Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A Jobbik szerint az integráci
  2011-04-08 21:40:30, péntek
 
 
A Jobbik szerint az integráció nem hozott előrelépést

2011. április 08., péntek, 10:51
Szerző: MTI


A Jobbik szerint itt az ideje változtatni a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatási rendszerén, mert az eddigi kormányok által "minden áron erőltetett integráció nem hozott érdemi előrelépést a területen" - jelentette ki Dúró Dóra, a parlament oktatási bizottságának jobbikos tagja pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: alapvető változásra van szükség a pedagógusok, az intézmények és a diákok szempontjából is. Dúró Dóra szerint ugyanis nem elvárható egy megfelelő szakképzettséggel nem rendelkező tanártól, hogy olyan iskolában tanítson, ahol sok a sajátos nevelési igényű gyerek. A Jobbik szerint erre a helyzetre Pokorni Zoltánnak, az oktatási bizottság fideszes elnökének javaslata is csak "felszínes megoldás" mert a gyógypedagógia erősítése a pedagógusképzésben nem pótolhatja a kifejezetten ezt tanuló szakembereket.

Dúró Dóra elmondta: jelenleg dupla fejkvóta jár egy-egy sajátos nevelési igényű gyermek oktatásáért. Ezért szerinte sok intézmény úgy fogad be ilyen gyerekeket, hogy nincsenek felkészülve az oktatásukra. A Jobbik éppen ezért országos felmérést készítene, amelyből kiderülne, hogy mely intézmények alkalmasak valóban az ilyen gyermekek megfelelő oktatására.

A diákokkal kapcsolatban Dúró Dóra kifejtette: vannak olyan sajátos nevelési igényű gyerekek, akik nem képesek beilleszkedni a közösségbe és ezzel sok esetben a többi gyereket gyengítik, éppen ezért igenis új speciális osztályokat és intézményeket kell létrehozni és támogatni. A Jobbik szerint minden gyereket meg kell vizsgálni, hogy képes-e beilleszkedni. "Nem szabad senkit kizárni, de nem szabad erőltetni sem az integrációt olyan esetekben, ami senkinek sem használ" - tette hozzá Dúró Dóra.


http://hvg.hu/itthon/20110408_jobbik_integracio_nemhozott_elorelepest#utm_source= hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_4_8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üres borítékokat kaptak a művé
  2011-04-08 21:29:46, péntek
 
  Üres borítékokat kaptak a művészek Kövértől kitüntetésül


Üres borítékokat nyújtott át Kövér a művészeknek. Mindezt külföldi diplomaták előtt.
Fri, 2011/04/08 - 20:40


Uniós diplomatáktól övezve nyújtotta át Kövér László házelnök az Együtt-lét fotópályázat díjazottjainak azokat az üres borítékokat, amelyekben azoknak az összegeknek kellett volna lapulniuk, amelyeket a művészeknek ígértek a pályázat kiírói. A pénzt máig nem kapták meg.

A Magyar Országgyűlés "Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében" címmel hirdetett nemzetközi fotópályázatot 2010. november elején, amelyre egy hónap alatt 2436 pályázatot nyújtottak be, amellyel összesen 4662 kép érkezett az uniós pénzből finanszírozott pályázatot bonyolító Külügyi Hivatalba. Kövér László házelnök január 11-én a díszkötéses oklevelek mellett szép, ám üres borítékokat is átnyújtott a 12 díjazottnak. Ezekben kellett volna lennie az arányosan elosztott mintegy 10 ezer eurós összegnek.

Dvornik Gábor, aki az Építészet, környezet, tárgyi világ kategóriában lett III. díjas Nagybörzsöny című sorozatával, egzisztenciális okokból úgy döntött, nem törődik bele a méltatlan elbánásba, és a nyilvánosságon keresztül próbál érvényt szerezni jogos követelésének. Mint a Fotóklikk.hu szakmai portálon megjelent nyílt levelében írja: "Fura nekem ez az egész, mert egyrészről olyan, mintha koldulnék, másrészt meg nyereménypénzt nem illik hajtani, ugyanakkor a másik oldalról meg etikus időben fizetni".

