Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Lázár a Fidesz kocsmai verekedője
  2014-06-14 22:00:25, szombat
 
  2014.06.14. 12:40 Fabius
Lázár a Fidesz kocsmai verekedője


Vannak emberek akikből a legrosszabbat hozza ki, ha valami hatalmat kaptak. Addig csak viccesek voltak, míg Kádár Janó önkéntes rendőr címmel sorozta őket rendszerszolga alakzatba, de mikor államtitkár majd miniszter lesz a típusból, akkor már csak mérsékelten vicces, ha mindenkibe beleállva bizonygatják, ők a Janik abban a vidéki Videó Presszóban aminek az országot nézik.

LézerJankó illetékes nertárs tavasz óta nekiment a norvégoknak, civileknek, a sajtónak, a fővárosiaknak, a pályázat íróknak és kb mindenkinek, akit meglátott, észrevett, megszagolt. Úgy néz ki a szerencsétlen, mint aki a Háromlépcsősben áll a placc közepén, kezében egy törött sörösüveggel és vicsorog mindenkire ahogy erejéből telik.

lázár jános33.jpg

Aztán meg sír, ugye, mikor a kiprovokált tömegbunyóban jut állon verés Mészáros Lőrinctől Orbán apukáig mindenkinek. Mert hohó, genyózni nem ér, hüpi, mi az, hogy a magára talált RTL híradó milliárdosként tálalja a rántott farhát mellé Orbán rokonait és legkedvesebb kebelbarátját? Pláne mi az, hogy a Lőrinc úgy vesz ki milliárdos osztalékot közpénzből felvastagított cégéből, hogy a munka amit kiadtak a kezükből egy rakás szar? Most tényleg Csepreghy államtitkárnak kell megindokolni, miért fontosabb a 45 ezres Lázárfalvát Szegeddel összekötni villamossal, mint a napi 670 ezres utasforgalmat bonyolító hármas metrót felújítani?

Nem tudom Orbán mit fogott fel ebből az egészből, de az biztos, hogy az RTL híradó most romboló hatású. Azt is érdekes lenne tudni, a falusi gyereknek eszébe jut-e a kutya, amelyik ha falkafőnöknek hiszi magát előbb utóbb a gazda kezébe is belekap, mikor azt a tányérjába nyúl, és nem csak nézeget bambán, mint egy reklámadóval képen törölt simicskalajos.

http://varanus.blog.hu/2014/06/14/lazar_a_fidesz_kocsmai_verekedoje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELHAJÍTOTT NEMZEDÉKEk
  2014-06-14 21:55:25, szombat
 
  2014. június 13., péntek
ELHAJÍTOTT NEMZEDÉKEK

Azt mondják az okosok, hogy a négymilliót is meghaladja a létminimum alatt élők száma, ennyien élnek tartós szegénységben a sikerek és győzelmek eme szerencsés földjén.
Az OECD jelentése szerint a magyar családok 47 százalékának gondot jelent a mindennapi betevő előteremtése, a gyerekek tízezrei nem csak átvitt értelemben, de konkrétan is éheznek, sokak közülük nemhogy csak nem ettek libacombot, de a libát magát is képen kell megmutatni nekik.

Nem akarom én mind a négymilliót Orbán nyakába varrni, de azért a hatszázezer külföldön munkát vállaló magyar nem semmi - mint ahogy az éhező gyerekeket sem tudom megbocsátani neki.

Ami azt illeti, az utóbbi kicsit több, mint negyedszázad nem egy tartós sikertörténet, jóllehet az is lehetett volna.
Tulajdonképpen az Antall-kormány az volt, aminek maga Antall is tartotta - kamikáze-kormány egy átalakuló társadalomban, mely nem Antall idejében kezdte el az átalakulást, hanem már két-három évvel előbb, a spontán privatizáció időszakában.
Antallék már csak porcukor voltak a tortán, akik bevállalták a népszerűtlen feladatok millióit, és úgy ültek nagyon kackiásan a bakon, hogy közben nem volt gyeplő a kezükben, a lovak meg arra rángatták a kocsit, amerre akarták.
A rakomány meg potyogott az útra, lett légyen szó emberről, vagyonról, termelőeszközökről - idióták és bűnözők, kalandorok és küldetéstudatos nagyonmagyarok kerültek magas polcokra, rettenetes károkat okozva az országnak.

