Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
AKI MÁSNAK VERMET Ás.....
  2012-11-10 20:08:34, szombat
 
  Amerikai olajcéget támadott meg a Stuxnet

Index

2012. november 10., szombat 09:43 |

stuxnet, chevron, vírus

Az egyik legnagyobb amerikai olajcég, a Chevron beismerte, hogy a hírhedt Stuxnet vírus bejutott a hálózatába. A Chevron az amerikai energetikai piac egyik meghatározó szereplője, amikor nyár végén egy tűzeset miatt leállt az egyik kaliforniai olajfinomítója, az egész nyugati parton rekordmagasságba emelkedtek a benzinárak. A Stuxnet-fertőzés még 2010 nyarán történt, a most nyilvánosságra hozott esettel kapcsolatban a cég egyik vezetője azt nyilatkozta a Wall Street Journalnek, hogy az amerikai kormány alábecsülte a saját maga által készített vírus lehetséges hatásait, és azok negatív oldala súlyosabb is lehet, mint az iráni atomprogram hátráltatásának előnyös nemzetbiztonsági következménye.

A Stuxnet szakértők szerint az amerikai és az izraeli kormány megrendelésére készült vírus, amit Irán ellen terveztek, azzal a céllal, hogy az ország nukleáris létesítményeiben okozzon üzemzavarokat. A terv sikerrel is járt, a natanzi atomerőmű urándúsító centrifugáinak tönkretételével szakemberek szerint legalább egy-két évvel sikerült visszavetni az ország atomprogramját, és ezzel azt is, hogy Irán saját erőből atomfegyvert készíthessen. Az amerikaiak és az izraeliek hivatalosan sosem ismerték el, hogy ők állnának a Stuxnet mögött, de független szakértők egybehangzó véleménye szerint ez többszörösen bizonyított tény.

A Chevron az első amerikai cég, ami beismeri, hogy bejutott a hálózatába a Stuxnet, és ezzel az eset kezd kísértetiesen emlékeztetni a katasztrófafilmek forgatókönyveire, ahol biológiai fegyvernek fejlesztett vírus szivárog ki a titkos kutatólaborból, és szabadul rá a világra.

A nagy olajcégek elleni vírustámadások az utóbbi hónapokban váltak aggasztóan gyakorivá. A világ legnagyobb olajvállalata, a szaúdi állami Saudi Aramco 30 ezer számítógépét fertőzte meg és törölt róluk adatokat néhány hete a Shamoon nevű vírus. Hivatalos amerikai közlemények iráni hekkereket gyanúsítanak a támadással, akik mögött egyenesen az iráni kormány áll, ami nem nézi jó szemmel az amerikaiakkal egyre jobb viszonyt ápoló szaúdi vezetés lépéseit. Ugyanez a vírus augusztusban a katari Rasgas földgáztermelő vállalat hálózatát is megtámadta. A Bloomberg által idézett szakértők szerint a Shamoon forráskódja arra utal, hogy mások készítették, mint a Stuxnetet, mert a vírus nem annyira kifinomult és profi munka.

http://index.hu/tech/2012/11/10/amerikai_olajceget_tamadott_meg_a_stuxnet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nobel- és Pulitzer-díjat Rogán Antalnak!
  2012-11-10 20:03:13, szombat
 
  Nobel- és Pulitzer-díjat Rogán Antalnak!
2012.11.10. 19:00 haaszj

Rogán Antal hozzájárult a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. Tette ezt kiemelkedő pénzügyi ellenőrzési tevékenységével. Emellett kimagasló, példaértékű teljesítményével hozzájárult az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, részt vett az intézmény szervezetének megújításában, a nemzetközi kapcsolatok építésében is.

Legalábbis ezeknek a kritériumoknak kell megfelelnie annak, aki a rendszerváltáskor újjáalakult szervezet első elnökéről, az 1997-ben elhunyt Hagelmayer Istvánról elnevezett díjban részesül. Márpedig Rogán Antal idén megkapta az egykori frakciótársa, Domokos László vezette a számvevőszéki díját (amiben idén rajta kívül ketten részesültek: Saskia Jenne Stuiveling, a Holland Nemzeti Számvevőszék elnöke, valamint Horváth Margit, az Állami Számvevőszék igazgatóhelyettese, felügyeleti vezetője).

A 2000 óta átadott elismerést eddig ortodox módon főleg számvevőknek adták, kapott ilyet mások mellett a szervezet volt alelnöke, módszertani intézetének főigazgatója, az ÁSZ főigazgatója, az Európai Számvevőszék munkatársa, díjaztak már főiskolai rektort, a számvevőszékek nemzetközi szövetségének főtitkárát is. Politikust eddig egyszer, ám a 2000-ben elismert Szabad György már jelentős tudományos karriert ért el gazdaság- és társadalomtörténészként 1982-től akadémiai levelező tag is volt -, mielőtt 1990-ben házelnök lett volna.

