Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A gyurcsányitisz: a megvalósul
  2008-10-07 23:41:56, kedd
 
 
Nyiri János 2008. október 6. 07:35

A gyurcsányitisz: a megvalósult abszurditások világa


Magyarországot a beteg gyurcsányi politikafelfogás fojtja meg. Ez a mindent felfaló, önmagán túlterjeszkedő akarat, amely a hatalom akarásával a legkevésbé sem éri be. Mindent akar, rátenyerel az egész társadalomra, a közgondolkodás minden szegmensére. A torz politizálás iskolapéldája a MEASZ, a harcos ellenállók kormánytámogató szövetsége.

Szomorú esemény lett a Tarka Magyar október 4-ei felvonulása. Néhány civil szervezet akart civil módon valamit - és legázolta őket az állam. Közelebbről az, ami az országot is tönkreteszi: a gyurcsányitisz.

Magyarországot a beteg gyurcsányi politikafelfogás fojtja meg. Ez a mindent felfaló, önmagán túlterjeszkedő akarat, amely a hatalom akarásával a legkevésbé sem éri be. Mindent akar, rátenyerel az egész társadalomra, a közgondolkodás minden szegmensére.

A gyurcsányitisz a parlamenti ülésteremtől a teljes sajtón keresztül a közoktatásig mindenhol ott akar lenni. Akkor is beszél, ha azzal szétveri a plenáris üléseket. Közpénzen megveszi az egész sajtót, a tévéktől a vidéki lapokig. Betolakszik az iskolákba, ha másként nem megy, akkor az ,,egészséges táplálkozás" címén.

Minden Gyurcsányról szól. Nem ússza meg a mellrák, szétverik a sportot, 17 emeletes arcképet kell bámulniuk a választóknak. Miért pont egy civil szervezeteket összefogó mozgalom lenne kivétel?

A gyurcsányitisz egyébként logikus módon a baloldalnak árt többet. A több százezer baloldali gondolkodású magyar - annak függvényében, hogy mennyire érdeklődik a közéleti kérdések iránt - többé-kevésbé menthetetlenül elkapta a gyurcsányitiszt.

Az MSZP és a politizálók fertőződtek a leginkább. Bennük mostanában tudatosul: egész egzisztenciájuk Gyurcsánytól függ. Minél tovább van hatalmon a fertőzés góca, annál nagyobb károkat okoz nekik. Lassan élet és halál kérdésévé válik számukra, hogy Gyurcsány ne bukjon meg.

A szélesebb baloldali körök szellemi színvonaltalanságának gyönyörű példája a MEASZ. Ez a nem szegény szervezet a Magyar Tarkára rátelepedve nem akármilyen kiadvánnyal lépett föl a múlt heti sajtóban.

A MEASZ, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. Elnöke az 1958-ban született Hanti Vilmos. Hanti bizonyára régi ellenálló. Intenzíven ellenáll a fasizmusnak, amihez a tanítóképző főiskola elvégzése után a marxizmus-leninizmus esti egyetem, sőt az ELTE pedagógia szakja meg a TIT újságíró iskolája nyújt kemény vértezetet.

A sokoldalúan képzett elnök iskolát is visz, a tantestület tagjai közt szerepel Göncz Árpád is.



Nos, ezek az ellenállók - a Magyar Tarka kapcsán - négyoldalas lapot húzattak be a pénteki baloldali sajtóba.

A lapból a következők derülnek ki:

1. A fasizmus szörnyű, védekeznünk kell a terjedése ellen.

2. A bátor ember arról ismerszik meg, hogy férfiként kézen fog egy másik fiút, és így sétál végig az Adrássy úton.

3. Járjunk a Demokrácia akadémiára!

4. Szörnyű, hogy egyesek zsidóznak, és ezek olyanok, akik a zsidóságról nem is tudnak semmit sem.

5. Hatvanöt éve alakult meg a szlavóniai szórványmagyarság körében az első antifasiszta magyar partizánegység, a Petőfi zászlóalj, amelynek tevékenysége 1944. december 20-án fejeződött be. Sajnos hős antifasisztáinknak egyetlen szavuk sincsen ahhoz, ami épp akkoriban kezdődött a Délvidéken...





Petőfit ünneplik, egyszersmind a férfiasság próbája az Andrássy úti séta, kézenfogva egy fiút

Mi juthat eszünkbe a MEASZ lapjáról?

1. Hálisten, antifasizmusra van pénz.

2. Vajon mire gondolna az a külföldi, aki ebből a kiadványból rajzol képet a mai Magyarországról?

Ez utóbbira válaszolunk is:

Magyarországon tombol a fasizmus, a szegény kormány élethalálharcot folytat a Magyar Gárda és a mindennapos utcai rasszizmus ellen. Magyarországon az az igazi bátorság, ha valaki férfiként kézen fog egy fiút, és sétál vele az Andrássy úton.


Politikai álszentség avagy sajátos politikai középutasság: a balblogon minden, ami érték, a jobbklikk viszont a kiegyensúlyozottság miatt

Vajon miért voltak olyan kevesen a Magyar Tarkán, ahol Gyurcsány Ferenc és barátai, elvtársai előre kihirdetett módon megjelentek?

http://www.gondola.hu/cikkek/cikk.php?szal=61572
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Slota magyar elvtársai...
  2008-10-07 23:36:25, kedd
 
 
Nyiri János 2008. október 6. 11:07

Slota magyar elvtársai...


A szlovák nacionalista politikus rendre olyasmiket mond, amin a magyar sajtó egyöntetűen felháborodik. Pedig legalább magunkkal őszintének kellene lennünk. Tisztáznunk kellene, kinek van oka és alapja felháborodni?

