Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Felmondtak Orbán Viktor beszéd
  2011-02-08 19:59:47, kedd
 
  Felmondtak Orbán Viktor beszédírói

2011. február 8.

Hazánk a felemelkedés útjára lépett

Az irodalmárokból, nyelvészekből és kreatívokból álló 34 fős csapat egy emberként nyújtotta be lemondását, ugyanis már nem tudnak új bölcsességet kitalálni.

Az írócsapat vezetője, Bergenyei-Horkovics Apollinár elmondta, arról már régen letettek, hogy a magyar és környező országok kultúrájából vegyenek kölcsön szólásokat, mert már az ellenzékben eltöltött 8 év alatt elfogytak. Próbálkoztak azzal, hogy írnak sajátokat, de elég hamar kiderült a visszajelzésekből, hogy a nem eredeti mondások annyira nem népszerűek, és képzavart okoznak a hallgatóságban (,,Ha látsz egy sátrat, ne üld meg fordítva a bölényt,,, Orbán Viktor, 2007-es évértékelőjében).

,,Nincs több közhely!" - kiáltotta sírva az ég felé, térdre zuhanva, majd hozzátette: a tegnapi beszéd igazságainak összeírása közben két író agyérgörcsöt kapott, egy kreatívon pedig gégemetszést kellett végrehajtani, mert egy borosüveg lenyelésével akart véget vetni az életének.


http://hircsarda.hu/1-politika/17285-felmondtak-orban-viktor-beszediroi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakács Tibor lett a Pick reklá
  2011-02-08 19:56:51, kedd
 
  Bakács Tibor lett a Pick reklámarca

2011. február 8., kedd

Egy rúd Bakács

Az egyezség értelmében Bakács Tibor bármilyen Pick termékből szabadon lophat ezután, cserébe viszont a Hajdú Péternek adott exkluzív nyilatkozatának minden mondatába bele kellett csempésznie egy Pick terméket.

A Frizbiben a hétvégén látható interjúban informátorunk szerint a következők hangzanak el.

Figyelem! A következő mondatok az étvágy megzavarására alkalmasak, ezért csak zsíros kenyér felügyelete mellett olvashatók!

,,Nézd Peti, egy olyan világban élünk, ahol a Rákóczi szalámi mixtől a Chilis-zöldfűszeres párizsiig mindenkinek a kurva anyját. Kérlek, majd itt ezt a Békebeli roppanós virsli-különlegességet ne sípoljátok ki, jó? Mert, úgy érzem, őszintén jönnek ki belőlem a szavak, mint Pille Pulyka paprikás vastagkolbász a jó gazda töltőjéből. Szóval nem szeretném, hogy csak azért, mert kicsit nyersebben fogalmazok, mint egy Premier baconos-füstölt sajtos rolád, mindenféle sípolással tegyétek tönkre a Mangalica párizsi (szeletelve, vákuumfóliában) mondanivalóját."

A Klubrádió egykori munkatársa a interjúban azt is elmondta, hogy nem mind Olasz felvágott, ami bűzlik, valamint hogy sajnálja, ami a téliszalámival történt, és, hogy Boszorkány szárazkolbász legyen, ha még egyszer lopni próbál - a Szögedi óriás vastagkolbászára esküszik.

Az interjút teljes terjedelmében a TV2-n láthatják, megnézéséhez szódabikarbónát ajánlunk.


http://hircsarda.hu/2-bulvar/17298-bakacs-tibor-lett-a-pick-reklamarca/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öreg székely ül a háza kertjéb
  2011-02-08 19:41:06, kedd
 
  Öreg székely ül a háza kertjében és pipázik. Kiabálva rohan feléje az unokája.

- Nagyapa, nagyapa! Medve van a háztetőn!

Az öreg szippant egyet a pipából és így szól:
- No, akkor hozd a kutyát, a puskát meg a petrencésrudat.

