Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/60 oldal   Bejegyzések száma: 595 
Csanád rabbira lehet számítani, ha az országhódítók mellett
  2012-11-30 15:25:44, péntek
 
  2012-11-30. 14:41
Csanád rabbira lehet számítani, ha az országhódítók mellett kell kiállni: most az izraeli állampolgárokat vette védelmébe Cion harcosa

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/szegedichanad.jpg

A korábban az EP-ben az izraeli terroristákat mentegető zsidó köpönyegforgató most Gyöngyösi Márton felvetésével kapcsolatban szólalt meg, kijelentve: "önmagát is hibásnak érzi" abban, hogy "a magyar közbeszéd ilyen lesújtó mélységekbe jutott".
"Csak az az ember értheti meg, milyen súlyos dolog kirekesztettnek lenni, aki saját bőrén élte meg a származás miatti kirekesztést" - sajnáltatja magát és a nemzetünknek oly sok kárt okozó fajtáját a mandátumtolvaj cionista.
"Én, aki valamikor tagja és aktív építője voltam a nemzeti radikális oldalnak, akkor értettem meg, milyen borzalmas, ha valakit származása miatt kirekesztenek, amikor saját zsidó származásomról értesültem, és értesült környezetem. Bűntudattal gondolok azokra - a nem is annyira régmúlt időkre - amikor magam is hasonló kijelentéseket tettem" - teszi hozzá az álszent zsidó hazudozó, aki valószínűleg mindvégig tökéletesen tisztában volt a származásával, de jó üzletet látott a nemzeti radikalizmusban.
"Szüleink, nagyszüleink nemzedékének és gyermekeink jövőjének tartozunk annyival, hogy zsidó és nem-zsidó magyarokként ne engedjük terjeszkedni a pusztító gyűlöletet" - írja Szegedi, pikáns módon éppen a mindenki iránt pusztító gyűlölettel viseltetők védelmében.
(Kuruc.info - HVG nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104777/#ixzz2DiS6Yf6j

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aláírást gyűjt a Jobbik a hatvani rendőrök védelmében
  2012-11-30 15:20:31, péntek
 
  Aláírást gyűjt a Jobbik a hatvani rendőrök védelmében
2012, november 30 - 14:10


Mint ismert, a közelmúltban cigányok támadták meg a hatvani rendőrkapitányságot, miután társaikat a kommandósok kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt bevitték.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy a Jobbik kifejezi szolidaritását azokkal a rendőrökkel, akik megvédték a kapitányság épültetét, és visszaverték az ostromlókat. Az országgyűlési képviselő szerint azért kell külön kifejezni szolidaritásukat, mert nem elég, hogy ilyen példátlan helyzet alakult ki egy 20 ezres városban, hogy megtámadják a rendfenntartó erők központját, hanem utána még vannak olyan fajvédő szervezetek, akik a bűnözők pártjára állnak.

Ilyen szervezet a politikus szerint a TASZ, amely kijelentette, hogy feljelenti azokat a rendőröket, akik az ostromlók elfogásában részt vettek. Már előre borítékolható, hogy akik védték a kapitányságot, azok eljárásoknak illetve vegzálásoknak lesznek kitéve az elkövetkező hónapokban - hangsúlyozta Sneider Tamás.

Annak érdekében, hogy kifejezzük szolidaritásunkat, a Hatvan környéki jobbikos szervezetek aláírásgyűjtést indítanak a lakosság körében, hogy kifejzzék együttérzésüket a védőkkel, és hogy ezért őket ne érje semmilyen hátrány - mondta el a Jobbik alelnöke.



barikad.hu

http://barikad.hu/alairast_gyujt_a_jobbik_a_hatvani_rendorok_vedelmeben-20121130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Általános mozgósítás a nemzeti oldalon, hogy ne legyen a Kos
  2012-11-30 15:18:42, péntek
 
 
Nahát! Miket nem olvas az ember mostanában?
Méghogy a sárga keresztet kelljen viselni???
Mint a tilos rádiónál???

Általános mozgósítás
a nemzeti oldalon,
hogy ne legyen a Kossuth tér vidám vasárnap

2012/11/30
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2012_11_30_altalanos-mozgositas-a-nemzeti -oldalon-hogy-ne-legyen-a-kossuth-ter-vidam-vasarna


Ne hagyjuk, hogy a cionista, magyarellenes söpredék átvegye az uralmat az utcán. Legyünk ott minél többen is vasárnap, 15:00-kor a Kossuth téren. Öltözet: Black block.

