Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Múlthallgató - A Nemzetvezető
  2009-12-10 21:40:21, csütörtök
 
  Múlthallgató - A Nemzetvezető élete és halála

2009. december 07. hétfő, 11:30 Magyar Sors Online


A Nemzetvezető
Mintegy nyolcvan perc terjedelmű dokumentum összeállítást találnak a kedves Olvasók a Honlapon. Az összeállítás nem foglal állást határozottan az egykori nemzetvezető ténykedését illetőleg. Sokkal inkább szeretném elgondolkodtatni a Múlthallgató közönségét.
Csakugyan megfelel-e a valóságnak az a tömérdek rágalom, amit a Szálasi ellen olvasható több mázsa cikk, könyv, stb. terjeszt?

Mi lehet az oka, annak a hatalmas méretű indulatnak, ami ellene kirobbant?
Vajon kik és miért tartják ma is életben a Szálasi elleni gyűlöletet?

A világ zsidósága Hitler Adolfról már több ,,képet" is festett. Volt először a Sátán Hitler képe, azután kreálódott a pénzember portréja, (hozzáteszem: elég szerencsétlen kép!), két évvel ezelőtt pedig újabb félre sikerült festmény látott napvilágot: a Hitler, mint ember...

Mi a helyzet Szálasival?
Abban bizonyára mindannyian egyet értünk, hogy a ,,Horthy-fasizmus" - megjelölés teljesen értelmetlen definíció. Igenám, de róla miért nem készült újabb sütetű portré?
Ha a ráaggatott szörnyűségek és gonoszságok egy kicsi töredéke igaz lenne, ez már önmagában is tiszteletet ébreszthet egy olyan emberrel szemben, aki - ne felejtsük, háború volt - ilyen rövid idő alatt ennyi intézkedést végre tudott hajtani? Kérdőjelek, kérdőjelek...

Hogy Szálasival mi a helyzet? - kérdem újfent.

Kapaszkodjon meg a kedves Olvasó, Hallgató!

Szálasi Ferenc idejében e g y e t l e n e g y (!) zsidót nem vittek ki az országból!
,,...Hát olyan gazdagok vagyunk mi, hogy nélkülözni tudunk napi 8 millió munkaórát?...Dolgozzanak ők csak nekünk...azután jöttek hozzám, hogy a Nyilas párton belül ők alakítanának hungarista tagozatot...visszautasítottam...hm... talán legyek a Mózesük?...legyenek csak ők jó cionisták, aztán majd meglátjuk..."

Lehet, többen megköveznek, de a saját véleményem: ha ez a Szálasi ilyen rövid idő alatt ennyi indulatot tudott a hátára venni, bizony mondom: nem lehetett akárki...

Ennél sokkal többet is megtudhat Ön, ha kényelmesen hátradől karosszékében, és rákattint a Múlthallgató Szálasi Ferencről szóló műsorára...


http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3823:sz alasi-multhallgato-czekusjob&catid=76:multhallgato&Itemid=129


Csöppet sem cionista üdvözlettel:

Czékus Jób, a műsor összeállítója


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézetek Elie Wiesel, Nobel-bé
  2009-12-10 21:23:33, csütörtök
 
  Idézetek Elie Wiesel, Nobel-békedíjas írónak


Elie WieselBudapestre érkezett Elie Wiesel, holokauszt túlélő Nobel-békedíjas író. Ettől a parlament hasra esett, ájult gyönyörűséggel húzott nyálcsíkot maga után, amiért cserébe Wiesel alaposan megköpködte Magyarországot.

Kivételesen nem véleményezni, vagy elemezni kívánjuk a szóban forgó eseményt, sokkalta inkább szeretnénk megfelelő kontextusba helyezni a parlamenti Canossa-járáson elhangzottakat az objektivitás jegyében. Lássuk:

A parancs innen érkezett, a zsidótörvények a nép nevében születtek - mondta a parlament felsőházi termében körbemutatva Elie Wiesel. Meg kell mondani az igazat a hatalomnak, tette hozzá: a zsidók hosszú időn át a haza leghűségesebb tagjai közé tartoztak; hittek abban, hogy Magyarország jól bánik a zsidókkal. És még 1944-ben, a gettóban is az volt a meggyőződésük, hogy a magyar kormány soha nem fogja elárulni a zsidóságot. Feltette a kérdést: vajon a magyar fasiszták együttműködése nélkül sikerült volna ilyen rövid idő alatt ilyen sok embert meggyilkolniuk a náciknak? Elie Wiesel a magyarok közönyét is felrótta, miközben azt is hangsúlyozta: a mai Magyarországgal szemben nem érez haragot, és nem tartja felelősnek a tegnapért, “de azért felelősek, amit a múlt emlékével tesznek".

Elie Wiesel megfogalmazása szerint a magyarok és a zsidók közös ellenségei a gyűlölködők, a rasszisták, akik szégyent hoznak Magyarországra. Ezért az antiszemita, rasszista megnyilvánulások egyértelmű elutasítására buzdította a magyarokat, majd feltette a kérdést, hogy miért nem teszik büntethetővé a holokauszt tagadását, ahogy például Franciaországban is teszik, illetve, hogy az iskolákban miért nem tanítják behatóan a holokauszt történetét. Úgy fogalmazott Elie Wiesel, hogy a múlt a közömbösség veszélyére tanít, “az élet ellentéte ugyanis nem a halál, hanem a közöny - a közöny miatt szenvedünk". Végezetül - nemzetközi tapasztalatait összegezve - úgy vélekedett: “a világ nem tanult a leckéből". (Nol.hu nyomán)

