Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Pojácák vagy gazemberek?
  2014-08-17 21:26:31, vasárnap
 
  Pojácák vagy gazemberek?

A maffiaállami ,,kormány" hovatovább naponta többször is eszünkbe juttatja Petri György látnoki versének költői kérdését. S a folytatásból - meg most már magunktól - tudjuk a választ: is-is.

Banánköztársaság | Szerző: Gusztos Istvan | 2014. augusztus 16. | 3 komment

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt



Minden dolog lényege annak története - ezt vagy az ,,antiszemitizmusa miatt" az egykor róla elnevezett egyetem épületéből száműzött filozófus mondta, vagy Max Veber, vagy a Kedves Vezér - már nem tudom, de manapság nyilván jobb, ha az ember az utóbbira tippel...

Szóval az úgy volt, hogy Orbán és hű alvezérei valamikor - van annak már vagy 20 éve is - összejöttek, és úgy döntöttek, gazemberek lesznek. ,,Pártjukat" ennek megfelelően irányították.

Egy ideig tehát egyértelműen gazemberkedésből pojácáskodtak, mikor mind több elemét kezdték használni a szélsőjobboldali retorikának: nemzetárulás, miazmás... Mert hisz tudatában voltak annak, hogy a Magyar Köztársaságban csakis elhülyített és megvadított tömeg juttathatja őket hatalomra - hát tudatosan és rendkívül sikeresen züllesztették le (igaz, volt segítségük az ellenoldalon is!) a magyar társadalom igen jelentős részét.

Ugyancsak gazemberkedés szándékával kezdték játszani a mélyen hívő keresztényt - a hála nem is maradt el: a magyar szélsőjobb templomokból uszított a ,,libsik" ellen, agitált a nemzetikereszténnyé vált Fidesz mellett.

Ezektől az időktől kezdve, már csak egészen kivételesen fordult elő, hogy fideszes politikus azt mondta volna, amit valóban gondol. Később már tisztán mechanikus módon, az orwelli kacsabeszél szerint, a tájékozódás megakadályozásának céljából használták és használják mindmáig azokat a szerveiket, amelyek segítségével egykor még beszélni, valamit mondani is tudtak.

Hatalmas, ugyancsak orwelli elvek szerint működő médiabirodalmat és szörnyű szellemi hátországot teremtettek maguknak, meghatározó részben közpénzből.

Olyan elbódított tömeget szerveztek hatalmuk biztosítására, amelyet folyamatosan ,,gondoznak": hosszú évek óta minden nap gyűlölködő, rágalmazó vagy egyszerűen csak pofátlanul hazug szövegekkel etetnek. S az egykori Fidesz máig megmaradt vezetői és később beépült, ma meghatározó figurái öntudatlanul egyre inkább azonosultak mocskos szerepükkel - sajátos önvédelme ez a személyiségnek, hogy ne kelljen minden pillanatban éreznie nyomorult, aljas voltát. Persze, vannak ma is olyanok, akik dermesztő cinizmussal pojácáskodnak - szerintem Lázár és még néhányan azt teszik. De például Kövérről régóta azt gondolom, maradéktalanul azonosult szerepével, ettől viselkedik bugris eszelős módjára.

Aztán itt van - hogy az ördög vinné már el! - ez a Balog Zoltán, aki folyamatosan összekeveri a miniszterkedést (illetve azt, amit a maffia miniszterkedésnek hazudik) a lelkipásztorkodással (illetve azzal, amit a maffia...). Persze, az irányt maga a Kedves Vezér jelölte ki: ő sem képes, illetve nem hajlandó álnok istenkedés nélkül zagyválni.

Balog arcán úgy rögzült a szemérmetlenül képmutató és egyre hibbantabb ájtatoskodás, mint mondjuk Szemérmetes Erzsók arcán a pír - de ez utóbbinak legalább volt természetes magyarázata. Azt viszont nem tudom megítélni, Balog megnyilvánulásaiban mennyi a cinikus, hazug szerepjátszás, és mennyiben azonosult - önmagát is elhülyítve - visszataszító szerepével.

Néhány napja például közölte, hogy a ,,kormány" legutóbbi ülésén 2016-ot Szent Márton-évvé nyilvánította. Én ezen meghökkentem, de, úgy tűnik, a magyar társadalom számára már magától értetődik, hogy az orbáni útmutatás, nemzetvezetés kiterjed szent évek kijelölésére is... Bizonyosan nem én vagyok az egyedüli, aki Balog dumájában érzékeli az állam és egyházai összefonódását a maffiában, de az is bizonyos, hogy nagyon kevesen jelezzük minden ilyen alkalomkor, hogy észrevettük a hatalom újabb határátlépését, és tiltakozunk ellene. Tiltakozunk az illegális és illegitim önkény ellen! Hogy sziszegve sem szolgálunk aljas, nyomorító hatalmakat. Bizony, a látszat szerint mintha a Kedves Vezérnek volna igaza, minthogy a számára egyszerűen ,,nem létező többiek most se szüntetik be a munkát (még akkor se, ha volna mit),nem bénul meg az ország, nincsenek barikádok az utakon, az utcákon nem hömpölyögnek fölháborodott polgárok milliói, hogy a legfelsőbb személy távozását követeljék, vagy legalább fütyüljenek". /Fütty/

Balog miniszter-lelkipásztor (vagy fordítva), kétségtelenül bizonyos szorgalmat tanúsít, a legkellemetlenebb, legkártékonyabb ostobák módjára. Ráadásul mindezt valami egészen hibbant, röhejes ájtatoskodás közepette.

