Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kiderült, tényleg közpénzből épült a felcsúti stadion
  2014-07-24 22:26:15, csütörtök
 
  Kiderült, tényleg közpénzből épült a felcsúti stadion

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2014.07.24 14:43

Bár Orbán Viktor, és Mészáros Lőrinc is mást állít, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány jelentése szerint a felcsúti stadion bizony közpénzből épült.
hirdetés
,,A magyar gazdaságpolitikai gondolkodás régóta küszködik a kommunista örökséggel, amit most az ön okfejtéséből is hallhattunk. Meg kellene érteni, hogy a pénzt azt a vállalakozók termelik meg, és a vállalakozók döntötték el, hogy hova adják.... Ez a vállalakozók pénze, ők használták föl ezért nem közpénz." Ezt válaszolta a felcsúti aréna avatóján Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója a Hír24 azon kérdésére, milyen érzés, hogy az adófizetők pénzéből felépítettek egy stadiont a kertje végébe.

Arra, hogy a felcsúti stadion kapcsán bizonyos körökben elég furcsán alakul a közpénz értelmezése az ominózus kormányfői interjú előtt és után is sokan felhívták már a figyelmet, korábban a Figyelő is foglalkozott a témával.

Az akadémián, illetve az azt fenntartó ,, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnál" (FUNA) azonban végig kiálltak amellett, hogy a stadion magáncégek hozzájárulásából és nem közpénzből épült. A szervezet hivatalos honlapján a gyakori kérdések között az első épp ezt firtatja (Tényleg közpénzből épül a felcsúti stadion?), a válasz pedig úgy kezdődik, hogy ,,természetesen nem", de ezt az álláspontot hangoztatta Mészáros Lőrinc az alapítvány elnöke is, amikor néhány nappal a stadionavató után a Heti Válasznak úgy fogalmazott: közpénz egyetlen fillér sem jött.



Mindez azért furcsa, mert az alapítvány közhasznúsági jelentése másról árulkodik, még akkor is, ha ahhoz, hogy kiderüljön a dokumentum összeállítójának álláspontja, legalább kétszer át kell nyálazni a beszámolót. A tavalyi jelentés még nem elérhető, de szerencsére a szervezet már 2012-ben is jelentős összeget kapott a stadion építésére. Tavalyelőtt a FUNA összesen durván 3 milliárd forintnyi bevételhez jutott ilyen-olyan forrásokból. Ebből 2,13 milliárd támogatás, 850 millió forint adomány formájában érkezett be, illetve volt egy minimális árbevétele is a szervezetnek.

Az alapítvány a közhasznúsági jelentésben igen alaposan minden nagyobb beérkező összegről beszámol, megjelölve annak összegét, felhasználását és eredetét is. Igaz utóbbi kimerül abba, hogy a bevétel forrását besorolják az előre meghatározott négy kategória (központi költségvetés, önkormányzati költségvetés, nemzetközi forrás, más gazdálkodó) valamelyikébe. Ez alapján a szervezet 2012-ben négy fontosabb jogcímen jutott pénzhez: fizetett nekik az államkincstár normatív támogatást, utalt az MLSZ, kaptak adományokat cégektől, és részesültek tao-támogatásban is.

Ez utóbbiból befolyt, és felhasznált közel 2 milliárd forint forrását a beszámoló ezen pontján a más gazdálkodó kategóriába sorolták, ami ugye megfelel a hivatalos kommunikációnak is. Igen ám, de a jelentés korábbi szakaszában a bevétel egy másik felosztását is elvégezték a lelkes könyvelők, és itt már egészen más szerepel. Eszerint ugyanis központi költségvetési támogatásból 2,09 milliárd forint érkezett be 2012-ben az alapítványhoz, ami - láss csodát - lényegében megegyezik a későbbiekben is ilyen (költségvetési forrás) besorolás alatt futó MLSZ támogatás, és a taopénzek összegével.