A mostani indoklás szerint Rogán a parlament gazdasági bizottságának elnökeként, az új számvevőszéki törvény kidolgozásában és elfogadásában betöltött szerepéért kapta a díjat. Ami remek precedenst teremthet. Ha végignézzük, milyen önálló indítványai voltak csak ebben a parlamenti ciklusban, máris legalább egy közgazdasági Nobelre és egy Pulitzer-díjra lehetne őt nominálni. Hiszen törvényjavaslatot nyújtott be a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól, a médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság felállításáról, médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról és a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról is (Pulitzer), továbbá a gáz- és áramtörvény módosításáról, az államháztartási törvény módosításáról, a 2010-es és 2012-es költségvetés módosításáról, a pénzügyi tárgyú törvények módosításáról, a különadóról, a csődtörvény módosításáról, a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról, a központi hitelinformációs rendszerről, valamint az adóhivatalról szóló törvény módosításáról is - ennél sokkal unalmasabb és elméletibb munkák töredékéért is adtak már közgazdasági Nobelt.

Sőt, az indoklás nyomán el lehetne rugaszkodni Rogán személyétől, és a filmtörvény benyújtóit el lehetne indítani az Oscarért, de biztosan lehetne fizikai, kémiai, biológiai Nobelre alkalmas személyeket is találni. És hát az a minimum, hogy ,,úgy emberileg, mint szakmailag" indoklással L. Simon László kulturális államtitkár és József Attila-díjas alanyi költő az ország nemzetközi irodalmi súlyát is méltón képviselve megkapja az irodalmi Nobelt.

http://kepviselofunky.blog.hu/2012/11/10/nobel-_es_pulitzer-dijat_rogan_antalnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán avat
  2012-11-10 19:53:28, szombat
 
 
Orbán avat

2012.11.10. 12:29


Orbán Viktor megint gyárat avatott, ilyenkor általában a fejébe száll a szénsav és vicces elszólások kíséretében távozik belőle.

,,Ma ezen a földgolyón egyetlen ember sincs, se Brüsszelben, se Budapesten, aki meg tudná mondani most, milyen lesz a 2014-es költségvetés"

- mondta magabiztosan. Sőt, Viktor, sőt. Ma ezen a földgolyón egyetlen ember sincs, se Brüsszelben, se Budapesten, de főleg Budapesten, ezen belül főleg a magyar kormányban, aki meg tudná mondani most, milyen lesz a 2013-as költségvetés, mivel mostantól a kormány a zárószavazás napján is módosíthatja a sarokszámokat, és ezt vita nélkül fogadja el a parlament.

Júniusban Orbán még azt mondta ugyanezzel a magabiztossággal, hogy ,,egy rendes ország nem az év utolsó óráiban fogadja el büdzséjét, hanem már az év közepén tudja, milyen keretfeltételek között működik majd a gazdasága a következő esztendőben". Ugye, hogy megint megmondta előre a kis agyafúrt, csak nem figyeltetek? Egy rendes országban, azt mondta. Nem itt. Itt tényleg az év utolsó óráiban fogadják el a büdzsét, a következő év első óráiban pedig meg is bukik. Az új magyar gazdasági modell motorja a kiszámíthatatlanság, az olcsó analfabéta munkaerő és a pofára kivetett különadók, kenőanyaga pedig a stratégiai megállapodásokban parafált nagyvállalati korrupció. Az új magyar gazdasági modell tehát működőképes.

Egyébként természetesen nagyon pontosan lehet tudni, hogy milyen lesz a 2014-es költségvetés, ha Orbán Viktor számítása bejön. Az elfogadásának idejére ugyanis a Fidesz bejut a Nemzeti Bank széfjébe és az ott talált készpénzből visszafizeti az IMF-kölcsönt... várjunk csak, az ott talált pénzből előbb feltőkésít néhány számára kedves magánbankot, futballklubot és azeri-magyar leányvállalatot, aztán lecsapja a pénzt az IMF asztalára és megmutatja a seggét az Európai Bizottság számára. Addigra - legalábbis Orbán reményei szerint - megszüntetik Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárást is, tehát senki, de tényleg senki nem pofázhat bele, hogy milyen költségvetést állítson össze.

