Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Újabb fideszes milliók egy Századvég-igazgatónak
  2013-05-16 21:29:13, csütörtök
 
  2013-05-16. 19:24
Újabb fideszes milliók egy Századvég-igazgatónak

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója 13,4 millió forint értékeben kapott "tanácsadási megbízásokat" a Fidesztől - derül ki a frakciókhoz köthető szerződésekből.
G. Fodor 2011 szeptemberétől havi 700 és 745 ezer forint közötti összegért ad tanácsot a Fidesz Kulturális Kabinet Oktatási és Tudományos munkacsoportjának, illetve “törvényjavaslatra vonatkozó tanácsadást" is végez.
Összesen 19 G. Fodorhoz köthető szerződés köttetett eddig 13,4 millió forint értékben (ezen felül munkaadója, a Századvég is kapott megbízásokat a párttól).
Az is kiderült, hogy legalább két alkalommal, összesen 1,2 millió forint értékben kapott "kommunikációs tanácsadói megbízást" a Füleky Kft. is, aminek korábban Rákay ("Philip") Kálmán, a közszolgálati M1 tévécsatorna intendánsa volt résztulajdonosa. Felesége, Wieber Orsolya testvérével közös cége szintén kapott kommunikációs tanácsadási megbízást a Fidesztől, két szerződésre 1,2 millió forintot.
(HVG - 444 nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112276/#ixzz2TUAVQbug
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnszövetségben elkövetett sikkasztással vádolják Orbán Vikt
  2013-05-16 20:27:02, csütörtök
 
 

Bűnszövetségben elkövetett sikkasztással vádolják Orbán Viktort!

Egy budapesti jogász feljelentette Orbán Viktort, miniszterelnököt, mert úgy véli, hogy bűnszövetkezetben követett el nagy összegű sikkasztást.

Az egykori bíró úgy gondolja, hogy Orbán Viktor, és ismeretlen társai sikkasztás gyanújával felelősségre vonhatók. A kormány határozatot hozott a Hajdú-Bét Rt. és a Novofarm Rt károsultjainak megsegítésével kapcsolatban 200 millió forint összegig. A miniszterelnök, és ismeretlen társai a rájuk bízott összeget a sajátjukként kezelik, és a Fidesz politikai érdekeit szolgálják.

Dr. Pécsi Kálmán régebben büntetőbíróként dolgozott, majd ügyvédként praktizált. A jogász szerint Orbán Viktor kormánya május elején arról döntött, hogy 200 millió forinttal kívánja kártalanítani a 2004-ben azokat a családokat, akiknek a Hajdú-Bét, és a Novafarm Rt. nem fizetett beszállítóinak, mert fizetésképtelenné vált. Az ügy 100 családot érint.

A jogász Dr. Pécsi Kálmán szerint a 9 éve történt szomorú eseményeket követően a kormánypárt hatalomra került kétharmadba, és a kártalanítást a kormány kizárólag önreklámozás céljával kívánja kezelni. Nem azzal van a gond, hogy segít a kormány a bajbajutott embereken, hanem a módszer nem megfelelő.

,,Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a ,,jóságos király" szerepét alakítja, és a közpénzéből a saját, valamint az általa irányított pártpolitikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül"- nyilatkozta a jogász a Privát kopónak.

A jogász a feljelentettekkel egyben magánszemélyként is intézkedik, hogy a 200 millió forint járulékok erejéig polgári peres úton, hogy Orbán Viktor, és társai ingó, és ingatlan vagyonaikra, valamint a bankoknál vezetett számláira biztonsági intézkedésként bűnügyi zárlatot tegyenek. Ezen kívül azt is kezdeményezte, hogy a feljelentett feleknek ingatlanjaira az illetékes földhivatal perfeljegyzést tegyen.

,,Amennyiben a bűnügyi hatóságok a feljelentés alapján nem kívánnának eljárni és a feljelentés alapján indult büntetőeljárásnak megszüntetésére kerülne sor, úgy pótmagánvádlóként lépek fel az ügyben" - közölte Dr. Pécsi.

Forrás: Privát Kopó


http://www.sokkaljobb.hu/content/b%C5%B1nsz%C3%B6vets%C3%A9gben-elk%C3%B6vetett-s ikkaszt%C3%A1ssal-v%C3%A1dolj%C3%A1k-orb%C3%A1n-viktort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hurrá! De jól jártunk a rezsicsökkentéssel!
  2013-05-16 20:07:34, csütörtök
 
  Hurrá! De jól jártunk a rezsicsökkentéssel!

2013. május 15., szerda 19:47

De még mennyire! Gondoljunk csak bele. Ha egy négytagú család fűtési költsége százhúszezer forint egy évben, akkor a rezsicsökkentéssel optimális esetben megtakarít tizenkétezret. Hú de nagyon jó! Csak sokan azt nem veszik észre, hogy ez a tizenkétezer ennek a négytagú családnak egy heti élelmezésére sem nagyon elég!

És ami még szebb, hogy az élelmiszereken 27% ÁFA van! Ez azt jelenti, hogy minden egyes étkezéskor a kormány 1/3-ad részt követelve, együtt eszik a családdal! De nézzük meg ezt matematikailag. Tehát ott tartottunk, hogy a rezsicsökkentés mámorában úszó mintacsaládunk heti 12ezret költ élelmiszerre, amin 27% ÁFA van. Az-az, ebből a 12ezerből 3240Ft-ot tesz ki az ÁFA. Ha ezt felszorozzuk 52-vel, merthogy 52 hétből áll egy év, akkor 52×3240 = 168480Ft-ot fizettünk az állam bácsinak csak azért, mert enni merészeltünk! Ebből rezsicsökkentés címen visszakapunk 12ezret egy évben. Hurrá! Bomba jó üzlet!

rezsi

Azt meg még kevesebben tudják, hogy az Európában is kirívóan magas élelmiszer ÁFÁ-nak mi az oka? Pedig egyszerű. Mint tudjuk, bölcs kormányunk 2/3-os népi felhatalmazással 38%-ról 16%-ra csökkentette a gazdagok SZJA-ját, mellyel 1300mrdFt költségvetési hiányt idézett elő. Ezt a hiányt volt hivatott betömni a ,,Matolcsy-csomag", melynek részét képezte az élelmiszerek ÁFA emelése is. Magyarul, egy négytagú család, kormányzati segítséggel évi 156,5 ezerrel támogatja a gazdag milliárdosok ,,sanyarú sorsát".

Még be sem fejeződött a ,,Matolcsi-csomag", újabb 92mrdFt-os hiányt kell pótolni, ezúttal úgy néz ki, a ,,trafiktörvény" miatt. Mint tudjuk, a dohány-árúkon eddig 3-3,5%-os haszon volt. Most, hogy szétosztották a ,,csókosok" közt a dohánypiacot, egyből megemelték 12%-ra a jutalékot! Ez a 8-9% azonnal 100mrdFt-os hiányt fog okozni a költségvetésben, de majd a kilátásba helyezett ,,Varga-csomag" ezt is megoldja!

Istenem! Úgy örülök, hogy már teljesen hülyének néznek bennünket.


http://patacsipilvax.hu/2013/05/15/hurra-de-jol-jartunk-a-rezsicsokkentessel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberiség és az emberi írásbeliség és kultúra bölcsője Er
  2013-05-16 19:46:07, csütörtök
 
 
Az emberiség és az emberi írásbeliség és kultúra bölcsője Erdély
2013. május 15. 08:36
Pásztori Tibor Endre - Hunhír.info

Napjainkban nemcsak a kultúrkampfnak nevezett politikai, vallási, ideológiai háború tombol Magyarországon ezerrel, hanem a nézetháború elérte a történelmet, azon belül az őstörténelmünket is. Azok, akinek genetikailag semmi közük az ősmagyarsághoz, most hirtelen az ilyen, nemlétező gyökerekkel állnak elő, az akadémisták pedig éppen úgy tűzzel-vassal irtják a hiteles múltunkkal kapcsolatos nézeteket, mint a Habsburg gyarmatosítás idején.

