Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Fideszes szálak, celebek, pszichoterror és idegenlégiósok a
  2012-06-24 00:24:05, vasárnap
 
 
2012.06.23. 14:02
Fideszes szálak, celebek, pszichoterror és idegenlégiósok a Hajógyárin

A Hetek a négy volt főrendőrrel előzetesben ülő vállalkozó, V. László korábbi - névtelenséget kérő - munkatársai és alkalmazottai segítségével rekonstruálta a budapesti éjszakai élet egyik központjának számító Hajógyári-sziget diszkókomplexumának (nem összetévesztendő az államilag dotált Sziget Fesztivállal!) mindennapjait.

,,Vizo" rá akart cáfolni arra a szlogenre, hogy az alvilágnak nincs romantikája, és létrehozta azt a buliszisztémát, ahol a tinédzser diáktól a vetítős gengszterig mindenki jól érezte magát. Minden réteg megkapta a pénzének megfelelő szolgáltatást: a kokainosoknak nem kellett lealacsonyodni az ezerforintos ecstasysokhoz. Az általa megalkotott hangulatot sokan csak filmekből ismerték, ezért vendégei boldogan túlköltekeztek diszkóiban, éttermeiben, mivel úgy élték meg, hogy életük legjobb buliján vannak éppen. A rendezvények helyszínei tulajdonképpen egymásba fonódtak a Hajógyári-szigeten, mindenhol más stílusú zene szólt, más fényekkel és kényelemmel, és a hozzájuk tartozó koktélokkal, illetve drogokkal.

A celebvilág volt a csali

A bulikat a Pesti Estben és kereskedelmi rádiókban hirdette meg, csaliként híres disc-jockey-k, illetve a hazai celebvilág szolgáltak. Az ő nevükkel húzta be azt a főleg 16-25 éves réteget, akik aztán 20-40 ezer forintot is elköltöttek a mulatóiban esténként. (A portás-rendőröket nem nagyon izgatta az életkori határ, meg aztán egy idő után már ők is ,,beálltak, mint a gerely".) Az igazi bevétel nem a nyolc-tízszeres árréssel értékesített kólából jött be, hanem abból a sok kisadag drogból, aminek az ára feketén a zsebben maradt.

Háromnapos after party zombivá alakuló öngyilkossal

A legnépszerűbbek a háromnapos after partyk voltak, melyek általában péntek estétől hétfő reggelig tartottak. Olykor havonta kettőt is meghirdettek, ami azt jelenti, hogy ilyenkor egy fiatal több mint ötven órán keresztül élesben nyomja. Könnyedén belátható, hogy a tempót csak az bírta, aki ,,anyagozott". 4-5 ecstasyval, 4-5 gramm speeddel vagy Rush-sal simán el lehet pörögni 18 órát egyhuzamban, a VIP-vendég pedig megkapta a maga kokaincsíkját a hozzátartozó whiskeyvel és lányokkal. Hajnalig tánc, reggeli, drog, heverészés, beszélgetés, haza fürödni, aztán vissza a következő buliba. Sokan spórolásból nem a szigeten vették a cuccot, viszont ha nagyon felpörgött a buli és elfogyott az anyag, akkor a helyszínen már csak jóval drágábban jutottak hozzá az utánpótláshoz. Ismerősünk meséli, hogy szemtanúja volt, amikor egy after party zombivá alakult női vendége kiszaladt a helyiségből és beugrott a Dunába. A tragédia nem tűnt fel senkinek, de mivel a személyzet is teljesen be volt állva, amúgy sem tudták volna kimenteni.


