Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Meghekkelték a Tv2-t: a szakértő élő adásban leszólta Orbán
  2018-02-03 09:57:51, szombat
 
 
2018. február. 02. 12:16 2018. február. 02. 14:58 Itthon


Meghekkelték a Tv2-t: a szakértő élő adásban leszólta Orbán kerítését

szerző:
Gergely Zsófia
185

Visszaszámlálás a választás előtt - ezzel az új rovattal jelentkezik péntektől a Tv2 Mokka című műsora, ebben aktuális politikai kérdésekről diskurálnak majd a meghívott vendégek. A debütáló rész váratlanul emlékezetesre sikeredett, mert az érezhetően sorosozásra behívott politikai szakértő először cáfolta, hogy az ellenzék tényleg le akarná bontani a határzárat, majd szimbólumnak nevezte a kerítést, ami úgysem állít meg senkit. Mire a kormányoldali Századvég-vezető olyan mondattal vágott vissza, amit nehéz nem egy élő adásban elhangzott fenyegetésnek venni.

A kormány legújabb kampányával ellentétben a déli határszakaszon álló kerítést nem bontaná le az ellenzék, de az amúgy is csak ,,szimbolikus", nem állít meg az senkit - ezt találta mondani Boros Tamás, a Policy Solutions elemző intézet stratégiai igazgatója. Akik péntek reggel a Tv2 Mokka című műsorával kezdték a napot, élőben nézhették végig, ahogy a politológus teljesen korrekt és kerek elemzésére szabályosan lefagyott az egész stúdió élő adásban.

Ráadásul mindez a pénteken indult ,,Visszaszámlálás"-rovatban hangzott el, ahol így első alkalommal természetesen a fideszes plakátkampánya volt a téma. Ezek azok a politikai hirdetések, amikkel azt próbálják sugallni, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat, ezért a rémesre photoshoppolt plakátokon Soros György irányításával a négy legjelentősebb ellenzéki vezető erővágókkal esik neki a kerítésnek.

A Vajna-csatorna az új rovat kitalált imázsához illeszkedve egy külön, konyhai étkezőt imitáló díszletben ücsörögtek, mert ahogy felkonferálták, olyan jellegű, spontán beszélgetésekre, vitákra számíthatnak a nézők, mint amikor otthon megbeszélik az aktuális ügyeket.

A műsorvezető csípőfogónak nevezte az erővágót

Az új rovat több mint spontánra sikeredett. Először a rendszeresen nagy pillanatokat produkáló Istenes László műsorvezető tette magasra a lécet, amikor a plakáton látható erővágót úgy írta le a nézőknek: a Soros által átölelt ellenzéki politikusok kezében szerinte ,,csípőfogó vagy harapófogó, vagy nem tudom mi" van.

Persze a másik vendég, G. Fodor Gábor, akit ezúttal nem a revolvermédia bulvár-szekciójának egyik irányítójaként, hanem a kormányközeli Századvég Alapítvány elnökhelyetteseként mutattak be, folyékonyan hozta az elvártat, a konyhai széken kucorogva tele szájjal sorosozott-migránsozott.

Boros Tamás viszont végig a tényeknél maradt, megemlítette, hogy miért is kampányol az Orbán-kormány a menekültek ellen, miközben ,,nagyon helyesen" befogadott oltalomra szoruló embereket.

Az alákérdezésben jártas Istenes László itt megpróbálta átvenni az irányítást azzal, hogy korábban az ellenzék ellenezte a kerítést, ,,akkor most, hogy is van ez".

Boros pedig elmondta a tényeket:

a plakáton látható politikusok éppen azt hangsúlyozták, hogy nem bontanák le a kerítést,
Soros György kifejezetten a határok megerősítéséről beszélt,
mindezt a Soros-tervnek ,,gúnyolt" cikkében,
a többi szereplő közül Vona Gábor már jóval Orbán Viktor előtt beszélt a menekültkérdésről,
nyilván van pénze a kormánynak átvinni ezt az üzenetet a kerítés lebontásáról, pedig ez nem igaz.

Istenes itt már érezte, hogy baj, van, ezért gyorsan rákérdezett az ellenzék ,,pálfordulására", hiszen érezhetően mindenáron azt akarta kihozni a beszélgetésből, hogy ha nincs az Orbán-kormány, vége a biztonságnak/kerítésnek.

Merkel állította meg a menekültáradatot, nem Orbán kerítése?

Boros azonban nem zökkent ki a korrekt elemző szerepéből, erre bevitte a kegyelemdöfést. ,,Nyilván tudjuk, hogy nem azért nincsenek migránsok Magyarországon, mert itt van ez a kerítés, hanem mert Angela Merkel megállapodott Törökországgal. A kerítés szimbólum, valójában nem állított meg senkit, de fontos a magyar embereknek" - jelentette ki.

A vérfagyasztó az volt, ahogy erre G. Fodor reagált. ,,Ezt jegyezzük fel, történelmi pillanat, Tamás azt mondja, a kerítés szimbólum, nem állított meg senkit - ezt majd jó lesz később visszajátszani" - mondta kínosan mosolyogva, és ez akár fenyegetés is lehetett: egyszer majd még fejére olvassák ezt a mondást Borosnak.

Mindeközben a képernyőn látható alcím a TV2-től elvárt módon, kérdőjel nélkül az volt: ,,lebontaná az ellenzék a kerítést":

https://tv2.hu/musoraink/mokka/254473_visszaszamlalas-lebontana-az-ellenzek-a-ker itest-vagy-nem.html


http://hvg.hu/itthon/20180202_Meghekkeltek_a_Tv2t_a_szakerto_elo_adasban_leszolta _Orban_keriteset


--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------



az orbánizmus fokozatai




vannak az agymosott nerbirkák

vannak a hithű fanatikus orbánista trollok

vannak a gecimédiás nerpropagandisták

vannak a cinikus hitetlen érdek-nerbolsevik tolvajok

és van géfodorgábor

Videó:

https://tv2.hu/musoraink/mokka/254473_visszaszamlalas-lebontana-az-ellenzek-a-ker itest-vagy-nem.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó híreket rendel a kormány
  2018-02-03 09:51:51, szombat
 
 
Jó híreket rendel a kormány
Népszava|2018. febr 3. 05:00


ÖNTIK MAJD A REMEK HÍREKET - Kellemetlen helyzetben az igazgatók FOTÓ: VAJDA JÓZSEF


Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak - értesült a Népszava.
hirdetés

Az egészségügy hírének gyógyítását is a kórházaktól várja a kormányzat - csak így magyarázható, hogy új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a "központba". Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból. Információink szerint a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni: ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. A kórházakat már így is sikerült izgalomba hozni, erre utal legalábbis az: már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják ezt az újabb fenntartói kérést. Lapunk úgy tudja, hogy van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Érzékeltették, hogy nincsenek nagyon meglepve, "van gyakorlatuk az elhallgatásban", és a "hülye feladatok" teljesítésében. Mint emlékezetes, hat évvel ezelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Költségvetési Főosztálya elrendelte a lovak megszámlálását a kórházakban. Akkor a kórházi vezetők egy hetet kaptak lovaik megszámolására, a tenyészkancák, a mének, a csikók számbavételére, az eredmény jelentésére.

