőszakkal vegye át a hatalmat és vezesse a társadalmat, így nem lesz a ,,kizsákmányolt" áldozata, a sikeres ipari forradalomnak. Ez a gyakorlatban katasztrófának, tudományos, gazdasági, politikai, erkölcsi csődnek bizonyult, de rendkívül felforgató érzelmi hatása lett, mert sokaknak tetszik a megoldás, hogy saját sikertelenségükért, összes erkölcsi és szellemi deficitjükért, családjuk nyomorúságáért átháríthatják a felelőséget másokra, a társadalomra, a kapitalista rendszerre, a sikeres ipari forradalomra.



Marx ,,osztály" doktrínája adott elvi alapot az ,,osztályérdek" mentén a társadalom megosztására, a sikeresek kifosztására, az értelmesek elnyomására, az ellenzék, mint ,,osztályellenség" likvidálására. A baloldali ,,értékek" erőszakos, törvénytelen számonkérése azon a balfilozófián alapszik, hogy a baloldali ,,értékeket" nem követő intézmények és egyének erkölcsileg romlottak, ezért képmutatók is, így az ellenük folytatott törvénytelen, embertelen küzdelem pedig a lehető ,,legnemesebb és legerkölcsösebb" cselekedet. A baloldal igazi veszélye abban rejlik, hogy a meglévő intézményeket vélt/valós tökéletlensége folytán el akarják pusztítani, egy tökéletesnek, felsőbbrendűnek propagált társadalom ígéretével. Nem hagyományos, vagy tudományos választ ad a problémákra, hanem a társadalmi intézményekben, hagyományokban lévő romlottsággal és erkölcstelenséggel magyarázza azt, az eredendően "jó" egyén felszabadítása a romlott intézmények elnyomása és uralma alól. Ebből a ballogikából születettek meg azok a ,,baloldali értékek," amely a többséget, de főleg a társadalom legértékesebb rétegeit tették áldozattá. Ezek a ,,baloldali értékek", amely elcsábította, korrumpálta az ,,értelmiséget." Ez az ,,értelmiség" köti össze a törvénytelen, hazug, erőszakos, kapzsi baloldalt, a beteges, deviáns, abszurd kapzsi liberálissal, de a tömegekre is nagy romboló hatást gyakorolnak, mert olyan szuggesszív erővel tudják nyomni a betegesen hazug propagandájukat, hogy aki kritizálni meri őket, még az látszik hazugnak. Liberális színekben az ,,értelmiség" fő rombolási területe a család, a férfi-nő kapcsolata. A családi viszonyokat, a férfi-nő kapcsolatokat balos ,,osztályharcként" jelenítik meg, ahol a férfi, a bivalyerős, otromba, durva, ostoba, erőszakos, brutáliselnyomó "osztályellenség", a nő és a gyerekek a gyenge kiszolgáltatott, elnyomott, terrorizált, felszabadítandó, emancipálandó egyének, majd a "felszabadított, emancipált" egyének betuszkolása az ,,értelmiségi" ellenkultúrát fogyasztók táborába. Ahol a deviáns, antiszociális, parazita, személyek, kisebbségek, szubkultúrák, a szélsőség, élősdiség, deviancia, hazugság, abszurditás, a ,,pozitív minták".



A konzervativizmus nem az önérdekű szélsőséges ,,értelmiségi" ,,élcsapat" doktrinális rendszere, mint a liberalizmus, vagy a szocializmusok. Ezen demokratikus természetéből kifolyólag nagyon sokszínű, hely, idő és nemzeti, sőt egyéni alkat szerint is. Ezért rosszindulatú hazugság bármiféle kapcsolatot szuggerálni a nemzeti szocialista, vagy egyéb jobboldali radikalizmusok, és a konzervativizmus között. A konzervatívok igazsága nem forradalmi erőszakkal fog győzedelmeskedni, a hangos, erőszakos kapzsi kisebbségek előnyére és a csendes többség hátrányára, hanem demokratikus evolúcióval. A bal-liberális hazugság ostoba hívei és opportunista haszonélvezői lassan kihalnak. A fiatal információs generációk többsége már nem vevő a proletár tudatlanságra, és az ,,értelmiség" korrupciójára épített balhitre, így rövidesen kisebbségbe kerülnek. A konzervatív oldal azért áll szemben a messianisztikus bal-liberálissal, mert nincs és nem lesz tökéletes világ, így nem kell forradalmi társadalom átalakítás sem, csak javításokra, jobbításokra van szükség és lehetőség, ám ezért a bal-liberális oldal azonnal, maradi, mucsai, erkölcstelen, megalkuvó, összeesküvő, és az emberiséget tönkretevőnek bélyegzi, ez a bal-liberális oldal jellemző haszonszerző politikai taktikája. A fő összetartó ereje az antiszemitizmus-holokauszt, a fasizmus-nácizmus gyűlölet propaganda, az ellenzéket eredendően bűnösnek, (nép) ellenségnek bélyegezik, és non stop boszorkányüldözést folytatnak ellene. A fizikai megsemmisítésről már le kellett szokniuk, de az intellektuálisan megsemmisítő érvelésről azonban nem. Tudják ugyanis, hogy az érvek egyenlő mérlegelése esetén alulmaradnának. Ez az ,,értelmiség" szellemi terrorizmusa.

Fel kell ismernünk a tudatlanságra, hazugságra, felelőtlenségre épített ,,értelmiségi" balhit veszélyét. Miszerint minden földi rossz, megszűntethető, egyszer s mindenkorra, csak minden áron s minden eszközzel az ,,élcsapatnak" a kezébe kell ragadnia a hatalmat. Ez a balgondolat jelenik meg a jakobinusoknál a ,,felvilágosult élcsapat" majd a kommunistáknál a ,,kommunista élcsapat" fogalmával. Ez az értelmezés bátorítja fel a baloldalt arra, hogy a társadalmi intézmények, az egyház és állam tekintélyét megkérdőjelezze, megtámadja, és el is pusztítsa. Ezért a baloldal cselekvési alapelve az összeesküvés, felforgatás, majd a rombolás, legyen ez akár fizikai, mint a francia, vagy az orosz forradalom esetében, akár szellemi, vagy éppen művészeti-esztétikai, és lehet mindez együtt. A forradalmi erkölcsiség doktrínája, mely a baloldal által kiagyalt ,,élcsapat" felsőbbrendűsége nevében bírálja a már meglévő, általuk tökéletlenek, elpusztítandónak bélyegzett viszonyokat. Mivel szerintük a tökéletesség nem bírálható, nem vonható felelőségre, így a baloldal sem. Ez a felelőtlen önérdekű baldoktrína vezethetett el oda, hogy az egyes kommunista államok bőségesen kimerítették mind az emberiség elleni bűntett, mind a háborús bűntett, mind pedig a béke elleni bűntett fogalmát.