- Minek ennyi minden, nagyapa?
- Én majd felmászok a tetőre, a petrencés rúddal lepiszkálom a medvét, te meg ráereszted a kutyát, hogy harapja le nekije a tökeit.

- De minek a puska?
Az öreg megint szippant a pipából és azt mondja:
- Ha netalán a medve piszkál le engem, akkor lelövöd a kutyát.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egyik liberális gazember válth
  2011-02-08 19:33:30, kedd
 
  Egyik liberális gazember válthatja a másikat a jegybank élén a fülkeforradalom jegyében

A forradalmi kormány Surányi Györgyre bízná a jegyban vezetését, aki nevéhez az országunk aranykészletének eltékozlása fűződik.
Tue, 2011/02/08 - 19:20

A Bilderberges szabadkőműves Surányi György válthatja a nemkülönben hitsorsos Simor Andrást a jegybank élén, ez a forradalmi kormány legújabb agymenése. Surányi György nevéhez hazánk aranykészlete nagy részének, 65 tonnának az eltékozlása fűződik.

Nem pusztán rendeződött Orbán Viktor és az inkább a balliberális kormányokhoz kötődő Surányi György viszonya, hanem rendszeresen egyeztetnek gazdaságpolitikai témában, például a monetáris kérdéseket illetően. Surányi György hosszú ideje azért kedves személyiség, mert a jegybankot teszi felelőssé azért, hogy az ország az összeomlás szélére került a világgazdasági krízis idején, 2008 őszén. Legutóbb tavaly a Népszabadságban bírálta Surányi György, a CIB Bank elnöke a Simor András által vezetett Magyar Nemzeti Bankot (MNB), ahelyett, hogy a jól megérdemelt életfogytig tartó börtönbüntetését töltené.

Orbán Viktor még Fidesz-elnökként korábban tett olyan megjegyzést, hogy Surányira "szüksége van az országnak", olyannyira, hogy a CIB Bank elnöke az egyik lehetséges befutó az MNB élére. A miniszterelnök elismerően nyilatkozott Surányiról akkor is, amikor a közgazdász 2009 márciusában, Gyurcsány Ferenc lemondása után elutasította a kormányfőjelöltséget. Akkor azt mondta: "Surányi mégiscsak egy komoly ember, akire az országnak a jövőben szüksége van, s jó döntést hozott, hogy nem vállalta a miniszterelnök-jelöltséget". A Magyar Hírlap információi szerint a magánnyugdíjpénztárak államosítását Surányi javasolta. A vezető fideszes gazdaságpolitikusok nem lelkesednek Surányiért, akinek tevékenysége inkább az MSZP-SZDSZ-kormányokhoz kötődött. Például Surányi jegybankelnökként kiemelkedő szerepet játszott a Fidesz által többször bírált, 1995-ös Bokros-csomag végrehajtásában.

Csúszó leértékelés, Demokratikus Charta

Surányi már kétszer volt a független Magyar Nemzeti Bank elnöke: először 1990 és 1991 között, majd később még egyszer, 1995 és 2001 között. Első elnöki megbízatása úgy szűnt meg, hogy a jegybanktörvény módosítása 1991 októberében új elnök kinevezésére adott lehetőséget, és a posztot Antall József miniszterelnöktől nem Surányi, hanem Bod Péter Ákos kapta. Ez a menesztés azzal függött össze, hogy Surányi aláírta a Demokratikus Chartát, amelyet azok hoztak létre - főleg az MSZP és az SZDSZ szimpatizánsainak köréből -, akik az Antall-kormányt a demokratikus jogok csorbításával vádolták.

Surányi György nevéhez fűződik a forint csúszó leértékelése és széles lebegtetési sávja. A neoliberális pénzügyi szakember és Orbán "politikai szerelme" koránt sem lobogott mindig ilyen hőfokon.

