Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Kormányzati gyerekgyűlölet
  2008-07-01 22:29:06, kedd
 
  2008-07-01


Kormányzati gyerekgyűlölet

Nemrégiben kimondta az Állami Számvevőszék, hogy az MSZP-SZDSZ-kormány éveken keresztül rosszul számolta el az egyházi gyermekintézményeknek járó kiegészítő támogatást, és ezzel összesen 2,7 milliárd forint kárt okozott az egyházi fenntartású iskoláknak, óvodáknak. Akkor azt felelte a kormányzat - Hiller István szakminiszter szájával -, hogy nem érdekli az Állami Számvevőszék állásfoglalása, nem fogja visszaadni, amit elvett. Ehhez összezagyvált statisztikákat lobogtattak, hiányzó jogszabályt emlegettek.

Most a törvényesség legfőbb őre, az Alkotmánybíróság mondta ki azt, amit az ÁSZ a minap megállapított. A bírák persze nem forintosítottak - nem ez a dolguk -, viszont porrá zúzták a szociálliberális kormányzat "jogi" érveit. A kormányzati finanszírozás ugyanis ellentétes a Szentszékkel kötött megállapodás előírásaival.

Kiderült, mindenben a Kereszténydemokrata Néppártnak, illetve az ellenzéki politikusoknak van igazuk. Ők már évek óta mondják, hogy mi a helyes eljárás. Annál is inkább mondhatják, mert amíg ők kormányoztak, a támogatások kifizetése rutinszerűen és szabályosan folyt. Amint az egy valódi jogállamban szokás. Ami egyébként nem érdeme, hanem szimpla kötelessége a demokratikus államapparátusnak. Nem folytatható az MSZP-SZDSZ kiagyalta gyakorlat, amelynek eredményeképpen azért rövidítik meg az egyházi középiskolák támogatását, mert a nem egyházi óvodák támogatása kisebb. Ez természetesen ostobaság, mármint az óvodai normatíva mértékéből kiszámolni a középiskolai normatíváét, ilyen gyakorlatot baráti cégek kifizetésekor sohasem követ a kormányzat - de hát az egyházi intézmény az, ugyebár, más. Ezt a másságot pedig valamiért nem tisztelik a szabad demokraták sem, akik Magyar Bálint révén főbűnösök ennek a törvénytelen gyakorlatnak a kialakításában.

Az egyházi intézmények másságát talán Tatai-Tóth András MSZP-képviselő, hajdani pedagógus érvrendszerével lehet leírni, aki nemrégiben (a tatai gimnázium körül kialakult vita hevében) kifejtette, hogy az egyházak az egyházi iskolákban a saját világnézetüket kényszerítik a gyerekekre, továbbá hogy a Fidesz az iskolákat egyházi kézbe akarja adni. Ez két akkora ostobaság, amekkorához foghatót csak analfabétának bocsáthat meg az ember, nem pedig képzett pedagógusnak. Aki ismeri a magyar oktatás történetét, pontosan tudja, hogy egyetlen egyházi oktatási intézményben sem kényszerítettek rá semmilyen világnézetet a gyermekekre (például mindenkihez a saját felekezete szerinti pap járt hittanórát tartani), bár kétségtelenül beszéltek a fontos kérdésekről - és éppen ezért voltak jók azok az iskolák, szemben sok mostanival. Az is orbitális bornírtság, hogy a Fidesz egyházi kézbe akarja adni az iskolákat. A Fidesznek nincs és soha nem is volt ilyen programja, bár kétségtelen, hogy nem süket a népakaratra, és ahol ilyesmit kezdeményeznek szülők, ott nem beszélnek a fideszes politikusok olyan zöldségeket, mint Tatai-Tóth András.

(Egyébként Tatai-Tóth telekürtölte a sajtót, hogy tízezer aláírást gyűjtöttek a gimnázium egyházi kézbe adása ellen Tatán - aztán az aláírásokat elvtársai nem adták át senkinek sem. Csak nem MSZP-s adatbázis lett belőle?)

