Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szexuális szolgáltatásokért is
  2011-05-12 23:01:13, csütörtök
 
  2011-05-12. 19:15
Szexuális szolgáltatásokért iskolát - egy bezáratás margójára


Gál György ágymelegítőjeAz Iskola a határon keletkezésének idejében még senki sem sejtette, hogy a tudásalapú társadalom építése a 21. század küszöbén is túl egészen más ok-okozati összefüggésekre fog alapozódni, azaz ha jó egy embernek az íróasztala alatt elég ideig térdelsz, kaphatsz egy iskolát, amit aztán saját birodalmadként kezelhetsz.
Pedig így lett, a szocionista rezsim máig köztünk élő szekrényéből (jó kis képzavar, olyan janikovszkys irodalmilag...) előbukkanó újabb csontváz ezt igazolja.
A ballib sajtó a mai napig siratja a Janikovszky Éváról elnevezett iskola fideszes önkormányzati vezetése általi bezáratását, hiába merül fel a megfelelő képesítés nélküli iskolaigazgató ellen az üzletszerű kéjelgés alapos gyanúja, ha egyszer a Fidesz (vagy a Jobbik, a normálisok, és úgy általában a magyarok stb.) bezárnak valamit, akkor az csakis rossz intézkedés lehet, amit bezárnak, az pedig maga volt a tökély.
Természetesen senki nem állítja, hogy ,,csak" azért, mert valakinek a férje ávós őrnagy volt, és iskolát neveztek el róla, máris be kell zárni. Azt sem állítjuk, hogy azért kéne bezárni, mert maga Janikovszky is a kommunista diktatúra kiszolgálója volt, a Móra Kiadó vezetőjeként mindent megtett, hogy cenzúrázza, meggátolja a rendszernek nem tetsző művek megjelentetését, nem egy tehetséges írónkat lehetetlenítve el ezzel a tevékenységével. Nem állítjuk, mert abban az országban, ahol a Biszku Bélák mai napig háboríthatatlanul élvezhetik extra-nyugdíjuk áldásait, ott ilyesmit állítani, kérni eufemizmus.
Azt viszont határozottan állítjuk, hogy addig kell bezárni a szóban forgó iskolát, emlékét pedig sóval felhinteni (ismét egy képzavar), amíg nem terjed el nemzetközi szinten is az, hogy a szükséges képesítések nélkül Magyarországon bárki iskolát nyithat, ha a megfelelő politikusnak szétteszi a lábát. Mi lesz a következő? Kiszel Tünde benyit valamelyik szocialista politikushoz, ,,szeretnék egy iskolát, amit én igazgathatok" című kéréssel, mire: ,,oké, megkapod, most térdelj le és szeress!".

JanikovszkyAhogy a fenti eszmefuttatás ellenkezőjéből fakadó kérdést is fel kell tennünk: normális az, hogy egy ,,nagy" zsidó írónőnkről, aki rengeteg kárt okozott irodalmunknak és kicsinált sok tisztességes magyar írót, vagy pokollá tette életüket, még ma is iskola van elnevezve? Akinek a férje mellesleg egy rohadék ÁVH-s volt, s azzal írta be magát a honi bolsevik diktatúratörténet nagy könyvébe, hogy ő volt az egyik szemét, aki felrobbantotta a Gömbös-szobrot. Schmidt úrnő Terror Házának bűnözői között nem igazán látszik a képe. Vajha miért - kell ezt még kérdeznünk?
Mi kell még ebben az országban ahhoz, hogy érvényesüljön a nemzeti minimum? Azaz, hogy kurvának nem adunk iskolaigazgatói posztot, pláne akkor, ha ehhez még képesítése sincs. És, ha valami véletlenszerű MSZP-győzelemből kifolyólag ez meg is történik, akkor a sajtó - pártszínezettől függetlenül - elítéli azt, bezárását követelve.
Ez nem fog a közeljövőben kialakulni, mert amíg a médiatörvény csak a Kuruc.infóra vonatkozik és nem a balliberális érdekeket manipulációs eszközökkel védelmező hírmanökenek hordáira, addig mindig meglesz az a kellően agymosott tömeg, amelyik sajnálja majd a ,,bezárt iskolát". A Janikovszky Iskola esetében már ez sem sem áll fent, ugyanis a libidótúltengésben szenvedő egykori igazgatónő által szervezett iskolavédő tüntetés látványosan becsődölt.
Talán mégiscsak tisztulni kezdett Magyarország felett az ég?


Heinrich Harrer - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/7/78973/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne konzultálj, enni adj!
  2011-05-12 22:59:44, csütörtök
 
  Ne konzultálj, enni adj!



Igenis van értelme a kormány állandó ,,nemzeti" levelezésének. Na persze nem az, ami a valós célja, tudniillik, hogy nem létező számokkal támasszák alá rég meghozott döntéseiket. A cél nemes: a szociális konzultáció a segítségünkkel rászoruló gyermekek ebédjévé válhat.

A vegyipari szakszervezet remek ötlete nyomán 16 érdekképviseleti szerv és több civil szervezet kezdte el gyűjteni a leveleket - természetesen azoktól, akik nem kívánnak a visszaküldésükkel asszisztálni az Orbán-kormány ámokfutásához. Ez is valami, bár, ha a kormány a levelezgetés teljes költségét jótékony célra fordítaná, az hasznosabb lenne. Így azonban csak mi, állampolgárok segíthetünk. Aki nem küldi vissza, és nem dobja kukába, hanem leadja valamelyik gyűjtőhelyen az ominózus levelet, hozzájárul egy gyermek ebédjéhez. Az így leadott nyomtatványokat ugyanis újrahasznosítják, és az értük kapott összegből készül majd a meleg étel. A szakszervezetek bíznak benne, hogy minél több levelet kapnak, hiszen a becslések szerint kb. 200 kérdőív ér egy tál szerény ételt.


Mindannyian tudjuk, hogy a megválaszolt levél nem oszt, nem szoroz. Orbánék meg fogják változtatni a törvényeket, ha visszaküldjük, ha nem, méghozzá a saját szájízük szerint (persze azért barátaik érdekeit is figyelembe veszik - a szerk.). A munkavállalóknak rosszabb lesz, túlórázhatnak majd ingyen, egyre többen dolgozhatnak éhbérért. Hazánk hamarosan ismét három-, de inkább hatmillió koldus országa lesz.

Tegyük meg tehát, nem csak a gyerekekért, hanem magunkért is! Ők legalább egyszer jóllaknak, a kormány pedig nem mondhatja majd, hogy mi is támogattuk elképzeléseit, amikkel a munkavállalókat lehetetlen helyzetbe hozza.


