Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A Kedves Vezető meghibbant: már saját maga is elhiszi a haz
  2014-06-16 21:02:20, hétfő
 
  ORBÁN GYÓGYSZERE ELGURULT

A Kedves Vezető meghibbant: már saját maga is elhiszi a hazugságait. Átírja még a történelmet is, persze saját magát helyezve a középpontba.

Nem lehet erre más logikus magyarázat, mint hogy elgurult a gyógyszere, a korlátlan hatalom kiépítése lerombolta maradék valóságérzékét is. Illetve van még egy másik lehetőség is, eszerint minden úgy volt, ahogy ő mondja, csak én estem át valahogy ma hajnalban egy párhuzamos univerzumból, ezért hiszem, hogy minden másképpen volt. Lássuk be, ennek azért kicsi a valószínűsége...

A legolvasottabb német lapnak, a Bildnek adott interjúban a Kedves Vezető előadja, hogy csak 2011-ben, az alaptörvény elfogadásakor sikerült legyőzni a komcsikat, akik jó harcosok voltak. Azt mondja, “húsz évembe került, mire végleg legyőztük őket". Igen, neki került húsz évébe, azt sugallva ezzel, hogy ő vezette ezt a nemzeti felszabadító harcot, vagy mit. Mert Magyarország volt “Európa utolsó posztkommunista állama", itt tartott a leghosszabb ideig a harc a kommunisták ellen.

Én erre valahogy másképpen emlékszem, úgy rémlik, hogy 1989-ben volt itt valami rendszerváltás, most is éppen ennek a 25. évfordulóját ünnepeljük, oszt egy jól-rosszul működő demokráciában éldegéltünk. Éppen az orbánista hatalom kezdte ezt ki és próbálja visszaforgatni a történelem kerekét.

Aztán a Kedves Vezető azért is sajnálkozott az interjúban, hogy a magyarok nagylelkűen megbocsátottak a kommunistáknak, holott Nicolae Ceausescut kivégezték, Erich Honeckert pedig bebörtönözték. Szerinte “ez egy fájó pont a történelmünkben".

Én viszont a jelek szerint kevésbé vagyok vérengző, mert kifejezetten örülök annak, hogy a rendszerváltás nálunk békés volt. Persze ehhez az is kellett, hogy a Kádár-rendszer nagyon is különbözzön a Ceausescu-, vagy a Honecker-rendszertől. No meg aztán emlékszem egy híres mondatra, miszerint ,,tetszettek volna forradalmat csinálni"!

A Kárpát-medence nagy géniusza persze úgy emlékszik, rajta nem múlott, hogy itten jó kis forradalom legyen már 1989-ben, megelőzve a jóval későbbi fülkeforradalmat, mert ő aztán hihetetlen bátorsággal felszólította az oroszokat a távozásra a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén elmondott történelmi jelentőségű beszédében. “Végre ki akartam mondani, amit senki sem mert."

Persze én a párhuzamos univerzumban ezt másképpen éltem meg, ott az újratemetést hónapokkal megelőzően, már 1989. április 25-én megkezdődött az ,,ideiglenesen hazánkban állomásozó" orosz csapatok kivonása, mert a komcsi Németh Miklós kormányfő megegyezett erről a szovjetekkel. Így tudják ezt egyébként a németek is, nyilván ők is a párhuzamos valóságban élték át ezt az időszakot, mivel éppen most tüntették ki az európai és a német egységért végzett munkájáért.

A Kedves Vezető csak a saját beszédére emlékezik, én viszont azt hiszem, mások is beszéltek akkor a Hősök terén... Nekem egyébként már akkor sem tetszett Orbán Viktor beszéde. Egyrészt mert tudtam, hogy olyasmit követel nagy hangon, ami már eldöntött tény, hiszen a Németh-kormány már jóval korábban folytatott hivatalos tárgyalásokat a csapatok kivonásáról. Másrészt ízléstelennek tartottam a komcsizást olyan nemzeti hősök újratemetésén, akik kivégzésükig kommunistának vallották magukat. Bár Orbán és sokan mások úgy vélik, a két fogalom mindenképpen kizárja egymást, Nagy Imre és mártírtársai valójában komcsik és nemzeti hősök is voltak, csakúgy mint az 56-os forradalmárok egy el nem hanyagolható része.

-nocenz Ura-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hivatali visszaélés DNS-mintaadásra kényszeríteni a pinc
  2014-06-16 20:39:44, hétfő
 
  2014-06-16. 14:56
Nem hivatali visszaélés DNS-mintaadásra kényszeríteni a pincéreket két eltűnt iPhone miatt - ha Orbán Ráhel esküvőjén történt az eset

Elutasította az ügyészség Csókási László hivatali visszaélés miatt tett feljelentését. Csókási azért fordult az ügyészséghez, mert miután tavaly szeptemberben pincérként dolgozott Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén, novemberben megkereste a Nemzeti Nyomozó Iroda, és tanúként beidézték egy eltűnt telefon miatt. A kihallgatáson DNS-mintát is kértek Csókásitól, amit ő először megtagadott, de miután büntetéssel fenyegették meg, akarata ellenére adott.
Az ügyészség a feljelentést azzal utasította el, hogy nem történt bűncselekmény. Csókási a blogján közzétette az elutasító határozatot. Ebből az is kiderül, hogy az esküvőn két iPhone 4S típusú készülék tűnt el két vendégtől. A nyomozás során összesen 26 embertől vettek DNS-mintát, köztük nemcsak dolgozók, hanem vendégek is voltak.
A határozat arra az eddig megválaszolatlan kérdésre is felel, hogy a kis értékű lopás ügyében miért a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya járt el: azért, mert az országos rendőrfőkapitány az ő hatáskörükbe utalta. Erre a hivatkozott jogszabály szerint akkor van lehetősége, ha szervezett bűnözés elleni fellépés miatt ez indokolt, vagy ha "a bűncselekmény elkövetőjére vagy az elkövetés körülményeire tekintettel szükséges". A főkapitány ebben az esetben ez utóbbi pont alapján rendelkezett.
(Origó)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129252/#ixzz34pSIKqUH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázárvita: Kijev provokál
  2014-06-16 20:31:03, hétfő
 
  Gázárvita: Kijev provokál
2014. június 16. 14:09
Hunhír.info

Kijev mesterségesen szítja a gázárvitát - vélekedett Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő, miután hétfőn a Moszkva közeli Gorkiban tárgyalt a Gazprom vezérigazgatójával és az energiaügyi miniszterrel.