1. Miért használjuk ezeket a kifejezéseket csak a nemzeti szocializmus, a nácizmus áldozatai, illetve különböző etnikai indítékú mészárlások kapcsán?

2. Miért nem folytatták még le a nemzetközi szocializmus, a kommunizmus nürnbergi perét?

3. Miért nincsenek következményei a baloldal barbarizmusának? Hiszen a számok magukért beszélnek! A nemzeti szocializmus, a nácizmus számlájára mindent összevetve körülbelül 25 millió áldozatot, a nemzetközi szocializmus, a kommunizmuséra ennek a négyszeresét, 100 milliót írhatunk. Az áldozatok számának nagyságrendje miatt is jogosnak véljük, a felelősség kérdésének felvetését.

5. Kikből növekedett 1945 tavaszától őszéig, szűk fél év alatt 200-ról 250 ezerre, Rákosi pártjának létszáma? Csak nem a felelősségre vonást elkerülni szándékozó kisnyilasokból?

6. Kik ölték meg hazánkban a legtöbb baloldalit? Csak nem a baloldali kormányok? De igen!

7. Az öncélú, önérdekű bal-liberális oldalnak semmilyen vívmánya nincs, ami meg védhetné. Hitük a hazugság, a tudatlanságra alapított balhit. Igéjük az irigység. Filozófiájuk a felforgatás, a fosztogatás, a rombolás, a terror. 1945-ben azt hazudták, hogy a Szovjetunió maga a paradicsom és a tömeggyilkos Sztálin dicsőségét zengő verseket írogattak. 1960-ban azt hirdették, hogy a gyarmati rendszer felbomlása csodásan megoldja a tengeren túli népek gondjait. A tömeggyilkos Fidel Castro, Ho Si Minh és Mao jogos harcát dicsőítették. 1968-ban azt hangoztatták, hogy a jólét a mindenféle kötöttség eltörléséből keletkezik. 1975-ben tömeggyilkos Pol Pot kambodzsai hatalomátvételétől voltak elragadtatva. 1992-ben meg voltak győződve arról, hogy a nemzetállamnak vége. 1999-ben kijelentették, hogy a család és az erkölcs elavult fogalom. Ugyanakkor a polgári gondolkodók tudták, hogy Sztálin, Mao vagy Pol Pot bűnös tömeggyilkos rendszert irányít, azt hangsúlyozták, hogy a forradalmi szakítás mítosza soha nem vezetett máshoz, csak véres terrorhoz és katasztrófákhoz. A nemzeteket, a hagyományokat, a kultúrákat és a vallásokat nem lehet egy tollvonással eltörölni.



Az igazság létezik, a hazugságot ki kell találni, ez lett a bal-liberális ,,értelmiség" jól fizetett életformája. Már a múlt század első felében csalódnunk kellett az értelmiségben. Az okokat részletesen elemezte Julien Benda híres könyvében, Az írástudók árulásában. Iskolapéldái azok a nyugati értelmiségiek, akik luxus turistautakat tettek a Szovjetunióban, majd dicshimnuszokat zengtek róla. Készségesen cáfolták, hogy éhínség volna Ukrajnában, amikor ott éppen milliók haltak éhen; hogy létezne a Gulag; hogy a kirakatperek vádlottjai hamis vádak áldozatai. Az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) olyan levéltári dokumentumokat tett közzé, amelyek azt bizonyítják, hogy Sztálin szovjet vezető és alárendeltjei a felelősek az éhínségért. Az áldozatok pontos száma körül továbbra is vita van, az ország vezetői tízmillió halottról beszélnek. "A levéltári dokumentumok egyértelműen tanúsítják, hogy az 1932-33. évi éhínség-népirtás a totalitárius kommunista rendszer tervezett bűncselekményeinek a következménye" áll az SZBU közleményében. A dokumentumok utasításokat tartalmaznak azok megbüntetésére, akik ellenállnak az erőszakos kollektivizálásnak és megtagadják a termék-beszolgáltatást, valamint részleteket közölnek az ukrán nemzeti szervezetek felszámolására indított kampányokról. A szovjethatóságok Moszkvából generált éhínséggel akarták rábírni Szovjetunió-szerte a parasztokat, hogy adják fel saját földjeiket és csatlakozzanak a kolhozokhoz. Ma már tudjuk a KGB s elődei irataiból, hogy Bernard Shaw-t, Louis Aragont és a többieket a szovjet propagandisták belső följegyzéseikben ,,alkalmazható idiótáknak" nevezték. Mai napig az "értelmiségiek" futószalagon bocsátanak ki balpropaganda hazugságokat a régi elvtársi nómenklatúra érdekeinek szolgálatában. Ezek azonnal rendkívüli nagy nyilvánosságot kapnak. Egyik lap adja a másiknak, mindenütt vitatják, fölerősítik, hírlelik. Nyugati társutas balkollégáik lihegnek. Egészen az ígéret megvalósulási határidő leteltéig. Akkor kiderül, hogy nem vált valóra. Sebaj, máris itt a következő és még egy és még egy. Hogy mind hazugság? Hogy a valósággal egyetlen ponton sem érintkeznek? Ez nem számít. A bal-liberális ,,értelmiség" hazugsággyárai tovább gyártják a ,,javakat," az életszínvonal emelésére, a népboldogítására, mint a volt szovjet gyarmati időkben, mert a külföldi kölcsönökből, ,,gálánsan" fizető liberál-bolsi politikai nómenklatúra érdeke és az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.

Alekszandr Szolzsenyicin, akinek nem volt a kezében hatalmi eszköz, hogy azt a kommunisták ellen fordítsa, egyedül a kimondott és leírt igaz szó hatalmával törte át a bal-liberális ,,értelmiség" hazugság falát. ,,Mindennapos hazugság nálunk nem a züllött jellemek szeszélyéből fakad, hanem ez a létezés formája, bármely ember mindennapos boldogulásának előfeltétele. A hazugság nálunk része az államrendszernek, az egyik legfontosabb összetartó kapocs, milliárdnyi egymásba kapaszkodó kis horogból áll, úgyhogy mindenkire jut vagy néhány tucat. A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán találmányát ünnepli az e
  2009-03-13 23:40:34, péntek
 
 


2009-03-13. 11:37

Rogán találmányát ünnepli az egész világ

Hungaricum! A magyar kezdeményezésről beszél az egész világ!


Benke László ajánlásávalÓriási szenzációként értékelik a világ legnagyobb hírügynökségei azt a Magyarországról induló kezdeményezést, mely Rogán Antal V. kerületi polgármester fejéből pattant ki a 2009. március 15-i budapesti ünnepségekkel kapcsolatban, és amit már-már az eddig elképzelhetetlennek tartott világbéke elhozójaként kezelnek külföldön.