Mint beszámoltunk róla "Együtt Jeruzsálemért" címmel magyarellenes, cionista tüntetés lesz vasárnap (december 2.) a Kossuth téren, 15:00-kor. Felszólal Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Rogán Antal... Szép sor, amiből láthatjuk, hogy a valódi törésvonal hol is húzódik.

Általános mozgósításra hívjuk fel az összes gárdát, mozgalmat, szerveződést: vasárnap legyünk minél többen, black blockban!

Találkozó helye: Kossuth tér és Alkotmány utca sarka.
Ideje: Vasárnap (december 2.) 15:00.
Ne hagyjuk, hogy a Kossuth téren vidám vasárnap legyen!

(Szent Korona Rádió)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semmivel nem különbek az előző kormánynál!
  2012-11-30 15:14:14, péntek
 
 
Luxuskormány - Milliárdok külsős szerződésekre
2012, november 30 - 11:54


Több milliárd forintot költött a kormány külsős szerződésekre, annak ellenére, hogy az előző ciklusokban a Fidesz élesen bírálta ezt a gyakorlatot.

Orbán Viktor spórolást hirdetett a közszférában, ám a beszerzési stop ellenére mégis mintegy 90 milliárd forintot költöttek járművekre és egyéb luxusra a minisztériumok - közölte mai sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik alelnöke.

A politikus felsorolta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium beszerzéseit, melyek között szerepel:

- INTERNATIONAL MANAGEMENT GROUP Magyarország Kft. sporttechnológiai szakértői tanácsadói feladatok - 24 millió forint

- Ormai és Társai CMS Cameron MCKenna LLP Ügyvédi Iroda Jogi tanácsadás az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos feladatköréhez kapcsolódóan - 36 millió forint

- Apperst Mobiltartalom-fejlesztő Kft. Magyarország Alaptörvénye - Díszkiadásának iPadre optimalizált, magyar és angol nyelvű változatának elkészítése és feltöltése az Apple Appstore-ba - 5 millió forint

- CF CONSEIL Partner to Burson - Masteller Magyarország Franciaországban történő egységes és pozitív megítélési és megjelenítési lehetőségeinek bemutatására irányuló kutatómunka elvégzése. 132 ezer Euro - 37 millió forint

- Dimap Communications GmbH- Magyarország Németországban történő egységes és pozitív megítélési és megjelenítési lehetőségeinek bemutatására irányuló kutatómunka elvégzése - 484 ezer euro - 135 millió forint

- Rasky Baerlein Strategic Communications - Magyarország Amerikai Egyesült Államokban történő egységes és pozitív megítélési és megjelenítési lehetőségeinek bemutatására irányuló kutatómunka elvégzése - 450 ezer euro - 126 millió forint

- Project Associates- Magyarország Nagy-Britanniában történő egységes és pozitív megítélési és megjelenítési lehetőségeinek bemutatására irányuló kutatómunka elvégzése 570 ezer euro - 197 millió forint

Volner János emlékeztetett: a Fidesz az előző ciklus idején a hasonló szerződések miatt jogosan bírálta az akkori kormányt. Cser - Palkovics András, a párt helyettes szóvivője például közölte: ,,A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy szüntesse meg azokat a szerződéseket, amelyek alapján magáncégek közpénzből végeznek alapvetően minisztériumi vagy állami feladatokat.

A Fidesz szerint a pofátlanság kategóriájába tartozik, ami jelenleg a közpénzekkel történik, ezért az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs kiadásokat az autó-és bútorbeszerzéseket - mondta korábban Ágh Péter, a Fidesz politikusa.

barikad.hu

http://barikad.hu/luxuskormany_milliardok_kulsos_szerzodesekre-20121130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nyilatkozata szöges ellentétben áll a magyar valóságga
  2012-11-30 15:09:43, péntek
 
