Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Betegekkel pótolnák a nyugdíjba menő orvosokat
  2013-01-10 20:44:36, csütörtök
 
 
Betegekkel pótolnák a nyugdíjba menő orvosokat

2013. január 10., csütörtök | Szerző: SobriJózsef

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár nem aggódik amiatt, hogy kb. 10 000 orvos esik hamarosan ki az egészségügyből a kormány új nyugdíj rendelkezései miatt. A tervek szerint a hiányzó orvosokat maguk a betegek fogják pótolni.



,,Eddig is számos hasznos következménye volt a betegek váróban folytatott konzultációjának és kölcsönös tanácsadásának" - nyilatkozta az államtitkár. Ezután ezt fogjuk kihasználni intézményesített szinten. A beteg a bejelentkezéskor nyilatkozik, hogy mely szakterületen jártas. A váróban a jártasságának megfelelő betegséggel már hozzá irányítják az új pacienseket. Tervezzük a vényfelírási jogosultság kiterjesztését is, hiszen senki sem tudja jobban, hogy a magas vérnyomásra melyik gyógyszer a legalkalmasabb, mint Mari néni a váróban.

A betegek általi gyógyítással megvalósulhat az a holisztikus szemlélet is, amelyet folyton számonkérnek az egészségügyön. Hiszen így lelki és magánéleti problémáikat is bátran elmondhatják és megoldásukra javaslatot kaphatnak a többi beteg által tartott konzíliumon.

http://hircsarda.blog.hu/2013/01/10/betegekkel_potolnak_a_nyugdijba_meno_orvosoka t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai kilenc hazugsága – az állításoknak illetve cáfo
  2013-01-10 20:10:06, csütörtök
 
 

Bajnai kilenc hazugsága - az állításoknak illetve cáfolatoknak ismét utána lehet nézni, hiszen konkrétumokról van szó...


Beszéljenek a tények! - Hamis állításokkal magyarázzák a bizonyítványt

l. Bajnai Gordon azt állítja: a Wallis vezetőjeként nem vett részt a csődbevitt Hajdú-Bét irányításában. Ezzel szemben a tény: -Bét Rt. többségi tulajdonosa 1999-től a Wallis Rt. lett, amelynek vezérigazgatója 2000-től kezdve Bajnai Gordon volt. Egy hetilapnak a volt miniszterelnök úgy nyilatkozott: ,,a Wallis azért volt különösen vonzó, mert a döntéseket nagy önállósággal én magam hozhattam meg".

2. Bajnai Gordon azt állítja: a Wallis az utolsó pillanatig próbálta menteni a Hajdú-Bétet.
Ezzel szemben a tény:
Egy 2003. decemberi jegyzőkönyv tanúsága szerint a végnapjait élő a Hajdú-Bét 300 millió forintot hitelezett a Wallisnak.
Rendkívül furcsa, hogy egy csőd közelében lévő társaság adjon kölcsön gazdag tulajdonosának.
Súlyosbító körülmény, hogy 2004 januárjában a Hajdú-Bétben lévő ingatlanokat eladták a Wallisnak, a bíróság szerint valós értékük harmadáért.
Ez azt is jelenti, hogy ha Bajnai akarta volna, a Hajdú-Bét ki tudta volna fizetni a később öngyilkosságba menekült beszállítókat! A pénz fontosabb volt, mint az emberélet.

3. Bajnai Gordon azt állítja: a KISZ-nek nem volt semmilyen fizetett pozíciójában, a szerepvállalására az egyetemi sportélettel kapcsolatban került sor, amely összesen fél évig tartott, majd távozott.
Ezzel szemben a tény: Bajnai Gordon 1982-86-ig a III. Béla Gimnázium KISZ-szervezetének sportfelelőse, a városi diákegyesület elnöke volt, 1986-ban pedig a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem KISZ-bizottságának tagja lett Lehet, hogy fizetést nem kapott, de a KISZ-vagyon felosztásakor mégis feltűnően aktív lett.
Az ifjúkommunisták utolsó kongresszusán - Gyurcsány Ferenccel és Schiffer Andrással közösen - a KISZ-vagyon ,,társadalmasítása" (értsd: privatizációja) mellett kardoskodott.

