Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Már megint a norvégok
  2008-10-02 22:06:39, csütörtök
 
  2008-10-02 13:43
A család megverte és fojtogatta az óvónőt

Őrizetbe vette a rendőrség egy nagycsalád három tagját, köztük két nőt, miután mondvacsinált indok alapján, munkavégzése közben megtámadtak és megvertek egy óvónőt Kiskundorozsmán.






A gyanúsítottak - egy 35 éves anya, lánya, és egy férfi családtagjuk - szerdán délelőtt rontottak be a Csongrád megyei község óvodájába, ahol nagy hangon kezdték sértegetni az ott dolgozó egyik óvónőt, majd a többi dolgozó és a gyerekek szeme láttára ütni és fojtogatni kezdték. Mint kiderült, a feldühödött családtagok azt vették zokon, hogy délelőtt az óvónő szólt a 35 éves nő lányának - aki az öccsét vitte az óvodába -, hogy ne késve vigye be a kisgyereket, hiszen így a kicsi lemarad a reggeliről és a foglalkozások egy részéről is. Ezen a nővér annyira megsértődött, hogy hazarohant ,,erősítésért", és családtagjaival tért vissza, hogy elégtételt vegyen az óvónőn. A bűncselekmény után kihívott rendőrök még a közelben, a falu egyik utcáján elfogták a három családtagot, akiket közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, illetve csoportos garázdaság gyanújával őrizetbe vettek.

HavariaPress
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati mentőöv az Advertu
  2008-10-02 21:49:19, csütörtök
 
  Kormányzati mentőöv az Advertumnak?

Egy állami pénzből "finanszírozott" médiabirodalom hanyatlása

2008. 10. 02. 16.39 Pénzes Dávid

Az Advertum Kft. körül kialakuló botrány megértése nem könnyű feladat. Jelentősége a figyelem központjába helyezi. Ha le akarjuk egyszerűsíteni, akkor a történet lényege az MSZP médiabirodalmának közpénzekből való kiépítése. Az ehhez vezető módszerek megdöbbentően piszkosak.



2001-ben a Profi Liga Kft. 3,1 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által, melyre az állam garanciát vállalt. A Liga vállalta, hogy 2006-ig visszafizeti az összeget - kamatostól. A befolyó pénznek elméletben a magyar labdarúgás infrastruktúrájának a fejlesztése lett volna a célja. Elméletben. Mert a valóság az, hogy a pénz ,,elszóródott" a magyar futball és a köré telepedett gazdasági cégek útvesztőjében. Nem tévednénk nagyot, ha azt mondanánk: a pénz jórészét lenyúlták.

De maradjunk a tényeknél. A pénzt az állam - mint kezes - visszafizette az MFB-nek, ám saját kasszájából nyilvánvalóan hiányzik. Ismerve az államkassza nem túl rózsás helyzetét, valamint ráébredve a választások közeledtére, a kormány úgy döntött, behajtja a pénzt a Profi Liga Kft.-től. Ezt elméletben megtehették volna egy újabb kezességvállalással a Liga felé. A Liga felvesz egy komolyabb hitelt, abból visszafizeti az állam felé való tartozását, a többivel meg megpróbál úgy gazdálkodni, hogy profitra tegyen szert, és valóban visszafizeti majd a bank felé a tartozást.



Fidesz-hozzászólás
,,Az emberek pénzéből egy pártérdekeket szolgáló médiahálózatot létrehozni elfogadhatatlan a demokráciában - emelte ki, hozzátéve: ami még tisztességtelenebbé teszi ezt az ügyet, hogy mindehhez egy nemzeti ügyet, a magyar labdarúgás helyzetét próbálják felhasználni." Szijjártó Péter, a párt szóvivője. A kormány azonban trükkösebb megoldást talált ki. Bevonta a kelet-magyarországi médiabirodalom felet basáskodó Advertum Kft-t az ügybe. Az Advertum számára adott (még májusban) kezességvállalást egy 5,2 milliárd forintos hitelfelvételre. Ebből aztán elkéri a 3,1 milliárdját, és az ő részéről rendben van a dolog. A fennmaradó 2,1 milliárdot az Advertum ,,országos elérésű médiarendszer kiépítésére fordíthatja".

Két légy

Gyakorlatilag tehát az Advertum Kft. a kormányzati felelősségvállalás miatt az adózók pénzéből finanszírozhatná médiabirodalmát. Ez pedig nyilvánvalóan az MSZP következő választásra való felkészülését szolgálná. Mindezt úgy tálalva, mintha az állam a magyar futball számára dobna mentőövet. Ami persze abban az értelemben igaz, hogy ha valaki nem finanszírozza meg a Profi Liga Kft.-t, akkor az APEH folytatja annak felszámolását, melyet egyébiránt júniusban meg is kezdett.

Két legyet ütne tehát a kormány. A liga megmentőjeként tüntethetné fel magát és közben csendben építgethetné a szocialista médiabirodalmat. De ki is ez az Advertum Kft? Miért ők kapták meg a lehetőséget, hogy kezességet vállal értük az ország kormánya?

Az Advertum Kft. dolgai

Az Advertum Kft. Kelet-Magyarország labdarúgásának és médiaéletének meghatározó szereplője. Az országrészben egymillió fő elérésével Magyarország legnagyobb nem budapesti médiacége. Övék Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza leghallgatottabb helyi rádiója, a Gold FM Rádió, mely a 15-49 éves korosztályban közel 20 százalékos napi elérést tudhat magáénak. Tulajdonukban van Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 300 autóbuszának kizárólagos reklámfelülete, valamint közel 500 óriásplakát az ország területén, ezenkívül Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék egyetlen sport és bulvár hetilapja, a Média 1., a Metro Hírújság regionális melléklete.

