Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Fölényesen nyert ma a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy koalíció S
  2013-09-01 22:25:06, vasárnap
 
  2013-09-01. 21:41
Fölényesen nyert ma a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy koalíció Szigetszentmiklós balos körzetében

A szocialisták közösen indultak a Demokratikus Koalícióval és az Együtt 2014-gyel a mai szigetszentmiklósi, időközi önkormányzati választáson, és jelöltjük több mint másfélszer annyi voksot szerzett, mint a kormánypárti induló.
Haláleset miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani Szigetszentmiklós 8. számú egyéni választókörzetében. A mandátumért hatan versengtek. A választás érdekessége, hogy először indul közösen az MSZP, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014.
Az előzetes információk szerint a baloldal jelöltje, Ladányi Sándor 359, míg kormánypárti riválisa, Keller Tamásné 201 szavazatot kapott. A további indulók: Horváth István (független), Horváth Zsolt Károly (Jobbik), Pádárné Bagoly Anna (LMP) és Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt).
Legutóbb szorosan, de a Fidesz jelöltje győzött. Sikeréhez kellett azonban az is, hogy a körzetben egy civil szervezet támogatásával induljon a korábbi szocialista polgármesterjelölt, aki 15%-ot szerezve megosztotta a baloldali szavazatokat. Horváth István most is ringbe szállt, de ezúttal függetlenként. A körzet erősen baloldali, még a 2006-os fideszes áttörés idején is a szocialista politikus diadalmaskodott itt, annak ellenére, hogy az - akkor még létező - SZDSZ jelöltével is meg kellett küzdenie.
A választási részvétel átlagosnak mondható.
A Jobbik támogatottságáról egyelőre nincs információnk, bár a körzetben a Kuruc.info tudomása szerint nem számít 10%-nál jobb eredményre a párt.
(hvg.hu nyomán)
Friss: Az előzetes információk szerint a baloldal jelöltje, Ladányi Sándor 359, míg kormánypárti riválisa, Keller Tamásné 201 szavazatot kapott. Ez 52,6 illetv 29,4%-ot jelent. A további sorrend: Horváth István (független) 64 szavazat (9,4%), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 27 (3,9%), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26 (3,9%) és Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt) 6 (0,9%).

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117107/#ixzz2dftN5zsA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért államtitok, ha a miniszterelnök skizofrén? Hol kezelté
  2013-09-01 22:13:23, vasárnap
 
  Miért államtitok, ha a miniszterelnök skizofrén? Hol kezelték eddig Viktátorunkat? Gyurcsány Vs. Orbán

Jogunk van-e megtudni az igazságot? Van e közünk Orbán betegségéhez? Pro és kontra osztják egymást az emberek a neten. Személyes ügye e Orbánnak a betegsége, amennyiben valóban kezelésre szorul? Mi közünk ehhez nekünk, kérdezik balról-jobbról? Ha valaki a munkáját nem képes ellátni, elmozdítható e az állásából? Vonatkozik-e a miniszterelnökre a munka törvénykönyve? Mehet-e hivatalosan betegszabadságra? Államtitok vagy közügy, ha nem százas a nép választott vezetője? A betegség kiváltó oka a dilemma: demokrácia vagy diktatúra?

Viktor, Viktor, Viktor!

Orbán Viktor beteg, sajnos nagyon beteg! Ez immár nem kérdés. A probléma csak az, hogy jelenleg ez a beteg ember egyszemélyű, tenkintélyelvű diktatúrát épített fel magának. Vagyis, nincs aki ki merné mondani a környezetében, hogy alkalmatlan a további munkavégézsre, ami az ország sorsával egyenlő jelenleg.
“Orbán, Alijev és a Júdás-pénz"

http://kanadaihirlap.com/2012/09/04/orban-alijev-es-a-judas-penz/

Az írás elgondolkoztató, nagyon találó. De mi mégis csak egy hozzászólást emelnénk ki, amely az egész történet eszenciája!

HUPSZ! Lehet, hogy a sok coca cola? Állítólag nem egészséges!

“Aki a hazai belpolitikát figyelemmel kísérte és kíséri az elmúlt 21 évben, számára köztudomású Orbán 2000 óta tartó pszichiátriai kezelése. Kezdeti fázisban még azon az osztrák klinikán kezelték, ahol Nyugat-Európa összes magas rangú potentátját (többek között Helmut Kohl-t is) gyógyították. Persze az intézmény jellegénél fogva onnan semmi hír nem szivárgott ki, és éveken keresztül havannai emberünket gyógyszeres és altatásos kezeléssel rendben is tudták tartani. Állapotában jelentős rosszabbodást a 2002-es vereség, majd még további - immáron erőteljesebb romlást - a 2006-os kudarc váltott ki. Ekkor már svájci intézmény is bekapcsolódott a gyógyításba. Tavalyi soros elnökségi brüsszeli útjairól való hazajöveteleit az OTP-vezér privát repülőjének igénybe vételével rendszeresen megszakította hol Münchenben, hol Svájcban. Máskor az olajbáró Szűcs Attila magángépét és anyagi támogatását vette igénybe titkos repkedéseihez külföldi gyógykezelésekkor. Mármost, egy ember betegsége magánügy. De egy ország miniszterelnökének - pláne pszichiátriai! - betegsége nem az.