  Orbán nyilatkozata szöges ellentétben áll a magyar valósággal

2012, november 30 - 13:37


Hiába beszél a kormányfő arról, hogy ,,nincsen semmilyen áthárítás", sem a bankadót, sem a tranzakciós adót, sem pedig a közműadót nem tudják áthárítani a lakosságra, ezt mégis megteszik, ráadásul éppen Orbán Viktor kormányának asszisztálásával - írja Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteki közleményében.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett nagyvállalatok magyarországi tarifái gyakran jóval magasabbak a Nyugat-Európában szokásosnál. Különösen a bankok esetén arcpirító a helyzet, akik - a forrásköltségeik emelkedésére hivatkozva - nem csak az árfolyamveszteséget hárítják át a devizahiteles ügyfeleikre, de a hitelkamatokat is a kétszeresére emelték 2010 óta. Ez nem csupán az eladósodott családokat nyomorítja meg, hanem a magyar nemzetgazdaság számára is óriási veszteségeket okoz, hiszen az érintett családok jövedelme jelentős részben a bankokhoz kerül, így nem jut belőle a család életszínvonalának növelésére, a magyar gazdaság élénkítésére sem. A kifosztott lakosság, a társadalom 40 százalékát kitevő, létminimum alatt élő emberek nem tudnak már az eddigieknél is komolyabb terheket elviselni, márpedig a kormány minden évben újabb megszorító intézkedésekkel súlyosbítja tovább a helyzetüket.

Volner elképesztőnek tartja Orbán Viktor azon állítását is, mely szerint Magyarország pénzügyi oldalról biztos lábakon áll. A magyar gazdaságot ugyanis a 2010-esnél jóval magasabb kamatszinten finanszírozzák, miközben a gazdasági teljesítmény visszaesik, a beruházási ráta drasztikus romlása miatt pedig az is borítékolható, hogy a következő években sem fog a gazdaság növekedni. Emellett az infláció hosszú évek töretlen csökkenése után ugrásszerűen nő, a reálbérek érezhetően csökkennek, így a lakosság életszínvonalának zuhanása sajnálatos tény. Magyarország pénzügyi-gazdasági kiszolgáltatottsága az elmúlt években a lakosság elszegényedésével párhuzamosan fokozódott, így a kormányfőnek az égvilágon semmi oka nincs a valóságot figyelmen kívül hagyó hurráoptimizmusra.

A honatya pártja nevében felszólította Orbán Viktort és Matolcsy Györgyöt, ahelyett, hogy szebbnél szebb tündérmesékkel altatnák egymást, inkább ébredjenek fel. Magyarországnak nem a nép ámítására és a valóság rózsaszínűre festésére, hanem szakmailag megalapozott fejlesztési koncepciókra, kiszámítható adókörnyezetre és hiteles gazdaságpolitikára van szüksége.

barikad.hu


http://barikad.hu/orban_radios_nyilatkozata_szoges_ellentetben_all_a_magyar_valos aggal-20121130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wiesel vagy nem Wiesel?
  2012-11-30 15:08:21, péntek
 
  Wiesel vagy nem Wiesel?

2012, november 29 - 18:47


Elie Wiesel, a magát holokauszt-túlélőnek tartó író rendszeresen hazánkban haknizik, a parlamentben is felszólalt. Fasisztákról, újnácikról és náci újjászületésről ábrándozott az ország házában. Ahogy a világ sok más táján is ugyanezt tette és teszi. Egy idős holokauszt-túlélő a sajtóban nem kevesebbet állított, mint hogy Wiesel egy közönséges csaló, lopott identitással.

Wiesel, a sokarcú

Elie Wiesel máramarosszigeti származású, magát amerikai zsidónak valló ,,író, politikai aktivista és egyetemi tanár". A hivatalos verzió szerint holokauszt-túlélő. 57 könyvet írt. 1986-ban Elie Wiesel Nobel-békedíjat kapott. Ő használta először a ,,holokauszt" kifejezést a mai értelmében.

Elie Wiesel néhány éve Magyarországon járt. Az egyik tévéműsorban az állítólagos holokauszt-túlélő felelősnek nevezte Sólyom László akkori köztársasági elnököt és a parlamenti emberi jogi bizottságnak fideszes elnökét, Balog Zoltánt is a ,,neonáci mozgalmak erősödéséért".

Mégsem Wiesel?

A svédországi Malmöben élő Nikolaus Gruenert, vagyis Grüner Miklóst 1944-ben deportálták Nyíregyházáról családjával együtt. Miután elveszítette családtagjait, a Wiesel-fivérek, Lázár és Ábrahám mentették meg az életét. A szabadulás után negyven évvel, 1986-ban hívták Stockholmba, hogy találkozzon régi barátjával, Lázárral, azaz Elie Wiesellel, aki abban az évben kapott Nobel-békedíjat.

Grüner Miklós azonban régi barátja helyett egy idegen férfivel foghatott kezet.

