Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Olajszőkítés után benzinfestés: senki nem érti, mire jó - az
  2013-01-13 19:05:52, vasárnap
 
  2013-01-13. 14:27
Olajszőkítés után benzinfestés: senki nem érti, mire jó - az áremelésen kívül - Rogán hatalmas ötlete


Tanácstalanul áll az olajszakma Rogán Antal benzinfestést előíró szabálya előtt. Nemcsak a hatékony megvalósításra nincs ötletük a szakembereknek, de arra sem, hogy pontosan mi ellen venné fel a harcot a jogszabály.
Elképzelésük sincs az Origó által megkérdezett olajipari szakembereknek, technikailag hogyan lenne sikeresen megoldható az üzemanyagok megfestése, amelyet egy tavaly elfogadott törvény ír elő. A lehetséges módszerek vagy óriási logisztikai és technológiai beruházásokat igényelnének, vagy uniós szabályt sértenének.
A Népszabadság számolt be róla, hogy a biztonsági földgáztárolásról szóló, decemberben megszavazott törvényben van egy pont, mely szerint júliustól jelölőanyagot kell keverni a Magyarországon forgalomba hozott üzemanyagokhoz. A jogszabályból nem derül ki, a folyamat mely pontján kellene hozzáadni a jelölőanyagot.
A határon színeznék?
A legegyszerűbb az lenne, ha a Mol százhalombattai finomítójában tennék ezt meg. A külföldről - jellemzően az OMV schwechati finomítójából, esetleg az EU más részéről - érkező szállítmányok jelölését azonban ez nem oldaná meg. Ahhoz minden határállomásra telepíteni kellene olyan berendezéseket, amelyekkel a megjelölés elvégezhető - mondta egy Molhoz közeli, neve elhallgatását kérő forrás.
Ennek nagy költsége volna, ami nyilván azonnal megjelenne a benzin és a dízel árában - ráadásul a kiépítés fél év alatt aligha hajtható végre. Egy ilyen rendszer hiányában viszont a Mol óriási helyzeti előnybe kerülne a többi forgalmazóval szemben. Márpedig az unióban szabadon lehet adni-venni a szabványoknak megfelelő üzemanyagot, a kereskedelem korlátozása jogsértő.
Az sem világos, pontosan mi lenne a jelölőrendszer haszna. A Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és gazdasági bizottsági elnök által benyújtott módosító javaslat indoklásában az áll, hogy a cél: "a nemzetközi gyakorlattal összhangban" a jogalkotó teremtse meg az üzemanyagok fizikai ellenőrzési lehetőségét, mivel "a lefolytatott felmérések szerint az üzemanyagtöltő állomások közel felénél tapasztalható volt valamilyen hiányosság vagy visszaélés".
Ilyen Európában nincs
A megkérdezett iparági szakértők ilyen felmérésről nem tudnak, ellenben azt állítják, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki ügyekben illetékes jogelődje, a VPOP az utóbbi tíz évben "rendet tett" ezen a területen, a cégeket és az államot egyaránt megkárosító feketepiac minimális méretűre zsugorodott.
Mi volt az olajszőkítés?
A kilencvenes évek elején a kiskereskedelmi forgalomban olcsóbb fűtőolajhoz egy adalékanyagot kevertek, hogy ne lehessen gázolajként felhasználni. A szőkítők ezt a vegyületet savazással közömbösítették a fűtőolajban, majd azt gázolajként értékesítették. Az ezzel foglalkozó maffia óriási haszonra tett szert, a magyar államnak pedig több százmilliárd forintos kárt okozott. Az olajszőkítés az évtized második felében szorult vissza a jogszabályi változások hatására. A bűncselekmény-sorozat jó részét "nem sikerült" felderíteni.
Az indoklás másik állítása, amely szerint a jelölés bevezetése összhangban lenne a nemzetközi gyakorlattal, szintén nehezen igazolhatónak tűnik. Európában ilyen gyakorlat sehol sincs. "Ez nem véletlen, hiszen egy adalék hozzáadása elég könnyű, ha valamit hamisítani akarnak. Gondoljunk az olajszőkítésre, ott a hamisítóknak nem hozzáadni, hanem semlegesíteni kellett egy, az olajban már benne lévő anyagot, és elég jól ment. Vagyis a rendszer nagy erőfeszítések árán gyenge védettséget adna egy amúgy alig létező probléma ellen" - magyarázta egyikük.
Az Origó megkérdezett néhány nagy hazai üzemanyag-forgalmazó céget, mi a véleményük a szabályozásról. A Mol szóvivője, Szollár "Örüljenek, hogy luk van a fenekükön" Domokos közölte, bár nincs információjuk jelentős visszaélésekről az üzemanyag-kereskedelem területén, a törvény célja természetesen támogatható. Ennél többet a részletek ismerete nélkül nem akart mondani.
A portál eljuttatta Rogán Antalhoz a technikai megvalósításról, a visszaélésekről, a külföldi példákról és a rendszer jövőbeni finanszírozásáról szóló kérdéseit, de választ eddig nem küldött a blikkes.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/106579/#ixzz2HscvK2EZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belgium sem menekülhet a "holoparaziták" elől
  2013-01-13 19:03:47, vasárnap
 
  2013-01-13. 12:18
Belgium sem menekülhet a "holoparaziták" elől



Belgium eddig nem állt a holoélősködők célkeresztjében. Úgy látszik azonban, a türelemnek vége. Az alkotmányügyi kérdésekkel foglalkozó szenátusi bizottság ugyanis január 9-én elfogadott egy határozatot, amely elismeri Belgium részvételét a ,,zsidók legyilkolásában" az úgynevezett holokauszt idején.

