Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Százmilliók az Opera süllyesztőjében
  2012-08-17 07:53:10, péntek
 
  Százmilliók az Opera süllyesztőjében

2012, augusztus 17 - 07:10

operaSikkasztás és hűtlen kezelés elkövetésének, illetve jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének gyanúja miatt tett feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Magyar Állami Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A lap információja szerint a Kehi vizsgálat során több olyan tényállást is feltártak az ellenőrök, amelyekkel összefüggésben büntetőfeljelentés született.

Azt is megállapították, hogy a legnagyobb összegű vagyoni hátrányt okozó szerződéseket Vass Lajos, az Operaház korábbi főigazgatója, illetve Szabó Attila egykori gazdasági igazgató írt alá. Ezek között szerepelt például az a 2009-es szerződés, amely a Budapesti Operabál megrendezéséhez szükséges díszletpark megvásárlásáról szól - írja a lap.

A lapban leírtak szerint a hivatal által vizsgált szerződések értéke több százmillió forint.



MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/szazmilliok_az_opera_sullyesztojeben-20120817
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lebukott a fideszes: olasz dinnyét árult magyarként
  2012-08-17 07:49:20, péntek
 
 
Lebukott a fideszes: olasz dinnyét árult magyarként
2012, augusztus 16 - 21:46


dinnyékA kilencvenes években háromszoros árréssel kereskedett magyar dinnyével, nyáron pedig import dinnyét árult ­Pócs János cége - állítják a ,,dinnyeháborúban" csatasorba álló fideszes képviselő egykori üzletfelei. Pócs először tagadta, majd beismerte: cége a szezon előtt külföldről behozott görögdinnyét árult, de állítása szerint mindig jelezték az áru eredetét - írja a hvg.hu.

Helyi monopóliumát kihasználva jóval a piaci ár alatt vásárolta fel a dinnyét a jászapáti termelőktől Pócs János - mondták a hvg.hu-nak a politikus egykori üzletfelei. Egy neve elhallgatását kérő korábbi dinnyetermelő egy olyan számlát is eljuttatott a laphoz, amelyen az látszik, hogy Pócs cége idén június 30-án a szolnoki Fruit & Soil Kereskedelmi Kft.-től vett nagy tételben olasz dinnyét - 1426 kilogrammot, 126 forintért kilogrammonként.

A volt termelő azt állítja, a Pócs és Társai Kereskedelmi Kft. az idei szezon elején saját termesztésű áruként árulta az import gyümölcsöt, Pócs János azonban ezt tagadta a lapnak, és azt mondta, mindig tájékoztatták a vevőket, ha valamelyik áru nem saját termesztésű volt. Pócs János képviselővé választása óta személyesen már nem vesz részt a cég irányításában, amelyet azóta felesége nevére írattak át.

,,A termelők érdekében"

Pócs János jelenleg Jászapáti polgármestere és a térség országgyűlési képviselője. Az elmúlt hetekben a hazai termelőket és fogyasztókat a ,,bizonytalan eredetű külföldi áruval" szemben védelmező nyilatkozataival vált ismertté. Márciusi parlamenti felszólalásában, a Magyarországon csomagolt, de nagyrészt külföldi eredetű termékek kapcsán azt kérdezte a kormánytól, mitől tekinthető egy termék magyarnak. Augusztus elsején éjjel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága tartott razziát a Budapesti Nagybani Piacon, az akcióban Pócs János mint dinnyetermelő is részt vett.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pedig megvédte az agrárminisztérium által kezdeményezett dinnyeár-egységesítést, amely során az összes magyarországi áruházláncot rábírták, hogy legalább 99 forintért árulják a görögdinnye kilóját. Pócs bírálta a Gazdasági Versenyhivatalt, amely kartellgyanút fogalmazott meg az eset kapcsán, és kijelentette: az áremeléssel a magyar dinnyetermelők érdekeit védi a kormány.

