Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Kiesett a Videoton is, nincs több magyar klubcsapat Európába
  2016-08-04 23:01:00, csütörtök
 
  Gondolom, most elmaradt a Na ugye.Jó reggelt!
Ha már úgy is közpénzből megy a foci akkor én mint tulajdonos (ki más lennék) ezennel kirúgom az összes focistát. olcsóbban jövök ki. Taknyok.
Remélem, a tömeg már ünnepel a Hősök terén!
Több stadion kell! Mert ugye, ha nem megy egy kupolda, akkor 2-3-4...sőt több! kell belőle. Lehetőleg ugyanolyan képességű bedolgozókkal.

A legtöbb pénzt a Bors szerint a Videotonnál keresik a labdarúgók, az új igazolás, Az első
keret legrosszabbul kereső focistája is hazavisz 1,5 milliót.


*********************


Kiesett a Videoton is, nincs több magyar klubcsapat Európában

Bede Márton
FUTBALL
ma 20:46


Utolsó magyar csapatként a Videoton FC is búcsúzott a nemzetközi kupáktól: a székesfehérváriak a múlt heti egygólos hazai vereséget követően 1-0-ra vezettek a rendes játékidő után a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki visszavágóján, de a hazaiak hosszabbításban szerzett egyenlítése a kiesést jelentette.

A magyar együttes a 47. percben emberhátrányba került a brazil Vinícius kiállítása miatt, de Kovács István megpattanó lövésével a 75. percben mégis ledolgozta az első meccsen összeszedett hátrányát. A hosszabbításban aztán a cseh Filip Novak találata döntötte el a továbbjutást a 104. percben.


http://444.hu/2016/08/04/kiesett-a-videoton-is-nincs-tobb-magyar-klubcsapat-europ aban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állnak a szemétdomb tetején és soha semmi bajuk nem esik
  2016-08-04 22:46:11, csütörtök
 
 
Tamás Róbert 2016-08-04


Állnak a szemétdomb tetején és soha semmi bajuk nem esik


Budapest, 2013. május 7. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök, Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter (b-j) a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében 2013. május 7-én. MTI Fotó:


Magyarországon kétféle ember él. Az, aki a brancshoz tartozik és az, aki nem. Brancshoz tartozik mindenki, aki valamiért Orbán Viktor személyes védelmét élvezi. Ilyen Farkas Flórián, aki ellen nem indul nyomozás, annak ellenére sem, hogy a magyar roma társadalom felzárkózásának esélyét lopta el. Ő a felelőse a Híd a munka világába programba bekerült 5 millárd forint uniós forrás elherdálásának, szétlopásának. Ebből a pénzből kétszázmillió forintért irodaházat vásároltak a Gellérthegy utcában, tíz használt gépkocsit vettek bérbe fél évre, darabonként közel hárommillió forintért. Vásároltak még irodabútorokat bruttó 31 millióért és informatikai eszközöket bruttó 21 millióért. További 26 millió ment el irodafelújításra, valamint két tanulmány is írattak, az egyiket 19, a másikat 31 millióért.

Egyetlen egy roma ember sem jutott munkához a program kapcsán, kivéve Farkas Flóriánt. Ő vélhetőleg jól járt. Ez a tanulatlan, iskolázatlan roma ember megfogta Orbán Viktor lábát és a mai napig élvezi gazdája védelmét. Nincs számonkérés, de még azt is volt pofája kijelenteni Lázár Jánosnak, hogy nyilván azért támadják Farkast, mert roma. A pofátlan, szemét szervilizmusnak és az alamuszi mosdatásnak olyan csúcspontja ez, amire nehéz szavakat találni. Farkas Flórián a mai napig röhög bele az egész ország képébe és szarik a törvényre, de szarik roma társaira is. Őket majd megsegíti a civil társadalom élelemmel, ruhával, különféle adománygyűjtésekkel. Ahogy eddig is. Farkast az sem érdekli, hogy hány cigány kisgyermek éhezik, hány anya itatja cukros vízzel a csecsemőjét azért, mert sem tápszerre nem futja, sem anyatejet nem tud adni a kicsinek, lévén hogy maga is éhezik. Igen, lehet azzal jönni, hogy minek szül az, aki nem képes eltartani a gyermekét és van is ebben némi igazság. De abban is van igazság, sokkal súlyosabb igazság, hogy Farkas ezeket a gyermekeket lopta meg. Ahogy van igazság abban is, hogy Orbán Viktor legalább annyira bűnrészes ebben a történetben, mint Farkas.

