Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Íme a zsidó pénzéhsége:Naponta 500 forint lehet a dugódíj
  2012-06-15 20:49:40, péntek
 
  Íme a zsidó pénzéhsége:

Naponta 500 forint lehet a dugódíj

Főváros népe motorra fel! Jövő nyártól akár tízezer forintot spórolhat havonta, aki a város pereméről, illetve az agglomerációból nem autóval, hanem motorral érkezik belvárosi munkahelyére.

http://s4.www.tvn.hu/sessyaqwsxcderfvbgtzhnmjuiklop918273645qpwoeir987freemail200 2/download.tvn?absolute_dl=true&passed_id=2497&mailbox=INBOX&passed_e nt_id=2

A jövő júliusban bevezetendő behajtási díj, avagy dugódíj naponta 500 forint is lehet gépkocsinként. Korábban a mindenkori közösségi közlekedési tarifákhoz – 320 forintos vonaljegy – igazodó díjtételről volt szó.

Még alaposan átszínezheti mindezt a kedvezmények rendszere, amelyről már elkezdődött az alkudozás. Zsidó Tarlós István főpolgármester egyébként inkább szedne magasabb összegű (500 forintos) behajtási díjat, minthogy a zónahatáron belül élőkkel is fizettessen.

Azt viszont mindenképpen szeretnék kivédeni, hogy a belváros lakossága a behajtási díj hatására ugrásszerűen növekedjen. Még nem tudni, hogy mivel érnék el ezt. Egyelőre bizonytalan a díjfizetési időszak is, bár a 6–19 óra tűnik a legvalószínűbbnek.

Tarlós tárgyalt a három, általa legbefolyásosabbnak tartott fővárosi polgármesterrel is, akik egyetértettek vele abban, hogy a zónahatárt ne tolják a városhatárig. Így Pesten a Hungária körút, míg Budán a Margit körút vonala lenne a határ. A kerületvezetők kérésére a főváros fontolóra veszi egy belső zónahatár kijelölését is.

Ám ez megkétszerezné a rendszer kiépítésének költségeit, holott ez alapesetben is eléri a 15 milliárd forintot.

A behajtási díjra táblák figyelmeztetik majd az autósokat, akik mobilon, internetes bankon, BKV-jegyirodákban, trafikokban és még sok más helyen fizethetnek 24 órán belül. Ha valaki elfeledkezne ezen kötelezettségéről, 48 órán belül dupla díj lerovásával kerülheti ki a várhatóan többezer forintos pótdíjat, illetve a bírósági behajtást.

A zónahatáron belül felszerelt kamerák – jelen elképzelések szerint – minden autó rendszámát rögzítik majd, a díjat megfizető autósokat automatikusan törlik a rendszerből. A főváros az első csonka évben 9 milliárd, később évi 20 milliárd bevételt remél a dugódíjból.


*****

Budapesten minden talpalatnyi földet/zöldet eladtak. Betonkolosszussá vált az egész főváros. Ezzel a dugódíjjal egy kicsit elkéstek. Persze Tarlós semmi kivetnivalót nem talált Demszky működésében. / Gondolom nem sokan gondolkodnak így!/Pénzbeszedés-cél az egész! Valamikor Kelenföldön, az állomásnál, jó kis parkoló volt, ahonnan tovább lehetett menni a városba a 7-s busszal. Kb. tíz éve bitorolják a területet a METRO-építők. Hány milliárd forinttól esett el ez idő alatt a főváros, és hány dugót lehetett volna elkerülni? Most sok autós a bevásárlóközpontok parkolójában hagyja a kocsiját. A budaörsi tesco-parkoló rendszerint telve. Dugódíj ide-oda meg amoda, mi lesz később?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farage: Az Euró Titanic jéghegynek ütközött
  2012-06-15 20:37:22, péntek
 
 
Farage: Az Euró Titanic jéghegynek ütközött

2012/06/15 Zerohedge.com - Idők Jelei

Nigel Farage-nak, a brit független párt képviselőjének végképp elege van Európai parlamenti képviselőtársaiból, aminek hangot is adott legújabb kirohanásában a spanyol mentőcsomag kapcsán. Rajoy kijelentésére, miszerint az akció bizonyítja az euró sikerét, betelt a pohár a brit képviselőnél.

Akármilyen objektív szemszögből vizsgáljuk a helyzetet, "az euró elbukott," mondja Farage. A mentőcsomag tovább ront a helyzeten. Hogyan gondolhatja bárki is, hogy Olaszország hozzájárulása a mentéshez 3%-os kamatra, segíthet bármin is, amikor ő maga ezt a pénzt csak 7%-os kamatra tudja előteremteni. Ezzel Olaszország csupán előrébb hozza a napot, amikor ő is kimentésre szorul.

"Ilyen felállást kitalálni sem lehetne," mondja szinte már üvöltve Farage, miközben egyes képviselők Blackberry-jükkel babrálnak vagy magukban motyognak. "Az Euró Titanic jéghegynek ütközött és sajnos nincs elég mentőcsónak."