Ukrajna álláspontjának "zsarolás-szaga van" és elsősorban az ukrán gazdaságot sújtja - jelentette ki az orosz kormányfő, aki abszurdnak és ésszerűtlennek nevezte a kijevi lépéseket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Európai Bizottság konstruktív hozzáállásra ösztönözte Kijevet.

Dmitrij Medvegyev azt követően hívta megbeszélésre Alekszej Millert, a Gazprom vezérigazgatóját és Alekszandr Novak energiaügyi minisztert, hogy közép-európai idő szerint 8 órakor lejárt határidőig orosz közlés szerint az ukrán Naftohaz nem utalta át a Gazprom számlájára a Moszkva által előírt majdnem 2 milliárd dollárt. Az orosz cég pedig közölte, hogy ezután Ukrajna csak annyi földgázt kap, amennyit előre kifizet. Arról is tájékozattak, hogy Ukrajna gázadóssága majdnem 4,5 milliárd dollárt tesz ki.

Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország a megrendelt gázmennyiséget továbbra is szállítja európai partnereinek, és azt a Naftohaz kötelessége eljuttatni az orosz-ukrán tranzitszerződés alapján a célállomásig.

A Wintershall német energetikai cég oroszországi képviseleténél közölték, hogy nem számítanak nehézségekre az orosz földgáz Ukrajnán keresztül történő szállításában. Azt is hozzátették, hogy nincs kockázata annak, ha nem jut el a gáz a megrendelőhöz, mivel nyáron csökken az igény az energiahordozó iránt. Később, a második félévben ugyanakkor megnőhet a kereslet és akkor megismétlődhet a 2009-es helyzet - vélekedtek a német cégnél.

Szergej Pravouszov, az orosz nemzeti energetikai intézet vezérigazgatója szerint Ukrajna egyelőre nem fogja megcsapolni a gáz tranzitvezetéket. Saját kitermelése és a földalatti tározókban felhalmozott tartaléka elegendő a nyári ellátásra. "Őszre azonban nehézségei támadhatnak a fogyasztók ellátásában, így lehetséges, hogy a Naftohaz akkor majd kivesz a tranzitszállításokból saját igényeinek kielégítésére" - nyilatkozta az orosz szakértő.

MTI

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76041
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem túlságosan meglepően, egy alig pár hetes felmérés szerin
  2014-06-16 20:27:15, hétfő
 
  Nem túlságosan meglepően, egy alig pár hetes felmérés szerint a magyarok többsége a regnáló ,,kormányával" és parlamenti pártjaival ellentétben, inkább támogatja Oroszországot. Ez már csak azért sem meglepő, mert a regnáló ,,2/3-ados" kormányra a magyar lakosság alig 20%-a szavazott. A többire meg még kevesebben.
Sajnálatosan az ukrán kérdésben az Orbán-kormány továbbra is a magyar nép pusztulását segítő NATO és EU talpnyaló taktikát folytat.

Az atlantista banda egyetlen ütőképes ellenlábasa az eurázsiai tömörülés. Jelenleg e két világ élethalálharca zajlik a szemünk előtt, csak éppen grúz, iraki, szíriai, ukrán stb. válságnak, ilyen-olyan jelzőjű ,,tavasznak" álcázva.

Ne engedje magát megtéveszteni senki, ez már a világok harca, melyet az atlantisa, deviáns és szabados sátán, a mesterséges genetikai keveredés és a pénzimádat ördögi birodalma vív a tisztaság az erkölcs és az igazság képviselői ellen. A valódi értékeket, a szeretetet fontosnak tartó milliók jelenleg csak az eurázsiai szövetség győzelmében reménykedhetnek, ezt kell támogatniuk minden erejükkel, ha élhető világra, egészséges utódokra vágynak a jövőben.

Egy - talán néhányaknak nem tetsző -, ennek ellenére valós tényt is észben kell tartani, hogy e harc utolsó ütőképes bástyája Oroszország. Méghozzá az a Putyin vezette Oroszország, mely nemet mondott a buziságra, a devianciákra, mely megőrizte az eredeti kereszténységet a pápai judeo-kereszténységgel szemben. Az az Oroszország, amely tiszteli az életet, elődeit, gyökereit és hőseit, mely felveszi a harcot a génmanipuláció és a betolakodó korrupció ellen, mely nem engedi elkorcsosulni a fiataljait. Az az Oroszország, mely nem hajítja utcára állampolgárai millióit, és nem nézi el tétlenül, hogy az iskolás gyermekek fele éhezzen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hova álljanak a belgák?
  2014-06-16 18:38:57, hétfő
 
  Hova álljanak a belgák?
2014-05-09

A Simon Wiesenthal Center felszólította Catherine Ashtont, hogy ‘Ítélje el a szélsőjobboldali csoportok, és a neonácik jelölését a május 25-i Európai Parlamenti választásokon.


A SWC arra sürgette Ashtont, hogy “...intézzen felhívást az EU mind a 28 tagállamához, miszerint tegyenek meg minden intézkedést annak érdekében, hogy kizárják az erőszakot, és ellehetetlenítsék a szélsőséges csoportok EP jelölését.''

“az ön felhívása szép gesztus lenne így a hivatali idejének a végén, a csend viszont azt jelezné, hogy ön érdektelen" írta levelében Dr. Shimon Samuels a SWC nemzetközi kapcsolatok igazgatója.

Megemlítette azt a tényt is, hogy Magyarországon a nyíltan antiszemita, cigányellenes és homofób Jobbik párt, épp most választotta meg a magyar parlament alelnökévé az egykori Skinhead-et, Tamas Sneidert. Sneidert korábban romák bántalmazásért, épp saját szülei jelentették fel. Sőt, az újonnan választott magyar kormány a ,,...kulturális és oktatási bizottság elnöki pozícióját Duró Dórának, a jobbikos Novák Előd feleségének adta. Amikor a házaspárt megkérdezték, miért nem vettek részt a múlt heti Holocaust megemlékezéseken, Novák azt felelte, ,,mi csak olyan genocidiumokról emlékezünk meg, amelyek valóban léteztek".

‘'Érdekes, hogy az EPP (European Peoples' Party) nevű konzervatív EP frakciók csoportja elfogadta a Jobbik tagságát" jegyezte meg Samuels, majd egy további példát is felhozott az erőszak terjedésére: a belga rasszista szélsőjobboldali ‘Debout les Belges!' (‘Álljatok fel belgák!') csoport múlt vasárnap Brüsszelben megkísérelt egy antiszemita kongresszust összehívni - amelyet emberi jogi szervezetek, köztük a SWC közbenjjárására.végül betiltottak, és a rendőrség feloszlatta.