Orbán Viktor a naptárra néz és értelemszerűen választási költségvetést fog összeállítani, amelyben további unorthodox különadókat vet ki az eddig is szívatott ágazatokra (kivéve ez alól azokat a cégeket, amelyek bizonyságot tesznek stratégiai partnerségükről a megfelelő svájci bankszámlákra utalt szerény adományokkal), nyugdíjat emel, sőt visszaállítja a 13. havi nyugdíjat, rezsit fagyaszt, átad, avat és konszolidál.

De erről még korai lenne beszélni, hiszen

,,ezek olyan feltételezések, amelyeknek jelenleg semmilyen reális gazdasági alapjuk nincsen".

Reális gazdasági alapjuk természetesen majd akkor sem lesznek, amikor költségvetést alapoznak rájuk, de mióta zavarja ez a Fidesz-kormányt bármiben is? Amikor meg már nem lesz korai beszélni róla, akkor meg már úgy sem tudtok tenni ellene semmit, hahaha.

Így van ez az önkormányzati adósságok átvállalásával is. Miután finoman utalt rá, hogy az állam nem fogja a teljes összeget kifizetni (,,akik előre gondolkodnak, azoknak van egy-két rossz sejtésük"), egy héttel később a kormányszóvivő már rémhírnek nevezte az ezzel kapcsolatos spekulációkat, hisztérikussá erősítve ezzel az államcsőddel kapcsolatos spekulációkat. Végül tegnap Orbán világossá tette, hogy

,,Az a spekuláció pedig (...), hogy ha a kormány nem fizeti ki az adósságot vagy annak egy részét, az államcsődnek minősül, olyan felismerés, mint a kétszer kettő. A modern pénzügyi világban mindenki tudja, ha az adós nem fizet, azt csődnek minősítik."

Figyeltétek, mit mondott? Azt mondta, hogy szó sem lehet róla, hogy ne fizessék ki az adósságokat? Nem. Azt mondta, hogy tisztában van vele, hogy ha nem fizetik ki az adósságot, az államcsődnek minősül.

Ebből legalább azt megtudtuk, hogy ha államcsőd lesz, az tudatos tervezés eredménye lesz. Ezzel fog lezárulni a magyar gazdaság sikeres pénzügyi konszolidációja.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/11/10/orban_avat#more4900260
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két államtitkár szomszédja is földet nyert
  2012-11-10 18:48:43, szombat
 
  Két államtitkár szomszédja is földet nyert

B.A.N.S.P
2012-11-10 12:36:55

Két államtitkár - L. Simon László és Farkas Imre - szomszédja is nyert az állami földpályázatokon a Blikk szerint.

Kajászón Kiss Árpád nádarató 285 hektárnyi rendkívül jó minőségű szántót szerzett. A mezőgazdasági tapasztalatokkal nem rendelkező kápolnásnyéki vállalkozó annak a Farkas Imrének a szomszédja, aki a pályázat elbírálásakor az agrártárcánál volt államtitkár - írta a Blikk.

Farkas nyáron ugyan a fejlesztési tárcához igazolt, most is ott államtitkár, de maradt a Birtokpolitikai Tanács elnöke. Ennek a testületnek kellett döntenie a 100 hektárnál nagyobb állami földterületek egyedi hasznosításáról. A lap szerint Farkas így tudhatott szomszédja győzelméről.

Az államtitkár a Blikk szerint tagadta, hogy szomszédok lennének Kiss Árpáddal, de ennek a lap szerint ellentmond, hogy a Kiss háza melletti telken a politikus családjának panziója áll. Ráadásul a környékbeliek szerint a közelmúltban Farkasék ötven méterrel arrébb új házat is építettek, és odaköltöztek. A Blikk szerint az államtitkár feleségének és lányának vállalkozását az új házban jegyezték be, de telephelyként a panzió is szerepel.

Azt az államtitkár elismerte, hogy jó viszonyban van Kiss Árpáddal, gyerekeik egy iskolába járnak, de nem tudott a pályázatról. "Valótlan állítás, hogy Kissnek nincs gazdálkodói tapasztalata, ugyanis évek óta őstermelő és aranykalászos gazda" - mondta a lap szerint.

A helyiek a Blikk szerint annyira felháborodtak Kiss győzelmén, hogy három hete tiltakozásul felszántották a terület egy részét, mondván, az őket illetné. Az újdonsült birtokosnak ugyanis gépei sincsenek, a földjeit egy gárdonyi gazda, Dörömbözi József műveli.

