Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
45 millió a zsidóknak - csak úgy
  2013-05-12 20:59:12, vasárnap
 
  45 millió a zsidóknak - csak úgy

45 millió forinttal járul hozzá a kormány Auschwitz fenntartásához. A kormány sajtóosztálya szerint "még zajlik a pontos összeg megállapítása".

Vérlázító, hogy miközben a kormány már vészforgatókönyvet vezet be, jelentős összegeket zárolnak, sehol a világon nincs olyan magas adózás, mint nálunk, de Auschwitz támogatása az fontos. Meg sem lennénk nélküle. A Le Monde lapnak nyilatkozó, koncentrációs táborban létesített emlékhelyet gondozó alapítvány elnöke elmondta, a fenntartási összeg évi 120 millió euró.

MENNYI? 120 millió euró? Ebből egy komplett várost fel lehet építeni, kórházzal, iskolával, közművel, mindennel együtt! Nem egy pár épületből álló semmit fenntartani, és fűnyírásra 120 milliót elszámolni. Auschwitz-ot fenntartani - ha nekik ez fontos -, a zsidók vagy a zsidó állam kötelessége lenne. Mi sem kalapozunk Izraelben, hogy ugyan már adjatok pénz a magyar katonasírok fenntartására. Hozzáteszem, abban is biztos vagyok, hogy ennek az összegnek töredékét sem költi az állam a magyar katonasírokra. Persze hogy kell a támogatás, hiszem az Auschwitzra alapuló számtalan alapítványnak, meg mindenféle léhűtő zsidóknak, kellenek a jó fizetések.

A magyar állam jobban tenné, ha egy romhalmaz támogatása helyett az orvosok és ápolónők, rendőrök és katonát, tanárok és tűzoltók fizetésével lenne elfoglalva, mert lassan sem orvos, sem nővér nem marad Magyarországon. Ebből is látszik kinek mi a fontos.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/12/45-millio-zsidoknak-csak-ugy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétpecsétes titok – önkormányzatok és közbeszerzés
  2013-05-12 20:00:05, vasárnap
 
  Hétpecsétes titok - önkormányzatok és közbeszerzés

vagy.hu2013.05.07.15:44

Magyarországon az önkormányzatoknak több mint az egyharmada, 40 százaléka titkolja, hogy mit és hogyan vásárolt közbeszerzéssel. Így nincs kontroll, nincs nyilvánosság. Pedig közérdekű adatokról van szó. A Transparency International Magyarország utánajárt, miért nem nyilvánosak az adatok. Csak hanyagok az önkormányzatok? Vagy valami másról van szó?

A kutatás tartalmi és formai szempontokat vizsgált. Ebből állt össze az ún. Nyilvánossági Index, amely 5 tartalmi és 5 formai szempontot vesz figyelembe úgy, hogy minden elemre 0 vagy 1 pont jár, annak függvényében, hogy az önkormányzat megfelel-e az adott kritériumnak vagy sem. A Nyilvánossági Index tehát megmutatja, hogy az önkormányzatok mennyire teljesítik a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvénynek a közpénzköltésről történő tájékoztatást célzó rendelkezéseit.
Kevesen őszinték

A kutatás eredményeiből egyértelműen megállapítható, hogy az önkormányzatok nem, vagy nem kellőképpen tesznek eleget közzétételi kötelezettségüknek. Az önkormányzatok 40%-a ugyanis semmilyen, a kutatás során vizsgált adatot nem közöl a honlapján. De ha kirakják az adatokat, akkor se verik azokat nagydobra: általában nem könnyen észrevehető helyre, nem kereshető formában teszik fel a közbeszerzési adatokat.

Maximális pontszámot az önkormányzatok csupán 1%-a ért el, ami elkeserítően rossz arány. Nulla pontot kapott - azaz semmilyen közbeszerzéssel kapcsolatos adatot sem közölt - számos nagyváros: Esztergom, Péc, vagy Szolnok. A legjobban teljesítő négy önkormányzat: Hajdúdorog, Pilisvörösvár, Szombathely és Tata.
Miért fontos az átláthatóság a közbeszerzésekkel kapcsolatban?