"Nem engedünk a déli szomszédjaink felől ránk nehezedő budapesti nyomásnak: egy kócos asszony, egy nyomorult fenyegetőzik itt, és tesz fel kérdéseket annak a szlovák kormányfőnek, akinek még cipője sarkáig sem ér fel. A szlovák nemzettel szemben ezt senki nem engedheti meg magának" - idézte a TASR hírügynökség Slotát.

A magyar sajtó felháborodott Slota kirohanásán. Tegyük hozzá, Slota nevezte már Szent István királyt lovas bohócnak, a turult pedig papagájnak.

Álljunk meg egy percre.

Miért csodálkozunk Slotán?

Kinek van joga itt, Magyarországon fölháborodni a szlovák politikus kijelentésén?

Lássuk csak:

1. A turul papagáj, mondta Slota. És itthon? A turul dülledt szemű tojószárnyas, mondta Iványi lelkész úr, SZDSZ-politikus. Ha utóbbi nem zavarta a kormánypárti sajtót, az előbbin miért horgad fel?

2. Szent István lovasbohóc, mondta Slota. Az SZDSZ különféle prominensei évek, évtizedek óta engednek meg maguknak hasonló kijelentéseket; "tetemcafat" volt a Szent Jobb, svájci sapka a Szent Korona és így tovább. A helyzet ugyanaz: ha ezek a kijelentések nem háborították föl a szoclib médiát és a baloldali pártokat, akkor Slota kijelentésével minimum egyet kell érteniük.

3. "Kócos asszony". Vegyünk egy nagy levegőt: nem az? A világon hány ország van még, amelyik egy nulla tapasztalattal rendelkező diplomáciai senkit ültet a külügyminiszteri székbe?

Göncz Kinga klinikai pszichiáter, és kétévi eredménytelen szociális miniszterség után külügyminisztert csinált belőle a hazudozással többséget szerzett kormányfő.

Mit mondhat erre értelmes ember? Mit mondanánk erre mi, magyarok, ha mondjuk Romániában látnánk hasonlót? Legyünk őszinték: azt mondanánk, hogy nem ország, amelyikben ilyen megtörténhet.

4. Göncz a szlovák kormányfőnek "a cipője sarkáig sem ér fel".

Már bocsánatot kérünk, de: fölér?

Hol vezetik be három hónap múlva az eurót? Itt vagy Szlovákiában? Hol van ötször nagyobb gazdasági felődés, itt vagy Szlovákiában? Melyik országot veszik komolyabban az EU-ban, minket vagy Szlovákiát?

Fico és Slota keményen képviselik a szlovák érdekeket. Hát Göncz meg Gyurcsány a magyar érdekeket?

És még egy apróság.

Ján Slotát 17 évesen gépkocsifeltörésen érték, meg bolti lopásokat, rablásokat követett el.

Gyurcsány Ferenc nulla forintokért szerzett meg óriási értékű darabokat a közvagyonból.

Kinek van oka a szemére hányni bármit is a másiknak?

Illetve: Slota legalább tett jót is a hazájával, a népével.

http://www.gondola.hu/cikkek/cikk.php?szal=61574
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fedezékbe, de mindannyian...!
  2008-10-07 23:34:17, kedd
 
 
Bartha Szabó József 2008. október 7. 08:37

Fedezékbe, de mindannyian...!


Gyurcsány: Függetlenül attól hogy apály van vagy dagály, vagy éppen a hold van-e fenn az égen vagy a nap... KDNP: Édeskevés, a túlélésre sem elegendő! Fidesz: Mint néhai elődeik, Losonczi Pál és Fock Jenő! MSZP: Recsegnek-ropognak a liberális világ gazdasági eresztékei! MDF: Támogatnánk, ha... SZDSZ: Ma egy túlterjeszkedett lusta államot tartunk el, a szocializmus építménye összedőlt! Wittner: 15 ember akasztotta fel magát miatta!

Előre tudatta a kormánypárti média: fogja vissza magát a KNDP és a Fidesz, nem kell kivonulniuk, mert ezen a napon nem szól napirend előtt Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök - sem az Országhoz, sem a Tisztelt Házhoz. Végre egy nap, amikor ,,nem hazudik reggel, éjjel meg este", derültek a megszólított frakció soraiban. Tévedtek is, meg nem is: nem szólt - hozzászólt Gyurcsány Ferenc a napirend előtti felszólaláshoz.

Elöljáróban az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúkra emlékezett, emlékeztetett a Tisztelt Ház. Pártállástól függetlenül, csendben, tisztességben, fejet hajtva előttük: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezić Károly, Láhner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly.

- Magyarország helyzete stabil, és biztonsággal tekinthet a nehezebb nemzetközi gazdasági viszonyok elé! - tért vissza napjaink világpiaci dilemmáihoz, csillapítva az eltévelyedő ellenzéki aggályokat Bajnai Gordon. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint az amerikai hitelválság ellenére Magyarországnak nem kell tartania a vállságtól:

- A magyar bankrendszer erős és stabil! A kormány garantálja, hogy 6 millió forintig mindenki megkapja a betététjét! A kis- és középvállalkozások fölé is védőpajzsot fogunk emelni! Ha a bankok nem akarnának számukra hitelezni az Magyar Fejlesztési Bank kormánygaranciával számos kedvezményes hitelt helyez ki.