Dörömbözi szomszédja pedig L. Simon László kulturális államtitkár. Dörömbözi is nyert 66 hektárnyi szántót Seregélyesen, és egy bizottsági ülésen maga L. Simon is elismerte, hogy a győztes termelő szomszédja. Sőt a két férfi ugyanannak a velencei borlovagrendnek a tagja.


hvg.hu - hunikum.info

http://www.hunikum.info/Ket_allamtitkar_szomszedja_is_foldet_nyert_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hegedűs Zsuzsa-jelenség
  2012-11-10 18:34:29, szombat
 
  A Hegedűs Zsuzsa-jelenség

2012.10.12. 13:45 Szárnyathy Géza

Hegedűs Zsuzsa-jelenségen ezt értem: túlfizetett miniszterelnöki tanácsadó bálna Audival furikázik és Teréz anyaként malacokat meg naposcsibéket osztogat a periférián élőknek akkora reflektorfényben, amelyet civil szervezet még nem kapott (az importkonzervekkel bizniszelő Földesi-Szabót ide nem számítva). A továbbiakban nem azzal szeretnék foglalkozni, hogy helyes-e, ha egy miniszterelnöki tanácsadó havi egy misit visz haza, és hogy mennyire gyomorforgató, hogy eme tanácsadó saját, korábban tök érdektelen alapítványát promózza kihasználva a tűz közelségét. (Amúgy rohadtul nem helyes és baromira undorító.) Azt szeretném megmutatni, mennyire káros, ha mesterségesen és nagyon durván beavatkozik az állam a civil szerveztek működésébe.

Alapvetően a válság, a recesszió és az egyre növekvő elégedetlenség miatt csökken az emberek adakozási hajlandósága - nem arról van szó, hogy ne dőlne meg egy-egy gyűjtési rekord, hanem hogy összességében egyre kevésbé van miből adni. Ezt tetézte, az egykulcsos adó, amit azok a civilek szívtak meg, amelyek jelentősebb felajánlást kaptak az egy százalékokból - hiszen kisebb adónak kisebb az egy százaléka is. A 2011-es kilencmilliárd helyett az idén csak hétmilliárdot kaptak a civilek. Vagyis már a kiindulás is szopás.

És jött Viktor kedvenc szociológusa, aki nyilván baromi jó tanácsokat tud adni, és elkezdte a főnök fülébe sugdosni, hogy neki is van ám alapítványa. No, nem is kellett több, a tévét, lapokat, mindent ellepett, hogy van itt egy szervezet, amely teljesen másképp kezeli a szegénységet. Nem halat ad, hanem megtanít halászni. A gondolattal önmagában nincs is semmi baj. Azzal viszont annál inkább, hogy a csapból is ez folyik: legalább hetente egyszer valami híradónak álcázott szarban beszámolnak az újabb malacszállítmányról, valóságshow szereplők szerveznek gyűjtést, mert az milyen jól néz ki, amikor végtelenül primitív emberek éppen nem bebasznak, hanem érzelgősködnek öt percet azon, hogy sok gyerek hetente csak egyszer eszik normális ételt. És legyen ez a kultúra része is, úgyhogy vetélkedőkön is legyen már kérdés, hogy mi a neve Hegedűs Zsuzsa alapítványának.

A siker megdöbbentő. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 2010-ig sehol sem volt. Az egy százalékokért nem is szállt versenybe, először az idén kerültek fel a listára. Két évvel ezelőtt az alapítvány teljes évi bevétele 79 millió forint volt, az első kampányát 2010 elején indította. A tavalyi mérlegét még nem tette elérhetővé, de beszédes, hogy csak a legutóbbi Való Világ sorozatban 170 millió forintot kalapoztak össze. Az idénre pedig 183 milliós költségvetéssel számolnak a 2012-es akció megvalósításával kapcsolatban - amelyben nincs benne sem a működési költség, sem a személyi és egyéb ráfordítások, sem más tevékenység. Az idén 19 millióval startolt az egy százalékos felajánlások összege. Vagyis két év alatt nulláról a százmilliós (ha nem milliárdos) alapítványok közé került.

Ez első körben kibaszott nagy büszkeséggel kellene, hogy eltöltsön bennünket, ám jobb nem elfelejteni: az adakozási kedv nem nőtt, az embereknek nincs több pénze, és az egy százalékos felajánlás összértéke milliárdokkal csökkent az szja változások miatt. Vagyis mi történt? A miniszterelnöki tanácsadó döbbenetes médiazajt keltve szóhoz sem engedte többi alapítványt, így mesterségesen és brutálisan vette el a levegőt és a lehetőséget a tőlük.

Az egyik nagy szívó a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A Gyea 2010-2011-ben évente több mint egymilliárd forintból gazdálkodott, ennek java része persze állami támogatás, az adományok értéke százmilliós nagyságrendű volt. A szopóroller ott indult el, hogy az egy százalékokból harmincmillióval kevesebbet kaptak, 86 helyett 57 milliót - ennek csak egy része magyarázható a csökkenő szja-val. Az idei évről pontos adatok még természetesen nincsenek, de sosem látott mélységben van az alapítvány támogatottsága.