Azzal, hogy védi - és nem csak védi, hanem megvédi - a kegyencét, olyan üzenetet küld a társadalomnak, ami még a szétlopott milliárdoknál is nagyobb károkat okoz. Azt teszi nyilvánvalóvá Orbán Viktor, hogy gond nélkül lehet lopni, bármit meg lehet tenni, ha ő fogja az illető kezét, akkor ebben az országban nincs olyan ügyész, bíró, nyomozati szerv, aki árthatna a bűnösnek. Azt üzeni, hogy ha ő nem akarja, nincs nyomozás, nincs számonkérés, semmi nincs. Azt üzeni, hogy ő, Orbán Viktor mindenki és minden felett áll, az ő szava erősebb a jognál, a törvényeknél.

Azt is üzeni ezzel Orbán Viktor, hogy a magyar roma közösség értéktelen, bármikor szemétre dobható kacat. Farkas Flórián megszolgálta a bérét, amikor az előző választásokkor mozgósította a romákat és meggyőzte őket, hogy a Fideszre szavazzanak. Ennyire rohadtul egyszerű ez. A cigány emberek szavazata kell a kormánynak, de ők maguk nem kellenek. Ha élnek, ha halnak, nem számít.

Ahogy ők nem fontosak, csak a szavazataik, ugyanúgy nem fontosak a fogyatékossággal élők, a korhatár előtti rokkantellátásban részesülők, a közmunkások, a munkanélküliek, a mindenféle rendszerből teljesen kihullottak, a napról-napra nyomorgók, de a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók és úgy általában mindenki értéktelen szemét. Csak arra jók, hogy fizessék az adókat, járulékokat most, vagy a múltban, akár több évtizeden át. Amint nekik lenne szükségük a szociális rendszerre, ha bajba kerülnek, nincsen segítség számukra.

Orbán Viktor lényegében lemondott az egész országról, az árokba rúgja a teljes lakosságot. A néhány kiválasztott, a volt kollégiumi cimborák, az ő rokonaik, barátaik teljes - messze a törvények felett álló - védelemben részesülnek. Mindenki más csak addig kell, ameddig le lehet nyúzni a hetedik bőrt is, aztán mehet a szemétdombra.

A szemétdomb tetején pedig ott áll Orbán, Lázár, Rogán, Farkas Flórián, Vajna, Mészáros, Garancsi és hasonszőrű társaik, akik könyékig turkálhatnak a közösben és soha, semmi bajuk nem eshet. Érinthetetlenek. Indiában is létezik egy kaszt, az érinthetetlenek kasztja. Ők nem a társadalom csúcsán, hanem annak a legalján helyezkednek el. Nem azért érinthetelenek, mert a törvények felett állnak, hanem mert olyasmivel keresik a kenyerüket, ami a többség számára lealjasító, tisztátalan, olykor megvetendő.

Éppen, mint Magyarország érinthetelenjei. Csak nálunk valamiért fordítva áll a társadalmi piramis és a legalja került legfölülre. Mindaddig így is marad, ameddig fel nem fogjuk, hogy bizony nem csodálni kell ezeket a bűnözőket, hanem a méltó helyükre juttatni. Az pedig egészen biztosan nem a parlament.



http://kolozsvaros.com/2016/08/04/allnak-a-szemetdomb-tetejen-es-soha-semmi-bajuk -nem-esik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lennénk most Bróker Marcsi helyében: bírságot kapott az
  2016-08-04 22:38:59, csütörtök
 
  Hová kézbesítik a fizetési felszólitást MArcsikának?


Nem lennénk most Bróker Marcsi helyében: bírságot kapott az MNB-től

Több mint 1,3 milliárd forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki összesen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy pénzügyi szolgáltatóra - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-re engedély nélküli pénzügyi és befektetési szolgáltatás miatt 550 millió forint, a Kun-Mediátor Szolgáltató Kft.-re és a Business Telecom (BTEL) Nyrt.-re jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt 500 millió és 243 millió forint bírságot szabott ki a jegybank. A Credit-Investement Kft.-t 60 millió forint bírsággal sújtotta a jegybank, mert a cég bejelentés hiányában közvetített pénzügyi szolgáltatást.

Hangsúlyozták, a jogosulatlan szolgáltatók vagy pilótajátékok megtévesztően ígérnek akár rövid távon valószínűtlenül magas hozamokat, nemegyszer tőke- vagy hozamgaranciával.

(MTI)

https://m.kuruc.info/r/2/162133/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiürült Nyugat-Magyarország: Ausztria és Szlovákia szívja el
  2016-08-04 22:28:35, csütörtök
 
  Pár év múlva felirat a határon:


"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"

*******************


Kiürült Nyugat-Magyarország: Ausztria és Szlovákia szívja el a munkaerőt

tegnap, 20:03

Vas és Győr-Moson-Sopron megyékben lassan nem a jól képzett szakemberek fogynak el, hanem gyakorlatilag mindenki, aki munkát vállalna. Nem csak Ausztria, Szlovákia is szívja el a munkaerőt.

