Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A képviselői díjazásról rendez konferenciát a KDNP 2012. jún
  2012-06-19 21:24:43, kedd
 
  A képviselői díjazásról rendez konferenciát a KDNP


2012. június 19., kedd

kdnp konferencia.jpgA háromhetes nemzetközi eseményt technikai okokból a Maldív-szigeteken rendezi meg a vendéglátó Magyarország.

A konferencián a tervek szerint tudományos előadások és vitadélutánok lesznek az európai képviselők díjazásának jelenlegi égető problémáival kapcsolatban. "Szó lesz a tiszteletdíjak elméleti hátteréről, a konstans emelést akadályozó problémákról, de a tervek szerint létrehozunk majd egy nemzetközi akciócsoportot is, akik közbelépnének, ha valahol elakad a képviselői fizetések évenkénti legalább egyszeri emelése" - nyilatkozta Semjén Zsolt, a konferencia házigazdája, majd keresztet vetett.

Eddig Olaszország, Görögország és Bulgária fogadta el a meghívást a rendezvényre, amelyről élőben, repülőgéppel odaszállított műholdas tévéskocsival tájékoztat majd a HírTV, az MTI és Duna TV.


http://hircsarda.blog.hu/2012/06/19/kdnp_konferencia_a_kepviseloi_dijazasrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi bölcselet
  2012-06-19 21:19:34, kedd
 
  Napi bölcselet

Mi a közös a szójában és a vibrátorban?
- Mind a kettő a húst helyettesíti.


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kettős mérce az igazságszolgáltatásban?
  2012-06-19 21:18:17, kedd
 
  Kettős mérce az igazságszolgáltatásban?

Szilágyi György az igazságszolgáltatásban tapasztalható kettős mércéről kérdezi a kormányt. Mint emlékezetes, a bíróság nemrégiben egy holokauszt emlékhely látogatásra, valamint az ott tapasztalt "élményeiről" való beszámolóra kötelezett egy állítólagos holokauszt-tagadó férfit.

A képviselő szerint elképesztő példa a kettős mércére, hogy miközben Biszku Béla a mai napig szabadon sétálhat (pedig ordító bizonyítékok szólnak ellene), Dániel Péter pedig magánhadseregének tekinti a rendőrséget, addig a "holokauszt-tagadókra" azonnal lecsap a bíróság.

http://www.youtube.com/watch?v=Indc9qeH3Y8&feature=player_embedded

Erre bizony nehéz mit válaszolni, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nem is tud mit kezdeni a roppantul kínos helyzettel. Egymondatos "válaszában" elmondja, hogy nem kommentálja a bírósági döntéseket. Szilágyi szerint a hallgatás a kettős mérce elismerése, úgy véli, ez is rávilágít arra, hogy a Jobbik olyan távol van a Fidesztől, mint Makó Jeruzsálemtől.

Forrás: jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Novák Előd: Ez már a Nemzeti Együttműködés Rendszere, vagy l
  2012-06-19 21:15:46, kedd
 
  Novák Előd: Ez már a Nemzeti Együttműködés Rendszere, vagy lesz még rosszabb?

2012. június 19. 08:18:11

L.Simon László törvénymódosítást adott be, hogy bebetonozza álláshalmozását és államtitkárként is az Nemzeti Kulturális Alap élén maradhasson.

A kormány rendszeresen bebizonyítja, hogy mindig van még lejjebb, és ezzel párhuzamosan a társadalom ingerküszöbét tolják egyre feljebb - kezdte napirend előtti felszólalását Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: ha a Fidesz - KDNP minden megszorítását szerepeltette volna programjában, akkor öt százalék alatti pártként be se jutottak volna parlamentbe. A politikus szerint a társadalom ingerküszöbe már olyan magasan van, hogy az emberek fel sem kapják a fejüket az olyan elképesztő gyakorlatra, mint a személyre szabott törvényhozás. Például a kormány még az Alkotmányt is módosította azért, hogy Borkai Zsolt győri polgármester maradhasson, ezzel pedig politikai ellenfeleikkel is leszámoltak.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: ilyen személyre szabott törvényhozásnak vagyunk tanúi L. Simon László, kulturális államtitkár esetében is. Ugyanis ahhoz, hogy a fideszes honatya a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) vezetője maradhasson államtitkárként is, törvényt kell módosítani. Ráadásul a javaslat előterjesztője nem más, mint maga L.Simon László. Novák Előd közölte: az NKA azért jött létre, hogy politikától függetlenül támogassák a kulturális tevékenységeket, mára azonban kifizetőhelynek tekintik az ágazatban. A politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány minden törvényjavaslatot felhasznál arra, hogy bebetonozza hatalmát, így az L.Simon László álláshalmozását rögzítő indítványban vétójogot is biztosítanak az államtitkárnak és meghosszabbítják a mandátumát az NKA élén.

Novák Előd szerint a kormány kábítja a népet a független Magyarországról, közben nem hajlandó foglalkozni a kommunista luxusnyugdíjak megvonásával, halogatja az ügynök listák feltárását és a volt kommunista vezetők kizárását a közéletből.