Már a 2011 márciusi rendkívüli EU csúcson is kifittyedt a nyelve! A BLIKK akkor még csak azt írta: “Orbán nem vette észre, hogy már fotózzák!" - az “Így öltött nyelvet Orbán" című cikkükben. (Katt. a képre a pontos diagnózisért!)

Ha Orbán Viktor valóban beteg, akkor természetesen minden együttérzésünk az övé, és jobbulást kívánunk neki. Ám az ország polgárainak joguk van tudni, hogy vajon a végrehajtó hatalom első számú közjogi méltósága alkalmas-e a feladata végrehajtására, és ami a fő, mindig alkalmas-e. Nem kell-e arra számítanunk, hogy alkalomadtán, a betegsége miatt az országra nézve káros döntést hoz, avagy egy fontos pillanatban nem lesz “hadra fogható"? Ha az amerikai sajtó címlapon számol be arról, hogy az elnök hátáról eltávolítottak egy anyajegyet, akkor mi miért nem kapunk semmiféle hivatalos tájékoztatást a miniszterelnök egészségi állapotáról? Ha valóban beteg, akkor jogunk van erről tudni. Ha egészséges, akkor viszont csak így lehetne véget vetni a találgatásoknak. Orbán Viktor magyar állampolgár egészségügyi állapota, betegségei egyértelműen a legvédettebb személyes adatnak számítanak. A miniszterelnök egészségi állapota viszont közérdekű információ."

A betegsége egyesek szerint akkor hatalmasodott el, amikor a 2006-es választások finisében, TV-s vitában alul maradt a másik félkegyelmű politikai fertőzöttől. A két “beteg" vitájában Gyurcsány Ferenc simán lemosta Orbánt. Egy jó pszihiáter szakembernek aranybánya volt a két “beteg" szóvirágokba csomagolt összecsapása! Ekkor kezdődött el valami, ami mára már visszafordíthatatlanná vált, ráadásul a gyógyszeres kezelés mellékhatásai látványosan megmutatkoznak..

Orbán-Gyurcsány 2006 TV vita, amikor valószínűleg elpattant egy utolsó ér Orbán agyában. A vita tartalmi része: kamuzások, ígérgetések, hazugságok , személyeskedés, stb.

http://www.youtube.com/watch?v=AuCKFdQPw9Y

“2006-ban az utolsó pillanatban megegyeztek a felek, hogy megmérkőznek egymással. Gyurcsány sokak szerint lemosta Orbánt, akinek azt tanácsolták, húzódjon a vitában középre, az ellenzéki vezér azonban átesett a ló túloldalára és teljesen alulmúlta önmagát."
Orbán vs. Gyurcsány!
2011.06.29 Szubjektív összehasonlítás a két miniszterelnökről a Szabad Európában. (Azóta eltelt 1,5 év)

Gyurbán vagy Orcsány?

Itt az idő! A két ellenlábas az újkori Magyar Köztársaság(?) két leghosszabb ideig miniszterelnöki pozícióban lévő veztője. Mindketten immár 5 évet töltöttek el a haza élén. Összehasonlító elemzésünk teljesen szubjektív. Mielőtt belekezdenénk, szögezzük le, senki várjon csodát. A politikus szó jelentését ugyanis sokan félreértik. Valami olyan jelentéssel ruházzák fel a szót, hogy a közjó érdekében munkálkodó odaadó személy. Nos, ezt nagyon gyorsan felejtse el mindenki, mert ez egy hamis adat. A politikus ugyanis semmi mással nem foglalkozik, mint a hatalom megszerzésével ill. megtartásával. Esetleg az államférfi foglalkozhat olyasmivel, mint az ország érdeke, a haza felemelkedése. De ne legyenek illúzióink, az már elemzés nélkül is nyilvánvaló, hogy sem Orbán, sem Gyurcsány nem tartozik ebbe a kategóriába. Esetleg néhány elvakult hívő láthatja őket annak. Ez a cikk nem nekik szól, ne is olvassák tovább! Csapjunk bele tehát!

A két ifjú legény. Miből lesz a cserebogár?

1. Fizikai adottságok, öltözködés.

Orbán a Vidi meccsen pöffeszkedett idióta ingjében az ismert oljabáró Szűcs Attilával. Facebook csoport buktatta le Orbánt és bűnözö ismerősét!

Orbán Viktor: Alacsony férfi, de jóképűnek mondható. Kicsit pocakosodik, őszül, de nem áll neki rosszul. Ruhatára elmegy, kivétel a 2006-os nevetségesen kivitelezett ,,rosszabbul élünk, mint négy éve" kampányt, ami alatt két számmal kisebb kockás zakóban jelent meg mindenhol parasztfiúnak öltözve, mint a ,,nép fia". Óriási hiba volt! Neki fiatalon is a zakó állt jól, középkorúan is jó neki csak nyilván más színekkel és szabással. (A mostani csikosinges balhé már a végső stádium)

Gyurcsány Ferenc: Magas cingár alakja nem szerencsés, mert a pulpitusok túl alacsonyak hozzá, ezért állandóan hajlott lábbal kell támaszkodnia ill. görnyednie. Ez nem férfias. Vékony szikár embert nem lehet jól öltöztetni, nem is sikerül. Nem mondhatni jóképűnek, de arca nem tükrözött soha igazi dühöt, vagy ellenszenvet.

