Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/58 oldal   Bejegyzések száma: 574 
Az A l k o t m á n y r ó l
  2007-07-22 09:16:00, vasárnap
 
  Az A l k o t m á n y r ó l . . .

Egyre többen kérdőjelezik meg az ország alkotmányát, hogy valóban jó-e az, amit az 1949. évi XX. törvénnyel augusztus 20.-án léptetett életbe szovjet mintára írva a hatalmat magához ragadó kommunista kormány és országgyűlés? Már 1989-ben a rendszerváltáskor elhatározták a pártok, hogy új alkotmányt alkotnak. Erre nem került sor az elmúlt 17 évben. Míg a környező népek új alkotmányt fogadtak el, azonban csak az ideiglenesen elfogadott régit porolták, formálták és fényesítették. Akik ezt a műveletet elvégezték, ma fennen hirdetik, hogy az alkotmány jó! Lehet, hogy sok szempontból jó: csiszolt, áramvonalasított, demokratizált és sokban hasonló a világ nagy alkotmányaihoz. Lehet, hogy ez egy akadémikus remekmű, amit tanítani kellene a világ egyetemein. Bizonyára elméleti gyöngyszemként villan ki más nemzetek szürke alkotmányainak forgatagjából. Jószerével elefántcsonttoronyban ülő nagyekintélyű jogtudósok tekinthetik ezt azt az emberi jogalkotás és jogbölcselet csimborasszójának.

Mégis van egy alapvető, tragikus és végzetes gyengeségre, egy csekélynek tűnő gyakorlati fogyatékossága, melyet a karosszékben ülő nagy jogalkotók figyelmét elkerülte. Nevezetesen az, hogy az alkotmány nem rendelkezik arról miképpen is lehet meneszteni egy a választókat csalással, becsapással, rászedéssel és hazugsággal hatalomra került pártcsoportot, akik kormányt formálva ráadásul ígéreteikkel szöges ellentétben diktatórikus eszközökkel rombolják az országot egy jövőben felépítendő meseország nevében. Mai alkotmányunk mellett mindezt vidáman megtehetik, mivel egyszerűen nincs az alkotmányban provízió felmentésükre. Ez viszont olyan súlyos hiba, mintha egy vasúti kocsiba elfelejtenék a vészféket beépiteni. 1990 óta ilyen vonaton utazik az ország! Most kellene - de nincs! Ugyanis a szovjet-típusú alkotmányokban a kormány-menesztés lehetősége egyszerűen nem volt törvénybe iktatva, mert alkotmányfelfogásuk szerint ez a lehetőség nem állhat fenn. Ők nem azért ragadták meg "forradalmi" eszközökkel a hatalmat, hogy valaha is feladják. Egy ilyen hiányos alkotmányból folyóan a becsapott nép nem tehet mást, mint fogát csikorgatva el kell szenvedje a hatalmat megkaparintók ámokfutását a következő választásig. Mindez amiatt van mivel az alkotmánycsiszolók naivan nem gondoltak erre az eshetőségre - és kihagyták a vészféket! Ők bizonyára angyaloknak írták az alkotmányt, holott az ország lakói kevés kivétellel minősíthetők ennek. S most már késő: rámegy az egész ország s a rombolás okozta porfelhőben vánszorgunk fulladozva - míg szomszédaink és a világ szárnyalva húz el mellettünk!

Érdemes felidézni, hogy ősi alkotmányunk lehetővé tette volt, hogy az akkori államfő 1942 március 9.-én egy tollvonással felmentse Bárdossy László miniszterelnököt túlzott németbarát politikája miatt s Kállay Miklóst nevezete ki az új kormányfőnek. Hova lett mára az államfőnek ez az alapvető joga? Sajnos a mostani ideiglenes alkotmányunkat átalakitó kiváló elmék még mindig nem tanulták meg sorstragédiáinkból, hogy békét, háborút vagy éppen alkotmányt nem a legkedvezőbb, hanem a legkedvezőtlenebb lehetőségek számításba vételével kell megtervezni. Konkrétan: nem angyali lényeknek, hanem olyan emberek részére, akiken keresztül sajnos negatív, ördögi gondolatok és tervek lehetnek nyilvánvalókká és válhatnak valóra.