A művész a STOP-nak elmondta, a díjátadón történt blamázs - akkor adminisztrációs okokra hivatkoztak - után előbb január végére ígérték a pénz kifizetését, majd február közepére és végére csúsztatták az időpontot, aztán március közepét jelölték meg, de azt a nemzeti ünnep miatti hosszú munkaszünetre hivatkozva március végére tolták. A legfrissebb információ szerint április 15-éig utalják minden díjazottnak az összeget, bár Dvornik megemlíti, hogy első helyezett kollégájának már 20-át mondtak, ráadásul azzal az indokkal, hogy azért csúszik az utalás, mert zárolták a Külügyi Hivatal számláit.

A nyilvánossághoz forduló Dvornik arról tájékoztatta a STOP-ot, hogy a hivatal ígérgetéseire alapozva bekalkulálták a családi költségvetésbe a díj összegét, ám miután az a mai napig nem érkezett meg a számlájára, várhatóan napokon belül kikapcsolják otthonukban a gázt. A művész végső elkeseredésében közvetlenül Kövér László házelnökhöz fordult, de elektronikus levelére nem kapott választ. Amennyiben április 20-áig sem kapja meg jogos jussát, a hivatallal történt levelezésének dokumentációját angolra fordítja, és eljuttatja az EU kulturális bizottságához.

Payer Beáta, a Külügyi Intézetben a kulturális rendezvények koordinátora folytatta a levelezést és telefonos egyeztetést Dvornikkal és művésztársaival, a STOP kérdésére megerősítette, hogy valóban zárolták az intézmény számláját, de más forrásból előteremtik a 10 ezer eurós összeget, és április 15-ég rendezik tartozásaikat a művészek felé. A koordinátor úgy emlékszik, még januárban közölték a díjazottakkal, hogy adminisztrációs okokból márciusban utalják a pénzt, állítása szerint annál korábbi időpontokról szó sem esett.

Összehasonlításképp álljon itt Dvornik Gábor nyílt levelének néhány mondata: "Nem tudom, más hogy csinálja, de amikor Ausztráliában nyertem díjat, az 4 héten belül megérkezett, és nagyon sajnálták, mert egy elírás miatt kellett késniük - amúgy 10 nap lett volna. Vagy Amerikából 5 munkanapon belül elért hozzám a nyert objektív. Németországból szintén 3 munkanap volt az egyik díjam átutalási ideje". Úgy tűnik, nálunk ez is máshogy működik, mindenesetre a kifizetetlen alkotókban már az is felmerült, a nyeremény valahol valaki mást boldogít, és nem fogják megkapni soha.

"Kedves Payer Bea és EU meg Magyar Parlament. A hülyék a túloldalon laknak" - zárta pár napja nyílt levelét Dvornik. A gázcsapját várhatóan holnap zárják.

(Stop)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_04_08_ures-boritekokat-kaptak-a-muveszek -kovertol?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atis ztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rásütni a bélyeget
  2011-04-08 21:02:24, péntek
 
  2011. április 8.
Rásütni a bélyeget

,,Emlékmenet a köztársaságért" címmel tiltakozó felvonulást hirdetett április 6-ra a homoszexuális, ex-fideszes, ex-SZDSZ- es Ungár Klára vezette, szdsz nyomdokain létrejött Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) párt. Ez az a csoportosulás, amely folyamatos harcot folytat a cigányok, zsidók, homokosok védelmében. Tavaly például a hazánkban tomboló antiszemitizmus ellen tüntettek. A párt keresztényellenességét hirdeti fennhangon, figyelmen kívül hagyva, hogy Magyarország több mint ezer éve keresztény állam.

Az új alkotmány ,,történeti jogfolytonosságot vállal a két világháború közötti Magyarországgal, amely - szerintük - a holokauszt borzalmaival végződött."- olvasható mostani felhívásukban. Mint látható a lényeg mindig ugyanaz: kilyukadni oda, hogy aki nem liberális, és nem zsidó, az rasszista, fasiszta, náci. Szerintük az új alkotmány még a szabadságot is ,,gettóba" zárja.

