Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Az Alkotmánybíróság, mint megb
  2010-10-26 22:44:39, kedd
 
  Az Alkotmánybíróság, mint megbízhatatlan népi elem

2010.10.26. 19:24 - Fidelio

A Fidesz gyorsreagálású hadtestként máris bünteti az Alkotmánybíróságot. Az AB határozat délelőtti közzététele után néhány órával már az Országgyűlés előtt van az Alkotmánybíróság határkörét megnyirbáló indítvány. Ennek képtelenségéről mi is írtunk az imént, a gyorsreagálás történetét meséli el az index.

Nézzük magát a javaslatot, mert az Alkotmány ér annyit nekünk, hogy megnézzük: milyen érvekkel akarja a Fidesz módosítani.
Épp ezért, Lázár János szakmai hitelével nem foglalkoznék.
Azon se akadjunk fenn, hogy Lázár a ma délutáni sajtótájékoztatóját, a Miniszterelnökségen tartotta meg. (Elvégre olyan szorgos, összehangolt munka folyik, hogy kit érdekel eközben a hatalmi ágak szétválasztása? Piha!)

1. Lázár a sajtótájékoztatóján elmondta: költségvetési és adóügyekben nem lehet országos népszavazást tartani. Ezt kiegészítenék a járulékokkal. (Hohó, a nyugdíj-járulékokkal - de ne kalandozzunk el!)
Miért is nem engedi ezekben a népszavazást a mai Alkotmányunk, ahogy sok más demokratikus ország alkotmánya sem? Annak ellenére, hogy a népfelség elvéből indul ki.
A népfelség elve ugyanis kétféleképpen érvényesülhet. Közvetlenül, mint az ókori Athénban, ami még egy városállamban is nehézkesen működött. Nem véletlen, hogy onnan származik a demagóg szó. A demagógok pedig (Platón szerint) rossz ügyeket, hamis érvekkel, pénzért képviseltek. Rendszerint sikerrel.
Nyugat-Európában a képviseleti demokrácia terjedt el, amely több évszázados távon is sikeresen működik - összehasonlítva más politikai rendszerekkel. Itt elsődleges a parlamenti, a helyi önkormányzat szerepe, amihez kiegészítő elem a közvetlen részvétel (annak legfőbb formája, a népszavazás).
A népszavazás magában hordozza mindazokat a veszélyeket, amit az ókori Athénban is megtapasztalhattunk. Például a közvetlen egyéni érdek érvényesülését, hiszen ki szeret adót fizetni? (Vagy például vizitdíjat, de ezt most hagyjuk.)
Ennek kivédésére szokás előírni, hogy mely témakörben nem szabad népszavazást tartani. A mi Alkotmányunk ezek között elsőként - nem véletlenül - a költségvetési és adóügyi kérdéseket említi.

2. Ezekben a kérdésekben pedig - Lázár János javaslata szerint - az AB-nak nem lenne módja, hogy alkotmányos felülvizsgálattal éljen. "Ha a nép nem dönthet egy kérdésben, akkor nincs joga az Alkotmánybíróságnak sem" - jelentette ki.
Miért is? Mert a történelmi tapasztalat szerint a nép hajlamos ötletszerűen, közvetlen érintettsége alapján dönteni.
Vajon fennáll-e ez a veszély Lázár frakcióvezető szerint? Vajon az Alkotmánybíróság mai 32 oldalas határozatában (+ öt oldal különvélemény) a kellő megfontolás hiányát fedezi föl? Ugye, hogy nem!
Akkor? ...
Az lenne az érv, hogy amit nem szabad Jupiternek, az ne legyen szabad a kisökörnek? Vagy fordítva jobban működik a logikai kapcsolat ???
Vagy inkább az a logika, amit a Rokonokban olvashatunk: az én nagyanyám és a te nagyanyád is egy-egy asszony volt, tehát rokonok vagyunk. ???
Vagy csak annyi történt, hogy Szíjjártó Péter szellemi utcaiharcos szóvivő szelleme lebeg már az Alkotmány módosítása fölött is?

Értjük mi, az Alkotmánybíróság megbízhatatlanná vált. A kormányon belül ilyenkor azt mondják, hogy bizalomvesztés áll fenn, és az illető köztisztviselőket kirúgják (kéthavi végkielégítéssel ... a 98%-os büntetőadó szellemében).
Bizony, az Alkotmánybíróságnál ez nehezebb ügy. Ott Alkotmányt kell módosítani, s azt sajnos meg kell érvelni. S ekkor jön az az érv, hogy az Alkotmánybíróság megbízhatatlan, mint egy nép elem. Punktum

Hogy is mondta Platón: ,,rossz ügyeket, hamis érvekkel"...


http://fideszfigyelo.blog.hu/2010/10/26/az_alkotmanybirosag_mint_megbizhatatlan_n epi_elem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jönnek Pakisztánból is magyar
  2010-10-26 22:30:59, kedd
 
  Jönnek Pakisztánból is magyar koporsók?
2010. október 18. 15:12:46

Hende Csaba a NATO tagországok kül- és honvédelmi minisztereinek múlt heti, brüsszeli találkozóján lapunknak kérdésére, hogy kizárná-e magyar katonák küldését Pakisztánba, ha az észak-atlanti szervezet kiterjesztené az afganisztáni háborút, azzal felelt, a feltételezés ,,irreális", ugyanis a NATO-nak az ENSZ adott felhatalmazást az ISAF létrehozására és tevékenységére, kizárólag Afganisztán területén.