Nem taglalnám az elmúlt évtizedek gazdasági eredményeit és bűneit, pedig lenne mit.
De azt nehéz megkerülni, hogy ne beszéljünk a társadalom átrendeződéséről, mert ez határozza meg a jövőnket, jóllehet éppen erről szeret a regnáló hatalom legkevésbé beszélni.
Szívesebben beszél a múltról, hiszen azzal gyakorlatilag majdnem azt tesz, amit akar, hősöket és dicsőséget farigcsál, szobrokat állít és festményeket rendel, és egy pillanatra sem érdekli, hogy az általa kreált történelem hazug.
Így hát hazug lesz valamennyi szobor, festmény, rendelésre készült színpadi mű, hazug lesz a bennünket körülvevő világ is.

A társadalom pedig egy torz, saját groteszk karikatúrájába merevedett struktúra, melynek tetején ott üldögél a két százaléknyi elit, mint kakas a tojásain, melyek egy istennek sem akarnak kikelni, pedig annyit kukorékol már, hogy maga is belesüketül.
Orbánnak valaki egyszer azt mondhatta, hogy akkor lesz az ország erős, ha feltámad az úri középosztály, azóta ezen munkálkodik, és sajnos sikerrel.
Jelentem, a magyar dzsentri feltámadt, legalábbis mentalitásában és külsőségeiben, és már csak egy lépésnyire vagyunk a bokacsattogtatós szép úri világtól.
Lehet, már itt is van, csak még nem hallik a hétköznapokban, de lehet, hogy csak elnyelik a parlament termeinek vastag szőnyegei.

Azt keresgélik ma sokan, hogy hová tűnt a Kádár-kor középosztálya, vagy tán nem is volt?
Dehogynem volt, de éppen olyan volt, mint a Kádár-rendszer kultúrája, melynek a társadalomra égetett vékony máza igen könnyen lepattogzott a rendszerváltás hányattatásai során, ami meg megmaradt belőle, az színvonalas tömegkultúrának nemigen mondható.
Azzal együtt, hogy a kulturális életet ma brutálisabban tartják kézben, mint azokban az átkos, de virágzó években, egy érdekes átrendeződés ment végbe: nem a művészek tűntek el, hanem a befogadó közeg, a fizetőképes kereslet, ha úgy tetszik.
És a szellemi kereslet is egyúttal, mert a társadalom visszacsúszott, minden tekintetben.

Hol van már a támogat-tűr-tilt szentháromsága, mely akárhogyan is, de tiszta helyzetet teremtett az állam és a kultúra szereplőinek viszonyában?
Az állam ma is támogat, a kurzus művészeknek tartott giccsgyártói szabadon szoborhatják, festhetik, énekelhetik meg Orbán ízlésficamait, lesz rá pénz és lesz rá megrendelés.
A Szabadság-téri emlékmű, Kerényi ámokfutásának szörnyszülöttjei éppen olyanok, mint a Nemzeti Színház és a mellé odacsinált MÜPA kétféleképpen giccses épületei.
De hova lett a tömegkultúra, pontosabban hova lett a tömegkultúrából a tömeg?

