Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A Mazsihisz változtatna a házs
  2011-02-21 22:06:14, hétfő
 
  A Mazsihisz változtatna a házszabályon

2011. február 21. hétfő, 21:42


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetői levélben fordultak Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez. Szerintük módosítani kellene a házszabályt, mert a múlt héten súlyosan megsértették a Parlament tekintélyét.

A Mazsihisz szerint a Parlament február 14-i ülésén történtek súlyosan megsértették az Országgyűlés tekintélyét. Mint írták: ezen az ülésnapon a Jobbik képviselője egy betiltott szervezet uniformisában jelent meg, majd az egyik kisebbség ,,elképesztő és indokolatlan népszaporulatáról" értekezett.

A párt egy másik képviselője pedig azt kiabálta a külügyminisztériumi államtitkárnak, hogy ,,nem találja a kipáját". Az államtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte ,,ez a zsidózás kategóriáját meríti ki".

A Mazsihisz azt javasolja: módosítsák a házszabályt úgy, hogy a jövőben a Parlament vezetése meg tudja akadályozni azokat a magatartásokat, amelyek tételesen megsértik a jogszabályokat, illetve fel tudjon lépni azokkal szemben, akik más személyek, vagy csoportok ellen faji, vallási hovatartozásuk miatt gyűlöletet szítanak.

http://bombahir.hu/budapest/a-mazsihisz-valtoztatna-a-hazszabalyon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszes kabinetfőnök testvé
  2011-02-21 21:39:03, hétfő
 
  2011-02-21. 21:19
A fideszes kabinetfőnök testvérét alkalmazza Schmitt hivatala - együtt a rokonság

Nemzetpolitikai főtanácsadói címet kapott a Köztársasági Elnöki Hivatalban Kiss Norbert társadalmi és kommunikációs hivatalvezető testvére. A korábban önkormányzati projekteket menedzselő Kiss Antalnak megbízatásából adódóan nem kell mindig bejárni munkahelyére. A főtanácsadó egyébként egy egyesület jelöltjeként a Fidesz ellen indult Piliscsabán a polgármesterség elnyeréséért.
Kinevezése után Schmitt Pál államfő gyökeres személyzeti átalakításokat végzett a Köztársasági Elnöki Hivatalban (KEH). Az átszervezéseket részben Kiss Norbert, a KEH társadalmi és kommunikációs hivatalvezetője végezte. Augusztusban ő jelentette be, hogy a hivatal megválik a korábbi államfő, Sólyom László munkatársainak többségétől.
Az átszervezések közben került a KEH kötelékébe Kiss Norbert testvére, a teológus végzettségű Kiss Antal, aki 2009-2010 között Piliscsaba alpolgármestere is volt. Kiss már szeptemberben nemzetpolitikai főtanácsadói megbízatást kapott. Az őszi önkormányzati választás előtt, amikor Kiss a Fidesz piliscsabai polgármester-jelöltjével szemben kampányolt, a helyi honlapon azt írta magáról: ,,a Köztársasági Elnök Úr nemzetpolitikai főtanácsadójaként a fő feladatom az, hogy a nemzet egységét szolgáló Magyarok 21 konferencia-sorozat titkáraként a szervezést, bonyolítást végezzem, megszólítva minden határon túl élő magyar közösséget, és az itt szerzett tapasztalatokat összegyűjtve határozzuk meg közösen, hogy milyen XXI. századi közösséget szeretnénk mi magyarok, milyen alkotmányt, milyen közösségeket, éljünk bárhol a világban".
A két Kiss már a MOB-os korszakban is Schmitt környezetében volt. 2007-ben egy erdélyi futballeseményen együtt képviselték a magyar sportvezetőt. Információink szerint Kiss Antal egy önkormányzati pályázatok projektmenedzselésével foglalkozó cég ügyvezetője is.
A piliscsabai önkormányzatnál elmondták, Kiss Antallal az elmúlt hónapokban éppen a KEH-es pozíciója miatt kerületek vitába. A főtanácsadó ugyanis a Köztársasági Elnöki Hivatal fejlécével küldött válaszlevelet az önkormányzatnak, jóllehet a piliscsabai vezetés csupán az által vezetett cserkész egyesület vállalásainak elmaradása miatt kért magyarázatot a civilszervezettől. Kiss Antal végül elnézést kért, és közölte, hogy a KEH informatikusa hibázott.
Mint emlékezetes, novemberben testvérének, Kiss Norbert kabinetfőnöknek kellett magyarázkodnia a KEH honlapján helyesírási bakikkal közzétett alkotmányügyi javaslatok miatt, amikor egyik vezető hivatalnokot sem találta hibásnak. Akkor azonban nem volt felelőse a hibáknak.
Kiss Antal kinevezésének körülményeiről megkérdeztük a KEH-et is, ott azonban csak későbbre ígértek választ. A KEH parlamenti irodájában, ahol Kiss dolgozik azt mondták: ritkán van bent, ezért nem lesz könnyű elérni, csak üzenetet tudnak átadni neki.
Az átszervezett KEH-nél nem Kiss az első ,,rokon". Éppen a helyesírási hibás alkotmányjavaslat kapcsán derült ki, hogy Kontrát Károly lánya, Kontrát Nóra, osztályvezető lett a KEH-ben.
Schmitt Pál unokaöccse, Schmitt Pál Péter viszont a Miniszterelnökségen kapott munkát.