Képünk csak illusztráció. Egyelőre...
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarországon mindenki örülne, ha a feltételezés valóban csak a rémálmok világába tartozna. A nagy kérdés azonban az, hogy ezt Washingtonban is így gondolják-e, ugyanis - arcátlan feltételezésünk szerint - az észak-atlanti szervezetben elsősorban az történik, amit az amerikaiak akarnak. Mint Dmitri Rogozin orosz NATO-nagykövet jegyezte meg gúnyosan múlt pénteken egy zártkörű brüsszeli sajtókonferencián: ,,Fogadok, milyen nemzetiségű ujjak nyomják majd meg a védelmi rakéták gombját, ha a NATO azt létrehozza."
Hende Csaba válaszát megelőző hetekben az ISAF helikopterei több alkalommal pakisztáni légtérből hajtottak végre halálos kimenetelű támadásokat, ahogyan amerikai robotrepülőgépek is. Pakisztán a támadás nyomán ideiglenesen leállította a Pakisztánból Afganisztánba menő úton folyó hadianyag szállítást.
De hogy jutottunk idáig? Ahonnan - remélhetőleg - nem megyünk tovább és a honvédelmi miniszternek nem kell Pakisztánban meghalt magyar katonák emlékére is táblát lelepleznie, mint tette ezt csütörtökön a brüsszeli NATO-nagykövetségen a legutóbb Afganisztánban meghalt magyar katonák előtt tisztelegve.
Richard Holbrooknak, az Obama-kormány afganisztáni és pakisztáni különképviselőjének tulajdonítják az ,,Afpak" kifejezést, amely tavaly február óta bukkant fel egyre többször amerikai lapokban. Holbrook már 2008 márciusában - jelenlegi posztja elfoglalása előtt egy évvel - így magyarázta az ,,Afpak" értelmét: ,,Az Afpak-ot nemcsak azért használjuk, hogy megspóroljunk öt szótagot, hanem azért, hogy megkíséreljük DNS-ünkbe vésni a tényt: egyetlen hadműveleti terület van, amely egy homályosan meghatározott határnak, a Durand-vonalnak mindkét oldalára kiterjed, és ennek nyugati részén tevékenykedhet a NATO és más erők. Keleten Pakisztán szuverén állam területe található. De ennek a ködösen meghatározott határnak a keleti részén fészkelte be magát a nemzetközi terrorista mozgalom."
Az amerikaiak az Afpak kifejezést a pakisztáni és az afgán kormány heves ellenkezése után gyorsan kipucolták szótárukból. Mindkét ország kikérte magának, hogy a másikkal helyezzék egy kalapba. Holbrook tavaly júniusban e terminológiára kérdező újságírónak azt mondta, mindkét oldalon a határterületek összekapcsolódnak és ,,egyik oldal sem oldható meg a másik nélkül".
Ettől tarthatnak azok, akik nem szeretnék, ha netán már nyáron Wazirisztánból érkeznének koporsók magyar elesettekkel. Mint aki járt a Durand-vonal mindkét oldalán, hadd kockáztassam meg azt a hihetetlennek tűnő állítást, hogy a mostani afganisztáni háború kakaós zsúr lesz a pakisztáni oldalon fekvő törzsi területeken várható összecsapásokhoz képest.
Az Egyesült Államok már jó néhány háborút indított az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazása nélkül. Mint Irakban, hazug indokkal. Ott az amerikai erőket ,,a hajlandóak koalíciója" - köztük hazánk - támogatta. Pakisztánban könnyebb lesz indokot kreálni: a terroristák terrorizmusát, amely ellen Afganisztánban is folyik a háború. Irreális? David H. Petreus tábornok, az Afganisztánban harcoló nemzetközi erők parancsnoka arra figyelmeztette Pakisztánt - ha hiszünk a New York Times-nak -, hogy egyoldalú gyalogsági hadműveleteket hajt végre a törzsi területeken, ha Iszlamabad nem szereli le az észak-wazirisztáni militánsokat. Hadd tegyem hozzá: nem fogja.
Hende Csaba ezt a forgatókönyvet abszurdnak találja. Washington viszont retteg attól, hogy az iszlamabadi kormány bukása esetén iszlám militánsok kezébe kerül a pakisztáni atombomba arzenál. A határon átívelő masszívabb ISAF-támadásra az is okot adhat, ha a pakisztániak permanensen lezárják az Afganisztánba menő logisztikai utat. Azt is tudjuk, hogy míg Aszif-Ali Zardari pakisztáni elnök fennhangon Amerika-barátnak mutatkozik, nagyhatalmú hírszerzése, az ISI az ISAF ellen harcoló tálibokat támogatja.
De fantáziánk nem ismer határokat. Vajon melyik szövetségese fogná vissza Amerikát Pakisztán megtámadásától, sőt nem rohanna csatlakozni hozzá, ha az igazmondásáról globálisan ismert Washington egy esetleges újabb terrortámadás esetén azt állítaná, a támadók Pakisztánból jöttek? Valóban irreális a kérdés feltevése?
Lovas István

Forrás: Magyar Nemzet

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=2&AID=14&Direkt= 72451&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar október (gondolatok E
  2010-10-26 22:25:55, kedd
 
  A magyar október (gondolatok Erdélyből)




Ha azt mondja egy magyar ember, hogy október, már nem is kell hozzátennie: 1956. Ugyanarra gondolunk, arra a megrendítő tizenkét napra (és az utána következőkre), amely megajándékozott előbb az igazi felszabadulással, majd a hosszan tartó gyászt hozta mártír nemzetünkre, amikor a gyűlölet és a bosszú tombolt.


Van valami sorsszerűség a történelem rendelésében. Hunyadi János végvári vitézeinek 1456-os nándorfehérvári győzelme 500 évvel előzte meg az 1956-os magyar forradalmat és szabadságharcot.

Ekkor az európaiság végvárában győzött a magyar. Mindkét diadal a szellemi és anyagi javainkat megsemmisíteni kész nagyhatalmak ellen született. Győzelmeinket — sorsunk sajátos rendelése ez is — soha sem követhette a békés építés és gyarapodás korszaka. De a harangok déli hangja figyelmeztet és emlékeztet: ha ideiglenesen is, de megmentettétek Európát!


Számunkra, Romániába szakadt magyarok számára, kik közül sok százan kerültünk börtönbe, kivégzőosztag elé a magyar ügy iránti rokonszenv kinyilatkoztatásáért, még csak a remény sem adhatott vigaszt. Tudós kutatói az ötvenes-hatvanas éveknek írják, hogy az erdélyi magyar ellenállás még a magyarországinál is többet jelentett a forradalom ügye tekintetében, minden negyedik család siratott valakit, aki meghalt vagy börtönben sínylődött.

A forradalom megbukott, és a halálos csendben gyilkolt és büntetett a bosszú. A spiclik népes hada a bujkálókat kereste ott is, nálunk is.

Ma, 2010-ben, ha azokra a napokra gondolunk, mintha süket csend borítana ránk ködöt. Mintha itt felejtett volna minket az Idő. Mintha a gonosz Sors suttogna kitartóan és kajánul: várjatok, ti boldogtalanok újabb 500 évet, talán lesz még egy nem csak kevesek számára felszabadult és gondtalan boldogságot hozó, végső és egyetemes lázadása az Embernek, az Emberiségnek.

József Attilával szóljunk, mert hogyan is lehetne szebben szavakba foglalni vágyunkat: ,,...Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem / rendet, / jó szóval oktasd, játszani is engedd / szép, komoly fiadat!"

Puskás Attila

Háromszék

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pörzse kontra Lendvai, a cenzo
  2010-10-26 22:24:21, kedd
 
  Pörzse kontra Lendvai, a cenzor



Mint ismeretes, a választási kampányt megelőzően Lendvai Ildikó sajtótájékoztatón kürtölte teli a médiát: az Echo TV-s Pörzse Sándor egy étteremben ,,véresre vert" egy szocialista alpolgármestert.

Az egykor cenzorasszonyt ezért Pörzse Sándor, mint egyszerű állampolgár - nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért és becsületsértésért beperelte.

A barikad.hu megkereste Pörzse Sándort, hogy megkérdezzük: mi is történt valójában, és mik a fejlemények azóta?

- Hogy is történt az eset?

Egy étteremben voltunk, amikor egy társaság inzultálni kezdett. A szóváltás kisebb dulakodással végződött, de tettlegességre egyik fél részéről sem került sor. Lendvai Ildikó a fáradtságot sem vette, hogy utána érdeklődjön a történteknek, másnap sajtótájékoztató keretében kürtölte szét a sajtónak, hogy én véresre vertem egy szocialista alpolgármestert. Itt rögtön két dologban állított valótlanságot: senkit nem vertem véresre, még csak nem is ütöttem meg, másrészt az említett alpolgármester nem is szocialista volt, hanem független. Lendvai Ildikó pedig politikai ügyet csinált az egészből avval, hogy kijelentette: félünk a jobboldali politikusoktól, mert ,,már ott tartunk, hogy szocialista alpolgármestereket vernek véresre".

- Mi lett a z ügy folytatása? A média egy ideig csámcsogott az ügyön, aztán hirtelen elfelejtette mindenki.

Feljelentést tettem Lendvai Ildikó ellen. Egyébként érdekes, hogy maga az érintett alpolgármester semmiféle feljelentést nem tett - nem is volt miért. A média természetesen kaján vigyorral csámcsogott az eseten, és amikor több - az említett vendéglőben tartózkodó - szemtanú jelentkezett és egyöntetűen cáfolta Lendvai állításait, gyorsan le is vették a hírt, de korrigálni persze nem korrigálták.

- Időközben országgyűlési képviselő lett...

Igen, ez a fura helyzet adódott. Szomorúan tapasztalom, hogy - bár a szentendrei bíróság kikérte Lendvai Ildikó mentelmi jogát, a mentelmi bizottság 4:2 arányban a kiadatás ellen szavazott, később az Országgyűlés is amellett szavazott, hogy ne adjuk ki Lendvai mentelmi jogát. A fideszes többség tehát megvédte esküdt ellenségét, azt is megakadályozva, hogy hazugságai miatt bíróság elé álljon. Jelen helyzetben egy országgyűlési képviselő azt csinál egy ,,egyszerű" állampolgárral, amit csak akar, és még arra sem kerülhet sor, hogy az igazságszolgáltatás megvizsgálja az ügyet.