Gyurcsánytól Orbánig

Az MNB eladott bécsi leánybankja, a CW Bank több tízmilliárd forintos veszteséget termel évente, a jegybank elnöke azonban ezzel együtt is kitölthette mandátumát. Surányi Orbán előtt Gyurcsány Ferencnek súgott gazdaságpolitikai kérdésekben. 2006-ban a bukott miniszterelnök felkérésére részt vett a komoly megszorításokat tartalmazó euró-konvergenciaprogramját véleményező Konvergencia Tanácsban, Bogsch Erikkel és Simor Andrással együtt. Simor Andrást négy esztendővel ezelőtt hat évre nevezték ki a jegybank élére, így hivatali ideje csak 2013-ban jár le. Simor már több alkalommal elmondta: kitölti hivatali idejét. Azért persze, mert megteheti és nincs, aki bíróság elé állítsa.

65 tonna arany

Surányi György jegybankelnöksége alatt a Magyar Nemzeti Bank aranytartalékának nagy részét eladták és főként dollárra váltották. A mintegy 65 tonna nemesfémet 370 dolláros unciánkénti áron értékesítették. Surányi akkar azzal magyarázta a széles körű megütközést keltett tranzakciót, hogy a vásárolt devizák hozama jóval magasabb lesz majd, mint az aranyé lenne.

Később az amerikai valuta értékének romlása miatt a jegybank fokozatosan áttért a dollárról az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Szakértők szerint az aranytartalék felélése legfeljebb csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, közép- és hosszú távon azonban - az arany drágulása miatt - több milliárd dolláros veszteséget okozott. Ezért Surányi elvtársat azóta se vonta felősségre senki.

Bilderberg csoport

Surányi György radikálisan globalista nézeteiről ismert. A világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi-hatalmi szervezetének tartott, működésének konkrét részleteit gondosan titkoló szabadkőműves világhatalmi Bilderberg csoport éves ülésén három alkalommal is - 1996-ban, 1997-ben és 1999-ben is - részt vett meghívott vendégként.

Rozgonyi Ernőnek, a Jobbik képviselőjének véleménye az ügyről

Rozgonyi Ernő jobbikos országgyűlési képviselő szerint amennyiben Orbán Viktor Surányi Györgyre bízná a Magyar Nemzeti Bank vezetését, akkor a miniszterelnök vagy ostoba, vagy átveri az országot, vagy azt se tudja mit akar.

A Gazdasági és informatikai bizottság jobbikos tagja kijelentette: Surányi ugyanazt a nemzetellenes liberális platformot képviseli, mint Simor András, neki is kívülről diktálnak, így annak kinevezése után sem várható semmilyen érdemi változás.

Rozgonyi Ernő elmondta: Surján Bokros Lajos régi jó barátja, ismertségük még a Pénzügykutató Zrt-ig nyúlik vissza és mind a mai napig szívélyes kapcsolatot ápolnak. A politikus szerint a miniszterelnök által hangoztatott "zavaros húsz év lezárása" semmiképpen nem fog sikerülni az elmúlt húsz évben az ország kiárusításában vezető szerepet betöltő "senkiháziak" visszafogadásával. "Ennyi erővel Orbán Gyurcsányt is meghívhatná a kormányába" - nyilatkozta Rozgonyi.

(Magyar Hírlap, Barikád)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_02_08_egyik-liberalis-gazember-valthatja -a-masikat-a-jegybank-elen-a-fulkeforradalom-je
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap videója: Lázár János örü
  2011-02-08 19:29:40, kedd
 
 
A nap videója: Lázár János örül a Tesconak
barikad.hu
2011, február 8 - 14:28


800 milliós hitelt tervez felvenni Hódmezővásárhely városa. A közgyűlésben a Jobbik képviselője ezt szóvá is tette.

800 milliós hitelt tervez felvenni Hódmezővásárhely városa. A közgyűlésben a Jobbik képviselője ezt szóvá is tette. Lázár János kimerítő válaszában szépen felmondta a fideszes kommunikációs leckét, mely szerint a Jobbik és az MSZP két olyan ,,szélsőséges párt", amelyek együtt harcolnak a ,,polgári középet" megtestesítő Fidesz ellen.