Kapcsolódó:
A görög bankrohamok hamarosan más európai országokra is átterjedhetnek
A Credit Suisse megmondja mi történik valójában és miért van már csak 2 hónap a francia válságig
Spanyolország beleegyezik a "feltétel nélküli" bankmentésbe
Spanyol baj: ez a bankbotrány nem vicc


http://www.youtube.com/watch?v=cuWj-guYcDc&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harcban a halállal - A túlélők forradalma
  2012-06-15 20:34:40, péntek
 
 
Harcban a halállal - A túlélők forradalma

A korábbi 30-35 ezerről, friss KSH-adatok szerint 86 ezerre nőtt évente az új rákos megbetegedések száma Magyarországon - mondta mai sajtótájékoztatóján Dávid Tamás orvosprofesszor a Magyarok Világszövetsége székházában. Ezzel az elképesztő arányszámmal hazánk évtizedek óta a rákos megbetegedések "élén áll" - mondta a neves rák-kutató.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke ijesztőnek nevezte a gyilkos kór arányait Magyarországon, és kifejtette, hogy ennek ismeretében a Magyarok Világszövetségének is rá kell irányítania figyelmét a magyarság népjóléti és egészségügyi kérdéseire.

A rákos megbetegedések gyógyítása terén 61%-os túlélési arányt elkönyvelő orvosprofesszor és a Magyarok Világszövetsége összefogásától azt remélik, hogy az egészségtudatos, a megelőzésre épülő életmódra való felhívás eljut a magyar nép széles tömegeihez, az utolsó kis faluig. Ennek érdekében 2012. június 16-tól kezdve a világhálón élő adásban közvetítik Dávid Tamás professzor előadásait, amelyeket kéthetente szombatonként tart a Magyarok Világszövetsége budapesti székházában. A budapestiek a háromórás előadásokat ingyenesen látogathatják. A vidéken vagy a világ bármely pontján élő magyarok a világhálón követhetik Dávid professzor és tudós orvostársainak előadásait.

Az első élő közvetítésre holnap, 2012. június 16. 10-13 óra között (budapesti idő) kerül sor, amelyet ide kattintva lehet követni: a videokonferencia-terem neve: CoD Orthomolekuláris Rák-Terápia Rendszer. Belépéskor ki-ki írja be a saját nevét és települése nevét, belépési kódként pedig üsse be a következő jelszót: CoD-MVSZ (Kérjük, figyeljenek arra, hogy a jelszót a kis "o" kivételével nagybetűkkel kell írni!

Dávid Tamás professzor kezdeményezte, hogy a Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében legyen újból In vivo orvoskonferencia, amelynek kiutakat kell keresnie a magyarságot sújtó népbetegségekből. A rák elhatalmasodása ellen indított össztüzet a túlélők forradalmának nevezte.

A Magyarok VIII. Világkongresszusára - Jövő a Szent Korona jegyében - 2012. augusztus 15-20. között kerül sor Budapesten és az ország több városában.

Előzmények: Magyarok VII. Világkongresszusa - A Fordulat - 2008., Magyarok VI. Világkongresszusa - A magyarság és a Kelet - 2004. (...)

MVSZ Sajtószolgálat

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Könnygáz bevetésével lakoltattak ki Pintér rendőrei a III. k
  2012-06-15 20:32:11, péntek
 
  Könnygáz bevetésével lakoltattak ki Pintér rendőrei a III. kerületben További részletek:

http://kuruc.info/r/2/97490/#ixzz1xseggJNw

Adjon az Isten!
Kedves Magyar Testvérek!
Egy bátor magyar hazafi képei a mai sün-terrorról.
(Bp., III. Búza u. 12.)
A mellékletben átméretezetten küldöm, mert rendesen 116 MB volna.
A dráma így is érzékelhető! Legalább egyszer meg kell nézni.