Persze, ez természetes részükről, hiszen az Új Világrend gyökértelen, tudatlan robotjainak megalkotásához az szükségeltetik, hogy egy múlt nélküli, csak a jelenben élő agymosott horda legyen az ősnemzetekből. Sok évtized óta Székelyföld egyik legendás részén, a Háromszékben élő paptanár szerzőnk is azt vallja, amit egyre többen tesznek magukévá: Az emberiség és az emberi írásbeliség és kultúra bölcsője Erdélyben ringott.

Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:

?1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv ? 7.000 éves volta dacára ? ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török ?unokaöcs? fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.?

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván ?a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral.??

Egy hozzászóló által leírt néhány érdekesség:

1) Embertani szempontból nézve az un. finnugor népek embertanilag, azaz fajilag MONGOLOID népek. Szakálltalan, szőrtelen, sárga bőrszínű, ferdeszemű emberek. A magyar nép szakállas, fehér bőrű, kerek szemű. Azaz embertanilag semmi közünk nincs a finnugor népekhez.

2) Népzenei szempontból: érdekes módon Bartók Béla Finnországban, Törökországban és Perzsiában végzett népzenei kutatásairól készült magyar nyelvű könyvét a MTA eltüntette még megjelenése idején, és mind a mai napig NEM hozzáférhető Magyarországon!

Ezt a könyvet angol nyelven a New York-i közkönyvtárban bárki elolvashatja. A magyar ember meglepetéssel olvashatja benne a következőket:

A török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint.
A perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat.
A finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat.

Azaz népzenei szempontból minden bizonyíték arra mutat, hogy Török eredetű nép vagyunk.

3) Nyelvi szempontból: John Rawlinson a székely rovásírás alapján fordította le a Sumir írást. Lenormant (francia) kutató megállapította hogy a mai nyelvek közül a magyar áll a sumirhoz a legközelebb.

Sir Leonard Wolley megállapította, hogy a Sumir nyelv nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben.

A török a második legköz lebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török ?unokaöcs? fokon áll, hasonlóság tekintetében a sumirral, a magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. A alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, hol magánúton megtanult magyarul ? mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, a MTA elítélte őt, mondván: ?Az MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral.?

Nyelvi szempontból nézve tehát Angol, Francia tudósok szerint a Magyar nyelv mondhatni egyenesági leszármazottja a Sumir-nak.

4) Régészeti bizonyítékok:

A Tigris és Eufrátesz völgyében végzett ásatások során napvilágra került szobrocskák tanúsága szerint a sumir nép állatai ? racka juh, pulikutya, kuvasz, komondor, ridegmarha kísértetiesen egyeznek a magyar nép állataival, rajtunk, magyarokon kívül SENKI másnak nincsenek ilyen állatai a világon.

Említésre érdemes egy régészeti szenzáció is, Erdélyben Tatárlakán végzett ásatások során került napfényre több ezer égetett agyagtábla, melyeken sumir írás van, s éveken át tartó kutatások és kísérletek eredményeként a Francia Tudományos Akadémia a következőket állapította meg:

1. Az Erdélyi tatárlaki ásatások során talált táblák 1.500 évvel régebbiek, mint az eddig talált legrégebbi Mezopotámiai agyagtáblák. A Francia Tudományos Akadémia ennek alapján kimondja, hogy az emberiség bölcsője és az emberi írásbeliség és kultúra NEM Mezopotámiában, hanem Európában, Erdélyben, kezdődött?

2. Ezt később a Párizsi Nemzetközi Orientalista Kongresszus is elfogadta, ami igazi világszenzáció volt.

S amit csak a nevében magyar sajtó, óriási egyöntetű lelkesedéssel ELHALLGATOTT. Én csak New Yorkban olvastam erről, Budaesten a mai napig senki sem hallott erről egyetlen árva szót sem.

Azaz, embertani, népzenei, nyelvészeti, és régészeti szempontból nézve, a finnugor elmélet, melyet ellenségeink dolgoztak ki lejáratásunkra, és magyarellenes propaganda céljára, egyszerűen VALÓTLAN elmélet.

Ideje lenne, hogy az MTA végre ne magyarellenes tevékenységre költse el a magyar lakosság pénzét.

Példa nélkül áll a világon, hogy egy nemzet tudományos akadémiája arra költi el a nemzet pénzét, hogy nemzetellenes tevékenységet fejtsen ki, rombolván a magyar nemzeti tudatot, hamisítva a magyar történelmet, s hivatkozási alapot nyújt ellenségeinknek (lásd. Trianon Június 4., 1920.).



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64806
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trafikügy: Van-e különbség a maffia és a járadékvadászat köz
  2013-05-16 19:39:06, csütörtök
 
  2013. május 6., hétfő
Trafikügy: Van-e különbség a maffia és a járadékvadászat között?


Ha egy kopasz kigyúrt pasi berúgja a trafikod ajtaját és azt mondja - ,,Ezentúl a nyereséged fele az enyém, vagy húzz innen" - kellemesebb, mintha egy öltönyös úriember megy azzal - ,,elvetettem a licencedet, nekem dolgozol vagy bezársz." Az elsőt maffiának nevezik, a másodikat szemérmesen járadékvadászatnak mondják, de társadalmilag sokkal károsabb.

Öltönyös maffiózó
Sorra látogatják az új trafiknyertesek a régi működő trafikokat és visszautasíthatatlan ajánlatokat tesznek. Nem kopaszok, nem kigyúrtak, hanem öltönyösek és talán még udvariasak is. Visszautasítani azonban nem tanácsos őket és nincs hova menni védelemért velük szemben. Az államilag létrehozott védelmi pénznél nincs rosszabb. Ha egy kopasz kéri, az egyszerű ügy, vagy fizetek, vagy az államhoz és erőszakszervezeteihez szaladok és a törvény védelmét kérem, de ha az állam törvénye segítségével kér valaki védelmi pénzt, akkor nincs hova menni. Ez valódi kiszolgáltatottság. A kopaszról bátran kijelentik, maffiózó és a rendőrség általában igyekszik börtönbe csukni. Az öltönyös úriemberre, aki a törvény erejével veszi el üzletünket, ezen az alapon lehetne állami szintre emelt maffiózó, de a jelenségre a szakirodalom már alkotott egy ennél kevésbé erős kifejezést. Őket járadékvadászoknak nevezik, azt a társadalmat, amely ilyen alapon épül fel járadékvadász társadalomnak. A maffiózóról mindenki tudja mit jelent ezt a nagyon furcsa magyar szót kevesen értik, pedig ilyen társadalomban élünk.