Az emlékezetes lószámlálás után néhány héttel a kórházaknak a lábtörlőket, majd azt kellett ripsz-ropsz fölmérniük, hogy hol és milyen állapotban vannak a kegyeleti szobák a kórházakban. Tavaly nyár óta pedig táblázatban kell gyűjteniük, és minden nap reggel nyolcig továbbítaniuk a fenntartónak a ,,rendkívüli" napi eseményeket.

Most annyi könnyebbségük azért van - mondta az egyik lapunknak nyilatkozó kórházigazgató -, hogy a kampány időszakban szinte naponta fordul meg fideszes képviselő, vagy jelölt valamelyik kórházban, hogy átvágjon egy nemzeti színű szalagot vagy ígérjen valami nagyot.

A most rendelt jó hírekkel van is mit ellensúlyoznia az apparátusnak. A napokban derült ki például az, hogy az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2017-es jelentése szerint - amit a Napi.hu idéz részletesen - Magyarország egyértelműen a sereghajtók közé tartozik az európai országok egészségügyét rangsoroló legújabb listán. 35 országból alig van a magyarnál rosszabbra értékelt rendszer. A szlovákok, a szlovének és a csehek már felzárkóztak az éllovas országokhoz, a listavezető változatlanul Hollandia és Svájc. Ebben a jelentésben például a betegellátás eredményességét 9 indikátor jellemzi, többek között a szívinfarktus és a stroke 30 napos halálozási rátája, a csecsemőhalandóság, a rákbetegség túlélése, a potenciálisan elvesztett életévek, a kórházi fertőzések és az abortuszok száma. Ezekből négy magyar mutató is "hibalistás": a szívhalál és a rákbetegség túlélése, a kórházi fertőzések és az abortuszok száma miatt kaptunk rossz pontot.

A legtöbb problémát a szervezetlenség, az orvos és nővérhiány okozza. Így például hiába költöttek az utóbbi években a Merényi Kórház pszichiátriájának felújítására 69 millió forintot, mert az intézmény szakemberhiány miatt hónapok óta szüneteltetni kénytelen az aktív betegek ellátását szolgáló ágyainak felét. Emiatt már októbertől kérték az ellátási területük jelentős csökkentését. Így két nagy fővárosi kerület pszichiátriai betegeit az ÁNTSZ - úgy tudjuk, májusig érvényes - határozata szerint a főváros másik nyolc intézményében látják el. Mindez azért is érdekes, mert a kormányzat most 700 milliárdot készül arra költeni, hogy újabb nagy kórház centrumokat építsen, egyet éppen oda, Dél-pesti Centrum néven, ahol már most sincs szakember a pszichiátriai betegek ellátására.

Danó Anna

http://nepszava.hu/cikk/1151876-jo-hireket-rendel-a-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilván indul a választáson Soros, ha meg akarja nyerni
  2018-02-03 09:37:05, szombat
 
  "Eltelt 28 év a rendszerváltás óta, és hülyébbek vagyunk, mint a jobbágyok a Dózsa-féle parasztlázadás idején" - itt vannak azok a lerúgott agyú Fidesz-szavazók, akik szerint Soros György indul a választáson:

https://index.hu/video/2018/02/02/nyilvan_indul_a_valasztason_soros_ha_meg_akarja _nyerni/



Tombol a Soros-paranoia. A Policy Agenda a Zoom.hu megbízásából készített egy közvélemény-kutatást, amely alapján a magyarok kétharmada szerint Soros György Pártja nem nyerhet a választáson. Sokan kritizálták ezt a kutatást, úgyhogy most mi is megkérdeztük az embereket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sereghajtó Magyarország: ebben labdába se rúgunk Európában
  2018-02-03 09:29:25, szombat
 
  Sereghajtó Magyarország: ebben labdába se rúgunk Európában

2018. február 03., 07:01
Privátbankár.hu


Szépen hízik a boltos vásárlás, a válságot követő leülést követően 2013 óta a javulás jelei mutatkoznak a magyar fogyasztói kedven. A drága cikkek piacán azonban még mindig kicsit bizonytalanul nyitjuk a pénztárcát: bútorra, mosógépre, televízióra, laptopra és autóra még mindig kevesebbet költünk, mint a krach előtt. De mennyire maradunk el az EU-tól?


A családok fogyasztási célú költekezése tavaly túllépte a 18 ezer milliárd forintot a blokk.hu felmérése szerint, ami valamivel magasabb az egy évvel korábban mért 17 ezer milliárd forintnál, és mintegy 30 százalékkal magasabb a tíz évvel ezelőtti trendhez képest. Ebben minden benne van, kezdve a boltokban tett vásárlásoktól a szolgáltatások igénybevételén át a vendéglőkben vagy épp utazáskor kiadott összegekig, tudta meg a Privátbankár.hu.

A családi költekezés legnagyobb szelete a boltos vásárlás, ez 2017-ben túllépte a tízezer milliárdos határt, a tendencia pedig 2013 második féléve óta folyamatos növekedést mutat. Ha azonban nemzetközi összehasonlításban nézzük meg Magyarország helyzetét, már nem ennyire vidám az adat: az egy főre jutó fogyasztás tekintetében az Európai Unióban mindössze három ország teljesít rosszabbul nálunk, így bár látszatra sokat költünk, ez sehol sincs a környező országok átlagához képest.

Kajára mindent, tartós javakra csak, ha muszáj

A hivatalos nemzetközi besorolás szerint vásárolhatunk tartós (például bútor), féltartós (ruházat), vagy nem tartós terméket (élelmiszer), továbbá megfizethetünk valamilyen szolgáltatást is. Ezekre azonban, nem meglepő módon, nem azonos arányban költenek a családok, a költekezési csatornáknak a megoszlása a legutóbbi statisztikai adatok szerint például így alakult tavaly:

Ez azt is jelenti, hogy a kiadás összegét, vagy ezen keresztül a puszta arányokat tekintve a legkevesebbet költjük a drágább tartós javakra. Ezeknek egyébként az ára is nehezebben változik, a tartós áruk piaca 2007-ig növekedést mutatott, köszönhetően a családok különböző fajta hitelfelvételének megugrásának - ekkor szaporodtak el a devizaalapú kölcsönök is. A válságot követően azonban 40 százalékkal visszaesett a tartós termékek iránti kereslet, és egészen 2011-ig kellett várni, mire egyáltalán fordulópont érkezett a trendben. A jelenlegi helyzetben még mindig 15 százalék hiányzik a válság előtti állapot eléréséhez.

Kormányzati intézkedés nélkül most se lenne semmi?

Az egyes termékkategóriák között is óriási különbségek vannak. A bútorpiac például szintén közel felére esett a válságot követően, tavaly már azonban, köszönhetően az új lakások építésének és az ingatlanpiac felpörgésének, már megközelítette a tíz évvel ezelőtti szintet.

