Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
A rejtett erőforrások statisztikai ajándéka: dobogós helyre
  2015-05-14 20:57:10, csütörtök
 
  2015. május 14. 11:54

A rejtett erőforrások statisztikai ajándéka: dobogós helyre kerültünk a tizenéves anyák listáján


A legfrissebb, 2013-as eurostatos adatok alapján az első gyermeküket világra hozó anyák 51,2%-a járt 20-as, 40,6%-a 30-as éveiben. Az unió országaiban az első gyermeküket átlagosan 28,7 éves korukban szülték meg az anyák, az egyes országok között azonban jelentős eltérések vannak. Míg az első gyermeknek átlagosan legfiatalabban Bulgáriában (25,7 év) és Romániában (25,8 év) adnak életet az anyák, addig a leginkább Svájcban (30,4 év), Spanyolországban (30,4 év) és Olaszországban (30,6 év) tolódott ki az első gyermek megszülésének időpontja. Magyarországon viszonylag fiatalon, átlagosan 27,7 évesen szülnek először a nők. Az alacsony átlagban szerepet játszik, hogy a tizenéves (20 év alatti) anyák aránya magas nálunk, 11 százalék, ebben csak "rekorder" románok - pontosabban romániai cigányok - (15,6%) és a második bolgárok - pontosabban bulgáriai cigányok - 14,7%) előznek meg minket. Eközben az olasz nők 1,8%-a, a szlovén nők 1,9%-a szül csak tizenéves korában. Zoom Az Eurostat alábbi térképén minél sötétebb az adott ország színe, annál idősebben szülik meg a nők az első gyermeküket (pedig a valóságban - bőrszín tekintetében - pontosan fordított a helyzet), a táblázatban pedig a részletes adatok között lehet böngészni. Zoom (Portfolió nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/6/143251/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Unió erre a bolondériára már nem ad pénzt! Majd mi fogjuk
  2015-05-14 20:37:43, csütörtök
 
  Az Unió erre a bolondériára már nem ad pénzt! Majd mi fogjuk összedobni Döbrögi legújabb hülyeségének az árát!

Posted on 2015/05/14 Szerző: Admin


Elképzelhető, hogy úniós pénzből nem valósul meg a tervezett felcsúti kisvasút, amelynek ügyét már vizsgálni kezdte az Európai Unió.

Már a német közszolgálati tévé is beszámolt az Orbán Viktor vidéki háza körül növekedő falufejlesztésről.
A 4 ezer fős stadion látványa egy fele ekkora faluban már önmagában elég bizarr lehetne, de hogy még ráadásul ez a miniszterelnök háza mellett is van, igen csak érdekes a német nézőknek. A nosztalgia kisvasút pedig a magyar politikai rendszer európai sztenderdektől való eltérésére hívja fel a figyelmet - írja csütörtöki lapszámában a Figyelő.
Vizsgálat zajlik
A lap úgy véli, könnyen címlapokra kerülhet, ha valóban 2 millió eurót költ az Európai Unió a felcsúti kalandpark legújabb attrakciójára, a kisvasút megvalósítására. Úgy néz ki azonban, hogy uniós pénzből nem valósul meg a projekt. Az EU-nál a Figyelő érdeklődésére megerősítették, hogy bár még alá sem írták a támogatási szerződést, már vizsgálják a projektet. Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala azonban nem kommentálta, hogy valóban nyomoznak-e ők is.
Támogatott beruházás
Korábban az Origo is hírt adott róla, hogy a kormány felhívta a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján tegye kiemelt projektté a felcsúti vasút fejlesztését, 600 millió forint elszámolható közkiadási keretösszeggel.

A beruházás a közép-dunántúli operatív program része, a Kiemelt és integrált vonzerő-, termék- és infrastruktúra-fejlesztések támogatása című konstrukció keretében.
Vasút Felcsúton
Orbán Viktor miniszterelnöknek családi háza van Felcsúton, és gyermekkorát is részben ott töltötte. 2009-ben a kormányfő által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány vásárolta meg az 1980 óta nem üzemelő Bicske-Székesfehérvár vasúti szárnyvonal egy szakaszát, beleértve az állomásépületeket is, hogy a későbbiekben vasutat működtessen rajta, illetve kerékpárutat építsen a sínekkel párhuzamosan.
Az alcsút-felcsúti állomás épülete vendégházként újult meg, visszanyerve eredeti külső formáját, és az akadémia a vértesacsai állomásépületen is végzett már állagmegóvási munkákat - derül ki az akadémia honlapjáról.
(origo)
Bal-Rad komm: Az ALAPÍTVÁNY vegyen azt amit akar! Tegye azt, amit jónak lát!
DE NE KÖZPÉNZBŐL!
“...a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján tegye kiemelt projektté a felcsúti vasút fejlesztését, 600 millió forint..." stb. stb.
De ha a Nemzet Legbolondabbja elrendeli?
Akkor meg kell csinálni!
MERT A NEMZET LEGBOLONDABBJA A MINISZTERELNÖK!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/14/az-unio-erre-a-bolonderiara-mar-nem-ad-pe nzt-majd-mi-fogjuk-osszedobni-dobrogi-legujabb-hulyesegenek-az-arat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis matematika
  2015-05-14 20:36:10, csütörtök
 