Hozzájuk tartozik a nyíregyházi Város Televízió valamint Nyíregyháza első osztályú labdarúgó egyesülete, a Nyíregyháza Spartacus Football Club, illetve a Diósgyőri labdarúgó klub vagyoni értékű jogai.

Az Advertum neve több meglepő ügyben felmerült. Ilyen volt, mikor négyzetméterenként száz forintért, összesen havi 121 ezerért bérelhette a Nyíregyházi Főiskola tízmilliárd forintból felújított 1200 négyzetméteres épületrészét. A botrány hatására az egyetem vezetése megváltoztatta a kft. szerződését, azonban a felújításra felvett hitel több tíz millió forintos havi törlesztőrészletének továbbra is csak töredékét fizeti ki a regionális médiatársaság.

És mégy egy érdekes adalék: az Advertum Kft. egyik tulajdonosa volt Szíky Gyula, aki információink szerint a mai napig a háttérből irányítja a céget. Szíky és 13 társa ellen csődbűntett miatt indítottak eljárást.

Veres a háttérember?

Off shore
Sajtóinformációk szerint, a kormányzati kezességgel lehívható több mint 5 milliárdos Advertumos hitelből a cég vezetői 500 milliót offshore cégeken keresztül akarnak kimenteni. Információink szerint Veres János lehet az oka, hogy miért a botrányoktól sem mentes Advertum Kft.-t választotta a kormány médiabirodalom építésére. A pénzügyminiszter neve túl sokszor került összefüggésbe a céggel ahhoz, hogy véletlen legyen.

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy miközben a kormányzati kezességvállalástól hangos a sajtó és a 2,1 milliárd forint sorsát találgatja, szép csöndben az Advertum elvesztette mindhárom rádióadóját. A debreceni és miskolci adót koncessziósdíj-tartozásuk miatt záratta be az ORTT még július elején. A megmarad nyíregyház adóról szerdán született döntés. A médiahatóság szintén a tartozás miatt kezdeményez felszámolást a rádió ellen.

Az utolsó Advertum-tulajdonú, nyíregyházi rádió is elvesztette műsorszolgáltatási jogosultságát, a működtető társaság ellen pedig - díjhátraléka miatt - felszámolást kezdeményez a médiahatóság. Ugyanekkor úgy határozott az ORTT, hogy 180 napot ad a társaságnak egy meg nem nevezett tulajdonosi összeférhetetlenség felszámolására; tette ezt a médiatörvény azon passzusa alapján, amely kimondja: a körzeti, helyi műsorszolgáltató a vételkörzetébe eső hasonló cégnél - bizonyos kivételektől eltekintve - befolyásoló részesedést nem szerezhet.

Az ügy pikantériájához hozzátartozik: jelenleg frekvencia moratórium van érvényben. Vagyis még ha a cég pénzügyi helyzete helyre is áll - köszönhetően például a már említett kezességvállalással felvehető hitelnek -, új rádióadót nem indíthat.

http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=1&article_id=10064 8




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1988: hazánk, a legfejlettebb
  2008-10-02 21:42:06, csütörtök
 
  1988: hazánk, a legfejlettebb labor
2008-10-02 06:23:07

,,Ma Magyarország a legfejlettebb laboratóriuma annak az átmenetnek, amely a létező szocializmustól elvezet majd valahova, amiről azonban nem tudjuk, micsoda" - ez a hóbortos mondat, melyet Vásárhelyi Miklós nyilatkozott a Panorama című olasz lap 1988. október 3-i számában, markánsan összefoglalja a magyar ,,módszerváltás" máig ható ellentmondásait, befejezetlenségét és nyitva hagyott kérdéseit.

Kerek húsz esztendeje, éppen 1988. október 2-án került sor a Jurta Színházban a Fidesz alakuló kongresszusának első fordulójára. A gyűlés résztvevői meggyőződésüket fejezték ki, hogy a szervezet növekedni és gyarapodni fog. Nihil novi sub sole: a baloldali sajtó élénken, s lehetőleg minden alkalmat kihasználva támadta a Fideszt. Erről az eseményről például Gubcsi Lajos a Magyar Ifjúságban, annak kapcsán, hogy a Fidesznek még nem volt programja, azt írta: ,,ezek szerint majd bármerre alakíthatják (a programot), elegendő annyit mondaniuk, hogy mindez alulról szerveződik és így demokratikus". Így aggódott a Kommunista Ifjúsági Szövetség hivatalos lapja a demokrácia érvényesüléséért. A pártsajtó kettős mércéjére jellemző az 1988 április 8-án a Magyar Hírlapban megjelent kommentár is: a lap szerint a Fidesz ,,törvényellenes".