Most pedig álljék itt néhány hasznos idézet, csak hogy kontextusba helyezhetőek legyenek Elie Wiesel állításai:

“A budapesti zsidóság szokatlan újjáéledéséről, a Párizs és Moszkva közötti legnagyobb zsidó közösség lendületes fejlődéséről közölt cikket a Los Angeles Times. Több zsidó élte túl a második világháborút és maradt Magyarországon, mint Közép-Európa más részein. A magyar főváros zsinagógáit, köztük a világ második legnagyobb zsinagógáját mozgalmas élet jellemzi, zsidó iskolák, kiadványok, weboldalak és blogok működnek. Valóságos reneszánszát éli a hetedik kerületi történelmi zsidónegyed, a zsidó háromszög. Budapesten működik a Ronald S. Lauder Alapítvány által a zsidó identitás előmozdítására Európában létrehozott 40 iskola közül a legnagyobb." (MTI-hír, 2007.12.05.)

,,Haaretz: - Ön sokat írt a palesztinok megpróbáltatásairól. Valóban védelmébe veszi 1948 -as elüldözésüket Izraelből?
Benny Morris: - Az erőszak és a tömeggyilkosságok nem igazolhatók. Ezek háborús bűnök. Van azonban, amikor a kitelepítés nem számít annak. 1948-ra is ez érvényes.
H.: - Akkor is, ha emberek sokasága halt meg, és leromboltak egy egész társadalmat?
B.M.: - Élethalálharcban vagy elpusztulsz, vagy megsemmisíted a támadóidat. Vannak helyzetek, amelyek indokolttá teszik az etnikai tisztogatást. Különben ha választani kell genocídium - saját néped pusztulása - és az ellenséges népcsoport kitelepítése közül, én inkább az utóbbit választanám.
H.: - 1948-ban ilyen helyzet volt?
B.M.: - Igen. A hétszázezer palesztin elüldözése nélkül nem jöhetett volna létre Izrael. Nem volt más választás. Meg kellett tisztítani a hátországot, az utakat, a településeket, ahonnan járműveinket és telepeinket támadták.
H.: - Morális szempontból sincs semmi baja a történtekkel?
B.M.: - Nincs. Még az amerikai demokrácia sem jöhetett volna létre az indiánok megsemmisítése nélkül. Ezekben az esetekben a magasabb végső cél igazolja az elérésükhöz szükséges kegyetlen eszközöket." (A Haaretz című izraeli napilap interjúja 2004. január 9-én Benny Morris izraeli történésszel.)

,,Kizárhatjuk megfontolásainkból azt a lehetőséget, hogy a közép- és nagyvállalatoknál belföldi magántőkés gyakorolja a tulajdonosi funkciókat. (...) A nagytőke felszámolása harminc év után már olyan irreverzibilis folyamat, amelyen csak külső kolonializáció változtathatna." (Bauer Tamás, A második gazdasági reform és a tulajdonviszonyok, Mozgó Világ, 1982. november)

,,Kutatás-fejlesztési megállapodást tervez Magyarország és Izrael, a dokumentumot a jövő év elején írhatja alá a két ország. A megállapodás célja, hogy együttműködésre ösztönözze a két ország vállalkozásait, most éppen az információtechnológia és a telekommunikáció terén. A tervek szerint az izraeli és magyar cégek állami támogatásban is részesülhetnek, ha közösen pályáznak egy-egy projekttel." (Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete az MTI-nek, 2008. augusztus 25.)

,,Izrael az egyik legnagyobb befektető Magyarországon, a kapcsolatokat fejleszteni szándékozunk. A közeljövőben mezőgazdasági szakemberek érkeznek Magyarországra, hogy a lehetséges befektetésekről tárgyaljanak itteni kollégáikkal. A hangsúlyos témák közül mindenképpen meg kell említeni az alternatív energiahordozók kiaknázását, vagy éppen a Kapuváron is meglévő gyógyvizek hasznosítását. (...) A legfontosabb feladatom felmérni azokat a lehetőségeket, amelyekben a magyarok partnerei lehetnek az izraeli befektetőknek." (Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete a Kisalföld című lapban, 2008. április 15.)

“Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot. (...) Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások." (Simon Peresz izraeli államelnök hazája legfontosabb gazdasági összejövetelén, a Kereskedelmi Irodák éves találkozóján 2007. október 10-én.)

,,Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket."
(Kornis Mihály drámaíró, Beszélő, 1993. december 21.)

,,Én bátran kimondom - mert én nem egy lehorgasztott fejű, gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucámban - hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni." (Regös Péter, a Magyar Zsidók Világszövetségének elnöke levele Lipták Bélához, az Amerikai Magyar Lobby egyik vezéralakjához, 2002 július.)

,,Ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack." (Landeszmann György főrabbi a Heti Magyarország 1993. február 26-i számában megjelent Zsidók és magyarok című interjúban.)

,,... semmiféle nemzeti szolidaritást nem tudok kialakítani magamban az úgynevezett 'magyarsággal', azaz nincs magyar identitásom, nem érzek s nem gondolkodom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával.
(Imre Kertesz: A végső kocsma. Élet és Irodalom, 2001. december 21.)


http://ellenkultura.info/idezetek-elie-wiesel-nobel-bekedijas-zsido-ironak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz szerint semmi gond ni
  2009-12-10 21:13:59, csütörtök
 
  A Fidesz szerint semmi gond nincs a sztálinista alkotmánnyal
2009-12-10 18:09 barikád.hu

Navracsics Tibor

Navracsics Tibor szerint alapvetően nincs komoly gond az 1949-es sztálinista alkotmányból faragott 1989-es ideiglenes alaptörvénnyel. A fideszes politikus a XXI. Század Intézet konferencián elmondta: szerinte a fő baj nem az alkotmányos keretekkel van, hanem azzal, hogy ezeket sokan nem tartják be.