  Egy kis matematika

Alig vagyunk már 10 millióan, érdekes módon több mint 15 millió TAJ-kártya van forgalomban. Vajon ki ez a több mint öt millió ember, aki jogosult a magyar járulék- és adófizetők pénzén ingyen gyógyulni?
Az uniós tagállamokból jönnek ide műtétre, egyéb egészségügyi ellátásra magánbiztosítós egészségügyi kártyával. Miután gyógyultan távoznak, a gyógyító kórház vagy rendelőintézet benyújtja a magánbiztosítóhoz a számlát. Ahonnan pénz általában sohasem érkezik. Reménytelen mennyiségű behajthatatlan követelése keletkezett már így az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak. A perek eredményre nem vezettek, de jönnek továbbra is gyógyulni ezekkel a kártyákkal. Elutasítani nem lehet őket.
A járulék- és adófizető magyarok ezek miatt is kerülnek várólistákra, vagy mennek a levesbe. Akik itt mindig hátrányba kerülnek, azok a jövedelemhez amúgy is alig jutó, 25 év óta rendszeresen kopasztott magyarok.
Ez nagyon populistára (népiesre) sikerült. De vajon igaz-e?
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
46 milliárd forint jut stadionokra jövőre is! Az egészségügy
  2015-05-14 20:32:25, csütörtök
 
  46 milliárd forint jut stadionokra jövőre is! Az egészségügyiek béremelésére csak 16 milliárd!


Posted on 2015/05/14 Szerző: Admin


Az ideinél egy kicsivel kevesebbet ugyan, de még így is jelentős összeget terveztek be a jövő évi büdzsébe a stadionok rekonstrukciójával kapcsolatban.
A jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatban jövőre folytatódik a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciója és a körülötte létesítendő, számos sportlétesítményt tartalmazó sportpark építése, aminek az előirányzata (Nemzeti Olimpiai Központ) 35,8 milliárd forintot jelenteni. Erre idén 44,3 milliárd forintot tüntettek fel a költségvetésben.
Emellett még több NBI-es csapat stadionjának rekonstukciójának költségigényét is beépítették a büdzsébe, így:
a Bozsik Stadion 2,94,
a Videoton arénája 4,26,
és a diósgyőri stadion 2,64 milliárd forntot kap.
Ezekkel együtt létesítményfejlesztésre jövőre 45,8 milliárd forint jut, ami valamivel kevesebb az idei 68,5-nél.
Emellett számos előirányzat kapcsolódik még a sport ágazatához, melyek jövőre összesen 47,9 milliárd forintot fognak jelenteni. Ezek közül is a legnagyobb tételt a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása jelenti, 10,66 milliárd forinot.
Sokkal több jut egyes egyéb tételekre
Az ideinél kétszer több jut a versenysport támogatására is, a 2015-ös 675 millió 1,3 milliárdra emelkedik. Jócskán megemelkedik a tanuszoda-fejlesztési és a tornaterem-építési programra szánt keretösszeg is. Az idei 900-900 millió forint után 2,9-2,9 milliárd jut ezekre a célokra.
Érdemes még kiemelni az országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakításával, és az MLSZ utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatainak támogatását is, hiszen itt is hatalmas a növekedés. Az idei 1,7 milliárd után jövőre már 7 miliárdot szánnak erre a célra.