***

- Miközben az egész világ a válsággal van elfoglalva és a megoldási lehetőségeket keresi, - Németországban teljes állami garanciát helyeztek kilátásba, Nagy-Britanniában a bajba került bankok államosítására készül a kormány, Dániában összeurópai egyeztetést kezdeményeztek, Ausztriában a magán-megtakarítások biztonsága érdekében lépnek fel - az MSZP-kormány szerint Magyarországot ez a válság nem fogja érinteni? - nézett fölöttébb álmélkodva a fényes csillárokra, a kormánypárti padsorokra, és miniszteri bársonyszékek felé dr. Hargitai János. A kereszténydemokrata politikus mondotta is volt:

- Miniszter Úr! Állításának optimizmusát szeretném osztani! De! A pénzpiaci válság jelzi: az elkövetkezendő napokban tovább gyengül a forint. Kérem: olvassák el a Pénzügyi szemle legújabb számát, ahol 10 közép-kelet-európai ország pénzügyi versenyképességét költségvetését elemzik, s megállapítják: tíz közül Magyarország a legversenyképtelenebb. Azt gondolom: üdvözölendő, hogy bizonyos hitelezési gyakorlattal, kedvezményes forintokkal segítik a kis-, és középvállalkozásokat, de érdemben akkor tennének értük és a magyar gazdaságért, ha a beterjesztett költségvetést, vagy annak a bevételi oldalát megalapozó adótörvényt átgondolnák, - mert a jelenlegi édeskevés, a túlélésre sem elegendő!

***

A Fidesz alelnöke, ex- pénzügyminisztere, Varga Mihály sem győzött csodálkozni ily kormányzati optimizmus láttán, hallatán.

- Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon sem tesz mást, mint néhai elődeik, Losonczi Pál és Fock Jenő: nyugtatni próbálnak, ahelyett, hogy felkészítenék az országot a válság kezelésére. Ahelyett hogy a magyar kormány átgondolná, hogy mit hibázott el az elmúlt időszakban, úgy véli komoly tennivalója nincsen. Eltűnt 440 milliárd a tavalyi elszámolásból, miközben adósságában és növekvő államháztartási hiányában is rangelsők vagyunk Európai Unióban.

- Az elmúlt időszakban immár megtanulhattuk: ha a Gyurcsány-kormány megpróbál bennünket nyugtatni, akkor alapos okunk van arra, hogy nyugtalanok legyünk, és azon gondolkozzunk: milyen problémákkal kell szembenézni az országnak? Az elmúlt hónapokban egyeztettünk a banki szféra vezetőivel, az érdekképviseleti szervezetekkel: három dolgot biztosan mondatunk: 1. fegyelmezett költségvetésre van szükség! 2. adócsökkentésre van szükség, hogy ne veszítsük el a munkahelyek ezreit, tízezreit! 3. Szükség van, arra hogy az egész magyar pénzügyi ellenőrzés rendszerét szigorítsuk!

- Úgy tűnik: a magyar kormány ebből az üzenetekből nagyon keveset hallott meg! Az adócsökkenésről érdemben nincsen szó. Nem hallunk arról sem, hogy a pénzügyi létesítmények tekintetében milyen lépésekre készülnek. A 2009-es költségvetés pedig indokolatlan optimizmussal készült.

***

Támogatnánk, ha a kormány olyan lépéseket tenne, melyeket támogathatnánk - jelentette be Herényi Károly az MDF frakcióvezetője, s nyomban föl is sorolt hét pontot, melyek mögé a kormánynak, pártoknak, országoknak, sorakozni kellene.

- A kormány azonban hallgatott arról, hogy a fogyasztás visszaesik, a válságot a kis- és középvállalkozások nem, csak a multik tudják átvészelni...

***

Az MSZP frakciójának napi szószólója (Szanyi Tibor), egészen más, tán iskolai emlékekre hivatkozva hangsúlyozta:

- Igen! Igen! Recsegnek-ropognak a liberális világ gazdasági eresztékei. Bizony, bizony: fedezékbe, de mindannyian! És most látszik egyre világosabban, milyen hasznos is volt a konvergencia programmal stabilizálni az államháztartást! Ideje lenne, ha az ellenzék is átérezné e felelősségteljes helyzetet!

***

- Kedves Képviselőtársam! Ma egy túlterjeszkedett lusta államot tartunk el! Lehet, hogy a kapitalizmus építményeinek eresztékei recsegnek ropognak, de a szocializmus építménye összedőlt! - reagált a ,,Nagy Testvér" üzenetére a liberálisok ex-közlekedési minisztere. Kóka János (róla még a szocialisták is, helikopteres szenvedélyére utalva, egyre gyakrabban idézik a költőt, ,,ki gépen szállva fölébe, annak térkép e táj"), feledve a múltat, oly száműzendő dolgokra világított rá, melynek sötétjében nem is oly rég, még ő is büszkén szárnyalt.

- Közhely, hogy ez a világpiaci finanszírozási váltság első sorban azokat az országokat bünteti, amelyek pazarló állami gazdálkodással, magas adóterhekkel működnek. Azokat a forrásokat, amelyeket az állam elszív a magángazdaságtól, tovább csökkenti a bankok megingására is visszavezethető hitelpiaci válságot. Elsősorban költségvetés és adópolitikai szempontokból kellene nézni, hogyan tudunk több százmilliárd forintot az állam kiadásaiból levenni, és otthagyni az adófizetőknél, a vállalkozóknál, akik ezekből munkahelyeket teremthetnek.

***

Ez már sok volt, - az MSZP pártelnök-miniszterelnökének (Gyurcsány Ferenc) is. Előzetes terveitől eltérően felpattant, s közölte bátran, a legnagyobb ellenzéki párt felé fordulva.