- Soha nem láttam azt az embert, aki Lázár Wieselnek, és az A-7713-as számú fogolynak adja ki magát - mondta meghökkenve Grüner. Egy idegen férfi állt előttem, ő is elismerte, hogy soha nem találkozott velem. Húsz évig kutattam, ahol csak tudtam, s kiderítettem: a magát Elie Wieselnek nevező személy soha nem is volt koncentrációs táborban, mi több: azt is kizártnak tartom, hogy zsidó volna.

Grüner Miklós szerint kérdés, ki hozta ide és miért, ki fizetett neki. Miért kéri a deportált máramarosszigetiek adatait? Több pénzt akar a térítő, ortodox mozgalomnak, és ehhez a holokauszt mártírjain keresztül vezet az út? És persze az is nagy kérdés, miért ,,hallgat a világ" arról, hogy a magát Elie Wieselnek nevező személy egy közönséges csaló.

A rabbi színre lép

Köves Slomó rabbi ezért történelemhamisítással vádolta meg a férfit egy cikkében. Grüner Miklós személyiségi jogi keresetet nyújtott be a rabbi ellen, ám azt a Fővárosi Törvényszék után a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is elutasította.

A jogerős verdikt szerint egy személyiségi jogi per keretei között a bíróság nem foglalhat állást olyan kérdésekben, amelyeknek eldöntése történészekre, illetve különböző hatóságokra tartozik.

Márpedig Grüner Miklós pont ezt szerette volna elérni. Azt, hogy a per valójában Elie Wiesel, Nobel-Békedíjas íróról szóljon: Grüner állítása szerint ugyanis akit ma Elie Wieselként ismer a világ, ellopta az ő egykori auschwitzi barakktársának, Lázár Wieselnek a személyazonosságát. Grüner azt remélte, hogy a bíróság ki fogja mondani: a Wiesellel kapcsolatban 25 éve hangoztatott állításai megfelelnek a valóságnak.

Wiesel önéletrajza átírva

Az általa indított személyiségi jogi perben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját jelölte meg alperesnek. Keresetében azt kérte, jó hírnevének megsértése miatt marasztalják el Köves Slomót, aki 2009-ben, Elie Wiesel magyarországi látogatásakor egy internetes cikkében történelemhamisítónak nevezte őt. A felperes az első fokú tárgyaláson elővezette az általa perdöntőnek tartott bizonyítékait. Állítása szerint az Auschwitzban A-7713-as számon nyilvántartott Lázár Wieselnek az ötvenes évek közepén nyoma veszett, a nevéhez kapcsolódó ,,Az éjszaka" című könyv egy másik személy munkája, aki - Grüner feltételezése szerint a jogdíj kikerülése érdekében - előbb szépirodalmi stílusban átdolgozta Lázár Wiesel eredeti jiddis nyelvű önéletrajzát, majd Elie Wiesel néven felvette a személyazonosságát is.

Az első fokú tárgyaláson a felperes a bizonyítékai közül kiemelte azokat az auschwitzi és buchenwaldi levéltárakból beszerzett okiratokat, amelyek szerint az A-7713-as számú rabként nyilvántartott Lazar Wiesel valójában 1913. szeptember 4-én született. Grüner Miklós szerint Elie Wieselnek az az állítása sem igaz, hogy a haláltáborban az édesapját, Salamon Wieselt az A-7712-es számon vették nyilvántartásba. A felperes által beszerzett dokumentumok szerint az A-7712-es számú rabot Ábrahám Wieselnek hívták, és 1900. október 10-én született, azaz nem lehetett az édesapja az 1913-as születésű Lazar Wieselnek.

Nem sértő és nem megalázó valakit történelemhamisítónak titulálni

A bíróság azonban sem első, sem másodfokon nem foglalkozott Grüner dokumentumaival, a jogerős részítélet megfogalmazása szerint azoknak az értékelése a tudományra, illetve a különböző hatóságokra tartozik. Az ítélőtábla is csak abban a kérdésben foglalt állást, hogy Köves (Slomó) Máté a 2009-es írásában megsértette-e a felperes jó hírnevét. A verdikt úgy fogalmaz: a rabbi Grüner Miklós történészi tevékenységének minősítésekor - függetlenül az állítása valóságtartalmától és formájától - nem lépte át a vélemény-nyilvánítás szabadságát. Az ítélőtábla szerint Köves valóban erősen fogalmazott, ám a kijelenése nem volt gyűlölködő, sértő vagy megalázó.