"Bizonyos belga hatóságok a demokráciával összeegyeztethetetlen kollaboráns magatartást tanúsítottak, melynek tragikus következményei lettek a zsidó lakosságra nézve" - olvasható a szenátusi bizottság állásfoglalásában. A határozat felszólítja a kormányt, hogy "vizsgálja meg annak lehetőségét, miképp lehetne törvénybe foglalni a rasszista indítékokból deportált zsidók és romák", valamint a "Holokauszt árváinak" az emlékét.
A szenátusi bizottság dokumentuma utalást tesz egy ,,Engedelmes Belgium" címet viselő 1100 oldalas jelentésre, melyet még 2007-ben bocsátott ki a Háború és a Jelenkori Társadalom Kutatási és Dokumentációs Központja. A La Libre Belgique című lap szerint a szenátus megbízásából készült tanulmány megállapításai az országban uralkodó bizonytalan politikai viszonyok miatt nem kerültek eddig a testület napirendjére.
A most elfogadott bizottsági határozat törvénybe iktatásához szükség van a belga képviselőház jóváhagyására is. Attól azonban aligha kell tartani, hogy a kényelmes és jól fizető állásukhoz ragaszkodó honatyák ellentmondanak majd a nagyhatalmú zsidó lobbinak.
Tavaly egyébként Antwerpen és Brüsszel polgármesterei már elkezdték hason csúszást, amikor is bocsánatot kértek az irányításuk alatt álló városoknak a zsidók deportálásában játszott szerepe miatt.
A Jád Vásem Intézet adatai szerint, amikor 1940-ben a német csapatok átlépték a belga határt, 66 ezer zsidó élt az országban. Közülük 34 801 főt deportáltak vagy börtönöztek be. A deportált belgiumi zsidók több mint 80%-a életét vesztette - állítják a (nem éppen igazmondásukról ismert) hivatalos holokauszt-történészek.
De hogy az áldozati számokkal és általában véve a belgiumi ,,holokauszttal" tényleg nincsen minden rendben, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Wikipédia adatai szerint 1940-ben nem 66 ezer, hanem 90 ezer zsidó élt az országban. Kétharmaduk életben maradt, jelentős részben a Belgium katonai parancsnokának kinevezett, ,,mérsékelt" Alexander von Falkenhausen erőfeszítéseinek köszönhetően - írja a Wikipédia, hozzátéve még, hogy ,,1942 és 1944 között 25 257 foglyot szállítottak koncentrációs táborokba, túlnyomó többségüket Auschwitzba". (A Jad Vasem Intézet 34 801 deportáltat vagy bebörtönzöttet említ.) Közülük 1207 maradt volna életben a Wikipédia szerint.
Azonban bármiképpen nézzük is a különböző adatokat, a megkerülhetetlen kérdés a következő: ha tényleg létezett a zsidók teljes megsemmisítésére vonatkozó program, mint ahogyan állítják, akkor hogyan lehetséges, hogy a Belgiumot négy és fél esztendőn keresztül megszállva tartó ,,vadállati kegyetlenségű nácik" a belgiumi zsidóságnak csak egyharmadát (más adat szerint legfeljebb 40-45%-át) voltak képesek meggyilkolni? További súlyosan gyűlöletkeltő kérdés pedig, hogy vajon a ,,meggyilkolt" belgiumi zsidók közül hányan haltak meg háborús cselekmények, betegségek, járványok következtében, és hány embert öltek meg az állítólagos gázkamrákban?
Perge Ottó - forward.com nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/39/106574/#ixzz2HscPaYb2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz saját emberéért sem áll ki
  2013-01-13 19:01:25, vasárnap
 
 

A Fidesz saját emberéért sem áll ki
2013, január 13 - 14:12



Most éppen a Fidesz 5. számú tagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt tapasztalja meg a magyarellenes nagykoalícióba tömörülő szervezetek rágalom- és hisztéria keltését, hasonlót, amelyet Gyöngyösi Márton és a Jobbik is átélt - írja közleményében Mirkóczki Ádám.

