Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Néhány szó Orbán ellenzékéről
  2013-04-23 21:49:25, kedd
 
  Néhány szó Orbán ellenzékéről

A gondolkozni még képes, politizáló polgárnak érdemes eltöprengeni azon, hogy vajon tényleg igazak-e a kormányzat ellenfeleinek propagandája, miszerint Magyarországot Orbán Viktor ,,fasizálja", valamint hogy egy tekintélyelvű, jobboldali állam felé mozdítja el. Számunkra nevetségesek ezek a megállapítások, melyek nem többek bizonyos okkal rettegő rétegek által szolgáltatott álságos szövegelésnél. Fogalmazhatnánk úgy is, fél a férgese, hogy élősködése egyszer, talán nem is a távoli jövőben, de biztosan véget fog érni.

Orbán ellenzéke liberális, a kormány nemzeti arculatú. A külsőségektől eltekintve gyakorlatilag nincs nagy különbség köztük. Hiszen mit csinál ma az ellenzék? Nemzeti jobboldali politikai erőként fogadja el a kormánypártokat, ezzel legitimálják ezt az égbekiáltó hazugságot. Komolyan vehető/veendő ember nem mond olyanokat, hogy Orbán Viktor szélsőjobboldali diktatúrát épít. Hiszen a cionista sajtó szabad: köztársasági elnököt buktat. ,,Nemzetinek" mondható, komoly fegyveres erő nem áll Orbán mögött, még a magánhadseregnek kikiáltott Terrorelhárítási Központ állományának jelentős része is átállna az ellenállás oldalára, ha eljönne az idő.

Orbánnak nincs ellenzéke, ami van, az látszat-ellenzék. Látszólag fasisztázik, diktatúrázik, stb., de ezek csak handabandázások. A háttérben összeérnek a szálak, mocskos kezek pacsiznak. Baráti cégbirodalmak, olaj, orgiák, pedofília, államilag támogatott kábítószerterjesztés - a 89-es rendszer él és virul, kormány és ellenzéke pedig a zsebét tömi. Mindegy nekik, hogy azt a magyar dolgozóktól veszik el, vagy Soros-Schwartz Györgytől kapják, vagy mástól ellopják.

Amennyiben mégis egy valódi ellentétet igyekszünk fellelni Magyarország kormánya és ellenzéke között, azt az atlantizmushoz való viszonyukban találjuk meg. Orbán mérsékelt atlantista, az úgynevezett ellenzék pedig, Bajnaiékkal az élen: teljesen atlantista. A hanyatló Nyugat - melynek zuhanásáról az orbáni stáb, úgy gondoljuk tőlünk hallott az elsők között - nem engedhet meg magának olyan csatlóst, akinek hűségében csak egy kicsit is kételkedik. Márpedig Orbán Viktor kétségbe ejti a nyugatiakat. Mikor nagyjából fél évtizede Gyurcsány Ferenc aláírta Moszkvában a Déli áramlatról szóló szerződést, Orbánék hangosan ágáltak ellene, mondván, hogy ,,micsoda dolog, hogy Gyurcsány titkos szerződésben dönti el Magyarország sorsát". Mintha Orbán nem írt volna alá egy sor hasonlót. Dehogynem, aláírt, csak a Nyugatnak, mert hűséges szolga ő. Viszont egyben kétkulacsos is, mert túl akar élni. Ide is akar húzni, meg oda is, ezért hazudik mindenhol. A Bajnai-féle csapat legalább nem hazudik, ők a Nyugat szolgái, ,,ellenzéki" munkájukat ennek szellemében végzik.

Mi magunk, a Magyar Nemzeti Arcvonal 1989 nem egyszerűen Orbán ellenzéke vagyunk, hanem a 89-es berendezkedésé. Küzdünk ellene a mindennapokban, hiszen az égvilágon semmilyen értéket nem tud felmutatni. Magyarországot szétrabolták, elárulták, eltiporták. A 89-es berendezkedés képlete tehát: kormány és ellenzéke között vannak látszólagos ellentétek, de ezek a háttérben egyetértenek (korrupció), az egyetértés ,,szellemi" inspirációját pedig a szabadkőművesség szolgáltatja. Tiszta szívvel várjuk ennek a felfoghatatlanul mocskos rendszernek a végét!