A bíróság kibújt a felelősség alól

A jogerős ítélet kihirdetése után Grüner Miklós a nol.hu kérdésére azt mondta, nagyon csalódott, érzése szerint a bíróság kibújt a döntéshozatal felelőssége alól, így nyitva hagyta az általa negyedszázada felvetett kérdést. Hozzátette: egy hithű zsidó ember számára aligha létezhet nagyobb sértés annál, mint hogy egy rabbi történelemhamisítónak nevezze, és ezzel megkérdőjelezze mindazt, aminek élete utolsó 25 évét szentelte.

Bar!kád hetilap - mno.hu - barikad.hu


http://barikad.hu/wiesel_vagy_nem_wiesel-20121129
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mazsihisz szétzúzandó újnáci csürhének nézi mindazokat, ak
  2012-11-30 15:07:03, péntek
 
  A Mazsihisz szétzúzandó újnáci csürhének nézi mindazokat, akik nem menetelnek velük együtt
2012. november 30. 13:45
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A mindig mindenütt kirekesztésről, üldözésről papoló Mazsihisz honlapján 2012. november 29-én közzétette az Élet Menete Alapítvány kuratóriuma közleményét, amely miközben azt állítja, hogy 'ez a közös hazánk', Magyarország, ahol az a feladatunk, hogy 'toleráns társadalmat' építsünk, szétzúzandó újnáci csürhének nézi mindazokat, akik nem menetelnek velük együtt. Úgy tűnik, nem tudják, hol a határ, hiszen azzal, hogy 'szétzúzandó újnáci csürhé'-nek nézik mindazokat, akik nem menetelnek velük egyet, csak azt érik el, hogy lassan tényleg mindenki - még az is, aki eddig megsajnálta s támogatta őket - szembefordul velük.

Amint a Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő minapi nyilatkozatára szánt válaszközleményben olvassuk, a sárga csillagos, tíz éve Auschwitzba 'vagon kiállítás'-t utaztató menetelők szerint

'most kimutatta a foga fehérjét az újnáci csürhe! Itt vannak, senki nem mondhatja, senki nem hiheti el, ez csak egy rossz álom, gyerekek viccei! Nem, ez igaz. Betiltották a náci egyenruhás masírozókat, de ma is masíroznak, ugyanúgy, ugyanabban az egyenruhában! És a hatalom, azt mondja, had masírozzanak, hiszen ezek gyerekek! Hát nem, nem így van! Már parlamenti párttá is lettek. A parlamenti palackbontogatás jól sikerült. Teljesen kijöttek a rég elmúltnak hitt szellemek! Először csak a parlamentben akarnak összeírni, követőik a vidéki kisvárosban már idős zsidó emberektől kérdik, mikor rakja fel a csillagot! Itt a határvonal! Vége. Nemcsak vissza kell tömködni a szellemet a palackba, hanem össze is kell törni azt!'

Ezért felszólítják Debrecenben a történelmi egyházakat és a debreceni önkormányzatot, hogy 2012. november 30-án 18 órától a Nagytemplom előtt tiltakozzanak gyertyagyújtással 'a hazai közéletben és már a Parlamentben is megdöbbentő módon hangot kapott rasszizmus és gyűlöletkeltés ellen', továbbá 2012. december 2-án az 'egyszerű emberek'-et, a 'demokraták'-at, sőt a 'jelenlegi és jövőbeli ország vezetők'-et, hogy a Parlament előtt követeljék 'a náci csürhe' burjánzása megakadályozását.

A (mellesleg 'holocaust-túlélő') Norman G. Filkenstein könyvében (A holokauszt-ipar (Gondolatok a zsidó szenvedés tőkésítéséről), 2003) emlegetett, a saját mártíromságuk kultuszát 'a Monte Carlo-i kaszinó erkölcsi színvonalára lezüllesztő' iparrá, sőt vallássá vált holocaustkultusz ezúttal sárga csillaggal menetelve űzői úgy tűnik, nem tudják, hol a határ, hiszen azzal, hogy 'szétzúzandó újnáci csürhé'-nek nézik mindazokat, akik nem menetelnek velük egyet, csak azt érik el, hogy lassan tényleg mindenki - még az is, aki eddig megsajnálta s támogatta őket - szembefordul velük.