Háromszoros árréssel dolgozott

A rendszerváltáskor Pócs János a többi termelővel együtt kivált a szövetkezetből, majd a kárpótlások időszakában körülbelül húsz hektár dinnyeföldet vásároltak Jászapáti térségében. Ekkoriban kezdett Pócs János a magyar dinnye exportálásával foglalkozni. Pócs üzletpolitikája nagyon egyszerű volt - emlékezett vissza a lapnak nyilatkozva korábbi üzletfele. A hazai termelőktől piaci ár alatt, kilogrammonként gyakran 6 forintért vásárolt dinnyét, amit aztán ennek a háromszorosáért adott el külföldön.

A jászapáti dinnyetermesztésre azonban súlyos hatással volt Pócs üzletpolitikája - állítja a korábbi dinnyetermelő. Korábban a város környéke jelentős dinnyetermő vidéknek számított. Az alacsony felvásárlási ár miatt azonban a 2000-es évek végére szinte mindenki felhagyott ezzel a tevékenységgel, hiszen többé nem volt nyereséges dinnyét termelni.

A gazdák úgy tudták, csak magyar dinnyével foglalkozik

Pócs János a lap arra vonatkozó kérdésére, hogy a felesége nevén nyilvántartott Pócs és Társa Kereskedelmi Kft. forgalmaz-e külföldi görögdinnyét Magyarországon, először azt felelte, a cég itthon csak a saját földjükön termelt görögdinnyét adja el, külföldre pedig Jászapát környékén őstermelőktől vásárolt dinnyéket ad el, külföldi eredetű dinnyét nem forgalmaz. Később, miután megemlítették a Fruit & Soil Kft.-vel kötött üzletet, Pócs elismerte, ,,előfordulhat, hogy vettek tőlük dinnyét, és lehet, hogy éppen olaszt". Pócs állítja: ilyenkor mindig kiírták, hogy a görögdinnye import. Az egyik helyi gazda viszont azt mondta a lapnak: úgy tudja, csak a saját dinnyéjét árulja, "külföldi dinnyével nem foglalkozik", és nem emlékszik rá, hogy a standján ki lett volna írva, hogy import dinnyét árul.

hvg.hu nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/lebukott_a_fideszes_olasz_dinnyet_arult_magyarkent-20120816
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lenne velünk az EU nélkül?! - Agymosó kampányt indít a ko
  2012-08-17 07:39:29, péntek
 
  2012-08-16. 17:05
Mi lenne velünk az EU nélkül?! - Agymosó kampányt indít a kormány a gyarmaton