Nem az alkotmány szövegével, hanem az alkotmányossággal van a fő gond Magyarországon. Nagy probléma, hogy az elmúlt nyolc évben a kormánypártok és az őket támogató értelmiség csak akkor védte az alkotmány eszméjét, ha az ő érdeke volt, más esetekben viszont agresszíven támadta azt. Az alaptörvényünk azért bizonytalan, mert a magyar politikai identitás az - jelentette ki Navracsics Tibor a XXI. Század Intézet csütörtöki kerekasztal-beszélgetésén.

Van sok probléma a magyar alkotmánnyal, de a legnagyobb az, hogy vannak, akik úgy gondolják, bátran le lehet harcolni, ha ,,nem velük van" - mondta Navracsics Tibor a XXI. Század Intézet Királyságot akarunk? - Új alkotmányt, de milyet... című kerekasztal-beszélgetésén. Ez az oka annak is, hogy nincs tekintélye a köztársasági elnöknek, az Alkotmánybíróságnak, a bíróságoknak sem - tette hozzá. A balliberális politikai vezetés és értelmisége úgy gondolkodik, hogy ,,romboljuk le, ha nem nekünk játszik" - fogalmazott a frakcióvezető.

Navracsics szerint a fő probléma nem magával a törvény szövegével van, bár azt elismeri, hogy lehetne finomítani sok részén, mert 1989-ben átmenetinek készült, azóta viszont nem változott. Inkább az alkotmányosság betartásával vannak bajok - mondta Navracsics, aki példaként említette a 2006. október 23-i véres rendőri akciót, valamint az állami vezetők 2002-2003-as, sokszor jogszerűtlen eltávolítását. A képviselő a 2006. október 6-i bizalmi szavazást is súlyos alkotmányos kérdésnek tartja.

Hogy lehetne újjáépíteni az alkotmányosságot? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője. Csak úgy, ha kölcsönösen mindig megvédjük és elfogadjuk a tekintélyét. Hiába lenne királyság az államformánk, a gondjainkat az sem oldaná meg, hiszen hamarosan az uralkodó is megkapná a jobboldali bélyeget.

Az alaptörvényünk azért bizonytalan, mert az egész magyar politikai identitás bizonytalan - fogalmazott Navracsics Tibor. A politikus véleménye szerint szükség lenne az egész magyar politikai közösséget meghatározó vitára, mert ,,az unikum az egész világon, hogy például pártjaink nem értenek egyet a nemzet határaiban". Addig pótcselekvés az új alkotmányról vitázni, amíg nem születik közmegegyezés a politikai közösségről, nem definiáljuk, hogy kik alkotják, és mik a közös céljaik.

mno.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingatlanba fektetik a szajrét
  2009-12-10 21:09:46, csütörtök
 
  Ingatlanba fektetik a szajrét a szocik

2009-12-10 20:53 barikád.hu



Nem kevesebb, mint 51 ingatlant vásárolt az MSZP az elmúlt két évben. A párt 2007-2008-ban összesen 1,7 milliárd forintot költött különböző ingatlanokra.

Az MSZP 2007-2008-ban az új székház mellett további 51 ingatlant vásárolt összesen 1,7 milliárd forintért - olvasható az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azon jelentésének összefoglalójában, amelyben a szocialista párt elmúlt két évének gazdálkodását elemzi.

A számvevők a jelentés végén leszögezi: rendszeres vizsgálatuk a pártok esetében elsősorban prevenciós jellegű, a pártok gazdálkodása átláthatóságának megteremtéséhez, az egységes követelmények és szankciók érvényesüléséhez - a múlt heti sikertelen szavazás ellenére - továbbra is elengedhetetlen a párttörvény módosítása. Az ÁSZ az MSZP gazdálkodásáról szólva közli, hogy a párt bevételei 2007-2008-ban szabályozott tagdíjfizetésből, egyéb hozzájárulásokból és adományokból, a párt tulajdonát képező ingatlan értékesítéséből, tárgyi eszközei hasznosításából, költségtérítésből, valamint kamatbevételekből álltak. A bevételek meghatározó része - 2007-ben 41 százalék, 2008-ban 68 százalék - állami támogatásból származott.

Az egyéb bevételek 2007-es magas hányadát - 44 százalékot - a párt kizárólagos tulajdonában lévő, Köztársaság tér 26. alatti székház értékesítése eredményezte.

Az MSZP 2007-2008-ban új székházat és további 51 ingatlant vásárolt összességében 1,7 milliárd forint értékben. Az ingatlanok közül 39-et a vagyontörvényben szabályozott feltételekkel, részben a törvény által biztosított kedvezményes hitellel vásárolt - szögezi le az ÁSZ. Az ÁSZ szólt arról is, hogy az MSZP-nek, az APEH-folyószámla-kivonat szerint, befizetési késedelme, költségvetési tartozása nem volt. A párton belüli belső ellenőrzési rendszer összehangolt működése biztosította szabályszerű gazdálkodását, de az éves beszámoló felülvizsgálatára irányult kontrollok nem tárták fel a beszámolási hibát - állítják a számvevők.