Simicskó István, államtitkár, az erkölcs bajnokaként szólalt meg a napirend előtti felszólalásra adott válaszban és elmondta: nem tartja méltónak, hogy Novák Előd egy államtitkárt folyamatos negatív kritikákkal illet, aki egyébként nincs is a házban. Ezért L.Simon László nevében visszautasította a negatív jelzőket és felszólította Novák Elődöt, hogy éljen a képviselőség adta lehetőségekkel - nem mintha most nem azt tette volna.


http://www.youtube.com/watch?v=nENUXZEZYSs&feature=player_embedded

barikad.hu



Forrás: jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szülőföldön maradás joga, mint emberi jog
  2012-06-19 21:14:13, kedd
 
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY



A szülőföldön maradás joga, mint emberi jog




Egyre több magyar ember hagyja el hazáját szinte gazdasági menekültként, mivel Magyarországon nem talál munkalehetőséget, illetve tisztességes munkából nem tud megélni. A "munkaerő szabad áramlása" az Európai Unió ünnepelt alapelve, így alapvető jogként kezelik a migrációhoz, a szülőhazából való elvándorláshoz való jogot, s semmiféle problémát nem látnak abban, hogy a nyomorúságos helyzetbe juttatott tagállamok polgárai otthonuktól, családjuktól, közösségeiktől távol kénytelenek szerencsét próbálni, hasonlóan a harmadik világbeli helyzethez.



Sok jel mutat arra, hogy a külföldi munkavállalás - szemben számos politikus meggyőződésével - gyakran nem valódi szabad döntés, s nem "érdekes kaland", átmeneti hasznos tapasztalatszerzés.

Emberi jogokkal foglalkozó jogászként és politikusként úgy gondolom, hogy alapvető jogként kellene definiálni az embereknek a szülőföldjükön, illetve hazájukban való boldogulásának jogát. Ez az államok számára - mint minden alapvető jog - kötelezettséget keletkeztetne, mégpedig arra, hogy a gazdasággal, a költségvetéssel, a munkahelyteremtéssel, s az emberek alapvető szükségleteinek kielégítéséhez kapcsolódó minden más kérdéskörrel összefüggésben e szempont figyelembevételével alakítsák stratégiáikat, hozzák meg döntéseiket.



Az állam nem kalkulálhat úgy, hogy "nem baj, ha nincs munka és nincs megélhetés Magyarországon, a munkaerő szabad áramlására és az egységes piacra is tekintettel az emberek úgyis elmehetnek külföldre."

Ez a szemléletmód egyébként tökéletesen tükrözi azt a szélsőséges liberális, teljesen individualista emberképet, amelyben az atomizált, mindenkitől független egyén nem tartozik közösséghez, nem tartozik nemzethez, nem ragaszkodik nyelvéhez, múltjához, hagyományaihoz, hanem egyik napról a másikra - a "piac igényeinek megfelelően" - képes a világ más pontján új életet kezdeni, gyökereit könnyedén feltépve, rokoni és más emberi kapcsolatait megszakítva vagy meglazítva.



Képviselőként úgy gondolom, hogy politikai és jogi álláspontomat valódi emberek valódi élethelyzeteit megismerve tudom kialakítani, s az ő valós igényeik képviselete a feladatom. Ezért döntöttem úgy, hogy kutatást kezdek a Magyarországról gazdasági okokból külföldre távozott emberek élethelyzetének jobb megismerésére.

A kutatás ún "kvalitatív jellegű", tehát statisztikai értelemben nem lesz reprezentatív, de reményeim szerint reális képet fog adni a külföldön - gazdasági, illetve egzisztenciális kényszer alapján - munkát vállaló magyarok helyzetéről.

A kutatás eredményeit - s az alapján készítendő dokumentumfilmet - mind a magyar döntéshozóknak, mind az Európai Parlamentnek be szeretném majd mutatni.
Kérem a nyilvánosságot, s a sajtót, hogy e levelemet s az alábbi kérdéssort tegyék hozzáférhetővé minél több külföldön élő magyar számára, akiket pedig arra kérek, hogy a kérdések megválaszolásával, tapasztalataik megosztásával segítsék munkámat.

Célom a jelenségek feltárása, így a személyes adatokat természetesen hivatásbeli titokként kezelem, azok nem kerülnek nyilvánosságra.

Előre is hálásan köszönöm a segítséget, az együttműködést.





Kérdőív gazdasági (megélhetési) okokból külföldre távozott magyarok tapasztalatainak felmérésére

1, Kérem, röviden mutatkozzon be: hány éves, férfi vagy nő, milyen iskolai végzettsége és szakképzettsége van, hol élt Magyarországon és melyik külföldi országba költözött, mikor?

Milyen a családi helyzete, s ezt hogyan érintette a külföldre költözés? (Családja részben vagy teljesen Önnel költözött-e, s akár a közös kiköltözés akár a kényszerű szétválás hogyan érintette a családja helyzetét, ideértve a tágabb családot, például idősebb szülőket is?)

Miért döntött úgy, hogy magyar emberként hosszabb időre külföldre megy?

Milyen anyagi, jövedelmi, munkahelyi, "megbecsültségbeli", egzisztenciális, és egyéb viszonyok között élt Magyarországon?

