Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Hirek Orbániából
  2014-07-13 21:36:19, vasárnap
 
  Hirek Orbániából

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-cHdcu4Uky4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsapnak bennünket
  2014-07-13 20:31:27, vasárnap
 
 
Becsapnak bennünket

Mára kiderült, hogy a hazai politikai elit képtelen hatékonyan működtetni a piacgazdaságot és a demokráciát. A statisztikai adatok szerint a szocializmusban hatékonyabb volt a gazdaság, mint ahogy a rendszerváltás óta teljesít. A 168 Órának nyilatkozó Mellár Tamás, a KSH korábbi elnöke arról is beszél, hogy egykori beosztottja miért tiltotta le egyik tudományos előadását. A riporter KARDOS ERNŐ.



- Professzor úr, túltette már magát azon, hogy az ön egyik konferenciára tervezett tudományos előadását példátlan módon letiltotta a Központi Statisztikai Hivatal jelenlegi elnöke, Vukovich Gabriella?

- Csak mosolyogtam rajta. Bár utoljára még a szocializmusban, a pártbizottságról leszólva tiltották le az előadásomat.

- Lényegében ez történt most is. Tényleg nem zavarta?

- Meglepett, hisz Gabika a helyettesem volt, amikor még én vezettem a statisztikai hivatalt. Miután kiderült: ha a konferencia szervezői ragaszkodnak az előadásomhoz, akkor az elnök asszony megvonja a rendezvény anyagi támogatását, inkább visszaléptem.
Bazánth Ivola felvételei

- Kapott magyarázatot arra, hogy miért kell befognia a száját?

- Vukovich Gabriella szerint túlságosan kritikus vagyok a hivatallal szemben, illetve azt is kifogásolta, hogy a Heti Válaszban szóvá tettem: Vízkelety Mariann, aki az első Orbán-kormány titkárságvezetője, a miniszterelnök személyes bizalmasa volt, úgy kapott kinevezést a KSH elnökhelyettesi posztjára, hogy nem volt szakirányú végzettsége.

- Emiatt szólították fel arra, hogy kérjen bocsánatot a hivatal dolgozóitól. Megtette?

- Nem volt rá ok. Tényeket állítottam: Vízkelety jogász és nem statisztikus.

- Tényleg kritikus mostanában, hisz amíg a kormányzati propaganda a gazdaság dübörgéséről beszél, ön - aki távol áll a baloldaltól - azt nyilatkozta, hogy a gazdaság még a szocializmusban is jobban működött, mint ma. Nem túlzott?

- Dehogy. A számok egyértelműen mutatják, hogy a gazdaság jobban teljesített a hatvanas évektől a rendszerváltásig, mint az azt követő évtizedekben. Úgy látom, képtelenek vagyunk megfelelően működtetni az egyébként hatékony piacgazdaságot és vele a demokráciát. Mindez a magyar politikai elit bűne. Jól látjuk, Szlovákia és Lengyelország mögülünk indult, és már jóval előttünk jár, mert mindkettő tudott élni a rendszerváltás adta lehetőségekkel. Magyarország valahol utat tévesztett.

- Pedig a kormány állítja: magas, 3,5 százalékos a növekedés, ön szerint legfeljebb egyszázalékos. Már a számok is ennyiféle módon mutatnák a lényeget?

- Tévedés. Azt elismerem, hogy a növekedés rövid távon akár három százalék fölé is emelkedhet, hisz a kormány a rezsicsökkentéssel, a tervezettnél nagyobb nyugdíjemeléssel, a mesterségesen alacsonyan tartott jegybanki alapkamattal vagy a növekedésre adott alacsony kamatozású kölcsönnel élénkítette a gazdaságot. De ennek a későbbiekben nagyon súlyos egyensúlyromlás lesz a következménye. Nincs valódi foglalkoztatásbővülés, csak a közmunkások számának növelése javította a statisztikát. Nincs technikai, technológiai fejlesztés, emiatt álmodni sem lehet valódi növekedésről.

- Talán az olcsóbb hitel segíthet, hiszen az újabb kamatvágás után már csak 2,4 százalék a jegybanki alapkamat. Ez fellendítheti a gazdaságot?

- Minden ország fel tudja pumpálni magát, mint a béka, de aztán kipukkad; hosszú távon a fenntartható növekedés egy százaléknál nem több. Valójában erre képes ma a magyar gazdaság, mert nincs beruházás, mert menekül a tőke az országból. Az alacsony jegybanki alapkamat sem fenntartható, mivel az MNB inflációs célja továbbra is három százalék. A történelmi mélységekbe csökkenő 2,4 százalékos kamatláb azt jelenti, hogy a reálkamat negatív, ami nem ösztönöz megtakarításokra.

- Illetve a bankban tartott pénzünk folyamatosan romlik. Kivéve, ha a hazai és külföldi befektetők állampapírt vesznek. Ez megóv a pénzromlástól!?

- A befektetők pénze így megőrzi az értékét, de a magasabb kamatot nem a piac biztosítja, hanem az állampolgárok adója, tehát a mi pénzünkből fizet az állam. Vagyis becsapjuk magunkat, pontosabban becsapnak bennünket.

- Hasonlóan szigorúan fogalmaz Chikán Attila és Bod Péter Ákos - ugyancsak a jobboldalhoz tartozó közgazdászok. Ön dolgozott a Fidesz tudományos műhelyében, a Századvégnél...

- De eljöttem onnan, magamtól. Vállalhatatlan volt.

