Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/52 oldal   Bejegyzések száma: 510 
A Remény halála!
  2011-04-30 18:46:23, szombat
 
  A Remény halála!

Dátum: 2011. April 29. Friday, 20:54

Publicisztika
Azt szokták mondani, “a remény hal meg utoljára"! De egyszer az is bekövetkezik. Nálam ez most történt meg. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert úgy érzem, hogy már nincs semmi esélyünk arra, hogy kilábaljunk a bajból. Pesszimista - mondhatják rám egyesek. De legalább nem ér keserű csalódás - mondom én.



iért vagyok ennyire elkenődve? Azért, mert olyan velejéig romlott a magyar társadalom, hogy innen csak isteni csoda segíthet. De erre nem sok esélyünk van, hiszen a lakosság mélyen át van itatva az ateizmussal. Még a magukat keresztyénnek vallók is. Csak áltatják magukat. Az, aki keresztyénnek mondja magát, és közben olyan kifejezéseket használ hétköznapi dolgokra, mint az “imádom ...(ezt vagy azt)", az csak vallásos, de nem hívő keresztyén, mert tudnia kellene, hogy imádni csak Istent szabad. Az, hogy hiszi Isten létezését, még semmi. Az ördögök is hiszik (“Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek." - Jak 2,19). Márpedig isteni csodák csak a hívők könyörgésére történnek. Tud-e az a kevés számú valóban hívő úgy könyörögni, hogy Isten meghallgassa? A kilábalás csak úgy következhetne be, ha egy mélyre ható erkölcsi, és érzelmi megújulás, egy megtérési hullám hatná át az országot. Gyökeres változásnak kellene bekövetkeznie, amire vajmi kevés esély van...

Egy olyan országban, ahol a tisztességes embert kiröhögik, lúzernek gúnyolják, ahol annak van tekintélye, aki nagyot lop, csal, sikkaszt, ahol semmibe nézik azt, aki nem tudja, hogyan kell lopni, ott elképesztő mélységű az erkölcsi romlás. Ma hazánkban a bűnözőt éltetik, magas beosztásba helyezik. Minden szinten elharapózott a lopás, sikkasztás, csalás, korrupció. Mindenki a markát tartja, nem érvényesül, nem kap megrendelést az, aki “nem tejel". Már a családokba is beszivárgott a lenyúlás, az emberek saját családtagjaikat csapják be. Az árulás, az átverés természetes.

Egy olyan országban, ahol a mentelmi jog azért kell, hogy maffiózókat védjen, ahol Gyurcsány Ferenc, Farkas Flórián, és egyéb bűnözők nyugodtan ülhetnek a Parlamentben, s nem történhet bajuk, ott a bűnözés a legmagasabb szintekig beférkőzött! A legnagyobb bűnözőket akarod látni? Gyere a Parlamentbe!

Ez az ország tökéletes hanyatlását jelenti. Annyira meggyengült az önvédelmi rendszerünk, hogy már nem is ismerjük fel a csapdákat! Ma az ország neuralgikus pontja a cigányság! Szaporodásuk, beilleszkedési képtelenségük, élősdiségük az egekig korbácsolja az indulatokat! S közben nem vesszük észre, hogy az egészet hátulról mozgatják! Nézzük meg, hogy milyen településeken tör ki a háború! Ott, ahol idilli a környezet, amelyek kiváló helyek a betelepedéshez! Oda özönlenek a cigányok, lepusztítják a települést, háborút szítanak, leverik a telekárakat, és tovább állnak! S marad az elfoglalandó település! Olcsó és egyszerű eljárás a magyarság elüldözéséhez!

Ha nem vesszük halálosan komolyan, hogy egyetlen lehetőségünk: a valódi keresztyén megtérés, az őszinte bűnbánat Isten előtt - akkor végleg elveszünk! Ha nem vesszük halálosan komolyan, hogy erkölcsi megújulás nélkül végleg elveszünk, akkor végünk! Ha nem érezzük egyéni felelősségünknek a megújulást, ha nem teszünk meg mindent, kényelmünket is feladva, a bűn leleplezéséhez, akkor megérdemeljük a sorsunkat! Tudunk-e sírni vétkeink felett, s meg tudjuk-e bánni bűneinket, a cinkosságot, a gyávaságot, a megalkuvást? Ha nem őszinte a mi megbánásunk, akkor végleg elveszünk!

Kérem az Úristent, legyen irgalmas hozzánk, és indítson bennünket őszinte megbánásra!

Czakó István
Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4326
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komment fő hírként! Kötelező o
  2011-04-30 18:36:32, szombat
 
  Komment fő hírként! Kötelező olvasmány!