Mi volt a három legfőbb oka annak, hogy külföldre ment (fontossági sorrendben)?

2, Átmeneti időszakra vagy véglegesen akart külföldre költözni?

Hogyan változott ez az elképzelése a kint töltött idő során?

3, Milyen körülmények között él(t) külföldön a munka világát tekintve, azaz milyenek voltak a jövedelmi és megélhetési viszonyai, milyenek voltak a munkahelyi körülmények, jogfosztottnak vagy jogilag védettnek érezte-e magát a munkahelyen, milyen munkakörülmények között dolgozott?

Anyagilag megtalálta-e a számítását? Hasonlítsa össze ezeket a tényezőket a magyarországi helyzetével!

Több, vagy kevesebb örömöt jelentett-e a munka külföldön, mint Magyarországon? Miért?

4, Összességében hogyan alakította az életét a külföldre távozás?

Kérem, írja le részletesen, hogyan alakult élete a munka világában, a családi viszonyaiban, barátságaiban, illetve minden egyéb, Önnek fontos körülmény tekintetében?

Mi az, ami hiányzik Önnek Magyarországból?

Kérem, írja le, mit kellene tudnia vagy tennie a magyar, illetve az európai uniós politikusoknak annak érdekében, hogy magyar emberek ne hagyják el tömegesen Magyarországot. Amennyiben viszont úgy gondolja, hogy ez utóbbit nem szükséges célul tűzni a politikának, azt is írja és indokolja meg.

Kérem, hogy válaszait, levelét juttassa el a következő e-mail címre: krisztina.morvai@europarl.europa.eu


Köszönöm szépen a kutatáshoz nyújtott segítséget.

Dr. Morvai Krisztina jogász, EP képviselő







….kapcsolódó videó:



www.youtube.com/watch?v=f4ZY0PS06DM&feature=player_embedded&noredirect=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai-izraeli szakértők a kormány zsoldjában
  2012-06-19 21:11:24, kedd
 
 
Amerikai-izraeli szakértők a kormány zsoldjában
2012. június 19. 08:36:47

A barikad.hu már korábban beszámolt róla, hogy az Orbán-kormány a Századvéd Alapítványon keresztül milliárdos kormányzati megrendeléshez juttat amerikai-izraeli kampányszakértőket. A kényes témát a parlamentben Pörzse Sándor jobbikos képviselő vetette fel a miniszterelnöknek, aki kibújt a válaszadás elől. A Bar!kád hetilap külön összeállításban foglalkozott az üggyel, feltárva, milyen összefonódások vannak a Fidesz-KDNP-kormány és az Egyesült Államokból, illetve Izraelből importált agytrösztök között.

Wermertől Habonyon át a Likudig

Legyen szó bal- vagy jobboldali politikáról, rendre Amerikából és Izraelből importált tanácsadókat vetnek be pártjuk népszerűségi indexének csúcsra járatása érdekében. Persze naivak se legyünk, a politikai marketing ma már elválaszthatatlan része a politika intézményrendszerének, ahol a piac fogalmát ügyesen kiterjesztették a szavazópolgárokra. Ennek gyökerei az első világháború idején megválasztott Woodrow Wilson nézeteiben fedezhetők fel elsőként, majd Nixon és Reagen elnök politikai kampányának alapját adta a marketingesek és reklámszakemberek bevetése. Mára pedig globális méretűvé vált a politikacsináló agytrösztintézmények alkalmazása. Sőt, gyakorlatilag nincs választási győzelem háttér ötletgyár nélkül.

A Fidesz 1994-ben használt először PR-céget kampányában a Wermer András vezette Happy End Kft. révén - amelyet adótartozás és fizetésképtelenség miatt 2010-ben végrehajtási eljárás alá vontak -, majd az 1998-as Fidesz-kampány marketingjét, illetve Orbán Viktor személyes imidzsének kialakítását is Wermer cége irányította hívó- és gyűjtőszóvá téve többek között a ,,polgári" kormány, a ,,polgári" Magyarország kifejezéseket. Wermer 2002-ig volt Orbán stratégája, aki hatalmas eredménynek tekintette, hogy megérttette a Fidesz politikusaival: a pártnak ugyanúgy el kell tudnia adni magát, mint a mosóporgyártóknak saját termékeiket. Aztán a királycsináló leváltásra került, és Habony Árpád lett a máig tartó mindenes. A Magyar Narancs információi szerint az akkor 33 éves, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező Habonyt Deutsch Tamás hozta össze Orbánnal, és 2004 óta gyakorlatilag szabad bejárással rendelkezik a Fidesz elnökségi üléseire. Ma már feledésbe merült, de 2003-ban A Fideszt balról képzik tovább címmel a Magyar Nemzet erős kritikát intézett a párthoz, miután Habony Árpád újdonsült PR-stratéga azzal indította szereplését, hogy a baloldalhoz kötődő újságírókkal - Heltai Péter, Simon András, Kálmán Olga - tréningeztette az ellenzék sajtócsapatát Várhegyi Attila pártigazgató közreműködésével.