2. Szónoki tudás.
Orbán Viktor: Kiváló szónok! A 90 évek elején hadaró fiatalemberből, akinek szavát nem lehetett érteni, jól érthetően beszélő ember lett. Jól rögtönöz, kiválóan riposztozik. Egy nagy hibája viszont van. Szónoki tehetségét csak olyan környezetben tudja csillogtatni, ahol biztonságban érzi magát. Focinyelven a hazai pálya királya. ,,Idegenben" azonban előjön a nyilvánvaló kisebbségi érzésből fakadó szorongása és egyszerűen ledermed. Ilyenkor vagy makog, lásd Orbán-Gyurcsány TV vita, vagy dühbe gurul és hangerővel akarja megoldani a dolgot, mint például Brüsszelben, amikor a médiatörvény miatt támadták.
Gyurcsány Ferenc: Közepes szónok, terjengős. Nem igazán magával ragadó. Ő is csak a sajátjai között erős, igen sok rossz, beidegződött testmozgása van, míg Orbánnak csak egy, amikor a könyökeit széttárva ,,elrepülni" készül. Gyurcsány illeg-billeg, nem férfias, nem sugároz erőt.

3. Opportunizmus.
Ez egy negatív tulajdonság, ugye, jelentése annyit tesz, mint mindig a saját érdekünkben, szűklátókörűen cselekedni, elvtelenül, megtagadni korábbi önmagunkat, és eldobva eddigi véleményünket. ,,Szélkakas".
Orbán Viktor: Nos, Orbán Viktornál nagyobb opportunistát keresve is nehéz találni. Annyiszor váltott már köpönyeget és nézőpontot, hogy azt még fanatikus hívei is kapásból sorolják. ,,A csuhások térdre, imához"-tól, a hívő emberig, a liberálisból lett konzervatívnak mondott, államközpontú kvázi szocialistáig, tucatjával lehetne sorolni a példákat.
Gyurcsány Ferenc: Gyurcsánytól sem áll távol az opportunizmus, de óriási különbség Orbánhoz viszonyítva, hogy képes volt (az most mindegy, hogy mikor) lemondani a hatalomról. Biztos vagyok benne, hogy Orbán soha, semmilyen körülmények között ezt nem teszi meg.

4. Igazmondás.
Orbán Viktor: Tisztázzuk mi is a hazugság. Valaki(ke)t tudatosan vagy véletlenül félretájékoztatni a valóságról, az igazság egy részét vagy egészét megváltoztatni és igazként előadni. Ebben a kategóriában egyik emberünk sem dicsekedhet. Orbán nálam azzal verte ki a biztosítékot, hogy ő még soha sem hazudott. Nos, ez nyilvánvalóan akkora hazugság, hogy nekem már több nem kell, nehezen hiszek neki.
Gyurcsány Ferenc: Ő be is vallotta, hogy hazudott. Igaz ezzel nálam hitelesebb lett ebben a kategóriában, mint Orbán, mert amikor ezt bevallotta, akkor valószínű igazat mondott. Talán máskor is megesik vele.

5. Kitartás.
Orbán Viktor: Orbán bulldog. Kitartó, bár sokszor rossz célok vezérlik, mint félelem, bosszú, de azt senki nem mondhatja rá, hogy nem kitartó.
Gyurcsány Ferenc: Nem sugárzik belőle. Sokszor ,,elalszik". Szerintem főleg ebbe bukott bele.

Teljesen mindegy ki nyer, az ország csak veszíteni tud velük. Nézzünk meg egy részletet a vitából! Katt.

6. Vezetési képesség.
Orbán Viktor: A lánglelkű forradalmárból 1989 óta rendpárti öregúr lett. Vaskézzel tartja kézben környezetét, képzelem milyen eszközök vannak bevetve. Antidemokratikus párthierachiát épített ki szovjet mintára. Sokat tanult a komministáktól, és jól is alkalmazza. Személye kikezdhetetlennek tűnik. Jelenlegi állás szerint úgy néz ki, hogy addig marad a pártja első embere ameddig akar. Országvezetőként is keményen munkálkodik ezen. Ha rajta múlik Andropov, vagy Csernyenko szindromával lehet majd csak elmozdítani. Hívei között karizmatikus vezető, de személye megosztó, sokan nem elég, hogy nem szertik, hanem ki nem állhatják.
Gyurcsány Ferenc: Azzal jutott a hatalomba, hogy ő volt az a szoci, aki a töketlen pártásai közül be merte vállalni, hogy megküzd Orbánnal. Csodával határos módon hazugságokkal és nem utolsó sorban a Fidesz csúcsgyengye ,,rosszabbul élünk, mint négy éve" kampányának köszönhetően 2006-ban is nyert. Nem szuggesztív vezető, nem lehet érte lelkesedni, ráadásul Orbán ,,kiválóan" legyilkolta karakterét, ugye azzal, hogy ideggyenge, krónikus hazudozó, ami persze baromság, de az embereknél működik. Szerintem olyan jól sikerült a Fidesz karaktergyilkossága Gyurcsánynál, hogy nem tudom elképzelni, hogy eséllyel visszatérhetne. Ahhoz Orbánék óriási hibája kellene. Bár amilyen vakok néha, még adnak esélyt működésükkel Gyurcsánynak.

7. Országvezetés.
Orbán Viktor: Orbán 1998-2002-ig nem vezette rosszul az országot, nem engedett sokáig az osztogatás delejes csábításának, csak az utolsó évben kezdte el. Legnagyobb hibája, mit hibája bűne, hogy 2001-tól lemondott a pénznyomtatás jogáról és a Magyar Nemzeti Bankot átjátszotta az Európa Központi Bank fennhatósága alá. Most meg e tette jóvátételéért harcol, szerintem kilátástalanul. Erről persze nem nagyon beszélnek.