A jelentés egyebek mellett megállapította, hogy az MSZP 2007-2008. évi gazdálkodásának beszámolóit a párttörvényben előírt határidőn belül és formában nyilvánosságra hozta, de a hatályos számlarendi előírástól és az előző évek gyakorlatától eltérően mindkét évben az egyéb bevételek között tette közzé az önkormányzatoktól kedvezményes bérleti díjú ingatlanhasználat formájában kapott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás 21,7 milliós, illetve 23,3 millió forintos értékét a belföldi jogi személyektől kapott egyéb hozzájárulások helyett.

A nevesítési értékhatárt meghaladó támogatást nyújtó önkormányzatokat nem nevesítették, illetve a 2008-as beszámoló - konszolidálási hibából eredően - mind a bevételi, mind a kiadási oldalon 10,2 millió forint összegű halmozódást tartalmazott. Az MSZP módosított beszámolói - a lényegesség figyelembevételével - megbízható és valós képet mutatnak a gazdálkodásról - hangsúlyozza az ÁSZ. Hozzáteszik: a párt elnökének azonban megfelelő belső kontrollt kell működtetnie azért, hogy érvényt szerezzen a beszámolók megbízhatósága érdekében a következetesség és lényegesség számviteli elveinek.

mno.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyetlen ellenség
  2009-12-10 21:04:55, csütörtök
 
  Írta: Szeszák Gyula
2008. január 10. csütörtök, 09:00
Az egyetlen ellenség.

A zsidóság és a ,,Judeokrácia"

I.



Hitler a Mein Kampfban úgy vélekedett: a ,,... széles néptömegeknek csak egyetlen ellenséget szabad mutatni, mert sok ellenség esetén megzavarodnak."

