Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Napi 300 ezret számláz Pintér
  2011-02-11 21:21:32, péntek
 
  Napi 300 ezret számláz Pintér volt cége a Szerencsejáték Zrt.-nek

2011. február 11., péntek, 08:45 • Utolsó frissítés: 10 órája
Szerző: hvg.hu



A Civil Biztonsági Szolgálattal az állami cég augusztus 31-én kötött őrzési és takarítási szerződést napi több százezerért - számol be a Stop.hu.

Napi több mint 300 ezer forintot keres Pintér Sándor volt cége a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából, derült ki a K-Monitor Közhasznú Egyesületnek megküldött vállalkozási szerződésből. A Civil Biztonsági Szolgálattal az állami cég augusztus 31-én kötött őrzési és takarítási szerződést - számol be a Stop.hu.

Pintér Sándor áprilisig a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) élén dolgozott, a választások előtt viszont eladta a cégeit. Vagyonnyilatkozata szerint 1,8 milliárd forintot kapott értük, de a dokumentumból nem derült ki, hogy ebből mennyi jutott a CBSZ-re, amely számára a magyar biztonsági piacon 2002 óta domináns piacot épített ki Pintér Sándor, volt és jelenlegi belügyminiszter, korábban országos rendőrfőkapitány - írja a Stop.hu.

A tavalyi tulajdonosváltásnak az új vezetők örülhettek, hiszen az új kormányzat és állami cégei a CBSZ-t preferálták: 2010 nyara óta több állami cég és intézmény kötött szerződést a biztonsági céggel, többek között az MFB és leánycégei és az MVM Zrt.

Pintér excége a korrupciófigyelő K-Monitornak megküldött szerződések szerint öt (két fővárosi és három vidéki) SZJ-objektumot őriz fegyverrel és anélkül, 24 vagy 12 órában, mindösszesen 24 emberrel. A szerződésbe foglalt óradíjak alapján azonban némi nehézség árán összesíthető, hogy ezért munkanapokon 311 ezer forint juttatás üti a CBSZ tulajdonosainak markát. Hétvégén kevesebb emberrel dolgoznak, így jön ki a havi több mint hatmillió: az augusztus 31-ére dátumozott szerződés alapján 2010 hátralévő négy hónapjára 24 milliónál is többet kasszírozott a biztonsági cég őrzésén.

Ebbe beleértendő, hogy a CBSZ végzi 29 vezetői, felsővezetői iroda és tárgyaló, összesen 797 négyzetméter úgynevezett biztonsági takarítását is négyzetméterenként 25 forintért. (A biztonsági takarítás azt jelenti, hogy a titkokat is tartalmazó helyiségekbe nem engedik be a közönséges takarítókat, csak a különlegesen megbízható külsősöket.) Ezen munkanaponként csaknem 20 ezer forintot keres a cég - számol be a lap.

További részleteket itt olvashat!


http://hvg.hu/itthon/20110211_szerzodes_pinter_cbsz_szj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukik a kormány Belgrádban?
  2011-02-11 21:19:45, péntek
 
  Bukik a kormány Belgrádban?

barikad.hu
2011, február 11 - 17:05

A sztrájkok és az elszegényedés miatt ingatag szerb belső helyzet tovább mélyíti a belgrádi kormány válságát. Mladjan Dinkics miniszterelnök-helyettes alkalmatlanságra hivatkozva lemondásra szólította fel Mirko Cvetkovics kormányfő.

A sztrájkok és az elszegényedés miatt ingatag szerb belső helyzet tovább mélyíti a belgrádi kormány válságát. Mladjan Dinkics miniszterelnök-helyettes alkalmatlanságra hivatkozva lemondásra szólította fel Mirko Cvetkovics kormányfőt - jelentette a szerb média pénteken.