"Tájékoztató kampányt" indít a külügyi tárca arról, hogy "mivel járna a magyarok számára, ha nem lenne Európai Unió" (de ne bizakodjunk, nem például cukorgyárakat, hatalmas szőlőültetvényeket, virágzó mezőgazdaságot vagy csendőrségi irányítás alatt dolgozó cigányságot fognak nekünk mutogatni - a szerk.). A projektet az unió finanszírozza, a költségvetés legfeljebb 35 millió forint lehet. A lebonyolításra kiírt közbeszerzés a Wall Street Journal érdeklődését is felkeltette.
A Külügyminisztérium (KüM) "Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió - Costs of non-Europe" témakörben kommunikációs kampány kidolgozására és lebonyolítására írt ki közbeszerzési eljárást. A projekt teljes költségvetése legfeljebb 125 ezer euró (mintegy 35 millió forint), a beszerzés 100 százalékban uniós forrásból valósul meg - derül ki a közbeszerzési kiírásból.
A kampány elsődleges célja "az érvalapú tájékoztatás arról, hogy mivel járna, ha nem lenne Európai Unió" - közölte a Napi Gazdaság Online kérdésére a KüM. Például mennyiben lennének mások a mindennapjaink, hogyan alakulna az életünk, a gazdasági fejlődésünk, a kulturális életünk, "ha nem utazhatnánk szabadon, ha nem lenne belső piac, ha nem lenne európai szolidaritás és kohéziós politika, ha nem lenne európai fogyasztóvédelmi szabályozás, ha nem lenne közös agrárpolitika, ha nem lenne Erasmus program". Ehhez kapcsolódóan cél annak az üzenetnek az eljuttatása a célcsoportokhoz, hogy "magyarként európaiak" és "európaiként magyarok" is vagyunk, e két dolog nem kizárja, hanem kiegészíti, erősíti egymást - válaszolta a szaktárca.
Zoom
Miért nem erről kampányoltok?
Az EU finanszírozza a magyarországi kampányt
A kampány az EU és a KüM között 2011-ben létrejött Igazgatási Partnerség Hatáskör-átruházási Megállapodás alapján 100 százalékban uniós forrásból valósul meg. A négy évre aláírt megállapodás értelmében a KüM koordinálja az Igazgatási Partnerség keretében megvalósuló EU-kommunikációs projekteket. A projektek tervezése során a minisztérium együttműködik az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével és az Európai Parlament hazai Tájékoztatási Irodájával - közölte a minisztérium, amely a projekteket megvalósító vállalkozókat nyílt közbeszerzési eljárásokon választja ki. Idén a kommunikációs projektek lebonyolítására az Európai Bizottság 350 ezer eurót biztosít. Ebből a tervek szerint három projekt valósul meg, ezek közül az egyik a mostani "Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió - Costs of non-Europe" kampány.
A szerződés 2013-ban jár le
A közbeszerzésen nyertes ügynökséggel vagy ügynökségekkel november elsejétől jövő április végéig szóló szerződést kötnek. Feladatuk lesz egy országos kommunikációs és pr-kampány kidolgozása és lebonyolítása, amely magában foglalja a kampány-koncepció, a részletes szakmai és pénzügyi kampány-munkaterv elkészítését, a rendezvényszervezést, pr-akciókat, arculat-kidolgozást, sajtókapcsolatok kezelésének koncepcióját is, továbbá a kampányértékelést és hatékonyságmérést is.
A közbeszerzésen azok a cégek indulhatnak, amelyek a felhívás feladásától számított két évben rendelkeznek évi legalább nettó 35 millió forintos árbevétellel. Emellett meghatározott értékben referenciát kell igazolni televíziós megjelenést is magában foglaló kommunikációs kampány szervezéséről és lebonyolításáról, weboldal létrehozásáról és közösségi média oldal üzemeltetéséről, rendezvényszervezésről és pr-kampány lebonyolításáról (tehát ez is személyre szabott pályázat, már régóta megvan rá a "nyertes" - a szerk.).
A tender a Wall Street Journal érdeklődését is felkeltette
A KüM által meghirdetett közbeszerzésről a Wall Street Journal (WSJ) is megemlékezett. A cikk megjegyzi, hogy Magyarország a 2004-es csatlakozása óta "jelentősen profitálhatott az uniós tagságból": 2010-ig ugyanis az EU szegényebb tagállamainak biztosított forrásokból mintegy 15,5 milliárd eurónyi támogatást kapott, miközben 5,2 milliárd eurót fizetett be a közös költségvetésbe. A WSJ megemlíti, hogy Brüsszel és Budapest között nem egészen felhőtlen a viszony: az unió kifogásolja a magyar kormány azon módszereit, amelyekkel költségvetési hiánycélt próbálja tartani, miközben Orbán Viktor miniszterelnök a "Nyugat hanyatlásáról" és a "Kelet felemelkedéséről" beszél, ahol a közép-európai országok a válság után az európai gazdaság motorjává válnak.
A KüM a WSJ-nek adott válaszában azt közölte, hogy a kampány időzítésének technikai okai vannak, és nincs köze a miniszterelnök unióval kapcsolatban tett megjegyzéseihez. "Az összhangban van az éves Igazgatási Partnerség programmal, amelyet a nyár első felében hagytak jóvá" - közölte a lappal tárca.
A WSJ egy Szonda Ipsos által készített felmérés eredményére hivatkozva arra is rámutat, hogy az állítólagos "nettó kedvezményezettség" (az ország többet kapott, mint amit befizetett) ellenére a magyarok 56 százaléka gondolja úgy, hogy az uniós tagság több hátránnyal járt, és mintegy 34 százalék gondolja előnyösnek. Ez némi romlást mutat az áprilisi 61-26 százalékos arányhoz képest, de a januári 60-30 százalékos arányhoz viszonyítva viszont javulásnak számít.
(Napi.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/100096/#ixzz23mMj1iQ7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány megerősítette az Amnesty-nek: a cigánybűnözők hely
  2012-08-17 07:37:45, péntek
 