A tétel, a tömeglélektan szempontjából, vitathatatlanul helyes.
Politikai értelmezése és alkalmazása körében azonban végzetes hibák történtek és korántsem csupán Hitlernek felróhatóan!
Az ,,egyetlen ellenség", hitleri értelmezésben, ,,a zsidó", a ,,zsidóság" képében lett megjelenítve. Hitlert ezúttal cserbenhagyta a ,,művész" finom érzékelése a ,,nüánszok" iránt.
Vitathatatlan azon állítása is, nincs a világon még egy olyan faj, amely vére tisztaságát olyan gondosan igyekezett volna megóvni, mint a zsidó. Többé - kevésbé helytállóan írja körül azokat a faji stigmákat is, amelyek az eszményi szépség fogalmától, pl. a görögök emberi szépségideáljától, meglehetősen távol esnek. Ehhez járul a viselkedés, a beszédmód és az öltözködés. Brr!
Az ellenségkép hitleri ábrázolása során olyan antinómiák [ellentmondások] keletkeztek, amelyek megcsalták úgy a képalkotót, mind a ,,műélvezőket". Mennél több részlet került ugyanis a palettára, a kép annál inkább kezdett az ortodox zsidóra hasonlítani, aki megéri ugyan a pénzét, de - a faji egységen belül - elképesztő változatosságban jeleníti meg a zsidó élet, a zsidó lélek végtelen bonyolultságát, sokszínűségét.
Már régen halogatom egy téma kidolgozását. A rabbinikus mozgalom egy jelentős áramlatáról van szó, amely felismerte a cionizmusnak a zsidóság létét is fenyegető őrültségét. Tudjuk persze, hogy a zsidók hajlamosak, a gójok szórakoztatására, egymással civakodni. A zsidó-balhék egy része ilyen, más része másmilyen. Az említett mozgalom másmilyennek tűnik.
Most csak a közelmúltra visszatekintve, azt kell megértenünk, hogy a zsidók milliói balsorsukat legalább annyira köszönhetik saját ,,judeokráciájuknak", mint Hitlernek.
A következőkre kell gondolni.
Hitler gyűlölte a zsidóságot és mivel - indokoltan - úgy vélte, hogy a zsidó faj televényéből kelnek ki a népek megrontói vérszívói, az egész zsidóságtól kell megszabadulnia. Történelmi tény, hogy a [németországi] zsidóság szervezett kivándorlását elősegítendő maga Eichmann (!) folytatott tárgyalásokat Palesztinában, cionista szervezetek képviselőivel. A cionistákat ,,idealistáknak" tartotta és szinte kedvelte, mindenesetre respektálta. Ám hamar kiderült, hogy csak kevés emberről lehet szó, a legjavából. Az akkor már megálmodott Nagy Izraelnek pionírokra volt csupán szüksége.
Hamvába holt a Madagaszkárra törtnő tömeges kitelepítés gondolata is.
Ekkor a naiv nácik a nyugati demokráciák cselekvő, azaz befogadó, szolidaritásában kezdtek reménykedni. Amerika, a zsidó Mekka, azonban kirekesztőst játszott. A ,,nagy" Franklin Delano Rooseveltnek arra sem volt ideje, kedve, vagy módja, hogy az évi kb. harminc negyvenezer fős évi bevándorlási kvótát néhány ezerrel, felemeltesse.
[Bezzeg mi, a kirekesztő ,,fasiszta" nemzet, titkos paktumot kötünk arra, hogy ötszázezer zsidót befogadunk, ha Izraelben szorul a hurok. Meggyőződésem, hogy zsidók százezrei máris készülnek a magyarországi alijázásra, hurok ide vagy oda. Tudom persze, hogy az ,,alijah" Izraelbe történő hazatérést jelent. Ebben azonban nincs semmi ellentmondás. Zsidó források Budapestet máris ,,Judapestnek" nevezik. Ugyanilyen alapon hazánk földje is nevezhető ,,Nagy Izraelnek", pláne ha felvásárolják. L. Peresz erre utaló kijelentését.]
A wannsee-i határozmányok, a zsidókérdés végleges megoldásáról [endlösung], akkor születtek meg, amikor nyilvánvaló lett, hogy a nyugat ujját sem mozdítja a keleti zsidóságért. Számukra sem menedéket, sem védelmet nem nyújt. A náci párt lapja a Völkischer Beobachter gúnyolódott is afölött, hogy az ,,eladó zsidókra a Nyugat nem vevő".
Azután elkezdődött! De hogyan? Lássuk a magyar példát. A ,,judeokrácia" honi reprezentánsai, a bárók, megkopasztva ugyan, de elhagyhatták az Országot. A koffereket SS tisztek vitték utánuk a repülőgéphez. A domesztikált pesti zsidóság, gettóban ugyan, de megúszta a Holocaustot. A rém csak a vidéki zsidókra csapott le. Ezek döntő többsége szegény, sokgyermekes, ortodox zsidó volt, vagyis ,,a zsidó", ahogy Streicher lapja a Der Stürmer megjelenítette őket. Persze a kölyköket nem jelenítette meg a náci propaganda, holott egy népesség nem csupán pajeszes, szakállas ronda és vén zsidóból áll. Nem kelthettek viszont részvétet az ártatlan gyermekek iránt. Többször leírtam már, hogy a deportált zsidók sorsát illetően semmi kétségem nincs.
Azt számtalanszor leírtuk, elmondtuk, elszavaltuk, elénekeltük: miként hajtották vágóhídra a magyar csendőrök a zsidókat. Ám arról alig akar szólni a fáma, hogy ez a verkli miért működött olyan ,,flottul"?
Először is: a zsidók tájékozatlanok voltak. Az auschwitzi jegyzőkönyvek ugyan jóval a magyar zsidóság deportálása előtt ismertek voltak már - Nyugaton. Az amerikai légierődök, bombák és robbanó gyermekjátékok helyett, szórhatták volna a jegyzőkönyveket is, röplap gyanánt. Nem szórták.
Tisztességes történészek - közöttük zsidók - kimutatják, hogy a német légteret uraló amerikai és angol légierő mi módon akadályozhatta, vagy lassíthatta volna a mészárlást. Ehelyett ,,Bombázó Harris" és bűntársai megrendezték német városok holocaustját. Csak Drezdában több mint százezer embert égettek halálra.
A Judeokrácia ,,Utolsó Esély Akció" néven hajtóvadászatot rendez nyolcvan - kilencven éves vén faszok kézre kerítésére, akik a koncentrációs táborokban parancsnokok, az őrszemélyzet tagjai, vagy a foglyok közül kiválasztott kápók voltak. A ,,rettegett" Ivan Demjanyuk helyett Izraelbe hurcoltak egy szerencsétlen flótást és nem sok híja volt, hogy kicsinálják, mint Eichmannt.
Már kevesebb szó esik a Judeokrácia magyar ágenseiről, köztük Kasztner Rezsőről és társairól, akik a ,,Zsidó Tanács" tagjaiként aljasul kollaboráltak a nácikkal és megnyugtatták fajtestvéreiket a felől, hogy a deportálás kapcsán nem esik bántódásuk. Valósággal beénekelték fajtestvéreiket a vagonokba.
Izraelben ,,felelősségre vonták", azaz felmentették, Kasztnert. Az isteni igazságszolgáltatást azonban nem kerülhette el. Egy derék zsidó kicsinálta ezt a szörnyeteget.
A Holocaust után jött a ,,Holokauszt Ipar", a Judeokrácia jövedelmező vállalkozása. A praktikus németek szappant főztek, azaz háborús hiánycikket pótoltak, ellenségeik zsírjából. A Judeokrácia viszont, hatvan év után, pénzt sajtol fajtestvérei zsírjából és a tőke Molochjának bendőjét tömi vele. Melyik a gusztustalanabb?
Egészen érdekes a zsidóság és a Judeokrácia viszonya. A judeokraták voltaképp nem szolidárisak fajtestvéreikkel [lásd Holocaust] ám, ha valaki felemeli a szavát ellenük, tüstént ,,antiszemitizmust" emlegetnek, vagyis százszorosan elárult fajtestvéreik közé vegyülnek, vagy épp hátuk mögé bújnak. Ezzel nem ritkán olyan vészt hoznak a zsidóságra, amely csak miattuk elkerülhetetlen. Magyarán, a zsidóságot nemritkán saját judeokráciája ejti túszul és sodorja bajba. Valami ilyesmit emlegetnek a rabbinikus tüntetők is. [Visszatérek mozgalmukra!]
A Judeokrácia fogalmát csak akkor lehet megalkotni, ill. használni, ha a Judeokrácia a valóságban is létezik. Létezik! Erről szól majd a következő rész.

2008.01.10.

http://szeszak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Ite mid=137
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU felv8zezett,de határozott
  2009-12-10 19:06:43, csütörtök
 
  EU: FELVIZEZETT, DE HATÁROZOTT KÖZÖS ÁLLÁSPONT AZ IZRAELI MEGSZÁLLÁS ÜGYÉBEN
2009. december 9. 00:04:10

A kívülről jövő nyomás és a közösséget megosztó belső feszültségek emelkedése miatt szinte a biztosítékok is kiolvadtak az Európai Tanács brüsszeli épületében, ahol az unió külügyminiszterei a legveszélyesebb civilizációs ütközési pont, a palesztin területek izraeli megszállása ügyében állapodtak meg tegnap egy olyan állásfoglalásban, amely ugyan gyengébb az uniós elnökséget betöltő eredeti svéd javaslatnál, de az elvekből nem engedett.