Igen, szembefordul, mivel - amint Balczó András mondta Kocsis L. Mihállyal való beszélgetésében (Szenvedésbe ágyazott gyönyörűség, 2005) - az ő 'önvédelmi harcaikban lassan a mi nemzetünk pusztul', miközben 'a becsületes zsidó hányad pedig - Jézus hatalma híján - képtelen megakadályozni véreit sátáni játszmáikban', így együtt menetel az örökösen nevükben nyilatkozó vezetőikkel.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59728
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg jobb ősi civilizációkba fektetni?
  2012-11-30 15:04:29, péntek
 
  Tényleg jobb ősi civilizációkba fektetni?
2012.11.28. 10:47

,,A befektetők nyilván akarnak egy garanciát a befektetéseikre. Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik" - mondta az IMF tárgyalások sikertelenségét váratlanul sikernek beállító Varga Mihály, aki egyébként a kormányon belül eddig arról volt híres, hogy nem szokott lemenni Matolcsyba.

De csak elsőre tűnik értelmezhetetlennek az állítás, utánagondolva van benne valami. Biztosan a dicső múlt miatt ömlik az olcsó hitel az egykori Mezopotámia területére. Velünk szemben pedig Görögországban azért nem érdemes befektetni, mert szuverén államként csak 1830 óta létezik. De az ágyba vizelő amerikaiak helyében sem lennénk ilyen nyúlfarknyi történelemmel, a kis pólyás balti államokról nem is beszélve.

Az meg végképp érthetetlen, hogy hogy lehet az, hogy Szlovákiában már eurót használnak, amikor annyi idős sincsen, mint én.

http://kepviselofunky.blog.hu/2012/11/28/tenyleg_jobb_osi_civilizaciokba_fektetni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz BKV-sztrájk
  2012-11-30 15:00:13, péntek
 
  Lesz BKV-sztrájk

Megjelent: 2012.11.30. 14:04|


Leállhat a főváros tömegközlekedése. Kevesli a szakszervezet Tarlós ajánlatát.

"Dolgozóktól, munkásoktól nem engedek pénzt elvonni" mondta a főpolgármester a Ma reggel című műsorban az M1-en. Tarlós István hozzátette, a szerelők, járművezetők, forgalomszervezők, adminisztratív dolgozók becsületesen végzik a munkájukat a BKV új vezetőségével együtt, de tudomásul kell venni, hogy a cég milyen állapotban van. Tarlós szerint még karácsony előtt kifizetik a BKV dolgozóinak az elmaradt béren kívüli juttatások egy részét.

Minden kell

A szakszervezetek szerint azonban nem egy részét kell kifizetni a járandóságoknak. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a Hír24-nek azt mondta, hogy a kollektív szerződésben abban állapodtak meg nyáron, hogy a cafeteria juttatásokat kifizetik. Az érdekképviseleti vezető szerint ez az összeg rendelkezésre áll, ezt mindenki elismeri, ezért sem érti, hogy miért nem adtak eddig engedélyt a kifizetésre. Az összeg egyébként, amiről szó van, 1,5 milliárd forint.

Nincs javaslata a cégnek

Korábban mindkét szakszervezet, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és az Egységes Közlekedési Szakszervezet is sztrájkbizottságot hozott létre, mert a csütörtöki tárgyaláson sem közeledtek az álláspontok. Nemes Gábor szerint ők szívesen kötnének kompromisszumot, hogy elkerüljék a sztrájkot és ezzel a fővárosi tömegközlekedés megbénulását. A legutóbbi tárgyalás során azonban nem érkezett semmilyen javaslat, amelyet komolyabban megvitathattak volna. A szakszervezetek és a cég vezetése hétfőn ülnek újra asztalhoz.

Minden harmadik járat leáll

Ha lesz sztrájk, akkor az új sztrájktörvény szerint elégséges szolgáltatásként 66 százalékos járatszámot kell biztosítani. Ez azt jelenti, hogy az összes vonalon, az összes tömegközlekedési eszközön, vagyis buszon, villamoson, metrón, trolin három járatból kettőnek közlekednie kell. Nemes Gábor szerint egy sztrájk csak akkor lehet eredményes, ha az összes BKV-s szakszervezet egyszerre él a munkabeszüntetés eszközével. A szakszervezeti vezető a Hír24-nek a sztrájk időpontját firtató kérdésére úgy válaszolt, hogy ha lesz sztrájk, akkor december első két hetében már számítani lehet rá.

Forrás: Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2012/11/30/lesz-bkv-sztrajk%281%29/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG Országgyűlésének
  2012-11-30 11:47:54, péntek
 
  NYÍLT LEVÉL

MAGYARORSZÁG Országgyűlésének

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselőjének
2012. november 26-án elhangzott felszólalásával kapcsolatban


Mottó: ,,Három dolgot nem lehet sokáig eltakarni: a Napot, a Holdat és az Igazságot!" - (Buddha).


