Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Ismét magyarellenes koncepciós per kezdődött Budapesten - ez
  2013-09-20 21:12:44, péntek
 
  Antimagyarizmus :: 2013-09-20. 20:13
Ismét magyarellenes koncepciós per kezdődött Budapesten - ezúttal egy 74 éves magyar asszony ellen

Hetvennégy éves magyar nőt ütött arcon 2012 májusában Dániel Péter egyik elvbarátja, akit a rendőrök futni hagytak, s helyette a megütött asszonyt hurcolták el a helyszínről, rabosították, majd a bíróság "megbotránkozást és riadalmat keltő, kihívóan közösségellenes garázdaság" bűncselekményének elkövetése miatt vádat emelt ellene. A Fővárosi Központi Kerületi Bíróságon lefolytatott mai tárgyaláson kiderült, hogy valaki manipulálta a térfigyelő-kamera fölvételét. A magyar asszonyt arcul ütő "liberális" kilétéről a rendőrség nem tud, és nem is kíván tudni. "Magyar" abszurd - 2013.

Tisza Istvánné
A Dániel Péter előadására igyekvő kopasz, életerős, fiatal férfinak nem tetszett a Horthy Miklós szobrának meggyalázását rosszalló tüntető magyarok bekiabálása, s ezért ököllel nagy erővel arcon vágta Tisza Istvánné 74 éves, fél évszázados emigrációból nemrégiben hazatért magyar asszonyt. A rendőrök nem vették észre a magyargyűlölő ütését. Az asszonyt viszont lefogták, míg a magyargyűlölőt futni hagyták, pedig az egyik fölvétel szerint az arca harminc centiméterre volt az övékétől. Később a rendőrök azt állították, hogy Tisza Istvánné ütötte meg zászlórúddal a férfit. Az asszonyt beszállították a Budapest VI. Kerületi Rendőrkapitányságra, rabosították, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédjét nem engedték be az épületbe. Tisza Istvánné, Horthy Miklós családtagja ötven esztendős hazátlanság után hazatért, hogy megízlelje a jelenlegi "magyar" valóságot. Hazajött, mert azt hitte, hogy hazája sorsáról itthon magyarok döntenek.
Gaudi-Nagy Tamás, az idős magyar asszony védője a tárgyalás megnyitása után azonnal indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg az eljárást, mert védence nem ütött meg senkit, a Tisza Istvánnét viszont valóban arcul ütő férfi továbbra is ismeretlen, s a hatóságok nem is kívánják kideríteni a kilétét, pontosabban az ügyben fölfüggesztették a nyomozást. Pedig a férfi a rendőrök szeme láttára ütött, ám mégsem igazoltatták, nem tartóztatták le, hanem szabadon távozhatott a helyszínről. Gaudi-Nagy hangsúlyozta, hogy az erőszakos cselekményt elkövető ismeretlen férfinak kellene a vádlottak padján ülnie és nem Tisza Istvánnénak.

Tisza Istvánné néhány nappal az arcon ütése után
A magyar állam nem hivatkozhat arra, hogy a vádlottat arcul ütő elkövető személye ismeretlen maradt, hiszen a magyar állam által működtetett rendőrség szeme láttára, orra előtt követte el a bűncselekményt, s a rendőrök a helyszínen több polgár kérésére még igazoltatni sem voltak hajlandók a verekedő férfit. A tárgyaláson a hallgatóság soraiban helyet foglalt ifj. Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője, ifj. Hegedűs Loránt, a megvádolt magyar asszony református lelkipásztora és a Szabadság téri Hazatérés Református Közösség számos tagja.
A bíróság kérdésére, hogy elismeri-e bűnösségét, az asszony határozott nemmel válaszolt, majd ezt mondta: miért nincs itt az a személy, aki engem szemen vágott? Egyáltalán ki az az ember? Engem rabosítottak, őt meg nem is igazoltatták a rendőrök. "Ami velem történt, az jó példája a kettős mércének, mert én magyar vagyok, ő meg zsidó", mondta a vádlott, Tisza Istvánné, amit a bírónő rögtön kifogásolt, mire Gaudi-Nagy Tamás megjegyezte, hogy a zsidó önmagában nem sértő kifejezés. "Az előadást tartó ember (Dániel Péter - H. J.) leöntötte festékkel a kormányzó úr szobrát, ezért a megjelenésével heves tiltakozást váltott ki az ellene tüntetőkből", jelentette ki az idős asszony, majd hozzátette: ő sosem vetemedne arra, hogy leöntse az ő Siratófalukat.
"Kiabáltam én is, mint a többi magyar, mire az épületbe tartó kopasz ember hátrafordult, és úgy arcul vágott, hogy leesett a szemüvegem. Többre nem emlékszem, mert annyira fájt a szemem", folytatta Tisza Istvánné, majd elmondta, hogy a rendőrök azonnal odaugrottak, a rendőrautóba cipelték, miközben a verekedőt hagyták elmenni. "Horthy Miklós családtagom volt, s ezért is kötelességemnek éreztem, hogy elmenjek tüntetni a kormányzó úr szobrát meggyalázó személy ellen, hogy megvédjem a családom és a magyarságom becsületét", hangsúlyozta a megvádolt asszony, akit a bíró ismét figyelmeztetett arra, hogy szavai nem képezik a per tárgyát.