Egyrészt azért, mert a lakosságot érintő beszerzések alapvető adatait mindenkinek jogában áll megismerni, hiszen közbeszerzések esetében közpénzköltésről beszélünk. Másrészt pedig azért - és ez szorosan összefügg az előbb ismertetett indokkal -, mert amennyiben a közpénzek elköltése zárt ajtók mögött történik, sokkal nagyobb esély van arra, hogy a korrupció bármilyen formában megjelenjen. Ha a korrupció felüti a fejét, az állampolgárok joggal gyanakodhatnak arra, hogy az önkormányzat több pénzt költ el egy-egy beruházásra, mint amennyibe az valójában kerül. Felvetődik tehát a kérdés, hogy az önkormányzatok miért hanyagolnak el egy olyan kérdést, ami számukra is fontos? Hiszen, ha tudatni akarják a választópolgárokkal, hogy a pénzüket megfelelően és hatékonyan költik, annak az adatok nyilvánossá tétele a legjobb módja.
Mi a kutatás célja?

A Transparency International Magyarország ezzel a kutatással szeretné felhívni az önkormányzatok figyelmét arra, hogy a jövőben több energiát fektessenek a közbeszerzési adatok publikálására. A kutatás jó kiindulópont, hiszen minden évben megismételhető ugyanezen szempontok alapján, így láthatóvá válik, hány önkormányzat veszi végre komolyan a kötelességét, és tájékoztat bennünket a közpénzek elköltéséről, vagy továbbra is zárt ajtók mögött döntenek az állampolgárok pénzéről.

A szervezet ezzel a kutatással is felhívja a lakosság figyelmét a civil kontroll jelentőségére: akik a mi pénzünket költik, számoljanak be róla nekünk.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/4440_hetpecsetes_titok_onkormanyzatok_es_kozbesz erzes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem javasoljuk!" - fideszes levél szivárgott ki a trafikmut
  2013-05-12 19:49:10, vasárnap
 
  "Nem javasoljuk!" - fideszes levél szivárgott ki a trafikmutyiról


2013. május 10. péntek, 12:05 propeller.hu

Hajdúszoboszlón is egyeztethetett a Fidesz a trafikpályázaton részt vevők személyéről - legalábbis ez derül ki abból a fideszes levélből, amelyet a szoboszloihirek.hu szivárogtatott ki.

Kocsis Róbert, a Fidesz hajdúszoboszlói elnöke állítólag levélben véleményezte a trafikpályázatra jelentkezőket abban a levélben, amelyet Bodó Sándornak, Hajdú-Bihar megye fideszes elnökének, leendő városi képviselőjelöltnek írt - derül ki abból a beszámolóból, amelyet a szoboszloihirek.hu helyi híroldal tett közzé.

http://static.propeller.hu/images/content/cikkepek/2013_05/Trafikmutyi_levl_kicsi .jpg

A portál szerint egy Fidesz-közeli informátoruk ismertette a rövid levelet, amelyet teljes terjedelmében közzé is tettek. Kocsis Róbert a beszámoló szerint az üzenetben azt ismertette, hogy a trafikra pályázók közül kiket támogat.

"Egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velük kapcsolatunk, meggondolandó" - olvasható a neveket, címeket, személyes adatokat is tartalmazó levélben. "Ráadásul konkurenciát támaszt annak, aki velünk van ősidők óta. Nem javasoljuk!" - folytatja a levél ugyanarról a pályázóról.


http://propeller.hu/itthon/2694297-nem-javasoljuk-fideszes-level-szivargott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemfényvesztés és trafik sztori
  2013-05-12 19:46:37, vasárnap
 