Alapvetően kurvára mindegy, hogy ki segít - gyermekétkeztetés vagy lakjanak jól a gyerekek, az elnevezés tök mindegy. Az viszont már baromira nem az, mit hoz és kinek hozza. A Gyea ugyanis készételt hoz, Hegedűs Zsuzsáék meg növendék malacot. Ez egyrészt azért jelentős különbség, mert a malacot legkorábban is fél év múlva lehet megenni, ami sokat nem segít azon, aki most éhezik. Másrészt baromira nem ugyanazok kapják a malacot, mint akik a főzeléket - a nyóckerben a balkonládában például nem él meg a disznó. De az a nyóckergyerek ugyanolyan éhes lesz holnap is.

HZS kiszorította a médiából a hasonló profilú szerveztet - valószínűleg nem direkt -, ám nem teljesen ugyanarra a körre lő. A közös halmaznak mindegy, de például a városi csórónak rohadtul nem. Egyik pillanatról a másikra szakadnak meg folyamatok, mennek gallyra kapcsolati hálók, maradnak támogatás nélkül rászorulók, mert - talán egy fasza kis szociokírsérlet miatt - most más a menetrend.

Ennél is nagyobb probléma, hogy pár év múlva már nem lesz ennyire túlhájpolt a malacosztás sem, vagyis HZS is visszakerül nagyjából oda, ahonnan felszívta magát. Csak egy nagy árkot fog maga után hagyni. A támogatások nem fognak ugyanis automatikusan átcsoportosulni más alapítványokhoz, hanem elapadnak. Vagyis egy két- vagy hároméves nyomulás miatt újra kell kezdeni mindent. Ez aztán kibaszott nagy felelősségvállalás.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2012/10/12/a_hegedus_zsuzsa_jelenseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cserép Anikó: Egy vidéki jobbikos véleménye a Lenhardt-ügyr
  2012-11-10 18:31:18, szombat
 
 
Cserép Anikó: Egy vidéki jobbikos véleménye a Lenhardt-ügyről

2012. november 10. szombat


Szomorúan olvastam az internetes portálokon az egyik jobbikos képviselő Lenhardt Balázs kilépéséről ( kiléptetéséről) a Jobbik frakcióból és Vona Gábor elnök válaszlevelét.

Én úgy ismerem Balázst, hogy következetesen kiáll mindig az igazságért. Volt alkalmam vele riportot készíteni a Magyar Jelen újság számára a pomázi Árpád szobor avatásán. Hazaszeretet, áldozatkészség sugárzott a szavaiból. Minden jobbikos egyik fő tulajdonsága, hogy az igazságért harcol, semmit el nem tussol, nem halogat semmilyen döntést. Radikálisan ahogyan szoktuk mondani és ahogy Vona Gábor is vallotta egyik lakossági fórumon:

Ha valaki beteg akkor meg kell műteni, nem halogatni a kérdést, mert abba belehalhat az illető. Balázs is ezt cselekedte, megtette a feljelentést Szegedi Csanád ellen, visszahívását kezdeményezte az Eu parlamentjéből mint jobbikos képviselőt. Sok idő eltelt Csanád "pálfordulása" óta és sokan azt látták, hogy nem történik semmi. Hogy elhamarkodott cselekedet lett volna Balázs feljelentése? Úgy gondolom, hogy máris késésben vagyunk, mert már másik jobbikos képviselőnek kellene képviselni a mozgalmat az Európa Parlamentben!

Nem is olyan régen hangoztatták a vezetésben, hogy azt szeretik a tagságban, hogy mindig őszintén megmondják azt amit gondolnak és Ők igyekeznek a hibákat kijavítani. Mi történt az Országgyűlésbe bejutás után? Azt látom, hogy nemcsak a külsőségekben ( öltönyviselés) hanem már a tettekben is megmutatkozik, hogy szinte belesimul mindenki az ottani szokásokba. A mozgalom bejutott a Parlamentbe és párttá vált! Remélem, hogy nem történik meg az a JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOMMAL, mint ami a MIÉP-el , vagy a Kisgazdapárttal, hogy végén a kormánypárttal lepaktáltak! Mi lett a vége? Mindkét tömörülés megszűnt és a vidéki gazdákat nincs aki képviselje az ország házában!