A nagyobb háztartási gépek piaca lassabb növekedést mutat (itt egyébként a válság után 35 százalékos volt a visszaesés), a kormányzat intézkedései azonban (mint például a hűtő-, mosógép- és kazáncsere programok) ezt a piacot is újraindították, az áruházak nagy akcióhullámai pedig további lendületet adnak neki - elég csak a nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Fekete Péntekre gondolni.

Kütyüre bármennyit hajlandóak vagyunk kiadni

A híradástechnikai cikkek iránt óriási az érdeklődés, ugyanakkor a korábbi, televízióra fókuszáló trend lassan eltolódott a mobil eszközök felé. Ez a piac szintén 40 százalékot esett a válság után, jelenleg mintegy 20 százalékkal marad még el a korábbi szintektől. A kilábaláson sokat segít, hogy több tabletet és telefont vásárolnak a magyarok. A kisebb háztartási eszközök piacán egyértelműen a konyhai kisgépek viszik a prímet, különösen a porszívókra nagy a kereslet.

A nagyobb tartós cikkek közül nem maradhat ki az autóvásárlás sem. Ahogy arról már korábban írtunk, a magyarok sajnos nem lehetnek büszkék az autóikra, a hazai állomány ugyanis rettenetesen öreg, ráadásul - már csak árából adódóan - a használt autók piaca virágkorát éli, ami miatt egyre több és több csotrogány kerül az utakra.

http://privatbankar.hu/vasarlo/sereghajto-magyarorszag-ebben-labdaba-se-rugunk-eu ropaban-316015
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nyugdíjas nyílt válaszlevele Orbán Viktornak: Ön és korm
  2018-02-03 09:05:58, szombat
 
  Egy nyugdíjas nyílt válaszlevele Orbán Viktornak: Ön és kormánya csak veszélyt hoz ránk

Városi Kurír
február 1, 2018 19:25



Orbán beveszi Bécset! - demonstratíve vonat másodosztályán utazik
Fotó: OV facebook


Egy kedves idős hölgy, cseppet sem kedves levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnöknek, akit ő nem hajlandó - mint írja - így szólítani. Tény, ami tény, ez a levél valószínűleg nem jelenik majd meg sem Orbán, sem fanjai oldalán.
Tisztelt Honfitársam!
Ön is ezzel kezdte levelét így azt hiszem ez elég jó megszólítás Önnek is. Bár én mélyen szégyellem, hogy Ön a hazám miniszterelnöke ezért nem is szólítom így. Nem tudom, hogy milyen törvények alapján vette a bátorságot hogy név és cím szerint írjon nekem. Tudomásom szerint szigorú szabályok alapján lehet csak egy állampolgárnak ki adni az adatait elérhetőségét. Ön ezt a szabályt nemes egyszerűséggel semmibe vette. Mérges is vagyok nem kicsit! Nem vagyok én bűnöző, hogy lekéresse az adataimat - erre Ön nem kapott felhatalmazást, a jog nem is engedné - bár értem én Önök semmibe veszik a jogszabályokat 🙁 Miből gondolja, hogy nem követem, követjük nyomon mi is történik kis hazánkban? Bár sikeresen megakadályozták, hogy láthassuk mi folyik a Parlamentben - pedig látja az érdekelt sokat segített 4 évenként a szavazásban - figyeltem, hogy az a képviselő aki az én és a környezetem érdekeit kellett volna, hogy képviselje éppen mit csinál - gyakran volt, hogy éppen aludt vagy be sem ment a munkahelyére. Próbáltam volna én ezt megtenni anno mikor dolgoztam. Úgy rúgtak volna ki fegyelmivel mint a huzat.
De térjünk vissza a levelére, ha már írt
Tudja a nyugdíjas nem hülye úgy általában simán érti mi is történik körülötte. Ha esetleg még se akkor tájékozódik. Na nem csak az Önök által megvásárolt médiákból - időm van így bizony nézem ám a többi médiát s nem csak a magyarokat -. Döbbenettel nézem viszont ezt a sorosozást milliárdokért. Ön és kormánya engem szándékosan becsap! Ijesztget, idegesítene ha hagynám. Egy szó sem igaz abból, hogy Soros György lebontaná a kerítést, betelepítene ide Afrikai és Közel-Keleti migránsokat. Viszont nagyon haragszom én ismeretlenül is Soros Györgyre tudja miért mert pénzt adott maguknak ahhoz, hogy tanuljanak. De nem kérte vissza mert méltatlanná váltak arra támogatásra amit kaptak ahhoz a diplomához amijük van. Ne akarjon se engem se az országot képviselni. Ön még magát se tudja!
Szégyent hoz ránk, magyarokra. Néztem a hátizsákos utazását. Miért nem szólt, hogy nem telik bőröndre? Kiürítettem volna az enyémet. Tudja abba van összekészítve a motyóm ha kórházba vinnének mert az én koromba ez már sajnos így természetes. Esküszöm kirámoltam volna belőle és kölcsönadom. Az legalább rendesen néz ki. Bár lehet bántom feleslegesen és sürgősen a sportpályáról ugrott fel a vonatra és utazott ki Bécsbe. Ha nem így volt akkor csomagolhatott volna a felesége valami tisztességes szütyőbe. Tudja Kádár János is sokat utazott vonaton sohasem tette közszemlére mibe is van a motyója. Nem is voltunk rá kíváncsiak. Viszont arra miről tárgyalt és hol, kivel arra igen.Aztán jöttek sorba az új államfők, miniszterelnökök utaztak ide-oda ahova éppen kellett.
Senki sem poénkodott az utazásaival
Nem mentek hátizsákosan. Jól öltözötten, kulturáltan képviselték hazánkat a világban. Nem gyűrött öltönyben és főleg nem zsebre dugott kézzel! képzelje ez teljesen pártfüggetlenül tették. adtak a megjelenésükre, megtisztelték vendéglátójukat. Sohasem kellett hírek nélkül maradnunk az elmúlt évtizedekben. Ma az a divat Ön nem hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire. Tudja miért dolgoznak az újságírók? Elmondom. Azért, hogy nekünk, ,,pór népnek" felvilágosításokat szerezzenek és azt megosszák velünk. Már többször írtam nincs itt háború hála Istennek mi magyarok nem harcolunk senkivel. Önnek is le kéne állnia erről a szélmalom harcról. Bele fog fáradni fiam! Aztán hadd nyugtassam már meg.
Magyarország magyar marad!
Senki se akarja átnevezni. Viszont ha kis hazánkért harcolni kéne ez a nép egyként fogja megvédeni. Mint ahogy azt történelmünkben mindig is tettük. Mi nem szoktunk megfutamodni. Tehát nyugodjon meg Magyarországért majd kiállunk mi állampolgárok mert Ön és kormánya csak veszélyt hoz ránk. Azt a rengeteg pénzt amit elherdálnak hülyeségekre, emberek rémisztgetésére, levelezésre jobb lenne ha a szegényekre, egészségügyre, bérekre, nyugdíjakra és nem utolsósorban munkahelyek teremtésére fordítanák. Nem herdálnák el üres stadionokra, külföldi sportlétesítményekre, külföldi óvodák, bölcsődék építésére. Nem vásárolnák meg a határon túl élő magyarok szavazatát horrorisztikus nyugdíjakkal. Mi nálunk sajnos akik itt dolgoztunk és adóztunk a töredéke a nyugdíjunk annak az összegnek amit külföldre juttatnak egy olyan szerződés értelmében ami már jogilag nem is létezhetne.
Hiszen nincs Szovjetunió! Nem vették még észre? Pedig ideje lenne.
Képzelje itthon is kellenének modern óvodák, bölcsődék, hogy a kismamák vissza tudjanak menni dolgozni, hogy fejlődhessen az ország. Javulhasson a XXI. századi szintnek megfelelően minden. Ne legyen falu és város között akkora különbség, hogy kihalt falvaink maradjanak mert elmenekül onnan aki még képes rá mert semmi infrastruktúra nincs. Ne kelljen bezárni kis üzleteket falun - nem minden falu Felcsút ugye. Legyen elég már a nagyzolásból és lopásokból és akkor telik majd tisztességes nyugdíjra tisztességes bérekre és senki sem akarja majd kis hazánkat elhagyni és megélhetési menekült lenni. Ne egy 86 éves öreg emberrel rémisztgessen egy országot nem Soros György itt a veszély. Ha azt hiszi ő képes lenne lebontani a határzárat és betelepíteni ide milliókat akkor Ön egy másik világban él.
Az utolsó mondatával viszont egyetértek!
,,Itt az idő. Álljunk ki Magyarországért!" Hozzáteszem, mi, normálisan gondolkozó állampolgárok, akiknek felelőssége, hogy áprilisban milyen jövőre szavazunk! Én nem akarok több ilyen levelet kapni sem Öntől sem majd a következő miniszterelnöktől. Nem akarom, hogy ijesztgessenek, hazudjanak nekem és Hazám lakosságának! Nyugalomba szeretném leélni még itt az életemet, hogy majd ha eljön az ideje itt is nyugodhassam.
Önnek erre nem sok esélye lesz mert egyszer eljön majd a számonkérés ideje!
Emlékezzen egy idős asszony szavaira.



