Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kastélyainkat is liberalizáljá
  2009-06-27 20:00:55, szombat
 
  Kastélyainkat is liberalizálják

2009.06.27.-11:27:29
Tíz állami tulajdonban lévő kastély privatizációját kezdeményezte Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója Hiller István kulturális miniszternél, mert szerinte az épületek "állami pénz hiányában fokozatosan romlanak".

Az elhanyagolt állapotú műemlékek megfelelő állapotban tartására a piaci hasznosításukat látjuk egyedüli megoldásnak - olvasható Tátrai Hillernek írott levelében, amelyben leszögezi, ez a koncepció élvezi a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal támogatását is.

A nemzeti vagyonkezelő vezetője a hasznosítás beindítása miatt javasolta, hogy a már folyamatban lévő, kastélyokra irányuló uniós pályázatokat függesszék fel. Tátrai Miklós megjegyzi azt is, hogy a tíz épület (amelyekhez természetesen nagy kiterjedésű parkok is tartoznak) közül öt (a tatai, a dégi, a füzérradványi, a lovasberényi és a fertőrákosi) a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) vagyonkezelésében van. Az MNV vezérigazgatója a szervezet kiiktatása céljából arra kérte Hiller Istvánt, hogy járuljon hozzá a vagyonkezelés felmondásához. Az MNG igazgatója az MNV vezetőjének levelét minősíthetetlennek, érvelését pedig ostobának tartja.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétszéledt az SZDSZ-bagázs
  2009-06-27 19:59:04, szombat
 
  Szétszéledt az SZDSZ-bagázs

2009-06-27 16:14 barikád.hu

A vagyonadóról és Kóka János frakcióvezető személyéről is szavazni akart az SZDSZ országos tanácsa szombaton, de időközben határozatképtelenné vált a testület.

Boruzs András fővárosi elnök és Vámos József békéscsabai önkormányzati képviselő olyan javaslattal állt elő, hogy az SZDSZ országos tanácsa (ot) szavazzon Kóka János frakcióvezető személyéről, valamint arról, hogy támogassák-e a vagyonadót - mondta el a két politikus.

Közölték, hogy az ot elnöksége először nem támogatta, hogy napirendre vegyék javaslataikat, de a még kellő számban jelenlévő tagok megszavazták ezt, és a két felvetést összevontan tárgyalták. A szavazás idejére viszont határozatképtelenné vált az ot, így Vámos József szavai szerint "csak a jelenlévő tagok tudták megszavazni", hogy nem támogatják jelenlegi formájában a vagyonadót, Kóka János volt elnök, jelenlegi frakcióvezető pedig felelős az európai parlamenti választás kudarcáért, és ezért felszólítják, hogy a küldöttgyűlésig mondjon le tisztségéről.

Vámos József úgy fogalmazott: elfogadhatatlannak tartja, hogy azok, akik nem értenek egyet az ő javaslataikkal, nem vitában, nem demokratikus módon próbálják meggyőzni őket, hanem egyszerűen kivonulnak, és határozatképtelenné teszik az ülést.

A békéscsabai önkormányzati képviselő szerint az is elfogadhatatlan, hogy Kóka János most sem jelent meg az ülésen, nem mond véleményt, nem válaszol a hozzá intézett kérdésekre, és a vagyonadóval kapcsolatban olyan álláspontot hangoztat, amelyre nem kapta meg az ot-tól a felhatalmazást.

A frakcióvezetőt az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.
Az ülésről a párt több prominens politikusa is hiányzott. Szent-Iványi István, az ot elnöke külföldön tartózkodik, Kóka János frakcióvezető az MTI információi szerint pénteken tudatta, hogy vidéki elfoglaltságai miatt távol marad, és nem volt ott Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes, valamint Eörsi Mátyás sem.

A száztagú országos tanács ülésén 61 tag jelent meg, a vagyonadóról és a frakcióvezetőről szóló szavazásra 41-en maradt.

fn - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányi hangon szólt Dávid
  2009-06-27 19:58:29, szombat
 
  Gyurcsányi hangon szólt Dávid Ibolya

2009.06.27.-12:22:29
Gyurcsányi hangon szólt a magyar igazságszolgáltatásról a volt igazságügyi miniszter, az MDF jelenlegi elnöke. Dávid Ibolya sorozatos jogsértésekkel vádolta meg a köztelevízióban az ügyészséget, amely gyanúsítottként hallgatná ki a politikust az általa kirobbantott megfigyelési botrányban.

A pártelnök sokadszor hangoztatta, szerinte a nyomozó hatóság akkor foglalkozna a lényegi kérdéssel, ha a CD-n hallható párbeszéd valóságtartalmát vizsgálná, nem pedig a titkosszolgálat által rögzített telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozatalának körülményeit.

Dávid Ibolya - egyebek mellett - azzal vádolta meg az ügyészséget, hogy szócsőként használja az ellenérdekű felet, az UD Zrt. nevű vagyonvédelmi céget, amelyet egyébként tönkretett a botrány.

Az MDF elnöke tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el Csányi Sándor sérelmére, noha az ügyészség szerint a politikus zsarolni vagy kényszeríteni próbálta a bankárt, miután lejátszotta neki a telefonbeszélgetést.

Dávid Ibolya egyébként fájlalja, hogy tudomása szerint nem folyik eljárás az ellen a hetilap ellen, amelyik a beszélgetést közzétette. A pártelnök csak a beszélgetés leiratát adta át a sajtónak, de nevek nélkül.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kopottfejű műkincstolvaj a szo
  2009-06-27 19:15:17, szombat
 
  Kopottfejű műkincstolvaj a szocialisták belharcáról
2009-06-27 17:26 barikád.hu

Mészáros Tamás: belharcban állnak

Több mint sajnálatos, hogy ami az EP-választást követően az MSZP, az SZDSZ és az MDF köreiben most zajlik, az pontosan megfelel a papírformának - vagyis annak a törvényszerűségnek, amely szerint a jelentékeny vereség elkerülhetetlenül megindítja a bomlási folyamatokat.