2011, április 28 | Hírek | 20

nyomtatható:A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának



A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek

,,Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak. Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres (!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért. Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket. Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a ,,miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent. Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.
Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszer árak, a benzin ára (és még sorolhatnám...) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.
Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adó forintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.
A ,,csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként többszázezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése. Ugyanakkor a ,,mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.
Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.
Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes l o j á l i s n a k lenni a mindenkori kormányokhoz.
De nézzük a dolgot a ,,társadalmi igazságosság" szemszögéből.
Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is. Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a ,,parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is... bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a ,,társadalmi igazságosságot"!
Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a ,,parancs, értettem!", rendszerben akarom ,,akár az életem kockáztatásával is..." becsülettel végezni a dolgom. Mert ez, így normális.
Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek. Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.
Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen ,,halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója. Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni. Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna
Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.
Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az ,,elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel:
A Rendvédelmi Dolgozók


http://www.rkdsz.hu/hirek/komment-fo-hirkent-kotelezo-olvasmany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bányászbékától is lentebb
  2011-04-30 18:28:43, szombat
 
  A bányászbékától is lentebb


- avagy Egy kézi vezérelt társadalomban örökké kiskorú marad a nemzet -

A tavaly lezajlott országgyűlési választások alkalmával a nép félreérthetetlenül kinyilvánította akaratát: ,,Gyerekek, szedelőzködjetek, elég volt a nyikorgásotokból, vonuljatok hátra vokálba!" A nép bölcs ajkán megszületett hathatós véleménynyilvánítás, valamint a torz választójogi rendszer következtében aztán előállott az a furcsa helyzet, hogy egykori elleneik az összes szavazásra jogosult választópolgár egyharmadának jóvoltából a falakon belül kétharmadra tettek szert.






Ennek ellenére a vereséget elszenvedők úgy tűnik, nem akarnak érteni a szóból, egyre csak túráztatják magukat, a Kossuth teret összekeverik a Kerepesi úti ügető derbivel (pedig már régen lebontották), ‘oszt futtatják magukat, mint versenyló.

A médiatörvény körüli herce-hurca után most az alkotmányozásnak nevezett színjáték van soron. Már a műsor előzeteséből tudni lehetett, hogy ismét emblematikus ponthoz érkeztünk kis hazánk legújabb ,,poszt nem tudom én micsoda" utáni korában. A Hír Tv Célpont című műsora talán az egyetlen, amely még tartja magát valamennyire a mára szinte nézhetetlen minőségűre legyengült és kiherélt csatorna produktumai közül. Na, ja, a polgári létezés lehetőleg konfliktus és konfrontációkerülő szürke munkás hétköznapjaiba nem nagyon fér bele semmiféle különcködés radikalizmus, ne adj' isten szókimondás, hömpölyögjenek csak tovább a dolgok a megfelelő medrükben, némi kis nemzeti színű szalaggal átpántlikázott változatban.

És igen! Ezúttal legnagyobb igyekezete, ,,Vádolom Orbán Viktort!" kezdetű, már-már a pápai enciklikák szövegezését is megszégyenítő színpadi produkciója ellenére sem Francisco volt a show főszereplője, bármennyire is hihetetlen, de ezúttal a mindenki által a képernyőkről hosszú évtizedek óta ismerős, jelen esetben a porondmester szerepkörében tetszelgő Vágó István volt az, aki mindenkit überelt, azaz felülmúlt azzal, ahogyan minden képzeletünket alulmúlta. Ilyen fokú égést, mint amit itt megképződni láttunk, nos, hát kétségkívül nehéz szavakat találni, de ehhez képest talán még a Reichstag emlékezetes fénybeborulása is laza rőzsetűznek tűnik csupán.

És akkor innentől kezdve dőljenek hátra a fotöjben, öveket bekapcsolni, gyűjjön szó szerint, ami itten következik:
A kvízmester (Vágó István): ,,A kérdés így kellett volna, hogy szóljon: Akarjátok-e, hogy leváltsuk a '89-es alkotmányt, hogy Orbán Viktor alkotmányozzon? Aki egyetért ezzel, tehát igent válaszolt volna, az most tapsoljon!"
(A közönség úgy tűnik egyetértett, mert elkezdett tapsolni. Ez volt az első neuralgikus pont, amikor a hosszú évtizedek alatt rutinossá vált műsorvezető láthatóan nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Az ő drága kicsi közönsége láthatóan nem a vártnak megfelelően reagált. A rutin - és ahogyan mifelénk mondani szokás - ,,a hajón töltött hosszú évek" aztán mégis csak visszazökkentették derék Istvánunkat a magyar rögvalóságba, ügyesen korrigált:

A kvíz-mester (Vágó István): ,,Tényleg? Hát gyerekek, sokfélék vagyunk, nyilván van, aki így érezte. Na, akkor most ellenpélda, jó? Jó. Aki egyetért azzal, hogy a hamisan Himnuszt éneklőket vezesse el a rendőrség, az most tapsoljon."

Komolyan mondom, már-már elkezdeném sajnálni szegény Vágót, hogy záros határidőn, azaz gyakorlatilag pillanatokon belül újra saját dugájába dőlni látjuk, mert itt érkeztünk el a második neuralgikus ponthoz, ahol az ő drága kicsi közönsége ismételten cserben hagyá őtet, valamint ugyanolyan játszi könnyedséggel ejté pofára kedvenc szószólóját, azaz, hogy újra tapsolni kezdett.