Szűcs Ferenc - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/04/23/nehany-szo-orban-ellenzekerol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikusok és rokonaik a dohánybiznisz nyertesei között
  2013-04-23 21:28:24, kedd
 
  2013.04.23. 18:57
Politikusok és rokonaik a dohánybiznisz nyertesei között

Az Index átbogarászta az átbogarászhatatlannak tűnő listát, és talált is sok érdekességet.

A kormány azzal tette monopóliummá a dohánykereskedelmet, hogy családi vállalkozásoknak, munkanélkülieknek, gyed-ről visszatérő édesanyáknak és nagycsaládosoknak hosszú távra megélhetést biztosítson. Ezzel szemben a hétfőn nyilvánosságra hozott adatok szerint a trafiküzemeltetési jogokat sok esetben politika- és CBA-közeli családok nyerték el, a nagyvárosokban sok üzlet néhány vállalkozó kezében összpontosulhat - írja az Index.

A lap úgy jutott erre a következtetésre, hogy átnézte azt a listát, amit kedden hoztak nyilvánosságra, és ami a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő személyek nevét is tartalmazza. A lista rendkívül terjedelmes, több száz név található rajta, és bár a beazonosítás így elég nehéz, a lap mégis felfedezett néhány érdekes nevet.

Trafiküzemeltetési jogot nyert például a V. kerületben Csetényi Csaba, és Krskó Tibor, akik a Cigar Tower tulajdonosai, valamint Csetényi testvére, Zsuzsanna. Csetényi Rogán Antal V. kerületi polgármester társasházi szomszédja, és Krskó Tiborral közösen annak a Hamu és Gyémánt Kft.-nek a tulajdonosa, amely nemrég az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét megnyerte.

CBA mindenütt

Rajtuk kívül Rogán kerületében koncessziós jogot nyert Borosi Zoltán is, aki minden jel szerint a rendszerváltás időszakában a CBA-vezér Baldauf László üzlettársa volt, majd a CBA-Baldauf Kft. ügyvezető igazgatója lett.

Ezen felül koncessziós jogot nyert a III. illetve a XII. kerületben Breier Lászlóné is, akivel kapcsolatban valószínűsíthető, hogy a szintén CBA-igazgatósági tag Breier Lászlón felesége. Az Index szerint a CBA tíz igazgatósági tagjából hatan személyesen saját maguk nyithatnak boltot, ők hatan együtt összesen 17-et, és további 16 olyan bolt lesz, amelyek tulajdonosairól nagy valószínűséggel kimondható, hogy a CBA igazgatósági tagjainak közeli hozzátartozói.

Politikusok és rokonaik

További érdekesség, hogy a fonyódi polgármester 19 éves fia, Hídvégi Bence is nyert. Algyőn a város három trafikjából kettőt Herczeg Józsefné kaphatott meg, a polgármestert Herczeg Józsefnek hívják.

Eged István, a Heves-megyei Pétervására Fidesz-KDNP-s polgármesterének neve is meglepően sokszor tűnt fel a listán - már ha ez a név valóban a polgármestert takarja -, de Mondok József, Izsák polgármestere is nyert pályázatával - írja a lap.

A koncessziós jogokat illetően nemcsak a polgármesterek voltak sikeresek, az Index szerint néhány képviselő-testületi tag is eredményesen pályázott. Gárdonyban Derecskei Gábor a város képviselő testületének független tagja nyert, míg Nagykanizsán Jerausek István Péter Fidesz-KDNP-s képviselő szerzett két trafikra is engedélyt, Nyíregyházán pedig Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Mindezek után a kérdés már csak az: te is láttál ismerős nevet a listán? Fent van a polgármester lánya, felesége, anyukája, esetleg a helyi Fidesz, MSZP, stb. valamelyik tagjának a rokona, üzlettársa? Ha igen, írj az info@hir24.hu email címre.