A legkevésbé sem szándékunk védelmünkbe venni Bayer Zsoltot - szögezi le a képviselő -, aki egyáltalán nem vádolható jobbikos elfogultsággal, az azonban tény, hogy ominózus írásában nevén nevezte a lényeget, amikor állatokhoz hasonlította a békés együttélésre képtelen, késelő bűnözőket. A kialakult hivatásos rettegés ismét a szokásos és szánalmas koreográfia szerint zajlik: elhatárolódás-bajnokság, majd a mára szervezett tüntetés - fogalmaz. Annyi a változás, hogy ezúttal az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt 2014, a MAZSIHISZ, a HIT Gyülekezete, a Fidesz, és a kormány ezúttal nem ,,együtt Jeruzsálemért" állt össze immáron sokadik nagykoalícióban, hanem ,,együtt a cigánybűnözőkért" -írja.

Mirkóczki szerint azonban a Gyöngyösi Márton és Bayer Zsolt kapcsán mesterségesen kirobbantott politikai hisztériakeltés mégsem hasonlítható össze egymással, ugyanis amíg a Jobbik egy emberként állt ki Gyöngyösi Márton mellett egy félresiklott, de fontos kérdéskört feszegető mondata kapcsán, addig a Fidesz a nemzetközi háttérhatalmaknak való megfelelési kényszere miatt hátba szúrta az 5. számú párttagkönyvének birtokosát azért, mert leírta az igazat.

A jobbikos politikus közleményében fel is teszi a kérdést: ha a Fidesz így bánik saját kegyeltjével, akkor mire számíthat egy egyszerű állampolgár?

barikad.hu


http://barikad.hu/a_fidesz_sajat_embereert_sem_all_ki-20130113
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy tüntetés margójára, avagy miért nem félnek tőlünk a cigá
  2013-01-13 18:52:50, vasárnap
 
  2013-01-13. 15:12
Egy tüntetés margójára, avagy miért nem félnek tőlünk a cigányok? - Budaházy Edda írása



A Szigethalmi késelésre válaszul szombaton fáklyás felvonulást tartott a Jobbik a helyszínen. A felszólalók elmondtak mindent, amit a cigánybűnözéssel kapcsolatban el lehetett mondani, és amivel nem lehet nem egyet érteni. Mi az, ami mégis hiányzott nekem? Azon gondolkodtam, ha engem kértek volna fel, hogy mondjak az egybegyűlteknek valamit, mit mondtam volna?
Mit mond egy parlamenti párt? Azt, amit a Jobbik képviselői mondtak: szavazzatok rám, és én, majd ha hatalomra kerülök ilyen-olyan intézkedésekkel megfékezem a cigányok hordáit. Eddig rendben is volna, nincs is okunk ebben kételkedni. És addig mi lesz? És mi lesz, ha teszem azt nem kerülnek hatalomra?
Én, mint Pest megyei, erősen elgondolkodtam, hogy amíg kivárjuk, hogy mi radikálisok hatalomra kerülünk, még hányunkat fognak megszurkálni?
Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármesterének felszólalásával egyet lehet érteni, ám Ő is, mint a hatalom birtokosa, helyzetben van a saját településén, és ezért át tudja vinni az akaratát. Modelljének lényege a következő: rá kell kényszeríteni a hivatalokat: a rendőrséget, a gyámügyet, az ügyészséget, a bíróságokat, hogy végezzék a munkájukat, ugyanis ők szabotálják el a bűnözők elleni intézkedéseket. De mi van velünk, akik nem vagyunk polgármesterek? Egy jól működő egészséges immunrendszerű társadalomban egy ilyen eset után a helyiek szépen elmentek az illetők házához és megbüntették őket.
Én azt mondtam volna:
Emberek! Legyetek felkészülve arra, hogy a cigányok a ti településeteken is bármikor meglincselhetnek bárkit. Szerveződjetek össze, hogy azonnal tudjatok reagálni. Legyen nálatok is kés, ellentétben azzal, amit Sneider Tamás mondott egy riportműsorban, nevezetesen, hogy egy normális embernél nincs kés. Éppen ellenkezőleg! Egy rendes férfinél van kés, de legalább bicska, és nem csak az önvédelem miatt, hanem a mindennapi életben bármikor szükség lehet rá.
Járjatok el edzeni, tanuljatok meg verekedni, hogy meg tudjátok védeni a családotokat.
Akadályozzátok meg, hogy cigányok költözzenek a környéketekre.
Nem jópofizunk cigánygyerekekkel, és nem büszkélkedünk vele, hogy mi ilyeneket is ismerünk. Ez a gyengeség jele. Mindig, minden esetben a sajátjainkat helyezzük előtérbe!
És mindenekelőtt vállaljatok gyermekeket. Nem egyet és nem kettőt, hanem legalább hármat. Nem jó hazafi az, aki nem alapít családot, ezt ki kell végre mondani. Nincs kifogás!
A világtörténelem során nem volt arra példa, hogy egy népnek kelljen felemelni egy másik népet. Minden nép maga köteles kiverekedni a boldogulását, a magyarságot sem emelgette soha senki, éppen ellenkezőleg! Erre nem kényszeríthetnek bennünket! A természetben sincs olyan, hogy a zsiráfok kérem szépen emeljék fel a sündisznókat. Nem lennék meglepve, ha ezt jogilag könnyen be lehetne bizonyítani a népek önrendelkezési jogával.
Szombaton délután Szigethalmon mit láttak a cigányok? Hogy a magyarok összegyűltek, fáklyákkal felvonultak és énekeltek. Hát ezért nem félnek tőlünk.
Budaházy Edda