Az Európai Unió a kérdésben lényegében két csoportra szakadt: a Kelet-Jeruzsálemet, mint a jövendő palesztin állam fővárosát említő svéd javaslat mellett kiálló egyik csoport állt szemben a Jeruzsálemet oszthatatlan fővárosának nevező Izrael irányában puhább vonalat képviselő másik csoporttal. Az előbbihez a svédeken kívül a britek, az írek, a belgák, a portugálok és a luxemburgiak, míg az utóbbihoz a németek, az olasz, a hollandok, a spanyolok és a csehek tartoztak.



Az éles ellentétek már a külügyminiszterek hétfői érkezésekor is kiderült. Míg Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter kijelentette: ,,Mindnyájan elmondtuk vitáinkon, hogy Kelet-Jeruzsálemet megszállva tartják. És azt, hogyha megszállták, akkor nem része Izraelnek", addig Franco Frattini miniszterelnök újságíróknak kocsijából kiszállva azt mondta: ,,Mindent támogatunk, ami bátorítja a két felet, hogy üljenek a tárgyalóasztalhoz".



Nyomás mindkét irányból érkezett. Mary Robinson, volt ír elnök és ENSZ emberi jogi biztos, Chris Patten, az Oxfordi Egyetem rektora, Hong Kong egykori brit kormányzója, Romano Prodi, az Európai Bizottság volt elnöke és további öt politikus közös levélben sürgette az Európai Uniót, ,,játsszanak kulcsszerepet a palesztinok bizalmának helyreállításában".



A másik oldalon az izraeli diplomácia mellett az Egyesült Államok is nyomást a keményvonalas uniós külügyminiszterek álláspontjának megváltoztatásáért, mint Ileana Ros-Lehtinen republikánus kongresszusi képviselő, a kongesszus külügyi bizottságának tagja, aki arra figyelmeztette Brüsszelt, hogy ,,Jeruzsálem megosztása aláásná szövetségesünket, Izraelt".



A svédek álláspontjukat a nemzetközi közösségnek az ENSZ határozatokban kifejtett akaratukra és tényekre alapozták, amit sokkal inkább tükröz a végül elfogadott közös álláspont. Ennek értelmében az EU megállapodás szerinti határidőben sürgeti a két állam megoldáshoz vezető tárgyalások sürgős megkezdését.



Az unió, áll a Carl Bildt svéd külügyminiszter által ismertetett közös nyilatkozatban, ,,semmiféle változást nem fogad el az 1967 előtti határokat illetően, beleértve Jeruzsálemet", vagyis azt a két állam között kívánja megosztani.



Az állásfoglalás egyértelművé teszi, hogy a jövőbeli palesztin államnak - amelynek fővárosa Kelet-Jeruzsálem és amelynek Ciszjordániából, valamint a Gázai övezetből kell állnia - ,,egybefüggőnek" és ,,életképesnek" kell lennie.



Az EU ezen kívül támogatja a Palesztin Hatóság kormányának azt a tervét, hogy vessenek véget a megszállásnak. A közös állásfoglalás leszögezi azt is: a nemzetközi jog szerint a megszállt területeken létrehozott minden település vagy elválasztó fal/kerítés, házrombolás és kilakoltatás a nemzetközi jog szerint illegális és felszólítja az izraeli kormányt ,,azonnal állítsa le a telepesi tevékenységeket, beleértve Kelet-Jeruzsálemet."



A nyilatkozat ezen kívül mély aggodalmát fejezi ki a Gázai övezetben történtek miatt is.



A puszta véletlen időegybeesés, hogy az UNRWA, a palesztinokat segítő ENSZ szervezet tegnapra eső hatvanadik évfordulóján kiadott nyilatkozata felszólítja a nemzetközi közösséget, első lépésként ismerjék el a 60 évvel ezelőtt történt ,,igazságtalanságot".



Lovas István

Brüsszel



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok jelentős többsége v
  2009-12-10 19:01:40, csütörtök
 
  A magyarok jelentős többsége visszaállítaná a halálbüntetést
2009. december 10. 12:27:52


Bár a halálbüntetést eltörölte Oroszországban az alkotmánybíróság, egy friss felmérés szerint az emberek jelentős többsége továbbra is elfogadható büntetésnek tartja azt különösen súlyos bűncselekmények elkövetése esetén. Több felmérésből kiderült az is, hogy a magyar társadalom sem ellenezné a halálbüntetés visszaállítását.

Az Oroszország 42 régiójában, 1600 fő részvételével készült kutatás szerint az oroszok 79 százaléka jogos és elfogadható büntetésnek tartja a halálbüntetést, ha az elkövető kiskorú gyermekkel szemben követett el szexuális erőszakot. Ebben az esetben a válaszadóknak csak 17 százaléka ellenezné a halálos ítéletet. A megkérdezettek 5 százaléka pedig nem akart vagy nem tudott állást foglalni - számolt be az ELTE TÁTK hírlevele.

A válaszadók 65 százaléka támogatja, 27 százaléka viszont ellenzi a terroristákra kiszabható halálbüntetést. Az oroszok 61 százaléka szerint jogos lehet a drogkereskedők halálbüntetése, 60 százalék szerint pedig ugyanez áll a szándékos emberölés elkövetőire is. A két utóbbi esetben 30 százalék körül van a halálos ítélet ellenzőinek aránya.

A fenti bűnök elkövetőivel szemben 66 százalék úgy véli, nem elfogadható a halálbüntetés a korrupt tisztviselőkkel, 65 százalék szerint az árulókkal és kémekkel, 62 százalék szerint a fegyveres rablókkal szemben. Emellett több mint 50 százalék szerint tettükért sem a katonai puccsok szervezői, sem az államfő ellen merényletet tervezők élete nem oltható ki.