És nem tud nyugton megülni a va... a fenekén: kilép Orbániából, hogy külföldön lejárassa a hazai magyarságot, és megnehezítse a környező országokban élő magyarok helyzetét.

Most Romániába ment prédikálni; abba a Partiumba, amelynek magyarjai a miniszter-lelkipásztor szerint Magyarország és Románia közé szorulva érezhetik magukat. Az ember csak remélheti, hogy lelkipásztori hadova ide, miniszteri handabanda oda, az ottani magyarok pontosan tisztában vannak azzal, hogy Romániában élnek. Minden bizonnyal akadnak majd románok, akár a kormány tagjai közül, a vad nacionalistákról nem is szólván, akik e helyzetről készségesen fölvilágosítanák őket...

Nem vitás persze: az orbáni hatalom mindent elkövet, nem is eredménytelenül, hogy a ,,külhoni" magyarság szoruljon, szarul érezze magát - Szlovákiában is, Romániában is... Legalábbis ama magyarságnak az a része, amely jó kapcsolatokat tart fenn a többségi nemzet demokratáival, és nem akar az anyaországi maffia vazallusa lenni.

Az igét hirdető miniszter (ilyen is csak ott lehet, ahol már dühöng az új nemzetikeresztény kurzus) rövid szövegében annyi értelmezhetetlen hülyeséget hordott össze, aminek ,,megfejtésével" ki-ki hosszú ideig is elbíbelődhetne: mi is az élet közepe, hol található; mikor és hogyan kerültek oda a magyarok, és akkor a többi nép hol volt; mikor kerültünk ki onnan, kik foglalták el a helyünket... És persze: ha Isten a magyarokat választotta ki, mi volt a szándéka a többi néppel; mit kell kezdenünk kiválasztottságunkkal... Milyen dolog lehet Romániában élve Magyarország és Románia közé szorulni... Majd meg kell magyarázni az EU-ban, hogy nem törekszünk határrevízióra, de ha mégis, akkor sem a ,,mindent vissza" alapján...

A ,,kormány" tagjai egyébként annyi gazemberséget és hülyeséget, őrültséget hordanak össze naponta, és dumáiknak annyira nincs érvényes köze a valósághoz, a valóság ama csekély részéhez, amely a maffia szándékaitól, érdekeitől függetlenül létezik, hogy nem ártana egy Darvas Szilárd-szerű magyarázó... Persze, Balognak és társainak a dumáját lehetne szórakoztatóan magyarázni, ám jókedvre, mint egykor Darvas slágermagyarázatai, nem derítenének...

Bizony, kevés okunk van nevetésre: a legaljasabb, amit egy hatalom megtehet, az az üzérkedés: üzérkedés a hittel, a hazaszeretettel, a nemzeti érzelmekkel. Az önkény, mely 2010 óta ránk telepedett, ezt teszi.

De akkor is: sziszegve se..!

http://gepnarancs.hu/2014/08/pojacak-vagy-gazemberek-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiszteletet, Szijjártóéknak?!
  2014-08-17 19:45:51, vasárnap
 
  Tiszteletet, Szijjártóéknak?!

Meg akarja dögleszteni az embereket az orbániai hatalom - más célja aligha lehet azzal a pofátlan, gátlástalan hazudozással, amit régóta művel, bármiről legyen is szó... Attól, ahogy hazudozik, a legjámborabb kutya is régen megveszett volna.

Banánköztársaság | Szerző: Gusztos Istvan | 2014. augusztus 14. | 5 komment


Íme a mai nap szijjártós handabandája:

A magyaroknak több tisztelet jár a svéd Európa-ügyi minisztertől is

Nos, a svéd miniszter az Aftonbladetban bírálni merészelte az ,,Orbán-kormány" politikáját, mondván:

,,Orbánék Oroszországot tekintik politikai modellnek, a liberális demokrácia helyett az illiberális államot és munkaalapú társadalmat kezelik értékként, a jogvédőket és civilszervezeteket pedig akadályként kezelik és idegen érdekek kiszolgálóinak nevezik őket".

Mire Szijjártó elfogadhatatlannak nevezte, hogy Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán ,,színtiszta hazugságokat állított Magyarországról és a magyar emberekről".

Hirtelen nem tudom elképzelni, mi lehetne adekvát válasz erre a minősíthetetlen arcátlanságra: szembeköpés..? Korbács..?

