Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Ügy hiányzott, mint egy falat kenyér!
  2015-05-26 21:31:11, kedd
 
 
Bekerül a Pázmány tantárgyai közé a holokauszt története

2015. május 26.

hvg.hu
Európában elsőként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kerül az egyetemi alapozó képzésbe a holokauszt története. A tantárgy tartalmi kidolgozását két tel-avivi professzor végezte, szem előtt tartva a magyar sajátosságokat.
Twitter

A VS.hu számolt be arról, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) lesz az első felsőoktatási intézmény Európában, ahol minden szakon kötelező tantárgy keretében tanulnak majd a hallgatók a holokausztról.

Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora és Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete elmondták: a szeptemberben induló, egy féléves tárgy (A holokauszt és emlékezete) úgynevezett alapozó képzés lesz, hasonlóan a Bevezetés a katolikus hit rendszerébe című tárgyhoz.

A PPKE-n elinduló tantárgy tartalmi kidolgozását két tel-avivi professzor, Dina Porat és Raphael Vago végezték, szem előtt tartva a magyar sajátosságokat. Utóbbi professzor édesanyja volt az, akinek a közbenjárására felkerült a zsidókat mentő igazak listájára Márton Áron magyar katolikus püspök neve is.

http://m.hvg.hu/kultura/20150526_Bekerul_a_Pazmany_tantargyai_koze_a_holok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ciprasz: nyílt lázadás a Nyugat ellen
  2015-05-26 21:25:07, kedd
 
  hidfo.ru 2015.05.26. 15:05

Ciprasz: nyílt lázadás a Nyugat ellen


Feledékenységként, véletlen elkövetett hibaként és kapkodásként kommunikálta a fővonalú média, hogy Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök “elfelejtett" nyakkendőt venni május 22-én, a Rigában kezdődő uniós csúcstalálkozón. Ciprasz megjelenése azonban nagyon is tudatos cselekedet volt, ugyanis nem ez az egyetlen alkalom, hogy a kormányfő nem vett nyakkendőt; Alekszisz Ciprasz már beiktatásakor is ezzel a szimbólummal jelezte eltökéltségét és az új kormányzat célkitűzéseit. A nyakkendő hiánya ugyanis diplomata körökben sajátos jelentőséggel bír; a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlen “lazaságot" jelent, hanem épp ellenkezőleg - eltökéltséget jelent, és a rendszerellenesség szimbóluma.

Hogy egy közeli és látható példát említsünk; hosszú éveken át az iráni diplomatákra és politikusokra volt jellemző, hogy a nyugati elit számára “kötelezően elvárt" kifogástalan öltöny használatát ugyan átvették, de az ingnyak kigombolva tartásával és a nyakkendő hiányával jelezték; ez egy gesztus, ami a tárgyalópartner felé megadja az ő köreikben elvárt tiszteletet, de eközben a kigombolt ingnyak és a nyakkendő hiánya indirekt módon továbbra is a fennálló rend el nem fogadását, a kapitalista rendszer elleni lázadást hirdette. Ugyanezt láthattuk Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnök viseletén, aki öltözködésével tudatosan is kifejezte a Nyugattal, a cionizmussal és a kapitalista világrenddel szembeni ellenállást.


Alekszisz Ciprasz “kapkodása" tehát nem kapkodás. Egy radikális baloldali politikus jól megfontolt, ám nyílt hadüzenete a Nyugat és a kapitalista világrend felé. Egyedülálló jelenség, aminek az Európai Unióban megjelenése az európai politikát alapjaiban átrendező változásokat vetít előre.

http://hidfo.ru/2015/05/ciprasz-nyilt-lazadas-a-nyugat-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van lejjebb: Orbán a jogos pénzt venné el gyűlölt ellenfelét
  2015-05-26 21:21:32, kedd
 
  Van lejjebb: Orbán a jogos pénzt venné el gyűlölt ellenfelétől

2015. május 26. 16:48 - Első Kézből

Alig pár napja írtuk: Orbán arcbőrének anyaga iránt már a NASA is érdeklődik. Akkor még nem tudtuk, hogy a gátlástalan pimaszság újabb rekordjának megdöntésére készül a kormányfő.

Orbán a Napi Gazdaságon keresztül üzente meg a Fidesz legújabb húzását: pártjával kezdeményezik a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését. Arra hivatkoznak, hogy az Altus Zrt. nyert egy uniós pályázaton, amit ők úgy értékelnek, hogy az Európai Unió bújtatott módon a DK-t finanszírozza.