A polgármestertől megtudhatjuk azt is, mennyire szívén viseli az alacsonyabb jövedelmű családok sorsát, akik a jövőben majd boldogan válogathatnak a városban, illetve annak közelében nyíló Tesco és Aldi bevásárlóközpontok olcsó választékában. (Amit talán meg is tesznek majd - hacsak nem teszi tönkre kisvállalkozásukat, vagy munkahelyüket valamelyik hasonló mammutcég.)

http://videa.hu/videok/hirek-politika/lazarnak-nincs-luxusautoja-eladosodottsag-h odmezovasarhely-jobbik-xToNhXUojWQQlUyq

http://barikad.hu/nap_vide%C3%B3ja_l%C3%A1z%C3%A1r_j%C3%A1nos_%C3%B6r%C3%BCl_tesc onak-20110208

hozzászólások (11)


mehet
hunyadipanzer88 | 2011.02.08. 18:29
Ez egy pökhendi, arrogáns pöcs! Ilyenekkel van tele a ZSIDESZ! A Martonyi haverja meg azzal kérkedett Izraelben, hogy ők nem antiszemiták, mert az ő pártjukban van a legtöbb blankolt farkú!Sztem ez is az!


mike19 | 2011.02.08. 17:33
"TESCO jó, vagy nem jó, nem tudom" Nem tudod milyen, mert te csak kóser boltba vásárolsz te barom! Ez tényleg lekörözi Gyurcsányt pofátlanságban!


llcseh73 | 2011.02.08. 16:26
'1. Összenő ami összetartozik igen, szegfű és narancs ez összetartozik már bizonyították, pl. a titkosítások megszavazásával! 2. Aldi,Spar ,tesco stb. az összes gonosz Multi kiviszik a nyereséget semmit nem fizetnek itthon szinte és még nekik áll feljebb az adó miatt!Miközben az összes kiskerskedést tönkrevágják!!! Éljkenek a haza megmentői! Egyébként ha az A8-as Audi nem luxus akkor mi az?!


kriszti401 | 2011.02.08. 14:22
Hova akar ez a majom fejleszteni,privatizálással,újabb nemzeti vagyonok eladásával?Az embereknek munka kell,mert élni szeretnének.Egy tesco kiürítésével 100 vállalkozó indíthatna új vállalkozást,inkább nekik kéne oda adni azokat az ingatlanokat.


kriszti401 | 2011.02.08. 14:22
Pffujj de undorító ez a Lázár. A tesco és a aldi ugyan miért tud olcsó lenni? Nem a támodatás miatt amit a kormány ad nekik a mi pénzünkből?A mi pénzünkből tudtak megerősödni éveken keresztül,a mi pénzünkön szegényedünk el mi MAGYAROK.


hunyadipanzer88 | 2011.02.08. 14:01
Sírnak, hogy nincs pénz? Nem kellene 100+50 milliókat adni a holokauszt ügyre! Gyrekek válság van, úgyhogy holokausztra se legyen 100+50 millió!!! És kész! De ezt mondani gyávák! Inkább a farkukat csóválják, az ilyen Lázár félék!!!!!!!!!


hunyadipanzer88 | 2011.02.08. 14:01
Csak gartulálni tudok a sok zsibbadtagyú, ZSIDESZ drukkernek, akik ezeknek a narancsgyerekeknek 2/3-os többséget adtak! A Gond csak az, hogy a lánc a régi, csak a kutyát cserélték a végén! Az Orbán külön örül az izraeli befektetőknek! Mit várjunk ettől a töketlen bandától!


hunyadipanzer88 | 2011.02.08. 13:51
Ez a Lázár gyerek még pimaszabb, mint a Gyurcsány volt! Demokrácia? Azt tudja, hogy a szegény a Tescoban vásárol, de azt nem tudja, hogy az AUDI NEM(!) a Suzuki swift katgóriája, hanem a LUXUS kategória! Ez egy büdös kis senki!