Mint ismert, a valaha vehemensnek látszó fideszes politikusként ismert Rogán az "erőszak" és az ezzel együtt járó tojásdobálás helyett a tojások központi helyen történő elhelyezését és a megdobni kívánt személy részére kis üzenet elhelyezését javasolta az erre kihelyezett urnában.

Magyarországon azonnal magáénak érezte az ötletet minden szakszervezet. Közös nyilatkozatukban becsszóra ígérik, hogy a jövőben nem szerveznek tüntetéseket és sztrájkokat, hanem kizárólag a konfliktuskezelés ezen új formájával fognak élni.

Az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán, Gusztos Péter, a Magyar Gárda főkapitánya és a Magyarok Nyilai magát egyből föladó vezetője kéz a kézben érkeztek 40 db-os tojástartóikkal, hogy az országban felállított több ezer nyilvános tojástartó egyikén elhelyezzék tojásaikat.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üdvözölte az új módszert, és már másnap elhelyezték tojásaikat Orbán Viktorral. Emelte a meghitt aktust, hogy Gyurcsány tojásait Dobrev Klára különleges, szájjal festett bolgár motívumokkal díszítette.

A módszer azonban nem állhatott meg az ország határain belül. Számos országban látszanak elsimulni az eddigi feszültségek. Csak két kiemelkedő konfliktus megoldódását ragadnánk ki a megbékélési hullámból:

Kínában a dalai lámát a tojások elhelyezése után pártfőtitkár-helyettesnek nevezték ki, a Hamász pedig követelte, hogy Izrael legalább néhány tyúkot engedjen be a Gázai övezetbe, hogy tojáshoz juthassanak, és ezzel elindulhasson a várva-várt békefolyamat.

A legfrissebb jelentések szerint Barack Obama forródróton beszélt Putyinnal, és kilátásba helyezték a stratégia fontosságú atomfegyvereik teljes leszerelését. Megállapodtak, hogy ezentúl a vitás kérdéseket tojással oldják meg. Külügyminisztereik azonnal találkoztak, és strucctojásokat helyeztek el az azóta már szimbólummá vált Rogán-féle tojástartókon.

Egyes gazdasági elemzők továbbá egyenesen a világgazdasági válság megoldóját is látják Rogánban és módszerében. A világ tojástermelése hihetetlen mértékben megnőtt, az újfajta konfliktuskezelő ceremóniára pedig egy teljes iparág épült.

Az urnába dobott üzenetek nyilvánosságra hozatala kissé mindenhol késik, mivel lázas munkával próbálják azok tartalmát nyomdafesték-tűrő formába önteni.

(Olvasónktól)

http://kuruc.info/r/22/36973/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kálmán, a szívtipró
  2009-03-13 23:35:31, péntek
 
  Kálmán, a szívtipró

2009.03.12. 09:01

Végre lehullt a lepel, megtudhattuk, hogyan alakul ki férfiszerelem a börtönben. Hiánypótló videó a tegnapi Mónika-show-ból:



Nagy tapsot Kálmán anyósának, remekül bírja...

51 komment

http://vastagbor.blog.hu/2009/03/12/kalman_a_szivtipro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horthy Miklós miatt fel akarjá
  2009-03-13 23:18:12, péntek
 
  Elszakítva


Nemzeti Hírmondó 2009 Március 13.

Horthy Miklós miatt fel akarják jelenteni a Kassai Thália Színházat

Ján Slabý parlamenti képviselő, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) Kassa megyei elnöke "fasizmus propagálásáért" feljelentést kíván tenni a kassai Thália színház ellen.


,,Elborzadva láttam, hogy a kávézóban, mely a kassai Thália színházban van, Horthy Miklóst propagálják“ - borzongott Ján Slabý Pozsonyban, az SNS sajtótájékoztatóján.
,,Az épület bejáratánál olyan plakátok vannak, melyek a színház múltbeli működését ábrázolják. A kávézóban egy olyan plakát függ, melyen a Horthy Miklós 1938-as névnapi ünnepségén bemutatott előadás látható“ - magyarázta a képviselő. Hozzátette, hogy a plakáton szerepel Horthy képe is, és egy felirat, melyen a kormányzó neve előtt ott van a "vitéz" jelző is.
,,A nemzetiségi kultúrát propagáló színház a szlovák állam segítségével lett felújítva, Szlovákia máig támogatja őket. Ha ezt csinálják az államilag támogatott intézmények Szlovákiában, az nagyon rossz. Holnap, vagy holnapután Kassán leszek, a plakát eltávolítását fogom követelni, és az ügyvédekkel való tanácskozás után cselekedni fogok“ - mondta Slabý.

(Részlet a Kassai Thália Színház 2003-as felhívásából:

"...A magyar színjátszás céljaira egyébként is szűkösen rendelkezésre álló állami források színházunknak a Kassa Megyei Önkormányzathoz csatolásával csaknem teljesen elapadtak. A megyei források nem elégségesek a minimális tevékenységhez sem. Fenntartónk a támogatás helyett a takarékosság érdekében arra ösztönöz bennünket, hogy korlátozzuk tevékenységünket: ne játszunk meséket gyermekeknek, igazi értéket jelentő produkciók helyett csak a legolcsóbb kommersz műveket vigyük színre, művészeink javát elbocsátva, csak a megalázó béreket is elfogadó harmadosztályú színészekkel dolgozzunk s ne vigyük el előadásainkat a szlovákiai magyarok településeire, megtakarítva ezzel az utazás költségeit. Mi nem voltunk hajlandóak ezt az utat járni. Thália szekerét szerényen, de lelkiismeretünk szerint toltuk tovább. Reméltük, hogy előbb-utóbb a Szlovák Köztársaság nagyvonalúbb támogatását is kiérdemeljük. Sajnos nem így történt. Tevékenységünk aktív folytatása miatt olyan pénzügyi helyzetbe kerültünk, amely gyors segítség hiányában a színház felszámolásához vezet.
Miként 1969-ben megalakulásunkkor - itthoni, most külföldi pártolóinkhoz is segítségért fordulunk. Azokhoz, akik számára nem közömbös a nagyságos fejedelem városában a Kassán működő Thália Színház sorsa. Hisszük, hogy kellő összefogással, nagyon rövid idő alatt előteremthetjük azt az összeget, amely megmentheti színházunkat, biztosíthatja tevékenységünk folytatását.
Amennyiben színházunk megéli, 2004-ben megünnepeljük fennállásunk 35. évfordulóját. Erre az alkalomra készülő kiadványunkban közzétesszük gyűjtésünk elszámolását és támogatóink jegyzékét.
Segítségüket előre is köszönjük, kiállásukat nagyra becsüljük !"

A Magyar Köztársaság területén folytatott gyűjtés pénzügyi lebonyolítását a Magyar Művészeti Akadémia Alapítvány vállalta fel.)