Tisztelt Képviselő Urak és Hölgyek!


A MAGYARORSZÁG Országos Választási Irodájának és az Országos Választási Bizottság közös elektronikus tájékoztatási felületéről származó adatok több évre visszamenőleg nyilvánosak. Ennek alapján tényszerűen számszerűsíthető, mennyi szavazóképes magyar állampolgár vett részt egy-egy szavazáson, és 2010-ben az országgyűlési, majd önkormányzati választások során hányan adták szavazatukat a Jobbik Magyarországért Mozgalom (JMM) képviselőjelöltjeire (http://www.valasztas.hu/hu/parval2010/index.html).

Innen tehát kiderül, a JMM tisztán közel egymillió szavazatot tudhatott magáénak a szavazatok összeszámlálása után.


Nos, a tiszteletteljes kérdésem, hogy egy idegen állam bármilyen szintű vezetője honnan veszi magának a bátorságot ahhoz, hogy nemzetközi kapcsolatok terén elfogadott szokásrend szerint egy rangban felette lévő országos vezetőnek bármilyen politikai elvárást, vagy követelést fogalmazzon meg egy idegen állam parlamentjének vezetője?
Még akkor sem lehet kívánatos a jelenség, ha rangban azonos szinten álló vezető teszi ezt! Megfogalmazhatja kétségeit, aggályait, de hogy egy független ország törvényesen bejegyzett magyar politikai pártjának betiltásáról tegyen említést, soha, sehol nem megengedhető.
Elégtelen indok az, ha valakire rámutatnak, és azt állítják róla, hogy ezt vagy azt kifogásolják tevékenységében. Még ha igaz is volna, mint ahogy tényszerűen nem az, akkor sem áll módjában ilyen kitételekkel egy államelnökhöz fordulni.
Van egy magyar jogrend, ami különválasztja a törvényalkotói és törvényalkalmazói hatásköröket. Világos jogrend szabályozza a hatóságok részére, hogy mi tekinthető elítélendő beszédnek, vagy cselekménynek. Alig vehető komolyan, hogy ezt a jogrendet idegen ország állami vezetője kívánná befolyásolni.

Na, kérem tisztelettel, itt rejtezik tehát az a fajta nemzetbiztonsági kockázat, amiről a JMM országgyűlési képviselője, Gyöngyösi Márton beszélt hétfői felszólalásában a MAGYARORSZÁG Országgyűlési ülésén elhangzott felszólalásában. A kialakult helyzet már valós nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában az említett külkapcsolati viszonylatban!

Arra kérem az ezzel kapcsolatban keltett hírverésben állást foglaló képviselőket és szervezeteket, gondolják végig állításuk valós, vagy inkább annak vélt állítás igazságtartalmát! Nagyon gondolják át!


2007. októberében Simon Peresz kijelentése olyan vihart kavart a magyar belpolitikai életben, ami sehol a világon nem megengedhető nemzetközi következményeket kellett volna maga után vonnia. Vagy ők esetleg úgy gondolják, hogy nekik ezt is lehet?

A tiszteletre méltó Pongrácz Gergely máig érvényes megállapításában erről úgy fogalmaz, hogy ,,Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.". Egyértelmű a pusztítás mértéke, amikor pontosan körülhatárolható folyamatok elemzéséből párhuzam állapítható meg a repeszgránát alkalmazása és a megnevezhetetlenné törvényesített befektetési arctalanok uzsorakamatra épülő nemzetközi hódítási törekvései között.

Rendben, beszéljenek egyenesen! Akkor a napnál világosabban felszínre fog kerülni az a fajta magatartásforma, amit nemzetéhez hű államvezetés sehol nem tűrhet el. Az állam függetlenségének megvédésére tett hivatali esküje alapján és a magyar törvényekből világosan levezethető módon hivatalból köteles visszautasítani az ilyen és ehhez hasonló, akárcsak szóbeli kitételeket, bárki teszi a köztudottan gazdasági hódítási szándék meghirdetéséről szóló kijelentést.

Ennek a kijelentésnek a második politikai óriáshulláma érte el most MAGYARORSZÁG történelmét és életterét. Erre nem az a helyes válasz, hogy égre emelt tekintettel kórusban elrebegik az elvárt együtt-rettegést, hanem világossá kell tenni, mi az ami nem fér bele két független állam kapcsolatainak rendszerébe. Még akkor sem, ha az az állam védhetetlen indokok alapján az Európai Unió társult tagjává érvényesítette pénzügyi hídverését.