A kvíz-mester (Vágó István): ,,NEM!.. (Majd szintén - gyakorlatilag a pillanat tört része alatt korrigált) Ez meglep, ez meglep!"
Ahogy a klasszikus mondaná (aki egyébként maga is színpadra penderült ez alkalommal): ,,Nincsen sok választás." És hát mit szépítsük a dolgot, azér' nincs, mert ezt bizony Vágó is szépen elqrta.
Most vagy az van, hogy a hallgatóság annyira messze van észbéli és szövegértés tekintetében briliáns kvíz-mesterétől, hogy egész egyszerűen nem tudta dekódolni az üzenet mélyebb tartalmi és értelmi mondanivalóját, vagy az van, hogy szeretve tisztelt porondmesterünk tartózkodik kizárólag csillagászati mértékkel mérhető távolságban az ő drága kicsi közönségétől. Így eshetett meg aztán, hogy azok tulajdonképpen egy árva kukkot sem értettek abból, amit ő példálózás gyanánt elő kívánt vezetni a tisztelt nagyérdeműnek. Bárhogy is, de asszem nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy ezek ketten, mármint Vágó meg a posztkommunista utódpárt rajongói klubjának keménymagja, valahogy nem passzolnak össze, annak a baga úristennek se.

Csak úgy elgondolkoztam. Az jutott eszembe, kicsit olyan ez, mint amikor illendőségből, vagy a jó ég tudja mitől indíttatva, de a közönség a csapnivalóan rossz darab végén is tapsol. Mer' hogy akkó' és ott tapsolni köll, asztat szokták csinyáni.

Tudják, mint Pavlov kutyája, megszólal a csengő, beindul a nyálelválasztás. Tapsolunk mi boldog-boldogtalannak. Nem is értjük mit mond, nem is érdekes ki mond, egy a lényeg, a végén tapsolni köll!
Már a ,,davaj-gitárt" sem kell az oldaladba nyomni, tapsolsz te magadtól is, önként, szinte dalolva.
Mindeközben klisék, sztereotípiák és sablonok uralják az életünket. Talán az egyik ilyennek, az ,,érinthetetlen nagyember" címűnek köszönhetően fel sem merül a színpad előtt ácsorgókban a kérdés: Tulajdonképpen mi a rossebet is keres itt ez az ember? Hogyan léphet színpadra olyasvalaki, aki szembeköpött egy egész nemzetet?

De ugyanilyen érthetetlen némaság veszi körül az ismert televíziós személyiséget, a közszereplőt is, amikor senki nem lép oda hozzá és legalább egyetlen kérdés erejéig nem firtatja érdeklődőn: Tulajdonképpen mi a rossebet is keres maga egy színpadon ezzel az alakkal?
Ülsz a televízió előtt, és a közönséget (láthatóan sikertelenül) kézileg vezérelni próbáló, elvileg profi porondmester már-már tragikomikus bukdácsolásai közepette nem érted, hogyan tudja játszi könnyedséggel szinte pillanatok alatt lerombolni ez az ember önként és gagyogva a magáról hosszú évtizedek alatt fáradságos munkával felépített képet. Mielőtt bárki félreértené, nem azzal van bajom, hogy Vágó István a szegfűmintás utódpárt mellé állt. Lelke rajta. A szocializáció bizony nagy befolyással bír. Bár, ha jobban belegondolok, tulajdonképpen minimum szellemi (de gyanítom más természetű) közösséget (is) vállalt egy népelnyomó diktatúra jogutódját megtestesítő politikai párttal, azt gondolom, ez minimum aggályos. Egy demokratikus jogállamban szerintem mindenképpen az.
(A faramuci, immáron két évtizede átmeneti rendszer sajátosságaként ugyanitt említhetnénk a fülkeforradalmár uralkodópárt alkotmányozó testületében helyet foglaló Pozsgay Imrét is, aki szintén a ,,fából vaskarika" kategóriát képviseli.)

Igazából két nagy gondom van Vágó Istvánnak ezzel a legutóbbi, tényleg a barlangi trollok világába vezető szellemi mélyrepülésével. Az egyik: hogyan feszíthet egy minden erkölcsöt és morált nélkülöző politikai bűnöző oldalán, hogyan tartózkodhat vele egy színpadon, hogyan vállalhat vele közösséget?
Az avatatlan külső szemlélő számára bizonnyal megmagyarázhatatlan, hogyan került Vágó István e körökön belülre. Pedig az út egyenesnek látszik. Emlékezzünk csak vissza! Mit is reklámoz nem olyan rég óta az ismert műsorvezető? Hitellel kapcsolatos céget! Ugye milyen érdekes, hogy megint az áras népek szemlélete köszön vissza ránk? Ha a hagyomány állításának hinni szabad, legalábbis egyes pletykabeszédek szerint Vágó (akkor is, amikor szaladt vele a szekér) civilben rendkívül sóher alak. Hiába, no, Mammon világában a haszon mindenekelőtt.

A másik nagy gondom: Megint lenézik az embereket.
Akkora volt a bukta, a zakó, a lejáratódás, hogy már csak ilyen óvodásszintű, kisstílű belekötésekre, kákán is csomót keresésekre futja, mint a Himnuszt hamisan éneklők rendőrség által történő elvezetése. Betegesen gyerekes.