Horthy Miklós az SNS-es honatya szerint háborús bűnös volt, akinek több ezer ember halála szárad a lelkén, továbbá ,,Magyarországon már a kezdetektől, 1920 óta fasiszta diktatúra uralkodott, mely később Szlovákiát is megtámadta“.

,,Ez olyan szellemidézés, mellyel egyetlen rendes szlovák vagy magyar nemzetiségű ember sem akar azonosulni“ - jelentette ki a plakáttal kapcsolatban Slabý.

Kolár Péter, a Thália igazgatója alaptalannak, értelmetlennek és fölösleges politikai színezetű provokációnak tartja Slabý kirohanását, annál is inkább, mivel a színház kávézójában évek óta rendszeresen kikerülnek a falra a kassai színházi élet történetét, a város kultúrtörténeti eseményeit felidéző tablók, plakátok.

,,Nem értem, Slabý informátora vagy épp ő, miért nem keresett meg a szóban forgó plakáttal kapcsolatban, ha már annyira szemet szúrt a Szlovák Nemzeti Pártnak. Közöltem volna vele, hogy az egy 1938-as Bánk bán-előadás plakátja. Arról nem is beszélve, hogy Jozef Tisóval ellentétben Horthy Miklós egyáltalán nem volt háborús bűnös, az inkriminált plakát pedig mintegy két hete már nincs is kinn a kávéház falán, ám csak azért, mert folyamatosan aktualizáljuk a kiállítást“ - jelentette ki a Paraméternek Kolár Péter.

(Felvidék Ma,parameter nyomán Nemzeti Hírmondó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esztelen pusztítás: ha nincs
  2009-03-13 23:05:34, péntek
 
  2009-03-13. 14:42


Esztelen pusztítás: ha nincs mit lopni, akkor rombolnak az orkok


Áldatlan állapotok uralkodnak a kaposvári cseri dűlőn. A hajdan művelt kertek helyén csak gaz. A gazdák szerint nem érdemes termelni, hiszen úgyis másoké lesz a termés.

- Érdemes lenne körülnézni a cseri dűlőn - szólított fel egy neve elhallgatását kérő olvasónk, - a hajdan szépen művelt kerteket felveri a gaz. Vége, lepusztult az egész. Egyszerűen nem érdemes termelni, mert mire betakarítaná az ember, addigra ellopják. Ha pedig nincs mit lopni, akkor rombolnak. Kivágott drótkerítés, ledöntött betonoszlopok, leszedett cserepek, kibontott házfalak szegélyezik a tolvajok útját. Az ajtómról lelopták a vasrácsot, kétszer betörték az ajtót, egyszer leszedték a cserepet. Ezt szerencsére észrevettük, mert különben a kerti gépek hűlt helyét találtuk volna. Legutóbb a szekrények ajtajait vitték el, gondolom, tűzifának. Most a tél után pedig olyan kép fogadott, amit nem kívánok senkinek.

A szekrények kirámolva, a berendezés összevissza dobálva. Látszik, aki bent járt az épületben, alaposan körülnézett. Mivel mást nem talált, a villanyvezetéket tépte ki a falból.

- Már összeszámolni sem tudom, hozzánk hányszor törtek be. Még a vízórát is elvitték, pedig nincs benne fém, szerintem nem érdemes ellopni. Aztán felvilágosítottak, hogy el lehet adni. Az aknatetőt valamiért tőlünk még nem vitték el, de ez csak idő kérdése. A többségnél már hiányzik. A terményt folyamatosan elviszik. Ott vágják ki a kerítést, ahol a kiszemelt paprika terem. A szőlőkarót azért viszik, mert fából van, a drótot azért, mert fémből. Néhány házzal feljebb néhány éve csináltak kerítést. Pár hónap alatt eltűnt az egész. Kivágták az akácfáimat, a mogyoróbokrokat. Az is baj, ha elvisz néhány szem paprikát, leszed egy kiló cseresznyét, de ezt az ember még elfogadja. Ez az ésszerűtlen pusztítás, amit az utóbbi években művelnek, felháborító. A rendőrök szinte tehetetlenek, pedig látszik rajtuk, hogy megtennének mindent. Hiába mennek végig az úton, a házak jóval beljebb vannak, be sem lehet látni, bemenni meg nincs joguk.

- Egy hét alatt tönkretették a krumplimat - mondta egy másik károsult, - még virágzott, amikor valaki megnézte, hogy mekkora a bokor alatt a termés. Naponta feltépett egy bokrot, oda lett az egész. A cukorborsót gyökerestől tépték ki, majd az árnyékban kipirgálták. A cseresznyét is ágastól szedik. Nem lehet megfogni őket. Mintha a veteményesben hessegetné az ember a galambokat, de mindig visszajönnek. Külön-külön nem tétel amennyit naponta elvisznek. Ám egyszer csak elfogy. Jönnek zsákkal, talicskával és viszik azt, ami a másé. Az embernek elmegy a kedve attól is, hogy egyáltalán ide kijöjjön, mert csak a pusztítást látja.

(Sonline)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kelet-Európa kivéreztetése
  2009-03-13 22:55:05, péntek
 
  Kelet-Európa kivéreztetése

szerda, 2009. március 11.

Már megszokhattuk, hogy ahhoz, hogy Kelet-Európáról értelmes kritikai elemzéseket olvassunk, gyakran külföldi forrásokhoz kell fordulni. No sebaj, megjelent a Junge Welt-nevű német baloldali napilapban egy nagyon jó elemzés a közép-kelet-európai bankrendszer átalakulásáról és jelenlegi, összeomlás közeli, állapotáról, ami pótolja ezt. Rövid ismertetés (vázlatos).


Már megszokhattuk, hogy ahhoz, hogy Kelet-Európáról értelmes kritikai elemzéseket olvassunk, gyakran külföldi forrásokhoz kell fordulni. Most, hogy a ‘89 után ,,föl"-épített periféria-kapitalizmusok kedélyes társadalmi degenerációja (a legvidámabb gyarmat - most tényleg, ki látott már ilyen lelkes helytartókat, mint Bokros et al?) intenzív válságba - többek között bankválságba - csap át, úgy tűnik különösen igaz ez. A ,,baloldali" (= liberális jobboldali) magyar sajtót nem nagyon érdemes kinyitni, hiszen már a címlapról is megtudhatjuk, hogy a problémát a ,,túlfogyasztó", ,,jövőfelélő", dőzsölő magyarok rövidlátása okozta, a szélsőjobbos papíripari termékeket szintén jobb ha nem nézzük meg, mert szerintük viszont valószínűleg a David Rockefeller és a borsodi zsáktelepülések (...) lakóinak titkos, a szittya-magyarság aláásására létrehozott szövetsége. Ebben a ,,vitában" történelmi és strukturális magyarázatok szóba sem jöhetnek.