Merthogy eltűnt a kádári középosztály, maradékai utóvédharcaikat folytatják a lecsúszás ellen, gyakran vesztes harcaikat.
Az a középosztály ugyanis éppen olyan volt, mint amilyen harminc év alatt lehetett, se jobb, se rosszabb.
De polgárság volt, a szó klasszikus értelmében, még ha definícióként használva a szocialista polgárság kissé viccesen hangzik is - elsőgenerációs polgárság.
Sajnos, polgárt csak Orbán tudott kinevezéssel létrehozni, szövetsége világ röhejére a mai napig viseli a polgári jelzőt, miközben szavazótábora mindennek nevezhető, csak polgárinak nem.

A polgár nemzedékeken keresztül válik azzá, aki, és ez nem spórolható meg, mert polgárságot nem lehet iskolákban tanítani, még akkor sem, ha a polgári lét feltételez bizonyos iskolázottságot.
A kádári polgár aggódva ül léte romjain, azon törve a fejét, hogy mi az amiből még engedhet, anélkül, hogy önbecsülése végképp porrá lenne zúzva, de tudja, hogy a legkisebb betegség is elég ahhoz, hogy fel kelljen adnia addigi életvitelét és egy alacsonyabb szinten kelljen berendezkednie.
Hajdan a televízió adott valamelyest lehetőséget a kulturális színvonal fenntartására, ma a lecsúszófélben levő elsőgenerációs polgár választhat, hogy Kelemen Annácska virsliszáját, vagy határontúli testvéreink árvalányhaj-aratáson énekelt székely himnuszának előadását nézi könnybelábadt szemmel.

De a társadalom fele még ezt az állapotot is irigyelheti, mert ők azok, akiket a mai kurzus selejtnek nyilvánítva elhajított, két ujja közé csippentve, némi fintorgással, mint a ki tudja ki által használt papírzsebkendőt lakása bejárati ajtaja elől.
Ők azok, akik az egyébként ideológiailag sztárolt vidéki Magyarország számkivetettjei, akik a vesztesek, a vesztesek gyermekei és unokái, akiknek nem az a legnagyobb tragédiájuk, hogy ők vesztettek, hanem az, hogy bizton tudhatják, hogy gyermekeik gyermekei is a vesztesek között lesznek, hisz kitörési lehetőségük a nullával egyenlő.
Ha Orbán legközelebb országjelentést készít, hát büszkén jelentheti: legyőztük a társadalmi mobilitást, felszámoltuk a tömegkultúrát és megteremtettük a modern rabszolgaságot.

És megoldottuk a cigánykérdést, mert nem beszélünk róla.
De közben egyre nő a cigányság lélekszáma, jóllehet a rendszerváltáskor éppúgy nyolcszázezres lélekszámról esett szó, mint manapság, de a különbség ég és föld.
A rendszerváltást megelőző években a cigányember dolgozhatott, hasznos tagja lehetett a társadalomnak.
Túlnyomó többségüket felszívta a mezőgazdaság, a szövetkezetek, de jelentős számban dolgoztak a bányászatban, az útépítéseken, közműépítéseken.
Ma az ország tíz százalékát kitevő, egyébként heterogén cigányság számára nincs választható alternatíva, mert még a társadalom legalsó szintjén is csak arra jók, hogy legyen kikhez képest valamire tartani magukat a nemcigány szerencsétleneknek, akik ugyanolyan páriák, mint ők, de - szerintük -legalább magyarok.

A szövetkezetek szétverése csak az egyik csapás volt számukra. A másik a magyar mezőgazdaság szerencsétlen termékszerkezete, mely a szántóföldi növénytermelést preferálja.
Ehhez utolsó csapásként társult az uniós mezőgazdasági támogatás.
Az egyiknek minimális az élőmunka-igénye, a támogatás meg gyakorlatilag termelés nélkül jár, így aztán az élőmunkaigényes növények termelése megszűnt, csakúgy, mint az állattartás.
A birtok-koncentráció sem hozott ilyen tekintetben pozitív változást, a műköröm-építő új birtokos a gyors meggazdagodásban érdekelt, csakúgy, mint hajdan a török szpáhi, aki nem tudhatta, meddig tart a jólét.