Ez meg mi?
Járadékvadászat, angolul rent seeking. A fogalmat olyan tevékenységekre használják, amelyben nem vállalkozással, kockázatvállalással, innovációval, teljesítménnyel, vagy a miniszterelnök szűkítő, kifejezésével, ,,munkával" akarnak addig nem létező, új vagyon (wealth) létrehozni, versenyképességet növelni, hanem politikai segítséggel, törvények erejével a meglévő köz és magánvagyont akarják újraosztani, úgy, hogy abból ,,munka", teljesítmény, verseny és főleg kockázat nélkül gazdagodjanak, vagy versenyelőnyt szerezzenek. Ilyen törekvések minden társadalomban vannak, amikor ez jellemzővé válik, akkor beszélhetünk járadékvadász társadalomról. Könnyen belátható, az ilyen társadalom csak korlátozottan fejlődhet a versenyre alapozottal szemben, mert a meglévő vagyon osztogatásából nem lesz fejlődés.
Sajnos, a trafik ügyön kívül sok más példával is lehetne ezt szemléltetni. Kutatások sora bizonyította, úgy gondoljuk, kapcsolatokkal lehet pénzt keresni és nem teljesítménnyel. A szemünk előtt nőttek ki a politikához köthető százmilliárdok az útépítések, a környezetvédelmi beruházások, az állami cégek megrendelései, kormányzati kampányok kapcsán. De vannak láthattunk más technikákat, amikor törvények, adók módosításával juttattak versenyelőnyhöz cégeket, hoztak hátrányba másokat. Kevésbé látványos technika, amikor az állami szabályozással hoznak létre új üzleti lehetőségeket. Biztonságra hivatkozva úgy változtatják az előírásokat, hogy nőjjön az útépítések költsége. Jogosítvány cserét, rendszámcserét írnak elő, stb.

Tankönyvi példa
A trafik ügy mégis jobb és sokkolóbb példa, bátran számíthat arra, hogy bekerül a világ szakkönyveibe, mint a járadékvadászat tökéletes és szélsőséges példája. Itt ugyanis valóságos magánvállalkozások, ,,magánvagyonok" ( idézőjel szükséges, mert egy trafikot nem tekintenek vagyonnak) és magán üzleti javak lettek újraosztva, elvéve egyes emberektől a megélhetést és odaadva másoknak. Ilyen példát nehéz lesz találni, mert ritkán alakítanak teljesen jól működő szabályozott versenypiacokat magánmonopóliummá állami segítséggel. (A szocialisztikus rendszerekben államosítanak, de olyan nem szokott lenni, hogy az elvett vagyont másnak adják.) A folyamat fordítva szokott zajlani. A maffiák által dominált monopóliumokat, amilyenek a dohánykereskedelmi monopóliumok voltak, igyekeznek versenypiaccá alakítani.
Szemléltetésképpen, az USA-ban olyan járadékvadász tendenciák miatt aggódnak, hogy egyes csoportok a szabályozás enyhítéséért lobbiznak, ahelyett, hogy beruházásokkal, modernizációval javítanák versenyhelyzetüket. A közgazdászok és politikusok, köztük Obama szerint ez járadékvadász tendencia, ami káros az USA gazdaságára és társadalmára. Ezért szabályozzák egyre szigorúbban a lobbisták tevékenységét. Hozzá kell tenni, a járadékvadászat ott jelenti a legnagyobb veszélyt, ahol magas az állami újraelosztás. Nálunk ez ma már 50% fölötti és a világon az egyik legmagasabb, de az USA-ban csak 25% körüli. Ránk eleve nagyobb veszélyek leselkednek.

A trafik ügy, mint járadékvadászat
Mi is történt? Volt egy szabályozott versenypiac, ahol 44 ezer helyen árultak dohányterméket ebből 1700 trafik és végtelen számú kisbolt, kocsma. Az egészben legalább 20 ezer család volt érintett, beleszámítva a nagy áruházakban dolgozókat. Ezzel szemben a Fidesz érvelésében 4-5 ezer családnak ígértek megélhetést, vagyis arra számítottak, hogy a 7 ezernél több engedély ennyi család között lesz kiosztva. Ez eleve kevesebb, mint azok száma, akik ebből éltek, de a valóságban 4-5 ezer helyett 4-5 politikához köthető csoportnak adták az addig 44 ezer eladási pontnál és sok ezer családnál lecsapódó jövedelmek nagy részét. Ennek a 44 ezer eladási pontnak egy kisebb szerencsésnek mondható részének jut majd a megtiszteltetés, hogy csőd helyett tovább szolgálhatja az új urakat saját üzletében.
A GKI által végzett számítások szerint a változás következtében 15 ezer ember veszítheti el munkáját. Ezzel szemben néhány család szerzi meg az így átcsoportosított vagyont, teljesítmény, kockázat és ,,munka" nélkül.

A dohánykereskedelem nagy üzlet, ez nem kérdés!
Hogy mennyi jövedelem került átcsoportosításra, azt meglehetősen alábecsüli a sajtó. Anyagi vetületéről mindig úgy írnak, mintha az jelentéktelen lenne. Nem olyan jó üzlet, nem is érhető, miért csapott le rá ennyire a politika. A dohánykereskedelem nagy üzlet, mindenhol a világon. Még 4%-os árréssel is az. Ez 500 milliárdos piac, aminek 4%-kal garantált árrése 20 milliárd. Ha ehhez hozzáadjuk a lottó és egyéb termékek, főleg az alkohol bevételeket, akkor az ezt többszörözhetjük. Az eddig is hasonló profilú üzletet működtető pályázók számításai szerint a tiszta haszon egy 20m2-es üzletnél havi 1 millió forintnál több lehet. Ehhez figyelembe kell venni, hogy a környéken sehol sem lesz versenytárs, a kisboltok jelentős része csődbe megy, mert a dohánytermékhez köthető vásárlás a náluk elérte a 30-40%-ot. A gyakorlatban aki cigiért megy be, az mást is vesz. Eszerint egy 300 üzletet megszerzett ,,kisvállalkozó" havi 300 millió profitot csinál, ami évi 3,6 milliárd. Ez pedig még ügyeskedés és adócsalás nélküli dolog, de ha felezzük a várható profitot, akkor is 1,8 milliárdos adózás előtti nyereséget kapunk. Öt licencnél ez havi ötmillió forintot jelent.
De megközelíthetjük máshogy is. Mennyit fizetne havonta egy meglévő üzlettel rendelkező vállalkozó egy licencért? Monopóliumot vásárol, ezért egy normális helyen lévő licenc használati joga 300-500 ezer forint körüli, jobb helyen akár több is. A bérbeadó kérheti még, hogy az árút tőle kell venni, ami további jövedelem a monopólium birtokosának. Látható, hogy azok igyekeztek sok licencet szerezni, akik mögött nagykereskedelmi háttér van. (A CBA is ilyen) Így, egy 300 licenccel rendelkező ,,családi vállalkozás" a bérleti díjakból évi 900-1500 milliót kapna, de még 5 licenccel is 1,5-2,5 milliót kasszírozna, úgy hogy sem rizikója, sem ,,munkája" nem lenne vele. A tényből, hogy a nyertesek többségének jelenleg nincs boltja következtethetünk, hogy ezzel a lehetőséggel sokan élnek.
A licencek ugyan nem értékesíthetők, de számolhatnánk úgy is, hogy mennyiért vennék meg a 20 éves licencet. Ez a szám átlagosan 25-50 millió között lenne a havibérleti díjakat alapul véve. Így számolva egy 5 licences hálózat 125-250 milliót érne, a 300 licences pedig 7,5-15 milliárdot. Ne feledjük ezt a vagyon az állam szabályozással ajándékozta általa kiválasztott személyeknek. Ennél tökéletesebb példa a járadékvadászatra nincs. Az állam járadékot ad embereknek teljesítmény és kockázat nélkül, úgy, hogy elveszi másoktól, akik versenyben és kockázatvállalással jutottak hozzá.
Lázár 30 milliárdos bónusza a rendszer kártékonyságának beismerése
Az ügylet kártékonyságára rávilágít, Lázár bónusza, amivel 10%-ra növeli a cigaretta árrését. Ezzel mindenki rosszul jár, kivéve a tulajdonosok. A trafikoknál hagyott árrés tömeg 30 milliárddal nő, ami egy trafikra vetítve önmagában havi kb. 500 ezer forint. Ezt lehet a Fidesz klienseinek adott ajándékként tekinteni, de tény, hogy a korábbi, piaci alapú kereskedelmi rendszer csak 20 milliárdba került az országnak, a mai ennek két és félszeresébe fog. Ez mutatja a rendszer kártékonyságát, mert ezt egy zuhanó fogyasztású országban vonja ki a gazdaságból.
Azt is meg kell kérdezni, kitől veszi el az állam ezt a pénzt, amit a licencet birtokló magánvállalkozásoknak ad ezzel? Ha nő a cigaretta ára, akkor a fogyasztó magánvagyonából lesz átcsoportosítva a kiválasztottaknak, ha az adó csökken vele, akkor az állami költségvetés, vagyis szintén az adófizetők vagyona bánja, ha a gyártóknak nyelik le, akkor ők fizetik. Vagyis itt is magánvagyonokat csoportosít át saját kitartottjai részére.