Nem látom, hol beszélt a miniszter ,,Magyarországról és a magyar emberekről"; azt sem látom, miben hazudott volna. Csak azt látom, hogy a maffiaállam mindenre alkalmas (legalábbis mindenre kapható) államtitkára pofátlan, ordas hazugságot engedett meg magának, amikor a svéd miniszter szavait hazugságnak minősítette. Meg azt is látom, hogy a rá és a maffiaállamra jellemző pofátlansággal, gátlástalansággal az ,,Orbán-kormányt" minden további nélkül azonosítja Magyarországgal, a magyar emberekkel...

Több tiszteletet várna Szijjártó..? Az a zember, aki minden megnyilatkozásában a Kedves Vezér szavait szajkózza..?
Szemernyi tiszteletet sem érdemel sem Szijjártó, sem a hatalom, amelynek ő oly jellegzetesen jellemtelen képviselője.

http://gepnarancs.hu/2014/08/tiszteletet-szijjartoeknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat év telt el a grúz háború óta - Orbán pozíciója változatl
  2014-08-17 19:37:36, vasárnap
 
  Hat év telt el a grúz háború óta - Orbán pozíciója változatlan
2014.08.17 11:08


Hat év telt el azóta, hogy a Kaukázus térségében kitört az ötnapos háború, melynek végén Oroszország megállította Grúzia agresszióját Dél-Oszétia ellen. A közelmúlt eseményeiből mindenféleképpen le kell vonnunk a tanulságokat, hiszen a jelenlegi történésekre nézve is fontos vonatkozásai vannak.

2008 augusztus 8-án éjjel a grúz csapatok megkezdték Dél-Oszétia fővárosa, Csinvali megrohamozását. A grúz hadsereg össztűz alá vette a főváros lakónegyedeit. Az akkor még NATO tagságra várományos Grúzia elrettentő erővel lépett fel a szabadságra vágyó civil lakosság ellen. Az a próbálkozás, hogy Grúziát a NATO kötelekébe behúzzák a nyugati hatalmak, az ügy különösen fontos vonatkozása, annál fogva, hogy mára egy velünk határos országban zajlik a nyugat agressziója a civil lakosság ellen. Ahogy Grúzia a NATO tervei szerint cselekedett - a jövőbéli NATO tagság reményében -, az illegitim kijevi kormány is a NATO tagság reményében folytat népirtást dél-kelet Ukrajnában. Abban a dél-kelet Ukrajnában, melynek abszolút többségi lakossága (70-80%-os többségről beszélünk) etnikai orosz, orosz anyanyelven beszél és elutasítja az ő anyanyelvének használatát betiltó, fasisztákból verbuválódó kijevi kormány fennhatóságát.

Hat évvel ezelőtt, a tömegessé váló civil halálesetek miatt az Oroszországi Föderáció döntött az Oszétiában élő oroszok védelmében történő beavatkozásról. Az oszétok többsége orosz útlevéllel rendelkezik, emiatt Moszkva békére kényszerítő katonai beavatkozásról döntött és megkezdte a nyugati haditechnikával Csinvalit megszálló grúz csapatok kiszorítását a térségből. 2008 augusztus 14-én a magyar politikusok épp olyan elkötelezettek voltak a nyugati érdekek kiszolgálása felé, akár csak ma. Orbán Viktor nyilatkozata sokakat megdöbbentett: "Olyasmi történt, amely a hidegháború vége óta nem fordult elő. A nyers erőpolitika birodalmi szemléletű és erejű érvényesítése, amelyet Oroszország most vállalt, az elmúlt 20 évben ismeretlen volt". Az európai média - közte a magyar média is - az előzmények ismertetése nélkül bejelentette, hogy Oroszország megtámadta Grúziát. Orbán Viktor pedig követelte, hogy a NATO akadályozza meg az "orosz agressziót", vagyis a jelenleg hazánk élén álló politikus közvetlen katonai konfrontációt sürgetett Oroszországgal.

Hídfő.net | Orbán Viktor

Ne feledjük, hogy Magyarország a NATO tagállama, vagyis egy ilyen katonai konfrontáció azt jelentené, hogy a magyar politikusok háborúba vitték az országot. Hat év telt el azóta, és a magyar külügy közönyössége mit sem változott. A dél-kelet Ukrajnában zajló népirtásról a magyar média hallgat, hazánk külügye nem ítéli el a kijevi junta civil lakosság elleni megtorló akcióit. Eközben az Orbán-kormány hallgatólagosan és tevőlegesen is támogat egy olyan kormányt, amely demokratikus legitimációval nem rendelkezik, a nyugati országok által fegyveres hatalomátvétellel lett hatalomra juttatva.

Bizonyítható, hogy az úgynevezett kijevi forradalmat civilként mutatkozó nyugati zsoldosok kezdték meg, ahogyan az is fotókkal, videofelvételekkel bizonyított, hogy azok a mesterlövészek, akik a kijevi tüntetőkre és a rendőri erőkre egyaránt lőttek - vagyis a tüntetések radikalizálását folytatták - a NATO iraki és afganisztáni misszióiban is feltűntek korábban. Elfogadhatatlan, hogy hazánk külpolitikája támogasson egy fegyveres hatalomátvétel által pozícióba tett kormányt a szomszédos országokban. A magyar külügy hallgatólagos és tevőleges támogatása nem csak a magyar lakosságot sodorja veszélybe, de a térség stabilitását is aláássa.

