Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Dúsgazdag Fideszesek fosztogatnak, nélkülöző mozgássérülteke
  2015-05-22 17:09:31, péntek
 
  Dúsgazdag Fideszesek fosztogatnak, nélkülöző mozgássérülteket.


Deutsch Tamás EP képviselő, Orbán Viktor nagy barátja, és Gömöri Zsolt a Paraolimpiai Bizottság elnöke, milliókat nyúlt le a nélkülözésben élő mozgássérült sportolóknak szánt pénzből.
A fent két ,,úr" havi több milliós nettó jövedelmet visz haza, e mellett több millió mellékes csurran-cseppen. (Néha legálisan, néha nem.) Ezek a dúsgazdag emberek állami pénzeken utaznak szerte szét a világban, luxus partikon, fogadásokon zabálják degeszre magukat, és vedelik a drágábbnál drágább italokat nyakló nélkül.
Közben úton útfélen szónokolnak álszent pofával a mozgássérült sportolók ügyéről.
Ahol tudják, fényezik magukat (és ahol tudnak, lopnak).
A mozgássérült emberek 50-150 ezer forint körüli jövedelemből tengődnek.
Aki nem dúsgazdag Fideszes tudja mit jelent ez. A számlákat alig lehet ebből fizetni, sokszor, még a legegyszerűbb ételre sem telik, marad az üres gyomor és az éhség.
A mozgássérülteket azonban esősorban nem a szegénység sújtja.
Ami nekünk természetes feladat, számukra sokszor leküzdhetetlen nehézség. Kerekesszékkel, mankóval, már egy két lépcsőfok is nehézség. Felszállni egy buszra, beszállni személyautóba, sokszor egyedül nem is megoldható feladat.
(Mellékesen megjegyzem, hogy az Orbán kormány, noha nagy EU pénzeket szakít le, szinte semmit nem tesz az akadálymentesítésért.)
Mindezek ellenére a mozgássérült sportolók mindent megtesznek, hogy egészséges teljes életet éljenek.
Sportolnak, célokat tűznek ki maguk elé, saját pénzből vesznek felszerelést, fizetik a sportolásuk költségeit. (Nagy a kontraszt, ha Orbán kedvenc labdarúgóira gondolunk, ahova számolatlanul öntik a milliárdokat.)
Valami csoda folytán némi állami és szponzori pénzt kapnak a parasportolók is.
Nem nagy összeget, de egy-egy sportolónak segítene a felkészülésbe, lehetővé tenné a nagyobb versenyekre való kijutást.
Erre a pénzre vetettek szemet Orbán hívei.
Gond nélkül ellopták.
Nem volt lelkiismeret-furdalás.
Pár napja lebuktak.
Azután még egyszer-kétszer lebuktak.
A Fideszes ,,urak" nem szégyenkeztek.
Öntudatosan közölték, ez jár nekik.
Nem volt bocsánatkérés.
Nem volt felelősségre vonás.
Nem is értik a felháborodást, hiszen Orbán sem helytelenítette tettüket.
Magyarországon mostanában mindenhez Orbán engedélye, jóváhagyása szükséges.
Úgy tűnik Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, engedélyezte, jóváhagyta, hogy a FIDESZES haverok kedvükre lopjanak a mozgássérültektől. ,,Nemes" cselekedet.
Aki ilyenre vetemedik, aki ilyent nem tesz szóvá, aki ilyent engedélyez, az patkány.
A legsúlyosabb büntetést érdemlik.
Véget kell vetni ezeknek az áldatlan állapotoknak!
Mielőbb felelősségre kell vonni Orbánékat!
Teljes vagyonelkobzás és börtön!
(A segítő családtagoknak és a haveroknak is.)
A főbűnösöknek tényleges életfogytiglan!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nettó 300 ezer Ft-ért dicsőíti a Fideszt a Miskolc TV-ben Ba
  2015-05-22 08:48:12, péntek
 
 
Nettó 300 ezer Ft-ért dicsőíti a Fideszt a Miskolc TV-ben Bayer Zsolt - Kiegyensúlyozott tájékoztatást a Miskolci Naplóban

2015/05/11

A Jobbik a Miskolci Naplóval szembeni társadalmi tiltakozásra szólít fel addig, amíg a közpénzen fenntartott sajtóorgánum nem tesz eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének, és a politikai vezetés propaganda szócsövéből a város hiteles hetilapjává nem válik.