Mindez arra utal, hogy bár kommunikációjában nem, könyveiben azért közpénzként szerepelteti a felcsúti stadion építéséhez kapott milliárdokat az alapítvány. Azt pedig már csak halkan jegyezzük meg, hogy az ominózus jelentést természetesen az alapítvány elnöke, tehát Mészáros Lőrinc szignálta.

http://figyelo.hu/cikkek/407207-kiderult--tenyleg-kozpenzbol-epult-a-felcsuti-sta dion
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élethalálharc - három felvonásban
  2014-07-24 22:06:57, csütörtök
 
  Élethalálharc - három felvonásban
2014, július 24 - 16:40


Tarlós István kemény ember. Kemény kijelentésekkel, harcos-karcos nyilatkozatokkal, ha megszólal, beleremeg a kormányzat. Olyan ember, aki akár a kormánnyal is szembemegy, ha Budapest érdekéről van szó. Gondolhatjuk. A valóság ezzel szemben az, hogy az utóbbi idők egyik legnagyobb színjátékát látjuk, a színészek: Tarlós István, Lázár János és a kormány, a rendező: Orbán Viktor.

bfA hármas metró ügyében Budapest főpolgármestere látszólag bekeményített, ő aztán nem fogja hagyni, hogy akár egy polgár is veszélyben legyen, hogy füstölő-lángoló metróból kelljen menekülnie a tisztelt választónak. Ha a kormány nem ad pénzt (sajtónyilatkozat nyelven: forrást), ő nem lesz rest, leállítja az egész hóbelebancot. Szép dolog tőle, csakhogy a nagy elszánás mögött nincs semmi, csak hideg, kimért számítás, amit a Fidesz-központban fundáltak ki a nézőknek, nekünk.

A kulcs az önkormányzati választás. Ne gondolja ugyanis senki, hogy pár hónappal a rendkívüli jelentősséggel bíró budapesti voksolás előtt Tarlós és a Fidesz valóban háborúba kezd egymással.

Az elmúlt négy évben volt időnk megismerni, inkább megszokni a Fidesz hatalomgyakorlását. Tudjuk, ha valamihez nagyon értenek, akkor az a hatalomtechnika, ehhez pedig szinte semmilyem módszert sem tartanak drágának (lásd a budapesti közgyűlés átalakításának gyomorforgató módozatát).

Látni kell: a Fidesz számára Budapesten egy tökös fenegyerek kell, aki nem fél "szembemenni" a kormánnyal, képes úgymond konfrontálódni városának érdekei mentén, ez kell a népnek, különösen ebben a városban. Nesztek, egyetek.

Ugyanezt a színjátékot már egyszer lezavarták a Tarlós - Lázár "csörte" során, amikor az uniós források körül folyt az úgynevezett "vita".

Higgye el a kedves olvasó, meg fog oldódni a hármas metró ügye, a kormány megmenti a várost, hirtelen lesz pénz, lesz szándéknyilatkozat, lesz kihelyezett kormányülés valamelyik metróállomáson, Orbán Viktor maga járja végig az alagutat, lesz elmúlt nyolc év, amire még most, 2014-ben is oly előszeretettel hivatkoznak. Bár ez utóbbi jó hivatkozási alap, attól még nem lesz jobb szaga annak a fekáliakupacnak, amit ők maguk is építgettek itt négy évig.

Színház az egész, három, vagy több felvonásban, jól megkoreografált díszlet előtt. Bár nagy a kísértés, mi ne vegyünk rá jegyet.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/elethalalharc_harom_felvonasban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van bőr: vasárnapra a Mazsihisz szervez tüntetést a "békéért
  2014-07-24 22:05:16, csütörtök
 
  Van bőr: vasárnapra a Mazsihisz szervez tüntetést a "békéért"
2014, július 24 - 21:56



A Mazsihisz honlapján olvasható, hogy a zsidó szervezet vasárnapra "béketüntetést" szervez. A felhíváson helyet kapnak a "jogunk van megvédeni magunkat" és a "terrorista Hamasz" dogmák is. Felszólal Izrael nagykövete, Heisler András Mazsihisz-elnök, valamint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is.

Egyébként a "civil lakosság" két szó:

alfahir.hu

http://alfahir.hu/van_bor_vasarnapra_a_mazsihisz_szervez_tuntetest_a_bekeert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemondott az ukrán kormányfő
  2014-07-24 21:39:15, csütörtök
 
  Lemondott az ukrán kormányfő
2014, július 24 - 17:41



Lemondott hivataláról csütörtökön Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök.