2008 augusztus 15-én írta alá a háborús bűnös Szaakasvili, Grúzia akkori elnöke a fegyverszüneti megállapodást, miután a konfliktus az atlantista gyarmatosítás meghiúsításával végződött. Augusztus 16-án Dimitrij Medvegyev orosz elnök is aláírta a megállapodást a fegyvernyugvásról. Orbán Viktor azonban hatalomra jutott Magyarországon, és a magyar külügy számos olyan tevékenységet folytat, amire más értelmes magyarázat nincs, mint hogy hazánkban a nyugati érdek gátlástalan kiszolgálása jutott hatalomra.

Elfogadhatatlan, hogy hazánk kormánya - legyen az jobboldali vagy baloldali - részt vegyen a nyugat gyarmatosító háborúiban, és a NATO egy felforgató művelete által hatalomra juttatott, több ezer civil halálához vezető tragédiákért felelős kormányt támogató politikai erő álljon Magyarország élén. Határozottan ellenezzük a nyugati kormányok beavatkozását az ukrajnai háborúba, ami egy nyugatról vezérelt forradalommal kényszerítette ki az orosz többségű területek szabadságharcát. Ellenezzük a magyar katonák bevetését külföldön, idegen országok érdekében folytatott missziókban, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy hazánk kormánya egy szomszédos ország demokratikusan megválasztott kormányának fegyveres puccsal eltávolítását ne ítélje el.


http://www.hidfo.net/2014/08/17/hat-ev-telt-el-gruz-haboru-ota-orban-pozicioja-va ltozatlan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vízhez jutás alapvető joga, – egyre jobban sérül Mag
  2014-08-17 19:13:26, vasárnap
 
  A vízhez jutás alapvető joga, - egyre jobban sérül Magyarországon

Posted on 2014/08/17 Szerző: Admin


LMP: készítsen a kormány átfogó lakáspolitikai koncepciót a közüzemi vízszolgáltatás biztosításáért



Hír: “Több százezer ember ma sem jut hozzá saját háztartásában vízszolgáltatáshoz, az LMP ezért országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány készítsen átfogó lakáspolitikai koncepciót, és számolja fel az ellátási hiányokat" - közölte az ellenzéki párt két képviselője vasárnap az MTI-vel.

“Szél Bernadett és Ikotity István közleményükben azt írták: az ózdi vízelzárás után egy évvel az LMP szerette volna megtudni, milyen változások történtek azért, hogy Magyarországon mindenki saját háztartásán belül juthasson hozzá az alapvető vízszolgáltatáshoz. “Pintér Sándor belügyminiszter egyértelmű választ adott az LMP írásbeli kérdésére, egy év alatt lényegében semmilyen kormányzati intézkedés nem történt az ellátási hiányok felszámolására" - tették hozzá.

Az ellenzéki képviselők szerint több mint 230 ezer lakásban ma sem érhető el a közüzemű vízszolgáltatás.

Elfogadhatatlannak nevezték, hogy “a 21. században bárki is úgy éljen saját lakásában, hogy az utca végén lévő közkútra kelljen járnia ivóvízért".

“Az LMP ezért kezdeményezi, hogy a kormány készítsen átfogó lakáspolitikai koncepciót, és szüntesse meg az ellátási hiányokat" - írták.

Bal-Rad komm: Azért megkérdezzük, miért csak az LMP-nek jut eszébe a magyarországi pártok közül, hogy hazánkban a vízhez jutás alapvető joga egyre jobban sérül?! Egyrészt az ellátási és infrastrukturális hiányosságok miatt, - másrészt amiatt, hogy a víznek is ára van, s egyre magasabb.

A vízhez való jutásból nem szükséges cigánykérdést kreálni, - ahogyan ezt mind a nemzeti radikálisnak nevezett pártok és médiák, s mind a liberálisok is megtették az utóbbi időben, - mert messze nem csak a cigány telepeken probléma az ivóvízhez való hozzájutás.

Számos olyan magyarországi település van, melynek külterületein nemhogy csatornahálózat, de még vízvezeték sincs, - több százezer állampolgár él így, kiknek csak töredéke tartozik a cigány kisebbséghez.

Ezen kívül vannak olyan települések, melyek vezetékes vize nem felel meg az uniós normáknak, - s itt nemes egyszerűséggel elzárják a vezetékes vizet. - S vannak helyettük lajtos kocsik

A Kádár rendszerben a víz annyira olcsó volt, hogy szinte ingyenesnek vehető. - Ma már azonban a víz drága, a közkutak legnagyobb része elzárva, - egy olyan országban, - mely víznagyhatalomnak számít.

