Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Magyar exodus: a járulékfizetők lázadása
  2013-01-29 21:34:55, kedd
 
  Magyar exodus: a járulékfizetők lázadása
2013.01.29. 17:18 timargabor


Elképesztő, és nehezen túlbecsülhető horderejű adatot mondott a minap Matolcsy: félmillió magyar dolgozik külföldön. A keddi Véleményvezér már foglalkozott ezzel az adattal, okaival és következményeivel. Véleményünk szerint a mégoly drámai képet festő poszt még mindig visszafogott a dolog jelentőségéhez képest.

Szinte mindannyiunknak van ilyen tapasztalata: környezetéből már emigráltak néhányan. Nem az ismerősöm távoli rokona, hanem az én barátom, rokonom, tanítványom. Minél képzettebb körben mozogsz, annál gyakoribb ez. Az összeg, a Matolcsy által említett félmillió, egyszerűen döbbenetes. Ez nem "kisebb exodus", ahogy a Véleményvezér írja. Ez minden huszadik ember. Többségük aktív, sőt, ők a kezdeményezők, az innovatívak, a vállalkozó szelleműek - az aktívak közül minden hetedik! A félmillió nagyobb szám, mint az ország második világháborús harci vesztesége, a frontokon, fogolytáborokban elesettek száma ez (a mainál nagyobb országterületre). És persze az emigráltak hazajöhetnek - minél tovább várunk erre, annál kevésbé fognak - de ettől eltekintve ebből a szempontból a gond sokkal nagyobb, mint a negyvenes években (bocsánat a nagyon durva biológiai megközelítésért!): most a félmillió komoly részét nők adják. Bár a korfa torzulását máig nyögjük, a második világháború után egy, az egyének szempontjából meglehetősen kegyetlen Ratkó-korszakkal lehetett valamit segíteni az emberveszteségen, most erre nem sok esély van. Aki angol, holland vagy német gyereket szült, nagyon kis eséllyel jön haza. Aki családdal ment ki, beiskolázta a gyerekeket, az már nehezen mozdul - vissza, Hoffmann "sikertörténetéhez".

Ez már nem "agyelszívás", ez drámai munkaerő- és emberveszteség. És nem "elszívták", hanem "eltoltuk".

A Véleményvezér okként említi az egymást váltó szocialista és fideszes kormányok alkalmatlanságát és az ebből származó reménytelenséget, és felteszi a kérdést: ki fog itt nyugdíjjárulékot, adót fizetni? Ez a kapcsolat is összetettebb, és itt is nagyobb a baj. Egy érdekes cikk a Portfolio.hu Nyugdíjvitájában a jarulékfizetők lázadását vizionálta négy évvel ezelőtt, mondván, miért fizessenek a mai aktívak ilyen arányú nyugdíjjárulékokat, ha nyilvánvaló, hogy az ő visszavonulásukkor lényegesen rosszabb körülmények közt lehetnek nyugdíjasok (dr. Simon Péter: A járulékfizetők lázadása előtt pár órával. Portfolio.hu, 2009. szeptember 16). Nem írja, hogy ez a "lázadás" hogy is menne végbe, de azt gondolom, most pont ezt látjuk. Az alacsony képzettségűek oldaláról a feketemunka, és az utóbbi években az inkább - de messze nem kizárólag! - magasabb képzettségűek kivándorlása pont ez. A túl magas járulékok, illetve az ezek által agyonnyomott gazdaság elől történő menekülés. Nem olyan lázadás ez, hogy ott tolong mindenki a Parlament előtt, hanem olyan, hogy feketén dolgozik (mert máshogy munkája se lenne), vagy kivándorol.

Ráadásul a folyamat nagyrészt valószínűleg nem is tudatos. Nem azért indul el valaki Anglia vagy Németország felé a családjával, mert "nem akar járulékot fizetni". Leginkább azért indul el, mert vagy érdemben jobb jövedelmi viszonyokban reménykedik, vagy egyszerűen itthon nem marad semmilyen lehetősége. Az, hogy az állam, a politikai vezetés - színezettől függetlenül - ragaszkodik az öregségi nyugellátás rendszerének fenntartásához és az aktívakhoz képest észrevehető javításához, hihetetlen pénzigényes. Ehhez rá kell telepedni valamennyi tartalékra, bankadóval minden szabad és nem szabad forrást el kell vonni, és amikor ez is kevés, minél több közszolgától megválni. Így aztán - banki hitelezés híján - egyre többen kerülnek úgy utcára, hogy a megalázó, és a megélhetést nem biztosító közmunkán kívül nincs semmilyen reményük itthon. A járulékszint miatt kicsi a nettó jövedelmük, de még nagyobb baj, ha ugyanezért már munkájuk sincs.

Kard_eresztazorszag.jpgEreszt az ország... A KARD blog olvasóinak területi eloszlása egy jól pörgő poszt esetén.

Persze amikor félmillióan emiatt elmennek, akkor az iszonyatosat üt a gazdaságon: még kevésbé lesz fenntartható a nyugellátás az emiatt csökkenő folyó bevételekből, még több pénzt kell bevonni, már az államkincstárnak is beszállni a betétgyűjtésbe, további elbocsátásokkal megtakarítani és így pörgetni tovább ezt a pozitív visszacsatolást. És nehogy valaki azt gondolja, hogy a "pozitív visszacsatolás" valami pozitív dolog lenne ebben a rendszerben - ellenkezőleg, az eddig csak évtizedes távlatokba vízionált nyugdíjbuktát ez egyre jobban előre hozza. Már nem a leendő nyugdíjasoknak, hanem a maiaknak kell látni, hogy akár pár év múlva is vége a mostani relatíve jó világnak.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A blogunkon pár hete nagy vitát kiváltó nyugdíjkorrekciós javaslat lehet, hogy most már kevés, több, valódi paradigmaváltás szükséges ahhoz, hogy akár csak megálljon az exodus, nemhogy érdemes lenne hazajönni a kimenteknek. Hogy mind a Fidesz, mind az MSZP alkalmatlan egy ilyen irányváltásra, az sajnos nyilvánvaló (érdemes lesz figyelni majd a kommenteket itt a cikk alatt!), ráadásul nemcsak a politikai akaratuk és a szellemi potenciáljuk hiányzik fájdalmasan, de a hitelességük is. A Véleményvezérnek abban igaza van, hogy a kivándololtak szavazási hajlandósága csökken - aki a vezető pártok reménytelen politikája miatt ment ki, nem fog azért hazarepülni, hogy a "másikra" szavazzon. Egy a fenti helyzetet őszintén megoldani akaró pártért, talán. De ilyen most nincs.