Dinkics, aki egyúttal gazdasági miniszter is, közölte, hogy nem vesz részt a kormányüléseken. A Novosti című napilap mindazonáltal idézte Cvetkovicsot, aki azt mondta, hogy nem tervezi lemondását, és hozzáfűzte, ha egyes minisztereknek ez nem tetszik, távozhatnak a kormányból.

Amennyiben Dinkics és G17 Plus nevű pártja kilépne a kabinetből, a kormánynak megszűnne a parlamenti többsége.

"Teljesen mindegy, ki áll a kormány élén" - jegyezte meg a Danas című lap pénteken. A döntések ugyanis a koalíciós partnerek pártvezetőit illetik, ők pedig a hét végén tárgyalnak arról, hogy esetleg a kabinet alapos átalakításával megmentsék a kormányt.

Dinkics azzal vádolta a többi kormánypártot, hogy "tehetségteleneket és talpnyalókat" jelöltek minisztereknek. Sasa Dragin agrárminiszternek a tej és a tejtermékek hónapok óta tartó szűkös felhozatala miatt le kellene mondania, de Djinkic másoknak is a visszavonulást javasolta.

Szerbiában bő egy év múlva lennének a soros választások.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/bukik_korm%C3%A1ny_belgr%C3%A1dban-20110211
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest szovjet felszabadítás
  2011-02-11 21:18:59, péntek
 
  2011-02-11. 19:21
"Budapest szovjet felszabadítására" emlékezett a kommunista csürhe a helytartókkal

Mintegy 150-en vettek részt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták megemlékezésén az angyalföldi Duna-parton.
A meghívó szerint a szervezet "Budapest szovjet felszabadítására, a Nyilas uralom végére, és a 600 ezer deportált, illetve Dunába lőtt zsidó áldozatra emlékezett".
Koszorút helyezett el többek között Schőner Alfréd főrabbi és Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet, valamint Fehéroroszország konzulja is.

(HírTV)


http://kuruc.info/r/2/74172/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahmadinezsád az egyiptomiaknak
  2011-02-11 21:16:54, péntek
 
  Ahmadinezsád az egyiptomiaknak üzent: "legyetek éberek!"

2011. február 11., péntek, 14:57 • Utolsó frissítés: 5 órája
Szerző: MTI

A Közel-Kelet hamarosan megszabadul az Egyesült Államoktól és Izraeltől - jelentette ki pénteken Teheránban Mahmúd Ahmadinezsád, és szólt a tunéziai és az egyiptomi népfelkelésről is.

Az iráni elnök az iszlám forradalom győzelmének 32. évfordulóját ünneplő több százezer fős tömeg előtt mondott beszédet. Kijelentette, hogy "az arrogáns hatalmak útjuk végére értek, s Isten segedelmével ez az út a cionista rezsim és az Egyesült Államok nélküli Közel-Kelet felé vezet".

A központ ünnepséget - mint minden évben - a Teherán szívében lévő Azadi (Szabadság) téren tartották. Ehhez a térhez több sugárút vezet. A hatalmas tömeg a szokásos "Halál Amerikára!", "Halál Nagy-Britanniára!", "Halál Izraelre!" jelszavak harsogása mellett ezúttal a tunéziai és az egyiptomi népfelkelést is éltette.

"Üzenem az iszlám és arab országok népeinek és ifjúságának, különösen az egyiptomiaknak: legyetek éberek. Jogotok van szabadnak lenni és megválasztani kormányotokat, vezetőiteket" - hangsúlyozta az iráni elnök.

Ezt követően Amerikához és a Nyugathoz intézte szavait. "Ha azt akarják, hogy a népek bízzanak önökben, hagyjanak fel a belügyeikbe való beavatkozással, különösen Egyiptomban és Tunéziában. Ezt követően pedig szabadítsák meg a térséget a cionista rezsimtől" - mondta Ahmadinezsád, aki az állami televízió honlapján korábban már kifejtette azt a véleményét, hogy a jelenleg zajló tunéziai és egyiptomi népmozgalmak az 1979-es iráni iszlám forradalom következményei.