Lépésére annak nyomán került sor, hogy a törvényhozásban meghiúsult az energiaügyi törvény és a hadsereg finanszírozásának növelését célzó költségvetési jogszabály keresztülvitele.

"Bejelentem a lemondásom tekintettel a parlamenti koalíció összeomlására, amely akadályozza a kormányzati kezdeményezéseket" - mondta Jacenyuk a parlamentben.

Olekszandr Turcsinov házelnök felszólította a képviselőket, hogy kezdjenek konzultációkat egy ügyvezető miniszterelnök kinevezéséről.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/lemondott_az_ukran_kormanyfo


Kijevben elfogyott a pénz a büntető hadjáratukhoz. Pénzügyminisztérium elismerte, hogy a hadsereg augusztus 1-től nem tudják finanszírozni.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bejelentés: Az amerikai műholdas felvételek azt bizonyítják,
  2014-07-24 21:21:09, csütörtök
 
  Bejelentés: Az amerikai műholdas felvételek azt bizonyítják, hogy a maláj gépet az ukrán hadsereg lőtte le


A díjnyertes újságíró forrása szerint Washington hazudik a tragédia felelőséről. Az AP hírügynökség ismert újságírója, Robert Perry közli, hogy a felderítésnél dolgozó informátora állítása szerint az USA-nak vannak olyan műholdfelvételei, amik azt bizonyítják, hogy a maláj légiforgalmi társaság gépét az ukrán hadsereg lőtte le. Bár még nem történtek meg a szükséges vizsgálatok, az utóbbi napokban a nyugati média csupán az "oroszbarát felkelőkre" mutogat, mint egyedül lehetséges elkövetőkre. Perry hírforrása ennek ellenkezőjét állítja.

Perry hírforrása régebben már több alkalommal adott pontosnak bizonyult információkat hasonlóan kényes helyzetekről. Most azt közölte, hogy az USA felderítő szervezeteinek részletes műholdfelvételei vannak arról a rakéta ütegről, amelyik kilőtte a halálos rakétát, s ez az üteg az ukrán kormányerők által ellenőrzött területen áll, a kezelők az ukrán hadsereg uniformisát viselik.

A hírforrás hozzátette, hogy a CIA elemzői egyenlőre nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a kilövőállás mellett álló gyalogosok hasonló öltözetet viselő keleti felkelők, de kezdettől fogva a ráutaló jelek alapján ukrán kormánykatonáknak tartják őket. Van olyan feltételezés is, hogy a katonák nem voltak szolgálat ellátására alkalmasak, ittasak voltak, a felvételen ugyanis szétdobált üres sörösüvegek láthatóak. Bár a kormánypárti sajtó (is) igyekszik tagadni minden olyasmit, ami kételkedik a hivatalos verzióban, azaz abban, hogy felkelők felelnek az incidensért, Perry mindenkit (elsősorban ellenfeleit) emlékeztetett arra a fontos szerepre, amit az Associated Press és a Newsweek játszott az Iran-Contra botrány feltárásában. (Iran-Contra botrány: az iraki-iráni háború idején tört ki. Az USA akkor a lehető legrosszabb viszonyban volt Iránnal. A CIA minden erővel támogatta a nicaraguai kontrákat, de a Kongresszus nem adott pénzt erre, s természetesen tiltotta az Iránnak történő fegyvereladást. Néhány kormánytisztviselő mindkét tiltást megszegte: fegyvert szállítottak Iránnak, a kapott pénz a kontrákhoz vándorolt. Egy ezredest börtönbüntetésre ítéltek, akiből természetesen rövidesen nemzeti hős lett - akár a My Lai-i tömeggyilkos szakaszparancsnokból...a ford.) Perrynek az a tevékenysége, amit az ügy tisztázásának érdekében végzett, s amiért megkapta a Polk Award díjat, alapot ad arra, hogy informátorának közlései komoly figyelmet érdemelnek.