Éppen ezért, a jövő héten törvénymódosító-javaslatot terjesztünk az Országgyűlés elé, hogy a Parlament vizsgálja felül, és foglaljon állást abban a kérdésben, hogy a mentelmi jog mire vonatkozhat, és mire nem.

barikad.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"forradalomnak becézgetik rég
  2010-10-26 22:23:41, kedd
 
 

Niemöller, Martin német protestáns teológus:



Mikor a zsidók 1919-ben először elfoglalták hazánkat, még tiltakoztunk, és kivertük őket.
Mikor a zsidók 1945-ben az oroszok segítségével ismét elfoglalták hazánkat, hiába tiltakoztunk sok hazafit elvittek, és nem állt mellénk senki.
Mikor ebből elegünk lett 1956-ban ismét fellázadtunk a zsidók uralma ellen, de ismét elárultak bennünket, még több hazafit kivégeztek.
Mikor 1989-ben a zsidók köpönyeget váltottak a hatalom megtartása érdekében, már csak kevesen maradtunk, akik felismertük a lényeget, de ez az erő már komoly forradalomra nem elég.





SZEMLÉLETVÁLTÁS:

"forradalomnak becézgetik régóta tervezett hatalomátvételüket"




A Fidesz választási sikerét igyekszik összekapcsolni egy valódi rendszerváltás képével, sőt, hovatovább, forradalomnak becézgetik régóta tervezett hatalomátvételüket.

A tapasztalat sajnos ellentmond mindennek. A rendszer-, vagy a fejekben inkább: szemléletváltás ugyanis azt jelenti, hogy más alapokra helyezzük a felépítményt, más erkölcsi rend alapján határozunk hétköznapi kérdésekben. Olyan megingathatatlan értékeket és gondolkodásmódot, amelyre az egyes területek szakemberei kellő biztonsággal építhetik a szükséges gyakorlati intézkedéseket.

Jómagam teljes naivitással várok egy ember- és lélekközpontú, bátrabbak számára Isten-központú, szakrális kormányzást. Ahol az irányító hatalom olyan értékeket állít a középpontba, mint emberség, méltóság, szabadság... de visszatetsző volna mindenféle jelszavakkal dobálóznom...

A szemléletváltás hiányát könnyedén nyomon követhetjük akár az elmúlt egy hét hírei alapján. Az adott témákkal kapcsolatban számos vélemény és ellenvélemény lát napvilágot, de nem találkoztam köztük azzal, ami bennem (részben) megfogalmazódott. Így aztán ,,tollat" ragadtam, talán nem teljesen hiába. Eltérő témák ugyan, de mind azt támasztják alá, hogy a rendszerváltás ismét elmaradt.


1. A nagyfőnök bejelentette: kell egymillió gyerek



Mára széles körben elfogadott, ha azt halljuk: nem kell férj, nem kell apa, csak egy gyereket akarok! Nem vesszük észre, hogy ezzel a gyermeket (úgyis mint gyerek) bolti termékké degradáltuk. Sajnos, sokan kezelik tulajdonukként, nemegyszer maga a ,,hozzáférés" is egyfajta vásárlássá fajult. Vannak, akik váláskor a gyermekelhelyezést a lakás-kocsi-garázs-plazmatévé szintjén kezelik, pénzértékre váltva át a kicsit.

Mit mond a kormány, miért kell az egymillió gyermek? Hogy tudjunk később is nyugdíjat fizetni. Elismerem, ez is egy szempont, a pénzkérdés a jelenlegi rendszerben megkerülhetetlen. Engem azonban az zavar, hogy a ,,gyerekigény" kormányzati indoka továbbra is kizárólag pénzügyi kérdés maradt, a ,,fogy a nemzet" szlogent csak megszokásból ragasztják hozzá.
(Azt mellesleg nem tudom, hogy plusz egymillió munkanélküli mennyi nyugdíjat termel...)

Ennél azonban fontosabb dolgot hiányolok: rendszerben kellene látni és kezelni a különböző kérdéseket. Mégpedig megváltozott rendszerben, ahogy azt ígérték!

A kormány a gyermeket ,,beépíti" a pénz képletébe: jövedelem, adó, kedvezmény, pótlék, gyerek, stb. Osztunk, szorzunk, gyököt vonunk, huhu, mindenki boldogan rohan az ágyba ma este...
(Alighanem mindegy ugyan, hogy milyen adókról beszélünk, amíg az emberek anyagi szempontból a teljes létbizonytalanságban élnek - de mint említettem, nem ezt szeretném boncolgatni.)

A rendszer számomra azt (is) jelenti, hogy a gyermek mindig egy család része. A gyermekvállalás először is a családnál kezdődik. Előbb tehát ,,családprogram" kell, majd arra építve ,,gyermekprogram".
Meg kell változtatni a szemléletet a családról. Tudatosítani kell az emberekben, hogy a házasság nem csak egy papír - és a válás sem csak az! A házasságot, mint értéket kellene megjeleníteni (igen, a hozzátartozó hűséggel együtt), és először a házasságot kellene támogatni - nem feltétlenül anyagilag, de nem is kizárva ezt. Amíg ugyanis a ,,párok" a bármikor-szétköltözhetünk-állapotban élnek, az anyagiakat külön kasszából rendezik, folyamatosan keresik az igazit, csak és kizárólag önmagukat akarják megvalósítani, ,,ki akarják próbálni magukat" mindenben (az elgépiesedésre még visszatérek), stb., addig nem lesz meg a gyermekvállaláshoz szükséges biztonságérzet lelki (és részben anyagi) oldalon sem.


2. Iskolai erőszak



Röviden az előzmény: az agresszív tanulók (vagy inkább: iskolába járók) sok helyen rettegésben tartják diáktársaikat és tanítóikat is. Ez ellen némelyik igazgató szeretne kamerákkal és biztonsági őrökkel védekezni, csakhogy az, állítólag, nem törvényes.

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy jómagam egyáltalán nem vagyok a kamerák híve, de a jelenlegi helyzetben sajnos indokoltnak tartom, legalábbis átmeneti alkalmazásukat - persze feltételezve, hogy nem csak nézegetjük az elkészült felvételeket, hanem annak alapján határozott felelősségre vonás is történik. Igenis, legyen kamera és biztonsági őr!

Az ám, de ez törvénytelen!
Álljunk meg egy szóra! Hogy is van ez? Áruházakban lehet? Bankokban lehet? Tereken, automatákon, parkolókban, stb. lehet? Csak az iskolákban nem? Védhetünk tehát mindenfajta árut, tárgyat, pénzt - csak a gyermekeinket nem? Tessék mondani, akkor mit tartunk valójában fontosnak?



Azoknak, akik most a személyiségi jogokkal hozakodnak elő, csak egy kis gondolatébresztő:
Hogyan határozunk meg gyönyörű anyanyelvünkön egy helyet? (Földrész) - Ország - Város - kerület - Utca - házszám. Hogy nevezünk meg egy személyt? (Származási hely) - Családnév - Keresztnév. Fontossági sorrendben, bizony, a nagyobb egységtől a kisebb, a nemzettől (társadalomtól) az egyén felé (ellentétben a nyugattal).

3. Esztergom

Miről is van szó? A lakosság nem fideszes polgármestert választott. Bizonyára nem volt véletlen, maradjunk ennyiben. A Fidesz-többségű testület a választást kétségbe vonja, fel vannak háborodva, hogy nem ők nyertek, megkérdőjelezik a választók döntését, épelméjűségét. Minden jogkört megvontak az új polgármestertől, ami az előzőnek járt. Az előzőnek nem kell leadnia a szolgálati autóját, nem kell kiköltöznie az irodájából, és így tovább. Sőt! Felmerült, hogy feloszlatják a testületet és új választást írnak ki!