Aki hajlandó holmi megkésett Kulturkampf helyett valódi demokratikus szellemben végiggondolni, mi is a helyzet, döbbenten áll meg az MSZP-SZDSZ-politika gyermekgyűlölete fölött. Ugyanis a szociálliberális politikai harc az egyházakat célozza, de a magyar gyermekeket találja telibe, méghozzá szándékos politikai rosszindulatból. Az Alkotmánybíróság és az ÁSZ megnyilatkozásai nyomán ebben a kérdésben kristálytisztán lát mindenki, aki akar. Ha érvényes az alkotmányos egyenlőség, akkor minden magyar diák után ugyanakkora támogatás jár, akár önkormányzati, akár egyházi iskolában teljesíti a törvényben előírt tanulmányi kötelezettségét. A hatályos jogszabályok értelmében az állam folyósítja az egyházi fenntartású közoktatási intézmények részére a mindenkinek járó alapnormatíván felül azt az összeget, amelyet az önkormányzati intézményben tanuló gyermek után a fenntartó önkormányzat folyósít.

Ez így korrekt, mert az állam is és az önkormányzat is az adófizetők pénzével gazdálkodik, mindkét közhatalmi szféra bevételeit a szülők adják össze. A gyermekét egyházi intézményben taníttató szülőt arra kényszerítené az MSZP-SZDSZ, hogy miután befizette adó-hozzájárulását az iskolarendszer fenntartásához, a saját gyermeke iskoláztatásáért még egyszer fizessen. Maga a gyermek pedig másodosztályú állampolgár, ha egyházi iskolában tanul.

Magyar Bálinték fejében ez így van jól.

Nyiri János, újságíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csődpolitizálás
  2008-07-01 22:28:10, kedd
 
  2008-07-01



Csődpolitizálás
Szóról szóra


"Répássy Róbert, a Fidesz jogi kabinetjének vezetője lapunknak elmondta: az MSZP tudta, hogy alkotmányellenesek az általuk megszavazott döntések. A gyűlöletbeszéddel kapcsolatban emlékeztetett: egyszer már megbukott az azzal kapcsolatos MSZP-s elképzelés, az Alkotmánybíróság pedig most újra alkotmányellenesnek tartotta." (Magyar Hírlap, július 1.)

Vajon miért kellett előrukkolnia a szocialista frakciónak egy olyan törvénymódosítási kísérlettel, amelyről szinte minden jogi végzettségű egyén megjósolhatta, hogy nem állja ki az alkotmányossági próbát? Erőfitogtatással állunk szemben? Az előterjesztők úgy gondolták: addig bombázzák majd az államfőt és az Alkotmánybíróságot újabb kísérleteikkel, amíg a jogszabály végül mégiscsak átbukdácsol az akadályokon, és mindenkit emlékeztet majd rá, hogy ha a kormányerők valamit véghez akarnak vinni, az előbb-utóbb úgyis sikerül?

Lehet, hogy ilyen szándék is létezett. Szerintem viszont inkább egy népszerűség-növelő akcióról van szó. A közéletben gyakorta felbukkanó kemény, néha durva szövegektől valóban sokan megriadnak. Ezeket az embereket próbálja megnyerni a kormánypárt a gyűlöletbeszéd visszaszorításaként meghirdetett törvénymódosítási próbálkozásaival.

Az alkotmánybírák azonban helyre tették ezt a kezdeményezést is. Ismételten megállapították, hogy a büntetőjog, a közigazgatási jog és a személyhez fűződő jogok védelmét garantáló polgári jog is rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyek - ha valakit sérelem ér - védelmet biztosítanak. A valódi uszítást most is lehet büntetni, és büntetni is kell. A létező szabályok további szigorítása azonban már a szólásszabadságot veszélyeztetné. Gondoljunk bele, mennyi kritikus nyilatkozóra vagy újságcikkszerzőre lehetne rásütni a gyűlöletgerjesztés bélyegét, és szigorú büntetésekkel hallgatásra kényszeríteni.

Szétpukkant tehát még egy olyan kormányzati szappanbuborék, amelyről csak a hatalom csúcsain gondolták, hogy tömegeknek nyújtott maradandó élményt. A látszatcselekvés csődjének bizonyult ez a kísérlet is. Jobb próbálkozásokra azonban aligha számíthatunk: amíg a kormányzat egyetlen célja a túlélés, a látványpolitizálás eszközein kívül más nem kerülhet elő a raktárból.