Gyurcsány Ferenc: Nem Feri nem. Ez kevés volt! Orbán is nagy dumás és nem sok mindent csinál, de valljuk be Te meg semmit sem. Ezért nem kell elvállalni a miniszterelnökséget.

8. Összesítés.
Orbán Viktornak 17 pontja lett, míg Gyurcsány Ferencnek 9. Ez nagyjából tükrözi is a szubjektív véleményemet. Ez nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor mindent jól csinál. Nem, sőt. De a kettő közül nem kérdés, hogy Orbánban van nagyobb fantázia. Kérdés, hogy lesz-e Orbánnak valóban fajsúlyos kihívója, aki jobb munkára tudja őt serkenteni ill. adott esetben eséllyel harcba szállni a leváltásáért.

A kérdés az, hogy mennyire különböznek egymástól a politikusok. Nem mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány? Úgy néz ki, hogy a hatalom mámorában mindegyik megszédül és nem sokban térnek el egymástól. Csak remélni tudjuk, hogy Orbán tud valamit valóban tenni - a szövegen túl -, az ország érdekében. Meglátjuk. Hajrá! Húzzál bele! ( Azóta már tudjuk, nem tudott semmit tenni, sőt! )

Elek Attila / SZABAD EURÓPA

http://hungarianvirus.wordpress.com/2012/09/07/miert-allamtitok-ha-a-minisztereln ok-skizofren-hol-kezeltek-eddig-viktatorunkat/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kihátrál az amerikai kongresszus Obama mögül?
  2013-09-01 22:08:27, vasárnap
 
 
Kihátrál az amerikai kongresszus Obama mögül?
2013, szeptember 1 - 16:58

Friss hírek
Külföld

Azzal, hogy a republikánus többségű képviselőház és a demokrata többségű szenátus jóváhagyását kérte egy Szíria elleni katonai akcióhoz, az amerikai elnök tovább növelte azt a bizonytalanságot, amely eddig is jellemezte Washington hozzáállását a szíriai válsághoz.

Mivel a törvényhozás szeptember 9. előtt még vitát sem fog nyitni a kérdésről, ez azt jelenti, hogy heteken át kérdőjel lebeg majd Washington szíriai politikája fölött, amit várhatóan még inkább kihangsúlyoznak a szenvedélyes és elkeseredett viták - írta a Reuters.

A bizonytalanságot fokozza, hogy Barack Obamának gyakran feszült és távolságtartó a viszonya a kongresszushoz. Egy nevének elhallgatását kérő demokrata párti politikus szerint "a szavazás kimenetele a republikánusoktól függ, mivel a demokraták nagyjából fele-fele arányban megosztottak" egy intervenció kérdésében.

Bob Corker, Tennessee állam republikánus szenátora szerint "problematikus" lehet a képviselőházi és a szenátusi szavazás kimenetele. A kongresszus egyes tagjai "alkalmasint nem értik, mi történik Szíriában, az amerikai nép pedig jelenleg nem támogatja (a beavatkozást).... Nem hiszem, hogy az ország odavan" egy katonai akcióért - nyilatkozta Corker a CNN televízióban.

A szíriai kérdés politikailag roppant összetett, ami mély megosztottságot eredményez egyrészt a pártok között, másrészt magukon a pártokon belül is. A Demokrata Párt néhány, hagyományosan liberális felfogású tagja szkeptikusan vélekedik egy intervencióról. Több tucatnyian pedig csütörtökön aláírtak egy levelet, amelyben aggodalmuknak adnak hangot amiatt, hogy az ország egy "esztelen háborúba" keveredhet.

Ugyanakkor a legkonzervatívabb republikánusok egy része is, köztük Michigan állam képviselője, Justin Amash, kételyeit fejezte ki egy intervenciót illetően. A beavatkozás szószólói viszont - köztük John McCain és Lindsay Graham szenátorok - közös nyilatkozatban mutattak rá arra, hogy a katonai csapásokat előirányzó korlátozott elnöki terv nem elégíti ki őket.

A republikánusokat az is bosszantja - s ezt hangosan szóvá is tették -, hogy egy esetleges új háború előtt a Fehér Ház nem konzultált velük. Eközben a felmérések azt mutatják, hogy a háborúzásba belefáradt amerikaiak változatlanul ellenzik hazájuk beavatkozását Szíriában, dacára a sajtót elárasztó, halott gyerekeket és szüleiket ábrázoló fényképeknek.

Az elnök tanácsadói nem javasolták Obamának, hogy kérje ki a kongresszus jóváhagyását; szerintük az elnöknek megvan a törvényes jogköre ahhoz, hogy egyedül lépjen. Obama azonban úgy érezte, hogy jobban illene az "állandó belpolitikai hadakozás" befejezését célzó szándékához, ha megkapná a kongresszus és az általa képviselt polgárok támogatását.

Miután a Fehér Ház stábjának főnökével, Denis McDonoughgal 45 percen át sétált a Fehér Ház rózsakertjében, Obama az ovális irodába hívatta legközelebbi tanácsadóit, hogy közölje velük döntését. Ezt kétórás élénk vita követte. Az elnöki döntés ellenzői szerint a terv legnagyobb kockázata az, hogy a kongresszus, akárcsak a brit alsóház, nemmel fog szavazni. Ennek nyomán pedig erősen megkérdőjeleződne Obamának az a képessége, hogy vezető szerepet játsszon a Közel-Keleten, ahol már amúgy is bírálatok érik az egyiptomi katonai puccsra adott zavaros reagálásáért.