(Index nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberális agymenés
  2011-02-21 21:38:00, hétfő
 
  "Bánjanak elnézően a rosszul viselkedő roma gyerekekkel!"
2011. február 21., hétfő 18:20 InfoRádió

A Faji Egyenlőséget Védő Bizottság arra utasította a brit iskolákat, hogy bánjanak elnézően a rendet megbontó roma tanulókkal, mert ellenkező esetben szemben találhatják magukat az emberi jogokról szóló törvény paragrafusaival.


1
A Faji Egyenlőséget Védő Brit Bizottság szerint a pedagógusok részéről különösen akkor várható el fokozott megfontoltság, amikor büntetésben részesítenek rossz magaviseletű roma gyerekeket, az igazgatók részéről pedig azokban az esetekben, amikor a tanuló kizárásáról kell dönteniük.

A bizottság felhívja az iskolákat, hogy arra szívesen vállalkozó tanerőikből szervezzenek kis romasegítő csoportokat.

A tanároknak nem csak a roma diákokkal szemben, hanem a szüleik iránt is türelmet és megértést kell tanúsítaniuk, írja felszólításában a bizottság, hiszen nem szívesen jelennek meg olyan szülői értekezleten, ahol a rendbontó gyermekük magaviselete a téma.

Az igazgatók feladata, hogy az érintett szülőkkel alaposan átbeszéljék a felmerülő problémákat, nehogy a végső megoldáshoz, a tanuló kizárásához kelljen folyamodniuk.

Az iskolákhoz intézett levélben foglaltak ellen egy nevéből megállapíthatóan hindu származású, konzervatív párti képviselő asszony: Priti Patel szólalt fel elsőnek. Szerinte az adminisztratív feladatokkal amúgy is túlterhelt iskolaigazgatóknak még csak az hiányzik, hogy határozott és nyilvánvalóan szükséges döntés helyett tárgyalásokat kelljen folytatniuk a roma szülőkkel.

Ha a gyerek a rendbontó magatartásával ellehetetleníti a tanítást, ki kell csapni. Épp abban kell megmutatkoznia a faji egyenlőség szellemének, hogy ez bármilyen származású tanulóra egyformán vonatkozzék - véli a képviselőnő.

Sárközi Mátyás (London)

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-414811
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnözőnek tekintett dolgozók:
  2011-02-21 21:22:23, hétfő
 
  2011-02-21. 20:47
Bűnözőnek tekintett dolgozók: titkosszolgálati módszerrel vizsgálódnak a köztisztviselők ellen