- Eszembe ötlik, az önök pártelnökének, (Orbán Viktor, - Szerk.) az egyik, az elmúlt hónapokban, nem nyilvánosan elmondott beszéde, mely szerint: akkor van esélye jobboldalnak Magyarországon, ha sikerül válsághangulatot gerjeszteni. Látom, hogy függetlenül attól, hogy apály van, vagy dagály, vagy éppen a hold van-e fenn az égen, vagy a nap, önök megfogadták a pártelnök úr javaslatát: arra tették fel az életüket, hogy minden mástól függetlenül válsághangulatot gerjesztenek az országban. Önöknek lelke rajta! Majd a végén eldől, kinek hisznek a választók...

- Szeretném még elmondani: Magyarországot a világgazdasági válság direkt hatások nem fogják érinteni! A magyar pénzügyi rendszer erős! A betétesek pénze nincsen bajban! Ha ő (Orbán Viktor - Szerk.), azt szeretné, hogy hosszú kígyózó sorok legyenek, akkor el kell dönteni: kinek a pártján áll: az igazság pártján, vagy a válságkeltés pártján?- De, látszik, az ország érdeke nem ez utóbbi pártján áll... (Tartós taps az MSZP soraiban.)

***

Wittner Mária, 56-os halálraítélt, néma csendben fejezte ki tiltakozását a parlamenti ülésteremben.

- Leragasztottam a számat, végül is 33 évig nem beszélhettem. És ma is össze kell szorítani a fogainkat, állkapocstörésig! - mondotta a folyosón.

A Fidesz országgyűlési képviselője, így tiltakozott ,,a kettős mérce ellen, amit az országban és a parlamentben is alkalmaznak". A mandátumáról a múlt héten lemondott Arnóth Sándor esetére utalva tette hozzá:

- Odabenn felháborodnak azon, hogy egy képviselő elengedi magát és bekiabálja, hogy "lógni fogsz", miközben Bajnai Gordon a kormány gazdasági minisztere, az ember, aki miatt a Hajdú-Bétből 15 ember akasztotta fel magát, itt szónokol a parlamentben..!

http://www.gondola.hu/cikkek/61589
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor: Nem játszunk eg
  2008-10-07 23:22:23, kedd
 
 
Ami a nyilatkozatból kimaradt: A hazafiakkal nem játszunk egy mezben, mert mi a Likuddal vagyunk egy csapatban! A félrebeszélőművész lényegében szóvirágokkal elhatárolódott a nemzeti oldaltól. Szavaival élve a legnagyobb érzéki csalódás a Fidesz. Azt gondolhatná az ember, hogy köze van a jobboldalhoz, de nem...




Orbán Viktor: Nem játszunk egy mezben a szélsőjobbal
2008-10-07

Orbán Viktor nem érzi úgy, hogy a Fidesz ,,ugyanannak a csapatnak a mezében" játszana, együtt a szélsőjobboldallal - a Fidesz elnöke a honlapján kedden közzétett videóban emellett a Tarka magyar! kezdeményezés aláírásáról, és arról is beszélt, hogy mentelmi jogukat féltik, akik amiatt aggódnak, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez a parlamentben.

Az orbanviktor.hu OV TV rovatába felkerült videó szombaton készült, amikor Orbán Viktor autóval éppen a XIV. Polgári Gondola rendezvényére tartott. A pártelnöktől azt kérdezték, mi a véleménye arról, hogy a szélsőjobboldali Budaházy György, Vona Gábor vagy Toroczkai László jobboldalinak mondja magát, és úgy csinál, mintha egy térfélen játszana vele.

A Fidesz elnöke szerint ez nem így van, "érzéki csalódás, amiben most szenvedünk", de rosszakarattal még az egymástól nyilvánvalóan különálló dolgokat is össze lehet mosni.

Hangsúlyozta: tiszteletben tartja mindenkinek a jogát arra, hogy meghatározza, kicsoda, "származásra, fajra, vallásra való tekintettel", hogy eldöntse, jobboldalinak vagy baloldalinak tartja magát.

Szerinte azonban vannak olyan emberek, akik azt hiszik magukról, hogy jobboldaliak, de amikor jobboldali kormány van, akkor "hirtelen nem is annyira jobboldaliak, hanem akkor valahogy a másik társasággal lesznek", de akkor is csak látszólag.

"Engem ez nem téveszt meg és nem is érzem úgy, hogy ugyanannak a csapatnak a mezében játszanánk" - tette hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint annyiban tűnnek egy térfélen lévőknek, hogy ezek az emberek is elégedetlenek a magyarországi helyzettel, ők is frusztráltak, és ők is kormányban látják a hibát. Ma azt mondják, hogy a miniszterelnök takarodjon, mondanak mindenfélét - tette hozzá a pártelnök, aki szerint ebben, a durva kifejezési mód ellenére is, nagyon sok igazság van.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: senkinek se legyenek illúziói, ha jön egy polgári kormányzás, amely a lehetőségekhez képest a legjobban teljesít, nem lesz ilyen "hazug, kiégett, tehetségtelen, álszent és ripacskodó, mint a mostani kormányzat", attól még ez nem fog mindig tetszeni ezeknek az embereknek.

"Majd lesz Orbán, takarodj is természetesen, és a torkok ugyanazok lesznek, ahonnan ezek a hangok jönnek, mint amelyek most, azt hiszem" - fogalmazott Orbán Viktor, aki utalt arra, volt miniszterelnökként tudja, hogy a hatalmat gyakorlókkal szemben milyen indulatok fogalmazódnak meg időnként.

A Fidesz vezetője arról is beszélt, hogy szerinte miről szól valójában az a vita, amely a Fidesz, vagy a jobboldal esetleges kétharmados választási győzelméről folyik.