Míg szomszédaink csak mostanában választottak maguknak új alkotmányt, lemásolva nagy nemzetekét, mi meg tökéletesen elfelejtettük, mert elfelejtették velünk, hogy nekünk ezeréves alkotmányunk volt 1949-ig - nekünk egyedül Közép-Európában. A Kárpát-medencében ezer évig mi voltunk az államalkotó nemzet! Vajon nem vagyunk-e mi olyan ősi nemzet, mint az angol, a francia vagy a spanyol - akik megőrizték ősi alkotmányukat, némelyek még a királyság intézményét is, biztosítva az állandóságot a jogfolytonosság révén s ezzel a nemzet fejlődését. Mi magyarok egy ezeréves államot formáló nép vagyunk a Kárpát-medencében: őseink utódai és örökösei. Ne engedjük magunkat történelmi tudatunktól megfosztani, kicsinnyé silányítani, nincstelenné degradálni és földönfutókká tenni. Emeljük fel fejünket s legyünk mindnyájan ismét büszkén magyarok!

Az elmúlt száz év nemzeti tragédiái után melyeket immár három köztársaság alatt szenvedtünk el s majdnem belevesztünk - éppen itt az ideje visszatérnünk az alaphoz: elfelejtett ősi alkotmányunkhoz, mely ezer évig megőrzött sorscsapásaink között, s ennek modern változata megőrizheti magyarságunkat az új évezredben is.

Ez dicső történelmünk, útja-vesztett mánk és a szebb jövőnk parancsa!

Quo vadis Hungaria?
(MERRE TARTASZ MAGYARORSZÁG?)

Edmonton, 2007 nyár. Dr. Pungur József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt a Hazánkért, az Igazság
  2007-07-22 08:47:47, vasárnap
 
 
Tisztelt Barátaink, Honfitársaink!

Együtt a Hazánkért, az Igazságért és a Demokráciáért!

Összefogásra szólítunk fel Benneteket megtépázott HAZÁNKÉRT! MAGYARORSZÁG erkölcsi, politikai és gazdasági válságban van, amit a mindmáig hatalmat gyakorló kormány idézett elő.
TILTAKOZUNK a magyarság jövőjének megrablása ellen!
Összefogással meg lehet és meg kell állítanunk ezt a Hazánkat pusztulásba vezető erkölcstelen és demokrácia-ellenes politikát!
TARTSATOK VELÜNK!!!

NEMZETMENTŐ TALÁLKOZÓNKAT PÉCSETT,
AUGUSZTUS 4-én, 16 órától
a SZÉCHENYI TÉREN tartjuk.
BŰNÖSÖK KÖZT CINKOS, AKI NÉMA
ISTEN ÁLDJA MEG MAGYARORSZÁGOT!

A tüntetés pártfüggetlen, kérünk mindenkit a különböző pártokhoz kapcsolódó jelvények, zászlók és transzparensek mellőzésére.

Felszólalnak:

* Dr. Hargitay András háromszoros világ- és európabajnok úszó
* Riester Árpád tanár, történetkutató
* Prof. Papp Lajos szívsebész professzor
* Dr. Szöőr Anna jogász, pszichológus
* Dr. Varga Tibor jogtörténész, Szent Korona kutató
* Dr. Csath Magdolna közgazdász, Szent István egyetem professzor asszonya
* Kiss Dénes író, költő, nyelvész, a Trianon társaság elnöke
* M. Szabó Imre dokumentumfilm-rendező
* Ferencz Éva énekművész
* Balog Barna nemzeti újságíró
* Wittner Maria 1956-os hős, akit 1957-ben halálra ítéltek
* Dr. Bakos Batu Szent Korona lovagrend, nyug.polgármester, jogász
* Jelenczki István filmrendező
* Dr. Drábik János Szabad Europa Rádió nyug. vez. programszerkesztője
* Waszlavik László zenész, előadóművész
* Drótos Vince református lelkész
* Dr. Simicskó István Nemzetbiztonsági bizottság elnöke
* Beregszászi Olga színművésznő
* L. Szabó a szocialista nagyváros öntudatos polgára