A cionista, liberális mozgalom idén a ,,liberális demokrácia és köztársaság" védelmét tűzte zászlajára és a tiltakozáson megjelent "népes tömeg" ezért emelete fel tegnap is a szavát. Sérelmezték többek közt, hogy a kormány kísérletet tesz egy ,,egész történelmi korszaknak a történelemből, és kollektív emlékezetből való kitörlésére".

Bárcsak kitörölhető lenne a kommunizmus korszaka sokak emlékezetéből! Azonban ehhez az ilyesfajta mozgalmak tagjait is el kellene tüntetni legalább a nyilvánosságból. Erre viszont egyelőre nem sok esély mutatkozik. Egyelőre még ott tartunk, hogy Fidesz elvetette a Jobbiknak azon javaslatát, hogy volt kommunista funkcionáriusok ne viselhessenek közhivatalt. Így hát, ha lesz is új alkotmány, a politikai elit egy része marad a régi.

De térjünk vissza a SZEMA-menethez. A készülő alkotmány elleni tiltakozó megmozdulás természetesen a Dohány utcai zsinagóga elől indult. Onnan masíroztak a az Akácfa utca - Dob utca - Klauzál tér - Kazinczy utca - Wesselényi utca útvonalon vissza a zsinagógáig.

Ha pedig esetleg valakiben felmerülne a kérdés, hogy miért pont ott volt a gyülekező, hogy ehhez az ügyhöz ennyire kiemelten a zsidóknak, és a zsinagógának mégis milyen köze van, akkor szerintem nem nagyon találunk értelmes válaszokat. Egészen egyszerűen azért, mert nincsenek. Csak szánalmas okok vannak és célok, ami a magukfajtáknak mindig ugyanaz. Mindenből, mindig ki kell hozni egy kis holokausztozást és mindenre, ami nem ők, rá kell sütni a bélyeget: rasszista, fasiszta, náci.

A tiltakozásra való társadalmi igényt jól jelezi, hogy nem sok érdeklődő érkezett a helyszínre azért, hogy Ungár Kláráék színjátékát végignézze. A zsidómasírozást senki és semmi nem zavarta meg: nem támadta meg őket senki, meg sem dobálták őket, és még csak menórák sem röpködtek a levegőben.

Ilyen fenyegető veszély hát itthon a rasszizmus...


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/04/rasutni-belyeget.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a világmédia nagy baja? A g
  2011-04-08 20:35:18, péntek
 
  Mi a világmédia nagy baja? A gulyáslevesben nincs maceszgombóc
2011. április 8. 07:43:35

csak az elfogadható, ha Magyarországon <BR>hogy hazánkban és a világon csak <BR>izraeli-magyar kettős állampolgárságú <BR>állampolgárok lehetnek
csak az elfogadható, ha Magyarországon
hogy hazánkban és a világon csak
izraeli-magyar kettős állampolgárságú
állampolgárok lehetnek
Gulyásleves címmel írt a magyar alkotmányról az Economist. A liberális hetilap természetesen azt veti a pusztabunkók szemére, hogy az utalások a külföldön élő magyar nemzetiségre irredentának tűnhetnek, és lehetővé tehetik, hogy a kettős állampolgárok szavazati joghoz jussanak.

Jó, megértjük: azt kellene az alaptörvényben lefektetni, hogy a legrégibb hungarikum a maceszgombóc, a legrégibb magyar vallás az izraelita, és - ahogy vezérük mondta - Magyarországot megszerezték, mikor "bejöttek" Vereckénél. Azt is megérjük, hogy csak az elfogadható, ha Magyarországon hogy hazánkban és a világon csak izraeli-magyar kettős állampolgárságú állampolgárok lehetnek.

Hunhír.info- index

Hunhír.info kommentár:

Most lehet hörögni, hogy miképp jön ide ez a "zsidózás". Hát csak úgy, hogy minő véletlen: a hazánkat övön alul támadó, lebecsmérlő írásoknak helyet adó cikkek kivétel nélkül a zsidók tulajdonában lévő "világlapokban" jelentek meg.