Neumann Ottó, újságíró
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Amit a Nemzetitől elvárunk
  2008-07-01 22:26:54, kedd
 
  2008-07-01

Amit a Nemzetitől elvárunk


Álláspont
Miközben a magát liberálisnak nevező sajtó - amely az utóbbi időben rendkívül rosszul tűri, hogy elveszítette hegemóniáját - allergiásan prüszköl, ha valamely jobboldali önkormányzati vezetés színigazgatót merészel váltani, tegnap örömünnepet ülhetett: Alföldi Róbert megkapta Hiller István minisztertől és Jordán Tamás leköszönő igazgatótól a Nemzeti Színházat.

"Ez az ország színházbolond" - hangoztatta Babarczy László, akkoriban a kaposvári Csiky Gergely Színház leköszönő igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora. (HVG, 2007. június 9.) Tényleg. Színházilag mindenevők vagyunk, támadt közönsége az alternatív, sikeresen kísérletező, a peremre szorultságából fakadó nimbuszt jól kamatoztató társulatoknak, hódolunk a míves közönségszínházaknak, egyre kevesebben hisszük azt, hogy az a jó színház, ahol kora esti szunyókával piheni ki a néző aznapi fáradalmait.

Tudjuk, a színház: játék. A néző azért lehet jó lelkiismerettel színházbolond, mert szereti a játékot. De van egy nagy büdös De. Nem szereti, ha akár őt, akár az országot bolonddá akarják tenni. Ez az, amit nem képes érzékelni a mai politikai vezetés (sem).

A Nemzeti Színház arra való, hogy bemutassa azokat a szellemi törekvéseket, amelyekből még lehet valami jó. Erre alkalmasak a klasszikus darabok, a nemzeti (esetünkben: magyar) szellemiségű alkotások. Az általam igencsak tisztelt Zsámbéki Gábor és Székely Gábor hiába rendeztek kiemelkedően emlékezetes előadásokat az akkoriban Nemzetinek nevezett színházban, nem tudták jól kezelni azt az egyébként nyilvánvaló helyzetet, hogy mást vár a nemzet a Nemzetitől, mint a többi körúti vagy körúton túli színháztól. Elvárja az értékek feltétlen tiszteletét, legyen az idős vagy fiatal színészzseni, új magyar vagy klasszikussá nemesedett dráma, s mert új és új nemzedékek érkeznek el a színházlátogatói korba, nem foszthatók meg Shakespeare, Csehov, Molière és mások örök darabjaitól.

Jó színészekkel, jó társulattal, jó előadásokkal nem nehéz elmondani, mi fáj nekünk ma, mi oldja föl keserű kedvünk, hogyan tudunk megtanulni nevetni önmagunkon és másokon, s mi az, ami itt és most tűrhetetlen. A színház - a Nemzeti is - az örökké vágyott szabadság és az örök szépség temploma. Ha a néző is, a színész is emelkedett lélekkel léphet ide be, s annak érezheti végre magát, ami (magyar), akkor lesz, lehet nemzeti a Nemzeti Színház. Ha nem így lesz, tragédia akkor sincs, hiszen egy kuplerájjal több vagy kevesebb, már igazán nem számít.

Apáti Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Béla vagyok…
  2008-07-01 22:25:25, kedd
 
  2008-07-01


Béla vagyok...


Csilingelő női hang: "Béla vagyok Kötegyánról, kizsnyugdíjas, csak aszt szeretném, mert nem ereszt a tudatom, téesztag voltam, bemondani a Jakuncsek műsorvezető úrnak, hogy az Orbán bandája, ha visszajön, akkor a nyukdijjal mi lesz, mert azt hallottam a Gyurcsányi miniszterelnök úrtól, hogy, nálunk éppen ugyan nincs bevezetve a gáz, de a csatornát ígéri a tanács, vagy hogy is mondják, össze kell fogni, én vagyok a vonalba?, és milyen pénzen ment Bécsbe, én is voltam ott kilencvenbe, ott veszi a kábítót, aszt mondják..." - és így, és így, és így. Ha felemelt a percdíj, ha nem. Meg az SMS-ek ahogy futnak a képernyő alján. Mindegyik után egy felfoghatatlan betűszó. Az a név. Ami mögött valaki van. Akárki. Egy vélemény. Sőt, a kimondója, közreadója számára "a" vélemény. "Megmondja az őszintét" - ez a formula járja egy ideje.