Vas megyében gyakorlatilag elfogyott a munkaerő, az állásbörzéken már nem a munkavállalók, hanem a cégek állnak sorba - írja a Határátkelő.

Ennél is rosszabb a helyzet Győr-Moson-Sopron megyében. Itt korábban az volt a probléma, hogy nincs jól képzett szakember, de ma már ember sem: a munkáltatók szerint betanított munkára, segédmunkára is nehezen lehet csak dolgozókat felvenni.

A lap szerint míg korábban több ezer szlovákiai ingázó járt át a győri ipari parkba dolgozni, mostanra inkább a győriek mennek a pozsonyi régióba, például az ottani Volkswagen-gyárba munkát vállalni.

A probléma megoldására a cégek és a kamara is keresi a megoldást. Az egyik lehetséges megoldás az automatizálás, míg egyes vállalkozások inkább intenzív bérfejlesztésbe kezdtek. Szakemberek szerint azonban legalább 30 százalékkal kellene emelni a béreket ahhoz, hogy az ingázók egy része egyáltalán elgondolkozzon a lehetőségen.


http://propeller.hu/itthon/3234113-kiurult-nyugat-magyarorszag-ausztria-szlovakia -szivja-el-munkaerot#v1662548
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ANDY VAJNA kivágja Hajdú Petit.
  2016-08-04 22:07:03, csütörtök
 
  ANDY VAJNA

kivágja Hajdú Petit. Kollégáim 2 egyszerű összeesküvés-elmélettel álltak elő. Vegyük az egyszerűbbet:

1) Kata elment a barátnőjéhez, Timihez, és elsírta a vállán, hogy mekkora geci ez a Peti. Menj, mondta Kata, és mondd meg Andynek, hogy meg kell büntetnie Petit. Timi ment, mondta, Andy pedig tette a dolgát.

2) Peti megszúrta Timit.

Nekem a második tetszik jobban.

3.: Kata lelép Timivel

2017-ben Pintér Béla darabot ír a sztoriról.

Peti szerelembe ejtette Andyt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
16,5 milliót keres naponta Andy Vajna
  2016-08-04 22:04:10, csütörtök
 
  16,5 milliót keres naponta Andy Vajna

A Fidesz legnagyobb offshore lovagja, Andy Vajna csak a magyarországi kaszinós koncessziókból percenként 11.500 forintot, naponta 16,5 millió forintot keres. Akkor is, ha alszik.

A filmügyi kormánybiztos a magyar átlagkereset ötezerszeresét teszi zsebre. Köszönheti ezt a személyre szabott törvénykezésnek és a mindent felemésztő fideszkorrupciónak. Amíg 2010-ben “csak" háromszáz millió forintot tett ki az osztaléka, addig most már 6 milliárd forintot vihetett a “bátor" Vajna a Luxemburgban bejegyzett offshore cégébe.

Az is nehezen magyarázható tény, hogy miközben a sarki fűszeresnek kötelező az online pénztárgép, addig egy kaszinónak, amely Hollywood-i filmes nyelven szólva egy igazi bűnbarlang, már nincs szükség folyamatos NAV ellenőrzésre. A kaszinókirály Vajna bevall valamit, az állam pedig elhiszi neki. Mindezek alapján még abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy Vajna kaszinói valóban csak hat milliárd forint nyereséget termeltek, s nem ennek az összegnek a sokszorosát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyelvlecke bevándorlóknak
  2016-08-04 22:03:25, csütörtök
 