Tisza Istvánné vádlott a bíróságon
Tisza Istvánné érdekességként elmondta, hogy a rendőrség állítása szerint az őt arcul ütő férfi is nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, miután az asszony állítólag egy kisméretű zászló rúdjával megsuhintotta a kopasz fejét. Csak mi tesszük föl a kérdést: ha ez így van, a rendőrség ilyen részletet is ismer, akkor azt miért nem tudja, hogy ki a verekedő férfi?... Arra viszont volt indíttatásuk a rend őreinek, hogy az amerikai-magyar kettős állampolgárságú asszonytól a rendőrségen ujjlenyomatot vegyenek, minden oldalról lefényképezzék és egyéb, a bűnözőknek kijáró megalázó eljárásban részesítsék.
A bíróság ezután elrendelte a helyszíni térfigyelő-kamerák megtekintését, amely után Gaudi-Nagy Tamás leszögezte: "ezeken a fölvételeken nem látható olyan jelenet, amelyen bárkinek a testét érintette volna a vádlott által tartott nemzeti zászló, ám igen aggályosnak tartom, hogy a fölvételek nem tartalmazzák az ismeretlen férfi által a hölgy arcára mért ütés jelenetét. Vajon ki manipulálta ezt a térfigyelő-kamerafölvételt?", tette föl a megválaszolandó kérdést a védő. A védelem később mutatja be azt az öt tanút, akik majd bizonyítják, hogy a vádlott nem ütötte meg Dániel Péter elvbarátját, jelentette ki Gaudi-Nagy, majd kérte a bíróságot: nyilatkoztassa meg a rendőrséget arról, hogy a megtekintett térfigyelő-kamerafölvétel megvágott, vagy vágatlan... Ha megvágott, akkor nyilatkozzanak, hogy ki, mikor és milyen célból tette. A védő ismét hangsúlyozta, hogy a vádhatóságnak kötelessége fölkutatni a koronatanúnak számító ismeretlen kopasz férfit. A rendőrség, ha akarja, könnyen megtalálhatja az erőszakos férfit, mert az ő kezükön is átment térfigyelő-kamerafölvételen, amelyen rövid ideig a teljes arca föltűnik.
A bíróság a Tisza Istvánné ellen indított per tárgyalását 2013. november 28-án reggel 8:30 órakor folytatja a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Markó utca 25. szám alatti épületében.
A tárgyalás berekesztése után Gaudi-Nagy Tamás és Tisza Istvánné a bíróság folyosóján rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Jobbik országgyűlési képviselője elöljáróban kijelentette, hogy a Tisza Istvánné ellen indított eljárás mindenképpen koncepciós pernek számít egy olyan ember ellen, aki igyekszik megvédeni Horthy Miklós egykori kormányzó és vele együtt a magyarság becsületét.

Tisza Istvánné és Gaudi-Nagy Tamás sajtótájékoztatója
A védő hangsúlyozta, hogy az előkerült térfigyelő-kamerafölvételen semmi olyan nem látható, amely azt bizonyítaná, hogy a vádlott megüti ezt az ismeretlen zsidó embert. Az ügy koronatanúja ez az ismeretlen zsidó ember, ám az általunk beterjesztett fölvételen tökéletesen látszódik a zsidó ember arca. Mi följelentettük ezt az embert súlyos testi sértés kísérlete miatt, ám a rendőrség megszüntette az eljárást arra hivatkozva, hogy nem találják meg.

A "kopasz" és az egyik rendőr párbeszéde
Ez egyértelműen kettős mérce, amiképpen az is, hogy a férfit nem igazoltatták a helyszínen, miközben a védencemet azonnal igazoltatták és előállították, közel négy óráig fogva tartották és nem engedték be hozzá a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédnőjét, mondta Gaudi-Nagy, majd hozzáfűzte: követeljük annak a rendőrnek a meghallgatását is, aki harminc centiméterre áll a zsidó emberrel szemtől szembe, és beszélget vele. Az ügyészség álláspontja szerint nem tartozik az ügyre ennek a zsidó embernek a megtalálása, de mi azt mondjuk, hogy igenis ő a koronatanú, s meg kell találni, jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás.
Hering József - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117943/#ixzz2fSh2mCou
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékeztek? Mikola mesternek az elszólása miatt kellett hátr
  2013-09-20 19:06:52, péntek
 
  Emlékeztek? Mikola mesternek az elszólása miatt kellett hátrébb (de jól jövedelmező pozícióba!) húzódnia!
A Fidesz mindvégig tagadta: "A Fidesz elképzeléseiben nem szerepel, hogy a kettős állampolgárság mellett szavazati jogot is adjon a határon túli magyaroknak." (Répássy Róbert, 2010. május)
"Soha nem kapcsoltuk össze a magyar állampolgárság kérdését a választójog ügyével". (Martonyi, 2006. március)
Aztán 2012 végén meglett a választójog.
A kormányzat pedig pénzt, fáradságot nem kímélve kampányol. Semjén büszkén mondta a parlamentben: "számos új konzult küldtünk ki, akik kimennek a kistelepülésre, nagyobb városról nagyobb városra és a sok helyen a már csak pislákoló parazsát fölszítják a nemzeti identitásnak."
A dolog előre megfontoltan történik. Mikola István 2006-ban a Fidesz kongresszusán kifecsegte: "Ha négy évre nyerni tudunk, és utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adnni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden eldőlne ebbe az országba."
http://poldi.blog.hu/2013/09/19/a_fidesz_most_eri_utol_a_2006-ban_eloreszaladt_mi kolat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: inkább világvége, mint holokauszt-emlékév!
  2013-09-20 18:43:16, péntek
 
  2013-09-20. 17:56
Olvasó: inkább világvége, mint holokauszt-emlékév!