  Szemfényvesztés és trafik sztori

Veronika, 2013, május 10 - 08:30

Korondi Miklós, térségünk Jobbikos Országgyűlési képviselője a trafik mutyiról: ..... Ha valaki utána számol, ez alaphangon is kb. 8 millió forint. (Arról nem is beszélve, ha felmegy a cigi ára 120-150 Ft-tal!). Tehát, ha egy rokon indít 5 üzletet, akkor az induló befektetéshez kb. 50 millió forint szükséges. Ugyanis a 6 db dohányforgalmi nagykereskedés, halasztott fizetéssel nem fogja átadni a termékét úgy, mint a már több 10 éven keresztül - a bizalmi elv alapján - megismert kereskedőknek. Na és itt álljunk meg! Ugyanis kíváncsi lennék rá, hogy egyes nyertes pályázóknak honnan lesz 20-40-50 millió forintja az induláshoz? Netán előveszik pénzüket a szalmazsákból? Mindenesetre érdekelne, hogy ilyen kemény adózási törvények mellett, amikor az ország lakosságának több mint a fele elszegényedett, kik és hogyan valósították meg az eredeti tőkefelhalmozást? Szerintem a költségvetési hiány enyhítésére érdemes lenne egyes pályázóknál 5 évre visszamenőleg az adóellenőrzést elvégezni. És ha valaki adót csalt eddig, annak vissza kellene vonni a nyertes pályázatát....

http://www.hetihirek.hu/?q=node%2F4559
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MUNKÁBAN A REJTETT ERŐFORRÁs
  2013-05-12 19:17:39, vasárnap
 
  Borsodi mindennapok


Az Észak-Magyarország című lap hét eleji számaiból szemezgetve képet kaphatunk a borsodi mindennapokról. Napról napra.

Hétfő - "Mehetsz, ha megcsókolod a cipőt"

Péntek éjjel Fúlókércsről Fájra gyalogolt hazafelé egy 20 éves fiatal. Hárman támadtak rá, eszméletlenre verték. Kifosztották, a cipőét is elvették. Mikor magához tért, közölték vele, hogy visszakapja a cipőjét, ha az övékét megcsókolja. A tetteseket másnap elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték. Csoportos garázdaság, kifosztás és kényszerítés elkövetésének megalapozott gyanújával folyik büntetőeljárás.

Kedd - "Majdnem olyan, mint Olaszliszka"

Vasárnap Ongán egy 25 éves fiatalembert és barátját a helyi presszóból hazafelé tartva, este nyolc óra előtt, még világosban támadta meg egy 30-35 fős horda. Az egyik áldozatot eszméletlen állapotban szállították kórházba. Az áldozat édesapja szerint a támadás oka az lehetett, hogy a férfit összetévesztették valakivel. Csoportos garázdaság gyanújával indult eljárás, eddig két (!) gyanúsított ellen.

Szerda - Karókkal és vascsövekkel verték agyon áldozatukat

A tavaly áprilisban, Berzéken elkövetett emberölés ügyében hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék. Az 50 éves férfiba a helyi sörözőben kötöttek bele, és bár a pultos hölgy a segítségére sietett, őt is bántalmazták, a férfi pedig belehalt sérüléseibe. Az ok: beilleszkedett állampolgáraink egy hasonló tisztes családdal való villongás feszültségét vezették le. A büntetett előéletű elsőrendű vádlott 20 év, a szintén büntetett harmadrendű vádlottat 15 év fegyházra, az emberölésben aktívan résztvevő két nőt pedig 12-12 év börtönre ítélték. Az elítéltek semmiféle megbánást nem mutattak.

Csütörtök - A hátizsákjáért ütötte le két ismeretlen férfi

Szombat délután a miskolci Avason támadtak meg egy 32 éves miskolci lakost. Hazafelé tartott, amikor hátulról leütötték. Elvették a hátizsákját, benne irataival, pénzével, egyebekkel. Rablás gyanújával folyik eljárás, ismeretlen tettesek ellen.

Szombat - Azt kiabálták: "halál a gárdistákra"

Elítélték a 2009 őszén Jobbik-szimpatizánsokra támadó sajóbábonyi cigányokat. Annak idején egy jobbikos fórum után támadt csetepaté a faluban, melynek során a helyiek segítségére érkezőkre támadtak csoportosan, egy kocsit összetörtek. "Halál a magyarokra, halál a gárdistákra" - kiabálták. kilenc főt ítéltek kettő és négy év közötti börtönre. A vád ironikus: közösség tagja elleni erőszak, és rongálás.