Többször jeleztük, hogy a miskolci városvezetés a helyi médiában egyoldalú sikerpropagandát folytat, miközben a megyeszékhely valós helyzetéről nem ad tájékoztatást. Teszi mindezt az adófizetők pénzén, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője. Hozzátette: a Jobbik a múlt héten is öt sajtótájékoztatót tartott, amelyből - igazodva a több éves gyakorlathoz - az újságban egyetlen betűt sem közöltek le. Ehelyett a Mikom budapesti és debreceni bértollnokok alkalmazásával, milliós nagyságrendű kifizetéseket folyósít holdudvarának, a köz vagyonából.

Példaként említette Bayer Zsoltot, aki a Miskolc TV műsorában havi nettó 300 ezer Ft-ért dicsőíti a Fideszt, és szidalmazza a Jobbikot. Teszi mindezt havi 4 óra műsoridőben, ami számára 75 ezer Ft-os órabért jelent. Itt kapott állást a fideszes államtitkár testvére, és a beruházásoknál már ismert eljárásrend szerint, a cég hírigazgatóját is Debrecenből importálták.

Ezen felül - tette hozzá Badány - a miskolciak pénzén terjesztik az újságot az 1-es és 2-es országgyűlési választókerület településein, amelyből egyértelműen látszik, hogy a kiadvány célja nem a helyi lakosság hiteles tájékoztatása, hanem szavazatszerzés biztosítása a következő választásokra.

Badány Lajos közölte: a Jobbik a sajtóorgánummal szembeni tiltakozásra buzdítja a miskolciakat. Ennek részeként minden hétfőn 16 órakor a Mikom székháza, a Kis-Hunyad utca 9. előtt egy Miskolci Napló újságot jelzésképpen kidobnak a hulladékgyűjtőbe, ezzel tiltakozva a közpénzek elképesztő pazarlásával járó, tisztességtelen eljárás ellen. Egyben megkérnek minden miskolcit, valamint az érintett környező települések lakosságát, csatlakozzanak a Jobbik tiltakozó akciójához, és - akár a párt képviselőivel közösen a helyszínen - az újságot eszmei értékének megfelelő helyre, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobják ki.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/05/11/netto-300-ezer-ft-ert-dicsoiti-a -fideszt-a-miskolc-tv-ben-bayer-zsolt-kiegyensulyozott-tajekoztatast-a-miskolci-n aploban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbröginknek van egy újabb petíciója!
  2015-05-22 08:22:34, péntek
 
  Döbröginknek van egy újabb petíciója!


Posted on 2015/05/22 Szerző: Admin

A felsőoktatási törvény visszavonását, a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését és egy önálló oktatási minisztérium létrehozását követelték többek között annak a demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szervezésében tartottak csütörtökön Pesten.

ped1
Mendrey László, a PDSZ elnöke az emberminisztérium Szalay utcai épülete előtt, 150-200 tüntető részvételével megtartott demonstráción úgy vélekedett, hogy az elmúlt években a kormányzat a szociális ágazat és az egészségügy mellett kivéreztette az oktatást is. Mendrey egy szóval sem említette-de a többi szónok sem-hogy a bajok nem csak az elmúlt néhány évben keletkeztek, hanem két és fél évtized alatt! Amelybe bizony beletartoznak a most a demonstrálókkal oly nagyon egyetértő-JELENLEG ELLENZÉKBEN LÉVŐ-egyéb politikai maffiacsaládok is.
ped3

Kényük-kedvük szerint szüntetnek meg, szerveznek át iskolákat, egyetemeket, miközben egyre inkább szembeállítják egymással a társadalmi csoportokat. Ebben a helyzetben cselekedni kell, vissza kell foglalni az iskolákat és vissza kell adni azokat az oktatóknak, szülőknek és gyerekeknek - mondta az érdekképviseleti vezető.