Tavaly szeptemberi cikkében a Magyar Narancs arra hívta fel a figyelmet, hogy Habony főtanácsadó a 2006-os újabb választási vereség után egy olyan politikai műhely létrehozását sürgette, amely a parlamenten kívül is hatékonyan tudja közvetíteni a fideszes érveket. Erre a szerepkörre szánták a Nézőpont Intézetet, ugyanakkor a lap belső forrásokra hivatkozva úgy tudja, Habony a sokkal jelentősebb infrastrukturális és anyagi kapacitásokkal rendelkező Századvéget szemelte ki az ideális politikai hardvernek. A gépezet pedig tökéletesen működik. Emlékezetes, hogy 2011 szeptemberében a Századvég Politikai Iskola Alapítvány (a Századvéget 1985-ben alapította Stumpf István egykori kancelláriaminiszter, jelenlegi alkotmánybíró), a Strategopolis Stratégiai Elemző és Kommunikációs Tanácsadó Kft. (e két intézményben a kormányszóvivői kinevezéséig a Habonnyal baráti kapcsolatot ápoló Giró-Szász András is érdekelt volt) és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nyerte el közösen az 1,3 milliárd forintos összkormányzati szakpolitikai tanácsadásra kiírt közbeszerzési pályázatot. A szerződést idén februárban egészítette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, melynek értelmében 2014 végéig összesen 3,1 milliárd forintot fizet ki az állam további Századvéges tanulmányokra, közvélemény-kutatásokra és jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos javaslatokra. A Századvégen kívül a Nézőpont Intézet cégét, a Médianéző Kft-t szintén kistafírozta az állam, amely 360 millió forintért végez egységes kormányzati médiafigyelést és -elemzést, illetve médiahatás-vizsgálatokat. A Századvég jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos hatásköre a hvg.hu-nak nyilatkozó kormányzati forrás szerint valójában ,,az államigazgatási feladatok kiszervezését jelenti egy magánvállalkozáshoz", és a jövőben a cégcsoport hozza majd mozgásba a kormányt.

Orbánt is hatalomba segítették

Mindezek ismeretében egy rutinos hírfogyasztónak már nem okozhatnak meglepetést az index.hu által megszellőztetett legújabb információk, miszerint a Századvégen keresztül amerikai profi tanácsadók segítik a Fidesz és a kormányzat politikáját George E. Birnbaum és társa, Arthur Finkelstein személyében. Az Index úgy tudja, hogy az amerikai Republikánus Párt két tanácsadója nem a Fidesszel közvetlenül, hanem a Századvég-csoporttal és Habony Árpáddal áll kapcsolatban. A Birnbaum-cég, azaz a GEB International weboldalának tájékoztatása szerint a fideszes kapcsolat még 2008-ban, az ellenzéki időkben alakult ki, és a GEB segítségével szerezte meg Orbán a miniszterelnöki posztot, illetve pártja a kétharmados parlamenti többséget.

George E. Birnbaum interneten elérhető életrajzából kiderült - Habony Árpád életrajzát szintén kerestük, de nem találtuk -, a tanácsadó nemcsak az amerikai kongresszusi választásokban vállalt szerepet, hanem a Közel-Keleten is befolyásos személy. Birnbaum 1998-ban költözött Izraelbe, ahol a Likud-vezér Benjamin Netanjahu tanácsadója, majd miniszterelnöki kabinetfőnöke lett. Az amerikai tanácsadó sikeres kampányai között említi többek között Ariel Sharon izraeli miniszterelnöknek, Nir Barkat jeruzsálemi polgármesternek, illetve a jelenleg pénzmosással, csalással és hamis tanúzással vádolt Avigdor Lieberman izraeli külügyminiszternek, az izraeli ultranacionalista párt vezetőjének végzett munkáját. De a GEB honlapján olyan cikket is találtunk, mely szerint Birnbaum a legnagyobb izraeli ellenzéki párt, a Kadima vezetőjének, Saul Mofaznak adott tanácsokat 2009-ben.

Társa, Arthur Finkelstein sem kevésbé feltűnő személyiség, a konzervatív tanácsadó ugyanis 2005-ben polgári házassággal legalizálta a több évtizedes homoszexuális kapcsolatát. A New York-i Republikánus Párt tanácsadójának életrajzi adatai alapján az elmúlt négy évtizedben Finkelstein konzervatív jelölteknek dolgozott az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben és Kelet-Európában. Többek között Călin Popescu-Tăriceanu román liberális miniszterelnököt segítette tanácsaival. Akit a pártján belül azzal vádoltak, hogy Finkelstein hatására túlságosan agresszív politikát folytat Băsescu államfővel szemben, és figyelmen kívül hagyja politikustársai véleményét. Az amerikai stratéga jelenős szerepet játszott George Pataki magyar származású amerikai politikus, New York állam egykori kormányzója, a Republikánus Párt tagja sikeres karrierjében is, aki nem mellesleg január óta a Századvég tanácsadó-testületének elnöki tisztét tölti be.