Ez persze csapás a mezőgazdaságra is, de kit érdekel?
Hol van ma már a jobboldal által oly nagyon emlegetett Kertmagyarország eszméje?
Hol vannak a mezőgazdasági termékeket feldolgozó üzemek?
A Danone most csukja be magyar gyárát, igaz, kereslet sincs a termékeire, mert a négymillió máról-holnapra tengődő szerencsétlen nem joghurtot vesz, ha van miből, hanem lisztet meg cukrot, esetleg kifizeti a villanyszámlát, ha jut rá.

Négymillió ember, akikkel nem törődik senki.
A pártok nem szólítják meg őket, cserébe ők nem mennek el szavazni, hacsak nem párezer forintért, mert enni kell, és ha egy szavazat az ára egy rántottcsirkének, hát akkor megfizetik.
Aki pedig azt gondolja, hogy ők lesznek a jövő forradalmárai, hát rettenetesen nagyot téved, az ő számukra az, aki hatalmon van, az mind csibész, tolvaj, élősködő, aki őket csak becsapja.
Őbelőlük forradalmár nemigen lesz, legfeljebb éhséglázadó, akiket majd szétver a TEK.
Közben persze krokodilkönnyeket hullatunk, hogy fogy a nemzet, de őket azért veszni hagyjuk.
Ez egy gazdag ország, mely éppen most tanulja a pávatáncot - egyet előre, most éppen kettőt hátra.
Csak elegánsan, mosolyogni hozzá kötelező...

http://www.pupublogja.hu/2014/06/elhajitott-nemzedekek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfőtől nem kap gázt Ukrajna Oroszországból
  2014-06-14 21:53:24, szombat
 
 
Hétfőtől nem kap gázt Ukrajna Oroszországból
2014.06.13 16:53


2014.06.16-án hétfőn délelőttől nem szolgáltat több földgázt a Gazprom Ukrajnának. 1.951 milliárd USA dollárt kellene fizetnie Kijevnek, hogy ezt a helyzetet elkerülje. Amennyiben nem fizet az ukrán Naftogaz, akkor az fennakadásokat okozhat az európai gázellátásban is, melyet Oroszország az Északi Áramlat és a Jamal-Európa vezetékeken való megnövelt gázszállítással fog kompenzálni.

Hídő.net | Északi Áramlat

A jelenlegi ukrán tartozás meghaladja a 4 milliárd dollárt (905.6 milliárd Ft). Hazánk kormánya olyan Ukrajnát támogat politikailag, mely a magyar lakosság gázellátását is lényegében veszélyezteti, arról nem is beszélve, hogy Magyarország is visszaszállít Kijevnek az orosz gázból. Ez most napi 7,5 millió köbméter mennyiségű földgázt jelent. Ezzel hazánk az egész EU gázellátását is kockára teszi, hiszen a reverz gázszállításokra nem adott engedélyt a Gazprom.

http://www.hidfo.net/2014/06/13/hetfotol-nem-kap-gazt-ukrajna-oroszorszagbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felszámolnák Magyarországot Brüsszel hazai csatlósai
  2014-06-14 21:52:04, szombat
 
  Felszámolnák Magyarországot Brüsszel hazai csatlósai
2014.06.05 15:03

Felszámolná a magyar külügy, hadügy és pénzügy függetlenségét a Civil Összefogás Fórum nevű atlantista ernyőszervezet. A Békemeneteket is szervező CÖF most azzal az ötlettel állt elő, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára kellene átalakítani az Európai Uniót, amivel hivatalosan is megszűnne a tagállamok függetlensége, Brüsszel hozná a döntéseket a külügy, pénzügy és hadügy területén. Megszüntetnék a független magyar költségvetést, az ország bevételeit egy idegen országnak adnák. Felszámolnák a magyar fegyveres erőket, ehelyett idegen fegyvereseket hívnának az országba. Felszámolnák a független magyar külügyet, ehelyett egy idegen hatalom protektorátusává nyilvánítanák az országot. A fentieket javasló dokumentumot Fricz Tamás, a CÖF alapító-szóvivője juttatta el a külföldi szervezetnek.