,,Végre valami történt": nemzeti tömegmédia hiányában gépelt lapokon, halvány betűs másolópapírokon kézről kézre járva e szavakkal kezdődő, rövid tájékoztatóban adta hírül 1988 tavaszán az új szervezet saját megalakulását. A papírdarabokat aláírva az egyre táguló ismeretségi-baráti kör közül sokan azonnal beléptek a szövetség tagjai közé. Budapesten, a Bibó István Szakkollégiumban alakította meg 1988 március 30-án 37 egyetemi és főiskolai hallgató a Fiatal Demokraták Szövetségét. Az alapítók a következő napon nemzetközi sajtótájékoztatón jelentették be a független ifjúsági szervezet megalapítását (a hírt persze nem közölték a párt uralta hazai média termékei.) Egy héttel később a rendőrség figyelmeztette a Fidesz öt alapítóját - köztük Orbán Viktort és Kövér Lászlót -, hogy "tevékenységük illegális szervezet létrehozására irányul". Azzal is megfenyegették a Fidesz vezetőit, hogy amit csinálnak, államellenes szervezkedés. Ennek a büntetési tétele akkor tíz évtől életfogytig terjedt. Április végén a Corvin moziban a Fidesz 400 fős nagygyűlést tartott, amelyen már számos helyi Fidesz-csoport deklarálta megalakulását. A részvevők ekkor döntöttek az őszi kongresszusról. A Fidesz két részletben - októberben és novemberben - megtartott gyűlésen elfogadták a szervezet politikai programnyilatkozatát és alapszabályát, létrehozták az operatív testületeket, valamint megválasztották a Fidesz Ideiglenes Választmányát. A Kongresszus a Fidesz tiszteletbeli tagjává választotta Rácz Sándort, az 1956-os magyar forradalom Nagybudapesti Munkástanácsának elnökét. A Fidesz októberben petíciót nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben követelte, hogy március 15. az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója legyen ismét nemzeti ünnep, a forradalom és szabadságharc leverésének napja, október 6. pedig nemzeti gyásznap. (Az állampárti parlament az első követelést végül az év végén megszavazta.)

Az MDF éve

Az 1988-as év kétségtelenül az 1987 végén, Lakiteleken alakult MDF megerősödésének időszaka. A lakiteleki alapítók társadalmi párbeszédet sürgetve, a magyar társadalom mély válságára hivatkozva hozzák létre a Magyar Demokrata Fórumot, mely 1988 folyamán alakul mozgalommá. 1988 januárja és májusa között négy alkalommal gyűlnek össze a Jurta Színházban. Az első tanácskozás témája a demokrácia, a parlamentarizmus kérdésköre , a következő két (márciusi) összejövetelen a határon túli magyarság egyre nehezebbé váló helyzetéről tartanak eszmecserét. Június 27-én az MDF szervezésében, a romániai falurombolás ellen tiltakozva sor kerülhetett 1956 óta az első, nagyméretű, hivatalosan is engedélyezett tüntetésre a Hősök terén. A későbbi tömegpárt 1988. szeptember 3-án, már széles nyilvánosság előtt hagyja jóvá 400 fő jelenlétében alapítólevelét és első alapszabályát, megválasztva a magát kínosan nem pártnak nevező mozgalom első elnökségét. 1988 novemberében, tehát rövid két hónappal megalakulása után az MDF már több mint 6000 tagot és csaknem 400 helyi szervezetet számlál. Az év folyamán hallunk először az Új Márciusi Frontról; jelentkezik a Bajcsy-Zsilinszky Társaság, majd év végére maga a Független Kisgazdapárt is.

Hit, gyülekezet, SZDSZ

Nem az egyetlen, a kommunista diktatúrával szemben alternatívát felmutató, újabb szervezet a Fidesz 1988-ban. Május 1-jén, a nemzetközi munkásosztály ünnepén - részben a diktatúrát balról, maoista-neomarxista kritikai látószögből támadó értelmiségiekből - megalakul a Szabad Kezdeményezések Hálózata (SZKH). Többen közülük ÁVH-sok gyermekei, így Pető Iván (1988-1989 fordulóján az egyik szerzője és szerkesztője a szabad demokraták első, A rendszerváltás programja néven ismertté vált pártprogramjának). Pető Iván apja Pető László ÁVH-s tiszt, akinek fotója megtekinthető a Terror Háza múzeumban. Pető utólag az országgyűlés honlapján elérhető életrajzában apja életútjáról diszkréten csak azt említi, hogy raktárosként ment nyugdíjba. A szintén alapító tag Bauer Tamás (a párt megalakulásától annak egyik gazdasági szakértője, 1988-tól az országos tanács tagja, 1995-től a párt ügyvivője) is megfeledkezik édesapja, Bauer Miklós múltjának ismertetéséről, pedig igen sokan emlegetik máig a körömletépő ÁVH-st, akinek haláláról sem igen szándékozott Bauer a Magyar Nemzetnek nyilatkozni. (Bauer Miklós részt vett az ÁVH-sok által agyonvert Ries István szociáldemokrata politikus, volt igazságügyminiszter erőszakos kihallgatásában. A szociáldemokraták, hogy-hogy nem, nem rúghattak labdába a ,,rendszerváltás" után sem - a szerk.) Az alapítók közül Haraszti Miklós egyetemista korában felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mivel Mao kínai kommunista vezető tanait követte. Demszky Gábort 1972-ben egy maoista tüntetés miatt zárták ki az egyetemről.

A pártot megalapító okiratot a Hági sörözőben május 1-jén kétszázan írták alá, s megválasztatják a szervezet 50 tagú Ideiglenes Koordinációs Tanácsát. 1988. november 13-án a Jurta Színházban a Hálózat 1100 tagja folytatott vitát arról, hogy vajon párttá alakuljon-e a szervezet. 998-an az átalakulás mellett tették le a voksukat létrehozva a Szabad Demokraták Szövetségét. A résztvevők tekintélyes hányada a Hit Gyülekezetének is tagja. A gyűlés elfogadja a párt Elvi Nyilatkozatát, és megválasztotta a kilenc ügyvivőt. A következő év tavaszán az 1989. március 23-án megalakult Ellenzéki Kerekasztal tagjaként a párt részt vesz a rendszerváltozást előkészítő, az átmenet sarkalatos törvényjavaslatairól folytatott háromoldalú nemzeti kerekasztal-tárgyalásokon.