  Nyelvlecke bevándorlóknak

- No, akkor kezdjünk hozzá, emberek!... Nem érted, persze, hogy nem érted, nem egyszerű a magyar nyelv. Mindent nem is tanulunk meg, csak a lényeget, azt, amire szükségetek lesz, ha átlépitek Magyarország határát. Kezdjük hát a legfontosabbal: nemzeti konzultáció. Mondjátok utánam: nem-ze-ti kon-zul-tá-ci-ó!
- Nemz...
- Tegyétek hozzá, hogy eti!...
- ...eti...
- Nagyon jó!... És akkor folytassátok: kon-zul...
- Konzul?... Lesz konzul?
- Nem, konzul nem lesz. Nektek még konzulátus sem lesz.
- Konzul azt jelenti, tudom, korlátlan végrehajtó hatalmat gyakorló államférfi.
- Na, az lesz. Úgy hívják, Viktor. Orbán Viktor. Ő csinálja a nemzeti konzultációt. A konzultáció egyszép magyar szó, benne van az idegen szavak szótárában.
- Konzultáció, azt is tudom: latin szó, azt jelenti, szakértők tanácskozása valamilyen kérdésről.
- Igen, van olyan is, de itt nem az van, hanem a hozzá nem értők véleményét kéri ki a konzul.
- Minek, ha egyszer korlátlan hatalma van?
- Bohóckodik. Azt játssza, mintha nem lenne. Mintha érdekelné, mit akar a plebsz. Végül összeszámolják, hány hozzá nem értő küldte vissza a kérdőívet, de addigra már építi is a szögesdrót falat a határra.
- Szöges drót fal? Ez egy láger? Egy koncentrációs tábor?
- Nem, ez egy ország, ahova épeszű ember be se akar menni.
- De én akarok menni.
- Tudom, ezért tanítalak meg benneteket néhány fontos szóra. Az egyik a tisztelet. Mondjátok ki: tisztelet.
- Tisz-te-let...
- Úgy van!... És most ezt: tiszteletben!...
- Tisz-te-let-ben...
- Igen... Tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!...
- Ez így nehéz...
- Igen, de segítek, mondjátok velem együtt: tisz-te-let-ben kell tar-ta-nod a kul-tú-rán-kat... Ezt muszáj megtanulnotok, mert ez lesz kiírva az óriásplakátokra.
- Ez a ti kultúrátok, vagy mitek?
- Igen, ez.
- Úgy értem, ott ez a kultúra?
- Nem, nem ez az általános, de a konzul esetében ez a nemzeti kultúra.
- Értem. Mi van még?
- Lesz másik plakát is, ezzel a szöveggel: be kell tartanod a törvényeinket.
- Mi az a törvényeink?
- Hogy magyarázzam el? A törvény szabályozza a társadalom életét. Például törvény tiltja, hogy bárki lopjon.
- És hatásos?
- Azt nem mondhatnám.
- A konzul jó példát mutat?
- Azt sem mondhatnám.
- Van még tanulni valónk?
- Van, de ne a konzulra figyeljetek, mert akkor rossz útra tévedtek.
- Akkor mit kell még megtanulnunk?
- Azt, ami a harmadik plakáton lesz: nem veheted el a magyarok munkáját.
- Van munkájuk?
- Azt sem mondhatnám.
- De akkor hogy venném el?
- Kérdezd meg a konzult!
- Lehet vele beszélni?
- Azt sem mondhatnám. Ő csak plakátokat szövegez, hogy a magyar emberek megértsék azt, amit tőletek, bevándorlóktól elvár.
- Nem lenne egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb, ha mi, bevándorlók kapnánk egy-egy többnyelvű szórólapot a konzultól, melyen ugyanezt elolvashatnánk a mi nyelvünkön?
- Nem, az nem jó, mert akkor a konzul népe nem látja, hogy milyen fasza gyerek az ő konzulja, aki hazakerget benneteket, szarban maradt bevándorlókat.
- De hát ez egy baromság!
- Ilyet ne mondj, ha átléped a határt, mert megütheted a bokád.
- Akkor is baromság! És sokkal olcsóbb is lenne a több nyelven írt szórólap.
- Igazad van, de az nálunk nem számít. A hatalom sok pénzbe kerül, és a mi konzulunk nem sajnálja a pénzt, ha a hatalmáról van szó.
- És hogy mire és mennyit költsön, arról nem tart nemzeti konzultációt?
- Nem. Eszébe sem jut. Rólatok konzultál, mert belőletek elege van. Addig uszítja az ő népét, míg a végén ebben is egyetértenek vele.
- Jaj, istenem!... Ha ez a nemzeti kultúrátok, nem sok jóra számíthatunk. Tőlem akár el is bonthatják a szögesdrótot, még attól is elment a kedvem, hogy átlépjem a határotokat...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folyik a szar a Tiszába, de Kuna Tibor PR-cége negyedmilliár
  2016-08-04 21:50:45, csütörtök
 
 
2016. augusztus 4. csütörtök

Folyik a szar a Tiszába, de Kuna Tibor PR-cége negyedmilliárd forintot keres az államosított szennyvíz-bizniszen




Miközben azon megy a vita az érintett felek között, hogy ki állja azt a 14 millió forintot, amennyibe a súlyos tiszai környezetszennyezés kezelése kerülne, Szíjjártó külügyminiszter barátja szépen kap a vízközmű-szektorból is apanázst: a központosított állami kommunikációs közbeszerzésen a Trinity International Communications Kft. 244,5 millió forintot nyert az öt állami vízközmű-holdingnak nyújtandó kommunikációs és rendezvényszervezési szolgáltatásokra.