Hídfő.net | Fricz Tamás

A fentieket javasoló dokumentumot éppen most továbbítják az Európai Unió vezetőinek, ami kimeríti a hazaárulás fogalmát, emiatt idézzük fel a Btk. ide vonatkozó részét:

"Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást

a) súlyos hátrányt okozva

b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával

c) háború idején

d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.

Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A fent említett dokumentum benyújtásával Fricz Tamás, a CÖF alapító-szóvivője hazaárulást követett el, amivel Magyarország függetlenségének felszámolására tesz előkészületet, mindezt idegen országgal és nemzetközi szervezettel együttműködve, háború idején, külföldi fegyveres erő behívásával. Magyarország a NATO tagállamaként, az Észak-Atlanti Szövetség katonai szervezetén keresztül háborúban áll a világ számos részén, többek között Líbiában, Afganisztánban és Ukrajnában, így a hazaárulás tettének háború idején történő elkövetése is súlyosbítja a bűncselekményt. A független magyar hadügy felszámolásával a Civil Összefogás Fórum vezetője Magyarország honvédelmének felszámolását kezdeményezi, ehelyett idegen csapatokat hívna be az országba, ami a hazaárulás bűntényét tovább súlyosbítja. Fricz Tamás a fentiek alapján "vélhetően" életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követett el.

Várjuk a magyar kormány reakcióját, amiben kinyilvánítja, hogy a hatályos magyar törvények vonatkoznak-e minden magyar állampolgárra. Ha a törvények nem dísznek vannak, Fricz Tamás a hatályos magyar törvények szerint minimum 5 év börtönbüntetéssel sújtandó bűncselekményt követett el, ami tekintettel a nemzetközi helyzetre, precedens értékű. Ha ebben az esetben a Btk-ban foglaltak nem érvényesek, az esetben újra fel kell tenni a kérdést; mennyiben befolyásolja a kormány tevékenységét az a tény, hogy a vezető politikusok szinte kivétel nélkül valamelyik nyugati egyetemen folytatták tanulmányaikat?



http://www.hidfo.net/2014/06/05/felszamolnak-magyarorszagot-brusszel-hazai-csatlo sai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy önérzetes tolvajdinasztia
  2014-06-14 21:49:22, szombat
 
  Egy önérzetes tolvajdinasztia

2014.06.13. 20:17
Címkék: orbánék

A miniszterelnökség közleményben sérelmezte, hogy az újabban televíziózásszerű tevékenységgel kísérletező RTL Klub Orbán Győző gyanús vagyongyarapodásával foglalkozott. A kormányközlemény a szokásos cinikus panelekkel próbál manipulálni:

,,A Kormány álláspontja szerint helytelen, hogy az RTL Klub bosszúhadjáratot indít azért, mert Magyarországon is adót kell fizetnie.

Az pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormánytagok családtagjain, mint például a miniszterelnök édesapján akar bosszút állni ezért. Magyarországon a kisvállalkozások is fizetnek adót, nem is egyet, hanem többfélét. Teljesen természetes, hogy egy sokmilliárdos árbevételű cégnek, mint az RTL Klubnak is adót kell fizetnie. Nekik is, ugyanúgy, mint másoknak, ki kell venniük a részüket a közteherviselésből. A reklámpiac más szereplői is kifizetik a reklámadót, mégsem indítanak bosszúhadjáratot."