A magyarok visszaállítanák

Az elmúlt években több olyan kutatás is készült, amely a magyarok halálbüntetéssel kapcsolatos álláspontját vizsgálta. A fenti kutatással ellentétben a konkrét bűncselekménytípusokra sajnos nem kérdeztek rá, de a felmérések szerint a magyar társadalom egyáltalán nem zárkózik el a halálbüntetéstől.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kriminológiai Tanszéke számára készült 2006-os kutatás szerint a magyar közvélemény sok esetben szigorúbban büntetné a bűnelkövetőket, mint ahogyan az állami igazságszolgáltatás ítélkezik felettük. Ez a hozzáállás tükröződik a halálbüntetéssel kapcsolatos véleményekben is.

A felmérés szerint ugyanis a népesség hét százaléka csak háborús körülmények között, 63 százaléka azonban békeidőben is elfogadhatónak tartaná a halálbüntetést. Csak 28 százalék vélte úgy, hogy a halálos ítélet semmilyen körülmények között sem lehet helyeselhető.

Ugyanezt a mentalitást tükrözi a Publicus Intézet 2009-es felmérése is. A reprezentatív kutatás szerint ugyanis az állampolgárok 75 százaléka inkább egyetért azzal az állítással, hogy a halálbüntetés visszaállítása jelentősen visszaszorítaná a súlyos bűncselekmények számát. A megkérdezetteknek csak 19 százaléka vetette el ezt a felvetést.


Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Föld forog, a test mozog
  2009-12-10 18:59:59, csütörtök
 
  A Föld forog, a test mozog

2009.12.09. 18:07 K. Funky


Bajban lennénk, ha most meg kellene mondanunk, hogy mi a legbizarrabb dolog, amit magyar politikustól valaha láttunk. Akkor meg pláne, ha ugyanennek a csoportnak a legszimpatikusabb megmozdulására kellene emlékeznünk. Abban viszont nagyjából biztosak vagyunk, hogy most megtaláltuk azt, ami egyszerre tud a legbizarrabb és a legszimpatikusabb lenni. És magyar politikus szerepel benne, ugye.

http://www.indavideo.hu/video/Jo_reggelt_8


A videón Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi, az MSZP parlamenti képviselője tart tévétornát minden kedves ép testűnek és ép lelkűnek. A politikus asszony nem egy Béres Alexandra, de igyekezetét ez tulajdonképpen csak még szerethetőbbé teszi. Majd' tizenöt percig tüsténtkedik, és igyekszik segíteni a gimnasztikailag kevésbé művelt állampolgárokon. Hát lehet magyar politikustól ennél többet kérni?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halogatás, az utópisztikus pol
  2009-12-10 18:54:11, csütörtök
 
  Halogatás, az utópisztikus politika tudománya


/Orbán Viktor úgy fogalmazott: "addig nem veszünk át semmit, amíg az összes kétes ügy nincs kivizsgálva"./

Kedves 'Köbüki', levelem innen a homályos XXI. Század elejéről írom, abból a korból mikor az emberek szívéből végképp kihalt a testvéri érzés: A magyarok tudatából törölték a Jézus Krisztus által tanúsított hitet; Trianon csak hőbörgők zászlaján eszközként sírta testvéreik lélekfájdalmát; 1956 barikádharccá, emlékké, halálünnepé vált; Innen írom a versennyé silányított életből, ahol a vesztesnek szégyenmétely-kút az élet. Nincsenek államférfiak, csak a lépcsőfokoknak megfelelni kívánó alakoskodók. Ez az a kor, mikor az ember szívéből kitépték az érzést.

Miért is írok, az utópisztikus, kicsit szkeptikus elődősödként? Hát csupán, hogy tudd, hogy a lencsefaló tuskó mindig létezett! Tudd, hogy oly homályhálóba csalták a szívember magyart, ahol hamis imákat szórtak a rádióhullámok és csak sorolták, csak sorolták a mit, hogyan, meddig kérdéseket, közben házunk, otthonunk, földünk, nemzettudatunk, testvéri szerződésünk varázsszőnyegen osont démonármány Mammon kezébe. Itt és ekkor tettünk tönkre, azért lettél univerzumok vándor-remetéje (Hazátlan, házatlan házaló), világpolgár.

A befutóknak nem volt erő a kezükben, gyáva gyenge akarattal árulták Isten teremtményének titkát; az IGE megszentségtelenített lett, zagyva lelkek kotyvasztották a lélek táplálékát, a Sátán sugallatának hálójában fickándozott a pillanat, becsapták, kihasználták a tudatot.

Magyarázták, vizsgálták a történelmet, közben nemzedékek haltak ki, kiknek a szívlelek már nem jelentett semmit, csak a cifraszűr, a testmámora, a győzelem, a másik fölé növés, az élet és a halál kiosztása. Látod, ezt örököltem én, magyarázkodok neked, kinek már most kényszerpályára helyezem életed, nem lehetsz más csak egy társtalan silány műlény, percre pontosan kiszámolva a születéstől az elmúlásig dimenzió valóságod.

A többség akarata mindig érvényesül, megölték Jézust, Barabás és a párt él!

Kivizsgálnak újra minden ügyet és a vesztesek lesznek a győztesek, a halottak élők! 'Köbüki'
az aktám 1961. 03. 05.-én kezdődött és bűnlajstromom: Élt X évet. Köszönöm, köszönöm neked az utópisztikus, kicsit szkeptikus, elődősöd.

2009.12.06.