(A teljes írás a 168 Óra hetilap legfrissebb számában olvasható)

http://www.168ora.hu/itthon/mellar-tamas-ksh-gazdasag-vukovich-gabriella-orban-vi ktor-toke-127590.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a MÁV-ot is rasszistának tartják?
  2014-07-13 20:28:38, vasárnap
 
  Már a MÁV-ot is rasszistának tartják?
2014. július 13. 10:31
Ifj.Tompó László - Hunhír.info


Kétórás út során vagy ötször hangzik el a MÁV hangosbemondóján: ,,Kérjük tisztelt utasainkat, fokozottan felügyeljenek értéktárgyaikra, azokat ne hagyják őrizetlenül!". Ilyenkor eltűnődik az ember. Lehet, hogy emiatt az önmagukat amolyan romaintegrátoroknak tekintő véleményvezérek maholnap már a MÁV-ot is rasszistának tartják, és megírva jelentésüket, egyenesen Strasbourghoz fordulnak kárpótlásért?

Mert cseppet sem csodálkozhatnánk, ha egy szép napon tényleg ez történne. Kódoltan kirekesztőnek minősülne. Hiszen ugyebár hazánkban egyre tűrhetetlenebb a kirekesztés az önhibájukon kívül hátrányos helyzetűekkel szemben. Ezért aztán éjt nappallá téve esettanulmányokat kell végezni és azokat sürgősen elküldeni az Európa Parlamentnek.

Amikről Pozsonyi Ádám elbeszélése juthat eszünkbe: Jelentés a kirekesztés földjéről. Ebben beszámol a minduntalan kirekesztettek groteszk helyzetéről. Akik akármerre mennek kis hazánkban, nem győznek szörnyülködni, mennyire kirekesztő errefelé mindenki. Mert mindjárt az építkezés mellett feliraton hirdetik, hogy Idegeneknek belépni tilos! A fának ütköző gépkocsi tulajdonosát pedig a rendőr arra figyelmeztetni, hogy Magyarországon jobbkéz-szabály van érvényben!

De van tovább is. Az elgurult játéka után a forgalmas úttestre szaladó gyerkőcöt a tanító néni erőszakkal visszarántja azzal, hogy Rend a lelke mindennek! Ám a nép egyszerű fia sem különb, hiszen üzlete kirakatában ott a Gázóra, gázlámpa, gáztűzhely, gázkonvektor javítását vállalom tábla. Végül a péktől arra a kérdésükre, milyen kenyér kapható, azt kapják válaszul: Hát milyen lenne? Fehér kenyér. Nem is marad más hátra, mint a vérfagyasztó konklúzió levonása - ,,micsoda fajgyűlölő, rasszista, kirekesztő, megkülönböztető, antiszemita, soviniszta ország!" - után rögvest Ferihegyre hajtatni, hogy onnan újra szabadon lélegezve, lelkükben határtalan örömmel emelkedjenek a levegőbe, indulhassanak haza, otthonukba, a szabadság földjére, Izraelbe.

Nem is szólva az e példák sorából oly hiányzó MÁV-ról, amely szintén nem különb. Egyrészt azért, mert nem fizet kárpótlást a szerelvényein a második világégésben deportáltakért, másrészt, amiért viszont a gyanútlan utasokban felkelti a gyanút, hátha értéktárgyaikra vadásznak a többségi társadalom által folyton megalázottak.

Persze akadnak további példák is, melyekkel naponta szolgál a Néphazugság. Pénteken szerkesztőségi állásfoglalásban kongatta meg a vészharangot, amiért Strasbourg
,,egy csomagban készül elbírálni ősszel nyolcvan fogva tartott panaszát". Akik szegények kénytelenek beérni azzal, hogy számukra idehaza ,,még a strasbourgi fórum által minimálisan elfogadhatónak tartott, fejenként három négyzetméternyi területet sem tudják biztosítani a zárkákban. Ami azt jelenti, hogy a berendezési tárgyak között szinte mozdulni sem lehet. S ha ez nem elég, sokan ugyanabban a helyiségben étkeznek, ahol a szükségüket is végzik."

A romaintegrációért ugye élethalálharcra kész orgánum persze rendületlenül bízik, hogy a rabok javára döntenek majd, akiknek így kárpótlásul 3-4 vagy 10-12 ezer euró kártérítést ítélnek meg, s akkor ,,ezerszám zúdulnak majd az újabb beadványok az emberi jogi bíróságra, és akkor igen nagy, akár több tízmilliárdos összeget kellene kifizetni. A kormány meg eldöntheti, hogy kártérítésre vagy új börtönökre költ-e inkább."

Merthogy volna lehetőség ,,normális büntetőpolitiká"-ra is: ,,Ha nem akarnának mindenkit - a szabálysértőket, a pitiáner gazfickókat és bizony már a gyanúsítottak széles körét is - rács mögé dugni, azonnal lenne elég hely. Ráadásul ez mindenkinek jobb volna, mert az első bűntényes nem járná ki a börtönegyetemet, ami nem jó iskola, és sokkal hasznosabbra is lehetne fordítani azt a pár tízmilliárdot - akár megelőzésre is."