Szó bennszakad, hang fennakad. Orbán az arcátlanság egészen új minőségét prezentálja előttünk. Mert tényleg a pszichopaták gátlástalansága kell ahhoz, hogy valaki szemrebbenés nélkül azzal vádolja meg ellenfelét, amit ő maga követ el (tisztességtelen pártfinanszírozás).

De hogy erre a hazugságra hivatkozva megkísérelje elvenni egy ellenzéki pártnak jogosan járó költségvetési pénzt, az olyan szintű gyűlölet feltételez a mélyben, amely minden racionális korlátot áthág a páciens fejében.

ovgyf.png

Szögezzük le a tényeket: az Altus Zrt. egy nyilvános tenderen (!) nyert az Európai Bizottság pályázatán. Ennek értelmében egy 11 nemzetközi céget tömörítő konzorcium (!) részeként elemzi az uniós tagországok tervezési programjait és dokumentumait.

De hát honnan is tudnák a Fideszben, hogy mit jelent egy nyilvános pályázaton elnyert megbízás, amikor ők minden állami pénzt mutyival, megbuherált közbeszerzésekkel csatornáznak be a strómanjaiknak? Amikor - mint kiderült - Orbán és Némethné hetente összeültek, hogy kettesben döntsenek a középítkezési pályázatok sorsáról...

De hát ki beszél már erről? Ki beszél a fideszes brókerbotrányról? Ki beszél arról, hogy Simicska cége évente százmilliárdos nagyságrendű közbeszerzéseket húzott be, amíg tartott a szövetség Orbánnal?

Ki beszél arról, hogy a Fidesz a tavalyi kampányban adófizetői milliárdokkal tömött ki tucatnyi kamupártot, hogy sunyi módon megosszák az ellenzéki tábort?

Márpedig az nem demokrácia, ahol nullszázalékos csalóknak súlyos százmilliókat osztogatnak puszira, a valódi ellenzéki párttól meg elveszik a jogosan járó költségvetési pénzt, amit a szavazatok arányában kap az államkasszából.

Hogy Orbán Viktor kit tekint valódi ellenfelének, azt már egy 1989-es videóban elárulta a Pesty Fekete Doboznak. Ebben azóta sincs változás, viszont a 2006-os tévévita patológiássá növesztette Orbán gyűlöletét legyőzője iránt, akivel szemben szégyenteljesen alulmaradt az ország szeme láttára.

Orbán egyszerűen képtelen lerázni magáról Gyurcsányt, az emiatti tehetetlen dühe pedig egyre meredekebb húzásokra ragadtatja, amelyek szembemennek minden racionalitással, törvénnyel és az emberek igazságérzetével egyaránt.

Az ellenzéki pártok - ha maradt egy szemernyi eszük és tisztességük - most közösen használják fel az apropót arra, hogy a valóban illegális pártfinanszírozást firtassák, amit a Fidesz űz ipari méretekben. Paks2, Tiborcz-fiú, Mészáros Lőrinc, Civil Összefogás Fórum - hogy csak a legbűzösebb szemétdombokat említsük.

Figyeljünk és emlékezzünk rá, kik fognak valódi ellenzékként viselkedni az elkövetkező időszakban!

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/05/26/van_lejjebb_orban_a_jogos_penzt_venne_el_gy ulolt_ellenfeletol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberek! Minden orbános-svájcibankáros spekuláció nonszensz
  2015-05-26 21:15:33, kedd
 
 

Tessék mondani,
természetesen csak és kizárólag véletlenül, nem pont az a hír röppent fel, hogy Svájc borítani fogja a titkos betétek tulajdonosait, bizonyos kellemetlen ügyek esetében?

Szóval,
valaki már mentegeti magát, előre???

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////


Emberek! Minden orbános-svájcibankáros spekuláció nonszensz

politika
ma 16:17


Ugyan Nagy Istvánról, Magyarország svájci nagykövetéről nem jelent meg sok cikk, legfeljebb pletykák terjedtek, a korábbi libanoni bankár most úgy döntött, hogy előlép a nem nyilatkozás árnyékvilágából, és egyfajta megelőző húzásként interjút ad a Mandínernek.

Ő az a férfi, akivel Orbán Viktor egyik tavalyi svájci útján a zürichi pályaudvar restijében beszélgetett tavaly ősszel, Lausanne-ból hazafelé (ezen akkor egy helyi újság is értetlenkedett), és akit a magyar kremlinológiai pletykák “Orbán svájci bankáraként" emlegetnek.

viktor zurich
Grillezés? Válaszd a Weber prémium termékeit!