Nincs? Schiffer András: olvasod ezt? Most elviheted a pártot erre is, pár százezren biztos lennénk szavazók, többen, mintha az "ökopolitikán" rugóznátok... Végül is egyfajta "fenntarthatóság" ez is: az országé.

http://kard.blog.hu/2013/01/29/magyar_exodus_a_jarulekfizetok_lazadasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szekus Béla szerint nincs szükség Wass Albert és Nyirő Józse
  2013-01-29 21:27:47, kedd
 
  2013-01-29. 07:05
Szekus Béla szerint nincs szükség Wass Albert és Nyirő József kultuszára

Kós Károly szellemi öröksége mindenkié, aki jót akar az erdélyi magyar népnek - reagált Markó Béla azokra a bírálatokra, amelyek a személyét és az általa vezetett Kós Károly Akadémia Alapítványt érték azt követően, hogy Kolozsvárra hívta az MSZP elnökségét, és együttműködési szerződést kötött a Táncsics Mihály Alapítványával.
A Markó Béla politikai esszéjét az RMDSZ híroldalacskája közölte hétfőn. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt elnöke szerint "túl egyszerű lenne a magyar-magyar viszonyt arra redukálni, hogy jön az urna, megy az urna, hozzák a hamvakat, viszik a szavazatokat...".
A szenátor közölte, számára magától értetődőnek tűnt, hogy Kós Károly nevét viselje az az alapítvány, amelyet bejegyzésekor közéleti fórumként képzeltek el. Megállapította, Wass Albert vagy Nyirő József kultusza helyett sokkal inkább a transzszilván eszmeiséget megtestesítő Kós Károly kultuszára lenne szükség Erdélyben.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/3/107255/#ixzz2JOl762jQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jaross Andor kecskeméti beszéde 1. - lapszemle 1939-ből
  2013-01-29 21:06:24, kedd
 
  2013-01-29. 16:00
Jaross Andor kecskeméti beszéde 1. - lapszemle 1939-ből

Kecskemét, január 29., 18:35 (Magyar Távirati Iroda)
A Magyar Élet Mozgalom Kecskeméten vasárnap tartotta zászlóbontó nagygyűlését. A nagygyűlés ünnepi szónoka Jaross Andor tárca nélküli miniszter volt.
A miniszter és kísérete gépkocsin délelőtt féltizenegy órakor érkezett Kecskemétre. A városháza előtt Kiss Endre dr. főispán, Liszka Béla polgármester, Keresztes Andor rendőrtanácsos, a kecskeméti rendőrkapitányság vezetője fogadta a városi előkelőségek élén Jaross Andor minisztert és feleségét, valamint a velük együtt érkező Fáy István Pest vármegyei főispán feleségét, továbbá Mészár Oszkár dr.-t, a miniszter személyi titkárát. A város nevében Liszka Béla polgármester üdvözölte meleg szavakkal a minisztert, aki ezután ellépett a kivonult Rongyos Gárda díszszázada előtt, majd néhány lelkes szót intézett a gárda tagjaihoz.
A főispán rövid villásreggelije után a miniszter és kísérete a városházáról az útvonalon elhelyezkedett lelkes tömeg ünneplése közben a mozgóképszínház épületébe ment, amelyet ekkorra már zsúfolásig megtöltött az érdeklődő közönség. Azok, akik nem fértek be a moziba, a mozi előtti hatalmas téren szorongtak, és hangszórókon hallgatták végig a nagygyűlés lefolyását. A nemzeti színű drapériával bevont vászon közepét az aranyszarvas díszítette. Az emelvény két oldalán pedig kopjás zászlótartók sorakoztak fel. (...)
A terembe lépő Jaross Andor minisztert a mozi közönsége percekig felállva ünnepelte. Az ünneplés elültével az egybegyűltek elénekelték a Szózatot, majd Jaross Andor miniszter ment fel az emelvényre, akit ezúttal is szűnni nem akaró tapssal és éljenzéssel fogadtak. A miniszter feszült figyelem közben kezdte meg beszédét:

Jaross Andor kivégzése 1946. április 11-én
- Magyar nemzettestvérek! Köszöntelek benneteket elsősorban szűkebb hazám népe, a felvidéki magyarság nevében, azzal a bensőséges testvéri szeretettel, amelynek melege hatott át bennünket húsz esztendőn keresztül, amikor minden egyes percünkben, minden egyes gondolatunkban ott élt a vágy az osztatlan magyarság, a magyar állam iránt. Másodsorban köszöntelek benneteket az osztatlan magyarság nevében, amely - és erről mélyen meg vagyunk győződve - mesterséges taktikai megosztottsága ellenére is lélekben egységes lelkületű határokon belül és azon túl. Köszöntöm Kecskemét városát és Kecskemét magyarságát, amely fogalommá nemesült az osztatlan magyar életképben. Én, mint a Felvidék embere, azért jöttem ide, az Alföld egyik nagy városába, hogy egymással szembenézve és kezet szorítva, egymás gondolatát megismerve, az egységes magyar lelkület vonásait domborítsam itt ki. Mi, felvidékiek, a csonka magyar haza területén ugyanazt az utat akarjuk egyengetni, amelyen a csehszlovák köztársaság területén az idegen elnyomás alatt jártunk, hogy megteremtsük az egységes, egyet akaró, egyet cselekvő magyar nemzeti szervezetet. (Hosszantartó taps.)
- Az egység megszületésének legtermészetesebb kiváltója az önvédelmi gondolat. Nem véletlen, és nincs benne semmi rendkívüli vagy csodaszerű, hogy mi a csehszlovák köztársaság keretében megteremthettük a magunk egységes politikai táborát, egységes művelődési szervezetünket, és lassan, de biztosan a föld alól és a romok közül elővarázsoltuk ennek a felvidéki magyarságnak gazdasági összefogását és megszervezettségét is. Az önvédelem termelte ki azokat a lelki értékeket, amelyek a történelem folyamán mindig olyankor fakadnak fel az egészséges organizmusban, amikor ennek az organizmusnak az élete veszélyben forog. Amikor bennünket megérintett a halál suhintása, ugyanakkor a csonka-magyarországiakat a történelem sodra a trianoni bilincsek közé szorította, és a nemzet történeti hivatását elvető, felelőtlen csőcselék a kommunizmus fertőjébe rántotta. A csonkaországiak ennek a csőcseléknek a hitvány uralmát legyűrték, és megteremtették az alapfeltételeit annak, hogy a történtek után is ezeken a határokon belül olyan magyar államot lehetett kiépíteni, amely állam önmagában hordta a jövő fejlődés csíráját, s csak az kellett, hogy akadjon egy bátor, lelkes férfi, aki ezt a csírát a föld alól isteni rendelésre a föld fölé parancsolja. Ez a férfiú volt Magyarország kormányzója, vitéz nagybányai Horthy Miklós. (A nagygyűlés közönsége felállva, hosszú percekig ünnepli a kormányzót.)
- Bennünket, felvidéki magyarokat is, azok a gondolatok termékenyítettek meg, amelyek a szegedi zászlóra voltak felírva. De nekünk tovább kellett mennünk, mert napról-napra leskelődött ránk a fokozatos vérelszívás, az állandó elgyengítés rendszeres munkája. Mi odafent azt láttuk, hogy a magyarság az ellenséges áramlattal szemben csak úgy tud megállni, ha igénybe veszi azokat az erkölcsi értékeket, amelyek rendelkezésre állnak minden olyan népnek, amely önmagát nemzetnek akarja nevezni. Amikor magunkra voltunk hagyva és összezsugorodtunk, a nép közé mentünk, s kezet fogtunk a magyarság nagy tömegét jelentő magyar fölömíves osztállyal, a magyar parasztsággal (hosszantartó taps), a magyar parasztság kezét beletettük a városi, a szellemi munkás tenyerébe, és kibékítettük azt az iparos osztályt, amelyről azt mondták, hogy ellenérdekeltségű rétege a kisgazda-társadalomnak. S végül fokozatosan lehetetlenné tettük a magyar munkásságot megosztó marxista propagandát. (Éljenzés.) A magyar munkásság ott nálunk megtanulta - mint ahogyan itt a csonka hazában is meg fogja tanulni -, hogy a munkásság nem olyan test a nemzet egyetemén belül, amelynek külön programja és külön feladatai vannak. A csonkahazai munkásság is meg fogja tanulni, hogy önmagát operálja le a nemzet testéről, ha olyan munkásvezéreknek a nyomán indul el, akik a nemzet keretében idegen test, és akik tulajdonképpen csak kizárólag egyéni céljaik elérésére használják ki a munkásosztályt. (Viharos taps.)
- Csak akkor tudjuk egységessé kovácsolni az egész nemzetet, ha azt a hivatástudatot tudjuk belevinni a magyarság millióiba, hogy már magában véve az a tény, hogy valaki magyarnak született, kötelezettséget jelent a nemzeti társadalom felé, és a nemzet társadalmát jelentő magyar állam felé. A magyarság fogalma nem a szalonokban, kávéházakban, süppedő fotőjökben elhelyezkedő kényelmes urak aziluma, hanem ez a fogalom tízmillió magyar becsületes munkájához mért életszínvonalat jelent. (Hosszantartó taps.)
(Folytatjuk)

További részletek: http://kuruc.info/r/8/107277/#ixzz2JOfh4UXR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Istóczy Győző: 12 röpirat
  2013-01-29 21:02:56, kedd
 
  2013-01-29. 17:44
Istóczy Győző: 12 röpirat

Antisemitikus havi folyóirat, 5. füzet. 1881. február 15.
Hasonmás kiadás
Megrendelhető: istoczy.gyozo82@gmail.com
Ára: 930 Ft + postaköltség


Az ötödik füzet tartalma:
A budapesti egyetem polgársága köréből Istóczy Győzőhöz intézett üdvözlő irat átadása az országházban, február hó 10-én - Várfalvi R Dénestől. 5
Az üdvözlő irat szövege. 6
Néhány őszinte szó. - Vértes Jánostól. 12
Összeolvadhatunk-e a zsidókkal? - Zentelkey Cornéltól. 16
A zsidó névmagyarítási ,,G'schaft." - Írta egy, a akinek régi családnevét egy zsidó felvette. 20
A zsidó uzsora a katonaságnál. - Egy elvbaráttól. 21
Az antisemitikus mozgalom továbbfejlődése Németországban s általában a külföldön. 24
Dr. Henrid Ernő beszéde, a Berlinben, a birodalmi csarnokban
(Reichshallen) 1880. évi deczember 17-én tartott népgyűlésen. 37
Hangok a vidékről. - Nyílt levelek a szerkesztőhöz:
Nógrádmegyéből. - n.-től. - Vasmegyéből. (Rába-Hidvég.)
Egy helybeli választótól. - Aradról, o-tól. Kalocsáról. K.-f.-től. 43

,,Hivatalnokaink állását a zsidó pénz megrendítette. A számtalan sikkasztás, okmányhamisítás, megvesztegetés, nagyobbára a zsidók pénzére vezethető vissza. Az öngyilkosságok legtöbbjei a zsidó uzsorában találják megfejtésöket. A csalárd bukásaik által megingott hitel, birtokosaink tönkrejutása és az országot végromlással fenyegető ínség szintén zsidó manipulátiókban találja kútfejét."
E zsidólap deczember 19-én ugyanis ezt írta: ,,A marhadög elnyomása fölötti javaslattal foglalkozott a képviselőház, tegnapi ülésében; remélhetőleg elégséges lesz az első felolvasás, mikép a dögvészeket illő távolságban tartsuk, hogy a jámbor marhának is nyugodt karácsonünnepei legyenek. Hiszen az ökrök Krisztus születésénél oly nagy szerepet játszottak, mikép tán illő, őket is részeltetni az ünnep örömeiben... Wöllmer képviselő a karácsom ajándékoknak a szegények közt való nyilvános kiosztásánál, tapintatlanságnak jelentette ki keresztény dalok eléneklését azon okból, mert zsidók is voltak jelen. Mi köze van a zsidónak a keresztény karácsonünnephez?"
,,Ez bizonyítéka lesz annak a fejvesztettségnek, annak a szalmaszálhoz is való kapkodásnak, a mely a veszett ügy gyászlovagjait oly kimondhatlan színben tünteti fel, hogy az ember nem tudja, valjon undorodjék-e, szánakozzék-e, vagy nevessen-e, a pökhendiből s felfuvalkodottból, most kutya-alázatossá, ügyefogyottá s butává vált zsidóhad raffinirtnak látszani akaró bárgyúságán és egyszersmind ostoba semmirekellőségén; mert a buta gazember legpöködelmesebb, a legszánalmasabb s egyszersmind a legnevetségesebb existentia is."
,,Mindamellett he higyjük, hogy a Talmud a bajnak az oka; ez esetben elég lenne a Talmudot megsemmisíteni. Ne feledjük, hogy hiszen a Talmud a zsidók nemzeti jelleméből vette eredetét."