Kik is ezek a névtelen valakik, akiknek torz mondatáradatai folyamatosan nyomulnak a szemünkbe, fülünkbe, tudatunkba a tömegkommunikáció kivédhetetlen erőszakossága által? Erkölcsi ítélet alá ők nem is vethetők, annál sokkal nyomorultabb kreatúrák, a tömegkommunikáció áldozatai, akiknek fogalmuk sincs, hogy miféle tudatmosás kárvallottjai és miféle manipuláció akarattalan eszközei. Legyünk jóhiszeműek: a hiszékenység kárvallottjai, az elbutított tömegember legmaibb alakváltozatai.

Mert mi is az alapképlet? A nevük (önazonosságuk) feladása az ára annak, hogy véleményt mondhassanak, azaz, hogy bekerüljenek a nyilvánosságba. Elhitették velük, azaz végül is elhitetették magukkal, hogy a véleményük oly fontos, oly egyedi, hogy a kimondásáért megéri megtagadni önmagukat, elhallgatni a nevüket. Mint - korunkhoz illő hasonlattal - a sötétben tevékenykedő sorozatgyilkosok, akik a tetteikben mutatják föl egójukat. Nem a tevékenységük bemutatásával, hanem tetteik eredményével, természetesen.

Az ember, aki úgy van, hogy nincs. A korlátlan szabadság megkísértett balekjai, akik számára ez az önmegvalósítás: bárkiről, bármiről szabadon bármit elmondhatok. Nyomorúságos sorsok önelégült önkielégítettjei.

Korunk egyik perverz paradoxona, hogy szabadnak képzelheted magad, de csak a személyiséged feladásával. A névtelenség azért azt is jelenti, hogy nincs felelősség, nincs önmérséklet, nincs közmorál - és ne is legyen. Ezt sugározzák a globalizált világ azonosíthatatlan érdek- és ízlésközpontjai, és mindeközben persze arról sem feledkeznek meg, hogy marionettfiguráikat ellássák véleménnyel, amiről azok a boldogtalanok elhiszik, hogy az ő fejükben szikrázott föl két tablettás fröccs között.

Alexa Károly, irodalomtörténész
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segély és luxuskocsi
  2008-07-01 22:23:37, kedd
 
  2008-07-01


Segély és luxuskocsi

Újabban egyre több önkormányzat kezdi a segélyek folyósítását ahhoz kötni, hogy a kérelmező egyének és családok elfogadják a felajánlott közmunkát és/vagy gyermekeik iskolába járásáról gondoskodnak. A kisebbségvédelmi ombudsman álláspontja szerint ezek az intézkedések a roma kisebbséget sújtják, ezért diszkriminatív jellegűek és alkotmányellenesek. Nemzetközi kitekintéssel megvizsgálhatjuk, vajon helytálló-e ez az álláspont.

Az állam a rászoruló polgárainak a segélyt kétféle jogcímen adja. Az egyiket a munkanélkülivé válás esetén, arra az időre, amíg a jogosult újból elhelyezkedni nem tud, míg a másikat az olyan, semmiféle jövedelemmel nem rendelkezők számára, akiknek már munkanélküli segély vagy nyugdíj sem jár.

Mind a két segéllyel súlyos visszaélések történtek, a nyugat-európai államok jelentősen szigorították és a jövőben tovább szigorítják mind a két segélyezéshez jutás feltételeit. Egyre nagyobb problémát okoznak például Franciaországban a volt gyarmatokról bevándorolt külvárosi lumpenproletariátus kocsikat felgyújtó és randalírozó, iskolázatlan fiataljai. Hasonló problémákkal küzd Németország és más nyugat-európai államok is a letelepedett bevándorlók és leszármazottaik esetében. Minthogy a jóléti állam időszakában mind a két segély összege olyan mértékű volt, hogy abból - nem is olyan szűkösen - meg lehetett élni, a segélyezetteket arra ösztönözte, hogy legális munka vállalása helyett a feketegazdaságban vagy illegális üzleteléssel egészítsék ki a kapott támogatás összegét. A kedvezményezettek gyermekei a legtöbb esetben az utcán nőttek fel. Ezért (is) vált ijesztő méretűvé a nyugat-európai államokban a fiatalkori bűnözés.