Magyarország 2018. február 1.

Rosta Ágnes


https://varosikurir.hu/15712-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A titokban betelepített migránsokról kérdezte a települések
  2018-02-03 09:02:52, szombat
 
 


A titokban betelepített migránsokról kérdezte a települések jegyzőit a Jobbik
2018-02-01 16:56





https://www.jobbik.hu/videoink/titokban-betelepitett-migransokrol-kerdezte-telepu lesek-jegyzoit-jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem az a baj, hogy lopunk, csalunk, hazudunk, hanem, hogy ki
  2018-02-03 08:49:53, szombat
 
  Nem az a baj, hogy lopunk, csalunk, hazudunk, hanem, hogy kiderül, ba*meg


Molnár Bálint | Február 2, Péntek | 12:04

Fogalmam nincs, hogy a majom mikor fog beleugrani a vízbe, ahogy azt a dakota istenkirály ma reggeli igehirdetésében jósolta, amikor is több mint 20 percen keresztül magyarázott a beteges rögeszméiről (tudom, hogy ez veszélyes: de már lepereg rólam), ám ha nincs majom, jó lesz a nyúl is alapon Lázár Közmunkásokvédőszentje János kiugratta a pofátlanság, kőg*ciség (nehogy valakinek beletapossak a mimózalelkébe) tapsifülesét a bokorból.

Az történt, hogy Legény Zsolt, az MSZP képviselője kérdéssel fordult a miniszterelnökség fejéhez, amelyben arról érdeklődött:

Hogyan fordulhattak elő a Tiborcz-ügy közbeszerzési túlárazásai a magyar uniós támogatásoknál?
Nem tartja szükségesnek esetleg véletlenül az uniós források felhasználásának szigorúbb kontrollját a miniszterelnök vejének ügye Tiborcz-ügy miatt?

Csak Lázár válaszának lényegét rakom ide, hogy ne sántuljon az agyunk:

... egészen példátlan az, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a véleményét előbb lehet olvasni egy amerikai gazdasági lapban, minthogy az érintett tagállamot érdemben és hivatalosan tájékoztatták volna.

Meggyőződésem, hogy ez az eljárásrend méltatlan. A Kormány minden együttműködési képessége és jóhiszeműsége ellenére nem tud nem arra gondolni, hogy az ügy hátterében politikai nyomásgyakorlás áll, amely befolyásolni kívánja a magyar választási kampányt. Erről levélben tájékoztattuk az OLAF-ot és az Európai Bizottságot, magyarázatot kérve erre a példátlan és diszkriminatív, az eddigi joggyakorlatnak ellentmondó eljárásra.

Lefordítom: nem az a baj, hogy a miniszterelnök veje súlyos korrupciós ügyekben értintett, hanem hogy KI-DE-RÜLT. És mert kiderült, nem maradt más hátra, mint előre menekülni és vernyogni. A választási kampányba kívánnak beavatkozni azok, akik egy amerikai lapnak kiszivárogtatták a tényt: egy nyomorúságos, kelet-európai kisállam késsel-villával enni nem tudó miniszterelnökének veje a piaci árnál jóval drágábban végzett el EU-s pénzekből kifizetett közvilágítási munkákat. Amely munkákkal nem csak az a baj - ezt már én mondom -, hogy kurva sok pénzbe kerültek, hanem hogy köpedelem minőségben készültek el. Arról nem beszélve, hogy mi a gyászt keres a miniszterelnök veje a közpénzek környékén. Akkor is, ha időközben megszabadult a visszaélésekkel összefüggésbe hozott érdekeltségétől.

Két hónappal a választások előtt Lázár - aki szerint napi X közmunka óra után már nincs energiája lopni a legszerencsétlenebb, legkiszolgáltatottabb rétegnek - leírja és alá is írja: nem az a baj, hogy mi lopunk, csalunk, hazudunk, hanem, hogy kiderül, bazmeg. Nem mi vagyunk az erkölcsi hulladékok, hanem azok, akik arról beszélnek, hogy erkölcsi hulladékok vagyunk. Tehát az a tény, hogy egy bűnbanda a miniszterelnöki vejstróman révén zabálja a közpénzt annyit jelent, hogy a tudjukkik bele akarnak ugatni a választási kampányba. A felcsúti csühös ellenőrzése körüli hisztéria 2.0.

Lázár kolléga!