Ennek ellenére a lakosság tekintélyes része, a többi számlával együtt, (rezsicsökkentés ide, rezsicsökkentés oda) a víz díját sem tudja már fizetni, olyan válságban van a családi költésgvetésük, - a devizahiteleiknek, s a magas megélhetési költségeknek köszönhetően.

Bizony sokan nem gondolnák, hogy Magyarország az infrastrukturális- és ellátási hiányosságoknak, - valamint a pénzéhes kapitalista berendezkedésének köszönhetően, - az összes többi probléma betetőzéseként még vízválságra is számíthat.

B-R

https://balrad.wordpress.com/2014/08/17/a-vizhez-jutas-alapveto-joga-egyre-jobban -serul-magyarorszagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kijev a palagáztartalékok feletti ellenőrzés megszerzéséért
  2014-08-17 16:13:46, vasárnap
 
  2014-08-17. 15:36
Kijev a palagáztartalékok feletti ellenőrzés megszerzéséért háborúzik Ukrajna keleti felében

Kijev számára a Kelet-Ukrajna feletti ellenőrzés megszerzése elsősorban az ottani igen jelentős palagázlelőhelyek miatt fontos, amelyek kiaknázásával nyugati cégek foglalkoznak majd - állítja az orosz alsóház (duma) külügyi bizottságának az elnöke.
Alekszej Puskov Twitter-üzenete szerint "Kijev a palagáztartalékok feletti ellenőrzés megszerzéséért háborúzik Ukrajna keleti felében. Ezek a tartalékok - német számítások szerint - 5578 milliárd köbméter körüliek (az Egyesült Államok tartaléka 8976 milliárd köbméter)".
A harkivi és a donyecki megyék találkozásánál található a csaknem 4 ezer milliárd köbméteres juzivszka palagázmező. Ennek működtetésére a Royal Dutch Shell angol-holland vállalat ajánlatát a múlt év elején fogadta el a kijevi kormány.
Ugyancsak kelet-ukrajnai palagáztermelésre kapott jogot a Burisma ukrán olaj- és gázipar holding, amelynek igazgatótanácsába nemrég beválasztották Joe Biden amerikai alelnök fiát, Hunter Bident.

Obama és a két Biden - Ukrajna területi integritásának védelme a palagáz kitermelését jelenti
A juzivszka palagázmező központjában Szlovjanszk városa található, amely a kelet-ukrajnai harcok egyik korábbi tűzfészke volt. Az itt élők az elmúlt években több alkalommal tiltakoztak a palagáztermelés beindítása ellen, sőt azt tervezték, hogy népszavazást tartanak a kérdésben.
A palagáz olyan földgáz, amely a talaj alatti nagy kiterjedésű pórusrendszerek helyett geológiai palaalakzatok apró üregeiben, illetve mikroszkopikus átmérőjű csatornáiban található. Kitermelése különleges technológiát igényel, olyan vegyszereket is alkalmazni kell, amelyek nem csak a föld alatti vízkészleteket szennyezhetik, de a légkört is.
(MTI)

https://kuruc.info/r/4/131820/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kritikát nem tűrő hatalom középszerű seggnyalói sem tűrik
  2014-08-17 14:35:13, vasárnap
 
 
A kritikát nem tűrő hatalom középszerű seggnyalói sem tűrik a kritikát

2014.08.15. 23:12

Az az igazság, hogy Tereskova (Nagy Kriszta) munkásságáról jót vagy semmit alapon, az Illatos a p*nám című remekbe szabott darabon kívül semmit nem tudnék elmondani. Azt leszámítva, hogy nemrégiben megihlette őt Orbán Viktor miniszterelnök úr fantasztikus, karizmatikus személyisége, és több mint 6 millió forintnyi bevételre tett szert az által, hogy imádottját több mint száz féle-fajta formában örökítette meg az utókor számára.

És ha már így alakult, hogy a kellemeset a hasznossal ilyen bravúros módon sikerült összekötnie, kiderült, ez a fajta művészet nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Például az ártatlan verseiről ismert Tóth Krisztina egy, a Vasárnapi Hírekben megjelent publicisztikájában kifejti, miért nem. Meg minden ezzel kapcsolatosat. Meglehetősen kulturált, disztingvált stílusban.

És akkor jött a hatalom "megéneklőjének-megfestőjének válasza:

"Hát libacsatába hívsz? Megtéptek te! Ragyás! Hát hány éve irígykedsz te szegény? Jaj.
Hát neked nem elég a siker, mit akarsz még?
Ha szép akarsz lenni, vidd tested áruba, ha kellenél, s jó pénzért fiad popsiát varrasd fel arcod helyére, mert az leégett. Az enyém a helyén!"

Megmondom őszintén, nem lennék Orbán Viktor helyében. Mondjuk máskor sem szívesen lettem volna, de most meg főleg nem. Nem mintha nem volna hízelgő, hogy két nő hajba kap miatta, és egyik sem a felesége. Talán nem is azért, mintha tehetne róla, hogy félanalfabéta provokátor-művészek, és művész-provokátorok tűzték életművük zászlajára az ő mindenhatóságát. Akik persze egyszerű életművészek, akiknek személyes boldogulása túlmutat mindenfajta erkölcsi alapvetésen. Egyszerű leképezései a millió forintok kedvéért vászonra vinni, megénekelni érdemes hatalomnak. Csak simán azért, mert nagyon utálnám, ha egy ilyen primitív provokátor festménye lógna a hálószobám falán saját magamról.