Megelőzési stratégiákat ezúttal sem közölt, viszont szombaton megosztotta Bódis Zsolt - az Open Society Justice Initiative munkatársa - keservét. Ugyanis a rendőrség a ,,többségében mélyszegénységben, gyakran szegregált telepeken élő roma állampolgártársaink"-at diszkriminálja: ,,A kötelező kerékpár-felszerelés hiánya miatti bírságokat csaknem kizárólag romákra szabták ki egy Nógrád megyei községben, miközben a nem romák esetében a hasonló törvénysértéseket rendszeresen elnézték." Sőt akadt, akinek tíz napot kellett börtönben töltenie ,,egy utcán elejtett vagy eldobott zsebkendő" ürügyén, holott ,,az eredetileg kiszabott bírság alapjául a bőrszíne szolgált"!

Hadd ne kelljen Hunhír-ötpercet tartanunk arról, mi minden szolgál bírság alapjául a valóságban, hiszen száz szónak is egy a vége. Rasszista itt mindenki, most már tehát a rendőrség is, és csupán idő kérdése, mikor minősíttetik annak a MÁV hangosbemondója idézett mondata miatt is. Van tehát mi mindenről és ki mindenkiről küldeni a jelentéseket innen, a kirekesztés földjéről. Ráadásul büntetlenül, természetesen.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76713
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ALAKUL a PESTI MAJDAN!
  2014-07-13 18:30:41, vasárnap
 
  ALAKUL a PESTI MAJDAN!

Posted on 2014/07/13 Szerző: Admin

Habzó szájak, ordítozó nénik és bácsik, krétakörös füstölgő hátizsákkal, vérig sértett cigányok, a háttérben Gyurcsány Ferenc. A cigánybűnözést emlegető DK-jelölt, Pásztor Albert körüli botrány az év legkiszámíthatóbb tüntetését az év eddigi legszürreálisabb eseményévé varázsolta.
DK-tüntetésre azért is jó járni, mert az ember pontosan tudja, mire számíthat. Napsütés, két-háromezer, zömében nyugdíjas rajongó, Vadai, Gyurcsány, egy órányi orbánozás, simicskázás, diktatúrázás, majd mindenki haza. Most, az Ellenállás napja című, főleg a “náci emlékmű" okán összerántott tiltakozáson azonban valami más volt.
A Demokratikus Koalíció az utóbbi napokban az anno cigánybűnözést emlegető Pásztor Albert kapcsán került be a hírekbe, a volt rendőrkapitány lett ugyanis a baloldal közös miskolci jelöltje. Pásztor sokat vitatott szavait azóta az egykori SZDSZ-es, mosd DK-s Eörsi Mátyás próbálta megvédeni az ATV-n. Az az Eörsi, aki most az első felszólaló volt.

Az nagyjából tehát borítékolható volt, hogy lesznek ellentüntetők. Voltak is, performanszt is terveztek, ennél azonban sokkal meglepőbb volt a közönség reakciója. Eörsi és Kerék-Bárczy Szabolcs beszéde alatt még minden rendben volt, Kunhalmi Ágnes szónoklata közben aztán feltűnt a tömegben a krétakörös Gulyás Márton és társai egy-egy “cigányozás helyett baloldali megoldásokat" feliratú transzparenssel. Alig volt időnk elolvasni - illetve felfogni, mi történik -, Gulyás úgy bukott alá, mint a koncerteken a tömegen szörfölő arcok, amikor elfogy a közönség türelme.
Az aktivista, miután kikísérték a rendezők, a kamerák és az őt szidalmazó bácsik (“takarodj haza, öcsi!") gyűrűjében elmesélte, hogy három ütést is kapott, az egyiket az arcára. Közben az egyik DK-s igyekezett csitítani a kedélyeket, sikertelenül, valaki még egy égő cigicsikket is bedobott Gulyás hátizsákjába.