Amikor a kormánypárti salakmédia hamarabb értesül egy-egy hatósági állásfoglalásról (ítéletről, idézésről) mint maga az érintett, akkor nem emlékszem, hogy ön kikérte volna magának és felháborodottan toporzékolt volna.
Akkor sem tiltakozott foggal és körömmel, amikor a parlament ítéletet hozott egy olyan emberről, aki ellen még vádat sem emelt az igazságszolgáltatás.
Az első pontban foglalt állításnak azért nincs jelentősége, mert ön már egyszer hazudott az OLAF-jelentéssel kapcsolatban és az is kiderült: annak ellenére nem hozták nyilvánosságra a jelentést, hogy időben megkapták és semmilyen akadálya nem volt annak, hogy a közvélemény lássa, miről folyik a mellébeszélés.
Hogy ezek után még önnek áll feljebb, ön kér magyarázatot és ön kiált diszkriminációt, csak annyit jelent, hogy pontosan tisztában van azzal: jobb helyeken valóban eldöntheti a választás kimenetelét és egy párt szemétdombra küldését, ha kiderül, hogy lopnak, mint a szarkák.
Ha Tiborcz István kiváló üzletembernek semmi köze ahhoz, hogy az apósa éppen miniszterelnök, tehát a Fidesznek semmi köze ehhez a korrupciós botrányhoz, akkor mégis hogy a túróban képes ez az információ befolyásolni a választás kimenetelét és egyáltalán mi köze a választási kampányhoz?

Átlátszó, áttetsző, kamu! Hogy stílszerű legyek: a kismillió ügyben már lebukott kormánypárt pitiáner, elkeseredett vergődését látjuk. A lényeg ennyi: míg a 4-es metró szerződéseiről szóló jelentésről azonnal tájékoztatták a közvéleményt, Tiborcz korábbi cégének szabálytalan közbeszerzéseiről egy külföldi lapból (Wall Street Journal) értesülhetett a pórnép. Pedig a miniszterelnökségnek (mint uniós források felhasználásáért felelős szervezet) ebben az esetben is meg kellett kapnia az OLAF-jelentést, pont úgy, mint a 4-es metró ügyében.

De most valamiért érdekes módon kussoltak az elvtársak, úgyhogy Lázár, a mindenre kapható, akiről minden lepereg, tátott szájjal rohangál a péniszerdőben és bedobja a fegyvert, amit lebukás esetén mindig bedobnak: példátlan, hallatlan, felháborító politikai nyomásgyakorlás. Hát remélem, hogy megérem. Hogy a letolvajozott népek egyszer valóban nyomást gyakorolnak rátok, ahogyan már eddig is kellett volna.


https://kolozsvaros.com/rovidek/nem-az-a-baj-hogy-lopunk-csalunk-hazudunk-hanem-h ogy-kiderul-bameg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végül is a rászoruló gyerekeket meglopni valahol fideszes-ha
  2018-02-03 08:43:27, szombat
 
  Végül is a rászoruló gyerekeket meglopni valahol fideszes-hazafias kötelesség


H. Andrea | Február 1, Csütörtök | 15:20

Volt itt tegnap egy írás, amely az inkább többé, vagy kevésbé felháborító skálán mérve, jóindulattal is legfeljebb közepesnek mondható megbotránkozást keltett. Itt az ideje, hogy újra kontextusba helyezzük. Történik a szemünk láttára ugyanis, hogy haldoklik, a létéért küzd a pécsi gyermekhospice ház: a mintegy 9 millió forintos hiány gyakorlatilag a gyógyíthatatlan gyermekekkel foglalkozó intézmény biztos ellehetetlenülést eredményezi. Az áramot csak azért nem vágták még le, mert a Dóri Ház utolsó lakójának lélegeztetőgépét működteti, ám a fűtést hamarosan kikapcsolhatják. Hogy az intézmény utolsó pénzén vásárolt konténert az élelmes magyar szomszédság egyetlen éjszaka alatt megtöltötte a retkével és a mocskával, az már csak járulékos körülmény. A rothadt, keserű koktélcseresznye a nemzeti igénytelenség avas tortáján.

Mindeközben a honi közvélemény a tekintetes politikus hölgyek-urak következményekkel nem járó, vagyonnyilatkozatnak csúfolt önkényes hazugságaiban kotorászik szimbolikusan; ki-ki saját politikai ízlése szerint háborog azon, amit becsületszóra el kellene hinnie. Ha jól sejtem, némelyek még együttérzően is mosolyognak a fáradságot nem ismerő, önfeláldozó miniszterelnök úr szerény megtakarításai fölött és elégedetten bökik oldalba az asszonykát: drágám, mi nem is vagyunk miniszterelnökök, de ennyit mi is félre tudunk tenni, hát nem hős ez az ember? Dehogynem.

Mindeközben Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó gyermekéhezés elleni, közpénzzel kitömött, valamiért közhasznúként jegyzett alapítványánál - nyomon követhető tevékenység hiányában is - számolatlanul tűnnek el a vaskos tízmilliók. A Minden Gyerek Lakjon Jól! című mutatványból semmi nem lett: a napos csibékkel, vetőmagokkal, esetenként malackákkal házaló szociológusok szégyenének nem sikerült az önellátást meghonosítania a leginkább rászoruló rétegek, a legszegényebb családok körében. Ettől függetlenül Hegedűs asszonyságnak - aki a sajtó és a közvélemény számára vaskos kampánytevékenységére való tekintettel elérhetetlen és felelősségre vonhatatlan - nincs oka a panaszra.
A miniszterelnök szegényügyi tanácsadója, Hegedűs Naposcsibe Zsuzsa (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A miniszterelnök szegényügyi tanácsadója, Hegedűs Naposcsibe Zsuzsa (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Alapítványa a fülkeforradalom óta 2016-ig gyakorlatilag a nagy büdös semmire 750 millió forintot kapott (ebből legalább 220 millió közpénz). Hegedűs asszonyság alapítványának átláthatatlan pénzügyei nem ügyek. Senkit nem érdekel, hogy

folyamatosan megkésve adja le elszámolásait a bíróságnak, a 2015-öst például csak tavaly küldte be, amikor már 2017-et írtunk;
amit nagy nehezen lead, azt utólag kozmetikázza;
miközben havonta 1 millió forintot keres, semmilyen, a törvény által előírt beszámolót nem adott le a munkájáról;
korábbi ételcsomagosztásaira 2017-ben már nem került sor;
a gyermekéhezés elleni harc zászlaja mögé bújva, anélkül, hogy értékelhető eredményeket ért volna el abban, amit vállalt, 2015-ben egy Audit is vásárolt az alapítványa;
több tízmillió forint sorsa tiszázatlan: a Magyar Narancs 83 millió forintos hiányt talált, amelynek ott kellene lennie költségként a szervezetnél, de nem lelték a nyomát.

Akkor hát illesszük egymás mellé a kockákat, és kivételesen megint ne a milliárdokra koncentráljunk, mert magyar ember nem beszél milliárdul, ezt senki nem várhatja el tőle. Mármint azt, hogy felfogja az agya, mit jelent az, amikor egy félművelt, ostoba disznószerelő 300 milliárdért megveszi majd a Telenort, miközben az ország miniszterelnöke egy év alatt mindössze 20 ezer forintot képes félretenni a párnacihába.