Még szerencse, hogy nincs cigánybűnözés!

Bányai Péter - Jövőnk.info
2013. május 12.

http://www.jovonk.info/2013/05/12/borsodi-mindennapok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz már most megmutatja hogy fog visszaélni a választás
  2013-05-12 19:08:22, vasárnap
 
 
2013. 05. 10.


A Fidesz már most megmutatja hogy fog visszaélni a választási szabályokkal

A kormány 1 milliárd 300 millió forint értékben kezd a választások végig eltartó kommunikációs kampányba, ami valószínűleg a kormány kiváló tevékenységet fogja reklámozni. Az még hagyján, hogy ez egyszerű visszaélés a kormányzati pénzekkel, hiszen a választási kampányt helyettesíti, de erre a típusú reklámra nem vonatkoznak a szigorú kampányszabályok.




A következő egy évben tehát valószínűleg az RTL Klubon és a TV2-n nézhetjük majd a Magyarország jobban teljesít reklámokat miközben az ellenzéknek nem lesz lehetősége ott hirdetni. De biztos lesznek újság és rádió hirdetések is hiszen ott se nagyon lehet ellenzéki reklám.

Ami még mókásabb ha óriásplakátot is vesz nagyobb mennyiségben a kormány, mert ha jól időzítenek és költenek akár most előre megvehetik a plakáthelyek nagy részét, amivel előre csökkenthetik a megvehető helyek számát.

Már a választási eljárási törvény meghozatalakor is egyértelmű volt a kampányszabályok ilyen kijátszása, de ezzel a kis hírrel mindenki számára egyértelművé válhat, miért ilyen szigorúak a kampányszabályok!

http://magyarinfo.blog.hu/2013/05/10/a_fidesz_mar_most_megmutatja_hogy_fog_vissza elni_a_valasztasi_szabalyokkal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az első Varga-csomag
  2013-05-12 19:04:15, vasárnap
 
  Itt az első Varga-csomag

2013. május 12., vasárnap 01:16


Nincs szükség költségvetési kiigazításra - ezt Varga Mihály mondta 2013. március 2-án az M1 Az este című műsorában. Az optimista előrejelzést 24 nappal ezelőtt, április 16-án is megerősítette a nemzetgazdasági miniszter: ,,A kormány rövid távon azzal számol, hogy újraindul a növekedés, egyensúlyi pályán marad a gazdaság, a hiány három százalék alatt marad, és nem lesz szükség kiigazító intézkedésekre." No persze a témában jártas elemzők már akkor jelezték: az idei évet sem fogjuk megúszni újabb megszorítások egyenlegjavító intézkedések nélkül.

Nem is kellett sokat várni, és máris itt az I. Varga-csomag. Az indok ismét Brüsszel, ahol továbbra sem hiszik el, hogy sikerül 3 százalék alatt tartani a hiányt. Az Európai Bizottság prognózisa 3.3 százalékos deficittel számol. Emiatt idén 92.9, jövőre 172.9 milliárd forintos megtakarítást jelentő csomagot állított össze Varga. Giró-Szász szóvivő persze most is igyekezett hangsúlyozni, hogy ezekre természetesen semmi szükség, további kiigazítások pedig nem várhatóak. Hiszi a piszi.

költségvetés.JPGForrás: fungie.hu

Mivel Brüsszel továbbra sem hajlandó bedőlni az itthoni sikerpropagandának, újabb megszorító egyenlegjavító csomagot készített a kabinet. Varga Mihály három lépést jelentett be pénteki sajtótájékoztatóján:

Az első lépcső keretében idén és jövőre is 93 milliárd forintnyi kiadást zárol a kormány a költségvetésben.
Ha az első lépcső nem elég az Európai Bizottságnak, akkor beruházásokat állít le, vagy más forrásból finanszírozza őket (ez 60 milliárdos megtakarítás lenne idén).
Ha az első két lépcső sem elég a Bizottság szerint, akkor jöhetnek az adóemelések: pénzügyi tranzakciós illeték, energiaadó, bankadó

A zárolás minden egyes államigazgatási szervet, tehát minisztériumot, alkotmányos intézményt érint majd. Kivételt képez az EMMI alá tartozó 17, főleg szociális ügyekkel foglalkozó szerv, alapítvány.