4. Bajnai Gordon azt állítja: állítólag nem igaz, hogy a Creditum Bajnaiék családi vállalkozása lett volna.
Ezzel szemben tény: Debreczeni József ,,Az új miniszterelnök" című könyvének 90. oldalán az olvasható,
hogy Bajnai Gordont az apja közbenjárására vették fel a céghez, aki tulajdonos is volt.
Ennél a cégnél Gyurcsány Ferenccel is együtt dolgozott.
A Creditummal kapcsolatban külön figyelmet érdemel a Péterfy Sándor Utcai Kórház rendelőintézet-privatizációjáról
szóló újsághírek. Lapértesülések szerint a kórház a rendszerváltás idején felhatalmazta a Creditumot,
hogy bizományosként értékesítse a Madách téri rendelőintézetét.
Az adásvételi szerződést 1990 februárjában kötötték meg, ezután a kórház 42,5 millió forint bizományosi díjat utalt át a Creditum számlájára. A szerződést a főváros nem hagyta jóvá, így a kórház az átutalt pénz visszafizetését kérte a cégtől, a kft. azonban nem fizetett. A kórház 1997-ben kezdeményezte a Creditum felszámolását.
Az 1998-ban kelt, a cég megszüntetéséről szóló bírósági végzés megállapítja: 1995-ben, az első fokú elmarasztaló ítélet után a Creditum tulajdonosa eladta a céget egy magánszemélynek.
1996 decemberében a cég továbbvándorolt, és két iraki állampolgár, Seryan J. Faraj és Magid Ali Khdir birtokába került. A Creditum végleg eltűnt, kamataival együtt mintegy 200 millió forintos adósságot hagyva hátra.

5. Bajnai Gordon azt állítja: szerinte hazugság, hogy édesapja csődbe vitt egy bútorgyárat.
Ezzel szemben tény: Bajnai Györgynek legalább kilenc cégben volt pozíciója a rendszerváltás idején.

Ezekből nyolc felszámolással vagy végelszámolással szűnt meg.
Ilyen a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek (BLÉVISZ), a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft.,
a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft., az Agromercat Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság, a Földművelő Mezőgazdasági, Termelő és Kereskedelmi Betéti Társaság,
az International Food Részvénytársaság, a Pekár '96 Malomipari Kft. és a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. is.
Bajnai György elnöke volt a BLÉVISZ-nek, melynek több megyei bútorgyárban is volt érdekeltsége.
A rendszerváltás után ezeket kivétel nélkül felszámolták.

6. Bajnai Gordon azt állítja: az uniós pénzek lehívásában, felhasználásában Magyarország
a régió legsikeresebb államai közé tartozott az ő idejében.
Ezzel szemben tény, hogy 2006 és 2008 között a 2013-ig lehívható uniós támogatások alig 1 százaléka érkezett Magyarországra.
Az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint 2007 és 2010 között minden ötödik uniós fejlesztést sikerült időben lezárni,
és csak minden hatodik beruházás szolgálta közvetlenül a foglalkoztatottság bővítését, ami a terv eredeti fő célja volt. Tizenkettőből mindössze egyetlen (!) fejlesztésnél érvényesült a jó gyakorlat, vagyis a tervezett idő- és pénzkeret tartása. Minden harmadik beruházásnál súlyos szabálytalanságok merültek fel.
Az sem számított ritkaságnak, hogy a pályázati nyerteseknek három-négy évet kellett várni a szerződésükre.
Bajnai Gordon maga is elismerte az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kudarcát.
Egy ülésen arról beszélt, hogy a kifizetési késedelmekről ,,mindenkinek vannak horrortörténetei".
A fentiek ellenére Bajnai Gordont az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kialakításáért 1,2 millió forint jutalmat kapott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől.

7. Bajnai Gordon azt állítja: nem szavazott a kettős állampolgárság ellen.
Ezzel szemben tény: Bajnai tudatosan nem vett részt a népszavazáson, azaz nem akarta, hogy az eredményes legyen.
Mindezt félrevezető a kettős állampolgárság csöndes pártolásaként feltüntetni, valójában Bajnai Gordon nem akarta,
hogy a külhoni magyarok esélyt kapjanak magyar állampolgárságuk visszaszerzésére.

8. Bajnai Gordon azt állítja: kormányzása alatt megállt az államadósság növekedése.
Ezzel szemben tény: Az Eurostat adatai szerint 2008 végén 73 százalék, 2009 év végén pedig 79,8 százalék volt a GDP-arányos államadósság aránya. 2010-re 81,8 százalékra emelkedett az érték.

9. Bajnai Gordon azt állítja: visszautasítja, hogy amerikai pénzből amerikai érdekeket képviselne szervezete és politikai mozgalma
Ezzel szemben tény, hogy Bajnai jobbkeze, Szigetvári Viktor maga vallotta be: több tízmillió forintos támogatást kapnak

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy banzájt csinálnak a zsidók holokausztjának jövőre
  2013-01-10 19:59:10, csütörtök
 
  Nagy banzájt csinálnak a zsidók holokausztjának jövőre
2013, január 10 - 13:52


orbanA Magyar Közlöny csütörtöki számában is közzétették, hogy a kormány január elsejével létrehozta a Magyar Holokauszt - 2014 Emlékbizottságot. Az amerikai-magyar Andy Vajna szerződését pedig meghosszabbították.