Vágó István esete mutatja meg igazán, hogy a műveltség önmagában semmit sem ér. Ha a lexikális tudás mellől hiányzik a lélek, a másik ember iránti tisztelet, hogy őt is nagykorúnak, veled egyenrangúnak tekinted, akkor oda jutunk, ahova mára jutottunk.
Miközben hallgatom Francisco kesergését a köztársasági létforma nevezéktanának bealkonyulása felett érzett aggodalmától átitatva, az alkotmányozásnak nevezett folyamat felszínt kapargató, gumicsont után epedező ölebeinek hangos csaholása közepette, aközben például Dr. Halász József fáradságos alkotmánytervezet-elemző országjárásának egyes állomásait alig pár tízen nézik meg a legnagyobb közösségi videó-megosztó portálon a YouTube-on. Pedig ha tudnák az emberek, milyen szabályozások születnek, és melyek azok, amelyek még véletlenül sem szabad, hogy megszülessenek ebben az új alaptörvényben, még az is lehet, hogy kitörne egy valódi forradalom. És mégsem. A magyar társadalom nem rendelkezik kellő erővel, idővel, energiával és közös elhatározással, nem tudja elérni, hogy ne lehessenek tabutémák ma Magyarországon.

Gondoljanak bele, micsoda ellentmondás, micsoda képmutatás a Patyomkin-falvakat játszi könnyedséggel megalázóba leküldő díszletdemokrácia az, amit immáron több mint két évtizede mutogatnak nekünk. Mint az Universal stúdió kis turista vonata, mindig csak a kijelölt útvonalon halad, mindent a szemnek, semmit a kéznek. A cápa éppen annyira emelkedik csak ki a vízből, hogy minket nem ér el. Ránk fröccsen a víz, nedves lesz a ruhánk, a western faluban halljuk a golyók süvítését, érezzük a lőporszagot, de végig biztonságban vagyunk, vigyáznak ránk.

Mindent mások irányítnak, míg végül engedelmes zombikká válunk. Tapsolunk, ha kell, ha nem. Lássa a (globalo)gazdi, engedelmes jószágok vagyunk.
Az értelmesebbje, vagy azok, akiket még nem szippantott be teljesen a fogyasztói létezés lassan mindent felőrlő lélektelensége és nem áldozta fel munkáltatója a mindenható profit és fogyasztás oltárán, ilyenkor csodálkoznak rá igazán, hogy a közbeszédben hosszú évtizedek alatt magának rangot kivívó bányászbéka és az ő megfelelő alkatrésze milyen viharos gyorsasággal vált alkalmatlanná a vonatkoztatási szint szerepének betöltésére. Manapság már mesze alulmúlják! Asszem muszáj lesz váltanunk! Eljött a barlangi trollok ideje! A szellemi szabad szárnyalás mindent alulmúló mélységeinek új bugyraiba nyerhettünk bevezetést, ezúttal Vágó István interpretálásában.
Az utolag.com oldalra bizonyosan felkerül majd a Célpont adása, élőben sokkal élvezetesebb és szórakoztatóbb, mint szövegben olvasni, ajánlom mindenki figyelmébe!

Isten áldja Magyarországot!

Jó szórakozást kíván:
1 öntudatos pécsi polgár
Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4324
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon hány metélt van köztük?
  2011-04-30 18:25:57, szombat
 
  Már több mint 70 ezren kérték a magyar állampolgárságot

Több mint hetvenezren kérték péntekig a magyar állampolgárságot; hetente több mint négyezer kérelem érkezik, ami megfelel az előzetesen prognosztizált adatoknak - közölte Wetzel Tamás miniszteri biztos adatai alapján a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikai államtitkársága. Eddig közel ezren lettek magyar állampolgárok az egyszerűsített honosítási eljárás révén.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint péntekig 67.275 egyszerűsített honosítási kérelem érkezett már meg Budapestre, míg további 3.584 kérelem van feldolgozás alatt a külképviseleteken, így 70.859-en nyújtottak be magyar állampolgárság iránti igényt. Hetente több mint 4 ezer kérelmet adnak be a határon túli magyarok, amely megfelel az előzetes hatástanulmány által prognosztizált adatoknak - írták.

Egyszerűsített honosítási kérelmet eddig 69 külképviseleten, 1.009 polgármesteri hivatalban, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 23 ügyfélszolgálatán és (március 15-től) 26 kormányablaknál nyújtottak be.

A kérelmek körülbelül 40-40 százalékát külképviseletek és az anyakönyvvezetők, míg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a 20 százalékát vette át. A külképviseleteken a legnagyobb érdeklődés Csíkszeredában, Szabadkán és Kolozsváron tapasztalható, de volt ügyfél Tallinnban, Bejrútban, Abu Dhabiban, Tokióban és Teheránban is.

A döntések előkészítése és a honosítási okiratok az eskütételek helyszínére történő eljuttatása folyamatos, így március 15-től már közel ezren lettek magyar állampolgárok.