Már lassan minden magyar számára ismeretes, hogy 2014 a holokausztra való megemlékezés ,,éve" lesz Magyarországon. Nem, nem egyetlen napról van szó, dehogy, az eddig volt, évente egyszer, na jó, kétszer megemlékeztek mondjuk arra a bizonyos zsidóüldözésre, amely a második világháború idején állítólag zajlott. Bár ezzel már lassacskán úgy vagyok, hogy minél többet akarják bizonygatni a holokausztot, annál kevésbé hiszem el. Minél inkább lelkiismeret-furdalást akarnak belőlem kiváltani ezzel, annál inkább a düh, harag az, ami megmozdul, hiszen a saját honban már minden a magyar ellen irányul, és mindenért a magyar a hibás.
És láss csodát, ennek az évnek a fő szervezője és ,,ügyintézője", ha úgy tetszik, még véletlenül sem más, mint Lázár János, a röhejes Emlékbizottság vezetője, aki máris kijelentette előre, hogy nem is akar hallani olyan emberről, akinek ezzel szemben valamilyen, bármilyen ellenvetése is volna. Mindenki befogja a pofáját, és lenyeli azt a galuskát, miszerint bizony-bizony sok milliárd forintot szán a kormány erre a magyar társadalommal szemben határtalanul aljas színjátékra. Ez már tragikomédia.
Lázár János szülővárosa, mint közismert, Hódmezővásárhely. Az talán országszerte azonban nem annyira közismert, hogy ez a valamikor virágzó kis mezőváros lassan a munkahelyhiány miatt az Alföld egyik anyagilag legszegényebb, de szellemileg, lelkileg is leépült városává válik, s mindez Lázár János ,,színvonalas" vezetésének köszönhetően.
És akkor itt jön az ötmilliárd forintos holoszínjáték, a józsefvárosi pályaudvarból kialakított műemlék, egymást követő események és fejlesztések, ,,gyermekholokausztra" való beruházások, amelyek ki tudja, mennyi verejtékébe és hány milliárdjába kerülnek még a magyarnak. És a legaljasabb lelki játék az, amelybe a magyar diákok lesznek bevonva történelmi kutatásokba, majd a magyar iskolák falaira felkerülnek az úgynevezett áldozati emléktáblák, és az egész zsidó cirkusz szervesen beépül majd az oktatásba. Igen, a magyar oktatásba.
Rögtön az ötlött fel bennem, hogy ha csak az ötmilliárddal számolok, mondjuk itt helyben, Hódmezővásárhelyen nagyjából minimálisan kétszáz embernek való komoly munkahelyi beruházást lehetne bármilyen ágazatban indítani, de úgy vélem, ezt bármelyik város szívesen elfogadná. De lehetne mást is. Mondjuk az amúgy is a kormány számára nagyon népszerű közmunkaprogram keretében hány negyvenhétezer forintos munkahelyet lehetne teremteni? De nem átlagember, hanem a magyar kormány politikusai számára. Negyvenhétezer forint fizetést, és nem többet egy vassal sem minden egyes politikusnak, csak és kizárólag önkéntes munkáért.
De hogyha még ez az alattomos művelet, amelyet - tessék észrevenni, hogy már most, 2013 szeptemberében elindítanak, jövőben egy teljes éven át irgalmatlanul ezzel terrorizálnak bennünket, és ezáltal hét bőrt húznak le minden igaz magyarról -, szóval hogyha még ezt is megengedi a magyar ember, akkor sötétebb és nagyobb a mélység, mint a török, vagy a labanc hódoltság idején. Akkor azt mondom, inkább világvége jöjjön 2014-ben, minthogy a holokauszt éve legyen.
Én nagyon bízom az igaz magyar ifjak, diákok józan észjárásában és érzelemvilágában és abban, hogy egy igaz magyar ifjú tudja, hogy neki nem kell bűnhődnie semmiért, tudja, hogy a magyar nemzet nem volt sosem hibás a zsidóüldözésért, mint ahogyan nem hibás ma sem, és hangot is ad ezen véleményének.
Igenis mondjuk ki, a magyar nemzet nem ölt zsidót, ezért nem jár érte neki semmilyen bűnhődés, és nem kell neki semmiféle emlékévet tartani ahhoz, hogy megfeleljen a világot markában tartó úgyszintén mai napig zsidó kézzel irányított háttérhatalomnak. Az igaz magyarra igazából egyetlen feladat várna a jelenben: akasztaná fel a senkiházi ,,királyokat".
Kovács Sándor,
Hódmezővásárhely, 2013. szeptember 13.

További részletek: http://kuruc.info/r/20/117927/#ixzz2fS5Zc6AY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a népmesék motívumait keressük a hazai közéletben, akkor
  2013-09-20 18:35:31, péntek
 
 
Ha a népmesék motívumait keressük a hazai közéletben, akkor Stadler József, a juhászból lett nagyvállalkozó vagy Orbán Viktor, a parasztlegényből lett miniszterelnök alakja megkerülhetetlen. Két elképesztő kvalitású birkapásztor, előbbi a gyapjas négylábúak, utóbbi a felegyenesedett jószágok gazdája és szakértője. A juhok terelése és a politika nem olyan távoli szakmák, mint az elsőre látszik. Először is kell egy ügyes pásztor, aki nem fél használni a botját, egy-két jól idomított puli, visszaterelni azokat, akik a nyájból kiválnak, meg persze a kolomp, melynek agresszív monotonitása felülír minden külső ingert, hogy a nyáj együtt maradjon és egy irányba masírozzon.

Stadler akkor vonult be kitörölhetetlenül Abszurdisztán históriáskönyveibe, amikor szűkebb pátriáját, az alig háromezer lelket számláló Akasztót megajándékozta egy NBI-es focicsapattal és egy tizenkétezres stadionnal. A többi már történelem. A színültig tömött lelátók, ahol az akasztói ultrák számtalanszor megénekelték csapatuk hőstetteit, a Stadler-stadion gyepszőnyege, melyre Európa legjobb játékosai is remegő lábbal léptek. Na meg azok a felejthetetlen Bajnokok Ligája-küzdelmek, a könnyes szemű Zidane, aki soha nem tudta bevenni Bács-Kiskun megye rettegett végvárát, Del Piero, a legendás csatár, aki pályafutása során egyszer sem talált az akasztói kapuba vagy Kahn, a briliáns hálóőr, akit máig kísértenek a kunság félelmetes támadói, akik ellen soha nem volt orvosság. Egy pásztor álma, amely megrengette Európát.

És egy pásztor most újra álmodik. A helyszín nem Akasztó, hanem egy fele akkora Fejér megyei falu, Felcsút. A stadion itt is impozáns - modernebbet nem is találunk az országban - kifogástalanul alkalmas arra, hogy az összes al- és felcsútit meg a szomszédos falvak lakóit sógorral, komával, nagyapával vagy a futball szeretetét épp csak magába szívó kisgyermekkel mind-mind magába fogadja, és még így is marad hely a vendégszurkolóknak. Kell is a grandiózus díszlet, hisz a pásztor házának tőszomszédságába hitványság lenne kisebbet tervezni. Felcsút a világfutball színpadára lép, és magasba emeli a Stadler kezéből kihullott fáklyát.