(Helyreigazító közlemény:
Az internetes oldalunkon 2014. május 9-én "Hova álljanak a Belgák" megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamást korábban romák bántalmazásáért épp saját szülei jelentették fel.
Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Novák Elődöt korábban bárki megkérdezte volna arról, hogy miért nem vett házastársával részt a cikk előtti héten tartott Holocaust megemlékezéseken, illetve azt is, hogy erre ő úgy válaszolt: " mi csak olyan genocidiumokról emlékezünk meg, amelyek valóban léteztek ". A valóság ezzel szemben az, hogy ilyen kérdést Novák Elődnek soha senki nem tett fel, és ilyen választ Novák Előd soha senkinek nem is mondott.)


http://zsido.com/cikkek/Hova_alljanak_a_belgak/10/4077


*******************

,,Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában - a szerk.) kritizálja Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita. És a szervezet erős, és sok pénze van, a kapcsolat pedig az amerikai és az izraeli zsidó intézmények között nagyon erős, ők pedig különösen erősek ebben az országban, mint ahogy azt Ön is tudja. És hatalommal rendelkeznek, ami rendben is van. Tehetséges emberek, hatalmuk és pénzük van, sajtójuk és más eszközeik, és a hozzáállásuk ez: "Izrael az én országom, ha igaza van, ha nincs". És nem állnak készen a kritikára. És nagyon könnyű antiszemitizmussal vádolni az izraeli kormány egyes lépéseit bírálókat, vagy felhozni a holokausztot és a zsidó emberek szenvedéseit, mint ami igazol mindent, amit a palesztinokkal teszünk." (Beszélgetés-részlet Sulamit Aloni volt izraeli oktatási miniszterrel, baloldali békepárti aktivistával)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új "fantomállam" Európában -
  2014-06-16 18:27:40, hétfő
 
 
Új "fantomállam" Európában -

- a véres és bársonyos (narancsos) zsidó forradalmak Európájában...

A "Nagy Francia Forradalommal" kezdődött, amit ekként jellemez a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve. Amikor bevezettük az állami szervezetbe a liberalizmus mérgét, annak politikai alkata megváltozott ... A liberalizmus 'alkotmányos államokat' ered ményezett, amelyek a korábbi önkényuralom - a gójok egyetlen oltalma - helyébe léptek. Az alkotmány semmi egyéb mint az egyenetlenkedés, félreértések, viszályok magasiskolája. Elérkezett a köztársaságok kora ... Az uralkodót kormánykarikatúrá val - elnökkel - helyettesítettük, akit a tömegből bábjaink, rabszolgáink közül választottunk."
A forradalom szlogenjéről ezt írja a jegyzőkönyv. "Szabadság, egyenlőség, testvé riség ... Az önmagukat bölcsnek képzelő gójok ... mitsem tudtak kezdeni ezekkel a szavakkal. Nem vették észre, milyen ellentmondás van a szavak értelme és azok egymás mellé helyezése között."

Nem tárgyalhatom itt az 1989-ben Prágában kezdődött bársonyos (narancsos) forradalmak históriáját. Azt sem igyekszem bizonygatni, mennyiben volt megha tározó ezeknél a zsidó szervezőmunka. Az általam amúgy nem kedvelt Bogár László "mesterséges forradalmakról" értekezik. Ebben a beállításban egyetértek vele. Kezdjük csak a 2013-as kijevi zsidópuccs közvetlen előzményével, a "narancsos forradalommal".
"Ukrajna 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki függetlenségét. Még ugyanebben az évben 'kisebb konfliktus' alakult ki Ukrajna és Oroszország között a Krím-félsziget hovatartozásáról. 1994-ben ... Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia aláírják a 'budapesti egyezményt' az ország területi integritásának védelméről. ... A 2004-es választásokon ... két jelölt mérkőzött ... Janukovics, aki Oroszország támogatását tudhatta maga mögött , illetve Viktor Juscsenko, aki a nyugatra nyitás politikáját képviselte ... A hivatalos eredmények szerint parányi többséggel Viktor Janukovics győzött, ám az ellenzék hívei tüntetésekbe kezdtek Kijev utcáin, új választásokat követelve, a keleti régiókban történt választási csalások és megfélemlítésekre hivatkozva. Ez volt a 'narancsos forradalom'. Az alkotmánybíróság végül megsemmisítette a választási eredményeket. ... Viktor Juscsenko vált Ukrajna elnökévé.
(Vele, mint tudjuk, apróbb malőr történt egy "kozmetikai beavatkozás" révén, amelyet Oroszországnak tulajdonítottak... Hogy - hogynem...
2006-ban, négy hónapos 'politikai válság' után megint csak Viktor Janukovics lett Ukrajna miniszterelnöke, de csak rövid ideig maradt a posztján, mert a 2007-es választásokat ismét a narancsos forradalmat vezető pártok nyerték, és így Julija Timosenko alakíthatott kormányt. Aztán tovább forgott a szerencsekerék és 2010-ben Viktor Janukovics a Régiók Pártjának színeiben a szavazatok több mint 48 százalékával megint megnyerte az ukrán elnökválasztást. 2011. augusztus 5-én Julija Timosenkót letartóztatták hivatali hatalommal való visszaélés miatt és a bíróság elé állították. A bíróság október 11-én 7 év börtönre ítélte a 2009-es orosz-ukrán gázvitát lezáró, Vlagyimir Putyinnal kötött szerződés miatt.". (Ez utóbbit ugyan nem értem, de most hagyjuk...)

Aztán 2013 novemberében elszabadult a pokol. Miért is? Janukovics kijelentette, hogy az EU által szervezett "keleti partnerség" vilniusi csúcsértekez letén nem fogja aláírni a társulási szerződést, csak európai-ukrán-orosz háromoldalú tárgyalások után, azok eredményétől függően. Az EU láthatóan nem tudott elég gazdasági és politikai erőforrást nyújtani a "közeledés" biztosításához. Moszkvának erősebb "érvei" voltak az energetikailag, gazda ságilag, történelmileg is hozzá jobban kötődő posztszovjet állam integrálására.

Az addig két kijevi téren demonstráló ellenzéki pártok összevonták tüntetőiket, így a hat napja tartó tiltakozásnak most már egyetlen központi helyszíne Kijevben a Függetlenség tér, a Majdan, amely a 2004-es narancsos forradalomnak is a fő terepe volt. Az EU-párti tiltakozók azt követelték, hogy Viktor Janukovics írja alá a társulási szerződést az EU-val. Az elnök kitartott a kormány múlt heti döntése mellett és felfüggesztette az aláírás előkészítését, így erre a vilniusi csúcson - bár Janukovics elment a litván fővárosba - nem került sor.