http://m.hir24.hu/hirek/belfold/Politikusok-es-rokonaik-a-dohanybiznisz-nyertesei -kozott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kajmán-szigeteki cég forgalmazná a letelepedési kötvényeket
  2013-04-23 21:18:21, kedd
 
  2013. április 23., kedd 20:59 Beke Károly

Kajmán-szigeteki cég forgalmazná a letelepedési kötvényeket

Akkor indulhat a letelepedési kötvények első kibocsátása, amikor az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.-vel szerződéses viszonyban álló, a jogszabályban kijelölt vállalkozás a vásárlási szándékát jelzi a központnak − válaszolta az adósságkezelő sajtóosztálya a Napi Gazdaság kérdésére. Márpedig az első értékesítő céget már kijelölték egy, a Kajmán-szigeteken bejegyzett vállalkozás képében, az első érdeklődők is befutottak, így a jelek szerint már csak egy hivatalos kérés kell a kibocsátáshoz.

A Napi Gazdaság keddi számának cikke

Hónapok óta várnak arra a külföldi befektetők, hogy 250 ezer eurós kötvényvásárlás fejében letelepedhessenek Magyarországon, azonban egészen a közelmúltig hiányoztak az ehhez szükséges végrehajtási rendeletek. A parlament gazdasági és informatikai bizottsága által a letelepedési államkötvény kibocsátására Kínában és Vietnamban a Hungary State Special Debt Fund nevű vállalkozást jogosította fel. A Kajmán-szigeteken bejegyzett vállalkozás Rogán Antal bizottsági elnök érvelése szerint nem offshore cég, mivel nyilvános a tulajdonosok személye (Napi Gazdaság Online, 2013. április 12.).

A cég fő tulajdonosa a kínai Wanhua cég vezetője, Simon Mu, emellett a kérelemben szereplő cég további tulajdonosainak neve is nyilvános: Boros Attila, Lian Wang (korábban a Deutsche Bank és a Morgan Stanley munkatársa) és Jonathan Chan az üzleti életben ismert nevek − írta írásos válaszában Rogán. Mivel a jóváhagyott vállalkozás külföldön forgalmaz magyar állampapírt, külföldi jog alapján jön létre és működik.

A politikus korábbi becslése szerint a következő két-három évben egymilliárd euró értékben vásárolhatnak letelepedési államkötvényt olyan külföldiek, akik könnyebben szeretnék megszerezni a tartózkodási engedélyt. Személyenként legalább 250 ezer eurónyit (mintegy 75 millió forint) kell jegyezni és legalább öt évig megtartani. Így a politikus szavaiból az következik, hogy mintegy 4 ezer vásárlóval kalkulál. Az ötéves, minden év december 20-án induló kötvény devizaneme euró, alapcímlete 250 ezer euró lesz, abból egy naptári évben egy sorozatot hoz majd forgalomba az ÁKK.
A múlt héten az első hivatalos kérelmek is befutottak: Szijjártó Péter kormánybiztos Pekingben átvette az első öt kínai befektető hivatalos kérelmét. Nemzetközi sajtóhírek szerint a kínaiak mellett elsősorban az oroszok érdeklődhetnek a letelepedési államkötvények iránt.

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/kajman-szigeteki_ceg_forgalmazna_a_letelepedesi _kotvenyeket.551544.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csökkent a munkanélküliség – Persze nem Magyarországon
  2013-04-23 21:00:19, kedd
 
 
Csökkent a munkanélküliség - Persze nem Magyarországon
2013, április 23 - 11:38

Az előzetes adatokkal egybevágóan márciusban 14,3 százalékra csökkent a regisztrált munkanélküliek aránya Lengyelországban a februári 14,4 százalékról - közölte kedden a lengyel statisztikai hivatal.

A hónap végén 2,31 millió volt a regisztrált munkanélküliek száma. Az előrejelzettnél kedvezőtlenebbül alakult viszont márciusban a kiskereskedelmi forgalom, éves összevetésben csak 0,1 százalék volt a növekedés, míg az elemzők 0,5 százalékot vártak.