Ha ez sem lenne elég, a kormány több, már futó beruházás költségvetési támogatását leállíthatja. Így például a presztízsberuházások, a stadionfejlesztő-programok vagy a Kossuth tér átépítése is (erre amúgy épp most szavaztak meg újabb 7,2 milliárdot a már meglévő 20 milliárdos keret mellé) veszélybe került. A beruházások leállítása érintheti a Pest megyei Bíróság épületének rekonstrukcióját és a debreceni református oktatási intézmények felújítását is.

Bár Varga közölte: ez már önmagában 150 milliárdos megtakarítást eredményez (és ez szerinte bőven elegendő), kidolgoztak egy harmadik lépcsőt is. Ez pedig elődjéhez méltó eszköz, hiszen újból komoly hangsúlyt kap az unortodoxia.

Egyfelől ismét növelhetik az energiaszektor különadóját, illetve a bankadót. Másfelől duplájára nőhet a tranzakciós adó is, hiába ígérte meg a miniszterelnök, hogy az nem lehet több, mint 1 ezrelék. No persze ez már a Matolcsy-csomag idején megbukott, hiszen (szintén egyenlegjavítás miatt) már egyszer felemelték 2 ezrelékre. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy az a tétel is megbukott, miszerint a szolgáltatók ezt nem hárítják át a fogyasztókra. Nem a fenét.

vargacsomag.jpegForrás: kormany.hu

Jó eséllyel búcsút mondhatnak a pedagógusok is a három éve ígérgetett életpályamodellnek is, bár ők mostanra feltehetőleg hozzászoktak ahhoz, hogy valahogy mindig az első helyen állnak, ha megszorításokról van szó.

Azt nem állítjuk, hogy különösebben vérezne a szívünk a különböző kormányzati presztízsberuházásokért, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy jövőre ezek többsége már igen előrehaladott állapotban lesz. Azaz addigra jó sok pénzt feccölnek beléjük, viszont félkészen semmire nem lesznek használhatóak. Sőt, az amortizációt is figyelembe véve, csak még többe kerülnek majd nekünk, az adófizetőknek.


http://egyenlito.blog.hu/2013/05/12/itt_az_elso_varga-csomag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövő elkezdődik
  2013-05-12 18:46:19, vasárnap
 
  A jövő elkezdődik

jovoelkezdodik.jpg

Pontosabban már 3 éve elkezdődött, de mostanra vált egyértelművé. A 33,7 %-kal megszerzett kétharmados többséggel Pártunk és Kormányunk elindította a gőzhengert, és kihasználva a képviseleti demokrácia minden kiskapuját elkezdte építeni a saját jövőjét. Nem a népét, mert őket széles ívben letojják, hanem a klientúráét és a hűbéresekét. Arra már rég nem emlékeznek, hogy mit is ígértek a választási programjukban (igaz, túl sokat nem ígértek, nehogy számon lehessen kérni a teljesítéseket, csak lózungokban, általánosságban ködösítettek egy kicsit), felfogásuk szerint biankó csekket kaptak a választóktól és azt most gátlástalanul beváltják. Egyáltalán nem törődnek vele, hogy amikor a csekket kapták jóval kisebb összegre gondoltak a választók. De nem tudtak ellenállni a kísértésnek és szemérmetlenül jó sok nullát kanyarítottak az összeg mögé.

A szemérmesség egyébként sem jellemző rájuk. szemrebbenés nélkül állítják annak az ellenkezőjét, mint amit akár hónapokkal, hetekkel ezelőtt mondtak. Valószínűleg megfogadták az ősi dakota mondás intelmeit: ,,Szemérmes koldusnak üres a tarisznyája."

De térjünk rá a jövőre, ami már itt van a kapuban. Mit is várhatunk az elkövetkezendőkben? Sok jót nem az biztos. Nézzük a jeleket.