Ekkor jött a zsidópuccs... Mindenekelőtt definiáljuk ennek fogalmát. "Puccs a szélesebb néptömegek által nem támogatott, a hatalom megragadására irányuló tevékenység , többnyire fizikai, katonai erőt alkalmazva. Az irányító hatalmat egy szűk csoport ragadja magához a törvényes formák és a több ség akaratának mellőzésével. Ukrán népszavazásról szó sem volt. Az "ellenzéki tüntetők" se képeztek kormánybuktató erőt. Más megoldást kellett választani. A történteket már leírtam egy korábbi cikk frissítéseként, de az oda - vissza ugrálás elkerülése végett ide is beiktatom.

...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ..........

Az "ukrán forradalom" jellegét illetően ide kivánkozik még héhány adalék. Több hónapja már, hogy próbáltam az olvasók figyelmét felhívni Dimitríj Jaros úr becstelen személyére a kijevi zsidópuccs veszélyes tendenciáival kapcsolatban. Hogy miért volt zsidópuccs a kijevi "forradalom", plasztikusan megvilágítja egy echte zsidó hírportál írása amely az illető úr dicső tetteiről szól.
"A Hrusevszkij utcán egy hétig tartó összecsapások után megkérdőjelezhetetlen volt, hogy a rejtélyes Dmitro Jaros lett a forradalom vezetője. Jaros csak egyszer mondott beszédet a Majdanon felállított emelvényen. Február 21-én lépett színpadra, amikor az emberek teljes kétségbeesésükben már minden ellenzéki politikus, Jacenyuk, Klicsko és Tyahnyibok szavait is egytől egyig kifütyülték. Jaros egy mondatot mondott: 'Mi, a Jobb Szektor, [mostantól] átvállaljuk a felelősséget az ukrán forradalom minden egyes lépéséért'. ... Oroszországnak új bűnbakra van szüksége, és Dmitro Jaros tökéletes erre a szerepre. Senkit nem érdekel az orosz médiában, hogy a Jobb Szektor soha nem volt antiszemita vagy soviniszta szervezet, hogy tagjainak fele orosz anyanyelvű vagy orosz származású, hogy "az izraeli hadsereg veteránjai működtek együtt' a Jobb Szektorral a forradalom idején... Még Kijev főrabbija is adott ki közleményt arról, hogy nincsenek antiszemiták a Majdanon. Mindennek ellenére az orosz bíróság (?) letartóztatásra ítélte a Jobb Szektor vezetőjét, de úgy tűnik, Dmitro Jarost ez cseppet sem zavarja, sőt, bejelentette, indul az elnökválasztáson. A legnagyobb baja most az, hogy a semmiből bukkant fel, fehér foltokkal a múltjában."

A martalóc múltjában amúgy nincsenek fehér foltok. Zsidó terroristának képezték, képezte magát fiatalkora óta.

Jaros úr megcélozta az államfői posztot is. Egy másik hírportálon olvasható dicstelen politikai fellépésének mérlege. "A szélsőséges Dmitrij Jaros kevesebb mint egy százalékot kapott. Moszkva eddig azzal vádolta a kijevi vezetést, hogy fasiszták támogatják. Megváltozhat most ez a retorika? Jevgenyij Valójában, a választóknak csupán 0,68 százaléka támogatta Jarost, a Jobb szektor jelöltjét."

Amit nem értek, az a következő 'az orosz bíróság (?) letartóztatásra ítélte' . A hülye firkásznak nyilván halvány segédfogalma sincs a jogról. A hírnek azoban lehet magja, az nevezetesen hogy az orosz (?) bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adhatott ki Jaros ellen. Ez alibinek, porhintésnek esetleg megteszi. Jaros pedig joggal szarja le az orosz bíróságot.

Az ismételt kérdés megint az, hogy az orosz titkosszolgálat miért nem likvidálja Jarost Ukrajnában, ágyában párnái között, vagy amikor megjelenik a fronton, hogy tömeggyilkosságokat vezényeljen.

Az amerikaiaknak azért volt nehéz dolga a vietkongokkal, mert beleolvadtak a népbe. De ez a zsidó hóhér milyen népbe olvad bele? Az oroszok, vagy az ukránok közt tud észrevétlenül elvegyülni? Nem! A pofája kilométerekről elárulja. Miért nem vadásszák le? Hát mert Putyin nem engedi. A zsidó - a tömeggyilkos zsidó is - szent és sérthetetlen azok szerint a játékszabályok szerint, amiket Putyin is betart... És Európa? Ott Béke Nobeldíj várományosa minden zsidó, aki gójokat gyilkol, feltéve hogy tömegesen teszi.
...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ........

A történet folytatása, amire fentebb céloztam, hogy Janukovics hagyta magát megbuktatni, Putyin pedig hagyta, hogy megbuktassák. Miért is? A válasz világos, ill. kézenfekvő. Egy demokráciában nem illik "békés tüntetőkkel" szemben rendőri erőszakot alkalmazni. A napokra földi pokollá "varázsolt" Majdan zsidó ördögeinek hajuk szála se' görbült. Janukovics gyáván elmenekült és ZsidóAmerika, meg CsahosEurópa siettek elismerni az új "forradalmi" államot és (orrmányos) kormányát.

A zsidó puccsisták azonban nem tudták magukat "eladni" az ukrán népnek, pontosabban az ukrán állam orosz alattvalóinak, de az ukrán alattvalóknak sem. Lázadás tört ki. Lehet, sőt valószínű, hogy ebben Oroszországnak is van szerepe. Tegyük fel, ha nem is engedjük meg, hogy az ukrán államvezetésnek "joga" van a "rendet" helyreállítani és a lázadást letörni. De milyen eszközöket, ill. milyen módszereket alkalmazhat "jogszerűen" ennek során? Nos a beköszöntő Odesszá ban történt, ahol a szakszervezetek széházába beterelt (!) tüntetőket elevenen megégették. Most pegig a "lázadó" városok lakosságát pusztítják tűzérséggel, sorozatvetőkkel, fehér foszforos és gázfejlesztő lövedékekkel. Ez ellen viszont a "nyugati demokráciák" nem, vagy csak igen ernyedten tiltakoznak.

És most szóljunk a "lázadásról".