Kétszáz levél egy tál meleg étel, és kétszázzal kevesebb válasz. Persze felfoghatjuk úgy is, hogy egy nagy közös válasz. Jótékony célú beintés. Én a gyerekeknek adom a szociális konzultációs levelet. És Ön?

http://egyenlito.blog.hu/2011/05/12/ne_konzultalj_enni_adj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dackorszak
  2011-05-12 22:09:52, csütörtök
 
  Dackorszak

Háromszor veri ezt kendteken vissza Lázár Jani! - ez lehetne a jelmondata a lassan bohózatba hajló 98%-os különadó törvénynek, amiben kormányunk kiéli magából a kései dackorszakát. Isteni szerencse ebben az esetben, hogy a női nem kevésbé reprezentált a kormányban, mert belegondolni rossz mi volna, ha ezek ezzel a habitussal egyszerre klimaxolnának is.

Unatkozni így sincs idő, a szórakoztatásunkra körmérkőzést vívnak a II. Orbán Kormány Aranykoszorús Tahója címért. A kék sarokban a narifrakció frissen kinevezett régi-új kalifája, a szegények védőszentje, az elesett újságírók gyámolítója, Lézer János.
A piros sarokban az NGM számmisztikusa, Matolcsy szinkronhangja, a vállalhatatlan parlamenti felszólalások 10 danos nagymestere, Cséfalvay Zoltán.
Lázár harmadszor is megtette amit követelt a haza, akarom mondani a Kedves Vezető. Két Alkotmánybírósági döntés is kevés volt a felismeréshez: a Szalainékat nem védi itt senki, de a különadó törvény annyira van elkúrva, amennyire lehet. Józan gondolkodású politikus ennyi idő alatt csak elbotorkál valahogy a felismerésig: valami más, jogállamot nem sértő megoldást kell(ene) találni. De nálunk ilyenek nincsenek, nálunk ismét, újra és újra beterjesztik ezt a szart, csakazértis. Mer'ojjan nincs, hogy amit Kedves Vezetőnk kitalál, annak gátat szabjon valami. Akkor sincs, ha a tartalma és az eredeti szándék lenullázódik a harmadik verzióra, a neve legyen ugyanaz, és szavazza már meg mindenki, az Alkotmánybíróságot is ide értve.

A dactól és sértődöttségtől már nem látnak ki a szemüknek nevezett kémlelőablakon, és elmerülnek a fejükben létező alternatív valóság rémisztő sötétjében. Az meg még jóra nem vezetett, ha egy politikus a sötétben tapogatózva, önmagától megrémülve kiabálni kezd. Cséfalvay Zoltán az élő példa erre, aki félelmében az:

"aki jól dolgozott, úgyis talál munkát, aki pedig rosszul, az nem érdemel végkielégítést."

...mondatra ragadtatta magát a harmadik törvényjavaslat vitája alatt. Igen, Cséfalvay Zozót még nem lincselték meg például a pedagógus szakszervezetek, de már közel állnak hozzá. Ez az a szellemi mélység, ahol Lázárt hittük egyeduralkodónak, és nem ad vigaszt a tudat, nem kell félnie ebben a sötétben, árván, magányosan.

Kismókusok! Igen, ti ott bent a nagybüdösben. Nem akarjátok megmutatni, hogy kivételesen nem csak a pofátok nagy, és az arcotok akkora, hogy külön helyrajzi számot kell rá kérni a telekkönyvi kivonatba, hanem valóban ilyen faszagyerekek vagytok, mint aminek szeretnétek látni magatokat? Mert ebben az esetben volna egy javaslatom:

Szedjétek elő az 1990 évi LVI törvény 9§ (1) ami így szól:

"Ha a képviselő megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg, a volt képviselő - újraválasztásának esetét kivéve - további hat hónapon keresztül az alapdíjának és pótdíjának a megbízatása megszűnését megelőző hat havi átlagának megfelelő összegű ellátásra jogosult."

Na, ezt lehetne a kétharmaddal tökösmacsósra faragni egy pillanat alatt. Cséfalvay szerint aki jól dolgozott úgyis talál munkát, aki meg úgy, mint ti, az végkielégítést nem érdemel. Egyébként is, a Lázár doktrína óta tudjuk, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Nektek a határtalan önbizalom alapján nincs mitől tartani, ideje bizonyítani, hogy nem csak a mások pöcsével igyekeznétek hadonászni a csalánosban.

Ellenkező esetben még két ostoba, demagóg gyökérnek találtok látszani, olyannak, aki csak klaffogó izomra gyúr. Azt meg se ti, se mi nem szeretnénk, ugye?

http://varanus.blog.hu/2011/05/11/dackorszak_8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány Zsazsa
  2011-05-12 21:57:27, csütörtök
 
  Gyurcsány Zsazsa

2011.05.12. 12:41

Gyurcsány nagyon jól alkalmazza az állítólag Gábor Zsazsa nevéhez köthető felfogást a médiához való viszonyuláshoz. Miszerint mindegy, hogy mit, csak írjanak rólam. Még az sem baj, ha lekurváznak.

Mostanában nincs olyan nap, hogy ne szerepelne a vezető hírekben. Ráadásul az ügyészség is a kezére játszik, amikor röpke néhány évnyi tépelődés után úgy döntöttek, kérik a mentelmi jogának felfüggesztését.

Gyurcsány a folyamatos róla beszélést a Facebookon é s a Kapcsolat.hu-béli blogbejegyzéseivel gerjeszti. (Kot-kot-kot-kot, kotkodács, minden napra egy tojás.)

Az exminiszterelnök minapi blogbejegyzése a ,,Tagok és vezetők" címmel tulajdonképpen a párton belüli hatalomátvételre irányuló nyílt hadüzenet volt. Az MSZP szegfűjével díszített posztjában azt írta: ,, A vezetők egy része boldogtalan a kezdeményezéstől. Ezen nem csodálkozom. Hiszen sokaknak éppen a jelenlegi rendszer változatlanul hagyása lehet a biztosíték arra, hogy továbbra is helyük legyen a párt közép- és felső-vezetésében. Személyesen át tudom érezni a helyzetüket. De ez nem személyes ügy."

Ebből a néhány sorból és a pártlogó hangsúlyozott szerepeltetéséből is nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsánynak esze ágában sincs másik pártot létrehozni vagy ilyenbe belépni. Inkább az MSZP-t próbálja meg el- illetve visszafoglalni, s a maga képére formálni. Akinek ez nem tetszik, annak el lehet menni. Mert ez ugye nem személyes ügy.