Ugyanakkor az sem egy elhanyagolandó tényező, hogy a Likud hivatalosan a Fidesz testvérpártja, melynek jelenlegi első emberét, Netanjahut a Fidesz már 2007-ben díszvendégként hívta meg tisztújító kongresszusára. ,,Netanjahut és Orbán Viktort egyaránt sokat rágalmazzák. Ettől még mindkettő demokrata és nemzeti elkötelezettségű, és tisztelik egymást. A Fidesz a kongresszusra számos partnerét meginvitálta, köztük az izraeli jobboldali pártot, mellyel rendszeres párbeszédet tartunk fenn" - mondta el 2007-ben Németh Zsolt, a párt külügyi kabinetjének akkori vezetője. Úgy tűnik, a rendszeres párbeszédek azóta még több gyümölcsöző kapcsolatot eredményeztek, ezúttal az Izraelben már többszörösen bevált tanácsadók Magyarországra importálásával. Állításainkat pedig maga Lázár János támasztotta alá a múlt heti hódmezővásárhelyi beszédével. Izrael magyarországi nagykövetének kifejtette, hogy a Fidesz és a magyar kormány ,,baráti figyelemmel" tekint Izrael Államra, továbbá ,,gazdasági és politikai szövetségesnek" tartja. Lázár kifejtette: az elmúlt 25 évben kifejezetten jó kapcsolatok épültek ki a két ország között. Magyarország támogatja Izraelnek azokat a törekvéseit, hogy modernizálja gazdaságát és társadalmát.

Ellenzékből még ellenezték

Lázár János 2012-es nyilatkozata után ugorjunk vissza pár évet a politika történelmében! Egészen a 2004-es évekig, amikor Szijjártó Péter írásbeli kérdésben tudakolta Burány Sándor munkaügyi minisztertől, hogy ,,mikor és melyik munkaügyi hatóság engedélyezte Ron Werbernek, az MSZP izraeli kampánytanácsadójának a munkavégzést Magyarországon, illetve milyen típusú vízumkérelemhez igényelt munkavégzési engedélyt". Ron Werber távozása után amerikai tanácsadók érkeztek Medgyessy Péter stábjához. Szijjártó Péter ekkor azt a kérdést intézte a miniszterelnökhöz, hogy mi indokolja a drasztikus költségvetési megszorítások idején az újabb több tízmillió forint kifizetését külföldi kampánystratégák számára? Hasonló érdekességeket tartalmaz a Fidesz 2004-es közleménye. Nyilatkozatában a párt erélyes hangon kifogásolta, hogy Ehud Barak izraeli miniszterelnök ötletadói ugyanabból az amerikai kommunikációs céghálózatból kerültek ki, amely Medgyessyéknek is a zsoldjába szegődött. ,,Az Izraelben alkalmazott recept a nálunk kísértő werberizmust idézi meg: lejárató akciók, a rivális párt szélsőségesként való feltüntetése, az ellenfél pártvezér démonizálása egy hideg belső háború alapjául szolgált" - olvasható a fidesz.hu-n.

Az időutazást Font Sándor, az MDF akkori frakcióvezető-helyettesének, ma a Fidesz országgyűlési képviselőjének napirend előtti felszólásával zárjuk. Ha a képviselő 2004-es beszéde 2012-ben hangozna el a parlamentben, akkor Font Sándor vélhetően teljesen kiírná magát a politikailag korrekt képviselők közül, Kövér László megvonná a szót és talán még a házőrséget is bevetné a szélsőséges és antiszemita megnyilvánulás hallatán. ,,Adva van tehát egy, pontosabban két amerikai cég, amelyek egyaránt bejáratosak a magas rangú politikusokhoz, valamint a nagyvállalatokhoz és azoknak a bankjaihoz, az igazgatókhoz. Kérdés, hogy ezek után milyen modernizációs stratégiát képzel el nekünk a miniszterelnök úr. Olyat, amelyik a magyar nemzetnek jó, vagy olyat, amely egy idegen nagyhatalom és annak nagyhatalmú vállalatainak áll érdekében? Egy stratégia kialakítása ugyanis meghatározhatja az ország egész életét. Sokkal nyugodtabbak lennénk, ha hazánk modernizációs stratégiáját például a Magyar Tudományos Akadémia dolgozná ki és nem a külföldi tanácsadók. Amikor a Miniszterelnöki Hivatal több százmillió forintot költ kutatásokra, miért kell az adófizetők pénzéből Tal Silbersteint, Jehud Barak volt izraeli miniszterelnök kampányfőnökét finanszírozni? Szeretném felhívni a Tisztelt Ház figyelmét arra, hogy a külföldi tanácsadók alkalmazása már többször csődbe vitte az országot. Önöknek, miniszterelnök úr és tisztelt baloldali képviselőtársaim, ezt tudniuk kellene koruknál és volt beosztásuknál fogva, amikor is moszkvai tanácsadók segítették az önök munkáját még 1990 előtt, annak ugyanis meglett az eredménye: Magyarország gazdaságát és életszínvonalát mintegy nyolcvan évvel vetette vissza például Ausztriához viszonyítva. A magyar érdekek védelme érdekében a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény előírja, hogy a fontos és bizalmas munkakört betöltő magyar személyek különleges nemzetbiztonsági ellenőrzésen essenek át. Vajon milyen ellenőrzésen estek át az amerikai tanácsadók? Tényleg megfeleltek azoknak a szigorú nemzetbiztonsági követelményeknek, amelyek elengedhetetlenek az ország szuverenitása szempontjából? Van-e egyáltalán joga a miniszterelnöknek megbízást adni külföldi tanácsadóknak arra, hogy az ország bármilyen stratégiáját kidolgozzák? (...) Jó lenne tudni azt is, hogy vajon vannak-e még más külföldi tanácsadók a Miniszterelnöki Hivatalban, a minisztériumokban vagy más államigazgatási szerveknél. Ezek milyen forrásból és mennyi jövedelmet kapnak, milyen tanácsokkal látják el hazánkat, és ezek a tanácsok megfelelnek-e a magyar érdekeknek?" Valóban jó lenne tudni.