,,A Kormány egyetért azzal, hogy a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulójáról történő méltó megemlékezés érdekében emlékbizottság kerüljön létrehozásra." - áll a Magyar Közlöny csütörtöki számában leközölt kormányhatározatban. A kormány ennek megvalósítása érdekében határozott időre, 2013. január elsejétől 2014. december 31-ig közpénzből kívánja fenntartani azt a bizottságot, mely a zsidó holokauszt történetét kívánja minél szerteágazóbban bemutatni a magyar népnek.

Jövőre, azaz 1944. hetvenedik évfordulóján számos megemlékezést, ismeretterjesztő és egyéb programot terveznek tető alá vinni, melyek során a kormánynak véleményező, javaslattevő jogköre lesz, de a költségvetési szükségleteket a bizottság határozza meg az érintett szervezetek és minisztériumok ajánlásai alapján.

A bizottságba a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Magyar Tudományos Akadémia, valamint a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete küldhet egy-egy delegáltat, de a Holokauszt Emlékközpont vezetője, valamint ,,Az Élet Menete" alapítvány kuratóriumának elnöke is állandó tag lesz.

Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt kérte fel a kormány a bizottság vezetésére, melynek tagjai megbízásukat díjazás nélkül látják el. Arra vonatkozóan, hogy nagyságrendileg milyen összegbe fog kerülni a bizottság által szükségesnek ítélt programok létrehozása, magyarul mennyi pénzbe fog kerülni a zsidó nép holokausztjára való megemlékezés, egyelőre nem lehet információkat tudni.

A bizottság munkájában részt kell vennie a Belügyminisztériumnak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Külügyminisztériumnak és a Honvédelmi Minisztériumnak is.

Mint a kormány korábban bejelentette, január elsejével 50 százalékkal növeli a holokausztot túlélt zsidókat illető kárpótlás összegét, melyet 2014-ben még 50 százalékkal fognak emelni.

Meghosszabbítják Andy Vajna szerződését

,,A Kormány elismerve a hazai filmipar és filmkultúra megújítása érdekében eddig elért eredményeket, valamint figyelembe véve a terület fejlesztése érdekében elvégzendő további feladatokat, e közfeladat hatékony ellátása érdekében Andrew G. Vajnát a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztossá nevezi ki." - szerepel rögtön a zsidó holokauszt miatt szervezendő emlékbizottság után a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor gyakorlatilag meghosszabbította a filmproducer megbízását, ugyanis a magyar filmiparért 2011. januárja óta már Vajna volt a felelős. A kormánybiztos határozza meg továbbra is a mozgóképszakmát érintő vagyongazdálkodási feladatokat, felügyeli a stúdiókat és a gyártási folyamatokat, valamint javaslatot tehet a kalózkodás elleni teendőkkel kapcsolatosan is.

barikad.hu


http://barikad.hu/nagy_banzajt_csinalnak_a_zsidok_holokausztjanak_jovore-20130110
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halalbuntetest!Az ózdi gyilkosság margójára
  2013-01-10 19:44:48, csütörtök
 
  Halalbuntetest!
Posted on January 10, 2013 at 2:50 AM

Az ózdi gyilkosság margójára



Ózdon január 7-én késő este meggyilkolták Sanyi bácsit (élt 71 évet) és életveszélyesen megsebesítették testvérét, Józsi bácsit (68). Kb. ez a médiahír.



Sanyi bácsit vésővel verték agyon. Addig verték, amíg mozgott. Sanyi bácsinak valamennyi csontja eltört, koponyája szétnyílt, s még a brutális támadás alatt szörnyethalt. Józsi bácsit szintén összeverték, súlyos - többek között koponyatöréssel - sérülésekkel életveszélyes állapotban került kórházba. A szoba és a konyha, annak falai, de még a mennyezet is csurom vér volt. Az elkövetők 2.000 Forintot zsákmányoltak. Kb. ez a bővített médiahír.



Az elkövetők... tudjuk kik voltak.



Két kérdést tennék fel a nagyérdemű olvasónak.



Először is, láttál már valaha embert ilyen körülmények között meghalni?! Mert ha nem, akkor fogalmad sincs arról, min megy keresztül, legyen akármilyen jó a képzelőerőd, s legyél akármekkora horrorfilmeket faló ,,szakértő". Maradjunk annyiban, hogy halványlila gőzöd sincs a szenvedésről és a látványról. Miért lényeges ez?! Csupán csak azért, mert ezért nem is tudsz megfelelően reagálni a fenti - Isten tudja hányadik - gyilkossági hírre.