"A mostani vezetők tekintélyes része szerintem azt gondolja, hogy ha bekerül a következő parlamentbe, akkor a mentelmi jog megvédi őt attól, hogy a nép - nem a Fidesz, hanem, hogy magyar nép - megkérdezze, hogy barátom, hogy is állunk a felelősség kérdésével" - mondta Orbán Viktor, utalva arra, hogy az alkotmány és más kétharmados törvények mellett a képviselők mentelmi jogának kiadásához is kétharmados parlamenti többség kell.

Szerinte, "ha belenézünk a veséjükbe", az egész kétharmados vita talán inkább erről szól. A pártelnök ugyanakkor arra is utalt, hogy szerinte eltúlzott kép, hogy a jobboldal vagy a Fidesz kétharmadot szerezzen.

A politikus azt mondta: nem akar fenyegetőzni, mert éppen az ellenkezőjét akarja tenni, békességet szeretne hozni ennek az országnak, de "mindig mocorog benne a kisördög", amikor erről kétharmados kérdésről van szó.

Orbán Viktor a Tarka Magyar! kezdeményezés aláírásáról azt mondta: a kezdeményezés címe bosszantotta, szerinte ugyanis Talpra magyarral, a nemzeti dallal vagy a Himnusszal nem szokás viccelődni, másrészt ha megfordítjuk a kifejezést, akkor magyar tarka lesz belőle, ami marhát, barmot jelent.

Ugyanakkor hozzátette: amikor elolvasta a szöveget azt a kérdést tette fel magának, hogy miért ne írná alá, hiszen parlamenti képviselőként is az alkotmányra tett esküt.

Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötletek a külföldiek földvásár
  2008-10-07 23:10:21, kedd
 
  Ötletek a külföldiek földvásárlásának megakadályozására
2008. október 07. 22:05
HunHír.Hu

buglya.jpgA magyar(országi) kormány kérést juttatott el az EU illetékeseihez, amelyben újabb három év haladékot kértek a külföldiek földvásárlásának szabaddá tétele ügyében.

Ez persze nem elég, mert öt év alatt a magyar föld értéke még messze a nyugat-európai árak alatt lesz. Tehát a tőkeerős külföld egyszerűen felvásárolhatná egész Magyarországot. Ajánlanám tehát a kérés átszövegezését, az alábbiak szerint:

Mivel Magyarország tőkeszegény, a föld értéke valószínűleg messze az európai árak alatt marad még jónéhány évig. Tehát a külföldiek földvásárlási zárlatát addig kell meghosszabbítani, amíg az eléri legalább a hasonló minőségű földek nyugati árának 70-80%-át.

A "zsebszerződések" megelőzésére törvényt kell hozni a bérletek szabályozására olyképpen, hogy:
a/ A helybeli lakosságnak bérleti előjoga van.
b/ Az esetleges bérleti összeg ne legyen beszámítható a vételárba.
c/ Csak az bérelhet termőföldet hazánkban, aki szakértelmét és gyakorlatát igazolni tudja, helyben lakik és földműveléssel foglalkozik
d/ Az sem ártana, ha a bérletek időtartamát maximum öt-tíz évben határoznák meg. Annak lejárta után a földet nem lehet senkinek sem bérbe adni egy másik öt évre. Ezzel kizárnánk azt a lehetőséget, hogy az eddigi bérlő más néven, más kereskedelmi keretben újra bérelhesse ugyanazt a földet.

Ezt az akciót össze kellene hangolni a várhatóan hasonló lengyel tervekkel. Ugyanis őket is pontosan ugyanazok a veszélyek fenyegetik, mint hazánkat. A két állam nagyobb eséllyel léphetne fel ebben a lényeges és életbevágó kérdésben.

Magyaródy Szabolcs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Canak szerint káros lenne Vajd
  2008-10-07 22:53:57, kedd
 
  Canak szerint káros lenne Vajdaság függetlensége




Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke tegnap este kijelentette, hogy sohasem szorgalmazta Vajdaság függetlenségét, hanem csak a tartomány jogát arra, hogy önállóan együttműködjön az európai régiókkal, írja a Beta.


,,Egyesek azt mondják, ugyan miért nem szakadunk el, és miért nem csinálunk független vajdasági államot? Ezt azonban nem tehetjük meg nem csak azért, mert egy ilyen tervnek nincs kellő támogatottsága, hanem azért sem mert nagyon káros lenne"- mondta Čanak Újvidéken a Szerb Nemzeti Színházban megtartott nagygyűlésen, amelyen megemlékeztek az ún. joghurtforradalom 20. évfordulójáról, amikor is Milošević rendszere megszűntette Vajdaság autonómiáját. Čanak szavai szerint Vajdaságnak nincs saját egyháza, nemzete, nyelve és történelmi állami hagyománya sem. Ezzel is arra utalt, hogy nincsenek meg az államiság feltételei.

Vajdaság Ma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fosztogatók II.
  2008-10-07 22:48:59, kedd
 
  FOSZTOGATÓK II.


2008.10.07.

SZÁNDÉKOS INFLÁCIÓ!