További részletek: http://kuruc.info/r/50/91591/#ixzz2JOehMrcl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most meg roma holokauszt emléknapot akar a fideszes cigány l
  2013-01-29 20:55:22, kedd
 
  Most meg roma holokauszt emléknapot akar a fideszes cigány lány
2013. január 29. 17:11
Hunhír.info

Szélkelyföldet az orrunk előtt darabolják fel a bocskoros oláhok, a Fidesz EP-s cigány lánya meg roma holokauszt eméknappal borzolja az emberek idegeit. Ahhoz, hogy ez a cigány itt össze-vissza holokausztozna, jó lenne végre tisztázni. Vajon hogy lehet az, hogy az egyik cigány a Magyar Honvédség sorozott katonája volt a világháborúban, a másikat meg úgymond elfüstöltették ezek a gonosz magyarországi nácik?

A második világháborúban meggyilkolt cigányokról való megemlékezés jegyében szervezett kedden szemináriumot az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának roma-ügyi munkacsoportja. Az eseményen Járóka Lívia fideszes EP-képviselő egy külön európai emléknap kijelölését szorgalmazta a holokauszt roma áldozatainak tiszteletére.

Járóka Lívia, a munkacsoport elnöke beszédében a huszadik századi történelem tanulságainak levonását sürgette, valamint arról a kezdeményezésről beszélt, mely augusztus 2-át a roma holokauszt áldozatainak európai emléknapjává nyilvánítaná. Kiemelte, hogy a dokumentumok hiánya és a történelmi események feldolgozatlansága miatt a roma holokauszt nagyrészt még mindig ismeretlen a szélesebb közvélemény előtt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61436
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért szorít a cipő?
  2013-01-29 20:44:22, kedd
 
  2010. március 10., szerda

Miért szorít a cipő?

A Duna partot ékesítő pléh lábbelik kettős célt szolgálnak. Megmutatni a világnak, e helyen olyan nép lakik, amely , nőket - gyermekeket sem kímélve, a folyóba lövi honfitársait. A nép számára pedig jelkép a cipőkiállítás, örök Káin bélyeg a magyarok homlokán, amely szüntelen arra figyelmeztet: szégyenkezz és fizess!

De hogy is állunk ezzel a furcsa skanzennel és miért kellene miatta vezekelnünk?

A história ott kezdődik, hogy miközben az orosz hordák Budapest felé törtek, és a magyar lelkekben felcsendült - a Marseillaise ...

" Halljátok, már küldi a zsarnok
Vad, bősz ölni kész rab hadát
Letörnek népet és hazát
Bosszút állnak ifjún s gyönge lányon
Hajrá, fegyverbe hát!

... ekkorra már csak egy legény volt talpon a vidéken: Szálasi, és bandája! Ők és még vagy kilenc és félmillió magyar nem a "felszabadítóikat" várták...

A cipő-história pedig úgy szól, hogy nyilas hordák, innen - onnan elhurcolva, a Dunába lőttek zsidókat, felekezeti hovatartozásuk miatt, amúgy korra én nemre tekintet nélkül. Hát ez felháborító! De miért lenne felelős érte, egyetemlegesen és örökre, minden magyar, például a vámospércsi Joli néni unokája, aki - mondjuk - ötven évvel később született?

Miért, hát beszél valaki az utókori magyarság erkölcsi és anyagi felelősségéről? Hát persze! A hungarofób zsidó "elit". Olyan díszmadarak, mint a Nobel díjas Kertész Imre és a majdnem Nobel díjas Konrád György, stb.

Valami azt súgja nekem, ezt a témát - épp most (!) - időszerű felvetni és némileg tisztába tenni.

Kezdjük a történelemmel. Úgyszólván szabály, ha az ellenség átlépi a határokat és az ország sorsa reménytelennek látszik, a csőcselék nyomban anarchiát hirdet és rabolni gyilkolni kezd.

Párizsban a Nagy Francia Forradalom idején egy Jourdan nevű vörös-hajú (!) öszvérhajcsár és bandája vált híressé. [Jourdan többszörös gyilkos volt, de legalább nem volt antiszemita...]

Aztán ugorjunk térben és időben Szentpétervárra, ahol Lenin elvtárs egész sor felhívásban és levélben hirdette a vörös tömegterrort, azaz a keresztény (!) "burzsoák" kiirtását az aggoktól a csecsszopókig. Amikor ezt Zinovjev némileg mérsékelni igyekezett, Lenin elvtárs "erélyesen tiltakozott". Úgy fogalmazott, hogy a tömegek helyes forradalmi kezdeményezését fékezni le-he-tet-len!

Lenin elvtársat senki sem rótta meg ezért és az ilyesmikért, sőt nagy filozófusunk Lukács [Löwinger] György azt írta róla, hogy "élete munkájának java részét 'prózai' javaslatok, intézkedések ... stb. tették ki!" Ezt úgy értékeli hogy Lenin tevékenységének világnézeti alapja a materialista filozófia humanizmusa. Hát, épp így is lehet mondani. A Löwinger már nincs közöttünk, de egyik legjobb magyar tanítványa Heller Ágnes a baloldali média primadonnája ma is. [Ezzel a vén nőstény - keselyűvel foglalkozom még...]

De folytassuk honi nyilasainkkal.

Ahhoz, hogy háborús ill. népellenes bűncselekményekért valakit felelősségre lehessen vonni, "történeti tényállás" szükségeltetik, ha pedig nem csak történelmi, vagy politikai, hanem jogi - büntetőjogi felelősségről van szó, úgy a tényállásnak további kötelező tartalmi kellékei is kell legyenek. A bűnösséget "perrendszerűen" bizonyítani kell.

Megállapítandó tehát, mi történt, kik az elkövetők (tettesek - társtettesek, felbujtók, bűnsegédek, bűnpártolók), stb.? Nos, ha a perrendszerű bizonyítás kívánalmaiból indulok ki, ezek a cipők nekem büdösek. Megmondom, miért.