Hannes Hofbauer - Servus, Österreich

Hofbauer balodali osztrák történész, újságíró, aki több könyvet is írt a kelet-európai rendszerváltásról, pl.: EU-Osterweiterung: Historische Basis - ökonomische Triebkräfte - soziale Folgen (EU-bővítés kelet felé: történelmi alap, gazdasági hajtóerők - társadalmi következmények), illetve a koszovói háborúról.
Ebben a cikkében a kelet-európai bankrendszer átalakulását és jelenlegi válságát elemzi.

1) Az osztrák bankok agresszív stratégiája KK-Európában az utóbbi években bankárkörökben állandó téma volt. Sokan emlékeztettek rá, h a helyzet kicsit hasonlít a Credit Anstalt egykori uralkodására az OMM-ben. Amikor a hitelválság elindult az osztrák bankok arra hivatkozva nyugtatgatták a közönséget, hogy nincsenek kiterjedt kapcsolataik az amerikai pénz. rendszerrel, tehát nem vásároltak masszívan bele az amerikai jelzálogkölcsön-kötvényekbe stb., úh nincs baj. Csak persze a baj nem is ez volt, hanem h Kelet-Európával szemben mekkora hitelkintlevőségeik voltak (vannak), ami ennél is rosszabb. Azóta beütött az igazság pillanata: a Raiffaisen részvényei az utóbbi egy évben értékük 90%-át elvesztették.

2) 2005-ben a cikk szerzőjének a Raiffaisen szerbiai igazgatója meghatódva mesélte el, milyen gyönyörű is volt győzedelmes bevonulásuk a szerb piacra 2001/2002-ben: 3 héttel a Milosevic-rezsim megbuktatása után jelentek meg Szerbiában. A kormány besegített nekik egy picit: a 4 meglévő szerb bank engedélyét megvonták, és meghirdették az euróra való átállást (ugyanarra a napra). Az emberek hosszú sorokban álltak a hirtelen megjelent nyugati bankok előtt, hogy otthon rejtegetett DM márka/osztrák schilling megtakarításikat betegyék. ,,Elöntött minket a likviditás" - mondta a Raiffeisen-vezető.
,,A K-európai piac annyira óriási, hogy gyakorlatilag nincs verseny, mindenkinek jut hely." (2005)

3) Az osztrák bankok nem akármilyent kaszáltak a térségben. Egy példa a Bank Austria-Creditanstalt/HVB 2007-ben (csak a k-európai rész): +13,6% saját tőke, +42,1% bruttó nyereség, -4,8% dolgozók száma.
Herbert Stepic Raiffaisen-főnök: ,,A keleti nyitás egy galaktikus ablakot jelentett az RZB és Ausztria számára."
(2005)
Az összes országban a bankrendszer legalább 80%-a került külföldi nagyvállalatok kezébe, Észtországban egyenesen 99%.
Ahogy a ,,szakértők" mondani szokták, mindennek pozitív hatása volt...ja, csak nem az adott gazdaságokra, hanem az adott vállalatok tulajdonosaira és felsővezetésére nézve. A magas kamatok (vö. a jelenlegi szövegeléssel az ,,inflációs veszélyről" (miközben az infláció zuhan) és az újabb kamatemelések szükségességről, ami általában befektetési alapok stb. vezetőitől jön, mint ,,független szakértőktől". Lehet ennél mélyebbre süllyedni?) miatti szuperprofitokat a vállalatok kivonták az ország(ok)ból: innen az állandó fizetési mérleg hiány, az állítólagos ,,túlfogyasztás" helyett.
A Raiffeisen 2005-ben összes nyereségének 79%-át kk-európában kaszálta be, az Erste bank 65%-át, a Bank Austria 50%-át.
Hunya Gábor Bécsben dolgozó magyar közgazdász szerint a külföldi tőkebefektetések nyereségének átl. 60-80%-át utalják vissza az anyacégekhez (ki az országból), bankoknál inkább a felső határ körül.
Azaz: minél jobban sikerül a neoliberális gazdaságpolitika, az exportorientált befektetések bevonzása, annál nagyobb külső hiánnyal küzdenek a gyarmatok a profitkivonás miatt. Aztán a ,,szakértők" ezt a hiányt a ,,túlfogyasztásra" fogják, ami miatt leépítések szükségesek és í. t.

4) Történelmi háttér: A kelet-európai államok pénzügyi függősége, mint közismert, még a hetvenes évek adósságfelvételeivel kezdődött, amik aztán állandó fegyvert és/vagy hivatkozási alapot jelentettek a gazdasági átstrukturálás újabb és újabb meneteinél. Több országban a monetáris politikát ,,currency board"-ok, azaz a bankszektor érdekeit képviselő független testületek irányítják, de az ECB és a Világbank véleménye eleve mindenhol nagyobb hatással van a gazdaságpolitikára, mint a parlamenteknek, ne adj'isten a választóknak. 2008-ban a kelet-európai országok adósságállománya (Oroszo. és Ukrajna nélkül) 730 milliárd euró volt, hétszerese a ‘88-as szintnek.
A kilencvenes évek hiperinflációja megsemmisítette a belföldi megtakarítások nagy részét, míg a valuták értékvesztése és a mindenféle stratégia nélküli totális privatizáció biztosította a tökéletes felvásárlási lehetőségeket a nyugati befektetőknek. Ez különösen igaz volt a bankszektorra.

5) ‘89 előtt ezekben az országokban ugye nem volt nyugati jellegű bankrendszer, volt ahol egyetlen központi bank volt (Oroszo., Ukrajna), máshol több állami bank, gazdasági területek szerint.
A bankprivatizáció általában a következőképpen zajlott: az állami bankokat a pénzügyminisztérium v valamiféle vagyonkezelő kínálta föl eladásra, előbb azonban az állam fölvásárolta, azaz átvállalta a tönkrement vállalatoknak nyújtott kölcsönöket, ezáltal újabb adósságokkal elárasztva az államháztartást (a magyar államadósság nagy része a rendszerváltás után alakult ki), majd a ,,rossz" hitelektől megszabadított bankokat (áron alul) eladták. Mellesleg a bankokkal nemegyszer jelentős ingatlan-állomány is járt, a működésképtelen vállalatok hiteleit, azaz a veszteséget viszont az állam ,,vállalta föl".

6) Az osztrák bankok összesen kb. 300 milliárd euró (magyar GDP kb. 100-140 milliárd EU) hitelkintlevőséget építettek föl a térségben. Ennek becslések szerint (legalább) 20%-a válik fizetésképtelenné. A teljesen exportfüggővé vált gazdaságot most rendkívül keményen érinti a nyugat-európai gazdaság kereslet-visszaesése, a háztartásokat pedig a térség pénznemeinek értékvesztése.
Az osztrák kormány 100 milliárd eurót tervez a bankrendszerbe pumpálni, miközben az euró miatt nem rendelkezik már pénzügyi szuverenitással...