Erről a képről azt mondja:

“Igen, az én vagyok. Akkor Ráhelt látogatták meg az egyetemen, Lausanne-ban. Úgy tudom, a kicsi gyerekeik mondták, hogy menjenek vonattal, az olyan egzotikus. Amikor hazafelé tartottak, én Bernben fölszálltam, Zürichig beszélgettünk. Ott át kellett szállniuk, volt időnk, beültünk hát a restibe meginni egy sört. Ennyi."

A másik fura svájci látogatás, amikor Orbán Lázár Jánossal ment meghallgatni egy gyerekkórust?

“Tavaly nyáron Orbán Viktor és Lázár János Zürichbe érkeztek feleségestül, onnan mentek kocsival tovább Bajorországba. Kimentem eléjük. Visszafelé nagyon korán kellett volna kelniük a zürichi géphez, úgyhogy foglaltam nekik szállást az elutazásuk előtti estére Zürichben. A szálloda épp szemben, gyalog két percre van a katedrálistól, ahol a gyerekek énekeltek. Mondtam Orbán Viktoréknak, hogy ha megérkeznek időben, jöjjenek, hallgassák meg őket. Befutottak este hétre a szállodához, gyorsan megmosták az arcukat, átsétáltunk és meghallgatták az előadást. Ott készült a fotó rólunk."

Tökéletes. De még ez előtt elhangzik a minden gyanús ügyet eldöntő kérdés-válasz. Kérdés:

“Pedig Orbán sokat utazik Svájcba az utóbbi időben, olykor vonattal megy, a restiben önnel kapják lencsevégre... Ebből összeállt a kép, hogy Svájcban kemény banktitok van, jól el lehet dugni a pénzt..."

Válasz:

“Ez nem egészen így van: a svájci hatóságok felé minden bankárnak rengeteg kötelezettsége van. Ilyen feltételezésekkel csak olyanok élhetnek, akiknek fogalmuk sincs az erről szóló svájci törvényektől és szakmai irányelvekről. Minden ilyen spekuláció nonszensz."

Egyszóval: megnyugodhatunk.

Megtudjuk még az interjúból, hogy Nagy soha, de soha nem adott üzleti tanácsot Orbánnak. De persze arról nincs szó, hogy ne beszélgetett volna sokat Orbánnal:

“Ott [2001 előtt valamivel, Genfben] beszélgetni kezdtünk Orbán Viktorral, aztán úgy éreztük, többet kellene találkoznunk."

Arábiai bankárpályafutása pedig csodásan, szinte az ezeregyéjszakába kívánkozó módon indult:

“Valamikor a hatvanas években sétáltunk anyámmal és a nővéremmel a belvárosban, amikor belénk botlott Széfeddin Sefket bej"

, aki Farouk király szárnysegédjének fia volt, és később feleségül vette Nagy nővérét. Nagy 1966-ban disszidált, egy jezsuita kolostorban lakott egy évig, majd a nővéréékhez ment Libanonba. Ott lett egy mentora, Hadik János, aki épp egy amerikai bankot vezetett Bejrútban. Később pedig együtt bulizott Jim Morrisonnal, sőt, még Mick Jaggert is ismerte (!).

De ezt csak azt követően sztorizza el Nagy, hogy az interjú elején leszögezi:

“Az önéletrajzban foglaltak nem tartoznak a nyilvános adatok körébe."

De azért, biztos, ami biztos, életrajzát átadta az interjú készítőjének.

(mandíner, és a mandínernek adott CV)

http://444.hu/2015/05/26/emberek-minden-orbanos-svajcibankaros-spekulacio-nonszen sz/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kőkeményen szétszedi Deutschékat a kétszeres paralimpiai baj
  2015-05-26 20:57:47, kedd
 
 
Kőkeményen szétszedi Deutschékat a kétszeres paralimpiai bajnok

ma 19:46
300 645

“Nem az a baj hogy hazudtok, hanem az a baj, hogy a parasportolókat degenerált hülyéknek nézitek, akik nem képesek saját véleményt alkotni és akiket csúnya, gonosz emberek folyamatosan manipulálnak és megvezetnek."