Alább a kuruc.info cikke ugyanerről.
Lengyel Karcsi
Szebb Jelent! - mert ha így megy tovább, nem lesz jövőnk.
* * * * * * * * * * * *
Könnygáz bevetésével lakoltattak ki Pintér rendőrei a III. kerületben
További részletek: http://kuruc.info/r/2/97490/#ixzz1xseggJNw
* * * * * * * * * * * *
És szintén ugyanerről a Szentkorona Rádió oldaláról is.
Videókkal frissítve: Könnygázzal lakoltatnak ki a panelban, 23 főt előállítottak
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2012_06_15_videokkal-frissitve-konnygazza l-lakoltatnak-ki-a-panelban-23-fot-eloallitottak
* * * * * * * * * * * *
Azt bezzeg elhallgatja a libás firkászok hada, hogy hermetikusan lezárt lépcsőházban alkalmaztak a lilák könnygázt, amit a rendőrségről szóló törvény alapján rendesen is csak kivételes esetben használhatnak, akkor is csupán szabadtérben. Ugyanis a szolgálati szabályzat szerint a könnygáz kizárólag tömegoszlatásra alkalmazható. Zárt térben kizárólag a saját testi épségének védelmében alkalmazhat a sün könnygázt.
Isten nem ver bottal!!! A nyomoroncok is szenvedtek a saját fegyverüktől!
Arról is kussolt a fősodratú talpnyalók lelkes hada, hogy mentőt kellett hívni a rosszullétek miatt.
Úgy látszik a mosott agyúak ezt nem hajlandók elhinni a törvénynek. Az bankbérencek úgy gondolják, rájuk nem vonatkozik a törvény.
Nem változott semmi! Pintér, Görényi, meg a többi ugyanazok. A nyomorult kiskanász verőlegényei vigyorogva, önként, kéjjel teljesítették a törvénytelen parancsot. Ma is azt gondolják valamennyien, ha 2006 október 23-án tehették, amit megtettek, akkor a magyarok semmi törvénytelenségre nem képesek reagálni. Az eu pedig mosolyogva hallgat!
ÉS EZEKNEK A LILÁKNAK AZ AKKORI LEGMAGASABB HELYEN TERPESZKEDŐ FŐNÖKEIK MÁIG BÜNTETLENÜL RONTJÁK AZ ORSZÁGGYŰLÉS LEVEGŐJÉT!!!
Azok a bankok, akik egyébként tekercseiknek engedelmeskedve csalással viselik a háborút MAGYARORSZÁG ellen, közben konkrétan népirtásra törekszenek, pofátlanul kipenderítik az államalkotó, őslakos, keresztény magyar többséget a saját házából.
Túl azon, hogy a luxemburgi döntés óta minden kilakoltatást államilag le kellett volna tiltani, a sünök változatlan törvénytelenséggel asszisztálnak a gusztustalan pereszi országfelvásárláshoz.
MAGYAROK!!! MIT SZÓLNA EHHEZ A NAGYSÁGOS VEZÉRLŐ FEJEDELEM???
* * * * * * * * * * * *
Jóslat:
Amikor elég sokan töltik mindennapjaikat Isten szabad ege alatt, akkor ősi reflextől vezetve végre megindul a tömeg. Nem lesz erő, ami megállítsa őket. Ha ezt akarja az ország vezetése, csak tessék! Puszta kézzel fogják ízekre marcangolni rabtartóikat és azok kétkezi, és nyalonc firkász hadait.
Isten legyen irgalmas megtévedt lelküknek!
* * * * * * * * * * * *






Helló! Egy fájlt küldtek Neked a http://www.toldacuccot.hu segítségével a következő üzenettel:

Kedves K.....!
Ha úgy gondolod, szabadon felhasználható a mai kilakoltatásnál készült képeim. Üdvözlettel:
M...... P...

A küldött fájl adatai: "Kilakoltatás Bp.III.Buza u.12-20120615.zip" (111.56 Mbyte)

Kattints az alábbi linkre a letöltéshez:
http://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=29bbe12d9b0ed399965f196012afb92f&file=K ilakoltat%C3%A1s%20Bp.III.Buza%20u.12-20120615.zip

A fájlt 5 napig vagy 10 letöltésig tároljuk a szerverünkön.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: Az idő ura
  2012-06-15 20:27:27, péntek
 
  Bogár László: Az idő ura


Az ember az egyetlen olyan élőlény, amely képes a képzeletében előzetesen felépíteni az olyan szimbolikus konstrukciókat, amelyek még nem részei a létezésnek, de - legalábbis reményei szerint - akár létezhetnének is. Az embernek ez a legdöntőbb képessége, amelyet mintegy talapzatként használva, eddig ebben a formában soha sem létező jelenségeket létesít.

Valójában két mozzanatból áll ez a létépítő munka: az első, amikor elképzeljük a még nem létezőt, majd a második, amikor meg is valósítjuk azt. Ez az ember elgondolhatósági és megvalósíthatósági szabadsága. Amikor ez kibomlik, emberünk igen büszke magára, és valljuk meg, nem alaptalanul. No, mondja, milyen okos vagyok, hogy ezt ilyen szépen kitaláltam, és milyen ügyes is, mert meg is valósítottam. Így dicséri önmagát szertelenül, büszkén, majd elégedetten hátradől... és ezzel végzetes veszélynek teszi ki magát. Ugyanis az ember legfőbb és legmélyebb szabadsága egy olyan, ma egyre inkább elrejtett ,,harmadik típusú" szabadság, amit folytathatósági szabadságnak nevezhetünk. Ez azt jelenti, hogy az ember legfőbb szakrális küldetése - ahogyan a polgárjogban ma is létező fordulat fogalmaz -, hogy ,,a jó gazda gondosságával" építse tovább a szakrális felelősségére bízott teremtést. Vagyis, hogy mindazt, amit elgondol és megvalósít, azt úgy gondolja el, és úgy valósítsa meg, hogy ezzel a bármilyen hosszú távra (örök időkre) szóló harmonikus beilleszthetőségét biztosítsa.