Időközben ugyanis a jó pásztor, Stadler visszaigényelte az áfát Leonardo Utolsó vacsorája után. Hiába magyarázta meg, hogy az nem is az a festő, az egy ukrán Leonardo, nagyon tehetséges művész, a kép az meg nem az Utolsó vacsora, hanem az Utolsó mulatság, csak fordítási hiba történt, az akasztói mágnásnak számos adócsalása nyomán börtönbe kellett vonulnia. A birodalom szétesett, a betonkolosszust benőtte a gaz, a pályán legfeljebb birkák legelhetnek. A Pásztor elbukott, mert birodalma hazugságra, csalásra, blöffökre és megtévesztésre épült. Fáklyát emelt a magasba, hogy annak a fényénél sütkérezzen, stadiont épített, hogy nevét betonba vésse. Csakhogy semmi nem maradt utána, csupán egy felfuvalkodott milliárdos komikus önimádata, gaz, trágya és romok.

A felcsúti pásztor nagyobb téttel játszik. Több stadiont épít, több a mutyi, több a cinkos, több a haver. Tízmillió emberi zseton fekszik a pókeresztalon a pásztor előtt, aki kedvére dobálja azokat a talpnyalói felé, hogy kegyet gyakoroljon, vagy rakja fel tízezresével-százezresével egy-egy erősebb vagy gyengébb leosztás során, csak hogy érezze az adrenalint, az erőt, a hatalmat. Olykor nyer, máskor veszít, csak az őt körülvevő ünneplés hangereje változatlan.

Nehéz felbecsülni, hogy mekkora a baj. Nehéz megmondani, hogy mennyire lépi át a közveszélyesség határát az a psziché, amely ekkora nemzeti és nemzetközi válság közepette, ilyen felelős pozícióban stadionépítésbe és futball-álmokba menekül. Azt azonban könnyű megállapítani, hogy az a kétharmados parlamenti többség, amely legutóbb még azt is képes volt megszavazni, hogy a narancs-birodalom trafikosaira ne vonatkozzanak azok az önkormányzati rendeletek, amelyek tiltják az este tíz óra utáni alkoholárusítást, nos ez a parlamenti többség se kontrollt, se visszatartó erőt nem jelent a miniszterelnök és falánk sleppje számára.

(írta: Puzsér Róbert, a Nevem Senki című szatirikus hetilapban)

Kapcsolódó:
Spiritual korábbi írása OV-ról: http://tiny.cc/m8px2w
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha választanunk kellene egy endoszkópos gyomortükrözés és ak
  2013-09-20 18:33:35, péntek
 
 
Ha választanunk kellene egy endoszkópos gyomortükrözés és aközött, hogy egy hétig a ,,közszolgálati" tévé műsorait nézzük, vélhetően az említett orvosi vizsgálat mellett döntenénk. Jóval kevésbé okoz ugyanis hányingert, mint a dilettáns talpnyalókkal csordultig töltött közmédia adóforintokból fenntartott kormánypropagandája.

A szellemi és morális elfekvőként üzemelő MTVA a választási kampány közeledtével turbófokozatra kapcsolt és szeptembertől Az Este műsorvezetőjévé tette azt az Obersovszky Pétert, akinek legkésőbb a hamisdiplomás ,,álamfőt" mentegető szégyenteljesen gyáva és alázatos interjúja óta semmi keresnivalója nem lenne a közszolgálat környékén, legalábbis Tádzsikisztántól nyugatra.

Az atlatszo.hu tényfeltáró portál szeptember 10.-én első fokon újabb pert nyert a Fővárosi Törvényszéken, aminek értelmében az MTVA köteles nyilvánosságra hozni, hány millió közös forintunkkal jutalmazta Kovács Ákost a tőle megrendelt pár másodperces új rádiószignálokért.

Pár napos hír, hogy a kormányhoz végsőkig lojális Fábry Sándor tavaly februári átigazolása óta 466 millió Ft közpénzt hozott ki az MTVA-ból. Mindezt annak ellenére, hogy a manírjaiba belefásult egykori humorista műsora minden nézettségi elvárást alulmúl, korábbi nézőinek 80%-át elvesztette, már a megrögzött Fidesz-szavazókat sem érdekli.

Majdnem 1 milliárd, egész pontosan 992 millió adóforintot verhet el Rákay Philip a köztévén 48 óra alatt, Szent Mihály napi programok ürügyén. A különpénzt egy augusztusi kormányhatározat biztosítja neki a költségvetés általános tartalékából. Az ex-hírtévés "tömegbecslő" amúgy is a kormányváltás nyertesei közé tartozik: cége több mint 40 millióért ad "kommunikációs tanácsokat".

Retusálás, hírhamisítás, csontig elfogult ,,riporterek" és persze haveri beszállító cégeken keresztül kilopott százmilliók jellemzik az MTVA mindennapi default működését. Ha Zuschlag János piti 70 millióért 6 évet ült, a közmédiában nagyon sokaknak nincs már annyi évük hátra az életből, amennyit jól őrzött cellák hűvösében kellene tölteniük mindannyiunk arcátlan megrablásáért.

(Spiritual)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismerőseit veri át a Fidesz bajai jelöltje?
  2013-09-20 18:22:51, péntek
 
  Ismerőseit veri át a Fidesz bajai jelöltje?

2013. szeptember 19., csütörtök 09:52 | Egyenlítő TV


Kedvelem azokat a csibészeket, akik ügyes trükköket alkalmazva verik át a hiszékeny embereket. Mondom, kedvelem - a filmekben. Odavoltam a Nagy balhéért, gyermeki vigyorral bámultam végig Danny Ocean lopásait, vagy a Szemfényvesztőket. A valóságban nem annyira szeretem a csalókat, mint a mozivásznon. Főleg, ha egy politikus az ismerőseit veri át, ahogy a CukrosHalászlé blogon olvasható:

Kovács Csaba a Fidesz bajai jelöltje. Ő egyszerű, ám mégis elmés keresetkiegészítést talált magának: ehhez semmire másra nem volt szüksége, csak egy erős vakura és némi bátorságra. Nem mindenki merné ugyanis bevállalni azt, hogy önkéntes rendőr módjára kiáll egy forgalmas autópálya szélére, és a szembejövő sofőrök szemébe villant. Kovács Csabát ugyanakkor nem olyan fából faragták, hogy visszarettenjen a nehézségektől. Ő kiállt, villantott, majd az ismerős gépkocsivezetőket a lakásukon felkeresve ajánlotta fel szolgálatait. Jelesül azt, hogy kapcsolatait felhasználva megpróbálja elsikálni a gyorshajtásért kiszabott büntetést.