Az internet - liberális fertelme mellett - sok mindent lehetővé tesz, így többek között azt is, hogy ilyen borzalmakat megtekinthess. S ha már láttál ehhez hasonló videó felvételt, nos akkor, valóban tudni fogod, min mennek keresztül az áldozatok, s mit érdemelnek az elkövetők. De... elég csak rendőrségi helyszínelős fényképeket nézegetni. A gyilkosságok után készült fényképek sokszor még borzalmasabbak, mint maguk a gyilkosságokat megörökítő videók. Mert vannak ilyenek videók, még pedig rengeteg.



Másodszor, meddig tűröd (velem együtt) ezt?! Komolyan kérdezem, mert mindannyian csak tűrünk és tűrünk, s közben ehhez hasonló kínok és szenvedések között halnak meg honfitársaink, szinte hetente elkövetett hasonló gyilkosságok során. Meddig?! Hogy az Isten verne meg minket a nemtörődömségünkért és gyávaságunkért! Igen, mert csak várjuk a megváltót és okoskodunk a kurucon, vagy mit tudom én hol. Így lószar sem fog változni.



Isteni törvény, hogy az élet szent és sérthetetlen. És most nem vallásos értelemben kell feltétlenül értelmezni az előbbi mondatot. Amióta az ember létezik, azóta érvényes ez. (Az más kérdés, hogy azóta állandóan megszegi az emberiség).



Az élet - bármilyen élet! - szent és sérthetetlen, mely alól mindössze két kivétel van:

1.Táplálékszerzés

2.Önvédelem



A gyilkosokat pedig a második kivétel értelmében kell kezelni. Ha ugyanis nem halállal lakolnak tetteikért, akkor egyrészt szemet hunyunk az áldozatok életének szent és sérthetetlen mivoltának megbecstelenítése felett, valamint veszélyeztetjük a társadalmat, hogy az elkövetők esetleg újabb áldozatokat szedhetnek. Mondjuk - és ez igen csak gyakori - miután kiszabadultak a wellness börtönökből. Hogy miért wellness, hiszen folyton csak azt hallott, milyen kemény is a börtönélet?! Nos például azért, mert amíg az utcákon és vidéken vétlen emberek fagynak halálra, addig egy gyilkos melegben van. Amíg Erzsi néni száraz kenyeret eszik, s szervezetéből mindenféle vitamin hiányzik, addig Gazsi, a gyilkos, norma szerint kapja naponta a zöldséget és gyümölcsöt. Amíg a kis hatéves beteg Emesének édesanyja viszi a korházba az orvosságot, addig Gazsit a mi pénzünkön műtik. És sorolhatnám, amíg be nem húzol egyet a saját monitorodnak.



Gazsi, a gyilkos, köszöni szépen jól van. 6 év wellness, konditeremmel, dvd-vel, zöldséggel, gyümölccsel, kávéval és teljes ellátással egy gyilkosságért. Egy ember életéért. Egy emberért, aki valószínűleg egész életében dolgozott, nem bűnözött és nem evett naponta se narancsot, se céklát.



Gratulálok. Sikerült a 21. századra elérnünk a teljes tébolyt!



Nem kedves sorstársam. Gazsit ki kellene végezni. Nem, nem úgy, ahogy ő cselekedett, kegyetlenül és kínozva áldozatát. Nem, nem úgy, mert akkor mi sem különböznénk. Gazsit egyszerűen tarkón kellene lőni és elhamvasztani. Ennyi.



És ha ezt nem érted és nem fogadod el, akkor nem sokban különbözöl Gazsitól.



Ha pedig érted, akkor tegyél is végre valamit.



Szervezzünk egy tüntetést. Fogadjuk meg itt és most, hogy tavaszra több tízezren utcára vonulunk - békésen - és iszonyatos nyomatékkal hangot adunk ennek.



A kezdőlépés: nyomj egy like-ot a cikk alatti facebook ,,like" gombbal és oszt meg a ,,share" gombbal az ismerőseiddel.



Tegyünk végre valamit!!!



(A liberális faszkalapoknak: a halálbüntetés nem elrettentő?! De az, ha nem évente 1, hanem az összes gyilkosságért börtönben pihenő elkövetőt, több száz főt, egy adott napon kivégeznek. Amúgy meg nem az elrettentés a cél, hanem a nemember elemek fizikai megsemmisítése, hogy ne követhessék újra el tettüket és hogy a potenciális nememberek előbb utóbb eltűnjenek erről a világról.)