Mire szétszéledtek, már Gyurcsány beszélt, épp a cigányokról mondott valamit (hogy mindegy, hogy az ember az-e, vagy nem, elnézést a pongyola idézésért, nem figyeltünk), amikor megjelent három roma a cigányozást elítélő transzparenssel. Testi fenyítés nincs, páran beszóltak nekik, egy néni lehájpacnizta egyiküket, majd valaki megfejtette, hogy “hagyni kell őket, ezek csak provokátorok", úgyhogy hagyták is őket.
A tömeg később átvonult a körbenejlonozott és a rendőrök által bekerített Szabadság téri emlékműhöz, meglocsolták a virágokat, Vadai Ágnes elmondta, hogy a holokauszt nem a mi hibánk, de emlékének őrzése a mi felelősségünk.-tudósit igy a tegnapi El Qro előadásról a hir24.
DE!
-Volt ott valami más is! Nem is látható, nem is hallható, nem is megfogható! Ott volt benne El Qro lendületes, gyújtó hangvételű szónoklatában! KÉSZÜLJ MAGYAR!-AKÁR A MEGDÖGLÉSRE IS!-ÉRTEM!
Bizony kedves Bal-Rad olvasók! Ott volt ez! MEGDÖGLENI A MAGYARNAK!-ÉRTE, ÉRTÜK!
Vegyük csak sorba a dolgokat!
Tavaly mintegy száz “német értelmiségi" majdnem szó szerint FEGYVERES LÁZADÁSRA szólitotta fel újságoldalnyi hirdetésben Döbrögi ellen a magyarokat, a libsik érdekében!
Nem sokkal később Viviane Reding kijelentette: (Letagadta ugyan, de...) “MINDENT el fogok követni azért, hogy megkérdőjelezzem Orbán Viktor választások utáni legitimitását!
Megestek az ilyen-olyan “választások"-a várt eredményt hozva!
Elkezdődtek a naponta ismétlődő liberális cirkuszok a megszállási szörnyedvény ellen.
Libás Gordonka kisettenkedett a Bilderberg dzsemborira-mint meghivott.
Az IMF “szemlélői" analizálták Banditisztánt, és összevont szemöldökkel távoztak.
At Unió egy csomó ügyben rosszallását fejezte ki, és most úgy fest, hogy pár száz milliárdra megstráfolja a költségvetést-ami amúgy is nagy bajban van, tetejébe pedig elzárta a visszacsorgatandó pénzek csapját.
A magyar államadósság soha nem látott mértékűre duzzadt, amiben jelentős része van az euro-forint árarány romlásának, a forint kárára! MEGSZORITÁSOK LESZNEK!
Az osztrák jegybankelnök szerint Banditisztán legalább akkora veszély az EU-számára, mint Ukrajna!
Megjött a héten az EBESZ-verdikt: CSALT A DÖBRÖGISTA HORDA!
Másnap már meg is van az “Ellenállás Napja"! Ellenállni Döbröginek!-BÁRMI ÁRON! Ha kell... ÉRTE! ÉRTÜK!
Mi juthat ezekről az eszünkbe? Az, ami az osztrák jegybankelnök szavai mögött húzódik: MAJDAN! Érte! Értük!
Pesti Majdan! Kijevben is igy kezdődött! Néhány száz fős csürhével! Majd lett HATALOMVÁLTÁS!
A hasznositható forgatókönyv készen van! Csak adoptálni kell. A nyomorba döntöttek beszéditése megketzdődött. El Qro és a cigányozás? A cél szentesiti az eszközt! A magyar megint azt hallja, amit hallani akar!
És elhiszi! És ki fog menni az utcára! ÉRTE, ÉRTÜK!
NEM MAGA MIATT FOG KIMENNI!
Készülődik a pesti majdan! “Elitváltás" készülődik Pesten! Mi pedig azt mondjuk: ÓVAKODJ A MAJDANTÓL!
Ami-talán hamarosan-be fog következni, az ÉRTE-ÉRTÜK lesz! Nem értünk! Ez nem a mi harcunk lesz!
EZ MÉG NEM A MI HARCUNK LESZ! EZ MÉG NEM ÉRTÜNK LESZ! EZ MÉG NEM RÓLUNK FOG SZÓLNI!
Kérjük a Bal-Rad olvasóit, szimpatizánsait, a NÉPKÖZTÁRSASÁG MOZGALOM szimpatizánsait, hogy ne üljenek fel ezeknek az álságos, népellenes, de a népet ismét ki és felhasználó “szirénhangoknak"!
Hadd nyirják csak egymást a maffiacsaládok-nélkülünk!

https://balrad.wordpress.com/2014/07/13/alakul-a-pesti-majdan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esti mese: a kaki, a pisi, a takony és az állandóan fingó se
  2014-07-13 18:27:50, vasárnap
 
  2014-07-13. 18:10
Esti mese: a kaki, a pisi, a takony és az állandóan fingó segg kíséri álomba a svéd gyerekeket

A svéd televízió műsorában a kedves trollok, manók, macik és egyéb gyermekszívet melengető mesefigurák helyett az esti mesében új, normális ember számára undorító figurák, a kaki, a pisi, a takony, az állandóan fingó segg ,,kísérik álomba" a gyerekeket.

E műsorokat elsősorban a 3-tól 6 évesig terjedő korosztály nézi, kikben még nem fejlődött ki a jó és a rossz, a szép és undorító értékrendje, ám élénken érdeklődnek a testi funkciók iránt. Őket pécézték ki a multikulti kiagyalói, kik célzottan undorító mesehősök, ,,Biss & Kajs" segítségével rombolják a kicsinyek sérülékeny, éppen felépülő személyiségét. A varázslatos Karlsson-mesék szerzője, a híres svéd írónő, Astrid Lindgren forog a sírjában...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_w97zT7tMiQ

A videón az orosz esti mese figurákkal, Röfi malackával és Fili kutyával búcsúzik a műsorvezető, majd következik a svéd ,,szörnyszülöttek andalító meséje" - így könnyebb összevetni a normálist a beteggel. (Orosz nyelvű.)
Forrás: http://www.kp.ru/daily/26163/3051389/
Csetneki László
Bécs

További részletek: http://kuruc.info/r/6/130361/#ixzz37Mn8po64
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NO ELVTÁRSAK,A MAI jÓ HÍR!
  2014-07-13 18:26:24, vasárnap
 