Az SZDSZ, a rendszerváltás második legerősebb pártjaként érdekes karriert futott be. ,,Ha Solt Ottilia élne, köpne ránk. Ha Szabó Miki élne, köpne ránk. Szalai Pali már korábban is elhúzott tőlünk. Pedig ők voltak a legbátrabbak. De hol van Juhász Pali, hol van Havas Gábor, hol van Iványi Gábor? S mi lett barátunkból, Demszky Gáborból? S hogy kerülhetett Mécs Imre egy másik párt soraiba? A helyzet elkeserítő, az ünneplés formális. Egykori önmagunkra emlékezhetünk, de a mai SZDSZ egy zsaroló kis csoport lett" - írta az alapítók egy csoportja 2007 novemberében..

Magyar szocialista ,,munkások"

A magát Magyar Szocialista Munkáspártnak nevező, a párt elitjét tekintve a túlnyomórészt a magyar szabadságharc leverése vagy elárulása, a megszálló Szovjetunió feltétlen kiszolgálása kapcsán kompromittálódott értelmiségiekből álló, törvénytelen szervezet képezi ekkor az ország mindenható hatalmi elitjét. Miközben a hetven éve a kapitalizmus válságáról és megszűnéséről harsogó szovjet rendszer s vele együtt a megszállott országok a teljes gazdasági-politikai összeomlás szélén állnak, a hazugságokért szomszédba soha nem menő Kádár János a televízióban (1988. március 17.) egy vele készített beszélgetés során a magyar nyelvtan elemi szabályait felrúgó pártállami bikkfanyelven, a Kárpát-medence egyetlen tájegységén sem honos, általa is csak 1956 után használt ,,tájszólásban" így fogalmaz: ,,Énszerintem Magyarországon semmiféle értelemben nincs válság. Nagy és nehéz problémáink nekünk vannak. Nehéz, nagy feladatok, amelyeket meg kell oldanunk, következetes, tartós munkával,. Nem öt perc alatt megoldható feladataink vannak, és hát bizonyos változás a munkában, a kérdések megoldásában, az maga is hoz problémákat magával." 1988 májusában az MSZMP országos pártértekezletén Kádár elveszti hatalmát, a feltörekvő Grósz Károly és köre kihagyja a Politikai Bizottságból és nem választják meg a párt főtitkárának sem, ehelyett az igazi hatalom nélküli pártelnöki tisztséget kapja meg. Az MSZP-ben úgynevezett reformkörök jönnek létre; az első, a Csongrád Megyei Reformkör Szegeden alakul meg 1988. november 29-én. Grósz Károly a kör megalakulását - a decemberben Szegeden tartott megyei pártértekezleten - frakciózásnak minősíti s ez késlelteti a Kör tevékenységének a megkezdését, a következő ülésre így 1989. február 7-én kerül sor. Azt, hogy mennyire idegen az 1989-ben kikiáltásra kerülő köztársaság legitimációs alapja, az 1956-os forradalom az 1989 óta a gazdasági-politikai folyamatokban döntő szerepet játszó balos elittől, jól példázza Horn Gyula hozzászólása az MSZMP Központi Bizottságának 1989. február 10-i zárt ülésén: "Nem szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, akik akkor fegyvert fogtak, mert akik fegyvert fogtak novemberben, azok az ellenforradalommal szemben léptek fel. És ezért kapták a kitüntetést vagy az elismerést. Arról nem is beszélek, hogy az 1956-os dolog egy óriási gesztus az ellenzéknek, mert mint a nemzet lelkiismerete léphetnek fel 1956 kapcsán. Ez nekünk nem jó."

Amit nem lehet feledNI

A bolsevik logikával operáló állampártot váratlanul éri Nagy Imre hirtelen feltámadó kultusza az év folyamán. A váratlan, egyre erőseb rehabilitációs igény egyidejűleg kezdődik Budapesten, a Történelmi Igazságtételi Bizottság megalakulásával, s az emigrációban, elsősorban Párizsban és Amerikában, azzal a kampánnyal, amely emberjogi egyezményekre és hasonlókra való hivatkozással először vetette fel a nyilvánosság előtt azt a - tulajdonképpen megválaszolhatatlan - kérdést, hogy az 1956-os forradalom kivégzett áldozatai miért nincsenek rendesen eltemetve. (Nagy Gáspár híres, Nagy Imre monogramját - NI - sorvégenként idéző, betiltott verse már évekkel korábban, 1984 októberében hangot ad e dilemmának.) Egy éven belül, a magyar történelem egyik legmegrendítőbb napján, 1989 június 16-án a mártírhalált halt miniszterelnök újratemetése a kommunista diktatúra végét jelenti.

Vízlépcsőd

A továbbra is illegitim, senki által meg nem választott országgyűlés 1988. októberében elfogadja a társasági törvényt, amellyel lehetővé válik, hogy magánszemélyek is alapítsanak részvénytársaságot vagy kft.-t, legfeljebb 500 alkalmazottal. A testület Marjai Józsefet, a Minisztertanács elnökhelyettesét, kereskedelmi minisztert felmenti tisztségeiből, egyúttal titkos szavazással országos listán képviselővé választja Grósz Károlyt, Huszár Istvánt, Márton Jánost, Nagy Sándort és Németh Miklóst. 1988. október 6-7-én, az Országgyűlés ülésszakán Maróthy László környezetvédelmi és vízgazdálkodási miniszter úgy tájékoztatja a parlamentet, hogy a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszert az eredeti terveknek megfelelően - tehát a nagymarosi vízlépcsővel együtt - meg kell építeni. A képviselők nyilvánosan, felállással szavaztak és elfogadják a miniszteri előterjesztést. A döntés komoly társadalmi ellenállásba ütközik: 1988. október 30-án a Budapesti Műszaki Egyetem előtti parkolóban, a Duna-parton gyűlést tart több környezetvédő csoport, követelve a Duna védelmét, a nagymarosi építkezések leállítását és a vízlépcső tárgyában népszavazás kiírását. Este fáklyás felvonulást tartanak, a több ezer résztvevő a Margit-hídról a budai rakparton, majd a Lánchídon át vonul a Március 15. térre.