Az előzmények közé tartozik Putyin felemás lépése. Oroszország ugyanis részt vett az áprilisi genfi válságtanácskozáson és mi több, ott Lavrov külügyminiszter, akinek az eszét és tisztességét egyre kritikusabban szemlélem, olyan nyilatkozatot tett, hogy "Ukrajnának el kell érnie, hogy minden polgára az általános törvények szerint egy civilizált társadalomban élhessen függetlenül attól, melyik régióban lakik. Csak a biztonsági erőknél, a rendőrségnél és a hadseregnél lehetnek fegyverek, a nemzetközi jognak megfelelően. Tette ezt annak ellenére, hogy... Andrij Descsitszja Ukrajna ügyvivő külügyminisz tere bejelentette, a terroristaellenes 'hadművelet' folytatódik".

Ezt követte a "dacos régiók" népszavazási kezdeményezése, amellyel a lakosság akaratát akarta nyilvánítani saját sorsát illetően. A rohadt Nyugat előre közben és utólag is "törvénytelennek" bélyegezte ezt a korrekt és bátor kezdeményezést. Putyin pedig legújabb szokásának megfelelően langyos magatartást tanúsított. Indítványozta a referendum elhalasztását (?). Ezzel, a rohadt Nyugaton kívül, egy ember elismerését vívta ki. "A Berlinben tartózkodó Porosenko a ZDF német közszolgálati televíziónak azt mondta: a kelet-ukrajnai helyzet jelentősen javult Putyin bejelentésének köszönhetően. 'Úgy vélem, hogy ez egy nagyszerű hír a kelet- ukrajnai helyzet stabilizálása szempontjából' - fogalmazott az ukrán elnökjelölt."

Ami a "régiók" népét és vezetőiket illeti, azok nem hallgattak Putyinra, akinek viselkedését "hadműveletek folyatása" idején defetizmusnak szokás minősíteni és golyóval illik jutalmazni.

A "hadmüveleti területen" az ukrán alakulatok mindent megtettek a választások megakadályozására. Milliószámra kobozták el és semmisítették meg pl. a szavazólapokat, stb. A népszavazás ennek ellenére "rendben" lezajlott... Donyeck és Luhanszk polgárai nagy számban jelentek meg és döntő többségük az "önálló államiságra" szavazott. Oroszország ekkor még böffentett annyit, hogy "Tisztelettel viszonyul a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye lakosainak akaratnyilvánításához, és arra számít, hogy ezután civilizált párbeszéd kezdődik a kijevi hatóság képviselőivel - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata. Az orosz elnöki hivatal közleményében kiemelték, hogy Moszkva üdvözöl mindenfajta közve títést, beleértve az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetét (EBESZ) is, hogy létrejöjjön egy ilyen dialógus. A Kreml ugyanakkor elítélte azt, hogy (a kijevi hatóságok) erőt alkalmaztak Kelet-Ukrajnában a referendumok megaka dályozása érdekében."
Aztán ... ennyi! Azóta csend, pofa be van a nyugati, de az orosz (?) sajtóban is, az új köztársaság kikiáltásának körülményei, hétköznapjai vonatkozásában. Kivéve a totális "médiacsitt" előtti néhány tudósítást, amelyekre mindjárt kitérek.

"Az URA-Inform Donbassz internetes portál helyszíni tudósítása szerint a dokumentumot a Donyeck városában lévő "Sahtar Plaza" nevű szállodában írta alá az orosz állampolgárságú Alekszandr Borodaj, a donyecki népköztársaság miniszterelnöke és Alkeszij Karjakin a luhanszki népköztársaság köztársasági gyűlésének elnöke. A hotelben a kelet- és dél-ukrajnai megyék "népi képviselőinek" kongresszusát tartották szombaton, amelyen mikolajivi, odesszai, herszo ni, dnyipropetrovszki, zaporizsjai, és donyecki, valamint luhanszki többségi orosz ajkú népi vezetők vettek részt. A kongresszus végén látták el a donyecki és a luhnaszki szeparatista vezetők kézjegyükkel az egyesülésről szóló dokumen tumot. A hírportál tudósítása szerint az aláírási ceremónia zárt ajtók mögött zajlott, kizárva az atlantista média hivatali torzítóit - csak az orosz Rosszija 24 tévécsatorna munkatársai lehettek jelen az eseményen." Más kérdés, hogy seholsem találom (?) a Rosszija 24 tudósítását sem...

A "szakadároknak" (nem zsidók, nincs köztük zsidó - ez a baj) vannak elképzeléseik a jövőt illetően is...

"A kelet-ukrajnai megyék önállóságáról tartott referendum után mihamarabb saját állami szerveket és hadsereget hoznak létre. A népszavazás után meg szállónak fogunk tekinteni minden ukrán fegyveres erőt - jelentette ki vasárnap Denisz Pusilin szakadár vezető, a “donyecki népköztársaság" társelnöke.

Ami - per ma - engem illet kiváncsi lennék, hogy alakul e hősök és főleg az új állam sorsa? Kielégíthetetlen ez a kiváncsiság. Nem lenne az, de kielégítet len! Az orosz média jóvoltából is.

Nagyon nem jól van ez így! Nem vagyok vajákos és nem átkozom - nem rontom meg Putyint. Úgy gondolom viszont, hogy jósolhatok neki, mondjuk kártyából, amihez nem kell iparengedély... A daliás "Officer" lapot választottam.

Putyin nem csupán emberi, politikai, államfői, de katonai becsületét is feltette annak a sokmillió orosznak és ukránnak az életére, akik most Moszkva felé - feléje nyújtják a kezüket, nem a maguk, hanem szüleik, asszonyaik, gyermekeik életéért könyörögve.

Ha Putyinban a katonabecsület helyett a machiavellista politikus kerekedik felül, eljátssza becsületét és semmi helye a Kremlben. A katonáknak kell ezt megértetniük vele.

Erre gondoltam, amikor "egy" tábornokot emlegettem.

Reménykedjünk Putyinban - amíg lehet...

2014.06.15

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Uj%20Oroszorszag/Fantom%20koztarsasag.h tm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy Imre újratemetése: az elmaradt forradalom bábmesterei
  2014-06-16 18:18:55, hétfő
 
  Nagy Imre újratemetése: az elmaradt forradalom bábmesterei

Huszonöt éve, 1989 június tizenhatodikán temették újra Nagy Imrét és négy mártírtársát. A felemelő eseményre az ellenzék, az MSZMP és az állambiztonsági szolgálat is különös figyelemmel készült. Az utóbbi mindent bevetett azért, hogy az átmenet ne torkolljon forradalomba. A Hamvas Intézet dokumentumgyűjteményének segítségével megírt riportunkban drámaian rajzolódik ki: alig volt olyan ellenzéki csoport, politikai alakulat, vagy szerkesztőség, ahol ne állt volna rendelkezésre beépített emberek egész hada az esetleges radikalizálódás megfékezésére. Másként szólva: az elvtársak nagyon odafigyeltek, nehogy mások forgatókönyve szerint menjen végbe a rendszerváltás. Cikkünk végén pedig egy olyan dokumentumba pillanthatnak bele, ahol a III/III. utolsó parancsnoka pontosan felvázolja: hogyan fogják a “nekik megfelelő embereket" a rendszerváltás után is helyzetbe hozni.