Van még egy város, hasonló helyzetben, hasonló ötletekkel: Dombóvár.

Annak ellenére, hogy a Fidesz tarolt, nekik ez nem elég. Ahol véletlenül nem fideszes a polgármester, ott megkérdőjelezik a lakosság akaratát, törvénytelen módon hátráltatják az érdemi munkát, hatalmas többletköltségeket sem tartanak problémának a szent célért cserébe, röviden: nem a közösség érdekeit tartják szem előtt. A nyomorult többségükkel úgy szavaznak, ahogy akarnak. A ,,rendszerváltás" tehát a hataloméhséget sem söpörte ki, sajnos.

Halkan kérdezem: miért gondolják, hogy másodszorra nem a megválasztott polgármester nyer? Ugyanis (ha hagyják indulni) lényegében esélytelen, hogy a lakosság meggondolná magát. Legfeljebb - ha van eszük - ezúttal képviselőként sem kerülnek be a leszerepelt fideszesek (és arra azért kíváncsi volnék, vajon mit ígértek ezek a kampányuk során).

A legnagyobb problémának azt látom, hogy a párt részéről nem érkezett semmilyen reakció, főként nem megtorlás vagy ,,megrendszabályozás". És persze a parlamenti többség vagy a kormány sem tesz semmit. Persze, tudom, nem az ő jogkörük... de az ő becsületük... és az ő szemléletük is.

4. Ígéretek

Ez kivételesen nem hír, megtörtént esetek. Fidesz által támogatott jelöltek ígérnek segítséget az embereknek. Sokszor kérés nélkül is. A jelöltekkel egyébként sok esetben semmi probléma. Nem őket szeretném bántani ezzel a kis fejezettel, egyáltalán. A baj éppen az, hogy ez a természetes a normális emberek számára is...

Hogy mi is? Nos, az ígéretek mindig arra épültek, hogy nagyon jó kapcsolataik vannak Fidesz-körökben, és azok az emberek nagyon rendesek és nekik még jobb kapcsolataik vannak, és ezek révén majd segítenek ebben meg abban a dologban.

NEM azt mondták, hogy a Fidesz-kormány és a (várható) Fidesz-önkormányzatok alakulása esetén véget vetnek az uram-bátyám világnak! NEM azt ígérték, hogy ezentúl a munkahelyekre tudás, készség, rátermettség, tapasztalat, stb. alapján kerülnek majd az emberek! Hogy nem kell aggódnunk a megélhetésünk miatt, feltéve, ha elég jók vagyunk a saját szakterületünkön! Még azt SEM ígérték (ellentétben az országos jelszavakkal), hogy több munkahely lesz és ezért lesz állásunk. Nem! Azt ígérték valójában, hogy ezentúl majd ők működtetik ezt a rendszert, és akit érdemesnek tartanak rá, az részesülhet belőle.

Évről-évre, egyre nehezebb kapcsolatok nélkül érvényesülni, és mivel egyre kevesebb a szétosztandó mócsing, egyre erősebb kapcsolatokra van szükség. Tessék mondani: ki akar ezen változtatni végre?

5. Schmitt Romániában

Általános erkölcsi változás tehát nem várható. Nézzük a kormány nemzetinek nevezett szemléletét.

Nem hallottam a tévében negatív visszajelzést (bár egyáltalán nem vagyok nagy tévénéző, tehát nem kizárt) Schmitt látogatásával kapcsolatban, amin felettébb csodálkozom.

Olyasmiket mondott a kint élő honfitársainknak címezve, hogy elsősorban legyenek jó román állampolgárok, neveljék rendre a gyermekeiket, fizessék az adót rendesen a román államnak, legyenek jó munkások, családapák, stb., majd ezután kérhetnek kedvezményeket a románoktól, mint pl. a szívüknek kedves nyelv használata vagy területi autonómia.

Magyar és székely testvéreink (tudomásom szerint) leginkább csak másodrendű állampolgárok voltak eddig a szülőföldjükön. Most már a magyar köztársasági elnök is ezt mondja hivatalosan? Mintha azok az emberek nem volnának most is ugyanolyan jó állampolgárai Romániának, mint bármely más népesség! Schmitt szerint ők nem jó polgárok, nem jó munkások, nem nevelik jól a gyermekeiket, nem adóznak rendesen??!! Majd csak azután kérhetnek kedvezményeket?

Egyáltalán: nem jogokról beszélünk? Olyan jogokról, amik egy részét még a trianoni diktátum is kötelezővé tette volna a megszálló országoknak? Olyan jogokról, amely az Unió alapvető jogai közé tartozik? Mi az, hogy kedvezmény? Mi az, hogy majd ha arra érdemesek lesznek? És mi az, hogy ,,szívüknek kedves nyelv"? Nem meri kimondani, hogy magyar, vagy azt, hogy anyanyelv?

Kis szösszenetem írása közben én is értesültem arról, hogy voltak tiltakozások, leginkább az agyonhallgatott nemzeti oldalról, ezért ezt bővebben nem fejtem ki. Azt hiszem, az olvasók jelentős része hazánktól elszakítva él és sokkal jobban átérzi a saját szemközt köpését. Én a magam részéről mélységesen elítélem, amit Schmitt tett, és a maradék józan testvéreinkkel együtt kérem: bocsássanak meg, EZEK nem mi vagyunk!

6. Bankok és multik megadóztatása

Az csak hab a tortán, hogy ezeket az adókat már rég előre megfizettük, és még valószínűleg meg is fogjuk fizetni néhányszor az érintett cégeknek.

Attól tartok, ennél sokkal komolyabb következményei is vannak a dolognak. Nyilván született háttérmegállapodás a tulajdonosokkal, hiszen még tiltakozni is elfelejtettek - márpedig épeszű ember mégiscsak háborogna, hogy néhány milliárdot ki kell adnia pluszban.

Hogy mi lehet ez?

nem vizsgálják soha felül, hogy és milyen áron került a cégek birtokába a nemzeti vagyon jelentős része és egyes szegmensek teljes magyar piaca;
nem szólnak bele abba, hogyan szipolyoznak bennünket tovább;
továbbra is megkapják az állami támogatást különböző formákban, tehát a befizetett pénzmennyiség egy részét visszaáramoltatják (pl. a lakossági gázártámogatás is ennek egy formája);
továbbra is övék a piac, elnyomhatják a kicsiket (ahol egyáltalán léteznek), kizsigerelhetik a dolgozókat és a vásárlókat

Óóó, nem rágalmazok senkit, ezek csak ötletek... Úgy vélem mégis, ezekkel az adókkal elkenik a lényeget, kiszúrják a szemünket. Nem lesz meg a nemzeti vagyon felülvizsgálata, nem lesz meg a Szent Korona tulajdonának visszaállítása, a törvénytelen szerződések javítása, a helyrehozható hibák kijavítása, a lehetséges kártérítések megfizetése... Nem lesz szemléletváltás ezen a téren sem...

+1. Ami nagyon idekívánkozik

Valamikor régen az emberi munkaerő mellett megjelentek a gépek. A tiltakozást legyőzve, győztek is. Igen ám, de akkoriban legalább a gépek dolgoztak és az emberek felügyelték őket. Ha nem voltak elég hatékonyak, kidobták a roncstelepre és vettek egy jobbat.