  2012-08-16. 21:08
A kormány megerősítette az Amnesty-nek: a cigánybűnözők helyett az ellenük védekező magyarokat fogja üldözni a jövőben is

Magyarország kormánya elkötelezett az állampolgárainak védelmét illetően, függetlenül etnikai, kulturális és szociális identitásuktól, és nem tolerálja, hogy a kisebbségeket és etnikai csoportokat fenyegessék - emelte ki a Miniszterelnökség Nemzetközi Kommunikációs Irodája abban az állásfoglalásban, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

A védelemre szoruló devecseri cigányok
Az iroda az Amnesty International (AI) magyar kormányhoz intézett és szerdán nyilvánosságra hozott levelére reagált, amelyben a magyarellenes szervezet azt követelte, hogy a magyar hatóságok tegyenek többet a "roma közösségek" megvédéséért. (A cigánybűnözők által tizedelt magyarság védelme persze senkit sem érdekel. Akit pedig mégis, azokat "kvázi paramilitáris csoportokként" emlegeti a továbbiakban a közlemény, akik ellen határozottan fel kell lépni - a szerk.)
A válaszközlemény hangsúlyozza: a kormány nem tolerálja a kisebbségek és etnikai csoportok bármiféle fenyegetését. A kormány felelőssége annak biztosítása, hogy Magyarországon mindenkinek lehetősége legyen dolgozni és hozzáférni az oktatáshoz (ez a kettő minden cigány vágya - a szerk.), illetve hogy a békés együttélés feltételei a közösségek között megerősödjenek. "Devecserben néhány ember felelőtlenül megpróbálta aláásni e feltételeket" - írják, és higgye el a kedves olvasó, nem a magyarokra támadó cigány hordára gondolnak, hanem a terror ellen tüntető adófizető állampolgárokra.
A közösség életének megbolygatására tett kísérletekre válaszul a rendőrség minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál a bűncselekmények - köztük a polgárőrök által elkövetettek - megakadályozása érdekében, és nem engedi, hogy kvázi paramilitáris csoportok kikezdjék a jogrendet - olvasható a kormányzati állásfoglalásban.
"Magyarország kormánya prioritásként kezeli a romák helyzetének javítását mind a nemzeti, mind az európai szinten. Magyarország nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiája megoldásokat kínál mindazoknak, akik szegénységben élnek, függetlenül etnikai hátterüktől. Továbbá, EU-elnöksége alatt Magyarország kormánya létrehozta a nemzeti roma integrációs stratégiák uniós keretrendszerét, amely társadalmi integrációs programokat és fenntartható megoldásokat kínál a társadalmi konfliktusokra" - közölték.
A kisebbségi jogok és a Magyarországon élő nemzetiségek kulturális identitásának védelme - különös tekintettel a romákra - szintén kiemelt fontosságot élvez. Továbbá a kormány a nemzeti alaptanterv részévé tette a kisebbségek - köztük a romák - kultúrájának oktatását - áll a Miniszterelnökség Nemzetközi Kommunikációs Irodájának állásfoglalásában.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/100109/#ixzz23mMIQHFZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem munkahelyteremtés, csak a felszín polírozása
  2012-08-17 07:31:23, péntek
 
  Ez nem munkahelyteremtés, csak a felszín polírozása

2012. augusztus 17. 00:23:44

A kormány újabb tervekkel állt elő, miszerint csökkentenék munkába járással összefüggő terheket, például a lakóhelyüktől távolabb dolgozók egy minimálbérrel megegyező mértékű lakhatási támogatásával - olvasható Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője által jegyzett közleményben.