Ha szétnézünk a globalitás ,,szép új világában", nem kell elmélyült elemzésbe fognunk annak érdekében, hogy bebizonyítsuk: a mai ember nem ,,jó gazdája" a szakrális felelősségére bízott teremtésnek. Amikor az okokat keressük, és a megoldásban reménykedünk, először azt kellene tisztáznunk, hogy egyáltalán ki a ,,jó gazda", vagyis mikor gazdálkodunk jól a ránk bízott javakkal?

Erre a kérdésre van egy nagyon egyszerű válasza a közgazdaságtudománynak, vagy inkább gazdaságfilozófiának, amelyik azt mondja: akkor gazdálkodunk jól, ha a legkisebb ráfordítással a legnagyobb hozadékot tudjuk elérni. Ez ugyan nagyon logikusan hangzik, ám van egy bökkenő, mégpedig az, hogy vajon tudjuk-e, miféle ráfordításról, vagyis költségről beszélünk?

Mert mi van akkor, ha a gazdálkodási folyamat ,,vezérlője" képes arra, hogy az egyébként kizárólag neki hozadékot eredményező folyamat ráfordításainak akár döntő többségét áthárítsa azokra, akiknek így kizárólag csak a ráfordítás marad. És mondjuk, a ,,vezérlő" ragaszkodik ahhoz a tévképzethez, hogy ilyen külső költség és áthárítás valójában nincs is.

Mivel tartósan csak költségeket állni, minden hozam reménye nélkül, senki sem szeret, fel kell tételeznünk, hogy az áthárítás mögött csak valamilyen nyílt, vagy a struktúra mögé rejtett erőszak munkálhat, akármilyen sikeresen is próbálják ezt a diktatúrát demokráciának álcázni. És ez a brutális ,,lét-erőszak" elsősorban az idő feletti uralomra épül.

Az idő az emberi gondolkodás legtalányosabb, legrejtettebb mozzanata. A történelem során minden hatalmi rendszer, minden alávetés valójában a hatalomgyakorlóknak arra a képességére épült, hogy rendelkeztek mások ideje felett, vagyis arra tudtak kényszeríteni másokat, hogy az életidejük meghatározott részét kizárólag az adott létberendezkedés fenntartására fordítsák.

Valójában az idő elsajátításról, ha úgy tetszik, hát lopott időről van szó. Lopott idő volt a címe annak a hollywoodi kifecsegő filmnek is, amely - akárcsak a Mátrix - éppen arról az elképzelt világról szól, amelyben az idő urai, az időmilliomosok úgy kényszerítik munkára az alávetett időrabszolgákat, hogy rendelkeznek az életidejükkel. Az üzletekben az áru az életidő egy bizonyos számú egységének az átadásáért kapható.

Végső soron mai világunk is így működik, hisz az idő pénz, vagyis a boltban, amikor pénzzel fizetünk, a bankjegy igazolja, hogy élet-időnk egy bizonyos részét az idő urainak hasznot hajtó tevékenységre fordítottuk. (Ezért aztán pontosabb volna, ha úgy fogalmaznánk, hogy a pénz idő!)

Az idő mai urai példátlan erejű és kiterjedésű planetáris uralmukat annak köszönhetik, hogy az elmúlt három évezredben sikeresen kényszerítettek az egész emberiségre egy végzetesen téves időszemléletet. Ennek az eltorzított időszemléletnek, és az erre épülő végzetesen hibás időfelhasználási gyakorlatnak a lényege az, hogy a rövid távú idő szerepe és jelentősége hisztérikusan felértékelődőben, a hosszú távú idő viszont elképesztő gyorsaságú leértékelődésben van.

A ,,mában" megszerezhető és fizikai élvezetekre lehetőséget nyitó haszon, illetve a ,,mában" meghozott áldozat, ami viszont élvezetektől foszt meg, irreálisan felülértékelt - és fordítva. A jövőben megszerezhető hozadék, illetve a mai élvezetért ,,fizetendő" hosszú távú ,,ár" bagatell semmiségnek, jelentéktelenségnek látszik. És ebben a folyamatban a leginkább vészjósló, hogy természeténél fogva öngerjesztő, vagyis saját magát gyorsítja, hiszen lúzernek láttatja azokat, aki a hosszabb távú gondolkodásra és felelősségre építenék tevékenységüket, és a sikeresség piedesztáljára emeli azokat, akik cinikusan röhögve felzabálják mások (a lúzerek, az időrabszolgák) életidejét. És ez teszi a mai időket egészen bizonyosan folytathatatlanná, bármit is állítsanak erről az idő urai, idejük lejáróban van.