Mára a legtöbb helyen visszájára fordult a helyzet. Gépek mérik az emberek teljesítményét, futószalagok mellett, pénztárgépek mellett, banki pultok mögött és sok egyéb helyen. Ha nem elég gyors, nem elég hatékony (immár az ember!), elbocsátják. Úgysem számít, van helyette másik jelentkező, másik droid. A gép pedig mér tovább - persze arról sincs fogalma, hogy új alkalmazott került a régi helyére. A legszomorúbb, hogy a szalag másik végén lévő kiszolgáltatott segédzombi mindezt szótlanul tűri, sőt sok esetben már természetesnek tartja. Dolgozik, hogy a kis fizetését oda tudja adni a multiknak rezsire meg élelmiszerre... másra úgysem maradna ereje, így aztán nem is hiányzik neki, hogy több pénz maradjon a zsebében. Pontosan olyanok lettek, mint a gépek: az áram, benzin, olaj, amit kapnak, csak arra szolgál, hogy munkát végezzenek vele.
Szórakozásnak ott a tévé, az való a droidnak: nyomja a gombot, küldje az sms-t és fogja be a száját. Ne tartson élő kapcsolatokat, a maradék idejét töltse az internet látszatvilágában (nem mintha ez volna az egyetlen látszat). Embertelenedjen el, így könnyebben lehet majd a végletekig kihasználni.

Hát nem vesszük észre a fonákságot? A szép új világot?

Nem vesszük észre, hogy a kibekkelős technikánk csődöt mondott? Hogy ezzel a módszerrel még az unokáink is ugyanebben a kilátástalan helyzetben fognak robotolni (,,modern" értelmet adva a szónak)? Hogy ha nem változtatunk, akkor végünk?

Na igen, ehhez szemléletváltásra volna szükség...

Landi László, Kárpáti Harsona
(2010. október 25-én: a forrás megjelölésével szabadon terjeszthető)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találtak letartóztatható ember
  2010-10-26 22:01:33, kedd
 
  Találtak letartóztatható embert az iszapömlés ügyében - álhír

Miután a műszaki igazgatót sem sikerült letartóztatni, most úgy néz ki, hogy a Veszprém megyei ügyészek találtak egy olyan embert, aki nagy valószínűség szerint a hibás.

Tegnap úgy tűnt, hogy kezdeményezik előzetes letartóztatását annak a két tinédzsernek, akik a gát szakadása előtt ott falitengóztak, és valószínűleg emiatt keletkeztek a repedések a gáton. De kiderült, hogy kiskorúak, ezért nem vonhatóak jogilag felelősségre.

Az áttörés ma reggel történt, ugyanis találtak egy devecseri lakost, aki szemtanúk szerint a szomszédjának azt kiabálta a tragédia előtti héten, hogy "Szakadjon rád millió tonna lúgos iszap!". Az ügyészek szerint ez a bizonyíték megállja helyét a bíróságon.

A szerencsétlen sorsú, segédmunkásként dolgozó T. Zoltán vádlottnak a vád szerint megvolt az indítéka, valamint az eszköze arra, hogy gondatlansága miatt bekövetkezzen a katasztrófa. Orbán Viktor szerint most már semmi nem állhat a példátlan mértékű felelősségre vonás útjába.

hírcsárda.hu

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demokratikus? Koalíció?
  2010-10-26 21:57:36, kedd
 
  Egy pofátlan hacacáré
2010. október 26. 12:44:40

Demokratikus? Koalíció?

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=72746

Miképp lehetséges, hogy a Magyar Gárda nyilvános megjelenése rendőri századok tömeges kivonulását vonja maga után, miközben a Demokratikus Koalíció nevű börtöntársaság bulijának helyszínén egyetlenegy járőr sem flangál? Miért veszélyesebb egy gátépítő hazafi egy szemkilövető tolvajnál? Az államcsőd előidézőinek, a rendőrterror parancsadóinak partyját miért is nem lehet karhatalommal bezáratni? Költői kérdések ezek persze, de nem ártana legalább egy pillanatig elgondolkodni rajtuk...

Magyarországon, ezen csonkává cselefendizett aprócska Kárpát-Hazában a frenetikusnak titulált fülkeforradalom ellenére szélsőséges szellemiségű szindikátusok kreálódhatnak, hogyaztán fekete Armani göncökben gerjesszenek riadalmat a látószervvesztéstől és viperás "welkamtól" rettegő magyarérzelmű tömegekben. 1956 ötvennegyedik évfordulója előtt a forradalom félévszázados megemlékezését sárba tipró tirpáktársaság tagjai háborítatlanul banzájozhatnak Budapest belvárosában.

Hol van a rendőrség? Ki lép fel a terjengő gyűlölet és a bennszülöttellenesség legújabb maniimádó manifesztátumával szemben? Ki állítja meg a Gyurcsány-féle vadkapitalista kisemberkopasztók frissen reánk eresztett formációját, a szélsőséges, kirekesztő, antigojita és hungarofób Demokratikus Koalíciót? Sajnos senki.

Tovább tart tehát a talmudi tombolda, szemkilövető szégyentelenek, körömletépő apuka abajgatta neoliberális kipakapitalisták, Turult gyalázó szakállas szektaszökevények, kreditért kreténkedő kvízműsorvezetők és hetiheteses (t)raccspartizók oktatják ki a magyart becsületből, tisztességből és normalitásból a frenetikus fülkeforradalom utáni állítólagos vergiliusi aranykor zenitjén. Tragédia.

Gyurcsány és haverjai ráadásul nem valamiféle defenzív háttérmanővert hajtottak végre, hanem agresszív gyülekezőt fújtak nyugdíjas szavazótáboruknak, s ismét mindennek nekimentek, ami magyar, ami erkölcsös és ami normális. A csatlósok persze már az unalomig ismert agybajgyanús arcok, s a hazudozási hatékonyság is a régi, úgyhogy semmiféle lavinát nem fognak elindítani az olyan bőrlesülésközeli kamukijelentések, mint amilyen a Gyurcsány szájából elhangzott "sohasem voltunk sem neoliberálisok, sem nemzetietlenek, sem hazaárulók" frázis.

Az persze megmosolyogtató, amikor a vadmaterialista liberálkapitalisták az Úristent emlegetik, s "Isten szent nevében" kérlelik a tömeget, hogyaztán egy kiadós rutinholokausztozásban és szélsőségesezésben teljesedjen ki a tragikomikus produkció. Nem is érdemes foglalkozni ezekkel az embermételyező elvtársakkal, csakhát sajnos még mindig szabadlábon szaladgálhatnak a narancssárga ígéretekkel ellentétben.

A viktoriánus ígéretdömping aranyérmes helyezése még mindig az "elszámoltatásé", ehhez képest a sündörgő siserehad vegzálás és molesztálás nélkül gyűlölködhet és szíthatja az indulatokat ebben a tropára tett országocskában. A honi főbűnös, Soros és Lantos bácsiék hatalmas szaglószervvel megáldott, reggel, délben és este is hazudozó csicskása tovább izgathat a humánum és a jóerkölcs ellen, s mocskolódhat a "demokráciára", az "egyenlőségre" és egyéb hamis szabadkőműves jelzőkompozíciókra hivatkozva.

Márpedig Orbán IMF hazazavarása, Szent Koronás alkotmánya, vezérelvű fordulata és állampolgársági törvénye csak akkor lehet teljes értékű öröm egy átlag magyar hazafi számára, ha az ide-oda hintapolitika (egy kedvezés a népnek, aztán egy kedvezés az EU-nak, Izraelnek, USA-nak és az IMF-nek) helyett karakán asztalra csapás is bekövetkezik.

Ennek a tettnek pedig az úgynevezett Demokratikus Koalíció szoknyája alá bújt bűnösök elszámoltatásával kellene betetőződnie, mégsem normális jelenség egy jogállamban, hogy az egyszemélyben szemkilövető, választási csaló, hazudozó és kétes körülmények között zsetonkupacokat bezsebelő privatizátor a bukása után is fenyegetheti és szélsőségesezheti a becsületes embereket...