Forrás: hunhir.info

Mi a világmédia nagy baja? A gulyáslevesben nincs maceszgombóc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajusz Ferenc őrnagy levelét m
  2011-04-08 18:53:18, péntek
 
  Bajusz Ferenc őrnagy levelét megírta

Szerző: zero
- 2011.04.08. 14:31

Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak a töke biza' tele lett, billentyűzetet ragadott és levelet írt, fel a lehető legmagasabb szintre, Orbán miniszterelnök úrnak.
A Facebookon közzé is tette:



"Tisztelt" Miniszterelnök Úr !

Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne, valamint abbahagyná a ködösítést !!! Pont olyan semmirekellő mint az elődei voltak,akiket annyit pocskondiázott !

Mit papol itt közbiztonságról ???

A sok birka meg beveszi, csak nekik nincs rálátása a dolgokra.

Méghogy kiemelt támogatás a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában ! Valójában mindenkitől elvonás, csak a kedvenc terrorelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek szájnak ingere.

Amennyiben az időm engedi, majd megválaszolom azt a kedves levelet, amit küldött a semmiségi törvénnyel kapcsolatban.

Bár tudom, hogy valamelyik segg, avagy talpnyalója fogja elolvasni és nem is meri átadni Önnek, de reménykedem, hogy valahogy eljutnak a soraim Önhöz.

Ha esetleg nem mondták Önnek a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra.

Mint azt az egyetlen valamirevaló tábornok le merte írni a végeken nincs pénz semmire (értsd: papír, WC papír, tolmács, szakértő) a maga által létrehozott TEK nevű semmirekellő társaság meg Q7-es Audikkal furikázik ! VÉRLÁZÍTÓ amit művelnek !!

A helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek (ebből éljen meg a sok megélhetési politikus mint a Lázár haverja) amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadrafogható legyen.

A TEK-nél pedig ugyanezen őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető. Közben pedig SEMMIT NEM CSINÁLNAK !!! Ne feledje, ezek az emberek közülünk mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolás, uszoda, lézengés a program. Hibá akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük !!! VICC !

Na ez a magyar közbiztonság !

Bajusz Ferenc r. őrnagy


Csak pár dolog, ami ezen a héten kibukott:
1. Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány kiküldött vezetői körlevelében a főkapitányság rendkívül nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva szigorító intézkedéseket rendelt el (pl. kevesebb jut benzinre járőrözni). Két napon belül az ORFK megállapította, hogy a főkapitányság gazdasági háttere stabil. Ármós Sándor hamarosan távozhat a posztjáról, mert nem ellenőrizte a jelentés valóságtartalmát, a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi indult.

2. A Terrorelhárítási Központ valóban Audi Q7-es terepjárókat vett. Mint a TEK vezetője felvilágosított mindenkit, "ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés."

3. Bajusz őrnagy a már bocsánatot kért: "néhány ott szolgáló értékes embert is megsérthettem, akiktől ezúton kérek elnézést, nem ellenük, hanem egy totálisan igazságtalan rendszer ellen merészeltem szót emelni. Beszélhetnénk most a tanárok, nővérek, stb. nevében is. Melyik sor nem igaz? Régen csak hülyének néztek, de most már el is várják, hogy hülye legyél."

4. A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége szombaton tüntetni fog, jövő szombaton pedig 24 órás demonstrációt hirdettek, melynek a végeztével a Hősök teréről a Parlament elé vonulnak.

5. A Belügyminisztérium is készül a tüntetésekre, míg Gyurcsány 2006-ban csak annyit közölt, hogy lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek, Pintér Sándorék nem így gondolkodnak: ugyanis elképesztően sunyi módon szabadságstopot, illetve túlórát rendeltek el, mégpedig éppen a tüntetések napjára.