Forrás: Magyar hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két faj harca 1. rész – Faji morál
  2012-06-15 20:25:53, péntek
 
  Szabó Dezső: Két faj harca 1. rész - Faji morál


Faji morál

aki pedig egy gójt szeret, az gyűlöli Istent.
Talmud

Van egy szerencsétlen, ártatlan, együgyű zsidó ismerősöm. Nappal könyvelő, este pedig imádkozik szegény, s a Talmud egyes részeibe éli bele magát. Egész a mániáig szereti faját, s még társaságba sem jár, mert a gój fáj a szemének. Az egész világot a Talmudon keresztül appercipiálja. Minden szombaton hűségesen felveszi szürke redingotját s szomorúan néz abba a levegőbe, melyből a gójok is életet lehelnek. Szerencsére a főnöke a keresztény magyar széles megértésével eltűri, hogy szombaton tollat ne fogjon kezébe.

Nekem szegény mostanáig megbocsátotta, hogy a világon vagyok. Én ugyanis rendkívül kíváncsi voltam erre a lélekre, mely mintegy tipikus kivirágzása egy több ezer éves fajnak. Szívesen beszélgettem vele és kerültem mindazt, ami világnézetét zavarta volna. Érdekes volt látnom ebben a nagy, színes világban ezt a kis szürke sündisznót, mely a maga parányi életét egy nagy szeretetbe s egy nagy gyűlöletbe élte bele. Nincs talán kultúremberre nagyobb gyönyörűség, mint új meg új lélekbe mélyedni bele, s így száz, meg száz lelki folyamatban élni magát minél teljesebb emberré.

A napokban azonban szomorúan jött hozzám. Szemeiben haragos megvetés harapdosott kifelé. Hogy mertem a zsidókról ezt írni: faj, melynek minden morálja minden fegyvert megenged a küzdelemben.

Érzem, hogy ennek az együgyű, de erős lelki életet élő embernek felelnem kell. Annál is inkább, mert magyar szempontból is rendkívül fontos e kérdés tisztázása. Be­széltek ugyan már sokat róla, de nem eleget.

Mindenki tudja, hogy milyen új fejlődést nyitott meg a kereszténység a morál terén. Azelőtt volt görög ember, római ember, zsidó ember, de ember nem volt. Ezt a legmagasabb földi fogalmat a kereszténység teremtette meg, hogy irgalmunkon át rokonnak lássuk mindazokat, kik lelkileg szeretni és szenvedni tudnak.

A kereszténység előtt a faji morál volt az emberi lélek törvényadója. Ez a morál, melyet együtt élő közösségek életösztöne teremtett meg, aszerint értékeli a tettet, hogy milyen hasznot hajt a fajnak. Ez a morál volt aztán az a nagy erő, mely egy ökölbe tudta szorítani a faj minden izomerejét. A faji morál legélesebb, legtipikusabb, legváltozatlanabb formáját a zsidóknál láthatjuk. Az a jeruzsálemi zsidó katona, ki szembeköpi Titus katonáját, s az a zsidó szocialista agitátor, ki szembeköpi a gój Magyarországot, ugyanazon erőnek a megnyilatkozásai: az intranzigens zsidó gyűlöletnek az idegen iránt.

A zsidó faj lelki gyökerei a Talmudban ágaznak szét. Ezt a talajt századokon át táplálta túltengő önérzetével, gyűlöletével. Ez a szentté lett könyv őrizte meg azután a zsidó lelkiformáját. Ezt a formát egyik generáció ráégette a má­sik lelkére, s ez a faj most is a Talmudot éli életté. Mik a fővo­násai ennek a rengeteg nagy gyűjteménynek?

1. Kizárólagos, elvakult fajszeretet: csak a zsidó ember. Micsoda őrült önérzet van belegyömöszölve a Talmud következő mondatába: ,,Aki egy zsidót arcon üt, oly súlyos bűnt követ el, mintha az isteni felséget ütötte volna arcul."

2. Gyűlölet, megvetés minden más ember ellen: ,,Ti zsidók emberek vagytok, de a gójok nem emberek."

3. Mivel csakis a zsidók emberek, erős morális szabályokat ad a zsidók egymáshoz való viszonyára, de minden más emberrel szemben minden eszközt megenged, sőt a zsidó faj érdekében kötelez minden immoralitásra.

Sok példában tárgyalták már ezt, azért csak egy pár jel­lemző mondást tépek ki a Talmudból:

1) A gójok (nem zsidók) teste szamártest és magvuk lómag.

2) Az a zsidó, aki egy gój javára bizonyítékot tudván, elmegy és tanúskodik mellette a gójok törvényszéke előtt egy zsidó ellen, azt a nagy kiközösítéssel sújtjuk.

3) Aki egy gójnak visszaadja elvesztett jószágát, annak az Isten nem fog megbocsátani.

4) Ha a zsidó törvénykedik nem zsidóval, testvéred részére döntöd el az ügyet, és azt mondod az idegennek: úgy kívánja a mi törvényünk; ha a népek törvényei kedveznek a zsidónak, akkor is testvéred javára döntöd el az ügyet, és az idegennek azt mondod: saját törvénytek kívánja így; ha ezen esetek egyike sem állana, úgy az idegent fortélyokkal addig kell zaklatni, míg végre a zsidó marad nyertes.