Egészen elmés, nem igaz? Ám a java még csak most következik! Kovács Csaba a megszeppent sofőröket a rendőrségre is elkísérte, de nem engedte őket belépni az épületbe, arra hivatkozva, hogy az ügyben illetékesekkel személyesen és bizalmasan kell tárgyalnia. Ám minden alkalommal csak a kapusig jutott, ahol egy kellemes beszélgetés után az utcára lépve közölte embereivel: az ügyet elintézte, amiért ellenszolgáltatást persze elfogad. A megkönnyebbült sofőrök pedig fizettek.

Azt nem tudjuk, hogy Kovács úr szabott tarifákkal dolgozott-e, vagy a vezetőkre bízta a hálapénz mértékét. Csak annyit tudunk, hogy a Fidesznek ismét sikerült egy erkölcsileg feddhetetlen jelöltet találnia Bajára.

Nyilván csak azért lehet jelölt Baján, mert Lázár Jánost nem szívatta meg. Vagy nem elég közeli ismerősök, vagy Lázár nem járt Baja környékén, esetleg megint van egy lézerblokkolója, amiben nem hiszünk, mert nem elég tökös hozzá. Mindenesetre tehetséges fickó ez a Kovács Csaba, el tudjuk képzelni, hogy milyen módon szerezne pluszbevételeket az önkormányzatnak...

http://egyenlito.blog.hu/2013/09/19/ismeroseit_veri_at_a_fidesz_bajai_jeloltje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új uniós szabályozás miatt betilthatnák a kerti veteményest
  2013-09-20 18:01:06, péntek
 
  Új uniós szabályozás miatt betilthatnák a kerti veteményest
Posted on 2013/09/19

Nemzetközi online petíció aláírását kezdeményezte május elején egy német civil csoport az új európai vetőmag-szabályozás ellen, ami veszélyeztetheti a tájfajtákat és a mezőgazdasági sokféleséget. Nemrégiben kiszivárgott, hogy a brüsszeli új vetőmag-szabályozás az agrokémiai ipar érdekeit szolgálja - áll a vetőmagok sokféleségét szavatoló kampány német tiltakozócsoportjának levelében. Napjainkban tíz nagyvállalat uralja a világ vetőmagpiacának háromnegyedét.

Vetőmag-nagyvállalatok lobbizták ki az új szabályzatot

Az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának rendelkezése maga után vonná számos hagyományos és ritka gyümölcs-, zöldség- és gabonafajta eltűnését a piacról. A helyi adottságokhoz valamint biotermesztéshez alkalmazkodott, változatos fajták használatát az unió által javasolt bürokratikus szabályrendszer megnehezítené.

Az új uniós vetőmag-szabályozás aktuális tervezete elősegíti, hogy a vetőmagpiac néhány vetőmagipari vállalat kezében összpontosuljon, ezáltal a mezőgazdasági nagyvállalatok befolyása tovább erősödne, kiszorítva a kistermelőket és a biogazdálkodókat a piacról.

A szabályozás értelmében csak génbankokon keresztül lehetne elérni a változatos fajtákat, kötelezővé tennék a fajtabejelentéseket. A petíció követelései közt szerepel az, hogy a jelenlegi regisztrációs kritériumokat enyhítsék az olyan növényfajták esetében, amelyek sokféleségükből adódóan alkalmasak a biotermesztésre, mivel így az egyes földrajzi régiók mezőgazdasága a klímaváltozáshoz, az új kártevőkhöz és a betegségekhez való alkalmazkodóképessége megmarad és továbbra is lehetővé teszi a környezetbarátabb életmódot.

A jelenlegi, vetőmag regisztrációra vonatkozó kritériumok alapján bizonyos, veteményre szánt növényfajták regisztrációs kérelmét rutinszerűen elutasítják. A német tiltakozócsoport szerint alig van már néhány olyan növényfajta, amelyeket kifejezetten a biogazdálkodás számára hoztak volna létre a sokféleségük alapján. Az ökológiai gazdálkodásnak azonban szüksége van olyan növényekre, amelyek vegyszerek nélkül is elég erősek és ellenállók, ez pedig kizárólag széleskörű, természetes génkészlettel lehetséges.

Szőcs-Boruss: Franciaország az első áldozat

Szőcs-Boruss Miklós Attila, a kolozsvári székhelyű Ecoruralis Egyesület vezetője lapunknak elmondta, a vetőmag-nagyvállalatok sikeres lobbijának az eredménye a szóban forgó uniós intézkedéscsomag, ami, ha elnyeri az Európai Parlament támogatását, két éven belül teljesen felszámolná a térség kisgazdaságait, a helyi termelőket és a biogazdálkodást.

A termelők nem vihetik piacra az árut, ha a vetőmag nem szerepel a nemzeti regiszterben, márpedig a bevizsgálás nagyon költséges, a háztáji gazdaságok számára teljesen lehetetlen feladat. Szőcs szerint Franciaország az intézkedés ötletadója és egyben az első áldozata is, ahol már néhány éve érvényben van egy olyan nemzeti szabályozás, amely teljesen eltüntette a kisgazdákat a piacról.

Büntetnék a piaci zöldségárusokat is

Elképzelhető például akár az is, hogy két éven belül a kolozsvári nagypiacon ellenőrök bírságolják a hóstátiakat, ha nem tudják igazolni, hogy az a vetőmag, amiből a kifejlett terményt árusítják, nemzetközi regiszterben bevizsgált állományból származik.