Szigetországi politikusok és elemzők szerint a londoni alsóház elutasító határozata döntő befolyással volt Obama álláspontjának megváltozására - írta az EFE spanyol hírügynökség.

"Amikor nemmel szavazott az alsóház, azzal az Egyesült Királyság nem fordított hátat a világnak, hanem az tette, amit most a világ egyetlen szuperhatalmának is tennie kell" - írt a The Sunday Telegraph hasábjain Tim Stanley történész. Paddy Ashdown, a brit Liberális Demokrata Párt korábbi elnöke a The Observerben úgy vélekedett, hogy az alsóházi szavazás kimenetele "tovább bonyolította Barack Obama elnök helyzetét". Ashdown szerint később újból szavazásra lehetne bocsátani a kérdést, ám mások - köztük George Osborne gazdasági miniszter - kizárták ezt. "A parlament már határozott - nyilatkozta Osborne vasárnap a BBC televízióban. - (A szavazás) erős kételyt fejezett ki (Nagy-Britannia) katonai szerepvállalását illetően, és nem hiszem, hogy egy bármilyen értelmű ENSZ-határozat változtatna a helyzeten."

Az amerikai elnök hirtelen fordulata azt tükrözi, hogy Obama időt és támogatókat akar nyerni, mielőtt beavatkozik a szíriai konfliktusba - vélekedett az AFP francia hírügynökség, hozzátéve: ezzel viszont azt kockáztatja, hogy tétovának és bizonytalannak tűnik a nemzetközi konfliktusok kezelését illetően.

Az elnöki döntést kommentálva Julian Zelizer történész, a princetoni egyetem tanára emlékeztetett: Obama mindig kritikusan viszonyult az iraki beavatkozáshoz. 2008-ban pedig választási hadjárata során nem győzte hangoztatni, mennyire fontos, hogy a katonai döntésekbe a kongresszust is bevonják. Ezzel elhatárolódott elődjétől, George W. Bushtól, aki parlamenti felhatalmazás nélkül indított háborút.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/kihatral_az_amerikai_kongresszus_obama_mogul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
József Attila gondolatai Adolf Hitler hatalomra jutásáról 1
  2013-09-01 21:58:38, vasárnap
 
  József Attila gondolatai Adolf Hitler hatalomra jutásáról 1933-ban


A nemzeti szocializmus lobogója alá sorakozó német dolgozók történelmi harca új irányt szab minden ország munkásmozgalmának.

A nemzetközi szociáldemokrácia, amely éppen csak nemzetköziségével nem volt képes a munkájukból élő modern tömegek érdekeinek védelmére, történelmi hivatását a dolgozók szakmai szervezkedésének megindításával befejezte. A nemzetköziség eszméje, amely a kapitalizmus aranykorában, a nemzetközi méretű szabadverseny idején, sokak szemében alkalmasnak mutatkozott az ipari bérmunkások csatasorba állítására, megbukott a valóságos élet mindennapi gyakorlatában.

Megbuktatta a nemzeti érdek, amely éppen a dolgozó tömegek érvényesülésében találta meg legbuzgóbb erőforrásait. Megbuktatta a névlegesen nemzetközi munkásság valóságosan nemzetközi versenye. Ebben a nemzetközi versenyben előbb-utóbb minden ország munkásai rákényszerülnek, hogy egységes nemzeti szervezetekben keressék érdekeik védelmét, jóllehet a múltból átcsent törékeny eszmék babona-hite ideig-óráig még ellenáll a valóságos életből merített nemzeti öntudat kialakulásának.

A haladásnak, a boldogabb jövő felé tartó emberiségnek kikerülhetetlen állomása ez. Miben jelölhető meg az emberiség haladása? Az ember eszközökkel termelő lény, életét munkával újítja meg; munkája örökös küzdelem a létére törő ellenséges természet ellen. E harcban az emberi faj egyre nagyobb megszervezett egységekbe tömörül. A fokról fokra nagyobb szervezett egységek alkotásában rejlik az emberiség haladása. A mi életünkben soron a valóságos nemzeti egységek kialakulása következik, a népek érdekeinek összeforrása elhatárolt nemzeti létük öntudatával.

Az egész emberi faj megszervezése, amelyről a nemzetközi szocialisták álmodoznak, nem képzelhető el anélkül, hogy előzőleg a nemzetekre tagolt emberi faj meg ne alkossa a maga benső nemzeti egységeit, amelyek az eddig látszólag nemzeti, de valójában kapitalista állami szervezeteket, e puszta jogi kereteket, ellátják a nemzeti egységre ébredő dolgozó népek korszerű tartalmával. A magyar munkásosztály, ha érdekeinek védelmében erre a történelem-adta útra lép, a kizsákmányolás ellen irányuló küzdelmeiben bízvást számíthat a dolgozó magyar értelmiség legjobbjainak bensőséges fegyverbarátságára.