Kinek az érdeke? A szervezett bűnözésé?
Látszólag a trafikosoknak lesz haszna a rendszerből, de ez korántsem biztos. A társadalom mindenképpen veszít, mert a járadékvadászatnak súlyos következményei vannak. A kormány újabb nagy nyilvánosság által megértett üzenetet küld a társadalomnak: sokkal jobb politikai kapcsolatokat építeni, mint vállalkozni és kockáztatni. A teljesítmény, a tapasztalat, a munka sokkal kevésbé fontos, mint a magas támogatók. Ez csapás a munkaalapú társadalom építésére. Ez ugyan szemben áll a kormány nyilvános terveivel, de egy másik síkon profitál belőle. Az ilyen rendszerekben a vállalkozók és egyéb ambiciózus tehetségek sokkal erőteljesebben kezdenek a kormányhoz dörgölődzni. Ez a megalkuvás, ha a Fidesz újra győz fontos lesz rendszerük konszolidációjához.
A legnagyobb anyagi nyertes a szervezetbűnözés szokásos formája lehet. Csak remélni lehet, hogy az egész változás mögött nem maguk a szervezett bűnözői csoportok vannak, akik így akarták piacukat növelni. Teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a feketekereskedelem drasztikus mértékben nőni fog, mert az árak nőnek és a szolgáltatás elérhetősége csökken . Egy legális doboz eladásán eddig 30 forintot lehetett keresni, egy illegális dobozon 600-at. A piac 20%-át megszerezve 100 milliárdos haszonra lehet szert tenni feketén. A cigaretta gyárak sehogy sem veszítenek, mert az ő termékeik fogynak majd, csak más országban vásárolják meg a csempészek. A bűnözők és a trafikosok között harc várható, ami akár egy maffiaháború jeleit is mutathatja. A fehérgallérosok az erőszakszervezeteken keresztül minden meg fognak tenni a konkurencia kiiktatására. Talán újraélednek azok a vietnami csempész maffiák, amik mára részben legalizálódtak és beépültek a hatalomba. Nekik nagy tapasztalatuk van ebben. Így a meglévő kapcsolatokon keresztül akár kiegyezés is elképzelhető a két oldal között.
A feketekereskedelem árszint csökkenéssel jár. Míg egy doboz legálisan 1000 Ft körül lesz, addig a feketepiacon 20-30%-kal olcsóbban lehet majd megkapni. Ez pedig a dohányzás növekedését eredményezheti. És akkor ne is beszéljünk a költségvetési vonzatokról, amit már most 50 milliárd körülire becsülnek.
Így az összes hivatalos célnak épp az ellenkezője teljesül. Nem ismerjük a politika valódi céljait. Lehetnek ezek rövidtávú pénzügyiek, vagy a saját oligarcha világ további erősítése is. Ebbe a képbe azonban nem tudjuk, hogyan fér be a vietnami, érdekes múltú üzletember. Leginkább az a következtetés adódik, hogy a külső és belső kontrollt vesztett hatalom újabb tévedésével állunk szemben, amikor a kaotikus érdekek között képtelen volt eligazodni és a jog és a nemzeti érdek sajnos nem szab határt.

Trafikosok-libások?
Lehet azonban még egy nem várt következmény. A magyar lakosság mintha immunis lenne a botrányokra. Hetente történik olyasmi, amiért máshol minimum bukna egy képviselő, de nálunk néhány nappal később kioltja egy másik botrány és semmi. Az emberek messze vannak az ügyektől, nem értik a milliárdokat, az egész valami pesti úri huncutság. Itt azonban a korrupció házhoz megy. Minden településen a kisboltosok, trafikosok maguk érzik az egészet, amit közvetlenül tovább is adhatnak a helyi lakosoknak. Az ügy igazi emberi tragédiákat okoz majd, nyomai már ma is látszanak. Pl. Rokkant trafikosok vesztik el egyetlen megélhetésüket. Mindenki helyben, ismerősén láthatja mit jelent a politikai mutyizás. Emlékezzünk Bajnai libás ügyére, amit a mai napig emlegetnek. A trafik ügy könnyen vezethet hasonló esetekhez. Megtörténhet, hogy valaki megöli magát elkeseredésében. Ez akár robbanást is okozhat a közvélemény hangulatában. Azonban, az ellenkezője is lehet. Ha ez is átmegy, ha beveszik a ,,csak a multik irigykednek" dumát, akkor tényleg semmi sem éri el a lakosság ingerküszöbét és a kontroll vesztett kormányzás folytatódhat a végletekig.

Bejegyezte: Tibor M. Kovács


http://mkovacstibor.blogspot.hu/2013/05/trafikugy-van-e-kulonbseg-maffia-es.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Gy. László: Európai komisszárok
  2013-05-16 19:37:12, csütörtök
 
  Tóth Gy. László: Európai komisszárok

antidogma.hu, k, 2013/05/14 - 20:33

Aktualitás

Lassan mindenki számára világossá válik, hogy az Európai Unió nevében és képviseletében tevékenykedő politikusok nagy része egyszerűen alkalmatlan feladatai ellátására. Hogy ennek a kontraszelekció vagy a véletlenszerű kiválasztás az oka, azt nem tudhatjuk, valószínűleg mindkettő. A magyar közvéleményt valósággal sokkolta Kovács László egykori kommunista, majd szocialista politikus energiaügyi biztossá történő jelölése.

Kovács igen jól ismeri a marxizmus és a leninizmus világát, ideértve ezek különböző - Nyugaton is népszerű - mutációját. Egész életében külügyi vonalon tevékenykedett, s ahogy brüsszeli meghallgatásán elmondta, eddig is találkozott energiaügyi problémákkal, mert otthon ő fizette a gáz- és villanyszámlát... Ez már a rutinos EU-bürokratáknak is sok volt, ezért némi szánalmas és nevetséges bizonytalankodás után adóügyi biztossá nevezték ki a volt szocialista külügyminisztert, amihez ugyanúgy nem értett, mint az energia-ügyekhez. De ez sem volt akadály, Kovács EU-biztosként is kitöltötte az idejét.

De van még rosszabb is. Amint az a Der Spiegelben olvasható Martin Schulznak, az EP elnökének még érettségije sincs: két bukást követően, a tizenegyedik osztály után elbocsátották az iskolából. Alkoholistaként kezdte, apja volt a falu rendőre. Önmagát ,,kis proletárnak" nevezi, aki számára a hatalom mindenre gyógyír, és mindennél fontosabb. Kisebbrendűségi érzése miatt felháborítónak találja, hogy az állam-és kormányfők tanácskozásáról az üdvözlőbeszéd után kiküldik. Rendszeresen szidalmazza Angela Merkelt, de ugyanakkor mindenkivel tudatja, hogy neki megvan a kancellár mobiljának a száma. Schulz a baloldali mozgalom terméke, elmondása szerint ismer minden ,,disznót".