Rendőri ellenőrzés a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén


Mindent meg lehetett kapni

,,Vizo" minden rétegnek talált megoldást. VIP a sziget valamennyi szórakozóhelyén rendelkezésre állt, jól érzékelhető minőségi különbséggel, bőrgarnitúrákkal, külön portával, de csak 20-30 fő részére. Ezek a vendégek soha nem kerültek abba a helyzetbe, hogy elfogyjon a csík, a slepp kiszűrését pedig a regisztráláshoz kötött, 20-40 ezer forint értékű karszalag biztosította. Van persze éves belépő is több százezerért, amihez állandó hely jár a ,,bőrön" és a ,,szokásos" behűtve. Aki a sziget közepén elhelyezkedő drágább szórakozóhelyekre belépett, tudhatta, hogy mindent megkap a pénzéért. Finom zene, finom bor, lányok, egy kis finomított por, és sok-sok celeb, akiket a kereskedelmi csatornák és a bulvárújságok jóvoltából ismerhet a jónép. A sztárok vonzották a közönséget, és utána lehetett arcoskodni, hogy kivel buliztunk tegnap éjjel. Időről időre felbukkantak a válogatott és a fővárosi klubcsapatok focistái, a valóságshow-k szereplői, a népszerű magyar szappanoperák és beszélgetős műsorok sztárjai, playmate-k, és olykor bizony politikusok is - mindkét oldalról.

Fideszes szálak

Zárójelben jegyezzük meg, hogy bármennyire is szeretné a kormánysajtó azt a látszatot kelteni, hogy ,,Vizo" a szocik embere, ez bizony nem feltétlenül van így. Kokó például a szigeten rendezte nagyszabású Forma-1-es buliját, a Fidelitas pedig a Moulin Rouge-ban ünnepelte tizenötödik szülinapját. A Kossuth Rádió reggeli műsora a West Balkán tragédia után történetesen V. Lászlót szólaltatta meg szakértőként, mint hiteles diszkótulajdonost, a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak rendezett gyűjtés összegét pedig a mulatómágnás legimpozánsabb szórakozóhelyén, a Studióban - mely 250 táncoslánnyal hirdette megnyitását - adták át az érintett polgármestereknek. A jótékonysági fesztivál fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, Bakondi György kormánybiztos, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke és Bús Balázs, Óbuda polgármestere voltak. Sándor István, alias ,,Papa", nyugalmazott rendőr alezredes tizenkét évvel ezelőtti (!), az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt tett vallomásában már maffiakatonaként említi V. Lászlót. Zárójel bezárva.

Megsüllyedt a vasszerkezet a sok embertől

Az after partyk mellett a 15-20 ezer fős megarendezvényekkel lehet nagyot fogni. Forrásunk szerint voltak akkora bulik is, hogy a beszállított ital és a vendégek együttes súlya alatt szabályosan megsüllyedt az egyik vízen álló létesítmény vasszerkezete. A pincérek ordibáltak
a portásokkal, hogy ne engedjenek be több kuncsaftot, mert mindjárt jön a Duna, a búvárok pedig óránként 70 ezerért hegesztették vissza az oszlopokat és a bólyákat. Ismerősünk arról is tud, hogy könnyen pórul járhatott, aki a tömeget kihasználva, a portaszolgálat privilégiumának tekinthető kábítószer-elosztásnak akart konkurenciát teremteni. Mivel ekkora létszámnál követhetetlen, hogy akik bementek a szigetre, azok mind ki is jöttek-e, nem volt érdemes megkockáztatni egy utolsó fejest a folyóba. Ami a biztonságot illeti, a húszezres tömegrendezvényeken sokszor egyetlen mentő sem állt készenlétben, a szabályoknak megfelelően a medencéhez rendelt ,,úszómester" nem tudott úszni, a mellé állított portás pedig nem akart...


Letartóztatás a Hajógyári-szigeten


Lajos bácsi irányított 10-15 boltot

,,Vizo" üzleteit csak az általa kinevezett emberek vezethették, és csak az ő emberei védhették. Még a parkolóban is vagy polgárőr állt, vagy a kerületi ,,körzeti megbízott" emberei. Az alvezérek olyan idősebb vendéglátósok, régi szakik voltak, akik korábbi érdekeltségeiből érkeztek és már bizonyították hűségüket. Ilyen volt például Lajos bácsi. Ő képes volt 10-15 bolt irányítására is, mivel annyi dolga volt, hogy üzletről üzletre járva ellenőrizte a standot, felvette vagy kirúgta az alkalmazottakat, és összeszedte a bevételt, amit aztán a főnök pénzszállító embere - csuklóra bilincselt diplomatatáskával - elszállított.