Forrás: torsalqvist.freeblog.hu

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Likud hangja a Kossuth-téren
  2010-10-26 21:52:29, kedd
 
  A Likud magyar hangja a Kossuth-téren: 'legyen már elég 56-ból!'
2010. október 27. 00:09:17 | in English

Likud hangja a Kossuth-téren

Orbán-vezér kijelentette: '1956 munkáját 2010 áprilisában fejezték be a magyarok a kétharmados választási győzelemmel'.

Az idén végre rendőri brutalitás nélkül ünnepelhette a magyar nép forradalma évfordulóját. Orbán beszélt ott és a következőket mondta:

,,1956 a magyarok befejezetlen története volt az idei esztendőig, a kétharmados forradalom azonban megszabadított bennünket - 56 örököseit - attól, hogy a forradalom napján úgy érezzük, mégiscsak újra kell vívni ezt a harcot. A magyar életlehetőségek szabad alakításáért vívott harcot lezártuk - szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: ez a harc a mi győzelmünkkel, az 56-osok győzelmével, a rendszerváltók, a szabad magyarok győzelmével ért véget 2010 áprilisában."

Megdöbbentő szavak! Milyen üzenetet hordoznak ezek a Likud testvérpárt elnöke, a Vezér szájából? Mit üzen nekünk Orbán, vagy a száján keresztül a háttérhatalom? Merthogy a baljós előjelek alapján kétség sem merül fel, hogy itt súlyos üzenettel találkozunk. Különösen, ha nem feledjük az elmúlt félév történéseit.

'Milyen veszélyeket rejt a majdan fölálló, abszolút hatalommal rendelkező Orbán kormány?' címmel elemeztem a választásokat közvetlenül megelőzően a FIDESZ várható kétharmados győzelmét kísérő gondokat, majd 'További intő jelek - a 2. Orbán-kormány' címmel foglaltam össze aggódó gondolataimat a kormányalakítás időszakában. Akkor a leginkább aggasztónak Pintér és Martonyi miniszter-jelölését tartottam.

Az idő igazolt! Pintér rendőrsége a magyar lakosságot félelemben tartó, kirabló, agyonverő, megkéselő 'megélhetésiek' helyett a nemzeti érdekeket képviselő gárdát vegzálja. Az árvíz idején nem a károsultakat fosztogatókra, hanem azoknak segélyt szállító gárdistákra vadásztak. Nekik ma is fontosabb egy-egy gárda összejövetel meggátlása, vagy szétverése, mint száz becsületes magyar család kifosztásának a megakadályozása.

Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat igazi arca
Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat igazi arca

A 'nemzeti együttműködés' jegyében az októberi állami ünnepségről kitiltották a JOBBIKot, a JOBBIK gyűlésén résztvevőket rendőrök piszkálják, Budaházyt továbbra is terroristaként börtönben tartják. A 'független' bíróság folytatja a politikai bebörtönzöttek gyepálását, a Gyurcsányi-rend ellen lázadókat ma pontosan olyan bűnözőknek tekintik, mint akkor.

A magyar érdekeket Martonyi semmivel sem kezeli inkább a magyarok érdeke szerint, mint tette korábban Gönczova. Elvileg a külhoni magyarság érdekében hozott parlamenti döntés, a kettős állampolgárság megadása pl. az Izraelben élő 'magyarság' számára sokkal kedvezőbb, mint a szomszédban élőknek.

Májusban elmerengtem a FIDESZ látszólagos nemzeti elkötelezettségén, és ezt írtam:

,,Nem értettem az okokat. Aztán felhívták a figyelmem arra, hogy a Fidesznek még hasonló arányban maga alá kell gyűrnie az önkormányzatokat is, azaz meg kell nyernie az önkormányzati választásokat és a fordulatot csak azt követő időre várhatjuk."

Majd gondolataimat a következőkkel zártam:

,,Eljött annak ideje, hogy a magyar népért, a magyar társadalomért felelősséget érző honfitársaink kilépjenek passzivitásukból és a még létező társadalmi csoportokban, polgári körökben, falu-társaságokban, bármiféle együttesben, csoportban hangosan és felelősségteljesen síkra szálljanak a népérdek mellett annak megakadályozására, hogy a szeptemberi önkormányzati választásokon is a Fidesz teljes hatalomhoz jusson. Az ellenőrizetlen hatalom egypárti diktatúrát jelent - és erre az utóbbi hetek intő jelei kellően és minden alapot megerősítve figyelmeztetnek.

Ne a szájukat nézzük, hanem a kezüket - ahogy Rodolfo, a bűvészmester mindig is biztatta a közönségét."

Azóta eltelt közel egy fél év. Sok minden történt, lezajlottak a helyhatósági választások, de sok kérdés azóta sem oldódott meg. Mit akar a FIDESZ? Valóban a nemzet érdekeiért fog-e politizálni? Számos jel szerint nem, mások szerint viszont igen, de sajnos, ezen jeleknek van más értelmezése is. Lássuk csak ezeket, melyek a helyhatósági választásokat megelőzték, azaz még nem voltak alkalmasak arra, hogy a valódi politikai szándékot mérlegeljük..

1. Kettős állampolgárság.

Fölemelő érzés volt, hogy a parlament még a kormányalakítást megelőzően törvényt alkotott a kettős állampolgárság megadásáról. Ám nem sokkal később érkezett a hír: az Izraelbe emigrált százezrek örülnek ennek a legjobban, hiszen így rendkívül kényelmesen lehetnek ismét magyar állampolgárok és minthogy pénzük meg van rá, mint állampolgárok kivásárolhatják a vagyonából a hazai rezidenseket.

2. Elszámoltatás.

A nagy hangon beharangozott elszámoltatás ugyan megindult, de nagyon úgy látszik, hogy az éle pusztán bizonyos gazdasági csoportok ellen és nem pedig a teljes gazdasági polip ellen irányul. Mindeddig egyetlen konkrét elszámoltatás sem történt és amikor az iszapkatasztrófa idején (lásd alább) halovány jel született, hogy a közvagyon kirablói valóban elszámoltatásra kerülnek, a letartóztatott vezér egy-kettőre szabadlábra került. Így vagyonát szépen átmentheti.

3. IMF-el szembeszegülés

Látványosan záródtak az IMF-el való tárgyalások. Az ország gazdasági vezetése - Matolcsy György - elzárkózott az IMF kölcsönök további igénybevételétől. A kormány a válság terheit elsősorban nem a lakosságra hárítja, hanem átmenetileg megadóztatja a bankokat és a multinacionális cégeket. Igaz, a kiszivattyúzott nyereségük néhány százaléka erejéig, mégis ez nemzeti érdekek látszatát kelti.

Ezekkel kapcsolatban nemzeti szabadságharcról cikkezett a sajtó. Ám nem feledhető, hogy az ország olyan rossz, lerabolt állapotban van, hogy minden további életminőség rontás esetleg a teljes gazdaság lázadás miatti összeomlásával fenyeget. Ez nem lehet sem az IMF, sem a brüsszeli, londoni, New York-i gazdasági potentátok célja, ezért kisebb mértékű lazítás a jövőbeli nagyobb haszon érdekében érthető.

4. Oktatáspolitika

A liberális oktatáspolitika felszámolásához valóban hozzákezdtek. Az alapoktatás szintjének meredek zuhanása a későbbi teljes szellemi lehanyatlást hordozta magában. Szellemileg eltompult emberek azonban a modern ipari technológiákban, kereskedelemben használhatatlanok és az ország gazdasági helyzetének javulását immár a képzettség hiánya is gátolja. Már pedig Magyarországon nem csak WC takarítókra, hanem ipari rabszolgákra is szükség van. Ehhez bizonyos fokú képzettséget biztosítani kell. Mindamellett ez látszik még a leginkább nemzeti érdekűnek.