(József Attila: A nemzeti szocializmus, 1933.)


http://harcunk.info/index.php/archiv/656-jozsef-attila-gondolatai-hitler-hatalomr a-jutasarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Obama bejelentette a támadást - Nyakunkon a III. világhábor
  2013-09-01 21:55:05, vasárnap
 
  Obama bejelentette a támadást - Nyakunkon a III. világháború


Immáron élessé vált a helyzet. A felmérések szerint az amerikai közvélemény 64%-a nem pártolja a fegyveres fellépést, továbbá az emberek jelentős része szerint az elnöknek felhatalmazást kellene kérnie a kongresszustól. Pont ezt teszi. Kormányzati források szerint ugyanakkor azzal számolnak, hogy a kongresszus megszavazza majd a beavatkozást. Látható, hogy egy előre eldöntött kérdésről van szó, amire régóta készülnek. Hamarosan kezdetét veszi a hatalmi átrendeződés...

"Meg van a fegyveres erő hozzá, hogy ezt a támadást végrehajtsuk nemzetbiztonsági okokból." -mondta. "Lehet, hogy holnap, lehet, hogy jövő héten." Ha kell egyesével győz meg minden kongresszusi képviselőt és mint elnök adja ki a parancsot, amikor szükségszerű lesz. Félő, hogy ha Szíria bombázása megkezdődik, válaszrakétákat fordíthat Izrael és Európa felé, ami hasonló események láncolatát indíthatja el...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=49wnVgCGx9U

Oroszország nem véletlenül szeretne bizonyítékokat az Egyesült Államoktól a vegyi fegyver támadást illetően, mivel Putyin szerint elképesztő ostobaság lett volna a szíriai kormány részéről, hogy akkor vessen be vegyi fegyvert, amikor a hadserege ellentámadásban van és bekeríti az ellenzéki erőket. Ha valami, ez remekül tükrözi az amerikai megrendelésre végrehajtott vegyi támadás valószínűségét, aminek folyományaként az USA újra háborút indíthat. Már régebben is beszéltem az un. "hamis zászló" technikájáról.

Obama célja a kivárással a közvélemény megnyerése, ugyanis anyagi erőforrásokért kevésbé, de egy eszméért, a "demokrácia védelméért" képesek az emberek támogatni a háborút és a katonák is hajlandóak életüket áldozni a harcmezőn. Beszédében (nem véletlenül) többször is hangsúlyozza a vegyi támadás gyermekáldozatainak számát. Az elkövetkezendő amerikai csapásmérés áldozatainak száma jelentősen meghaladja majd az eddigiekét, csak annak a neve "járulékos veszteség" lesz, ami sokkal kellemesebb a közvélemény füleinek...




Íme pár régebbi hír a szkeptikusoknak, vagy akik kételkednek az oldalunk szavahihetőségét illetően. 2013. május 18-án hoztuk le az első hírt Szíriával kapcsolatban...

http://www.kontrollblog.com/2013/05/feszult-az-orosz-amerikai-viszony.html
http://www.kontrollblog.com/2013/05/sziria-szerint-az-izraeli-tamadas.html
http://www.kontrollblog.com/2013/07/izrael-szervezi-iii-vilaghaborut.html



http://www.kontrollblog.com/2013/08/obama-bejelentette-tamadast-nyakunkon.html?ut m_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+kontrollblog%2F ZQiT+%28Kontrollblog+-+h%C3%ADrek%2C+amikr%C5%91l+hallgat+a+nagyvil%C3%A1g...%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán: A pedagógusok ne engedjék beszivárogni az elle
  2013-09-01 18:11:43, vasárnap
 
  Balog Zoltán: A pedagógusok ne engedjék beszivárogni az ellenállást
Herczeg Márk

Herczeg Márk
oktatás
ma 16:16


Itt van az ősz, itt van újra. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoffmann Rózsa elment Debrecenbe, a IV. Nemzeti Tanévnyitóra. (Ez nem azt jelenti, hogy ez a 4. tanév a nemzet történelmében, én például 1996-ban is voltam tanévnyitón, csak ez az ünnepélyes rendezvény tart négy éve.)

Ha ön évek óta nem volt már egy jó tanévnyitón, és ki van éhezve a klasszikus tanévkezdési izgalmakra, akkor olvassa el a tudósításunkat az eseményről.

ősz 6

16:55: Népiesnek álcázott műdal szól, én pedig befejezem a közvetítést.

16:52: Egy igaz mondat Hoffmann Rózsától:

A magyar gyerek sokkal többet ér annál, semhogy kishítűséggel elrontsuk a gyerekkorát

Ezzel be is fejezte. Hat percet beszélt.

16:51: A napokban ünnepeljük Eötvös József születésének 200. évfordulóját. Akkoriban a tanköteles gyerekek fele nem járt iskolába. Mégis sikerült művelt fiatalokat nevelni. A mostani helyzetben az akkorihoz képest elenyésző hibák vannak.

16:49: A tavalyi tanévnyitót azzal zárta, hogy az okos szeretet az az érzelmi többlet, ami élővé teszi a tanítást. Évszázadok óta ennek a jegyében fogantak meg a nagy átalakítások. A legnagyobb halmaz az emberiség java, ezen belül a haza java, majd egyház, szakma, város vagy község. Aztán jön a család, majd az egyén. Ezt mind most mondta.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTIFotó: Czeglédi Zsolt / MTI

16:48: Mint mondta: a 28 éve szünetelő tanfelügyelet újraindítása, az intézmények állami fenntartásba vétele és a minden pedagógusra kiterjedő, ötszámjegyű, értékét megőrző béremeléssel kísért pedagógus életpályamodell bevezetése a színvonal felett őrködik majd.

16:47: Vége a táncnak, Hoffmann beszél. Ez lesz az 1118. tanév - mondta. De a mostani gyökeresen más lesz.