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;—————

Ezt nem is kéne hozzátenni, de ismerve a magyar környezetet, valószínűleg mégis szükséges: természetesen nem egy ,,Kelet-Nyugat" konfliktusról van itt szó.
Nem arról, hogy ,,az osztrákok" (v ,,a németek", ,,az olaszok" stb.) elnyomják ,,a magyarokat".
A gazdaságpolitikai irányítását, az MNB és a privát bankrendszer üzemeltetését és az ideológiai kezelést magyarok (szlovákok, oroszok stb.) végzik, tehát a mechanizmust a helyi elitek ,,implementálják" mindenhol, akik teljes mértékben integrálva vannak és együttműködnek - hiszen érdekeik azonosak - a nemzetközi tulajdonosokkal, vezetőkkel stb.
Az osztrák, amerikai, német stb. tulajdonosok és felsővezetők pedig ugyanúgy konfliktusban vannak saját országaik (nem-vezetői pozícióban lévő) bérmunkásaival, mint ahogy a magyar elitek a magyarokkal.
A különbség csak annyi, hogy Kelet-Európa alárendelt és alulfejlett helyzete (alacsony bérekre építő beszállító) miatt itt a konfliktus sokkal brutálisabb kisajátítást, alávetettséget stb. jelent, mint a centrumban, ahol a társadalom többségével mégis jobban kell vigyázni.
De ezekhez a mechanizmusokhoz mindig helyi ,,transzmissziós szíjak", azaz a globális erőviszonyokat a helyi miliőben érvényesítő helyi elitcsoportok kellenek, a világgazdaság nemzetközileg integrált szerkezetének megfelelően.
Ez nyilván a világgazdaság hálózatainak ,,szélein" nehezebbé teszi az ellenállást, ugyanakkor, ha lenne ilyen, annak mégis a helyi hatalmi csoportokat kellene megcéloznia - hiszen más úgysem nagyon lehetséges.

http://hungary.indymedia.org/node/11546
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát......mindenki megöregszik
  2009-03-13 22:42:24, péntek
 
  Hát........mindenki megöregszik.



Csurka: A kormánynak csak napjai vannak hátra, a Jobbik titkosszolgálati támogatást kap
2009. március 13. 18:19

HunHír.Hu

Csurka István, a MIÉP elnöke Szentesen kijelentette: a Jobbik titkosszolgálati támogatást kap, ami szerinte be is bizonyosodott a ferencvárosi időközi választásokon. Hozzátette, a Jobbik által sokszor citált cigány kérdés kiélezése valójában elterelő hadművelet, de a MIÉP tudja, kik mozgatják a szálakat a háttérben. Csurka szerint a Jobbik sokaknak árt, például a Fidesznek, de ezt szerencsére már Orbán Viktorék is felismerték.

A legnagyobb gond az, hogy az emberek nagy része nem érti a helyzetet, és majdnem mindent elhisz, amit a tévéből vagy a rádióból hall - mondta Szentesen Csurka István.

Világosságra lenne szükség - jelentette ki. A MIÉP elnökségi ülést tartott a Kurca-parti városban, ahol európai parlamenti képviselőjelöltjüket, Sütő Gábort is bemutatták a helyi választóknak. Az egykori diplomatát úgy jellemezték: baloldali indíttatású, de tetőtől talpig magyar. A MIÉP elnöke kifejtette, a kormánynak csak napjai vannak hátra, és biztosnak tartja, hogy hamarosan egy Fidesz vezette kormányzat veszi át a hatalmat. A legfőbb kérdésnek azt tartotta, hogy milyen rendszer jön, mert amiben eddig éltünk, szerinte megbukott. Csurka István úgy fogalmazott: végre esély kínálkozik arra, hogy kiszabaduljon a nemzet az idegeneket szolgáló elit karjaiból.

A Jobbikról azt mondta a MIÉP elnöke, hogy titkosszolgálati támogatást kap, ami szerinte be is bizonyosodott a ferencvárosi időközi választásokon. Korábbi szövetségesük más emberekből állt. Hozzátette, a Jobbik által sokszor citált cigány kérdés kiélezése valójában elterelő hadművelet, de a MIÉP tudja, kik mozgatják a szálakat a háttérben. Csurka szerint a Jobbik sokaknak árt, például a Fidesznek, de ezt szerencsére már Orbán Viktorék is felismerték.

delmagyar.hu

Hozzászólás

ombre - 2009.03.13. 20:09
Raszkolnyikov elvtárs, a te időd lejárt.
Nyugodj békében.


Skorzeny-ss - 2009.03.13. 19:53
A vén szarházi,és van pofája a Gárda avatás után a Hősök terét lefoglalni!


csabex - 2009.03.13. 19:52
"titkosszolgálati támogatást kap, ami szerinte be is bizonyosodott a ferencvárosi időközi választásokon"
Ezt azért nem hinném, csak jól jött a kormánynak novák baszakodása.
"a Jobbik által sokszor citált cigány kérdés kiélezése valójában elterelő hadművelet" Na ez FIX. Nem a Jobbik élezte ki, de tuti, hogy van itt harmadik fél a magyar-cigány éleződő konfliktusban barátaim. Ismerjük is a "nevető harmadikat", szájába lóg az orra, és blankolt a farka.


nézőke - 2009.03.13. 19:48
Már kapom is a hírt, hogy a JOBBIK befog perelni te vén barom.

nézőke - 2009.03.13. 19:42
Ó te vén kaméleon. Megint a szádba adtak valamit! Most ezt mondta Tokaj hímvesszeje vekker, akivel elkalózkodtátok a gazdák földjét? Szegény, talán lankad a gizi? Turbózd fel te vén leamortizálódott kecske.


emzéperiksz - 2009.03.13. 19:34
Ajjaj, szánalmas...menj és aludj egy jót, öreg !


köles - 2009.03.13. 19:03
Megint ellopta az öreg német a szemüvegem! Mondá Csurka Pista bácsi...Milyen öreg német? Az Alzheimer!


saman - 2009.03.13. 18:59
Most még csak azt sem tudom mondani, hogy valaki rúgja már fejben ezt a tetves bolsevik délmagyart, mert, nekem van helyben......
Viszont mikor Csurka a Jobbikkal kampányolt Szegeden anno, akkor ki sem tolta a pofáját ez a szaros pártlap.
Nem értem, miért kampányolt valaki titkosszolgálatok támogatottjával.....