Ha ,,Vizo" beszélt, mindenkiben megállt az ütő

Néha, egy-egy nagyobb buli előtt ,,Vizo" is megjelent, és tartott egy nagyszabású beszédet az összecsődített többszáz alkalmazottnak, amitől mindenkiben megállt az ütő. Erődemonstráció
gyanánt folyamatosan voltak ellenőrzések, mikor a portások szúrópróbaszerűen megmotoztak egy-egy pincért vagy poharast, és ha találtak nála pénzt, akkor csak úgy záporoztak a pofonok
nemre való tekintet nélkül. Ennek ellenére, aki akart egy kis pluszpénzt keresni, az meg tudta oldani, például úgy, hogy nem drogozott és ivott munkaidőben, mint a kollégái, és amikor már mindenki ,,befordult", akkor nekilátott zsebre dolgozni. A hézagos kasszafegyelem miatt úgysem lehetett tudni, mekkora pénzek mozognak egy éjszaka alatt. A másik nyúlási lehetőség a forint-euró árfolyam nagyvonalú kezeléséből adódó többletben rejlett, amit az üzletvezető naponta határozott meg. Forrásaink szerint nem mindenki volt bejelentve, de aki igen, az sem teljes munkaidőben. Ha mégis valahogy betévedt a szigetre egy felügyeleti szerv, akkor az ellenőrzés abból állt, hogy kapott egy finom ebédet, miközben az üzletvezetővel beszélgetett. Az üzletvezetők egyébként különösen féltek a főnöktől. Minden egyes hibáért 2-300 ezer forintos fizetéslevonások jártak. Rosszul álló asztal: 50 ezer. Így a pszichoterror fentről lefelé haladt egészen a feketemosogatókig. Végül aztán időről időre föllázadt egy-egy üzletvezető, aki nem bírta ezt a fajta terhelést, mert mondjuk a szilveszteri bulin tudta meg, hogy mekkora mínusszal nyitja az új esztendőt.

Rettegésben élt

Fellélegzés csak akkor következett be, ha a főnök útra kelt két kedvelt célpontja felé: Amerikába vagy Thaiföldre. Repülései alkalmával is az üzlet dominált, de azért két hét eltávba mindig belefért egy kis kikapcsolódás is. Ilyenkor magyarországi érdekeltségeinek vezetői fújhattak egyet, még ha tudták is, hogy mindenhol megvannak a főnök ékei, szemei, akik lejelentik a kihágásokat. Cserébe legalább ,,Vizo" is rettegésben él. Erődítményszerű házát és a hozzá tartozó területet 24 órás járőrszolgálat és biztonsági kamerahálózat felügyeli. Forrásunk szerint maffiakomplexusa van, fél a kilövéstől, a hatalom elvesztésétől, a lebukástól, és egy pitiáner bűnöző felbukkanásától, aki az ő eltakarításával akarja megmutatni, hogy milyen bátor. Az örökös félelemtől a big boss sokszor volt depressziós. Rendszeresen körbejárta üzleti egységeit és a bulikat, ám ilyenkor egy testőr ,,törte előtte az utat", és kettő fogta közre a tömegben. Ezek azonban nem rendőrök voltak, hanem régi, kiszolgált desszantosok és idegenlégiósok.

A Sziget Fesztivál és a Balaton nem jött össze

Biztonságát szolgálta továbbá egy páncélozott autó is. ,,Vizo" a Hajógyári-sziget másik felében
nyaranta megrendezett Sziget Fesztiválra is be akart törni. Fel is ajánlottak neki a szervezők kétpultnyi helyet és egy kis színpadot, ám a hozzá tartozó In-Kal Securityt már nem kérte volna, ezért kénytelen volt kitolatni a projektből. Ugyanezért nem tudta megvetni a lábát a Balaton egyik partján sem, csak arrafelé más érdekeltségekkel gyűlt meg a baja. Maradt tehát a Hajógyári-sziget jobbik oldalán. A pokoli paradicsom szezonja júniustól szeptember végéig tart diszkóiban, utána bevonulnak a belvárosi, egész évben nyitva tartó egységekbe. Mindazok, akik nyáron rákattantak az anyagra, tovább folytathatják a felőrlő életformát, amiből csak nagyon nehezen van felébredés.