A Magyar Holokauszt históriájának egyik leghitelesebb tolmácsa szememben a magyar származású zsidó Randolph P. Braham. A nyilasok garázdálkodását így írja le. "...Vezetőik bujtogatására nyilaskeresztes fiatalokból - köztük sok esetben 10, 15 évesekből álló szinte mámoros nyilas bandák kezdtek ... garázdálkodni ... az Óbudán elfogott munkaszolgálatosokat a Margit hídról (!), meg a Lánchídról (!) legépfegyverezték a Dunába." [A magyar holokauszt. II. köt. 202. old.] Tehát hidakról, nem a Duna partjáról van szó (!) és a munkaszolgálatosok aligha viseltek magassarkú női cipőket.

Ami Szálasit és kormányát illeti, Braham szerint, az első néhány napon közönyösen szemlélték (!) a bandák gyilkos garázdálkodását. Aztán megunták és Vajna Gábor belügyminiszter egy nyilatkozatban fenyegette meg "az anarchiát keltő huligánokat" [U.o.] Leszögezte, hogy "senki se legyen a zsidók önkéntes, vagy önjelölt bírája, mert ennek a kérdésnek a megoldása az állam feladata." [U.o.]

A Braham könyv birtokomban levő kiadása 1981-ben jelent meg New Yorkban. Ez azért érdekes, mert jóval korábban, "1967 január 18-án, Budapesten egy fölöttébb különös per zajlott, amely "Zuglói nyilas per" néven vált hírhedtté és könyvalakban is megjelent "A zuglói nyilas per" címmel. [Kossuth Könyvkiadó 1967]

Ezt a könyvet régen olvastam, akkor még más szemmel... A közelmúltban vettem meg Földi Pál "Szálasi a magyar történelemben" c. könyvét. [Anno Kiadó] Ennek "Vérnyomon" c. fejezete a fenti könyv alapján íródott, kiegészítve az író újabb adataival és megjegyzéseivel.

Földi irja. 1966-ban egy asszony ült a Szt. István parkban egy padon, amikor katonás léptekkel egy rozsdavörös (!) hajú (tehát nem feltűnő ...) férfi haladt el mellette, akire ráismert. Röszl testvér suttogta rémülten. Majd némileg megnyugodva elment a rendőrségre és feljelentést tett. Röszl testvér nemsoká a zuglói nyilasper fővádlottja lett.

Ez a sztori, majd a per anyaga, felkeltette gyanakvásomat. E per körül valami nincs rendben, suttogtam magamban. Hogy lappanghatott Röszl testvér és népes bandája huszonkét esztendőn keresztül közöttünk. Jó, hogy mi nyilas szimpatizánsok vagyunk egy szálig, de mit csinált a zsidó ÁVH? Hol volt a nagy náci vadász Wiesenthal, akinek kopói 2004-ben még Ausztráliából is előbányászták Zentai Károlyt, aki - ha minden igaz - harmadmagával agyonvert egy fiatalembert, mert zsidó létére nem viselte a sárga csillagot.

Előástam a "Nyilaspert" és előzetes sanda gyanúm már az első oldalaktól kezdve lépésről - lépésre erősödött.

Már az inkvizíció idejéből, sőt korábbról is tudjuk, hogy "igazi" beismerő vallomásnak csak az tekinthető, ha a delikvens bűntársait is megnevezi - akkor is, ha nem voltak bűntársai... A Cseka se azt kérdezte először a fogolytól, mit csinált, hanem, hogy kik a társai.

De hogy is volt, mint is volt ez a zuglói nyilasokkal?

A Sólyom József és Szabó László szerzőpáros eleve azzal kezdi, hogy amikor egy Komlóssy nevük bandatag 1945-ben kézre került, ripsz - ropsz felakasztották és nem kérdezősködtek (?) bűntársai felől. Ezt a nyomozók kriminalisztikai tapasztalatainak hiányával magyarázzák. Sólyom Józsefet nem ismerem. Szabó Lászlót annál inkább. "Dilónak", azaz dilisnek becéztük az egyetemen, de ennyire azért nem volt hülye... mégis leírják Sólyommal, hogy "... A zuglói nyilasok aktái 1950 után irattárba kerültek rémtetteik pedig a feledés homályába." [Hiv. könyv 19 old.] No comment!

1957-ben aztán leporolták (kissé) az iratokat, mert Röszl Vilmos fegyveresen megjelent Zuglóban és fenyegetőzni kezdett. Egy idős nő, akit állítólag a zuglói pártházban megkínzott, felismerte és feljelentette. Ám a nyomozást megint "abba kellett hagyni, mert minden jel azt mutatta (?), hogy a nyilas bandita disszidált." [U.ott.] Nem voltak ilyen jelek, de hagyjuk.

Újabb kilenc évnek kellett eltelnie, míg a fent említett másik tanú 1966-ban véletlenül (!) megint felismerte Röszl testvért. Számomra már ennyi "véletlen" is túl soknak tűnt, de az igazi poénok még hátra vannak.

A periratokból kiderül, hogy a vörös hajú (!) Röszl különösebb rejtőzés nélkül 22 évig járt - kelt közöttünk úgy, hogy nem keresték! Azután sem, hogy 1957-ben "önként jelentkezett" és hőzöngött. [Érdekes, hogy Franczia Kiss Mihályt, aki a "felszabadulástól" valami kunyhóban rejtőzött, szinte nyomban elkapták miután '57-ben "szolgálattételre" jelentkezett.]

Ám a nyilas hóhérok jó sorsa, hihetetlen szerencséje, nem Röszlnél, hanem Monostori (Michalik) Gyulánál csúcsosodik. Mindkét könyvben szó esik arról, hogy a gyilkosok között is a legkegyetlenebb egy "kisfiú", a Gyuszika volt, akit a zuglói nyilasok perében Michalik Gyulaként azonosítottak. A Gyuszika egyáltalán nem bujkált. Ellenkezőleg beállt a dicsőséges Magyar Néphadseregbe és ott századosi rangig vitte, mint egy vadászrepülő ezred személyügyi tisztje. Természetesen párttag volt. Plusz a katonai elhárítás (!) is beszervezte (!). [Földi id. mű 179.old.] Ennek kapcsán mindössze azt kellene elhinnünk, hogy Monostori (Michalik) Gyula előéletét, kilétét nem derítették fel. Én mindenesetre nem hiszem.

A zuglói nyilasok bűnpere, ill. Földi Pál könyve a gyilkolásnak olyan szadisztikus, mondhatni orgiasztikus "eseményeit" tárja fel, amiről a magyar történelemben nem, csupán a vérvádperekben lehet olvasni.