Természetesen a Jobbik üdvözli az intézkedési tervet, mint minden olyan kezdeményezést, mely akár csak egyetlen dolgos magyar ember életét is megkönnyíti. Azonban ezt is csak egy hirtelen jött, tűzoltás jellegű ötletnek tartjuk, melynek tartós hatásában sajnos nem bízunk - már a költségvetési fedezet kérdéses volta miatt is.

Ha a terv mélyére nézünk, be kell látni: a kormány elismeri, hogy a munkanélküliséggel legjobban sújtott régiókban nem képes munkahelyeket teremteni, ezért inkább azt próbálja támogatni, hogy az otthontól messze tudjanak könnyebben munkát vállalni az emberek.

Természetesen ez a támogatás is csak időszakos, folyamatosan csökkenő mértékkel, másfél év után teljesen megszűnik. Kérdés, hogy mire gondolt a kormányzat: másfél év után úgyis mindenkinek megemeli a munkáltatója a fizetését egy minimálbérnyivel? Vagy arra, hogy örüljön mindenki, ha legalább másfél évig volt rendesebb munkája, és utána menjen vissza munkanélkülinek, átadva helyét a támogatásra éppen jogosult álláskeresőnek?

Ettől az intézkedéstől, ahogy az összes úgymond munkahelyteremtő, elhelyezkedést segítő támogatástól sem lesz egyetlen egy munkahellyel sem több, csak a meglévőkért folyó verseny és általában a munkahelyeken az emberek cserélődése fog fokozódni.

A különböző munkavállalói hátrányos helyzetek munkáltatók számára történő részleges költségvetési kompenzálásának akkor van tartós hatása, ha a gazdaság valódi növekedési pályán van, és valóban van esély a támogatások révén relatív alacsony költséggel új munkahelyek létesítésére ösztönözni a cégeket. Az államnak magában a gazdaság élénkítésében kellene aktívabb szerepet vállalnia valódi értékteremtő húzóágazatok kiépítésével, a szükséges források elérhetővé tételével és piacteremtéssel, kereséssel. Ennek egyik legnagyobb gátja - a fojtogató államadósságon kívül - az Európai Unió, melynek köszönhetően jó eséllyel elbúcsúzhatunk a gyulai kolbásztól is. De a kormányzat mindenkit megnyugtat: stratégiaivá minősítették a céget, így majd különleges felszámolási eljárás alá esik. Akárcsak a Malév.

Sajnos ez a párhuzam sem a Jobbikot, sem a négyszáz veszélybe került munkavállalót, de valószínűleg a választókat sem nyugtatja meg - zárul a közlemény.

barikad.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 103293&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet, hogy a bankok és az állam csendesen készülnek a pénzü
  2012-08-17 07:29:38, péntek
 
  Lehet, hogy a bankok és az állam csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?

2012. augusztus 17. 04:15:30

"Most már szólok, hogy kapcsolják be a biztonsági öveket."

Furcsa hírek terjednek a napokban. A világ több országában a kormányok és nagybankok mintha egy közeledő pénzügyi összeomlásra készülnének. Sajnos nem tudjuk, miről tárgyalnak a bennfentesek zárt ajtók mögött egymás között Washingtonban vagy Londonban, így csupán az itt-ott elejtett szavakból és jelekből tudunk tájékozódni és rájönni mi történik valójában.

Természetesen előfordulhat, hogy rosszul értelmezzük a jeleket, de ennél csak az rosszabb, ha homokba dugjuk a fejünket és úgy teszünk, mintha minden rendben volna.

A múlt héten több cikk is megjelent arról, hogy az Egyesült Államok kormánya az elmúlt két év során titokban arra utasította az öt legnagyobb amerikai bankot, hogy ,,készítsenek vészforgatókönyvet egy esetleges összeomlás kivédésére". Önmagában ez nem lenne olyan nagy dolog, de több tucat más indikátorral kiegészítve már egészen más képet kapunk.

Az elmúlt 12 hónap során több száz bankvezető mondott le pozíciójáról, vállalati bennfentesek hihetetlen mennyiségű értékpapírtól szabadultak meg és számos Wall Street-i bankár vásárolt ,,biztonságos", a városoktól távoli, önellátásra alkalmas ingatlant.