A NEMZETKÖZI PÉNZVILÁG CSELÉDJE - A NEMZETI BANK

A FORINT, - MINT A LEVEGŐBŐL ELŐÁLLÍTOTT JÁTÉKPÉNZ

Dr.Drábik János előadásának írott változata, a helyszínen felvett hanganyag alapján
- Második rész -

..."Mit csinált, a Nemzetközi Pénzvilágnak ez a cselédje, (a Magyar Nemzeti Bank) - mit csinált ezzel a forinttal? >> Hát nem engedte meg, hogy a Magyar Gazdaság működtetésében továbbra is részt vegyen, hanem azt tette vele, hogy különböző technikákkal elinflálta... >> Vagyis az általa levegőből előállított pénzt, elpárologtatta infláció formájában. Amit pedig nem tudott inflációval megsemmisíteni, szét olvasztani, azt különböző sterlizizációs technikákkal kivonta a forgalomból, s visszaküldte a levegőbe, ahonnan Ő ezt a forintot előállította..."

"A Nemzeti Bank, az ország központi bankja, s amelynek mind a mai napig egyetlen tulajdonosa van; a Magyar Állam.

És a Magyar Államot hivatalosan az Országgyűlés, és a Kormány képviseli, de ennek a Nemzeti Banknak a döntéseibe lényegében, -nem szólhat bele, sem az Országgyűlés, sem a Kormány, - semmilyen vonatkozásban!!!

Még az Állami Számvevőszék sem ellenőrizheti, mert a Nemzetközi Bankárvilág, olyan törvényeket rendelt meg, vagy kényszerített ki, az őket kiszolgáló komprádor vezető rétegtől, amelyben az Állam megtiltja magának, hogy a saját tulajdonának bármely döntésébe, bármely vonatkozásába bele szóljon. - Tehát: én vagyok a tulajdonos, de megtiltom magamnak, hogy a tulajdonomat a saját érdekemben használjam, mert így szól a rám kényszerített törvény. Amely nem más, mint a Nemzeti Banki Törvény!

Na most ennek, elképesztő következményei vannak, a Magyar Nemzet sorsát illetően.

Azért, mert ugyanis azt a 20 milliárd dollárt, ami bejött a Magyar Nép vagyonáért, - azt a Nemzeti Bank, - amely ugyan formálisan magyar tulajdonban van, de lényegében nem más, mint a Nemzetközi Pénzvilág cselédje, s ezeknek az érdekeit szolgálja, s nem a Magyar Népét, - nos ez a Nemzeti Bank lényegében megtartotta magának ezt a pénzt, ezt a 20 milliárd dollárt, és ráhelyezte, a nála vezetett deviza számlára. Az pénz tehát ott maradt, s ebből egyetlen fillért sem kapott a Magyar Költségvetés, a Magyar Kormány, a Magyar Állam, a Magyar Nép.

Hogyan is történt ez?

Ahogyan érkezett külföldről a a nép vagyonáért vételárként ez a csekély összeg, - mert azért érkezett, - ennek megfelelően, az MNB. levegőből előállított játékpénzt, - forintot, - és ezt a forintot adta át úgy a Magyar Államnak, hogy rávezette, az ugyancsak nála lévő költségvetési jegyszámlára.

Na most ez a pénz, ami így keletkezett, - tehát a 20 milliárd dollárnak ez a játékforintban kifejezett megkettőzése, - ez a másodlagos levegő pénz, - ez mégis csak elkezdett keringeni a nemzet gazdaságban, - és különböző címeken, mikor megcsinálta a maga körforgását, - szépen visszakerült külföldiekhez.

Mert ha a termelői vagyon profitja volt, akkor a termelői vagyon külföldi tulajdonosához került, forint jövedelemként.

Ha ideérkezett tőkének volt a tőke járadéka, - akkor a külföldi tőkéshez, a befektető tőkéshez érkezett forintban, mint tőke járadék.

Ha felvett kölcsön volt, akkor a kölcsön adóhoz, a hitelezőhöz érkezett mint adósság törlesztés, és kamat, - persze forint formájában.

Természetesen a külföldieknek nem kellett ez a forint, hanem elmentek a Nemzeti Bankba, és erről a bizonyos eredetileg 20 milliárd dolláros deviza-számláról szépen leemelték az itteni profitjuknak megfelelő devizát, - és azt kivitték az országból."

(Szerkesztői megjegyzés: Tehát így került vissza ez a 20 milliárd dollár, melyet a Magyar Nép a termelői vagyonáért kapott, - így került vissza a Külföldi Bankárvilágba, - úgy, hogy lényegében ebből a pénzből a Magyar Népnek nem jutott egy fillért sem. És, hogy ezt a kifosztó tranzakciót hogyan is oldották meg véglegesen az MNB fifikás bankárai?Hát a következő módon):

"A forint pedig így szépen visszakerült a Nemzeti Bankhoz. Na, most ez azért jó sok pénz volt. De mit csinált, a Nemzetközi Pénzvilágnak ez a cselédje, a Magyar Nemzeti Bank - mit csinált ezzel a forinttal?

Hát nem engedte meg, hogy a Magyar Gazdaság működtetésében továbbra is részt vegyen, hanem azt tette vele, hogy különböző technikákkal elinflálta! - Gondoljuk csak meg, hogy amikor a nagy a termelői vagyon nagy eladása folyamatban volt, az infláció 20%-ra rúgott, de fölment 25%-ra, 30-ra, sőt volt olyan év, hogy 35%-os volt az infláció. Vagyis az általa levegőből előállított pénzt, elpárologtatta infláció formájában. Amit pedig nem tudott inflációval megsemmisíteni, szét olvasztani, azt különböző sterilizációs technikákkal kivonta a forgalomból, s visszaküldte a levegőbe, ahonnan Ő ezt a forintot előállította."

Ezért nevezzük ezt a forintot játékpénznek, mert mindössze csak azt a célt szolgálta, hogy általa elvegyék a magyaroktól még azokat a javaikat is, amelyek a Nagy Privatizáció után megmaradtak. - a szerk.)