Nos beindult a per. Volt tanú doszt! De hát mikor volt hiány zsidó tanúkban, ha magyart kellett akasztani?

Ami a Duna parti tömegkivégzések "tényét" [bizonyítottságát] illeti, van a kérdésben valami nyugtalanító. A perben felvonult igen szépszámú tanú hol volt huszonkét évvel korábban, a "felszabadulás" fennkölt napjaiban?

Miért kellett Braham úrnak hidakról fantáziálnia, ha [tényleg] a Duna parton történtek a kivégzések? Vagy Brahamnak volt információja a zuglói nyilasok dunaparti rémtetteiről, csak nem látta kósernek a sztorit és nem válogatta be?

De van ennél zökkenősebb bökkenő is, a Szálasi per, amely 1946 február 5-én kezdődött. A zuglói nyilasok 1944 őszén követték el állítólagos rémtetteiket. A Szálasi per nyomozóinak, ill. ügyészének Frank Gézának bőségesen lett volna idejük, hogy néhány zaftos zsidó-gyilkossággal megspékeljék a vádiratot, de nem tették! Miért nem?

Átnéztem "A Szálasi per" c. könyvet, Karsai Elek és Karsai László fércművét [Reform kiadó 1988] 766 oldal... A zuglói nyilasok dunaparti gyilkosságairól egy büdös szó sincs a könyvben! Értik ezt (?), mert én nem...

Ellenben.

A könyvben azt olvashatjuk, "a vádirat és pótvádirat részletes (?) ismertetését mellőzzük, mivel ... az egyes vádpontokat a vádlottak, a tanúk meghallgatása és a vallomások egybevetése során [a népbíróság] részletesen tárgyalta és ennek mi is bőséges teret szentelünk." [49. old.] Ezek történészek...

Nos, mit dörgölnek Szálasi orra alá?

"Katonaszökevények nyerték el büntetésüket a nemzetvezető személyes ítélete folytán." [162. old.]

Továbbá "... október 15-e után az egyes zsidó menetoszlopok nyomán, Budapest belterületén, különösen Óbudán ott feküdtek a hullák." [171. old.]

Amikor bizonyos "kilengésekről" esett szó, általánosságban, Szálasi kijelentette, hogy ezeket nem lehet általánosítani az egész mozgalomra. Sipos népbíró ekkor közbe - böffentett "... hagyjon már fel ezekkel az ostobaságokkal. Az emberek tízezreit hurcolták ki az országból, lökték (!) a Dunába, kaszabolták országszerte." [174.old.]

A tárgyalás későbbi szakában Nagy pol. ügyész végre rátért a zsidó gyilkosságokra (!), eképpen "... Azt kérdezem látta e ezt a lapot [egy újságközleményről van szó] és értesült e belőle arról, hogy a zsidókat gyilkolják a Sztójay kormány alatt (!), Németországba deportálják és ott (!) meggyilkolják? [189. old.]

Ez a bizonyos Nagy pol. ügyész kétségtelenül nagy hülye lehetett, mert ilyet is kérdezett Szálasitól, miközben auschwitzi, buchenwaldi és dachaui képeket lobogtatott az orra előtt: "... nézze meg ezeket a hulla-katakombákat!" [191. old.]
Az, hogy egy pol. ügyész összetéveszti a "hekatombákat" a "katakombákkal", úgy ahogy érthető. De hogy ezt a baromságot egy olyan "történész" se veszi észre, aki a magyar írók és költők javát "kirekesztőknek" bélyegezte, ez több mint jellemző...

A per hosszú. Nem részletezem. A főkolomposokat, így Röszl testvért - kissé megkésve - halálra ítélték és kivégezték. És mit kapott "Gyuszika"? Írd és mondd, összevissza nyolc évet. De nem ez az érdekes, hanem az ítélet indokolása!

"Vádlottak valamennyien itt éltek velünk a 22 év alatt. Az akkor zömében 18 - 26 éves vádlottak beilleszkedtek népi demokratikus rendszerünkbe. Közülük többen jó munkájukkal igyekeztek jóvátenni a 22 év előtt elkövetett bűneiket. Családot alapítottak, gyermekeik vannak, akik már népi demokratikus rendszerünk neveltjei, akik már talán meg sem értik az apáik által elkövetett szörnyű bűnöket. Mindezek figyelembe vételével a bíróság ítéletében döntően a szocialista humánumnak kellett érvényesülnie." [Id. mű 379 - 380 old.]

Itt lyukadunk ki a "kis nyilasok" kérdéséhez. Sztálin elvtárs legjobb magyar tanítványa Rákosi elvtárs éber figyelmét a madár röpte se kerülhette el, nemhogy a nyilas kérdés. Bölcsen rendezte ezt is.

"1946. március 29-én az MKP III. kongresszusán tartott beszámolójában (is) érintette a kérdést. a tagság gyarapodásáról szólva kijelentette - százezrével léptek be hozzánk olyan tagok, akik gyakran még a legális munkásszervezetek életében sem vettek részt. Jöttek pártunkba - ha kisebb számmal is olyan munkások és szegény parasztok, akiken kisebb vagy nagyobb mértékben fogott az ellenforradalom és a fasizmus fertőző mételye. Az ilyen elemeket, akik közé az annyit emlegetett kisnyilasokat (!!!) is sorolhatjuk, megfelelő ellenőrzés mellett és a demokrácia érdekében kifejtett, hosszan tartó gyakorlati munkájuk közben kell kipróbálni. A legcsekélyebb engedményt sem szabad tenni azoknak a reakciós és fasiszta ideológiai maradványoknak, melyeket esetleg magukkal hoztak, mint az antiszemitizmus, sovinizmus, faji előítélet stb., de elő kell segíteni átnevelésüket. A javíthatatlanokat, visszaesőket pedig el kell távolítani pártunkból..." [Idézve Zinner Tibor tanulmányából.]

Nos, kedves zsidó "honfitársaink"! Ti uralkodtatok Rákosi által, aki magatok fajta volt. A kommunista párt, amely a ti uralmatok eszköze volt, szolgálatába állította a nyilas csőcseléket is a nemzettel szemben. Amit főztetek, egyétek meg magatok és ne próbáljátok utólag a magyar nép torkán ledugni, immár nem huszonkét, hanem hatvanhat év múltán.