U.I.: Azért, mert 10 gyilkosságból 9,5-öt cigányok követnek el, nehogy már én legyek rasszista!


http://www.navimozgalom.com/apps/blog/show/22085061-halalbuntetest-#.UO57iNLGGod. facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 2. magyar hadsereg emlékére
  2013-01-10 19:12:47, csütörtök
 
  A 2. magyar hadsereg emlékére
2013. január 09. 10:27
Tián József - Hunhír.info

Érthetetlen folyamat a maradóknak a halál! Először fájdalom, óriási űr, a szeretett és megbízható, éltető erő hiánya. Majd később tompul a fájdalom, csak az emlék marad. Felnőnek az utódok, gyerekek, unokák, dédunokák.

Nagyapám is a Don-kanyarban esett el!" - hangzik a mondat. Már nem a hiány, a pótolhatatlanság a tartalom, csak az egyszerű, szívünkben mélyen őrzött emlék. Vannak jeles napok, amikor ez az emlék felerősödik és eljövünk Hozzád beszélgetni. Most ez a nap jön! Hát, folytassuk a beszélgetést, Katona!

Tavaly, elsőként a családodról kérdeztél!

Nem volt könnyű, mert nem tudom a neved, de utánajártam.

Utolsó leveledben megírtad a zászlóaljad, századod számát. A századnapló elveszett, a zászlóaljparancs - 1943. január 5-én - úgy rendelkezett, hogy századod előretolt állásba ássa be magát. Más adat nincs, így már soha nem tudhatom meg, mi történt Veled.

Ezért csak általában válaszolhatok. A három gyerek - a kicsi nem ismert, már úton voltál, mikor született - nehezen élt, de felnőttek. A háború utáni nagy rendcsinálás során a feleségedet a két kicsivel áttelepítették idegen tájra. A legnagyobb már gyermekként dolgozott, így Ő helyben maradhatott. Ma már számos unokád és dédunokád emlékezik Rád, gyakran visznek virágot emlékhelyeitekre.

Aztán a földijeidről kérdeztél, bővebb pátriádban!

Ezt sem tudom pontosan megosztani Veled. Vármegyéd már biztosan nincs meg, mert másként osztottak a hatalmasok. Tudod, valamennyien bűnösnek lettünk kikiáltva, amiért keserves árat róttak ránk. Hogy Téged küldtek, dehogy akartál a Donig menni, az már senkit nem érdekelt!

Arra a kérdésedre, hogy mi lett életben maradt társaiddal, már többet tudok mondani.

A hazaúton még sokan haltak meg. Aki hazaért - sebesülten, nyomorékként, igen kevesen fizikailag ugyan egészségesen, de lelkükben összetörve, nem sok jót kaptak. Egy őrmester kitöltötte a leszerelő levelüket, feltüntetve a járandóságokat.

1 db használt bakancs;
1 öltöny ruha;
1 katonaköpeny;
1-200 pengő;
meg egy vonatjegy hazáig.

Ebben sem volt sok örömük! Alig ölelték magukhoz szeretteiket, jött a jóvátétel. Több, mint 700 ezret vittek vissza évekig tartó kényszermunkára. Innen ismételten megtizedelve értek haza.

Hallom! Szidod a századparancsnokot! Miért nem vonultunk ki időben? Miért nincs lőszerünk, ruhánk?

A parancsnok replikázik: A zászlóalj nem adott se új parancsot, se fegyvert! És így tovább, felfelé a ranglétrán!

Ki a felelős? Talán aki aláírta a német-magyar megállapodást; talán aki bevonultatott; talán a német B hadseregcsoport, akik nem engedélyezték kivonásotokat; talán az orosz partizánok, akik elvágták az utánpótlási vonalat?

Nehéz ma már megállapítani! Egy biztos! Akik ezeket a döntéseket hozták, nem voltak Veled az előretolt állásban.

Kik állnak most a vártán? - kérdezed.

Tudod az a baj, hogy nincs már várta! Nem áll már honvéd a Hargitán! Ennyi sok év után még mindig, egyetlenként a magyar a bűnös. Jó barát lett egymással a francia, a német, az amerikai. Az oroszok hazamentek. A nemzetek önállósága jegyében országok, birodalmak estek szét, csak mi maradtunk megcsonkítva, megalázva, kihasználva.

Te Katona! Sokat beszélgettünk, sok a kérdésed! Most hadd kérjek én is valamit! Te most már a gondolatok, emlékek szárnyán gyorsan közlekedsz az örök égi hadseregben. Ismered valamennyi magyar hősünket, most talán éppen Csaba királyfit követed! Kérlek légy a futárunk, követünk! Mondd el minden hősünknek, akik életüket adták gyönyörű hazánkért, hogy itt vagyunk, emlékezünk és talpra állunk! Nem hiába haltatok meg. Példátok itt áll előttünk.

Most már lassan elköszönök! Égi útjaidon támogass bennünket. Jövőre ismét eljövök Hozzád beszélgetni:

Addig is Nektek és nekünk:

Adjon az Isten!