Annak fényében, hogy jövőre választások lesznek, igen érdekes jelenségeket tapasztalhatunk. Most nem foglalkoznék a magánnyugdíj lenyúlásával, a különböző hatalmi ágak kiherélésével, azok már lerágott csontok és bár még nem emésztettük meg (és igen meghatározóak lesznek a választásokkor is) újabb aggasztó jelek jelentek meg Pártunk és Kormányunk viselkedésében.

Itt van mindjárt a választási törvény. Sokan igen élesen kifakadtak ellene. Én bevallom, szinte már pozitívnak ítélem meg a törvényt, hisz ettől a rezsimtől már azt is nagy gesztusnak tartom, hogy egyáltalán választásokat tartanak. Az, hogy mennyire lesz tiszta és korrekt az már egy másik kérdés, de gondoljunk csak bele az eddigi kommunikációjuk alapján nem lett volna meglepetés az a bejelentés, hogy ,,A kétharmados felhatalmazás alapján, a nemzet érdeke miatt, most mikor az egész világ támadja a magyarságot, nem fecsérelhetjük el az erőinket holmi választásokra, ezért a Kormány úgy döntött, hogy a legközelebbi Országgyűlési választásokat 2020-ra írja ki." Ugye, hogy mennyire ésszerű és logikus érvelés lenne?

De megemlíthetem még a kézi vezérlést is. Mert mi is lett a trend manapság? A Kedves Vezető nem törődve a törvényekkel egyszerűen (ráadásul nyilvánosan) felszólítja a miniszterét, hogy azon demonstrációkat, gyűléseket, amelyek nem tetszenek neki, bármilyen eszközzel, de tiltsa be. Az sem számít, hogy később a bíróság jogtalannak tartja a betiltást, addigra okafogyottá, időszerűtlenné válik az esemény. Lásd, demonstráció a Kedves Vezető utcájában, vagy motoros felvonulás illetve Jobbikos gyűlés.

Ugyanilyen aggasztó a magántulajdon semmibe vevése. Erre a legjobb példa a napokban történt. Celeb buszozás közben, a kamerák kereszttüzében a Kedves Vezető a legtermészetesebb arckifejezéssel és hanghordozással (amiből látszott, hogy egy percet sem kellett gondolkodnia, a lényéből fakad) kijelentette, hogy a Főpolgármester találjon ki valamit arra, hogy lehet elvenni az ,,idegenektől" az értékes ingatlanjukat és ő törvényt csinál rá.

A trafikmutyiról már szót sem ejtek, az annyira gusztustalan, hogy bármit írnék róla, nem bírná el az internet.

Summa summarum, nem nézünk fényes jövő elé, hacsak a többség szeme elől el nem tűni a narancs köd, és vissza nem jön az éleslátásuk.



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2013/05/07/a_jovo_elkezdodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erősödő kivándorlás hazánk egyik legsúlyosabb problémája
  2013-05-12 18:39:34, vasárnap
 
  Bertha Szilvia: Az erősödő kivándorlás hazánk egyik legsúlyosabb problémája
2013. május 12. 16:13
Hunhír.info

berthaszilvi.jpgA friss adatok szerint a tavalyi évben több mint 50 ezer magyar munkavállaló vándorolt ki csak Németországba, s várható, hogy a közeljövőben további tízezrek csatlakoznak hozzájuk. Ha minden így folytatódik, immár a baloldali filozófusok számára is igazi európaivá fog válni a magyar, csak az a kérdés, hogy kik maradnak itthon és azokat ki fogja eltartani.

Ha rövid számvetést készítünk az elmúlt 3 év munkaerő-piaci történéseiről, akkor egyáltalán nem lehetünk nyugodtak a kormányzati ciklus hátralevő egy évével kapcsolatban sem.