  P. László elvégezte az elemi 8. osztályát! 28 évesen.

Posted on 2014/07/13 Szerző: Admin

Szeged - Huszonnyolc évesen sikerült elvégeznie az általános iskolát Bándy Kata (†25) gyilkosának.
P. László a szegedi Csillagbörtönben járta ki a nyolcadik osztályt, méghozzá jó eredménnyel - tudta meg a Vasárnapi Blikk.
Mint azt korábban megírtuk, a Pécsen rendőrségi pszichológusként dolgozó Bándy Katát 2012. július 8-án hajnalban ölte meg P. László. Miközben megpróbálta megerőszakolni, puszta kézzel megfojtotta, holttestét pedig egy bokros árokba gurította. A férfi tettéért első fokon tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kapott, a másodfokon eljáró bíró viszont úgy döntött, hogy 40 év múlva feltételesen szabadulhat.
Bár P. László korábban azzal fenyegetőzött, hogy inkább öngyilkosságot fog elkövetni, mint hogy élete végéig rács mögött maradjon, úgy tudjuk, eddig nem volt vele semmilyen különösebb magaviseleti probléma a szegedi intézményben, ahol a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőit őrzik. Az iskolát azonban valószínűleg a börtönben sem szerette meg, mert úgy döntött, hogy a 8. elvégzése után nem tanul tovább, inkább dolgozni fog.
börtEz a “GKOI" Szegedi Csillag Internátusa
Erre számos lehetősége van, hiszen a Csillagban több tucat munkakörbe oszthatják be a rabokat, képessége, egészségügyi állapota és büntetésének fokozata szerint. Szegeden a munkaképes elítéltek 80-90 százaléka oktatásban, képzésben vagy munkában vesz részt. Van, aki karbantartóként dolgozik, akad varroda, mások mosogatnak, de léteznek olyan munkák is, mint a könyvtáros és a stúdiós, bár ezekhez semmiképpen nem elég a nyolc általános.
Információink szerint az még nem dőlt el, hogy P. László mit fog dolgozni, de annyi már biztos, hogy havi munkadíja a törvényben megszabottak alapján 25 és 30 ezer forint között lesz, ebből levonják még a tartási költségét, a maradékból tud telefonálni vagy cigit, kávét vásárolni magának.
(Blikk)
Bal-Rad komm: No lám csak! Megvan az új “Gandhi Kissebbségi Oktatási Intézményhálkózat". Bármely életkortól-bármely életkorig oktat-képez. Korhatár nélküli, és korlátlan lehetőség az elme pallérozására. Idő itt van! Nem úgy mint “kint"!
Szerencsétlen Bándy Kata csak 25 évet élt-de ebbe a negyedszázadba kénytelen volt beszoritani egy diploma megszerzését is. És mire jutott vele?
Gyilkosa szép nyugodtan szivogatja magába a “tudományt"! Nem kell kapkodnia! Ideje van bőven.
Jobb időkben már a csontjait sem találták volna!-nem hogy tanitgatják!

https://balrad.wordpress.com/2014/07/13/p-laszlo-elvegezte-az-elemi-8-osztalyat-2 8-evesen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentő pofon
  2014-07-13 18:22:04, vasárnap
 
  Rezsicsökkentő pofon

Hírszerkesztő 2014. július 13., vasárnap 07:47

Ül a hírszerkesztő, hosszú, méla lesben, s bánatosan szemléli azt, amikor a kormányzati ostobaság szorgalommal párosul. Sokszor úgy érzi, hogy érti, miről is van szó, aztán kiderül, hogy mégsem. A rezsidémonok támadnak.

Egy szolgáltató, az Elmű-ÉMÁSZ nyert egy rezsiperben. Történt az, hogy azEmberek harcos kormánya intézkedett. Németh Szilárd rezsibiztos, - a Fidesz második rezsiharcosa - közvetlenül Viktor után, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egy kötelezően előírt számlaképen felháborodott. Be is támadták a közműcégeket. Elsősorban az Elműt.rezsicsokkentok

A pártkatona rezsiharcos sajtótájékoztatón mutatta be a szörnyű bizonyítékot, hogy az Elmű nem narancssárga színnel tüntette fel, hogy mennyit takarított meg nekünk azEmberek kormánya. Igaz nem is vörössel. De az elmű- így kisbetűkkel, mint nemecsek ernőt - tetézte a bajt. Ugyanis a ,,gaz" áramszolgáltató nem érezte át kellőképpen a rendeletben meghatározott rezsiboksz ,,szembetűnően" nagyobb betűtípusában rejlő szándékot.

A rendelet 2013. február 4-én jelent meg a Magyar Közlönyben. Előírták, hogy február 19-én már minden rezsicsökkentett számlának, hogy kell kinéznie. Az Elmű azonnal jelezte a rezsiboksz kivételével már addig is feltüntettek minden előírt adatot. A Közlönyben előírtak viszont ezeket jelentős mértékben átrendezi. Ennek nyomdai átültetésére legalább 63 napot kértek, amihez részletes ajánlatokat is csatoltak. A rezsiboksz fele, vagyis hogy az ügyfél az Orbán-kormánynak hála az adott hónapban mennyit takarított meg, rögtön a hatálybalépés után megjelent számlájukon. Sőt másfél hónapra rá a január 1-től göngyölt megtakarítás összege is. Mivel azonban február 19-én az Elmű-számla nem száz százalékban felelt meg a két héttel azelőtt hozott rendeletnek az NFH megállapította a jogsértést, és a fokozatos bevezetést enyhítő körülménynek értékelve végül a 7,5 milliós bírságot ítélte kellően visszatartó erejűnek.

szamla

A bíróság megállapította, hogy az NFH hatáskör híján önmagában a számlaképrendelet betartását nem vizsgálhatja. A fogyasztók tájékozódási jogát igen, de csak a tényállás jogszerű feltárásával. Eljárásukban ugyanakkor nem vették kellő súllyal figyelembe, hogy a rezsibokszon kívül az addigi számla is minden adatot tartalmazott. Abból indultak ki, hogy a cégek jogot sértettek. Az NFH egyedi panaszra is tehet, de mint megjegyzik, a számlakép kapcsán ilyenre nem merült fel adat.