További részletek: http://kuruc.info/r/7/106581/#ixzz2HsZe8T54
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sunyin, rejtőzködve léptették életbe a gyarmatosítók parancs
  2013-01-13 18:36:52, vasárnap
 
  Sunyin, rejtőzködve léptették életbe a gyarmatosítók parancsgyűjteményét
2013. január 13. 18:10
Hunhír.info

Brüsszelben szinte teljesen észrevétlen maradt, hogy életbe lépett a fiskális paktum. 2011 végén, az euróválság egyre nyomasztóbb heteiben még mindenki a legrosszabbra számított: úgy tűnt, hogy Görögország a csőd és az anarchia felé tart, illetve magával rántja a déli periféria több államát is

A piacok ítélete könyörtelen volt, a sorozatos leminősítések pedig arról tanúskodtak, hogy az uniós politikusokat képtelennek tartották a gyors és hatékony lépésekre - hangzott el a Kossuth Rádióban.

Franciaország és Németország ebben a helyzetben kezdte el követelni, hogy Európa erősítse meg a gazdasági együttműködést, mutassa meg: kitart az egységes piac és a közös pénz mellett. 2011 leggyászosabb hónapjaiban ráadásul az is felmerült, hogy a távlati cél nem pusztán egy még szorosabb unió lehet, hanem akár egy föderatív államközösség is. Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy akkori francia elnök ezért az évzáró csúcstalálkozóra elkészített egy javaslatot, amely szerint a tagállamok egy új egyezményben vállalják, hogy egyensúlyban tartják költségvetésüket, strukturális hiányuk nem haladhatja meg a nemzeti össztermék fél százalékát, valamint alkotmányban rögzítik, hogy államadósságuk nem lehet nagyobb a GDP hatvan százalékánál.

A javaslat - az egyébként is felfokozott hangulatban - hatalmas vitát gerjesztett, ám végül egy tízórás csúcstalálkozói vacsora után a jelenlévő állam- és kormányfők többsége rábólintott a tervre. 2012 márciusában alá is írták a 11 oldalas egyezményt, amelyhez végül - elvi okok miatt - csak Nagy-Britannia és Csehország nem csatlakozott. A paktum fogadtatása vegyes volt: a piacoknak azt sugallta, hogy az unió végre keményen a sarkára áll, és helyreállítja a pénzügyi fegyelmet, a válságtól leginkább sújtott országokban ugyanakkor a megszorítások szentesítését, az egyoldalú költségvetési szigor diadalát látta benne a közvélemény.

Hunhír.info - Kossuth Rádió nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60993
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtaláltuk a legolcsóbb OTP számlát, nem Magyarországon
  2013-01-13 18:21:11, vasárnap
 
  Megtaláltuk a legolcsóbb OTP számlát, nem Magyarországon
2013. január 13., vasárnap 8:02 Pénzcentrum.hu



Kézenfekvőnek tűnhet , hogy a tranzakciós adó kikerülésére külföldön nyissunk számlát, de az itt felmerülő költségek miatt inkább idehaza érdemes jobban átbogarászni a hitelintézetek ajánlatait. Miközben megnéztük a szomszéd országok bankjainak ajánlatait megtaláltuk a legolcsóbb OTP számlát is, a szlovákoknál, ahol nincs tranzakciós adó ingyen intézhetik pénzügyeiket a magyar bankban az ügyfelek.

Több banknál is lehetőség van ingyenes számlavezetésre külföldön. A legkézenfekvőbb ország Szlovákia lehet, ahol ugye nincs tranzakciós adó és nagyon egyszerűen, egy személyi igazolvánnyal számlát nyithatunk.

A külföldi számla aktualitását a bevezetett tranzakciós adó miatt hazai költségek megugrása adja meg. Külföldön forint számlát nyitni nem egyszerű, de még erre is van lehetőség például az OTP bankánál Szlovákiában. Ez havonta valamivel több, mint 2 euróba kerül, ami nem is lenne még nagy ár azért, hogy teljes mértékben megmeneküljünk a tranzakciós adó terhétől, de az utalás még országon belül is 1 euró, Magyarországra pedig 1 százalék (minimum 10 euró). A tranzakciós adónál tehát jelentősen nagyobb költségek merülhetnek fel a külföldi forintszámlákat tekintve.

A helyieknek ezzel szemben sokkal jobb dolguk van. Az itthon is ismert, de Matolcsy által eltemetett ingyenes számlák szinte az összes banknál elérhetőek. Még a kinti OTP is kínál hasonlót. 1 500 euró jóváírás felett már ingyen intézheti a pénzügyeit minden ügyfél. De már 550 eurós jóváírás is elég, hogy a teljes havi költség ne legyen nagyobb 2 eurónál.