A korrupció megelőzéséhez titkosszolgálati módszerrel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről; ha nem járulnak hozzá, hogy megfigyeljék őket, automatikusan elvesztik az állásukat - hangzott el az RTL Klub esti híradójában.
A kereskedelmi csatorna hírműsorának ismertetése szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál a dolgozók egy része már megkapta a beleegyező nyilatkozat nyomtatványát, március 2-ig kell aláírniuk. A 2010-es törvénymódosítás nemcsak rájuk, hanem a legtöbb köz- és kormánytisztviselőre is vonatkozik.
A beszámoló szerint "a Nemzeti Adó és Vámhivatal dolgozóinak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy akár titkosszolgálati módszerekkel is adatokat gyűjtsenek róluk. Ha nem járulnak hozzá, munkájuk sem lesz."
A Nemzeti Adó és Vámhivatal egy tavalyi törvénymódosításra hivatkozik, amely köztisztviselők mellett a kormánytisztviselők titkosszolgálati megfigyelését is lehetővé teszi.
A megfigyelésről előre nem, annak eredményéről azonban három napon belül értesítik a dolgozót. A törvény indoklása szerint az a cél, hogy kiderüljön: a köztisztviselő eleget tesz-e a hivatali kötelezettségeinek.
Emlékeztettek: eddig, ha egy köztisztviselő ellen nyomozott az ügyészség, csak a bíróság engedélyével végezhetett titkosszolgálati adatgyűjtést. Most közvetlenül az ügyészség rendelheti el a megfigyelését.
Michalkó Péter, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a híradóban azt mondta: a vizsgálatot végzők külön provokálhatják a kollégáikat, ami az adóhivatalban "kényes területre" vezet, ugyanis nemcsak arról van szó, hogy megpróbálják megvesztegetni a revizorokat, hanem telefonon keresztül is "beugrathatják" őket.
Ennek ellenére a szakszervezet azt tanácsolja a munkavállalóknak, írják alá a nyilatkozatot, különben azonnal elveszítik állásukat - hangzott el.
A hírműsor szerint az ügyben vizsgálódik az Ombudsmani Hivatal.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/74794/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szupermenjét mentegeti a Fides
  2011-02-21 21:14:22, hétfő
 
  Szupermenjét mentegeti a Fidesz

barikad.hu
2011, február 21 - 18:48


Az, hogy a "fejlesztési és karbantartási igazgató" nem igazgató, olyan, mint hogy az országgyűlési képviselő nem képviselő.
Cikk Front kép - 280x185:

Novák Előd a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, elképesztő a Fidesz jogértelmezése, mellyel törvénytelen álláshalmozást folytató Sebestyén László képviselőjüket mentegetik. Az, hogy a "fejlesztési és karbantartási igazgató" nem igazgató, olyan, mint hogy az országgyűlési képviselő nem képviselő. Pedig köztudott az is, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

Novák ElődA politikus kifejtette, azt gondolhatnánk, hogy szövegértési problémái vannak a válaszközlemény írójának, azonban ahol ilyen tömegesen képesek emberfeletti teljesítményekkel álláshalmozásokra, ott inkább csak álságos magyarázkodásról lehet szó. Novák nem lepődött meg azon sem, hogy a Fidesz-frakció névtelen közleményét senki nem vállalta a pártban: miután két nap türelmet kértek, valami kreatívabb megoldásra számított. Például arra az általuk bevett módszerre, hogy megváltoztatják a megsértett törvényt, vagy megbízási szerződéssel fizetnek ki havi egymilliót "szakértői" munkára.

Novák véleménye szerint, Sebestyén László az állami tulajdonú ÉRV Zrt. vezérigazgató-helyettesével megegyező, havi egymillió forintos fizetést felvevő - http://www.ervrt.hu/cgi-bin/index.php?hlid=460 -, cégjegyzésre jogosult igazgatója. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény valóban nem említi a "fejlesztési és karbantartási igazgató" titulust, mint ahogy számtalan másik hasonló igazgatófajtát sem. Az efféle csalás méltatlan egy országgyűlési képviselőhöz, a politikus ezért lemondásra szólította fel a Fidesz miskolci honatyáját.

A politikus hangsúlyozta a Jobbik azon túl, hogy továbbra is várja elmúlt 10 havi tiszteletdíjának visszafizetését, ma összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett az illetékes bizottságnál, így 15 napon belül végső döntést kell hozni.

Novák Előd végezetül kiemelte: Kíváncsian várjuk a "közbiztonság javulása", a "devizahitelesek megsegítése", és az "adócsökkentés" szavak fideszes értelmezését is, miután az "álláshalmozás" eddig is csekély tilalmának kormánypárti alkalmazását bemutatták.



barikad.hu


http://www.barikad.hu/szupermenj%C3%A9t_mentegeti_fidesz-20110221
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A belügyminisztérium keretéből
  2011-02-21 21:13:22, hétfő
 
  A belügyminisztérium keretéből történő zárolás káosszal fenyeget


barikad.hu
2011, február 21 - 14:46

Minden kormányzati sikerpropaganda ellenére a cigánybűnözés a virágkorát éli. A Belügyminisztérium költségvetése 34,9 milliárd forinttal lesz kevesebb.
Cikk Front kép - 280x185:

A Jobbik megütközve értesült arról, hogy bár a kormány éveken át keményen kritizálta a szocialista kormányok megszorító intézkedéseit és most is arról beszél, hogy nem lesznek megszorítások, eközben 237 milliárd forintos megszorító csomagról határozott - jelentette ki Volner János hétfői sajtótájékoztatóján a Parlamentben.