Szeretném hinni, hogy a mozgalom megmarad annak aminek elindult, olyan tisztának, szókimondónak. A jelige ez volt: AZ IGAZSÁG SZABADDÁ TESZ! Jó lenne, ha független maradna a mozgalom és a döntéseket hamar meghoznák ( Szegedi Csanád visszahívása az Európa Parlamentből). Ez megelégedésére szolgálna a tagságnak vidéken is. Nem szabad elfelejteni, hogy elsősorban a vidék juttatta be a Jobbikot az Országházba és nem szabadna megfeledkezni ezekről az emberekről, akik közül sok a kiszolgáltatott ember. Akár a képviselői tiszteletdíj pár százalékát is fel kellene ajánlani azoknak akik rászorulnak és a mozgalmat, valamint a Magyar Gárdát létrehozták, éltetik. Meggyőződésem, (sok-sok emberrel beszélgetve) hogy a vidék több százezer emberrel melléállna annak a mozgalomnak, amely kitekintene és segítené a rászoruló tagságot és azokat akik jelenleg nehéz helyzetben vannak, de mindent megtesznek, hogy munkát találjanak. Őket majd a választásokon meg lehetne nyerni az igaz magyar ügynek. Ha a döntéseket hamar meghoznák és kikérnék a tagság véleményét is, akkor sokan csatlakoznának, akár a Fidesz-ből kiábrándult nemzeti oldalról is. A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a hagyományőrzést, jó lenne látni, ha külsőségekben is megnyilvánulna ez. Milyen szép lenne, ha a képviselők zsinóros ruhában mennének be a Parlamentbe, ezzel is érzékeltetve, hogy értékelik és ápolják a magyar hagyományokat. Most amikor úgy látszik, hogy három részre szakadt az ország, különös jelentősége van az összefogásnak a nemzeti oldalon.

Meg kell akadályozni, hogy a liberál-bolsevik oldal hatalomra kerüljön! Az elszámoltatást és a bűnösök felelősségrevonását a Parlamentben csak a Jobbik Magyarországért Mozgalom tudja képviselni, azt ígéri, hogy ezért fog harcolni. Akkor lesz hiteles, ha a döntései mind a tagság és a hívek, mind a kívülálló nemzeti oldalon állók szemében tiszta és világos lesz és a nemzet érdekeit szolgálja. Következetesen tovább kell menni azon az úton, amit a RADIKÁLIS VÁLTOZÁS PROGRAM ígért a választások előtt és sok minden megvalósult! (igaz a fideszesek ellopták az ötleteket és sajátjukként nyújtották be) Igaza van Lenhardt Balázsnak abban, hogy ...: "a liberális demokrácia jelenlegi keretei között a Jobbik ilyen úton nem lehet váltópárt. A rendszer alapjait is bátran megkérdőjelező mozgalomra lett volna szükség, erőteljes szociális alapokon, mert az emberek belefáradtak az elmúlt 23 év hazudozásaiba és sikertelenségébe. Ha a Jobbik hasonlóvá válik a többi parlamenti párthoz, csak retorikailag megy messzebb náluk, akkor a bukás bele van kódolva ."

Reméljük, hogy Lenhardt Balázs munkájával továbbra is a mozgalmat segíti és ebben támogatják sokan. Becsületes embernek ismertem meg és hiszem, hogy nem fog az ellenséggel lepaktálni. Ne engedjük el egymás kezét, szüksége lesz a nemzetnek minden Hazafira 2014-ben!

Adjon az Isten Szebb Jövőt Magyarországnak és a vezetésnek erőt és egészséget, bölcs belátást!


http://duft.extra.hu/?p=19732
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három zsidó összeveszik, hogy melyikük rabbija kiválóbb embe
  2012-11-10 17:58:06, szombat
 
  Három zsidó összeveszik, hogy melyikük rabbija kiválóbb ember. Az első büszkén mondja:

- A múltkorjában tűz ütött ki a faluban, a gyerekek bent rekedtek az égő házban és sehogy se tudtuk kimenteni őket. A rabbink elmondott egy imát, jött egy nagy zivatar, eloltotta a tüzet, megmenekültek a gyerekek!

- Az semmi! Két hete hajón utaztunk, hatalmas vihar tört ki, már-már süllyedni kezdett a hajó, amikor is a rabbink elmondott egy imát, és 200 méteres körben elült a vihar!

- Az semmi! A múltkor sétáltunk a belvárosban, találtunk egy 100 dollárost az egyik pad alatt. De szombat volt, nem nyúlhattunk a pénzhez! A rabbink elmondott egy imát és 5 méteres körben hétfő lett...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy apa levele határátkelő lányához
  2012-11-10 17:45:18, szombat
 
  Egy apa levele határátkelő lányához



Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: ,,ne feledd a lényeget: a haza benned van, te vagy a haza, bárhová is mész, és mindazok, akik veled közös nyelvet beszélnek."