Kép forrása: Wikipedia


A külföldi utalás ez esetben is magas, 1 százalék, de minimum 10 euró. De a kinti UniCredit megtartotta azt a kedvezményét, amit a magyarok elfelejthetnek, ingyen vehet fel pénzt akár a magyar cégcsoporton belüli ATM-ből az ügyfél.

Az osztrákoknál vagy a szlovákoknál jobb bankolni?

Számlavezetési díjakban nincs nagy eltérés, 4-5 eurós havidíj körül válogathatunk az itthon is jelenlévő bankok leányainak ajánlataiból. Mindkét országban lehetőség van a hazai takarékszámlákhoz hasonló megtakarításra, melynek egyik országban sincs számlavezetési díja, jellemzően a megszüntetésekor kell fizetni 3-5 euró közötti összeget. Erre a lehetőségre szerencsére az összes bankfiókban felhívták a figyelmünket az ügyintézők. A rendszeres megtakarítóknak a takarékszámlák lehetnek kecsegtetőek, melyek rendszeres havi utalás esetén ad kedvezőbb kamatot, éves szinten 3-5 eurós számlavezetési díjért cserébe. Vigyázzunk, ne ilyen számlát nyissunk, ha csak egyszeri betétet szeretnénk!

A Sparbuch és a termínovaný vklad

Ha csak megtakarításainkat szeretnénk elhelyezni valahol az országon kívül, hogy ne egy pánik alatt keljen 320 forintos euró árfolyam mellett menekülnünk, akkor az osztrákoknál "Sparbuch"-ot vagy a szlovákoknál "termínovaný vklad"-ot nyithatunk. Ezeknek nincs számlavezetési díja, maximum a megszüntetéskor számolnak fel 3-5 eurót. Sima folyószámlát ekkor nyitnunk sem kell, így szinte az utazás költségével számolva biztonságba is tudjuk helyezni a pénzünket. Az ingyenes számlavezetés miatt akár több banknál is nyithatunk ilyen számlát, így valamelyest még a banki kockázatokat is mérsékelhetjük.

Hol nyissak számlát?

Az osztrákoknál 35 százalékos a kamatadó, míg a szlovákoknál a hozam 19 százaléka megy az állam zsebébe (a szlovák állam zsebébe). A magyar 16 százalékos adót kell megfizetnünk abban az esetben is, ha külföldi számlán kamatoztatjuk pénzünket, ezt jeleznünk is kell a bankfiókban. A legtöbbünknek sokkal közelebb is van a Szlovákia, Budapestről másfél óra alatt Komáromban vagyunk, a vonatjegy 3 700 forintba kerül oda-vissza. Közel dupla ennyiért lehet eljutni Bécsbe, 25 euró a menettérti Railjet jegy. Persze a legtöbben autóval szeretünk utazni, kölünösen nagyobb összeggel. Járjunk utána az utalás költségeinek is, sokkal olcsóbban is megúszhatjuk. A bankválasztás után a hitelintézetek honlapján kereshetjük meg a legközelebbi fiókot. Készüljünk fel arra, hogy Ausztriában nem minden fiók nyit magyaroknak is számlát, érdeklődjünk előtte telefonon vagy központi e-mailen. Hasonló, angol levelünkre egy napon belül válaszoltak.


A szlovák határ közelében szinte mindenhol beszélnek magyarul, míg az osztrák oldalon lévő magyarokkal foglalkozó fiókokban egy-két alkalmazott tud velünk anyanyelvünkön szót váltani. Elméletben tehát sehol sem kell nyelvi korlátokkal számolni.

Osztrák szigor

Szlovákiában elég egy személyi igazolvány és lakcímkártya a megtakarítás elhelyezésére. Az osztrák oldalon viszont már más a helyzet. A pénzmosás elkerülése érdekében itt szigorúbbak. Készpénz esetén, 15ezer euró alatt szükséges lehet egy másik bank pénztári kifizetési igazolása a számlanyitáskor. 15 ezer euró felett ugyan ez plusz az elmúlt 1 év bérigazolása vagy a NAV által kiállított jövedelemigazolása. Átutalásnál csak 50 ezer euró felett kérik ugyanezt. Egyéb igazolás lehet például az adás-vételi szerződés, öröklés esetén a közjegyzői végzés, kölcsönszerződés, bérleti szerződés stb.

Folyószámla és megtakarítási számla

Ha nem csak megtakarításainkat szeretnénk külföldön tartani, folyószámlát is nyithatunk. Ennek költsége Ausztriában általában 13-15 euró negyedévente, a Szlovák bankokban ugyanilyen díjakkal számolhatunk, de jelentős kedvezmények érhetők el nagyobb összegű megtakarítás elhelyezésével vagy havi jóváírás teljesítésével. Több bank már havi 500 eurós jóváírásnál enged a számlavezetési díjból, így 2 euró környékén megúszhatjuk.