Más utakon

Már ekkor feltűnő, mennyivel markánsabb és nemzetibb úton indul el a lengyel rendszerváltás. Egy példa: 1988. október 16-án Gdanskban több száz főnyi, túlnyomórészt fiatalokból álló tüntető csoport a Szent Brigitta templomtól indulva, a Szolidaritás zászlaja alatt rendszerellenes jelszavakat skandálva a város központjába vonult, ahol kövekkel és palackokkal támadt a rendőrökre, barikádokat emelt és gyújtogatott. Egy nappal később, október 17-én folytatódott Józef Pilsudski marsall rehabilitációja. A lengyel közvélemény által a függetlenség atyjaként tisztelt marsall nevét 1945 után törölték a hivatalos szótárból, de a népfront, a Nemzeti Újjászületés Hazafias Mozgalma (PRON) katowicei tanácsa szobor állítását javasolta emlékére.

A velünk kulturális azonosságot mutató, később visegrádi országokként is emlegetett térségben az akkor még Csehszlovákiaként ismert államban szintén az utolsókat rúgja a sztálinista államberendezkedés. 1988. október 28-án az állampárt hírügynöksége, a CTK hírül adja: a csehszlovák köztársaság megalakulásának 70. évfordulóján a prágai Vencel téren és az Óváros téren mintegy kétezer ember, "köztük bűnöző elemek" megzavarták az ünnepi hangulatot, a szocialistaellenes provokáció kezdeményezői a jelenlévő fiatalok egy részét is befolyásolták. Mivel a tüntetők nem reagáltak a hatóságok felszólítására - szólt a közlemény -, a rendőrség határozott fellépésével véget vetett a tiltott akciónak, s 87 személyt őrizetbe vett. A CTK szerint "a szocializmus belső ellenségei és a deklasszált elemek" akciójukra már régóta készültek külföldi szocialistaellenes és emigráns központok támogatásával, s a megmozdulást a nyugati sajtó propagálta.

(MTI, Magyar Nemzet, wikipedia, szdsz.hu., fidesz.hu, parlament.hu, Élet és Irodalom, História, Beszélő)

Udvardy Zoltán
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarka Viktor miatt lemond Fide
  2008-10-02 21:36:59, csütörtök
 
  Tarka Viktor miatt lemond Fidesz-tagságáról olvasónk
2008-10-02. 19:13

Tisztelt Szerkesztőség!

Nem először írok az Önök portáljára. Rendszeresen olvasom, s ha néha túl keménynek is találom a hangvételét, de mégis sok tekintetben egyetértek a mondanivalójukkal.

Ma megdöbbenve nézem, hogy a Tarka Magyar (valóban marha) elnevezésű "tiltakozom a tiltakozás ellen" veretes dolgokért folyik a nyáladzás ebben a kicsiny hazában, s nem akarok hinni a szememnek, hogy állítólag Orbán Viktor is aláírja ezt a kapitális baromságot.

Ha ez igaz, tisztelt Kuruc.info, akkor én október 4-ét követően azonnal lemondok a Fidesz-tagságomról. Minél előbb szeretnék meggyőződni Orbán Viktor elnök úr álláspontjáról.

Ha ehhez adja a nevét, akkor nagyon nagy a baj. Nem látja, mi történik az országban? Miért a folytonos nyugtalanság, forrongás és fuldokló tűz? Azért, ami a parlamentben folyik, azért, hogy maffia vezeti az országot és idegen érzelműek gyötrik a magyar lelkeket. Bűnösök között hogyan lehet cinkos egy ötgyermekes családfő?

Vajon hozzájárul ehhez a kedves felesége is, hogy melegek, narkós gyülekezetek mindenféle képződményei mellett az ő párjának a neve is ott van? Nem akarom elhinni.

Molnár Gabriella hittanár-nevelő

http://kuruc.info/r/1/28909/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis kiktől várjátok az orszá
  2008-10-02 21:30:49, csütörtök
 
  Mégis kiktől várjátok az ország fellendülését?





2008 október 01 - szerda, 21:42



Már a parlamenti bábszínház sokszínű szereplői is nyíltan hangoztatják - amit persze aligha lehetne tagadni - hogy Magyarország igen komoly válságban van. Ebben a kristálytiszta helyzetfelismerésben már csak azért is bízhatunk, mert ezt a megállapítást a legilletékesebb, éppen a katasztrófa okozója tette.