(mfor)
Bal-Rad komm: Balog Zoltán emberminiszter szerint a jövő évben lesz mód béremelésre az egészségügyben, és 15,8 milliárd forintot tud erre a döbrögista horda “átcsoportosítani"
A narancsos maffia egy év alatt 25 milliárdot szán kormányzati kommunikációra , 93,771 milliárd forintot költ sportfejlesztésre.
20 millárd forintot áldoz a Várkert Bazárra.
Döbrögi Várba költözködése 100 milliárd forintot fog felemészteni. Mert ő oda vágyik!
A döbrögfalvi játékvasút minimum 600 millióba fog fájni! NEKÜNK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pontosítják az egyetemi párttitkárok feladatkörét:
  2015-05-14 20:25:54, csütörtök
 
  Pontosítják az egyetemi párttitkárok feladatkörét:

Eszerint a kancellár "felel a felsőoktatási intézmény gazdasági, pénzügyi, kontrolling, belső ellenőrzési, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási, informatikai tevékenységéért, az intézmény vagyongazdálkodásáért, ideértve a műszaki, létesítményhasznosítási, üzemeltetési, logisztikai, szolgáltatási, beszerzési és közbeszerzési ügyeket is, irányítja e területen a működést."

nepszava.hu/cikk/1057209-igy-valtozik-a-felsooktatas-vege-az-autonomianak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jeruzsálemben hívogatta hazánkba a zsidókat Szijjártó államt
  2015-05-14 20:11:17, csütörtök
 
  : 2015. május 12. 22:40

Jeruzsálemben hívogatta hazánkba a zsidókat Szijjártó államtitkára

A magyar-izraeli kapcsolatokat méltatta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, amikor Niszim Ben Sitrittel, az izraeli külügyminisztérium főigazgatójával tárgyalt kedd délután Jeruzsálemben. Niszim Ben Sitrit hangsúlyozta, hogy jónak tartja a magyar-izraeli kapcsolatokat, s úgy érzi, hogy jelentős elmozdulás történt pozitív irányba. Az izraeli diplomácia egyik vezetője kijelentette, hogy Izrael továbbra is szorosan együtt kíván működni a baráti országnak tekintett Magyarországgal - közölte az MTI-vel a megbeszélésen jelenlévő Nagy Andor tel-avivi magyar nagykövet. Az izraeli fél a találkozón jelezte, hogy szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatait a V4-es visegrádi tagállamokkal, Lengyelországgal, Csehországgal, "Szlovákiával" és Magyarországgal. Júniusban Izraelben egy politikai igazgatói tanácskozást terveznek a kapcsolatok további erősítésére. Szabó László is hangsúlyozta, hogy Magyarország baráti partnerként tekint Izraelre, és megismételte a magyar kormány korábbi ajánlatát ötven izraeli diáknak szóló ösztöndíjas egyetemi helyről. A zsidó államban nagyon népszerűek a magyar orvosi egyetemek, s Budapest majd megteszi javaslatát a fogadandó diákok szakterületéről, amelyek közt PhD doktori képzéseket is terveznek. Ebben a kérdésben a közeljövőben kétoldalú megállapodást fog kötni a két ország. A jeruzsálemi beszélgetésen elhangzott, hogy a zsidó közösséget továbbra is foglalkoztatja az épülő budapesti Sorsok Háza jövőjének kérdése. Ezzel kapcsolatban Szabó László biztosította tárgyaló partnerét, hogy az Orbán-kormány mindent megtesz egy olyan megoldás megszületéséért, amely megfelel a helyi zsidó szervezetek elképzeléseinek. A kormány által nyolc-kilenc hónapja életre hívott zsidó kerekasztal megbeszéléseinek ez az egyik témája. Szabó László a tanácskozáson kiemelte a magyar gazdasági mutatók pozitív változását, s hogy egyre több befektetés történik Magyarországon. (MTI nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/143198/

***********


Nem kell hivni oket ! Jonnek azok hivatlan is !!! Mert akik mar itt vannak azok hivnak be uj es ujabb rokonokat !!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És? Ellpohattak három milliárdot, ugyan miért zavarná üket
  2015-05-14 20:00:00, csütörtök
 
 
És? Ellpohattak három milliárdot, ugyan miért zavarná üket a másiik kettő?



"A Híd a munka világába a botrányok közben alig halad előre. Hadházy Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy még a Nemzetgazdasági Minisztérium képzései sem indultak el. Pedig novemberben lejár a már több mint másfél éve tartó projektidőszak, a tervezett szerződések így nem tudnak majd kifutni. Az 5 milliárdos EU-s támogatásból a csúszások miatt a becslések szerint 2 milliárd is beragadhat."

index.hu/belfold/2015/05/07/oro_emmi_farkas_florian_balog_zoltan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízmilliós autót is kapott a paralimpiai bizottság elnöke
  2015-05-14 19:53:46, csütörtök
 
  Az is kiderült, hogy a paralimpiai bizottság 2010 és 2014 között épp az elnök cégétől bérelt autót összesen 2,9 millió forintért. Az autót 2014 elején ellopták, ezért a paralimpiai bizottság 3 millió forint kártérítést adott Gömöri Zsolt Kft.-jének. Az elnök cége úgy kapott 3 millió forint fájdalomdíjat, hogy a rendőrségi jegyzőkönyv szerint a lopási kár ennek pont a fele, másfél millió volt.