A mai, még provokatívabb: ,,Provokáció" címmel írott blogbejegyzésében pedig már magabiztos fejedelmi többesben fogalmaz, ezzel is kifejezve, nincs egyedül.

,,De ha bárki kétségbe vonja küzdelmünk tisztességét, azt, hogy az MSZP-ből csináljunk egy erősebb, demokratikusabb és erkölcsösebb pártot, akkor azzal megküzdünk. Mert egy dolog a politika, és egy másik, ennél fontosabb dolog a tisztesség. Nem engedjük, hogy provokáljanak bennünket. Nem engedjük."

Vagyis, ha ezt a fellengzősen magasztos szöveget lehántjuk, akkor valami olyasmi a veleje, miszerint azok a rohadékok, akik a szocialista párt el- illetve visszafoglalásában az útjába merészelnek állni, azok provokátorok, akiknek kuss van.

A volt pártelnök miniszterelnök szájából mégis a legszebben talán az a mondat hangzik, amelyik talán emlékkönyvi bejegyzés is lehetne, s egyébként egész életében vezérelve volt: ,,Mert egy dolog a politika, és egy másik, ennél fontosabb dolog a tisztesség."

http://proszektura.blog.hu/2011/05/12/gyurcsany_zsazsa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha eddig rabszolgák voltunk, a
  2011-05-12 21:53:08, csütörtök
 
  Ha eddig rabszolgák voltunk, akkor most az állat kategóriába esünk
2011. május 12. 11:16:52

Interjú Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselővel a könnyített kirúgásokról, melegedő közalkalmazottakról, bérszámfejtő tűzoltókról, 38 évesen nyugdíjba vonuló rendőrökről, ki nem fizetett túlóra bérekről és a szétvert közmunka programról.

- Az Országgyűlés most készül elfogadni a kormánytisztviselők és köztisztviselők jogállásáról szóló törvények módosítását. Mit kell tudnunk ennek hátteréről, és hogyan változik a szabályozás?

- A Fidesz-KDNP koalíció először tavaly nyáron hozta be az indoklás nélküli felmentés lehetőségét, ám az Alkotmánybíróság a jobbik keresete alapján alkotmányellenesnek találta azt, és 2011. május 31-i hatállyal rendelkezett utólagos megsemmisítéséről. A kormány most ezt az űrt próbálja meg betölteni egy olyan új köntösbe bújtatott szabályozással, amely gyakorlatilag visszacsempészné az indoklás nélküli elbocsátást. Olyan megfoghatatlan fogalmakkal operál a tervezet, mint a ,,vezetői bizalomvesztés" vagy a ,,szakmai lojalitás hiánya". Ez teljes egészében meg fogja gyilkolni a szakmaiságot, hiszen pont az lenne a lényeg, hogy a szakemberek el merjék mondani ellenvéleményüket, ezzel szemben a kormány a jelek szerint szolgalelkű, politikailag nulla véleménnyel rendelkező és csöndesen tűrő embereket akar látni a közszférában. Még vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy meg lehet-e támadni az Alkotmánybíróságon.

bertha szilvia- Mi lesz a következménye a könnyített kirúgásoknak?

- Várhatóan plusz munkaügyi pereket fog generálni. Ennek lemenedzselésére most hoztak létre egy külön szervet, a Kormánytisztviselői Döntőbizottságot, amely még a munkaügyi bíróság előtt fogja vizsgálni a felmentéseket és a panaszokat, ami mondjuk nem kifejezetten a bürokrácia csökkentése felé mutat.

- Egy kormányzati szerv fogja megmondani, hogy egy kormányzati alkalmazottnak igaza van-e, vagy sem?

- Erre szokták mondani, hogy megmondalak téged saját magadnak. Egy vicc az egész, ami csak arra jó, hogy még jobban elhúzzák a jogorvoslati időt, amely ugye eddig is évekbe telt.

- Mennyire függ ez össze azzal, hogy a Széll Kálmán Tervben leírtak szerint a kormány a közszféra jelentős leépítését tervezi, amely várhatóan 25-30 ezer fő elbocsátásával fog járni?

- Az a céljuk, hogy olyan szintű kiszolgáltatottságot teremtsenek a közalkalmazottaknál és köztisztviselőknél, hogy ezt gond nélkül meg lehessen tenni. A két hónapos felmentési időt is azért hozták be, hogy mindez ne kerüljön sokba. Abba meg nem gondolnak bele, hogy ezek az emberek hova fognak menni, hiszen mindenhol leépítések vannak, és ha valaki húsz éve már a közszférában dolgozik, az semmi mást nem tud már csinálni, mint amit ott megtanult és begyakorolt.

- A kormány a parlamenti vitában azzal vádolta meg az ellenzéket, hogy ,,melegedő embereket" akar védeni, utalva arra - amiben egyébként van igazság -, hogy a közalkalmazotti rendszerben a túlburjánzott bürokrácia miatt vannak olyan lerakatok, ahol érdemi munkavégzés nem, vagy csak alig folyik. Várható-e valami féle átstrukturálás, vagy fűnyíróelv-szerűen mindenhonnan le kell majd faragni x százalékot?

Ez egy jó kérdés, mivel a közszférában valóban rossz az elosztás: vannak olyan területek, ahol nagyon kevés ember van nagyon sok munkára, és vannak a tipikus, ,,kávézgatunk, jól elvagyunk az irodában" munkakörök. De erre nem az a megoldás, hogy rohamléptékben mindenhonnan kirugdosunk meg tisztogatunk, hanem először a közigazgatást, a bürokratikus folyamatokat kell ésszerűsíteni, aztán megvizsgálni, hogy ennek kapcsán kit hova lehet áthelyezni, ez pedig egy átgondolt folyamat kellene, hogy legyen. Például a nyugdíjasok helyére nem veszek fel új dolgozót, ha pedig tényleg el kell bocsátani, akkor azt úgy teszem, hogy képzéssel biztosítom számára a piacképes tudást. Ezek az emberek jogosan várnak el - ha már felvállalták, hogy szolgálják az államot - némi gondoskodást, sok mást ugyanis nem kaptak cserébe. Röviden összefoglalva: a hatékonyságnöveléssel mi is egyetértünk, csak annak módjával nem, ez az elefánt a porcelánboltban stílus.

- A közszférából elbocsátottak egy részét elvileg - megfelelő gazdasági és foglalkoztatási környezet esetén - a versenyszféra felszívhatná.

- Vagy ha a leépítések mellé legalább átképzéseket szerveznének. Így viszont abszolút piacképtelen tudással tesznek majd utcára embereket, akik legfeljebb takarítónőnek mehetnek majd el, vagy már oda se, mert ott is túlkínálat van. Ami az izgalmas, hogy ezt a kiszolgáltatottságot a versenyszférába is át akarják ültetni.