A magyar állampolgárságot január 3-tól lehet kérelmezni az egyszerűsített honosítási eljárás segítségével, amelyet az Országgyűlés az elmúlt év május 26-án hozott döntése tett lehetővé. Az utóbbi négy hónapban a nagyon komoly szervezésnek köszönhetően az eljárás zökkenőmentes, mind a kérelmek átvétele és elbírálása, mind az ünnepélyes állampolgársági eskütételek fennakadás nélkül folynak.

http://kitekinto.hu/karpat-medence/2011/04/30/mar_tobb_mint_70_ezren_kertek_a_mag yar_allampolgarsagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg hatmillió
  2011-04-30 18:07:29, szombat
 
  Tényleg hatmillió
2011. 04. 30. szombat. - 16:16

Az OTP Bank pénteki közgyűlésén megemelték Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és a többi vezető fizetését, jövedelmük nagy részét részvényekben kapják.

Csányi fizetését havi bruttó 750 ezerről 780 ezerre növelték, emellett havonta ezer részvényt kap, ez a mostani árfolyamon több mint 6 millió forintot jelent.

Pongrácz Antal alelnök 755 ezres fizetése mellett 900 darab részvényre jogosult, míg az igazgatóság többi hat tagja fejenként 670 ezer forintot és 800 darab OTP-részvényt vihet haza.

Megemelték a felügyelőbizottság tagjainak tiszteletdíját is.

Beszámolójában Csányinak még ahhoz is volt pofája, hogy kijelentse: a kilakoltatási moratórium rendkívül rosszul hatott az adósok fizetési fegyelmére. Szerinte ugyanis sok ügyfél esetében inkább ez csökkent, mint a fizetési képesség. Persze havi több mint 6 millió forint mellett könnyű fizetési fegyelemről papolni...

(hirado.hu nyomán Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/tenyleg-hatmillio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vidéken kiszolgáltatják, a mun
  2011-04-30 17:50:57, szombat
 
  Vidéken kiszolgáltatják, a munkahelyén sanyargatják a magyart

PostDateIcon2011. április 30. szombat, 08:12


Kizárólag a munkaadói érdekképviseleteket hívta meg a kormány azokra az egyeztetésekre, amelyek eredményeként véglegesítették a munkavállalók számára számos fájdalmas lépést tartalmazó intézkedéscsomagot - erősítették meg a Világgazdaságnak nyilatkozó munkavállalói források.

Túlzott védelmet kaptak eddig a munkavállalók

Ahhoz, hogy versenyképes legyen, a fejéről a talpára kell állítani Magyarországot - mondta Kovács Zoltán, kommunikációért felelős államtitkár a Világgazdaságnak. Kovács szerint túlzott védelemben részesült eddig a munka világa a leadott teljesítményhez képest.

Nem tudom, hogy Kovács úr dolgozott-e valaha is üzemben, főleg multinál? Akkor talán nem tenne ilyen elhamarkodott kijelentéseket. Egyébként javaslom a hangzatos címmel rendelkező semmittevő úrnak, hogy próbaként csináljon végig egy hónapot folyamatos műszakban, kéthetente hétvégén (szombaton és vasárnap) 12 órában. Aztán kommunikáljon hülyeségeket.

Kovács Zoltán fontosnak tartja, hogy az új technikai vívmányok is elterjedjenek, mint mondta, az új alkotmányban is szerepel erre való utalás, ezért helyettes államtitkári szintig iPad2-vel látják el a kormányt. Lesz rá pénz, miután még több bőrt húztok le a tisztességes bérből és fizetésből élőkről.

A múlt hét második felében bemutatott bürokráciacsökkentő program a munkaadóknak ad - hiszen a vállalkozók anyagi terheit számos lépéssel csökkenti -, ugyanakkor a munkavállalóktól számos korábban kiharcolt vívmányból visszavesz. A kormány azzal indokolja a tervezett lépéseket, hogy azok az elkövetkező időszakban akár 150 ezer munkahely létesítéséhez is hozzájárulhatnak, vagyis összesen 1,5 százalékpontos javulást lehet elérni a legális foglalkoztatásban.

Nem tudni, hogy valóban ilyen hatásai lesznek-e az újabb népnyomorító és a tisztességes munkát büntető intézkedéseknek? Lehetséges, ám ez akkor sem sokat segít azokon a most is aktív munkavállalókon, akik ezen intézkedéseket ismét a bőrükön fogják érezni.

Jelentősen csökkentenék a hétvégi és éjszakai bérpótlékokat. A kormányzati tervek között az is szerepel, hogy a folyamatos üzemű vállalkozásoknál a jövőben 5,5 munkanapot is felölelhet a munkahét. Szintén a munkaidőkeretet érintő módosítás, hogy a kabinet lehetővé tenné a heti 48/60, vagyis a napi akár 12 órás munkavégzést is.

Arra is számítani kell, hogy bizonyos munkakörökben a jelenlegi szakképzett dolgozókat szakképzetlenek váltanák fel, több területen ugyanis megszűnnének a kormány által ,,feleslegesnek" minősített, többek között OKJ-s képesítési követelmények. A bürokráciacsökkentő terv nem is leplezi: a cél e módosítással az, hogy az egyszerűbb, betanítható munkáknál a vállalkozások a garantált bérminimumnál kevesebbet fizethessenek a dolgozóknak.