Az FRDSZ elnöke, Kónya Péter szerint az április 16-ai megademonstrációhoz valamennyi érdekképviseleti szervezet csatlakozott, a parancsnokok - valószínűleg a széküket féltve - nem állnak ki az állomány tagjai mellett, és azon munkálkodnak, hogy minél kevesebben legyenek a demonstráción. ,,A parancsnokok nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne vegyen részt a tüntetésen. Máshol, főleg a rendőrségen, berendelik az állományt arra az időre vagy laktanyaelhagyási tilalmat rendelnek el".

Ez derül ki ebből a levélből is:

"Tisztelt Liga Szakszervezetek!
Végső elkeseredettségemben írok önöknek!!!
Veszem a bátorságot, hogy elpanaszoljam, a 2011.április 9.-re meghirdetett demonstrációjukra szívesen ellátogattam volna civilként, azonban a munkáltatóm a Készenléti Rendőrség közölte, hogy sem szabadnap sem szabadság nem vehető ki arra a napra.
Valamint a 2011.április 16.-ra meghirdetett demonstráció napjára (amikor elvileg nem dolgoznék), ,,kötelező" túlórát hirdettek, azt még persze nem tudni hogy milyen okból."

A TMRSZ a legfőbb ügyészhez és Hatala József országos rendőrkapitányhoz fordult:


soron kívül, de legkésőbb 2011. április 14-ig tájékoztatni szíveskedjen arról, igaz-e az az információ, miszerint az állományilletékes parancsnoki jogkörrel bíró rendőri vezetők jelentős része a jelzett napon különböző szakmai indokokra való hivatkozással helyi, területi, vagy országos rendőri akciókat, egyéb jogcímen pedig az állomány behívását jelentő intézkedéseket terveznek foganatosítani.
(...)

A Btk. 351.§-a kifejezetten tilalmazza és 2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti azt a tevékenységet, amely során az elkövető azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon, a szolgálati hatalmával vagy helyzetével visszaél. 5 évig terjed a fenyegetés, ha a bűncselekményből jelentős hátrány származik.

Amennyiben tehát a fentiekben utalt vezetői intézkedések kapcsán az egyébként szombati napon szolgálatos állományon kívül az állomány pihenőidős állománya jelentős részének a behívása történne meg, szakmai indokokra való hivatkozással, de esetlegesen bizonyíték támasztaná alá azt, hogy ezek rendeltetésellenesen gyakorolt vezetői intézkedések lennének, a bűncselekmény elkövetését bizonyítottnak lehetne tekinteni."



Sok joga nincs az embernek, szavazhat, meg tüntethet. Még ha nem is értünk egyet a rendőrökkel, akik a korengedmény nyugdíj elvétele ellen tüntetnek, megértjük, hogy ez nekik egy fájó lépés, és jogukban áll ez ellen demonstrálni.

Bár a BM megtiltotta, hogy ezt egyenruhában tegyék......

Forró lesz ez az április. Itt a tavasz, tüntetésre csábít a jó idő. Persze ha hagyják.

"Laktanyaelhagyási tilalom" ... és még Gyurcsány sunyiságain voltunk kiakadva.

http://vastagbor.blog.hu/2011/04/08/bajusz_ferenc_ornagy_levelet_megirta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lámpavas
  2011-04-08 18:51:57, péntek
 
  Lámpavas
2011. április 8. 08:41:02

Magyarország a nyolcéves szocialista-szabaddemokrata rémkorszak után normális ember számára élhetetlen és lakhatatlan provinciává züllött. A magyarság csaknem 90%-a nyomorult páriaként tengeti mindennapjait, ,,s nem leli honját a hazában". Vegetál és retteg a holnaptól. Ha még van állása, akkor azért, ha már nincs, úgy azért. A tisztességes, értékteremtő állampolgárok közösségére nézve mindenképpen helytálló ez a megállapítás. Az ide tartozók emberhez méltó életszínvonalat nem tudnak maguknak és szeretteiknek biztosítani, úsznak az adósságban, s dolgoznak azért, hogy a szörnyállam, no meg holmi financiális, parazita dögevők elszedjék tőlük nyomorult keresményük egészét.