Ugyanis a szabályzat értelmében egészségügyi kockázatnak számít valamennyi termény, ami nem bevizsgált vetőmagból származik. Olyan terményekről van szó, amelyeket az emberiség évszázadok óta egészséggel fogyaszt, és amelyek genetikai sokféleségük révén alkalmazkodtak a kontinens különböző földrajzi feltételeihez, valamint a klímaváltozásokhoz.

,,A kisgazdák és az egészséges, hagyományos zöldségek teljes körű eltűnésével kell számolnunk ebben az esetben" - fogalmazott Szőcs, aki szerint még van lehetőség a szabályozás módosítására, ami a kistermelőket is kedvezményezze.

,,Abban az esetben, ha sikerül új határozatokat beépíteni a meglévő, még vita alatt álló intézkedéscsomagba, és ezek a határozatok a biodiverzitást, a kisgazdák érdekeit szavatolják, akkor nem kell attól tartanunk, hogy Európaszerte felszámolják a termelői piacokat" - összegzett Szócs. Hozzátette, nagyon fontos, hogy egészségünk érdekében minél több európai polgár társuljon a német tiltakozócsoport által kezdeményezett petícióhoz.

Az online petíció magyar nyelven is elérhető, és 2013. október 31-ig írhatják alá mindazok, akik életben tartanák a biogazdálkodást és a kistermelői gazdálkodást.
http://www.maszol.ro/index.php/gazdasag/12403-uj-unios-szabalyozas-miatt-betiltha tnak-a-kerti-vetemenyest#sthash.ImSiyhA7.dpuf

Forrás: http://www.maszol.ro/index.php/gazdasag/12403-uj-unios-szabalyozas-miatt-betiltha tnak-a-kerti-vetemenyest

Új magyar szó online, Kép a szerző, Pásztor Krisztina felvétele

Forrás: Út a jövőbe

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/09/19/uj-unios-szabalyozas-miatt-betilt hatnak-a-kerti-vetemenyest/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Privatizálják a minisztériumokat
  2013-09-20 17:43:27, péntek
 
  Privatizálják a minisztériumokat


A közműcégek államosítása után sem billenhet meg a magántulajdon aránya.

A közműcégek államosítása kapcsán több kritikai észrevétel is feljutott a döntéshozó szervek füléig, melyekben a szocializmus visszatértével vádolták a magas testületet. A magas testület meghallva a kritikákat úgy döntött, hogy az egészséges egyensúly megőrzése érdekében zéróösszegű játszmába kezd reprivatizáció-privatizáció témakörben.

Ahány céget államosítanak, annyi minisztériumot privatizálnak, így lényegét tekintve lényegtelen változás áll be, mondta a szóvivő, nem kifelejtve Kis Görbe, Bajnai Gordon, Zuschlag János és a szemkilövető kormány - más ügyekben - viselt felelősségét.

Ami a tárcákat illeti: a minisztériumok megvásárlására pályázatot írnak ki. Nem titok, hogy a jelenlegi menedzsment nagyobb eséllyel pályázhat, mint mások, ugyanakkor éppen a jelenlegi vezetőség nyertessége biztosítaná a zökkenőmentes átmenetet.

A magánkézbe került minisztériumok tulajdonosai aztán szabadon vállalkozhatnának, lehetőségük lenne profilbővítésre is: Magyarország Külügyminisztériuma és Teremlabdarúgó csapata Kft - például.

Vagy: Nemzetgazdasági és Közgépügyi Minisztérium Zrt.

Esetleg: Közigazgatási, Igazságügyi és FradiSecurity Kft.

És: Miniszterelnöki Hivatal és Labdarúgó Szövetség Egyszemélyes Betéti Társaság.

Kérjük, pályázatára Ön se felejtsen el illetékbélyeget ragasztani!

http://avakkomondor.blog.hu/2013/09/20/privatizaljak_a_miniszteriumokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stadionok, cirkusz és kenyér
  2013-09-20 17:38:50, péntek
 
 
Stadionok, cirkusz és kenyér

Már az ókori birodalmak kora óta vezető szerepet játszott a cirkusz és kenyér biztosítása azoknak, akiknek a nevében uralkodtak bizonyos körök . Amikor Rómában járunk megtekinthetjük a romváros maradványain kívül az egészében megmaradt Colosseumot, ami a modern stadionok kezdeti formáját őrizte meg csodálatosan hatalmas formájával, ami mellett eltörpül az ember . Boltívek használata előzte meg a modern ember vasbeton gerendáit, amelyekkel nagyobb távolságot lehet áthidalni a tetőszerkezet kialakításakor . A küzdőtér porondja alatt helyezkedtek el azok a katakombák, ahol az élet-halál harcukat vívók meghúzták magukat .

Ezek az építmények óriás méretükkel még ma is elkápráztatják az odalátogatókat kezdve Athénnal, ahol az Akropolis oszlopait, azok maradványait látjuk, melyek túlélték a hosszú évezredek viszontagságait azzal, hogy állva maradtak földrengések és gyilkos háborúk ellenére is . Rengeteg pénzbe kerül az állagmegőrzése ezeknek a romoknak, amelyeket időszakonként szándékosan igyekszik megsemmisíteni az ellen . Birodalmak jöttek, birodalmak mentek, de jogrendszerünk alapja még ma is a római jog . Az athéni demokrácia is újjászületett korunk megalomániás pénzteremtőinek a fejében, amelynél nagyobb átverés soha sem létezett .

Más nevében uralkodni láthatatlanul, elképesztő merészségre utal . A demos, a nép nevében mindent el lehet fogadtatni magával a néppel, ha félrevezették eléggé ahhoz, hogy saját anyja ellen forduljon igazságkeresés közben . Ma hiába keressük az igazságot a Római Jog keretein belűl, ahol az erősebb kutya elvét felhasználva uralkodhatnak a nevünkben rombolók . Két ezer év távlatából megújult az olimpiai versengés 1896-ban Athénben, amit azóta minden negyedik évben megrendeznek földünk különböző pontjain . Kezdetben a stadion egy ovális alakú futópálya volt csak, ahol éles kanyart vettek a versenyzők . Mára magába öleli egy futballpálya alakját a 400 méteres, kilencsávos tartánnal, vagy rekortánnal borított felület .