Majmonidesz szerint csak a zsidóktól nem szabad lopni, s a nem zsidó nővel való paráználkodás nem bűn. Az eskü nem zsidóval, tehát nem emberrel szemben nem kötelez.

Ez a pár mondat mintegy ábrázoló gerince ennek a sötét gyűlölettel, elszánt cinizmussal telt könyvnek, melynek utolsó lapjára oda lehetne írni: folytatása következik. S ez a soha be nem végződő folytatás maga a faj. Ez a könyv nevelt beléjük évszázadokon át olyan fegyvereket, hogy egypár évtized alatt meghódíthatták az országot. Mert mi rég elhagytuk a faji morál stádiumát, s emberré keresztényesedtünk. Úgy teszünk minden tettünkkel, mint a vigyázó gazda a pénzzel: meghallgatjuk, milyen lelkiismeret cseng ki belőle. Száz meg száz morális lánc köti le kezünket. Ez az oka és ezt statisztikával bizonyítom, hogy a pornografikus írók, re­volverező zsurnaliszták, lánykereskedők, prostituáltak, uzsorások, szédelgő bankárok, lebuj kávésok, milliomosok, 70-80 s még több százaléka is nem a gójok közül kerül ki.

A Talmudban Aschi rabbi elmondja, hogy látott egy sző­lőfürtöt s azt mondta: ,,ha gójé, hozd el nekem, ha zsidóé, ne bántsd." Husz Ábrahám, mikor legelőször akarta kirabolni a postakocsit s megtudta, hogy a kocsis zsidó, megfékezte bírásvágyát: ,,Minek bántsuk szegény zsidót." A ne­vek változnak, a lélek marad. Elfogult, fanatikus lélek, melyet a kultúra még nem tudott emberré gyomlálni. S ez a lélek száz meg százezer emberből karmol bele a gój Magyarország testébe, s a magyar munkával, magyar vérrel, magyar tisz­tességgel kiérdemelt földön úrrá teszi a Talmud szavát: ,,Ha a zsidó ökre megdöfi az idegen ökrét, a zsidó ártatlan; de ha az idegen ökre megdöfi a zsidó ökrét, az idegennek meg. kell téríteni az egész kárt."

Fejérmegyei Napló, 1908. március 5.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU vészforgatókönyvek: utazási és pénzfelvételi korlátozáso
  2012-06-15 10:39:30, péntek
 
 
EU vészforgatókönyvek: utazási és pénzfelvételi korlátozások

2012/06/13 Infowars.com - Idők Jelei

Az európai válság legújabb fejleményeire, illetve az esetleges görög kilépésre adott válaszként az uniós pártbürokraták Európa lezárására készülnek. Az Associated Press a következőket írja:

Olivier Bailly keddi nyilatkozatában elmondta, hogy jogilag lehetőség van korlátozások bevezetésére az emberek illetve a pénz határokon átívelő mozgását illetően az EU-n belül, amennyiben ez szükségessé válik a közjó és a biztonság megőrzése érdekében, nem pedig gazdasági megfontolásból. "Bizonyos emberek jelenleg ilyen forgatókönyvek kidolgozásán munkálkodnak," mondta, de nem volt hajlandó megnevezni egyetlen személyt vagy szervezetet sem.

Az EU pénzügyi vezetőinek tanácskozásán szóba került a készpénzfelvétek korlátozása, határellenőrzési pontok felállítása és bizonyos tőkepiaci kontrollok bevezetése, "arra az esetre, ha Görögország az eurózóna elhagyása mellett döntene," írja a Reuters.

A banki vezetők komolyan aggódnak a június 17-re kiírt új görög választások kimenetele miatt és teljes erővel dolgoznak a vészforgatókönyvek elkészítésén, ha netán a baloldali Syriza koalició nyerné a választásokat, ami nagy valószínűséggel az EU/IMF mentőcsomag elvetését és a monetáris unióból való kilépést eredményezné.


A Syriza szó a "radikális bal koalíciója" kifejezés görög rövidítése. A koalíció javarészt demokrata szocialistákból, baloldali zöldpártokból, maoista, trockijista és eurokommunista szervezetekből áll és jelenleg a görög parlament második legnagyobb tömörülése.

A 2012-es választások során a bankárok által kierőszakolt megszorításoktól megcsömörlött, kiábrándult választók milliói szavaztak a Syriza pártra, megnégyszerezve parlamenti székeik számát. A hónap elején a csoport, koalíció helyett immár pártként újraregisztrált, hogy további 50 széket kaphasson, a legnagyobb görög politikai párttá alakulva.

Alexis Tsipras, a Syriza vezetője megígérte, hogy felmondja az EU/IMF mentőcsomagra vonatkozó előző megállapodást. Tsipras szerint egy ilyen több milliárd eurós kölcsön visszafizetése tönkretenné Görögországot.