Eközben számos jelentés érkezett arról, hogy az amerikai kormány élelmiszert és lőszert halmoz fel, Barack Obama elnök pedig egyik végrehajtási utasítást írja alá a másik után, amelyek bevezetésére csak egy teljes társadalmi összeomlás esetén lenne szükség.

Mit jelent tehát mindez? Sok mindent jelenthet, és persze lehet, hogy nem jelent semmit. Amit viszont tudunk, hogy a pénzügyi összeomlás előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz. Az elmúlt 40 év során az USA teljes adóssága 2000 milliárd dollárról majdnem 55.000 milliárd dollárra nőtt. Egy ilyen adósságlufi egyszer mindképpen kidurran.

Azonban az elmúlt évek válságai során, és volt belőle elég, egyetlen egyszer sem értesültünk arról, hogy az amerikai kormány felkészülésre szólította volna fel a bankokat. Egy néhány napja megjelent Reuters cikk szerint viszont most pontosan ez történt:

A Federal Reserve és az amerikai számvevői hivatal arra utasították az USA öt legnagyobb bankját, köztük a Bank of America és a Goldman Sachs bankokat, hogy készítsenek tervet egy esetleges összeomlásra, hogy elejét vegyék az ebből eredő esetleges problémáknak, kihangsúlyozva, hogy a bankok nem számíthatnak állami segítségre.

Az eddig titokban tartott, 3-6 hónapra szóló, önerős válságtervek kiegészítői azoknak az "élő végrendeleteknek", amelyeket a bankoknak azért kellett elkészíteniük, hogy megkönnyítsék az illetékes szervek számára saját felszámolásukat, amennyiben ez tényleg bekövetkezik. Az intézkedés mutatja, milyen fontosnak tartják az illetékesek a felkészülést a legrosszabb eshetőségre.

Nem furcsa, hogy csupán öt nagybank kapott ilyen figyelmeztetést?

Miért tartották titokban?

Vajon a kormány tényleg összeomlásra számít vagy ez az intézkedés is csak a játszma része?

Amennyiben az illetékesek tényleg összeomlásra számítanak, az nemcsak ezeket az intézményeket érintené. Közben egyre több közgazdász úgy beszél az összeomlásról mintha készpénznek venné.

A Money Morning például a következőket írta:

Richard Duncan, a Világbank korábbi munkatársa és a Blackhorse vagyonkezelő jelenlegi vezető közgazdásza a CNBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az Egyesült Államok 16.000 milliárd dolláros államadóssága egy ,,halálspirálba" taszította az ország gazdaságát.

Ez egy olyan válsághoz vezethet, amit ,,nem hiszem, hogy civilizációnk képes lenne átvészelni."

Nem szoktuk meg, hogy egy volt bankvezető a civilizáció végéről beszéljen.

Nouriel Roubini, ismert közgazdász is úgy gondolja, hogy a következő válság a 2008. évinél is súlyosabb lesz:

,,Rosszabb lesz, mert ugyan 2008-ban is gazdasági és pénzügyi válság volt, mostanra azonban kifogytunk a szabályozási munícióból. 2008-ban lehetett játszani az árfolyamokkal, a kamatlábakkal, lehetett reménykedni az első majd a második mennyiségi enyhítésben, élénkítő csomagokat lehetett indítani vagy ütközőket/korlátokat/garanciákat adni/állítani a bankoknak és másoknak. A fiskális deficitek most már olyan mértékűek, hogy a bankokat nem lehet kimenteni, mert 1) ennek az intézkedésnek politikai ellenzői vannak és 2) az államok nagyjából fizetésképtelenné váltak, tehát még saját magukat sem tudják kimenteni, nemhogy a bankokat. A probléma az, hogy nincs több nyúl a bűvészkalapban."

Az óceán túlpartján az európai politikusok hasonlóan állnak a helyzethez.