Építészetünk is megőrizte a római kor tetőszerkezet megoldásait, amit angolul roman kornak neveznek . Ezt mi román korra magyarosítottuk, ami eltér a valóságtól, mivel ezt magyarul római kornak nevezzük . A szetháromság háromszöge is reánkmaradt építészetünkben, amit szinte minden ablak fölött megtalálunk, de egyes bejárat előtti oszlopoktartotta tetőszerkezet is arra utal, amikor a kereszténység Atya, Fiú és a Szentlélek hármassága eluralkodott rajtunk . Kezdetben vala az Ige . Az Ige Istentől való . Isten vala az Ige ! Mi Őbenne, Ő mibennünk ! Minden kis porcikánkban benne lakozik a világegyetem végtelensége . Még az atom is magában hordozza azokat a távolságokat, ami a mindenséget alkotja .

Isten létezését bizonyítja, hogy vagyunk . Mert beszélünk Róla . Létezésünk bizonyítja az Ő létezését, amit materialista eszközökkel megérteni nem lehet . Sok mindent látunk már távcsöveken, teleszkópokon keresztül, sőt belátást nyertünk mikroszkópjainkon keresztül az anyag szerkezetébe is, ahol parányibbnál is kisebb részeket hasogatunk már mióta, de nem akarjuk észrevenni, hogy Benne élünk, bennünk él az Isten ! Modern korunk felváltotta hitetlenségével a reménységet, ezáltal céltalanná lett az emberiség léte . Nap mint nap igyekszünk megkapaszkodni valamiben, de képtelenek vagyunk, mert elvesztettük a misztikusban való hitet . A láthatatlant akarjuk meglátni, pedig tudjuk, hogy van, és ez még sem elég sokaknak .

Amikor egy parányi zöld béka lemerül a vízililiom levelei alá, nem látjuk, de tudjuk, hogy ott van . Ott bujkál előlünk a szélesen elterülő zöld levelek alatt . Nem csak a mi szemeink elől tűnik el ilyenkor, de a gólyák piroslábakon közlekedő veszedelme elől is, mert életet jelent olykor a láthatatlanság . Azért, mert nem látjuk, biztosan rengeteg élőlény létezik körülöttünk, de vagy túlságosan apró, vagy olyan színt öltött magára, ami miatt nem látjuk, de azért van .

Vatikán régi épületegyüttesében is felfedezhetjük az elnyújtott alapú háromszöget, a bejárat fölött, amit szintúgy vaskos oszlopok tartanak, de belűl, az oltárral szemközt is fekete csavart oszlopok tartanak egy belső háromszögletű tetőt, ami alá a pápa szokott ülni . Csodálatos szobrok őrzik a korai szentek történetét . A kereszténység múltját, maga Leonardo da Vinci festette fel a Sixtusi Kápolna menyezetére és a falaira . Korunk városállamai ezek ! Előttük Egyiptomból származó obeliszkek díszelegnek, ami összetartozást jelent . Korunk Modern Birodalma magába olvasztotta a múltat, jelent és most készül éppen a jövendőt is megkaparintani magának .

Amikor a nyers erőt felváltotta a pénz hatalma, akkor veszett ki belőlünk az igazi emberség, amivel a fajok túlélését biztosító tökéletesség garantálta azok rendeltetését, de amikor betört közéjük egy addig nem látott betegség, és ezt nem ismerte fel az immunrendszerük, elpusztultak mindannyian . Régebben keresztény templomok hálózata jelentette az összetartozást, de valami történt 1640-ben a világgal, amikor az Új Kor kezdetét vette . Megjelent a háttérhatalom ! Nem a maga képében jelent meg közöttünk az igaz, hanem forradalmat hozott, mindent elpusztító tüzet, rátelepedett mindenre, amit maga körül látott és városokat hozott létre .

Azóta kiépítette intézményrendszerét a világban . Minden őt szolgálja . Csak az ő érdekében történnek dolgok . Már bölcsödétől kezdve saját tiszteletére tanítja a csecsemőt, majd ovodást, mielőtt még iskolába menne . Kiragadják a gyermeket szülei védelméből és olyan dolgokat ismertetnek meg vele, ami nem is létezik, csak egy beteg gondolat szüleménye . Majd az iskolában megtanulja mindazt, amitől óvta Isten, amidőn tenyerén hordozta hét éven keresztül . Megtanulja miként épül fel a társadalom, amelynek hasznos tagja kell, hogy legyen, mert más út nem maradt számára . A jólfizetett poziciókat már születéskor kiosztják a kor emberének .

Stadionok épülnek körülöttünk, mint megannyi cirkuszi sátor, a szórakoztatásunkra . Kenyér is akad ! Pontosan annyi, amivel kihúzzuk elsejéig . Akkor egy másikat veszünk a mellettünk felépült Bevásárló Központban . Pénzre sincs szükség, mivel mindannyiunknak kiosztottak egy fényképpel ellátott, bankkártyaként is használatos jogosítványt, amely végigköveti egész életünket . Nem munkaképességünk dönti el, hogy mekkora összeg szerepel rajta, hanem a rendszerben mért fontosság ára . Ma már mindent pénzben, számítógépben generált számokban mérünk, amit a levegőből állítanak elő számunkra azok, akik mindig a háttérben maradnak . Ha mégis kiderülne a létük, népakarat söpörné el őket .

A szórakoztatásunkhoz tartozik még a televízió, mozi, fészi, twitter, google, s a mindenhol felbukkanó politikai pártok . Hát szórakozzatok ! Egyetek, igyatok, aludjatok kedveseim, észre sem veszitek majd, hogy miként telt el itt a földi élet ...