KOVÁCS BÁLINT - PestiSrácok.hu

,,Tetszettek volna forradalmat csinálni!" - ezzel a cinikus mondattal vágott vissza a néhai miniszterelnök, Antall József az MDF-en belüli ellenzéknek, akkor, amikor többen kifogásolták a puha, túlságosan is puha rendszerváltást. Tény, hogy a számonkérés elmaradt, és a régi rendszer sikeresen átmentette magát. A Hamvas Intézet Állambiztonsági játszmák című kiadványából (itt teljes egészében elolvasható) kiderül, hogyan manipulálta a közvéleményt és az ellenzéket a Szolgálat Nagy Imréék újratemetésekor. A kutatóintézet alapítója, Hankiss Ágnes publikációjában összegyűjtött titkos jelentések félelmetes szervezettségről árulkodnak: az állambiztonság a létező összes csatornát felhasználta ahhoz, hogy az újratemetés a ,,nemzeti megbékélés" ünnepe legyen. Csak semmi forradalom!
A nemzeti megbékélést erősíteni, forrás: PS

A nemzeti megbékélést erősíteni - Forrás: Hamvas Intézet
,,Politikai kompromisszumok is elképzelhetőek"

'56 mártírjait 1989. június 16-án temették újra, az MSZMP és a Szolgálat természetesen attól félt, hogy az esemény ,,rossz irányba" fordulhat és megismétlődhetnek a harminchárom évvel azelőtt történtek. '89 májusán Horváth József ,,vezérőrnagy elvtárs ismertette az MSZMP Politikai Bizottsága álláspontját, mely szerint június 16-án nem tartja indokoltnak a temetés mellett politikai demonstráció szervezését. Ez az álláspontot az ÁB szolgálat is magáévá tette" - írja a jelentés. Azt ezt követő húszoldalas (!) Intézkedési Terv szerint ,,Nagy Imre és társai jogi rehabilitációját ez időpontig el kell végezni, elő kell készíteni a politikai rehabilitációjukat, ezen túl további politikai kompromisszumok is elképzelhetőek".
Horváth József vezérőrnagy, forrás: Abtl.hu

Horváth József vezérőrnagy, forrás: Abtl.hu
A Fidesz fáklyás menetét különösen veszélyesnek tartották

A cél az ellenzék és a közvélemény befolyásolása volt: forradalom helyett békés átmenetre volt szükség. Ezt erősítették minden vonalon. Ahogy a már említett Horváth vezérőrnagy összefoglalja: ,,a társadalom felé megindult annak sugalmazása is, hogy június 16-át a temetés, a nemzeti megbékélés, a közmegegyezés napjának kell tekinteni". Miért volt ez fontos? ,,Ha a kegyeleti, nemzeti megbékélés jelleg hangsúlyozása tovább terjed - ezt hálózati úton erősíteni kell - megakadályozhatók a különünnepségek" -írják. A Fidesz tervezett fáklyás menetét különösen veszélyesnek tartották.
Fidesz és SZDSZ - a szélsőséges csoportok, forrás: PS

Fidesz és SZDSZ - a szélsőséges csoportok - Forrás: Hamvas Intézet
Beépített újságírók szinte az összes lapnál

Meglevő pozíciónkat fel kell használni olyan cikkek megjelentetésére, amelyek azt sugallják, hogy a nemzet érettségének bizonyítéka lesz ha a június 16-i események rendben zajlanak le" - adja ki az utasítást az ÁB. Ezért a kezükben lévő és a láthatatlan, de legalábbis nehezen észrevehető dróttal mozgatott ,,lapok is a konfrontáció elkerülésére, a gyász, a kegyelet megadására szólítanak fel". Egy későbbi jelentés már magabiztosan írja: ,,a tervezett cikkek előkészítése megtörtént". Az Állambiztonság által megrendelt cikkel közül a ,,Székely László" fedőnevű titkos megbízott a Magyar Világban, az ,,Amatőr" fedőnevű pedig a Magyar Hírlapban jelentett meg írást, de a Magyar Nemzet sem maradhatott ki. ,,Ebben a temetést, mint társadalmi megbékélés, a konszenzus irányába tett politikai lépésként értékelik, melyen keresztül a kormányzat a múlt hibáin átlépve a kibontakozó demokratizmus békés továbbvitelére törekszik" - írja a jelentés. De a többi újságot is behálózták: a terv szerint kiemelten fontos volt a megrendelt cikkek elhelyezése a Reform és Unió című lapokban és a Hiány és Munkás című szamizdat-kiadványokban, nem beszélve az MTI megrendelt híreiről, a Magyar Rádióról és tévéről.
Tőke Péter beszervezési lapja, forrás: Rev.hu

Tőke Péter beszervezési kartonja - Forrás: Rev.hu
Beütött főszerkesztőből lett a Leleplező vezetője

Jó példa a beszervezett újságírók túlélésére és metamorfózisára Tőke Péter története. Ő a Rev.hu adatbázisa szerint ,,1972-ben (beszervezésekor) a Hétfői Hírek, később a Reform munkatársa volt. A rendszerváltás idején a Reform főszerkesztője. Nagy Imre és társai újratemetésének operatív előkészületei kapcsán azt a feladatot kapta, hogy információkat szerez a független lapok temetéssel kapcsolatos terveiről, és interjút készít... Egy rövid interjú valóban készült is Horváth István belügyminiszterrel (és egy másik Kárpáti Ferenc honvédelmi miniszterrel), mellette ,,Puccs nélkül" egy másik cikke is megjelent". Tőke Péter mostanság a Leleplező című ,,független, szólásszabadság folyóirat" főszerkesztőjeként ismert... ,,Botrányos valóságok! a döbbenet, a kijózanodás és a remény lapja. a jövő történelme. a nemzeti hírháló és a magyarok szövetsége partnere" - írja lázadó kiadványáról. Ez ám a karrier! - persze nem egyedülálló.
Szabad Európa Rádió? Zsebben, forrás: PS

Szabad Európa Rádió. Zsebben? Forrás: PS
Szabad Európa Rádió - a Szolgálat zsebében?