Darázs - 2009.03.13. 18:43
Bármikor lesz a következő szavazás - EP vagy majd a parlamenti -, a családunk minden tagja a Jobbikra fog szavazni.
De ha esetleg később bebizonyosodik a Jobbikról valami, hogy csak egy átverés volt az egész, akkor vége is lesz a támogatásunknak.
Jelenleg maximális a bizalmunk.


absolut - 2009.03.13. 18:33
a kérdés hogy mikor adja fel az öreg.....

zebiapu - 2009.03.13. 18:25
Hát........mindenki megöregszik. És az aggkori elhülyülés sem ritka. Mit is mondhatnék pl. egy "baloldali indíttatású MIÉP jelölt"-ről?????
Viszont jó tudni, hogy rengeteg titkosszolgálati embert van szerencsém ismerni. ::::)))))


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németh Zsolt részleges megvilá
  2009-03-13 22:17:22, péntek
 
  NÉMETH ZSOLT RÉSZLEGES MEGVILÁGOSODÁSA

A politikában csak felszínesen járatosak az ámulattól a szemüket dörzsölték. Ugyanis az eddig véresszájúan oroszellenes Németh Zsolt - hazánkban Amerika, Izrael és a transzatlanti kapcsolatok első számú reklámembere -, a Fidesz-kormány várható külügyminisztere, legutóbbi sajtókonferenciáján kijelentette: ,,nem az oroszokkal van bajunk".



Az alkalom az volt, hogy Gyurcsány Ferenc aláírta az Oroszországot Európával összekötő Déli Áramlat földgázvezeték magyarországi szakaszának és egy nagyméretű gáztározó megépítésére szóló szerződést.



Annyit gyorsan tegyünk hozzá: ha a csontkonzervatív Berlusconinak nem derogál a ,,volt KGB-s" Putyinnal fele-fele üzletet kötni a Déli Áramlatra, akkor Orbán ne akarjon ismét pápább lenni a pápánál.



Nem csak azért, mert az rosszul áll neki, de azért is, mert a növekvő magyarországi földgázfogyasztást valamiből fedezni kell. A vezeték nemzeti érdek. Bárhogy is köpünk Gyurcsányra. Ebben azonban igaza van.



Németh Zsolt eddig arról volt ismert, hogy hetente egyszer nekiment az orosz birodalomnak. Úgy gondolta, hogy washingtoni urai hálásak lesznek neki. Holott észre se vették.



Az utóbbi hónapokban azonban a világ nagyot változott.



Az új amerikai elnök - aki természetesen ugyanúgy az amerikai Izrael-lobbi foglya, mint elődje, Bush - hangot váltott a világ emelkedő hatalmaival. Kínával és Oroszországgal.



Már nem akarja őket is ,,lerohanni", fenyegetni és egyéb baromságokat.



Hillary Clinton, Obama külügyminisztere békehangon fuvolázott Pekingben, és Lavrov orosz külügyminiszterrel is Genfben. Volt ott minden a ,,reset" gombtól kezdve az együttműködés távlatáig.



A pöffeszkedő, lefelé taposó Németh Zsolt kétségbeesett. Hoppon és ismét hülyén maradt. Nézett körül bamba szemeivel, míg a világ elrohant mellőle.



Mit tegyen tehát, ha a gazdi már nem akarja büntetni a ruszkikat és a komcsi sárgákat?



Igazi németh zsoltos fordulattal a lábtörlő feltalálta magát. A Putyin-Gyurcsány találkozó után már csak Gyurcsányt szidta.



Mi pedig azon izgulunk, hogy Obama ne mondjon egy-két jó szót Gyurcsányról, mert Németh akkor végleg a tanácstalanság foglya maradna. Nyaljon és veszítsen el választókat, vagy szidalmazza továbbra is Gyurcsányt, akinél ócskább gazembert tényleg nem igen hordott a hátán a magyar föld?



Még szerencse, hogy Obama annyira van okos, hogy ilyen kínos helyzetbe nem fogja hozni budapesti csicskásait.

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=NEMETH_ZSO LT_RESZLEGES_MEGVILAGOSODASA_55617
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gyurcsány-kormány támogatása
  2009-03-13 22:11:27, péntek
 
  LENIN, TROCKÍJ, MARX ÉS MAÓ: AZ EURÓPAI BIZTOSOK DOGMATIKAI OVÓDÁJA A Gyurcsány-kormány támogatása nem csak érdek - a múlt iránti nosztalgia is?
2009. március 11. 14:54:05

Ha lenne olyan magyar bulvárlap, mint például a brit konzervatív nézeteket valló, erősen euroszkeptikus brit Daily Mail, akkor az talán úgy jellemezné az Európai Bizottság - az Európai Unió kormányának - tagjait, mint egy volt maóista vezetése alatt működő egykori szocialistákkal, kommunistákkal és trockistákkal túlsúlyos, működésének eredményét tekintve igen gyenge, anyagilag viszont mesésen eltartott csapatot.



Melyiküket emeljük ki? José Manuel Barrosó-t, az Európai Bizottság elnökét, aki egykor a földalatti Proletariátus Pártja Átszervezési Mozgalmának (később a Portugál Munkások Kommunista Pártja/a Portugál Proletariátus Forradalmi Mozgalmának) egyik tagja volt?



Vagy Joaquín Almunia gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztost, aki hazája parlamentjében a Szocialista Munkáspárt tagja volt? Amely pártról köztudott, hogy a marxizmus forradalmi elveiből táplálkozott?



Vagy említsük a magyar ügyekben szintén oly sokszor a Gyurcsány-kormány érdekeit elősegítő lengyel Danuta Hübner asszonyt, a regionális politikáért felelős biztost, aki dicshimnuszokat zengett Bajnai Gordonról, a budapesti kabinetben uniós pénzek elosztásáért felelős miniszterről?

Hübner asszony 1970 és 1987 között a marxista-leninista LEMP, azaz a Lengyel Egyesült Munkáspárt tagja volt. Akkor is tehát, amikor Jaruzelski miniszterelnök 1981-ben szükségállapotot hirdetett ki elsősorban Lech Walesa Szolidaritás mozgalmának megfojtására.



Kovács László adóügyekért és a vámunióért felelős biztos pályáját közismertsége miatt ismertetnünk sem kell.



Annak nyilván szintén örülhetünk, hogy az észt Siim Kallas, az Európai Bizottság egyik alelnöke, az igazgatásért, ellenőrzésért és csalás elleni ügyekért felelős biztos, 1989 és 1991 között a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsának tagja volt. (Vastaps.)



A cseh Vladimir Spidla Kovács László biztos és a magyar szocialisták kiváló barátja. Ő tőlük most, március 7-én Budapesten a Nemzetközi Nőnap alkalmával vehetett át kitüntetését. (Szintén vastaps.)

A hazájában volt miniszterelnök szociáldemokrata színekben került a brüsszeli gépezet egyik irányító emeltyűjéhez.