Mit tanácsolhatnak a háborúra uszítók?

Jó lenne tudni, hogy mit tudnak Izraelben, amit Magyarországon nem. Vajon milyen tanácsokat ad a háborúra készülő Benjamin Netanjahu kabinetfőnöke a Fidesznek? Főleg most, két évvel a hivatalos kampányidőszak megkezdése előtt? Ilyen nagy lenne a baj? Vagy már megkezdődött volna a kampányidőszak? Vajon hazánkban miért tartják hat lakat alatt az ötletgyárosok nevét, munkásságát és javadalmazását? Szemben mondjuk az amerikai példával, ahol kvázi ünnepelt sztárként tekintenek az elnök szövegírójára és az egyéb stratégákra. A témában lapunk igyekezett úgynevezett független szakértőket megkeresni, de kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy bár lenne vélemény, de senki nem vágja szívesen maga alatt a fát.

Szakvéleményt tehát nem kaptunk, viszont a Font Sándor által 2004-ben felvetett kérdésekre továbbra is keressük a válaszokat. Főként Benjamin Netanjahu kijelentéseinek ismeretében. Aki például a holokausztból tanulva a világ összefogását sürgette az új fenyegetések (értsd: Irán) ellen. De arra is figyelmeztetett már az izraeli miniszterelnök, hogy Izraelnek elhúzódó küzdelemre kell készülnie a 2008-as téli gázai offenzívát elítélő ENSZ-jelentés ellen, miután a világszervezet Emberi Jogi Tanácsa elfogadta a zsidó államot bíráló dokumentumot, az úgynevezett Goldstone-jelentést. (Természetesen az USA mellett Magyarország szintén a jelentés elfogadása ellen szavazott 2009-ben.) Küzdelem Irán és a palesztinok ellen - Netanjahu kommunikációja tömören. Vajon milyen tanácsokkal látta el Birnbaum az izraeli miniszterelnököt és mit tanácsol majd Orbán Viktornak? Magyarországon ki lesz az ellenség, ki ellen akarnak majd háborút indítani? Mekkora szerepet kap majd az agresszív hadviselés? 2014-ig egész biztosan kiderül.

Takács Veronika

Bar!kád hetilap
Kapcsolódó cikkek:
Milliárdos kormányzati szerződés amerikai-izraeli háttérembereknek



Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=101143
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Megdöbbentő”: a francia focisták még nem mentek
  2012-06-19 21:09:48, kedd
 
  ,,Megdöbbentő": a francia focisták még nem mentek el Auschwitzba

2012. június 19. 09:19:50


Az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) honlapján vezető hír: egy zsidó vezető ,,megdöbbentőnek" tartja, hogy a francia labdarúgó válogatott elmulasztotta felkeresni az auschwitzi koncentrációs tábort. Az írás a Ynetnews izraeli honlapon jelent meg. De nemcsak a franciákkal van baj: az Ynetnews egy másik cikkéből ugyanis megtudjuk, a német focisták sem viselkedtek előírásszerűen.

A franciaországi zsidó közösségek ,,ernyőszervezetének" (CRIF) elnöke, dr. Richard Prasquier június 12-én tette közzé a szervezet honlapján bíráló közleményét. A zsidó vezető szerint ,,megdöbbentő", hogy az EB-n szereplő francia válogatott nem látogatott el Auschwitzba. Az Ynetnews írása szerint korábban az angol, az olasz, a holland és a német csapat is felkereste az egykori lágert, amely Krakkó közelében található.

Prasquier szerint a francia csapatnak azért is meg kellett volna tennie ezt az utat, mert ,,a focisták a fiatalok számára példaképként szolgálnak". A zsidó vezető szerint a lágerlátogatás azért is múlhatatlanul szükséges, mert ,,nagyon sok fiatal nem tud semmit" az ún. ,,holocaust"-ról. Mintha erről a focisták tehetnének....

A zsidó vezető megjegyezte: a francia csapat szálláshelye Ukrajnában van, közelebbről Donyeckben, 853 mérföldre Auschwitztól (ha jól számolom, kb. 1370 km a távolság), miközben az angol és az olasz csapatot a tábor közelében, Krakkóban helyezték el. ,,Ennek ellenére - fűzte hozzá Prasquier - repülőgéppel le lehetne rövidíteni az utat. Az a tény, hogy a láger meglátogatását nem fontolta meg a csapat, megdöbbentő." Tényleg megdöbbentő, miért nem vittek magukkal egy különgépet.