Leltár

4 db hazugság (hogy ti. az RTL eddig ne fizetett volna Magyarországon adót, hogy eddig ne vette volna ki a részét a közteherviselésből, hogy teljesen természetes lenne egy 40%-os bevételi adó, és hogy a reklámpiac más szereplői, konkrétan a strómanok mögé bújt fideszes oligarchák által irányított Tv2 is kivenné a részét a közteherviselésből).
1 db tévedés (hogy helytelen lenne bosszúhadjáratot indítani a kifejezetten rájuk szabott különadó miatt — épp ellenkezőleg: nagyon is helyes).
1 db ki nem szarja le, hogy Orbán papa megsértődik.

Orbán Viktor mostanra már olyan agresszívan, rutinosan és pofátlanul lop, mint egy ízfokozó-függőségben szenvedő mosómedve. Lop az apja is. Lop a neje, a szomszédja, a fogorvosa, a fényképésze, a veje, az ipa, és minden kétséget kizáróan lopni fog a lánya és a fia is, ha majd egyszer odaengedik őket. Ez egy ilyen lopós család, és mi annyira szeretjük őket ezért, hogy újra teljhatalommal ruháztuk fel Orbánt, amikor megígérte, hogy ugyanezt fogja folytatni.

Micsoda család! Lopnak és közben önérzetesek. Neheztelnek, sőt szomorúak, ha valaki szóvá teszi, hogy ez a pár milliárdocska tavaly még itt volt a kasszában, most meg már nincs itt. A lopásból kiveszi a részét a család apraja-nagyja, de a tévében azért nem szeretnének szerepelni. Mert a család, az tabu.

Nem értem, mit szeretnének még Orbánék? Nem elég a teljhatalom és a büntetőjogi sérthetetlenség, még tiszteljük is őket? Hát a f*om nem kéne?

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/06/13/egy_onerzetes_tolvajdinasztia#more630021 0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János mindent visz
  2014-06-14 21:09:59, szombat
 
  Lázár János mindent visz
2014, június 14 - 20:46



Ezermilliárdnyi vagyont adna Lázár János kezébe egy új törvényjavaslat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter - aki az elmúlt hetekben már rengeteg hatáskört vonhatott magához - most megkaphatja az állami bank és a posta tulajdonosi jogköreit is, illetve hivatalosan is ő lett a kémfőnök.

vbjCélja, hogy három év múlva a magyar hírszerzés az egyik legerősebb, leghatékonyabb legyen Európában - ezt június 4-én mondta az akkor még csak miniszterjelölt Lázár János az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt - írja a Hvg.hu.

Az időközben kinevezett, a többi tárcától számos hatáskört megkapó miniszter újabb jogköröket kaphat meg, ha a parlament megszavazza az igazságügyi miniszter által csütörtökön beterjesztett törvényjavaslatot.

Lázár a tervezetnek köszönhetően most már teljes körűen magához vonhatja a külföldi hírszerzést (Információs Hivatal - IH). A hírszerzés - a külföldi titkos információgyűjtés (a köznyelvben: kémkedés) - 2012-ben került a Miniszterelnökségre, amikor Lázár János frakcióvezetőből államtitkár lett. De a törvényi előírások miatt államtitkár nem felügyelhette a területet, csak miniszter, így formálisan a kormányfő alá tartozott. Azzal, hogy Lázár előlépett miniszternek, már hivatalosan is megkaphatja a területet.

Parlamenti meghallgatásán a miniszter azt mondta, az IH költségvetési támogatásának növelésére, további megerősítésére és fejlettebb technikával való munkavégzésre van szükség. Kiemelten fontosnak nevezte továbbá az amerikai, az izraeli és a német titkosszolgálatokkal való együttműködés további erősítését.

Viheti a postát és az állami bankot is

Parlamenti meghallgatásán június 4-én a miniszter azt mondta, a Miniszterelnökséghez kerül a közigazgatás irányítása, a kormányprogram végrehajtása, a vidékfejlesztés, az európai uniós pénzek felhasználása, az építészet, a nemzetpolitika, a kormányzati kommunikáció és a ,,magyar bankrendszer átalakítása".