További információ a http://demokraciaert.tripod.com/ weboldalon, illetve az alábbi e-mail címen kapható:
Hunnia Baráti Kör, Stuttgart hunnia.baratikor@googlemail.com

A pécsi találkozó programja
2007. augusztus 4 Széchenyi tér

Megnyító: Koós Norbert moderátor, Hunnia Baráti Kör
Himnusz
Köszöntö és vers: Hahn-Seidl Alida, Hunnia Baráti Kör
Imádság a Hazánkért
Magyarország erkölcsi és egészségügyi válsága
Dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus, az okt.23 civil bizottság tagja
Prof. Papp Lajos szívsebész
Jelenczki István filmrendező
Drótos Vince református lelkész
Zene: Beregszászi Olga színművésznő
Magyarország gazdasági válsága
Dr. Csath Magdolna közgazdász, a Szent István egyetem professzor asszonya
Dr. Drábik János Szabad Európa Rádió nyug. vezető prog.szerkesztője
Politikai válság, múlt és jelen
Dr.Simicskó István a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke
Wittner Mária 1956-os hős, akit 1957-ben halálra ítéltek
Kiss Dénes író, költő, nyelvész, a Trianon társaság elnöke
Zene: Waszlavik László zenész, előadóművész
Balog Barna nemzeti újságíró
Riester Árpád tanár, történetkutató
M.Szabó Imre dokumentumfilm-rendező
L.Szabó a Szocialista Nagyváros Öntutatos Polgára
Zene: Ferencz Éva énekművész
A Szent Korona Eszme
Dr.Hargitay András háromszoros világ- és európabajnok úszó
Dr.Bakos Batu a Szent Korona lovagrend tagja, jogász
Dr.Varga Tibor Jogtörténész, Szent Korona kutató

A Székely Himnusz, a Csángó Himnusz és a Szózat közös eléneklése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP: Orbán az
  2007-07-22 08:23:48, vasárnap
 
  MSZP: Orbán az "árpádsávosoknak" beszélt
2007. július 21. 17:29

Nyakó István szerint a handabandázás mellett egy kis munka sem ártana a Fidesz elnökének

Az MSZP szerint Orbán Viktor ismét a szélsőjobboldaliaknak, az "árpádsávosoknak" tetsző hangvételt ütött meg Tusnádfürdőn szombati beszédében. A szocialista párt szóvivője azt mondta: a szélsőjobbon kívül is van azonban élet Magyarországon, és az emberek kíváncsiak lennének a Fidesz programjára is. Ezzel azonban még nem találkozhattak sem Tusnádfürdőn, sem pedig a Parlamentben - fogalmazott Nyakó István.

A szocialisták szóvivője közölte: lehet hogy Orbán Viktor egójának fontos, hogy Tusnádfürdőn megtapsolják, de a "handabandázás" mellett egy kis munkára is szeretnék már megkérni.

A Fidesz elnöke a tusványosi szabadegyetemen tartott előadásában egyebek mellett arról beszélt, hogy a baloldal internacionlista, autoriter, és a nemzeti dimenzió érdektelen számára. Orbán Viktor közölte: a kormány gondolkodásmódjának alapja egy "szakértői és modernizációs felsőbbrendűség", amely szerint a hatalmon lévők tudják, milyen reformra van szükség, ebbe pedig az emberek ne szóljanak bele. A Fidesz elnöke azt mondta: a baloldal a monopolista, politikai, társadalmi és gazdasági csoportok kiváltságainak a megőrzésén dolgozik.

Független Hírügynökség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másfél órás szünet, két munkak
  2007-07-22 07:30:50, vasárnap
 
 
Másfél órás szünet, két munkakezdés között
2007-07-21 19:25 hírTV

A BKV sajátos foglalkoztatási módszereiről számolt be a HírTV-nek egy személyazonosságát nem vállaló alkalmazott. Elmondása szerint a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő tömegközlekedési vállalat saját főállású dolgozóit foglalkoztatja másodállásban, hogy pótolja a hiányzó szakembereket. A vállalat tagad.