- Hogyan?

- A féléves próbaidő bevezetésével. Megpróbálják elmagyarázni, hogy ez mennyire jó, mert így a munkavállaló is könnyebben tud váltani, de hát a munkavállaló nem akar váltani, örül, ha van munkája. Ez arra lesz jó, hogy fél évente, kötelezettségek és költségek nélkül bárkit utcára lehessen tenni. Ez leginkább a multiknak fog kedvezni az emberek agyonhajtása és az ebből fakadó nagy fluktuáció miatt. Megtehetik, mivel munkahely nincs, és rabszolgabérekért lehet dolgoztatni az embereket. És akkor még nem beszéltünk a Széll Kálmán Tervben meglebegtetett 5 és fél napos munkahétről, illetve a képesítési követelmények csökkentéséről, amivel a minimálbér és a garantált bérminimum közötti különbözetet kívánják megspórolni a munkáltató részére. Ha eddig rabszolgák voltunk, akkor ezen túl az állat kategóriába esünk majd - ha ezt tényleg meg fogják csinálni.

bertha szilvia

- Térjünk át az utóbbi hetekben reflektorfénybe került rendvédelmi szervek ügyére! Ők milyen jogsérelmekre hivatkoznak?

- Náluk is az a helyzet, hogy például a tűzoltók havi 80-100 ezer forintért kockáztatják az életüket napi szinten, miközben mindent elvettek már tőlük, amit lehetett. A rendvédelmi szervek dolgozóinak összesen 26 alapvető állampolgári jogról kell lemondaniuk (például nem vállalhatnak másodállásokat, közéleti szerepet), illetve be kell vállalniuk olyan többletterheket, mint például a 24 órás műszak. Mindezért cserébe a röhejesen alacsony fizetés mellé bizonyos juttatásokra jogosultak, amelyeket az utóbbi években sorra elvettek tőlük, az utolsó csepp a pohárban a korkedvezményes nyugdíj elvonása volt. A kompenzáció lényege, hogy a szféra ne a ,,selejt" végső menedéke legyen, hanem próbáljon minőségi munkaerőt vonzani. Most a kormány arra készül, hogy ezt a kedvezményt egységesen mindenkitől megvonja. Képzeljünk el egy szerződést, amelyben az egyik fél teljesíti a rá eső részt, ledolgozott 20-25 évet úgy, hogy kétnaponta oltott tüzet, vagy kapart ki hullákat a kocsiból, fizikailag és idegileg is kimerült, és most azt mondják neki, hogy: Nem! Húzzál még rá 10-15 évet, és dolgozz 65 éves korodig!

- Az emberek egy része azt sérelmezi, hogy miközben ők 60-65 éves korukig robotolnak, vannak rendőrök, akik 38-40 évesen mennek nyugdíjba, hogy aztán egy őrző-védő cégnél - nyugdíj mellett - tovább dolgozzanak.

- Ez a kormány álságos, manipulatív kommunikációja. Erre csak az 1996 előtt felszerelteknek volt lehetősége 1999-2008 között, a kormányzati átszervezések idején, amikor pénzügyi okok miatt mindent mindennel összevontak (például a határőrséget a rendőrséggel). Amikor ugyanis az egyik szervezet becsődölt, akkor azt összevonták egy olyannal, ahol még valami volt, és a kettő együtt még eldöcögött. További spórolás csak az állomány csökkentésével volt lehetséges, 40 éves határőröket pedig nyilván nem lehetett egyik napról a másikra utcára tenni, ezért ezeknek az embereknek felkínálták a lehetőséget, hogy korábban menjenek nyugdíjba. Ha 38 évesen szűnt meg a munkakörük, akkor 38 évesen. De ez egy kormányzatilag támogatott, törvényes dolog volt, mivel nyilván rossz üzenete lett volna annak a szlogennek, hogy: ,,Gyere hozzánk rendőrnek, katonának, határőrnek, aztán egyik pillanatról a másikra utcára teszünk". Az vesse az első követ, aki hasonló helyzetben nem élt volna a lehetőséggel, hanem családját teljes létbizonytalanságba sodorta volna a társadalmi igazságosság miatti lelkiismeret-furdalására hivatkozva. A magyar társadalom igazságosságérzetét szerintem nem ez bántja, hanem a mindent behálózó korrupció, amely főleg az ,,egészségügyi okokból" idejekorán nyugdíjazottaknál volt jelentős.

- Pontosan mennyi korkedvezményben részesülnek a rendvédelmi dolgozók?

- A mindenkori öregkori nyugdíjhoz képest - amely jelenleg 62 év - összesen 5 év kedvezményük van, azaz fő szabály szerint 57 évesen mehetnek nyugdíjba. Ez alól kivételt képeznek bizonyos szakmák, melyeknek veszélyességi szorzójuk van, a tűzoltóknál például 1.2-szeres, ami azt jelenti, hogy aki 20 évet dolgozott, az 24 évnek számít, így általában 50 éves koruk körül nyílik lehetőségük nyugdíjba menni.

- Nyilván senki sem akar olyan országban élni, ahol 60 éves tűzoltónak kell berohannia az égő épületbe, vagy hasonló korú rendőrökkel üldöztetnének betörőket. Az adminisztratív munkakörbe áthelyezés nem lehet áthidaló megoldás?

- Két probléma van ezzel. Egyrészt nehezen elvárható egy embertől, hogy 50 éves kora körül teljesen új szakmát tanuljon ki, és mondjuk vonulós tűzoltóból bérszámfejtő legyen, vagy a kilépjen a versenyszektorba pályakezdő autószerelőként. Másrészt nincs is annyi betöltendő munkakör, ha pedig szociális alapon akarunk kamu munkahelyeket kreálni, akkor ugyanott vagyunk. Ha bárki őszintén belegondol, ezek nem reális alternatívák.

bertha szilvia

- Mit kell tudni a tűzoltók sokat emlegetett túlóra ki nem fizetéseinek hátteréről?