Az új ipari megrendelések 5,1 százalékkal csökkentek tavaly márciushoz képest, februárban még 22,9 százalékos visszaesést regisztráltak. Az első negyedévben sem a belső sem a külső tényezők tekintetében nem lehet áttörésre számítani, a gazdaság lelassulása folytatódik - értékelte az adatokat Halina Dmochowska, a lengyel statisztikai hivatal illetékese.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/csokkent_a_munkanelkuliseg_persze_nem_magyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkában a bíróság: kisétálnak a börtönből a vascsöves cigán
  2013-04-23 20:56:01, kedd
 
 



Munkában a bíróság: kisétálnak a börtönből a vascsöves cigány sorozatgyilkosok

Védtelen időseket bántalmazó sorozatgyilkosok sétálhatnak ki a börtönből, miután négy év alatt sem sikerült ügyükben ítéletet hozni. R. Elemér héttagú bűnbandája arra specializálódott, hogy könnyű célpontoknak számító öregembereket rabol ki otthonukban. Áldozataikat kegyetlenül bántalmazták, ketten bele is haltak sérüléseikbe, kettőt csak az orvosok tudtak visszahozni az életbe.
Zoom
Id. R. Elemér (balról), M. István, R. Henrik, ifj. R. Elemér, R. András és K. András
Vasárnap hármukat, id. R. Elemért, M. Istvánt és R. Henriket engedték ki a rácsok mögül, mert április 21-én letelt a törvény által maximálisan előzetes letartóztatásban eltölthető idő elsőfokú ítélet nélkül; annak ellenére, hogy már 2011-ben sor került az első tárgyalásra, amelyen a vádlottak közül többen részben elismerték bűnösségüket. Az ügyben csak a DNS-vizsgálatok költsége meghaladta a 30 millió forintot. Az egyik elhunyt hozzátartozója rettegve várta a napot, amelyen a gyilkosok végül kisétálhattak a börtönből.
? Az, hogy kijöhettek, nem jelenti azt, hogy nem bűnösök, hiszen van ellenük bizonyíték. Gyilkosok, mégis megilleti őket a ?szabadság joga" ? kesergett a rokon, aki saját testi épségét is félti a brutális bűnözőktől.
A Fővárosi Törvényszék megerősítette, hogy áprilisban több előzetes letartóztatás is megszűnik az ügyben.
? A vádlottak egy részének előzetes letartóztatása valóban megszűnik áprilisban. A bíróság a szakértői vélemény késedelme miatt nem tudta idejében befejezni az ügyet ? közölték. Hozzátették: a kiengedett vádlottak kényszerintézkedéséről később adnak tájékoztatást. Így egyelőre nem tudni, hogy R. Elemér és társai házi őrizetbe kerültek-e. Mivel életfogytiglani büntetést is kaphatnak, a szökés veszélye is fennállhat.
A héttagú család Ároktőről indult portyázni, összesen 12-szer csaptak le. A forgatókönyv minden esetben ugyanaz volt. Hajnalban csuklyával a fejükön az idős emberekre rúgták az ajtót, áldozataik fejére lepedőt dobtak. Vascsövekkel verték őket, amíg ki nem szedték belőlük, hol rejtegetik kis érté­keiket. Ezután gúzsba kötötték őket, majd sorsukra hagyták a haldoklókat. Volt, akinek megkötözött testére ágylábat tettek, majd az ágyra rá is ugrott az egyik mintegy 100 kilós férfi. A görbeházai K. Károly (?80) tizenkét órát szenvedhetett, mire meghalt, tőle fagyasztott húst vittek el.
(Blikk nyomán)

http://kuruc.info/r/2/111042/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elégedettek a zsidók: elvárásaiknak megfelelően módosítják a
  2013-04-23 20:54:37, kedd
 
 





Elégedettek a zsidók: elvárásaiknak megfelelően módosítják az Alaptörvényt

A módosítás lényege röviden, tömören: büntethető lesz az, aki rossz véleménnyel van róluk vagy valamilyen cselekedetükről, és ennek hangot is merészel adni. Alább olvasható Köves Slomó és a Tett és Védelem Alapítvány néven futó zsidó gárda közleménye:

Az EMIH ? Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Tett és Védelem Alapítvány a zsidó közösség szempontjából történelmi előrelépésnek tekintik a nemrég közzétett alaptörvény-módosítási javaslatban található ?közösséget sértő véleménynyilvánítást" korlátozó paragrafust. A közösség- és kisebbség-védelmi szempontból régóta várt jogalkotási változásra korábban az EMIH is javaslatot tett abból a célból, hogy a közösség elleni gyűlöletkeltés érdemben szankcion álhatóvá váljon.
A tervezet az emberi méltóság cikkelybe emelve külön említést tesz a közösség méltóságáról, mint az emberi méltósággal összefüggő alapjogról, amelyet nem lehet a véleményszabadságra hivatkozva sérteni. A törvénytervezet a következőképpen fogalmaz: ?A ve?leme?nynyilva?ni?ta?s szabadsa?ga?nak a gyakorla?sa nem ira?nyulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy valla?si ko?zo?sse?gek me?lto?sa?ga?nak a megse?rte?se?re. Az ilyen ko?zo?sse?ghez tartozo? szeme?lyek ? to?rve?nyben meghata?rozottak szerint ? jogosultak a ko?zo?sse?get se?rto? ve?leme?nynyilva?ni?ta?s ellen, emberi me?lto?sa?guk megse?rte?se miatt ige?nyeiket bi?ro?sa?g elo?tt e?rve?nyesi?teni ."
Az EMIH, illetve a zsidó közösséggel szembeni jogsérelmek elleni fellépésre létrejött Tett és Védelem Alapítvány az utóbbi hónapokban többször hívta fel a figyelmet arra, hogy a közbeszéd minőségének romlását, az Országház falai között is elhangzó, rágalmazó megnyilatkozásokat elsősorban a törvényi környezet finomításával kell kezelni. Tarthatatlan az az állapot, hogy az alkotmányból levezetett jogalkalmazói gyakorlatra hivatkozva lehetetlen az ? az egész magyar társadalmat mételyező ? gyűlöletkeltés ellen fellépni. Az összes feljelentést már ügyészségi szinten utasítják el.
Az EMIH és a Tett és védelem vezetői több ízben kezdeményezték a jogi szabályozás megváltoztatását, legutóbb egy hónappal ezelőtt a Répássy Róbert igazságügyi államtitkárral folytatott egyeztetésen. A jelenlegi alkotmánymódosítási javaslat, mind szimbolikus üzenetében, mind pedig ? reményeink szerint ? a konkrét jogalkalmazás szintjén fontos előrelépés és egyben óriási lehetőség az elmúlt húsz év témát érintő adósságának lerovására. A közösség méltósága, mint az Alaptörvényben helyet érdemlő emberi mélt ósággal összefüggő alapjog, nemzetközi szinten is előremutató és példaértékű.
EMIH, Sajtóosztály


http://kuruc.info/r/2/108032/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés: Észak-Korea is csatlakozott
  2013-04-23 20:45:09, kedd
 
  Rezsicsökkentés: Észak-Korea is csatlakozott
2013. április 23., kedd

A rezsicsökkentés megvédése érdekében nemzetközi támogatókat is próbál szerezni a Fidesz. Elsőként Phenjan jelezte, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez.

eszak korea rezsi.jpg

"Így már Magyarország lakosságának több mint kétszerese, 23 millió ember állt az ügy mellé, reméljük ebből a szolgáltatók levonják a megfelelő tanulságot" - nyilatkozta Hoppál Péter, a nagyobbik kormánypárt szóvivője, majd újabb 4%-kal csökkentette a saját rezsijét.