Üdvözöl távol az élettől:

Gavallér János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyiért lehet venni egy törv
  2009-12-10 18:50:14, csütörtök
 
  Mennyiért lehet venni egy törvényt az Országgyűlésben?


http://vastagbor.blog.hu/2009/12/09/mennyiert_lehet_venni_egy_torvenyt_az_orszagg yulesben


- 2009.12.09. 14:21

Vajon mennyiért "vehetnénk" meg egy törvényt, ha szeretnénk? Hány képviselőt kellene megvenni, és mennyi lenne a számla végösszege?

A magyar focisták és a magyar képviselők között elég sok a hasonlóság. Mindkét csoport a hazai bohócligában játszik, nevetséges fizetést kapnak (papíron), fényévekre vannak az európai élmezőnytől, évről-évre süllyed a színvonal, pofátlanul el tudják adni itthon a gyalázatos teljesítményüket. És a focistákat orrba-szájba meg is vesztegetik ... ahogy a képviselőket is.

Sajnos, ahogy a meccsen sem tudjuk, hogy azért lepkézett a kapus, mert megkapta a maga 3000 euróját, az Országgyűlésben sem derül ki, hogy önmagától ennyire szűk látókörű és hülye a tisztelt képviselő egy törvényjavaslat kapcsán, vagy megkapta a maga X ezer euróját ...

Lobbisták vannak, nem is csinálnak belőle titkot. Még külön igazolványuk is van. 2006-ban még törvényt is hoztak: "Demokratikus jogállamban szükséges és elengedhetetlen, hogy a társadalmi érdekek továbbítása a jogalkotó szervek irányába megfelelő közvetítő mechanizmusokon keresztül megvalósuljon. Ugyanígy elengedhetetlen a közéleti döntések átláthatósága, tisztességtelen befolyástól való mentessége."

Vajon hány forintot ért meg a dohányiparnak, hogy a dohányztermékek reklámozását és a dohányzást se szigorítsák, miközben Európa számos országában már az utcán sem lehet rágyújtani, dohányt reklámozni meg már évek óta tilos ...

Csak azért merült fel ez bennem, mert néha-néha bizony iszonyúan kilóg a lóláb. Nem állítom, hogy most is ez történt, de mindenesetre nagyon furcsa és gyanús az egész sztori.

Íme:
A Provident-ügy kapcsán a kormány készített egy törvényjavaslatot. Ez alapján a thm nem haladhatta volna meg a mindenkori jegybanki alapkamat tízszeresét, vagyis ez most 65 százalékos plafont jelentene.

Igen ám, a hétfői parlamenti ülésen az MSZP frakció egy teljesen másik javaslatot támogatott. Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítvány (szerzője: Szabó Lajos, MSZP) szerint egy pénzügyi intézmény egy naptári évben ugyanannak az ügyfélnek csak egyszer nyújthatna olyan kölcsönt, amelynek thm-je meghaladja a 65 százalékot. Az ilyen hitel összege nem lehetne több 250 ezer forintnál, a kölcsön lejáratát pedig egy alkalommal, s akkor is csak legfeljebb hat hónappal lehetne meghosszabbítani.

Vagyis nem a thm-t maximalizálná, hanem az, hogy milyen gyakran vehetnek fel ilyen hitelt az ügyfelek ...

A legdurvább, hogy két perc különbséggel a frakció mind a két javaslatot megszavazta. 182:164 arányban. Ugye a két javaslat teljesen ellentmond egymásnak.
A PM elárulta, hogy a december 14-i végső szavazásba az MSZP frakció által támogatott javaslatot teszik bele ...

Ha megszavazzák, akkor jóformán semmi sem fog változni ... egy családon belül több családtag is felveheti a több száz százalékos thm-mel hitelt, és ugye nem csak a Provident foglalkozik ilyennel ...


Tavasszal négy szocialista képviselő egy országgyűlési határozatot nyújtott be, amit el is fogadtak. Ebben a thm szabályozásának felülvizsgálatára, szigorítására kérték fel a kormányt. A négy szocialista: Juhászné Lévai Katalin, Tóbiás József, Halmai Gáborné és Török Zsolt.

Nos, ők mind megszavazták, hogy NE legyen thm plafon. Ahogy megszavazta Karsai József is, aki ugye még tüntetést is szervezett a Provident-székház előtt.

Hogy nyomta januárban a Karsai:
"... mivel ez az egész ország érdeke, nem számít, ki melyik pártnak a tagja, össze kell fogniuk, és rákényszeríteni a kormányt a szükséges lépések megtételére. Értsd: szegények bankja a felvett hitelek visszafizetésére + kamatplafon meghatározása, ahogy sok más országban is van. Igenis törvényi szabályozással kell véget vetni ennek a pénzintézetnek álcázott bűnbanda harácsolásának."

(És megszavazta két Fideszes is, Demeter Ervin és Koszorús László is ...)

Szóval nagy valószínűséggel a Provident és a többi gyors-kölcsönöket nyújtó cég szépen összefogott, és az MSZP frakciót megvásárolva lenyomták a számukra negatív hatással bíró kormányjavaslatot. Még jó, hogy a kormány és a frakció is az MSZP-ből áll.

Vajon Karsai külön mennyit kapott az egyéni, csodaszámba illő, 180 fokos pálfordulásáért?

Ui:
A reggeli posztban írtam, hogy az MSZP-frakció a 3 millió magánnyugdíj-pénztár taggal tervez kib@szni, most meg a Providentnek és társaiknak kedveskednek.
A bankokkal meg ugye alapból nem kötekednek ...

Az MSZP-frakció az vajon mi?

És ők irányítják az országot ... elképesztő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.