- ezzel kezdődik a kétszeres paralimpiai aranyérmes úszó, Pásztory Dóra Facebookon terjedő levele, amit Gömöri Zsoltnak és a Magyar Paralimpiai Bizottság többi vezetőjének - így az alelnök Deutsch Tamásnak - címzett. A paralimpiai vezetők egyre mélyebbre csúsznak a vitatható, itt-ott jogszerűtlennek tűnő pénzköltéseik miatt.

Pásztory szerint emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok a vezetők, és megalázó a sportolókra nézve, hogy az elnök úgy kezeli a kritikus hangokat, mint akiket politikai szándékkal manipulálnak, képtelenek a saját vélemény megformálására.

“Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled."

De ez még nem minden. Szóba kerül a bizottsági autó, a kétmillióért szervezett tenerifei edzőtábor, a mexikói nyaralás, a megfélemlített sportolók.

“Ha vannak olyan törvények és szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság jogszerűen működik ebben a formában, akkor ezeket a törvényeket és szabályokat meg kell változtatni!"

http://444.hu/2015/05/26/kokemenyen-szetszedi-deutschekat-a-ketszeres-paralimpiai -bajnok/


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///


Dóri levele:

Kedves Zsolt és kedves MPB elnökség!

Lehet, hogy mindent meg tudtok magyarázni, mindenre találtok valami kiskaput, de az egészen biztos, hogy emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok vagytok a vezetésre.

Elmondom miért. Pontról pontra, most már nem ironizálva, azt nem értitek.

1. Nem az a baj hogy hazudtok, hanem az a baj, hogy a parasportolókat degenerált hülyéknek nézitek, akik nem képesek saját véleményt alkotni és akiket csúnya, gonosz emberek folyamatosan manipulálnak és megvezetnek. Értelmes, gondolkodó, felnőtt emberek vagyunk, akik tények, dokumentumok és információk alapján SAJÁT véleményt alkottunk rólad és az elnökségről. Ezt megkonstruált hecckampányként, politikai támadásként beállítani remek kommunikációs fogás, csak épp nem igaz. Minden ügynek vannak fontos karakterei, véleményvezérei, mozgatói erői, kiinduló pontjai, de ettől az ügy még ügy. Figyelemelterelés amit művelsz, semmi más. Saját véleményünk, saját döntésünk, saját aláírásunk amellyel kérünk, mondj le az elnökséggel együtt!

2. Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled. Hogy neked tényleg ennyit ért a munkád. Mindez összehasonlítva azok bevételeivel, akikért elvileg dolgozol. Azt gondoljuk találnánk olyan embert, aki kevesebbért is vállalná ezt a feladat, ezért kérünk, hogy mondj le az elnökséggel együtt és add át a helyed egy "olcsóbb" munkaerőnek!

3. Nem az a baj, hogy 3 vagy 10 millió Ft-ért vett neked a bizottság autót, az a baj, hogy komolyan azt érzitek, hogy erre neked van a legnagyobb szükséged és ezt tényleg megszavazta ezt elnökség. Nem lehet, hogy ha egy sportoló kapja a járművet, amellyel el tud jutni edzésre, akkor nagyobb az esély az újabb paralimpiai éremre? Mi így gondoljuk, ezért kérlek mondjatok le!

4. Nem az a gond, hogy megtudod-e megmagyarázni a tenerife-i edzőtábor költségeit, hanem, hogy olyan lehetőséget választottatok, amelynek előkészítése és szervezése 2.000.000 Ft feletti összeget emésztett fel és komolyan próbáljátok elhitetni, hogy ez szükséges és elkerülhetetlen. Kérdezd már meg a szövetségek és egyesületek vezetőit, főtitkárait, hogy ők mennyi pénzért szervezik meg a külföldi edzőtáborokat? Ha ez az ember ennyire ért az edzőtáboroztatáshoz, akkor neked miért kellett kimenned és kint maradnod "bezárni" a tábort? Ezt pontosan mit is jelent? Voltam jó néhány edzőtáborban életem során. Egyesülettel, válogatottal, épekkel együtt. Soha, de soha nem hallottam hasonló esetről, költségekről, feladatokról.

5. Nem az a gond, hogy nem tudjátok "becsomagolni" a mexikói nyaralást, hanem az a gond, hogy tök hülyének néztek mindenkit. Elég nagy baj, hogy nem láttál még erőemelő versenyt és Mexikóig kell menned két kollégáddal, hogy megnézd hogy kell lebonyolítani egy ilyen eseményt. Az IPC-től kapott támogatást, amely a verseny előkészítésére érkezett tényleg egy háromfős tengerentúli utazásra kellett elkölteni? Olyan elnökség vezeti az MPB-t, aki ezt megszavazta? Látod, ezért nem vagytok alkalmasak erre a feladatra, mert ti ezt így gondoljátok. Ezért is mondjatok le!