16:41: A színpadon élő zenére néptáncolnak.

16:40: Balog Zoltán is megnyitotta a tanévet, és befejezte. Fogalmam sincs, miről beszélt a végén, mert ahogy néztem a tévében a tömöt, valószínűleg egész levegőtlen termet, a tanévnyitók hagyományaihoz híven egy kicsit elkalandoztam.

16:38: Az ember erőforrás - mondta az emberi erőforrások minisztere.

16:36: Balog kiemeli a változások közül azokat, amikre büszke. Elsőként a sportolást, mint szellemi munkát, és a polgári értékekre való nevelést említette. Innen jutott tovább a hit- és erkölcstanra. Erről itt írtunk.

16:34: Pont olyan fejet vág mindenki, amilyet egy nyaralás után pár nappal tartott, borús tanévnyitón szokás.

16:33: Újra elmondta: ,,Ne engedjék beszivárogni ezt a fajta bizalmatlanságot és ezt a fajta ártást."
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTIFotó: Czeglédi Zsolt / MTI

16:32: Balog szerint az új közoktatási törvényhez nagyobb dinamizmus és rugalmasság kell. Élni kell az új lehetőséggel, mondta. Ahogy azt is:

Azt kérem, hogy hagyjuk a politizálást az iskolákból.

Balog arra kéri a politikusokat, hogy ne rongálják a bizalmat a köznevelésben, a pedagógusokat pedig arra, hogy ne engedjék beszivárogni ezt az ellenállást.

16:27: ,,Tanévet kezdeni ünnep, mindig ünnep. Emelkedettség, megtiszteltetés" - mondta Balog, aki szerint bizalom nélkül még a béremelés is értéktelen.

16:25: Balog Zoltán nyitja a tanévet, így:

Minden kezdetnek varázsa van, mondja a híres német költő, Rainer Maria Rilke.

16:24: A közönségben ülő iskolaigazgatókról mostanában a bércsökkenés miatt levehett olvasni.

16:22: Most a Fölszállott a páva szól. Nem a Rákay Philip-féle.

16:20: Kósa erőt, kitartást, imát és munkát kívánva fejezte be.

16:15: Most épp Kósa Lajos debreceni polgármester áll a színpadon, aki a Debreceni Református Kollégiumról beszél.

16:10: Hoffmannak nem ez lesz az egyetlen tanévnyitója. Kedden, azaz harmadikán például Hatvanban mond beszédet, ahol egyébként hétfőn lesz egy rendes tanévnyitó, de arra Hoffmann nem tud elmenni, így azt kedden megismétlik.

16:03: Még el sem kezdődött a közvetítés, a Párbeszéd Magyarországért máris betámadta Hoffmannékat:

Hoffmann Rózsa ma megint magyarázkodni fog, csak most templom helyett a Debreceni Református Kollégiumban, parancsszóra összehívott iskolaigazgatók előtt teszi ugyanezt.

(kormany.hu, Duna Tv)


http://most.444.hu/2013/09/01/hoffmann-rozsa-tanevet-nyit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szalonkát a menzára?
  2013-09-01 18:06:13, vasárnap
 
  Szalonkát a menzára?

A zalai szarvas jó hírét kívánja megőrizni Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Ez a politikus köszöntőjében hangzott el szombaton a sohollári völgyben, a zalai vadászat évadnyitó rendezvényén. A minisztérium szorgalmazza a vadhús közétkeztetésbe való bevonását - mondta.

Hogy mindenki értse, megismétlem. Az ezer sebből vérző szerencsétlenek kiutálásának gyakorlatát tökélyre fejlesztő kapari, zsugori, sarcokban kiteljesedő kormány, a szegényeket a végtelenségig megalázó NER most azzal próbálja "etetni" a népet, hogy a közkonyhákon majd szarvast, vaddisznót, fácánt, szalonkát tálalnak. Gondolom, áfonyával, és jégbe hűtött francia pezsgővel, hisz jön a választás.

Biztosan akad, aki ezt is elhiszi, mert e cinikus rezsimnek a mindent elhívő buta tömegei rég mérgezik az országot. És nem lesz egyetlen Orbán-fan sem, aki kételkedne a behazudott vadebédek dolgában.

Semjén Zsolt, a vadászok védőszentje szeretne végre védett állatokra is lőni, és ehhez neki hatalma is lehet. Remélem azonban, hogy a néphülyítés e különös magaslesében belülről még ő sem hisz.

És nem lepne meg, ha a szegénykonyhákon végül varjúpörköltet főzetne a kormány. Elvégre az is vad. És pénzbe sem kerül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Balog Zoltán arra kéri a politikusokat, hogy ne rongálják a
  2013-09-01 17:54:24, vasárnap
 
  "Balog Zoltán arra kéri a politikusokat, hogy ne rongálják a bizalmat a köznevelésben, a pedagógusokat pedig arra, hogy ne engedjék beszivárogni ezt az ellenállást."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új földesúr és jobbágyai
  2013-09-01 17:44:07, vasárnap
 
 
Az új földesúr és jobbágyai
Fidelio

Ami manapság történik, ahhoz gyakran egy Mikszáth kellene, hogy megírja. Mi most egy Jókai regény címét, az Új földesúr-t idézzük. De vannak itt éhbéren tartott jobbágyok is.