"Amennyiben egy a 17 ország közül összeomlik... az kiolthatatlan tüzet eredményezne, ami nem csupán Görögországra és a déli államokra korlátozódna... az egész eurózóna felbomlásához vezetne és ez senkinek nem áll érdekében," mondta egy sajtótájékoztatón.

Hétőn az EU központi bankjai a fizetésképtelenség határán álló spanyol bankok segítségére siettek, hogy elkerüljék a katasztrófát.

"A fizetésképtelen bankok feltőkésítésének és a még fizetőképes bankok veszteséget termelő felvásárlásának terhe a spanyol lakosságra hárul," mondta Karl Whelan, a Dublini University Collage közgazdaságtan professzora. "Éppen ezért a hétvégi bejelentés kizárhatja Spanyolországot a szuverén kötvénypiacról."

A múlt héten a Fitch Ratings BBB státuszra, éppen csak a bóvli kategória fölé módosította Spanyolország besorolását.

Az EU harmadik legnagyobb gazdasága is a mentőcsomag gondolatával játszadozik. Olaszország szerint a spanyol segítségnyújtás egy bizonyos "szűrő elmozdítását" jelentette, ami eddig elválasztotta Spanyolországot és Olaszországot a súlyosan eladósodott EU országoktól. Olaszország "közadóssága" jelenleg a GDP 120 százalékát teszi ki.

A banki elit arra figyelmeztet, hogy Olaszország követni fogja Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország példáját, és előbb utóbb mentőcsomagot fog kérni, ami elindíthatja az EU igazi hanyatlását.

Jelenleg minden jel arra mutat, hogy az EU rendőri intézkedések bevezetésére készül, hogy megakadályozza állampolgárait a pénzfelvétben és az Unió elhagyásában, ahogy egyik ország a másik után omlik össze és káosz uralkodik el a kontinensen.

Kapcsolódó:
A csendes Anschluss: Németország hivatalosan is kéri a görög pénzügyek feletti irányítást
A Credit Suisse megmondja mi történik valójában és miért van már csak 2 hónap a francia válságig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirakná Ángyánt a Fidesz-frakcióból a BM államtitkára
  2012-06-15 07:26:17, péntek
 
  2012-06-14. 09:31
Kirakná Ángyánt a Fidesz-frakcióból a BM államtitkára

Tállai András belügyminisztériumi államtitkár nagy hibának tartja, hogy Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca volt államtitkára a Fidesz parlamenti frakciójában foglal helyet.
"Ángyán Józsefet én egy naiv, hiszékeny embernek tartom, aki rossz tanácsadókra hallgat, és akit az ellenzék a saját céljaira használ fel. Még nagyobb hibának érzem, hogy egy ilyen ember a parlament Fidesz-frakciójában foglal helyet" - idézi Tállai Andrást az Észak-Magyarország című napilap csütörtöki száma.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lap két egész oldalas összeállításban számol be a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet "parlamentig elérő" termőföld-haszonbérleti pályázata körül kirobbant botrányról. A lap emlékeztet arra, hogy az Ángyán József által a pályázatokról elkészített elemzés politikai hátszéllel rendelkező nyertes pályázókról, strómanokról beszél.
A újságban nyertes mellett megszólal, Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület titkára, aki attól tart, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiírt pályázat csak "főpróba" volt, mert 2014-ben 14 ezer hektár állami föld bérleti szerződése jár le, és ha azokat a területeket is "hasonló módon" osztják el, az "több falu és a vidék végét" is jelentheti.
A szakember ugyanakkor azt is elmondta: a pályázat nyertesei között sok tisztességes gazda is volt, de néhány nyertes esetében kérdések merültek fel, amelyekre egyelőre nem születtek megnyugtató válaszok, míg másokkal kapcsolatban azt feltételezik, hogy pusztán strómanként pályáztak, illetve csak a hektáronkénti 50-60 ezer forint területalapú támogatást szeretnék megszerezni.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97418/#ixzz1xpwArfgh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis bemelegítés az IMF-megállapodás előtt: 63 millió eur
  2012-06-15 07:20:13, péntek
 
  2012-06-14. 22:23
Egy kis bemelegítés az IMF-megállapodás előtt: 63 millió eurós hitelszerződést írt alá Matolcsy