Látva azt, hogy a kormány szolgai módon teljesíti az IMF megszorításokat célzó elvárásait, hol marad a kormányfő által emlegetett pénzügyi szabadságharc? -kérdezte a jobbikos képviselő, aki szerint jelentősen kevesebb pénz jut majd egészségügyre, oktatásra és kultúrára. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium költségvetése 39 milliárd forinttal fog csökkenni. - tette hozzá Volner János.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy minden kormányzati sikerpropaganda ellenére a cigánybűnözés a virágkorát éli. Az uzsora bűncselekmények száma tavaly 14-szeresére nőtt, 15 ezerrel több lopást követtek el 2010-ben, mint egy évvel korábban, és 17 %-al nőtt a betöréses lopások száma - sorolta a tényadatokat Volner János, majd jelezte, hogy a Belügyminisztérium költségvetése 34,9 milliárd forinttal lesz kevesebb, a Honvédelmi Minisztérium pedig 26,3 milliárd forinttal kisebb összegből fog gazdálkodni. Kevesebb pénz fog jutni kutatás - fejlesztésre, ezáltal Magyarország innovációs lemeradása tovább fokozódik.

Összességében 237 milliárd forintos megszorítást jelentenek ezek az intézkedések, tehát a kormány ismét mást mond, amit tesz, ezt pedig hazugságnak hívják - zárta sajtótájékoztatóját Volner János.

A Belügyminisztérium kétezer rendőr szolgálatba állítását tervezi a közeljövőben. Az elvonással azonban kérdésessé válik a kormány rendteremtő intézkedéseinek hatásossága. barikad.hu



barikad.hu


http://barikad.hu/bel%C3%BCgyminiszt%C3%A9rium_keret%C3%A9b%C5%91l_t%C3%B6rt%C3%A 9n%C5%91_z%C3%A1rol%C3%A1s_k%C3%A1osszal_fenyeget-20110221
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elismerte a kormány: a multik
  2011-02-21 21:02:24, hétfő
 
  Elismerte a kormány: a multik nem engednek a gigahaszonból
2011. február 21. 07:58
Hunhír.info

A multik továbbra is százszázalékos haszonkulccsal dolgoznak, és a kormányzati intézkedés dacára tovább romlott a hazai kereskedők helyzete - számoltak be a Magyar Nemzetnek az érintett piaci szereplők. A kereskedők több trükköt alkalmaznak a törvényi korlátozások kijátszására: más címeken szedik be a tilalom alá eső díjakat.

Szatmáry Kristóf belgazdasági államtitkár szerint többlépéses, hosszú folyamat a hazai érdekek érvényesítése. A cél az, hogy ne adjunk át több piacot a külföldi kereskedőknek.

Erős hazai gazdaság elképzelhetetlen anélkül, hogy a kereskedelem jelentős része magyar kézben lenne, ezért a kormány fontosnak tartja, hogy csökkentse a hazai kereskedők, illetve beszállítók versenyhátrányát - mondta Szatmáry Kristóf interjújában.

Az államtitkár azt mondta, hogy a külföldi tulajdonban lévő áruházláncok további térnyerését sok apró intézkedéssel lehet elérni. Példaként említette a vasárnapi nyitva tartás korlátozásáról szóló törvényjavaslatot, a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmára vonatkozó törvényt. Hozzátette, hogy a fogyasztóvédőknek és a versenyhivatalnak ma már vannak olyan eszközei, amelyekkel segíteni tudnak a hozzájuk fordulóknak.

Szatmáry Kristóf az interjúban azt mondta, egyelőre nem tudják, 2013-2014 után milyen eszközöket válasszanak arra, hogy nagyobb közteherviselésre ösztönözzék a külföldi tulajdonban lévő áruházláncokat, de feltett céljuk, hogy a láncok a korábbinál több adóval járuljanak hozzá az ország költségvetéséhez. Mint mondta, a tavaly bevezetett különadó hosszabb távon nem marad fenn.