A hivatalt új eljárás lefolytatására kötelezték, amihez adtak némi iránymutatást is. Pusztán azért, ha a cég nem tartotta be rögtön és teljes körűen a számlaképrendeletet, az NFH nem szabhat ki bírságot. Viszont érdemben vizsgálnia kell, mi az a lényeges adat, amitől így a fogyasztók időlegesen elestek. Ebbe, mint arra a bíróság figyelmeztet, a betűméret nem számít bele, mert az a fogyasztók tájékoztatását ,,egyáltalán nem befolyásolja". Figyelembe kell venni viszont a nyomtatás objektív technikai akadályait. ,,Nyilvánvalóan eltúlzott szankciót elrettentő vagy más célok érdekében nem lehet kiszabni" - fogalmazott a bíróság.

Az ítélet kapcsán, a nem egységes bírósági gyakorlatra is tekintettel az NFH a Kúria felülvizsgálatát kezdeményezi. Az Elművel azonos csoportba tartozó ÉMÁSZ a rá kirótt négymilliós büntetés miatt szintén bírósághoz fordult, amit az Elműhöz hasonlóan megnyert.

http://patacsipilvax.hu/2014/07/13/rezsicsokkento-pofon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízéves kisfiúra támadtak a cigányok Sopronban - a városvédő
  2014-07-13 18:09:04, vasárnap
 
  Cigánybűnözés :: 2014-07-13. 15:35
Tízéves kisfiúra támadtak a cigányok Sopronban - a városvédők szerint az eset után az elkövetők "csúnyán megsérültek"

"Ha nem lépünk, csak félünk,
Mi értelme, hogy itt élünk?"
Nemzeti Hang

Cigányok vertek egy tízéves kisfiút és megtámadták a Scarbantia Városvédők három oszlopos tagját és két soproni lakost - az egyesület nyílt levelet írt a város vezetésének és a soproni rendőrségnek.
A Scarbantia Városvédők szerint az utóbbi években a hűség városában elszaporodtak a bűnesetek, amely a cigányok egyre intenzívebb beszivárgásának számlájára írható. A pitiáner és a komolyabb bűncselekmények száma is növekszik, és a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az esetek gyakran büntetlenül maradnak. Egyre több polgártársunk látja és érzi azt, hogy a város közbiztonságát és életét az ide vándorló cigányok veszélyeztetik, ezért teljes mértékben - ,,nem hivatalosan" - állíthatjuk azt, hogy Sopronban nő és erősödik a cigánybűnözés - írják a városvédők. Alább közleményük folytatása.
Csak pár példát emelnénk ki az elmúlt néhány hónapból. ,,Melyik az a város Magyarországon, ahol egy utcában vannak a kurvák és a rendőrök?" Ezen a ,,vicces" kérdésen ,,nevetnek" a soproniak. Igen. Ha egy értelmes ember belegondol, ez nem is olyan vicces! Ez Sopron. Erről nem írnak az újságok, csak az ide látogatók és a polgárok látják ezt nap mint nap. A Lackner Kristóf utcában, amelyben a Soproni Rendőrkapitányság is székel, szinte mindennapos látvány az utcalányok díszelgése és az őket futtató sötétbőrű társaságok. Felmerül pár kérdés. Jól van-e ez így, így kell-e ennek lennie? Miért nem tesz ez ellen a város vezetése és a rendőrség? Sajnos tudjuk a választ, ám most korántsem a szerveket akarjuk bírálni. Ez sajnos mára már egy állandó probléma.