A Trócsányi László által csütörtökön beterjesztett tervezet átadja Lázárnak az egyik legjelentősebb állami céget, a Magyar Fejlesztési Bankot és a Magyar Postát. A tervezet szerint a tulajdonosi jogokat ezentúl a Miniszterelnökséget vezető miniszter fogja gyakorolni. Azt korábban is lehetett már tudni, hogy - a paksi beruházás felügyelete helyett - a miniszterből államtitkárrá lefokozott Németh Lászlóné fogja ellátni a posta, a Miniszterelnökség pedig az MFB felügyeletét, ám eddig arról nem esett szó, hogy a tulajdonosi jogkörök is átkerülnek a tárcához. Az egyik paragrafus kifejezetten pénzügyi hatáskört venne el ,,az államháztartásért felelős minisztertől", tehát Varga Mihálytól Lázár javára - írja a portál.

Hvg.hu nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/lazar_janos_mindent_visz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltűnt a magyar középosztály
  2014-06-14 21:08:53, szombat
 
 




Eltűnt a magyar középosztály
2014, június 13 - 16:00

Nagyszabású kutatást végzett a GfK és az MTA a magyar társadalom rétegződéséről. Az eredmény lesújtó lett, a magyar lakosság közel negyede szegénységben él, jelentős adósságokkal rendelkezik és nagyon gyér kapcsolatrendszerrel bír. Belátható időn belül pedig nincs is reális esélyük a tömeges felzárkózásra. Hatalmas szakadék tátong a vidék és a városok között is.

A szegénységben élők kétmilliós tömegével szemben az elit csupán kétszázezer főt számlál. Az ide tartozók gazdagok, többségükben felsőfokú végzettségűek, kapcsolati szempontból viszont ez zárt csoport, és a státusz szinte örökletes.

Eltorzult társadalmi szerkezet

Nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országok az ideális társadalomábra inkább rombusz alakú, amelynek közepén a politikailag és fogyasztásban is stabil középosztály helyezkedik el, addig a magyar társadalom osztályok szerinti rétegezettsége egyfajta körte formát mutat, amely a legszélesebb alsóbb osztályoktól fölfelé egyre keskenyedik, és amelyben gyakorlatilag nem létezik középosztály.

A kutatók nyolc társadalmi csoportba sorolták be a magyar lakosságot. A legszűkebb, mégis a minden szempontból leginkább kivételezet elit csoportjába legfeljebb kétszázezer ember tartozik. Nagyon magas körükben a felsőfokú végzettségűek és a budapestiek aránya, státuszuk gyakorlatilag ?örökletes?, mert már szüleik is hasonló körülmények között éltek.

Egymilliós felső középosztály

A szűk egymillió embert magába foglaló felső közép ott van az elit alatt. Főleg gazdasági vonatkozásban, de kapcsolati hálójuk még szélesebb is, mint a kevesekkel barátkozó elité. Ők ugyanúgy városias társaság, mint a mintegy félmillió főt kitevő feltörekvő fiatalok és fiatalos attitűdű középkorúak. Az ebbe a társadalmi csoportba tartozók gazdasági helyzete még nem olyan erős, de többnyire magasan képzettek nyelveket beszélnek, tehát megvan a lehetőségük a fölemelkedésre.

Ezzel szemben a 600?700 ezer főt számláló kisvárosi tanárokból, orvosokból, helyi közéleti szereplőkből álló vidéki értelmiség hatalmas erőfeszítéseket kell ahhoz tennie, hogy ne csússzon le.

Vegetáló kádári kisemberek és sodródók

A kádári kisemberek látszámát - aki éppen hogy eléldegélnek valahogy - a kutatók mintegy másfél millió főre becsülik, szintén kapaszkodnak, de rosszabb eséllyel, mert például rosszabb minőségű a kapcsolati hálójuk. A következő, sodródoknak nevezett réteg 1,6?1,7 millió főt számlál. Egy részük fiatal ugyan, de ők sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint a feltörekvők.