***********************

Tízmilliós autót is kapott a paralimpiai bizottság elnöke
A végtörlesztési 3 millión felül

A paralimpiai sportolók tegnap petíciót írtak, amelyben felszólították az elnökséget, hogy mondjon le. A nyilatkozatot akkor nem írták alá, mert - állításuk szerint - féltek a következményektől. Az elnökség a helyén maradt, ezért a versenyzők egy része úgy döntött, ma már vállalják arcukat és személyesen adják át az elnöknek a petíciót.
Kapcsolódó írásaink

Házhoz mentek a parasportolók, hogy lemondassák az elnöküket

A paralimpiai ezüst érmes vívó, Dani Gyöngyi szerint az elnök tőlük vette el a pénzt, miközben a sportolók napi gondokkal küzdenek.

Gömöri Zsoltról a múlt héten derítette ki az RTL Klub Híradója, hogy 2012-ben 3 millió forintot kapott a paralimpiai bizottságtól, hogy kifizesse devizahitelét. Abban az évben összesen 8,4 milliót kapott a fizetésével együtt, de 17,5 milliós jutalmat is felvett a jó londoni paralimpiai eredményekért.

A botrány kirobbanása után pár nappal végül úgy döntött, visszaadja a végtörlesztésre kapott pénzt. Közben azonban az is kiderült, hogy a paralimpiai bizottság 2010 és 2014 között épp az elnök cégétől bérelt autót összesen 2,9 millió forintért. Az autót 2014 elején ellopták, ezért a paralimpiai bizottság 3 millió forint kártérítést adott Gömöri Zsolt Kft.-jének. Az elnök cége úgy kapott 3 millió forint fájdalomdíjat, hogy a rendőrségi jegyzőkönyv szerint a lopási kár ennek pont a fele, másfél millió volt.

Az RTL Híradó birtokába jutott másik dokumentum szerint 2014-ben a paralimpiai bizottság csaknem 10 millió forintért vett egy autót is.

Gömöri Zsolt ma megismételte: megvárja a felügyelő bizottság vizsgálatát a korábbi évek gazdálkodásáról, egyeztet az elnökséggel és utána dönt arról, hogy marad vagy távozik.

http://www.168ora.hu/itthon/tizmillios-autot-is-kapott-paralimpiai-bizottsag-elno ke-135892.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2015-05-14 19:51:12, csütörtök
 
  Álhír:
Orbán Viktor ma ünnepélyesen felavatta az M1 Hírtelevízió utolsó nézőjét. A vakok intézetében lezajlott ceremónia után a miniszterelnök beszédét a nagyothallók delegációja nagy ovációval fogadta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házhoz mentek a parasportolók, hogy lemondassák az elnöküket
  2015-05-14 19:50:44, csütörtök
 
 
Házhoz mentek a parasportolók, hogy lemondassák az elnöküket


2015. máj. 14

Tizenhét parasportoló személyesen adta át Gömöri Zsolt MPB-elnöknek azt a nyilatkozatot, amelyben lemondásra szólítják fel.

A paralimpikonok az elnök körül kialakult botrány miatt beszélnek hitelvesztésről. Az elnök tagadta, hogy másfél milliós fizetése lenne. - írja az index.hu

Egyre tovább dagad a botrány a Magyar Paralimpiai Bizottságnál, amit Gömöri Zsolt tevékenysége váltott ki.

Szerdán nyílt levelet írtak a magukat megfélemlítettnek tartó paralimpiai bajnokok, sportolók, ebben az elnökség lemondását követelték. Egyben a Magyar Olimpiai Bizottság, az ügyészség valamint az Állami Számvevőszék állásfoglalását sürgették.

Ők akkor nem nevezték meg magukat, négyen azonban nevükkel is vállalták az elhatárolódásukat. Aranyosi Péter, Schiller-Kertész Judit, Zborai Gyula, Csonka András ezt csütörtök délelőtt tudatták.