Beszédében az államfő méltatta azt a fejlődést, amelyet az iszlám forradalom idején az iráni tudomány elért. Ezek között említette az űrkutatást is. Utalt rá, hogy Irán már saját műholdat bocsátott a világűrbe, s bejelentette, hogy Teherán még ebben az évtizedben embert akar küldeni a kozmoszba. Hangsúlyozta, hogy országa a műszaki fejlődésben nem szorul külföldi segítségre.

http://hvg.hu/vilag/20110211_ahmedinezsad_egyiptom#rss

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kulcsár is szabad
  2011-02-11 19:51:02, péntek
 
  : 2011-02-11. 19:30
Kulcsár is szabad

Nyolc év után jogerősen megszüntetett Kulcsár Attila ellen minden kényszerintézkedést a Fővárosi Bíróság (FB) a megismételt elsőfokú büntetőper pénteki tárgyalásán.
Nagy Gábor ügyvéd, az elsőrendű vádlott védője az MTI-nek elmondta: a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetése ellen az ügyészség sem fellebbezett, így a döntés nyomban jogerőre emelkedhetett.
A tárgyalás másfél hónapos szünet után, április elsején folytatódik vádlottak, majd tanúk, szakértők meghallgatásával. Az eljáró bírói tanács tájékoztatása szerint még optimális esetben is legalább egy-másfél évig tart a Kulcsár-ügy megismételt elsőfokú büntetőpere - tette hozzá Nagy Gábor.
(MTI)

http://kuruc.info/r/2/74174/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
61 éve indultak utolsó rohamra
  2011-02-11 19:28:47, péntek
 
  61 éve indultak utolsó rohamra Budapest védői

barikad.hu
2011, február 11 - 19:03

1945. február 11-én este nyolc órakor kezdődött a második világháború egyik legelkeseredettebb, legkilátástalanabb, egyben legheroikusabb akciója, Budapest védőinek kitörése.
Cikk Front kép - 280x185:

Német katona1945. február 11-én este nyolc órakor kezdődött a második világháború egyik legelkeseredettebb legkilátástalanabb, egyben legheroikusabb akciója, Budapest védőinek kitörése.

Az 50 napig tartó ostrom után a Budapesten rekedt német-magyar csapatok eredetileg 70 ezerre tehető létszáma, 43 ezer főre fogyatkozott és a kitörés előtti napokban már reménytelen helyzetbe került. Lőszerből és élelemből az utolsó tartalékokat osztották ki a katonáknak. Az akcióban elsősorban az orosz hadifogságtól rettegő német csapatok vettek részt. Az SS katonáknak, továbbá az orosz-ukrán önkénteseknek nem volt sok illúziójuk azzal kapcsolatban, hogy mi fog rájuk várni, ha az oroszok kezébe kerülnek.

A kitörők létszáma 34 ezer főre becsülhető. A járóképtelen sebesülteket, kénytelenek voltak a sorsukra hagyni.

A gondosan előkészített haditerv ellenére a kitörés véres káoszba fulladt. A Széna téren áttörni igyekvők a jól összpontosított orosz géppuskák, lövegek és aknavetők tüzében súlyos veszteségeket szenvedtek. A kitörők fele az akció első néhány órájában elesett.

http://www.youtube.com/watch?v=dLo2MLNxV_s&feature=player_embedded

A rendkívüli véráldozatok ellenére több mint tízezer embernek sikerült átverekednie magát az orosz védőöveken és ki tudott jutni a budai hegyekbe. A szovjetek azonban a kisebb-nagyobb csoportokra szakadó menekülőket a legtöbb esetben bekerítették és felszámolták. A saját vonalakat elsősorban Szomornál, valamivel több, mint hétszáz fő érte el.