Arra, hogy a polip csápjai még ekkoriban is - amikor már sokan erőtlennek hitték - elértek mindenhova, jellemző a Szabad Európa Rádiót érintő jelentések. Ezek szerint továbbra is voltak embereik a SZER-ben, nem véletlenül írják magabiztosan: a SZER felé a ,,megfelelő információt eljuttatták, valószínűsíthető, hogy a rádió a mi elképzelésünknek megfelelő műsorokat fog sugározni".
Király-interjú rendben!, forrás: PS

Király-interjú rendben!, forrás: PS
Megrendelt Király Béla-interjú a Panorámában

A közvéleményt célzó irányított agymosás mellett a belföldi és külföldi hangadókra is figyeltek. Tételesen felsorolták, melyik beépített emberük melyik nagykövetet, célszeményt keresse, kövesse, befolyásolja. Kiemelten fontos volt, hogy az emigránsok két jelentős, a temetésre hazalátogató alakját, Király Bélát és Kopácsi Sándort meggyőzzék arról, hogy az újratemetésnek kegyeleti eseménynek kell lennie. Egy jelentésben “boldogan" újságolják, hogy megvan a Királlyal készült interjú, amit a Panorámában fognak leadni. Ez minden valutát megért: egy titkos megbízottal (tmb) külön forgatócsoportot küldtek Amerikába, hogy otthonában faggassák a célszemélyt. A jelentésben megjegyzik: ,,Kopácsi Sándorral az interjú anyagi okokból nem realizálódott".
Belülről bomlasztani a Fideszt, forrás : PS

Belülről bomlasztani a Fideszt - Forrás : Hamvas Intézet
Fidesz: “békéltettek" és konspiráltak a belső emberek

Azokat a titkos megbízottokat, akiknek nem jutott személyre szabott feladat, különböző osztályokba sorolták. A különösen veszélyesnek tartott Fideszre és az SZDSZ-re külön osztályt állítottak. Az Intézkedési terv szerint a 2. osztály ,,folyamatosan, naprakészen figyelemmel kíséri technikai és hálózati úton a FIDESZ álláspontjának alakulását. ,,Temesvári" és Ádám András" fedőnevű tmb-ken keresztül erősíti a demonstráció-ellenes álláspontot. ,,Kocsis Lajos" fedőnevű tmb-n keresztül a sajtó felé kiszivárogtatja a FIDESZ-nek a kérdésben tanúsított megosztott álláspontját". A Republikánus Körben a beépített emberek feladata a ,,meglévő ellentétek szítása" és a békés szárny erősítése volt. Az MDF-ben ,,Erdélyi Miklós" feladata volt, hogy nyugalomra intse a többieket. Ő - ha minden igaz - be is ülhetett később a parlamentbe, talán egyszer azt is megtudjuk, mi volt a valódi neve.
,,Makulátlan múltú" emberek a jövő ügynökségébe

Az ÁB (illetve az MSZMP) terve sikerült: az esemény békés volt, s utána is ,,rendben ment az átmenet". Nem csupán a forradalom maradt el, sokan még a rendszerváltást is kétségbe vonják. No, de mi lett a hálózattal? Sokat mondó az a jegyzőkönyv, amely az 1989. június 22-én zajló III/III-1-es osztályértekezletén tanácskozásról készült, és amelyben Horváth József, a III/III utolsó parancsnoka vezeti le, hogyan kell megszerezniük a kulcspozíciókat a rendszerváltás forgatagában: ,,Nagyon fontos, hogy ne azokból az operatív tisztekből növeljük a létszámot, akiktől meg akarunk szabadulni és betesszük őket valamilyen állásba, ahol mindenki tudja, hogy az állambiztonságtól jöttek. Az ilyen állomány nem SZT-állomány, hanem egy groteszk, nevetséges szituáció. Ezzel szemben abból kell kiindulni, hogy a kinevezésre tervezett, tehetséges, hozzánk pozitívan kötődő ember olyan legyen, aki ízig-vérig állambiztonsági emberré válhat, akit ebben a minőségében a kapcsolattartóján kívül mást nem ismer. (...) A jövő útja, hogy a civil életből, megfelelő felkészültségű, funkcióban lévő, hozzánk pozitívan viszonyuló embereket nyerjünk meg és próbáljuk valamilyen módon, főként a tehetsége által megfuttatni, s így a nekünk megfelelő helyzetbe hozni".
Horváth József, a III/III utolsó parancsnokának eligazítása '89 júniusában

Horváth József, a III/III utolsó parancsnokának eligazítása '89 júniusában - Forrás: Hamvas Intézet
Nem valószínű, hogy a következő években bíboros SZT-tisztünk lesz, de ezen a területen sem kell elvetni ezt a lehetőséget" - részlet Horváth József eligazításából

Nem valószínű, hogy a következő években bíboros SZT-tisztünk lesz, de ezen a területen sem kell elvetni ezt a lehetőséget" - részlet Horváth József eligazításából
2014-ben úgy tűnik, ezen a téren is sikeresek voltak... (PS)

Vezető képünkön Galambos Tamás Nagy Imre újratemetése című festményének részlete látható.

http://pestisracok.hu/nagy-imre-ujratemetese-az-elmaradt-forradalom-babmesterei/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RTL híradó kontra Bayer
  2014-06-16 18:13:46, hétfő
 
  2014.06.16. 08:44

RTL híradó kontra Bayer


Bayer Zsolt is felébredt a lármára. Körbenézett, pislogott kicsit, majd a fogd, csibész! - parancsnak megfelelően leszaladt a Széles Birodalom lépcsőjén, és az összes arra járót megugatta: faszhelikopter! Faszhelikopter! Faszhelikopter! Fasz, fasz, faszhelikopter! Majd felemelt lábbal lehugyozott egy film plakátot és visszamászott a kosarába.

bayer2_1.jpg

Amúgy meg látványosan nem érti ezt az egészet. Végül is, nem várta tőle senki komolyan, hogy megérti. Elvégre a reklámbevételek megadóztatásáról szól a fáma, és nem arról, hogy

- Negyven százalékkal csökkentik a közintézményeknek kötelező Hírlap előfizetések számát,

- hogy negyven százalékkal kevesebbért kell rendelnie mondjuk Zugló önkormányzatának örömódát Papcsákról a helyi Harsonába,

- hogy negyven százalékkal kevesebb jut Békementre,

- de még csak arról sem szól, hogy Bayernak és Csizmadiának negyven százalékkal kevesebbet kell egymásra mutogatni, ki számoljon el a plakátpénzzel.