Hozzászólás
szaki74 - 2011.02.21. 16:24
Majjom a tipikus magyar valóság.Ha a közüllünk valók is ekkora suttyók akkor itt nagy baj van!
Érzi azért hogy nem jó amit tesz, de nem ám elnézést kérve mondjuk azt mondja parasztok álljatok össze szövetkezetekbe vagy a faszom tudja milyen formába oszt áruljárok a saját terményeteket, kihagyva a sok zsidó kereskedőt!Nem nem azt mondja nem szégyelli magát, tovább megy és elküldi a véres faszba zowit! Tetézve hogy nincs ideje a piacon bóklászni!Te szerencsétlen a tescóba lemenni miért rövidebb idő mint a piacon bóklászni?Zöldséget, gyümölcsöt nem is szabadna máshol venni, ez a minimum ide el kellene jutni, ja és tejet, tojást is a piacon veszek!



Leopard - 2011.02.21. 09:54
"suttyó agymosott panelproli magyar" -nak nevezett embereket?
Rendben van, ne minősítsük az embereket minősíti őket a kialakult helyzet.
Bogár László szerint sem vétlen az a réteg, aki a ballib oldalra szavazgat finoman szólva.
A többiben Zowinak igaza van.
Más kérdés, hogy nagyon nehezen kivitelezhető, ugyanis a magyar kínálat roppant gyenge és szervezetlen is.
Az állam védelmi szerepe nagy lenne ebben, de ennek nem tud megfelelni.
Kérdés, akkor miért működtetjük?


Majjom - 2011.02.21. 09:20
Zowi: Miért nem húzol el innen a véres faszba, ha ennyire utálod és lenézed az általad csak "suttyó agymosott panelproli magyar" -nak nevezett embereket?
Tudod ember, (mert sem magyar, sem a barátom nem vagy) nem sokan érnek ám rá a mai világban a piacon bóklászni. És nagyon sok embernek számít ám az akár 10 ft-os árkülönbség is.
Aki meg vidéken él, az látja, hogy az őstermelő is lepermetezi akár szedés előtti napon is a "bio" zöldséget, úgy is eladásra lesz. A húsokról ne is beszéljünk...
Én mondjuk ha tehetem a saját magam által termelt zöldséget eszem, csak az a furcsa, hogy drágábban jön ki ha én termelem meg a paprikát, mintha a tescoban megveszem a Mexikóbol ideszállítottat...



zowi - 2011.02.21. 08:56
Bocsánat a betű kihagyásokért, de a billentyűzet kicsit bolond lett. De ettől még a lényeg ott van.
UI : Személy szerint én az elmúlt 10 évben a multinál csak azért fizettem,amit a magyar kicsinél nem tudok megvenni. A tesco hazánkban itt van 1999 óta, ez idő alatt 10.000 Ft nem igen maradt náluk az én pénzemből.
Pedig higgyétek el ,én sem dúskálok a jóban 3 gyerek után, minden Ft helyét megnézem.


zowi - 2011.02.21. 08:49
Sajnos a kormányzati intézkedések sz@rt sem érnek, s nem is fognak. A multi kereskedelmet csak és kizárólag mi magyar kis civil átlag emberek dönthetjük be oly módon,hogy nem megyünk be vásárolni 1 FT -ért sem. Csak és kizárólag a hazai termelőktől a piacokon.Mindent meg lehet kapni,ua.áron ötször jobb minőségben.A tej terméktől a húsféléktől a pékáruig mindent. Ja és tudom hogy az a is haszon magyar zsebbe megy,ami után még adó s kerül az állam kasszába!!!!!! Addig amíg a társadalom döntő részét a panel proli bunkó agymosott teszi ki ,a kormány semmit sem tud tenni ,legyen az a kormány zsidesz vagy Jobbik, félkaru
óriás sem lehet. Amíg a magyar köztudatba vissza nem tér a magyar vagyok intenditás tudat e tekintetben is.addig csak vihar van a biliben. Mert ha csak éves szinten pl 0 tesco libsi veszítee az éves forgalmából akár csak 10 MRD országos szinten ,akkor lehetne őt lépéskényszer helyzetbe hozni.Addig amí fentiek be nem következnek, s asok idióta oda viszi a sz@ros csirkecombért a pénzét.nem pedig a piacon veszio meg, addig minden a régi marad.A sok bukó suttyó magyar nem veszi észre,hogy a saját pénzével öli meg magát azzal hogy a multinál vásárolje el. Ráadásul a sok barom kártyával fizet,a multinak a bankját is gazdagítva,mert ugye olyan flancos meg elegáns trendi kártyával fizetni.....



csuka - 2011.02.21. 08:30
Talán cselekedni kellene végre! Itt volt a "magas labda", a dioxin botrány. Még be sem tiltották a német eredetű hús behozatalát, csak vizsgálatra kötelezték a kereskedőket.
Az Eu-nak még ez is sok volt, az adminisztrációnk első intésre visszavonta.
A gyarmaton még a behozott áru minőségét sem szabad vizsgálni!
Arról nem szólt egyetlen hír sem, hogy a németek megsemmisítették volna a dioxinnal fertőzött húst. Vajon kikkel etetik fel?.... Én Szatmáry Kristóf és családját, másodsorban a Fidesz népes tagságát javasolnám!
Sajnos ez csak álmodozás..