A ,,rendszerváltás" éveiben a hatalom megtartásának érdekében a kommunisták és ivadékaik igen jól alkalmazkodtak a megváltozott politikai és gazdasági erőviszonyokhoz. Ennek egyik legszembetűnőbb bizonyítéka egy demokrácia látszatát keltő, gerinc nélküli többpártrendszer létrehozása, melynek ,,sokszínű" pártjaiban az elvtársak szép számmal találtak otthonra. Szinte gond nélkül megfordult a meztelen csiga. Most éppen azokat dicsőítik, akiket erőszakos fennállásuk idején a legelvetemültebb ellenségének kiáltottak ki.
Bár igen sok új elemet alkalmaztak az elvtársak Kohn Béláék óta, mégis megtartottak jó néhány árulkodó, szellemiségükre igen jellemző tulajdonságot. A máig hűen őrzött stílusjegyek közé tartozik a megfélemlítés, a lejáratás, a kegyetlenség, hazudozás, ígérgetés és a közvagyon lenyúlása. (Az egygyökerűségük egyik ékes bizonyítéka az a közös erkölcsi útravaló, melyet, ha különböző mértékben is, de minden parlamenti párt hordoz magában) Ne tápláljunk illúziókat. A jelenleg hatalmon lévők bölcsőjében ringatták az ellenzéki pártok ,,kiváló" vezetőinek többségét is.

Változik a világ, váltják egymást a csókra váró ülepek is. Csak egyvalami örök Magyarhonban, a gyökereiben kommunista politikai elit. Az alkalmazkodás puhatestű bajnokainak, a volt KISZ-es és MSZMP-s elvtársak hatalmon maradásának és meggazdagodásának feltétele, egy hasonlóan vonzó tulajdonságokkal rendelkező népcsoport óhajának teljes körű kielégítése. És ha a Magyarság szolgálatára nem is, de erre a feladatra kiválóan megfelel a sikamlós és fordulékony parlamenti horda.

Ami az egyiknek kár az a másiknak haszon, ami az egyiknek siker az a másiknak kudarc, ami az egyiknek bánat az a másiknak öröm, ami a magyarnak veszteség az a zsidónak nyereség.
Vagyis nem mindenkinek volt sikertelen a mögöttünk hagyott 18 esztendő. Például sikerült csaknem a teljes nemzeti vagyont idegen és magán zsebekbe vándoroltatni, az országot példátlanul eladósítani, a mezőgazdaságot és az állattenyésztést összeroppantani, a cigányságot eltartóira uszítani, az egészségügyet és az oktatást megnyomorítani. És ez, ha tetszik, ha nem, az utóbbi gyászos18 év a szégyenteljes parlamenti kalákának köszönhető.
De nem is történhetett volna ez másképp egy olyan országban, ahol egy öszödi beszédet - különösebb gond nélkül - igazsságbeszéddé lehetett keresztelni. Ahol vezényszóra viperával csontokat lehet tördelni, ahol az ellenzék és a kormány vezére közösen pusztítja a nemzeti oldalt, ahol kereszttel kalapálnak össze izraelita műhelyt, és ahol a nemzeti lobogón rendőrbakancsok taposnak.

Mégis miért nyomja el még mindig a ,,békés többség" térfeléről érkező, bárgyú bégetés a félrevert harangok szavát? Ezek az emberek vajon miért reagálnak fordítva, az őket sem kímélő társadalmi jelenségekre?
Nem a számtalan erőszakos bűncselekményt elkövető, központilag uszított cigányoktól retteg, hanem a védelmére szerveződött Magyar Gárdától. Nem az önmagát gyanús körülmények között leleplező, arcátlan, hazug miniszterelnöknek és bandájának távozását követeli, hanem az ellene fellépőkre csahol. Az általános közöny és az előrelátás teljes hiánya miatt szinte szó nélkül nézi végig a nemzeti vagyon széthordását és hazája elfoglalását. Képes elhinni, hogy földre terített újságpapíron kuporogva, vekkerrel a nyakában gyertyát szorongatva változtathat nyomorult helyzetén. A felszámolt korházai, iskolái, és a tönkretett jövője helyett lángoló kukáit siratja.
Jól példázza a mélyen eluralkodott sötétséget és közönyt, hogy a hírhedt pereszi kijelentés - miszerint Izrael felvásárolja Magyarországot - valójában nem okozott társadalmi felháborodást. Sajnos az elmúlt negyvenöt év lelki, anyagi és erkölcsi pusztítását képes volt felülmúlja az a kommunista banda, amely a parlamentben több pártra szakadva a demokrácia köntösét hordja. A csillag maradt, csak színe és ágai változtak.

Mondjátok kedves honfitársaim: 2010-ben milyen színű bundába öltöztetett farkast szeretnétek magatokra uszítani? Mi a véleményetek? A parlamenti színjátszókör melyik csoportja akarja majd rendbe tenni az általuk akollá züllesztett országot? Aki többet, vagy aki kevesebbet szállított le belőle zsidó megrendelőinek? Aki kisebbet, vagy aki nagyobbat rúgott a nemzetbe? Aki a kisebbik, vagy aki a nagyobbik rossz?
Sokszor hallom ugyanis, hogy egyelőre a kisebbik rosszat kell választanunk, aztán majd meglátjuk.
Egyszerűen kétségbeejtő a 24. órában egy ilyen gondolat. Mintha azt mondaná valaki: előbb felakasztjuk magunkat, aztán majd meglátjuk. Mit gondoltok kedves honfitársaim, mi lesz az, amit utána megláthatunk?
A média hatására 90 óta felváltva ugyanazokat tapsikoljátok és mocskoljátok, a sikereket elkönyvelők nagy örömére. Ahelyett, hogy észbekapnátok, egymásnak ugrotok, hogy gyilkosaitok az általatok épített páholyból élvezhessék eszelős csatározásaitokat. Idióták módjára győzköditek egymást, hogy mikor melyik szín a nyerő. Hol az egyikkel, hol a másikkal kormányoztatjátok a nemzet szekerét a pokol kapuja felé. Észre sem veszitek, hogy ez a kommunista módszereket alkalmazó különítmény látja el üzemanyaggal az egymás iránti gyűlöletet is.