A "Buk" rakétarendszer




Az amerikai és az ukrán kormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a tragédiáért a Moszkva által támogatott szeparatisták felelősök, azt bizonygatják, hogy "Buk" rakétarendszerrel lőtték le az utasszállítót. Mindennek ellentmond Vitalij Jarema, ukrán főügyész, aki kijelentette:

"A katonák, amikor a katasztrófáról, a gép lelövéséről jelentettek az elnöknek, elmondták, hogy a terroristáknak nincs "Buk" kilövőállványa."

Az üggyel kapcsolatos, hogy audio-szakértők, akik megvizsgálták az ukrán felderítés által terjesztett hangfelvételt, ami az oroszbarát felkelőket vádolja az MH17 elleni rakétatámadással,arra a következtetésre jutottak, hogy a felvétel hamisított.

"A felvétel második részét három darabból vágták össze, de egy egységként tálalták. A spektrális- és az időelemzés kimutatta, hogy a párbeszédet előbb részekre vágták, majd ezután montírozták. A felvételen levő rövid szünetek igen sokat mondóak, a hangfájlon megmaradt ideiglenes jelek pedig arra utalnak, hogy a dialógust néhány különböző részből vágták össze" - véleményezik a szakértők.


(Vádaskodásokon és szankciókon túl semmi konkrét bizonyítékot nem találtam a "terroristák" bűnösségére, holott Kerry már napok óta regéli, hogy műholdas bizonyítékai vannak. Powel siralmas ENSZ-ben előadott Irak elleni "bizonyítékai" jutak eszembe. Pár éve az akkori CIA igazgató nyilatkozott a Powel kezébe adott "dokumentumról": "A felderítési adatoknak alkazmazkodniuk kellett a politika kívánalmához...a ford.)


http://www.kontrollblog.com/2014/07/bejelentes-az-amerikai-muholdas.html?utm_sour ce=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+kontrollblog%2FZQiT+% 28Kontrollblog+-+h%C3%ADrek%2C+amikr%C5%91l+hallgat+a+nagyvil%C3%A1g...%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az izraeli nagykövet és nagykövetség azonnali kitiltása
  2014-07-24 21:17:37, csütörtök
 
  Az izraeli nagykövet és nagykövetség azonnali kitiltása

Követeljük, hogy a magyar kormány azonnali hatállyal tiltsa ki az országunkból az izraeli nagykövetet és az izraeli nagykövetséget, továbbá követeljük, hogy véglegesen szüntessék meg Izrael pénztámogatását is! A megállíthatatlan gázai mészárlások és gyerekgyilkosságok miatt !

Izrael ismét bebizonyította, hogy egy agresszív és embertelen állam, amely a terrorizmus ellen szónokol minden nap, miközben ő maga a terrorizmus legsötétebb képviselője. Egy háború mindig szörnyű, de amikor folyamatosan és tömegével érkeznek a civil áldozatokról szóló beszámolók, képek és híradások, akkor az egész világnak egyszerre kellene kiállnia és azt mondania: ,,Elég volt, Izrael!"

Minden jóérzésű magyar ember nevében mondhatom, hogy az országunk mélyen elítéli ezt a barbár és kegyetlen gaztettet, amit a megállíthatatlan izrael művel! Amit megtehetünk mi magyarok, nagyon kevés eszköz áll rendelkezésünkre, hogy megállítsuk a Palesztin nép ellen elkövetett öldöklést és ne csak felháborodott szavainknak adjunk hangot, hanem hitelesített formában nyújtsuk be a tiltakozásunkat!

,,Elég volt, Izrael!"

Elég volt! Gyilkosokat nem támogatunk!!

Kérlek írd alá te is, és adjátok tovább, hogy mielőbb valóban tehessünk lépéseket a Palesztin nép megmentéséért!

Az aláírása akkor érvényes, ha az e-mailedben is megerősíted a visszaigazolást!









Dr. Kovácsné Bodonyi Kovács Erika


http://www.peticiok.com/az_izraeli_nagykovet_es_nagykovetseg_azonnali_kitiltasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nem vitázik és kész!
  2014-07-24 21:06:00, csütörtök
 
  2014.07.24. 09:49

Orbán nem vitázik és kész!