A kitörésben részt vevők közül csaknem húszezren elestek. Sokan látva a kilátástalan helyzetet, öngyilkosságot követtek el. De nem jártak azok sem jobban az orosz fogságba esettek sem. Jó néhány visszaemlékezés számol be kegyetlenkedésekről és tömeges kivégzésekről. Ugyanerről tanúskodnak, a kitörés útvonalán feltárt tömegsírokban talált, tarkólövéssel kivégzett egykori német-magyar katonák maradványai.

barikad.hu

http://barikad.hu/61_%C3%A9ve_indultak_utols%C3%B3_rohamra_budapest_v%C3%A9d%C5%9 1i-20110211

Emlékezünk!

http://www.youtube.com/watch?v=KwQFNbNXek8

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő - véradó gárdistákr
  2011-02-11 19:09:26, péntek
 
  Elképesztő - véradó gárdistákra csapott le a rendőrség

barikad.hu
2011, február 11 - 18:30

Az Új Magyar Gárda segíteni érkező tagjait állították elő az országos rendőrségi véradó napon.


Az Új Magyar Gárda segíteni érkező tagjait állították elő az országos rendőrségi véradó napon.

Az Új Magyar Gárda mozgalom tagjait állították elő békéscsabai rendőrkapitányság épületében rendezett nyilvános véradáson - értesült a barikad.hu. A négy gárda mellényben megjelent véradót, először nem akarták beengedi a kapitányság épületébe. Rövid vita után végül bebocsátását nyertek, vért is adtattak, továbbá emléklapot is kaptak.

Kifelé menet azonban, "feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhájának viselése" miatt előállították őket a rendőrök. A mellényeket, mint "bűnjelet" lefoglalták.

A Jobbik Jogsegély Szolgálta szerint az ország több pontján is zaklatták a véradó gárdistákat a rendőrök, de további előállításról egyelőre nem kaptak hírt.

barikad.hu

http://barikad.hu/elk%C3%A9peszt%C5%91_-_v%C3%A9rad%C3%B3_g%C3%A1rdist%C3%A1kra_c sapott_le_rend%C5%91rs%C3%A9g-20110211
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magzatvédelem
  2011-02-11 18:43:52, péntek
 
  Magzatvédelem

http://www.freeweb.hu/mkdsz1/arh/sl000412f.htm


...
Surányi felszólalása az első FIDESZ-kormány idején. Érdemes elolvasni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Nem járhat szavazati j
  2011-02-11 18:38:16, péntek
 
  2011-02-11. 17:30
Jobbik: Nem járhat szavazati jog minden purdé után

A Jobbik álláspontja szerint alkotmányozási komédia zajlik jelenleg, amit az is bizonyít, hogy felesleges volt az alkotmányt előkészítő parlamenti eseti bizottság munkája, mert a Fidesz-frakció felül tudja azt írni - jelentette ki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a Fidesz és a KDNP háromnapos siófoki frakcióüléséről kiszivárgott hírekre reagálva felszólította a Fideszt, hogy valljon színt, és árulja el, hogy mennyire gondolja komolyan például a magzati élet védelmét, vagy a gyermekek után járó szavazati jog lehetőségét.
A Jobbik sajnálja, hogy - mint a szóvivő mondta - a magzati élet védelmének alkotmányos szabályozása lekerült az alkotmányozás napirendjéről. Az ellenzéki párt abban bízik, hogy a KDNP - amely korábban támogatta ezt a javaslatot - kiáll értékei mellett, és a végleges tervezetbe bekerül a magzatok védelméről szóló rész.
Dúró Dóra hangsúlyozta: pártja nem támogatja azt a javaslatot, amely szerint egy felnőtt korú választópolgárnak annyi szavazati joga lenne, ahány gyermeket vállal. A Jobbik szerint ez ugyanis növelné a cigányság aránytalan befolyását a politikába, miközben a közteherviselésben nem veszik ki ugyanilyen arányban a részüket.
Az ellenzéki politikus hozzátette: a Fidesz nyolc évig volt ellenzékben, ez idő alatt eldönthették volna álláspontjukat ezekben a fontos kérdésekben, nem pedig "néhány nappal az alkotmányozás előtt" kellene egyezkedni ezekben az ügyekben.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/74164/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hunvald nyomdokain Erzsébetvár
  2011-02-11 18:34:42, péntek
 