Szóval semmi közvetlenül húsba vágó nincs, klaffoghat a pofa jókedvében. Bezzeg régen, amikor Leggyűlöltebb Ellenségünk, gyurcsányferi hirdetett bojkottot a Magyar Hírlap ellen mit tesz isten, egy Bayer publi miatt, akkor rettentően teccettünk sírni, és nyomban megvolt a sajtószabadság féltés is:

"Stefka István, a napilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva alkotmányellenesnek, a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát sértő, a Rákosi- és a Kádár-rendszert idéző ellehetetlenítési kísérletnek nevezte a kormányszóvivői közleményben foglaltakat. Közölte: "száz százalékig Bayer Zsolt mögött állunk, semmi kivetnivalót nem találunk abban, amit leírt."

Csöndben kérdezném Bayer és Steffka urakat, hogy ha ez az ügy a Rákosi és Kádár rendszert idézte, akkor a mostani vajon mit idéz, továbbá arról is, milyen érzés mikor a felköhögött és felköpött turha az arcotokra esik vissza?

http://varanus.blog.hu/2014/06/16/rtl_hirado_kontra_bayer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rasmussen: Oroszország ellenség
  2014-06-16 18:03:44, hétfő
 
  Rasmussen: Oroszország ellenség
2014.06.16 17:14


A NATO leköszönő vezetője bejelentette, hogy tucatnyi megállapodást terveznek az ukrán hadsereg felfegyverzésére, és egyúttal arra törekszenek, hogy Ukrajna magáévá tegye azt a szemléletet, hogy Oroszország ellenség. Anders fogh Rasmussen szerint még e hó végén aláírnak egy sor megállapodást az ukrán hadsereg jövőjére vonatkozóan. A nyugati országok egy átfogó fegyverkezési programot erőltetnek a kijevi atlantista bábkormányra, ami lehetővé fogja tenni, hogy a NATO "szakértői", "tanácsadói", "kiképzői", és ha már mindenki más, akkor a fegyverrendszerei is jelen legyenek Ukrajnában.

Hídfő.net | Rasmussen

A megállapodásokat egy hó végi csúcsértekezleten fogadják majd el a NATO tagországok külügyminiszterei. Rasmussen szerint ez a védelmi ipar reformját és a hadsereg modernizálását jelenti. Valójában a nyugati katonai befolyási övezet kiterjesztését.

Rasmussen elmondása szerint a NATO ellátja az ukrán hadsereget felszereléssel és harceszközökkel, hogy az elszakadó dél-keleti régiókban "leverjék a felkeléseket". Ezzel láthatóvá válik egy igen fontos fordulópont. Az ENSZ alapokmánya szerint minden népnek joga van az önrendelkezéshez. Dél-kelet Ukrajna többségi orosz lakossága demokratikus úton kinyilvánította, hogy független országként szerveződnek újjá. Onnantól, hogy a függetlenséget kinyilvánították és demokratikus úton megpecsételték, a fegyveres harc a már független ország, Újoroszország honvédő harca, az ukrán hadsereg pedig idegen megszálló erő egy olyan területen, ahol nem ukránok, hanem többségében (80-90%) oroszok laknak.

A NATO ezt az idegen megszálló erőt támogatná, vagyis a NATO beavatkozása gyarmatosítás, a NATO beavatkozása egy szabadságharc leverése lenne, ami az ENSZ alapelveibe is ütközik. Annyiszor hivatkoznak a nyugati országok az ENSZ alapelveire, most mégis semmibe veszik.

A NATO régóta nem az a védelmi jellegű szerveződés, mint aminek alapításakor nyilvánították. A NATO egy agresszívan terjeszkedő katonai gépezet, a nyugati szabadkőművesség erőkarja, katonai szárnya, ami az atlantista ideológia mentén működő helytartói kormányokat állít fel a gyarmatosított területeken. Ukrajna áldozat, Újoroszország nem lesz az, mert ott a többségi lakosság számára ez nem egy kormányváltás, hanem szabadságharc, és honvédő háború. Rasmussen leköszönését követően dől majd el, hogy kiterjedt háború lesz-e belőle.


http://www.hidfo.net/2014/06/16/rasmussen-oroszorszag-ellenseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták szerint nem lesz gond a gázzal
  2014-06-16 18:01:06, hétfő
 
 
Seszták szerint nem lesz gond a gázzal
2014.06.16 13:45


Azt állítja a nemzeti fejlesztési miniszter, Seszták Miklós, hogy hazánkban az ukrán nemfizetés ellenére sem lesz probléma a gázellátással. A nyugtató szándékú nyilatkozat azt követően érkezett, hogy a Gazprom bejelentette, leállítja a gáztranzitot Ukrajnába, mivel Kijevnek már 7 hónapos elmaradása van. Seszták szerint folyamatban van a magyar tározók feltöltése, ezzel fogjuk áthidalni a problémát, vész esetén pedig Ausztriától veszünk földgázt.

Seszták, akinek karrierjét derékba törheti az orosz tél

A magyar gáztározók feltöltése idén március 25-én kezdődött meg. Addigra vált egyértelművé, hogy az USA az ukrán kormány eltávolítása ellenére nem tud haditengerészeti kikötőt létesíteni a Krím-félszigeten és rátenni a kezét a kelet-ukrajnai palagáz forrásokra, mivel addigra megkezdődött a mozgolódás a határon és napokon belül bevonultak az orosz csapatok a Krím-félszigetre. Akkor adhatták utasításba a térségi bábállamoknak, hogy készüljenek a gázprobléma elhúzódására. Megkezdődött a magyar tározók tavaszi feltöltése is. Április közepétől a V4 országok külügye már a gázellátásban beálló zavarokra kezdett készülni.

Tudható, hogy a magyar tározók kapacitása egyetlen télre sem elegendő. Tavaly 8%-os szintig apadtak a tározók úgy, hogy közben folyamatos volt az import. Magyarország behozatal nélkül egyetlen telet sem bírna megoldani, különösen, ha a háborús góc térségi konfliktussá terebélyesedik és 2-3 hónapnál hosszabb időre megszűnne a gáztranzit. 2009-ben, amikor a Gazprom leállította az Európába irányuló gázszállítást, a hivatalos nyilatkozatok ellenére a nagyvárosi lakosság is érezhette, hogy "valahogy maximumra tekert fűtéssel sincs olyan meleg". A kormánynak valójából fogalma sincs, mi a teendő, ha a nyugat háborúskodása miatt akár csak egy telet is más forrásból kellene megoldani.


http://www.hidfo.net/2014/06/16/sesztak-szerint-nem-lesz-gond-gazzal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.