Kurvaéletbemár! Mikor érti meg ez a csökkent értelmű világ végre, hogy Orbán Viktor kommunikációjának egyetlen eleme a kinyilatkoztatás, ilyen vitaizé az nem választható opció? Mert nem és kész. Mindenórás Tábornok nertárs megmondja amit megmond, és hagyják őt kérdésekkel békén. Mi alattvalók és a világ többi része is. A kérdés rossz, a válaszolgatás felesleges és időrabló.

Ezt az egyszerűséget nem voltak képesek felfogni a szólásszabadságban a végtelenségig hívő amcsik. Azt hitték ezek, hogy amit nem tesz meg itthon önszántából, amit az Unió intézményei előtt is csak kényszerből csinál, azt majd nekik megteszi önként. Nahát lófaszt gyerekek, nem addig'a! Ideje felébredni az álomvilágból.



feherhaz.jpg

Tényleg nem értem hogyan is gondolhatták azt Georgetownban, hogy Viktor majd nem csak előad, hanem a hallgatása közben fölmerült kérdésekre is válaszolgat? Mikor nem fogadja Obama, és a külügy is kijafaszmelia szinten hajlandó tudomást venni egyáltalán az ottlétéről. Nem elég, hogy nem tudják ezek a nemzetközi politikai súlyának megfelelő pompával és tisztelettel fogadni, még kérdésekre is válaszolgasson? Nem olvasnak ezek a műveletlen parasztok Holfingernét hogy tudják, minden Viktor beszéd melegséggel árasztja el a lelkeket? Ha meg olvasták akkor miért nem hiszik, miért nem elégednek meg ennyivel, és miért gyötörnék Büszkeségünket a kételkedés kérdéseivel? Ha legalább a Klinsmannt odarendelnék, hogy a Kárpátok Középpályása elmondhassa neki mit basztak el a nyolcaddöntőben Belgium ellen, akkor még talán, de ezektől ennyi sem tellett.

Akkor meg minek az egész hacacáré? Lemondjuk a picsába! Uff!

http://varanus.blog.hu/2014/07/24/orban_nem_vitazik_es_kesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ugyanattól szenved a magyar és a palesztin nép"
  2014-07-24 21:01:52, csütörtök
 
  "Ugyanattól szenved a magyar és a palesztin nép"
2014, július 24 - 20:44


Ezer ember gyűlt össze a budapesti izraeli nagykövetség előtt, hogy tiltakozzanak a Gázában folytatott izraeli agresszió ellen. Ellentüntetők is megjelentek, többnyire zsidó ruházatban, kipában, akiket rendőrök választanak el az egybegyűltektől.

Elsőként ifj. Hegedűs Loránt református lelkész szólalt fel. Rámutatott, hogy Izrael jelenleg önvédelemnek hívott hódító háborút folytat, amiben előbb a propagandagépezetet kell beindítani, hogy később kiteljesedjen a népirtás. Ráadásul a hazai média jelentős része is cinkos ebben, néhány kivételtől eltekintve - tette hozzá. A média - magyarázta a lelkész - úgy állítja be a két felet, mintha egyenlő erejűek lennének, ám ezt távolról sincs így.

Hegedűs Loránt tiltakozik azért, hogy a hazai vallási vezetők nem ítélik el a vérontást, nem idézik a tízparancsolatot. Úgy látja, mindenkinek inkább a Szabadság téren felállított óriási tükörbe kéne belenézni, hiszen sosem késő még megváltoztatni a nézőpontot. Izraellel kapcsolatban azt mondta, remélhetőleg egy olyan ítélőszék elé állhat, ami az isteni értékeken alapul és háborús bűnösként felelhet majd tetteiért. Megjegyezte, ha rajta múlna, az utolsó sivatagi lyukból is előkutatná a cionista népirtókat. Végül megköszönte az anticionista Neturei Kartának is a támogatást, bár most nem tudtak eljönni.

A beszéd végén a Romantikus Erőszak adott elő egy akusztikus dalt, a Talán majd egyszer címűt.