Spidla biztos - csak hogy emlékeztessünk - annak az Eduard Benesnek, Csehszlovákia volt elnökének honfitársa, aki a II. világháború után egy koalíció élén uralta az országot úgy, hogy annak miniszterelnöke a kommunista Klement Gottwald volt.



Talán ezek után nem véletlen, hogy az Európai Bizottság - de az Európai Parlament is - elfogadta a prágai kormány azon ismételt biztosítékait, hogy a nálunk inkább Drakulával, mint a demokratákkal képzettársított Benes dekrétumai ma már nem érvényesek.



Az az Európai Unió, amelyet a fentebb felsorolt emberek is irányítanak, lapunk olvasóinak - mint az unió minden tagjának, beleértve a csecsemőket, mint néhány napja azt a brit Adófizetők Szövetsége kiszámolta - fejenként és évente majdnem 2 ezer fontjába, azaz mintegy 660 000 forintjába kerül. Vagyis egy jellegzetes, három tagból álló magyar családnak évente 2 millió forintjába.



Az Európai Bizottság ethosza (,,az a magatartás, amely vállalja a jó iránti feltétlen elkötelezettséget") és munkamódszere kísértetiesen hasonlít tagjai egykori példaképei által fenntartott intézményrendszerekéhez. Ami kínos, arról nem beszélünk, aki kínosakat kérdez, azt igyekszünk elhallgattatni, trükkökkel kifárasztani vagy kicselezni.



E bizottság így ma már mélyen hallgat arról a programjáról, amely kidolgozásakor és utána az Európai Unió legfontosabb törekvéseit foglalta magában, mondták akkor. A ,,lisszaboni napirendről" (más nevén ,,lisszaboni stratégiáról" vagy ,,lisszaboni folyamatról") van szó, amely akcióterv célja, hogy az EU ,,a világon a legdinamikusabb és versenyképesebb, tudásalapú gazdasága legyen, amely [másoknál] több és jobb munkahelyeket, valamint nagyobb szociális összetartást hoz létre 2010-ig". Az egyre kínosabb hallgatás egyetlen oka: nyakunkon 2010. Erre az évre Európát neves közgazdászok egymásra licitálva festik sötétebbnél sötétebb színekkel, míg kommunista Kína gazdasága akkor még a pekingi kormány szeretetével eddig nem vádolt londoni globális kötelező heti olvasmány, a The Economist előrejelzése szerint is 6 százalékkal nő majd. Azt pedig hagyjuk a Gyurcsány-kormány fizetett közgazdászaira, hogy kiszámolják, Magyarország versenyképessége mennyivel esett vissza a világranglistán uniós tagságunk óta.



Hogy közben mi foglalkoztatja az Európai Bizottságot, arra ha nem is éppen előnyös, de mindenesetre éles fényt vet a Párizsban szerkesztett globális napilap, az International Herald Tribune tegnapi címoldalának fő helyét elfoglaló cikke, amely arról szól, hogy az olasz La Cimbali kávégép gyártó cég és az Európai Bizottság együttműködésének hála a méregdrágán beszerzett, de gyanús vízzel főző kávégépek helyett szállított új gépek üzemeltetésére a vállalat minden egyes biztosi hivataltól képviselőt fogad oktatásra. Feladatuk az lesz, hogy elmélyítsék ,,kávéismereteiket, a kávészemtől a csészéig".

Bontakozik az új lisszaboni stratégia, mondhatnánk.



A bizottság tagjainak ilyen háttere mellett talán érthető, hogy az EB-nek az OLAF nevű, állítólag a csalások kivizsgálására felesküdött szerve eddig soha nem talált és nem fog találni példát az uniós pénzek budapesti elsikkasztására.

Ami pedig Magyarország gazdasági és pénzügyei szempontjából kulcsszerepet játszó Almunia biztos jóindulatát illeti a budapesti kormány iránt, arra a példáknak se szeri se száma.



Nem csak az, hogy a pénzügyi biztos a Gyurcsány-kormánynak a legalkalmasabb pillanatokban jelenik meg ,,angyali" üdvözleteket hordozó üzeneteivel a kormány szolgálatában álló közszolgálati televízióban, míg lapunknak válogatott harapófogók alkalmazása után ad csak olyan válaszokat - az igen egyszerűen megfogalmazott kérdéseket gyakran szándékosan félreértve -, hogy a bizottság mely korábbi anyagát olvassuk el. Kísértetiesen úgy, mint egykor a Szovjetunió Kommunista Pártjának agitpropkái utaltak az érdeklődőknek az SZKP korábbi téziseire.



Idézzük fel, hogy a néppárti, fideszes Becsey Zsolt - a magyarok közül az unió működését kétségkívül a legbátrabban bíráló európai parlamenti képviselő - a 2006-os helyhatósági választások idején írásban fordult Almuniához, miután szeptember 17-én kitört belpolitikai botrány során nyilvánosságra került Veres János pénzügyminiszter kijelentése, amely szerint ,,Feri telefonjával el lehetett azt intézni, hogy Almunia és munkatársai... megadták azt az esélyt, hogy szeptember 1-ig lehet kiegészíteni a konvergencia programot". Vagyis a saját határidejük felrúgásával, politikailag, hathatósan és aktívan segítve a Gyurcsány-kormányt.



Nem véletlenül írta az országos választások előtt a Financial Times-ban George Parker, hogy Almunia biztos nem hivatalosan nagyon reménykedik Gyurcsány Ferenc politikai túlélésében.



Talán nem csoda, hogy a biztos hivatala Magyarország gazdasága esetében az idén januárban csupán 1,6 százalékos csökkenést jelez előre, míg a The Economist - amely jószerint programatikusan és propagandisztikus méretekben túlozta el eddig a magyar gazdaság teljesítményét - is 3 százalékos csökkenéssel számol.



Almunia biztos szociáldemokrata kollégája, Vladimir Spidla a napokban ,,csupán" a magyar nép egészét bélyegezte meg ,,szervezett rasszista támadások" végrehajtójának anélkül, hogy lapunk követelésére ennek bizonyítékával tudott volna szolgálni.



Az Európai Unió és a szovjet idők KGST-je közötti párhuzam vonásától óvók fő érve, hogy míg az előbbi önkéntes szervezet, az utóbbi nem volt az. Ami igaz: a párhuzam valóban helytelen, de azt azért talán szabad megjegyezni - hiszen az EU vezetői naponta hangsúlyozzák az ,,európai értékeket", közöttük a szólás szabadságáét -, hogy az Európai Unió kartájából a kilépés lehetősége és módozata feltűnően és érthetetlenül kimaradt. Hogy ezt az utat a magyar választók milyen arányban választanák, ha ma lehetőségük lenne rá, annak felmérésére - hasonlóan oly sok, alapvetően lényeges vélemények feltérképezésére - eddig még egyetlen közvéleménykutató sem vállalkozott. Nyilván jelentéktelen ügyről van szó.



Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.