A foglalkoztatottak száma, a szocialisták dicstelen bukása óta szinte jottányit is alig emelkedett, a ,,jottányi" pedig nagyjából a közfoglalkoztatás felfuttatásának valamint a részmunkaidős munkaviszonyban és egyéb, a korábbiakhoz képest jobban megfogható jogviszonyban foglalkoztatottak létszám bővülésének köszönhető. A legfontosabb területen, a versenyszférában egyértelmű az állások számának csökkenése, ezen felül új munkahely is alig keletkezett, hacsak nem számítjuk ide a sokszor gáláns, leggyakrabban a multinacionális cégeknek juttatott munkahely teremtési támogatásból létesített pár ezer régi vagy új munkahelyet. Ugyanakkor az itt foglalkoztatottak gyakorlatilag állami alkalmazottaknak tekinthetőek, hiszen a támogatás sokszor többévnyi teljes vagy részbeni munkaerőköltség megtérítését is jelenti a befektető számára.

,,Természetesen" ezzel az ,,eredménnyel" a kormányzat rendkívül elégedett, legfeljebb annyi a változás, hogy a választások utáni ígéretözön helyét most, az eddigi szánalmas és igencsak sok pénzbe kerülő ,,teljesítménnyel" messzemenőkig elégedett, azt töviről-hegyire meg-és kimagyarázó propaganda vette át. Így lett az egymillió új munkahely megteremtésének ígéretéből, a még megmaradó munkahelyeket megőrizni akaró munkahelyvédelmi akcióterv, a némi stagnálást követően elért rekordszintű munkanélküliségből, átütő gazdasági siker. Így lett a külföldre távozók sorstragédiájából, a fiatalok számára igencsak fontos és szükséges külföldi tanulmányút, ahonnan mindenkit várunk vissza.

Sikerült a ,,segély helyett munka" támogatandó elvét is jól kicsavarni. A mostani közfoglalkoztatás egy részében továbbra is segély helyett segélyt adnak, valamint a közfoglalkoztatottaknak járó mellényt. Más változás náluk igazából nincs, hiszen értelmes munkát továbbra sem kell végezni, sőt állítólag vannak olyan települések, ahol a munkaidő is annyira kötetlen, hogy a valóságban nincs is. A közfoglalkoztatás más területein valóban végeznek társadalmilag hasznos tevékenységet, sokszor még erőn felül is, itt azonban a kapott fizetség, valamint a munkakörülmények egy életre elveszik a kedvet a munkától, valamint attól, hogy bármikor is higgyenek a munka becsületének megteremtéséről szóló hamis kormányzati ígéreteknek. Pedig a közfoglalkoztatásnak éppen a munka világába való be-vagy visszavezetés lenne a fő célja. Jellemző az is, hogy míg a részmunkaidős foglalkoztatás elterjedését kormányzati berkekben az atipikus munkavégzés területén elért sikernek tartják, addig egészen mást gondol minderről az idekényszerített, fizetésének egy részét feketén megkapó munkavállaló és a súlyos adók egy részét ily módon megspóroló munkáltató.

A friss adatok szerint a tavalyi évben több mint 50 ezer magyar munkavállaló vándorolt ki csak Németországba, s várható, hogy a közeljövőben további tízezrek csatlakoznak hozzájuk. Ha minden így folytatódik, immár a baloldali filozófusok számára is igazi európaivá fog válni a magyar, csak az a kérdés, hogy kik maradnak itthon és azokat ki fogja eltartani. Az erősödő kivándorlás hazánk egyik legsúlyosabb problémája, okainak alapos megvizsgálása és az esetleges megoldások felkutatása helyett a kormányzati kommunikáció továbbra is pozitív folyamatokról beszél. A következő egy év akár elegendő is lehetne, hogy legalább kicsit javítsanak a fenti helyzeten, ehhez persze le kellene szállni a magas lóról és szembe kellene nézni a valósággal.