Igaz, a demokrata fórum esete némiképp módosítja a képet, hiszen a Dávid-Bokros-paktum végtére sikerre vitte a pártot - és mégis: erős kételyek támadhatnak aziránt, hogy az ötszázalékos határ épp csak átlépése, ilyen relatíve alacsony részvételi arány mellett, valóban az MDF hosszabb távú megerősödését vetíti előre. Mindenesetre Dávid Ibolya úgy nyerte meg a bizalmi szavazást, hogy mintegy száz küldött távol maradt a múlt szombati kongresszustól, vagy hetvenen menet közben távoztak, néhányan kiléptek a pártból, maga Boross Péter pedig azt üzente: a pártvezetés által választott úton nem óhajt továbbmenni. Ezek a mozzanatok azért arra utalnak, hogy az eddigi önmeghatározása szerint konzervatív jobboldaliként számon tartott Magyar Demokrata Fórum Bokros Lajos személyében megtestesülő liberális korrekciója a tagság jó részének meglehetős ellenállásába ütközik. Ha ők elhagyják a pártot, nagy kérdés, hogy az országgyűlési választásokon is kitartanak-e majd mellette azok, akik most - feltehetően jobbára épp a szabad demokratákban csalódva - hozzásegítették a léc átugrásához. Tehát lehetséges-e mondjuk egy korszerű konzervatív-liberális pártot csinálni az MDF-ből, vagy a szakadárok lassan szétmállasztják?

Meg kell adni azonban, ha a demokrata fórum esélyeit a szabad demokratákéval vetjük össze, Dávid Ibolya szinte rózsás helyzetben van. Amit Fodor és Kóka vállvetve - noha egymás ellenében - az SZDSZ kárára művelt, felhasználva Horn Gábor, Gulyás József és mások hatékony segítségét, az politológia-tankönyvbe való illusztrálása annak, miként képes lenullázni egy pártot saját vezetőinek folyamatosan hamis helyzet-, és önértékelése. Ám az a tény, hogy a liberálisok eróziója mára egyszersmind döntésképtelenné tette parlamenti frakciójukat is, az adott belpolitikai viszonyok között felettébb veszélyes a kormányra nézve; Bajnai Gordon nem tudhatja, meddig rendelkezik parlamenti többséggel. Az SZDSZ némely megkergült képviselője ugyanis ismét a fejébe vette, hogy az EP-választáson elszenvedett pofont a kormány melletti kiállás miatt kapták, nem pedig azért, mert jó ideje nem fogalmaztak meg önálló, releváns gondolatot. Nem mellesleg: a kampányukban sem.

A szocialistáknak különösen arra kellett volna vigyázniuk, nehogy az őket minden oldalról fenyegető helyzetben úgy reagáljanak az európai parlamenti képviselő-választás számukra semmi jót nem ígérő eredményére, ahogyan azt nemcsak ellenfeleik, de a pesszimista szimpatizánsok is várták. Nem lett volna szabad visszaigazolni azokat, akik megjósolták a belső rivalizálás rémét, az elnökségen belüli megosztottság manifesztálódását. Mert amíg nem találtatik majdani listavezető, vagyis olyan miniszterelnök-jelölt, aki arcot ad a pártnak, és nem ismert a program, amelyre fel lehet építeni egy új vezetői struktúrát, addig a l'art pour l'art belviszály a maradék társadalmi támogatottságot is elemészti. Hiba, hogy megint egymásnak üzengető sajtóinterjúkban került nyilvánosságra, mi mindenről nem egyeztették álláspontjaikat a vezetés tagjai. Egyebek közt arról sem, meddig tartják fenn a kormányt (!), és arról sem, hogy július 4-én bizalmi szavazást kér-e a kongresszustól az elnökség.

Mindkét nyitva hagyott kérdés kiszámíthatatlan tektonikus mozgásokat indíthat el, s óhatatlanul megrendítheti a Bajnai-kabinet pozícióját. Holott ma egyedül a mégoly nagy kihívásokkal küszködő kormány működése kínálja azt a becsülendő teljesítményt, amely jó fényt vethet a szocialista pártra is. Bajnai Gordontól egyéves válságkezelést kértek, és ő ennyi időre szerződött. Ha előbb látja jónak, hogy visszaadja a megbízást, majd nyilatkozik róla. S amennyiben végigviszi a ciklust, hagyják őt dolgozni, tartsanak ki mellette következetesen. A közvélemény úgysem fog honorálni semmiféle más taktikai számítást.

Lendvai Ildikónak egyelőre talán sikerült keresztülvinnie az elnökségben, hogy az amúgy persze elkerülhetetlen pozícióharcot legalább most felfüggesszék; súlyos esztelenség volna, ha akár generációs, akár klikkellentétek bomlasztanák szét az MSZP amúgy is megrendült egységét. Ha a pártban némelyek mindenekelőtt egymásban keresnék politikai ellenfeleiket, az megengedhetetlen felelőtlenség volna: a baloldalnak elsősorban nem azért kell megőriznie a posszibilis váltópártképességét, mert az MSZP nevű szervezet önérdeke úgy kívánja. Engedtessék meg azt mondani, hogy ez legalábbis másodlagos szempont.

A szocialisták társadalmi létjogosultsága csak addig tart, amíg demokratikus alternatívát jelenthetnek a mind radikálisabb jobboldallal szemben.

168ora.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.