Érdekes jelenség Neelie Kroes, az EU média-és hírközlési biztosa is, akinek sok álmatlan éjszakát okozott a magyar médiaszabályozás. Ő nemrégiben az egységes európai mobilpiac szükségességét hangsúlyozta. Javaslata nem okozott osztatlan sikert, ezért aztán lehet, hogy lecseréli kedvenc jósnőit, elvégre szakértőkre neki is szüksége van.

Neelie Kroes egyik riválisa a ,,luxemburgi oroszlán", Viviane Reding, aki az EU jogi ügyekért felelős biztosa, emellett az Európai Bizottság (EB) alelnöke. A rendkívül rámenős hölgy antropológiát tanult, majd huszonegy éven át újságíró és luxemburgi politikus volt. Annak ellenére, hogy szakpolitikus, nincs jogi végzettsége, a jogtudományokban járatlan. Tragikomikus és szinte érthetetlen, hogy valaki megfelelő (szakirányú) egyetemi végzettség és műveltség nélkül az Európai Unió vezető tisztségviselője lehet.

A kommunistákra emlékeztető sokoldalúságát bizonyítja, hogy EU-biztosként ez már a harmadik ciklusa, korábban ugyanis az oktatási és kulturális ügyekért felelt, de telekommunikációs és médiaügyekért felelős biztosként is megállta a helyét. Karrierjét gátlástalansága és szinte beteges érvényesülni vágyása mellett - sokak szerint - Romano Prodi és José Manuel Barroso támogatásának köszönheti. Reding az Európai Néppárt tagja, és meggyőződéses föderalista. Nyilván szívesen lenne az Európai Egyesült Államok elnöke. Álláspontja szerint történelmi időket élünk, nagy szükség van az integráció további mélyítésére.

Aránytévesztésére jellemző, hogy a Franciaországból kitoloncolt cigányok miatt az Európai Bíróság elé akarta állíttatni Nicolas Sarkozy francia elnököt, aki emiatt rendreutasította Reding fönőkét, José Manuel Barrosót. A hölgy pedig kénytelen volt elnézést kérni. Mellesleg: Luxemburgba, valami rejtélyes jogalap miatt, be sem engedik a vándorcigányokat, mégsem nevezi senki nácinak a rasszista luxemburgiakat. Természetesen tőle származik a női kvóta ötlete is. Ennek lényege: az európai cégek számára kötelezővé tenné, hogy 2020-ig negyven százalékra emeljék a nők arányszámát az igazgatótanácsokban. Az ötletet még az EU női politikusai is problémásnak találták, ezért a hölgy visszakozott.

2013. április 17-én Magyarországról szóló rövid vita helyszíne volt az Európai Parlament. A szivárványszínű ruhakölteményben tündöklő Reding önmagához képest elég visszafogott volt. Igazi politikai pitbullként viselkedett viszont Hannes Swoboda szocialista frakcióvezető, aki szerint Orbán Viktor letért a szabadság útjáról. Abszurdnak nevezte, hogy a néppárti egykori maoista Barroso és Reding baloldali támadásban venne részt Magyarország ellen. Érveit jelentősen gyengíti az a tény, hogy Viviane Reding a franciaországi választások után üdvözölte a szocialista Hollande győzelmét, ráadásul személyes karrierje érdekében szüksége van a baloldaliak és a liberálisok támogatására. Amikor Swoboda az antiszemitizmus növekvő veszélyéről kezdett beszélni, Martin Schulz, az Európai Parlament zsidó származású elnöke az alábbi megjegyzés kíséretében adott szót a tiltakozni kívánó Szájer József fideszes EP-képviselőnek: Tegye fel a hülye kérdését! Ezt követően a gyűlölettől sokszor fuldokló, liberális frakcióvezető Guy Verhofstadt már a hírhedt hetes cikkelyben foglalt eljárás megindítását szorgalmazta, amit még soha senki ellen nem indítványoztak, és ami csak az alapjogok súlyos sérelme esetén alkalmazható.

Az sem véletlen, hogy legutóbb a britek lázadtak fel az Európai Unió esztelen költekezése láttán. Az Egyesült Királyság lakossága soha nem rajongott az unióért. David Cameron miniszterelnököt saját konzervatív párttársai szavazták le az unió költségvetésével kapcsolatban. A képviselők sokallják az évi 8,4 milliárd eurót, ráadásul annak sem örülnek, hogy senki által meg nem választott eurobürokraták hoznak országokat érintő döntéseket. Az angolok által ,,kövér macskáknak" nevezettek nagy része ráadásul a saját hazájában megbukott, semmihez sem értő politikai száműzött.

Komoly demokráciákban identitászavarral küszködő felkészületlen emberek ritkán kerülnek ilyen magas pozícióba. Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy az EU rendkívül jól fizetett vezetői, tisztségviselői és képvelői egyre népszerűtlenebbek.

Ami Strasbourgban és Brüsszelben folyik, az nem méltó Európához.

MD 2013. V. 8.

http://www.antidogma.hu/node/3889
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés temetésre.
  2013-05-16 19:34:55, csütörtök
 
  Rezsicsökkentés temetésre.
2013.05.16. 11:22

Ez most komoly? Vagy csak most ezzel szórakoznak a kormány ötletelői. Az egész rezsicsökkentési hazugságnak sikerül így egy morbid formát adni, ha még esetleg nem lenne elég az ami eddig sem nagyon valósult meg a kormány elképzeléseiből amikor “segíteni" akar a rászorulókon. Biztos nem tűnt fel még ott a magas helyeken senkinek, jelenleg nem a rezsi magas Tündérországban, hanem a fizetés alacsony, és egyre kevesebb azon helyek száma ahol ezt a keveset is meg lehet keresni. És nem mellesleg van egy olyan sajátos csavar ebben az egészben, pont a jelenlegi kormány politikája tette azokat rászorulóvá, akiken most úgy akar segíteni a temetési költségek csökkentésével, megásatja velük az elhunyt sírját. Lehet ad hozzá lapátot is, mert ugye senkit nem hagynak jelenleg az út szélén, de a helyet már nem lehet megválasztani ahol esetleg szeretné a rászoruló a hamvakat elhelyezni. Persze hogy nem választhat már semmiben, ezért van most a kétharmad a parlamentben, és ha már nem tudja a hozzátartozót eltemetni, akkor most már ne is szóljon bele semmibe, majd a rezsikommandó megoldja helyette ezt az egészet.