Vajda Zoltán, a “rendszerbontó népszavazás"-ami tulajdonképpen CSAK A DÖBRÖGI-RENDSZER MEGBONTÁSÁRA korlátozódik, de a KIALAKULÁSÁT LEHETŐVÉ TEVŐ NEOLIBERÁLIS KAVALKÁDOT ÉRINTETLENÜL hagyná - társkezdeményezője azt hangsúlyozta, hogy az iskola élet-halál kérdése, mert ezen múlik a jövőnk, gyermekeink jövője. Hozzátette: éppen azért kezdeményezték a népszavazást, mert Döbrögi “féktelen rombolása" az oktatást sem kíméli. A nemzeti együttműködés rendszere se nem nemzeti, se nem együttműködés, csupán rendszer, a lenyúlás rendszere - mondta Vajda Zoltán.

Budapest, 2015. május 21. Wittinghof Tamás budaörsi polgármester beszél a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vonulásos demonstrációján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) épülete előtt Budapesten 2015. május 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Wittinghoff Tamás-egykori szadeszes üdvöske-Budaörs jelenleg “független" polgármestere szerint a kormányzat olyan diákokat szeretne látni, akik keveset kérdeznek, és nem fertőzik magukat társadalomtudományokkal. “Kiskorú, sunyi, gyáva alattvalókká akar változtatni mindenkit ez a rendszer" - mondta. A “magyarbálinti reformokat" meg sem említette. Pedig mint jövőromboló reformok nagyon is említésre méltó, dicstelen művelet volt ez!
ped2

A tiltakozók a Blaha Lujza téren gyülekeztek, majd a demonstrálók, a “Nem adjuk a jövőt" feliratú transzparens mögött, EU-s zászlók alatt, a Rákóczi úton és a Károly korúton keresztül vonultak a Szalay utcába. A résztvevők a többi között a “demokráciát", “Fidesz-maffia" jelszavakat skandálták.

Budapest, 2015. május 21. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vonulásos demonstrációjának résztvevői az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) épülete előtt Budapesten 2015. május 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A PDSZ vezetése a követeléseiket tartalmazó, Döbrögihez címzett petíciót már szerdán átadta a miniszterelnökségen. (Ilyesmikből már van neki bőven, de még van helye az újabbaknak is!) Ebben követelik még, hogy legyen érdemi és nyílt párbeszéd az oktatás résztvevőivel, ne bocsássanak el dolgozókat, hogy azután közmunkásként lényegesen kevesebb bérért foglalkoztassák vissza őket. Elvárják továbbá, hogy legyen lehetőség a sokszor bizonyított, népszerű tankönyvek ismételt rendelésére, és senki ne hagyhassa el az iskolapadot hasznosítható végzettség nélkül.
A döbrögista horda a tüntetés közben adott ki egy közleményt, amiben arról írnak, hogy ők a pedagógusok mellett vannak, ezért is döntöttek úgy, hogy a közszolgálati dolgozók között is kiemelt béremelési programot indítanak a pedagógusoknak. Mint írták: ,,Az idei év a harmadik, amikor béremelésben részesülnek a pedagógusok, és a béremelés jövőre és 2017-ben is folytatódik, sőt kiterjed a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadókra."

https://balrad.wordpress.com/2015/05/22/dobroginknek-van-egy-ujabb-peticioja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár elküldte a selyemzsinórt a paralimpiás Gömöri Zsoltnak
  2015-05-22 08:13:11, péntek
 
  168 Óra

Lázár elküldte a selyemzsinórt a paralimpiás Gömöri Zsoltnak. De ha neki mennie kell, Deutsch Tamás miért maradhat MOB-alelnök?

A paralimpiás Gömöri Zsolt elvesztette a bizalmat - közölte a mai Kormányinfo-tájékoztatón Lázár János. A miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre foglalkozott a paralimpiai bizottságot érintő botránnyal, a Gömöri Zsolt elnöknek adott 3 milliós támogatással.

A miniszter szerint ezekbe nem akar a kormány beleszólni. Annyit viszont megjegyzett, hogy az illető sportvezető elveszítette a bizalmat és felmerül a méltatlanság kérdése is - tudósított az Index.