6. Nem az a baj, hogy sok sportoló nem mer megszólalni és én vagyok az egyik szócsövük, hanem az a baj, hogy azért van így, mert félnek tőled. Ezért kell lemondanod.

7. Nem az a baj, hogy az MPB oldalát folyamatosan cenzúrázzátok, privát levelezést hoztok nyilvánosságra... Ja de, ez rohadt nagy baj! Nem ilyen elnököt és elnökséget szeretnénk! Mondjatok le!

Ha vannak olyan törvények és szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság jogszerűen működik ebben a formában, akkor ezeket a törvényeket és szabályokat meg kell változtatni!

Várom a következő sajtótájékoztatót, amely után végre a sportolókra, az eredményekre, a sikerekre lehet fókuszálni nem pedig az erkölcsileg és etikailag minősíthetetlen működésre.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A drága miniszterelnök úr eléggé be lehet szarva, hogy megpu
  2015-05-26 20:43:29, kedd
 
  A drága miniszterelnök úr eléggé be lehet szarva, hogy megpuccsolják, ha már most bejelentette, hogy 2018-ban is miniszterelnök szeretne lenni ...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az "Orbán takarodj!" már kevés
  2015-05-26 20:42:50, kedd
 
  Az "Orbán takarodj!" már kevés

2015. május 26., kedd, 17:30

Szerző: Kálmán Attila

Hol vannak már a többezres ellenzéki tüntetések? Lassan már semmi nem veri ki a biztosítékot, az "Orbán-takarodj!" elfogadható alternatíva nélkül kiüresedett, a tüntetések szervezői elfáradtak.

Az ellenzéki tüntetések kifulladtak. A pártok nem is próbálkoztak az utóbbi időben nagyobb demonstrációval, de a magukat pártfüggetlennek valló, jobb híján civilnek nevezett szervezők tüntetései is rendre szinte észrevétlenek maradnak.

Pedig a tüntetés műfaja nem haldoklik: az egészségügyi dolgozók közel 10 ezren vonultak végig a belvároson, május 29-én a szociális szférában dolgozók tüntetésére is rengetegen érkeznek Budapesten kívülről is a szervezők szerint, és a valamennyire más jellegű Pride is nagy buli szokott lenni. Ha egy-egy jól körülhatárolható csoportot büntet a rendszer, és nem csak Budapest aktivizálódik, akkor általában nagyot üt egy tüntetés.

Egyszerűen arról van szó, hogy az “Orbán takarodj!" mantrára rágörcsölő kezdeményezések már képtelenek a korábbi tömegeket mozgósítani.

Az Összefogás 2014-es leszereplése, és az újabb kétharmados Fidesz-tarolás után érezhető volt a magukat baloldalinak vallók kétségbeesése, és eleinte a pártokból kiábrándultak minden tüntetésre rámozdultak. A demokonjunktúra kitermelt egy halom egymással is versengő csoportosulást, akik azonban képtelenek voltak csábító alternatívát felmutatni, a kormányzati politika tagadására meg ráuntak az emberek és fokozatosan elmaradoztak.

Tüntetnek az egészségügyi dolgozók

Fotó: Túry Gergely

Impotens szervezők, közönyös társadalom

Legutóbb a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezett tiltakozást a Humán Platform segítségével. És való igaz, hogy a zuhogó eső nem segített a tüntető pedagógusoknak, de az a körülbelül 300 ember, amennyit a 21 (!) támogató szervezet az utcára tudott vinni, a rossz idő ellenére is borzasztóan kevés.

Világosan látszik, hogy ha nincs érezhető eredmény vagy látható cél, akkor már a kutyát sem érdekli, hogy éppen ki akarja elkergetni Orbánékat. És ebben vastagon benne van a “civilek" impotenciája: gyakran minősíthetetlenül rossz, unalmas beszédek, állandóan ismétlődő forgatókönyv, kiszámíthatóság, fásultság.