Az utóbbi néhány évben a nyugat-európai államok a segély folyósítását csak akkor hagyják jóvá, ha a munkaügyi hivatal által felajánlott bármilyen munkahelyet, képzést vagy közhasznú munkát a munkanélküli elfogadja. Ilyen feltételekhez köti a munkanélküli segélyt az utóbbi évek reformfolyamatai óta Hollandia és Németország. Németországban a 2005 januárjában bevezetett "Hartz-reform" óta - a korábbi kétszakaszos munkanélküli időszakot lerövidítve - egyszakaszossá tették és a második szakaszt áthelyezték a szociális segélyezés területére. A szociális segélynek azonban egy meghatározott részét akár teljes egészében el lehet vonni attól a segélyezettől, aki a neki felajánlott állandó vagy alkalmi munkát vagy közmunkát nem fogadja el. Sőt Olaszország lehetővé teszi, hogy a munkát kerülő, társadalomra veszélyes deviáns elemeket munkatáborba helyezzék.

Ez a probléma Magyarországon is létezik. A foglalkoztatási törvény 2005. évi szigorítása ellenére van egy réteg, amely a munka világából kikerülve - vagy be sem kerülve - nem igyekszik legális munkát keresni. Lakossági megfigyelések alapján ismert, hogy sokan úgy mennek az "álláskeresési" támogatásért, illetve segélyért vagy a szociális segélyért, hogy luxuskocsijukat a közeli utcában hagyják, arany ékszereiket pedig leveszik, és zsebre vágják. Ebből a körből kerülnek ki azok, akik a segélyt többszörösen meghaladó jövedelem-kiegészítésüket feketemunkából, még inkább azonban illegális, nem egy esetben zsarolással egybekötött üzletelésből, csempészésből, uzsorakölcsön-adásból, valamint egyéb jogellenes pénzügyi vagy árutranzakciókból szerzik meg. Ez a kör, amely illegális vagyonszerző, parazita életmódjával zavarja a társadalom normális életét, a szociális segélyeket valójában jogosulatlanul felvéve annyira elszegényíti az önkormányzatokat, hogy azok az összlakosság érdekében megszabott közfeladataik ellátására gyakran már-már képtelenné válnak. Ez az a réteg, amelyik kivonja magát a települési önkormányzatok által szervezett közhasznú munkákból, gyermekei neveléséről nem gondoskodik, nem küldi a kicsiket óvodába, iskolába, sőt elvonja őket onnan, továbbá különböző atrocitásokkal és vagyonellenes cselekményekkel a lakosság nyugalmát zavarja. Ezért nő azoknak a települési önkormányzatoknak a száma, amelyek a szociális segély folyósítását a közmunka-végzésben való részvételhez, valamint a gyermek iskolába járattatásához kötik. Mivel az ilyen személyek és családok nagyrészt a roma közösségből kerülnek ki, a kisebbségvédelmi ombudsman úgy vélekedett, hogy itt diszkriminációról van szó, és ezért a közigazgatási hivataloknak, végső esetben pedig az Alkotmánybíróságnak kell közbelépnie.

A kisebbségi ombudsman álláspontja azért alapvetően téves, mert ezek az önkormányzati intézkedések nem a cigány kisebbség ellen irányulnak, hanem etnikai hovatartozástól függetlenül azok ellen, akik az önkormányzatokon élősködnek. Ez még nem jelent diszkriminációt. Sőt a kisebbségvédelmi ombudsmannak amiatt kellene a hatalomgyakorlóknál tiltakoznia, hogy a kormány felszámolja a vidéki iskolákat. elbocsátja a pedagógusokat. Ez a fő akadálya ugyanis annak, hogy kiscsoportos foglalkoztatással a hátrányos helyzetű cigány fiatalok felzárkóztatása meginduljon, és közülük egyre többen legyenek jelen a legális munkaerőpiacon.
Prugberger Tamás, a Professzorok Batthyány Körének tagja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs vége a mélyrepülésnek
  2008-07-01 22:19:02, kedd
 
  Nincs vége a mélyrepülésnek
(NAPI Online) 2008. 07. 01. 12:22:44

Szakértők szerint a második félévben folytatódik a bankok zuhanása.