Ma hazánk a bűnözők és élősködő férgek Kánaánja és földi paradicsoma. Hogy tisztelt olvasóinkat ne hagyjuk kétségek között gyötrődni, e szociológiailag nehezen interpretálható szimbolikus kifejezéseken egyfelől az uzsorás harácstőkét, a politikai vezetőréteget, másfelől a naplopó és purdénemzésre specializálódott cigányságot értjük. (A kollektív megbélyegzés és az általánosító kinyilatkoztatás vádjának deklarálása és stigmatizációs bélyegként való ránk sütése előtt közöljük, hogy azon kevesekkel - tartozzanak akár az előbbi, akár az utóbbi társadalmi csoporthoz -, akik normális életvitelűek, produktív, értékteremtő tevékenységet folytatnak, a világon semmi bajunk nincsen).
Csakhogy az sajnálatos szociológiai tény, hogy ma Magyarországon az ember a normális napi létfenntartáshoz igényelt anyagi szükségleteit (lakás, autó, utazás, szórakozás, kultúra, gyermekeik iskoláztatása, kirándulás, sport stb.) lassan csak bűnözés, illetve a hatályos törvények kijátszása révén tudja kielégíteni, s aki becsületesen dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni. Lehet hipokrita, szemforgató módon ezen a kijelentésen megbotránkozni, s e sorok szerzőjét a pokol fenekére kívánni, attól ez még tragikus tény. Miként a francia realista regényíró, Stendhal a Vörös és fekete című regényében fogalmazott: ha egy társadalom, illetve annak prominensei felette rútnak látják magukat a tükörben, alkalmasint nem a tükör a hibás érte, s nem azt kell összetörni, hanem a lehetetlen társadalmi viszonyokat és szerepeket kell megváltoztatni, emberivé formálni.
Sokan remélték - szerénységem nem tartozott ezen optimisták körébe, ugyanis már semmi jót nem várt e hazában a jövőtől, hiszen csak a korlátlan, ostoba egoizmust, illetve banális kisstílűséget, valamint szervilizmust látta és látja a hazai politikában a csillagcsere óta -, hogy a tavalyi választások után új időszámítás kezdődik Magyarország történetében. Sajnos, nem így történt. Ady után, szabadon: maradt a régiben a bús, magyar élet... A magyar családok legalapvetőbb létfenntartási és egzisztenciális problémái nem hogy enyhültek volna, vagy legalább ne romlottak volna tovább, ellenkezőleg: a krízis tovább mélyült. A teljesen eladósodott, fizetésképtelen, a leviatán állam és a magánszektor bankjai és közszolgáltatói által totálisan kifosztott helóták előtt még csak a megmaradás halovány reménysugara sem csillant fel. Az új kormányzatnak ideje lenne végre már felismernie, miszerint a magyar társadalom e téren érintettjeinek túlnyomó többsége nem azért jutott fizetésképtelen helyzetbe, mert csaló gazember, hanem pontosan fordítva igaz ez a tétel: csaló gazemberek kergették őket kilátástalan, megoldhatatlan pénzügyi és egzisztenciális helyzetbe. Kezdődött a történet a magyar történelem egyik legkártékonyabb, hazaáruló kormányának, az Antall-kabinetnek a tevékenységével, amely megvetette a ,,rendszerváltoztatás" fundamentumát, s kijelölte a jövőbeli követendő, neoliberális gazdaságpolitikai-pénzügyi csapásirány főútvonalát: földig rombolni a nemzeti ipart és mezőgazdaságot, megszüntetni a védővámokat, s minden nemzetstratégiai ágazatot és szektort átjátszani a külföldi rablóprivatizátorok, illetve hazai csatlósaik Shylock-karmai közé. Ami ezután következett, már csak ráadás volt négy tételben.
Jelenlegi viszonyainkat tekintve pedig több mint vérlázító aljasság, hogy miközben a kormányzat áldozatokat, lemondást vár az élet minden területén az alattvalóktól, ő maga, s az egész politikai osztály még csak nem is korlátozza hedonizmusát, sőt, közpénzekből újabb és újabb luxuskiadásait finanszírozza. Egyetlen példaként vegyük a Fidesz-frakcióvezető esetét. Neki pártja 30 milliós luxuskocsit bérel a válság kellős közepén (majd miután nyilvánosságra került az ügy, tovább bűvészkednek és hazudoznak), mert úgymond Lázárnak ,,munkái elvégzéséhez gyors és megbízható autóra van szüksége". No meg lézerblokkolóra, hogy 240 kilométeres száguldozáskor a rendőrség értékelhetetlen információt kapjon a bemért jármű sebességéről. Erre mondják amúgy póriasan: nem semmi. (Csak mellékes körülményként: ha a frakcióvezető úrnak abszolút üzembiztos gépjárműre van igénye, javallott olyat keresni, amelynek alvázszáma ,,J"- vel kezdődik, hiszen még a német autóklub, az ADAC megbízhatósági top-listájának első tíz helyén is évről évre 5-6 japán márka szerepel). S csak egyetlen történelmi példázat arra, hogy mi különböztette meg a Horthy-korszak elitjét a mai pszeudoelittől. A mostanihoz hasonló jellegű 1929-33-as gazdasági világválság idején gróf Károlyi Gyula kormányfő megvonta a miniszterek szolgálati autóhasználati jogát, és csökkentette fizetésüket az államtitkárokéval és a kiemelten magas javadalmazású állami tisztségviselőkével egyetemben. Hiába, úrnak születni kell...
Kérdés, hogy a mostani arab 1848 mintájára mikor érkezik el az új magyar 1956. Hiszen a mai ,,elit", valamint az összes létező morális és jogi norma fölött álló bankokrácia esztelen ámokfutása egy bizonyos határon könnyen társadalmi robbanást idézhet immár elő. S a mindenéből kifosztott, megalázott, tönkretett, veszítenivalóval nem bíró embertömeg bízvást ribilliót robbanthat ki. S akkor a bűnöző politikusok, karvalytőkések, bankárok, a követeléskezelő-behajtó cégek pondrói végre oda kerülhetnének, ahová egyébként társadalmi károkozó tevékenységüket és haszontalanságukat, parazitizmusukat tekintve valók: a lámpavasra. Volt már rá nem egy példa a történelem során. Nem lenne kár egyikükért sem. Elvégre egy nemzet létezése mégis fontosabb az övékénél.