A másik állandó probléma közé tartoznak a folyamatos betörések, lopások, utcai fosztogatások. De nézzünk csak pár konkrét példát! Nagyjából egy hónapja a Jereváni lakótelepen egy fiatal srácra ,,roma lakosok" támadtak. Ki akarták őt rabolni, zaklatták és végül eltörték a pecabotját. A srácnak sikerült elmenekülnie. Ugyanazon a helyen egy héttel később egy úriembert támadtak meg egy sötét aluljáróban. A cigányoknak az aranyláncára fájt a foguk. A következő hétvégén, szintén a Jereváni lakótelepen támadtak meg egy fiatal lányt, akinek a táskáját akarták elvenni. A lány sikoltozott, fellármázta a környéket, így sikerült neki elmenekülnie és a táskája is megmaradt. Tudomásunk szerint mindhárom esetben 3 cigány volt a támadó. Feljelentést egyikük sem tett (ez nagy hiba!).
Tegnap, kora délután (július 12-én) a Jereváni lakótelep egyik játszótere mellett egy 10 éves kisfiúra támadtak cigányok és fizikálisan bántalmazták őt, akinek a barátja sietett a védelmére (12 éves). A nagydarab támadók erősebbek voltak (tudomásunk szerint 40-50 év körüliek). A bántalmazást észrevette egy polgártársunk, aki közbelépett és elzavarta a támadókat. A kisfiú segítségére siető barátjának apukája is hamarosan a játszótérre ért. Mi is a környéken jártunk és éppen összefutottunk az apukával és barátjával, akiket ismertünk. Leültünk velük egy padra beszélgetni. Elújságolták, hogy mi történt pár órával ezelőtt, amit nagy felháborodással fogadtunk és tanácskoztunk, beszélgettünk, mit lehet tenni ez ügyben.
Talán fél órát beszélgethettünk, mire két részegnek látszó cigány (valószínűleg ők támadtak a kisfiúra is) hirtelen megjelent és ordibálva, trágárul szidalmazva minket, fenyegetőzve közelítettek felénk. Mindkét tagnál az egyik kezükben sörös doboz volt, és az egyiknél vipera, a másiknál egy husáng. Bátran közeledtek felénk, folyamatosan szidalmazva és sértegetve, provokálva minket - valószínűleg kibukhattak az első osztályban, mert nem tudtak elszámolni 5-ig (ők ketten voltak), vagy maga a vipera (gondolták talán ők) nagy biztonságot és túlerőt biztosít majd számukra. Nem így lett. A két bátor torzszülött ránk támadt. Mire sikerült őket lefegyverezni, pár társunk kisebb sérüléseket szenvedett. A támadók is csúnyán megsérültek, valószínűleg dulakodás közben, a közeli fába, vagy padba vágták be a fejüket és egyéb testrészeiket. Közben a két torzszülöttet a földre tepertük és lent tartottuk, amíg a rendőrség és a mentők kiérkeztek. Már az incidens megkezdésekor értesítettük a rendőrséget, hogy támadás ért pár soproni polgárt a jereváni lakótelepen és valószínűleg ,,valakik vérezni fognak", ezért a rendőrök és a mentők viszonylag időben, a verekedés után kiérkeztek...
Zoom
A támadó orkok és fegyvereik
Zoom
Nem szeretnénk senkit untatni a további unalmas és időnket rabló procedúrával és eseményekkel. A probléma egyértelmű! Veszélyben van Sopron. Veszélyben vannak a tisztes polgárok. Okkal félthetik gyermekeiket azok a szülők, akik naponta egyedül hagyják őket, mert a jobb élet reményében a határon túlra járnak dolgozni, vagy akár Sopronban húzzák az igát. Okkal félhetnek az idősek, akik végtelenek és gyengék. Akik a gyerekekkel egyetemben elsődleges, potenciális áldozatok.
De mi erre a megoldás? Van-e erre megoldás? Mi bízunk benne, hogy igen! Lehet erre megoldást találni és van megoldás. Számtalanszor hangoztattuk már, hogy ébredjetek, soproniak! Részben ebben rejlik a megoldás kulcsa. Minden polgártársnak kötelessége a bajban segíteni a másikat. Ez morális, emberi felfogásból és tisztességből fakadóan mindenkitől elvárható és polgári kötelessége is. És szerintünk elvárható az is, hogy ne legyünk közömbösek a másik idegen embertársunk iránt! Ne csak a sógoroktól kapott relatívan jó alamizsnát számolgassuk és költsük el a Tescóban, hanem figyeljünk oda a gyerekekre, nőkre, idősekre! Segítsük őket, törődjünk velük, és ha bármilyen incidens adódik, akkor azt jelenteni kell a rendőrségen, vagy egyéb kompetens szerveknél!
A másik megoldás a városvezetés és a rendőrség kezében van, vagy lehet... Ezért, ezúton a Scarbantia Városvédő Mozgalom (SVM) és - mint mozgalom, amely képviseli a város érdekeit - a tisztes soproni polgárok nevében felhívjuk a város vezetésének és a rendőrség figyelmét a fokozódó soproni problémára, ez esetben kiemelt szinten, a Jereváni lakótelepen állandósult problémákra, amelyet nagy vonalakban ez a levél tartalmaz. A közeljövőben az SVM törvényes keretek közt nyomatékosítani fogja: nyilvánosan fellép a kialakult romlandó közbiztonság ellen, képviselve a város polgárainak érdekeit és akaratát, miszerint elegünk van az állandó veszélyhelyzetből, támadásokból és minden olyan rosszból, amely korábban nem volt kiélezetten észlelhető és jellemző a város mindennapjaira. Felhívjuk és kérjük a hatósági szervek és a polgármesteri hivatal figyelmét arra, hogy mindezek értelmében és a kialakult helyzet visszaszorításának érdekében kellőképpen radikálisan és hatékonyan intézkedjen, lépjen fel - ezt a közeljövőben, petíció formájában és egyéb más formában is az SVM nyomatékosítani fogja és kérelmezi!
Mindnyájunknak családja, szerettei élnek ebben a városban, akiket féltünk és óvunk. Tiszteljük a törvényeket, és ezért jogosan várjuk el azt, hogy a törvényhozók és rendfenntartók is tiszteljék, segítsék és óvják azokat a polgárokat, akiknek szorgos munkájából épült fel ez a szép történelmi város, Sopron.
Maradunk tisztelettel,
Scarbantia Városvédő Mozgalom (SVM)
Sopron, 2014. július 13.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/130353/#ixzz37MiDs3vo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális vérengzés Gázában
  2014-07-13 17:36:23, vasárnap
 
 
Brutális vérengzés Gázában
2014, július 13 - 10:46


A szombati volt az öt napja tartó gázai konfliktus legvéresebb napja: legalább 52 palesztin halt meg az izraeli légitámadásokban, így kedd óta összesen 157 a palesztin mentők szerint.

A szombatiak közül a legtöbb halálos áldozatot szedő légicsapás Gáza város Tuffa negyedét érte az este: 18-an vesztették életüket. A mentők szóvivője szerint egy mecsetet és egy lakóházat ért találat. A szombati sebesültek száma mintegy ötven, és köztük van Tajszír al-Baccs gázai rendőrfőkapitány. Két másik esti támadásban - Rafahban és Dzsabalíjában - négyen haltak meg. Kedd óta mintegy ezer palesztin sebesült meg.

Az izraeli hadsereg szerint a mecsetet azért támadta a légierő, mert fegyverraktárnak használták. Rakétaindító-állásokat, a palesztin fegyveresek gyülekezőhelyeit és fegyverraktárakat vesznek célba - tette hozzá egy katonai szóvivő.