Tián József

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60853
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidók bosszúja: nézők nélkül kell játszani a magyar-román
  2013-01-10 19:03:57, csütörtök
 
 
http://kuruc.info/r/2/106410/

A zsidók bosszúja: nézők nélkül kell játszani a magyar-román vb-selejtezőt - Vona: Ne adjuk fel!

A magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én - így döntött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága.
A FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget, mert az augusztus 15-i Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja "antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel".
A nemzetközi szövetség emellett 40 ezer svájci frankra is megbüntette az MLSZ-t.
A jelenleg csoportjában második magyar csapat március 22-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.
Az augusztus 15-i meccsen a beszámolók szerint fütyültek és zsidóztak a magyar szurkolók a vendégek himnusza közben. A magyar labdarúgó-válogatott egyébként 1-1-es döntetlent játszott az izraeli csapattal a Puskás Ferenc Stadionban.
Frissítés: Zsidók jelentették fel a magyar szövetséget
A válogatott sajtófőnöke, Sztancsik Tamás megerősítette a hírt, egyúttal azt mondta, eltúlzottnak érzik a sokkoló büntetést, és fellebbeznek.
"A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint az, hogy a magyar válogatottnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést, a pontos indoklás és határozat kézhezvétele előtt is túlzottnak és igazságtalannak tűnik." - áll a szövetség honlapján olvasható közleményben.
A FIFA közleménye szerint az európai rasszizmusellenes mozgalom (FARE), egy bécsi izraelita kör és egy harmadik társaság (Simon Wiesenthal Központ) jelentette fel a magyar szövetséget az augusztus 15-én játszott mérkőzésen történt incidens miatt.
Magyarország selejtező csoportjában a második helyen áll, a szintén kilenc pontos Románia a harmadik, a továbbjutást is jelentősen befolyásolhatja a márciusi meccs eredménye.
A FIFA egyidejűleg figyelmeztette a magyar szövetséget, ha még egyszer ilyen előfordul, akkor - figyelmeztetés nélkül is - pontlevonás lehet, végső esetben pedig kizárás.
"Nagyon sajnáljuk, hogy egy szurkolói csoport felelőtlen magatartása oda vezethet, hogy senki sem nézheti meg a meccset a helyszínen" - polkorrektkedett Sztancsik.
A magyar-románon telt ház, vagyis több mint 40 ezer néző is lehetett volna.
(MTI - Index nyomán)
3. frissítés: Vona Gábor javaslata:
Megjött a - sajnos várható - döntés. Hogy Izrael lobbija a sportdiplomáciában is világelső, egyértelművé vált ismét. Magyarország válogatottját megbüntették. A nemzeti tizenegy már jó ideje nem tud nagy világverseny közelébe jutni, most úgy tűnt, erre komoly esélyünk lehet. Vagy lehetett volna. A sorsdöntő román meccset azonban zárt kapuk mellett, üres stadionban kell megvívnunk.
Mi történt? A tavalyi Magyarország - Izrael barátságos focimeccsen a szurkolók egy része hátat fordított az izraeli himnusz alatt, sőt, még bekiabálások is voltak. Most képzeljék el? Irgum-burgum.
Ilyen a foci világában nemzetközi meccseken nem csak Izraellel, de bármelyik országgal megesik, ha idegenbe megy. Pláne, ha még népirtást is folytat. De még anélkül is. A foci ha tetszik, ha nem, nem csupán sport, de egyben ritualizált politika is. Ahol a szurkolók véleményt mondanak. Nem egyszer keményet. Szóval megesik az ilyen mindenkivel, de egyedül Izrael az, akinél ezt azonnal szankcionálják. Ahogy azt egyszer már mondtam: Izrael egy szent tehén, akit kritizálni sem szabad, de aki bárkire bármikor ráürítheti a tehénlepényét. Neki mindent szabad, vele szemben semmit. Ez ma a világpolitika első számú játékszabálya.
Három dolgot fűznék hozzá:
1. Nem szabad feladni. Csak azért is! A válogatottat támogatni kell, és nekik is erősnek kell lenniük. Egy ország vár tőlük majd bravúrt. A román meccs mindig presztízs, de most a továbbjutás miatt is lényeges. A szurkolóknak, nekünk, magyar embereknek meg kell találni a módját, hogy a hangunk hallatsszon. Ötletem is van. Szervezzünk egy nagy demonstrációt a stadion mellé kivetítővel. Onnan szurkoljunk, hagy hallják a fiúk, hogy ott vagyunk velük. Ha megoldható, ha van néhány ezer ember, aki kijön, én is mozgósítom a pártomat. A kivetítő költségét a Jobbik vállalja.
2. Az egész ügy furcsa mód megint az ellenkező hatást fogja kiváltani. Ahogy a Gyöngyösi Márton-féle kijelentés utáni tüntetés is visszájára sült el, egyre többen kezdtek el gondolkodni, mi ez az egész Izrael-mánia, most is így lesz. Ezt előre borítékolom. Egyre több fociszerető ember fogja felkapni a fejét, hogy mi ez az egész? Miért kell Izraelt ennyire nagyon, ennyire átlátszó módon védeni? Nagyon kilóg a lóláb. És már a látszatra, a nagyvonalúságra sem tudnak ügyelni, csak mennek előre gyűlölettől habzó szájjal. Ez pedig egyre feltűnőbb.
3. Hajrá Gyöngyösi Márton!