Tereskova, akinek hatalmas tehetsége annyira volt elég, hogy felejthetetlen kiállítása előtt ki kellett költöznie a lakásából, mert fizetési elmaradásai voltak, most úgy vág vissza egy jogos (vagy jogtalan) de szalonképes kritikára, hogy "Te ragyás..."

teres.png

Te ragyás... (fotó: cink.hu)

Hát igen, nem véletlen, hogy e sorok írásakor, a fenti nyomdafestéket nem tűrő megnyilatkozások nyoma nyomtalanul eltűnt Tereskova Facebook oldaláról, ami nyilván arra utal, hogy a sajtó által is felkapott véleménye valamiért már nem vállalható. És ezért van az, hogy nem tudom Tereskovát egy egyszerű viccnek tartani. Mint ahogy akkor sem támadt kedvem röhögni, amikor arról áradozott, hogy "Orbán Viktor leszállt a szárnyaival és megvédett, oltalmazott ... az az egész dolog ez most egy szerelem."

A megélhetési művész kimutatta a foga fehérjét. Ugyanúgy nem bírja elviselni a kritikát, mint annak a hatalomnak a vezére, és karizmatikus figurája, akit (Kiszel Tünde önbeteljesítő naptárát megszégyenítve) a pillanatnyi túlélés miatt a vállaira emelt. És az még hagyján, hogy nem bírja elviselni, de ilyen módon adni hangot ennek, egészen elképesztő. Nem hiszem, hogy van ennél lejjebb, pedig tudom, hogy van.

Ilyen a kortárs művészet érdek nélküli szerelme a hatalom iránt. Darabja több tízezer forint. Az nem lett volna baj, hogy Tereskovánk tökéletesen helyezkedik, és ha lebuktatják, nagyvonalúan azt mondja: mindez irónia volt, sajnálom, hogy ennyire hülyék vagytok, és nem értitek. Ehhez képest személyeskedünk, vagdalkozunk, sértegetünk, és hárítunk. (A helyesírási hibák súlyosságát most hagyjuk.) Aztán töröljük minősíthetetlen véleményünket. Hát ezért van igaza Tóth Krisztinának, bármit is mondana erre Nagy Kriszta művésznő:

"...a Hatalom nem szereti a kétfelé kacsintgatást, inkább a zsebébe nyúl, megveszi kilóra a művészt. Azt is tudja, hogy az észrevétlen középszert bedarálni kevés, a középszer mindenkor behódol a Hatalomnak, nincs is más esélye. Ám a középnemzedék egyik legtehetségesebb, valaha jobb sorsra érdemes tagját odatérdeltetni maga elé a kiállítótérben, aztán ügyesen, ütemre rángatni a fejét, na, ez szép munka."


http://hacsaknem.blog.hu/2014/08/15/a_kritikat_nem_turo_hatalom_seggnyaloi_sem_tu rik_a_kritikat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmasat estek a hozamok az elmúlt hetekben
  2014-08-17 14:28:45, vasárnap
 
  Hatalmasat estek a hozamok az elmúlt hetekben

Durva támadás a befektetésünk ellen
2014. augusztus 15. Alaposan megfekteti a befektetési alapok hozamát a Magyar Nemzeti Bank intézkedése, amely szerint a befektetési alapok többé nem fialtathatják MNB alapkamaton a náluk tartott megtakarításokat. A kötvényalapoknál a legnagyobb a bukta, de a pénzpiaci alapok is megérzik az intézkedést. Ez még jobban az állampapírokhoz terelheti a biztonságra törekvő lakosság pénzét, amire régóta hajt az állam. A többieknek marad a kockáztatás, különben esély sincs látható hozamra. Egyelőre tovább ömlik a pénz az alapokba.


Mindössze 3 hét alatt óriási hozamesésnek lehetünk tanúi a hosszú kötvényalapoknál. A legnagyobb csökkenés a háromhónapos hozamokon látszik; van olyan hosszú kötvényalap (Erste XL), ahol 8,5 százalékról 2,1 százalékra csökkent a hozam, de mindenhol látványos, 3-4,5 százalékpont körüli az esés. A hathavi és éves hozamok is estek, ha nem is ekkora mértékben. (A Befektetési alapok legfrissebb hozamát itt találja, a három héttel ezelőtti hozamokat pedig itt nézheti meg.) Az elmúlt hetekben ugyanis megugrottak a hosszabb távú (3, 5, 10 és 15 éves) referenciahozamok, ami a befektetési alapok portfóliójában lévő papírokat leértékelte. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a korábbi hozamokat ott megtalálja.)