Az eseményt egy apró félreértés árnyalja, ugyanis az utolsó sztálinista diktatúrában 10%-kal csökkentették a lakosságnak juttatott áram és földgáz mennyiségét a kezdeményezéshez való csatlakozás után. "Észak-Korea jobban teljesít" - válaszolta Kim Dzsongun, miután az azóta már elhunyt újságírók rákérdeztek az ellentmondásra.


http://hircsarda.blog.hu/2013/04/23/rezsicsokkentes_eszak-korea_is_csatlakozott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb csúcson az államadósság
  2013-04-23 20:41:02, kedd
 
 
Újabb csúcson az államadósság
2013, április 23 - 15:54


Megint. 21 692 milliárd forint volt a központi költségvetés bruttó adóssága 2013 március végén. Újabb negatív rekordot döntöttünk meg.

A mostani negatív adat talán nem lepi meg az újságolvasókat, az előzetes adatok alapján biztosra vehető volt az adósság újabb csúcsdöntése, legfeljebb annak mértéke volt kérdéses. A márciusi adatok szerint előző hónaphoz képest 62 milliárddal, az egy évvel ezelőttihez képest pedig 866 milliárd forinttal magasabb.

Folytatódik az elmúlt évek trendje, miközben az államadósság kismértékben emelkedik és újabb csúcsokat dönt, ezen belül jelentős átrendeződés figyelhető meg: míg a devizaalapú állomány csökken, a forintalapú jelentős emelkedésnek indult.

A piaci értékesítésű forintkötvények állománya 163 milliárddal nőtt, a nem piaci 77,7 milliárrdal csökkent. A teljes forintadósság tehát több mint 86 milliárddal, 12 437 milliárd forintra nőtt. A devizaalapú állomány tovább csökkent, annak ellenére, hogy a forint-euró árfolyam romlott a kérdéses időszakban (március végén 304 forintra nőtt a február végi 296 forintos euróárfolyam), az adósság 66 milliárd forinttal csökkent, 8968-as szintre.

A csökkenés annak köszönhető, hogy március második felében egy lejáró jenkötvényt (122,5 milliárd forintnyi devizát), és az aktuális IMF-törlesztőrészletet csengettük ki. Utóbbi így "már csak" 1975,3 milliárd forintot tesz ki.

Orbán - Varga - MatolcsyKockázatok

Az idei költségvetési hiánycél kapcsán azonban számos kockázat felülírhatja a kormányzati szándékokat. Ilyen például a tranzakciós illeték, amelyből úgy tűnik kevesebb folyik be, mivel a bankszektor gyorsan reagált az adóra (ilyenkor gyorsak tudnak lenni), a tervezett bevételhez képest már 80 milliárdos elmaradás is lehetséges idén. Az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a fordított áfa bevezetését a sertéságazatra.
Hasonlóan jelentős kockázat lehet az elektronikus útdíj és az online pénztárgépek bevezetése körüli bizonytalanság.

A mostani költségvetés 0,9 százalékos gazdasági növekedésre, 4,2 százalékos inflációra, valamint 285 forintos euróárfolyamra épült. Ezekből jelenleg úgy tűnik egyik sem fog megvalósulni. Az inflációs célt jóval alulteljesítjük (ez csökkenti a bevételt), a 285-ös árfolyam egyelőre csak álom, ahogyan a gazdasági növekedés is. Utóbbi kapcsán a jegybank 0,5 százalékos korábbi prognózisa finoman szólva is optimista, várhatóan bőven alatta teljesítünk majd.

Mindezekből az következik, hogy az államadósság csökkenéséről idén is csak beszélni fogunk.

alfahir.hu összeállítás


http://alfahir.hu/ujabb_csucson_az_allamadossag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar konzul beolvasott a házigazdának, majd elviharzott
  2013-04-23 20:32:04, kedd
 