- A tűzoltók általában 24-48-as bontásban dolgoznak, vagyis egy héten 52-56 órát az átlagos 40 helyett. Az Unió hozott egy olyan rendeletet, hogy 48 óránál többet nem lehet dolgozni egy héten, ennek ellenére a tűzoltók éveken keresztül továbbra is 50 óra felett teljesítettek egy héten, így amikor jöttek a megszorítások, elkezdték - jogosan - követelni a túlóra munkájuk kifizetését. A Gyurcsány-kormánnyal szemben perre is vitték az ügyet, a Legfelsőbb Bíróság pedig megállapította, hogy a követelésük jogos, és azt ki kell fizetni. Ez persze azóta sem történt meg, az állam pedig áttolta a felelősséget az önkormányzatokra, ők azonban csak az állami keretet tudják tovább utalni. Pintér Sándor azt hazudta, hogy megkezdték a kifizetéseket, ezt azonban csak az állami tűzoltókra értette, akik elenyésző számban teljesítenek szolgálatot a parlamentben és a reptéren, mindenki más önkormányzati foglalkoztatásban áll. Nekik sajnos előbb-utóbb nem marad más lehetőségük, mint inkasszót tetetni az önkormányzatokra, mert a tűzoltók nagy részének adósságokban úszik az otthona. A kérdés csak az, hogy ezt a csőd szélén álló, eladósodott önkormányzatok honnan fogják elvenni? Nem fizetik ki a pedagógusokat vagy a közintézmények rezsiszámláját?

- Ha már az önkormányzatoknál járunk, a Jobbik a közmunkaprogram átalakítását is többször bírálta.

- Igen, mégpedig azért, mert elhibázottnak tartjuk azt a lépést, hogy a közmunkát szétaprózzák: pár hónapos időtartamra, részmunkaidőben lehet az embereket foglalkoztatni, és nagyon kevés főállású helyet hagytak. Eddig ugye nyolc órában lehetett foglalkoztatni munkanélkülieket, és azokon a helyeken, ahol nem volt túl sok cigány, kialakult egy viszonylag jól működő rendszer, ahol a munkanélküliség miatt rossz szociális helyzetben lévő emberek valamilyen szintű megélhetésre találtak. Jó volt az önkormányzatnak és az embereknek is, sok helyen a végső lehetőség volt a lakosság nagy részének. A kormányzat erre nevelő célzattal kitalálta az elaprózó rendszert, mondván vissza kell szoktatni az embereket a munkába, de hát ha nincsen munkalehetőség, akkor nincs hova visszaszoktatni őket. Szétverték a közmunkaprogramot, kilencven napra csökkentették a munkanélküli segélyt, a vidéki emberek pedig felhagynak a gazdálkodással, mert a cigányok mindenüket ellopják, és innentől kezdve bezárul a kör. Statisztikai szempontból persze érthető az évi két hónapos közmunka, mivel így nagymértékben meg fog ugrani papíron a foglalkoztatottak száma.

- A kormány a költségvetési hiánnyal magyarázza a megszorításokat.

- Nekem senki ne mondja, hogy a költségvetési hiány a 30 évet leszolgált, 50 évesen nyugdíjba ment rendőrök miatt van! Akkor nézzük már meg inkább a szociális hálót, hogy ott milyen visszaélések vannak! Először spóroljunk azokon, akik valóban az államon élősködnek!

Bencsik János

Forrás: Barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=8242 2&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Július óta megszakítás nélkül
  2011-05-12 21:50:35, csütörtök
 
  Július óta megszakítás nélkül emelkednek a mezőgazdasági árak
2011. május 12. 11:13:20

Az idén márciusban 48,2 százalékkal nőttek az agrártermékek termelői árai a februári 47,5 százalék után, a növényi termékek árszínvonala 67,3, az élő állatoké és állati termékeké 15,5 százalékkal emelkedett az idén márciusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A mezőgazdasági árak egy nagyobb ütemű drágulása tavaly július óta megszakítás nélkül tart, egyedül decemberben volt 2 százalékponttal kisebb, 29 százalékos az áremelkedés, mint az előző hónapban, de januárban már 39,6 százalékot mutatott az árindex. 2011. január-márciusban az agrártermékek termelőiár-szintje 45,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit; a növényi termékek ára 64,1, az élő állatoké és állati termékeké 13,5 százalékkal nőtt. Ugyanebben az időszakban a mezőgazdasági termelés ráfordításiár-szintje 16,1 százalékkal volt magasabb.

A mezőgazdasági termelőiár-index és ráfordításiár-index hányadosa az agrárolló. A KSH közlése szerint e mutató értéke 2011 első negyedévében 25,1 százalék volt - azaz 2010 azonos időszakához viszonyítva a mezőgazdasági termelői árak nagyobb mértékben emelkedtek, mint a ráfordítási árak. 2011 márciusában a gabonafélék termelői ára több mint kétszeresére, 103,1 százalékkal emelkedett 2010 márciusához képest. A búza felvásárlási ára tavaly április óta folyamatosan növekszik, idén márciusban már 74 300 forint volt tonnánként, tavaly áprilisban még 28 200 forinton állt.

Az ipari növények termelői ára 32,5, ezen belül az olajnövényeké 53,3 százalékkal emelkedett a 2010. márciusihoz mérten. A napraforgó ára meghaladta a tonnánkénti 133 400 forintot, ám ebben az időszakban csak az éves mennyiség elenyésző hányadát értékesítik. A burgonya termelői ára is jelentősen, 82,8, a zöldségféléké 17,5 százalékkal nőtt. A gyümölcsök termelői ára márciusban 47,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, elsősorban az alma drágulása miatt.

A vágóállatok termelői ára 2011 harmadik hónapjában 14,1 százalékkal volt magasabb a 2010. azonos időszakinál. A vágómarha ára 36,5 százalékkal nőtt, ennél jóval kisebb mértékben, 7,5 százalékkal a vágósertésé és 16,7 százalékkal a vágóbaromfié. A vágómarha egy éve tartó folyamatos áremelkedése elsősorban a külföldi kereslet hatásával hozható összefüggésbe - írta a KSH.

2011 márciusában az állati termékek árai 18,4 százalékkal magasabbak voltak az előző év azonos időszakihoz viszonyítva, ezen belül a tyúktojás ára 4,7 százalékkal csökkent, a tejé 22,7 százalékkal nőtt. A tehéntej felvásárlási ára jelenleg literenként 85,6 forint, még így sem éri el a 2008. januárit, amikor 96,5 forint volt. 2011 január-márciusában a gabonafélék ára 93,1 százalékkal haladta meg a 2010 azonos időszakit. A vágóállatok termelői ára 11,6, az állati termékek ára 17,6 százalékkal emelkedett.

2011 első negyedévében a mezőgazdasági termelés ráfordításiár-szintje 16,1 százalékkal nőtt 2010 első negyedévéhez mérten, ez a folyó termelőfelhasználás árszínvonalának 18,3 százalékos növekedéséből, valamint a mezőgazdasági beruházások árszínvonalának stagnálásából adódott. A folyó termelőfelhasználás emelkedésére döntő hatást gyakorolt az energiaárak 16,1 százalékos növekedése, amelyet főként a felhasználásban jelentős arányt képviselő üzemanyagok árának 22,2 százalékos emelkedése befolyásolt.