A netadó kiverte a biztosítékot

Fotó: Túry Gergely

Ha lehet is eredményt elérni, az a Fidesz szétesése miatt van: amikor a legfelső vezetés a boszorkánykonyhában kitalál egy netadót, amivel a fideszesek többsége sem ért egyet, és a közönyösöket is sikerül felhergelniük, akkor kénytelenek meghátrálni. Az még kérdéses, hogy eléggé feldühíti-e az embereket a felsőoktatás újabb ad hoc áthangszerelése, a Corvinus ingatlanainak elkótyavetyélése, vagy megijed-e eléggé az agyondolgoztatott és méltatatlanul alulfizetett egészségügyi dolgozóktól a kormány ahhoz, hogy ne csak újabb bérpótlékokkal próbálja őket lekenyerezni.

Az eddigi forgatókönyveket elnézve kevéssé valószínű: a szolidaritás legfeljebb papíron tetszik a többségnek.

Esetleg még vidáman megnyomja valaki kétszer az autóban a dudát, ha tüntetőket lát, de az a legritkább, hogy csatlakozzanak olyan megmozduláshoz, ami nem őket érinti közvetlenül -- panaszkodnak általában a tüntetésszervezők.

“Ha végigsétál maximum ezer ember a Rákóczi úton egy buszsávban, attól melyik kormány fog meghátrálni? Mondjuk az a kormány, amelyik a társadalmi párbeszédet azzal tudja le, hogy amikor eszébe jut, akkor konzultál egyet? Az a csoda, hogy egyáltalán még vannak, akik veszik a fáradságot, hogy szabadidejüket egy jórészt értelmetlen sétálással töltsék, és eljátsszák a biodíszlet szerepét abban, hogy a szervezők a köztudatba lőhessék a médián keresztül a véleményüket" - írta egy kiábrándult aktivista, amikor arról kérdeztem, miért nem látni mostanság tüntetéseken.

Alig maradtak talpon

Egy korszak ért véget észrevétlenül, és nemcsak amiatt, mert a nem éppen makulátlan múltú Szabó Gábor “Tuareg" tábort bontott a Kossuth téren. Jóval komolyabbnak tűnő, friss szervezőgárdák is eltűntek a süllyesztőben. Az idén januárban zászlót bontó MostMi, amit az ex-Millás Takács Bori és az iWIW-alapító Várady Tibor hívott életre, szinte születése pillanatában halt el valós hátország hiányában. Váradyról azt mondják sokan, hogy nem politikus alkat, és sejtették, hamar ki fog esni ebből a körből; vissza is húzódott a háttérbe és egy civil kezdeményezéseket támogató közösségi oldal fejlesztésén dolgozik.

Manapság már nehezen háborodnak fel

Fotó: Túry Gergely

A netadó elleni tüntetéssel berobbanó Nem Némulunk El! csoport a “Közfelháborodás Napját" még megszervezte, de tavaly november óta ők is elnémultak. Egy bennfentes forrás azt mondta, Nemes Balázzsal egy politikai vitaesten futott össze, ahol kiscsoportos vitákat tartottak közéleti kérdésekről, amiről azt mondta: “Kedves volt, aranyos volt, semmi több."

A Nem Némulunk El! benne van Vágó Gábor volt LMP-s képviselő, jelenlegi antikorrupciós aktivista legújabb projektjében, ami a Demosz Vándorgyűlés. Ez olyan ernyőszervezet, amely különféle civil és aktivista csoportokat és szervezeteket koordinál, és városról városra járva szervezi az ellenállást. Vannak ismertebb tagszervezetek, mint például a Humán Platform, az Y-GEN (az Együtt ifjúsági szervezete), a Food Not Bombs, és ismeretlenebbek is, például a FASZOM (Fiatal Aktivisták Szerveződése Okosabb Magyarországért).

A Humán Platformról tagjai elmondták korábban, hogy ők semmiképpen nem lesznek párt, maradnak ernyőszervezet, de ebbéli mivoltukban sem történt sok előrelépés. A Tedd magad szabaddá! tüntetés utáni várt fellendülés is elmaradt. Az aktivisták és civilek összefonódása viszont olyan helyeknek köszönhetően, mint a Gólya vagy az Auróra spontán módon, nélkülük is öles léptekkel halad. Érdekképviseletben, szervezetek összefogásában és a tüntetésszervezési know-howban a Humán Platform továbbra is fontos szereplőnek számít, de a szervezet legemblematikusabb arcának, Gulyás Mártonnak a kiválásával a HP kifelé is elszürkült.