5. Nyári árvizek

Az országot sújtó nyári árvizek gazdasági következménye rendkívül súlyos. A kormány nem kerülte ki azok kezelését, mégis, a társadalmi összefogás erejének nyomása érezhető a kormány erőfeszítései mögött. Erre egyértelműen utalnak Pintér gorillái által elkövetett zaklatások, hogy úgy kellet a rendőröket kijátszaniuk a nemzeti adományt szállítóknak és elosztóknak. Jellemző volt, hogy a hivatalos propaganda sokkal inkább a települések cigány lakosságát támogatta volna és diszkriminációt kiáltott, amikor nem-cigány lakosokhoz áramlott a segítség. A cigány lakosok viselkedése erősen kétséges volt. Sokkal nagyobb arányban találkozhattunk velük a segélyt, a károsult lakosságot fosztogatók, mint az árvédelem táborában.

6. Helyhatósági választások

Fordulóponthoz érkeztünk. A fél éves FIDESZ uralom propaganda-hadjárata és intézkedései elsősorban a nemzeti erők kíméletlen, ha kell törvénytelen visszaszorítását jelentették. A parlamenti munkában ugyanúgy söpörték le a JOBBIKos javaslatokat, ahogy tették a szocok az ellenzékükével. Kizárták a JOBBIK képviselőjét az állambiztonsági bizottságból: ne legyen betekintése az ügyekbe! Kizárták a kampányműsorait a médiából. Pusztán csak bírósági döntésnek volt köszönhető, hogy a kampány utolsó napján megszólalhattak.

Ugyanakkor semmi hasonlót nem tapasztalhattunk az MSZP és az SZDSZ2 párt (LMP) kampányában, sőt, sokkal inkább az együttműködés volt a jellemző. Ki a FIDESZ ellenfele? Kétségtelenül az látszik, hogy a JOBBIK. Ugyanakkor a parlamentben egyre-másra nyújtják be a JOBBIK programjait törvényként, aminek eredménye, hogy a JOBBIK társadalmi támogatottsága csökken, merthogy aminek alapján a támogatottság megszületett, az FIDESZ intézkedéssé válik.

Megtörténtek a választások, a FIDESZ tarolt, az ország narancsba borult. Ugyan néhány helyen a FIDESZes városvezetés feje nem FIDESZes, de meg is nézheti magát a független polgármester - pl. Esztergomban. A nemzeti együttműködés nyilatkozat pusztán karikatúra ott a falon!

7. Ajkai iszapár

Közvetlen a helyhatósági választásokat követően szakadt át az ajkai vörösiszaptározó gátja. A kormány azonnal lépett és a közhangulatnak megfelelően látszólag a károsultak mellé állt, a céget állami felügyelet alá helyezte. Nem feledhető azonban, hogy a tulajdonosok annak a gyurcsányi klánnak a tagjai, akikkel szemben Orbánnak is állandó hadállásai épültek ki. Az ellenfélnek ily kedvezően adódó visszaszorításának a lehetőség azért beárnyékolja a politika nemzeti érdekeinek vélt érvényesülését. Különösen, hogy a nyomozó szervek egy nap múltán szabadlábra is helyezték a felelősséggel leginkább vádolhatót, miközben az előző rendszer és az ugyanehhez a klánhoz tartozók ellen szervezkedők ma is bírósági ítélet nélkül, hamis vádakkal börtönben vannak.

Nemzeti-e a FIDESZ politikája?

A Ezek után jogosan merül fel a kérdés: valóban nemzeti-e a FIDESZ politkája? A látszólagos jelek mögötti tartalom, ahogy láthattuk, mindig ad más magyarázatot is. Az októberi ünnepségen elhangzott orbáni mondat azonban nem ad más megoldást: a FIDESZ 1956-ot kisajátítva a nemzeti ellenállás felszámolására készül. A FIDESZ ugyanis nem folytat nemzeti politikát, vagy ha látszólag mégis, akkor meg nem a magyar nemzet érdekében. Nem a magyar nép érdekében. Akkor hát kiében?

Logikus választ kapunk a FIDESZes mutyik felismerésében. A köztulajdon számukra semmivel sem szentebb, mint a bukott rend emberei számára. Az álláshalmozás, a gazdasági érdekeltségek összefonódása - és mindezen felül a felvállalt és lelkesen propagált Likud testvérpártiság már behatárolja a kérdésre adható válaszokat. Afganisztáni misszió továbberőltetése, Hendének Izraelbe röppenése, cigány-integrációnak az EU elnökség alatti kiemelt kezelési módja mind, mind, egy irányba mutatnak. Még pedig abba, hogy a FIDESZ nemzeti képe pusztán álarc és nem a magyar nemzet, hanem végső soron a 'gazdik' érdekében politizál. Orbán a Likud Kossuth-téri magyar hangja volt csupán és azt üzente: elegük van az ötvenhatozásból!

Mindebből nekünk az következik, hogy 1956 egyáltalán nem ért véget 2010 áprilisában, sőt, továbbvitele időszerűbb, mint valaha. Az októberi emlékek zárógondolatát ezért nyomatékosan meg kell ismételnem:

"Így 2010-ben az ország kifosztottan erkölcsileg lezüllesztetten, hatalmas nemzetközi adósságokkal terhelten tekint vissza 1956-ra, annak máig szunnyadó, elismerést nem kapott szellemére és reménykedik, hogy még innen is lehetséges feltámadás.

Igen, feltámadás csakis 56 szellemében lehetséges. Csakis akkor, ha összefogunk - no nem a kormányzó párt hamis nemzeti egységnyilatkozata alapján - hanem ahogy tettük a felkeléskor, a szabadságharcban és a forradalomban. Együtt, nem egymás torkát harapva, hanem egymás kezét megszorítva ép erkölccsel és ép szellemben."

Cser Ferenc

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=72709
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Október 23, a lecsengett forra
  2010-10-26 21:48:32, kedd
 
  Október 23, a lecsengett forradalmi évforduló

Cikkeztünk már az októberi forradalommal kapcsolatban, nem kívánok újra nekiesni a témának. Tiszteljük a hősöket, tiszteljük elődeink akaratát, amivel változtatni akartak egy gyilkos rendszeren. Nem tiszteljük azokat, akik csak belső, hatalmi puccsot hajtottak végre, így a Vologya fedőnevű Nagy Imrét és társait, és a kalandorokat, a köpönyegforgató politikai bűnözőket sem. Elismerjük, akik tettek, és hősként emlékezünk azokra, akik az október 28-i fordulat után az igazi magyar nemzeti és szociális forradalmat meghirdették.

A forradalom emlékére azonban gyorsan ráültek a cionista hazaárulók, volt liberális újratemetés, meg amit csak akartok cirkusz. A gyilkosok kiszolgálói, szekértolói, valamint a nagy megalkuvók - Antal József és társai - meg ott sorakoztak a koporsók körül. Felszólalt Soros György Fidesz csapata és megannyi újsütetű "hazafi", és amikor Rácz Sándor - egy igaz a hamisok között - felszólította a tömeget, hogy énekeljék el a "Boldogasszony Anyánk" himnuszunkat, a sok pofázó csak pislogott és csuklott.

Emlékszem még arra, hogy jóapám 1985-ben már kitűzte október 23-án a magyar zászlót a ház falára, kaptunk érte hideget, meleget.... kit érdekelt? Ezek a megalkuvók, az újratemetők és bandájuk, vagy ezek szülei akkor még igen nagy ívben sunyítottak, élvezték a jó pozíciókat, apuci jó fizetését, a balatoni dajcsezommert.