  A magyar konzul beolvasott a házigazdának, majd elviharzott

Botrány a svábok bálján



Sajátos utójátéka volt egy német kisváros polgármestere által hozott döntésnek, miszerint a magyarországi kormányzat politikája miatt nem fogadja el az Áder János által adományozott kitüntetést. A németországi svábok hagyományos országos báljára, amelyre meghívták Németh Zsolt államtitkárt, Tata küldöttségét és a magyar főkonzult, csak utóbbi egyik helyettese ment el, aki a várt üdvözlő beszéd helyett a polgármestert támadta, majd elhagyta a termet.
Balról: Klaus Loderer,a Magyarországi Németek Szövetségének elnöke, Peter Friedrich miniszter és Georg Brenner, Gerlingen polgármestere
A bál színhelye a húszezres lakosságú Gerlingen volt. Annak független polgármestere, Georg Brenner bírálta a minap nyilvánosan a magyar helyzetet. A városka Stuttgart szomszédságában fekszik. Bajorország mellett erre a vidékre, Baden-Württemberg tartományba került a legtöbb, a háború után Magyarországról kitelepített német, következésképp itt alakult ki már a rendszerváltás előtti időkben a legtöbb testvérvárosi kapcsolat. Gerlingen 1968 óta védnöke a Magyarországi Németek Szövetségének, s itt van a kitelepített magyar svábok múzeuma. A város 25 éve ápol jó kapcsolatokat Tatával, ezért kapta volna a német polgármester a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét. Brenner azonban azt elutasította, és részletes levélben indokolta lépését jó barátjának, Mich József (kereszténydemokrata) tatai polgármesternek. Nézete szerint a magyar politika a közelmúltban eltávolodott a demokratikus alapjogoktól csakúgy, mint az Európai Uniótól, ezért az országnak az igazságszolgáltatás függetlensége, a sajtószabadság veszélyeztetése miatt szankciókkal kell szembenéznie. Brenner bírálta a magyarországi nacionalizmust, s kifogásolva a legutóbbi állami kitüntetéseket, jelezte: nem kíván egy szintre kerülni olyanokkal, mint a szélsőjobboldali Kárpátia együttes énekese.

Miután a többi magyar meghívott Brenner nyilatkozata után lemondott, a bálon Chiovini Rita konzul, a müncheni magyar főkonzulátus munkatársa volt hivatott üdvözölni a megjelenteket, ám a helyi lapok beszámolója szerint a bál adta lehetőséget arra használta fel, hogy nyilvánosan felelőssé tegye a város polgármesterét a magyar-német viszonyban keletkezett zavarokért. A kormány képviselője beszédében feltette a kérdést, vajon az volt-e a célja Brennernek, hogy lebontsa azokat a hidakat, amelyeket maga épített, és hangoztatta: a polgármester kijelentései ,,nem méltóak a német-magyar kapcsolatokhoz, a két ország embereihez". Szemrehányást tett Brennernek azért is, hogy először nem a hivatalos szerveket, hanem a tatai polgármestert tájékoztatta szándékáról - majd búcsú nélkül elhagyta a termet.

A bírált házigazda a német lapjelentések szerint ezután kijelentette: az elhangzottak megerősítették, hogy helyesen döntött, hiszen ,,rosszul érezné magát, ha olyan államtól fogadott volna el kitüntetést, amely így bánik bírálóival". Egyébként a konzulnő arrogáns fellépése ellen panaszt tesz majd. Brenner szólt arról, hogy a vitatott kérdésekben ,,a családi tanácsot", az EU-t kell megkérdezni. Sok európai várja, hogy világosan megmondják a magyaroknak a véleményünket, ám ,,ennek nem feltétlenül kell ahhoz vezetnie, hogy nem adunk már helyet nekik a közös asztalnál". Mindenesetre fennáll a gyanú, hogy a magyar miniszterelnök a számos alkotmánymódosítással korlátozza az alapjogokat.
Budaörs emléke él


Élesebben fogalmazott a rendezvényen Peter Friedrich, a tartomány (szociáldemokrata) Európa-ügyi minisztere: ,,A magyarországi fejlemények komoly gondot okoznak, nem lehetünk tétlen szemlélők." A kormány bírálata azonban nem jelenti a magyar nemzet bírálatát, sem azt, hogy tagjainak hazafiságát megkérdőjeleznék. Ugyanakkor ,,nem elfogadható egy párt kísérlete, hogy a maga ízlésére alakítsa az alkotmányt". Rá kell mutatni, ha tekintélyuralmi struktúrák alakulnak ki, mondotta a miniszter, hozzátéve: reméli, hogy minden hivatalos magyar személyiség elhatárolja magát a antiszemitizmustól, az antidemokratikus irányzatoktól.