Rakétatámadás érte az este Észak-Izraelt is Libanon felől. A két rakéta Naharíja tengerparti város környékén, de lakott területen kívül csapódott be, emberéletben nem okozott kárt - közölte az izraeli hadsereg, amely hozzátette, hogy tüzérsége visszalőtt a rakéták indítóhelyére. Az NNA hivatalos libanoni sajtóügynökség jelentése szerint a lövedékektől nem sebesült meg senki.

Libanon déli része a Hezbollah egyik hátországa, a síita szervezettel Izrael hét évvel ezelőtt háborút vívott. Palesztin csoportok is vannak az országrészben. A Gázai övezetet irányító Hamász jelentkezett, hogy emberei indítottak rakétatámadást Izrael ellen Dél-Libanonból, de ezt egyelőre más forrás nem erősítette meg.

Az izraeli hadsereg szombat késő este figyelmeztette a Gázai övezet északi részének lakosait, hogy "biztonságuk érdekében" hagyják el otthonukat. "Ez nagyobb szabadságot ad nekünk a hadművelet végrehajtásában" - mondta egy meg nem nevezett, magas rangú izraeli katonatiszt, akit a Háárec című lap idézett. A palesztin fegyveresek a legtöbb rakétát az övezet északi részéből indítják el, ezért az izraeli hadsereg átfogó támadásra készül az övezet ezen része ellen - tette hozzá.

Összecsapások törtek ki szombat este palesztin tüntetők és az izraeli hadsereg katonái között a megszállt Ciszjordániában lévő Hebronban, a Rámalláh melletti Kalandíjában és Kelet-Jeruzsálemben - közölték palesztin és izraeli biztonsági források. Hebronban három tüntető kapott lőtt sebet. Kelet-Jeruzsálemben, a Damaszkuszi Kapunál egy tüntetőt őrizetbe vettek.

Izraeli kommandós akcióval indult a gázai hadművelet hatodik napja

Az izraeli tengeri kommandósok szárazföldi akciójával, s az izraeli területek elleni palesztin rakétacsapásokkal kezdődött vasárnap az ,,erős szikla" hadművelet hatodik napja.

Rakétaveszélyt jelző légiriadóra ébredtek az emberek az ország déli és középső részén reggel hatkor. A Hamász következetesen az izraeli hírműsorokhoz időzíti nagyobb támadásait.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint hajnalban a tengeri kommandósok sikeresen felszámolták a Hamász radikális szervezet egyik rakétaindító állását, amelyről a nagy hatótávolságú rakétákat indították. A radikális palesztin szervezet ugyanakkor azt közölte, hogy fegyvereseik megakadályozták az izraeli kommandó partraszállását.

Izrael kétszáz gázai célpontot lőtt az elmúlt huszonnégy órában. A többi között ötvenhárom föld alatti kilövőállomást, tizenegy rakétakészítő-műhelyt és raktárt, kilenc Hamász parancsnokságot és öt kiképzőtábort.

Vasárnap reggel az izraeli hadsereg telefonon és más eszközökkel is felszólította az övezet északi részének lakóit, hogy hagyják el otthonaikat a várható katonai akciók idejére.

A Jobbik szolidáris az izraeli agresszió áldozataival

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli az Izrael Állam által a Gázai övezet elleni, immár több mint 50 halálos áldozattal járó légicsapásokat, és felszólítja Izraelt, hogy hagyjon fel a polgári lakosság ellen irányuló brutális agresszióval - írta korábban közleményében Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője.

Hozzátette: a héten megkezdett légitámadásokkal Izrael a nemzetközi jogot semmibe véve az ártatlan polgári lakosságon áll bosszút vélt sérelmeiért. A csapások súlyosságát jellemzi, hogy azok következtében már több mint ötvenen vesztették életüket, köztük gyermekek is, a sebesültek száma pedig már több mint négyszázra tehető.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/brutalis_verengzes_gazaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A külügy szerint Izraelben az élet "normális mederben folyi
  2014-07-13 17:34:37, vasárnap
 
 
A külügy szerint Izraelben az élet "normális mederben folyik"
2014, július 13 - 17:13



A minisztérium szerint, bár Izrael déli és középső részét, beleértve Tel-Avivot és Jeruzsálemet is lövi a Hamasz Gázából, az élet amúgy normális mederben folyik. Eközben Izrael épp gyilkolászik Gázában, de ez nem igazán zavarja a tekintetes minisztériumot.

A magyarországi külügyminisztérium ezt annak kapcsán közölte, hogy a tel-avivi magyar nagykövetség három családról, azaz 15 kettős állampolgárról tud Gázába. A minisztérium azt javasolja, azok, akik megtehetik, inkább halasszák el útjukat Izraelbe.

A szaktárca az izraeli helyzetről azt írta, hogy "az élet a körülményekhez képest normális mederben folyik", de Izrael déli és középső részét, beleértve Tel-Avivot és Jeruzsálemet is lövi a Hamasz Gázából.

Akkor most vegyünk egy nagy levegőt és nézzük meg a tényeket:

Az izraeli oldalon nincs halálos áldozat, miközben a világsajtó tele van az óvóhelyre menekülő izraeliek képsoraival.

Az elmúlt napokban Izrael palesztin források szerint 157 embert gyilkolt le, köztük sok gyermeket.

De a magyar külügyminisztérium szerint az élet a körülményekhez képest normális medeben folyik. Elképesztő.

MTI nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/a_kulugy_szerint_izraelben_az_elet_normalis_mederben_folyik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.