Érdekes, hogy az Ynetnews cikkéhez milyen hozzászólások érkeztek. A többség ellenszenvvel nézi, hogy egyesek kötelező gyakorlatként írják elő az auschwitzi kirándulást. Az egyik hozzászóló gúnyosan meg is jegyzi:

,,Párizstól Auschwitzig csak 929 mérföld az út. Miért nem utaznak el oda a francia focisták minden ligamérkőzés előtt?"

Igen, a franciaországi zsidó vezető panasza vicces. Komikus, ahogy egyesek figyelik: ki teszi be a lábát az ún. ,,holocaust" turistalátványossággá alakított ,,szentélyébe", s ki marad távol.

No de nemcsak a francia focisták viselkednek ám illetlenül. Az Ynetnews egy másik írásából megtudtam: a német labdarúgókkal is baj van. Mert többségük nem ment el Auschwitzba.

Azt olvasom az említett izraeli honlapon, hogy a ,,németországi zsidó közösség kritikával illette a német válogatottat, mert nem az egész csapat ment el Auschwitzba", ráadásul a csapat menedzsere ,,kolosszális érzéketlenségről" tett tanúbizonyságot.

Még a foci EB kezdete előtt, június elsején látogatott el a német labdarúgó szövetség küldöttsége Auschwitzba. Az ,,auschwitzi" csapatban helyet kapott többek között Joachim Löw szövetségi kapitány, Oliver Bierhoff, a csapat menedzsere, de a válogatott keretből csak három játékos volt jelen: Philipp Lahm csapatkapitány, valamint a két lengyel születésű játékos, Lukas Podolski és Miroslav Klose.

A németországi Zsidó Központi Tanács elnöke, Dieter Graumann természetesen kritizálta az auschwitzi kirándulást, mert a focisták többsége igazolatlanul hiányzott. Graumann ugyanakkor azzal vádolta Oliver Bierhoffot, hogy ,,érzéketlen". Vajon miért kapott intőt szegény Bierhoff?

Kamingespräch
Kamingespräch

Még márciusban történt: Bierhoff bejelentette, hogy megemlékeznek majd az ún. ,,holocaust"-ról is, de hogy ez milyen formában történik, azt nem pontosította. Bierhoff egy ,,informális beszélgetés" ötletét vetette fel, s szerencsétlenségére a ,,Kamingespräch" kifejezést használta. A ,,Kamin" ugye egyszerre jelent kandallót és kéményt - s ebből lett a botrány. Mert ugye kémény Auschwitzban is van (volt). Graumann tehát felháborodva tiltakozott: szerinte a ,,Kamin" szó az auschwitzi kéményeket idézi fel, ennek a szónak a használata ,,kolosszális érzéketlenségről és ízléstelenségről" árulkodik, s elfogadhatatlan, mert ,,Auschwitzban az embereket, például a nagyszüleimet, előbb elgázosították, majd elhamvasztották", vagyis ,,felküldték" őket a kéménybe. A ,,Kamin" szó tehát tiltva van, jegyezzük meg jól.

A német küldöttség egyébként azért látogatott el az EB előtt az egykori lágerbe, mert a német csapat szálláshelye az Auschwitztól 570 kilométerre fekvő Gdansk. Bierhoff egyébként azt is elmondta még márciusban a tervezett lágerlátogatásról, hogy el akarnak kerülni mindenféle ,,PR-gyakorlatot". Hát ez sikerült. A válasz - mint látjuk - nem is maradt el.

A fentiek ismeretében elmondható: a sportban is megjelent korunk mételye, a ,,holocaustipar". Mi köze van a labdarúgó EB-nek az ún. ,,holocaust"-hoz? Auschwitzhoz?



Szalay László

Forrás: Szalay László

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=101145
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államilag engedélyezett szabad rablás
  2012-06-19 21:07:47, kedd
 
  Államilag engedélyezett szabad rablás

Lapszemle


Adómentes szabad fosztogatás!

A végrehajtó és a halálos ítéleteket gyártó közjegyző, adómentesen végzi tevékenységét.

Végrehajtók, közjegyzők:

,,“2004. január 1-sejétől az önálló bírósági végrehajtó és a végrehajtói iroda főtevékenysége tekintetében az 1992. évi LXXIV. Törvény 4/a. § alapján nem minősül adóalanynak."

A közjegyző szolgáltatásaink SZJ száma: 74.11.15.0, azonban a közjegyző az Általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. Törvény 4/a. § (2).bek. értelmében nem minősül adóalanynak, vagyis ÁFA körön kívüli (ÁKK) szolgáltató.

A közjegyző az adózás rendjéről szóló 2003.évi XCII. Tv. 178.§ 29.pontja értelmében olyan vállalkozó, aki törvényi felhatalmazással és igazságügyi miniszteri kinevezés alapján működik, így egyéni vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkezik.