Ugyancsak a munkavállalókat érinti, hogy a munkabérről és az azzal összefüggésben kifizetett közterhekről szóló kimutatás - a köznyelvben a ,,bérpapír" - kinyomtatási kötelezettsége megszűnne.

Nehéz ehhez még bár mit is hozzáfűzni. Egyértelműen látszik, hogy az egymillió cigány kormánya - mivel kedvenc kisebbségi népcsoportja képtelen bármiféle értékteremtésre vagy munkára (tisztelet a kivételnek) - a tisztességes életvitellel és munkával rendelkező rétegeket szorongatja tovább. Ahelyett, hogy azon bűnöző életmódot folytató és a környezetüket rettegésben tartó tömegeket kényszerítené munkára, akiknek védelmében az elmúlt napokban minden követ megmozgatott.

Similis simili gaudet.


vilaggazdasag.hu nyomán

Monori Sanyi bácsi és a kis Gombacsik

http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=991%3Av ideken-kiszolgaltatjak-a-munkahelyen-sanyargatjak-a-magyart&catid=3%3Apublici sztika&Itemid=5
VasiHazafi.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangulatjelentés
  2011-04-30 17:50:12, szombat
 
  Hangulatjelentés
2011. 04. 30. szombat. - 13:49

Szinte kézzel tapintható a társadalmi feszültség. Alig-alig található olyan magyar, aki elégedett lenne a sorsával, az ország helyzetével. A legtöbb (kiváltképp családos és dolgozó) ember két lábon járó, robbanni kész adrenalinbomba, akinek mérhetetlen dühe célpontokat keres magának. Politikusokat, bürökratákat, cigányokat, bármit.

Kifakadóban vannak az ország gennyes sebei. Az állam sikeresen bebizonyította a szavazó polgároknak, hogy se az egzisztenciájukat, se a tulajdonukat, se a fizikai épségüket nem hajlandó megvédeni. Sőt! A sakter módjára végrehajtott gazdasági intézkedések, a cigányterrornak kiszolgáltatott falvak lakói, az amúgyis gyenge szociális védőháló teljes feldúlása, a nemzet tervszerű kivéreztetése rengeteg embert ráébresztett arra, hogy eddig húsz év alatt akármilyen színű kormányunk is volt, az végig a nép ellen játszott. Sokan vannak, akik értik az okokat, még többen, akik nem. Egy a közös bennünk: a düh és az elkeseredettség.

A zsidókkal kollaboráló, korrupt demokraták hibáztak. Még pedig abban, hogy elfelejtették, az átlagos tömegembert nem érdekli, hogy miben él. Vastagon lesajnálja ő, hogy az demokrácia, diktatúra, alkotmányos monarchia vagy tündérkirályság. A lényeg, hogy a nyugodt élet biztosítva legyen számára és a családja számára. Ha ez nem teljesül, akkor el kezd lázadozni. Minél jobban fenyegetve érzi magát, annál jobban szöknek fel benne az indulatok. Ha már morzsákat sem kap, akkor előbb-utóbb a tettek mezejére fog lépni, s többé már nem lehet ijesztegetni az ágy alatt bujkáló náci koboldokkal, fasiszta manókkal.

Az emberek többsége nem demokráciát akar, hanem rendet. Ugyanis rendetlenség van. A nép szívéhez az fogja tehát elnyerni a kulcsot, aki a rendet és a nyugodt életet biztosítja számára.

Aki pedig ismer bennünket, az tudja rólunk nagyon jól, hogy nekünk markáns elképzeléseink vannak a rendről:

http://kitartas.mozgalom.org/sites/default/files/images/origwafflessmd42hell02.jp g

M. Gábor - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/hirek/hangulatjelentes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap embere: II. Rákóczi Fere
  2011-04-30 15:33:00, szombat
 
  A nap embere: II. Rákóczi Ferenc



Krónika
II. Rákóczi Ferenc (Borsi, 1676. március 27. - Rodostó, 1735. április 8.) a Rákóczi-szabadságharc vezetője, Magyarország vezérlő fejedelme, erdélyi fejedelem.


I. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona fia. 1685 - 88-ban Munkács ostromát a várban, anyja oldalán élte át, 12 éves korában a bécsi udvar elszakította családjától és Csehországban, a neuhausi jezsuitáknál neveltette, hogy nemzetétől elidegenítse. Gyámja, Kollonich Lipót érsek szerette volna, ha a fiatal herceg, 1 900 000 kat. hold várományosa maga is szerzetessé lesz, Rákóczi azonban elérve a nagykorúságot, 1692-ben kivonta magát gyámkodása alól, Bécsben élt, majd 1693-ban egyéves itáliai útra indult. 1694-ben feleségül vette Sarolta Amáliát, a hessen-rheinfelsi uralkodó leányát. A fiatal pár Magyarországon telepedett le, ahol Rákóczit már 1694. máj. 25-én beiktatták Sáros vm. örökös főispánságába. Itthon megdöbbenve tapasztalta a lakosság egészére nehezedő elnyomást, különösen a jobbágyok nyomorát. Családja hagyományai, a személyéhez fűzött országos várakozás azonban ekkor még nem tudták áttörni neveltetése korlátait, s amikor 1697-ben a hegyaljai felkelés parasztvezetői felkérték a vezérség elvállalására, ez elől kitért és Bécsbe ment. A felkelés leverését követő véres megtorlások is hozzájárultak ahhoz, hogy főleg Bercsényi Miklós rábeszélésére cselekvésre szánta el magát. A keleti megyék nemesei körében szervezkedni kezdett, s 1700-ban XIV. Lajos francia királyhoz fordult segítségért. A francia megbízott, Longueval árulása 1701. áprilisban a bécsújhelyi börtönbe juttatta, ahonnan felesége és az őrzésével megbízott Lehmann Gottfried kapitány segítségével 1701. nov. 7-én megszökött és Lengyelországba menekült. A magyar határhoz közeli Brezan várában, Sieniawski belzi palatinus birtokán talált menedéket. Elképzelése az volt, hogy lengyel zsoldoshadakkal indítja meg a mo.-i felkelést, a francia és svéd támogatás megszerzésén munkálkodott, de eredmény nélkül. Brezan várában találtak rá 1703 elején a tiszaháti felkelők követei, akik megkérték: álljon az elkeseredett parasztság élére. Rákóczi mindazoknak a jobbágyoknak, akik mellette fegyvert fognak, szabadságot ígért, s kiáltványban harcba hívta az egész országot az idegen elnyomás ellen. 1703. jún. 16-án maga is bejött az országba. Esze Tamás fogadta, pár száz főnyi rosszul felfegyverzett jobbágy élén. Az áradásszerűen növekvő jobbágyhadak néhány hét alatt elfoglalták a Tiszántúlt, s őszre megindult a köznemesség tömeges csatlakozása is. 1704-re szinte az egész ország a kurucok birtokába került.

Rákóczi maga vezette a tiszántúli és a Duna-Tisza közi hadjáratot, Tokaj, Szatmár, Szeged, Esztergom várának ostromát, a nagyszombati, a pudmerici, a zsibói, a trencséni és a romhányi csatákat. 1704. júl. 8-án a gyulafehérvári ogy. Erdély fejedelmévé választotta, a beiktatásra azonban csak 1707. ápr. 5-én kerülhetett sor a marosvásárhelyi országgyűlésen. 1705. szept.-ben a szécsényi ogy. a szövetkezett rendek vezérlő fejedelmévé választotta. Fölmerült királlyá választásának terve is, ezt azonban a szabadságharc táborán belül megerősödött főnemesség nem pártolta, s maga a fejedelem is elhárította. Rákóczi erélyesen törekedett á nemzeti állam, a központosított kormányzat, a reguláris hadsereg és a merkantilista kereskedelem megteremtésére. Fejedelmi hatalmát azonban a kiváltságaira féltékeny nemesség Magyarországon és Erdélyben is erősen korlátozta. A földesúri önkénnyel szemben a jobbágyságot sem tudta megvédeni. Több jobbágyfalunak ugyan hajdúvárosi kiváltságot adott, a sárospataki ogy. törvénye (1708) pedig a katonáskodó jobbágyokat felszabadította a földesúri függés alól. Ezek a lépések azonban már elkéstek, s nem tudták megakadályozni, hogy a kedvüket vesztett parasztok a harctól visszahúzódjanak. Rákóczit politikai látóköre és műveltsége magasan kora főurai fölé emelte. A bécsi udvar többször is megpróbálta eltántorítani a szabadságharc ügyétől, ezek a kísérletek azonban éppen úgy megtörtek önzetlenségén és hazaszeretetén; ahogy a családja helyzetével történt visszaélések sem tudták eltántorítani. (Feleségét egy időre internálták, két fiát Bécsben ellene nevelték.) Egyénisége nagy hatással volt környezetére és a kortársakra általában. A szabadságharc kiterjedt diplomáciáját maga irányította.
XIV. Lajos rendszeres évi pénztámogatásban részesítette, de szövetséget nem kötött vele, ahogy a svéd és a porosz udvarral meg a Portával való tárgyalásai sem vezettek eredményre. Egyedül I. Péter cár kötött titkos szövetséget vele (1707, varsói szerződés), a svéd-orosz háború miatt azonban tényleges katonai támogatást tőle sem kaphatott. A cár a lengyel trónt is felajánlotta neki, ennek realizálására azonban - részben Rákóczi húzódozása miatt - nem került sor. A szabadságharc külpolitikai elszigeteltségét így nem tudta áttörni, ezért 1704-ben és 1706-ban béketárgyalásokat kezdett a bécsi udvarral, ezek azonban nem vezettek eredményre.

