|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2007-09-01 19:36:49, szombat
|
|
|
Gongoltam, leírom a padlizsánkrém receptjét, aztán fölütöttem verses füzetemet, egy versen megkadt a szemem, és elöntött az érzés.
2005. március 15-én írtam, s úgy emlékszem, hogy a Pannon Tükörben meg is jelent.
Íme:
szerelmesvers
átfolyik rajtam illatod
ölelésed átszivárog
az együtt töltött perceken
a hófehér porcelánon
mint vér az átlőtt kiskabáton
átfolyik rajtam átömöl
a lassan múló délelőttben
a mindent elöntő gyönyör |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2007-09-01 11:26:05, szombat
|
|
|
Rájöttem, nem is szeretem igazán a töltött csirkecombot (a sültcsirkét sem). A levest előtte igen, ezért marhafarokból, csontos marhalábszárból és pulykanyakból tettem fel főzni. Ennek hat óra kell. Sok finom zöldség bele a kertből, karalábé is. Hagyma is és fokhagyma is. Egyik sem megtisztítva, csak jól lemosva. A hagymahéj nagyon jó a levesbe.
Még mindig fődögél.
A csirkecombokat besóztam, titkon többfűszer olajjal megkentem (A feleségem nem szereti igazán ezt az olajat a kakukkfű miatt). A töltelék három zsemléből tejbe áztatva állt. ebbe hagyma, fokhagyma került, rengeteg petrezselyemzölddel, két tojással.
Fél óráig 200 fokon fedett tepsibe sütöttem, most vettem le a fóliát a tepsiről, még fél óra sütés és grillezem egy kicsit. Ehhez rizs való. A vége felé egy kis zöldpaprikát és egy paradicsomot karikázok a combok mellé, jó lesz a szaftba.
Megeszem azért |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2007-09-01 10:17:49, szombat
|
|
|
Itt ülök, kezemben egy csokor petrezselyemmel, és sietek megtölteni a csirkecombokat.
Leírom később, hogy hogyan. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2007. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
26 db bejegyzés |
e év: |
250 db bejegyzés |
Összes: |
3565 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 575
- e Hét: 3719
- e Hónap: 13682
- e Év: 58655
|
|
|