Következő felszólaló Vona Gábor volt a Jobbik elnöke. Elmondta, azért gyűltek össze, mert egy bolygón élnek az áldozatokkal és a bűnösökkel is, a magyarok pedig ugyanattól szenvednek, mint a palesztin nép. Feltette a kérdést: hányszor kell még tüntetni, hogy véget érjen a palesztin holokauszt? Pár szót az ellentüntetőkhöz is intézett: vajon ők azért vannak itt, mert egyetértenek a terrorral és a gyerekgyilkosságok után örömtáncot járó izraeliekkel? Úgy véli, a néhány "nyomorultat" a rossz lelkiismerete és a gyűlölet vezényelte ide. Visszafordult a tüntetőkhöz és azt mondta: mindenki képzelje el egy szerettét, majd azt, hogy egy izraeli bomba elpusztítja őt. Ami nekünk csak gondolat, a palesztinoknak valóság - magyarázta.

Leszögezte: nem azért jött ide, mert antiszemita lenne, hanem hogy kiálljon a népirtás ellen és az emberiesség mellett. Azt kérdezte, milyen háború az, ahol az egyik felet dollármilliárdokkal támogatják, a másik féltől pedig a tiszta vizet és a gyógyszereket is megvonják? És hogy kinek van igaza? Elég megnézni azt, hogy a palesztinoknak nincs igazi országa, és az is egy koncentrációs tábor inkább - mutatott rá Vona Gábor. Úgy látja, pont a magyarok néznének félre, pedig a mi történetünk áll a szabadságért vívott harcból.

Arról is beszélt, hogy sokan attól félnek, tönkremenne az állam az Izrael elleni kiállás miatt ha a Jobbik kerülne hatalomra. Viszont nem akarna egy olyan országban kormányfő lenni, ahol mindent pénzben mérnek - magyarázta. Feltette azt a kérdést is, hogy hol vannak az egyházak, miért nem emelik fel szavukat? Továbbá hol vannak a magyar celebek, ismert személyiségek, mikor külföldön már számos ismert és elismert híresség állt ki az izraeli terror ellen.

A politikai "elit" pedig vagy támogatja az agressziót, vagy csendben lapít, esetleg semmitmondó kijelentéseket tesz - mondta el. Felidézte, hogy annak idején Áder János személyesen ment el Schweitzer rabbihoz, miután állítólag inzultálták. Ám ezzel nem is lenne baj - folytatta -, viszont ilyenkor pedig be kéne kéretnie az izraeli nagykövetet és kerek-perec kijelenteni: 24 órája van arra, hogy összepakoljon és hazatakarodjon.

Vona arról is beszélt, hogy a Jobbik három dolgot fog cselekedni: elsőként levélben fordulnak a nyugati nemzeti pártokhoz, hogy elítélik-e az agressziót, főként az Osztrák Szabadságpártra és a Francia Nemzeti Frontra lesz kíváncsi - említette. Második lépésként bojkottot hirdetnek az izraeli termékek ellen, harmadik lépésként pedig javaslatot nyújtanak be a kormányhoz, hogy addig szakítson meg Magyarország minden diplomáciai kapcsolatot Izraellel, amíg nem jön létre önálló palesztin állam.

A beszéd után a tömeg a palesztin követséghez vonult át, ahol a nagykövet asszony szólal fel ezekben a percekben. Beszédével rövidesen frissítjük az anyagunkat.

M.A. - F.Z.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/ugyanattol_szenved_a_magyar_es_a_palesztin_nep#.U9FUUIuA-1A.fac ebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemondták Orbán washingtoni vizitjét
  2014-07-24 20:24:37, csütörtök
 
  2014. július 24., csütörtök 9:42 Napi.hu

Lemondták Orbán washingtoni vizitjét

Orbán Viktor októberben az Egyesült Államokba látogat. A magyar miniszterelnök New Yorkba és Los Angelesbe utazik; eredetileg Washingtonba is készült, de a programnak ezt a részét a minap lemondták, tudta meg a Népszabadság washingtoni forrásokból.
Indul az XTB Forex Demo Verseny, Nyeremény: 500.000 HUF! Csatlakozzon ingyen, kereskedjen virtuális pénzzel a valós piacon, és legyen a 3 bajnok egyike! Nyerjen valós pénzt, kockázat nélkül.