A magyar konzulnő fellépése természetesen rányomta a bélyegét a hangulatra, de a bál mintegy 500 vendége így is éjfélig együtt maradt, tudósítottak a lapok.

http://www.168ora.hu/globusz/botrany-svabok-baljan-113047.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiválóság, teljesítmény, felsőoktatás
  2013-04-23 20:29:10, kedd
 
  Kiválóság, teljesítmény, felsőoktatás

2013.04.23. 10:52

A leideni egyetem nyilvánosságra hozott egy olyan egyetemi rangsort, amelyet kizárólag a tudományos publikációk száma és minősége alapján készítettek. Az ilyen rangsorokkal érdemes nagyon óvatosnak lennünk, nem lehet belőlük nagyon komoly következtetéseket levonni.

A Magyar Tudományos Akadémia tavalyi országgyűlési beszámolójához is készített egy rangsort, amelynek huszonnegyedik oldalán látható a magyar egyetemek publikációs rangsora. Tekintettel arra, hogy a legtöbb publikációt a táblázatban nem szereplő akadémiai intézetek produkálják, ezekből az értékek nem mérik általában a magyar tudományos teljesítményt.

A leideni listán nem találtam magyar egyetemet. Egyetlen egyet sem. Ennek rengeteg oka van, a magyar egyetemek brutális alul finanszírozása, az egyetemi oktatók egészen kétségbeejtő leterheltsége és más tényezők. Érdemes megnézni, hogy a Balog miniszter által kiválónak minősített Pázmány Péter Katolikus Egyetem teljesítménye teljesen mérhetetlen, és hogy valójában hat darab olyan magyar egyetem van, amelyik lényegi tudományos tevékenységet képes folytatni.

A magyar felsőoktatásból rettenetes pénzeket vontak ki az elmúlt években, az elitegyetemeink elbocsátásokat fontolgatnak (már ahol fontolgatnak, van ahol meg is tették), napi működési problémáik vannak, ezek az értékek nem fognak javulni, ezek az értékek egyre rosszabbak lesznek. Ezeket a számokat nem lehet megmagyarázni óriásplakátokon, a közmédia mikrofonállványainak adott interjúkkal, baráti blogok hazugságaival. Attól, hogy valamire ráírjuk, hogy jobban teljesít, nem fog jobban teljesíteni.

A kormány feladta a magyar felsőoktatást. A "bekerülünk a legjobb kétszázba", a "termelési központ leszünk" idiotizmusa, a nacionalista lózungok mögött nincs semmi, csak az önfeladás. Orbán Viktor valójában nem hisz Magyarországban. Nem, valójában nem tartja magát és a népét félázsiainak, nem gondol ő semmi különösen felháborítót erről az országról, egyszerűen: nem hisz benne. Orbán nem buta ember, nem őrült, nem gonosztevő, egyszerűen nem hisz abban, hogy nyugati típusú ország lehetünk, nyugati struktúrákkal.

És én nem mondhatom azt, hogy Orbán Viktor egészen bizonyosan téved. Csak azt mondhatom ki, teljes bizonyossággal, hogy így gondolja. Nem nagyon látott ő nyugati mintát az életében. Katasztrofális emberi és szakmai minőségű emberek veszik körül tizenpár éve, beleszokott ezekbe az emberi és szakmai minőségekbe. És itt nemcsak a jobboldalról van szó, hanem a "féltudású elitekről" általában. Nem hiszem, hogy valóban ellenségnek tartja a felsőoktatást, a kultúrát, egyszerűen csak nem tudja elképzelni őket szövetségesnek. Lehet, hogy megveti a kitüntetettjeit, lehet, hogy otthon a négy fal között pontosan tudja, hogy mit ér egy matolcsy vagy egy láncziandrás. Lehet, hogy átlát rajtuk, lehet, hogy valóban csak használni akarja őket, és a szíve mélyén csak borzasztóan szomorú. De ez engem nem vigasztal.

http://orulunkvincent.blog.hu/2013/04/23/kivalosag_teljesitmeny_felsooktatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.