Kertész, Konrád urak! Ha a nyilas gyilkosok gyerekeiről ítéletben meg lehetett állapítani, hogy "már talán meg sem értik az apáik által elkövetett szörnyű bűnöket" mi a helyzet azokkal, akiknek apái és nagyapái nem gyilkoltak zsidókat, hanem (netán) hadifogolyként, internáltként, a zsidó ÁVH foglyaiként szenvedtek, vagy mártírhalált haltak? Beléjük próbáltok utólag - örökre szóló - bűntudatot, szorongást, és főleg "fizetési hajlandóságot" plántálni? Tudjátok mit? Ti undorítóbbak vagytok, mint a legundorítóbb holokauszt iparosok! És tudjátok meg azt is, kitelt nálunk az időtök és a "becsületetek". Minél hamarabb olvadtok bele az örök feledés homályába, annál jobb!

És mi legyen a cipőkkel? A cipőknek Kék Dunánk partján, a magyar főváros [nem Judapest (!)] közepén, mint fenyegető, követelőző szimbólumoknak nincs helyük! Tegyétek azokat a zsinagóga elé, hogy aki arra jár és megesik rajtatok a szíve, elhelyezhesse bennük önkéntes (!) adományát. Amit pedig kaptok ne úgy tekintsétek, mint az uralkodó fajt megillető adót, hanem mint csillogó szemű gyermekek a jó Mikulás apó adományát.

Sz. Gy.


http://szeszkgyulablogja.blogspot.hu/2010/03/miert-szorit-cipo.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrök szállták meg Kenderest - senki nem tudta mi történi
  2013-01-29 20:16:05, kedd
 
  Rendőrök szállták meg Kenderest - senki nem tudta mi történik



Kedd reggel nagy erőkkel érkeztek Kenderesre a rendőrök és az áramszolgálató szakemberei, hogy felszámolják az elszaporodott áramlopásokat.

Főleg az újtelepi részen találtak olyan házakat, ahol bár villanyóra sem volt, a lakásban mégis 30 fok meleg volt a lopott áramból. Pádár Lászlóné polgármester példaértékűnek tarja ezt a rendőri összefogást.

- A reggeli órákban szereztem tudomást arról, hogy a rendőrség nagy erőkkel kivonult Kenderesre, főleg az újtelepi részre ahol gyakorlattá vált az áramlopás. Időszerű volt ez az intézkedése a rendőrségnek és dícséretes az ilyen összefogás az áramszolgáltatóval, hogy az áramlopások megszűnjenek a településen - mondta a helyszínen Pádár Lászlóné polgármester.

A városvezető szerint felháborodott a lakosság azon, hogy úgy jutnak áramhoz ezek a háztulajdonosok, hogy nem fizetnek áramszámlát.

- A mai napon olyan rendőri és áramszolgáltatói összefogás van, ami úgy gondolom végérvényesen megoldja ezt a problémát. Nagyon idegesítő a lakosság számára, hogy többen úgy jutnak áramhoz, hogy hónapról hónapra egy fillért áramdíjat sem fizetnek. Jogosan háborognak azok az emberek, akik tisztességesen megdolgoznak a mindennnapi betevőjükért és nekik az az elsődleges, hogy a közüzemi díjakat kifizessék, mások pedig lopással tudják megszerezni az áramot. Nem beszélve arról, hogy nemcsak világításra, hanem fűtésre is használják azt. Volt olyan környezettanulmány, amikor azt állapítottuk meg, hogy odabent 30 fok van a lopott áramból. Enenk véget kelel vetni és nagyon köszönöm a rendőrségnek ezt a hozzáállást, és tanácsolom valamennyi településnek, kövessék ezt a példát.

(szoljon.hu)

Jövőnk.info megjegyzés: Valószínűsíthetően ennek köze lehet a múltheti kenderesi rendőrök elleni támadáshoz. Információnk alapján az érintett rendőrparancsnok keménykezű jóra való magyar ember, aki szerintünk helyre fogja tenni a dolgokat.
2013. január 29.



http://www.jovonk.info/2013/01/29/rendorok-szalltak-meg-kenderest-senki-nem-tudta -mi-tortenik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A ZSIDÓK DACOLNAK A FIZIKAI TÖRVÉNYEKKEL Is
  2013-01-29 20:10:16, kedd
 
  2011. július 21., csütörtök
JÚLIUS 21 - NEM VOLTAK ZSIDÓK A DUNÁBAN
A ZSIDÓK DACOLNAK A FIZIKAI TÖRVÉNYEKKEL IS

A pesti zsidóknak két beteges mániájuk van. Az egyik az, hogy minden zsidó ,,gázkamrában" halt meg és az egész családjukat mind egy szálig kiirtották a ,,nácik". Akkor most miért vannak ennyien? A másik az, hogy a zsidókat 1944-ben a Dunába ,,lőtték." Hogy a zsidó ,,tudományt" mennyire kell komolyan venni, az abból is látszik, hogy 1994-ben a Várban lévő Történeti Múzeumban csináltak egy nagyszabású holokiállítást, hamis szövegekkel és képekkel. Itt az egyik tablón volt képük azt állítani, hogy 1944-ben a nyilasok 15000 (tizenötezer) zsidót ,,lőttek" a Dunába......A zsidókkal mindig csodák történnek. A 15 ezerből egyetlen egynek sem fogták ki a hulláját, pedig a víz egy idő után földobja ezeket.
Kép: 1945 januárjában, a zsidók ezzel a képpel akarják igazolni, hogy zsidó hullát kapranak ki a vastag jég között. A valóságban egészen mást kerestek ott
EDDIG MINDEN STIMMEL