A Belügyminisztérium tervezete nem vall ép elmére mikor ilyen dolgokon töri a fejét. A kegyelet megsértésén túl az élőkbe is sikerül egy nagyot belerúgni ha ezt az egész baromságot igyekszik lenyomni a gyászolók torkán, főleg azoknál akiknek még lehet meg is kell majd köszönni egyáltalán részt vehetnek benne. Az olyan segítség ami nem a fájdalom enyhítésére irányul ilyen esetben inkább kínzásnak nevezhető, főleg akkor ha minden hozzáértés nélkül történik, és még úgy is tűnik inkább szántszándékkal igyekezne megnehezíteni az elviselhetőnek alig nevezhető lelki érzést, amit egy szeretett rokon elvesztése okoz. Végül is nem a józan ész, vagy valódi segítség irányítja a kormány kezét mikor igyekszik a maga által elkövetett hibákat erényként feltüntetni, de hogy ehhez már a halottakat is felhasználja az azért elég komoly emberi értékek hiányáról tanúskodik. De tudomásul kell venni a jelenlegi felfogásuk szerint, mindenki annyit ér amennyije van. Ha nincs semmid, ásd meg a sírod, feküdj bele, és a vak komondort sem érdekli miért nem lett trafikod. Ez az egész megoldási mód nagyon hűen tükrözi a felfogásukat a társadalmi átrendeződés általuk elképzelt formájáról, és mindent meg is tesznek annak érdekében ne felejtse el senki hova tartozik ebben a multiellenes világban, ahol nem lesz az ország gyarmat. Ez már nem csak a rezsi csökkentéséről szól, ami valóban magas, arról sem szabad elfelejtkezni mi az oka annak az emberek nagy része hogyan került abba a helyzetbe ne tudja azt kifizetni. A kormány részéről nem okoz gondot naponta belehazudni az emberek szemébe, a rosszat jóként előadni, a felelősséget áthárítani, a tévedést be nem ismerni. Az sem jelent problémát hazugnak nevezzék azt aki nem ért velük egyet, és annak megfelelően kezeljék mennyi bőrt lehet még lehúzni róla, ha már az nem volt elég amit eddig sikerült vele kifizettetni. Ha már nem lehet többet használni, és a maradék lehetőséget is sikeresen elvették tőle a megélhetésre, akkor jön az a pofátlanság, amit segítségnek neveznek, mikor pont miattuk került a többség ilyen komoly bajba, ami ma lassan általános az egész országban. Nincs új munkahely, nincs gazdasági növekedés, növekedtek viszont az adók, az árak, csökkent a fizetés, a megtakarítások elfogytak, szűk körben kerül újraosztásra a belső piac a másik terhére, naponta lopnak a közös kassza rovására attól, aki még be bír oda fizetni. És közben azt kell hallgatnia az embernek,minden rendben van, most is csökkentem a rezsid, amit előtte azért kicsit megemeltem, csak erről nem beszélek és arról is gondoskodtam ne nagyon tudd azt fizetni, köszönd meg szépen a baloldalnak, mert erről is ők tehetnek, és aki egy maffia.

Most úgy néz ki a helyzet, a kormány a maga aljas és cinikus módján már a halottaktól is el akarja venni azt, ami szerinte már nem segít rajtuk, meg különben is spórolni kell az segíteni az embereknek.

Ez lenne az a végtisztesség kegyelete ami nem adható jog, mindenkinek jár, így elvenni is nehéz legfeljebb a rezsicsökkentéssel próbálja megmagyarázni. De azért a szegénység elterjesztésével a kormánynak sikerült itt is maradandót alkotni, ezt a jogot is elvette az emberek egy részétől akár csak a megélhetésit, és ezt is visszamenőlegesen sikerült neki véghezvinni. Ezek után csak a gyakorlati kipróbálást lehet ajánlani a kitalálóknak, de kizárólag magukon alkalmazhatják, és hozzanak egy lapátot is.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/05/16/rezsicsokkentes_temetesre

***


Az egész rezsicsökkentési hazugságnak sikerül így egy morbid formát adni, ha még esetleg nem lenne elég az ami eddig sem nagyon valósult meg a kormány elképzeléseiből amikor “segíteni" akar a rászorulókon. Biztos nem tűnt fel még ott a magas helyeken senkinek, jelenleg nem a rezsi magas Tündérországban, hanem a fizetés alacsony, és egyre kevesebb azon helyek száma ahol ezt a keveset is meg lehet keresni. És nem mellesleg van egy olyan sajátos csavar ebben az egészben, pont a jelenlegi kormány politikája tette azokat rászorulóvá, akiken most úgy akar segíteni a temetési költségek csökkentésével, megásatja velük az elhunyt sírját. Lehet ad hozzá lapátot is, mert ugye senkit nem hagynak jelenleg az út szélén, de a helyet már nem lehet megválasztani ahol esetleg szeretné a rászoruló a hamvakat elhelyezni. Persze hogy nem választhat már semmiben, ezért van most a kétharmad a parlamentben, és ha már nem tudja a hozzátartozót eltemetni, akkor most már ne is szóljon bele semmibe, majd a rezsikommandó megoldja helyette ezt az egészet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha többé nemzetiszocializmust?
  2013-05-16 19:31:18, csütörtök
 
  Soha többé nemzetiszocializmust?



"Soha többé nemzetiszocialista, soha többé szocialista diktatúrát!" Áder János köztársasági elnök ezzel a kijelentéssel hitelesítette Esterházy János bronzszobrának avatóünnepségét a rejtélyes pénzügyi támogatók előtt. Az államfő szerint "aki az egyik diktatúra bűneit mentegeti, az a másik rémuralom bűneinek is erkölcsi engedményt tesz." Két olyan kijelentés ez, ami napjaink politikájára a leginkább rányomja a bélyegét.

Ezzel a logikával az államfő (beszédének írója) azt a gondolatot akarja elvetni a hallgatóban, hogy ha a nemzetiszocializmust mint ideológiát elfogadja, azzal elfogadja az ország szellemi lezüllesztéséért felelős zsidókommunizmust. A hazai kommunistaellenességnek pedig minden alapja megvan, ugyanis az emberek többsége nem ismeri fel, hogy a kommunizmus nem mint ideológia okozott az országnak mérhetetlen károkat. A korábbi rendszerrel ugyanaz a gond, akár a jelenlegivel; hogy ott van mögötte a zsidó. Ugyanazon népcsoport alattomossága és hatalmi tébolya jutott kifejezésre a szocialista korszakban, ami ma a kapitalizmust is életben tartja. Az emberek ezt nem ismerik fel, ezért az egyszeri politikus sikeresen használhatja a szocializmust elrettentő példaként, miközben a veszteségeket nem a kommunizmus és szocializmus nevét jogtalanul bitorló kisebbségi csoport, hanem az ideológia számlájára írja.

Aki ilyen logikát használ, az egyszerű kármentést folytat, és ugyanazt teszi, amit máskor látványosan elítél. A kollektív bűnösség elvének megfelelően megbélyegez valamennyi kommunistát és szocialistát, csak hogy a zsidókommunizmust működtető köröket mentegesse.

Valójában mi a kommunizmus, és mi a szocializmus?

Sokan nem veszik figyelembe, hogy a kommunizmus elnevezést már a korai marxisták is jogtalanul bitorolták. Amit a klasszikus marxisták kommunizmusnak neveznek, az nem kommunizmus, mert már önmagában az ideológia alapfogalmai is egy szűk hatalmi elit érdekei mentén fogalmazódtak meg.

Amit a jelenkor kommunistái kommunizmusnak tartanak, az a jelenkorban is, természetes formájában megnyilvánul a keleti ember társadalmi hűségében. Ez a társadalmi hűség annyit jelent; a közösség érdeke mindenek felett, az egyén érdeke és a közösségen belüli kisszámú közösségek érdeke pedig alárendelődik a nagyobb közösség, a társadalom érdekének. Nevezhetjük ezt a közjó képviseletének, vagy társadalmi igazságosságnak, de ha ragaszkodunk az idegen kifejezésekhez, nevezhetjük szocializmusnak is.

Lehet-e ellenségképnek tartani a szocializmust? Lehet-e ellenségképnek tartani azt, ami a közjót képviseli? Lehet, de aki ezt ellenségképnek tudja felmutatni, az egyben azt is kijelenti, hogy ő nem a közjót, nem a társadalmi igazságosságot képviseli. Vagyis nem szocialista, hanem antiszocialista. Az már más kérdés, hogy a magukat szocialistáknak nevezők ma a judeokapitalizmust képviselik. Ez esetben szintén egy kifejezés jogtalan bitorlásáról van szó - de ez mit sem változtat azon, hogy a Likud testvérpártja a szocializmust mint ideát mutatja fel ellenségképnek, vagyis bevallottan nem a társadalmi igazságosságot képviseli.