Az úgy van, hogy nem folyik tisztítatlan szennyvíz a Tiszába a vásárosnaményi telepről, de az egészről a vásárosnaményi önkormányzat tehet - nagyjából így foglalható össze a szennyezésért felelős Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. (TRV ) reakciója az immár konkrét mérési eredményekkel is bizonyított súlyos környezetszennyezésre.



Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába Vásárosnaménynél

,, A Tiszába a TRV Zrt. üzemeltetése óta a telepről nem folyik tisztítatlan szennyvíz, a folyóba csak a technológiai berendezésekkel kezelt víz kerül. (...) A korábbi üzemeltető a kombinált levegőztető műtárgyat a 2002-es években állította le, a TRV Zrt. 2013. január 1-jén így vette át a telepet." - ezzel reagált a TRV üzemigazgatója korábbi cikkeink állításaira, illetve Baranyi Krisztina Együtt-politkus ezt követő akciójára.

Megszólalt az ügyben Vásárosnamény fideszes polgármestere is: egyrészt óvatosan felsorakozik a helyes álláspont mellé, súlyos tárgyi tévedésnek nevezve a telep kapacitásáról írottakat, másrészt cáfolja a TRV állítását, miszerint a holding úgy vette volna át a telepet, hogy az töredék kapacitással működött. Ahogy egyébként az átadás-átvételkor készült jegyzőkönyv szerint is minden műtárgy jó/megfelelő műszaki állapotban volt.

Mondhatnánk persze, tök mindegy, hogyan kommunikál a TRV, a lényeg, hogy minél előbb szűnjön meg az a gyakorlat, hogy a de facto kezeletlen szennyvizet némi hókuszpókusz után a Tiszába engedik. Csakhogy a TRV nem ingyen beszél ostobaságokat, van neki professzionális kommunikációs partnere, mégpedig a Trinity International Communications Kft. nevű cég.


Igen, a megállíthatatlan Kuna Tibor ide is betette a lábát, a TRV-nek konkréten 24 millió forintért adnak PR-komm tanácsokat. És milyen jól célzottan vannak elköltve azok az adóforintok, hiszen már az ajánlattételi felhívásban is feladataként szerepelt a kríziskommunikáció: ,,A nyertes Ajánlattevő az Ajánlatkérő kérésére konfliktuskezelési tanácsadással segíti a problémás helyzetek, szituációk kezelését."

Nem állítjuk, hogy feltétlenül kidobott pénz egy regionális közműszolgáltatónak PR-ra költeni, de Kunáék teljesítménye felől a fenti kríziskezelés alapján azért vannak kétségeink. Különösen, ha hozzávesszük, hogy a vásárosnaményi telepet újra működőképessé lehetett volna tenni egy 10-14 milliós beruházással - igaz, ebben az esetben nem lenne szükség kríziskommunikációra.

Első cikkünkben a Ténytár elemzésére hivatkozva megírtuk, hogy a központi költségvetésnek évről-évre tízmillárdos nagyságrendben kell pótlólagos forrást biztosítani az államosított vízközműcégek veszteségeinek fedezésére, de - mint más példák is mutatják - ez sokszor még a haváriák kezelésére sem elég.

Kunáék üzletét viszont nem rontja a nagy spórolás: a tavalyi évet 5,7 milliárd forint üzemi veszteséggel záró Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. is talált valahol 24 milliót a Trinity Communicationsszel való PR-kommunikációs szerződésre. Forintra ugyanennyiért és szó szerint ugyanarra szerződött a Trinity a Duna Menti regionális Vízmű Zrt-vel, igaz a DMRV tavaly csak 1,3 milliárd forint mínuszt hozott össze.

Jutott 24-24 millió a Kuna-cégnek az Északdunántúli Vízmű Zrt-től és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt-től - ezek ketten tavaly 3 milliárd forint mínuszt csináltak -, több állami vízközmű-szolgáltató meg nincs. Ez összesen kerek 120 millió, de ezzel még nincs vége: ugyanez ez az öt cég szerződött a Trinityvel rendezvényszervezésre is, egyenként 24,9 millió forintért.

Vagyis 2016-ban 500 ezer forint híján 245 millióért ad kommunikációs tanácsokat és szervez rendezvényt a Trinity az amúgy tízmilliárdnyi veszteséget termelő állami vízközmű cégeknek. Ezért a pénzért persze mg kell dolgozni, különösen a rendezvényszervező üzletágnak - Kunáék cége egész évben pörögni fog ezért a rongyos ötször 25 millióért.

A közbeszerzés eredménytájékoztatójából konkrét részleteket is megtudhatunk arról, mi mindent fog szervezni és bonyolítani a Trinity például a naményi szennyezésért felelős TRV-nél. A Házi Focibajnokság lebonyolítása után mindjárt jön a Nemzetközi Nőnap, feladatok garmadájával: ,,minden hölgy részére 1-1 szál virág; helyi szinten apró vendéglátás".