Forrás: Devizaadósok Tudástára - Facebook

SzRTI
2012. június 19.

http://jovonk.info/2012/06/19/allamilag-engedelyezett-szabad-rablas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legfőbb ügyészt ellenőrizték a magyarországi zsidóság veze
  2012-06-19 20:59:59, kedd
 
  A legfőbb ügyészt ellenőrizték a magyarországi zsidóság vezetői

2012, június 19 - 16:31


Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában fogadta a magyarországi zsidóság vezetőit Feldmájer Péter elnököt, Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót, Gádor Györgyöt, a hitközség jogászát.

Piros pontot is kaptak

Feldmájer Péter köszönetét fejezte ki az Ügyészség elmúlt években végzett tevékenységéért, külön kiemelte a Magyar Gárda elleni perben végzett "következetes és fáradhatatlan" munkát (bár csak a magyar vidék életét megkeserítő cigánybűnözés tekintetében lenne ilyen következetes és fáradhatatlan a magyarnak mondott ügyészség - szerk).

mazsihisz

Jöttek, láttak, maradnak

Rámutatott arra, hogy az egyre terjedő antiszemita indíttatású bűncselekmények üldözése az eddigieknél is nagyobb elszántságot és következetességet kíván meg, és szükséges olyan speciális nyomozási technikákat alkalmazni, amelyek lehetővé teszik az ilyen cselekmények motívumainak felderítését (a gondolatrendőrség felállítása már jó úton halad - elég csak az állítólagos holokauszt-tagadásokra gondolni - a szerk)

Jó tanuló akar lenni

Polt Péter legfőbb ügyész kifejtette, hogy az Ügyészség és a Nyomozó Hatóságok határozottan és következetesen felléptek és fel fognak lépni minden törvénysértő cselekedettel szemben és fokozott figyelemmel fogják kezelni az ilyen ügyeket. Rámutatott arra, hogy az Ügyészség a törvényhozó által adott keretek között mindent megtesz, hogy az elkövetőket a bíróságok el is ítéljék.

A jövőben is ellenőrízni fogják a magyar hatóságokat

A felek megállapodtak abban, hogy a jövőben szorosabban működnek együtt (értsd: még ennél is nagyon kontroll alatt fogják tartani az ügyészséget) az antiszemita indíttatású bűncselekményekkel kapcsolatos információk cseréjében.

MTI nyomán - barikad.hu

http://barikad.hu/a_legfobb_uegyeszt_ellenoriztek_a_magyarorszagi_zsidosag_vezeto i-20120619
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Silbakok, hídvámosok, dugófigyelők helyett turizmusfejleszté
  2012-06-19 20:58:35, kedd
 
  Silbakok, hídvámosok, dugófigyelők helyett turizmusfejlesztést!

2012, június 19 - 17:40


A fővárosi Jobbik-frakció megütközve figyeli azokat a lépéseket, amelyekkel Budapest vezetése kapkodva, csapongva a polgárokra hárítandó újabb terhekkel kívánja befoltozni a költségvetési lyukakat. A képviselőcsoport elfogadhatatlannak tartja a középkori hagyományokon alapuló hídvámot éppúgy, mint a városhatárokon belülre érkezők számára fizetendő dugódíjat. Ezzel a lépéssel visszafelé fejlődik Budapest, és ha így halad a városvezetés, akkor lassan eljut odáig, hogy kisbírókkal doboltatja ki a meghozott rendeleteket - írja Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője keddi sajtóközleményében.

A Jobbik nem a városlakókra rótt terhek növelésével, hanem a már meglévő és kidolgozandó új projektek létrehozásával kíván enyhíteni a főváros rossz gazdasági helyzetén - emelte ki közleményében a politikus. A legfontosabb kiindulási pont Budapest történelmi és idegenforgalmi hagyományai, amelyek kihasználásából jelenleg különféle magáncégek profitálnak ahelyett, hogy a városgazda Fővárosi Közgyűlés tartaná a kezét ezen a meghatározó imázs-javító és bevételnövelő területen.

A fővárosi Jobbik-frakció javasolja egy olyan, fővárosi tulajdonban lévő idegenforgalmi és turisztikai központ létrehozását, amely teljes egészében felügyeli ezeket az ágazatokat úgy, hogy az ebből származó bevételek a főváros kasszáját gazdagíthassák. Budapest esetében az ,,egy a multikulturális fővárosok közül" szemlélet és idegenforgalmi gyakorlat helyett a ,,Kárpát-medence fővárosa" szerepet kell kidomborítani. A hungarikumok korszakában Budapest maga is hungarikum, és a Kárpát-medence történelmi, néprajzi, kulturális hagyományainak élő ,,skanzenje" lehet.

A Jobbik fővárosi frakciója szerint támogatni kell azokat a célkitűzéseket, amelyek ezt a jelleget erősítik. Az erre a projektre létrehozott központi hivatal így nemcsak a Kárpát-medence és népeinek összetartozását hirdetheti, hanem olyan turisztikai programot kínálhat, amely még több látogatót és ezáltal bevételt eredményez Közép-Európa legszebb fővárosának.


barikad.hu


http://barikad.hu/silbakok_hidvamosok_dugofigyelok_helyett_turizmusfejlesztest-20 120619
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.