Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Üzenet a bűnözőknek?
  2010-02-15 22:18:22, hétfő
 
  Üzenet a bűnözőknek?
2010-02-13 09:04:56

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy érezte, hogy véleményt kell mondania Orbán Viktor országértékelő beszédéről. Az nem derült ki a nyilatkozatából, hogy ő maga hallgatta-e végig a beszédet, vagy valamelyik munkatársa segített neki a beszéd értelmezésében. Végül is mindegy, miként született meg a vélemény. A lényeg az, hogy mit tartalmazott. Nyilatkozatát négy téma köré lehet csoportosítani. Először is megállapította, hogy a Fidesz elnöke diktatúrára készül, mivel rendet akar teremteni az országban, és el akarja számoltatni azokat, akik bűnöket követtek el a nemzet ellen. Ebből levonta azt a következtetést, hogy a Fidesztől félniük kell majd az embereknek. Ezután hosszasan bizonygatta, hogy az MSZP-től viszont senkinek nem kellett félnie az elmúlt nyolc évben. Mindenki azt csinálhatta ugyanis, amit akart, és az MSZP nem büntetett meg senkit. Ezért mindenki szabadnak érezhette magát. Emiatt - tette hozzá - egyedül az MSZP képes megvédeni a demokráciát, a szabadságot és a jogállamot a jövőben is. Mesterházy Attilának részben igaza van: az MSZP idején tényleg voltak, akik azt csinálhattak, amit akartak. Például lophattak, hazudhattak, csalhattak, és valóban nem kellett félniük a számonkéréstől. Ennek azonban nem a demokrácia és a jogállam megerősödése, hanem a bűnözés és a korrupció elhatalmasodása lett a következménye. Az elmúlt nyolc év alatt azonban ismét gyakran előfordult, hogy politikai nézetei miatt eltávolítottak embereket a munkahelyükről, és az is, hogy az APEH - a kormány értékrendjével összhangban - boszorkányüldözést folytatott a kis- és középvállalkozások ellen. Ebből pedig az következik: a tisztes többségnek nagyon is volt félnivalója, s ezért nem csoda, hogy alig várja, rend legyen az országban, a jog egyformán járjon el mindenkivel szemben, s végre a magyar emberek fellélegezhessenek, ne kelljen félniük a bűnözőktől.

A másik kritikai észrevétele arra vonatkozott, hogy miért engedi meg Orbán Viktor, hogy nyilatkozó munkatársai mást mondjanak, mint amit ő. Ebből arra lehet következtetni, hogy az MSZP-ben ez nem szokás. Ott mindenkinek be kell állnia a sorba, és csak azt mondhatja, amit a főnökség engedélyez. De akkor milyen demokráciáról beszél Mesterházy? Harmadik témaként bejelentette, hogy az MSZP új baloldali programmal rendelkezik, és van világképe. Azt, hogy ezen mit ért, nem lehetett kitalálni. Egy az ország vezetésére készülő erőnek ugyanis nem ,,világképe", hanem a nemzet számára elérendő célokat tartalmazó, a társadalmat és gazdaságot egy fejlettebb szintre emelő ,,jövőképe" kell hogy legyen. Ezért lehet, hogy jó az MSZP-nek, hogy van ,,világképe", azonban ez nem tartozik a társadalomra. Ez az MSZP magánügye. A társadalom azt várja, hogy pozitív, a családoknak a jelenlegi káoszból kiutat mutató magyar jövőképet fogalmazzon meg számára a politika. Ilyet azonban Mesterházy és csapata eddig nem kínált a magyar embereknek. Illetve kínált, amikor azt üzente a társadalomnak, hogy ,,próbáljunk meg kicsik lenni". Ezt nyugodtan nevezhetnénk ,,negatív jövőképnek", az önleépítés útjának.

Végül elmondta, hogy az MSZP be fogja mutatni mindazokat a pozitív eredményeket, amelyeket kormányzása alatt az ország elért, hiszen szemfényvesztés az, amilyen negatívan a Fidesz értékeli az ország állapotát és a kormány teljesítményét. Valószínű, Mesterházy Attila tanácsadói még nem olvasták a Világgazdasági Fórum legújabb, 2009-2010-es évi versenyképességi tanulmányát, amely a magyar gazdaság és társadalom helyzetét sokoldalúan elemzi. Nézzük a legfontosabb mutatókat! A vizsgált 133 ország közül a hazai vállalkozásokat terhelő adók tekintetében a 132. helyen állunk. Ez rontja a munkahelyteremtés esélyeit. A politikusokba vetett bizalom vonatkozásában pedig a 111. helyre kerültünk. Ez nyilvánvalóan utal a kormány munkájának minőségére. Ennél határozottabban jellemzi a kormányzás színvonalát az a mutató, amely azt méri, hogy mennyire átlátható és következetes a kormány gazdaságpolitikája. E tekintetben a 113. hely a miénk. A cégeket és a lakosságot fojtogató bürokrácia vonatkozásában pedig csak a 130. helyre futotta. Ennél rosszabb helyzet csak három országban van. De még az eddigieknél is beszédesebb két mutató. Egyrészt az, hogy mennyire szakmai, objektív alapon jutnak a pénzek és a megrendelések a vállalkozásokhoz, illetve mennyire a saját baráti körének kedvez a kormány. Továbbá, hogy mennyire gazdálkodik gondosan az ország pénzével, illetve mennyire pocsékolja el azt. Az előző mutató alapján a 114., az utóbbi szerint pedig a 127. helyen állunk a 133-as listán. Gazdaságunk versenyképessége tekintetében Szlovákia 11, Szlovénia 21, Csehország 27, Észtország 23 és Lengyelország 12 hellyel előz meg bennünket. Még Tunézia is előttünk van 18 hellyel. Ezek az MSZP-kormányzás valódi eredményei! Vagy a nemzetközi elemzők is szemfényvesztők? Nem az az igazi szemfényvesztő, aki ezek után még eredményekről akar beszélni?

Csath Magdolna
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.