Mi a szocialista diktatúra?

A szocializmusban a társadalom érdekének alárendelődik az egyén és a kisebbségek érdeke. Vagyis a társadalmi igazságosságot képviselő szerveződés (ideális esetben az állam) kényszerítő erőt gyakorol az egyénre és a kisebbségekre abban az esetben, ha az a társadalom érdekével szemben működik. Ez a társadalom természetes élni akarása, és a jelenkorban is azt láthatjuk; valamennyi sikeres ország annak köszönheti sikerességét, hogy az állam kontroll alatt tudja tartani a társadalmat bomlasztó erőket. A társadalmat bomlasztó egyéneket és kisebbségeket egyaránt. Miért? Mert az össztársadalmi érdek ezt diktálja, mert egy társadalom csak így lehet egészséges. Ezt képviselné a szocializmus, ez a szocializmus szó valódi jelentése, és ezt látván nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szocialista diktatúra nem csak kívánatos, de teljesen természetes dolog. Azok az országok, amelyekben ezek az elvek nem érvényesülnek, eltűnnek a süllyesztőben, ahogy az Egyesült Államok, vagy az EU recesszióban szenvedő tagállamai. Azok az országok, ahol ezek az elvek érvényesülnek, virágozni fognak - akár a felemelkedő Kelet államai. Jól látható, hogy a szocialista diktatúra valójában nem is az az elutasítandó dolog, mint aminek az antiszocialisták felmutatják.

Egy szocializmusnak azonban szüksége van viszonyítási alapra, a szocialista rendszer működéséhez meg kell határozni, mi a társadalom, aminek az egyéni és minden más érdek alárendelődik. Történelmi tapasztalat, hogy az egymástól nagyban különböző megannyi nemzet nem hozható közös nevezőre - tehát kézenfekvő, hogy a még működő legmagasabb rendű, természetes viszonyítási pont a nemzet. Ha egy szocializmusnak a nemzet a viszonyítási pontja, akkor az egyén érdeke és a valamennyi kisebbségi csoport érdeke a nemzet érdekének alárendelődik, vagyis nemzeti szocializmusról beszélhetünk.

A birodalmak az ideáikkal születnek és meghalnak, de a nemzet örök, mert a nemzetet a népi sajátosságok összessége akkor is fenntartja, ha a nemzet átmenetileg nem tud saját nemzet voltáról. A nemzet a társadalom természetes formája, és emiatt a nemzeti szocializmus a szocializmus természetes formája. Ahhoz, hogy társadalmi igazságosságról beszélhessünk, az egyéni érdeket és a kis közösségi érdeket alá kell rendelni a nemzeti érdeknek. Ezt teszik a felemelkedő keleti államok is, és bár anélkül, hogy nevén neveznék, a felemelkedő nemzetek esetében a nemzeti szocializmus is jelen van, mert sikerességüket az biztosítja, hogy a nemzeti érdek ellen ható erőket semlegesítik.

Minden felemelkedő nemzet esetében jelen van a nemzeti szocializmus, vagyis a nemzeti szocializmus természetes jelenség. A nemzeti szocializmus a szocializmus legtermészetesebb és egyetlen működő formája, vagyis aki a nemzeti szocializmust elutasítja, az következésképpen antiszocialista és természetellenes.

A szocializmus a társadalmi igazságosság képviselete, vagyis aki nem a szocializmust képviseli, az a társadalmi igazságtalanságok mellett foglal állást. Ha keresztülnézünk azon a hatalmas ködön, amit az antiszocialisták teremtettek a kommunizmus és szocializmus fogalmak köré, jól látható, hogy a nemzeti szocialista diktatúra nem csak természetes jelenség, de anélkül, hogy néven neveznék, valamennyi jól működő szocialista állam egyben nemzeti szocialista is.

Soha többet nemzeti szocializmust?

Mit tudnak felmutatni azok, akik elutasítják a természetes szocializmust, vagyis természetellenes antiszocialisták? Egy hanyatló ideával hanyatló birodalmat tudnak felmutatni, működésképtelen gazdaságot, romló demográfiai és egészségügyi helyzetet, recessziót, munkanélküliséget és növekvő létbizonytalanságot. Mindezek alapján el lehet gondolkozni: meg vagyunk elégedve az egyre csak romló állapotokkal, vagy mégis inkább a nemzeti szocializmus?

Molnár István - Hídfő.net
http://www.hidfo.net/2013/05/16/soha-tobbe-nemzetiszocializmust
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő
  2013-05-16 19:28:05, csütörtök
 
  Megdöbbentő


A reggeli órákban egy fuvaros barátommal beszélgettem. A szokásos baráti érdeklődések után hamarosan a tárgyra is tért, ami a legjobban nyomta a szívét. Július elsején visszaadja az ipart. Húsz éve magánvállalkozó. Két teherautója, és két autószállító tréleres kamionja van.

Az ipar visszaadásának oka az e-útdíj, amit a kormány július elsején akar bevezetni. "Három alkalmazottammal már közöltem, hogy július elsejével keressenek új munkahelyet, a teherautók és a két kamion pedig megy fel a nemzetközi kereskedőoldalakra. Itt nem e-útdíj bevétel lesz, hanem több ezer munkanélküli fuvaros" - mondta.

A két autótréler szerződésben van, és a Budapest - Győr útvonalon minden nap fordulnak egy fuvart, mind a két kamion. Egy kamion éves autópálya matricája 180 000 forint. Most jön furkósbot. A bejelentett díj mértéke, és a futott kilométerek alapján tudod mennyit kell egy autó után befizetnem egy évre? - kérdezte. A dupláját, gondolom - válaszoltam. "Aha, 6 millió négyszázezer forintot!"

Egy pillanatig nem is értettem. Hat milliót? Ez vicc? Nem az! A kormány 14 milliárdot akar az év végéig a fuvarosokból kivasalni. Csak hogy maga a fuvarozás már így sem olcsó, és ezt senki nem fogja kifizetni. Ez képtelenség - mondtam. Pedig egyszerű. A kormány a kamionokra 85 forint /kilométert állapított meg. Ez a hivatalos, bejelentett adat. Egy budapesti út oda-vissza 300 km. Az 25 500 forint. Szorozd meg 250 nappal. 6 375 000. - Ezt kell befizetni egy autó után. Szerinted ezt ki fogja kifizetni? Senki az ég világon.

Valakire csak ráterhelik, egyértelműen a végfelhasználóra. Vagyis brutális áremelkedés lesz július elsejétől. Mert nincs fuvaros, kereskedő cég, amelyik ezt lenyelje. Ráterhelik a végfelhasználóra.