Nagy: médiakacsa és hangulatkeltés

A Heteknek egyébként V. László ügyvédje elmondta, hogy ügyfelének semmi köze nincs drogkereskedelemhez, szervkereskedelemhez és bárkinek az eltűnéséhez. Mindezt médiakacsának tartják. Dr. Nagy Gábor beszámolt róla, hogy a rendőrség pontosan közölte, hogy a gyanú szerint kin keresztül történt az állítólagos pénzátadás a konkrétan megnevezett hivatalos személyek részére. ,,A gyanú szerint ennek a pénznek az eredete köthető ügyfelemhez, ő viszont a leghatározottabban tagadja, hogy bárkinek is ilyen célból adott volna pénzt"- fogalmazott. Az ügyvéd teljesen értetlenül áll a letartóztatás és a gyanúsítás előtt, elmondása szerint ügyfele ,,nyilván azon gondolkodik, hogy kiknek és milyen érdeke fűződhetett ahhoz, hogy belekeverjék egy ilyen ügybe. És eszébe juthat, hogy az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyekre nagyon komoly gazdasági erők mozdultak rá. Egy nagyon erős érdekcsoport tevékenykedik annak érdekében, hogy a Hajógyári-szigeten kaszinó épüljön, és eljuthatnak hozzá olyan információk is, hogy a rendőrségen belül is komoly feszültségek vannak, melyek bizonyos ellentétekből és bizonyítási kényszerekből fakadhatnak. Ha mindezt megpróbáljuk egy logikai láncra felfűzni, akár meg is találhatjuk a magyarázatot"- magyarázta Nagy.




A védőügyvéd szerint ,,teljesen hihetetlen, hogy a rendőrség éveken keresztül szervezetten biztosítja a kábítószerterjesztést. Ha ez így lett volna, már régen ki kellett volna derülnie, hiszen egy ilyen folyamatban emberek százainak kellett volna részt vennie, és tudjuk, hogy Pesten két nap alatt minden hír elterjed". Nagy a hónapok óta folyó titkos nyomozás kapcsán azt feszegette, ,,ha tényleg volt ilyen nyomozás, akkor miért nem fél év után, vagy akár az első három hónap elteltével számolták fel ezt a bűnös folyamatot? Elképzelhetetlennek tartom, hogyha vezető rendőrök körében felmerül a megalapozott gyanú, még hosszú időn keresztül a pozíciójukban maradhattak". Elmondása szerint V. László kifejezetten gyűlöli a drogot, mint magánember és mint ötgyermekes családapa. ,,A háza és irodája minden zegzugát átkutatták, de semmit nem találtak, ami kábítószerfogyasztásra vagy terjesztésre utalt volna"- tette hozzá. A nála talált 400 millió forint készpénzről pedig elmondta, hogy ,,mindenki annyi pénzt tart otthon, amennyit akar, semmilyen jogszabály nem kötelez senkit arra, hogy a pénz eredetét bizonyítsa". Nagy beszámolója szerint ügyfele elmondta a rendőröknek a pénz eredetét, és ha adóvizsgálatra kerül sor, több százmillió forint legális jövedelmet fog tudni igazolni. ,,Az, hogy a sajtó mindezt úgy tálalta, hogy lám, mennyire gazdag, hiszen 400 millió forintot elővesz a zsebéből, álláspontom szerint szintén a hangulatkeltést szolgálja"- vélekedett az ügyvéd.

http://atv.hu/cikk/20120623_fideszes_szalak_celebek_pszichoterror_es_idegenlegios ok_a_hajogyarin
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.