Az év végi hajrában pedig nagyon oda kell tennie magát a Trinitynek, valóságos rendezvénydömping lesz a vízközmű-cégeknél: ,,Nyugdíjas Találkozó: az egykori munkatársak meghívása, étkezés, kisebb ajándék biztosítása; Mikulás ünnepség: egy vagy két helyszínen programok, szolgáltatások szervezése (étel-italfogyasztás, mikuláscsomagok, fellépők, kézműves foglalkozás, utaztatás); Karácsony: helyi szintű kisebb ünnepségek vendéglátással, műsorral."

A nagy tervben persze szerepelnek más feladatok is, és az egyes szerződések tartalma is eltér bizonyos pontokon, de a Trinitynek 244,5 milliót hozó szerződések lényegi tartalmában nincs sok különbség.

Közben azért a tiszai környezetszennyezés ügyét nem sikerült PR-komm eszközökkel megoldani: az első cikkeink nyomán megszólalt Szabó Marcell, a jövő nemzedékek érdekeinek védelméért felelős helyettes ombudsman, aggasztónak nevezve a szennyezésről szóló híreket, és felszólította az illetékes hatóságokat, hogy intézkedjenek az ügyben.

Nem tétlenkedett az Illatos úti környezetszennyezés kapcsán országosan ismertté vált Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa sem: két helyen mintát vett a telepről kifolyó szennyvízből, és egy akkreditált laborban elemeztette azokat. Az eredmények bizonyos paraméterek tekintetében rosszabbnak a vártnál: a hírhedtté vált ,,lebegőanyagból " például az egyik mintában a megengedett határérték 30-szorosát mutatta ki a labor.

Megfejtésre váró ellentmondás, hogy a TRV két hónappal korábbi vizsgálata ,,lebegőanyagból" is csak ennek az értéknek az 1 százalékát találta a mintában, vagyis a cég saját vizsgálata szerint továbbra bőven a határérték alatti szintre tisztítja a telep a beérkező szennyvizet.

A mintavétel eredményét nyilván szakértőknek kell kiértékelni, de első ránézésre mindenben igazolja az eddigi állításainkat: nagyon úgy néz ki, hogy a telepről lényegében tisztítatlan szennyvíz folyik ki, de a ,,lebegőanyag", vagyis lényegében a szennyvíziszap lerakódik a Tiszáig vezető csatornában.

Onnét persze nem csoda folytán távozik, hanem egy-egy nagyobb eső átöblíti a csak a szennyvíz elvezetésére szolgáló medret, és kezdődik minden elölről.

A TRV és a többi érintett a tényleges cselekvés helyett tovább folytatja a kommunikációs kampányt, a naményi polgármester például arra hivatkozik, hogy ők egy KEOP-pályázat eredményeképp 27 millióért megírattak egy, a szennyvíztelep korszerűsítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányt.

Senki nem állíthatja, hogy a polgármester ne volna humoros ember, hiszen közleményének érdemi része ekképp zárul: ,,Tehát a beruházás megvalósítása már csak a körülbelül 1 Mrd Ft-os uniós támogatás függvénye." Addig meg kezeli a problémákat a Trinity.

Becker András


https://atlatszo.hu/2016/08/04/folyik-a-szar-a-tiszaba-de-kuna-tibor-pr-cege-negy edmilliard-forintot-keres-az-allamositott-szennyviz-bizniszen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes a különbség amikor a lesajnál/lenézett Romániában
  2016-08-04 21:45:09, csütörtök
 
  Szerintem ha a Blaha kellős közepén, a térfigyelő kamerák előtt venné át egy fideszes képviselő az “alkotmányos költséget", majd a zsíros tízezreseket magára szórná, végül letolná a gatyáját a seggéről és megmutatná a kamerának akkor sem gyanúsítaná meg az ügyészség.
de ha közben még megdugna egy kiskorút, és megölne egy járókelőt, akkor sem. és ha mindezt levetítené valaki egy fideszesnek, az közben becsukná a szemét, befogná a fülét, később pedig nem hinné el, hogy megtörtént.





http://66.media.tumblr.com/.../tumblr_obdr9iLfWg1qbgoyio1_500...

http://67.media.tumblr.com/.../tumblr_obdr9iLfWg1qbgoyio2_500...

Döbbenetes a különbség amikor a lesajnál/lenézett Romániában a korrupció ellenes ügyészség elvisz mindenkit.