A hét csontvázra, pontosabban csontmaradványokra és ruhadarabokra, cipőkre június végén a híd felújítása közben találták rá az ott dolgozó munkások. Az ipari búvármunkát végző Hídépítő Speciál Kft. (HSP) búvárai találták meg a csontvázakat, és azonnal jelezték a felújítást végző konzorciumnak, ők értesítették a rendőrséget. A maradványokra az 1-es, tehát a pesti oldalhoz legközelebbi hídfő északi oldalán bukkantak rá. Egyelőre csak feltételezések vannak arról, hogyan és mikor kerülhettek a Dunába. A németek 1944. november 4-én aknázták alá a hidat, de még közben a töltetek a déli csúcsforgalom idején váratlanul felrobbantak. A balesetben meghalt negyven német utász és száz civil, tehát az ő maradványaikról is szó lehet. Viszont az sem zárható ki, hogy a testeket a víz hozta, és már a híd felrobbanása előtt fennakadtak a pillérnél.
ITT JÖN A ZSIDÓ AGYMOSÁS ÉS HAZUGSÁG
Az köztudott, hogy a nácik és a nyilasok általában meztelenre vetkőztetve lőttek a Dunába zsidókat, zsidókat bújtató civileket és más "gyanús elemeket", bizonyos esetekben azonban, ha közben megszólalt a légvédelmi sziréna, nem vesződtek a vetkőztetéssel, azonnal kivégezték őket. Ha a robbanások áldozatairól van szó, akkor ezt az magyarázza, hogy a sok áldozatot akkor nem tudták mind kiemelni a vízből, ha viszont kivégzett emberekről, akkor ezt az újlipótvárosi "nemzetközi" gettó közelsége magyarázhatja. Az azonosításban segíthetnek a viszonylag jó állapotban megmaradt ruhák és cipők. A bejelentés után Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója is a helyszínre érkezett, és engedélyt kapott, hogy megnézze a csontokat, de - mint mondta - a vizsgálatok lezárásáig nem tud semmi biztosat mondani. Mindkét verziót lehetségesnek tartja Varga László történész is, de amíg nem derül ki az áldozatok életkora és haláluk oka, addig legfeljebb találgatni lehet. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a csontokat - olvasható a Népszavában. (origo, részlet) Kép: német Waffen SS csapatok a Várban, 1944 októberében

A CSONTOK NEM ZSIDÓKÉ VOLTAK
Kár és fölösleges a zsidóknak kutakodni, mi már előre megmondjuk, hogy ezek a most megtalált csontok nem zsidó csontvázak. Akik olvassák az ilyen kacsa híreket, azok tudják, hogy az elmúlt húsz évben bármilyen építkezés, feltárás volt a Duna-parton, a zsidók mindig előjöttek azzal a nevetséges föltételezésekkel, hogy ott zsidók is ,,lehetnek". Eddig még semmilyen zsidó csontot nem találtak sem a Duna-parton, sem a Dunában. Sem most, sem 1945-ben, a háború után.

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.co.at/2011/07/julius-21-nem-volta k-zsidok-dunaban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végigverték a rendőrök a cigánysort Kenderesen
  2013-01-29 20:08:24, kedd
 
  Végigverték a rendőrök a cigánysort Kenderesen



Végre egy lelket gyönyörködtető rendőri intézkedésről adhatunk hírt. A ma délelőtti órákban a rendőrség megszállta Kenderes cigányok lakta részeit. A területre se ki, se be nem engedtek senkit. Egy bevetési egység szisztematikusan végigjárta a házakat, ahonnan kiabálások, dulakodások, majd jajgatások hangjai hallatszottak. Ahol az "intézkedéssel" végeztek, onnan sérültek, jajgató cigányok kerültek elő. A bevetési egység pedig indult a következő házhoz. A helyszínen jelenlévő tudósítónkat nem engedték a rendőrök fényképezni, vagy a helyszínt megközelíteni.

Szabó Zita r. őrnagy Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóügyeletese tagadta, hogy a múlt csütörtöki rendőrök elleni támadásra adott válaszról van szó. Elmondása szerint, egy hetek óta tervezett akcióról van szó, amit az áramlopások megakadályozása véget indítottak.

Számunkra mindegy miként van kommunikálva a történet, az biztos, hogy egy darabig nyugalom lesz a környéken. Miután a rendőrök levonultak a területről, több háznál levágott vezetékeket lehetett látni a ma délutánra megüresedett, amúgy mindig zajos utcákban.

Várhelyi Csaba - Jövőnk.info


2013. január 29.

http://www.jovonk.info/2013/01/29/vegigvertek-rendorok-ciganysort-kenderesen

DE NE CSAK RENDŐRVERÉS UTÁN LEGYEN,HANEM CIVILBÁNTALMAZÁS UTÁN IS!
EZEK A GENETIKAI HULLADÉKOK CSAK AZ ERŐBŐL ÉRTENEK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gatyánkat is ráfizeti a törlesztésre a Fidesz
  2013-01-29 14:07:11, kedd
 
  2013-01-29. 12:01
A gatyánkat is ráfizeti a törlesztésre a Fidesz

Tavaly rekordösszeget, 1202,4 milliárd forintot költött az állam a korábban felvett hiteleinek finanszírozására, ez az összeg az idén tovább emelkedik - írja a Napi Gazdaság.
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tavaly a végleges adatok szerint 1202,4 milliárd forintot fordított kamatkiadásokra, ami kerek százmilliárd forinttal magasabb az előző évinél. Ez némileg meghaladta a tervezett 1064,9 milliárd forintot is, annak ellenére, hogy a 2012-es finanszírozási környezet egészen kedvező volt.
Az államadósság kezelésének költségei idén tovább emelkednek: az NGM által júniusban beterjesztett költségvetés még 1325,5 milliárd forintos kamatkiadással számolt, ami a decemberi elfogadásra 1252 milliárd forintra csökkent az időközben bekövetkezett hozamlemorzsolódás következtében.
Az NGM tavaly ősszel adott előrejelzése - a novemberre feltételezett IMF-megállapodás hatásaként - 50 bázispontos, vagyis fél százalékpontos azonnali csökkenéssel számolt az állampapír-hozamokban, amit további 150 bázispontos fokozatos apadás követ 2013 végéig, az euró jegyzése pedig 266 forintig süllyedhet. E két folyamat eredményeképp pedig a kamatkiadások 102 milliárd forinttal lehetnek kisebbek a 2013-as költségvetési tervek tavaly júniusi verziójához képest.
Mint tudjuk, a valóság felülírta Matolcsyék tervét, nem jött létre megállapodás az IMF-fel, és a kormány már nem is törekszik rá, az állampapírhozamokban pedig jóval kisebb a csökkenés, mint ahogyan feltételezték.
A szaktárca a prognózis esetleges aktualizálására vonatkozó kérdésre arról tájékoztatta a lapot, hogy a tavaly decemberben elfogadott 2013. évi költségvetés 1144 milliárd forint nettó kamatkiadással számol, ami mintegy 82 milliárd forinttal alacsonyabb a 2012. júniusban benyújtott költségvetési törvényjavaslatban szereplőnél. E csökkenés némileg kisebb a tavaly prognosztizáltnál. Hozzáteszik: annak ellenére, hogy egyelőre nem került sor az EU/IMF-megállapodás megkötésére, az előirányzat megalapozottságát biztosítja, hogy augusztus óta a hozamgörbe teljes hosszán jelentős csökkenés volt tapasztalható.
(NG - Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107264/#ixzz2JMy6Q2jS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.