,,Nos, a bolsevikok eszméi messze voltak az erkölcstől. Marx óta mindig a megosztásra törekedtek, majd amikor az egymással szembefordított csoportokat sikerült össze is ugrasztaniuk, akkor ennek örvén és révén megszerezték a hatalmat. Utána mindenkit egyformán eltiportak..."

(133 véres nap)

(Ezt a rövid idézetet különösen ajánlom figyelmébe a cigányság olvasni és gondolkodni képes tagjainak.)

Mióta Orbán Viktor a Hősök terén, a reménységekkel teli ország előtt agyagba akarta döngölni a kommunistákat (ma már tudjuk, mennyire gondolta ezt komolyan) felnőtt egy nemzedék. Kormányzott az MDF, a FIDESZ, és már a harmadik alkalommal kormányoznak SZDSZ segédlettel az ,,agyagba döngölt" kommunisták.
Már mindegyik megmutatta, hogy mire képes kormányon és ellenzékben is.
Ne kísérletezzünk tovább!

B.L.

http://www.l88.hu/about3245.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őkelme Lázár György csúcsa fel
  2008-10-02 21:23:12, csütörtök
 
  Őkelme Lázár György csúcsa felé tör
2008-10-02 06:27:23


,,Ha élne, forogna a sírjában" - a badar kijelentés a kiváló magyar miniszterelnökre, Tisza Kálmánra is vonatkoztatható lenne. A briliáns politikus 15 évig volt királyságunk kormányának feje 1875 és 1890 között. Nos, az idézetnél is nagyobb badarságot hozott maga az élet: a napokban egy narodnyik állított be kétes kormányzási csúcsot.

Négy éve áll a budapesti kormányzat élén!

Mármint az, aki saját bevallása szerint ebből az időből másfél-két évet végighazudott, s közben nem csinált semmit. Semmit.

Szerencsére a cári típusú populistának, a páncélozott luxuskocsiján nép közé járó narodnyiknak beteges lázálmában sem vibrál fel, hogy Tiszához hasonlítsa magát: ő vágyai szerint sem marad 15 évig. ,,Nem hat évben, hanem nyolcban, vagy akár tízben gondolkodom" - nyilatkozta szerény mértéktartással a csúcsdöntés alkalmából a modern gumilövedékkel tömegbe lövető, korszerű vegyi eszközzel templomba spricceltető népboldogító.

Ami a szocialista miniszterelnököket illeti: Rákosi Mátyás szűk egy évét, Münnich Ferenc bő három évét már rég megdöntötte. Most szárnyalta túl Dobi István és Horn Gyula négyévi kormányzását. Ám ott emelkedik előtte a ma még megmászhatatlannak tűnő, felhőkbe vesző magaslat: a Lázár György-i tizenkét esztendő!

A Kádár-Lázár-Losonczi triász csillaga még akkor emelkedett a magasba a Magyar Népköztársaság politikai égboltozatán, amikor mai utóda 14 évesen éppen csak az ifjúsági politizálás fényei felé hunyorgott. Ebben a fogékony korban kezdhette, majd 26 éves koráig folytathatta a szocialista mesterfogások megfigyelését.

Nos, ama bizonyos lázári 12 évben szorult bele Magyarország nyaka a fojtogató adósságcsapdába, csaknem 20 milliárd dollár tartozást halmozva fel.

Volt tehát mit ellesni a mestertől.

Sikerült is a tanulás: az utóbbi 4 évben ahhoz a 12 évhez képest többszörösen adósodott el az állam, miközben a vagyon-kiárusítás is dinamikusan zajlott.

A lázári időszakban is önfeledten folyt a segélyezés, az akkor született stratégiai gyerekek unokái lehetnek azok, akik ma az iskolákban terrorizálják: fenyegetik, zsarolják, verik - időnként ölik - a tanulni akaró diákokat. De a Lázár-időszakban legalább OTP-gyerekek is születtek! A törvénytisztelőket is segítette az akkori állam.

És Lázár nem elküldte, ellenkezőleg: drótkerítéssel is marasztalta az itt születetteket. Ez utóbbi az, amiben felülemelkedett mesterén a tanítvány: ,,tessék, el lehet menni" mondatával felhúzta a sorompót, sőt taszajtott is egyet az immár nem KISZ-es ifjúságon.

Mégis, a nyugdíjas - az öregecskedésen már túljutott - ősz nénikéknek kedvence maradt bohókás mosolyával, csacska táncával, mókás ígéreteivel a digitalizált narodnyik.

Ámde lejáratja-e azt a fogalmat: ,,miniszterelnök"? Besározza-e ezt a tisztséget az, aki elküldi a hazából a hazaszeretőket, kurva országról beszél, tömegbe lövet, polgárjogot ad a hazugságnak?

Vélhetően igen. Ezért meg kell tisztítani ezt a fogalmat a sártól - gondolnánk.

Csakhogy épp Tisza Kálmán mondta: ,,Ha besároznak, ne kezdd el tisztogatni, várdd meg, míg megszárad és lepereg magától!"
Nos, igen, neki még volt ideje várni.