Kereszteslovag

Forrás: Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányokról már gondoskodtak
  2011-04-08 07:07:16, péntek
 
  A cigányokról már gondoskodtak
2011. április 07. 18:54
Hunhír.info

Megállapodás aláírására készül Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a cigányság problémáinak megoldására - jelentette be Orbán Viktor.

Az V. Európai Roma Platformon született megállapodásban szerepel majd egyebek mellett az, hogy több mint százezer embernek szerveznek közmunkát, több tízezer cigány fiatalnak nyújtanak piacképes szakképzettséget, valamint megtárgyalják a kulturális önkormányzat elismerésének és támogatásának kérdéseit is.

Ha minden jól megy, a jövő héten lehetőség adódik a megállapodás aláírására, amely - mint fogalmazott - már valóban kiérdemli az elismerő szavakat és a történelmi jelzőt is.

Európa egyesítette erőit a romák problémáinak megoldásáért, a cél az, hogy a romák ne terhet, hanem lehetőséget jelentsenek - mondta Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, uniós biztos csütörtökön Budapesten. Az Európai Roma Platform első napján a jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós polgárságért felelős biztos kifejtette: a magyar soros elnökség sokat tett azért, hogy az EU napirendre vegye a romák integrációját.

Sokat dolgozott az ügyért az Európai Parlament és a bizottság is; a tagállamoknak is előre kell lépniük a kérdésben, mert mindegyik tagállamban élnek romák - emlékeztetett. A biztos közölte: az Európában élő roma gyermekek mindössze 42 százaléka jár általános iskolába, a többieket - mint mondta - ,,nem készítjük fel az életre" - közölte a távirati iroda hírét az MNO.


http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=39722
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.