A műtrágyaárak 34,6 százalékkal emelkedtek, ezen belül az egyszerű műtrágyák ára 39,5, az összetett műtrágyáké 26,2 százalékkal nőtt. Az elmúlt években a változás ellentétes tendenciát mutatott: a 2009 első félévében tapasztalt áremelkedést követően a műtrágyaárak az év végére jelentősen csökkentek; ugyanakkor 2010-től negyedévről negyedévre érzékelhető volt az emelkedés a számításban nagy súlyt képviselő műtrágyák (ammónium-nitrát, karbamid, mészammón-salétrom) árában, amely ennek ellenére 2011 első negyedévében sem érte el a 2008 végén mért szintet.

A takarmányok ára is jelentősen, 38,2 százalékkal növekedett az első negyedévben 2010 azonos időszakához viszonyítva, ezen belül az egyszerű takarmányok ára - követve a gabonafélék termelői árát - 59,1, a keverék takarmányoké 27,2 százalékkal nőtt. Az állatgyógyászati készítmények ára 2,9 százalékkal emelkedett, a növényvédő szerek árszínvonala nem mutatott jelentősebb elmozdulást. A mezőgazdasági beruházásokon belül a mezőgazdaságigép-beruházások 1,3 százalékos csökkenése, valamint az épületberuházások árának 2,2 százalékos emelkedése figyelhető meg.

Forrás: MTI

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=82419
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Növekedett az antiszemi
  2011-05-12 21:43:50, csütörtök
 
  ,,Növekedett az antiszemitizmus, pedig a zsidóság államalkotó tényező"
2011. május 12. 03:26:09

A Zalai Hírlap tegnapi száma interjút közölt Zoltai-Zucker Gusztáv-Gerzsonnal abból az alkalomból, hogy a törpe zsidóführer részt vett a szlovén határ közelében fekvő Dobri község felújított zsidó temetőjének az avatásán. Az interjút átvette a Síp utcai különítmény honlapja is - némi cenzúrával.
Vajon miért cenzúrázták a zsidóführer szavait? Azért, mert - mint általában - a törpe ex-munkásőr most is hülyeséget beszélt. Hazánkban a többségi nemzet mellett a nemzeti és etnikai kisebbségek minősülnek államalkotó tényezőnek. A hivatalos álláspont szerint a zsidóság nem etnikai kisebbség, hanem felekezet. Egy felekezet pedig nem lehet államalkotó tényező.

A Zalai Hírlap írása a következő szavakkal indul:

,,A társadalom nagy többsége tisztességes, nem fajgyűlölő és nem rasszista - mondta Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a felerősödő antiszemita hangok kapcsán. A hazai izraelita közösség vezetőjével a felújított zsidó temető avatása után beszélgettünk Dobriban."

Ez a mondat a mazsihisz honlapján már gellert kapott:

,,A társadalom nagy többsége tisztességes, nem fajgyűlölő és nem rasszista - mondta Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója, a hazai zsidó közösség vezetőjével a felújított zsidó temető avatása után beszélgettünk Dobriban."

Hogy a Zalai Hírlap újságírója nem tudja Zoltai-Zucker titulusát - tehát összekeveri a másik törpe zsidajjal, Feldmájer Péterrel -, abban nincs semmi meglepő. Zala megyében bizonyára nagyítóval kell keresni élő zsidajokat, az őshonos lakosok pedig azt sem tudják, mi az a mazsihisz. Jó nekik.
Az azonban meglepő, hogy a Síp utcai különítmény honlapjának a szerkesztője cenzúrázta a cikket: kihúzta belőle az antiszemitizmus erősödésére utaló részt. Pedig ez nem az újságíró - Gyuricza Ferenc - véleménye. Zoltai-Zucker az interjúban azt mondta: ,,Növekedett az antiszemitizmus, pedig a zsidóság államalkotó tényező." A mazsihisz honlapjának szerkesztője Zoltai-Zucker idézett mondatát is törölte, így az csak a Zalai Hírlap tagnapi számában olvasható.

Vajon miért cenzúrázták a zsidóführer szavait? Azért, mert - mint általában - a törpe ex-munkásőr most is hülyeséget beszélt. Hazánkban a többségi nemzet mellett a nemzeti és etnikai kisebbségek minősülnek államalkotó tényezőnek. A hivatalos álláspont szerint a zsidóság nem etnikai kisebbség, hanem felekezet. Egy felekezet pedig nem lehet államalkotó tényező.

A zsidóság az ún. ,,Izraelben" államalkotó tényező, s persze máshol is erre törekszik. Zoltai-Zucker elszólta magát, az interjút ezért írta át a mazsihisz honlapja: a törpe führer ugyanis véletlenül elkottyintotta Magyarország megszállásának tervét...

No de az interjúnak a vége az igazán érdekes. Sokszor beszélnek a ,,zsidó kárpótlásról", s tapasztalatból tudjuk, ez a fajta jóvátétel soha nem ér véget. Zoltai-Zucker erről a pénzszerző akcióról is elmondja a véleményét:

,,Az egyéni kárpótlást illetően Magyarország példaértékűen járt el Európában, hiszen az elsők között hajtotta végre a zsidók kártalanítását. Más a helyzet az úgynevezett uratlan vagyont illetően, ami alatt azt értjük, ha valaki örökös nélkül hal el, akkor mindene az adott államra száll. Ez így van a világ minden országában. A párizsi békeszerződés - amelyet 1947-ben az első demokratikusan választott magyar parlament ratifikált is - azonban kimondta, hogy miután a zsidótörvények megalkotása által a legitim magyar parlamentet és kormányt felelősség terheli a holokausztért, ezért erre a vagyonra Magyarország méltatlanná vált. Ez a vagyon a zsidó közösség tulajdona. A fentiek miatt létre is hoztak egy országos zsidó helyreállítási alapot, amit a Rákosi-rezsim egy mondattal megszüntetett. Most folyik a kutatás ezen ingatlanok és értéktárgyak után, de miután tudjuk, hogy az ország milyen gazdasági helyzetben van, nem akarunk olyan követelésekkel előállni, amiket az állam bármilyen módon megsínylene. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy a zsidó élet további fenntartását csak akkor tudjuk biztosítani, ha megfelelő anyagi eszközökkel rendelkezünk."