,,Ma reggel hat órakor egy különleges repülőgép szállt fel Magyarországon. Fedélzetén a kislányommal, elsőszülött gyermekemmel, elrepítette innen az életem egy részét. A jobbik részét.

Mit mondhat egy apa most, amikor tudja, hogy a gyermeke legelső értelmes emberi szava az anyanyelvén, ezen a csodálatos magyar nyelven az volt: ,,apa"!? Sőt, nem ám így, egyszerűen, hanem egyenesen így: APA!

Büszkén, újdonsült tudománya, az emberi beszéd, a magyar nyelv használatának képessége felett érzett jogos büszkeséggel, és némi, a közös gének által diktált csibészséggel, mindezekhez ráadásul ragyogó szemekkel.

Mit is mondhatok tehát most, amikor ott szállsz éppen Európa felett; szépen, huszonkét évesen, okosan, és tudom, hogy félsz? Félsz az ismeretlentől, az egyedülléttől, a rád váró kihívásoktól.

Sok mindent mondhatok, és most bele is teszem a kicsi, takaros tarisznyádba az én útravalómat, az egyedülit, amit adhattam neked; hamuban sült pogácsákat.

Íme hát:

Ne félj semmitől, mindig megtalálod majd a helyes utat! Fel vagy vértezve mindennel, amire Angliában, vagy a világ bármely normális, emberi értékekkel bíró országában szükséged lehet ahhoz, hogy boldog és sikeres, tisztességes emberként élhess.

Magyarországon, a szülőhazádban mindez kevés lett volna; sőt, éppen csak arra elég, hogy örökösen megalázott, számkivetett nyomorultként, a saját, amúgy a te kegyelmedből is hatalmukat gyakorló honfitársaid packázásának kitéve stresszben, meg-nem-értésben tengesd napjaid életed végéig.

De ott szeretni fognak. Szeretni fognak, mert ott tudnak szeretni, és szeretni fognak, mert te megérdemled, hogy szeressenek. Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: a szorgalomnak, az egyenességnek, a kreativitásnak, és a tisztességnek!

Látod, ugye kislányom, hogy nincs mitől tartanod?!

Azt kívánom neked, hogy soha ne gyere haza! Ne gyere haza, vagyis inkább soha eszedbe se jusson, hogy valaha is még itt akarj élni, ebben az elátkozott, végromlásra ítélt, ma élő és 22 év óta folyamatos bizonyítási lehetőséget kapott ,,nagyjaink" által tönkretett, kifosztott és örök időkre szóló reménytelenségbe taszított szülőhazában!

Szeresd, ápold, és soha ne felejtsd el az anyanyelvedet! Azt a nyelvet, amely az egész világon a legszebben, legárnyaltabban tud mesélni, közölni, álmodni; azt a nyelvet, amely hűen közvetíti mindazokat a kivételes képességeket, amelyeket minden megszületett magyar ember magában hordoz, és amellyel mindegyikük felhatalmazást nyer arra, hogy kivételes legyen!

Sajnos valamely gonosz varázslatnak köszönhetően ez itt, Magyarországon nem lehetséges. De bárhol másutt igen, hidd el nekem!

Legyél hát mindig büszke arra, hogy magyar vagy, és elsősorban arra, hogy ember vagy, méghozzá nem is akármilyen: nagyszerű! Maradj is meg mindig ilyennek! Végül is ehhez nem kell, hogy hazája legyen az embernek.

Tőlünk, akik itt születtünk és itt élünk, fennkölt vezetőink mindörökre elvették azt az érzést, az egyszerit, a megismételhetetlent, a mindig mindenki számára csak egyetlen helyen át- és megélhetőt, amit úgy hívnak, hazaszeretet.

De te ne feledd a lényeget: a haza benned van, te vagy a haza, bárhová is mész, és mindazok, akik veled közös nyelvet beszélnek.

Tudom, sok-sok emberrel fogsz közös nyelvet beszélni életed most kezdődő, hosszú és boldog időszakában. Köszönöm ezt neked, és büszke vagyok rád! Egy kicsit én is elmentem most veled, örökre. Sajnos még dolgom van itt, de találkozunk, tudom!

Szeretlek: apa"


http://www.168ora.hu/blogblokk/blog-kivandorlas-magyarorszag-haza-fiatalsag-10549 9.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forradalmi kétharmad tovább sarcolja a hiteleseket: adózni
  2012-11-10 17:27:11, szombat
 
  2012-11-10. 08:52
A forradalmi kétharmad tovább sarcolja a hiteleseket: adózni kell a hiteltörlesztés után is

Korábban nem szerepelt benne, mégis bekerült a tranzakciós illetékről szóló törvénybe a hitelesek megsarcolása. A terhet jövőre a törlesztők után is fizetni kell, a minisztérium szerint a bankok miatt nem mentesülhetnek a részletek illeték alól.