Az első félév leírásai, veszteségei és nyereségcsökkenése után hasonló második hat hónapot jósolnak a bankoknak a CNN Money által megkérdezett szakértők. A kereskedelmi bankok részvényárfolyama erősen csökkent: a KBW bankindexe 33 százalékkal zuhant eddig idén. A szörnyű hónapok legrémesebb eseménye a Bear Stearns összeomlása volt: az USA negyedik legnagyobb befektetési bankja márciusban csak úgy tudta megúszni a csődöt, hogy a Fed segítségével felvásárolta a JPMorgan.

A portfóliómenedzserek és az elemzők egyetértenek abban, hogy a második félév az elsőhöz hasonlóan rossz lesz, a legpesszimistábbak úgy vélik, még negatívabb is lehet annál. Az USA lakáspiaca továbbra is zsugorodik, egymást érik az árverezések, ezért a bankok egyre kevésbé remélhetik, hogy visszakapják korábban nem leírt jelzálogpiaci hiteleiket. Ez arra kényszeríti őket, hogy növeljék az esetleges veszteségek fedezésére félre tett tartalékaikat, következésképpen nem fog nőni a profitjuk.

Összességében a Thomson Reuters becslése szerint az S&P-500 index kosarában lévő pénzügyi szolgáltatók nettó nyeresége 60 százalékkal zuhanhatott a második negyedévben, és az év egészében 18 százalékkal fog csökkenni az egy évvel korábbihoz képest.


http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=373755&placein=hir lista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czakó István: Kiért szól a har
  2008-07-01 22:16:14, kedd
 
  Czakó István: Kiért szól a harang?


2008.07.01.

Lépésről lépésre válunk a világ tolvajainak országává. Ez már nem meglepő senkinek. Egy olyan országban, ahol a legfelsőbb vezetők lopnak, csalnak, hazudnak, s nem azért mentik fel őket, mert nem követtek el semmit, hanem elévült vagy vissza tették a lopott pénz egy részét ..., ott nincs törvény, nincs demokrácia, ... hanem államterror tombol. Az egyik országos vezető miatt (akivel a magát ellenzékinek nevező egyik "sztár" polgármester leült tárgyalni - egy légtérben sem lenne szabad vele tartózkodnia!) emberek lettek öngyilkosok! Ismerek olyakat, akik miatta mentek tönkre! Olyan országban, ahol egy vezető bevallja, hogy hazudott éjjel, nappal, ez után lövette, megtiporta, megverette a népet, .... nos, olyan országban már semmi nem meglepő. Vagy mégis...?

Megdöbbenve hallom a hétvégi hírek között, hogy ellopták az egyik falu két harangját! A cinikus, lelketlen tolvajbanda pedig közli, hogy nem tud mit tenni a színesfém tolvajok ellen (szívem szerint "színes" fém-tolvajokat írnék, de ilyet egy demokratikus, a szólásszabadságot tisztelő országban nem lehet leírni,...). Az, hogy az ablakom elől (kb. négy-öt méterre) évekkel ezelőtt ellopták a csatornafedőt, már hidegen hagy. Csináltunk egy másikat betonból, az megvan. De az megdöbbent, hogy ma egy rohadék - állatokból álló - maffia (igen, szándékosan írtam így, mert ezek nem emberek) bármit büntetlenül lophat és adhat el, ez elfogadhatatlan! Mindeközben velem (velünk, egyszerű emberekkel) szemben a rendőrség és más hatóságok zéró toleranciát hirdettek meg.

Rendben van! Legyen zéró tolerancia, de akkor minden téren!!! Nem tűröm, nem pártolom a törvénytelenség semmilyen fajtáját, de akkor ne csak engem (minket) nyaggassanak! Akkor minden szinten és minden téren vegyék elő a gazembereket! Miközben az álliberális szószólók a diszkrimináció ellen ágálnak, egy szót sem szólnak a naponta előforduló esetek ellen, amikor egyes emberek nyugodtan, felelősségre vonás nélkül követhetnek el törvénytelenségeket.