A szerző a Jobbik országgyűlési képviselője, szakpolitikusa

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64722
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérelem tárgya: Orbán születésnapját nemzeti ünneppé nyilván
  2013-05-12 11:25:34, vasárnap
 
 
Kérelem tárgya: Orbán születésnapját nemzeti ünneppé nyilvánítani


Viktor születésnapja lesz. Az 50-ik. Én mint magyar állampolgár eme kerek évforduló apropóján szeretném kezdeményezni hogy minden év május 31.-ét ünnepnappá nyilvánítsa a magyar kormány.
Indokaim:
Orbán Viktor (jelenleg miniszterelnök) érdemei Magyarország fejlődése szempontjából immár vitathatatlanok. Magyarország állampolgárainak nagy része, viktori három röpke év alatt rátalált önmagára. Hosszú idők óta most körvonalazódott ki a legegyértelműbben hogy mit szeretne a magyar állampolgár. Ezzel párhuzamosan pedig az is tisztázódott nagyjából hogy mi az ami nem kell neki. Ennek pedig elévülhetetlen pozitív hatásai vannak a társadalomra. Kétharmada például jó ideig nem lesz senkinek a Parlamentben, mivel utólagosan kiderült hogy azzal az elavult egypártrendszert hozhatjuk a nyakunkra, ha visszaélnek a bizalmunkkal. Ezen felül a magyar állampolgárok nagy része elkezdett gondolkodni, ennek folyományaként pedig már nem rohan fülkeforradalmat csinálni a "polgár", "ingyen", "harc", "megvédjük", "nemzet" és/vagy "nemzethalál" hívószavakra, és ezek szinonimáira sem, ha mégoly szép körmondatokba foglalva tálalják is eléjük. Össz-nemzeti közoktatásként is felfoghatjuk azt, hogy immár az egész ország megláthatta, mi a valódi jelentése a mutyi, haveri osztogatás, és a "ne mi nyerjük a legtöbbet", kifejezéseknek. Ezeken túl pedig a nemzeti öntudatot a viktori kormány valóban kialakította a magyarokban, mivel kiderült, hogy mentális képességeink, humanizmusunk és intelligenciánk messze felül tudja múlni akár egy országot vezető 2/3-os kormány képviselőéit is. Gondolok itt azokra a mondatokra, melyeket parlamentben ülő értelmiséginek vélt emberek bírtak nyilvánosan elmondani, és közben nem sírták vagy röhögték el magukat... Ilyenek voltak:
"A gyerek legalább olyan hasznos mint a tehén" (Révész Máriusz)

,,Kisgyermekeink fenekén, százból harmincnak, hat hétig kis piros pont van, mint a japán kisgyermekeknek" ( Matolcsy György)

,,...egy ilyen félázsiai népség, mint mi..." (Orbán Viktor)

"Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak..." (Varga István)

(Tovább is van, de hírtelen most csak ennyi jutott az eszembe.)
Első sorból nézhettük milyen a pávatánc, és hogyan kell azt járni a külföld, majd pedig egy kicsit felturbózva a szavazópolgárok felé.

Megtanulhattuk, mi a különbség a ,,tandíj" és az ,,önköltség" között, és valóban kitisztult a fejekben a különbség békés tüntetők és randalírozó provokátorok között. Na jó! A vaníliás karikát még mindig szeretem, bár egy ideje szőke politikusnő jut eszembe róla...
Saját bőrünkön érezhettük meg a recesszió valóságát, amint az ismeretlentől és a bizonytalantól félő emberek bátorságra tettek szert és kiköltöztek külföldre.
A "kommunista" szó, új értelmet nyert, az "elmúttnyócév" pedig szlogenné vált, olyanná, melyet két-három éve az ország nagy része megvetően emlegetett, mára pedig majdhogynem visszasírja... A legnagyobb eredmény pedig az, hogy a FIDESZ pillanatokon belül egy törpe párt lesz, melynek soha a büdös életben nem lesz akkora hatalma mint amiben tobzódhatott ebben a három évben. Ennek értéke pedig felbecsülhetetlen!
A teljesség igénye nélkül soroltam fel Orbán Viktor érdemeit, de mindenki láthatja: eme ember tiszteletére méltán szánhatunk egy ünnepnapot, hogy egy szép asztali áldás, és legális házi pálinka mellett megünnepelhessük az ország magára találását.
Kérelmem mielőbbi megfontolását előre is köszönöm, a NERtársaknak.

Tisztelettel: LBM


http://nertars.blog.hu/2013/04/29/kerelem_targya_orban_szuletesnapjat_nemzeti_unn eppe_nyilvanitani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.