“ A román korrupcióellenes hivatal (DNA) vezetője elmondta: 2006 óta az elítéltek száma négyszeresére, 1130-ra ugrott. Idén az első félévben 167 ügy került bíróság elé, amelyekben 631 személyt vádoltak meg korrupcióval. Eddig összesen 190 jogerős döntés született 647 vádlottal szemben.

Hangsúlyozta: hat hónap alatt a DNA tíz letartóztatási engedélyt kért a parlamenttől, amely négy képviselőt, két szenátort és egy alkotmánybírót érintett. Ezen kívül nyolc ügyben kérelmezte a hivatal a miniszterelnök, egy miniszter és három volt tárcavezető mentelmi jogának felfüggesztését. Január óta mindösszesen 149 millió euró értékű készpénzt és ingóságot foglaltak le. “

149millió kb Papcsák vagyona most, innen extrapolálhatjátok a többieket.

Mármint a “bevallott" vagyona ....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belevihognak a szétcseszett életünkbe. A tiédbe is, istenbar
  2016-08-04 21:32:38, csütörtök
 
 
Swan Edgar 2016-08-04


Belevihognak a szétcseszett életünkbe. A tiédbe is, istenbarma, nem csak a ballipsikébe!


Már az elején jelzem, iszonyú pipa vagyok. Aki nem viseli jól a keresetlen kifejezéseket, az most döntsön úgy, hogy átnyergel a Kiskegyedre, vagy valami kellemes irodalmi oldalra. Vannak ilyenek bőséggel, nagyon színvonalasak is akadnak köztük gazdagon.

Aki mégis itt maradt, az vessen magára.

Tehát sík ideg vagyok. Úgy egyszerre telítődött a szervezetem, ebben nem kis szerepe van annak, hogy megdöglött a laptopom. Ami nekem munkaeszköz, nem szórakozási lehetőség. Szerencsére van kölcsöngép és majd lesz valami. Nade.

Hollik Pityu ki sem tudta várni a hétvégét, vagy neki meg az órája romlott el, de megint eldarálta a szokásos faszságait. Amit minden tetves nap eldarál valamelyik idomított pávián, amióta a rablóbanda segge egyre nagyobb ütemben merül el a saját szarukban. Mert a baloldal és mindenkit be akarnak telepíteni és mindmegdöglünk, gyerünk szavazni. De a kurva életbe, mi lesz, ha elmegyünk szavazni? Mi változik? Kevesebbet fognak lopni onnantól kezdve? Ha szavazunk, akkor nem nyúlják le az uniós támogatás nagyrészét? Akkor nem lopják szét az országot?

Ha szavazunk, akkor bíróság elé kerül Rogán? Akkor előveszik Farkas Flóriánt? Akkor megkérdezik Orbán feleségét, hogy mi a tökömből vásárolgat ingatlanokat? Akkor kinyomozzák, hova a kurva életbe folyik el annyi pénz úgy, hogy semmi látszatja?

Beszélek már hülyeségeket! Hogyne lenne látszatja. Hiszen Ráhel már a férjével és gyerekével a saját lábunkon áll, de ott van még pár gyerek, akik szintén joggal várják el a kistafírozást. Ki is fogjuk őket stafírozni, mindenki nyugodjon meg. Lassan már mindenki elmenekül ebből az istenverte országból, de kit érdekel? Kit érdekel az a félmillió? egymillió? akik már elrohantak innen és akiknek a gyerekei biztosan nem itt fognak megszületni?

Kit érdekelnek az öregek, a betegek, a gyerekek? Senkit. Menjünk a faszba szavazni, mert az a fontos. Nem az, hogy Mészáros Lőrinc és bűntársai mennyi pénzt mosnak tisztára a nagyuraknak. Az nem számít, mert lopott az előző kormány is, ezek miért is ne lophatnának?

Hát ezért vagyunk, hogy megtermeljük nekik a villára valót, meg a kölykeiknek a luxuslábikót, az egész famíliájuknak azt a jólétet, ahonnan csak köpnek a fejünkre. Jó magasról. Jó nagyot. Napról-napra röhögnek bele az arcunkba, amikor sorra derülnek ki a mocsokságok, a romáktól, gyermekektől ellopott milliárdok, a szétrabolt termőföldek, a kisemmizett gazdák, a tönkrement életek.

Marhára érdekelne, hogy mit gondol magában a szektatag, amikor naponta szembesül azzal, hogy már megint gazdagodtak ezek a férgek, miközben belehazudtak az éhbérért dolgoztatott ápolónők arcába. Belevihognak a szétcseszett életünkbe. A tiédbe is, istenbarma, nem csak a ballipsikébe! A te kölyköd is el fog menekülni innen, vagy beáll seggnyalónak, lesz belőle egy Hollik, vagy Giró-Szász, Szijjártó, L.Simon, Rogán, Lázár. Lesz belőle egy értéktelen nulla, aki egész életében abból kovácsolt tőkét, hogy te ilyen idióta barom vagy, hogy a gyereked szájából is kivennéd a falat kenyeret csak azért, hogy ezek a szemetek, akik életükben egyetlen percet nem dolgoztak, a te pénzedből Rióba röpülhessenek és ott mereszthessék a valagukat a díszpáholyban.