Ha jól számolunk - és ehhez nem szükséges ismerni a milliárdos számrendszert -, akkor Hegedűs bűvészmutatványára 2010 óta átlagban legalább évi 31 millió forint közpénzt toltak. (Ez úgy jön ki, hogy a 2010 és 2016 között eltelt évek számával elosztjuk a 220 milliót.) Persze, ennél csak több lehet, de mivel a törvények betartása, az átláthatóság csak a kéményen dolgozó kisemberekkel és a sorosistákkal szemben elvárás, így dolgozzunk azzal, ami a nemzeti tükör által homályosan megismerhető.

Vagyis miközben az ország összesen két gyermekhospice intézete közül a pécsi (a másik a törökbálinti Tábitha házban működik) 9 millió forintot nem bír összekuporgatni, és csak azért nem vágták le az áramot, mert attól egy gyermek élete függ, Hegedűs Zsuzsa átláthatatlanul nyerészkedik szintén a gyerekeken. Azokon, akik ugyan nem gyógyíthatatlan betegek, csak egyszerűen éheznek. Miket beszélek? Azért nem esznek, mert nem éhesek. Vagy azért, mert már nincsenek is éhező gyerekek? Hát ha csak úgy nem.

Miközben a Dóri Ház nem kap normatív támogatást az államtól, hanem Balog Zoltán úri kényétől és kedvétől függően, a rohadt miniszteri kerete terhére kiutal nekik évente 5-7 millió forintot, miközben ehhez 2017-ben mindössze 11 millió magánadomány társult, ergo ennyiből kell egy évig túlélniük, Hegedűs Zsuzsa nagysága rekordfizetése mellett például egyetlen év alatt csak éttermi számlákra és vendégfogadásra (reprezentációra) másfélmillió forintot tapsolt el, de legalább sehol nincs nyoma annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett fizetni a meghívottak vendéglátását.

Annál gusztustalanabb dolgot változatlanul nem tudok elképzelni, mint rászorulók, pláne gyerekek meglopását, a legkiszolgáltatottabbakon, az önérdeket érvényesíteni képteleneken való nyerészkedést. Ez az arrogáns NER-pillér - aki tavaly még azt is kikérte magának, hogy jóval kevesebbet keres Orbán seggnyalójaként, mint amennyi a franciaországi kutatói fizetése volt, amit hazai szerepvállalása miatt hagyott ott 2010-ben - valószínűleg nem éri el a hatóságok ingerküszöbét. Az nem hozza lázba a kézivezérelt hatóságokat, hogy e nyugtalanító sajtóhírek hatására kiszálljanak az alapítványához, lefoglalják ami a kezük ügyébe akad, és a kamerák kereszttüzében berúgják egy rendőrautó hátsó ülésére ezt az öntelt, cinikus némbert. Végül is a gyerekeket meglopni valahol fideszes-hazafias kötelesség, és különben is az átláthatatlanul működő Soros-hálózat ügynökei le akarják bontani a kerítést. Meg aki ilyen piszlicsáré ügyeken fennakad és moralizál, az maga a sátáni hazaárulás megtestesítője.

Hegedűs Zsuzsa közhasznúlag átláthatatlan pénzügyei a Dóri Ház fájdalmas haldoklása mellé helyezve kórdokumentumát képezik a saját hányásában, saját erkölcstelensége pöcegödrében fetrengő társadalomnak. Amelynek Sorostól ökölbe szorul a keze, de a gyerekeket meglopó, a nyomorultak hátán élősködő, nagypofájú dilettánsok pusztítását csendben tűri. Hegedűs Kihanemén? Zsuzsa alapítványa évente 100 millió forintot éget el a semmire irodára, autóra, utazásra, zabálásra, fiktív számlákra, magas fizetésekre anélkül, hogy a nagyfene munkának bármi nyoma lenne. Ezzel párhuzamosan és következésképpen az éhező gyerekekre nem jut, a haldokló gyerekekkel érdemben foglalkozó, valódi munkát végző civil szervezetek finanszírozása pedig nem prioritás.

Mert nem elég lopni, csalni, hazudni, lehetőleg azokat kell megszívatni, akik a leginkább rá vannak szorulva a segítségre. Szégyen. Sokadszorra is szégyen.




https://kolozsvaros.com/2018/02/01/vegul-is-a-raszorulo-gyerekeket-meglopni-valah ol-fideszes-hazafias-kotelesseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit Orbán és a család tesz, azért más európai országokban m
  2018-02-03 08:35:17, szombat
 
 
Amit Orbán és a család tesz, azért más európai országokban már börtönben ülnének

2018. január 31. - 17:19
Vélemény



Ilyet is csak a magyarokkal lehet megcsinálni

Forrás: b1.blog.hu

Az egész család nyeri el az állami pénzeket, a vejénél súlyos korrupciós gyanú merült fel. Az ügyeknél csak a miniszterelnök pofátlan reakciója a felháborítóbb.

Ha valaki még emlékszik Nicolas Sarkozy francia elnök korrupciós botrányára, ott is hasonló dolog történt. Vagy ott volt 2009-ben a brit költségtérítési botrány. Mindegyikben közös pont: az állami és a magánpénzek összemosása, a politikai és a gazdasági elit összejátszása, hogy az általuk megfelelőnek tartott pártot tartsák hatalomban. Mindkét esetben a kormányzó párt bukott hatalmasat, a rendőrség nyomozást indított és a felelősök lemondtak, eltűntek a közéletből, jobb esetben egy börtöncella mélyére.

Magyarországon ugyanez a botrány a maradék független sajtó címlapján olvasható minden nap, mégsem rázza meg a Fideszt: a szavazók többségét hidegen hagyja az állami, felső szintről irányított korrupció, vagy egyszerűen el se jut hozzá a hír.

De miről is van szó? Többek között a Direkt36 és az Átlátszó nevű oknyomozó portál folyamatosan tárja fel Orbán Viktor miniszterelnök családjának üzleti ügyeit, így hosszú cikksorozatban értesülhetett a közvélemény arról, hogy
Orbán Viktornak nem csak vízvezetékszerelő barátja, a veje, de a testvére és az apja is hasznot húz abból, hogy a család tagja.

Szögezzük le: önmagában az etikátlan, hogy Orbán családja állami beruházásokból jut közpénzhez. Az viszont a pofátlanság csúcsa, ahogy a Fidesz által behálózott ügyészség nem indít nyomozást, vagy ahogy a miniszterelnök reagál ezekre az ügyekre, amikor végre egy-egy újságíró szembesíti.
Mégis, milyen ügyekről van szó?

A legszembetűnőbb Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének volt cége, az Elios, amely sorozatban nyert el milliárdos állami megbízásokat úgy, hogy

az esetek túlnyomó részében senki mással nem kellett versenyeznie a munkákért;
melyek természetesen iszonyúan túlárazottak voltak;
valamint eleve a pályázatot olyan cég készítette elő, amelynek tulajdonosa a későbbi nyertesben is érdekelt volt.