Köztudott, hogy hazánkban az 1997-ben létrehozott Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) kezeli az ún. ,,uratlan vagyont", vagyis az állam által eleddig átadott ingatlan és ingó vagyont. De nézzük meg, mit is tartalmaz a párizsi békeszerződés, amelynek VI. részéből idézem a vonatkozó passzust:

,,27. cikk

1. Magyarország kötelezettséget vállal arra nézve, hogy minden olyan esetben, amidőn magyar fennhatóság alá tartozó személyeknek Magyarországon levő javaira, törvényes jogaira vagy érdekeire e személyek faji származása vagy vallása miatt 1939. évi szeptember hó 1. napja óta zár alá vételt, elkobzást vagy kényszerkezelést rendeltek el, az említett javakat, törvényes jogokat és érdekeket tartozékaikkal együtt visszaállítja, vagy, ha a visszaállítás lehetetlen, e tekintetben megfelelő kártalanítást ad.

2. A magyar kormány mindazoknak a személyeknek, szervezeteknek vagy közösségeknek Magyarországon levő összes javait, jogait és érdekeit, akik, illetőleg amelyek egyénenkint vagy mint összességek tagjai faji, vallási vagy más fasiszta szellemű zaklató rendszabály tárgyai voltak, amennyiben azokra nézve a jelen Szerződés életbelépésétől számított hat hónap alatt örökös nem jelentkezett vagy igénybejelentés nem érkezett, át fogja ruházni az ilyen személyeket, szervezeteket vagy közösségeket Magyarországon képviselő szervezetekre. Az átruházott javakat ezek a szervezetek az említett magyarországi összességek, szervezetek és közösségek életben maradt tagjainak támogatására és helyreállítására fogják fordítani. Ezeket az átruházásokat a jelen Szerződés életbelépése után 12 hónapon belül kell foganatosítani, s azok magukban fogják foglalni a jelen Cikk 1. bekezdése értelmében visszaállítandó javakat, jogokat és érdekeket is."

A békeszerződés szövegében nem szerepel az ún. ,,holocaust" szó (akkor még nem volt annyira hülye a világ), meg az sem, hogy Magyarország mire vált vagy nem vált méltatlanná. Zoltai-Zucker tehát szokásához híven megint szamárságokat beszélt, de ennek ellenére szorgosan kutat - kutattat - zsidó ,,uratlan vagyon" után. Hisz tudjuk, nemcsak a fővárosi zsidók és mazsihisz führere ő, hanem a fentebb említett MAZSÖK-öt is ő felügyeli. Még.
Az ,,1947. évi XVIII. törvény a Párizsban 1947. évi február hó 10. napján kelt békeszerződés becikkelyezése tárgyában" címet viselő jogszabályt 1947. július 25-én hirdették ki. A békeszerződés szerint az ,,átruházásokat" 12 hónapon belül ,,foganatosítani" kellett. Ez bizonyára meg is történt (Zoltai-Zucker is utal rá), majd a bolsevik diktatúrát bevezető Rákosi-féle zsidó élcsapat mindent államosított (így többek között az ,,átruházott" zsidó "uratlan vagyont" is).

Az ún. ,,rendszerváltozás" után megindult kárpótlás során az eredeti tulajdonviszonyok nem álltak helyre: a kárt szenvedett polgárok többsége elrabolt ingó és ingatlan vagyona után csupán képletes kárpótlást kapott. Ez a kárpótlás a zsidókat is megillette. Most viszont azt nyilatkozza Zoltai-Zucker zsidóführer, hogy ,,folyik a kutatás ezen ingatlanok és értéktárgyak után", bár csak szerény követelésekkel kívánnak előállni.

Eleddig mindig azt hallottuk, hogy a kárpótlási folyamat befejeződött. Ma pedig az a helyzet, hogy az óceánon túl egyes világzsidók a magyar államot perlik (MÁV, bankok), a világzsidóság hazai lerakata pedig még mindig ,,uratlan vagyon" után kutat. Tudjuk, a zsidó istene a pénz. De nem kellene visszafogni ezt a mohóságot? Mert ha így folytatja Zoltai-Zucker és bandája, akkor biztosak lehetnek abban, hogy az antiszemitizmus csak izmosodni fog. Pedig a zsidóság nem is államalkotó tényező....


Forrás: Hunhir.info


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=82404
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar diplomácia újabb sike
  2011-05-12 21:32:11, csütörtök
 
  A magyar diplomácia újabb sikertörténete

Szerző: zero
- 2011.05.12. 12:57

Csodálatos jó hír kaptunk ....

Miközben a polgári kormány a legmagasabb fokozatba kapcsolja az ádáz harcot a gaz táppénzesek ellen, addig a Föld másik felén nagyszerű események történtek.

Nemrég írtunk arról, hogy Semjén min.helyettes úr napokat töltött Paraguayban, az ottani magyarok kettős állampolgárságának ügyében, igaz, Paraguayban nem nagyon vannak magyarok. Mi akkor überpofátlan módon azzal vicceltünk, hogy legközelebb talán a Saint Vincent és a Grenadine-szigeteken kellene szétnézni, mivel volt onnan 1 látogatónk és ki tudja ...

Nos, mindössze 6 szigetnyit tévedtem ...

Május 9-én, hétfőn Kőrösi Csaba ENSZ nagykövet gyümölcsöző tárgyalásokat folytatott Dr. Denzil Douglas-sal, Saint Kitts és Nevis miniszterelnökével.

A sajtó így írt az eseményről:
"Magyarország diplomáciai kapcsolatot létesít a Karib-tengeri szigetállammal, a St. Kitts és Nevis Államszövetséggel. Ezt Kőrösi Csaba, Magyarország ENSZ-nagykövete közölte az ENSZ-szel, miután udvariassági telefonhívást folytatott Denzil Douglassal, az államszövetség miniszterelnökével."

St.Kittsen lehet mást jelent az "udvariassági telefonhívás" (eredeti szövegben courtesy call = In diplomacy, a courtesy call is a formal meeting in which a diplomat or representative of a state pays a visit out of courtesy to a head of state or state office holder), mert a 2 faszi itt áll egymás mellett a fényképen:

Kőrösi a Karibi-térség külügyminisztereinek találkozójára érkezett a szigetre, de ha már ott volt, akkor diplomáciai térén is tevékenykedett: felvesszük egymással a diplomáciai kapcsolatokat és lesz tiszteletbeli konzul a szigeten. YES! Kellett, nagyon kellett ez már!

Emellett Kőrösi azt ecsetelte, hogy Magyarország és St. Kittes milyen területeken tudnak együttműködni: a rák és a cukorbetegségek kutatása, az élelmiszerbiztonság és feldolgozás, és az ezeken a területeken zajló képzések. ("Ambassador Korosi then outlined several areas of which St. Kitts and Nevis and Hungary could pursue cooperation. The areas included proposals for cancer and diabetes research to reduce incidents of occurrence of both of the diseases, food security and processing, as well as training in these areas. (...) Climate Change and Renewable Energy were the other areas discussed, in which both parties agreed to pursue cooperation.")