  Hunvald nyomdokain Erzsébetváros fideszes vezetése - Köves Slomóéknak grundolt iskolát a fideszes önkormányzat

barikad.hu
2011, február 11 - 18:20


Jóval a piaci ár alatt jutott hozzá két nagyértékű belvárosi ingatlan hosszútávú bérleti jogához a Köves Slomó által irányított Egyesült Magyarországi Izraelita Hitközség.
Cikk Front kép - 280x185:

Orbán Viktor Köves Slomó és más ortodox rabbik társaságábanJóval a piaci ár alatt jutott hozzá két nagyértékű belvárosi ingatlan hosszútávú bérleti jogához a Köves Slomó által irányított Egyesült Magyarországi Izraelita Hitközség. Erről az erzsébetvárosi önkormányzat szerdai testületi ülésén hoztak döntést.

A Vattamány Zsolt vezette fideszes önkormányzat még decemberben nyilvános pályázatot írt ki a Dohány utca 32. szám alatt álló volt iskolaépület és a mellette fekvő 34. szám alatti üres terület bérbeadására. A kiírásra egy érvényes pályázat érkezett, az Egyesült Magyarországi Izraelita Hitközség tett ajánlatot az ingatlanok hasznosítására.

A szervezet meglehetősen alacsony árajánlatot tett mind a volt iskolaépület, mind pedig a mellette fekvő, nagy méretű üres terület bérbe vételére. A hitközség az előbbiért évente négyzetméterenként 1465, az utóbbiért 120.000 forintot kíván fizetni.

A belvárosi körülmények között szokatlanul fukar ajánlatot a fideszes városvezetés minden ellenvetés nélkül elfogadta, ahelyett hogy érvénytelenítette volna a pályázatot, hiszen az ajánlat jóval a piaci ár alatti összegeket tartalmazott.

A legsötétebb Hunvald-korszakot idézi

Stummer János Stummer János, erzsébetvárosi jobbikos önkormányzati képviselő szerint Köves Slomó szervezete lényegében a ,,Fidesz zsidó Lungo Dromjának" tekinthető. A politikus szerint az erzsébetvárosi vezetés segítő kezet nyújtott nekik, hogy a volt iskolaépületben saját iskolát nyithassanak és ,,bagóért úgy hasznosítsák a mellette fekvő ingatlant, ahogy azt úri kedvük tartja."

Stummer az eljárást az erzsébetvárosiak vagyonával folytatott felelőtlen gazdálkodásnak és a ,,legsötétebb Hunvald-korszakot idéző ingatlanpanamának" nevezte a történteket. A képviselő aláhúzta: belvárosi tekintetben hatalmasnak számító területet adnak bérbe mindössze havi 10 ezer forintért.

A politikus szerint az ügy rávilágít a ,,magát nemzeti elkötelezettségűnek valló Fidesz hazugságára", amikor nagy értékű ingatlanokat játszanak át bizonyos érdekcsoportok kezébe ,,ki tudja milyen megfontolásból."

Stummer úgy véli, a kellemetlen kérdések nyomán ,,nyilván megindul majd felé az antiszemitázó szitokszavak áradata". Elébe menvén az oktalan támadásoknak most jelzem: akárki kapta volna meg ennyi pénzért ezen ingatlanok bérlői jogait, maga a tény ugyanolyan felháborító és gyomorforgató lenne - szögezte le az önkormányzati képviselő.

barikad.hu

http://barikad.hu/hunvald_nyomdokain_erzs%C3%A9betv%C3%A1ros_fideszes_vezet%C3%A9 se_-_k%C3%B6ves_slom%C3%B3%C3%A9knak_grundolt_iskol%C3%A1t_fideszes_%C3%B6nko
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.