Csoportvezetőből diszpécser, diszpécserből HÉV-vezető. Értesülésünk szerint a BKV úgy próbálja enyhíteni az egyre nagyobb létszámhiányt, hogy a szabadnapokra és a pihenőidőkre úgynevezett "másodállási" szerződést köt a több szakvizsgás alkalmazottakkal. Egy diszpécser bruttó 800 forintért vezeti a HÉV-et szabadidős óráiban. Pótlék és egyéb juttatás nem jár neki, miután - úgymond - másodállásban dolgozik. A neve elhallgatását kérő munkatársnak több szakvizsgája is van. Nappal HÉV-et vezet, éjszaka pedig forgalmat irányít főállásban. Azt mondja, a BKV feltalálta a 60 napos hónapot. Kérésére kitakartuk az arcát, hangját pedig eltorzítottuk.

Elmondta, hogy volt olyan is, amikor csupán másfélóra volt a két munkakezdés között. A kollektív szerződés 9 óra pihenőidőt ír elő két munkakezdés között. A BKV azt állítja, ezt nem is szegik meg.

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője nem tud erről. Állítása szerint a munka törvénykönyve és kollektív szerződés szerinti szabályokat a BKV betartja. Amennyiben viszont probléma merül fel bírósághoz kell fordulni és ott meghozzák a megfelelő ítéletet."

A neve elhallgatását kérő alkalmazott szerint kollégái jobban féltik állásukat annál, hogy pereljenek.

Nemcsak HÉV-et, metrópótlót is vezethetnek kimerült sofőrök. Úgy tudjuk, a BKV a szabadságon lévő buszvezetőket a távolsági buszok Budapesten tartózkodó sofőreivel pótolja. Ők a visszaindulásig ülnek át a metrópótlóba, tehát pihenőidejükben segítik a budapesti tömegközlekedést. A Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke nem erősítette meg, hogy ez ma is bevett gyakorlat. Azt viszont elismerte, hogy régen az volt.

2005 óta közel 100 volános buszsofőr dolgozik hivatalosan a fővárosban, miután a BKV kiszervezte néhány járatát a Nógrad Volánnak. Az alvállalkozói szerződést az az Antal Attila kötötte a fővárossal, aki azóta már a BKV első embere.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán versenybarát politikát h
  2007-07-22 07:28:07, vasárnap
 
  Orbán versenybarát politikát hirdet
2007.7.21 18:08

Orbán Viktor olyan új jobboldal képét vázolta fel Erdélyben, amely minden: nemzeti és demokrata versenypárti és szociális.

Orbán szokásos nyári tusnádfürdői beszédében egyebek mellett elismételte korábbi véleményét, miszerint egyetlen politikai párt sem maradhat ugyanolyan, mint korábban volt, a jobb- és baloldal hagyományos felosztása mára teljesen értelmetlenné vált - derül ki a Fidesz elnökének honlapjáról. Ezt az összefüggést Magyarországon egyelőre - a polgári pártokon kívül - nem ismerték fel a politika szereplői, a Fidesz azonban már 2003 óta ezen dolgozik. Orbán szerint az új jobboldalnak négy fontos jellemzője van: nemzeti, demokrata, versenypárti és szociális. Ezzel szemben a mai magyar baloldal internacionalista, autoriter, monopolista és antiszociális.

Az új jobboldalnak képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát azoktól, akik a demokrácia ellenségei. Új, versenybarát gazdaságpolitikára is szükség van, mert az nem verseny a Fidesz elnöke szerint, ha a fogyasztók rosszabbul járnak piaci körülmények között.


Orbán kijelentette: az új jobboldali politikának feltétlenül tartalmaznia kell a szegények számára egyfajta szociális csomagot is. Éppen ezért a középosztálynak történelmi szövetséget kell kötnie a magyar szegényekkel, akik immár majd hárommillióan vannak.