A bankfiókokban arra is figyelmeztethetnek, hogy az idehaza megszokott sms-ben küldött biztonsági kódok helyett érdemesebb lehet a kódgenerátor használata, a nemzetközi hálózatokon a elektronikus üzenetek nem kis késésekkel érkezhetnek meg. Ennek egyszeri plusz költsége 10 euró körül van.

A pénzváltás

Nagyobb összeg esetén érdemes egyedi ajánlatot kérni a pénzváltással. A pénzváltók és a bankok is 1-2 forinttal a középárfolyam körül váltanak nagyobb összegeket a privátbanki ügyfeleknek. Több banknál is ingyenesen lehet középárfolyamon pénzt felvenni külföldi ATM-ből. Erről is érdeklődjünk hazai számlánkat kezelő banktól. Az utalás a legtöbb esetben olcsóbb, mint a pénzváltás és a megtakarítási számlákra is érkezhet így pénz. Nézzük át az idevonatkozó díjakat hazai számlacsomagunk esetében és tanulmányozzuk az elszámoláskor használt árfolyamokat a fogadó banknál.

Érdemes külföldön számlát nyitni?

Mindig számolnunk kell az árfolyamkockázatokkal. A devizák egymáshoz képesti ára időről időre változik, ez növelheti vagy éppen csökkentheti megtakarításaink értékét épp ezért csak alapos megfontolás után érdemes külföldi devizában takarékoskodni vagy akár csak számlát nyitni. Jelenleg a forint gyenge oldalát mutatja, aminek a fő oka a Magyar Nemzeti Bankban hónapokon belül esedékes vezetőváltások, melyek a kormány ígényei szerint szabhatja meg végül a monetáris politikát.

/szeptemberi cikkünk aktualizált kivonata/


http://www.penzcentrum.hu/hitel/megtalaltuk_a_legolcsobb_otp_szamlat_nem_magyaror szagon.1035122.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=h irlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutálisan megmázsál bennünket a gyarmatosító, ha megmentjük
  2013-01-13 18:10:20, vasárnap
 
  Brutálisan megmázsál bennünket a gyarmatosító, ha megmentjük húsgyárainkat
2013. január 13. 14:09
Hunhír.info

Uniós jogot sérthet, és uniós szankciót eredményezhet, hogy az önkormányzatok megmentik a csődbe jutott gyulai, valamint a csőd szélére sodródott pápai és kaposvári húsüzemet - mondta a hvg.hu-nak Nagy Péter ügyvéd, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda egyik alapítója.

Mint ismert, a kormány hatalmas összegeket költ a nagy múltú húsüzemek megmentésére úgy, hogy támogatásokat ad az önkormányzatoknak, amelyből azok kisegítik a bajba jutott cégeket. Kaposvár 3,5 milliárd forintot kap a Kométa 99' Zrt. megmentésére, Pápa 1,5 milliárd forintra számíthat a központi költségvetésből a Pápai Hús 1913 Kft életben tartására, Gyula pedig 1,8 milliárdra, hogy egy új cég alapításával megmentse húskombinátját.

Nagy és Trócsányi szerint ez ellentétes az uniós szabályozással, aminek lényege, hogy az adott országokban piacot szerezzenek az egy kör tulajdonában lévő cégeknek, s az adott országban működő állami, nem kóser cégeket felszámolják. Meg ne gyulaizanak ezek a magyar bunkók, zabálják a brüsszeli szójakolbászt, vagy az izraeli békaszalámit.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60984
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány-e vagy?
  2013-01-13 18:06:42, vasárnap
 
  Cigány-e vagy?
2013.01.13. 18:01 jadravica

Nézd má' a hülyét..., Gyurcsány Ferenc "Én is cigány vagyok" - táblával a nyakában néhány száz dékás cimborájával tüntetett a Fidesz székház előtt. A Demokratikus Koalíció tüntetett vasárnap délután azért, hogy a Fidesz zárja ki Bayer Zsoltot a pártból a múlt héten a Magyar Hírlapban megjelent cigányságot elítélő véleménycikke miatt. Jórészt idősebbek jelentek meg az eseményen, akik közül többen viseltek Én is cigány vagyok táblát a nyakukban, ahogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke is.

Ti Demokratikus Koalíció meg Feri nem "cigányok" vagytok hanem hülyék, nagyon hülyék. Azért tüntettek, hogy a Bayert zárja ki a Fidesz? Ez ám a hazafias cselekedet, nem ám feltűnési viszketegség meg szereplési vágy mert nyilván ha a Bayert kizárja a Fidesz radikálisan csökken a cigány meg nem cigány bűnözés. Ezzel meg is oldottátok a problémát és "megcselekedtétek amit a megkívánt a haza". Részetekről legalábbis ennyi.... Gondolom majd hőzönghettek, hogy ti bizony mindent megtettetek a cigány és nem cigány bűnözés visszaszorítására, még egy idióta táblát is a nyakatokba akasztottatok... Nevezetes.... Ezzel a megmozdulással letettétek a voksot a gyilkosok, rablók, fosztogatók és egyéb köztörvényes bűnözők mellett...