A rövid kötvényalapoknál jóval kisebb mértékű a hozamcsökkenés, a pénzpiaci alapoknál pedig alig látszik. Igaz, a pénzpiaci alapok teljesítménye már jelentősen megcsappant; három hónapra 0,2-0,7 százalék között hoztak, míg az elmúlt egy évre már csak 1 és 3,2 százalékot.

A hozameséshez jelentősen hozzájárult, hogy a Magyar Nemzeti Bank augusztus 1-jétől betétté alakította át kéthetes kötvény eszközeit. A váltás lényege, hogy a külföldiek és a nembankok -például a befektetési alapok - már nem helyezhetnek el pénzt a jegybanknál. Így oda a fix hozam (jegybanki alapkamat), ami ugyan alacsony, de még mindig magasabb, mint a pénzpiacon most elérhető hozam. Ugyanis az elmúlt hetekben és jelenleg is több százmilliárd forint keresi a kockázatmentes befektetést, és a kínálat nem tudja felszívni. Ezért a háromhónapos referenciahozam 1,5 százalékra csökkent, ami durva különbség a 2,1 százalékos alapkamathoz képest. (A jelenségről részleteket a Portfolio.hu-n itt olvashat.)





Az MNB intézkedése tehát most betett a befektetési alapoknak, ami a befektetők hozamát lenyomta. A kockázatmentes befektetést kedvelő lakosság így nagyobb kedvet kaphat a kifejezetten a számára kínált állampapírokhoz, míg a többiek kénytelenek lesznek nagyobb kockázatot vállalni, ha látható hozamra tennének szert.

Már többször megírtuk, hogy az állam nagy erőket fektet abba, hogy a lakosság állampapírba fektesse a pénzét. Persze a legfrissebb statisztikák nem megbízhatóak, mert suttyomban a bankok és befektetési alapok is bevásároltak a lakossági papírokból. Ezért kérdéses, hogy valóban 80 milliárd forintért fektettek-e állampapírba a magánszemélyek júliusban.


Ömlik a pénz az alapokba
A befektetési alapokba viszont a hetedik hónapban 85,5 milliárd forint friss pénz áramlott - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) legfrissebb statisztikáiból. Így idén július végéig összesen 568 milliárd forint vándorolt az alapokba.

A legtöbbet, mintegy 41,8 milliárd forintot a kötvényalapokba fektettek a megtakarítók. A második legnépszerűbbek a vegyes alapok voltak 40,3 milliárd forintos pénzbeáramlással, de a tőkevédett alapok is tízmilliárd forintnyi, az abszolút hozamú alapok pedig 9,7 milliárd forintnyi friss pénzt vonzottak. Részvényalapokba 7,3 milliárd forint ment, míg a pénzpiaci alapokból 28 milliárd forintot vontak ki a befektetők. Ez utóbbiaknak ugyanis már erősen nullához közelít a néhány hónapos hozama.

Az első hat havi, 483 milliárd forintos friss befektetésből 150 milliárd forint az OTP alapokba került. A legnépszerűbb az OTP Optima rövid kötvényalap volt, ide ugyanis mintegy 115 milliárd forint érkezett - mondta Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója az Azénpénzem.hu-nak. Az OTP Prémium Tőkegarantált pénzpiaci alapba mintegy 25 milliárd forint érkezett, míg az OTP Supra alapba 22 milliárd forint. A likviditási alapból mintegy 30 milliárd forint távozott az első félévben, de ennek jó része a Prémium Pénzpiaci és Optima alapban kötött ki.

A Concorde alapokba az első félévben 57,7 milliárd forint érkezett, így az itt kezelt pénz 208,9 milliárd forintra hízott - mondta portálunknak Telegdi René, a Concorde Alapkezelő intézményi üzletágának igazgatója. Továbbra is népszerűek az abszolút hozamú alapok, de egyre inkább kezdik újra felfedezni a befektetők a kiegyensúlyozott vegyes alapot, a Concorde 2000-et (Concorde 2000 Nyíltvégű Befektetési Alap). Ez azért vonzó, mert kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és az elmúlt időszakban, az átlagosan magasabb kockázatvállalásnak köszönhetően magasabb hozamra volt képes, mint sok abszolút hozamú alap - hangsúlyozta az igazgató. Idén első hét hónapban öt százalékos, tavaly pedig 14,58 százalékos hozamot ért el. A folyamatos beáramlásnak és a pozitív hozamoknak köszönhetően mérete megközelítette a 22 milliárd forintot.