Hiába nyögik a súlyos terheket, újabbakat kapnak a nyakukba az eladósodott családok. A kölcsönökre, azaz a hiteltörlesztésekre is vonatkozni fog ugyanis a jövőre érkező tranzakciós adó - derült ki a költségvetési bizottság által benyújtott módosító javaslatból. Az intézkedés a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett 764 milliárdos megszorítás része.
Két ezreléket vonnak
A javaslat szerint a pénzváltásra és a hitelekre is két ezrelék lesz az új adó, vagyis például egy 100 ezer forintos törlesztőrészlet után kétszáz forintot kell befizetni. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy a Fidesz korábban - szóban - elkötelezte magát a hitelesek megsegítése és terheik csökkentése mellett.
Adminisztrációs ok
Minden, ami növeli a devizahitelesek terheit, egyértelműen káros - mondta Tilk László Géza, a Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. Kásler Árpád, a Banki Adósok Szervezetének elnöke azt mondta: miután a rezsiköltségek és a törlesztőrészletek az egekbe emelkedtek, nemzetgyilkosság újabb adót ráterhelni az emberekre.
A beterjesztő bizottság tagjai közül három fideszes képviselőt sikerült elérni, ám sem Márton Attila, sem Pósán László, sem pedig Vitányi István nem volt ott az ülésen, és azt mondták, "nem tudnak nyilatkozni" a javaslatról.
Az ötletgazda Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a bankok jelezték, hogy nem tudják a hiteltörlesztéseket a más jellegű, a tranzakciós illeték hatálya alá tartozó átutalásoktól elkülöníteni, ezért nem lehetséges az illetékmentesség biztosítása - ezt a jelek szerint bátran tudomásul vette a nemzeti ügyek kormánya.
Nyikos: a demokrácia megcsúfolása
Nyikos László, a módosításokat beterjesztő bizottság jobbikos elnöke elmondta, előző nap hívtak fel, hogy a bizottság elé terjesztik a javaslatokat. Erre a törvény szerint lehetőség van. - Nem tudtam, hogy ilyen sok módosítóról van szó. Jeleztem is: napoljuk el a dolgot, de miután kiderült, mindenképp napirendre kerül, átadtam az elnökséget Seszták Oszkár KDNP-s alelnöknek, majd jobbikos társammal együtt kivonultunk. A kormánypárti tagok ezután elfogadták a módosítókat és benyújtották a parlamentnek. Ez a demokrácia megcsúfolása - mondta Nyikos, aki elárulta: elgondolkodott már azon, hogy lemond az elnökségről, de szerinte akkor sem változna semmi.
(Borsonline nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103822/#ixzz2Bq0R5I6n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán azt mondja, sikeres volt a pénzügyi konszolidáció - Z.
  2012-11-10 17:23:12, szombat
 
  2012-11-10. 15:50
Orbán azt mondja, sikeres volt a pénzügyi konszolidáció - Z. Kárpát szerint inkább az összeomlás szélén táncol a gazdaság

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök szavaival ellentétben nincs rendben a magyar gazdaság, hanem inkább az összeomlás szélén táncol.
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt: pártja számára elfogadhatatlan az az eljárás, hogy nem a kormány, hanem egy országgyűlési bizottság nyújtja be módosító indítványként az "egyenlegjavító intézkedéseket", vagyis a kabinet inkognitóban végzi a megszorításokat.
Orbán Viktor az MTI-nek adott interjúban az Európai Bizottság szerdai országjelentésében foglaltakra és a Daimlerrel pénteken kötött stratégiai partnerségi megállapodásra alapozva jelentette ki, hogy sikeres volt a magyar gazdaság pénzügyi konszolidációja, az új magyar gazdasági modell működőképes.
A Jobbik ezzel szemben úgy véli, hogy a magyar gazdaság tervezett pályája nem tartható, és az összeomlás szélén táncol - mondta Z. Kárpát Dániel. Hozzátette: a legfontosabb probléma az államadósság mértéke, amely az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta is nőtt, és a mostani kabinet sem kész újratárgyalni az adósságot.
Z. Kárpát Dániel szerint ez a megszorító csomag elfogadhatatlan, mert a kormányzati szándékkal ellentétben a legtöbb eleme nem a multinacionális vállalatokat terheli, hanem a lakosság és a polgárok terheit növeli. Ráadásul a Jobbik szerint felháborító az az eljárás, hogy a kormány "arctalanul, inkognitóban, egy bizottság mögé bújva végzi a megszorításokat" - tette hozzá.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103843/#ixzz2BpzNumma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.