hunyadipanzer88 | 2011.02.08. 13:47
Volt már egy Lázár a közelmúltban a magyar politikában. Ennek a Büdös gyökérnek nincs köze hozzá? Szélsőség? A sok puha f...ú FIDESZES patkány tehetetlenségének köszönhető, hogy idáig zuhant az ország! AMit a ZSIDESZ csinánlt az elmúlt 9 évben, az felér egy nemzetgyilkossággal. Na ez már Szélsőség, te kis hülye!!!!!!!!!


hunyadipanzer88 | 2011.02.08. 13:42
Demokratikus elszámolás? Felhívnám a Lázár Fattyú figyelmét, hogy a 85 éves, Ica néni kivégzése sem volt túl "demokratikus"! Ahogyan a szemkilövetés sem volt az! FIDESZ=ZSIDESZ! GYÁVA NYÁLGUNÁR!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Settenkedő
  2011-02-08 19:26:26, kedd
 
  A Settenkedő


2011.02.07. 15:02

A Hittudományi Akadémiát is megjárt, valamikor évekig jogi tanulmányokat is folytató Bakács Tibort a Budakeszi Tescóban - késő este - lopáson érték. 2.000 Ft értékű szalámit akart elemelni, amit azzal indokolt, hogy nem volt pénze, de éhes volt. Állítólag magyarázólag még hozzáfűzte, hogy mostanában nem annyira foglalkoztatott újságíró, ezért volt anyagilag megszorulva.

Ez eset megint egy látványos nagy pofon a Fidesz-féle aljas sajtótörvénynek. A nyugati közvélemény előtt még jobban lelepleződött az a gonosz világ, amit a médiában Orbánék hoztak létra, és ami ellen maga Bakács is tiltakozott korábbi tüntetéseken.

A napnál is világosabb ugyanis, hogy a baloldali kötődésű újságírók mellőzöttsége, sőt üldöztetése immáron odáig fajult, hogy kénytelenek afféle megélhetési bűnözőkként harcolni puszta létükért.

El tudom képzelni, amint Bakács egész heti koplalás után péntek este az ágyában álmatlanul forgolódva hirtelen rádöbbent, nem bírja tovább, s miután otthon már a hatodszor átnézett hűtőben egy falatnyi száraz kenyér, de annyi sem volt, ezért este tíz óra tájban éhségtől gyötörten betámolygott a kérdéses üzletbe.

Sokáig keringhetett az ételes pultok környékén, miközben egyre éhesebb lett. Aztán nem bírta tovább, egy rúd szalámit a zsebébe gyűrt. Lophatott volna persze olcsóbb lecsókolbászt, töpörtyűt vagy parizert is, de előbbiekben sok a zsír, meg a koleszterin, az utóbbiban meg állítólag sok a szója.

Az index, a rádió honlapjára hivatkozva egyébként azt közölte, hogy a Klubrádió vezetősége döntése alapján ,,a hallgatók érzéseire tekintettel legalább egy hónapig szüneteltetik" Bakács úr műsorát.

Gondolom, ha Bakács úr bankot rabolt volna, akkor a várható szüneteltetés időtartama - a hallgatók érzéseire tekintettel - elérhette volna akár a hat hónapot is. De ha embert öl, biztosan nem ússza meg egy éves eltiltás alatt sem.

Azt azért becsülöm a súlyosan hibázó újságíróban, hogy a vétkét azonnal elismerte, s a felelősséget vállalta, semhogy azzal vágott volna vissza: mi egy Tesco lopás egy Tesco alapításhoz képes

http://proszektura.blog.hu/2011/02/07/a_settenkedo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghatszorozódott Orbán minisz
  2011-02-08 19:22:30, kedd
 
  Meghatszorozódott Orbán miniszterének ügyvédi költsége



Tavaly még alig haladta meg a 30 millió forintot a Fellegi Tamás Nemzeti Fejlesztési Minisztériuma által igénybe vett ügyvédi segítség költsége, idén azonban már csaknem nettó 175 millió forint értékben szerződtek jogi munkákra. A kormányváltásig közbeszerzést kellett kiírni a jogi szolgáltatásokra, az erre vonatkozó szabályozást éppen Papcsák Ferenc akkori elszámoltatási kormánybiztos javaslatára szüntették meg.