"Tehát lényegében a Magyar Nép, átadta a termelői vagyonát a Nemzetközi Pénzvilágnak!

Annak a Nemzetközi Pénzvilágnak, amelyet a SZUPER GAZDAG BANKÁRCSALÁDOK alkotnak, s akiknek a törzsvagyona ma 300 trillió dollár, - a trillió, az ezer milliárd. Ezen családok tulajdonát képezi a világot meghatározó 500 nagy multinacionális cég, melyeknek ők a részvénytulajdonosai.

Ezeket a családokat gazdagította tehát az elszegényített és kifosztott Magyar Nép..."

Folytatása következik:
PÉNZÜGYI LÉHŰTŐK - SZUPER FIZETÉSÉRT. - AZ ORSZÁG VALÓDI KORMÁNYA; A NEMZETI BANK

Az előadást rögzítette és lejegyezte: Fort András
Szabad Riport Tudósító Iroda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A feminizmus igazi arca
  2008-10-07 22:47:08, kedd
 
 



Jeahjeah, végre a Haza Depressziós Senkije ismét megnyilatkozott!
Remélemkishazánk összes rendkívüli módon gondtalan életét élő műdepi picsája

rögvest issza a szavait, mély együttérzéssel nyeli Albert Györgyi

testnedvvel átitatott véleményét, mint ahogyan arra is kíváncsiak

voltak és elolvasták, hogyan éli meg mindennapjait a beteges ribanc.

Mert nem eccerű az Ő élete, de nem ám. Csupa gond és baj, bikái

összeverik, mindenki magára hagyta, olyannyira szomorú és szenvelgő,

hogy még megfürödni és normális módon felöltözni sem képes. Ó, Spárta,

elmúlt az idő, amikor az életképteleneket magukra hagyták, hogy akkor

most választhatsz, megdöglesz, vagy vegetálsz. (Tudom, hogy spárta

meséje csak kamu és mende-monda, de jól illik ide...)
Györgyink beteg.

Szegény a depressziónak nevezett betegségbe esett, amely különös módon

neki nagyon jól jövedelmez. Könyvek és riportok tucatjai tanúskodnak

arról, hogy a semmiből előbújt nő személy mennyire szánni való, tudd meg

te is és rendeld meg, vedd meg az önsajnálatba fúlt ribanc könyvnek

nevezett összefűzött firkálmányait, mert az életed nem elég izgalmas, a

gázszámla nem okoz olyan szellemi vértolulást benned, mint a sehonnai

lotyó, aki leírja érdektelen viszontagságait.
Hová is tegyük ezt a

némbert, aki kiteregetett nyomorából él vígan, és lögyböli magának az

alkohol-gyógyszer koktélokat literszámra?
,,Kérdés: Melyik a kedvenc országod?
A.Gy.: Izrael..."
De természetesen tekintsünk el ettől, hiszen a hitvány ember akkor is hitvány, ha zsidó, ha magyar.
Mit is köhögött fel legutóbb: "Magyarország egy hímsoviniszta, macsó, geci ország, ahol a férfi ihat, a nő nem."
Mitis lehet erre mondani? Mondjuk azt, hogy ezen államnak nagyon sokat

köszönhetsz beteges picsa, mert kedvenc országodban a szánalmas nyafogó

,,könyveiddel" a kutyának sem kellenél. Önmagadat minősíted, határokatfeszegetnél, de csak igénytelen trágárságod mutatod be.
Tudom, nehéz

lehet neked. Annyi gond és baj közepette ekkora tehetséggel itt kell

sínylődnöd ebben a szar keretben (ami te vagy), használhatatlan

futtatott tróger vagy, a tipikus, akinek a szétpiált holttestét majd

csak hetek után lelik meg a szaga alapján, mert a hírösséged egy

szappanbuborék, amit neked fújtak, érdemtelen módon juthatsz

egyáltalában ahhoz, hogy megnyilatkozhass...
Depi vagyok, öngyi

leszek, mert a jólét nekem kevés, nem elégít ki, ha papírra folyathatom

luxus-betegségem gondtalan hétköznapjainak summáját, én megmutatom,

hogy Magyarország mennyire szar. Holott TE vagy az. És az a sok

szerencsétlen, akik vevők erre a mocsokra. De amíg lószar van, veréb is

van.
A sulykot elvetetted, önnön imidzsed rabja lettél, egy Gólem,

amely saját fekáliájába fullad. Nem feszegethetsz határokat, mert nem

tudod, azok h ol vannak, nincs kontrollod, mert elveszítetted.
Emberek

százai állanak az összeomlás szélén, mindenüket elveszítve. Nem

siránkozhatnak ország-világnak. Munka és étel nélkül, magányosan és

igazán betegen...
Te pedig egy ócska futtatott nőszemélyből egy vesztes lettél. Nehéz lehet feldolgozni.
Tapicskolsz a saját szar-niagarádban, azt hiszed, te majd megmutatod.
Sikerült.
Tevagy a nagy szingli nőideál, akinek az élete boldog lehetne, ha nem a

kurválkodás (nem fizikai) mentén próbálna létezni. Elhasználtak és te

is önmagadat.
Jó példa vagy, ideális. A modern nő, amely kudarc. A feminizmus igazi arca.
Boldogtalan, családtalan, céltalan.
Ageci ország nem fog különösebben gyászolni. Fulladj bele önmagadba.