Kérdésre válaszolva a Fidesz elnöke elmondta: nem híve a tehetségtelen, kiüresedett pártokkal való szövetségnek, nekik az emberekkel kell összefogni, szövetséget kötni

(NAPI Online)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami zsebekkel gyűlhet meg a
  2007-07-21 13:02:03, szombat
 
  Állami zsebekkel gyűlhet meg a baja a korrupcióbizottságnak
Sáling Gergő 2007. 07. 19., 16:13

Közbeszerzés, pártfinanszírozás - főleg ezek azok a területek, amelyek miatt Magyarország a korrupciós lista középmezőnyének alján kullog az európai rangsorban, állítja a Transparency International egyik koordinátora. Az igaszságügyi minisztérium antikorrupciós bizottságot hoz létre, amelynek feladata a korrupcióellenes stratégia kidolgozása lesz. A Transparency szerint kézzelfogható eredményeket is elérhetnek, csak az a kérdés, milyen jogköröket kap a testület és kik ülhetnek be a civilek közül.

Akár hatásos is lehet a korrupció elleni küzdelemben az augusztusban felálló Antikorrupciós Testület, ha lesznek jogkörei, és független marad - mondta az [origo]-nak Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország koordinátora. A korrupciófigyelő szervezet szívesen részt venne a testület munkájában, hogy az ne csak egy látszatintézmény legyen.

Az augusztus 2-i alakuló ülést követően 2007-ben havonta, 2008-tól kb. negyedévente ülésezik majd az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT). "A testület működése idén gyakorlatilag nulla forintba kerül, ugyanakkor a minisztériumnak 2007-re nyolcmillió forint áll rendelkezésre a korrupció elleni átfogó stratégia kidolgozásának támogatására. 2008-tól pedig évi kétmillió forintot különítünk el a testület titkársági feladatainak ellátására, a nem állami képviselők költségtérítésének kifizetésére, terembérletre, hangosításra" - tudta meg az [origo] az igazságügyi minisztériumtól.

Az állami szervezet egy hosszú távú, ciklusokon átnyúló korrupcióellenes stratégia kidolgozásáért lesz felelős. Ahogy Takács Albert igazságügyi miniszter, a felálló testület elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón fogalmazott: a bizottságnak fel kell tárnia, "milyen formában, milyen tipikus esetekben, milyen élethelyzetekben fordulnak ezek elő, és milyen okok vezetnek egyes korrupciós jelenségek kialakulásához".

"Az európai középmezőny alsó részén vagyunk, ha az országokat a tisztaság szerint állítjuk sorrendbe" - mondta az [origo]-nak Alexa. Jelenleg még nincs részletes felmérés az egész állami intézményrendszert behálózó korrupcióról, de a Transparency decemberre elkészít egy átfogó tanulmányt. "Már most látszik ugyanakkor, hogy Magyarországon a közbeszerzés és a pártfinanszírozás területén a legnagyobb a korrupció."

A korrupció nem feltétlenül egyenlő a kenőpénz átadásával és elfogadásával, ide tartozik például az adatokhoz való hozzáférés megnehezítése is: "a különböző érdekeknek megfelelően sokszor titkosítanak állami szerződéseket, s a nyilvánosság kizárásával ágyaznak meg a korrupciónak" - mondta Alexa.

A Transparency szükségesnek tartja a korrupcióellenes stratégia kidolgozását, így szakértői szívesen részt vennének a 18 főből álló antikorrupciós testület munkájában. A szerevezetbe ugyanis a hat kormányzati (például a Gazdasági és az Egészségügyi Minisztérium) és a hat állami szerv (például a Gazdasági Versenyhivatal, az Állami Számvevőszék, az adatvédelmi biztos) delegáltjai mellé civil szakértőket is meghívnak. A testület állami képviselői az első ülésen döntik el, mely civil szervezetek delegálhatnak majd tagot. Alexa elárulta, hogy a minisztériummal ők régebben már tárgyaltak erről az ügyről.

Alexa azt mondta, a testület hatékonysága függ a jogköröktől és attól, hogy a szervezet valójában mennyire lesz független. "Nem tudok még sokat a most felálló testületről, de a nemzetközi tapasztalat azt mutatja, lehet hatásos egy ilyen kezdeményezés." Ám mivel a testület stratégiai kérdésekkel foiglalkozik, az eredményeket majd csak később láthatjuk.