A főváros "elkerülésének" okai között szerepel, hogy a Fehér Házban valószínűleg nem fogadták volna, és a külügyminisztériumban is csak helyettes államtitkári szinten. A Georgetown Egyetemen tervezett előadás feltételei sem feleltek meg a magyar félnek. Az egyetem ugyanis feltételül szabta, hogy az előadás után nyilvános vitát tartsanak - írja a Nol.hu.


Orbán 2008 augusztusa óta - legalábbis hivatalosan - nem járt az Egyesült Államokban. Akkori, még ellenzéki vezetőként tett látogatásának apropója a Republikánus Párt minnesotai elnökjelölő konvenciója volt.

A Népszabadság szerint a Fidesz azóta is reménykedik benne, hogy egy esetleges republikánus elnök alatt megváltozhat a washingtoni politikai "széljárás" és felértékelődne antikommunista retorikája. (Másfelől viszont a republikánusok keményebbek Moszkvával szemben, mint a demokrata párti adminisztráció.)

Miután 2010 tavaszán a Fidesz kormányra jutott, Martonyi János akkori külügyminiszter egy kérdésre válaszolva azt mondta washingtoni újságíróknak 2010 júniusában: már ősszel felvetődhet a kormányfő esetleges washingtoni látogatása. Ám viszonylag gyorsan kiderült, hogy a Fehér Házban nincsen fogadókészség a magyar vezetőre, és idővel ez a téma is "leült".

Amire viszont talán kevéssé számítottak: Orbán "paradigmát váltott", mégpedig 1990 óta példátlan módon. 2010-ig ugyanis a magyar kormányfők "pedáloztak", hogy a legmagasabb szinten fogadják őket Amerikában; utoljára Gyurcsány Ferenc jutott be az elnökhöz. (2009-ben Bajnai Gordon Joe Biden alelnökig jutott.)

Orbán azonban láthatóan nem hajszolja a washingtoni "kiváltságot", a választási eredmények függvényében helyesen mérve fel: belpolitikailag semmi szüksége nincs rá, hogy kompromisszumokat tegyen a "belépőkártyáért" cserébe.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/lemondtak_orban_washingtoni_vizitjet.58434 8.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit keres Gavra Gábor a WizzAirben?
  2014-07-24 20:12:58, csütörtök
 
  Mit keres Gavra Gábor a WizzAirben?
2014.07.23. 16:07 Edgar Swan

Nagyon tudnék röhögni, ha valamelyik másik országban történne mindaz, ami nálunk történik.

Őszinte szívvel könnyesre kacagnám magam, ha nem kellene közvetlen közelről megtapasztalnom mindazt, ami a mai magyar valóság annak, aki nem a közmédiából tájékozódik.

Érintettként azonban nem tudok mosolyogni sem ezen a turulról pattant, minden irányból szánalmas, idióták vezette országon.

Harci nyugdíjasok tömegei lesik kivont szemüveggel az ellenséges médiát, ki merészel rosszat írni a civilösszevisszafogás, vagy a kormánypárt lélekemelő közösségéről. Ha találnak ilyen ármányos ártányt, azonnal jelentik az erkölcsi magaslatokon trónoló vezérkarnak, akik aztán gyorsreagálású hadakat szabadítanak a bűnösre, de legalábbis írnak neki gonoszdi levelet. Harsogva követeli ez a nagyoncivil nagyonösszefogás, hogy a civil szervezetek (akik persze nem ők, hanem más civilek) azonnal számoljanak el a külföldről kapott (norvég) pénzekkel, szemben a CÖF kampányköltéseivel, amihez senkinek semmi köze.

Az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) amely közpénzből működik, méltóztatott kinevezni tartalomszolgáltatási igazgatónak a Jobbik volt médiapolitikai kabinetfőnökét, Papp Dánielt, aki mellesleg néhány hónappal ezelőtt meghamisította Cohn-Bendit budapesti sajtótájékoztatóját. Az egy dolog, hogy kinevezték ezt az érdemdús férfiút, az meg egy másik dolog, hogy a hvg.hu kérdésére azt válaszolták, hogy senkinek semmi köze hozzá, kit minek neveznek ki, amúgy meg menjenek a francba, mert Gavra Gábor.