Azóta persze sokat tanultunk. Az igazi 56-osok felnyitották hamar a szemünket, micsoda ellentmondások vannak az egész forradalommal kapcsolatban. Hogy azok akik kimentek, nem mind jó emberek ám, mert először a komcsik húztak nyugatra, majd a forradalmárok, közöttük rengeteg ügynök, csaló, a megnyitott börtönök rablóbanditái, és még ki tudja mennyi tróger. Hogy "nagyimre" nem az, akinek hiszitek, inkább volt hazaáruló, mint magyar ember. Az igazi hősök pedig ismét elfeledve, elhazudva, sokszor a mai napig nem ismert helyeken alusszák örök álmukat. Hogy akiket futtatnak mint 56-osok, sokszor semmi közük sem volt semmihez, akinek pedig valóban kijárt volna a tisztelet, kipiszkálták, elüldözték mindenhonnan. Rá kellett jönni mindenkinek, hogyan lehetséges, hogy Gyurcsány "FLETO" miért áll bűnbánó átszellemült képpel az ötvenhat tiszteletére épített undormány emlékmű előtt, és vigyorognak a "nagyimre" szobor mellett, hisz Imike az ő emberük volt. Az, hogy kivégezték, már csak a saját rossz helyzetfelismerésének köszönhető - nem azt csinálta, amit mondtak neki.

Ötvenhat ezután jó lett mindenre. A szavazások idején feltüzelni a jónépet, őszödi beszéd miatt zavargási alapot teremteni, amire csak akarod, arra használod. Így lett mára egy csalásnak induló, de igaz szabadságharccá vált történelmi tényből bazári kirakodóvásár, egy elcsépelt cirkusz.

Azok pedig, akiknek igazán van mire emlékezni, értetlenül nézik, mi is történik. Hogy lehet az, hogy a felszólalók nagy része valami mondvacsinált szervezet zsidó funkcionáriusa, és összevissza locsog ökörségeket? Hogy lehet az, hogy a televízióban riportra hívottak szinte kizárólag zsidók, lehet az művész, titkárnő, értelmiségi vagy valamilyen dolgozó, és osztják hatalmas bölcseleteiket a megújuló fasizmusról, a rémisztő folyamatokról? Akkor nem voltak sehol, nem érezhetik át azt az érzést, mely örökre összeköti azokat, akik valóban ott voltak. Akik azonnal felismerik a másikban a volt, és akkor még ismeretlen bajtársat. Ez egy olyan érzelmi kisugárzás, melyet a hamis vigécek nem tudnak kisajátítani, mert csak az akkori felemelő érzések lenyomatával rendelkezők sajátja. Akik nem élték át a zsebkéses zászlószenteléseket, akik nem hallották a lövedékek és a robbanások hangját, akik nem látták a gatyájukba vizelő ávósok szánalmasságát és nem látták folyni a vért, azok nem is tudják, hogy mi történt akkoriban. Ezért mindazokat, akiket halálukig összeköt a régi kapocs, ezek a hazugok nem tudják megtéveszteni, és ha eljön az igazság ideje, az új nemzedék is tudni fogja, milyen az, amikor az ember átlépheti a saját korlátait.
Kapcsolódó cikk:

Októberi gondolatok

Ezért az igazi 56-osok most csendben, a harcosok és a mártírok szellemi közösségének láthatatlan templomában emlékeznek. Az érzelmek feltörésekor szemeikben csak könnyet láthatsz, mert nem értik, mi történik a mai fiatal nemzedék lelkében. Tisztelet helyett a felejtés ködfüggönye borul rájuk, és csak a hazugság hangjai erősödnek, évről-évre. Akiket megtört a terror, a betegség és a szegénység, már kihúzni sem merik magukat, mert nem tudják kire kell, lehet büszkének lenni. Ha pedig igazi magyar szót hallanak valahol, csak csendben odamennek, és hálásak minden szóért, mert ők már beszélni sem mertek. Megszorítják a kezedet, szemedbe néznek, és emlékeznek... csendben, befelé fordulva. Mert a hősöket sérti ez a cirkusz, a sok hazugság, a cionista ferdítés. És fogynak, lassan már nem lesz aki emlékezzen az igazságra, csak a hazugság marad meg.

Marad a cirkusz, a kirakodóvásár, a "Vologya" köntösbe bújtatott hazugságözön, amely láthatóan egyre kevésbé érdekel bárkit is. Az idei 56-os ünnepeken alig voltak emberek. Pár ezer itt-ott. Nulla, semmi, vicc. Talán ez is volt a cél.


Gyártó István - Jövőnk.info
2010. október 26

http://jovonk.info/2010/10/26/oktober-23-lecsengett-forradalmi-evfordulo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria és Németország "hader
  2010-10-26 21:45:18, kedd
 
  Ausztria és Németország "haderőreform" előtt áll

Mindkét német államban igen aktuális téma a jelenleg még érvényben levő sorkötelezettség eltörlése és a haderő reformjának álcázott haderőleépítés. Ahogyan azt Magyarországon is eleget hallgathattuk annakidején, az érvek itt is a "kor kihívásairól" és a "költséghatékonyságról", "modernségről" szólnak. A német Bundeswehr "szakértői" bizottsága minden eddiginél mélyrehatóbb reformokat javasol.

Németországban jelenleg 250.000 fős állandó hadsereg áll fenn. Létszámcsökkentések eddig is történtek, egyszerűen kevesebb hadkötelest hívtak be. A "szakértők" szerint azonban ez messze nem elég, hiszen a
kevesebb embert kevesebb embernek is kellene irányítania és a hivatásos állomány átlagéletkora is megemelkedett. Ezért kevesebb törzset, átláthatóbb illetékességi köröket, a honvédelmi minisztérium hivatalnokai számának felére csökkentését (1500 főre) és berlini központosíását javasolják. A bizottság szerint a hadsereg túlságosan drága és szükségtelen fegyverekre is költ.

A javaslatok a 250.000-es állománynak 180.000-re történő csökkentését, sőt a hadkötelezettség eltörlését is támogatják, mert szerintük "belátható időn belül erre már nem lesz szükség." Guttenberg német védelmi miniszter az indulatokat igyekszik lehűteni és azt mondja, hogy a minisztérium ugyan figyelembe veszi majd a bizottság javaslatait (melyet nem mellesleg maga a miniszter bízott meg a munkával), de saját tanulmányt is fog készíteni (erre bezzeg van pénz). Guttenberg 5-8 éven belül látja megvalósíthatónak a reformot.

Nagyon hasonló hangot ütnek meg a politikusok Ausztriában is, ahol a hadkötelezettség eltörlése már meglehetősen régóta vitatéma.

Az összeollózott és meglehetősen erőltetett javaslatokkal azonban van egy kis probléma, részben saját magukat is leleplezik velük. Az említett németországi bizottság kiemeli a szerintük túlságosan drága működtetés
mellett, mint érvet, hogy jelenleg minden, külföldön szolgálatot teljesítő katona mögött 35 katona és 15 civil áll Németországban. Így már 7.000 külföldön állomásoztatott német katona az egész hadsereget
teljesítőképessége határára sodorta. Ráadásul már évek óta mindenütt a "reális" bevetésről beszélnek, ami a gyakorlatban az ENSZ-, EU- és NATO-missziókat jelenti. És itt van a kutya elásva.

Az igazán nagy kiadásokat nem a hadsereg természetes működése generálja, hanem a tökéletesen értelmetlen külföldi bevetések, lásd: "terrorizmus elleni harc". Ezek aztán tényleg viszik a pénzt. A "szakértők" pedig
megszakértik, hogy a külföldi missziók miatt pontosan otthon, saját földön nincsen szükség ütőképes haderőre! Mert gyakorlatilag erről van szó. Az, hogy saját hadereje legyen egy országnak, az nem tetszik egyeseknek, de arra azért mindig legyen elég jól képzett katona, akit fel lehet áldozni a világ söpredékének őrültségeiért.

Jelenleg mindkét országban, a politikai színtéren is, de elsősorban a hadseregben jelentkezik ill. várható politikai ellenállás a honvédelem leépítése ellen.

Források: Frankfurter Allgemeine, tagesschau.de, derStandard.at

Németh Krisztián - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2010/10/26/ausztria-es-nemetorszag-haderoreform-elott-all
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.