Ez az a pont, ahol megálljt kell mondani úgy a belföldi, mind az idegen uszítóknak. Mert ez nem más, mint egy törvényesen, egymillió magyar szavazó akaratának arcátlan semmibevétele és egy politikai tömörülés szabad akaratának törvényi betiltására uszítás.


Tisztelt Képviselő Urak és Hölgyek!

Kérem, gondolják át a vasárnapra tervezett tiltakozáson való részvételüket, még képviseleti szinten is. Vessenek számot azzal a ténnyel, hogy MAGYARORSZÁG belügyeibe történő beavatkozást megengedve hány szimpatizánst fognak veszíteni ezen állásfoglalásuk demonstrálásával! Biztosak lehetnek abban, a magyar emberek döntő többsége erről meglehetősen árnyaltabban és másképpen gondolkodik. Attól nem lehet igazabb egy erőszakos idegen politikai követelés, hogy minden képzeletet felülmúló hangerővel, valamint tömegbefolyásolási lehetőséggel támogatják azt.

És ez már egyenesen veszélyes a MAGYARORSZÁG függetlenségét tekintve. Nézzenek tükörbe, idézzék emlékezetükbe esküjük szövegét!

Legkevesebb ezer éve keresztény többségű, legfőképpen államalkotó többség akaratával mennek szembe, amikor a magyar szavazók legkevesebb tizedét kitevő létszámot vesznek semmibe. Különös aggályokat vetít előre az a tény, hogy az Országgyűlés idegen akaratnak készül engedni.

Nem volt elég a magyaroknak negyven év moszkovita bitorlók rémuralma?
Nem volt elég, hogy teljesen kifosztották ezt az országot, majd saját nemzetüket rabszíjra fűzve a fejünk alól eladták az utolsó vánkost?
Meddig folytatható a hivatali hatalommal történő egyértelmű visszaélés során szülő nemzetük megalázása?

Azt már meg sem merem említeni, hogy a keresztény világ jeles időszaka kezdődik, advent. Szent idő a magyaroknak számára is, amikor Jézus megszületését készülünk megünnepelni. Annyi belátásnak szorulnia kell mindenkibe, hogy ennek a tiltakozásnak ellene mond, valamint államfői közleményben legkevesebb kitér az állásfoglalás elől!
Kíváncsian olvasnám, a ramadán idején egy muzulmán országban hogyan fogadnák a hívők ezt a kijelentést, s hogy vezetőik ennek kapcsán miként cselekszenek?


De tessék, csak tessék! Lehet minket a végsőkig hajszolni! S ugyan mi végre kiáltanának boszorkányságot? Ugyanis legyenek tisztában azzal a ténnyel, hogy az Amerikai Egyesült Államokban például igenis számon tartják az állami alkalmazottak vallási hovatartozását. Pedig milyen nagyra vannak a mindössze alig kétszáz éves társadalmi rendszerükkel. Nyomába nem léphet egy Aranybullának az amerikai alkotmány, s ezt ők is jól tudják.

Az állítás alátámasztására ismerkedjenek meg egy hitelesen idézett összeállítással!
Amerikában listázzák a zsidó képviselőket!
http://barikad.hu/amerikaban_listazzak_a_zsido_kepviseloket-20121128

Van a magyaroknak egy elfogadott alaptörvénye, amiben világosan le van fektetve, hogy MAGYARORSZÁG keresztény gyökereit esküje alapján ápolják és megvédik a választott vezetők. Mit tesznek akkor, amikor elmennek erre a tiltakozásra? Meggondolták Önök ezt?

Végül hol marad a keresztényi megbocsájtás pontosan advent első vasárnapján akkor, amikor Gyöngyösi Márton közleményben pontosította mondanivalóját, elnézést kérve félreérthetőnek mondott szavai nyomán? Vajon kinek az érdeke előrébb való ebben az országban, a megbocsájtást kérő magyar emberé, vagy a bosszút lihegők hangereje?


Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Bízva józan belátásukban kívánok munkájukhoz továbbra is sok sikert, hogy végre ne legyünk gyarmat.


Budapest, 2012. november 29.

Lengyel Károly,
magyar választópolgár

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=karcsi&cikk=3#cikk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/60 oldal   Bejegyzések száma: 595 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.