2012. június 14-én Budapesten Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 63 millió euró összegben projektfinanszírozó szerződést írt alá az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnökével, Wilhelm Moltererrel - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
"A mai napon a nemzetgazdasági miniszter és az EIB alelnöke 63 millió euró összegről írt alá projektfinanszírozási szerződést, melynek keretében a költségvetési kiadások kedvező feltételekkel történő finanszírozásán keresztül jelentős mértékben hozzájárul a 2010. évi vörösiszap katasztrófa sújtotta terület rehabilitációjához, és az árvíz valamint a szélsőséges időjárási viszonyok által okozott károkat megelőző beruházásokhoz" - olvasható a tárca közleményében.
Az EIB közleménye szerint a pénzintézet az árvízvédelmet és az árvízkárok helyreállításához kapcsolódóan azokat az intézkedéseket finanszírozza, amelyeknek elsődleges célja - az árvízvédelmi infrastruktúra és építmények rekonstrukciójával és pótlásával egyidejűleg - a védelem korábbi szintjének visszaállítása, a gátak, szükség- és esővíztározók árvízi kockázatainak csökkentése, rehabilitációja, helyreállítása és megépítése stb.
A vörösiszap tárolására szolgáló, megrongálódott gátat illetően pedig a projekt a vörösiszap hatásainak az érintett területen való korlátozását célzó lépéseket támogatja. Ezek az intézkedések így főként a további vörösiszap-kiömlés megelőzését, a közösségi infrastruktúra, ezen belül egy híd és a vasútvonalak helyreállítását és pótlását, 306 ház lebontását, 53 rekonstrukcióját és 111 új ház építését jelentik. További intézkedések az iszap és a szennyezett talaj remediációja, kitermelése és végleges elhelyezése - olvasható az EIB közleményében.
A pénzintézet emellett azt is közölte: "Magyarország, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium képvisel, az EIB-hitel felvevője és a beruházás szervezője, a helyi önkormányzatok, valamint a jogosult állami és magánvállalkozások pedig, így a kkv-k és a kárral érintett magánszemélyek, a hitel végső kedvezményezettjei."
Az NGM közleményében megemlíti, hogy az EIB az elmúlt több mint 20 évben közel 14,6 milliárd euró összegben biztosított forrást több magyarországi fejlesztés finanszírozásához. A nemzetközi fejlesztési intézmények közül az EIB fejti ki Magyarországon a legaktívabb projektfinanszírozási tevékenységet.
Az elmúlt két évben az EIB-vel több mint 1,1 milliárd euró összegben született megállapodás hitel nyújtásáról állami projektek finanszírozására, és szintén 1,1 milliárd euró összeget hívtak le a meglévő állami hitelszerződések alapján.
Az EIB támogatásával megvalósított hazai beruházások elsősorban a környezetvédelmet, a közlekedési infrastruktúra fejlesztését érintették, továbbá az ipar, az energetika, a telekommunikáció és az oktatás megújulását segítették. A kedvező pénzügyi feltételek mellett az EIB fontos szerepet játszik az uniós támogatásokból megvalósuló beruházások terén az abszorpciós kapacitás javításában, ezáltal a gazdaság dinamizálásában is.
Az Európai Beruházási Bank (EIB) az Európai Unió hosszú lejáratú hitelezéssel foglalkozó pénzintézete, amelynek tulajdonosai az EU tagállamai. Hosszú lejáratú finanszírozást biztosít pénzügyi szempontból racionális beruházásokhoz, amivel hozzájárul az EU szakpolitikai céljainak megvalósításához.
(Napi.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/97462/#ixzz1xpuTJyfG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Módosul az adó, mert köll a pénz
  2012-06-15 07:14:45, péntek
 
 
Módosul az adó, mert köll a pénz


ecoline.hu

2012.06.14., 17:10 2012.06.14., 16:22 917 0

A kormány 280 milliárd forint bevétellel mindenképpen számol jövőre a tranzakciós illetékből - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Az illeték korábban bejelentett mértéke 0,1 százalék, nem változik, csak az a kérdés, lesz-e annak felső határa. Májusban, mikor egyértelművé vált, hogy a faékegyszerűségű adót tényleg bevezetik, arról volt szó, hogy 130-280 milliárd forint bevételt terveznek belőle, s annak felső korlátja 30 ezer forint lesz, különben lesz olyan ügylet, ami egyszerűen eltűnik Magyarországról.

A teljes tranzakciós kör 600 ezer milliárd forint, ám ennek csak egy részére, nagyjából 130 ezer milliárdra terjedne ki az adó hatálya - vagyis a cégek köztiekre nem. A kormány több kérdésben folytat tárgyalásokat a bankszövetséggel, így a tranzakciós illeték felső korlátjáról, a bankadó esetleges kivezetéséről, valamint egy pénzügyi élénkítő paktumról. A tárgyalások témája emellett egy új otthonteremtési program, mert a mostani lássuk be, nem működik - mondta Matolcsy.
hirdetés

Ha kivezetik a bankadót, nem lehetne általános felső korlátja a tranzakciós illetéknek, hiszen a bankadó kivezetése révén kieső forrást pótolni kell. Ez magyarul azt jelenti, hogy nem azért gondolkodnak a tranzakciós illeték szabályozásán, hogy annak legalább egy angströmnyi értelme legyen, hanem azért, mert a József nádor téren kiszámolták, hogyaszondja kettes alapú logaritmus 28, hopsz, hiányzik 150 milliárd. Nosza, legyen az a derék tranzakciós illetékbevétel 130 helyett 280, fiúk, keressetek adóalanyokat!


http://ecoline.hu/makro/2012/6/14/Modosul_az_ado_mert_koll_a_penz_KWD5E9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.