Fellegi Tamás Nemzeti Fejlesztési Minisztériuma igen bőkezűen bánik az ügyvédekkel, idén eddig áfa nélkül csaknem 175 millió forint értékben szerződött ügyvédekkel, noha tavaly még beérte nettó 30 millióval. Tavaly ennek az összegnek a legnagyobb részét a Horvát és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper kapta, ők a nemzeti légitársaság pénzügyi átvilágítására kaptak nettó 21 millió forintot, de jutott pénz az Egri & Szekeres Ügyvédi Irodára is, ők 7,5 millió forintért a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságot világíthatták át. Még tavaly szerződtek, de munkát erre az évre várnak a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodától, tőlük a PPP-konstrukcióban megvalósult M6-os autópálya szerződéseinek átvilágítását várja minisztérium.

A Dr. Abay & Dr. Török Ügyvédi Iroda munkatársainak általában a PPP keretében megvalósult beruházásokat kell átvilágítania 22 millió forintért. A Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper maradhat a kaptafájánál, továbbra is a nemzeti légitársaság pénzügyein kell rajta tartaniuk a szemüket, e szerződésük pedig valamivel több mint 28 milliót ér, összesen e feladatra tehát kereken 50 millió forintot kaptak Fellegi Tamáséktól.

Jutott még a Jutasi & Társai Ügyvédi Irodának is, az ő feladatuk általánosan jogi szolgáltatás nyújtása. Ez az ügyvédi iroda a Fidesz frakciónak is évek óta állandó jogi segítséget nyújt, s ennek jegyében az itt dolgozó Szalai Péter képviselte Orbán Viktor miniszterelnököt is több személyiségi jogi perben. Szalait egyébként esélyesként emlegetik az alkotmánybírósági tagságra.

Az ügyvédeket egyébként Bajnai Gordon kormánya idején elfogadott törvény alapján közbeszereztetni kellett, ezt szüntette meg a Papcsák Ferenc akkori elszámoltatási kormánybiztos által beterjesztett módosító indítvány, ami kivette a közbeszerzések hatálya alól a jogi szolgáltatásokat. Így most nincs szükség közbeszerzésre, akár milliárdos megbízásokat is lehet adni ügyvédeknek. Papcsák egyébként az első Orbán-kormány idején maga is adott jogi tanácsokat, méghozzá az akkori Informatikai Kormánybiztosságnak, s összesen 240 millió forintot számlázhatott ki munkájáért.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=820453
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mexikóból üzenget a volt fides
  2011-02-08 19:06:49, kedd
 
  Mexikóból üzenget a volt fideszes


"Fordítva ül a lovon" az erzsébetvárosi ingatlanügyek egyik gyanúsította, a korábbi kerületi Fidesz-alelnök - így kommentálták ügyvédi körökben lapunknak azt, hogy Czibula Csaba olyan beadványt írt az ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNyF), miszerint ő szívesen hazajönne Mexikóból, ahol bújkál, de mostanában nem tartja biztonságosnak, hogy Magyarországra utazzon, mert a hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.


Ma, 05:18


A KNyF szóvivője, Fazekas Géza lapunknak azt mondta: kaptak ilyen beadványt Czibulától, akinek esetét elkülönítve kezelik a 25 vádlottal már bírósági szakba lépett ügytől.