Ennyi istenverte hülye sehol nincs, az már biztos. Békésen kérődzve vonulni a vágóhídra, de közben még meg is állni egy percre, hogy a gazda lenyírhassa a bundádat, aztán meg élve megnyúz, mert jó a birkabőr is, lehet belőle pénzt csinálni. Vagy kiteríteni az ágy elé, hogy amikor valamelyik élősködő kimászik a pihe-puha ágyából, akkor a retkes lábát legyen mire rakni.

Édes jó istenem, micsoda ország lett ez? Kerényi, L. Simon, Fekete, Balog, Szijjártó, Vajna, Vajnáné, Rogán, Rogánné, Matolcsy és az összes rokona, Orbán Rasi és férje, a koszos körmű gázszerelő, aki milliárdos lett két év alatt, a legokosabb geciző, aki hirtelen ellenzékivé vált, miután felépítette a Fideszt. Miféle emberek ezek, kik ezek? Kicsoda az a Polt Péter a sunyi vigyorával, Poltné a Matolcsy fészekben havi ötmillióért, Matolcsy kistafírozott gyerekei.

Hát hülyék vagyunk mi? Az ország fele szegény, a másik fele épphogy megél, pár család meg azt sem tudja, mit kezdjen jódolgában és még így is ráfér a pofájukra a mi pénzünkből utazgatni az olimpiára.

Itt gyerekek halnak meg, öregek szenvednek nyomorult módon. Családok mennek tönkre, emberek halnak bele a kilátástalanságba. Itt becsapják a nővérkéket és a beígért béremelés tizedét dobják oda, mint kutyának a koncsot. Nesze, bazd meg és kussolj! Itt nincs étel a kórházban, mert nem fizetik a szolgáltatót, kikapcsolják a villanyt ott, ahol gyermekek haldokolnak.

Rohad az egész kurva ország, a pedagógusok és szülők képébe hazudik a kormány, közben az oktatás színvonala a béka segge alatt van. Ezek a szemetek üvöltve verik a mellüket, hogy megint idehoztak valami csavarozó-műhelyt, miközben mindenki fut, amerre lát.

Hát hová tartunk mi? Komolyan az a cél, hogy ezek a szemetek tovább gazdagodjanak, mindenki más pedig pusztuljon? Semmi nem számít, semmivel nem foglalkozunk, csak nehogy a ballipsik, meg a baloldal, meg a liberálisok, meg az elmúlt nyolc év, meg a faszom?

Az idős emberek nem mernek a jövőbe nézni, sokan csak interneten keresztül látják az unokájukat, tudják, látják hogy mi történik és próbálnak is tenni ellene, amennyit csak lehet. Ők mennek tüntetni, bazd meg! Jóformán csak ők. A többi, az Orbán rajongó meg elélvez attól, hogy az istenük már mindjárt a világ ura lesz.

Komolyan ez a Hollik kell nekünk? Hogy ez kiálljon és elmakogja, hogy merabaloldal és menjünk szavazni? Tényleg ez az összes, amit ez a szájbabaszott kormány üzen nekünk? Majd megyek, amikor titeket kell elküldeni, oda, ahová valók vagytok. Akkor majd megyek. Viszek csákányt, lapátot. Az ilyen pondrókkal máshogyan nem lehet elbánni, csak izomból. Az ilyen pofátlan görények nem érdemelnek semmi mást, akiknek semmi nem számít, csak a saját gazdagodásuk, az stadionépítésekből, a paksi istenfaszából szétlopható pénzek, miközben a szenteskedő, áhítatos vigyorú Balog képtelen azt a rohadék ötmilliót átutalni a gyermek hospice-nak, mert pont leszarja, mert csak annyi esze van, hogy szenteskedve forgassa a szemét és ott pöffeszkedjen az olimpián. Ez mindent elmond ezekről, a nyomorult kis selejtes lelkükről, a nulla erkölcsükről meg a kibaszott népszavazásukról.

Lehet, hogy egy nap nem lesz laptopom, de hogy lapátom, csákányom lesz, azt garantálom.

http://kolozsvaros.com/2016/08/04/belevihognak-a-szetcseszett-eletunkbe-a-tiedbe- is-istenbarma-nem-csak-a-ballipsikebe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.