A létminimumon tengődő másfél millió munkás

A munkások, akik nagyrészt vidéken élő fizikai dolgozók. Számukat mintegy másfél millióra becsülik a kutatók. Őket csupán az különbözteti meg a leszakadóktól, hogy van munkájuk. Azonban mivel nem rendelkeznek jelentősebb tartalékokkal rendkívül sebezhetőek. Ha elveszítik az állásukat azonnal a leszakadtak osztályába kerülnek. Ebbe a csoportban pedig már bő kétmillió ember tartozik, tragikus módon ez a magyar társadalom legnagyobb rétege.

Nekik nem csupán az anyagi, jövedelmi, vagyoni helyzetük rendkívül kedvezőtlen, jelentős körükben a szakképzetlenek aránya, ezért leginkább munkanélküliek, közfoglalkoztatottak, segélyezettek, de magas körükben a rokkantak, illetve az öregségi nyugdíjasok aránya is. Ahogy az elit, ez a legalsó réteg is újratermeli önmagát.

vg.hu és MTI nyomán ? alfahir.hu


http://alfahir.hu/eltunt_a_magyar_kozeposztaly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint kioktat majd minket a Zsidó Világkongresszus elnö
  2014-06-14 21:01:43, szombat
 
  Már megint kioktat majd minket a Zsidó Világkongresszus elnöke Budapesten, miként viszonyuljunk övéihez?
2014. június 14. 09:08
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Ez persze csak kérdés. Viszont a dolgok természetéből következő. Merthogy ugye itt aztán óriási a kirekesztés övéivel szemben. Éspedig olyannyira, hogy ,,csúcstalálkozó"-t kell szerveznie emiatt fővárosunkba, s erre össze kell csődíteni mindenkit, aki önmagára ad valamit.

Mindezt a Mazsihisz honlapjára június 12-én felkerült hírcikk apropóján írjuk. Amelyből megtudjuk, hogy ,,első európai csúcstalálkozóját rendezi a hétvégén Budapesten az Izrael Szövetségesei Alapítvány, amelyre a szervezők meghívták azokat a képviselőket különböző európai országok parlamentjeiből, akik számára, pártállástól függetlenül, fontos egy erős Izrael, egy valós stratégiai partner a Közel Keleten. A háromnapos konferencia kiemelt kulturális eseménye lesz vasárnap délelőtt megrendezésre kerülő ,,Jeruzsálem Nap", melyet az ATV élő adásban közvetít."

Szóval Ronald S. Lauder, a Zsidó Világszövetség elnöke és a washingtoni s brüsszeli székhelyű Izrael Szövetségesei Alapítvány e hacacáréra ,,több mint tízezer vendéget" vár. Mindenkit, aki számít. Még olyanokat is, mint amilyenek az ,,evangéliumi keresztények". De ez még nem minden:

,,Magyarországról és a környező országokból a római katolikus egyházat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem két teológia professzora képviseli."

Igen, nem tévedés. Pázmány Péter egyetemének két teológia professzora (nevüket nem közölték) is segítheti majd Lauder uraságát antiszemitizmus elleni szabadságharcában. Mint akik Izrael szövetségesei. Akik egy tál sóletért fényesíthetik a csúcstalálkozó szervezőinek alfelét, biztosíthatják őket támogatásukról, hiszen ,,az Alapítvány a zsidó-keresztény kultúrán alapuló parlamenti szintű kapcsolatokat mozdítja elő, kiemelve Izrael államának stratégiai, gazdasági, kulturális, tudományos és geopolitikai fontosságát az európai nemzetek számára".

Várjuk hát azért a részletes tudósítást majd az elhangzottakról. A gyarmatosítók gyarmatosítottjaiknak szánt üzeneteit. Amik részünkről persze nem fognak ezúttal sem válasz nélkül maradni.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76004
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.