Az Interpolon keresztül folyamatosan tesz kísérletet az ügyészség a szökésben lévő gyanúsított kiadatására, ám eddig nem jártak sikerrel. Bár az ügyészség pontosan ismeri a férfi tartózkodási helyét, Mexikóval "nem túlságosan rugalmas a bűnügyi együttműködés". Egyrészt, mert a közép-amerikai ország nem minden nemzetközi egyezményt írt alá, másrészt nyílt titok, hogy a kiadatási eljárás ellenére egészen addig biztonságban lehet egy bűnöző, amíg van pénze a bujkáláshoz és a helyi hatóságok "távol tartásához".




Czibula állítólag bepanaszolta a főügyészség által hivatalból kirendelt ügyvédjét is a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (BÜK), mondván: védője nem a tőle elvárható módon tartja vele a kapcsolatot. Úgy tudjuk, azt sérelmezte, hogy az ügyvéd elérhetetlen és nem tájékoztatja őt. Megkerestük Réti Lászlót, a BÜK elnökét, aki a kirendelt ügyvéd azonosítása után lapunknak azt mondta: nincs a védő ellen eljárás folyamatban.

Azzal gyanúsítják Czibulát, hogy - kerületi képviselőként, a gazdasági bizottság tagjaként - 2003 végétől 2004 végéig különböző összegeket kapott azokból a vesztegetési pénzekből, melyeket Gál György, a kerület gazdasági bizottságának volt elnöke egy vállalkozótól vett át. Czibula cserébe Gál utasítása alapján szavazott a testületben az értékesítésekről. A férfi a vesztegetés gyanúja elől már Gál 2008 novemberi őrizetbe vételét követően előbb Horvátországba, a Vir szigetén lévő nyaralójába, majd néhány héttel később Mexikóba szökött. Ellene 2009 novemberében adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

L.T. / Népszava

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=392117
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BM szerint szabályos a mill
  2011-02-08 19:02:22, kedd
 
 
A BM szerint szabályos a milliárdos rendőrségi beszerzés
2011. február 8., kedd, 7:07


A Belügyminisztérium szerint szükséges és szabályos az a közbeszerzés nélküli vásárlás, amelynek során motorosruhákat, motorokat, kisbuszokat és számítástechnikai eszközöket szereznek be a rendőrségnek egymilliárd forintért.


A Blikk hétfőn írt arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter "nemzetbiztonsági okokból" kért mentességet a közbeszerzés alól. A Belügyminisztérium közleményben reagált a cikkre, és hangsúlyozta, hogy az ország uniós elnökségének sikerében alapvető a rendezvények tökéletes biztosítása, amihez szükséges a soron kívüli eszközfejlesztés - írja a Magyar Nemzet a tárcára hivatkozva. A tárca szerint a motorok beszerzése egyrészt azért volt szükséges, mert a rendőrségi motorok átlagéletkora 18 év, másrészt mindent felülír az állomány biztonsága. Azt, hogy miért nem írtak ki közbeszerzési pályázatot az ügyben, azzal magyarázzák, hogy speciális rendőrségi motort és motorosruhát csak néhány cég gyárt a világon.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://www.origo.hu/itthon/20110208-a-bm-szerint-szabalyos-a-milliardos-beszerzes .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegénység és fiatalság: az és
  2011-02-08 18:54:03, kedd
 
  Szegénység és fiatalság: az észak-afrikai válság okai



Külföld
Az elmúlt hetekben kirobbanó észak-afrikai válságok hátterében nem egyszerűen az elnyomó hatalommal szembeni elégedetlenség, a politikai és emberi jogok vagy a sajtószabadság hiánya áll. Ahogy oly sok esetben, itt is az anyagiakban kell keresni a kiváltó okokat. A felkelőket ugyanis gazdasági okok üldözték az utcára, amelyeket az éveken keresztül figyelmen kívül hagyott demográfiai tendenciák generáltak.


Az észak-afrikai országok az utóbbi évtizedekben súlyos következményekkel járó demográfiai átalakuláson mentek keresztül. A Maghreb és Mashrek országok többsége, köztük Tunézia, Egyiptom, Algéria és Líbia is hihetetlen mértékű népesség szaporulattal szembesült az elmúlt negyven évben. A jelentős népesség növekedés olyannyira eltolta ezen országok korfáját, hogy ma a 15-29 év közöttiek teszik ki a társadalmak jelentős részét.