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=37940
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drezda = Tömegmészárlás
  2011-02-21 08:34:35, hétfő
 
 
Drezda = Tömegmészárlás

Nem felejtünk, nem bocsátunk meg!
Mon, 2011/02/21 - 08:09


"Kevés olyan dolog történt a háborúban ami őrült voltát annyira mutatná mint Drezda bombázása. Az, hogy Drezda bombázását szükségtelennek nevezzük, még nem teszi jóvá. Nem lett volna szabad megtenni!"
(John Light - Drezda. A pokol napjai)

A németországi zsidó író, Emil Ludwig írta még a háború kitörése előtt: “Hitler nem akar háborút, de a végén mégis belekényszerül, nem ebben az évben, hanem majd később." [Les Annales, 1934. június] - Vajon Ludwig honnan tudta ezt?

Atombomba hatásához mérhető pusztítást végzett a Drezda elleni támadás, amely 1945. február 13-án éjjel vette kezdetét, és a következő napon, február 14-én is tartott. A mai megemlékezések és ellen rendezvények sorozata a német történelem hiányos feldolgozottságára utal.

,,A bombázásnak alapvetően a német munkáslakónegyedek ellen kell irányulnia. A jobb körökhöz tartozók házai szellősebben terülnek el, és ezért kényszerűen nagyobb a bombaigényük" - jelentette ki Winston Churchill brit miniszterelnök, miközben a vége felé közelgő háború során Európa egyik legszebb városában, az ,,Elba-parti Firenzében" mit sem sejtettek a közelgő iszonyatról.

A rémálom február 13-án 22 óra 9 perc és 0 óra 55 perc között kezdődött el. Két hullámban 800 brit bombázó 400 000 gyújtó- és 4500 robbanóbombát dobott a városra. A bombáktól és a tűztől egész utcasorok omlottak össze, a védelmet keresők elevenen elégtek. A városban - épp úgy, mint a tízezrek életét követelő 1943. júliusi, hamburgi támadáskor - tűzvész tört ki. (...)

Másnap, február 14-én délben 311 amerikai bombázó fejezte be a mészárlást. Legendák keringenek arról, hogy számos pilótának még a tömeggyilkosságban való közreműködés sem volt elég, hanem örömüket lelték a pincékből előtámolygó nők és gyermekek, valamint a keletről érkezett menekültek mélyrepülésben történő géppuskázásában. Összesen 3749 tonna bomba zúdult a városra, ennek 75 százaléka gyújtóbomba volt.

Megemlékezés:

A baloldali csőcselék és a legtöbb állami szerv megpróbálta megállítani a felvonuló megemlékezőket. Több tucat autó megsemmisült, épületekbe tettek kárt az anarchisták.

Sok nacionalistát megakadályozták a hatóságok, hogy eljussanak a rendezvényre. A délután folyamán az összes Drezdába vezető utat blokkolta a rendőrség. Több ezer megemlékezőt át kellett irányítani a lipcsei helyszínre.
A rendőrség rengeteg hazafit letartóztatott, melynek a tényleges száma még nem ismert.

Több újság is kifogásolta a rendőrök létszámát. 4600 egyenruhás volt kivezényelve. A helyzet már 17 órára súlyos volt. A rendőrség délután arra szólította fel a gyászmenetet szervező Német Nemzeti Demokrata Pártot (NPD), hogy mondjon le a megmozdulásról, mert nem tudja szavatolni a résztvevők biztonságát.

(NS revolution HC nyomán Szent Korona Rádió)
Related Links

* Így nézett ki Drezda egyik utcája a bombázás után
* Szélsőbaloldaliak támadtak a drezdai megemlékezőkre
* Újra pusztított az antifa csürhe Drezdába

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_02_20_drezda-tomegmeszarlas?utm_source=f eedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent +Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.