Mert a semmirekellő individualista élet ilyen mélységeket nyújthat.
Sok boldogságot... :) Alkoholtól püffedt arcod gyönyör a szemeimnek...


http://jobbradikal.blogspot.com/2008/09/feminizmus-igazi-arca.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 17-ig nem lehet folyam
  2008-10-07 22:30:40, kedd
 
  Március 17-ig nem lehet folyamatos tüntetés a Parlament előtt
2008-10-07. 09:24

Helybenhagyta a bíróság a Budapesti Terror-főkapitányságnak azt a döntését, amely kimondta, hogy nem lehet folyamatosan demonstrációt tartani március 17-ig a Parlament előtt. Mivelhogy nem mindenki unta meg és nem mindenki ment haza.

A Népszavában megjelent írás emlékeztet, korábban két, a Kossuth tériekhez köthető bejelentés érkezett a rendőrségre. A egyik szerint október 20-ig, míg a másik alapján március 17-ig tartottak volna szinte egész napos rendezvényeket az Országház épülete előtt.

Az ÁVH a bejelentéseket a "népképviseleti szerv munkájának" (mintha népképviseleti lenne és dolgozna) akadályozására való hivatkozással tiltotta meg, de ez ellen a bejelentők fellebbeztek. A Gyurcsány-legények döntését most hagyta jóvá a bíróság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány alakítása
  2008-10-07 22:25:54, kedd
 
 
Gyurcsány alakítása egy elcsapott csepűrágó szintjét közelíti. Engem egy nyálkás meztelencsigára emlékeztetett. Nem biztos, hogy ez a szörnyű tragédia ezt a fajta gusztustalan komédiát igényli.
A balesetért pedig nem a MÁV vezetője, és nem a közlekedésügyi miniszter a felelős, hanem az az ember, aki tüntetéseken is bátorítja a kábellopó, színesfémtolvaj kisebbséget... Ez pedig maga a gyomorforgató produkciót előadó színész, Gyurcsány Ferenc.
Hogy mer egy ilyen ember felelősségről beszélni? Gerinctelen, visszataszító alak.

http://www.dunatv.hu/felsomenu/nettv?video=1_466305


Ezért már Oszkár-díj járna... de nem Magyarföldön!
október 7, 2008 by petyus

Feltételezem már mindenki értesült róla különböző forrásokból, hogy a tegnapi napon a Budapest-Cegléd vasútvonalon Monorierdőnél súlyos vonatbaleset történt. Az ütközésben négy ember vesztette életét, és 27-en sérültek meg, többük állapota életveszélyes. Egy InterCityre szaladt rá hátulról nagy sebességgel egy személyvonat, a két roncsot csak késő délutánra tudták szétszedni. A baleset okai egyenlőre ismeretlenek. Habár annyi bizonyos, hogy az érintett szakaszon “meghibásodott" a biztosító berendezés. Ahány féle média, annyi féle jelentés. Valahol (gondolhatjuk hol) kizárták azt, hogy a biztosító berendezés kábeleit vagy alkatrészeit esetleg ellopták, és a Máv-nál kutatják a felelősöket. Visszaemlékézve pár hónapon belüli eseményekre (pl. a vonat azért siklott ki, mert éjszaka ellopták a síneket, vagy a folyamatos vezetéklopások), nem kizárt ez sem. De bejegyzésembe most nem ezt szeretném firtatni, nem is lenne érdemes, mert sorra kapnánk a fasisztázó visszajelzéseket.
Inkább mást választottam témául. Napokban nyitott szemmel járva észrevehettük, hogy a kormány már a választások előtt már két évvel kampányol. Óriásplakátok az utcákon, szórólapok, kis füzetecskék, a balliberális média hírei a “sikerekről". Építünk egy viaduktot egy síkság fölött, vagy egy hidat a Dunán, ami szinte használhatatlan mert egy szigetet köt össze a partal - és mindezt az adófizetők pénzéből. Leginkább azoknap a pénzéből, akik ha ma szavazások lennének, biztos nem az MSZP-re szavaznának.
Gyurcsány Ferenc tudta, hogy használhatja fel ezt a katasztrófát, ahol 4 ember halt meg, és 30-an súlyosan megsérültek saját “népszerűségének" növelésére. A média előtt tett nyilatkozatában majd sírógörcsöt kapva, szaggatottan, teljes empátiával jelentette be a Máv vezérigazgatójának, valamint a közlekedési miniszter lemondását. Ma azon gondolkozhat, vajon hány százalékot érhet ez a marketing fogás pártja népszerűségének. Hány bizonytalan szavazó hatódhatott meg, és hányan választanának egy olyan vezetőt, aki teljes szívből a magyar emberekért él, és sírdogáló nyilatkozatot tesz minden magyar ember halála után.

A nyilatkozat megnézhető erre a linkre kattintva:

http://www.youtube.com/watch?v=UCDvP5V6QBM

Kedves Ferenc Tesvér! Miért nem sirattad meg a 2006-os rendőrterror, az augusztus 20-ai vihar, a cigánybűnözés (Olaszliszka, rablógyilkosságok, késelések), vagy a nagyszabású Eü-reform ádozatait? Vagy azokat az embereket, akiknek az életét ellehetleníteted, és emiatt megélhetési bűnözésre kényszerültek, vagy ami a legborzasztóbb, végső elkeseredettségükben felakasztották magukat (Hajdú-Bét)? De nem is kéne sírnod miattuk, ennyit nem várhatunk el Tőled. Hisz az a Nemzet, akit Te “kurvaországnak" neveztél, és akinek nap mint nap az arcába csapod a hazugságaidat, már csak egyvalamit vár Tőled: Menekülj, amíg még lehet! Mutass példát a többi antimagyar, nemzetromboló bandának! Akármit is tesztek, a magyar ember a haláláig magyar ember marad, és ezt bebizonyította már többször is az évezredek során!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.