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szóvivők csatája.
  2013-09-20 17:08:03, péntek
 
 
Szóvivők csatája.
2013.09.20. 14:47

Ritka esetben lehet olyat látni a híradóban, mikor egy kormánypárti szóvivő beleszalad a szóbeli pofonba. Olyat már látott a nagyvilági hírfogyasztó, a bolti nápolyit igyekezett házi süteménynek előadni a Bajnai Gordon nevét adott időegység alatt legtöbbször kimondani képes szösszenet. Ehhez mérten pedig különlegesen nagy ésszel kell még megáldva lenni annak a kormánypárti szóvivőnek, aki az ilyen médiateljesítményből nem tanulva, ugyanazzal a kísérettel mint a nápolyis hölgy, ismét személyesen fáradjon oda beégni, ahol nagyon nem szívesen látják. És abban is biztos lehetett ismét megfelelően le ordítják majd a haját, de legalább nem vitt magával álcázott terméket. Zsigó Róbert mégis pont belefutott egy ilyenbe, amikor az Mszp székház előtt igyekezett számonkérést tartani Zuschlag János szabadulása alkalmából a szocialistáknak.
Kormánypárti szóvivőnek lenni manapság nem hálás feladat, de nem is jelent túl nagy szellemi kihívást. Elég ha kilátszol a mikrofonok mögül, fel tudod olvasni amit leírnak neked, és odatalálsz ahol ezt el kell mondanod. Váratlan helyzetekre tudnia kell még a jó képességű szóvivőnek a bukott baloldal, Gyurcsány a hibás, az elmúlt nyócév, a szocialisták eladták,az előző kormányok megnövelték, Bajnai Gordon elvette a családok támogatását kifejezéseket előadni.Ha pedig egész mondattal kell válaszolni csak arra kell ügyelnie abban mindenképpen legyen benne a kormány jobban teljesít, és kifizettük az IMF hitelt amit a szocialisták vettek fel, meg a túlzott deficit eljárás sincs már mondatok. Az sem árt ha előélete során szerzett már múlhatatlan érdemeket gátlástalanságával, megvédett már nyugdíjvagyont, vagy sikeresen terrorizált hajléktalanokat. Az is előny ha a városában ahol a polgármester egy darab magánházba kilencven trafik van bejegyezve. Az sem árt ha van egy vak komondora. És innen már csak annyi a feladata folyamatosan hazudjon, ahogy az jelenleg a kormánypártban elvárás.
Zsigó Róbertnek az a hálás feladat jutott a jelenlegi kormánypárti hazugsághalmazban, kérje számon a szocialistákat egy egykori képviselőjük okán. Zuschlag János, aki viselt dolgai után a kiszabott börtönbüntetés letöltötte, éppen a napokban szabadult, és a kormánypártnak ez pont kapóra jött alkotni egy újabb rágalmazást. Mert hogy még az ügy nincs lezárva a jobboldal szerint. A kiszabadulás a kormánypárt szerint csak a kezdet, hiszen az illető úr annak idején mikor egyenesben tudósította a Hír-Tv a tárgyalását,közel hetvenöt millió forintot csalt ki a közpénzből, aminek egy részét vissza is fizette a hírek szerint. Most azonban valamelyik kormányfői tanácsadó úgy gondolta itt az ideje ennek okán egy kis sarat dobálni a baloldalra. Nem számít a már kiszabott törvényes büntetés, annak letöltése, a lényeg az, le lehet járatni ismét az ellenzéket. Még akkor is megteszik ezt ha nincs ehhez semmi kézzelfogható bizonyítékuk, a kormánypárti agyasoknak éppen elég a mocskolódás.
Oda is ment szépen a szóvivő, vitt magával előre megírt szöveget. Hiszen mégsem lehet csak úgy saját felháborodásból számon kérni, minden hazugságnak megvannak a szabályai a kormányoldalon. Ezek alaptörvénybe is vannak iktatva, mindjárt az utolsó módosítás után. Mivel az ország most jobban teljesít a kormány szerint, és a jelenben minden rendben van, az emberek egy része meg tud élni havi negyvenhétezerből, szerintük egy kicsit rendbe kell rakni a nyóc évvel ezelőtti múltat. Közpénzt mégsem lehet csak úgy lenyúlni, egyéni akcióban meg végképp nem, ezt tapasztalatból tudja a jelenlegi kormánypárt. Mindennek megvan a maga közgépesített formája a rendszerükben. Meg is lepődött amikor ezt a jelent kérte rajta számon a szocialisták szóvivője, Török Zsolt. Ők ilyen esetben elítélt gyilkosokat szoktak a válaszra váró ellen küldeni, szimpatizánsnak álcázva, ha esetleg valaki a székházuk előtt kéri őket számon. Nem is volt felkészülve a válaszadásra, nem erre volt trenírozva, a helyszínt viszont elég gyorsan sikerült elhagynia, mondhatjuk farok felvágva.
A kérdések amúgy is megválaszolatlanul maradnak a kormányoldal részéről, legyen az illető kérdezett szóvivő, képviselő, miniszter, vagy pocakos focihuszár.
A kormányszóvivő mosolya nem tudta azonban eltakarni az arcára ült rémületet, látszott rajta nincs hozzászokva a valósághoz, és a kényelmetlen kérdésekhez. A közeljövőben nem is valószínű lesz annyi bátorsága ne minden oldalról ellenőrzött körülmények között adja elő az előre megírt magánszámát tündérország sikereiről. Az sem elképzelhető ezek után magába száll, és igazat fog mondani. A Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy csapatot minden körülmények között továbbra is mocskolni fogja, és lehetőleg igyekszik így a választóikba is belerúgni, mivel azok ezáltal nem elég nemzetiek. Más érvek nem nagyon állnak a kormánypárt rendelkezésére a jelenben, így marad nekik a múlt átírt ismertetése, némi hazugsággal körítve. Ennek előadására továbbra is minden alkalmat meg fognak ragadni, ha pedig nem lesz ilyesmi a láthatáron, akkor csinálnak hozzá. Kiegészítik ezt majd némi jövőbe látással a számukra csak rosszat hozó ellenzéki hatalomra kerülés esetén, ahol megadóztatják a gazdagokat, normálisan törvénykeznek, és kiszámíthatóan adóznak az állampolgárok, a munka termel értéket, ami azért számukra ismeretlen fogalom.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/09/20/szovivok_csataja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.