[origo]


2007(1707).07.21
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZDSZ: legyenek az egyetemek
  2007-07-21 13:00:42, szombat
 
 
SZDSZ: legyenek az egyetemek gazdasági társaságok!
2007-07-21 09:33 Barikád.hu

Az egyetemek alapvető feladata az oktatás. Természetesen az SZDSZ ezt is másképpen látja; számukra nem más, mint egy újabb lehetőség, ahol a vagyon és a hatalom magánkezekbe kerülne. Az MSZP és az SZDSZ között még mindig "nagy viták" folynak a felsőoktatási intézmények ügyében: gazdasági társaságok legyenek, vagy maradjanak az ingatlanok állami kézben?

Magyar Bálint még májusban kifejtette véleményét, miszerint sokkal jobb lenne, ha az intézmény - tehát a tulajdonos - saját kezében tartaná pénzét. Nem szabva gátat ezzel a felsőoktatás pénzügyi meghatározottságának, erősítve azt a folyamatot, hogy mindinkább csak a gazdag csemeték járjanak egyetemre.

Egyenlőre kompromisszumkényszer van a két párt között. Az MSZP csak akkor támogatja az SZDSZ-es javaslatot, ha ő is hasznot szakíthat, jelen esetben azt, hogy a már meglévő vagyon (ingatlan) maradjon "állami kézben".

Tatai-Tóth András MSZP-s oktatáspolitikus elismert, hogy ha érvénybe lépne az új rendszer, az egyetemek alapfeladataikat nem tudnák sikeresebben elvégezni. Természetesen a közalkalmazotti státuszt, mint olyat elfelejthetjük akkor, ha az SZDSZ kiharcolja akaratát.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még csak most jönnek a csoport
  2007-07-21 12:47:59, szombat
 
  Még csak most jönnek a csoportos elbocsátások

2007. július 21., szombat 7:04 InfoRádió

Nem tudta betölteni szerepét az egészségügyi átalakítások miatt menesztett orvosok, szakdolgozók álláskeresését segítő Mobilitás program - fogalmazott az InfoRádió megkeresésére az egészségügyi tárca államtitkára. Kovács Attila azzal indokolta ezt, hogy még nem kezdődtek meg a csoportos elbocsátások.

Csak ezután jönnek a csoportos elbocsátások - mondta az InfoRádióban az egészségügyi tárca államtitkára arra a kérdésre, hogy eddig hogyan segítette az elbocsátott orvosok és szakdolgozók elhelyezkedését a Mobilitás program.

Korábban bejelentették, hogy mind a munkakeresőkről, mind a betöltetlen állásokról nyilvános adatbázist vezetnek majd, Kovács Attila azonban egyelőre nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy ez a nyilvántartás mikorra készül el.

Mint mondta, a kórházak egyelőre nem nagyon jelentik le, hogy milyen orvosokra lenne szükségük.

Kovács Attila szerint azért nem, mert így "lebukhatnak", azaz kiderülhet, hogy már nincs elég emberük azoknak a tevékenységeknek az elvégzéséhez, amelyhez korábban az akkor meglévő orvosgárdájukkal engedélyt kaptak.
Hanganyag: Gál Ildikó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcszáz neolibsi egy listán
  2007-07-21 12:47:00, szombat
 
  Nyolcszáz neolibsi egy listán
2007. július 20. 22:13 HunHír.Hu


Három nap alatt több mint nyolcszázan csatlakoztak a kezdeményezés szociálparazita elindítói megfogalmazásában a "melegeket érő gyűlölet elleni tiltakozáshoz". Az eddig összegyűlt aláírásokat tartalmazó lista szerint ismert személyiségek, Alföldi Róbert, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Jáksó László, Vágó István,Tamás Gáspár Miklós és Bródy János is csatlakozott a melegvédő felhíváshoz.

A melegpártiak szerint "a tiltakozás összekovácsolta a társadalom egészen különböző csoportjait: aláírók között éppúgy megtalálható középiskolás diák és egyetemi hallgató, mint fizikai munkás, vállalkozó, tanár, orvos és nyugdíjas".