Ráadásul ezek az észak-afrikai országok nem éppen alacsony számú össznépességükről híresek. Egyiptom 84,5 millió lakosával a világ (nem csak a Közel-Kelet!) arab populációjának 23,5%-át teszi ki, kiérdemelve ezzel a legnagyobb arab ország címét. Algéria 35,4 millió (9,9%), Marokkó pedig 32,4 millió (9%) lakosával a harmadik és negyedik helyet foglalja el a listán. Ha a népességnövekedés továbbra is ilyen intenzív marad, 2020-ra Egyiptom egy közel 100 milliós országgá dagadhat, melynek nagy részét fiatalok fogják alkotni.

A népességnövekedésből, pláne amikor a fiatalok számának ilyen mértékű növekedéséről beszélünk, lehetne előnyt is kovácsolni, hiszen a sok új munkavállaló hatalmas lökést adhatna a gazdasági növekedésnek. Ugyanakkor, ha a munkaerőpiac nem képes felszívni ezeket a fiatalokat, az elégedetlenséghez, felkeléshez vagy akár polgárháborúhoz is vezethet. Ennek a problémának a megoldása nem igényelne túl nagy erőfeszítést, a megoldás ugyanis szinte karnyújtásnyira van.

Pár száz kilométerrel keletre, az Öböl-országokban ugyanis olyan mértékben csökken a népesség, hogy csak az utóbbi években 15 millió külföldi vendégmunkás vándorolt be a munkaerőhiány kompenzálása végett. Zömében (több mint 80%-uk) ugyanakkor nem a szomszédos arab országokból, hanem a délkelet-ázsiai államokból érkeznek. Az intra-regionális munkavállalási célú migráció erősítése tehát nem csak hogy megoldást jelenthetne az Öböl-országok munkaerőhiányára, de enyhíthetné az észak-afrikai országok "fiatal-feleslege" által keltett politikai feszültséget is. Az intra-regionális migráció hiányában a Maghreb és Mashrek országokra hatalmas nyomás nehezedik, hogy sok új munkahelyet hozzanak létre, amely felszippantja a munkaképes korú fiatalokat.

Nem véletlen tehát, hogy a tunéziai zavargásokat is egy fiatal munkenélküli öngyilkossága robbantotta ki. A kis észak-afrikai országban a gazdasági környezet az elmúlt években igen kedvezően alakult. A ,,Tunéziai Csoda" néven is ismert jelenség (amely évi 5%-os gazdasági növekedéssel járt) elfeledtette az emberekkel, hogy elnyomásban élnek, emberi és politikai jogaikat nem tartják tiszteletben és nincs szabad sajtó sem, továbbá hozzájárult a politikai elit helyzetének megszilárdulásához is.

A 2008-ban kirobbanó válság azonban - miután lecsapott az ország legnagyobb kereskedelmi partnerére, az Európai Unióra - Tunéziát is megrázta. Felszínre került, hogy míg a politikai elit egyre több szektorra terjeszti ki hatalmát és burjánzik a korrupció, addig a munkanélküliség (leginkább a már említett, számában és arányában is egyre növekvő fiatalság körében) lassan meghaladja a 14%-ot. És miután a fiatal értelmiségi munkanélküli, a felkelések szimbólumává vált Mohamed Bouazizi felgyújtotta magát, mert már zöldséges bódéja után is adót követelt tőle az állam, a társadalom az őket elnyomó, a gazdasági növekedésből származó előnyöket a saját malmára hajtó Ben Ali elnök és a köré szerveződő (értsd: családjából álló) politikai elit ellen fordult. Innentől pedig már tudjuk mi történt...

Kitekintő

Dátum: 2011. February 08.

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=73869
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.