Ez amit az elmeháborodott Gyurcsány produkál néhány követőjével pótcselekvés, nem más. Nem oldódik meg vele semmi, nem az a megoldása a nagyon elszaporodott keménybűnözés megállításának, hogy publicistákat "elítélünk" amiért megírják a dolgokat. Azt, hogy hogyan írják részemről ugyan vitatható, de az nem, hogy katasztrofálisan rossz, bizonytalan helyzetben a jogszabályok módosítása, keményítése, szigorítása a megoldás és bizony be kell vezetni az "elrettentés" intézményét ami nem újkeletű legfeljebb eddig nem mondtuk ki. Valamivel vissza kell fogni ezeket a gyilkosokat, ezeket az alávaló szemeteket akik két-háromezer forintért képesek öregeket agyonverni. Nos, ezek akik ezt megteszik, nem egyenrangú emberként kezelendő embertársaink, hanem egy másik faj, - az emberiség szemete, hulladéka -, ami fölé kell kerekednünk mert különben ők pusztítanak el bennünket. És igen, föléjük kell kerekedni, de csak ezeknek....

facebook.com/jadranovic
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországi nemzetárulók üdvözölték a FIFA döntését- most
  2013-01-13 18:05:29, vasárnap
 
  Magyarországi nemzetárulók üdvözölték a FIFA döntését- most már elég!
2013. január 13. 15:45
Hunhír.info

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elképedve hallotta a hírt, hogy a Hét Olajfa szervezet legutóbbi rendezvényén Horváth Csaba, az MSZP budapesti vezetője és Kaltenbach Jenő a fővárosi LMP képviselője közösen üdvözölték a FIFA minapi Magyarországot sújtó döntését. (Amely Izraelnek, a cionista rezsimnek való totális megfelelés jegyében született.)

Véleményük szerint a FIFA a ,,józan ész útját járta", amikor megleckéztette Magyarországot. A Jobbik szerint felháborító, hogy egy ilyen súlyos, indokolatlan és politikai szándékú döntést hazai vezető politikusok örömmel fogadjanak.

Felszólítjuk az MSZP és az LMP vezetőit, hogy határolódjanak el a csak állampolgárságukban magyar politikusaik döbbenetes megnyilvánulásaitól, és tegyék egyértelművé, hogy pártjaik elítélik a hazánkkal szemben kettős mércét alkalmazó FIFA igazságtalan döntését - olvasható Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik Sportkabinetének vezetője közleményében.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60988
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányok Kanadában
  2013-01-13 17:52:23, vasárnap
 
 
Cigányok Kanadában

Olvassátok végig, és ha egyetértetek, vele küldjétek tovább!

Felhívás!