Egy magát EU tagnak tartó (papírforma szerint az) országban hogyan lehetséges, hogy semmit nem tesznek a színesfémtolvajlás ellen? Arról már nem is beszélve, hogy köztéri szobrok, temetői kegytárgyak, harang ellopása erkölcsileg is embertelen, a biztonsági vezetékek, magasfeszültségű vezetékek elvitele pedig akár tömegbaleseteket okozhat. Ez ellen ma a kormány semmit nem tesz!

Ha mi nem teszünk valamit a szabad (államilag eltűrt) lopások, rablások, garázdaságok ellen, nekünk nem sokára "harangoznak", ... ha egyáltalán lesz még mivel. A kormány ugyanis nem is tervezi a törvényi szigorítást!

Isten óvja Magyarországot!

Czakó István, FÚSZ


Szörnyű napok jönnek,
Koós-Graholy Attila, 2008, július 1 - 19:53

Szörnyű napok jönnek, hidd el, barátom. A cigányság girnyóbbik része olybá tűnik, mintha az MSZP verbuvált haramia-seregeként működne bármilyen váltsághelyzetben. Értsd: Egyszerűen ráuszítják őket a magyar falvakra, s a rendőrség, a biztonsági cégek a védelmükre kelő nemzeti szerveződéseket blokkolnák. Teljes káosz és pánik - ez az a végső forgatókönyv, amit a Gyurcsány-banda talonban tart egy esetleges népfelkelés letörésére, illetve a menekülésük fedezésére. Ne legyen igazam.De mintha lassan teljesen kicsúszna a kezeikből is az irányítás. Polgárháború közeleg. Magyar és cigány gyilkolja majd egymást, s körülöttünk vércseként lesnek a hatalmak.
Isten, Haza, Család- egy szóban: Hazám!


http://fusz.hu/node/8714#comment-1496
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Július elsejével távoznia kell
  2008-07-01 22:10:32, kedd
 
  Forrás: MTI
Szerző: dunatv.hu

Július elsejével távoznia kell a HospInvestnek?
2008.07.01. kedd 21:27

A HospInvestnek vennie kell a kalapját és távoznia az egri kórházból, ugyanis a megyegyűlés határozata ellenére a meghatározott időpontig nem tudta átvenni az intézményt - jelentette ki Szabó Pál, az Egri Kórházvédő Bizottság elnöke a testület keddi nagygyűlésén, Egerben.


Ez azt jelenti, hogy július 1-vel a kórházat megmentettnek tekintjük, ami annak köszönhető, hogy mintegy 900 dolgozó úgy nyilatkozott: nem kíván együtt dolgozni a HospInvesttel - mondta Szabó Pál.

Hozzátette: a nagygyűlés célja, hogy a város lakóival együtt kifejezzék, "nemkívánatosnak" tekintik a HospInvestet Egerben - tette hozzá a bizottság elnöke.

Mánya Kristóf, a kórházvédő bizottság szóvivője a nagygyűlést megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy keddre virradóra a testület két tagjának is maró folyadékkal öntötték le az autóját, ami feltehetően összefügg kórházvédő tevékenységükkel.

A Heves megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A kórház átvételére kétszer 120 napot adtak. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Eközben 1300-ból több mint 900 dolgozó írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elárverezik a Munkácsi várat
  2008-07-01 22:09:14, kedd
 
  Elárverezik a Munkácsi várat
2008. július 01. 21:06HunHír.Hu

Ismét árverésre bocsátja a munkácsi vár középső szintjét a kárpátaljai város polgármesteri hivatala, miután az érdeklődés hiánya miatt nem járt sikerrel az év eleji aukció.

Munkács polgármesteri hivatala árverésen szeretné bérbe adni közel ötven évre a tulajdonát képező vár középső udvarát - írta kedden az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírújság.

A 2400 négyzetméter alapterületű várrész aukciójára olyan stratégiai befektetők jelentkezését várnák, akik hajlandóak lennének jelentős tőkét beruházni az építmény idegenforgalmi célú fejlesztésébe.

MTI

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11722
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ragyogó plakátok!!!
  2008-07-01 21:35:13, kedd
 
  Ragyogó plakátok!!!

http://kuruc.info/r/1/26730/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.