(Facebook-bejegyzés)




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tessék mondani!
  2013-01-10 18:42:48, csütörtök
 
  Tessék mondani! Az nagyon durva antiszemitizmus, ha én a sóletet gázon főzöm?

Varga B. Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örülnek válogatottunk "megbüntetésének" Izraelben - miközbe
  2013-01-10 18:39:48, csütörtök
 
 




Örülnek válogatottunk "megbüntetésének" Izraelben - miközben náluk sokkal súlyosabb esetek fordulnak elő - következmény nélkül

Izraelben úgy vélik, hogy a magyar labdarúgó-válogatottat az ,,antiszemita bekiabálásokon" és az izraeli himnusz ,,meggyalázásán" kívül az Iráni Iszlám Köztársaság zászlajának lobogtatása miatt is elmarasztalta a FIFA. Izraelben a budapesti esetnél sokkal súlyosabb, jóval rasszistább megnyilvánulások is vannak a labdarúgó-mérkőzéseken.

,,Arabok nélküli" zsidó szurkolók Jeruzsálemben
A világhálón elérhető hírportálok beszámolói szerint Izraelben megelégedéssel vették tudomásul a Magyar Labdarúgó Szövetség nagy összegű megbírságolását és azt, hogy a Románia elleni világbajnoki selejtező-mérkőzést közönség jelenléte nélkül kell majd lejátszanunk. A mako.co.il héber hírportál úgy tudja, hogy ,,néhány játékos és szervezet követelte a FIFÁ-tól, hogy tegyen erélyes, határozott lépéseket a pályákon uralkodó kirekesztés és rasszizmus ellen". A portál szerint a Magyarország-Izrael mérkőzésen történt antiszemita bekiabálásokon kívül a magyarokat a FIFA azért is büntette, mert ,,iráni zászlókat lengettek a lelátókon, s ezenkívül meggyalázták az izraeli himnuszt". Szóba került az is, hogy a FIFA pontokat von le a magyar válogatottnak a világbajnoki selejtező-mérkőzéseken eddig elért pontjaiból, ám végül ,,csak" pénzbüntetésre és egy mérkőzés üres lelátók előtti lejátszására ítélte a magyarokat, írja a mako.co.il.
,,Magyarországot megbüntették az antiszemitizmus miatt" főcímmel tudósít az esetről a nana10.co.il hírportál, majd a következő alcímmel folytatja: ,,Sokba került a magyaroknak az Izrael elleni barátságos mérkőzésen történt bekiabálás". Az újság kiemeli, hogy a magyarokat nemcsak az antiszemita bekiabálások, hanem az iráni zászlók lobogtatása miatt is megbüntették. A Jediot Áháronot című napilap is az iráni zászlók lengetését nevezte meg a FIFA által kiszabott büntetés egyik legfőbb kiváltójának.
A FIFA mostani döntésével kapcsolatban két gondolat ötlik föl bennünk. Az első az, hogy ha igaz az izraeli médiában terjesztett állítás, miszerint egy független ENSZ-tagállam, az Iráni Iszlám Köztársaság hivatalos lobogójának lengetése már bűncselekmény, akkor a perzsa zászló mostantól tiltott önkényuralmi jelképnek számít. Ha ez így van, akkor nemsokára következhet az Árpád-sávos, majd a piros-fehér-zöld lobogó. Magyarország megbüntetését egyértelműen zsidó, s velük egy követ fújó hazai szervezetek, illetve a Simon Wiesenthal Központ vezetője, a zsidó telepes Efrájim Zuroff követelte a FIFA-tól.
Izraelben az ottani nemzeti ligában részt vevő palesztinai arab települések csapatainak, például a Száhnín jeruzsálemi mérkőzésein a Bejtár Jerusálájim csőcselék közönsége gyakran valóságos pogromhangulatot kelt a lelátokon, majd távozásukkor a Teddy Stadion környékén. Amint a mellékelt fotónkon is látható, az egyik transzperensükön az ,,Arabok nélkül" fölirat olvasható, de a palesztinok és minden nem zsidónak a történelmi Szentföld területéről történő deportálását zászlajára tűző kahanista Kách-mozgalom lobogóját is sokszor kibontják a lelátókon.