Kondorosi-Brown Róbert
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát magával meg mi történt?
  2008-10-02 21:17:56, csütörtök
 
  - Hát magával meg mi történt? - érdeklődik Kovács a szomszédjától, aki mankóval
ballag ki a lakásból. - Közlekedési baleset ért. - És mankó nélkül egyáltalán nem
tud járni? - Az orvosom szerint igen. Az ügyvédem szerint nem.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Spejzol a kormány
  2008-10-02 18:53:46, csütörtök
 
  Spejzol a kormány

Minden különösebb erőlködés nélkül teljesülhet az idei hiánycél
Úgy tűnik a kormány a "jó híreket" igyekszik tartalékolni, ami érthető is, hiszen a megfigyelési ügy patronja még nem fogyott ki, az még hosszú ideig kitöltheti a politikai napirendet. Ráadásul a napokban sikerült kiprovokálni egy fideszes honatya szájából egy újabb "köteles beszédet", mellyel tovább vegetálhat láthatatlanul a kormány.



Rég nem látott kommunikációs hadjáratba kezdett a kormány, mit egyenlőre úgy látszik sikeresen tud véghez vinni. A megfigyelési ügyben a Fidesznek nem sikerült fogódzási pontokat találni azon kívül, hogy azt hajtogatják, hogy a kormány a titkosszolgálatokat politikai célokra használják. Demeter Ervin rossz ütemű megszólalás az ügyben nem könnyítette meg a nagyobbik ellenzéki párt helyzetét, - ezzel csupán saját szavazóit tudja nyugtatgatni - a kormány pedig a kabátlopási ügy effektusát igyekszik alkalmazni: ha ellopták a kabátodat, akkor pár év múlva már mindenki arra emlékszik, hogy benne voltál valami kabátlopási ügyben.

A kormány megfigyelési propagandája annak ellenére sikeresnek látszik, hogy például az érintett UD Zrt. telephelyeiről egyértelműen törvénytelen módon vittek el adathordozókat és számítógépeket, így az azokon megtalálható adatok nyilvánvalóan manipulálhatóvá válhat. A hangfelvételek kiszivárogtatása tekintetében is bőven van sara a kormányzatnak, ám az mindenképpen el tudták érni, hogy nem a korábbi Fidesz által kommunikált "kormányzati oszlási" tematika uralja a sajtót.

Tartalékolnak, hogy későbbre is maradjon muníció
Az emberek valamikor nyilván meg fogják unni a folyamatos veszekedést, így a sikeres kommunikáció érdekében spórolni kell a "pozitív" információkkal. Ezt teszi most a kormány is például a 2008-as hiányra vonatkozó adatokkal, amelyek vélhetően jobbak lehetnek az előzetesen prognosztizáltaknál.

Mint ismeretes a konvergenciaprogramban a kormányzat azt vállalta, hogy 2008-ra 4 százalékra csökkenti az büdzsé hiányét, ám a folyamatok arra sarkallták a kabinetet néhány hónapja, hogy a hiánycélt 3,8 százalékra módosítsák. Bizonyos statisztikák azonban arra engednek következtetni, hogy ennél is jobb eredményre számíthatunk, ígí vélhetően a hiány 3,5 százalék környékén fog alakulni. A konvergenciaprogramban vállalt 4 százalék és a lehetséges 3,5 százalék 140 milliárd forintot jelent, ám a hiány kormányzati "túlbecslése" mögött egy olyan ok is meghúzódhatott, hogy a költségvetési vitában nem akartak háborút az említett 140 milliárd forint körül.

A Fidesz szerint is spejzol a kormány
Hihetetlen, de ezúttal a legnagyobb ellenzéki párt nem a rossz adatok miatt sztrájkol, hanem pontosan azért mert azok jobbak, mint ahogy a kormány mondta. A pénzügyminisztérium ugyanis a 2007-es zárszámadás folyamán az államháztartási hiányt illetően röpke 450 milliárdot tévedett, ami egy 200 ezres magyar nagyváros 10 éves költségvetését teszi ki.

A Fidesz véleménye szerint a kormány így egy esetleges előrehozott választásra spórol, hogy legyen miből osztogatni. A legnagyobb ellenzéki párt korábban azt is kezdeményezte, hogy függesszék fel a 2007-es év kormány által beterjesztett zárszámadását, mert abban 5,5 százalékos hiány szerepel holott a valóságos adat 5 százalék, ami csaknem 500 milliárdos tévedés.

Varga Mihály szerint ez ügyben meg kellene hallgatni a Központi statisztikai Hivatal, a pénzügyminisztérium és az állami Számvevőszék illetékeseit.

CTRL

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy rab megszökik a börtönből,
  2008-10-02 18:23:10, csütörtök
 
  Egy rab megszökik a börtönből, ahol 15 évig volt
fogvatartva.

Nemsokára talál egy házat, ahová be is tör. Egy fiatal párt talál ott
az ágyban. Kiszedi a fickót az ágyból, és a székhez kötözi, a nőt
pedig az ágyhoz, és a férjnek néznie kell, hogy a
kötözés közben föléje hajol, megcsókolja a nyakát, azután felkel, és
elmegy a fürdőszobába. Amíg ott tartózkodik, a férj azt mondjaa
feleségének:

Ez a fickó egy rab, láthatod a ruháján. Valószínűleg egy csomó időt
töltött a börtönben, és évek óta nem látott nőt.
Ha szexelni akar, ne állj ellen, ne panaszkodj, csak csináld amit mond
neked, elégítsd ki.
Ez az ember veszélyes ha bedühödik, megölhet bennünket. Légy erős, szeretlek!

A feleség erre azt mondja:
Örülök, hogy így gondolod. Biztos, hogy nem látott nőt évek óta, de ő
nem a nyakamat csókolta meg az előbb. Azt suttogta a fülembe, hogy
nagyon szexinek talál téged, és azt kérdezte, hogy tartunk-e vazelint
a fürdőszobában.

Légy erős drágám! Én is szeretlek !
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.