Arra nem tért ki, mi lesz a sorsa Gömöri főnökének, Deutsch Tamás fideszes EP-parlamenti képviselőnek, a paralimpikonokért felelős MOB-alelnöknek. Deutsch tevőlegesen támogatta azokat az ügyleteket, amelyek miatt ma Lázár funkciójára méltatlannak nevezte Gömörit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megúszta a MAL Zrt. a kártérítést
  2015-05-22 08:10:59, péntek
 
  2015. 05. 21. 21:25

Megúszta a MAL Zrt. a kártérítést


Öt károsult esetében egymilliótól hárommillió forintig terjedően a duplájára emelte csütörtökön a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. által fizetendő nem vagyoni kár összegét. Két olyan károsultnak pedig, aki az iszapkatasztrófa következtében elvesztette otthonát, ötszázezer forint kártérítést ítéltek meg. Várakozáson felüli jó eredményt értünk el - reagált erre a Mal ügyvédje.

A jogerős határozat egyebekben helybenhagyta a Veszprémi Törvényszék elsőfokú ítéletét a felszámolás alatt álló Mal Zrt. és a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség jogutódja, a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes főosztálya ellen indított kártérítési perben.

Ábrahám Éva tanácsa helybenhagyta az elsőrendű alperes Mal Zrt. felelősségére vonatkozó határozatot, mondván, nem vitatható, hogy a cég - műszaki, technológiai és karbantartási hiányosságokkal - környezetet veszélyeztető magatartást folytatott.

A tábla - és az elsőfokú ítélet - szerint a másodrendű alperes, a kormányhivatali főosztály (illetve jogelődje) az akkori jogszabályoknak megfelelően ellenőrizte a Mal Zrt. tevékenységét, így nem terheli felelősség az iszapkatasztrófa bekövetkeztéért.

A Mal Zrt. és a környezetvédelmi hatóság ellen 67 ember összesen 479 millió forint értékben indított kártérítési pert. Első fokon 18 millió 235 ezer forintnyi kártérítési összeget ítélt meg a Veszprémi Törvényszék kilenc felperesnek. Akkor 61 felperes adott be fellebbezést, amelyet időközben 35-en visszavontak.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált -írta az MTI.
A 67 károsult igényéből mindössze 11-et talált a bíróság megalapozottnak!

A pszichológus szakértői vélemény szerint valamennyi vizsgált felperesnél pszicho-traumát okozott a katasztrófa átélése. A szakértő, jellegében is súlyában ezt a háborús történésekhez hasonlította. "A vörösiszappal fizikálisan érintkező megsérült felperesek esetében pedig az életük, testi épségük is közvetlen veszélyeztetve volt." - ezzel indokolta a másodfokon eljáró Győri Itélőtábla, hogy miért emeli kétszeresére a nem vagyoni kártérítés összegét. Az anyagi kárt viszont az elsőfokú határozat is megfelelően állapította meg, ezért annak mértéke nem változott - mondta ki a Győri Ítélőtábla.

Várakozáson felüli jó eredményt értünk el -

így kommentálta a döntést Pál Helga, a Mal ügyvédje - utalva arra, hogy a cégnek az 500 millió forintnyi benyújtott kártérítésből mindössze 33 milliót kell kifizetnie. A károsultak jogi képviselője már árnyaltabban fogalmazott: szerinte tartani lehet attól, hogy a felszámolás alatt lévő cég esetleg nem fizet. Bense László Erik azt mondta, hogy a kormánynak létre kellene hozni egy kártérítési alapot, hogy az emberek biztosan megkapják a pénzüket. Az ítéletet személyesen végighallgató Kálmán Tamás volt a legcsalódottabb annak ellenére, hogy a neki járó kártérítést is kétszeresére emelték. Ő akár a Strasbourgi Bíróságig is hajlandó elmenni, hogy szerinte méltó büntetést kapjon a Mal Zrt.

A Győri Ítélőtábla határozata jogerős. A Mal Zrt. vezetői és több alkalmazottja ellen ezzel párhuzamosan zajlik egy büntető per is Veszprémben. Abban az ügyben még nem született ítélet - hivatkozik a Zöldválasz, a nemzeti környezetvédelmi portál a nyugat.hu-ra.


http://alfahir.hu/meguszta_a_mal_zrt_a_karteritest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.