Namármost normális országban egy közfeladatot közpénzből ellátó szervezet egy nem közpénzből fenntartott lapnak a büdös életben nem adhatna ilyen választ. De nálunk lehet, mert ilyen nagyon reform ország vagyunk. Ha holnap megérdeklődöm a szemétszállítóktól, hogy a pénzemért miért nem ürítik ki a kukát, ellenben a házam elé borítják más szemetét, majd elküldenek a francba, hogy mi közöm hozzá, meg különben is, Gavra Gábor.

Azt is megtudhattuk Varga Mihálytól, hogy némi megszorításra van szükség, de egy pillanatig se izguljunk, mert az minket, átlagsenkiket nem érint. Csupán a kajak-kenu szakág támogatását csökkentik 69%-al, a kerékpárosokét 78%-al és tovább 14 szakág támogatását nyirbálják meg. De a stadionépítések szerencsére tovább folynak, valamint Gavra Gábor.

Felcsúton hasít a foci, mint állat, hiszen rövid idő alatt kétszer verték szarrá a magyar U19-es csapatot. Igaz, üres lelátók előtt zajlik a világhírű felcsúti arénában az U19 Európa bajnokság, úgyhogy a helyi kocsmároson kívül nem sokan tudnak a dologról. Esetleg még Gavra Gábor.

Őszinte, egyenes, bátor és a polgárok érdekét szem előtt tartó kormányunk éjjel egykor, suttyomban felállította az olyannyira vágyott pléhangyalát a Szabadság térre, majd nyíltan, őszintén és bátran nem avatta fel senki. Vagy lehet, hogy másnap éjfélkor felavatta valaki, csak erről senki nem tud. Talán csak Gavra Gábor.

A MTI (Magyar Távirati Iroda) működése tökéletesen kabaréba illő, hiszen sem válogatni, sem politikai alapon híreket visszatartani nem lenne joguk. Na de ugye mi magyarok vagyunk! Ettől aztán az MTI a mi pénzünkből arról tájékoztat minket, amit a kormány (szintén a mi pénzünkből) jónak lát nyilvánosságra hozni. Ember nem érti, legfeljebb csak Gavra Gábor.

Szerencsére jó dolgok is történnek. Az Index információi szerint Holfingerné Petró Ildikót nevezték ki a napokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium fő kiadványfelelősévé.

Emlékszünk, ő az a néni, aki csontig benyalt Orbán Viktornak. Lett is neki jutalma, mint látjuk. Így jár, aki tudja, merre csapjon a nyelvével...kivéve Gavra Gábort. Mert ő nem csapott, lett is eredménye.

Na de azt se felejtsük, elindult a -kicsit lopott- pitypanggal ékes Magyar Krónika, Kerényi zsenialitásának újszülött gyermeke. A ded kissé alulteljesített, amennyiben a kiadott 10500 példányból háromezervalamennyi fogyott el. Azt csak halkan jegyzem meg, szerintem a megvásárolt példányokat a közel 100 államtitkár helyettes vette meg, hálából a vajaskenyérért.

Nem tudom, ír-e a nagyszerű Magyar Krónika a hihetetlenül sikeres közoktatásról, jelesül, hogy a szülőknek már nem csak füzetet, könyvet kell venni (az nem biztos, hogy kapnak is könyvet, de kifizettetik velük), meg krétát és klozettpapírt, hanem több iskola már iskolapadot, táblát, villanykörtét, függönyt és más, a napi működéshez eléggé fontosnak tűnő felszerelést is a szülőktől kénytelen kunyerálni. Tud erről a nagyon művelt Klik főnökasszony, aki olyan remekül idéz Nagy Lászlót? Vagy legalább Gavra Gábor tud róla?

Azt már csak futólag jegyzem meg, hogy új divat kezd elharapózni kicsiny, ámde csodásan egyedi országunkban. Ha egy idős, munkanélküli, rokkantnyugdíjas az önkormányzatnál meg találja kérdezni, hogy mégis, hogyan éljen meg, diszkréten leírják neki egy cetlire a legközelebbi ingyenkonyha címét. Érdeklődni szeretnék, tud erről Orbán Viktor?

Vagy Lázár János?

Rogán Antal?

Esetleg Gavra Gábor?

http://orditok.blog.hu/2014/07/23/mit_keres_gavra_gabor_a_wizzairben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.