Gulyás Márton nélkül kicsit szürkébb minden

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A Százezren az internetadó ellen és a 60ezren a MAGÁN Nyugdíjukért, azaz Gulyás Balázs és Vajda Zoltán projektje tart ki a mai napig: ők együtt indították az Új Magyar Köztársaságot kezdeményezést. Ez az a formáció, amelyik március 15-én nem kevesebb, mint 19 kérdéssel sokkolt, majd kevésbé látványosan további 9-et is hozzáadott a már egyébként is terjedelmes listához. Korábban megírtuk, hogy a rendszerbontó népszavazás alkalmatlan formája a politikai ellenállásnak, de Gulyás és Vajda bíznak benne.

Vajda a PDSZ-tüntetésen azt mondta beszédében, hogy jelenleg ez az egyetlen épkézláb ellenzéki kezdeményezés, országosan 3000 szimpatizánsról és több száz potenciális aláírásgyűjtőről beszélt, ami erős túlzásnak tűnik annak a fényében, hogy Facebook-oldalukat mindössze 1425-en lájkolják.

Gulyás elmondta a hvg.hu-nak, hogy egyben kezelik a 28 kérdést, úgyhogy megvárják a Kúria döntését, ugyanis fellebbeztek a Nemzeti Választási Bizottságnál, mivel az elkaszált a 28 kérdésből 23-at. Bíznak abban, hogy a Kúria “nem akar veszíteni az arcából", ezért átenged még jó néhány kérdést, amire szükségük is lenne, ugyanis egyelőre kevésbé fajsúlyosakat hitelesített csak az NVB.

Akut pártundor

A pártokhoz való viszony még mindig központi kérdés ebben a tüntetésszervező körben: vannak, akik minden párttól egyaránt irtóznak, vannak, akik párttagok, és sokan a két végpont között vannak. A pedagógusok tüntetésén “civilként", az Új Magyar Köztársaságot képviselve Vajda Zoltán is mondott beszédet, ami azon túl, hogy háromgyerekes apaként érintett az oktatási rendszer átalakításában, nem szólt másról, mint a “rendszerbontó népszavazás" promózásáról. Vajda a XVI. kerületben az Együtt önkormányzati képviselője, emiatt az egyik szervező szerint voltak olyanok, akik otthon maradtak.

Vajda Zoltán: 28 kérdéssel bontanák a rendszert

Fotó: Fülöp Máté

A pártundort főleg a rendszerváltás óta levitézlett alakulatok magyarázzák, de ez a stigma ráégett az Összefogás fiatalabb alakulataira is, így az Együtt és a PM is vállalhatatlan sokak szemében. Valamint olyanok is vannak, akik a Milla betagozódását az Együttbe a civilség elárulásának tartják, és előre félik azt a pillanatot, amikor újra valami hasonló fog történni.

Két stratégia van kibontakozóban a tüntetésekben utazók között: idővel önálló pártot szerveznének - bár ezt próbálják titkolni, vagy a távoli jövőbe tolni. (Ez alól kivételt az elfuserált hídfoglalásaival elhíresült Büki Zoltán képez, aki éppen hétfőn indít pártot Demokratikus Magyarországért Civil Társaság néven.) Vagy belátják, hogy egy képviseleti demokráciában kénytelenek lesznek előbb-utóbb egy már létező párt szekerét tolni. Akik folytatnák a civil politizálást, már más utakat keresnek: mozgalom építésen törik a fejüket, illetve egy-egy ügyre specializálódó, a polgári engedetlenség más formáit is gyakorló szervezetben működnek.


http://hvg.hu/itthon/20150526_Az_Orban_takarodj_mar_keves
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor gondoljuk végig kik vannak szarban és kik a balfaszok?
  2015-05-26 20:37:39, kedd
 
 
“Varufakisz görög pénzügyminiszter azt is nyilatkozta, hogy ezután levesznek egy kis díjat minden alkalommal, amikor a görögök pénzt vesznek fel a bankkártyájukról, ezer eurónként kb. 1 eurót."




Vagyis a görögök, akik havonta mennek csődbe, évek óta IMF-EU légzőcsövön lógnak, ahol akkora gáz van, hogy csoda, hogy még nem baszták ki ki őket az eurózónából most vezetik be a tranzakciós illetéket, 1000 eurónál 1 eurót.
Nálunk immár 2 éve a tranzakciós illeték a készpénzfelvételnél 1000 eurónál 6 euró (0,6%) .. sőt, nálunk az átutalás is illetékmentes (0,3%), hülye görögök, hol vagytok ti ehhez?
Akkor gondoljuk végig kik vannak szarban és kik a balfaszok?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jávor: sokkoló az igazság az M4-es építéséről
  2015-05-26 20:32:55, kedd
 
  Jávor: sokkoló az igazság az M4-es építéséről

Propeller ma, 13:22

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője blogján számolt be arról, mit tudott meg az Európai Bizottság Regionális politikai főigazgatóságától az M4-es autópálya építése kapcsán. A politikus arról írt blogján: az igazság sokkoló.