Az aláírók kedden kibocsátott neoliberálpropaganda-kiáltványukban arra szólítottak fel, hogy "emeljük fel a szavunkat a félelemkeltő, kirekesztő és erőszakos gondolatok, szavak és tettek ellen. Mondjunk nemet a bezárkózó maradiságra, a gyáva vaskalaposságra, és mondjunk igent a szabadságra és az elfogadásra".

Az eddigi aláírók túlnyomórészt civilek, a média agyhullám áthangoló gépezetével befolyásolt "átlagemberek", mivel az ő csatlakozásuk a kezdeményezők elsődleges célja. Az ismert emberek segítségét éppen az ő mozgósításukra - más megfogalmazásban megtévesztésére, befolyásolására - kérték. Ez alapján írta először alá a felhívást Sugár Bertalan, Alföldi Róbert, Bajor Imre, Cserhalmi György és Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Hujber Ferenc, Ónodi Eszter, Szirtes Ági, Xantus Barbara színművész, Harsányi Levente, Jáksó László és Vágó István műsorvezető, Mester Tamás rockzenész, Parti Nagy Lajos író, valamint Szurdi Miklós rendező.

A dokumentumban a devianciapártolók hangsúlyozták, hogy nem mehetnek el szó nélkül amellett, hogy egyesek azért vernek meg embereket az utcán, mert azok egy kisebbséghez tartoznak, nem törődve azzal, hogy a vád nem megalapozott. Valamint úgy érzik, nem hagyhatják, hogy a Magyar Orvosi Kamara honlapja helyet adjon egy "nyíltan a melegek ellen uszító cikknek" - írják a deviánsokon is élősködő szociálparaziták.

Az MTI-hez eljuttatott, az eddig összegyűlt aláírásokat tartalmazó lista szerint ismert személyiségek közül - mások mellett - Bácskai Júlia pszichológus, Bródy János előadóművész, Forró Evelyn újságíró, Oroszlán Szonja színművész, Bitó László, Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Nádasdy Ádám, Spiró György, Závada Pál író, Selmeczi Tibor humorista, illetve Hódosán Róza szociológus, Tamás Gáspár Miklós filozófus, valamint Vásárhelyi Mária társadalomkutató csatlakozott a felhíváshoz.

HunHír.Hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövidebb nyitva tartás, kevese
  2007-07-21 12:45:41, szombat
 
  Rövidebb nyitva tartás, kevesebb munkahely

2007. július 10., kedd szdsz.hu

Az SZDSZ elutasítja Semjén Zsolt kezdeményezését a kötelező, vasárnapi üzletbezárásokról. A KDNP javaslata ellentétes a vásárlók érdekeivel, a piacgazdaság elveivel, ráadásul elbocsátásokhoz, munkahelyek megszűnéséhez vezethet.

Az SZDSZ nem támogatja a kötelező vasárnapi üzletbezárást

Rá kell bízni a vásárlókra, hogy akarnak-e vasárnap bevásárolni, és rá kell bízni a kereskedőkre, hogy nyitva akarnak-e vasárnap tartani. Így van ez a közlekedésben, a vendéglátóiparban, az üzemanyag-forgalmazásban is. Elutasítjuk, hogy a konzervatívok írják elő számunkra, miképpen helyes élnünk, mikor helyes vásárolnunk, meddig helyes nyitva tartani az üzleteket.

Az SZDSZ is fontosnak tartja a munkavállalók egyéni és kollektív érdekeinek védelmét. Ezért úgy helyes, ha vasárnap csak önkéntes alapon, megfelelő többletjuttatás mellett vállalnak munkát a dolgozók. Partnerek vagyunk abban, hogy ezt az igényt jogszabályban rögzítsük. Semjén Zsolt paternalista javaslata abból indul ki, hogy az állam mondja meg megint, hogy mi jó az embereknek. Mi liberálisok abban hiszünk, hogy ezt az államnál az emberek és a piac szereplői jobban tudják, így rájuk lehet bízni a döntést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/58 oldal   Bejegyzések száma: 574 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.