Csütörtök délután a Magyar Sport Házába hívták a sajtót a szerdai levél írói, hogy ezúttal névvel is nyilatkozzanak. Sas Sándor erőemelő elmondta, több mint száz parasportoló jelezte, hogy eljön, de a helyszínen végül tizenheten írták csak alá a nyilatkozatot, amit aztán Gömöri Zsoltnak is átadtak.

Sas szerint nem véletlenül voltak csak ilyen kevesen:
többen hátsó ráhatások miatt maradtak távol.

Úgy vélték, a Gömöri körül kirobbant botrány a riói paralimpiára való felkészülésre is rosszt fényt vet.

Az MPB elnöke a Magyar Sportok házában fogadta a petíciót aláírókat. Gömöri a bizottság eredményeit sorolta, azt, hogy az elnöksége alatt mennyivel növekedtek a parasportra fordított támogatások, és hogy a nyilatkozatot aláíró sportolók mennyi mindent köszönhetnek az MPB-nek.

A vita már-már a támogatásokra terelődött, mikor Kanyó Zsolt paraatléta helyre tette, miért is vannak itt.
Az a legnagyobb gond, hogy saját magát és a vezetőséget kiemelten támogatta. A bizalom megszűnt, nem képesek a parasportolók érdekeit képviselni.
05
Fotó: Huszti István

A parasportolók szerdai nyilatkozatukban megfélemlítéséről is beszéltek. Többen is nyomásra maradhattak távol.

Dani Gyöngyi háromszoros paralimpiai ezüstérmes vivó arról is beszélt, hogy edzőik azt tanácsolták nekik, hogy ne vegyenek részt az eseményen. A vivó elismerte, hogy Gömöriék sokat segítettek neki, megmentették az állását is, de ez a mostani ügytől független.

,,Tettél egy ígéretet Londonban nekünk. Még nem volt nyilvános, de már elárultad, ha érmet nyerünk, valószínűleg csak a felét kapjuk az olimpiai jutalmaknak. Arra kértél minket, hogy erről ne nyilatkozzunk a sajtónak, de azt ígérted, majd magasabb ösztöndíjakat kapunk. MPB-elnökként lobbiznod kellett volna, hogy ne kapjunk kevesebbet. Miért a saját jólétedre fordítottad a pénzt? Te vagy az első elnök, aki bérezést kap. De akkor ne vedd fel a jutalmat, a támogatást. Tudom, nem te szavaztad meg magadnak. A hiteledet veszítetted, ide szponzor nem fogja betenni a lábát, ezért szeretném, ha lemondanál."

Az egyik parasportoló elmondta, azért is érzik megfélemlítve magukat, mert a riói kerettagok szerződésében benne van, engedély nélkül nem szabad nyilatkozniuk. Tudnak olyan esetről, hogy ezért vettek elő sportolót, mert megszegte.

Volt, aki Gömöri számlájára írja azt is, hogy milyen kevés támogatást kapnak a MOB-tól a riói felkészülésre. Egymilliárdból csak 33 millió jut a parasportolónak. Úgy tudják, azért csak ennyi, mert Borkai Zsolt MOB-elnöknek személyes problémái vannak Gömörivel.

A lemondásra felszólított MPB-elnök azt mondta, ő megvárja a felügyelő bizottsági vizsgálatot, addig nem szeretne az események elébe menni. Gömöri fizetéséról az terjedt el, hogy körülbelül másfél millió forint havonta, ezt az érintett tagadta, szerinte az összeg kevesebb, mint ennek a harmada (más kérdés, ilyen funkciókat társadalmi munkában szoktak ellátni.) Szerinte ez a magyar sportban nem kirívó, a középvezetői szint alsó kategóriájába tartozik.
Az ügy

Gömöri Zsolt lakásának végtörlesztését Deutsch Tamás javaslatára az MPB fizette. A botrány kirobbanása után Gömöri azt ígérte, a hárommilliós összeget, ami az ő magánszámlájára ment még 2012 januárjában nem pedig a hitelt nyújtó pénzintézetnek, visszafizeti.
03
Fotó: Huszti István

Zavarosak a Balaton Reál Kft és az MPB közös ügyletei. A kft egyik tulajdonosa Gömöri. A kft nevén lévő kisbusz ellopása után az MPB kártérítésként számlázott 3 milliót. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint 1,5 milliót ért.

Gömöri mexikói utazását sem nézte jó szemmel a tagság. Az MPB-elnök a londoni paralimpia után 17 milliós jutalmat kapott, sokaknál ez is kiverte a biztosítékot.

http://civilhetes.net/eletmod/sport/hazhoz-mentek-a-parasportolok-hogy-lemondassa k-az-elnokuket

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.