Mindent agyon adóztatnak. Nincs olyan szegmens vagy terület, amit ne adóztatnának agyon. Illetve van. Ha egymilliárdos vagyont akar valaki örökösökre hagyni, nekik nem kell fizetni örökösödési illetéket. Mert a Fidesz ilyen kegyes, hogy a milliárdosoknak nem kell fizetni a milliárdok után semmit. Persze nem szomorkodunk, mivel mi úgysem fuvaroztatunk semmit, és minden ilyen intézkedés egy szeg a rendszer koporsójába. Ami már döglötten fekszik a koporsójában, csak még egy kicsit maszkírozzák, hogy a sok birka ne lássa meg. Ezekkel a népnyúzásokkal pedig egyre közelebb hozzák az elkerülhetetlent.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/16/megdobbento
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SIMICSKA A DOBOGÓn
  2013-05-16 19:18:07, csütörtök
 
  2013. május 15., szerda
SIMICSKA A DOBOGÓN

Kétszázon felüli előadó, majd' száz előadás.
Ez a mérlege a 2013-as Média Hungary kétnapos konferenciájának, ahol szó esett a médiapiac kilátásairól, az online és a hagyományos média harcáról, majd a végén a piac főszereplői körbeálltak és vállonveregették egymást.
Ennek keretében közzétették a magyar média legbefolyásosabb embereinek listáját, melyet a harmadik helyen álló Simicska Lajos azonnal hiteltelenné is tett.
Ugyan, ki lenne a legbefolyásosabb magyar személyiség a médiában, ha nem a Vezérrel szimbiózisban élő és hozzá messze nem csak érzelmi szálakkal kötődő, tán' legnagyobb magyar oligarcha?
Így aztán ezt a programpontot azonnal el is felejthetjük, arra volt ez csak jó, hogy a szakma elitje megsimogassa egymás buksi fejét, és elmondja egymásnak a rituális áldást:
,,Uram, zseni lakik önben."
,,Uram, önben nemkülönben!"
Persze egy olyan fórumtól, ahol két nap alatt kétszázan mondják meg a tutifrankót, sokat várni nem lehet, talán akkor mentek volna valamire, ha minden hozzászóló csak egy mondat elmondására kap lehetőséget, melyre aztán a részvevők szavazhattak volna.
Így aztán érvényesülhetett a ,,sok beszédnek sok az alja" népi szólásmondásban rejlő igazság, a média meg megpróbált érdekei és aktuális helyzete szerint csipegetni az elé szórt tartalmas takarmányból, szorgalmasan, mint liba a frissenkaszált tarlón.
Ami már most biztosnak látszik, az, hogy az elkövetkező években a médiacézárok fő feladata az internet becsatornázása lesz a profittermelő vállalkozások sorába, mert mégiscsak disznóság, hogy itt van egy csomó tehén, melyek anélkül nyalják a sót, hogy a magukat pásztornak kinevezők egy pillanatra is odatarthatnák nekik a saját nyalnivalójukat.
Hihetetlen impertinencia, végét kell már ennek szakajtani, és e nemes feladatnak - úgy tűnik - mostanában érkezett el az ideje.
Mérő László professzor ehhez megvetette az ideológiai alapot, megállapítván, hogy helytelen, hogy az internetes tömegkommunikáció virágos rétjén ez a rengeteg marha anélkül bóklászik, hogy lenne valaki, aki oda- odacserdítene nekik egyet a karikásostorral.
A nol.hu tudósítása szerint a professzor véleménye az, hogy az internet ingyenes tartalomszolgáltatásának elindítása nélkül nem alakulhatott volna ki a világháló ma is létező formája, mégis éppen az ingyenesség az, ami ellehetetleníti továbblépését, fejlődését és számos szereplő jövőjét.
A médiacégek erre a "legelőre" hajtották ki a "teheneiket", így mára a piac - kizárólag a reklámbevételekre támaszkodva - fenntarthatatlanná vált, ahogy a híres játékelméleti dilemmában is: ha minden gazda érdekelt minél több tehenét kiküldeni a közlegelőre, úgy az összes tehén éhendöglik.
A matematikus a megoldást a minőségi és minősített szereplők együttműködésében, kooperációjában látta, akik elérhetik, hogy az értékes tartalmakért fizessen a felhasználó.
Mindez azonban a minősítési rendszer kialakulása után lehetséges - mondta, ami érthető is, hiszen akinek nincs elég pénze médiacéget csinálni, annak már csak a szereplők fikázása vagy mennybemeneteltetése hozhat bevételt, erre léteznek már bejáratott módszerek a nagyvilágban.
A mondat második felét már én mondtam.
Az is az én véleményem, hogy a minősített és a minőségi szereplő nem biztos, hogy egybeesik, kivált, ha az értékelő érdekeltsége nem esik egybe a minőség hordozójának érdekeivel.
Hogy ettől a net majd elveszíti éppen kócos fésületlenségéből származó báját és hivatalos hiteltelensége mellett is létező hitelességét, az senkit sem érdekel.
A lényeg: ha fogyasztasz, akkor fizess, ha meg fizetsz, akkor azt kapod, amit a csordás eléd hány vasvellával.
Hogy mivé válik egy magát ambiciózusan felfejlesztő (rana rupta) médium, arra szép példa az Index, mely hajdan üde színfolt volt a magyar médiában, aztán elszegődött egy politikai irányzat mellé harsonának, ma meg már akár a sarokra is kiállhatna, senki nem nézné csillagkeresztes hölgynek.
Ami meg a minősítési rendszereket illeti, arra legszebb példa a pénzügyi világválság, ahol a vezető minősítők úgy estek pofára, hogy csak úgy döngött, mégsem lett kutya bajuk sem.
Tulajdonképpen úgy működtek, mint a halottkémek, mikor a beteg már nem mozgott, akkor besorolták a ,,zzz" kategóriába, oszt jónapot.
Médiaügyekben ez még durvább lenne, hiszen ott aztán még megfogni sem lehetne a hiba elkövetőjét. Ezer és ezer gazdasági érdek akadályozná meg, hogy egy érdekes tulajdonosi hátterű szennylapot leminősítsen bárki is, főleg egy ilyen parányi piacon, mint a mienk, ahol a Vezér - bamba ellenfeleivel ellentétben - nagyon is tisztában van a negyedik hatalmi ág fontosságával.
De ettől persze még lehet készíteni a pénztárcát, az ÉS után mások is fizetőssé fogják tenni tartalmaikat, persze a fizetőképes kereslet a minősített és minőségi tartalmak iránt ettől még alacsony marad, és ha minden gazda erre a legelőre hajtja majd ki bánatos tehenét, akkor ez éppúgy éhendöglik, mint most.
Ellenben az előre prognosztizálható, hogy az internet agresszív és ötletdús népessége meg fogja szervezni önmagát, a nagy médiacégek meg vagy beállnak a sorba, vagy maguk is teheneik bús sorsára jutnak.
Verték ezen a konferencián buzgón a döglött lovat is, - a nyomtatott sajtó és az internet viszonyáról esett szó.
Pallagi főszerkesztő a nyílpuska időtállóságát hirdette, miközben az összes unokám már lézerkarddal hadonászik - konkrétan a mobiltelefonját nyomkodja, ha valamire kíváncsi.
Szó esett még a média megosztottságáról, melynek a Vezér egy huszárvágással végett vetett, meg a gyűlöletkampányokról, melyek nyilvánvalóan nem léteznek, példa erre a buszok hátsó falán látható szeretetdömping és Bajnai munkásságának méltányos elbírálása a jobboldalinak nevezett médiában.
E területen a helyzet kielégítőnek ítélhető, baloldali médiumok ugyanis nem léteznek, van egy magánrádió meg egy magán-televízió, és van egy baloldali hagyományokkal rendelkező napilap, melynek tulajdonosai rátaláltak egy aktuálisan üres fogyasztói szegmensre, Simicskának ez nyíltan nem kellett, hát gyorsan lefedték azt.
De például markánsan és vállaltan baloldali - jelentsen ez ma bármit is - internetes portál nem létezik - igaz, hogy a jobboldali portálok sem vállalják fel saját politikai identitásukat, olyanok, mint a mai politikában a civilek.
Szóval, értékes konferencia volt, ilyet kellene sokat csinálni, hadd érezze az internet gazdátlanul kóborló népe, hogy törődnek vele, hadd szokja a csorda gondolatát, mely körül ott rohangál a sok csaholó puli, lesve a Gazda szemevillanását.
De jó is lesz nekünk!


http://www.pupublogja.hu/2013/05/simicska-dobogon.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.