A nem zsidók deportálását követelő mozgalom lobogója
A kérdésünk ezzel és Magyarország mostani elmarasztalásával kapcsolatban a következő: a FIFA miért nem foglalkozik az izraeli lelátókon uralkodó rasszista hangulattal?

Hering József - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/8/106431/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legalább igaz lenne!
  2013-01-10 18:25:09, csütörtök
 
  2013-01-10. 13:08
A Kormányszóvivői Iroda szerint "megsemmisítették a magyar zsidóságot", azért kell nekik újabb közpénznyelő bizottság



Létrehozta a kormány a Magyar Holokauszt - 2014 Emlékbizottságot. Az erről szóló kormányhatározat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
A január 1-jétől jövő év december 31-ig működő testület rendezvényekre, ismeretterjesztő programokra tesz javaslatot a "magyar zsidóság" deportálásának jövő évi hetvenedik évfordulójával kapcsolatban. Az emlékbizottság továbbá véleményezi, koordinálja ezeket a programokat, és az erre a célra előirányzott közpénzek felhasználásával kapcsolatban döntéseket készít elő.
Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a kormány döntésének megfelelően kezdeményezi az érintett szervezeteknél a programok megvalósításához szükséges lépéseket, összehangolja a feladatok végrehajtását, valamint az érintett miniszterrel együtt, a közpénzek felhasználásával kapcsolatos döntés-előkészítést is elvégzi, és a döntéstervezetet a előterjeszti a kormánynak.
A bizottság elnöke a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János, állandó tagjaik a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium által delegáltak, illetve a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltán.
A kormány a határozattal felkéri a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványt, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközséget, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesületet, a Magyar Tudományos Akadémiát, valamint a Munkaszolgálatosok Országos Egyesületét, hogy egy-egy állandó tagot delegáljanak a bizottságba, valamint ugyancsak felkéri a Holokauszt Emlékközpont vezetőjét, továbbá az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnökét a bizottság állandó tagjának.
A dokumentum kitér arra, hogy a bizottság ülésének állandó meghívottjai lesznek Izrael, az Egyesült Államok és Németország magyarországi nagykövetei, de a testület dönthet további tagok meghívásáról is. A bizottság elnöke, állandó és eseti tagjai a megbízatásukat díjazás nélkül látják el. A kormányhatározat a közzétételét követő napon lép hatályba.
A Kormányszóvivői Iroda december 20-án közölte az MTI-vel, hogy a kabinet január 1-jével létrehozza a kabinet a Magyar Holokauszt - 2014 Emlékbizottságot. A közleményben emlékeztettek, hogy 2014-ben lesz "a magyarországi vészkorszak legszörnyűbb fejezetének, a magyar zsidóság megsemmisítésének" (sic! Ahhoz képest, hogy megsemmisítették őket, még mindig elég sokan, sőt egyre többen vannak - a szerk.) hetvenedik évfordulója.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106472/#ixzz2Hav6Iu1A
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes beismerés: hiába hazudnak rendet, vígan gyilkolászn
  2013-01-10 18:23:46, csütörtök
 
  2013-01-10. 16:58
Fideszes beismerés: hiába hazudnak rendet, vígan gyilkolásznak a cigányok



A parlament rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi a testület fideszes elnöke az újévi szigethalmi késelés, illetve a hétfői ózdi gyilkosság kapcsán.
A bizottság fideszes elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a jövő hétre kezdeményezi a parlament rendészeti bizottságának összehívását, hogy megvitassák és további válaszokat adjanak az olyan brutális bűncselekmények visszaszorításának kérdésére, mint amilyen például az újévi szigethalmi késelés vagy a hétfői ózdi gyilkosság.
Kocsis Máté jelezte egyúttal azt is: a Fidesz nagyon veszélyesnek tartja, amit az MSZP volt és jelenlegi politikusai csinálnak, vagyis hogy feszültséget szítanak, indulatokat gerjesztenek, utcai politikai gyűléseket szerveznek, és félreérthető nyilatkozatokat tesznek, ezzel ugyanis elbizonytalaníthatják a bűnüldöző szerveket, és így "akarva akaratlanul a gyilkosok pártjára állnak". (Ahogy áll a Fidesz is, hiába sürget kemény lépéseket a Jobbik. Most is csak eljátsszák, hogy foglalkoznak a problémával, de érdemi változás nem lesz, ez borítékolható - a szerk.)
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106482/#ixzz2HaumQkxW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.