Összesen több mint két tucat, direkt rájuk kiírt közbeszerzést nyertek meg, több mint 10 milliárd forint értékben.

A botrány már 2015-ben kirobbant (cikkeink itt és itt 2015-ből) a rengeteg megnyert pályázat és pénz miatt. Elindult az OLAF vizsgálata és elindult egy itthoni rendőrségi nyomozás (ahol persze nem találtak semmit). Végül idén januárban az EU csalás elleni hivatala, az OLAF azt indítványozta az ügyészségnek, indítson eljárást az ügyben. (Részletes cikk az ügyben itt.) A Polt-féle ügyészség bejelentette, hogy el is kezdi az eljárást. Borítékolhatjuk az eredményt.
Családtagok az állami pénzek körül

A Direkt35 cikksorozatban tárta fel, hogy az elmúlt években látványosan növekvő Orbán-cégek teljesítményéhez számos állami, főként EU-s finanszírozású munka járult hozzá. Részt vettek több nagy csatornázási és útépítési munkában, illetve megjelentek a Balaton déli partján zajló vasútfelújítási projektben is. Ebben nem csak beszállítóként, de alvállalkozóként is: a Nehéz Kő Kft. nevű fuvarozó cég közel 300 millió forinthoz jut ebből a projektből. A 2004-ben alapított cégnek korábban Orbán Viktor két öccse, ifjabb Orbán Győző és Orbán Áron is tulajdonosa volt, tavaly október óta azonban idősebb Orbán Győző kizárólagos tulajdonában áll. A Nehéz Kő Kft. 2012 óta végzi a - szintén Orbán édesapjának többségi tulajdonában álló - Dolomit Kft. építőanyagainak szállítmányozását, áll a cég honlapján.

A Szántód és Balatonszentgyörgy közötti 53 kilométeres vasútvonal felújításánál ismerős cégekre bukkant az oknyomozó portál: a beruházás kivitelezője a Déli-part 2016 Konzorcium, amelynek három tagja van

a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft.,
a V-Híd Zrt.
és a konzorciumvezető Swietelsky Vasúttechnika Kft., az osztrák Swietelsky cégcsoport egyik leányvállalata.

A beruházást az eredetileg tervezettnél 16,9 milliárd forinttal drágábban, összesen 72,4 milliárd forintból valósítják meg. A költségek 79 százalékát európai uniós forrásból finanszírozzák - tárta fel a Direkt36, amely a TASZ segítségével kiperelte az államtól az alvállalkozók listáját, ott bukkantak Orbán családjának és Mészáros Lőrincnek a nyomára. (Aki a sajtónak megerősítette: luxus magánrepülővel jár focimeccsre.)
Orbán reakciói: majd megnézem, majd a hatóságok megvizsgálják

"Meg vagyok lepődve azon, hogy ön azt állítja, hogy van olyan európai uniós projekt, ahol vállalkozóként, fővállalkozóként vagy alvállalkozóként az én családomból elindult volna valaki."

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Direkt36-nak tavaly júniusban, egy brüsszeli sajtótájékoztatón.

Ma az Index címlapon hozta Orbán Viktor bécsi sajtótájékoztatójának videóját, ahol azt mondta a kamerák előtt: a hatóságok majd mindent megtesznek. De ő nem foglalkozik üzlettel:

https://index.indavideo.hu/video/orban_tiborcz_olaf_becs


https://civilhetes.net/amit-orban-es-a-csalad-tesz-azert-mas-europai-orszagokban- mar-bortonben-ulnenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha nem szakad már le az ég ettől az oltári cinizmustól?
  2018-02-03 08:33:31, szombat
 
  Soha nem szakad már le az ég ettől az oltári cinizmustól?
Molnár Bálint | Ma | 8:31

Kedveseim! Jó reggelt, szombat van, ez most már biztos, nem úgy mint akkor, amikor csütörtökön szerda volt. Jön a havazás, vagy már itt is van, de állítólag télen ez többé-kevésbé normálisnak számít, úgyhogy ne essünk kétségbe. Az sokkal kevésbé számít normálisnak, hogy e sorokat most éppen nem a szerkesztőben hányom fel a virtualitás falára, hanem egy Worban megnyitott fehér lapra, ugyanis a szerkesztőfelület úgy döntött, hogy nem enged be magába. Miután eddig már mindent, és annál kicsivel többet is megpróbáltam, hogy ez sikerüljön, és nem sikerült, franc se tudja, mi lesz a jóreggelt poszttal, és főleg mikor fog általatok is olvasható állapotba kerülni. Na, de rinyálás helyett inkább kortyolgatom a kávémat és összerakom nektek a fontosságokat.

Azt nem tudom, hogy most éppen hol tart kinek a lejáratása a kormánypárti médiában, de úgy tűnik, mintha Németh Szilus leszállt volna átmenetileg Szél Bernadettről (már nem szó szerint volt rajta, mert annak már tragikus vége lett volna), és Vona Gábor van terítéken. Akinek a Fidesz szerint most éppen azt kéne folyamatosan megmagyaráznia, mi a helyzet ezzel az allahozázssal és a keresztény Magyarország elárulásával.

Ezt onnan lehet tudni, hogy a Fidesz közölte az MTI-vel. Rögtön miután a Jobbik felszólította Orbánt, hogy ne ,,meneküljön ócska hazug plakátkampányok és gépi hangú telefonhívások mögé", hanem magyarázza el, miért folytat “három éve titokban bevándorláspárti politikát".

Ezzel szemben a Fidesz szerint akinek itt magyarázkodnia kell, az a reménytelen és kétségbeesett helyzetben lévő Jobbik, és nem pedig Orbán Viktor, akinek bevándorláspolitikája elég egyértelmű az egész világ számára. Az már egyszer biztos, baszki. Végül is, igen, éppen tegnap mesélte el a Budapesten Lázár Jánossal közösen sajtót tájékoztató Günther Oettinger, az EU közös költségvetéséért felelős uniós biztosa egy újságírói kérdésre, hogy:

Soros Györgyről, embercsempészetről és ilyenekről nem beszéltünk még Orbán Viktorral, vele a közös ügyeinkről, vagy esetleg a fociról és a magyar vörösborokról szoktunk szót váltani.

Ez nézetem szerint megint egy ékes magyarázata ugyanannak, ami normálisék számára már eddig is tiszta volt. Itthon sorosozik, telekúrja az országot a sorosozó, határlebontókat ábrázoló plakátokkal, hergel a Soros-tervvel, az egyszerűagyúakkal nemzeti konzultál a faszságokról, meg akarja állítani a Soros zsebében tenyésző Brüsszelt, aztán amikor odamegy az európaiak közé, sunyít, lapul, kussol, és szóba sem hozza az itthon jól bevált propagandát. Szerintem is így korrekt. Ez sehogy nem kapcsolódik ide, éppen tegnap este néztem újra az Ítélet Nürnbergben című kultuszfilmet. Hát mit is mondjak? A hátamon futkározó több tányér borsólevesnél szemléletesebben nem tudom kifejezni az érzéseimet. Mindenkinek ajánlom meg- és újranézésre.