Már a nagyvilág se a régi. Rossz idők járnak Kanadában is. Nem megy a bodza.De ez még mind hagyján. Honvágy van. Méghozzá gyötrő. Így aztán az üldözöttek vállalva a rasszista kockázatot, az üldöztetést és a félelmet,hazatérnek. A szív megszakad, szem nem marad szárazon. Cudar ez a világ...Nyíregyházáról összesen közel 60 ember ment el tavaly, de úgy néz ki,előbb-utóbb valamennyien hazajönnek majd, mert gyötrő honvágyuk miatt nem bírják elviselni a kinti életet - sírta tele a napokban a sajtót Balogh Artúr, a városi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.Majd így folytatta: - Nem jószántukból mentek el. Tavaly a cigányok elleni gyilkosságok, támadások félelmet keltettek, a közhangulat rendkívül feszült volt, a Huszár-telepen élők is napokig nem aludtak, rettegtek éjszaka. A munkalehetőségek ezzel együtt még inkább beszűkültek, a szegénységnyomasztóvá vált. Én megértem ezeket az embereket. Nem rablókról,gengszterekről, törekvő családokról van szó, akik megpróbáltak új életet kezdeni, de nem bírták a távollétet feldolgozni. Ezt is meg lehet érteni.Most itt állnak fedél nélkül.Nem hagyhatjuk, hogy az utcára kerüljenek.Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés: nem ezek azok, akik tavaly a világban végigköpködték és elmondták Magyarországot mindenféle rasszistának,nácinak, aztán kivándoroltak Kanadába, mondván ezt itt annyira szörnyű hely,hogy itt képtelenség élni?De igen, ők azok.A rettegők, akik néhány hónappal ezelőtt úgy húztak el, de előtte még a nagy félelemben teljesen lepusztították és szétlopták a számukra kiutalt szociális lakásokat.Ők azok, akik aztán a tengerentúlon menekültstátuszért folyamodtak, majd lekarcolva a kanadai államot, ott is próbálták azt az élősködő életet élni,amire itthon rászoktatták őket a nagyon liberális politikusok.Azonban Kanadában mások a játékszabályok, ott nincs vég nélküli ingyen élet,mint nálunk. Ott, ha segélyt kapsz, akkor tenned is kell érte valamit. Ha mást nem, akkor rendszeresen iskolába járni, hogy megtanuld a nyelvet, hogy később tudj állást vállalni, aztán kell egy kis önkéntes munka is, hogy bizonyítsd az elkötelezettségedet az ottani értékek iránt.Így egy idő után kitelik a cigány becsület, és a kanadaiak rájönnek arra,hogy ezek az üldözöttek valahogy se tanulni, se dolgozni nem akarnak.Aztán elindulnak az első eljárások az elkövetett bűncselekmények miatt, majd néhány hónap után - ahogy a bürokrácia malmai őrölnek - eljön az az idő,hogy a menekültügyi bíróság döntsön az ügyükben.Mivel az esetek többségében, figyelemmel az életvitelükre elutasító válasz születne, a romák kitalálják, hogy ők mégiscsak hazajönnének.Ekkor a kanadai állam felülteti őket egy repülőre, és a kanadai adófizetők pénzén visszaküldi őket, hogy ezután már rajtunk élősködjenek tovább. A statisztikai adatok szerint a Kanadába menekült cigányok 97 százaléka így jár és egy éven belül visszatér Magyarországra.Azonban azt a vérlázító képtelenséget, amit most csinálnak, eddig még kevesen merték megtenni. Azt követelik, hogy az önkormányzat soron kívül utaljon ki lakást a számukra.Hogy miért is? Mert az nekik jár. Sőt még azt is kijelentették, hogy nem ideiglenes szállásra gondolnak, mert azt csak a legvégső esetben fogadnák el, hanem külön-külön önálló lakásokra.Szerencsére az önkormányzat illetékesét nem nagyon hatotta meg a siránkozásuk. Közölte velük, hogy mivel annak idején a lakástörvény értelmében nem jelentették be, hogy 60 napon túl el fogják hagyni a rászorultsági alapon kapott bérlakást, ezért a bérlemények állagmegóvása érdekében a lakásokat visszavette a város, majd a lelakott és igen rossz állapotú otthonok többségét felújította és új bérlőknek adta ki. Így aztán azokat a lakásokat biztosan nem kaphatják meg, de másikat se nagyon, mivel a rendelet szerint öt éven belül új lakásigénylést nem adhatnak be.Természetesen mindjárt elindult a hőbörgés, és Balogh Artúr helyi főretek is nyomban exponálta magát: - Nekünk az a célunk, hogy a hazatérő családok valamilyen formában minél hamarabb lakáshoz jussanak és minden demokratikus eszközt meg fogunk ragadni ennek érdekében, fórumot szervezünk,nyilvánosságot keresünk, ha kell, az utcára is kimegyünk.A történet egyelőre itt tart, de amilyen eurokonform cigánybarát szabályozás van ma Magyarországon, előbb-utóbb biztosan kisírnak majd maguknak valamit és aztán beleröhögve az arcunkba, tovább élősködnek rajtunk. Nem kérdés, hogy az ügytörvényi szabályozásért kiállt, mert vérlázító, hogy ilyen megtörténhet,hogy egyáltalán eszükbe mer jutni ilyen követelés. Eközben magyarok százezrei erejüket megfeszítve, de mégis törlesztik devizahiteleiket,fizeti adóikat, amiből újabb ingyen lakást akarnak maguknak a cigányok!Aki mondvacsinált okokból megtagadta ezt az országot és elment innen, az már többet ne akarjon visszajönni. Vagy ha igen, akkor az ilyen tettekért nemlakás meg segély jár, hanem börtön. Hazaárulásért.Azonban ilyen szabályozás jelenleg sajnos nincs, úgyhogy más megoldást kell találni. Az lenne a legjobb, hogyha a visszatérők beköltöznének egy-egy nagyszájú liberális cigány védő otthonába. Most bizonyíthat Mohácsi Viktória, Gusztos Péter, Kuncze Gábor. Most meg lehet mutatni, hogy, van fény az alagút végén.Elempé! Itt a lehetőség, fel lehet ajánlani egy-egy szobát!Most ne hallgasson Tamás Gáspár Miklós se, meg akik tele szokták sírni a médiát a cigányok sanyarú sorsáról. És itt a jó alkalom Németh Sándornak mega Hit Gyülekezetének. Most meg lehet mutatni az együttérzést.Mindegyikőjük fogadjon be egy-egy cigány családot!!Gyerünk, rajta hát!Aki nem osztja a fentieket, nyomjon delet-et, felejtse el, és finanszírozza tovább az ingyenélőket! Szeretettől vezérelve, esetleg fogadjon be a lakásába hazaáruló, kalandor cigányokat, és várjon, hogy mi történik!Aki azonban hasonló véleményen van, a tisztánlátás érdekében, küldje tovább minél több embernek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.