Nigel Farage, az Európai Parlement képviselője, a King World News-nak nyilatkozva egy ,,igazán drámai banki összeomlás" lehetőségéről beszélt. Farage arra is figyelmeztetett, hogy a központi tervezők az Új Világrend börtönébe akarják taszítani az embereket és igazi rabszolgasorba hajtani a világot.

A helyzet folyamatosan romlik Európában is. Most már ott tartunk, hogy Németország is komolyan fontolgatja az eurózóna elhagyását, ami alapjaiban rengetheti meg az Uniót.

Természetesen a helyzet sokféleképpen alakulhat, de az biztos, hogy a világgazdaság szempontjából minden forgatókönyv negatív következményekkel járna.

Közben fogynak a források, a közel-keleten forrásponthoz ért a helyzet és az egész bolygó a bizonytalanságtól szenved.

Paul B. Farrel a következőket mondta a Marketwatch.com megjelent cikkében:

,,Csatolják be a biztonsági öveket, mert hamarosan olyan sokk érkezik, ami mindenkit kigyógyít a tagadásból. Egy globális ébresztő, ami mozgásba hozza a Pentagon évtizedes jóslatát, amit az iraki háború kezdetén tett: ,,2020-ra ... kétségbeesett, totális háború indul az ételért, a vízért és az energiáért, ősi mintára ... az emberi élet számára meghatározó háború."

Az Egyesült Államokat és a föld más részeit (mint például Magyarországot is) sújtó aszály sem segít a helyzeten.

Aki nem látja, milyen válságos állapotban van a világ tényleg súlyos elhitetésben él.

Egy tudósokból, közgazdászokból és geopolitikai szakértőkből álló csapat megdöbbentő következtetésre jutott. A csapat egyik tagja, Chris Martenson, biokémikus, a Pfizer korábbi elnök-helyettese, így magyarázta felfedezésüket:

Az adósságunkban, az egész hitelpiacban és a pénzellátásban egy szabályos mintát fedeztünk fel, ami garantálja ezek bukását. A minta ugyanaz, mint ami a legtöbb piramisjátékban megtalálható. A minta, ami exponenciálisan erősödik a teljes összeomlás előtt. Ezért leginkább a világ kormányai a felelősek.

Ami leginkább aggasztó ezekben a felfedezésekben, hogy a minta nemcsak a gazdaságra érvényes. Ugyanezt a katasztrofális mintát fedeztük fel az energia, élelmiszer és vízrendszerekben is.

Martenson szerint ,,ezek a rendszerek akár egyszerre is összeomolhatnak. Az étel, a víz, az energia, a pénz. Minden."

(www.idokjelei.hu)

Forrás: kitartas.mozgalom.org

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=103298
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy zsidó blogger nyilvánosságra hozta az Irán elleni támadá
  2012-08-17 07:26:41, péntek
 
  Egy zsidó blogger nyilvánosságra hozta az Irán elleni támadás forgatókönyvét
2012. augusztus 17. 00:18:21


Richard Silverstein amerikai zsidó blogger szerint izraeli források kiszivárogtatták Netanjahu és Barak ,,támadási tervét", amely - Silverstein szerint - egy olyan kibertámadással veheti kezdetét, amely megbénítja Irán elektromos hálózatát.

A blogger szerint a perzsa állam ellen indítandó akció mindenképpen egy koordinált csapással veszi majd kezdetét, az első hullám pedig egy kibertámadás lesz, amely megbénítja Irán belső kommunikációját is.

Az amerikai zsidó blogger állítása szerint olyan izraeli dokumentumhoz jutott hozzá, amelyben az Irán elleni csapás forgatókönyvét vázolták fel: Silverstein szerint rakéta- és légitámadás, kibertámadás, valamint vezető beosztású iráni katonai- és hírszerzési vezetők likvidálása is szerepelt benne. Szóval a toleranciaállam már megint likvidálni akar ártatlan embereket, közben meg embervadász központjaik háborús bűnökre hivatkozva akarnak felelősségre vonatni idős nemzsidó embereket jó pár évtizeddel ezelőtti állítólagos esetekért.

Forrás: hunhir.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=103292
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.