Szóval visszatérve: itt mindenki másnak kell magyarázkodni, a Fidesznek sose, mert amit ők tesznek, az mindig magától értetődő. Csak azt nem értem, mi a fasznak aggódik az állampárt azért, hogy Vona korábban nemzeti radikalizmust ígért a választóinak, de a hatalomért és a pénzért eladta a pártja lelkét. És? Mikor lesz vége annak, hogy a Fidesz pénzzel és hatalommal vádol másokat? Annak soha. De az mikor következik be, hogy a zsibbadtra hülyült polgártárs - jól felfogott érdekében - megtanulja értelmezni azt, amit hall? Hogy amikor azt hallja, hogy a miniszterelnök veje szabálytalanul zsírosodott évekig, akkor ne az legyen az első gondolata, hogy de legalább nem Gyurcsány lopta el.

Egyébként Vona Gábor egészen jól és eredményesen használt (a napokban ázsiai kamuprofilok mögé bújt trollok által ellepett) Facebook-oldalán azt írja:

Hazudták már rólam, hogy Haynau-imádó vagyok, hogy homoszexuális orgiákra jártam, hogy török terrorista, hogy Soros-ügynök, Simicska-csicska lettem, hogy vadászom a nyugdíjasokra, most pedig, hogy lebontanám a kerítést és hogy Allahot dicsőítettem. (...) Milyen érdekes, hogy azt még soha nem hazudták rólam, hogy elloptam valamit.

Remélem, hogy ezzel nem azt akarta mondani (már ez így ebben a formában másképp nem értelmezhető), hogy az egyéb rágalmakkal ellentétben lopás ügyében mindig az igazat mondták róla. Mondjuk, nem is érdekes, a magyar nyelv páratlanul szép és gazdag, rendeltetésszerű használata erősen javallott.

A Fidesz másik hisztérikus kirohanása - amin hátradőlve lehetne röhögni, ha itt bármi röhögséges volna - azzal kapcsolatos, hogy 2018-ban elképesztő állapotok uralkodnak az ország legnagyobb - az Alkotás úton található - mentőállomásán: koszos pókhálók a garázsban, autógumik mellett tárolt gyógyszerek és orvosi eszközök, a lerobbant mosogatóban fertőtlenített műszerek, a folyosón szanaszét heverő beteglapok. És ahol a mentősöknek kellene a munka után a garázst és a mentőautókat is takarítani, illetve az orvosi műszereket fertőtleníteni, de ehhez az Országos Mentőszolgálat nem biztosítja sem a tisztítószereket, sem a porszívókat. Miután az Index nyilvánosságra hozott ezzel kapcsolatos fotókat, az MSZP ennek apropóján pénteken egy többfunkciós porszívót és tisztítószereket vitt az Alkotás úti mentőállomásra. Az állampárt reakciója, miután az OMSZ nem volt hajlandó válaszolni a sajtó ama megkeresésére, hogy mennyire van rendben ez az egész. Mármint az, hogy a mentősöknek kell takarítani a garázst, mosni a ruháikat, kifesteni a pihenőszobáikat és közben tisztességgel végezni a munkájukat:

A szocialistáknak a bocsánatkérésüket kellett volna vinniük a mentőállomásra, mert ha rajtuk múlik, akkor a mentőellátás is összeomlott volna. A szocialisták sem mentőautók beszerzésével, sem a mentőállomások állapotával, sem a mentők bérével nem foglalkoztak. A Fidesz-KDNP kormányzása óta a mentőszolgálat történetének legnagyobb fejlesztése van folyamatban: 600 új mentőautót szereztek be, megújították a mentésirányítást és a mentőállomások felét, valamint béremelés indult a mentőorvosoknak és mentőápolóknak.

A büdös picsába, abba. Hogy soha nem szakad már le az ég ettől az oltári cinizmustól. Hogy 2018-ban, miután a szocialisták nyolc éve sehol nincsenek, még mindig 8-10-15 évvel ezelőtti szarságokra mutogatnak. Faszt érdekel, hogy mi volt 2002-ben, 2006-ban, vagy 2008-ban. Mi a magyarázat arra, hogy most ez van, ami? És ha ez van, ami, és fotók igazolják, tapasztalatokat igazolják, hogy ez van, hogy fér rá a pofájukra, hogy minden alkalommal felmondják a sikertörténetnek álcázott melldöngető dallamokat, amelyeknek a valósághoz semmi közük nincs.

Ja, amúgy arról hallottunk, hogy a gaz Brüsszel, amelyet már annyiszor megállítottak az elvtársak, elutasítja, hogy kevesebb családi pótlékot kapjanak az Ausztriában dolgozó magyarok? Nem, Orbán nem intézett el semmit. Ahol a járulékot fizeti valaki, ott jogosult az ellátásra - ezzel utasította el az Európai Bizottság szociális és munkaügyért felelős tagja az új bécsi kormánynak azt a javaslatát, hogy az Ausztriában dolgozó kelet-közép-európaiak saját országukban élő gyerekeinek alacsonyabb családi pótlékot biztosítsanak. Maryanne Thyssen budapesti tárgyalásait követően elmondta: ilyen típusú indexálás nem szerepel az Európai Bizottság javaslatai között sem.

Azoknak azonban csalódni kell, akik azt várják, hogy a brüsszeli testület közbelép, mielőtt az osztrákok csökkentik a magyar dolgozóknak kiutalt juttatást. ,,A jelenleg az osztrák parlament előtt levő javaslat elfogadása esetén megvizsgáljuk azt, és ha nem felel meg az uniós szabályoknak, annak megfelelően reagálunk" - mondta a hvg.hu kérdésére a főbiztos. Lefordítom: a tagállami, nemzeti szuverenitás már csak egy ilyen dolog. Attól függően finom, vagy nem finom, hogy éppen melyik oldalán állunk az egyenletnek. És nem mindig ugyanazon az oldalán állunk. Tehát lehet hőbörögni, hogy Brüsszel ne ugasson bele, ne szóljon bele, majd mi tudjuk, majd mi eldöntjük, ne kényszerítsenek rá semmire. Ez egy jó példa arra, hogy ez a leegyszerűsített, tuskó megközelítés mennyira hamis.

No, túlcsordult a jóreggelt és a lényegről még nem is beszéltem, de ez már így is marad. Bízom benne, hogy valamelyik önkéntes szerelőnk előkerült és ti is olvashatjátok azt, amit ide összegyűjtöttem nektek. Noha arról még nem szóltam egy szót se, hogy miközben rohadnak a mentőállomások, Rogánék mennyit költöttek sorosozásra, és mennyi pénzt kértek el, hogy elmondják, hány csilliárdból sorosoztak.

Nem baj, szép napot, szép telet, bízom benne, hogy később találkozunk!


https://kolozsvaros.com/rovidek/soha-nem-szakad-mar-le-az-eg-ettol-az-oltari-cini zmustol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.