Sajnos ez az esemény nem fért fel a Külügyminisztérium honlapjára, pedig derék magyar állampolgárokat biztosan érdekelné, hogy állunk most St. Kitts-el?

Haveri ország már?

Épül Karib-tengeri Baráti Országainak Szövetsége?

Esetleg indul valami nagyobb magyar delegáció a diplomáciai kapcsolatok elmélyítésére?

Milyen állatokra lehet vadászni a szigeteken? (Semjén úrnak)



Saint Kitts és Nevis-en amúgy 39 ezren laknak, de ezek szerint elég magas lehet az egy főre eső rák és cukorbetegség-kutatók száma. Gyönyörű Karib-tengeri szigetcsoport, remek választás.

Keleten ott lesz a baráti Tonga, nyugaton meg a meseszép Saint Kitts.

Barátok és szövetségesek mindenhol :-)

(St. Kitts és Nevisről bővebben a Mandineren)

http://vastagbor.blog.hu/2011/05/12/magyaror_diplomacia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányt sértettek a fidesze
  2011-05-12 21:16:19, csütörtök
 
  2011-05-12. 15:21
Alkotmányt sértettek a fideszesek Esztergomban

A Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal megállapította, hogy az esztergomi képviselőtestület megsértette az alkotmányt és az önkormányzati törvényt, amikor április 12-én a korelnök vezetésével tanácskozott és határozatokat hozott - tájékoztatott az önkormányzat.
"Az április 12-i ülés testületi ülésként való megtartása törvénysértő. (...) Ugyancsak törvénysértő működést jelent, hogy a szabálytalan testületi ülés levezetésére a jelenlévő képviselők a korelnököt jelölték ki" - írta az önkormányzat által közzétett törvényességi felhívásában Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott, és május 20-ig adott határidőt a testületnek a törvényes állapotok helyreállítására.
Az említett ülésen csak a Fidesz-frakció képviselői vettek részt, sem Tétényi Éva független polgármestert, sem az ellenzék képviselőit nem értesítették. Az összejövetelen elfogadták a mintegy 25 milliárd forintos hitelezői igényeket 100 százalékban kielégítő és a várost 34 évre eladósító reorganizációs tervet.
A szervezeti és működési szabályzat módosításával határoztak arról, hogy a jövőben a testület üléseit Steindl Balázs fideszes frakcióvezető is levezetheti. A történtek miatt a Jobbik esztergomi szervezete fordult a kormányhivatalhoz.
A hivatal megállapította, hogy a képviselőtestületi ülést kizárólag a polgármester hívhatta volna össze, másnak erre jogszerűen nincs lehetősége. A törvényességi felhívás szerint "a képviselők egy része eleve nem is jelent meg az ülésen, így a jogszabálysértő módon megtartott testületi ülés sérti az önkormányzáshoz való alkotmányos jogot", ezért a meghozott döntések közjogi érvényességének feltételei nem állnak fenn.
Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz-frakció vezetője azt mondta, kétszer hiába kérték rendkívüli ülés összehívását a polgármestertől, ezért a kormányhivatalhoz fordultak. A hivatal felkérte Tétényi Évát, hogy jelöljön ki egy napot május 20-ig, amikor az ülést összehívja.
Steindl Balázs rámutatott, hogy a vitatott ülésen hozott határozataikat a jegyző aláírta, ezért mindaddig hatályban vannak, míg rendelkezéseiket az Alkotmánybíróság hatályon kívül nem helyezi.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/78967/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadlábra helyezték Ivan Dem
  2011-05-12 21:14:14, csütörtök
 
  Szabadlábra helyezték Ivan Demjanjukot

2011. május 12. 19:05
F.M. - Hunhír.info

A müncheni tartományi bíróság öt év börtönre ítélte Ivan Demjanjukot, mert bűnösnek találtatott közel 30 ezer zsidó meggyilkolásában. Az éppen Jeruzsálemben tartózkodó Efraim Zuroff így kommentálta a hírt: ,,Az igazságszolgáltatás nagy-nagy diadala". Ralph Alt bíró időközben bejelentette: Demjanjukot magas életkorára való tekintettel szabadlábra helyezték.

Az ítélet kihirdetése után szinte azonnal megszólalt Marvin Hier rabbi, a Simon Wiesenthal Központ alapítója és jelenlegi főnöke:

,,John Demjanjukot végre utolérte a náci múltja. Évtizedekre elbújt az igazságszolgáltatás elől, élte az életét családja körében az Egyesült Államokban, és sikeresen elhallgatta múltjának azt a fejezetét, amikor táborőrként szolgált a hírhedt sobibóri haláltáborban, ahol 250 000 zsidót öltek meg.
Ma a német bíróság pontot tett a bujdoklás végére, s megállapította, hogy Demjanjuk valóban egyike volt a sobibóri szadista és brutális gyilkosoknak, amiért - tekintve Demjanjuk 91 éves korát - életfogytiglani börtönre ítélte."

Marvin Hier rabbi nyilatkozatát azért adjuk közre, hogy bizonyítsuk: a Hier-féle zsidóknak tényleg a bosszú az életelemük. Szögezzük le: semmiféle közvetlen bizonyíték nem merült föl arra nézve, hogy Demjanjuk embereket ölt volna. A bíróság indoklása igen ,,érdekes" volt, ilyen érv alapján eleddig senkit nem ítéltek el Németországban. S azt is tegyük hozzá, hogy az ítélet nem jogerős, hiszen Demjanjuk ügyvédei jelezték: fellebbezéssel élnek. Martin Hier tehát úgy minősítette ,,szadista és brutális gyilkosnak" Ivan Demjanjukot, hogy még nem született meg a jogerős ítélet. (Csak zárójelben jegyzem meg: Hier szerint az ítélet - Demjanjuk életkorát tekintve - életfogytiglani börtön. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, három évet kell leülnie Demjanjuknak, hiszen két évet előzetesben már letöltött. Honnan tudja Hier, hogy Demjanjuk nem éli meg az esetleges szabadulást?)

Az ügy és az ítélet részleteivel hamarosan jelentkezünk.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=40888

****************************

Fenti két nyilatkozóra (Zuroff&Hier) illik: Aki mocskosan, gyűlölködve beszél, az mocskosan, gyűlölködve gondolkozik, aki pedig mocskosan gondolkozik, az mocskosan, gyűlölködve is cselekszik!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.