A Budapest Alapkezelő 2014. június 30-án közel 400 milliárd forintnyi vagyont kezelt befektetési alapjaiban, ami 22 százalékos növekedést jelent az elmúlt év vége óta. Itt a legnépszerűbb a magyar állampapírokba fektető Budapest Állampapír Befektetési Alap, ahova 25 milliárd forint friss pénz érkezett. A második legkeresettebb, 14 milliárd forint friss pénzbeáramlással a Budapest Bonitas Plus likviditási alap volt, a GE Money Bonus Abszolút Hozam Alapok Alapja pedig hatmilliárd forintot vonzott - adta hírül a Budapest Alapkezelő.

http://azenpenzem.hu/cikkek/durva-tamadas-a-befektetesunk-ellen/2003/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
""Nincsenek politikai ambícióim"
  2014-08-17 14:19:43, vasárnap
 
  ""Nincsenek politikai ambícióim"

Nincs minden rendben a baloldal közös főpolgármester-jelöltjével sem. Falus Ferenc a 168 órának adott nyilatkozatában többek között kifejtette nincsenek politikai ambíciói merthogy szerinte szakmai és nem politikai ügyekről van szó a főváros esetében."

eszt mán eccer a libajnaji is eljáccotta. akkor kérdezték tőle meg a parlamentben, hogy akkor mit keres ott. remélem, hogy ha vagbélműtétre kerül sor, akkor a sebész nem mongya majd aszt, hogy ű nem is akar orvoskodni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adózás nélkül nincs áldomás - ilyen a NAV életszerű gyakorla
  2014-08-17 13:59:33, vasárnap
 
  2014-08-17. 10:24
Adózás nélkül nincs áldomás - ilyen a NAV életszerű gyakorlata

Az adóhatóság tisztázta, szabályosan hogyan kínálhatják, adhatják el saját itókájukat a falusi turizmussal foglalkozók.
Csak hogy tudjuk, nem úgy van az, hogy megjönnek városról a vendégek, aztán Feri bá' jól megkínálja őket egy kis áldomással. És ha ízlik nekik az öreg bora, vagy pálinkája, akkor el is adhat nekik egy-egy butykossal.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatójából ugyanis, amit az Adózóna.hu közölt le, az derül ki, hogy mindenképpen adózni kell az eladott mennyiség után, a falusi turizmus keretében is.
Pálinka
A kiindulópont az, hogy az adófizetés nélkül előállított bér-, vagy magánfőzött párlat, pálinka kizárólag háztartási, személyes fogyasztásra használható.
Ha tehát Feri bácsi el akar adni a páleszből, azt csak adózottan (jövedéki adó) teheti. Feltéve hogy kistermelők, a párlatot palackozták, és azon zárjegy is van. És ellenőrzéskor fel kell tudniuk mutatni a származási igazolványt is. Viszont annyi könnyebbségük van, hogy nem kell üzlethelyiséggel rendelkezniük.
Ha viszont kereskedelmi szeszfőzdében készült a pálinka, akkor a falusi turizmus keretében is csak kiskereskedelmi üzletben palackozva, vagy vendéglátóhelyen kimérve árusítható.
Bor
A jövedéki szabályok szerint az adómentesen, adóraktári engedély nélkül előállított bor szintén csakis az előállító személyes fogyasztását szolgálhatja. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy falusi turizmus keretében nem lehet értékesíteni Feri bá' borát, és fel sem lehet szolgálni a vendégasztalon.
Viszont ha például borászatot is magában foglal az ingatlan, és termelői borkimérésre van engedélyük (egyszerűsített, adóraktári), valamint a jegyzőnek és a vámhatóságnak is bejelentették a közvetlen értékesítést, na akkor meg lehet kínálni a vendéget. De csak szőlőborral. És legfeljebb 10 litert el is lehet neki adni, méghozzá hivatalos zár nélkül. De számlát vagy nyugtát kell adni, és borkísérő okmány is kell hogy legyen.
Egyébként csak a jövedéki törvény általános szabályai szerint, vagyis jegyzői engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi üzletben palackozva, vagy vendéglátóhelyen kimérve értékesíthető a bor a falusi turizmusban is.
(Hír24 - Adózóna)


https://kuruc.info/r/2/131803/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És milyen igaza van a pilótának!
  2014-08-17 13:51:01, vasárnap
 
  Kedves utasaink, Ukrajna maradványai felett repülünk

Origo|2014. 08. 15., 22:56|Utolsó módosítás:2014. 08. 16., 9:17|


Az Aeroflot vizsgálja annak az orosz pilótának az ügyét, aki minősíthetetlen szavakkal tudatta az utasokkal, hogy éppen Ukrajna felett repülnek.

Az esetet, amely egy Moszkva-Bécs Aeroflot járaton történt, Martin Kaco szlovák diplomata jelezte. A beszámoló szerint a pilóta azt mondta az utasoknak, hogy ,,Ukrajna maradványai felett repülünk, ahol a barendák és egyéb mocskok élnek".
Forrás: AFP/RIA Novosti

A ,,barendák" kifejezés Sztepan Barenda ukrán nacionalista politikus nevéből származik, és Oroszországban az ukrán nacionalisták meglehetősen sértő elnevezéseként használják.

Az Aeroflot megerősítette, hogy a pilóta a harci szópárbajt a fedélzetre vitte, és ezzel megszegte a céges belső szabályzatot. Aszerint ugyanis nem fejezheti ki a saját véleményét, míg szolgálatban van. Az ügyben vizsgálat indult, az Aeroflot az érintettektől bocsánatot kért - írja a The Moscow Times.

http://www.origo.hu/utazas/hirek/20140815-kedves-utasaink-ukrajna-maradvanyai-fel ett-repulunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.