Az már nyilván nem lep meg, hogy kiderült: mióta ezt az ügyet feszegetem, azaz másfél éve, vélhetőleg egyetlen igaz állítás sem hagyta el a kormányzati szereplők száját a beruházással kapcsolatban

- kezdte posztját Jávor, majd sorra vette a 2013 októberében benyújtott projekttel kapcsolatban Brüsszel szakmai kifogásait.

- Silánynak találták a stratégiai indoklást - egy helyi közlekedési fejlesztésekre szánt keretre benyújtottak egy transzeurópai közlekedési hálózatba illeszkedéssel indokolt tervet. Amely szerintük Budapest elkerülését célozta volna, a nyomvonala azonban egyenesen Budapestre vezetett rá;

- Kifogásolták a párhuzamos kapacitások fejlesztését uniós forrásokból, a vasúti beruházások eredményeit (forgalom átterelése) tönkreteszi a párhuzamos útfejlesztés;

- Súlyos környezetvédelmi aggályok merültek fel. A tervezett nyomvonal Natura 2000 területeket is érint, miközben az új autópálya helyett a meglevő út nyomvonalán megvalósuló útfejlesztés (pl. autóút) lényegesen olcsóbb lett volna, és a kedvezőtlen környezeti hatásai is lényegesen alacsonyabb lehetnének;

- Rendkívül silány a benyújtott költség-haszon elemzés, a becsült forgalmi adatok vélhetően jelentősen túlzóak, így a remélt haszon a valóságban várhatóan jelentősen elmarad a tervezettől;

- és végül valóban felvetették, hogy teljesen indokolatlan a beruházás árszintje - ezt azonban nem kartellel magyarázták, hanem azzal, hogy a kormány nem hagyott időt arra, hogy indokolatlanul magas árajánlatok esetén új közbeszerzést írjon ki (sőt, mint később látjuk, még meg is emelte a beruházás költségkeretét, tehát semmit nem tett a költségek leszorítása érdekében).

Jávor kiemelte: mindezt 2014 tavaszán elmondták a kormánynak, kérve, hogy adjanak választ ezekre a kifogásokra, és módosítsák a tervet ezek alapján, vagy vonják vissza a pályázatot. A kormány tehát egy éve tudta, hogy baj van az M4-essel. A válaszlépésük pedig az volt, hogy - módosítás helyett - 2014 szeptemberébe visszavonták a támogatási igényt. Majd, miután lemondtak az uniós támogatásról, 2014 decemberében egy egyedi kormánydöntéssel 20 százalékkal, 160 milliárdra emelték a költségkeretet, és csökkentették a műszaki tartalmat - emlékeztetett az EP képviselő.

Végül 2015 januárjában, az akkor már közel féléve hivatalosan, a kormány által bebuktatott projektről elkezdték terjeszteni, hogy Brüsszel kartellvádja miatt áll le a beruházás, mert a cégek összejátszottak! (Ne bonyolódjunk bele, hogy ha ez a helyzet, akkor a kormánnyal is össze kellett játszaniuk, hogy decemberben még megemeljék a költségkeretet.)

(...) A környéken lakók és arra közlekedők gondjait nem oldották meg, viszont elpazaroltak 60 milliárd forintot, miközben lejáratták Magyarországot Brüsszelben is. Nagyjából ez a foglalata a történetnek. Ami az egész Orbán-féle kormányzás tömör összefoglalása is

- zárta bejegyzését a PM politikusa.


http://propeller.hu/itthon/3108352-javor-sokkolo-igazsag-m4-epiteserol?utm_source =mm-2015-05-26&utm_medium=email&utm_campaign=J%C3%A1vor%3A%20sokkol%C3%B3 %20az%20igazs%C3%A1g%20az%20M4-es%20%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s%C3%A9r%C5%91l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdések és pofonok
  2015-05-26 20:28:51, kedd
 
  Kérdések és pofonok

https://youtu.be/PeH31ov32kw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.