1707-ben az ónodi ogy. a békepárttal szemben detronizálta a Habsburg-házat és a szabadságharc folytatása mellett döntött. A vesztett trencséni csata (1708. aug.) után azonban a szabadságharc egyre nehezebb helyzetbe került, s a túlerőben levő császári sereg elől a pestistől is tizedelt, megfáradt kuruc csapatok lépésről lépésre visszaszorultak. 1711. febr. 22-én Rákóczi az orosz segítség megnyerése céljából elhagyta az országot. A távollétében és hozzájárulása nélkül Károlyi Sándor által megkötött szatmári békét nem fogadta el. Egy ideig Lengyelországban, majd 1713-tól XIV. Lajos udvarában, Franciaországban élt. 1715 nyarán visszavonult a kamalduli szerzetesek grosbois-i kolostorába. 1717-ben a Porta meghívására Törökországba ment azt remélve, hogy a török-osztrák háború lehetőséget ad a szabadságharc újbóli megindítására. A pozsareváci béke (1718) után a török kormány Rodostót jelölte ki tartózkodási helyéül. Itt élt haláláig, bujdosókból alakult kicsiny kíséretével. Bujdosását diplomáciai tervezés, az emigránsok szervezése és írói tevékenység töltötte ki; szívesen dolgozott asztalosműhelyében is.

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=77749
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Személyes példány az alkotmány
  2011-04-30 15:27:35, szombat
 
  Személyes példány az alkotmányból
2011.04.27. 15:48


Csak nekem feltűnő, hogy a korábbi kormányok összesen nem küldtek annyi levelet az állampolgároknak, mint ez a mostani röpke egy év alatt? Szeptemberben a nyugdíjasok voltak a célpontok. Decemberben újra a nyugdíjasok, valamint akkor ment ki a magánnyugdíjpénztár-tagoknak címzett zsarolólevél is, idén februárban pedig mindenki megkapta a látszatkonzultációs alkotmányos kérdőívet. Kihagytam valamit?

És még nincs vége. Folytatódik a sor, újabb paksamétát tömnek a postaládánkba:

Minden magyar állampolgárnak elküldik az államfő által hétfőn aláírt új alaptörvény nyomtatott szövegét, mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Lázár János a Fidesz frakcióvezetője. "Szeretnénk, hogy mindenki megismerje az új alkotmány véglegese verzióját és büszke legyen arra", mondta Lázár János.

Arra a kérdésre, hogy a 38 oldalas szöveg kinyomtatása (feltehetően 8 millió példányban) nem kevés költséggel járhat majd, Lázár János azt válaszolta: "Ritkán fordul elő, hogy egy új alkotmányt fogad el az országgyűlés, ezért ebben az esetben a tájékozódáshoz való jog kivételesen fontosabb, mint az ország gazdasági helyzete".

De kényes lett hirtelen az információs szabadságra az a kormány, amelynek az egyik első intézkedése volt pl. megszüntetni (újra) a kormányülések jegyzőkönyvezését... De rendben, tekintsünk el a kissé célzottnak tűnő érzékenységtől, és higgyük el, hogy valóban a tájékozódáshoz való jog fontos nekik, és nem az oktrojált alkotmány népszerűsítése. De miért pont a legdrágább eszközhöz nyúlnak újra meg újra? Miért nem elég, ha ez az iromány online elérhető a neten, és offline elérhető minden könyvtárban és polgármesteri hivatalban? A korábbi levelek alkalmanként 100-200 milliót vittek el, a kérdőívezés kb. félmilliárd forintunkba került, és ez a mostani akció se lesz ennél olcsóbb.

Miért kell mindenkinek személyes példány? Be kell magolni és kikérdezik? Vagy valamilyen titkos okból ezen a módon tömik a pénzt a Postába? Talán hogy ne menjen tönkre, ha már az e-mail, és az sms korában magánember szinte már soha sem küld levelet vagy táviratot? Vagy kifizetőhelyként használják?

Orbán Facebook oldalát meg dajcstomi tweetjeit elnézve azt már csak nem feltételezem, hogy ennyire maradiak lennének...


http://fedor.blog.hu/2011/04/27/szemelyes_peldany_az_alkotmanybol#more2859530
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és az erő nyelve
  2011-04-30 15:17:45, szombat
 
  Orbán és az erő nyelve


"Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban" - írta szerda délután Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Megtörtént hát. Megkaptuk a választ arra a kérdésre, vajon kinek áll érdekében, hogy véres összecsapásig fajuljon a félfasiszta paramilitáris bandák hőzöngése. Ha esetleg valakinek lettek volna még illúziói, azok most bízvást sutba dobhatók. Egyértelműen kiderült ugyanis, hogy az elmúlt hetek-hónapok etnikai alapú villongásai nem a rendőrség töketlensége miatt váltak napról napra egyre rémisztőbbé: Pártunk és Kormányunk, valamint Bölcs és Szeretett Futballikon Vezetőnk előre megtervezett forgatókönyv alapján hagyta, hogy a szélsőjobb által támogatott suhancok alapjaiban rengessék meg Magyarország polgárainak a biztonságba vetett hitét. És az még a jobbik eset, ha "csak" hagyta, és nem inkább ő maga irányította...

Szeretett Bölcs Vezetőnk elérte, amit akart: a teljhatalom megszerzése után felhatalmazást az "erő nyelvének" alkalmazására. A viktoriánus Magyarország Reichstagját Gyöngyöspatának hívják?


http://napizeje.blog.hu/2011/04/28/orban_es_az_ero_nyelve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/52 oldal   Bejegyzések száma: 510 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.