Mészáros Lőrinc rendes gázszerelőként kezdte. A kétezres évek második feléig vállalkozását kizárólag a piacról építette, a politika nem érdekelte.
Aztán megváltozott az élete, Orbán Viktor közvetlen közelébe került. Ő lett a Puskás fociakadémia vezetője, azt mondják, mindent elintéz, amit a miniszterelnök kitalál.

Olyan lehetőségek, pályázatok nyíltak meg előtte, amelyekről korábban álmodni sem mert. A kormányváltás óta két év alatt 5-szörösére nőtt a cége árbevétele, tavaly már 5600 millió Ft-ot ért el. (Tavaly több közbeszerzést nyert el, így a Tápió menti csatornafektetést, s másokkal együtt a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás másfél milliárd forintos tenderét.)
Mészáros láthatólag jó áron nyerte el az állami beruházásokat. Így szokás ez ma, a versenytársak feltűnő módon nem indulnak Simicskával szemben sem, vagy lehetetlen ajánlatokat adnak be.
Mészárosnak olyan jó árat sikerült elérnie, hogy az árbevétel 20%-át osztalékként ki tudta venni. Itt vegyünk egy lélegzetet. Ekkora nyereség békeidőben is nagyon-nagyon szép, most pedig évek óta súlyos válság van az építőiparban. Egy magyar építési vállalkozó örül, ha nulla nyereséggel, de működtetheti a cégét.

Egyébként Mészáros cége egy rendes magyar vállalkozás, még a középvállalkozási körbe is belefér, amit az állam támogatni szokott abból a megfontolásból, hogy ezek teremtik a munkahelyeket.
Idén áprilisban a cég meg is tartotta a közgyűlést Felcsúton, ahol Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix döntött arról, hogy a cég a tavalyi év után 800 millió forint osztalékot fizet Mészáros Lőrincnek.
Földi halandó nem látott még egyszerre ennyi pénzt, de olyan embert sem, aki látott már ennyit. Talán ahhoz hasonlítható, hogy egy képviselői fizetés havi 1 milla, az évente tb-vel együtt 15 MFt körül van. Mészáros osztaléka tehát 50-55 képviselő bére, jóval több, mint amibe a KDNP-frakció kerül az országnak. (A parlamenti létszám csökkentésén megtakarítható összeg harmada-negyede máris tudjuk, hová került.)

Nem sajnálnánk mi az osztalékot Mészárostól, ha rendes magyar vállalkozóként kenyeret ad sok ember kezébe. Az adatok szerint lám, 225 főt foglalkoztatott.
Szép nagy szám ... volna, ha nem tudnánk, hogy mennyit fordított bérköltségekre a Mészáros-cég: tavaly 157 millió Ft-ot. Sokaknak feltűnt már, hogy bérekre ötödannyit költött a cég, mint osztalékra. De ennél érdekesebb, hogy mekkorák ezek a bérek:
Ennyi pénzért 137 fős állományi létszámot lehet foglalkoztatni, minimálbéren. Nem tudhatjuk, milyen statisztika szerint számolta ki Felcsút ura a dolgozóinak számát, de okkal feltételezzük: éhbéren foglalkoztatta őket.

Utóirat:
Mészáros Lőrinc nemcsak sikeres építési vállalkozó, hanem szorgos földműves is. Az állami földbérlet-pályázaton az érdekkörébe tartozó Búzakalász 66 Kft. 1320 hektárt szerzett meg. A földterület után uniós támogatásként évente 100-120 millió jár.
Láthatjuk, nem ez az igazán fontos tétel Lőrinc számára. Inkább érdekesség, hogy a Búzakalász-földek egy része Lévai Anikó szántói mellett fekszenek.


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=584304618315750&set=a.520993974646815 .1073741828.520991577980388&type=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "lázadók" állítólag elismerték felelősségüket a vegyi táma
  2013-09-01 17:39:17, vasárnap
 
 
A "lázadók" állítólag elismerték felelősségüket a vegyi támadásért.

Szíriai lázadók Damaszkusz külvárosában, Ghoutában elismerték Dale Gavlaknak, az Associated Press tudósítójának, hogy ők a felelősek a múlt heti vegyi fegyver incidensért, amit a nyugati hatalmak Bashar Al-Assad erőire akarnak kenni. Állításuk szerint az eset a Szaúd-Arábia által rendelkezésükre bocsátott vegyi fegyverek helytelen kezeléséből adódó baleset volt. Úgy tűnik, a fegyvereket eredetileg a Jabhat al-Nusrának szánták.
"Nagyon kíváncsiak voltunk ezekre a fegyverekre".
Megfelelő képzést azonban nem kaptak a kezelésükhöz. Szóval csak kíváncsiskodtak, játszottak és baleset történt.

Obamának persze nem jön jól egy ilyen vallomás - ő támadni akar, minden áron, minél előbb. Kíváncsi vagyok, mit talál ki, ha bebizonyosodik, hogy a lázadók igazat mondanak.

A cikkben arról írnak még, hogy a szaudiak a jövőre Szocsiban rendezendő Téli Olimpián történő terrortámadásokkal fenyegetnek, illetve ezek elmaradását, a rendezvény biztonságát garantálják abban az esetben, ha Putyin felhagy a szír elnök támogatásával.

Forrás: http://www.infowars.com/rebels-admit-responsibility-for-chemical-weapons-attack/


Szaúdék Amerika mellett vannak piszkosul. Fogy az olajuk, ezért aztán nem sokáig lesz kíváncsi már Amerika a nyalásukra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.